Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    21-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Transvetten

    Wat zijn transvetten?

    (NaturalNews) Als het gaat om een ​​dieet denken sommige mensen dat het vermijden van vet een goede eerste stap is. Vet wegsnijden om gewicht te verliezen, toch? De waarheid is dat de wereld van de vetten zeer ingewikkeld is. Er zijn goede vetten en slechte vetten, natuurlijke vetten en onnatuurlijke. En allemaal beïnvloeden ze ons lichaam op verschillende manieren. Sommige vetten zijn absoluut essentieel voor een goede gezondheid. We hebben vetten nodig in de vorm van essentiële vetzuren. We moeten vetten eten die ons vitamines zoals E, A en D geven. We hebben vetten nodig om onze huid gezond te houden en als een langzaam brandende brandstof voor het matigen van onze bloedsuikerspiegel.

    Voor mensen die letten op hun cholesterol is het bannen van te veel vet uit hun dieet eigenlijk een slechte zaak. Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw in zijn Dietary Guidelines for Americans 2005, kan een dieet met te weinig vet nadelige effecten hebben op de cholesterol en de triglyceriden (noodzakelijke vetten in het bloed). Hetzelfde document beveelt een dieet aan met 20 tot 35 procent van de dagelijkse calorieën uit mono- en meervoudig onverzadigde vetten uit noten, vis en plantaardige oliën.

    Wat zijn transvetten?

    Klinkt simpel genoeg, nietwaar? Vermijd hoog verzadigde vetten uit rood vlees en zuivel en gebruik meer goede plantaardige oliën. Maar helaas, niet alle plantaardige vetten zijn gelijk of natuurlijk. En hier komen de transvetten op de proppen.

    Transvetten worden op de ingrediënten etikettering van levensmiddelen vaak aangeduid met "gehydrogeneerde plantaardige olie" of "gedeeltelijk gehydrogeneerde plantaardige olie." Terwijl plantaardige oliën, zoals olijfolie, een groot onderdeel zijn van een gezonde, natuurlijke voeding, zijn gehydrogeneerde plantaardige oliën dat helemaal niet.

    Gehydrogeneerde plantaardige olie - of transvet - wordt gecreëerd door middel van een industrieel proces dat begint met vloeibare plantaardige olie waar waterstof aan toegevoegd wordt. Dit maakt een product dat bij kamertemperatuur vast is - denk aan het romig wit plantaardig bakvet. Dit vast vet wordt gebruikt door commerciële producenten van voedingsmiddelen, want het voegt een aantrekkelijke mondgevoel toe aan levensmiddelen zoals taart, gebakjes en koekjes. Het verlengt zelfs de houdbaarheid. In tegenstelling tot de natuurlijke vetten, wordt het niet ranzig. Levensmiddelen hebben ook een minder vettig gevoel. Dit is goed voor de marketing natuurlijk.

    De geschiedenis van transvetten.
    Volgens een artikel van de American Heart Association's "A History of Trans Fats", werd het hydrogeneringsproces ontdekt in de late jaren 1890 door de Franse chemicus en Nobelprijswinnaar Paul Sabatier. Rond 1902 had Amerikaanse wetenschapper Wilhelm Normann de werkwijze in de VS  gepatenteerd en werd het toegevoegd aan levensmiddelen.

    Het vast plantaardig bakvet raakte vlug op de schappen van de supermarkt. Huisvrouwen, bezorgd over de gezondheid van hun dierbaren kregen te horen dat het houdbaar vet een "zuiver" gezond alternatief was voor het gebruik in recepten voor taart deeg, koekjes en koekjes, in de plaats van reuzel. Door de tekorten van de Tweede Wereldoorlog werd echte boter vervangen door margarine.

    Omdat transvetten goedkoop waren en werkten als een conserveermiddel begonnen de voedselproducenten het al snel toe te voegen in meer en meer voedingsmiddelen zoals koekjes, chips, donuts, brood en zelfs pindakaas. Gezondheidsbewuste consumenten waren vaak opgelucht "gehydrogeneerde plantaardige olie" te zien op het label in plaats van boter of reuzel.

    Waarom transvetten slecht zijn.
    Goedkoop en gezond. Een echte win-win situatie, toch? Verkeerd. Al in de jaren 1980 trokken sommige voedingsdeskundigen aan de alarmbnel. Iets dat chemisch werd veranderd, zoals transvetten, kan onmogelijk goed zijn voor het menselijk lichaam waarschuwden zij. En ze hadden gelijk. Sindsdien is studie na studie aangetoond dat transvetten slecht zijn. Transvetten worden in verband gebracht met hart- en vaatziekten, obesitas, type 2 diabetes en systemische ontsteking.

