Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    09-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkoudheden natuurlijk te lijf gaan.

    Top 3 veiligste manieren om zich snel te ontdoen van een verkoudheid of griep.Sniffling, Sneezing and Turning Cubicles Into Sick Bays

    (NaturalNews) Aangezien het winterseizoen in aankomst is wordt ons immuunsysteem meer belast door koeler weer en minder immuun ondersteunende elementen zoals de warme zon op onze huid. Het hoest- en koude seizoen staat voor de deur en de mensen halen verschillende over de toonbank oplossingen binnen.

    Waarom niet deze 3 natuurlijke manieren inzetten om die winterongemakken te lijf te gaan?

    Eet antivirale en antibacteriële voedingsmiddelen.

    Om te helpen bij het bestrijden van een verkoudheid of griep moet je uw immuunsysteem sterken, het eerste wat je moet doen is het verwijderen van de infectie zelf. Dit kan op een aantal manieren, maar één van de eenvoudigste oplossingen is met sterke antivirale en antibacteriële levensmiddelen en kruiden.

    Sterke antivirale voedingsmiddelen en kruiden:

         . knoflook
         . gember
         . veenbessen
         . Ceylon kaneel
         . ruwe honing
         . echinacea
         . oregano-olie

    Algemene antibacteriële voedingsmiddelen en kruiden:

         . knoflook
         . ui
         . kurkuma
         . gember
         . citroen
         . cayenne
         . kaneel
         . pepermunt

    Met behulp van een combinatie van voedingsmiddelen en kruiden die virussen en bacteriën helpen verwijderen zal een alomvattende aanpak van het immuunsysteem ook zorgen voor een boost. Het beste is de middelen onbewerkt in hun ruwe vorm te nemen wat de assimilatie door ons lichaam gemakkelijker maakt.

    Vitamine C cruciaal.

    Vitamine C speelt een belangrijke rol in de gezondheid en de functie van de immuuncellen, die zeer belangrijk zijn bij afweren van een infectie, waaronder verkoudheid. Witte bloedcellen zijn afhankelijk van vitamine C om te overleven en om bestand te zijn tegen aanvallen van pathogenen. Het speelt ook een belangrijke rol als een antihistamine en vermindert de aandoeningen geassocieerd met verkoudheid, koorts en griep.

    Enkele zeer hoge kwaliteit bronnen van vitamine C zijn o.a. Camu Camu, acerola kersen, guave, paprika en boerenkool. Andere veel voorkomende bronnen zijn sinaasappels, citroenen, kiwi, meloen en ananas. Wilt u een supplement proberen kies dan voor een kwaliteitsbron van liposomaal vitamine C die een betere absorptie in de bloedbaan waarborgt.

    Probiotica.

    Probiotica zijn algemeen bekend voor hun rol bij het reguleren van de juiste balans van onze innerlijke ecologie. Dit leidt tot een sterkere darmgezondheid, die op zijn beurt een gezond immuunsysteem ondersteunt, de primaire factor bij het afweren van ziekteverwekkers, zoals verkoudheid en griep.

    Naast het stimuleren van de activiteit van het immuunsysteem, produceren probiotica ook antibacteriële stoffen die ziekteverwekkende bacteriën uitschakelen. Goede bacteriën doen dit door het veranderen van de lokale niveaus van de zuurtegraad en ontnemen zo de pathogene bacteriën van hun voedingsstoffen, of door het daadwerkelijk produceren van hun eigen antibiotische stoffen.

    Enkele zeer hoge kwaliteit bronnen van probiotica uit de voeding zijn gefermenteerde groenten, kefir, en appelazijn.

    Eén van de meest krachtige manieren om verkoudheid of griep te verslaan is een aantal van deze krachtige voedingsmiddelen te combineren en te nuttigen in hun oorspronkelijke ruwe vorm.


    Oorspronkelijk artikel: "Top 3 safest ways to get rid of a cold or flu quickly", Sunday, November 09, 2014 by: Derek Henry, Natural News.

    Volgende cocktail is een krachtige mix


        . 2 teentjes knoflook
        . 1/2 kleine ui
        . 1 stuk kurkuma (1/4 theelepel gemalen)
        . 1 stukje gember (1/4 theelepel gemalen)
        . 1 citroen
        . 1 snuifje cayennepeper
        . 3 cl appelazijn
         Optioneel: 1 stuk mierikswortel van 1 cm dik
         Optioneel: 1 theelepel rauwe honing

    Bereiding.

    Pel de knoflook en citroen.
    Doe knoflook, ui, kurkuma, gember, citroen en cayennepeper  één voor één in de sapcentrifuge. Voeg daarna appelazijn toe aan het sap. Aanlengen met water naar smaak.

    Gebruik.

    Neem onmidddelijk 3 cl van het sap zodra de symptomen van bacteriële of virale infectie verschijnen en herhaal dit tot 3 keer per dag.

