Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    05-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chemicaliën in huis
    Verban deze twaalf zeer giftige chemicaliën uit je huis.

    (NaturalNews) 1. DEET (N, N-diethyl-meta-toluamide) is het meest voorkomend actief ingrediënt in insectenwerende middelen. Een derde van alle Amerikanen gebruikt deze produkten waarvan is aangetoond dat ze gevaarlijk zijn voor het centraal zenuwstelsel. Er bestaan natuurlijke insectenspray oplossingen en anders helpen ook kaarsen met eucalyptus- of citronella-olie.

    2. Glyfosaat, het belangrijkste ingrediënt in Monsanto's Roundup wordt in verband gebracht met aangeboren afwijkingen, DNA-schade, hormonale verstoring, kanker en neurologische aandoeningen. Ban deze onkruidverdelger voor goed. Onkruid kun je ook natuurlijk,te lijf gaan met behulp van kokend water, azijn, zouten of gewoon door wieden.

    3. Ftalaten komen het meest voor in luchtverfrissers. Ze bestaan ​​ook in vinyl, houtvernissen en lakken. Ftalaten verstoren het endocriene systeem wat reproductieve en neurologische schade kan veroorzaken. Vermijd luchtverfrissers met "parfum" omdat het een synoniem voor ftalaten kan zijn. Geurkaarsen zijn een beter alternatief.

    4. Bisphenol A (BPA) wordt gebruikt in voedselcontainers zoals babyflessen, plastic flessen en CD's. Wetenschappers hebben BPA gekoppeld aan hart- en vaatziekten, diabetes en leverafwijkingen, evenals hersenen en hormonale ontwikkelingsproblemen bij foetussen en kinderen. Zorg ervoor BPA-vrij plastic te kopen met recycling codes 1, 2 of 5. Recycling codes 3 en 7 hebben meer kans van BPA of ftalaten te bevatten.

    5. Vluchtige organische stoffen (VOS) worden uitgestoten als gassen uit bepaalde vaste stoffen of vloeistoffen. Deze onveilige stoffen verhogen de luchtvervuiling binnenshuis en zijn gekoppeld aan astma en kanker. Verf, pesticiden, lakken, bouwmaterialen en kantoorapparatuur kunnen allemaal VOS  bevatten, maar de grootste boosdoeners van de VOS-emissies in de woning zijn geparfumeerde op petroleum gebaseerde wasmiddelen. In plaats daarvan kan men plantaardige ongeparfumeerde wasmiddelen aankopen en kiezen voor VOC-vrije verven. Vermijd multiplex en spaanplaat waar mogelijk en houd VOS vast door multiplex meubelen met veilige produkten af te dichten.

    6. Polybroomdifenylethers (PBDE's) vlamvertragers die gekoppeld worden aan hormonale verstoring, ontwikkelingsstoornissen en kanker, worden gebruikt in meubels en elektrische apparatuur. Tests toonden aan dat giftige brandvertragende chemicaliën het lichaam vervuilen van negenennegentig procent van de zwangere vrouwen. Bij het kopen van nieuwe producten, altijd vragen welk type van brandvertragende middelen gebruikt zijn.

    7. Perfluorverbindingen (PFC's) worden gebruikt in antibaklaag pannen zoals Teflon, evenals in vlekbestendige stoffen. PFK's worden verdacht van geboorteafwijkingen en kanker te veroorzaken en er werd aangetoond dat zij al sterk geconcentreerd worden teruggevonden in de moedermelk. Gebruik in plaats daarvan roestvrij staal of gietijzer kookgerei (n.v.d.r. er zijn nu ook pannen met keramiek antibaklaag als gezond alternatief) en vermijd het kopen van vlekbestendige meubels.

    8. Perchloorethyleen (PCE) is een chemische stof die in droogkuis al verboden is in Europa en Canada. PCE veroorzaakt toxische effecten in lever, nieren en het centrale zenuwstelsel. Kies voor groene stomerijen die chemischvrije methoden gebruiken.

    9. Formaldehyde wordt gebruikt in timmerwerk, zepen, detergenten, kasten en lijmen. Formaldehyde is een uiterst giftige kankerverwekkende stof die door de Environmental Working Group werd geklasseerd als een grote dreiging voor het veroorzaken van kanker . Om blootstelling te beperken kies massief houten meubels of zorg ervoor dat geperste houtprodukten afgesloten zijn.

    10. Triclosan wordt gebruikt in antibacteriële zeep die antibioticaresistentie bacteriën bevorderen, waardoor super bacteriën ontstaan. Wanneer triclosans worden gemengd met gechloreerd kraantjeswater wordt het giftige gas chloroform aangemaakt. Stop het gebruik van antibacteriële zeep en schakel over naar een natuurlijk alternatief.

    11 & 12. Chloor en ammoniak zijn dodelijke ingrediënten vaak gebruikt in huishoudelijke schoonmaakmiddelen waaronder toilet- en ovenreinigers. De Environmental Protection Agency (EPA) vond dat chloor bijproducten 300.000 keer meer kankerverwekkend zijn dan het chemische bestrijdingsmiddel DDT. Gebruik in plaats daarvan schoonmaakmiddelen zoals soda, citroensap, azijn, waterstofperoxide en Castilië zeep.

    Oorspronkelijk artikel: "Twelve highly toxic chemicalsto banish from your home"Thursday, September 05, 2013 by: John McKiernan, Natural News.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/2002/5328349_A_perspective_on_the_potential_health_risks_of_PBDEs.html   
    http://www.edf.org/health/where-are-toxic-chemicals-your-home   
    http://www.epa.gov/iaq/voc.html   
    http://www.ewg.org/research/canaries-kitchen/tips-safe-cookware   
    http://www.rodale.com/household-toxins?page=0,4   
    http://www.webpages.uidaho.edu/etox/resources/case_studies/pce_dry.pdf   

    05-09-2013, 11:52 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Tags:chemicaliën
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chemicali=EBn in huis

    05-09-2013, 11:32 geschreven door

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Autisme vs darmbacteriën
    Onderzoek: Autisme gekoppeld aan een tekort aan gezonde darmbacteriën.