    Een studie, gerapporteerd door de National Institutes of Health, toonde aan dat de Afrikaanse groene apen die werden gevoed met transvetten in gewicht toenamen en vooral aankwamen in gewicht rond hun middel, zelfs wanneer hun dieet niet teveel calorieën bevatte. Een studie gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition vond verband tussen de consumptie van transvetten en diabetes type 2.

    The World’s Healthiest Foods website noemt transvetten "onnatuurlijke vetten" en verklaart ze "schadelijk voor dde gezondheid." Zelfs de American Heart Association is toegetreden tot de bangroep van transvetten. Op haar site staat ondubbelzinnig dat transvetten de slechte cholesterol verhogen en de goede verlagen, het risico op hart- en vaatziekten en het risico op een beroerte verhogen.

    Besluit: transvetten zijn slecht. Eet ze niet.

    Oorspronkelijk artikel: "What is trans fat? Definitions and warnings", Friday, June 20, 2014 by: Aurora Geib.

     

    Bijlagen:
    http://ajcn.nutrition.org/content/73/6/1001.full   
    http://science.naturalnews.com/trans_fats.html   
    http://www.health.gov/dietaryguidelines/dga2005/document/html/chapter6.htm   
    http://www.heart.org/HEARTORG/GettingHealthy/FatsAndOils/Fats101/A-History-of-Trans-Fat_UCM_301463_Article.jsp   
    http://www.heart.org/HEARTORG/GettingHealthy/FatsAndOils/Fats101/Trans-Fats_UCM_301120_Article.jsp   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17636085   
    http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=george&dbid=10   

    21-06-2014, 22:57 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:transvetten
    15-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diabetes type 2 dieet

    Diabetes type 2 dieet: Wat te eten, wat te vermijden en hoe je gezonder te krijgen bij elke maaltijd.

    Tags: type 2 diabetes, dieet, volle granen


    (NaturalNews) Er zijn twee soorten diabetes. Type 1 verschijnt meestal in de kindertijd en de symptomen kunnen vrij abrupt en ernstig zijn. Type 2 diabetes komt vaker voor en de symptomen manifesteren zich geleidelijker. Het kan op elke leeftijd ontstaan ​​en kan voorkomen worden. Vroege symptomen van de ziekte kunnen zijn: vermoeidheid, onverklaarbaar gewichtsverlies, wazig zien, zweren die langzaam genezen, vaak moeten plassen, meer dorst, ongewone honger, terugkerende blaasontstekingen en schimmelinfecties.

    Type 2 diabetes dieet: Wat te eten, wat te vermijden.
    De sleutel tot het voorkomen van diabetes en de vermindering van de behoefte aan medicijnen na de diagnose ligt bij uw dieet. Door gezond te eten - bloedsuiker verlagende voedingsmiddelenen - en het vermijden van voedingsmiddelen die de bloedsuikerspiegel verhogen, kun je uw lichaam helpen natuurlijk te genezen.

    Dieettips.

    Groenten en fruit - De meeste groenten en fruit zijn een bron van vitamines en mineralen. Ze bevatten voor het hart gezonde sterolen en stanolen, antioxidanten en bloedsuiker regulerende vezels. Sommigen - zoals sojabonen, avocado en maïs zijn rijk aan meervoudig onverzadigde vetten. Gebruik royale hoeveelheden groenten en fruit in uw dieet, waaronder een breed scala, zoals tomaten, bessen, citrusvruchten, bonen, donkere bladgroenten en komkommers.

    Volle granen - Volle granen zitten niet alleen boordevol vitaminen en microvoedingsstoffen omdat zij niet bewerkt zijn maar ook nog de zemelen en de kiem van het graan bevatten. Volle granen worden veel langzamer verteerd door het lichaam dan hun overdreven bewerkte tegenhangers, en vertragen het vrijgeven van suikers en matigen zo de bloedsuikerspiegel.

    De manier waarop je eet - Als je frequent kleine hoeveelheden hoogwaardige maaltijden eet gedurende de dag heb je meer kans om minder calorieën te gebruiken met behoud van een stabiele bloedsuikerspiegel. Studies hebben aangetoond dat mensen die frekwent kleine maaltijden gebruiken veel meer kans hebben op een ​​gezond gewicht met een verlaagd risico op diabetes type 2.

