Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
06-11-2013
Het ware gezicht van Pringles
Schok! Hoe maak je Pringles?
"Oorspronkelijk was het de bedoeling van Pringles om tennisballen te maken. Maar de dag van de levering van het rubber is een vrachtwagen met aardappelen aangekomen. De leiders van Pringles die praktisch aangelegd waren en geen tijd wilden verspillen zeiden: "Wij trekken het ons niet aan. We snijden ze in plakken en leggen ze in dozen."
Bovenstaande las ik op Internet ...
Pringles chips zijn geen aardappelen!
In feite zijn het niet eens chips zoals de leiders van Pringles aan het Hooggerechtshof van Engeland uitlegden. (1)
Het bedrijf Procter & Gamble dat de Pringles produceert weigerde jarenlang om de speciale belasting van toepassing op chips en snacks gemaakt van aardappelen te betalen. Aangeklaagd door het gerechtshof legden ze uit dat gezien de lage concentratie van aardappel in hun produkt en gezien het industriële productieproces, additieven, aroma's en kleurstoffen, ze niet konden beschouwd worden als chips of als snacks op basis van aardappelen.
Hun argument was zo overtuigend dat het Hof van Beroep hen eerst gelijk gaf. Maar de rechters van het Hooggerechtshof waren van oordeel dat Pringles wel degelijk onder de wet van chips vielen want, alhoewel niet gemaakt van gesneden aardappelen ze deden denken aan chips en het grote publiek ze ook als dusdanig beschouwde. Procter & Gamble moest 120.000.000 achterstallige taksen betalen."
Een gekke wereld
Het is moeilijk voor te stellen dat de leiders zich zouden in de voeten schieten en hun eigen produkt zouden denigreren om belastingen te ontwijken.
Maar een feit is dat ze sterke argumenten hadden.
Zoals ze hebben uitgelegd zijn Pringles gemaakt van rijstpoeder, tarwe, maïs en aardappelschijven. Dit poeder gemengd met water wordt vervolgens samengeperst tot een zeer dunne brede strook. Ovale vormen worden uit het deeg gesneden en elk stuk deeg wordt op een ronde mal geplaatst en elf seconden in kokende olie gedompeld. Op het einde verwijdert een blazer de overtollige olie en vervolgens ondergaan de Pringles een bepoedering met kruidenzout.
Hun perfect gestandaardiseerde vorm maakt het mogelijk om ze in een afgesloten buis te stapelen zoals tennisballen met een minimum verlies aan ruimte. Dit is een enorm voordeel ten opzichte van traditionele chips wat resulteert in aanzienlijke besparingen op verpakking, transport en opslag. Dit verklaart waarom Pringles veel gebruikt worden in vliegtuigen, op treinen, in automaten waar deze gemakkelijk te vervoeren producten niet breken door behandeling en hun vorm zonder verandering bewaren.
Kanker in blik!
De meeste van ons weerstaan moeilijk aan deze crackers omdat het zout, het rokerige en kruidige heerlijk smaakt en de knapperige textuur ze onweerstaanbaar maakt zodat wanneer de verpakking wordt geopend men van staal moet zijn om te kunnen weerstaan aan deze lekkernij.
Ze zijn zelfs verraderlijker dan het zout dat ons doet kwijlen en een actief gevoel van honger in de maag geeft en bijna onmiddellijk veranderen in glucose waardoor onze bloedsuikerspiegel de hoogte ingaat en onze hersenen groot genot waarnemen.
Helaas geven deze kleine gelukmakers vlug een onaangenaam ziek gevoel en honger en op lange termijn gevolgen die zeer slecht zijn voor de gezondheid.
Aardappelen en olie aan de kook gebracht, produceren inderdaad zeer veel giftige stoffen. Een EU rapport uit 2007 toonde aan dat koken op hoge temperatuur 800 componenten produceert waarvan 52 kankerverwekkend zijn volgens het Slate magazine dat echter niet de bron van zijn gegevens vermeldt. ( 2 )
De meest gevaarlijke ingrediënten in Pringles zijn derhalve niet de additieven maar een verbinding die zich vormt tijdens het koken met name acrylamide .
Acrylamide is een neurotoxische stof die wordt gevormd tijdens het koken van zetmeelrijke voedingsmiddelen bij hoge temperatuur. Het heeft invloed op de mannelijke vruchtbaarheid en veroorzaakt geboorteafwijkingen. ( 3 )
Het is een molecuul afgeleid van het fenomeen "glycosylering".
Een studie gefinancierd door de Europese Unie toonde het verband aan tussen een hoog niveau van acrylamide in het bloed en de ontwikkeling van borstkanker. De auteurs waarschuwen dat hun studie niet het bestaan van een rechtstreeks verband tussen acrylamide in de voeding en kanker bewijst maar suggereert dat deze mogelijkheid moet worden onderzocht door verdere studie. ( 4 )
Om de inname van acrylamide te verminderen moet men gefrituurd voedsel voorkomen en rauw eten of laag verhit voedsel of gekookt op lage temperatuur.
Maar de meest radicale manier is om junk food en kant-en-klare maaltijden te weren: eten gekookt thuis zal altijd minder giftige stoffen bevatten.
Opgelet, nog altijd, met plastiek voorwerpen voor kinderen.