    Ref: http://www.healingthebody.ca/antibiotic-tonic-recipe/

    Bijlagen:
    http://truthwiki.org/Garlic   
    http://truthwiki.org/ginger   
    http://truthwiki.org/Vitamin_D   
    http://www.healingthebody.ca/5-foods-high-in-vitamin-c/   
    http://www.healingthebody.ca/antibiotic-tonic-recipe/   
    http://www.healingthebody.ca/natural-antibiotics-that-dont-require-a-prescription/   
    http://www.organiclifestylemagazine.com/homemade-vitamin-c/   
    http://www.organiclifestylemagazine.com/how-viruses-work-and-how-to-prevent-them-naturally/   
    http://www.organiclifestylemagazine.com/make-your-immune-system-bulletproof-with-these-natural-remedies/   
    http://www.organiclifestylemagazine.com/the-health-benefits-of-liposomal-vitamin-c/   

    09-11-2014, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:verkoudheid, griep
    08-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slapeloosheid

    Bestrijd slapeloosheid en slaap goed met volgende kruiden en natuurlijke remedies.

    sleep

    (NaturalNews) Je ligt in bed te staren naar het plafond, of erger nog, te staren naar de klok. De minuten schuiven voorbij. Uren verstrijken. Je telt de uren totdat je moet opstaan. Zes uur. Vijf uur. Vier uur. Je voelt je moe en volkomen uitgeput naar geest en lichaam, je niet kunt slapen.

    Slapeloosheid kan zowel slopend als gevaarlijk zijn. Volgens The National Highway Safety Administration zijn in de VS 100.000 of meer auto ongevallen per jaar te wijten aan vermoeidheid, met als resultaat 1.550 doden en 71.000 gewonden.

    Een chronisch gebrek aan slaap is niet alleen van invloed op je werk maar ook op je relaties en je leven, het veroorzaakt ook ravage in ons immuunsysteem.

    Men hoeft niet zijn toevlucht te nemen tot farmaceutische producten met hun gevaarlijke bijwerkingen zoals slaapwandelen, eten of rijden in je slaap of vermoeidheid bij het ontwaken. Maak in plaats daarvan gebruik van onderstaande  natuurlijke remedies om de slaapcyclus te hernemen en een einde te maken aan slapeloosheid.

    Gegarandeerde kuur.

    Als je weg kunt voor een paar dagen ga dan kamperen. Laat uw elektronische apparaten thuis. Laat uw telefoon in de auto. Neem de tijd om te mediteren of te schrijven en beoefen wat  yoga. Belangrijker nog, slaap op de grond, niet in een camper, in je auto of in een hut. Slaap geaard. Het doel is om te ontstressen, om een pauze te nemen, om kunstlicht te voorkomen en om natuurlijk licht en magnetische velden te gebruiken om opnieuw uw circadiaanse ritmes terug te vinden. Op de derde dag zal bijna iedereen kort na het vallen van de avond in slaap vallen, zoals de natuur het bedoeld heeft.

    Andere stappen om slapeloosheid te lijf te gaan.

    Elimineer stimulerende middelen uit je dieet. Koffie, thee, chocolade, frisdranken, energiedranken ... Als u deze niet kunt laten, moet u ze te beperken tot de vroege uren van de dag. Schildklier- en bijnier vermoeidheid kan leiden tot slapeloosheid en een slechte kwaliteit van de slaap. Vitaminen B zijn essentieel voor het zenuwstelsel en tekorten kunnen resulteren in verstoring van de slaapcyclus. Neem elke dag een hoge kwaliteit aan vitamine B-complex en als je niet in de zon kunt vertoeven vul dan aan met vitamine D.

    Zoek contact met de grond en neem de tijd om wat rustig te mediteren 's ochtends en net voor het slapengaan. Dit kan vooral gunstig zijn voor onze interne klok.

    Kruiden tegen slapeloosheid.

    De volgende drie kruiden zijn een zeer krachtige slaapformule vooral wanneer ze worden gecombineerd.

    Valerianwortel.

    Valeriaan helpt bij het in slaap vallen en bij de slaapkwaliteit. De beste resultaten worden verkregen door het combineren van valeriaan met melatonine of hop. Neem 400-500 mg voor het slapen gaan.

    Melatonine.

    Melatonine is een hormoon dat door de pijnappelklier wordt afgescheiden. Het helpt niet de slaap verlengen of de kwaliteit van de slaap verbeteren, maar wel bij het in slaap vallen. Bijwerkingen kunnen zijn nachtmerries en slaperigheid overdag. Dosering varieert van 1-10 mg.

    Hop.

    Hop-extract is een andere steun die de slaapkwaliteit verbetert en helpt bij het in slaap vallen. Het werkt goed samen met valeriaan extract en de combinatie kan de alpha hersengolven verhogen.

    Conclusie.


    Zodra u uw biologische klok terug gevonden hebt, vereisen uw nieuwe slaapgewoonten discipline, maar je zult er de voordelen van een gezonde, rustgevende slaap oogsten. De truc om verder een goede slaap te ontwikkelen is een doel te stellen voor het opstaan. Wens je om 7 uur op te staan, ga er dan voor in de volgende 6 weken.

    Oorspronkelijk artikel: "Beat insomnia and sleep easy with these herbs and natural remedies", Friday, November 07, 2014 by: Michael Edwards, Natural News.

