NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • 06/06/2013
 • annie's route
 • knooppunten vanuit DIKSMUIDE
 • knooppuntenroute vanuit ZEDELGEM
 • knooppunten vanuit WINGENE
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  <bgsound src="http://blog.seniorennet.be/speelster/muziek/P11-9446d93b5be96539574efee5d0ab13dd.mid" loop="infinite">
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  FIETSROUTES

  11-03-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOPPELANDROUTE
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Wie aan Hoppe denkt, denkt aan Poperinge en  Hoppeplanten waar men het heerlijke Hoppebier van maakt.
  Van deze plant hebben ze een route gemaakt om en rond Poperinge, nl. De Hoppelandroute.

  Normaal start de route in Poperinge, maar wij kozen een rustiger plaats in Haringe. De bedoeling van deze start in Haringe was eigenlijk om ongeveer rond het middaguur aan te komen aan herberg de Helleketel.  In deze herberg kan men nog proeven van enkele specialiteiten zoals de Picon en een boerestutte met e pattate in de peele.

  Goed we zijn nog niet zover, eerst fietsen we vanuit Haringe aan de kerk naar de route, dit is maar een kleine km. We fietsen op zeer rustige wegen die overwegend gekenmerkt word door de landbouw aan weerszijden van onze route, grote boerderijen staan aan de horizon te pronken met zijn grote stallingen.

  De wegen waar we langs fietsen zijn zo rustig dat geen enkel burgemeester weet dat ze bestaan, enkel de boeren weten het, op sommige plaatsen is het wegdek zo stuk gereden door de grote tractoren dat het bijna onmogelijk fietsen is, gelukkig vinden we nog een smal strookje om langs te fietsen. Bij dit minpuntje is er natuurlijk een pluspunt, geen enkel auto komt er langs, de wegen zijn voor ons alleen.

  Wanneer we bijna de N308 bereiken zien we rechts van ons te midden van de koeien een eigenaardig bouwsel staan, ooit zou vroeger een doolhof bestaan hebben bij kasteel Koudhof en dit is een overblijfsel ervan.

  Aan de N308 die we rechts aanhouden fietsen we voorbij het kasteel Koudhof, tevens woonplaats van Graaf ‘d Udekem ‘d Acoz.

  Wanneer we de grote baan verlaten waar een prachtig fietspad langsloopt beginnen we aan de eerste langzame klimmetjes, beetje bij beetje klimmen we richting Fazantheuvel, met zijn 62m het hoogste punt langs de route,


  om bij de heuvel te raken moet men 100m de route verlaten langs een onverharde weg  maar….het is wel de moeite, op deze plaats heeft men een schitterend overzicht over de streek.

  We zijn nu ook op een 500m van de Helleketel, om dit te bereiken moeten we terug even de route verlaten, helaas…bij aankomst is de Helleketel gesloten, wat een pech.

  Aan de rand van het Helleketelbos vinden we een bankje waar we onze broodjes dan maar uit noodzaak verorberen.

  Landelijke en rustige wegen brengen ons verder tot hartje Poperinge waar we genieten van een van de vele terrasjes aanwezig.
  Voor de geďnteresseerden, in Poperinge kan men een bezoek brengen aan het Hoppemuseum.

  Bij vertrek in Poperinge krijgen we terug een klimmetje langs een niet al te leuke straat, de klinkertjes liggen er niet te mooi bij en alles wat loshangt aan de fiets maakt danig lawaai.

  Eens dit voorbij krijgen we betere wegen voor de wielen geschoven, we fietsen geregeld langs grote Hoppevelden
  tot we het bordje zien staan richting Abdij der Trappisten, daar ik geen zo’n trappistenzot ben (Sorry, Vader Abt) fiets ik er niet heen maar blijf de route verder vervolgen richting eindpunt in Haringe.

  11-03-2008 om 00:00 geschreven door GRANDE

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-03-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MAERLANTROUTE
  Damme, Sluis, Aardenburg zijn de prachtige stadjes waar de Maerlantroute voorbijkomt.
  Damme is het startpunt van de Maerlantroute, deze route is een aaneenschakeling van rustige wegen, hoogtepunt van de route is de oversteek van het kanaal Brugge Sluis, hier mag je zelf even aan het rad draaien om de overzijde te bereiken, via het kanaal gaat de route richting Sluis.

