Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    17-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Medicijnen maken ons dom.

    Big Pharma maakt je dom: medicijnen tegen verkoudheid en maagzuur doen de hersenen langzaam krimpen en vertragen het denkvermogen. 

    OTC medication

     

    (NaturalNews) Als je merkt dat je meer dan normaal vergeet, of je hebt soms het gevoel dat je geest niet zo scherp meer is … neem dan eens een kijkje in uw medicijnkastje.

    Vooral oudere mensen worden geadviseerd om een aantal algemeen gebruikte geneesmiddelen zonder voorschrift te mijden om hun denken en geheugen te vrijwaren van achteruitgang.

    Een studie van de Indiana University School of Medicine, gepubliceerd in JAMA Neurology, gebruikte hersenscans om de impact van een aantal algemeen gebruikte medicijnen op het metabolisme van de hersenen en atrofie te onderzoeken bij 451 personen. Onder deze groep waren zo’n 60-tal mensen die één of meer medicijnen namen met een gemiddelde of hoge anticholinerge activiteit.

    Om tot hun conclusies te komen,gebruikten de onderzoekers huisdieren om het metabolisme van de hersenen te meten, MRI's van de hersenenstructuur en een reeks van cognitieve- en geheugentests.

    Zij vonden dat patiënten die anticholinergica namen slechter presteerden op de tests dan de anderen. Sommige van de gebieden waar de prestaties merkelijk lager waren: planning, verbaal redeneren, korte-termijn geheugen en het oplossen van problemen.

    Misschien nog alarmerender, de MRI's toonden aan dat degenen die de geneesmiddelen namen een kleiner hersenvolume en grotere ventrikels hadden. Bovendien hadden ze een lager glucosemetabolisme in de hersenen in het algemeen en in de hippocampus met name in het gebied van de hersenen dat verantwoordelijk is voor het geheugen en vaak beïnvloed wordt in de vroege stadia van de ziekte van Alzheimer.

    Effecten merkbaar zelfs na het staken van de behandeling.

    Onderzoeker Dr. Shannon Risacher zei: "Deze bevindingen geven ons een goed inzicht in de invloed van deze klasse van medicijnen op de hersenen die het risico van cognitieve stoornissen en dementie verhogen.”

    "Gezien al het onderzoek hieromtrent overwegen veel artsen alternatieven voor anticholinerge medicijnen indien beschikbaar bij het werken met hun oudere patiënten."

    Sommige van de geneesmiddelen in kwestie omvatten behandelingen voor allergieën, hooikoorts, verkoudheid, griep, depressie, jicht, diarree, astma en brandend maagzuur. Deze effecten werden ook nog waargenomen een maand nadat de behandeling beëindigd was.

    Vroegere studies hebben reeds deze geneesmiddelen gekoppeld aan een verhoogd risico op dementie en evenwichtstoornissen. Uit een studie van 2013 bleek dat deze medicijnen na slechts dagen gebruik kunnen leiden tot cognitieve problemen. Een andere studie vond het verband tussen anticholinerge toxiciteit en constipatie, droge mond, delirium, visuele beperkingen en verwarring, in aanvulling op ernstige cognitieve achteruitgang.

    Nog erger is dat veel ouderen regelmatig meer dan één van deze medicijnen nemen tegen allergie en maagzuur.

    Een andere goede reden om over te gaan tot de natuurlijke geneeskunde.

    Het is niet moeilijk voor te stellen waarom Big Pharma deze medicijnen op de markt heeft gebracht. Ze zijn allemaal vrij verkrijgbaar en wijzen elke bijwerking af. Sterker nog: afbraak van de cognitieve functie werkt in hun voordeel omdat mensen gemakkelijker accepteren om over te gaan tot medicijnen zonder zich iets af te vragen over mogelijke bijwerkingen.

    Je kunt zelfs nog een stap verder gaan en beweren dat een achteruitgang van het geheugen gemakkelijk leidt tot het frekwenter nemen van dergelijke pillen door gemeende vergetelheid, wat de verkoop nog doet stijgen.

    Klinkt schandalig? Big Pharma bekommert zich ook niet om de schade die vaccins al berokkend hebben; het brengt op en dat is wat voor hen telt. Dit is dan ook reden waarom meer en meer mensen zich wenden tot de natuurlijke geneeskunde die over het algemeen niet zo'n gevaarlijke bijwerkingen geeft.