    Bijlagen:
    http://truthwiki.org/B_vitamins   
    http://truthwiki.org/Vitamin_D   
    http://www.healingthebody.ca/grounding-ultimate-healing-technique/   
    http://www.organiclifestylemagazine.com/earthing-touching-earth/   
    http://www.organiclifestylemagazine.com/issue/11-pure-sleep-11-tips-for-better-sleep/   
    http://www.organiclifestylemagazine.com/issue/14-natural-remedies-for-insomnia/?PageSpeed=noscript   

    08-11-2014, 21:10 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:slapeloosheid
    05-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Intestinale plaque

    De gevaren van intestinale plaque en hoe er zich op natuurlijke wijze van te ontdoen.

    health

    (NaturalNews) Bij plaque denken we vaak aan onze tandheelkundige of coronaire gezondheid. Hoewel dit twee dingen zijn die je vrij van plaque wil, zijn ze lang niet zo belangrijk als het opbreken van plaque in uw darmsysteem. Het zich ontdoen van plaque in de darmen kan resulteren in een uitzonderlijke voordeel voor de gezondheid waarbij niet alleen de spijsvertering verbetert, maar het hele lichaam.

    Wat is nu precies deze plaque, waarom bestaat ze, welke gezondheidsproblemen kan ze veroorzaken en hoe kunnen wij er ons van ontdoen om een optimale gezondheid te verkrijgen?

    Biofilm 101.

    Biofilm is het juiste woord - een kleverige film die wordt gemaakt door microscopisch kleine organismen. De structuur is vrij taai, en om u een voorbeeld te geven, tandplaque is biofilm in de mond. Het feit dat de tandarts speciaal gereedschap nodig heeft om tandplaque af te schrapen geeft je een idee van hoe sterk het is en hoe moeilijk het kan zijn om af te breken.

    Bacteriën en andere microscopische wezens maken deze ongezonde biofilm om te kunnen overleven. In wezen creëren zij hun biologische thuis in het lichaam met een mengsel van suikers en eiwitten die hen helpen bij de bescherming tegen dodelijke "aanvallen" waarmee ze kunnen geconfronteerd worden (zoals antibiotica).

    Er is echter ook een gezonde biofilm; een dunne slijmlaag in een gezonde darm gemaakt door heilzame microflora. Deze gezonde biofilm maakt de doorgang van voedingsstoffen door de darmwand mogelijk, bevochtigt en smeert en weert ontstekingen.

    Het doel van deze biofilm is om de aanmaak van het gezonde, dunne slijm dat voedingsstoffen absorbeert te bevorderen en om de ongezonde film die slechte bacteriën en parasieten herbergt en opname van voedingsstoffen tegenwerkt, te elimineren.

    Symptomen en aandoeningen geassocieerd met een ongezond biofilm.

    Zoals je zou verwachten kan een ongezonde biofilm veel schade aanrichten in het darmstelsel. Het kan:

         . De opname van voedingsstoffen door de darmwand in de weg staan.
         . Ziekteverwekkende micro-organismen uit het immuunsysteem beschermen.
         . Ziekteverwekkende micro-organismen uit antibiotica en antimycotica beschermen (zowel kruiden als farmaceutica).
         . Ontstekingen bevorderen.
         . Giftige stoffen zoals zware metalen opslaan.

    Deze plaque creëert echt een "schuilkelder" voor gist, parasieten en bacteriën die bescherming vinden in de biofilm matrix, die helpt deze micro-organismen te overleven bij de inzet van de sterkste natuurlijke en chemische medicijnen. Door deze weerstand kunnen na verloop van tijd aandoeningen ontstaan zoals:

         . Systemische candida overgroei (schimmelinfectie).
         . Parasieten.
         . Maagbrand.
         . Chronisch vermoeidheidssyndroom en fibromyalgie.
         . Spastische darm, colitis ulcerosa en ziekte van Crohn.
         . Opgeblazen gevoel, gas, hersenmist, artritis, maagkrampen, acne en huidaandoeningen.

    Een ongezonde biofilm kan een leven van ziekte en veroudering veroorzaken omdat het blijvende infecties creëert wat kan leiden tot chronische degeneratieve ziekten.

    Hoe kan men zich ontdoen van deze biofilm.

    Het doorbreken van ongezonde biofilm vereist specifiek "gereedschap". Het is niet zo eenvoudig als gewoon gezond eten en hopen dat het vanzelf zal oplossen. Je moet zeer specifieke keuzes maken die hebben aangetoond deze ongezonde biofilm te kunnen afbreken, zoals:

         . Proteolytische enzymen zoals protease, papaïne en pepsidase FP. Neem deze alleen op een lege maag opdat ze effectief zouden zijn.
         . Appelcider azijn, die belangrijke mineralen uit de biofilmmatrix haalt. Neem zo'n 30 ml in een glas water, tot 3 keer per dag.
         . Kruidnagel
         . Valse zwarte peper (Embelia ribes)

    Gebruik daarnaast een nutriëntrijk dieet gebaseerd op vowaardig voedsel, en vermijd bewerkt meel, suikers en geraffineerde oliën. Gefermenteerde levensmiddelen en dranken bevatten goede bacteriën die zullen bijdragen tot de bevordering van de groei van een gezonde biofilm en tot het vergemakkelijken van de opname van voedingsstoffen. Naast het elimineren van de biofilm, moet men darmgenezende voeding nemen (Superfoods) om de Candida te elimineren en het innerlijk ecosysteem in balans te krijgen.