    Af te raden.
    Transvetten - De meeste transvetten zijn plantaardige vetten die chemisch veranderd zijn. Ze werden oorspronkelijk ontwikkeld als een alternatief voor dierlijke vetten zoals reuzel en boter. Helaas, studie na studie heeft aangetoond dat transvetten niet alleen ongezond zijn voor je cardiovasculaire gezondheid maar eigenlijk erger zijn dan de dierlijke vetten die ze moesten vervangen. Een studie gepubliceerd door de American Journal of Clinical Nutrition heeft ook aangetoond dat de consumptie van transvetten uw kans op het ontwikkelen van type 2 diabetes sterk verhogen.

    Verwerkte suikers - Het menselijk lichaam, ontwikkeld over miljoenen jaren van evolutie heeft suikers nodig maar alleen deze die van nature aanwezig zijn in natuurlijke voedingsmiddelen. Ons lichaam is niet ontworpen om de enorme toestroom van suiker afkomstig van het eten van moderne, suikerrijke voedingsmiddelen en dranken te behandelen. Grote hoeveelheden verwerkte suikers maken dat uw bloedsuikerspiegel evolueert met pieken en dalen. Deze cyclus leidt tot overeten en obesitas, twee duidelijke voorlopers van het ontwikkelen van type 2 diabetes.

    Suikerhoudende dranken - Wanneer je suikerhoudende dranken of frisdrank drinkt voer je veel meer suiker toe dan bij het eten van gebak of snoep. Vervang suikerhoudende dranken en frisdrank door mineraalwater of beter nog door groene thee, warm of ijskoud. Van groene thee is aangetoond dat het helpt bij het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel.

    Sterk bewerkte koolhydraten - Graankorrels die erg bewerkt worden, zoals witte bloem, bevatten geen zemelen en kiemen en zeer weinig vezels zodat ze snel verteren en omgezet worden in suikers in het bloed. Dezelfde bloedsuiker- en insuline pieken manifesteren zich zoals bij witte suiker. Sterk bewerkte koolhydraten zijn zo nauw geassocieerd met een verhoogd risico op diabetes type 2, in feite, dat toen het National Institutes of Health keek naar de eetgewoonten van meer dan 160.000 vrouwelijke verpleegkundigen vaststelde dat de vrouwen die regelmatig volle granen gebruikten in hun voeding 30 procent minder kans hadden om diabetes te ontwikkelen.

    Een gezonde voeding is niet ingewikkeld. Eet volkoren, natuurlijk, vetarm voedsel, waaronder veel fruit en groenten en vermijd suiker, transvetten en bewerkte koolhydraten. Zo simpel is dat.

    Oorspronkelijk artikel:"Type 2 diabetes diet: What to eat, what to avoid and how to get healthier with every meal", Tuesday June 03, 2014 by Aurora Geib.

    Bijlagen:
    http://ajcn.nutrition.org/content/73/6/1001.full   
    http://science.naturalnews.com/diabetes.html   
    http://www.healthytimesblog.com/2011/04/how-many-sugar-cubes-in-your-drinks/   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17760498?dopt=Citation   

    15-06-2014, 21:13 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:diabetes, dieet
    12-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine en osteoporose

    Vitamine D en osteoporose: Hoe dit 'wonder' vitamine de optimale gezondheid van de botten kan herstellen.


    (NaturalNews) Meer dan 50 miljoen Amerikanen lijden aan osteoporose, letterlijk 'poreuze botten', een aandoening die optreedt wanneer je lichaam de botcellen niet op tijd vervang. Door te veel bot te verliezen daalt uw botdichtheid en heb je veel meer kans op fracturen, vooral als je ouder wordt.  Vitamine D vervult een primaire rol in het voorkomen van osteoporose. 
 


    Vitamine D en gezonde botten.