    Gevaarlijke stoffen zijn niet beperkt tot medicijnen; ze kunnen zelfs worden gevonden in het voedsel dat men koopt in de winkels, zoals opgemerkt door Health Ranger Mike Adams in zijn boek Food Forensics. Zuiver eten is ook een goede manier om jezelf te beschermen tegen giftige stoffen en het voorkomen van ziekten in de eerste plaats, zodat u zich niet hoeft te wenden tot gevaarlijke medicijnen. En alles begint met kiezen voor biologische producten.

    Oorspronkelijk artikel:”Big Pharma is making you stupid: Common cold medicines and heartburn pills found to shrink the brain and slow thinking”, Monday, April 25, 2016 by: Isabelle Z.

    Bijlagen:
    http://naturalmedicinesummit.com/?oprid=5117   
    http://science.naturalnews.com/anticholinergic.html   
    http://science.naturalnews.com/pubmed/11584981.html   
    http://www.dailymail.co.uk/health/article-3545994/Common-medicines-including-cold-flu-tablets-heartburn-drugs-sleeping-pills-SHRINK-brain-slow-thinking.html   

    17-08-2016, 14:50 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:medicatie, cognitieve stoornis, hersenen
    21-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Supervoedsel broccoli

    Vijf redenen om broccoli te eten.

    Broccoli is een ongelooflijk gezonde groente.

    Het heeft anti-kanker eigenschappen.

    Het kan artrose stoppen.

    Het verbetert de gezondheid van het hart.

    Het handhaaft het gezichtsvermogen.

    Het behoudt het geheugen.

    En dat is niet alles.

    Sommigen hebben ontdekt dat broccoli beschermt tegen radioactiviteit.

    Broccoli is een uitstekende bron van vitaminen (in volgorde van de hoeveelheden): C, K, B2, B9, A, B5, B6, E.

    Het is een goede bron van essentiële mineralen: koper, ijzer, magnesium, mangaan, fosfor en kalium.

    Toch denken de onderzoekers dat broccoli nog veel goede eigenschappen verbergt.

    Vijf redenen om broccoli in uw dieet te voorzien.

    Reden 1 - Broccoli werkt tegen kanker

    Broccoli bevat in zijn bladeren veel glucosinolaat en het enzym myrosinase. In geval van een aanval door bacteriën worden myrosinase glucosinolaten omgezet in werkzame stoffen zoals sulforafaan, indol-3-carbinol en 3,3-diindolylmethane die krachtige antibacteriële activiteiten bezitten en dus de aanvaller te doden. Bij mensen heeft het gebruik van preparaten op basis van broccoli krachtige positieve en beschermende effecten.

    Sulforafaan is de meest waardevolle. Het stimuleert de enzymen verantwoordelijk voor het neutraliseren van kankerverwekkende stoffen. Het heeft een antioxidant zoals kurkuma. Onderzoekers stellen dat sulforafaan ontstekingsremmend is.

    Om maximum te genieten van sulforafaan moet men broccoli goed kauwen. De actieve myrosinase maakt in de mond de werkzame stoffen vrij. Myrosinase is ook erg gevoelig voor warmte zodat rauwe broccoli veel effectiever is voor de gezondheid dan gekookt.

    Broccoli kan het risico op long-, prostaat-, eierstok-, borst- (bij postmenopauzale vrouwen), nieren en colorectale kanker verminderen.

    Wat nog meer?

    Verschillende epidemiologische studies hebben de anti-kankerkracht van kruisbloemigen (zoals broccoli) vergeleken met andere vruchten en groenten. De bevindingen suggereren dat kruisbloemige betere bescherming bieden tegen kanker. Bovendien geeft het 3 tot 5 keer per week eten van kruisbloemigen (zoals broccoli) aanzienlijke vermindering van het risico op kanker.

    Een andere studie vond dat regelmatige consumptie van broccoli de overlevingskansen bij blaaskanker verhogen.

    Reden 2 - Broccoli bestrijdt osteoartritis.

    Tegen artrose is het dan weer de sulforafaan die ingrijpt. Britse onderzoekers hielden een experiment in vitro en in vivo op cellen van muizen met osteoartritis. De sulforafaan blokkeerde de enzymen die het kraakbeen vernietigen. Dit is een veelbelovend resultaat en klinische proeven op mensen zijn aan de gang.