    Oorspronkelijk artikel: "The dangers of intestinal plaque and how to get rid of it naturally", Tuesday, November 04, 2014 by: Derek Henry, Natural News.

    Bijlagen:
    http://bodyecology.com/articles/biofilm-how-this-slimy-coating-is-causing-chronic-fatigue-fibromyalgia-irritable-bowel-and-more#.VFqP7da32sC   
    http://truthwiki.org/garlic   
    http://www.organiclifestylemagazine.com/candida-overgrowth-symptoms/   
    http://www.organiclifestylemagazine.com/inexpensive-easy-detox-the-one-gallon-challenge/   

    05-11-2014, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Tags:plaque, darmen, biofilm
    02-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amaranto

    Amarant: een glutenvrij graan rijk aan proteïnen en mineralen.

    amaranth

    (NaturalNews) Amarant is een breedbladige plant uit de zuidelijke helft van Noord-Amerika. Het maakt deel uit van de familie Amaranthaceae waartoe ook bieten, snijbiet, spinazie en quinoa behoren, en wordt gekenmerkt door zijn snelle groei en concurrerende aard. In feite is amarant zo agressief dat veel Amerikaanse tuiniers het als niets meer dan een schadelijk onkruid beschouwen dat andere planten bedreigt in hun groei.

    Dit is jammer, want amarant is eigenlijk zeer voedzaam. De graanachtige zaden waren een belangrijke bron van essentiële voedingsstoffen voor de Amerikaanse Indianen, en ze blijven een populair voedsel in Mexico en Zuid-Amerika. Dit artikel werpt enig licht op de voordelen voor de gezondheid van deze enigszins onbegrepen plant.

    Redenen om amarant te koesteren.

    Complete eiwitbron - Afhankelijk van de kwaliteit bestaat amarant uit 13 tot 19 procent eiwit, dat is meer eiwit per gewicht dan granen zoals rijst, haver en rogge. Dit eiwit bevat ook alle acht essentiële aminozuren (waaronder lysine, een aminozuur dat ontbreekt in de meeste granen), waardoor het een uitstekende volledige eiwitbron is voor vegetariërs en veganisten.

    Glutenvrij - Net als quinoa en boekweit is amarant van nature glutenvrij. Voor personen met glutenintolerantie en coeliakie zal dit nieuws vrolijk in de oren klinken maar er is meer en meer groeiend bewijs dat gluten slecht zijn voor iedereen. Volgens Dr Alessio Fasano, activeren gluten een eiwit genaamd zonulin dat een afdichting maakt tussen onze darmcellen en zo een immuunrespons triggert. Gluten bevatten ook fytinezuur, een verbinding die veel belangrijke mineralen zoals magnesium, biologische onbeschikbaar maakt. Met amarant moeten we ons geen zorgen maken over deze problemen.

    Cardiovasculaire voordelen - Hoewel onderzoeken naar amarant beperkt zijn, suggereert opkomende onderzoek dat ons cardiovasculaire systeem ervan kan profiteren. Een studie gepubliceerd in Lipids in Health and Disease van januari 2007, bijvoorbeeld, vond dat amarantolie voordelen biedt voor patiënten met coronaire hartziekte. Een meer recente studie, gepubliceerd in Proteome Science van mei 2014, vond ook dat amarant ook atherosclerose, of vernauwing van de slagaders zou kunnen behandelen.

    Rijk aan voedingsvezels - Volgens Self's "NutritionData," geeft een kopje gekookte amarant 5,2 gram voedingsvezels, of 21 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH). De meeste van deze vezels zijn onoplosbaar, passeren het maagdarmkanaal intact en veroorzaken een laxerend effect. Echter, amarant bevat ook veel oplosbare vezels die water opslorpen waardoor de spijsvertering vertraagt en cholesterolverlagende voordelen oplevert. Bijgevolg is amarant geschikt voor een gewichtsverlies dieet.

    Veel mineralen - Misschien wel de grootste troef van amarant is de hoge concentratie aan essentiële mineralen. Een kopje gekookte amarant levert ons 29 procent van onze ADH aan ijzer, 40 procent van onze dagelijkse hoeveelheid magnesium, 36 procent van onze ADH aan fosfor en maar liefst 105 procent van onze ADH aan mangaan. Amarant bevat ook respectabele hoeveelheden calcium, kalium, zink, koper en selenium. Aan de negatieve kant is het ontbreken van de meeste vitamines, behalve vitamine B6 en foliumzuur.

    Amarant wordt vaak geconsumeerd onder de vorm van zaad, meel of olie. Hoewel het bekend is resistent te zijn tegen glyfosaat herbicide van Monsanto is het altijd een goed idee om biologische amarant producten te kopen waar mogelijk.