    (NaturalNews) Ouders en verzorgers van autistische kinderen zeggen het al tientallen jaren, nu eindelijk gelooft de wetenschappelijke gemeenschap dat er wel iets aan de hand is tussen gastro-intestinale afwijkingen en autismespectrumstoornis (ASS). Een nieuwe studie onlangs online gepubliceerd in het tijdschrift, PLoS One, vermeldt specifiek geïdentificeerde onevenwichtige en gebrekkige darmflora als een belangrijk symptoom en mogelijk zelfs een primaire oorzaak van autisme bij veel van de kinderen met deze aandoening.

    Onderzoekers van de Arizona State University (ASU) in Tempe kwamen tot deze conclusie na het evalueren van verschillende groepen kinderen tussen 3 en 16 jaar oud. Eén van de groepen bestond uit 20 gezonde kinderen en de andere uit 20 autistische kinderen. Fecale monsters van alle kinderen werden geanalyseerd op probiotische of gezonde bacteriën. Een testproces genoemd pyrosequencing werd ingezet dat een bijzondere vorm van synthese gebruikt om DNA te analyseren.

    Bij evaluatie van de verkregen gegevens stelde het team vast dat autistische kinderen algemeen een lagere verscheidenheid van darmflora hadden vergeleken met gezonde kinderen in de controlegroep. Bij de autistische kinderen ontbraken drie specifieke soorten darmbacteriën die verantwoordelijk zijn voor de afbraak van koolhydraten en het fermenteren van voedsel om het verteerbaar en hun voedingsstoffen assimileerbaar maken. Deze twee verschillen in microbiële samenstelling werpt een nieuw licht op de fysiologische aard van de aandoening.

    "We hebben aangetoond dat autisme nauw verbonden is met de darmflora gekenmerkt door verminderde rijkdom en diversiteit alsmede door een veranderde samenstelling en structuur van de microbiële gemeenschap," schreef het studieteam geleid door Dr Rosa Krajmalnik-Brown , Ph.D. "Het meest opvallend wat  we ontdekt hebben is dat de geslachten Prevotella, Coprococcus en Veillonellaceae aanzienlijk lager in aantal waren bij de autistische kinderen."

    Kindervaccins vaak verantwoordelijk voor onderliggende gastro-intestinale schade in verband met autisme.


    Deze bevindingen spreken boekdelen, met name met betrekking tot de opmerkingen van gastro-enteroloog dr. Andrew Wakefield meer dan 15 jaar geleden. Hoewel het hem uiteindelijk zijn carrière en reputatie kostte, veroorzaakt door de door Big Pharma gecontroleerde overheden en media, was Dr Wakefield één van de eerste medische professionelen om het verband tussen de kindervaccins en gastro-intestinale schade te identificeren.

    Waarom is dit belangrijk? Omdat vaccin geïnduceerde gastro-intestinale schade een primaire oorzaak is van veel symptomen geassocieerd met ASS. Zo blijkt, een beschadigde darm, met name tijdens ontwikkelingsjaren van een kind, een goede opname van voedingsstoffen die nodig zijn voor een gezonde neurologische ontwikkeling te verhinderen. Vooruitstrevende wetenschappers en medische professionelen hebben uiteindelijk ontdekt dat in veel gevallen de kindervaccins direct verantwoordelijk zijn voor het veroorzaken van gastro-intestinale schade die symptomen van autisme veroorzaken.

    "Vaccins veroorzaken de onderliggende fysieke omstandigheden die resulteren in de pijn, neurologische schade en aandoeningen van het immuunsysteem, maagschade, en gistovergroei - de combinatie van dit alles resulteert in gedragssymptomen van 'autisme'," zegt Marcella Piper -Terry, MS, oprichter vanVaxTruth.org. "Vaccins veroorzaken gastro-intestinale schade die de opname van de noodzakelijke voedingsstoffen voor een goede werking van de hersenen verhindert."

    "Slechte opname van essentiële voedingsstoffen veroorzaakt aandoeningen, aan het immuunsysteem, convulsies, encefalopathie, enz. ... wat leidt tot de uiteindelijke diagnose 'autisme'."

    Met andere woorden vaccins veroorzaken geen "autisme."  Ze kunnen echter een scala van fysiologische problemen in het lichaam veroorzaken die uiteindelijk leiden tot de diagnose van autisme.  Het kan maanden of zelfs jaren duren vooraleer deze problemen zich volledig ontwikkelen tot autisme. De reguliere geneeskunde blijft beweren dat er geen verband is tussen de ontwikkeling van autisme en vaccinatie ook al wijzen alle indicatoren op vaccins als de ware aanstichters.

    Oorspronkelijk artikel: "Autism linked to deficiency in healthy gut bacteria: Research" Friday, August 23, 2013 by: Jonathan Benson, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://vaxtruth.org/2011/08/vaccines-do-not-cause-autism/   
    http://www.plosone.org/article/info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pone.0068322   

    02-09-2013, 21:50 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    Tags:autisme, vaccinatie, darmflora
    31-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Visolie vs leverziekte
    Verbazingwekkend onderzoek: Visolie keert leverziekte bij kinderen met darmproblemen.