  Het zeer toeristische Sluis is een ideale plaats om een eerste stop te maken, terrasjes genoeg, een rondrit maken rond de vestingen is meer dan de moeite, een groot stuk van die vestingen zit ook in de Zwinroute die ik later bespreek.
  Na een pauze bestijgen we weer ons paard en via rustige wegen fietst men richting Aardenburg, eerst moet men nog Stierskreek voorbij. Aardenburg is ook zo'n liefelijk stadje om door te fietsen, 

  In het oude stadsgedeelte zijn nog vele 16de, 17de en 18de eeuwse gevels te bewonderen Aardenburg-cultuurstad
  Na het verlaten van Aardenburg, fietst men niet zolang meer in Nederland, eens terug in Belgie komt men algauw aan het afleidingskanaal van de Leie. Na het verlaten van het kanaal fietst men door het ingepolderde landschap richting eindpunt Damme.  10-03-2008 om 00:00 geschreven door GRANDE

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BREDUNIAROUTE
  Een mooie fietsroute om de polders te verkennen tussen Brugge, De Haan en Oostende is de Breduniaroute, voor vakantiegangers aan de kust een ideale route.
  Bredene dorpsplein is de startplaats, campings in overvloed in het begin van de route.
  Eens buiten De Haan begint meer het boerenlandschap tot leven te komen, fraaie boerderijen sieren het landschap, vanaf Vlissegem fietst men een 3tal km langs de Oude Dijkenroute,

  Net voor Stalhille gaat onze route linksaf richting Houtave en Meetkerke, iets voorbij Meetkerke fietst men voorbij de Grote Molen daterende uit het jaar 1811, na een nijdig maar zeer kort klimmetje komt men aan het kanaal Gent Oostende, hier fietst men rechtsaf en blijft men het kanaal volgen tot iets voorbij Nieuwege.
  Nieuwege is een gehucht, tot in 1917 werkte hier een veerpont, aan de brug kan men terecht in een oude schippersherberg voor een lekker pint. In de zomer kan men genieten op terras met uitzicht op het kanaal.
  Onze lege pint achterlatend kruipen we terug de fiets op om de resterende km's af te leggen, vanaf dat we op de fiets zitten moet we het kanaal verlaten richting Stalhille, in de lente en herfst krijgt men hier geregeld af te rekenen met de nodige modder of zelfs iets die minder goed ruikt, langs dit traject komen weinig mensen langs en de boeren nemen het niet zo nauw met het vegen van de straat.
  Tot aan de grote baan net voor Stalhille is de route dus iets minder mooi, Stalhille was vroeger een bijparochie van Jabbeke, vanaf Stahille gaat de route richting Bredene.

  Aan de Blauwe Sluis in Bredene kan men nog even genieten van een lekker en gezellig terras, nu fietsen we richting Sas Slijkens, hier wel even de dijk opgaan om de prachtige spuikom (een 80ha grote plas) te bewonderen. Wie een ommetje wil maken kan hier volledig rond de spuikom fietsen. Bredene dorp is terug in zicht en dat veraad dat onze fietsroute er op zit.  10-03-2008 om 00:00 geschreven door GRANDE

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-03-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOTERLANDROUTE

  We laten de auto achter bij de IJzertoren om zo direct te starten langs de IJzer, ondertussen laat het zonnetje zijn eerste stralen zien, en is de lange broek er al te veel aan.
  Het is zo goed als windstil en we genieten dan ook van de late najaarszomer, zij het wat met horten en stoten maar de mist verdwijnt langzaam.
  We zijn nog maar pas weg of we moeten de IJzer verlaten en richting Sint Jacobs Kapelle fietsen, iets verder komen we terug aan bij de IJzer, we laten ons lekker en ongestoord meeglijden langs de stille IJzer, af en toe worden we opgeschrikt van een wegvliegende reiger die zich tussen het riet verscholen houd.
  Aan Knokkebrug verlaten we de IJzer en fietsen nu via rustige boerenwegen richting Nieuwkapelle en Oudekapelle, gelukkig is het droog want de kleine wegen liggen er op sommige plaatsen nogal vettig bij, het is trouwens bietenmaand.
  Heerlijke rustige wegen houden ons gezelschap, af en toe moeten we eens opzij voor een boerentractor maar dat kan onze pret niet bederven, die mensen moeten ook hun werk doen.
  We fietsen nu door Lampernisse richting Zoutenaaie. Het kleinste dorp van Belgie met zijn zeven huizen en zeventien inwoners ligt er verlaten bij.
  We zijn de enige die in de dorpscafetaria een koffie drinken, en het laat zich smaken.
  We zijn nu halverwege en de eerste onverharde fietsstroken kondigen zich aan, we fietsen nu een viertal keer langs prachtige onverharde fietspaden door de akkers, laat de boeren nu maar voorbij razen, wij genieten met volle teugen van deze prachtige fietwegels.
  Pervijze kondigt zich aan, we fietsen door het centrum richting spoorwegzatte. Deze spoorwegzatte is de verbinding tussen Nieuwpoort en Diksmuide.
  Na 2km verlaten we dit heerlijke pad en brengt de route ons richting IJzer, we rijden nu over de Schoorbakkebrug richting Keiem langs het Zijdelinggeleed. Keiem zelf doen we niet aan, de route brengt ons terug richting IJzer.
  We volgen nu de IJzer langs de noordzijde, hier is het veel rustiger fietsen en zeker even mooi. Uiteindelijk komen we terug in Diksmuide aan, de route brengt ons op prachtige wijze bij de markt waar we nog even nagenieten en napraten over deze schitterende tocht op een van de vele terrasjes. We moeten nog eventjes fietsen tot aan de brug over de IJzer waar we linksaf moeten, echter de provincie heeft hier de veiligheid van de route nog eens in het daglicht gesteld door de route rechtsaf te laten gaan en onder de brug door te fietsen tot aan de IJzertoren.  02-03-2008 om 00:00 geschreven door GRANDE