    Reden 3 - Broccoli is goed voor het hart.

    Broccoli bevat het krachtig flavonoïde kaempferol. Volgens studies vermindert kaempferol het risico op hart- en vaatziekten. Tijdens een klinische proef werd het effect van broccoli bestudeerd op het sterfterisico door cardiovasculaire ziekten. Proefpersonen die 10 porties broccoli per week hadden gegeten hadden een lager risico op cardiovasculaire ziekten. Verder vermindert broccoli de concentratie van homocystïne in het bloed wat helpt het risico op hart- en vaatziekten te verminderen.

    Reden 4 - Broccoli beschermt de gezondheid van het oog.

    Broccoli is rijk aan antioxidanten, zoals luteïne en zeaxanthine. Deze antioxidanten neutraliseren schadelijke deeltjes die zich ophopen in het lichaam door vervuiling, stress en slechte voeding. Zij nemen deel aan het verminderen van het risico op kanker en degeneratieve ziekten.

    Luteïne en zeaxanthine worden als effectief aanzien bij het beschermen van de retina en macula van het oog. Ze verminderen het risico van cataract en maculadegeneratie.

    Verrassend: de hoeveelheid antioxidanten in broccoli verhoogt bij het koken.

    Reden 5 - Broccoli handhaaft het geheugen.

    Onderzoekers hebben 13.000 vrouwen gevolg gedurende 25 jaar. Ze noteerden hun eetgewoonten en beoordeelden hun cognitieve vaardigheden.

    Resultaat: het consumeren van kruisbloemigen (zoals broccoli) vermindert de cognitieve achteruitgang.

    Opgepast bij hypothyreoïdie!

    Alle kruisbloemige groenten, zoals broccoli, worden "goitrogens" genoemd. Dit betekent dat ze in grote hoeveelheden het absorptievermogen van jodium door de schildklier kunnen verminderen. Dit is problematisch voor mensen met een tekort aan jodium. Deze mensen moeten hun consumptie van kruisbloemigen controleren of gelijktijdig hun consumptie van vis (rijk aan jodium) verhogen.

    Als je niet zeker bent is er een eenvoudig manier om blootstelling aan goitrogene stoffen te beperken door brocolli rauw te gebruiken wat geen effect heeft op de schilklier.

    Kan ik broccoli eten die geel of fluorescerend groen is geworden?

    In het algemeen eet men broccoli zo vers mogelijk. Kies planten met een goed dicht en donkergroene kroon. Wacht niet langer dan 5 dagen om ze te eten want al vlug worden de bladeren geel tot neon groen. Dit is een teken dat de brocolli aan het bloeien is of geoogst is ,juist voor de bloei. Ze is nog steeds eetbaar maar niet zo lekker en hard en heeft veel van haar voedingswaarde verloren.

    Is de de stengel van broccoli eetbaar?

    Laten we eerlijk zijn, niemand eet de stengel van broccoli. Die is minder smakelijk dan de bovenkant van het boeket.

    Maar is het je de laatste tijd ook al opgevallen dat de winkels de neiging hebben om broccoli te presenteren met langer stengel ... terwijl de hoeveelheid blad niet toeneemt? Zonde voor je geldbeugel om die stengel weg te gooien.

    De stengel van broccoli kan lekker zijn!

    Schil de steel van broccoli om de harde huid te verwijderen en leer die te gebruiken in uw gerechten. Broccoli blad is sterker van smaak dan de stengel. De stam heeft een minder uitgesproken smaak en leent zich makkelijk tot het toevoegen aan onze gerechten.

    Idee No. 1: Rasp de stengels.

    Broccoli stengels kunnen rauw worden geraspt. Men kan ze toevoegen aan elke geraspte of gesneden salade: wortelen, bieten, knolselder, courgette, rode of witte kool …

    Verder zullen wij het hebben over het belang van het eten van rauwe broccoli.

    Idee 2: Als puree.

    Stoom de broccoli met stengel. Maak er puree van en voeg er feta aan toe voor een echte punch. Sommigen dienen de puree op met quinoa, pasta of op toast als een bruschetta.

    Idee No. 4: Als groentebouillon in een soep.

    Het is eenvoudig. Men knipt de broccolistengels in blokjes of sticks en bewaar ze in de diepvries voor uw volgende groentebouillon of soep.