    NaturalNews) Onderzoekers aan de Universiteit van California, Los Angeles (UCLA) hebben een baanbrekende ontdekking gedaan dat het einde van de leverziekte zou kunnen betekenen bij kinderen met intestinale problemen. Gepubliceerd in het Journal of Parenteral and Enteral Nutrition, blijkt uit de bevindingen van hun nieuwe studie dat intraveneuze injecties met visolie, dat rijk is aan omega-3 vetzuren, in staat zijn om leverziekte volledig te genezen waardoor de noodzaak voor levertransplantaties en andere ingrijpende medische ingrepen overbodig zijn.

    Onnder de titel "Six Months of Intravenous Fish Oil reverses Pediatric Intestinal Failure Associated Liver Disease," verscheen het verslag van de studie waarbij de effecten van intraveneuze visolie op een groep van 10 kinderen in de leeftijd van twee weken tot 18 jaar werden onderzocht. Elk van de kinderen in deze groep was gediagnosticeerd met geavanceerd darmfalen geassocieerde met leverziekte, een hoog risico gezondheidstoestand die voor veel mensen eindigt met vroege dood.

    De kinderen kregen de behandeling gedurende zes maanden en de resultaten werden vergeleken met een groep van 20 kinderen die ook de ziekte hadden maar een conventionele behandeling kregen. Vergeleken met deze conventionele controlegroep ervaarde de visoliegroep een wonderbaarlijk herstel - na slechts 17 weken van de behandeling constateerde men dat 80 procent van de kinderen uit de visoliegroep volledig hersteld waren van hun leverziekte.

    "Met deze bijzondere studie wilden we weten of een eindige periode van zes maanden van intraveneuze visolie leverschade bij deze kinderen kon omkeren en we hebben veelbelovende resultaten kunnen noteren," zegt Dr Kara Calkins, een arts en assistent professor aan de UCLA Mattel Children's Hospital Afdeling Neonatologie en Developmental Biology.

    Huidig FDA-goedgekeurde behandelingsprotocol omvat het injecteren van kinderen met GGO-sojaolie.

    Wat kregen de kinderen in de controlegroep voor hun behandeling? Schokkend, een injectie met sojaolie, want dit is de enige behandeling momenteel goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA). Hoewel een minuscuul percentage kinderen met sojaolie geholpen kan worden - de meeste soja gebaseerde producten zoals sojaolie zijn ook genetisch gemodificeerde (GM) wat zijn eigen inherent risico draagt ​​-  is dit wat de Amerikaanse FDA als "veilige" en "effectieve" behandeling voor darmfalengeassocieerde leverziekte beschouwt.

    "Omdat intraveneuze visolie nog niet is goedgekeurd door de Food and Drug Administration en veel duurder is dan sojaolie, wordt de behandeling meestal niet gedekt door de verzekering," voegt Dr Calkins eraan. "Als gevolg hiervan, wordt deze olie beschouwd als experimenteel en is ze momenteel alleen beschikbaar bij speciale protocollen. Als het bewezen is als veilig en efficiënt voor de patiënt, hopen we dat het uiteindelijk beschikbaar komt voor een ruimer gebruik."

    Studie toont aan dat sojaolie zeer giftig is en kinderen kan doden.

    Naast de volledige ineffectiviteit - vergeleken met visolie's 80 percentensucces na 17 weken behandeling tegenover een zwak  vijf procent van sojaolie - toont de studie ook aan dat de conventionele sojaolie behandeling zeer toxisch is en vaak leidt tot vroegtijdige dood bij kinderen. Volgens een studie aan het UCLA kunnen sojaolie injecties zelfs leiden tot darmfalen geassocieerde leverziekte, die op zijn beurt kan leiden tot vroege mortaliteit.

    Eerdere studies hebben al op de voordelen gewezen van intraveneuze visolieinjecties tegenover conventionele sojaolie injecties met betrekking tot de behandeling van darmfalen geassocieerde leverziekte, maar geen van hen bepaalde de noodzakelijke duurtijd van de behandeling. Dankzij deze nieuwe studie hopen de deskundigen dat het FDA uiteindelijk visolie als een voorkeursbehandeling op soja-olie zal adviseren nu bewezen is dat soja-olie ineffectief en volledig onveilig is.

    Oorspronkelijk artikel: "Amazing research: Fish oil found to completely reverse liver disease in children with intestinal failure" Wednesday, August 21, 2013 by Jonathan Bensonn staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://newsroom.ucla.edu/portal/ucla/six-months-of-fish-oil-reverses-246806.aspx   
    http://www.sciencedaily.com/releases/2013/08/130814101429.htm   
    http://www.upi.com/Health_News/2013/08/15/Fish-oil-is-safe-and-effective-in-reversing-liver-disease-in-some/UPI-61781376566224/   

    31-08-2013, 12:12 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:leverziekte, sojaolie, visolie
    29-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geraffineerd is goedkoper.
    Waarom is  wit brood goedkoper dan bruin brood?
    Normaal gesproken is rauw onbewerkt goedkoper: een boom in plaats van planken, de aarde in plaats van bakstenen, graan in plaats van brood, grijs in plaats van wit brood.
    Maar voor veel modern voedsel is het omgekeerde waar: bruin brood is duurder dan wit brood. Ruwe suiker is duurder dan witte suiker. De eenvoudige gepasteuriseerde melk is duurder dan halfvolle UHT-melk.
    Waarom?
    Omdat er nu industriële raffinageprocessen zijn dat voedsel kan transformeren in producten die afzonderlijk kunnen verkocht worden.