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-02-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RIANTE POLDERROUTE
  Je maakt kennis met de Zwinstreek en de zeepolders tussen Knokke-Heist en Damme. Het gebied vormt één van de gaafste polderlandschappen van Vlaanderen. Je fietst langs de Damse Vaart en over oude zeeweringsdijken. Langs pittoreske dorpjes met oude hoeven. Daarnaast kom je ook langs de kust met Duinbergen, Albertstrand en de beboste binnenduinen van het Zoute.


  28-02-2008 om 00:00 geschreven door GRANDE

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KREKELDALROUTE
  Je verkent de vallei van de Krekebeek, die met de Handzamevallei een oostelijke uitloper van het IJzerbekken vormt. Drie geografische streken ontmoeten elkaar hier: de polders, de zandstreek en de zandleemstreek. Je fietst door de Bethoosterse Broeken naar Koekelare. Op de grens met het Houtland ben je op het hoogste punt van de noordeljke heuvelrij. Je daalt af naar Kortemark en fietst verder naar Werken. Via Houthulst en Klerken keer je terug naar Diksmuide


  28-02-2008 om 00:00 geschreven door GRANDE

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-02-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GITSBERGROUTE
  Route omschrijving
  Deze route doorkruist het landelijk gebied rond Roeselare. In het hart van West-Vlaanderen ontmoeten zandstreek en zandleemstreek elkaar. Variatie en reliëf in het landschap zijn hiervan het resultaat. Vertrekpunt vormt de Roeselaarse Reo-Veiling aan de Oostnieuwkersesteenweg waarna je na enkele kilometers fietsen door het charmante Vijverbos rijd. Dit halfnatuurlijk bos is 9 ha groot en werd in 1985 aangekocht door de Vlaamse Gemeenschap. De vruchtbare grond maakt de streek tot een uitgelezen land- en tuinbouwgebied. Vooral groententeelt domineert vaak het landschapsbeeld. . Via de dorpskern van Westrozebeke bereiken we de voet van de Stadenberg (45 meter hoog). Na deze heuvel fiets je voor de eerste maal over de spoorlijn Torhout-Ieper en gaat het opnieuw in stijgende lijn op de Parnassusberg (42 meter hoog). Enkele kilometers verder passeer je het Hoogleedse gehucht ‘De Geite'. De volgende deelgemeente die deze route aandoet is het bloemendorpje Gits waar je de derde beklimming van de dag voorgeschoteld krijgt: De Gitsberg (45 meter hoog). Tussen Gits en Hooglede bevindt zich een Duitse militaire begraafplaats voor gesneuvelden uit de eerste Wereldoorlog. Via Hooglede rijden we langzaam maar zeker terug richting Roeselare en komen we terug bij het uitgangspunt

  German Military Cemetery

  Visitors to Commonwealth Cemeteries in Belgium will always note the inscription that the land has been donated in perpetuity, in remembrance of the sacrifice to save Belgium.

  The situation for the quarter of a million German dead from the battles in West Flanders is somewhat different. Originally the Soldatenfriedhofs were as numerous on the ground as Britain's. However the territory was rented and initially for only 30 years.

  After the Second World War an agreement was reached between the two governments and Belgium allowed four cemeteries which would act as concentration cemeteries. This land has also been given on a permanent basis.

  A rare glow of colour in a Soldatenfriedhof Part of the mosaic within the chapel

  To reach the cemetery it is easiest for most visitors to the area to continue out the N 313 from Ieper via Poelkapelle towards Hooglede. Alternatively the N 32 out of Roeselare towards Torhout allows you to approach from the other end of the N 313.

  The cemetery is signposted within the village (there is an excellent beer warehouse here).

  The cemetery was created between the two wars and managed to escape the concentration which occurred later on. It now contains 8,247 graves.

  It is by far the most colourful of the Soldatenfriedhofs in Belgium

  The graves are marked by Belgian granite plaques with, in general, two names to each grave. This is comparison to the other cemeteries where you can find up to twenty names on a plaque.

