Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    22-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Walnoten tegen kanker.

    Walnoten remmen de ontwikkeling van kanker, vertragen de groei ervan en doden zelfs kankercellen.

    Walnuts


    (NaturalNews) Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat walnoten de ontwikkeling van kanker remmen en zelfs kankercellen vernietigen.

    Het geheim van de kankerdodende eigenschappen van walnoten zit in een aantal zeldzame en krachtige phytonutrienten die in  zeer weinig andere voedingsmiddelen te vinden zijn. Deze unieke verbindingen, die allemaal bekend staan om hun sterk kankerremmende eigenschappen, zijn onder meer de tannine tellimagrandin, de chinon juglone, en de flavonol morin 4.

    Wetenschappelijk onderzoek toont de kracht aan van walnoten om het lichaam te genezen.

    Verscheidene gepubliceerde studies hebben de unieke kankerbestrijdende eigenschappen van walnoten geïdentificeerd. Zo hebben onderzoekers van UC Davis en andere instellingen aangetoond dat diëten die rijk zijn aan walnoten, of zelfs notenolie, de mogelijkheid hebben om de ontwikkeling van prostaatkanker bij muizen te vertragen.

    In andere studies stelden de onderzoekers vast dat twee handenvol walnoten per dag het risico op borstkanker en tumorgroei tot de helft vermindert. Men denkt dat walnoten het niveau van het IGF-1 hormoon, bekend om zijn belangrijke rol in de ontwikkeling van zowel prostaat- als borstkanker, doet krimpen.

    Onderzoekers hebben ook ontdekt dat zowel walnoten als walnootolie de cholesterol verlagen en de insulinegevoeligheid verhogen, waardoor ze waardevol zijn in de strijd tegen hart- en vaatziekten en diabetes. Zo bleek bijvoorbeeld uit een studie dat volwassenen met diabetes type 2 die slechts dagelijks een kwart kopje walnoten aten hun nuchtere insulinegehalte in slechts een paar maanden tijd zagen verlagen.

    Integratie van walnoten in uw eetgewoonte zonder overbelasting met calorieën.

    Dankzij hun omega-3 vetgehalte maken walnoten vaak het onderwerp uit van preventief kankeronderzoek.

    Maar een woord van waarschuwing over het eten van walnoten is op zijn plaats: overdrijf niet. Bijvoorbeeld, slechts 75 gram walnoten is ongeveer 482 calorieën, wat bij sommige mensen kan bijdragen tot een overmaat aan opgeslagen vet. Calorieën zijn niet alles ... maar in het algemeen is een optimale gezondheid ook rechtstreeks verbonden aan een voedingswijze met laag caloriegehalte.

    Maar toch, als je de volgende keer hunkert naar chips, frieten of koekjes - denk er over na ze te vervangen door een handvol walnoten. Uw lichaam zal u dankbaar zijn voor dat besluit.

    Oorspronkelijk artikel:"Walnuts inhibit cancer development, slow its growth, and kill cancer cells", Wednesday, February 10, 2016 by: Jonathan Landsman, Natural News.

    Bijlagen:
    http://westernfarmpress.com/tree-nuts/harvard-walnuts-may-have-cancer-fighting-benefits   
    http://www.integrativecanceranswers.com/walnuts-the-new-breast-cancer-fighting-food/   
    http://www.lifeextension.com/magazine/2011/8/walnuts-a-wealth-of-health-found-in-walnuts/page-01   

    22-02-2016, 21:25 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:walnoten, kankerpreventie
    21-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roundup oorzaak van veel leed

    Stijgend aantal ziektes in Amerika het gevolg van het stijgend gebruik van glyfosaat in de GGO teelt.

    Glyphosate

    (NaturalNews) Je hebt misschien al de opmerking in uw omgeving gehoord: GGO's bestaan al jaren en niemand is er ziek van geworden, dus geen zorgen maken over hun veiligheid. Deze handige uitspraak gelanceerd door de GGO industrie is in strijd met de bevindingen van een nieuwe studie gepubliceerd in het ‘Journal of Organic Systems”, die een enorme toename constateert in meer dan 20 chronische aandoeningen na het steeds toenemend gebruik van glyfosaat in de teelt van genetisch gemodificeerde gewassen (GGO’s), en zelfs de biotechnologie aanklaagt als een belangrijke moordenaar van mensen.

    De wetenschappers onderzochten de gegevens van officiële Amerikaanse databases en ontdekten sinds de invoering in 1974 van glyfosaat, welke door Monsanto wordt verkocht onder de merknaam Roundup, een explosie van bijna twee dozijn categorieën ziektes. Corresponderende toename van zowel glyfosaat gebruik en prevalentie van de ziektes zijn niet te ontkennen wat suggereert dat deze algemene onkruidverdelger de primaire oorzaak is.

    Glyfosaat's relatie met kanker, nierfalen en veel andere medische problemen.

    Vergelijkende studies van GGO gegevens, toepassingen van glyfosaat, en data over epidemiologische ziektes onthullen dat glyfosaat de oorzaak is van de stijging van een aantal ziektes zoals hoge bloeddruk, beroertes, diabetes, obesitas, lipoproteïne metabolisme stoornis, de ziekte van Alzheimer, seniele dementie, Parkinson, multiple sclerose, autisme, ontstekingsdarmziekte, darminfecties, nierfalen, acuut nierfalen, myeloïde leukemie en kanker van de schildklier, lever, blaas, pancreas en de nieren.

    Met behulp van het Correlatiecoëfficiënt van Pearson, dat de sterkte van verbanden tussen uiteenlopende datasets meet, vonden de onderzoekers een "zeer belangrijke" relatie tussen het totale areaal GGO maïs en soja en alle bovengenoemde ziekten. Met andere woorden de voor GGO gewassen toegenomen inzet van glyfosaat is toegenomen door de jaren heen met op hetzelde moment de verhoging van de prevalentie van chronische ziekten die voordien veel minder voorkwamen.

    "Het wordt steeds duidelijker dat glyfosaat interfereert met verschillende metabole processen in planten en dieren en resten van glyfosaat zijn ontdekt in beide,” verklaren de auteurs. "Glyfosaat verstoort het endocrien systeem en het evenwicht van de darmbacteriën, het beschadigt DNA en is een aanzetter van mutaties die leiden tot kanker."

    Uit aanverwante wetenschappelijke gegevens blijkt dat glyfosaat de toxiciteit van andere giftige stoffen versterkt, terwijl het vermogen van het lichaam om voedingsstoffen op te nemen wordt onderdrukt.

    De auteurs van de studie onder leiding van de Amerikaanse Navy wetenschapper Dr. Nancy Swanson, waren voorzichtig en hielden rekening met alle andere bekende factoren die invloed zouden kunnen hebben op de escalatie van ziektes, waaronder de verhoging van de gemiddelde levensduur. Na een zorgvuldige analyse kwam echter glyfosaat als de grootste boosdoener uit de bus: “Het gebruik van geen enkele giftige stof is in de laatste 20 jaar zo toegenomen als dat van glyfosaat."

    Dit is een krachtige stelling, ondersteund door eerdere studies, die een hoog gehalte aan glyfosaat identificeerden in de bodem, het grondwater, en zelfs in de conventionele voedselvoorziening. De studie van Gilles-Eric Seralini van de invloed van Monsanto NK603 maïs en Roundup herbicide is een dergelijke studie, waaruit bleek dat niveaus van Roundup ver onder dat wat velen beschouwen als "veilig", lever- en nierschade en endocriene verstoring veroorzaakte bij de dieren.