    Wat overblijft van de tarwe die je koopt.
    Neem tarwe, bijvoorbeeld. Een tarwekorrel bestaat uit het meellichaam, een kiem en zemelen.
    Het meellichaam wordt gebruikt om meel te produceren,zemelen zijn gezond en van de kiem wordt olie gemaakt.
    Als men jou een volkoren brood verkoopt gemaakt van de volledige graankorrels kan men je niet afzonderlijk de zemelen en kiemen verkopen! De producent zou inkomsten verliezen.
    Als men je wit brood verkoopt alleen gemaakt van het meellichaam kunnen de zemelen verkocht worden aan All-Bran en de kiemen voor het maken van tarwekiemolie. Ze kunnen ook worden verkocht voor gebruik in veevoer.
    Maar wit meel zelf kan nog verder worden verdeeld. Meel is gevormd uit zetmeel (suiker) en eiwitten zoals gluten.
    De eiwitten kunnen ook verkocht worden als veevoer en voer voor huisdieren. China en India zijn goed gepositioneerd in de handel van deze goedkope bijproducten. Maïzena is ook zo'n product dat door de producenten gretig wordt aangeboden want het is de rest van maïsmeel waaruit de eiwitten werden verwijderd.

    De uitvinding van halfvolle melk.
    Dezelfde manier van werken met zuivelproducten.
    Talrijke campagnes  hebben de mensen ervan overtuigd dat vetten zijn slecht voor de gezondheid. Gesteund door de overheid  hebben deze campagnes de industriëlen geen windeieren gelegd. Zij begonnen massaal met de verkoop van lichter voedsel, te beginnen met de halfvolle melk.
    De consument denkt dat hij beter af is met vetarme producten. Hij vindt het normaal om hiervoor meer te betalen ... het is immers beter voor zijn gezondheid.
    In werkelijkheid is het vooral gunstig voor de fabrikant. Voor hem betekent magere kaas, magere kwark en magere of halfvolle melk  gewoon dat alle of een deel van de room van de melk verwijderd wordt die hij dan kan verkopen als cream.
    Om eerlijk te zijn moeten we wel erkennen dat magere melk iets goedkoper is dan volle melk.
    Maar het prijsverschil is minder uitgesproken dan men kan verwachten. Een pak van zes liter volle melk kost bij Carrefour bijvoorbeeld € 5,94, terwijl een pak van zes liter halfvolle melk van hetzelfde merk € 5,50 kost, dat wil zeggen 44 cent minder.
    Echter om zes liter halfvolle melk te produceren verwijdert de fabrikant ongeveer 300 gram room die hij op zijn minst voor 2 euro zal verkopen.
    Het verschil is netto voor de producent. Vermenigvuldigd met miljoenen verpakkingen per jaar betekent dit miljoenen euro's meer verdienen aan dezelfde melk.

    Eet boter i.p.v. margarine.
    Erger nog was de campagne om mensen ervan te overtuigen dat boter slecht was voor de gezondheid en het beter was deze te vervangen door margarine.
    Deze keer ging het zelfs niet over verwijderen van componenten van de boter. Het ging erom een product te maken met het uitzicht van boter, maar gemaakt met andere ingrediënten, namelijk gehydrogeneerde oliën, die oorspronkelijk rijk waren aan  kankerverwekkende transvetzuren (dit is gelukkig niet meer het geval).
    Waarom margarine? Omdat het veel goedkoper is om vloeibare oliën te produceren dan vaste vetten. Vaste vetten zijn inderdaad ofwel dierlijke vetten (boter, reuzel, rundvlees, gans of eend, zeer duur), of vetten uit tropische planten, zoals kokosolie of palmolie .
    Maar de moderne landbouw is veel beter uitgerust voor de grootschalige productie van vloeibare oliën van vooral maïs en zonnebloem.
    Deze vloeibare oliën kunnen worden verhard met een industrieel proces: hydrogenering. Vervolgens worden er kleur- en smaakstoffen aan toegevoegd waardoor men een product verkrijgt dat lijkt op boter waarbij de doorsnee consument niet te veel verschil merkt in textuur en smaak.
    Het probleem is dat deze gehydrogeneerde oliën, gemaakt met vloeibare oliën rijk zijn aan omega-6, wat niet goed is voor het hart. Ze bevatten ook geen vitamine A die wel voorkomt in echte boter.

    Andere lucratieve uitvinding: Surimi
    Een ander bewerkt produkt goedkoper dan het oorspronkelijke is surimi waarvan veel mensen denken dat het krab is.
    In werkelijkheid is surimi veel goedkoper dan krab of vis.
    Meestal zit er geen krab in surimi. En het bevat slechts 38% vis maar wel voor 62%  een mengsel van olie, zetmeel, suiker, water en smaakstoffen waardoor wij het kunnen bestempelen als nepvoedsel nummer 1.

    Oorspronkelijk artikel: "Pourquoi le pain blanc est moins cher que le pain gris" Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation.

    29-08-2013, 11:30 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Tags:nepvoedsel
    25-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Multivitamines
    Veel artsen nemen (discreet) voedingssupplementen.

    Volgens een studie uit de Verenigde Staten neemt 81% van de gezondheidswerkers multivitamine en mineralen supplementen. (1)

    De goede adviezen houden ze voor zichzelf, maar ze hebben de neiging om deze te "vergeten" vertellen aan hun patiënten. De meerderheid van de bevolking in de Verenigde Staten neemt nog altijd geen voedingssupplementen. Ze zijn het slachtoffer van de propaganda van de media om te geloven dat gewoon "evenwichtig" eten voldoende is.

    In Europa worden de mensen die multivitaminen nemen vaak beschouwd als zonderlingen of zachte milieuactivisten en enigszins naïef.

    Toch weten we dat door de moderne levensstijl, stress, vervuiling en leeftijd (opname van voedingsstoffen vermindert) het nemen van de gezondste en meest gevarieerde voeding geen garantie is  een optimale levering van vitaminen, mineralen, aminozuren en essentiële vetzuren.
    We eten ook te veel remmende verbindingen zoals koffie, thee, frisdrank, niet-gefermenteerde soja en alcohol.  Ze verminderen de opname van bepaalde voedingsstoffen. De eerste slachtoffers zijn ijzer, zink, calcium en foliumzuur. Bovendien vernietigt tabaksrook, bij zowel actief of passief roken, veel vitaminen.