    Oorspronkelijk artikel: "Amaranth: a gluten-free grain rich in protein and minerals", Tuesday, October 14, 2014 by: Michael Ravensthorpe, Natural News.

    Bijlagen:
    http://primaldocs.com/opinion/zonulin-leaky-gut/   
    http://science.naturalnews.com/Amaranth.html   
    http://wholegrainscouncil.org/whole-grains-101/amaranth-may-grain-of-the-month-0   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17207282   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24891839   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24891839   

    02-11-2014, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Tags:amarant, voeding
    26-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nitraten, nitrieten gevaarlijk?

    Moeten we bang zijn voor nitraat (en nitriet)?


    Nitraten ... het woord doet denken aan de meest gruwelijke excessen van de intensieve landbouw.

    De landbouw die de tak afzaagt waarop hij zit door het vernietigen van de natuur die het hem mogelijk maakt om te bestaan!

    Maar weten we eigenlijk wat nitraten en nitrieten, die zo'n slechte reputatie hebben, en in ons vlees en vleeswaren zitten, eigenlijk zijn?

    De media die ons radeloos maakt over nitraten zijn voorzichtig om nuttige informatie te geven.

    Stikstof N

    Als je nog de scheikundeles uit je middelbare studies herinnert weet je dat stikstof wordt aangeduid met de letter N in de tabel voor de classificatie van de elementen.

    Het lijkt niet logisch, behalve dat men in het Engels en het Duits spreekt van “nitrogen” als het om stikstof gaat.

    Het woord komt van nitraatstikstof, omdat de molecule nitraatstikstof een stikstofatoom bevat.

    Verre van vijand van de natuur is stikstof overal aanwezig waar sprake is van leven: in planten, in het vlees dat je eet en zelfs in ons lichaam, waar het goed is voor 3% van je gewicht. Het essentiële van de lucht die ons omringd (78%) is gemaakt uit stikstof.

    Laat ons nog wat dieper ingaan op het onderwerp. Ik geef je de chemische formule van nitraat en nitriet:

    . Nitraat bestaat uit 1 stikstofatoom gebonden aan 3 zuurstofatomen. Chemische formule NO3.

    . Nitriet bestaat uit 1 stikstofatoom met 2 zuurstofatomen. Chemische formule NO2.

    Met andere woorden, nitriet is als nitraat, maar met 1 atoom zuurstof.

    Dus nitraten hebben 3 zuurstofatomen, terwijl nitrieten 2 zuurstofatomen bezitten.

    Zijn nitraten en nitrieten ze echt gevaarlijk voor onze gezondheid?

    De waarheid over nitraten.

    De landbouwers bemesten de bodem, omdat mest rijk is aan nitraten, wat de planten doet groeien.

    Iets dat de planten doet groeien kan niet anders dan goed zijn ja zelfs noodzakelijk voor de planten!

    Dit betekent dat nitraten niet per se alleen maar slecht zijn voor de natuur want ze helpen de planten groeien.

    "Ja, maar nitraten doden vissen !! "

    Nitraten hebben een slechte reputatie omdat ze vissen doden wanneer ze in een te hoge concentratie aanwezig zijn in het water.

    Maar we moeten begrijpen waarom.

    Wanneer boeren mest op hun akkers brengen (om planten te kweken) en het regenwater nitraten naar de rivieren afvoert doen zij in de estuaria, waar de nitraten zich concentreren, algen groeien.

    Maar algen hebben zuurstof nodig om te leven en veroorzaken tijdens hun groei een situatie van anoxie (zuurstofgebrek) in het water: vissen sterven omdat ze niet kunnen ademen. De algen verbruiken alles!

    Het zijn dus niet de nitraten die de vis te doden. Nitraten zijn namelijk niet giftig.

    Volgens een advies uitgegeven in 1990 door het "Wetenschappelijk Comité voor de menselijke voeding over nitraten en nitrieten" van de Commissie van de Europese Gemeenschappen hebben nitraten “een zeer lage acute toxiciteit"

    De voordelen van nitraat voor de gezondheid.

    Volwassenen en kinderen ouder dan één jaar hebben niets te vrezen van nitraten.

    De studie, die oorspronkelijk een verband had gelegd tussen nitraten en kanker creëerde een psychose met diskrediet tot gevolg. De betere publicaties leggen geen verband tussen nitraten, nitrieten en kanker bij de mens en er zijn inderdaad geen tekenen gevonden dat ze kankerverwekkend kunnen zijn. Bovendien blijkt uit recent onderzoek dat nitraten en nitrieten niet alleen onschadelijk maar zelfs nuttig zijn vooral voor het immuunsysteem en het hart.

    Nitraten kunnen fysieke prestaties verbeteren, vooral bij topsporters. Atleten gebruiken vaak rode bieten en bietensap, die een hoog gehalte aan nitraten hebben, voor dit doel.

    De verklaring is dat nitraten de efficiëntie van de mitochondria, de cellulaire componenten die energie produceren, verhoogt.