    Van Roundup is ook aangetoond een belangrijk enzym, bekend als cytochroom P450 of CYP dat essentieel is voor de regulering en functie van de meeste weefsels in het lichaam, te onderdrukken. CYP is noodzakelijk voor de overgrote meerderheid, ongeveer 75 procent, van de lichamelijke reacties i.v.m. het metabolisme en de oxidatie van organische moleculen, volgens een studie uit 2013 gepubliceerd in het tijdschrift ‘Interdisciplinair Toxicology’.

    "... glyfosaat versterkt de schadelijke effecten van andere door voedsel overgedragen chemische residuen en gifstoffen uit het milieu", stelt deze studie. "Negatieve effecten op het lichaam zijn verraderlijk en manifesteren zich langzaam als ontstekingen die schade aanbrengen aan cellulaire systemen in het lichaam."

    Oorspronkelijk artikel:"Rising disease rates in America linked to increased glyphosate consumption, GMO cultivation", Tuesday, February 09, 2016 by: Ethan A. Huff, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3945755/   
    http://www.organic-systems.org/journal/92/JOS_Volume-9_Number-2_Nov_2014-Swanson-et-al.pdf   

    21-02-2016, 22:16 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Roundup, kanker
    14-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade gezond.

    Zwarte chocolade echt 'voedsel van de goden bestrijdt ontstekingen, kanker, de ziekte van Alzheimer en nog veel meer.

     

    Chocolate

    (NaturalNews) Chocolade is afkomstig van de cacaoplant met soortnaam Theobroma cacao. "Theobroma" betekent letterlijk "drank van de goden."

    Deze naam werd oorspronkelijk geïnspireerd door het gebruik van cacao als een luxe drank door de elites van Midden-Amerika en daarna van Europa. Maar in de afgelopen decennia heeft het onderzoek een andere verklaring voor deze naam ontdekt: cacao is één van de krachtigste superfoods. Het heeft zoveel voordelen voor de gezondheid dat het de geest doet wankelen.

    De cacaoplant wordt al minstens 4000 jaar door de mens gekweekt. De vroegere Mesoamericans consumeerden het als bittere drank. In Europa ontwikkelde zich de gewoonte de drank te zoeten. De moderne chocoladereep werd uitgevonden in de jaren 1800.

    Cacao bestrijdt hart- en vaatziekten, kanker en dementie.

    Cacao bevat ongeveer 380 verschillende chemische stoffen waarvan vele met krachtige antioxidante en anti-inflammatoire effecten. Onbewerkte cacaobonen bezitten zo’n hoog gehalte aan polyfenolen dat ze heel bitter zijn en oneetbaar. Fermenteren en verwerken van de bonen tot cacaopoeder verwijdert 10 tot 100 procent van de polyfenolen, afhankelijk van het gebruikte proces. Daarom is het belangrijk om te zoeken naar de donkerste en minst verwerkte versie om te kunnen genieten van de voordelen voor de gezondheid.

    Van de antioxidant chemicaliën in cacao wordt aangenomen verantwoordelijk te zijn voor veel van de opmerkelijke effecten op de gezondheid. Cacao scoort hoger in antioxidanten dan rode wijn of groene thee!

    Veel van het onderzoek richtte zich naar de effecten op de gezondheid van het hart. Veel studies hebben aangetoond dat cacao het risico op hart- en vaatziekten vermindert en zelfs helpt voorkomen. Bij het onderzoeken van de mechanismen die de gezondheidsvoordelen geven hebben de wetenschappers verschillende andere merkwaardige eigenschappen ontdekt waarvan de lijst heel lang is.

    Naast het hartbeschermend effect door de antioxidanten blijkt cacao ook de bloeddruk te verlagen, bloedstolling te voorkomen, de bloedvaten te verwijden en obesitas te bestrijden. Het lijkt ook de alertheid te verhogen en stress te verminderen, waardoor andere risicofactoren voor een hartaanval en beroerte verdwijnen. Cacao schijnt ook de gerelateerde aandoening diabetes te bestrijden, waardoor de insulineresistentie vermindert en de insulinegevoeligheid verhoogt.

    Een andere belangrijk gebied van het onderzoek was het vermogen om kanker te bestrijden. Studies suggereren dat cacaopolyfenolen de groei van kankercellen remmen, DNA-schade verhinderen die kanker veroorzaakt en zelfs bepaalde kankerverwekkende stoffen elimineert.

    De onderzoekers waren geïnteresseerd in de mogelijkheid van de antioxidant-rijke cacao om degeneratie van de hersenen te voorkomen. Zij hebben gevonden dat chocolade de bloedtoevoer naar de hersenen verhoogt en leeftijdsgerelateerde cognitieve achteruitgang en Alzheimer helpt voorkomen. Het is veel belovend voor de behandeling van dementie en beroertes.

    Ontelbare voordelen.

    De gezondheidsvoordelen van cacao stoppen hier niet. Van cacao en cacaopolyfenolen is ook ontdekt dat ze zowel het aangeboren als adaptief immuunsysteem stimuleren; de symptomen van het chronisch vermoeidheidssyndroom verminderen; staar voorkomen bij diabetici; tandbederf bestrijden; de huid beschermen; hoest onderdrukken en het gezichtsvermogen verbeteren bij lage contrastsituaties (zoals slecht weer).

    Cacaoflavanolen hebben ook aangetoond de prebiotische activiteit in de darmen te beïnvloeden door het stimuleren van de ontwikkeling van nuttige microben. Chocolade gebruik kan het risico van pre-eclampsie (een potentieel dodelijke complicatie bij zwangerschap) verlagen. Proeven met cacao hebben aangetoond de levensduur van fruitvliegen blootgesteld aan oxidatieve stress te verhogen!

    Onderzoek is nog lopend om de geweldige gezondheidsbevorderende effecten van cacao te ontrafelen. In elk geval is het nu al aan te raden regelmatig zwarte chocolade of zwarte cacaopoeder te consumeren.

    Oorspronkelijk artikel:”How dark chocolate really is the ‘food of the gods’: fights inflammaation, cancer, Alzheimer’s and more”, Sunday, February 14, 2016 by: David Gutierrez, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://ajcn.nutrition.org/content/81/3/541.full   
    http://bodyodd.nbcnews.com/_news/2011/08/08/7268604-skip-the-carrots-chocolate-improves-eyesight-too   
    http://www.history.com/news/hungry-history/the-sweet-history-of-chocolate   
    http://www.njmonline.nl/getpdf.php?id=1269   
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3488419/   
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18379424   
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19083435   
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19083435   
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19905949   
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21788351   

    14-02-2016, 23:06 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:chocolade, cacao, alertheid, Alzheimer
    11-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vis tegen Alzheimer.

    Het eten van meer vis zou kunnen helpen bij het voorkomen van Alzheimer en dementie.

    Alzheimer''s prevention


    (NaturalNews) Een recente studie bij oudere volwassenen die per week ten minste één portie vis consumeren en die een risicogen voor de ziekte van Alzheimer en dementie dragen vond men minder aanwijzingen van hersenen die veranderen met de tijd, wat suggereert dat vis de progressie van Alzheimer zou kunnen voorkomen of minstens vertragen.