    Bijna iedereen begrijpt dat calcium belangrijk is voor het ontwikkelen van gezonde, sterke botten: Calcium helpt botten remineraliseren en maak nieuwe botcellen om zwakheden en breuken te voorkomen. Maar veel mensen zijn zich niet bewust dat zonder voldoende vitamine D calcium niet in staat is om zijn werk te doen. Calcium is één van de meest voorkomende en meest belangrijke mineralen in het lichaam, en ongeveer 99 procent ervan bevindt zich in de botten en tanden. We krijgen calcium binnen langs het voedsel dat we eten, maar zodra we deze voedingsmiddelen binnen hebben moet de calcium worden opgenomen in het bloed en de weefsels, om zijn werk te doen. Vitamine D helpt dat calcium wordt geabsorbeerd in de bloedstroom zodat het zijn weg vindt naar de botten en andere delen van het lichaam waar het kan worden gebruikt. Zonder vitamine D zou ons lichaam niet in staat zijn om genoeg calcium te absorberen voor het aanmaken van nieuwe botcellen en zo de botten sterk te houden. Naast het helpen voorkomen van botverlies, kan vitamine D ook helpen fracturen te voorkomen door het versterken van spieren en zenuwen, waardoor de kans op breuken vermindert.

    Het verband tussen vitamine D en osteoporose.

    Mensen die osteoporose ontwikkelen vertonen aanzienlijk lagere niveaus van vitamine D in hun bloed in vergelijking met mensen die de ziekte niet hebben. Verschillende studies hebben nagegaan of het nemen van vitamine D-supplementen kan helpen voorkomen dat de ziekte optreedt. Tot nu toe zijn de resultaten van deze studies bemoedigend. Bijvoorbeeld, in een studie uit het Verenigd Koninkrijk, vonden de onderzoekers dat vrouwen die vitamine D-supplementen namen sterkere en dichtere botten hadden, wat suggereert dat suppletie een haalbare manier is om botverlies te beletten. Ook een studie uit de VS onderzocht oudere patiënten met en zonder osteoporose en vond dat degenen die vitamine D-supplementen namen beduidend minder fracturen hadden.

    Hebt u een verhoogd risico op osteoporose?
    Osteoporose kan iedereen overkomen, maar sommige mensen hebben een groter risico op het ontwikkelen van de ziekte. Hieronder vind je de belangrijkste risicofactoren voor het ontwikkelen van osteoporose:
    • Van het vrouwelijk geslacht zijn (vrouwen hebben ongeveer dubbel zoveel kans op osteoporose als mannen)
    • Oudere leeftijd
    • Kaukasisch of Aziatische ras
    • Familiegeschiedenis
    • Kleine botstructuur
    • Lage niveaus van het geslachtshormoon
    • Overactieve schildklier, bijschildklier en bijnieren
    • Sedentaire levensstijl
    • Roken
    • Overmatig gebruik van alcohol
    • Slechte voeding/eetstoornissen
    • Het gebruik van bepaalde medicijnen, zoals steroïden en sommige geneesmiddelen bij kanker, depressie, immuun aandoeningen, maag reflux en epileptische aanvallen.
    Vooral als u één of meer van deze risicofactoren hebt, kan het nemen van vitamine D helpen bij het voorkomen of vertragen van de botverlies en het verlies van botdichtheid die kunnen leiden tot osteoporose. 

    Genoeg vitamine D.
    We kunnen vitamine D binnen krijgen via het voedsel dat we eten zoals vette vis en melk en door blootstelling aan de zon. De ultraviolette stralen van het zonlicht veroorzaken veranderingen in de huid welke stoffen genoemd previtamine D helpen omzetten in vitamine D die gebruikt worden door ons lichaam. Echter kunnen zonnebrandcrème, schaduw en seizoensgebonden veranderingen van invloed zijn op de hoeveelheid UV die onze huid krijgt. Verschillende studies hebben aangetoond dat blootstelling aan de zon daalt in de wintermaanden hetgeen leidt tot lagere niveaus van vitamine D en vervolgens hogere aantallen fracturen.

    Omdat de moderne voedingspatronen en leefstijlen niet genoeg vitamine D via de natuurlijke bronnen aanvoeren is het nemen van een supplement belangrijk om ervoor te zorgen dat het lichaam voldoende van de vitamine krijgt om botverlies te helpen voorkomen en andere voordelen van de vitamine te ervaren.

    Vitamine D helpt bij het opbouwen van sterke botten maar is ook nuttig op andere manieren, zoals versterking van het immuunsysteem, het voorkomen van diabetes, behandeling van hoge bloeddruk - zelfs verminderen van het risico van bepaalde typen kanker. Als je bang bent niet genoeg vitamine D binnen te krijgen kan het nemen van een vitaminesupplement een ideale oplossing zijn om ervoor te zorgen dat je de voordelen van dit wondervitamine kunt ervaren.