    Tot slot veroorzaken veel geneesmiddelen nutriëntenverliezen en een afname van de absorptie. Toch is het zeldzaam dat een arts naast een medicijn multivitamines voorschrijft om de bijwerkingen van het geneesmiddel te compenseren.

    Maar dit is geen reden om niets te doen en te "vergeten" zorgen voor onze eigen gezondheid. Talrijke studies hebben het essentiëel belang van het dagelijks innemen van multivitaminen aangetoond. Eerst natuurlijk omdat zij veel ernstige ziekten helpen voorkomen (meer daarover hieronder), maar ook omdat zij eenvoudigweg de subjectieve perceptie van stress, vermoeidheid en angst voor  ongeveer 30% verminderen, volgens een onderzoek door onderzoekers van de Swansea University in Engeland. (2)

    Het nemen van multivitaminen verbetert het moreel en de kwaliteit van het leven en heeft gunstige effecten tegen ziekten.

    Belangrijke positieve effecten op de gezondheid.

    De terughoudendheid van gezondheidswerkers om hun patiënten in te lichten over het belang van vitaminen is nog onbegrijpelijker nu het meer dan tien jaar wetenschappelijk is vastgesteld dat zij essentieel zijn voor de gezondheid. Het lijkt erop dat iedereen is vergeten dat  vitamines, per definitie, essentieel zijn voor de gezondheid en de normale werking van ons lichaam.
    Een algemene synthese van alle studies over multivitaminen werd gepubliceerd in 2002 en concludeerde dat als voorzorgsmaatregel alle volwassenen dagelijks multivitamines zouden moeten innemen om ziekten zoals kanker, hart- en vaatziekten en osteoporose te voorkomen. (3) (4)
    Dit is ook  de mening van de meest vooraanstaande expert in de wereld op voedingsgebied, professor Walter Willett, voorzitter van de afdeling Voeding van de School voor Openbare Gezondheid aan de Harvard University. Dr Willet gaat nog verder en is van oordeel dat de beroemde "voedselpiramide" de dagelijkse inname van mulltivitamines zou moet bevatten voor een optimale gezondheid. (5)

    Ouderen, zwangere vrouwen en kinderen eerst!

    Sommige mensen baren meer zorgen dan anderen.

    Het zijn vooral de ouderen. Ze hebben het meest nodig om multivitaminen te nemen omdat hun darmen minder voedingsstoffen absorberen en zij zich vaak ontoereikend voeden door gebrek aan eetlust, moeilijkheden bij kauwen, eenzaamheid, enz. . (6)

    Gevolgd door zwangere vrouwen. Gynaecologen schrijven meestal foliumzuur (vitamine B9) voor, dat effectief is in het verminderen van de incidentie op neurale buisdefecten bij de baby. Maar het gebruik van prenatale multivitaminen (ze bevatten gewoonlijk allemaal minstens 400 mcg foliumzuur) kunnen ook nog andere foetale misvormingen voorkomen.

    Auteurs van een meta-analyse van zeven epidemiologische studies in 2007 concludeerden dat het nemen van multivitaminen tijdens de zwangerschap een lager risico geeft op hersentumoren, tumoren van het sympathische zenuwstelsel (neuroblastoom) en leukemie bij kinderen. (8)

    Volgens een epidemiologische studie met 2.423 Amerikaanse kinderen (9) kunnen kinderen die tijdens het eerste jaar van hun leven multivitaminen nemen het risico op allergieën op schoolleeftijd verminderen en hun intelligentie quotiënt (IQ) verbeteren.

    Volgens Britse onderzoekers maakt het slikken van multivitamines intelligenter.

    Het dagelijks nemen van multivitaminen kan de cognitieve prestaties verbeteren (concentratie, geheugen, alertheid ...) zowel bij kinderen als volwassenen, volgens de Britse onderzoekers.
    In een serie artikelen gepubliceerd in het British Journal of Nutrition en Human Psychopharmacology hebben teams van Britse neurowetenschappers de effecten van multivitaminsupplementen bestudeerd op moraal, stress en cognitieve functies.

    Hoewel de onderzoeken verspreid waren over vier tot twaalf weken kwamen de effecten daadwerkelijk tot uiting in de eerste weken:
    - mannen die vitamine B-complex namen blekent een toename van hun cognitieve prestaties te ondervinden, voelden zich mentaal minder moe en hadden meer kracht;
    - vrouwen die vitamines en mineralen namen toonden een grotere nauwkeurigheid en een grotere snelheid om meerdere taken uit te voeren;
    - kinderen van 8 tot 14 jaar vertoonden een groter concentratievermogen.

    Meerdere studies bevestigen het belang van multivitaminen tegen ernstige ziekten.


    De fout, wijd verspreid door de officiële geneeskunde is te geloven dat we voldoende vitamine D hebben zolang wij niet lijden aan rachitis en genoeg vitamine C zolang wij geen last hebben van scheurbuik.

    Dit is een zware misvatting.  In werkelijkheid zijn deze ziekten meestal extreme uitingen van een vitaminegebrek.

    Ook voor het verschijnen van deze ziekten moeten lichaam en geest optimaal functioneren. Volgens professor David Kennedy van de Universiteit van Northumbria, is "het optimale niveau van vitamines ruim boven het niveau van dit wat de ziekte zou verhinderen."

    Het nemen van multivitaminen dient niet alleen om bepaalde ziekten te voorkomen. Het optimaliseert de gezondheid met inbegrip van het verminderen van het risico op ernstige ziekten.
    We weten bijvoorbeeld, dankzij de grote dubbelblind Franse SUVIMAX studie met  placebos gedurende zeven jaar met 12.741 personen in de leeftijd van 35 tot 60 jaar, dat het nemen van multivitaminen de incidentie van kanker bij mensen vermindert. (10).  Nochtans heeft SUVIMAX  slechts zeer lage doses van een paar vitaminen in synthetische vorm bestudeerd verre van de optimale doseringen.