    Sommige studies hebben aangetoond dat bieten de zuurstofbehoefte met 5,4% verminderen, de sprintcapaciteit met 4% verhoogt en de periode van intense inspanning kan verlengen met 15%.

    Maar laten we de hoofdverdachte onder de loep nemen met name de nitrieten.

    De oorsprong van nitrieten.

    Kaliumnitraat, ook wel salpeter (afkomstig van sal en petra, Latijnse woorden die "zout" en "steen" betekent), wordt traditioneel gebruikt om vlees te bewaren.

    Maar in 1900, hebben wetenschappers ontdekt dat de mogelijkheden van bewaring van salpeter voortkwamen van sommige micro-organismen die nitraat omzetten in nitriet. Dit liet toe salpeter als conserveermiddel te vervangen door zeer lage dosissen nitriet. Zo kun je nu vers vlees kopen in de supermarkt, terwijl onze grootouders het moesten stellen met ingezouten vlees.

    Heb je ooit een dier zien versnijden?

    Slagers voegen nitriet bij het vlees omdat het anders bruin of grijs wordt en niet helder rood blijft.

    Als je zelf ooit een dier hebt zien vrsnijden weet je dat het slechts een paar minuten duurt dat vers vlees zijn mooie kleur verliest. Net als een wonde reageert het vlees, oxideert, creëert bloedstolsels en krimpt. De mooie heldere rode biefstukken die je al dan niet verpakt aantreft moesten een behandeling met nitriet ondergaan om hun kleur te behouden.

    Maar als je denkt nitraten en nitrieten te vermijden door het kopen van gegarandeerd voedsel zonder nitraten of nitrieten, laat je niet ringeloren.

    De "geen nitrieten" producten die gebruik maken van "natuurlijke" conserveringsmiddelen maken gebruik van precies dezelfde bronnen, namelijk selderijzout of suikerbieten, rijk aan nitrieten.

    Bovendien is het niet echt een probleem omdat nitrieten het voordeel hebben:

    . een uitstekend antioxidant te zijn dat het behoud van de smaak van het vlees waarborgt en een “oude” onaangename smaak voorkomt.

    . veel ziekteverwekkers te vernietigen, waaronder Clostridium botulinum, de bacterie die botulisme, een zeldzame maar dodelijke ziekte, veroorzaakt. Botulus komt van het Latijnse "worst", Duitse artsen hebben namelijk het verband ontdekt tussen de consumptie van worst (geen nitrieten) en de ziekte. In het Duits betekent botulisme ook Wurstvergiftung, dwz "worst vergiftiging."

    Is nitriet gevaarlijk?

    Nitrieten hebben een nog slechtere reputatie dan nitraten. Echter, 70% tot 90% van onze blootstelling aan nitriet komt van ons lichaam zelf, in ons speeksel.

    Wat betreft de voedselbronnen van nitrieten leveren de groenten van nature veruit de grootste bijdrage, met gemiddeld 93%. Hoe verrassend het ook mag lijken, een portie spinazie, twee porties sla en vier porties selderij of bieten bevatten meer nitriet dan 467 worsten. En je eigen speeksel bevat meer dan alle nitrieten samen van al deze voedingsmiddelen!

    Geen accumulatie van nitraat en nitriet in het menselijk lichaam.

    Het is belangrijk te begrijpen dat noch de nitraten of nitrieten zich kunnen ophopen in het lichaam. Elke nitraat dat niet wordt gebruikt om enzymen te produceren wordt uitgescheiden langs de urine en verdwijnt uit de bloedstroom in minder dan vijf minuten.

    Daar bovenop: wanneer een nitrietmolecule zuurstof verliest wordt het stikstofmonoxide, een belangrijke molecule. Stikstofmonoxide (NO) is een gas met meerdere functies in het lichaam. Het verspreidt zich langs de wanden van de bloedvaten en veroorzaakt ontspanning van de spiercellen, waardoor de bloeddruk verlaagt.

    Stikstofmonoxide voorkomt angina, de pijn die optreedt in de hartspier bij zuurstofgebrek door een te lage bloedstroom.

    Dit is de manier waarop het beroemde medicijn "nitroglycerine" werkt. Het voorziet het lichaam van nitraten die snel worden omgezet in stikstofmonoxide dat de bloedvaten verwijdt.

    Het blijkt dat de nitraten relatief inert zijn totdat ze worden omgezet in nitrieten door bacteriën in de mond of enzymen in het lichaam.

    Hoge temperatuur koken: oppassen voor nitrosamines!

    Het probleem stelt zich wanneer nitriet, in plaats van getransformeerd tot stikstofmonoxide, nitrosaminen vormt.

    Dit gevaar doet zich voor tijdens het bakken bij hoge temperatuur in aanwezigheid van aminozuren.

    Er zijn veel verschillende vormen van nitrosaminen en de meeste zijn krachtige carcinogenen. Ze behoren tot de belangrijkste kankerverwekkende stoffen en komen voor in tabaksrook bijvoorbeeld.

    Daar gegrild vlees, worstjes, bacon en andere meestal veel natriumnitriet bevatten en rijk zijn aan eiwitten (de bron van aminozuren), veroorzaakt blootstelling aan hoge temperaturen ideale omstandigheden voor het aanmaken van nitrosamines.