FOEI! BPA uiteindelijk verbannen uit babyflesjes wordt gewoon vervangen door het dodelijk BPS.
(NaturalNews) Nadat bijna elke zuigfles fabrikant reeds vrijwillig gestopt was met het gebruik van toxischebisfenol A (BPA) in zijn producten heeft de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) het eindelijk rond gekregen een formeel verbod uit te vaardigen op het gebruik van BPA in zuigflessen en drinkbekers voor kinderen. Maar dit verbod betekent heel weinig daar veel fabrikanten al begonnen zijn met het gebruik van bisfenol S (BPS), een potentieel dodelijke kunststof, in veel BPA-vrije producten waaronder deze voor kinderen.
Onder de verontwaardiging van veel consumenten over het gebruik van BPA in producten voor kinderen waarvan de giftigheid is bewezen vaardigde de FDA met tegenzin zijn eigenlijk nutteloos verbod uit nadat de consument al lang zijn beslissing had genomen zegt Sabrina Tavernise van de New York Times.
De FDA kon toch niet laten erop te wijzen dat het zijn standpunt over de veiligheid van BPA nog altijd aanhoudt en dat het verbod hier niets mee te maken heeft. FDA adjunctcommissaris Michael Taylor, voormalig Monsanto advocaat en nu Vice President van dePublic Relations, verklaarde openlijk dat zijn agentschap "verder de veiligheid van BPA blijft steunen', dit nadat het agentschap verklaarde in 2010 dat het zich zorgen maakte over de effecten van BPA op "hersenen, gedrag en prostaat [s] van foetussen, zuigelingen en kinderen."
De dubieuze positie van het FDA over BPA bevestigt dat het geen idee heeft waarover men praat en de wetenschap niet serieus neemt. Het FDA heeft lang onder één hoedje gespeeld met de chemische industrie en haar weigering om toe te geven dat BPA giftig is, vooral voor kinderen, zal uiteindelijk haar ondergang worden.
BPS is gevaarlijker dan BPA.
Maar een nog groter probleem dan BPA is de vervanging door BPS, een chemische stof warvan in een recente studie is ontdekt dat het een significant hogere opname door huid heeft in vergelijking met BPA. Gepubliceerd in het tijdschrift Environmental Science & Technology, wees de eerste studie over de toxiciteit van BPS erop dat de chemische stof op grote schaal wordt gebruikt, zelfs in de BPA-vrije producten, maar dat het ook veel giftiger is vanwege zijn ongelooflijke absorptiesnelheid.
Weinig mensen zijn zich bewust van het bestaan van BPS want er wordt weinig ruchtbaarheid aan gegeven. Net als met BPA is de veiligheid van BPS vooraf nooit goed getest voorafgaand aan het gebruik in consumentenproducten, wat niet verwonderlijk is aangezien de meeste van de chemicaliën die worden gebruikt in consumentenproducten nooit goed getest worden op veiligheid.
In vergelijking met toen BPA op grote schaal werd gebruikt kunnen mensen nu 19 keer meer BPS langs de huid absorberen en de degenen die omgaan met thermische kaspapier kunnen nog meer absorberen", zegt een recent verslag in US News and World, de woorden citerend van een wetenschappelijk onderzoeker bij de New York State Department of Health, die een studie over BPS leidde.
Oorspronkelijk artikel: "BPA finally banned from baby bottles, only to be replaced by deadly BPS chemical" Sunday, October 20, 2013 by: Jonathan Benson, staff writer, Natural News.
Zeekomkommer extract doodt 95 procent van de borstkankercellen en doet longtumoren krimpen.
(NaturalNews) Een nieuwe studie in vitro heeft aangetoond dat zeekomkommer extract tot 95 procent van borstkankercellen doodt, 90 procent melanoomcellen, 95 procent van de lever kankercellen en 88 percent van longkanker cellen. Ook wordt het immuunsysteem tegen kanker gestimuleerd en worden de belangrijkste processen die nodig zijn voor metastase belemmerd in hun werking. Terwijl de wetenschap achter dit fenomeen erg nieuw is voor de westerse geneeskunde wordt de zeekomkommer reeds sedert eeuwen gebruikt in de Chinese geneeskunde.
Zeekomkommer haalt krachtig uit naar meerdere kankercellenvariëteiten.
In vorige studies hebben extracten van zeekomkommer aangetoond krachtige cytotoxiciteit te bezitten tegen alvleesklier-, long-, prostaat-, darm-, borst-, huid- en leverkanker cellen evenals leukemie en gioblastoma. Onderzoekers hebben de belangrijke verbinding ontdekt die verantwoordelijk is voor anti-kanker eigenschappen van de zeekomkommer: een triterpenoid genaamd frondoside A.
Een nieuwe studie heeft nu de antikanker effecten van frondoside A bevestigd op een geheel nieuw niveau. In het laboratorium werden 95 procent ER + borstkankercellen, 90 procent melanoomcellen, 95 procent leverkanker cellen en 85-88 procent van longkankercellen gedood. Maar de voordelen van deze verbinding betreffen niet alleen het direct induceren van geprogrammeerde celdood (apoptose); het remt ook de angiogenese (de mogelijkheid van tumoren om nieuwe bloedvaten te laten groeien en zich te voeden) en stopt kanker uitzaaiingen door het belemmeren van celmigratie en invasie. Interessanter nog is het vermogen van frondoside A om ons immuunsysteem als natuurlijke doder van kankercellen te activeren. Dit blijkt voor borstkanker met name, maar geldt ook voor alle kankers, omdat het immuunsysteem wordt beïnvloed en niet direct de kankercellen. Dit kan gedeeltelijk verklaren waarom frondoside A zo effectief was bij het laten krimpen van longtumoren bij muizen en kan wedijveren met chemomedicijnen.