    Oorspronkelijk artikel: „Vitamin D and osteoporosis: How this 'miracle' vitamin can restore optimum bone health in men and women”, Wednesday, June 04, 2014 by: Aurora Gelb.

    Bijlagen:
    http://jn.nutrition.org/content/early/2010/01/06/jn.109.115253   
    http://nof.org/articles/10   
    http://nof.org/articles/7   
    http://science.naturalnews.com/vitamin_d.html   
    http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/osteoporosis/basics/risk-factors/con-20019924   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15040824   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23585346   
    http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa1109617   
    https://www.vitamindcouncil.org/health-conditions/vitamin-d-and-osteoporosis/   

    12-06-2014, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Tags:osteoporose, vitamine D
    27-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cholesterol verlagen met voeding

    Verlaag uw cholesterol met voeding i.p.v. medicijnen.

    (NaturalNews) Als je door je eetgewoonte een hoog cholesterolgehalte hebt gekregen kan uw voedselkeuze dat ook verlagen. Het eten van vet en gebakken hoog calorierijk voedsel stuurt uw cholesterolgehalte het dak in vooral als je constant dergelijk voedsel neemt. Als je een hoog cholesterolgehalte hebt ben je niet alleen - het Centrum voor de Controle en de Preventie van de Ziekte (1) zegt dat 17 procent van de volwassenen in de Verenigde Staten een hoog cholesterolgehalte heeft.
    De eerste stap is om de rol die cholesterol speelt in je lichaam te begrijpen. Je bent wellicht verrast te horen dat cholesterol essentieel is voor elke cel in je lichaam. Cholesterol is belangrijk voor celmembranen, het metabolisme en de synthese van hormonen. Cholesterol is zo belangrijk in feite, dat je lever cholesterol zou aanmaken als je geen voedingsmiddelen met cholesterol zou gebruiken.


    De meeste mensen consumeren veel meer cholesterol dan hun lichaam nodig heeft. Cholesterol is een vetachtige, wasachtige substantie die in je bloedbaan komt en het risico op hart- en vaatziekten verhoogt. Hoge cholesterol draagt sterk bij tot hoge risico's op hart- en vaatziekten.


    Veel mensen vertrouwen op medicijnen om het cholesterolgehalte kunstmatig te verlagen. Deze cholesterolverlagende medicijnen, bekend als statines, werken door het blokkeren van een stof die je lever nodig heeft om cholesterol aan te maken. Terwijl sommigen deze medicijnen nuttig vinden, maken anderen zich zorgen over de daaraan verbonden risico's zoals cognitieve stoornissen, verhoogd risico op een hoge bloedsuikerspiegel en het ontstaan van type 2 diabetes en spierschade, volgens de Amerikaanse Food and Drug Administration (2 ).


    Als je eenmaal weet hoe je cholesterol te verlagen met behulp van voedsel, kunt u uw cholesterolgehalte onder controle houden, zonder toevlucht te moetennemen tot gevaarlijke medicijnen.

     
    Eet elke dag een kom havermout.

    Havermout bevat oplosbare vezels die de hoeveelheid cholesterol die naar uw bloed wordt gestuurd vermindert. Mayo Clinic (3) raadt 5-10 gram oplosbare vezels per dag aan. 1 kom havermout levert ongeveer zes gram vezels. Voeg nog eens vier gram oplosbare vezels toe door bananen en ander fruit erbij te eten.


    Eet veel fruit.
    Eet regelmatig appelen, druiven, aardbeien en citrusvruchten. Deze vruchten bevatten pectine een speciaal type van oplosbare vezels bekend voor het verlagen het cholesterolgehalte.


    Eet tweemaal vis per week.

    De American Heart Association (4) raadt aan ten minste twee porties vette vis per week te eten. Vette vis bevat omega-3 vetzuren die bekend staan om de gezondheid van het hart te verbeteren. 
    De volgende vissoorten bevatten de meeste omega - 3 -vetzuren:

    Albacore tonijn

    Heilbot

    Haring

    Forel

    Makreel

    Zalm

    Sardines

    Voor de beste resultatenwordt de vis gegrilde in plaats van gebakken. Kook met zoutarm water, vetarme oliën en kruiden.

    Gebruik noten in je dieet.
    Eet een handvol noten op de meeste dagen van de week - ongeveer 45 gram per dag is voldoende. Walnoten, amandelen en een aantal andere noten zijn rijk aan meervoudig onverzadigde vetzuren die de bloedvaten gezond te houden. Overdrijf hierin niet want noten bevatten veel calorieën en kunnen leiden tot gewichtstoename.