    De studie werd onlangs gepubliceerd in het ‘Journal of the American Medical Association’. Dr. Laura Phipps van 'Alzheimer Research UK' zei: "De omega-3 vetzuren in vette vis zijn een belangrijk onderdeel van een evenwichtige voeding en eerdere studies suggereren dat ze een belangrijke rol kunnen spelen bij het gezond houden van de hersenen. "

    De vele voordelen van het eten van vis.

    Vis is bevat veel essentiële voedingsstoffen zoals eiwitten, vitamine D en omega-3-vetzuren, waardoor het één van de gezondste voedingsmiddelen is op onze planeet. Vis zit vol van de voedingsstoffen die de meesten van ons niet genoeg eten - zoals de in vet oplosbare vitamine D en diverse andere vitaminen en mineralen.

    Vis is één van de beste voedingsmiddelen die men kan eten voor een gezond hart en studies hebben aangetoond dat mensen die regelmatig vis eten een lager risico hebben op hartaanvallen, beroertes en vroegtijdige dood door hart- en vaatziekten. Uit een studie gepubliceerd in de ‘National Library of Medicine VS’ onder meer dan 40.000 mannen die regelmatig één of meer porties vis per week aten bleek dat ze 15 procent lager risico op hart- en vaatziekten hadden.

    Vette vis wordt geacht nog gunstiger te zijn voor het hart en de hersenen vanwege de grote hoeveelheden aan omega-3 vetzuren ze bevatten. Deze zuren zijn essentieel tijdens de groei en ontwikkeling, met name docosahexaeenzuur (DHA), omdat het zich ophoopt in de zich ontwikkelende hersenen en ogen. Daarom is het aangewezen dat zwangere en zogende moeders veel vis eten.

    Vis zou ook de grijze stof in de hersenen verhogen en beschermen tegen leeftijdsgebonden cognitieve achteruitgang. Veel observationele studies hebben aangetoond dat mensen die elke week vis eten meer grijze stof hebben in de centra van de hersenen die het geheugen en emoties te beheersen.

    Depressie is éen van 's werelds grootste gezondheidsprobleem, hoewel het niet zo vaak besproken wordt als hartziekten of zwaarlijvigheid. Het is een ernstige en ongelooflijk veel voorkomende psychische stoornis. Studies hebben aangetoond dat mensen die regelmatig vis eten minder snel depressief zijn en talrijke gecontroleerde studies hebben ook ontdekt dat omega-3 vetzuren nuttig zijn bij het helpen om de effectiviteit van antidepressiva te verhogen.

    Ondertussen is vis de enige goede voedingsbron van vitamine D, die veel mainstream aandacht heeft gekregen in de afgelopen jaren. Zo’n 42% van de Amerikaanse bevolking heeft tekort aan deze vitamine. Als men niet veel zon krijgt en niet regelmatig vette vis eet is het te overwegen om een vitamine D-supplement te nemen.

    De consumptie van vis is ook gekoppeld aan een verminderd risico op auto-immuunziekten, waaronder Type 1 diabetes - waarbij het immuunsysteem de insulineproducerende cellen in de pancreas aanvalt. Verschillende studies hebben aangetoond dat omega-3 vetzuren zijn gekoppeld aan een verminderd risico op type 1 diabetes bij kinderen en andere auto-immuunziekten.

    Astma, veroorzaakt door een chronische ontsteking van de luchtwegen, is in de afgelopen decennia dramatisch toegenomen. Studies hebben aangetoond dat regelmatige consumptie van vis het risico op astma bij kinderen vermindert met 24 procent.

    Veel onderzoek is al uitgevoerd en zal doorgaan in de komende jaren rond de gezondheidsvoordelen van vis en welke onderdelen ervan hiervoor verantwoordelijk zijn. Maar als men de ziekte van Alzheimer, dementie en een hele reeks andere gezondheidsproblemen wil voorkomen is het aan te raden om nu al voldoende vis te eten. Vergeet echter niet gekweekte vis te vermijden en te kiezen voor wilde vis om van alle voordelen te kunnen genieten.

    Oorspronkelijk artikel:”Eating more seafood could possibly help prevent Alzheimer’s and dementia”, Thursday, February 11, 2016 by: Sarah Landers, Natural News.

    Bijlagen:
    http://authoritynutrition.com/11-health-benefits-of-fish/   
    http://ecowatch.com/2015/05/28/benefits-eating-fish/3/   
    http://www.mirror.co.uk/news/technology-science/science/seafood-really-brainfood-say-scientists-7295129   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3046737/   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19064523   

    11-02-2016, 22:48 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Tags:vis, Alzheimer, dementie, diabetes type 1
    08-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zika-virus

    Wat men verzwijgt over het Zika virus!

    Zika virus

    (NaturalNews) De mainstream media aapt elkaar na en blijft maar hysterie verspreiden over het Zika virus - dat aangeboren afwijkingen veroorzaakt - maar er wordt opzettelijk veel informatie achterwege weggelaten. Valse verhalen geopperd door de mainstream media rond een goedaardige, asymptomatische virale infectie als de ware oorsprong van geboorteafwijkingen en schade aan de hersenen, doen de ronde. Ook de mainstream media slaagt er niet in om het hele verhaal rond het probleem Zika in Brazilië in de afgelopen jaren bloot te leggen en hoe de uitbraak is verbonden met de introductie van genetisch gemodificeerde muggen in 2012.

    Waarom wordt Zika verantwoordelijk geacht voor geboorteafwijkingen?

    Daar Zika als de nieuwste gezondheidsverschrikking is gebombardeerd, dringen de gezondheidsautoriteiten bij vrouwen aan om zwangerschap uit te stellen. Nieuwsberichten creëren bangmakerij, waarschuwen de mensen om niet te reizen of zich niet voort te planten. Foto's van baby's met een bekrompen hoofdje en kleine hersenen flitsen over het scherm terwijl het Zika virus wordt beschuldigd van het veroorzaken van een record aantal geboorteafwijkingen genaamd microcefalie.

    De geboorteafwijking bestaat erin dat de betrokken pasgeborenen een hoofdomtrek hebben van 32 centimeter of minder, maar de oorzaken zijn niet ontegensprekelijk gekend. De oorzaken zijn divers en lijken meer op chemische toxiciteit, vaccin schade, blootstelling aan pesticiden en interacties tussen geneesmiddelen.

    Van de oorspronkelijke 4.180 vermoedelijke gevallen van microcefalie werden slechts 270 gevallen bevestigd door het Braziliaans Ministerie van Volksgezondheid. Van de 270 gevallen kunnen de medische onderzoekers slechts zes gevallen van microcefalie correleren met het Zika virus. Dit betekent dat 264 bevestigde microcefalie gevallen niet eens een spoor van Zika virus laten zien! Dus waarom wordt het Zika virus beschuldigd van de geboorteafwijking?

    Is Zika een biowapen?

    Zika werd voor het eerst geïsoleerd in 1947 door wetenschappers die werkten voor ‘Rockefeller Foundation’. Zika werd "ontdekt" bij een rhesusaap in gevangenschap. Veel mensen vragen zich af of het Zika virus werd gecreëerd in het laboratorium voor experimentele doeleinden?