Longtumor krimp zonder de bijwerkingen en minstens zo effectief als chemokuur.
Frondoside A is krachtig cytotoxisch voor drie verschillende soorten longkanker in vitro, waaronder NCI - H460Luc2 , LNM35 (niet kleincellige longkanker) en A459 (epitheliale adenocarcinoom). Gegeven aan muizen met xenografted menselijke niet kleincellige longkanker, krompen de tumoren met 40 procent in 10 dagen. Dit scoort zeer goed tegenover de krimp van 47 procent verkregen met een standaard chemo medicijn. Maar de gelijkenis tussen de twee verbindingen stopt als het gaat over bijwerkingen. Van de chemo medicatie in dit onderzoek is bekend het DNA te beschadigen met krachtige negatieve neveneffecten zoals nierschade en immunosuppressie, en het kan zelfs leukemie veroorzaken bij de patiënt. Frondoside A echter stimuleert het immuunsysteem dat leukemiecellen doodt en vertoonde geen zichtbare bijwerkingen bij de muizen en dit alles tegen een fractie van de prijs van chemo. Maar het meest indrukwekkend deel van deze studie was dat dit bereikt werd bij een zeer lage dosis frondoside A nl. minder dan één milligram voor een volwassen mens van 75 kg. Het is ook opmerkelijk dat frondoside gegeven samen met chemo de tumor met een opmerkelijke 68 procent deed krimpen.
De toekomst van de zeekomkommer als een natuurlijke geneesmiddel voor kanker.
Zeekomkommer extract is een veelbelovend natuurlijk geneesmiddel voor kanker. Er zijn nog twee klinische studies lopende (met andere natuurlijke extracten) tegen myeloma en multiple myeloma, maar meer proeven tegen borst- en longkanker zijn duidelijk noodzakelijk. Ondertussen wordt gedroogde zeekomkommer in poedervorm als voedingssupplement met succes ingezet bij ontstekingen (zoals artritis) omdat zeekomkommer toevallig ook een rijke bron is van chondroïtine.
Oorspronkelijk artikel: "Sea cucumber extract kills 95 percent of breast cancer cells and shrinks lung tumors", Tuesday, October 15, 2013 by: Evan Evers.
Het idee dat de calcium die je eet zich zal vestigen in uw botten is één van de zwaarste en gevaarlijkste mythes op het gebied van gezondheid.
In feite heeft calcium uit voeding geen reden om je botten te voeren!
Het is voor de calcium veel eenvoudiger binnen te komen in het bloed waardoor het in de slagaders belandt. Daar bindt het zich aan cholesterol, bloedplaatjes en andere componenten om een meer rigide en dikke plaat te vormen wat men dan "atherosclerose" of "plaque" noemt.
Wanneer de plaat groter wordt zullen uw slagaders bijna zo hard worden als kalksteen waardoor je een lopend koraalrif wordt.
Uw cardioloog zal je zeggen dat je atherosclerose hebt en kunt sterven aan een hartaanval of beroerte (wat waar is).
Hij zal je een deprimerend dieet opleggen op basis van gekookte groenten en volle granen zonder vet, je statines doen slikken die spierpijnen en geheugenverlies als bijwerking hebben, je aanzetten om te sporten wat zeer pijnlijk is in zo'n geval, zonder enige garantie dat er geen problemen zullen komen. In plaats daarvan zal dit plan in het algemeen vroeg of laat resulteren in het plaatsen van bruggen of van een stent en de dood.
Een studie gepubliceerd in 2010 in het toonaangevend medisch tijdschrift British Medical Journal heeft geconstateerd dat mensen die een voedingssupplement van calcium namen een hoger risico op een hartaanval hadden. (1)
En het ergste is dat in die tijd je botten calcium zullen verloren hebben wat resulteert in verzwakking (osteopenie) en poreusheid (osteoporose). De geringste schok kan de botten doen breken als glas.
Het is daarom belangrijk om zo snel mogelijk te handelen opdat de calcium op de juiste plaats belandt. Het moet naar je botten en niet naar je bloedvaten. Om te begrijpen hoe wij dit betreurenswaardig fenomeen kunnen vermijden moeten we eerst een paar fundamentele dingen weten over de botten.
Basiskennis over botten.
Je botten bestaan uit een matrix - dat wil zeggen een structuur - collageen waarop mineralen zich vestigen. Denk aan gewapend beton: ijzers vertegenwoordigen het collageen en het beton staat voor de mineralen.