    Schakel over op olijfolie.
    Olijfolie bevat een krachtige mix van anti-oxidanten om je cholesterol te verlagen. Vervang boter, reuzel of mayonaise door olijfolie. Ook olijfolie bevat veel calorieën, dus ook hier is matigheid gebod bij gevaar voor gewichtstoename.


    Eet voedsel verrijkt met sterolen en stanolen.
    Sterolen en stanolen voorkomen dat uw lichaam cholesterol uit je voedsel absorbeert. Voedingswetenschappers halen sterolen en stanolen uit planten en voegen ze toe aan levensmiddelen zoals  margarine, mueslirepen, vruchtensappen en zelfs chocolade . De Harvard Medical School Family Health Guide (5) zegt dat het nuttigen van 2 gram plantensterolen per dag je ongezonde cholesterolgehalte kan verlagen met maar liefst 10 procent.


    Verlaag uw cholesterol door het vermijden van voedingsmiddelen die het verhogen.  
    Eén van de beste manieren om cholesterol te verlagen is   voedingsmiddelen die de cholesterol verhogen te mijden. Bezuinig op verzadigd vet, dat is dat witte gedeelte dat je ziet in koud vlees. Begin met het vervangen van vet vlees door extra magere versies door te kiezen voor een laag vetgehalte of magere melk en kaas in plaats van reguliere varianten en te kiezen voor plantaardige of olijfolie in plaats van boter. Vermijd  zoveel mogelijk transvetten.

    Verlaag uw cholesterol en bijbehorende risico voor hart- en vaatziekten door het maken van slimme voedingskeuzes. Uw hart zal u belonen met een lang en gezond leven.


    Oorspronkelijk artikel: "How to lower cholesterol using foods instead of drugs” Wednesday, May 21, 2014 by Aurora Gelb, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.cdc.gov/cholesterol/faqs.htm   
    http://www.fda.gov/forconsumers/consumerupdates/ucm293330.htm   
    http://www.health.harvard.edu/fhg/updates/11-foods-that-lower-cholesterol.shtml   
    http://www.heart.org/HEARTORG/GettingHealthy/NutritionCenter/Fish-101_UCM_305986_Article.jsp   
    http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/high-blood-cholesterol/in-depth/cholesterol/art-20045192   

    27-05-2014, 22:12 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:cholesterol
    12-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevaar van aspirine

    FDA (Federal Drugs Administration) waarschuwt tegen overmatig gebruik van aspirine.

    NaturalNews ) De FDA meldt nu dat aspirine gebruik ernstige gezondheidsrisico's zoals bloedingen in de hersenen en interne bloedingen van de maag tot gevolg kan hebben.  Het bureau stelt dat aspirine goed is voor degenen die al een beroerte hebben gehad, maar zei dat ze het gebruik van het medicijn voor het voorkomen van een hartaanval of een beroerte niet steunen.

    Het duitse Bayer AG had onlangs verzocht om aspirine te bestempelen als "hartaanval preventie." De FDA heeft de aanvraag geweigerd daarbij verwijzend naar het feit dat de pillen  schade kunnen veroorzaken aan degenen die nog geen hartaanval of beroerte hadden meegemaakt.

    De FDA baseerde zijn beslissing op een Schotse studie waaruit blijkt dat aspirine geen hartaanvallen of beroertes kan voorkomen bij mensen die een hoog risico hebben op hart- en vaatziekten. Gepubliceerd in 2010 in het tijdschrift van de American Medical Association meldt de studie dat de deelnemers met een hoog risico ongeveer hetzelfde aantal hartaanvallen en beroertes kregen als die op een placebo pil.

    Proberend om de reputatie van hun aspirinepillen te beschermen, zei Bayer woordvoerster Anne Coiley: "Belangrijk is dat de uitspraak geen invloed heeft op de talrijke cardiovasculaire indicaties waarvoor aspirine reeds door de FDA is goedgekeurd ."

    Een gebrek aan substantieel bewijs van hartkwaalpreventie door aspirine en de mogelijkheid tot inwendige bloedingen doet ons twijfelen aan de veiligheid en effectieve werking van aspirine. Wordt de astronomische omzet van aspirine (1270000000 $ per jaar) gedreven door misleidende reclame en placebo bedrog?

    Bovendien wordt aspirine geëvenaard door specifieke alternatieven. 