    Al tientallen jaren is de verspreiding van Zika uiterst zeldzaam. Het virus begon zich pas te verspreiden na 2012 - direct nadat het biotechbedrijf Oxitec genetisch gemodificeerde muggen massaal vrijliet in Brazilië. Zika explodeerde snel vanuit het gebied waar genetisch gemodificeerde muggen werden vrijgegeven om dengue (knokkelkoorts) te bestrijden. Zika is nu verspreid in 21 andere landen en gebieden.

    Het is verschrikkelijk dat het Zika virus (ATCC® VR-84 ™) kan worden gekocht bij ATCC labs. Het werd vrijgegeven door Dr. Jordi Casals-Ariet van ‘Rockefeller Foundation’ en afkomstig uit het bloed van een experimentele resusaap uit Oeganda in 1947.

    De vraag blijft: Is het Zika virus een bio-wapen, opzettelijk vrijgelaten via genetisch gemodificeerde muggen? Misschien werd het niet opzettelijk vrijgelaten, maar is alles een onbedoeld gevolg van het vrijgeven van genetisch gemodificeerde muggen in het milieu om dengue uit te roeien. Misschien is deze Zika stam een resistente, mutante virusstam - de evolutie van één door muggen overgebrachte virus veroorzaakt door een biotech experiment dat slecht is afgelopen.

    De  meest waarschijnlijke oorzaak van de piek in de Braziliaanse geboorteafwijking.

    In het kielzog van de verspreiding van Zika, mobiliseert Brazilië nu 220.000 soldaten om te proberen de muggen uit te roeien  die het virus dragen. Dit betekent dat tonnen insecticide worden gespoten in en rond woningen en zwangere vrouwen en jonge kinderen blootgesteld worden aan hersenbeschadigende chemicaliën.

    In 2014 gaf de Braziliaanse minister van Volksgezondheid opdracht om alle zwangere vrouwen een nieuw Tdap-vaccin toe te dienen. Dit betekent dat bij een 20 weken tellende zwangerschap een uiterst kwetsbaar ontwikkelend jong leven werd blootgesteld aan aluminiumadjuvans, kwik conserveermiddel, formaldehyde, antibiotica en tal van andere chemicaliën die de ontwikkeling van de hersenen van een foetus kunnen beschadigen. Het is geen toeval dat aangeboren afwijkingen in Brazilië pieken na het blootstellen van foetussen aan de giftige chemicaliën van het vaccin.

    Het is ook zeer duidelijk waarom Zika wordt beschuldigd van de aangeboren afwijkingen. De biotech-industrie gebruikt het Zika virus als dekmantel voor drie wetenschappelijke experimenten die slecht zijn afgelopen (Tdap vaccinatie, insecticiden, GM muggen). Zo kan de natuur worden beschuldigd en kunnen weer meer insecticiden en vaccins worden verkocht. Het publiek wordt geleerd om angst te hebben voor de natuur en te stoppen met voortplanting.

    Laat u niet misleiden door deze main-stream propaganda!

    Oorspronkelijk artikel:”What you are not being told about the Zika virus”, Thursday, February 04, 2016 by: L.J. Devon, Staff Writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/microcephaly.html   
    http://thefreethoughtproject.com/experience-purchase-zika-virus-online/   
    http://www.msn.com/en-us/health/medical/the-zika-epidemic-is-real%E2%80%94a-link-to-birth-defects-may-not-be/ar-BBp1Jgw?li=BBnb7Kz   
    http://www.nbcnews.com/storyline/zika-virus-outbreak/brazil-revises-birth-defect-count-zika-investigation-n505486   
    http://www.trinfinity8.com/zika-virus-mosquitos/   

    08-02-2016, 20:56 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Zika, microcefalie
    01-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ftalaten

    Kunststoffen chemicaliën veroorzaken genitale misvormingen bij mannelijke baby's.

    Plastics chemicals

     

    (Natural News) Een nieuwe studie heeft meer bewijs toegevoegd aan vroegere bevindingen dat prenatale blootstelling aan de alomtegenwoordige weekmakers in plastiek, bekend als ftalaten, genitale misvormingen bij mannelijke kinderen kunnen veroorzaken. De studie werd uitgevoerd door onderzoekers van het 'Mount Sinai Hospital' in New York en gepubliceerd in het tijdschrift ‘Human Reproduction’ van 19 februari 2016.

    Talrijke andere studies hebben reeds aangetoond dat ftalaten de ontwikkeling van het mannelijke reproductieve systeem beschadigen. Naast in kunststoffen, worden de chemicaliën op grote schaal gebruikt in lotions, parfums en andere cosmetica, alsook in voedselverpakkingen en geneesmiddelen. Ze zijn overtuigend aangeduid als endocriene verstoorders, wat betekent dat ze de normale werking van het hormonaal systeem in het lichaam verstoren.

    Ftalaten worden ook gekoppeld aan beschadiging van het zenuwstelsel.

    Volwasen voortplantingsproblemen.

    De studie werd uitgevoerd op meer dan 700 zwangere vrouwen en hun kinderen in vier Amerikaanse steden. De onderzoekers namen monsters van de urine tijdens het eerste trimester van de zwangerschap - de periode waarin de foetale voortplantingsorganen zich beginnen te ontwikkelen - en maten niveaus van 11 verschillende ftalaat metabolieten. Zij vonden dat pasgeboren jongens die in utero waren blootgesteld aan het hoogste niveau van de ftalaat - het zogenaamde diethylhexylftalaat (DEHP) - een anogenitale afstand van 4 procent kleiner hadden dan jongens blootgesteld aan het laagste DEHP level.

    Anogenitale afstand (de lengte tussen de anus en de genitaliën) is een marker van reproductieve gezondheid. Omdat de anogenitale afstand de neiging heeft 50 tot 100 procent langer te zijn bij mannen dan bij vrouwen, zijn de onderzoekers van mening dat een kortere anogenitale afstand bij mannen een teken van onvolledige masculinisering kan zijn - een effect in overeenstemming met het bewezen vermogen van ftalaten oestrogeen na te bootsen in het lichaam. Voorafgaande studies hebben ook aangetoond dat ftalaten zoals DEHP de testes kunnen verhinderen mannelijke geslachtshormonen te produceren.

    Er werd geen verband gevonden tussen anogenitale afstand en de blootstelling aan de 10 andere ftalaten. Er werd ook geen verband gevonden bij pasgeboren meisjes.

    Het is nog onbekend of de verkorte anogenitale afstand, gezien in de huidige studie, kan leiden tot andere gezondheidsproblemen, of dat het een niet-oorzakelijke marker is van dergelijke veranderingen. Het is ook onduidelijk of de verandering permanent is of dat de anogenitale afstand van de jongens zou normaliseren bij rijping.

    Dierproeven hebben aangetoond dat verkorte anogenitale afstand bij de geboorte later reproductieve problemen geeft en de menselijke studies hebben het verband met eventuele spermaproblemen en afwijkingen in de testikels.

    Ftalaten zijn overal, maar wij kunnen blootstelling verminderen.

    Alhoewel drie ftalaten, waaronder DEHP ondertussen sedert 2008 verboden zijn in produkten voor kinderen, komen wij ze  nog overal tegen. Hoofdauteur Shanna Swan merkte op dat, op basis van het nieuwe onderzoek en studies die zij leidde in 2000-2002, 2005 en 2008, DEHP blootstelling consequent is achteruit gegaan. Maar ook de mindere blootstelling, nu gevonden, blijkt nog steeds gezondheidseffecten te veroorzaken.