    Het nemen van een multivitamine supplement zou op lange termijn resulteren in een vermindering van 40% op het risico van een myocardinfarct (hartaanval). Dit wordt aangetoond door de resultaten van een Zweeds onderzoek waarbij 34 000 vrouwen van 49 jaar en ouder gedurende tien jaar gevolgd werden. (11)

    In een klinische studie uitgevoerd in China hebben 2141 personen in de leeftijd van 45-74 jaar elke dag gedurende 5 jaar twee multivitaminen capsules en 15 mg beta-caroteen genomen of een placebo. Onder de personen van 65 tot 74 jaar die een supplement hadden genomen kwam veel minder staar (problemen met het gezichtsvermogen) voor dan in de placebogroep. (12)

    Er is nu geen twijfel dat multivitaminen zouden moeten voorkomen in het medisch arsenaal om de kans op ernstige ziektes te verminderen. De stilte die gezondheidsautoriteiten weten te behouden rond dit onderwerp is uiterst zorgwekkend i.v.m. hun objectiviteit en onafhankelijkheid ten opzichte van de grote farmaceutische bedrijven die er alle belang bij hebben om de werking van multivitaminen ter voorkoming van ziektes te negeren.

    Kies een multivitamine zonder oxiderende elementen.

    Veel commercieel verkrijgbare multivitamines bevatten ijzer en/of koper.  Die hebben  een belangrijke pro-oxidant effect en zijn schadelijk  voor mensen die niet lijden aan deficiëntie. Verschillende Amerikaanse studies hebben aangetoond dat ijzer of koper onder vrije vorm in voedingssupplementen bijzonder gevaarlijk zijn en de mortaliteit kunnen verhogen in plaats van ons te beschermen tegen ziekte (14). 

    (N.v.d.r. Bij de keuze van multivitamines en twijfel best een orthomoleculaire dokter raadplegen.  Lijst van othomoleculaire dokters onder http://www.fache-instituut.be/adressen/orthomoleculaire_artsen).

    Bronnen:

    (1) Gardiner P, Woods C, Kemper KJ. Dietary supplement use among health care professionals enrolled in an online curriculum on herbs and dietary supplements, BMC Complementary and Alternative Medicine , 12 juin 2006. L'étude est accessible en format PDF à l'adresse suivante : www.biomedcentral.com [consulté le 16 juin 2006]. 

    (2) Sara-Jayne Long, David Benton. Effects of Vitamin and Mineral Supplementation on Stress, Mild Psychiatric Symptoms, and Mood in Nonclinical Samples: A Meta-Analysis. Psychosom Med PSY.0b013e31827d5fbd; published ahead of print January 29, 2013, doi:10.1097/PSY.0b013e31827d5fbd 

    (3) Fletcher RH, Fairfield KM. Vitamins for chronic disease prevention in adults: clinical applications. JAMA. 2002 Jun 19;287(23):3127-9. 

    (4) Fairfield KM, Fletcher RH. Vitamins for chronic disease prevention in adults: scientific review. JAMA. 2002 Jun 19;287(23):3116-26. 

    (5) Willett WC, Stampfer MJ. Clinical practice. What vitamins should I be taking, doctor?. N Engl J Med . 2001 Dec 20;345(25):1819-24. 

    (6) Johnson KA, Bernard MA, Funderburg K. Vitamin nutrition in older adults . Clin Geriatr Med . 2002 Nov;18(4):773-99. Review. 

    (7) Prenatal multivitamin supplementation and rates of congenital anomalies: a meta-analysis . Goh YI, Bollano E, et al. J Obstet Gynaecol Can. 2006 Aug;28(8):680-9. Review. 

    (8) Prenatal multivitamin supplementation and rates of pediatric cancers: a meta-analysis . Goh YI, Bollano E, et al . Clin Pharmacol Ther . 2007 May;81(5):685-91. Review. 

    (9) Use of multivitamin supplements in relation to allergic disease in 8-y-old children . Marmsjö K, Rosenlund H, et al . Am J Clin Nutr . 2009 Oct 28. 

    (10) Hercberg S, Galan P, et al . The SU.VI.MAX Study: a randomized, placebo-controlled trial of the health effects of antioxidant vitamins and minerals . Arch Intern Med. 2004 Nov 22;164(21):2335-42. 

    (11) Rautiainen S, Akesson A, et al . Multivitamin use and the risk of myocardial infarction: a population-based cohort of Swedish women . Am J Clin Nutr. 2010 Sep 22. 

    (12) The Linxian cataract studies: two nutrition intervention trials . Sperduto RD, Hu TS, et al. Arch Ophthalmol 1993;111:1246 -53. 
    Oorspronkelijk artikel: "Le complément que prennent (discrètement) les médecins"  door Jean-Parc Dupuis, Santé Naturen Innovation.










    Bijlagen:
    http://www.lanutrition.fr/bien-comprendre/les-complements-alimentaires/comparatif-des-complements-alimentaires-multivitamines-pour-adultes.html   
    http://www.lanutrition.fr/les-news/des-vitamines-qui-donnent-le-cancer.html   

    25-08-2013, 16:18 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:multivitamines
    16-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noni tegen kanker.
    Onderzoek: Noni stimuleert het immuunsysteem en bestrijdt aldus tumoren.