Collageen geeft uw botten flexibiliteit. Mineralen (calcium, magnesium, fosfor, silicium) geven kracht. Zonder collageen zouden je botten gemakkelijk breken net als krijt dat de leraren vroeger gebruikten in de klaslokalen: krijt is dicht maar zeer broos en niet echt vast
De cellen in ons lichaam waaronder die van de botten worden voortdurend vernieuwd. Oude cellen moeten plaats maken voor nieuwe. Voor de botten zijn het de "osteoclasten" die deze rol spelen. Ze "eten" de oude botcellen op.
Bij vrouwen zijn het de vrouwelijke hormonen, oestrogeen, die de activiteit van de osteoclasten controleren. Tijdens de menopauze kan de dalende oestrogeenspiegel problemen veroorzaken: osteoclasten worden te actief en vernietigen botcellen waardoor de botten als sponzen worden gevuld met kleine gaatjes.
Progesteron, een vrouwelijk hormoon helpt nieuwe botcellen opbouwen, zogenaamde "osteoblasten" om de gaten van oude cellen te vullen. Met de stopzetting van de eisprong stopt de progesteron productie volledig. Osteoblasten worden minder actief.
Om botverlies te vertragen adviseren veel artsen om meer zuivelproducten rijk aan calcium te consumeren en calciumsupplementen te nemen.
Maar calcium in de voeding of als voedingssupplement kan worden gedeponeerd in de slagaders zoals we hebben gezien maar ook in andere weefsels waardoor de stijfheid, nierstenen, galstenen en veel andere gezondheidsproblemen ontstaan. Vitamine D onmisbaar.
Meer en meel artsen die op de hoogte geraken van het probleem raden nu het nemen van vitamine D aan om de opname van calcium mogelijk te maken.
Dit is een stap in de goede richting omdat vitamine D ingrijpt opdat calcium en fosfor zouden worden geabsorbeerd door de darmen. Zonder deze absorptie belanden ze direct in het toilet.
Maar de werking van vitamine D is tweesnijdend omdat aangezien het helpt de darm calcium en fosfor te absorberen het ook de nieren helpt zich te ontdoen van de invloed van het PTH hormoon. Merk echter op dat deze tweede rol cruciaal is: te hoge concentraties van fosfor en calcium tegelijkertijd in het bloed kan de vorming van calciumfosfaten veroorzaken die kristallen vormen en haarvaten kunnen verstoppen (kleine bloedvaten die bloed naar de ogen en ook andere organen en weefsels sturen)
Het probleem is het volgende: hoe kan, één keer dat met behulp van vitamine D calcium door mijn bloed wordt opgenomen, voorkomen worden dat de nieren het gaan uitscheiden langs de urine of gedeponeerd wordt in mijn weefsels vooral mijn aderen i.p.v. zich te vestigen in mijn botten?
De oplossing is om met de calcium en vitamine D vitamine K2 te nemen. De vitamine die het calcium door je botten doet opnemen.
Vitamine K2 werkt als een essentiële cofactor voor het enzym gamma - carboxylase en voor de carboxylering van osteocalcine, een bot eiwithoudende gamma - carboxyglutaminezuur. Zonder carboxylering kan osteocalcine zich niet binden aan het hydroxyapatiet .
In een gecontroleerd klinisch onderzoek werd aan 172 vrouwen met osteoporose willekeurig dagelijkse vitamine K2 (45 mg/dag ), vitamine D3 of beide en een placebo toegediend gedurende 24 maanden.
De gecombineerde behandeling resulteerde in een significante toename in botmineraaldichtheid (4,92 [ + of - ] 7,79 % ), terwijl vitamine K2 alleen resulteerde in een toename van slechts 0.135 % [ + of - ] 5,44 % wat niet significant hoger was dan de basis.
Na 18 tot 24 maanden was de botmineraaldichtheid significant hoger in de K2 groep dan bij de placebogroep. Bovendien was het samen nemen van vitamines K2 en D3 veel effectiever dan elk afzonderlijk. ( 2 )
Deze resultaten werden bevestigd door een andere studie:
Tweeënnegentig postmenopauzale vrouwen tussen 55-81 jaar werden willekeurig verdeeld in vier groepen met dagelijkse vitamine K2 (45 mg , vitamine D (0,75 mcg), een combinatie van beide en calciumlactaat (2 g). De botmineraaldichtheid na twee jaar verhoogde in beide groepen met vitamine K2 en vitamine D ten opzichte van de groep met calcium, terwijl de gecombineerde behandeling een aanzienlijke toename van de botdichtheid van 1,35 % vertoonde (3).
Vergeet ook niet de andere " bouwstenen " aan te voeren om de botopbouw te onderhouden.
Let op, om goed te functioneren eist vitamine K2 een voldoende niveau aan magnesium, silicium, omega 3 vetzuren en sporenelementen (zink, koper, sporenelementen die allen voorkomen in de chemische samenstelling van het bot .
- magnesium is overvloedig aanwezig in boekweit, amandelen en donkere chocolade (ik raad 70 % cacao of meer aan) ;
- vitamine C (in fruit en groenten ;
- silicium in heermoes en brandnetel (samenstelling te koop in uw natuurvoedingswinkel) alsook in paprika, alfalfa, haver en tomaten;
- omega- 3 vetten in vette vis, noten, koolzaadolie, postelein, eieren van kippen gevoed met lijnzaad;
- sporenelementen in mineraalwater .