    "We vinden een significant verband tussen de mannelijke anogenitale afstand en ftalaten op steeds maar lagere niveaus, wat suggereert dat er geen veilig niveau van blootstelling is,” zei ze.

    Daarnaast worden veel andere ftalaten nog steeds gebruikt in consumenten- en industriële producten. Uit een studie van juni 2014 gepubliceerd in het tijdschrift ‘Environmental Health’ bleek dat een jong kind bij het eten van een typisch Amerikaans dieet blootgesteld was aan tweemaal het als veilig beschouwd ftalaten niveau door het ‘Environmental Protection Agency’.

    Dus wat staat een betrokken ouder of consument te doen? Zwaan suggereert: het vermijden van bewerkte voedingsmiddelen die vaker in contact komen met ftalaten. Daarnaast bleek uit een studie van 2010 dat een vegetarisch dieet gedeurende slechts vijf dagen leidde tot een onmiddellijke en drastische daling van ftalaatniveaus in de urine.

    Oorspronkelijk artikel:"Plastics chemical causes genital malformation in male infants", Monday, December 21, 2015 by: David Gutierrez, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.livescience.com/49870-phthalates-chemical-plastics-boys-genital-development.html   

    01-02-2016, 21:30 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:ftalaten, vruchtbaarheid, hormonen
    27-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Glutahtion

    Glutathion.

    Onze lever heeft 500 functies van de spijsvertering, assimilatie, zuivering van het bloed (het verwijderen van giftige stoffen) tot de reorganisatie van voedingsstoffen.

    Toch is die lever bijna niet in staat om te laten weten dat hij in gevaar is. 450 van deze functies kunnen worden vernietigd zonder dat men symptomen waarneemt.

    Om niet te zeggen dat het meestal te laat is om de werking van de lever te corrigeren.

    Om u een idee te geven van de risicofactoren ... de lever is gevoelig voor zware metalen, irriterende, giftige stoffen, vrije radicalen, super bugs, ophoping van vetten (leververvetting), enz.

    Om gezondheidsproblemen te voorkomen is het raadzaam om regelmatig de lever te ontgiften.

    Daarvoor is een goed detox programma nodig. Mijn protocol is gebaseerd op glutathion, een variant van het beroemde detox protocol van Dr. Horowitz [11].

    Glutathion: belangrijkste antioxidant.


    Om het lichaam te ontgiften, moet het zich eerst richten op de vrije radicalen en zware metalen.
    Ons hele lichaam, met inbegrip van ons DNA, lijdt onder een dagelijkse agressie van diverse en gevarieerde aanvallers uit onze voeding en uit de milieuvervuiling.
    De aanvallers zijn vrije radicalen. Ze vallen duizenden keren per dag onze cellen aan, met inbegrip van de hersenen.
    Om te vechten tegen deze vrije radicalen doet ons lichaam beroep op een complex netwerk van antioxidanten die samenwerken om de geleden oxidatieve schade te voorkomen of te compenseren.
    Deze antioxidant systemen hebben het vermogen om het vormen van vrije radicalen te voorkomen. Ze vernietigen ze ook of houden ze op een optimaal niveau, zodat ze geen vitale onderdelen van onze cellen kunnen beschadigen.
    Vitamine E, C en glutathion zijn de centrale elementen van deze antioxidant systemen.
    Vitamine E is een krachtig biologisch antioxidant dat zeer reactieve vrije radicalen kan stabiliseren in de lipide weefsels en celmembranen (lipoproteïne).
    Tijdens de regeneratiecyclus van het antioxidant-systeem wordt de vitamine E gerecycleerd door vitamine C dat op zijn beurt gerecycleerd wordt door glutathion, een primair intracellulair antioxidant lichaam.
    Naast een sterke remmer van vrije radicalen speelt glutathion ook een belangrijke rol tegen de vorming van cataract, bij de verbetering van het immuunsysteem, het voorkomen van leverschade, bij kankerpreventie en verwijdering van zware metalen.
    Uitstekend om vrije radicalen en zware metalen te elimineren past glutathion perfect in een diepgaand ontgiftingsprogramma.

    Het probleem van glutathion.

    Tot de jaren tachtig van vorige eeuw waren de wetenschappers niet in staat glutathion niveaus voldoende te stimuleren om het afweersysteem toe te laten zich te regenereren om te strijden tegen vrije radicalen.

    Daar waar de vitamine E en C niveaus zonder moeite kunnen worden verhoogd door een dieet of bepaalde voedingssupplementen wordt glutathion alleen door het lichaam geproduceerd en elke orale suppletie wordt afgebroken in de maag zonder de bloedbaan te bereiken.

    Dit probleem werd uiteindelijk opgelost wanneer Pr. Packer en zijn team zich hebben toegelegd op alfa-liponzuur (ALA) en N-acetylcysteïne (NAC), die bovenstaand probleem hebben opgelost.

    Alfa Liponzuur: universeel antioxidant.

    ALA is in de eerste plaats een krachtig antioxidant dat in staat is om verschillende soorten vrije radicalen van de meest giftige zoals singlet zuurstof, hypochloriet en peroxynitrique te neutraliseren.
    Het heeft ook de kracht om glutathion te regenereren, maar ook vitamine E, vitamine C en ubiquinol, de gereduceerde vorm van co-enzym Q10.
    ALA kan ook de algemene ontsteking van het lichaam reduceren. Het wordt in het bijzonder voorgeschreven aan personen met de ziekte van Lyme.
    ALA wordt ook gebruikt voor de behandeling van type 2 diabetes (insuline-resistente) omdat men heeft ontdekt dat het de weerstand tegen insuline vermindert.
    Van ALA is gebleken dat het oraal gemakkelijk wordt geabsorbeerd. Eenmaal in de cellen, wordt het snel omgezet in dihydroliponzuur een nog krachtiger neutralisator van vrije radicalen.
    Tenslotte wordt ALA de "universele anti-oxidant" genoemd omdat het een zeldzame eigenschap heeft oplosbaar te zijn in zowel water als vet. Dit geeft het de mogelijkheid om celmembranen te doorbreken en zowel binnen als buiten de cellulaire structuren zijn werk te doen, waaronder de hersenen.
    Volgens prof. Packer, is alfa-liponzuur een nog krachtiger oxidant dan vitamine C en E.

    Het winnend duo: alfaliponzuur en N-actylcysteïne.

    N-acetylcysteïne vervolledigt ALA om zo de glutathion voorraden te doen toenemen. Inderdaad, NAC heeft het zeldzaam  vermogen om het lichaam te stimuleren meer glutathion te produceren.
    Het spectrum van de werking van alfa liponzuur gaat verder dan het vormen van glutathion omdat het ook zware metalen elimineert uit het lichaam.

    Alfaliponzuur en N-acetylcystïne verwijderen zware metalen.