    (NaturalNews) Het is een alom bekend 'supervoedsel' dat volgens een reeks van gepubliceerd wetenschappelijk onderzoek suggereert ongelooflijke genezende krachten te bezitten. Maar de anti-kanker effecten van Morinda citrifolia, in de volksmond bekend als "noni," behoren tot de meest uitgesproken.   Een studie uit 2008 in Zuid-Carolina U.S.A. vond dat het gefermenteerde sap van noni het natuurlijk afweersysteem van het lichaam stimuleert en zodoende de vorming en verspreiding van tumorcellen tegenwerkt.

    Onderzoekers van het Oncology Research Institute aan het Greenville Hospital System University Medical Center in Clemson ontdekten dit na het testen van de effecten van gefermenteerde noni exsudaat (FNE) bij ratten - FNE is gedroogde noni in zijn gehele vorm en bevat aldus het sap, de pulp en de zaden. Gezonde ratten en ratten zonder immuuncellen kregen fne als deel van de studie.

    Volgens het medisch tijdschrift, Oncology Reports zijn  de bevindingen van de studie werkelijk verbluffend. Bij gezonde ratten met normaal werkende lymfocyten en gezonde natuurlijke doder (NK​​) cel functie veroorzaakte intraperitoneale injectie van FNE, effectieve afstoting van tumoren door aansporen van de werking van granulocyten en NK-cellen in het perifere bloed, peritoneums en milt van de rat. Zelfs bij ratten waarin functionele lymfocyten ontbraken werd gedeeltelijke tumorafstoting waargenomen.

    "Deze gegevens tonen aan dat FNE in staat blijkt te zijn om het aangeboren immuunsysteem en het adaptieve immuunsysteem te stimuleren om tumorcellen te verwijderen," schreven de auteurs in hun conclusie. "NK-cellen reageren snel en lijken één van de belangrijkste spelers te zijn van het aangeboren immuunsysteem, terwijl het adaptieve immuunsysteem later reageert met een behouden geheugen."

    Tal van door de overheid gefinancierde studies bevestigen anti-kanker eigenschappen van noni.

    Het Nationaal Centrum for Complementary and Alternative Medicine (NCCAM) erkent ook de anti-kanker voordelen van noni, dat is de reden waarom deze afdeling van het National Institutes of Health (NIH) op dit moment het verder onderzoek financiert. Volgens de officiële website van het agentschap gaat NCCAM momenteel voort met een laboratorium studie over de effecten van noni op prostaatkanker cellen, terwijl het National Cancer Institute (NCI) een vooronderzoek op noni in de preventie en behandeling van borstkanker financiert.

    "In laboratoriumonderzoek heeft noni antioxidante, immuun-stimulerende en tumor-bestrijdende eigenschappen getoond," zegt NCCAM. "Deze resultaten leiden ertoe dat verdere studie van noni voor aandoeningen zoals kanker en hart- en vaatziekten gerechtvaardigd is."

    De resultaten van een Fase I klinische studie waarbij patiënten met vergevorderde kanker noni kregen zijn veelbelovend. Gepubliceerd in 2009 in het Journal of Dietary Supplements, is uit de resultaten van deze bijzondere proef gebleken dat het nemen van slechts 12 gram noni-extract per dag gevorderde kankerpatiënten kan helpen door niet alleen het verbeteren van hun algehele levensskwaliteit maar ook omkering van hun algehele conditie. NCCAM moet nog de resultaten van de Fase II studies met noni publiceren.

    Een studie uit 2006 gepresenteerd op de IVe Internationale Conferentie over Aromatische en Medicinale Planten uit Franse Overzeese Gebieden maakt ook gewag van anti-kanker effect bij muizen gevoed met noni. Vooral met betrekking tot tumormetastase  werd gevonden dat niet alleen de groei van tumorcellen werd geblokkeerd maar ook dat de aantasting van andere weefsels in het lichaam werd verhinderd..

    Voor een vollediger lijst van gepubliceerde studies over de voedingswaarde en gezondheidsvoordelen van noni - van noni zijn ook volgende voordelen aangetoond: helpen verlichten van stress en angst, controle van de bloeddruk; bestrijden van beschadigende en chronische ontsteking; boosten van de energieniveaus, het reguleren van bloedsuiker; bestrijden van diabetes , controle van bloedserum cholesterolgehalte en boosten van de immuniteit.  

    Oorspronkelijk artikel: "Noni stimulates the immune system to reject tumor cells: research." Friday, August 16, 2013 by: Ethan A. Huff, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://nccam.nih.gov/health/noni   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22435516   
    http://www.noniresearch.org/united_states/english/research/new_research.html   

    16-08-2013, 22:49 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:noni, immuniteit, tumoren
    15-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe DDT.
    Neonicotinoiden zijn het nieuwe DDT en zij vernietigen onze wereld.

    (NaturalNews)Het beruchte organochlorine insecticide DDT (dichloordifenyltrichloorethaan) is wereldwijd verbannen uit de landbouw sinds 1972 na een besluit van de wereldleiders op het ​​Verdrag van Stockholm. Destijds werd DDT gekoppeld aan kanker en wordt geacht een contact vergif te zijn voor wilde dieren waaronder vogels en geleedpotigen die in grote getale ervan stierven. Veel ogen gingen open toen biologe Rachel Carson het boek Silent Spring uitbracht dat de nadelige effecten van DDT voor mens en ecosysteem blootlegde. Nu wordt DDT alleen geproduceerd voor vector controle en wordt het alleen nog toegepast binnenshuis om muggen te weren en te doden.

    Het nieuwe DDT
    Ongeacht het verbod op DDT is de wereld in de ban geraakt van andere industriële chemicaliën in de landbouw. Insecticiden zijn populair omdat ze de landbouw efficiënter en de  voedselproductie overvloediger maken.  Wij weten echter dat insecticiden zich ophopen in het milieu.  Is het doden van vogels en bijen echt de moeite waard op lange termijn?  Zeventig procent van de bloeiende planten hebben bestuivers nodig. Wat gebeurt er als de bijen er niet meer zullen zijn om de balans van het universum in leven te houden?