Merk ook op dat de K- vitamine K2 komt van "koagulatie" omdat het bloed doet stollen. Mensen die bloedverdunners moeten nemen (warfarine) mogen daarom geen extra vitamine K2 nemen. Bewerk je botten
Tenslotte is het essentieel om lichaamsbeweging uit te oefenen dat wil zeggen trekken aan en drukken op je botten. Omdat de botten net zoals de spieren dan sterker worden. Lopen versterkt je botten maar zwemmen heeft geen enkel effect. Als je rust verzachten de botten.
(2) Ushiroyama T. et al., Effect of continuous combined therapy with vitamin K2 and vitamin D3 on bone mineral density and coagulofibrinolys function in postmenopausal women, Maturitas, 2002, 41:211-221.
(3) Iwamoto I. et al., Treatment with vitamin D3 and/or vitamin K2 for postmenopausal women with osteoporosis, Keio J. Med., 2003, 52: 147-150.
Oorspronkelijk artikel: "Allez-vous devenir un récif de corail ambulant?", J.M. Dupuis, Santé Nature Innovation, Octobre 28, 2013.
Studie: Chemotherapie verhoogt daadwerkelijk de groei van kankercellen die resistent worden tegen de behandeling.
(NaturalNews) Het is weer maar eens aangetoond in de wetenschappelijke literatuur dat de kankerbehandeling met chemotherapie een belangrijke oorzaak is van kanker. Volgens een nieuwe studie onlangs gepubliceerd in het tijdschrift Nature bervodert chemotherapie niet alleen de groei en verspreiding van kankercellen door beschadiging van het gezonde weefsel dat de tumoren omringt, maar veroorzaakt ze ook de resistentie van kankercellen waardoor deze zogenaamde "super" kankercellen worden.
Onderzoekers aan het Fred Hutchison Cancer Research Center in Seattle, Washington kwamen tot dit besluit na het observeren van de effecten van chemotherapie op gezond celweefsel. Wat ze vonden is iets wat we hier al jaren zeggen maar door het medische systeem als geheel pas stilletjesaan wordt erkend - chemotherapie is een gif dat het DNA van gezonde cellen beschadigt waardoor deze cellen moleculen aanmaken die op hun beurt meer kankercellen produceren.
Men moet geen wetenschapper zijn om tot dit besluit te komen. Gezond verstand zegt dat het belagen van gezonde cellen samen met ongezonde schade veroorzaakt aan alle cellen. Maar dit is blijkbaar groot nieuws in het noorden waar wetenschappers blijkbaar verbijsterd zijn over deze vaststelling. En we hebben het hier niet over kleine beschadigingen. Volgens de statistieken treedt grote schade op aan gezonde cellen als gevolg van routine chemotherapie behandelingen.
"De onderzoekers vonden dat chemotherapie tot fibroblasten (cellen DNA) kan leiden en de groei van een molecule, WNT16B genaamd, in weefsels rond de tumor met het 30-voudige verhoogt," verklaart de groep Cancer Research UK in een recent rapport over de studie. "Dit helpt vervolgens kankercellen om te groeien, binnen te vallen in naburige cellen en resistent te worden voor chemotherapie," voegen zij eraan toe.
'Super' kankercellen veroorzaakt door chemotherapie zijn dodelijker dan ooit.
Alsof dit nog niet erg genoeg is vond hetzelfde team dat een andere belangrijke bijwerking van chemotherapie is dat agressievere kankercellen groeien, gevaarlijker dan ze vóór de behandeling waren. Net als "superbacteriën" en "superonkruid," resistentie ontwikkelen als antwoord op conventionele therapieën en chemische bespuitingen zullen respectievelijk deze "super" kankercellen zelfs niet meer reageren op de meest agressieve vormen van chemotherapie waardoor de kanker zelfs dodelijke wordt.
Niet verrassend is dat de industrie, op de hoogte van dergelijke studies, de dokters bestookt met nieuwe middelen voor chemische behandeling onder het mom van weer aleens minder bijwerkingen. Zo werkt het conventioneel medisch systeem - nieuwe geneesmiddelen creeëren als dekmantel voor bijwerkingen van de bestaande en zo de kas van de industrie blijven spijzen.
"De meeste kankerpatiënten sterven door de chemotherapie" legt Dr Allen Levin, MD, van de Universiteit van Californië, San Francisco, uit in zijn boek "De genezing van kanker"." Chemotherapie elimineren geen borst-, darm- of longkanker. Dit feit is gedocumenteerd voor meer dan een decennium maar nog steeds gebruiken de artsen chemotherapie tegen deze tumoren."
Als u of uw geliefden lijden aan kanker, zijn er alternatieven voor chemotherapie en bestraling. De Gersontherapie; dr. Stanislaw Burzynski's antineoplastons; cannabis olie met een hoog niveau van genezing van cannabinoïden en vers geperst marihuana bladeren zijn alle levensvatbare behandelingen van kanker protocollen die veel mensen hebben genezen. Meer informatie over deze methoden kun je vinden op de volgende links: http://gerson.orghttp://www.burzynskiclinic.comhttp://www.sfweekly.comhttp://www.naturalnews.com N.v.d.r.: In Bilzen behandelt een arts kanker met de natriumbicarbonaattherapie van Marc Sircus, AC, OMD. Oorspronkelijk artikel: "Chemotherapy actually increases cancer growth, cancer cells becoming resistant to treatment: Study", Friday, October 18, 2013 by: Jonathan Benson, staff writer, Natural News
Vitamine D voorkomt arteriële plaque bij diabetici met lagere risico op hartziekten tot gevolg.