    Idee 5: Roerbakken.

    Hak de broccolistengels en voeg ze toe aan gebakken (of wok-) groenten, paddestoelen, rundvlees, kip, varkensvlees, garnalen ...

    Eet zoveel mogelijk rauwe broccoli.

    Het kan onlogisch lijken de broccoli niet te koken maar een groot deel van de goede stoffen verdwijnen tijdens het koken.

    In gekookte broccoli zit bijna geen sulforafaan meer, het belangrijkste bestanddeel van broccoli.

    Gelukkig weerstaan de meeste vitamines in broccoli het bakken en invriezen. Als men de broccoli moet koken, dan zo weinig mogelijk en al dente.

    Enkele ideeën om broccoli rauw te eten:

    Rauwe broccoli: vermenigvuldig de effecten van broccoli 50 maal.

    Een goede manier om een broccoli remedie te maken is die te drinken als sap of smoothie.

    Broccoli sap zonder enige zoetigheid heeft een zeer bittere ruwe smaak. Bovendien is het niet eenvoudig om een homogeen sap te verkrijgen. Als men niet beschikt over een sapcentrifuge is een krachtige blender nodig. Ik raad aan om het te mengen met zoet en smakelijk fruit, zoals bananen. Het verzacht de bitterheid van broccoli. De banaan geeft ook een gladde textuur aan het sap, zelfs met een mixer van gemiddeld vermogen. Reken op één banaan bij gebruik van een mixer of blender, per handvol broccoli (boeket en de steel). Voeg water toe tot de gewenste consistentie.

    Broccoli kan ook worden gebruikt in een sapcentrifuge.

    Voeg ten slotte één eetlepel lijnzaad- en koolzaadolie toe van eerste persing. Door deze olie wordt de absorptie van de antioxidanten zoals luteïne en zeaxanthine 50 maal versterkt.

    Heerlijke salade met rauwe broccoli (zeer eenvoudig)

    Was en snijd de broccoli in dunne plakjes (1 cm maximum). Dit laat toe de broccoli te garen zonder koken. Bak spek met paddestoelen. Meng olijfolie met appelazijn voor de saus en voeg zout en peper toe naar smaak. Voeg er enkele grof gehakte walnoten aan toe.

    Broccolispruiten.

    Broccolikiemen kunnen gemakkelijk thuis gekweekt worden. Broccolispruiten zijn zeer vergelijkbaar met waterkers. Ze hebben geen sterke smaak waardoor ze gemakkelijk toe te voegen zijn aan rauwe salade. Broccoli spruiten bevatten dezelfde voedingsstoffen als de volgroeide broccoli.

    Voedingssupplement van rauwe broccoli

    Het is niet altijd gemakkelijk om dagelijks verse kwalitatieve biologische broccoli op de kop te tikken. Om toch te genieten van de goede eigenschappen van broccoli is men eerder aangewezen op supplementen die de groente geconcentreerd bevatten. Op de markt zijn goede met sulforofaan uitgebalanceerde broccolisupplementen te verkrijgen. Elke capsule van zulk supplement bevat het equivalent van 750 gram rauwe broccoli. Men kan er tot 2 per dag nemen wat overeenkomt met 1,5 kg verse  broccoli.

    Oorspronkelijk artikel:”Cinq raisons de vous jeter sur les brocolis”, Eric Müller, La lettre Néo-nutrition, Juin 5, 2016.

    Bijlagen:
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11023002?dopt=Abstract   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15113959?dopt=Abstract   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15342455?dopt=Abstract   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15852398?dopt=Abstract   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16257343?dopt=Citation   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16510043?dopt=Citation   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17379619   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20551305   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9718215?dopt=Abstract   
    http://www.pnas.org/content/110/46/18650.abstract   

    21-07-2016, 18:01 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:broccoli
    19-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Processen Monsanto

    Monsanto nu geconfronteerd met een golf van rechtszaken over chemische nalatigheid i.v.m. glyfosaat (Roundup) en sterfgevallen door kanker.

    Monsanto

    (NaturalNews) Teri McCall, de weduwe van een prominente boer uit Cambria, Californië, heeft onlangs een klacht bij het gerecht ingediend tegen Monsanto Co voor een onrechtmatige dood. Jackson 'Jack' McCall, 69, stierf op 26 december aan terminal non-Hodgkin-lymfoom, na het gebruik gedurende bijna 30 jaar van de onkruidverdelger Rondup op zijn groenten- en fruitboerderij.