    Nitrosaminen kunnen zich ook vormen in het zure milieu van de maag.

    Het is een bekend probleem in de levensmiddelenindustrie dat aan beperkingen in het gebruik van nitrieten moet voldoen. Het moet ook vitamine C (ascorbinezuur) toevoegen die de vorming van nitrosaminen remt.

    Er is geen magische formule om nitrosaminen in uw dieet te voorkomen maar laat uw vlees niet bakken bij hoge temperaturen zoals frituren.

    Blauwe baby ziekte.

    Als nitraten en nitrieten goed verdragen worden door kinderen en volwassenen, is dat niet het geval voor kleine kinderen. Kinderen jonger dan één jaar die blootgesteld worden aan nitrieten kunnen een aandoening genaamd methemoglobinemie (blauwe babyziekte) oplopen. Dit is de reden waarom het nitraatgehalte van leidingwater nauwgezet moet gecontroleerd worden.

    Echter, methemoglobinemie kan gemakkelijk worden behandeld met een injectie van methyleenblauw, dat methemoglobine omzet in hemoglobine.

    Jean-Marc Dupuis

    Oorspronkelijk artikel: “Faut-il craindre les nitrates (et les nitrites?”, par Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation, Octobre 23, 2014.

    26-10-2014, 23:05 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Tags:nitraten, nitrieten
    23-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griepprik weer actueel

    Feiten over de griepprik voor hen die de vaccinatie overwegen.

    (NaturalNews) Er is een consistente misvatting onder de bevolking dat vaccins gezond zijn. Als griepprikken effectief zijn, zou men kunnen stellen dat het eindresultaat gezond is maar er is niets gezonds aan het vaccin zelf. In 2014 zijn de ingrediënten nog altijd thimerosal (kwik), aluminiumzouten, suikers, gelatine, eiwit, formaldehyde en neomycine. Niemand bij zijn volle verstand kan beweren dat het toedienen ​​van deze toxines in het lichaam gezond kan zijn. Onze overtuiging is dat de schade het vaccin niet opweegt tegen de ziekte.

    Een recent rapport van het Natural News Forensic Food Lab meldt 51 delen per miljoen van giftig kwik gevonden te hebben in de GlaxoSmithKline griepprik. Dat is meer dan 25.000 keer hoger dan toegestaan ​​in drinkwater door het kontroleorganisme EPA. De meest rationele mens beseft dat er een aantal risico's verbonden zijn aan het inspuiten van zoveel kwik in het lichaam.

    De vraag blijft, is het de moeite waard het risico te nemen, hoe klein of groot die ook mag zijn? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de vraag stellen of de griepprik het aantal griepgevallen per jaar vermindert. De CDC zegt ja, maar de meeste mensen weten niet dat de CDC toegeeft dat ze hun beweringen niet kunnen staven.

    Het CDC onthult de effectiviteit of ineffectiviteit van griepvaccinaties.
    Bij kinderen wordt de effectiviteit van het griepvaccin geschat op slechts 66%. Het lijkt niet mogelijk om een feitelijke nummer voor volwassenen te bekomen omdat het CDC zegt dat tests voor influenza niet worden gemeld. Wanneer laboratoriumtests worden uitgevoerd om influenza te bevestigen tonen ze vaak aan dat influenza niet aanwezig was. Misschien is dit de reden waarom het CDC deze informatie niet verzamelt.

    Welk griepvaccin?
    De virusstam gebruikt om het vaccin te vervaardigen is gebaseerd op de beste veronderstelling van welk virus dat zal toeslaan. Men mag echter niet vergeten dat zulle virussen muteren. Zelfs als de juiste stam werd gekozen kan een mutatie het vaccin nutteloos maken. Het is interessant op te merken dat alhoewel het CDC de jaarlijkse bevestigde influenza sterfgevallen van kinderen opvolgt diezelfde instantie niet kan zeggen welk virus de schuldige was. We kunnen geen enkele informatie vinden over hoe vaak de bedrijven het juiste vaccin produceren, of hoe vaak een bepaalde stam van influenza dodelijk is.

    We weten wel dat het vaker voorkomt dat het verkeerde vaccin wordt toegediend.

    Griepvaccins bevatten aluminiumzouten en formaldehyde.
    Het gebruik van aluminiumzouten op de huid wordt in verband gebracht met borstkanker, de ziekte van Alzheimer en veel andere ziekten. Aluminium staat bekend als uiterst giftig voor de mens. Natuurlijk, injecteren of snuiven van aluminium is iets anders dan het drinken uit aluminium blikjes en absorberen langs de huid. Wij zouden zeggen dat dit verschil een veel groter risico vormt voor de gezondheid, maar de vaccin voorstanders zijn het hierover oneens.

    Griepvaccins zijn niet vegetarisch vriendelijk.
    Suikers (zij zijn vaak van niet-veganistische herkomst), eiwit, en gelatine (afkomstig van collageen van verschillende dierlijke bijproducten) zitten in de vaccins van 2014. Het griepvaccin wordt bereid uit de fluïda van kippenembryo's geïnoculeerd met een influenza virus.