  The colonnade

  The graves are surrounded by trees, and basalt crosses familiar to other German cemeteries have been placed between the rows. At the head of the cemetery is a colonnade with a small chapel.

  Inside the small chapel

  The cemetery register within the chapel

  Only two names to a plaque here

  Plaques of Belgian granite carry just two names

  German crosses amongst the graves

  Basalt crosses mingle with the colour of the shrubs

  21-02-2008 om 00:00 geschreven door GRANDE

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (6 Stemmen)
  >> Reageer (1)

  Archief per week
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 27/04-03/05 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 08/09-14/09 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !
  Zoeken in blog


  Zoeken met Google  Wat wou ik graag jouw traantje zijn ,
  je mooie ogen doen me leven , 
  ik teken op je wang een lijn
  op je lippen sterven is mijn streven .


  Een interessant adres?

  Blog als favoriet !


  Startpagina !

  Nieuws Nieuwsblad
 • Aantal grenscontroles sterk gestegen
 • Ook bekend Vlaanderen supportert voor de Rode Duivels
 • Baby geboren in Parijs treinstel (en dat levert meteen aardige prijs op)
 • Zo ontsnapt slimme peuter uit haar bedje met behulp van grote broer
 • Wie is Jan Wessels, de drukst bezette oplichter van Vlaanderen?
 • Vader van chauffeur die festivalgangers heeft aangereden: “Mijn zoon is geen slechte jongen”
 • Vader van chauffeur die festivalgangers heeft aangereden: “Mijn zoon is geen slechte jongen”
 • Mars komt voor het eerst sinds 15 jaar het dichtst mogelijk bij de Aarde te staan (en dat is deze keer extra de moeite!)
 • John Cleese na zijn optreden in Hasselt “Luie, dikke, bierdrinkende rotzakken”
 • Anderlecht en Franse gemeenschap voeren activiteiten in probleemwijk Peterbos op

  Rondvraag / Poll
  vinden jullie deze blog mooi
  voor een beginner geef ik jou een voldoende
  je bent aardig bezig
  Bekijk resultaat


  Over mijzelf
  Ik ben , en gebruik soms ook wel de schuilnaam Stan*.
  Ik ben een man en woon in HOOGLEDE () en mijn beroep is gepensioneerd.
  Ik ben geboren op 19/04/1946 en ben nu dus 72 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: fietsen en vooral muziek voornamelijk Will Tura.
  Seniorennet is een boeiend ding Langs deze weg al vele vrienden leren kennen Seniorennet zou ik niet meer kunnen missen

  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  pierre2005
  blog.seniorennet.be/pierre2
  Welkom op mijn blog!
  Laatste commentaren
 • Propecia Castillo Ellguen (EllFern)
      op LANGE LISROUTE
 • cialis 5 mg tablet Jag (Josephmow)
      op LANGE LISROUTE
 • liquid cialis dosage recommendations Jag (WilliamSig)
      op LANGE LISROUTE
 • cialis price vs viagra reddit Jag (Jerrylek)
      op LANGE LISROUTE
 • cialis coupons 2017 Jag (Justinken)
      op LANGE LISROUTE
 • Inhoud blog
 • 06/06/2013
 • annie's route
 • knooppunten vanuit DIKSMUIDE
 • knooppuntenroute vanuit ZEDELGEM
 • knooppunten vanuit WINGENE
 • Doornpanneroute (40 km)
 • FREDDY route
 • MANDELDALROUTE
 • BRUGS OMMELAND
 • TABAKSROUTE
 • KOMMIEZENROUTE
 • LEIESTREEKROUTE
 • SENTSE KREKENROUTE
 • GOEDENDAGROUTE
 • VEURNE AMBACHTROUTE
 • RAMMEKENSROUTE
 • MOERENROUTE
 • FRONTZATEROUTE
 • Freddy MAERTENSROUTE
 • SCHOORBAKKEROUTE
 • BAKELANDTROUTE
 • KASTELENROUTE
 • BREDUNIAROUTE
 • GENTELEROUTE
 • YZERBROEKENROUTE
 • BEDEVAARTSROUTE
 • VREDESROUTE
 • OUDE DIJKENROUTE
 • GODELIEVEROUTE
 • BULSKAMPVELDROUTE
 • FLETERNAROUTE
 • LANGE LISROUTE
 • PANORAMAROUTE
 • ZWINROUTE
 • MOLENROUTE
 • HOPPELANDROUTE
 • MAERLANTROUTE
 • BREDUNIAROUTE
 • BOTERLANDROUTE
 • RIANTE POLDERROUTE
 • KREKELDALROUTE
 • GITSBERGROUTE


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!