    Vijf alternatieven die echte hartkwaalpreventie bieden

    Knoflook.
    In een studie, gepubliceerd in de Journal of Nutrition in 2006 werd knoflook bestempeld als effectief voor de behandeling van patiënten met coronaire verkalking. Knoflook toonde incrementele voordelen voor alle deelnemers van het onderzoek door het langzaam maar zeker verminderen van aderverkalking.


    Rode biet en meidoorn bessen.
    Een studie aan de Universiteit van Texas en Neogenis Laboratories vond dat de combinatie van rode biet en meidoorn bessen in synergie werken om het stikstofmonoxideniveau in het lichaam te verbeteren. Stikstofmonoxide fungeert als een vaatverwijdend middel en ontspant de bloedvaten wat beroerte en hart- en vaatziekten voorkomt. In vergelijking met een placebo vertoonde het rode biet en meidoorn supplement een toename in stikstofmonoxide niveaus bij de deelnemers.

    Kurkuma en laurierblad.
    Ontsteking in het lichaam te lijf gaan met kurkuma is een veiliger strategie dan werken met aspirine. Kurkuma veroorzaakt geen maagbloedingen; het reinigt het bloed van onzuiverheden - een zegen voor het lichaam. In een studie stelde men vast dat kurkuma en laurierblad beide verharding van de slagaders voorkomen. In de studie werd aan zebravis een hoog cholesterol dieet gegeven waardoor zich tekenen van atherosclerose begonnen te vertonen. Bij toediening van extracten van kurkuma en laurierblad merkten de onderzoekers een hoge antioxidant werking die apolipoproteïne AI glycation en LDL fagocytose voorkomt en cholesterylester transfer protein afremt.

    Aspirine wordt te lang gebruikt als onderdrukkingstherapie.

    Aspirine is uitgegroeid tot een gemakkelijk in te zetten therapie aanbevollen bij onnodige omstandigheden. De nieuwe FDA waarschuwing over aspirine kan helpen dat patiënten zich beginnen vragen stellen en kunnen voorkomen dat velen zich vastklampen aan aspirine voor tijdelijke verlichting en valse preventie.

    "Het is een nuttig om mensen te waarschuwen dat aspirine geen gewone therapie is," aldus Allen Taylor, hoogleraar aan Georgetown University School of Medicine. "Het is niet onschuldig."

    Met geen enkel bewijs voor preventieve werking is aspirine eigenlijk gewoon een gemakkelijk middel in de "vlug-vlug" samenleving. Als het de maagwand beschadigt na een tijd, waardoor interne bloedingen kunnen ontstaan, is er echt geen reden om te kiezen voor die pil, vooral wanneer er hartvriendelijke middelen zijn binnen handbereik.

    Oorspronkelijk artikel: "FDA warns against excessive aspirine use" Saturday, May 10, 2014 by: L.J. Devon, Staff Writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/2006/2947698_Aged_garlic_extract_retards_progression_of_coronary_artery_calcification.html   
    http://science.naturalnews.com/2011/375835_Turmeric_and_laurel_aqueous_extracts_exhibit_in_vitro_anti_atherosclerotic.html   
    http://www.bloomberg.com/news/2014-05-05/limit-use-of-aspirin-to-prevent-heart-attack-fda-says.html   
    http://www.fda.gov/Drugs/ResourcesForYou/Consumers/ucm390574.htm   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16999221   
    http://www.nutraingredients-usa.com/Research/Beetroot-hawthorn-berry-blend-may-boost-heart-health   

    12-05-2014, 21:13 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:aspirine, FDA, inwendige bloedingen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Langer leven met de zon

    Wetenschap vindt dat het schuwen van de zon het risico op overlijden verdubbelt.


    ( NaturalNews ) De voordelen van regelmatige blootstelling aan de zon voor een optimale gezondheid zijn bevestigd door één van de meest uitgebreide studies over het verband tussen vitamine D en vroege sterfte. Onderzoekers uit Zweden vonden, na het compileren van de resultaten van een 20 jaar durend onderzoek begonnen in de vroege jaren negentig, dat het vermijden van natuurlijk zonlicht en jezelf insmeren met zonnebrandcrème telkens je naar buiten gaat  eigenlijk het risico op vroegtijdig overlijden verdubbelt.