    Conclusie
    De griep is volledig te voorkomen. De ironie is dat de griepprik maakt dat een gezond persoon meer kans heeft op griep en dat iemand met een gecompromitteerd immuunsysteem meer kans heeft vergiftigd te worden door het vaccin dan een gezond persoon. Hoe vaker de griepprik wordt ontvangen, hoe groter de kans een ongeluk zal optreden, en hoe zwakker het immuunsysteem zal zijn op lange termijn.

    Oorspronkelijk artikel: "Flu shot facts for those considering the vaccinations”, Friday, October 10, 2014,by: Michael Edwards, Natural News.

    Bijlagen:
    http://healthimpactnews.com/2013/flu-shot-causes-polio-like-guillain-barre-syndrome-are-rates-higher-than-the-government-admits/   
    http://www.huffingtonpost.ca/lawrence-solomon/death-by-influenza_b_4661442.html   
    http://www.organiclifestylemagazine.com/flu-shot-facts-everyone-should-know/#nn   
    http://www.organiclifestylemagazine.com/issue/6-what-about-vaccinations/   
    http://www.organiclifestylemagazine.com/vaccine-side-effects-and-why-you-shouldnt-vaccinate/   

    23-10-2014, 15:17 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:griepprik, vaccinatie
    21-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelfgemaakte vitamine C

    Huisgemaakte vitamine C.

    (NaturalNews) Vitamine C is het meest bekend voor het versterken van het immuunsysteem. Deze krachtige antioxidant heeft ook veel andere belangrijke eigenschappen die belangrijke aspecten van onze gezondheid controleren. Vitamine C helpt bij het ontgiften van ons lichaam, beschermt en bevordert de genezing van al onze cellen en helpt ons omgaan met zowel mentale als fysieke stress. Het ondersteunt ook gezonde bacteriën in onze darmen, neutraliseert vrije radicalen, is anti viraal en anti bacterieel, voorkomt en doodt kankercellen en nog veel meer. De meeste mensen, vooral kinderen, zouden profiteren van meer vitamine C.

    Natuurlijke vitamine C-complexen uit volwaardige voeding zijn krachtiger dan deze die men in de winkel koopt onder de vorm  van tabletten. Gele en rode paprika's, guaves, donkergroene bladgroenten zoals boerenkool, kiwi (in het bijzonder met de huid), broccoli, aardbeien en watermeloen bevatten meer vitamine C dan een citrusvrucht zonder de schil.

    Volledige openbaring is wel een grote volgroeide watermeloen. Ik neem aan dat ik niet de enige ben die elke dag een grote watermeloen wel ziet zitten?

    Rozenbottel, peterselie en koriander zijn ook krachtige leveranciers van vitamine C.

    De beste vitamine C is deze die wij openemen langs de voeding. Het gaat niet om de hoeveelheid milligram maar om de hoeveelheid vitamine C je lichaam assimileert. Schillen van citrusvruchten zijn zeer rijk aan vitamine C; 100 g van een citrusschil levert ongeveer 130 mg vitamine C. De vrucht van een sinaasappel biedt slechts 71 mg per 100 g fruit. Schillen van citrusvruchten leveren ook nog eens enzymen, fytonutriënten, en belangrijke voedingselementen die wij nog niet kennen.

    Bespaar geld met uw eigen vitamine C supplementen.

    Met schillen van biologische sinaasappelen, limoenen of citroenen zal het lukken. Snijdt de schil van uw biologische citrusvruchten in dunne reepjes. Laat ze enkele dagen drogen op kamertemperatuur tot ze knapperig zijn. Je kunt ze ook drogen in een dehydrator en ze maximaal één jaar opslaan in een droge fles. Voor consumptie, kun je de schillen breken in kleine stukjes en ze mengen in uw favoriete thee. Dit maakt de theesmaak geweldig; maar het nadeel van deze aanpak is dat de warmte de enzymen vernietigt. Een betere optie is om de schil tot poeder te malen in uw blender (niet schadelijk voor de enzymen). Meng het poeder in je smoothie of verse sappen. Eén theelepel per dag van het poeder zal je meer organisch vitamine C complex, rutine, hesperidine en bioflavonoïden aanbrengen dan je lichaam nodig heeft voor de dag, ongeacht uw maat.

    Dit is een perfect recept voor iedereen die op het punt staat om een limonade ontgifting te beginnen.

    Oorspronkelijk artikel:"Homemade vitamin C", Saturday, October 11, 2014 by: Kali Sinclair, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.healingthebody.ca/5-foods-high-in-vitamin-c/   
    http://www.healthaliciousness.com/articles/vitamin-C.php   
    http://www.nutrition-and-you.com/fruit-peel.html   
    http://www.organiclifestylemagazine.com/homemade-vitamin-c/   
    http://www.organiclifestylemagazine.com/inexpensive-easy-detox-the-one-gallon-challenge/   

    21-10-2014, 20:59 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Tags:vitamine C, sinaasappelen, zelfgemaakte supplementen
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!