    Door de wijdverspreide vervuiling van het milieu vindt men verontrustende niveaus van zware metalen bij mensen en dieren.
    Merk op dat zware metalen zich ophopen naarmate men afdaalt in de voedselketen ... dus soorten aan het einde van de voedselketen zijn het meest besmet: mensen en grote vissen (bijvoorbeeld zalm).
    Wanneer het lichaam verontreinigd wordt door zware metalen, ondergaat het een permanente ontsteking met mogelijk onomkeerbare beschadiging.
    Dat is de reden waarom de verwijdering van metalen een belangrijke pijler is van een goed detox programma.
    Uit een studie gepubliceerd in 2002 in ’Alternative Medecine Review’ bleek dat ALA, kwik, arseen en cadmium elimineerde.
    Alfa liponzuur blijkt in vitro het vermogen te hebben zich te binden aan lood. Dihydroliponzuur (ALA derivaat in het lichaam) kan zich ook binden aan een aantal zware metalen zoals kwik en lood.
    Dus mogen we zeggen dat alfa-liponzuur een chelaatvormer is omdat het door binding aan zware metalen verwijdering van zware metalen uit het lichaam vergemakkelijkt.
    Sommigen vrezen dat metaalchelatoren zich binden met andere waardevolle metalen, zoals ijzer, zink, mangaan, seleen of koper. Men heeft het ook waargenomen met alfa-liponzuur en dihydroliponzuur, maar er is geen reden tot bezorgdheid: onderzoekers hebben vastgesteld dat in de lever en hersenen van de patiënten, ALA het overtollige ijzer elimineerde… net genoeg om terug te keren naar normale niveaus van ijzer, zonder dat er een tekort ontstaat.
    Alpha Liponzuur lijkt dus veilig omdat het de essentiële metaalvoorraden niet uitput.

    Waar haalt men Alpha Liponzuur en N-acetylcysteïne?


    Wij kunnen onze anti-radicale capaciteit verhogen door middel van een voeding rijk aan groenten en fruit die een onmisbare bron zijn van deze moedige beschermers ... waaronder vitamine C, E en carotenoïden.
    Wat betreft alfaliponzuur produceert ons lichaam van nature minieme hoeveelheden en suppletie is te vinden in rood vlees, orgaanvlees, vooral lever en sommige groene groenten (spinazie, broccoli) en gist.
    Het is echter noodzakelijk om voedingssupplementen met alfa-liponzuur te gebruiken in een hoeveelheid van 250-500 mg per dag wanneer een verhoogde anti-radicalen werking vereist is of voor een bepaald therapeutisch effect als aanvulling op een conventionele behandeling (bijvoorbeeld diabetes, de ziekte van Alzheimer, glaucoom).

    Oorspronkelijk artikel:”Glutathion: l’antioxydant clé”, par Eric Müller, Néo-nutrition, La lettre de la nutrithérapie, Octobre 15, 2015.

    Bijlagen:
    Postmitotic tissue selenium and manganese levels in alpha-lipoic acid-supplemented aged rats   
    http://www.maneyonline.com/doi/abs/10.1179/135100005X21624?journalCode=rer   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12470799   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7605337   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8604540   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9285502   
    Lipoic acid as a novel treatment for Alzheimer's disease and related dementia   

    27-01-2016, 23:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Tags:glutathion, antioxidanten
    23-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TTIP

    Amerika's hormonenvlees belemmert handelsovereenkomst met Europa.

    Transatlantic Trade and Investment Partnership

    (NaturalNews) Eerder dit jaar waren veel mensen in de Verenigde Staten verbolgen over het feit dat de USDA Amerikaanse kippen naar China stuurde voor verwerking om ze vervolgens te laten terugkeren naar de Verenigde Staten voor menselijke consumptie. Twijfelachtige voedselpraktijken in China, evenals het onlogische van een dergelijk uitgebreid  import/export proces maakten de Amerikanen danig ongerust.

    Hoe is het mogelijk dat de Verenigde Staten, dat China's dubieuze voedselzekerheid vreest, nu een overeenkomst wil ondertekenen voor een wetsvoorstel dat Europa met die dezelfde angsten zal belasten. Het ‘Transatlantic Trade and Investment Partnership’ (TTIP), indien ondertekend en aangenomen, is klaar om een wereldwijde megamarket van 800 miljoen consumenten te creëren van Hawaii tot Griekenland en van Alaska tot Finland.

    Terwijl voorstanders zeggen dat TTIP, 's werelds grootste vrije handelszone ooit, een globaliserende doorbraak zou betekenen die de transatlantische handel kan stimuleren en miljoenen nieuwe banen zal creëren, uiten de meerderheid van Europeanen hun extreme onvrede over deze formule. Net als Amerikanen huiverig zijn om bepaalde voedingsmiddelen te kopen uit China, zijn veel Europeanen niet te spreken over het idee om Amerikaanse voedingsmiddelen op de Europese markt te brengen die vaak ‘Frankenfoods’* worden genoemd.

    Andere delen van de wereld Amerikaans 'Frankenfood' opdringen wordt niet goed ontvangen.

    “Rundvlees met hormonen. Kip gewassen in chloor. Genetisch gemanipuleerde groenten. Dit is wat ze ons willen opdringen”, zei de Franse biologische boer Jean Cabaret. "In Frankrijk is eten nog een plezier en discusieert men nog over smaak. In de Verenigde Staten proppen ze alles in hun mond. Nee, dit moet gestopt worden.”

    Terwijl de Franse president Francois Hollande zijn steun voor het verdrag heeft betuigd is Matthias Fekl, de nieuwe staatssecretaris voor buitenlandse handel in Frankrijk, tegen het idee van het toestaan van controversiële Amerikaanse voedingsmiddelen als de norm voor voeding. "Dit gaat over lifestyle, over de manier van het leven", zei Fekl. "Niets zal ons dwingen om de toegang tot Europa van gechloreerde kip of  rundvlees met hormonen toe te laten.”

    Cabaret en Fekl hebben alle reden om bezorgd te zijn over de Amerikaanse manier van voedsel verbouwen, te manipuleren, te verwerken en te etiketteren. GGO's, etikettering misleiding en chemische stoffen die zij gretig gebruiken in de voedingsmiddelen zijn verontrustend. Momenteel zijn verschillende voedingsmiddelen die veilig worden geacht in de Verenigde Staten daadwerkelijk verboden in andere delen van de wereld.

    Verschillende chemicaliën en productieprocessen toegestaan in Amerika zijn verboden in de meeste andere delen van de wereld.

    Bijvoorbeeld is in Australië, het Verenigd Koninkrijk en veel Europese landen is azodicarbonamide dat men gebak en brood in de U.S. vindt, verboden. Recombinant hormonen en recombinant bovine somatotropine zijn verboden in andere delen van de wereld net zoals arsenicum waarvan sporen worden gevonden in kippenvoer in de Verenigde Staten.

    "Het is wellicht één van de meest gevaarlijke overeenkomsten", zegt de Britse tv-kok Jamie Oliver. "We laten geen hormonen toe in ons vlees. Daarenboven gebruiken zij honderden giftige stoffen en pesticiden waarvan bewezen is dat ze kankerverwekkend zijn"

    De angst voor de Amerikaanse voedingsmiddelen en verzet tegen het wetsvoorstel wordt gedragen door heel Europa. Protesten laaien meer en meer op; korte maar krachtige demonstraties in Brussel. In Kopenhagen was men duidelijk door in een betoging een groot Trojaans paard mee te zeulen dat de handelsovereenkomst moest symboliseren. Er wordt gedemonstreerd in kippenkostumen en flyers worden verspreid met uitleg over het verdrag. In Groot-Brittannië toonde een onderzoek aan dat slechts 13 procent van de Britten het TTIP-verdrag gunstig gezind is.