    De studie van het Karolinska Instituut in Solna evalueerde bijna 30.000 vrouwen in de loop van twee decennia door het bijhouden van hun buitengedrag in combinatie met kans op kanker en vroegtijdige sterfte.  Gedurende die periode werd aan de vrouwen gevraagd  op bepaalde tijdstippen aan te geven hoe vaak ze naar zonnestudio's gingen of tijd doorbrachten in de volle zon zonder zonnebrandbescherming.


    Aan het eind van de onderzoeksperiode waren 2.545 deelneemsters overleden en veel van hen hadden weinig of geen tijd doorgebracht in de zon.  Aan de andere kant hadden de nog overlevenden regelmatig tijd doorgebracht in de zon waardoor hun huid vitamine D had aangemaakt onder invloed van de ultraviolet B (UVB) straling.  Over het algemeen hadden de vrouwen die de zon hadden geschuwd dubbel zoveel kans op vroegtijdig overlijden dan de anderen.


    "Uit de resultaten van dit onderzoek bleek duidelijk dat de kans op sterfte bij de vrouwen die blootstelling aan de zon hadden vermeden, vergeleken met de groep met meeste blootstelling, het dubbele was", aldus hoofdauteur van de studie Dr Pelle Lindqvist over de bevindingen. "Restrictief advies over blootstelling aan de zon in landen met een lage intensiteit van het zonlicht zou in feite schadelijk zijn voor de gezondheid van vrouwen."


    Onderzoek onthult dat huidmelanomen veroorzaakt worden door te weinig zonlicht.

    Hoewel vaak blootstelling aan de zon als de meest prominente oorzaak van huidkanker wordt aanzien, werd in het onderzoek gevonden dat het ook beschermende voordelen heeft.  
    Volgens de studie ontwikkelden minder vrouwen in de meer blootgestelde groep huidmelanomen en diezelfde vrouwen toonden ook 10 procent minder kans om te sterven aan huidkanker in vergelijking met vrouwen die de zon vermeden.


    Dit is een slag in het gezicht van de overheid in die aanbeveelt de zon te vermijden als bescherming tegen huidkanker. Het vermijden van de zon verhoogt niet alleen daadwerkelijk het risico op huidkanker maar het confronteert ook mensen met een verhoogd risico op het ontwikkelen van andere nadelen in verband met vitamine D-deficiëntie, waaronder vermoedelijk uitgeroeide aandoeningen zoals rachitis.


    "De auteurs stellen dat ons lichaam zonlicht nodig heeft om essentiële vitamine D aan te maken die ons helpt voorkomen om sommige soorten kankers aan te maken," verklaarde Professor Dorothy Bennett van de Universiteit van St. George's in Londen aan The Telegraph. "Degenen die de zon vermijden en/of het grootste deel van hun huid bedekt houden worden geadviseerd om vitamine D-supplementen in te nemen."


    Met de schatting dat meer dan de helft van de wereldbevolking een tekort aan vitamine D heeft, zouden nieuwe aanbevelingen geen overbodige luxe zijn. Elk systeem van het lichaam heeft vitamine D nodig op niveaus die veel hoger zijn dan de gemiddelde persoon  ontvangt op een dagelijkse basis.


    "Vitamine D- tekort veroorzaakt groeiachterstand en rachitis bij kinderen en kunnen resulteren in osteopenie, osteoporose en toename van het risico op fracturen bij volwassenen", besluit een studie uit 2008 over vitamine D en gezondheid gepubliceerd in het tijdschrift Advances in Experimental Medicine and Biology.

     "Vitamine D-tekort is pandemisch geassocieerd met andere ernstige gevolgen, zoals verhoogd risico van gewone  kankers, auto-immuunziekten, infectieziekten en cardiovasculaire ziekten."

    Oorspronkelijk artikel: "Science proves that avoiding sunshine doubles your risk of death", Sunday, May 11, 2014 by: Jonathan Benson, staff writer, Natural News.

    N.v.d.r. Volgens verschillende bronnen zou dagelijks blootstellen aan de zon gedurende maximum 20 minuten ideaal zijn.  Men kan ook zijn toevlucht nemen tot de UVB lampen die vooral bij donkere dagen kunnen zorgen voor de nodige UVB stralen.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/vitamin_d.html   
    http://www.businessinsider.com/why-avoiding-sunshine-could-mean-an-early-death-in-women-2014-5   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18348443   
    http://www.news4all.org/mijn-uvb-lamp   
    http://www.telegraph.co.uk/science/science-news/10811734/Why-avoiding-sunshine-could-kill-you.html   

    12-05-2014, 15:29 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:zonneschijn, vitamine D,
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!