(NaturalNews) Risico op het ontwikkelen van hart-en vaatziekten of een fatale hartaanval is bij diabetici bijna verdubbeld als gevolg van het verwoestend effect van insuline disfunctie en een hoge bloedsuikerspiegel. Deskundigen schatten dat vanaf 2050 maar liefst één op de drie zullen worden getroffen door diabetes, een sterke indicator dat de statistieken van cardiovasculaire ziekte en dood door een hartaanval zullen omhoogschieten op een lineaire manier. Gelukkig kunnen diabetes en hart- en vaatziekten worden voorkomen door middel van goede voeding, lichamelijke activiteit, lifestyle veranderingen en tal van natuurlijke middelen waaronder vitamine D.
Een onderzoeksteam van de Washington University School of Medicine in St. Louis heeft bepaald dat mensen met diabetes vaak verstopte slagaders ontwikkelen die hart- en vaatziekten veroorzaken en suggereren dat lage vitamine D-niveaus de schuld zijn. In een publicatie van het Journal of Biological Chemistry schrijft hoofdonderzoeker dr. Carlos Bernal-Mizrachi "Ongeveer 26 miljoen Amerikanen hebben nu diabetes type 2 ... en zoals obesitas stijgt verwachten we nog meer mensen die diabetes zullen ontwikkelen. Die patiënten hebben meer kans op hartproblemen door een verhoogde vasculaire ontsteking en we hebben onderzocht waarom dit gebeurt."
Van vitamine D is aangetoond dat het arteriële verdikkingen voorkomt.
Een aantal eerdere studies hebben duidelijk het cruciaal belang aangetoond van het behoud van een optimaal vitamine D-niveau om het risico op hart- en vaatziekten te verminderen. Dit onderzoek zocht naar de relatie tussen de witte cellen macrofagen, meestal verantwoordelijk voor het bestrijden van pathogene indringers, en de ontwikkeling van schuimige arteriële plaque die de bloedstroom beperkt. Macrofagen houden arteriële wanden zuiver wanneer ze geactiveerd worden als gevolg vaneen ontsteking.
Voor het uitvoeren van de studie evalueerden de onderzoekers vitamine D-niveaus bij 43 mensen met type 2 diabetes en bij 25 anderen vergelijkbaar in leeftijd, geslacht en lichaamsgewicht die geen diabetes hadden. Zij vonden dat bij de deelnemers met een lage vitamine D bloedspiegel (minder dan 30 ng/ml), macrofagen zich veel meer hechtten aan de innerlijke endotheliale bekleding van de aders, waar ze leiden tot de collectie van geoxideerd LDL-cholesterol deeltjes die schuimig plaque deposito's vormen. De aders zijn dan veel meer geneigd om stijf te worden en blokkeren zo de normale bloedstroom.
De wetenschappers onderzochten de relatie tussen de bloeddruk, cholesterol, diabetes controle, het lichaamsgewicht en ras, en vonden dat vitamine D de enige factor was die de arteriële plaquevorming beïnvloedt. Dr Bernal-Mizrachi besloot: "Eerdere studies hebben vitamine D-deficiëntie gekoppeld aan verhogingen van cardiovasculaire ziekte en sterfte ... ons werk heeft gevonden dat vitamine D de afgifte van insuline uit de alvleesklier en de insulinegevoeligheid kan verbeteren." Als studies worden uitgevoerd om te bepalen of het optimaliseren van vitamine D-niveaus (50 tot 70 ng/ml met behulp van de standaard 25 (OH) D bloedtest) daadwerkelijk hart-en vaatziekten kan behandelen bij diabetici is een dagelijkse toepassing met het prohormoon een verstandige maatregel voor alle risico volwassenen.
Oorspronkelijk artikel: "Vitamin D prevents arterial plaque in diabetics to lower heart disease risk", Sunday, October 06, 2013 by: John Philip
N.v.d.r.: Ikzelf heb mij een UVB-lamp aangeschaft waar ik tijdens de dagen dat ik niet 20' onbeschermd heb kunnen zonnen, voor ga staan of zitten om zo mijn dagelijkse vitamine D op te doen. Het voordeel van de lamp is dat ze net zoals de zon UVB licht uitstraalt en de huid vitamine D doet aanmaken. Terzelfdertijd bouw ik mijn weerstand op tegen de winterkwalen zoals verkoudheden en griep en dat is mooi meegenomen. Voor meer informatie over zo'n lamp kun je terecht op de website vermeld in bijlage 4.
Voedsel verboden om te consumeren. Gezondheidsautoriteiten herhalen op elke mogelijke manier dat vetten slecht zijn voor de gezondheid, vooral verzadigde vetten. Iedereen of bijna iedereeen gelooft het hoewel weinig mensen weten wat "verzadigd" vet precies betekent.
"Verzadigd"
In feite is een "verzadigd" vetzuur een vetzuur dat gewoon al zijn koolstofatomen gebonden ziet aan het maximum aantal waterstofatomen. Elke koolstof binding is bezet en je kunt geen andere atomen toevoegen.