    Als het wetsvoorstel wordt in gang gezet moeten meer afspraken worden gemaakt voor het einde van de ambtstermijn van president Obama. Meer gespreksronden zullen naar alle verwachting plaatsvinden in de komende paar maanden.

    Oorspronkelijk artikel:”America’s chemical-soaked, hormone-filled meats impede trade deal with Europe”, Friday, January 22, 2016 by: Jennifer Lea Reynolds, Natural News.

    *Frankenfood: genoemd naar Frankenstein en duidend op het gemanipuleer in de voeding in de Verenigde Staten.

    Bijlagen:
    http://abcnews.go.com/Lifestyle/Food/11-foods-banned-us/story?id=19457237#11   
    http://science.naturalnews.com/gmo.html   
    http://www.nationofchange.org/usda-allow-chickens-us-be-shipped-china-processing-and-back-us-consumption-just-seafood-1394374208   
    https://www.washingtonpost.com/world/europe/free-trade-with-us-europe-balks-at-chlorine-chicken-hormone-beef/2014/12/04/e9aa131c-6c3f-11e4-bafd-6598192a448d_story.html   

    23-01-2016, 21:33 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:TTIP, hormonen, chemicaliën
    20-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blootstelling aan kwik.

    Het eten van vette vis kan onze hersenen beschermen tegen kwikvergiftiging.

    Omega-3s

    (NaturalNews) Het maakt niet uit of men kwik per ongeluk inneemt langs de voeding, via vaccinatie of het zich verspreid vanuit een tandvulling; kwik is giftig in al zijn vormen. Gelukkig kunnen de negatieve effecten van kwik verminderd worden door essentiële vetzuren. Nieuw onderzoek suggereert dat kwik van zeevruchten feitelijk de minste zorg van de consument zou moeten zijn vanwege de superieure voedingskwaliteit van de vis zelf.

    Gezondheidsbewuste consumenten zijn voorzichtig met het eten van vis als gevolg van kwik dat zich heeft opgehoopt in de weefsels van de vis. Met kolen gestookte centrales blazen veel kwik als bijproduct in het milieu, in het water en de oceanen. Na verloop van tijd komt het kwik terecht in de voedselketen en vooral in vis. Echter blijkt dat de voedingskwaliteit van de vis de schadelijke gevolgen van kwik kan compenseren alvast volgens de bevindingen aan de ‘University of Rochester Ulster University’ en het ‘Republic of Seychelles Ministry of Health and Ministry of Education’. Hun bevindingen werden gepubliceerd in ‘American Journal of Clinical Nutrition’.

    Meervoudig onverzadigde vetzuren in vis werken tegen de negatieve effecten van kwik.

    Drie decennia van onderzoek op de Seychellen toont aan dat een hoog niveau van visconsumptie door zwangere moeders geen ontwikkelingsproblemen bij hun kinderen veroorzaken. Er is geen schade vastgesteld zelfs niet wanneer de zwangere moeders gemiddeld 12 vismaaltijden per week aten. Onderzoek geeft aan dat de meervoudig onverzadigde vetzuren aanwezig in vis daadwerkelijk tegen de negatieve effecten inwerken die kwik op de menselijke hersenen uitoefent.

    "Deze bevindingen tonen aan dat er geen algemeen verband bestaat tussen prenatale blootstelling aan kwik door middel van de consumptie van vis en neurologische resultaten," zegt Edwin van Wijngaarden, Ph.D., en universitair hoofddocent aan de ‘University of Rochester Department of Public Health Sciences’ en medeauteur van de studie. "Het wordt ook steeds duidelijker dat de voordelen van de consumptie van vis opwegen tegen de negatieve effecten van kwik of ze zelfs maskeren."

    De bevinding onderstreept ook het belang voor zwangere vrouwen om voldoende hoeveelheden van deze gunstige vetzuren te consumeren om hun kind in de baarmoeder te beschermen.

    "Dit onderzoek gaf ons de gelegenheid om de rol van meervoudig onverzadigde vetzuren op de ontwikkeling van het kind en hun potentieel om de giftige eigenschappen van kwik te neutraliseren, te bestuderen", zegt Sean Strain, Ph.D., hoogleraar ‘Human Nutrition’ aan de ‘Ulster University Northern-Ireland’ en hoofdauteur van de studie. "De bevindingen wijzen erop dat de aard van de vetzuren die een moeder consumeert voor en tijdens de zwangerschap een verschil kunnen maken in termen van de toekomst van de neurologische ontwikkeling van hun kind."

    Essentiële vetzuren beschermen de hersenen tegen milieuverontreinigende stoffen.

    De studie onderzocht 89.000 mensen op de Seychellen in de Indische Oceaan. Deze mensen consumeren 10 keer meer vis dan de bevolking in Europa en de Verenigde Staten. De studie volgde specifiek 1.500 moeders en hun kinderen. De onderzoekers verzamelden monsters van de zwangere moeders om hun blootstelling aan kwik te bepalen. De kinderen werden vervolgens door middel van verschillende tests gedurende 20 maanden opgevolgd in hun motoriek, communicatie en gedrag.

    De onderzoekers ontdekten dat blootstelling aan kwik uit vis en andere zeevruchten geen invloed had op de latere neurologische ontwikkeling. In feite presteerden de kinderen met het hoogste niveau aan omega-3 vetzuren uit vis beter op de tests.

    Bovendien voorkwamen de anti-inflammatoire eigenschappen van de omega-3 vetzuren de ontsteking en oxidatie veroorzaakt door kwik om zo nog sterker het toxische in het kwik te onderdrukken.

    Het FDA waarschuwt voor kwik in vis maar zwijgt over kwikvullingen en de kwik in vaccins.

    De ‘U.S. Food and Drug Administration’ legt zwaar de nadruk op het kwikgehalte in vis en verontrust de mensen die in een gebied leven waar veel schaaldieren voorhanden zijn. Huichelachtig genoeg geeft diezelfde FDA weinig of geen richtlijnen of voorlichting over de andere vormen van blootstelling aan kwik, zoals directe injectie van thimerosal in het bloed via griepvaccins of constante blootstelling langs amalgaamvullingen.

    Deze studie is uniek omdat ze blootstelling aan kwik langs medische weg gevaarlijker beschouwd wordt omdat die niet vergezeld is van gunstige meervoudig onverzadigde vetzuren (zoals in vis) waarbij de hersenen beschermd worden.

    Oorspronkelijk artikel:”Eating fatty fish can actually protect the brain from mercury toxicity”, Friday, January 08, 2016 by: L.J. Devon, Staff Writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://ajcn.nutrition.org/content/early/2015/01/21/ajcn.114.100503   
    https://www.urmc.rochester.edu/news/story/4238/fatty-acids-in-fish-may-shield-brain-from-mercury-damage.aspx   

    20-01-2016, 22:21 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Tags:kwik, vis, vetzuren, Q3
    19-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Conserveren.

    Vers, bevroren of in blik?Légumes frais, congelés, ou en boîte ?