    Op dit moment wordt de wereld geconfronteerd met de gevaren van een nieuwe klasse van insecticiden bekend als neonicotinoïden. Deze insecticiden, vergelijkbaar met DDT, hebben een vergunning gekregen en worden wijdverbreid gebruikt voordat er ecologische veiligheidtesten zijn uitgevoerd. Uit onderzoek blijkt nu dat deze gifstoffen het natuurlijk leven vernietigen als nooit tevoren nl. het uitroeien van de honingbijen.

    5 nanogram neonicotinoide doodt 1 op 2 bijen.
    Toegepast op de zaden van gewassen blijven neonicotinoides in de planten tijdens de groei en doden de insecten die proberen een hapje te nemen. Studies tonen aan dat wanneer boeren hun gewassen behandelen de planten tussen 1,6 en 20 procent van de neonicotinoïde insecticide opnemen. Wanneer honingbijen worden blootgesteld aan slechts 5 nanogram neonicotinoïde langs de nectarpollen is waargenomen dat ongeveer 1 op 2 ervan sterven. Dit maakt neonicotinoides 10.000 keer krachtiger dan DDT!

    Aangezien een zeer klein deel van de neonicotinoide achterblijft in de nectarpollen denken de fabrikanten van de chemicaliën dat deze insecticiden een minimale impact hebben op de bestuivers.  Oppervlakkig gezien lijken deze chemische sprays veilig maar wat gebeurt er met de rest van de chemische stof die niet wordt geabsorbeerd door de planten?

    Negentig procent of meer van de neonicotinoïden teistert het bodemecosysteem.
    Professor Dave Goulson wijst erop dat deze insecticiden een nog grotere impact hebben op het bodem ecosysteem. Hij zegt dat de resten als stof, "meestal meer dan 90 procent", in de bodem verdwijnt.

    Wat is hiervan de invloed in de toekomst op het ecosysteem en de kwaliteit van de bodem voor de komende jaren in het bijzonder?

    Een kettingreactie van  neonicotinoïden verspreidt zich onder de bodemfauna  en belaagt o.a. de regenwormen en onrechtstreeks de vogels en zoogdieren die zich te goed doen aan de vergiftigde bodemfauna.

    Als regeringen het wijdverbreid gebruik van deze gifstoffen verder toelaten, zonder de gevolgen te kennen, werken ze volop mee  aan de massale vernietiging van insecten en vogels.

    Gif doordrenkt zaden, gewassen, insecten, bodem en vogels met uiteindelijk invloed op het menselijk leven.

    Langzame, subtiele vergiftiging van de mens.
    Daar het aantal kankergevallen jaarlijks stijgt, is het duidelijk dat de chemische generatie er een is van vergiftiging, niet in staat om een massale aanval van chemisch voedsel en chemisch geladen lucht te voorkomen.

    Zoals insecticiden doordringen in elk levend wezen en zich ophopen in het celweefsel vergiftigen ze het DNA van het leven. Als kanker stijgt zal de medische industrie verder uit zijn voegen barsten door de chemotherapie waarvoor zij eveneens de chemicaliën leveren. Kankervoorlichting blijft zichzelf prijzen maar de waarheid van de vergiftigende chemicaliën wordt onder de mat geveegd.

    Het EPA (Environmental Protection Agency) vindt geen 'dreigend gevaar'.
    In de Verenigde Staten definieert het EPA een dreigend gevaar "als schade die zal optreden binnen de één tot twee jaar nodig om de annuleringsprocedure te voltooien."

    Zelfs als de Amerikaanse imkers melding maken van een 30 procent daling van de bijenbevolking sinds 2006, zijn neonicotinoides nog steeds niet een "dreigend gevaar", volgens het EPA. Het EPA verwierp onlangs in maart 2013 een petitie die opriep tot de schorsing van de neonicotinoide clothianidine.

    Hoewel 70 procent van de bloeiende planten afhankelijk is van bestuivers gelooft het EPA niet dat de 30% reductie van de bijenkolonie de  voedsel- en energie-infrastructuur in de komende twee jaar zal doen instorten. Het EPA merkte op dat clothianidine slechts  een "acuut effect" heeft op bijen.

    Toen de neonicontionoide clothianidine op de markt kwam in 2003 werden betrokken wetenschappers onder druk gezet voor voorwaardelijke registratie en verder onderzoek naar de veiligheid, maar Bayer's nieuw chemisch produkt bleek zeer efficiënt te zijn voor agrarische doeleinden en alles ging ineens zeer snel. Studies over de ecologische effecten werden niet uitgevoerd tot 2007 waardoor het EPA het pad voorbereidde voor de volledige registratie van het gif in 2010. Alhoewel uit EPA memo's bleek dat de Bayer veiligheidsstudies op clothianidine onvoldoende waren werd het gif toch verder toegestaan ​​om  schade aan te richten. Nu een EPA herziening op neonicotinoide veiligheid werd verschoven naar 2018 kan de wereld zich voorbereiden om in de komende jaren nog een beetje meer te genieten van dit gif.

    Oorspronkelijk artikel: "Neonicotinoides are the new DDT, and the're destroying our world" Wednesday, August 14, 2013 by: Lance Devon, Natural News.

    Bijlagen:
    http://climatechangepsychology.blogspot.be/2012/07/epa-rejects-beekeepers-petition-against.html   
    http://lamasterscorner.com/tag/neonicotinoids/   
    http://www.theguardian.com/environment/georgemonbiot/2013/aug/05/neonicotinoids-ddt-pesticides-nature   

    15-08-2013, 11:37 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Tags:neonicotinoides, DDT, milieu
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!