Het gevolg is dat het molecuul stabieler is en minder gevoelig voor oxidatie. Dit is een zeer goede zaak want geoxideerde vetten zijn nogal ongezond. Volgens verschillende studies is geoxideerde cholesterol een marker van atherosclerose, veroudering en vernauwing van de slagaders en een gevaar voor hartaanval. (1)
Maar dat is niet alles.
Het traditioneel eetpatroon van de mens, voor de algemene toepassing van granen, was zeer rijk aan verzadigde vetzuren. Onze voorouders, vóór de uitvinding van de landbouw, aten inderdaad veel dierlijk vet, ingewanden en vetrijke schaaldieren. De weinige stammen over de hele wereld die een traditionele levensstijl hebben onderhouden eten nog altijd veel vet. De Inuits (Eskimo's) aan de Noordpool aten tot voor kort meestal vet van walrussen en walvissen en vette vis die een grote hoeveelheid verzadigde vetten bevatten.
De Massai, een seminomadische stam die leeft van de landbouw en de jacht in Kenia, voedt zich voornamelijk met een mengsel van melk en bloed, afkomstig van levend jongvee waaraan ze planten, wortels en schors toevoegen. Nogmaals, dit dieet is rijk aan verzadigde vetten.
Hetzelfde geldt voor de Tokelauiens die wonen op een eilandengroep van Nieuw-Zeeland, die zich voeden met kokosnoten en vis.
Deze volkeren hebben weinig of geen problemen met hart- en vaatziekten. Dit wordt bevestigd door het rijke vetgehalte van moedermelk dat 54 % verzadigde vetzuren bevat. Moedermelk is het meest perfecte voedsel voor groeiende baby's. De aanwezigheid van grote hoeveelheden verzadigd vet is zeker niet een "speling van de natuur."
In 2010 vond een grote studie van meer dan 347.000 personen geen verband tussen de inname van verzadigd vet en het risico op myocardinfarct, beroerte (CVA) of andere hart- en vaatziekten. (1)
Een andere studie gepubliceerd in 2010 in het medisch tijdschrift American Journal of Clinical Nutrition toonde aan dat mensen die wensen hun cardiovasculair risico te verminderen niet hun vetinname moeten verminderen maar wel de koolhydraten zoals zetmeel en zetmeelproducten (brood, pasta, granen waaronder volwaardige). (2). Zij die hun inname van verzadigde vetten verminderden en vervingen door geraffineerde koolhydraten (wit brood, pasta, aardappelen) verhoogden hun insulineresistentie, hun overgewicht, hun dyslipidemie (abnormale niveaus lipiden in het bloed ) en hun niveaus van triglyceride en cholesterol.
In feite is de nieuwe rage die woedt sinds de jaren '60 om meer koolhydraten (hoofdzakelijk granen) en minder vetten te eten verantwoordelijk voor de toename van zwaarlijvigheid, diabetes en hartziekte. Het is bijna onmogelijk geworden voor onze tijdgenoten zich te herinneren dat er slechts een eeuw geleden minder dan één procent van de vrouwen last had van obesitas (waaronder de VS !) en coronaire hartziekten.
Nog moeilijker te geloven: in 1950 waren er in Frankrijk 100 cardiologen. In 1981 waren er 2.200 in 1981 en bijna 6000 vandaag! (3)
Een dergelijke explosie geeft aan dat er iets is veranderd wat de epidemie verklaart.
En wat is dat dan?
Onze voeding!
Hoewel het waar is dat we veel rood vlees en verzadigd vet eten, bevat onze voeding ook veel suikers en geraffineerde koolhydraten.
De meest geconsumeerde voedingsmiddelen zijn de ergste.
Voedingsmiddelen die in de geïndustrialiseerde landen het meest geconsumeerd worden zijn brood, ontbijtgranen, broodjes, pasta, pizza, koekjes, taarten, desserts van alle soorten, chips, frites, koekjes, taarten en voorgerechten gemaakt van aardappelen ... dus veel koolhydraten. De meeste reclame wordt rond deze voedingsmiddelen gemaakt omdat al deze produkten gebaseerd zijn op de laagste kwaliteit en de goedkoopste grondstoffen.
Door additieven zoals veel suiker of zout, smaak- en kleurstoffen toe te voegen en de presentatie in een mooie kleurrijke verpakking worden deze produkten zeer aantrekkelijk gemaakt. Dit helpt om de financiering van investeringen in marketing te kompenseren en tegelijkertijd winstgevend te zijn voor de fabrikant.
Het is veel moeilijker om dergelijke ingrepen te doen op producten die al erg duur zijn bij de basis zoals oliën van goede kwaliteit, verse gezonde groenten, vlees, vis, noten of bessen die goed zijn voor zijn gezondheid. Daarom is reclame voor deze producten eerder zeldzaam zoniet onbestaande.
Goede vetten eten.
Veel mensen zijn verward wanneer het gaat over meervoudig onverzadigde vetten, enkelvoudig onverzadigde, transvetzuren, omega 3 , 6 en 9.