    Wanneer de landbouw vrijwel de gehele bevolking van onze regio's bezig hield zou ik dit niet hebben durven in vraag stellen. Natuurlijk waren verse groenten, vlees en vis zo veel beter voor de gezondheid. Maar vandaag dient eerlijkheidshalve de kwestie opnieuw onderzocht te worden. Zelfs nu nog gaan we door met verse producten te idealiseren.

    Groenten die 'vers' als kwaliteit toegewezen krijgen.

    Degenen die een moestuin hebben weten dat zodra geoogst, een salade of tomaat best onmiddellijk worden opgegeten. Idealiter dezelfde dag. Tegen de avond zal verwelking of rotting zijn intrede doen. Het zou ondenkbaar zijn om het geoogste een week te houden.

    Ter vergelijking lijken salade en tomaten uit de supermarkt onkwetsbaar. Men kan ze in de koelkast vergeten; hun uiterlijk verandert nauwelijks. Ook hun smaak lijdt weinig onder de tijd. Deze "onsterfelijkheid" wordt echter bekomen door verschillende behandelingen na de oogst. Meet niet het niveau aan chemicaliën. Wanneer een tros druiven of een perzik afkomstig uit het zuidelijk halfrond weigert om te rijpen is dat voor mij “rauw fruit” maar verre van “vers”.

    Gettuig voor het te laat is!

    Hou je kennis niet voor jezelf maar leg aan toekomstige generaties, die nog nauwelijks contact hebben met traditionele landbouw, uit wat een echte vers smakelijk product is. Spreek met hen over gezondmakende producten van bedrijven die zonder chemicaliën telen en verwerken.

    Is ingeblikt en ingevroren de oplossing?

    Intuïtief denken wij dat het beter is om vers te eten want elke bewaarmethode verliezen essentiële voedingsstoffen tijdens het proces.

    Maar als de zogenaamde "vers" produkten al hun voedingsstoffen verloren hebben na te lang ontdaan te zijn van hun wortels, hoe zit het dan met ingeblikte en ingevroren? Wel die technieken komen er nog niet zo slecht uit.

    Het belangrijkste is dat invriezen en inblikken op het juiste moment en de juiste plaats kan en moet gebeuren.

    Goede Italiaanse tomaten kunnen ons bereiken wanneer de conservenfabriek gelegen is in de nabijheid van het veld waar de tomaten werden gekweekt. En als producent ernstig is worden die vruchten geoogst wanneer ze rijp zijn en in de piek van het seizoen. Dit maakt een enorm verschil in versheid en smaak.

    Een ander niet onbelangrijk detail is dat er maximum slechts vijf uur mag zijn tussen het oogsten en het tijdstip waarop het recipiënt is afgedicht. In de loop van 5 uur is het verlies van voedingsstoffen minimaal.

    Bevriezing biedt dezelfde voordelen. Studies hebben aangetoond dat blauwe bessen geplukt in het seizoen en ingevroren op dezelfde dag hun antioxidante eigenschappen opvallend lang bewaren.

    Ook op boten waar de gevangen vis onmiddellijk wordt ingevroren zijn de verliezen aan nutriënten te verwaarlozen in die mate zelfs dat het bijzonder interessant is om voor niet gefileerde ingevroren vis te kiezen.

    Wij moeten er wel rekeninig mee houden dat het verlies van voedingsstoffen (vooral vitaminen) hervat zodra de ontdooiïng zich inzet. Daarom is het niet raadzaam om een product te ontdooien een dag voor het eten of koken.

    Steriliseren.

    Sterelisatie is een uitvinding die vooral van nut is geweest voor de mensen die in ongunstige omstandigheden op zee verbleven. Het redde hen van de honger tijdens de oorlogen en voorzag hen goedkoop van voeding.

    Uitgevonden in 1795 door Nicolas Appert is het eenvoudig in zijn ontwerp. De vruchten worden opgeslagen in een recipiënt met water en verzegeld en gedurende enkele minuten opgewarmd tot 100-120 ° C waardoor alle micro-organismen afsterven. Deze twee stappen zijn voldoende voor een lange houdbaarheid.  Tijdens dit snel koken, wordt geschat dat 35% van de meest kwetsbare vitaminen worden vernietigd (waaronder 50% van vitamine C).

    Maar weinig mensen weten dat het stereliseren de biobeschikbaarheid van de antioxidanten verhoogt. Het experiment werd uitgevoerd met lycopeen (antioxidant) in tomaten. Gesteriliseerde tomaten maakten meer lycopeen beschikbaar dan verse tomaten. De tomaten bevatten ook meer methanol wat dan niet wenselijk is. De oplossing is om zulke tomaten te koken om de overtollige methanol te doen verdampen.

    Mineralen en vezels blijven stabiel gedurende het productieproces.  Een deel van mineralen blijven in het water. Om niets te verliezen is het aan te raden het water (gedeeltelijk sap) ook te gebruiken.

    Opgepast met conserven uit blik.

    Conserven zitten vaker in metaal dan in glas. Toch is het beter om die in glazen potten kiezen. U zult wellicht al opgemerkt hebben dat de biologische winkels voornamelijk conserven in glas aanbieden. Denk er wel aan je glazen conserven in donker te bewaren. Het is onbegrijpelijk dart bijna alles wordt bewaard in transparant glas. Producenten zouden gerookt glas moeten gebruiken zoals voor wijn en olijfolie.

    Moeten we geloven dat produkten uit gerookte glazen potten minder smakelijk zijn dan uit blik?

    Metaal wordt op grote schaal gebruikt omdat het stevig is voor transport, goedkoop en gemakkelijk recycleerbaar. Helaas gebruiken de fabrikanten vaak een bekleding op basis van bisfenol A waarbij de levensduur van conserven verlengt wordt.
    Maar bisfenol A is een hormoonontregelaar. Dit betekent dat het kunstmatig onze hormoonniveaus worden gewijzigd wat ernstige gevolgen kan hebben voor de gezondheid.

    Een ander probleem van metalen verpakking komt van het aluminium. Na verloop van tijd kan de inhoud van het blik door het aluminium worden geabsorbeerd waarvan de schadelijke gezondheidseffecten 15 jaar geleden zijn aangetoond.

    Wetenschappelijke vergelijking van de conserveringsmethoden.

    In 2009 publiceerde het tijdschrift 'Food Research International' een uitgebreide vergelijking van de kracht van antioxidanten in 25 gemeenschappelijke groenten na bewaring:

    - 7 dagen in de koelkast bij 4 ° C bij de aankoop "vers"

    - 8 maanden in de vriezer bij -20 ° C

    - 18 maanden in blik

    Geen van de drie werkwijzen van conservering is ideaal was het besluit. De blikken zijn minder effectief in het behoud van de antioxidanten, behalve voor tomaten. Invriezen is handig voor verse produkten zoals bosbessen, vis en vlees. Koeling is aanvaardbaar mits consumptie dezelfde dag.

    Oorspronkelijk artikel:"Frais, surgelé, ou en conserve?", Eric Müller, Néo-nutrition, Juillet 23, 2015.

    Bijlagen:
    http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/06/10/eating-canned-foods.aspx   
    http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2014/06/28/lycopene-tomato-pill.aspx   
    http://www.consoglobe.com/duel-surgeles-contre-conserves-cg/2   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1082901/   
    http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0963996909001306   

    19-01-2016, 21:37 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Tags:conserven, invriezen,
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!