Goede bronnen van vet zijn : olijfolie ( en natuurlijk de hele olijven, tapenades ... ) rauwe amandelen en amandelolie, walnoten en walnootolie, ook pecannoten, macadamia's, paranoten en in mindere mate hazelnoten. Gewoon heel voorzichtig zijn bij het kopen. Het wordt steeds moeilijker om rauwe noten van goede kwaliteit te krijgen. Ze zijn vaak ranzig wat je kunt vaststellen door de pittige smaak. Dit betekent helaas dat ze meervoudig onverzadigde vetzuren bevatten die geoxideerd zijn en daarom ongezond geworden zijn vetten van biologische dieren ; biologische eieren van kippen gevoed met lijnzaad rijk aan omega 3); avocados; boter van koeien op gras (niet op granen en koeken zoals de meeste Europese koeien); kokos-en palmpitolie zijn de beste oliën om te bakken omdat ze niet denatureren bij hoge temperatuur (maar pas op dat ze niet roken); vette vis (sardines, makreel, ansjovis, haring ) en visolie met natuurlijk de beroemde levertraan die helaas in onbruik is geraakt en het slachtoffer werd van een vreselijke reputatie; eerlijk gezegd is de smaak niet zo slecht als men de kinderen wijs maakt.
Wat is uw omega-3/omega-6 verhouding consumptie?
Het is ook essentieel om te controleren dat er een goede balans is tussen de inname van omega 3 en omega 6. Traditioneel was deze verhouding 4 tot 3 en 2 tot 1 maar het is nu veel vaker 20 tot 1 of 30 tot 1. Omega 6 vetten zijn inderdaad aanwezig in goedkope olie (van zonnebloem en maïs) die overal wordt aangetroffen vooral in verwerkte voedingsmiddelen terwijl omega 3 gevonden wordt in noten- , lijnzaad-, koolzaadolie en vis, echter minder gebruikt en duurde.
Helaas leidt te veel omega 6 en te weinig omega 3 tot chronische ontstekingen in het lichaam die het risico op cardiovasculaire ziektes en kanker verhogen.
Doe wat je kunt om uw inname te verminderen van omega 6 en het verhogen van omega 3. Merk op dat olijfolie noch het één of het ander bevat, maar dat het een olie is die over het algemeen goed is voor de gezondheid maar ze moet dan wel "extra vierge" zijn en van eerste koude persing, rauw gegeten of licht verwarmd (niet in olijfolie bakken maar maak gebruik van kokosolie, palmpitolie of rundsvet).
Ten koste van alles te vermijden.
Transvetzuren moeten ten koste van alles worden vermeden. Ze zijn meestal uit de industriële verwerking van oliën die worden gehydrogeneerd om er vaste vetten en margarines mee te maken of voor het zacht houden van gerechten, koekjes en cakes. Deze vetten worden gebruikt opdat de produkten waarin ze zitten langer in de rekken zouden kunnen liggen maar ze veroorzaken ernstige storingen op cellulair niveau.
Je lichaam heeft vet nodig om optimaal te functioneren.
Ondanks alles wat ik verteld heb weet ik zoals iedereen dat men op zijn hoede moet zijn voor 'te vette' gerechten. Het moet duidelijk zijn dat sinds zeer jonge leeftijd we letterlijk werden bestookt om ons te doen geloven dat vetten slecht voor en granen goed zijn voor de gezondheid.
Het is niet gemakkelijk om jezelf ervan te overtuigen dat de waarheid precies het tegenovergestelde is. Bij een boterham met boter is het brood slecht en de boter goed. Hetzelfde verhaal bij frites, de aardappelen zijn slecht en het vet is goed! Oke , ik geef toe dat ik overdrijf op dat laatste punt omdat het probleem eerder is dat frites worden gebakken bij een te hoge temperatuur (220-240 ° C) waardoor het vet giftig wordt en glycation wordt aangemaakt wat zeer schadelijk is voor de gezondheid.
Maar ik hooop dat je de boodschap begrijpt die ik je probeer mee te geven. Verzadigde vetten zijn essentieel voor de gezondheid en helpen uw lichaam beter functioneren. Ze helpen mee in veel belangrijke functies van het hart, longen, lever, botten en het immuunsysteem. Zij treden op in de samenstelling van de hormonen, in de membranen van je cellen en regelen het verzadigingsgevoel.
Eén van de grote nadelen van diëten met weinig vet is in feite dat zij een overweldigend gevoel van honger veroorzaken met als gevolg slecht humeur, nervositeit of depressie en verlies van interesse in het leven.
Deze martelingen zijn niet nodig en niet goed voor de gezondheid. En dat lijkt me dat dit nog steeds heel erg goed nieuws.
Oorspronkelijk artikel: "L'aliment interdit à consommer sans modération" J.M. Dupuis, Santé Nature Innovation.
Bronnen: (1) Am J Clin Nutr. 2010 Mar;91(3):535-46. doi: 10.3945/ajcn.2009.27725. Epub 2010 Jan 13. (2) Am J Clin Nutr March 2010 vol. 91 no. 3 502-509 (3) Ministère de la Santé et de la Protection sociale éléments bibliographiques relatifs à lévaluation des besoins de santé pour lélaboration des SROS 3 (44) (4) Étude dimpact présentée mardi 19 mars à la réunion annuelle de l'American Heart Association à Dallas (Texas), et conduite par une équipe dirigée par Gitanjali M. Singh, de lEcole de santé publique de Harvard.