    Volgens een persbericht van het advocatenkantoor werd Jack McCall in september 2015 opgenomen in het ziekenhuis voor het behandelen van gezwollen lymfeklieren in de nek. Dezelfde dag ontdekte men dat Jack, een man die nooit had gerookt, altijd fit was geweest en geen geschiedenis van kanker had in zijn familie, een zeldzame en agressieve versie van non-Hodgkin lymfoom had.

    Teri McCall is één van de eisers in meer dan een dozijn onlangs ingediende rechtszaken die beweren dat de werkzame stof in Roundup, glyfosaat, kanker veroorzaakte bij hun dierbaren, terwijl Monsanto wist dat de stof ernstige risico's voor de gezondheid van de mens inhoudt, met inbegrip van een verhoogd risico op het veroorzaken van verschillende soorten kanker.

    Pas onlangs werd glyfosaat bestempeld als "waarschijnlijk kankerverwekkend voor de mens” door het World Health Organization’s International Agency for Research of Cancer(IARC). Zij vonden dat het non-Hodgkin lymfoom tussen andere hematopoëtische kankers die het bloed, het beenmerg, en het lymfatisch systeem beïnvloeden, kankers zijn die het meest geassocieerd worden met blootstelling aan glyfosaat.

    Naar aanleiding van het besluit van het IARC, vaardigde het California's Office of Environmental Health Hazard Assessment in september 2016 plannen uit om glyfosaat toe te voegen aan de lijst van kankerverwekkende stoffen. California is de eerste staat die zulk besluit heeft genomen.

    Privaat belang gaat voor op de volksgezondheid.

    Bewijs is aan het licht gekomen waaruit blijkt dat Monsanto reeds decennia weet dat glyfosaat kankerverwekkend is, maar verzuimd heeft om de consumenten te waarschuwen en zijn herbicide is blijven verkopen als het veiligst en effectiefste product op de markt.

    Glyfosaat dat jaarlijks ongeveer $ 5 miljard opbrengt omvat een derde van hun totale omzet en kon niet zomaar uit de handel worden worden genomen niettegenstaande het bewijs van de daadwerkelijke risico's in verband met glyfosaat, nu gebruikt in de meeste onkruidverdelgers.

    Net als veel andere boeren, werd Jack voorgelogen dat Roundup de betere keuze was. Toen hij hoorde over het verband tussen Roundup en kanker stopte hij met het gebruik van de kankerverwekkende stof op zijn boerderij, helaas te laat. 

    Het persbericht meldde ook dat drie jaar voor Jack McCall's non-Hodgkin lymfoom diagnose, de zwarte labrador van de familie, Duke, op mysterieuze wijze lymfoom ontwikkelde en overleed aan de ziekte. Volgens het bericht, "Duke bracht zijn leven rond op de boerderij en stak zijn neus in alles waar hij maar bij kon, met inbegrip op de plaatsen waar Jack McCall met Roundup sproeide.”

    "Glyfosaat is het product van zowel de moderne scheikunde als van een diep corrupte bedrijfscultuur," zegt Robert F. Kennedy Jr., één van de advocaten van Teri McCall, voor Eco Watch. "Het is triest voor ons land en onze mensen dat zo'n krachtige economische firma alleen particuliere hebzucht inzet ten nadele van de volksgezondheid."

    Monsanto blijft de beschuldigingen ontkennen.

    De grote agrochemische reus blijft enige associatie tussen glyfosaat en ziekten zoals non-Hodgkin lymfomen ontkennen.

    Het gerecht stelde dat in plaats van het publiek te informeren over de gevaren, Monsanto verkoos om bewijsmateriaal rond het gevaar van Roundup te verbergen voor overheidsinstellingen, boeren en bevolking.

    “Lange termijn toxicologisch onderzoek herhaalde in de afgelopen 30 jaar verschillende keren dat glyfosaat waarschijnlijk geen risico vormt op kanker bij de mens”. Monsanto zegt op zijn website. "De regelgevende instanties en onafhankelijke deskundigen over de hele wereld hebben langs lange termijn onderzoek op carcinogeniteit en genotoxiciteit beoordeeld dat er geen bewijs is dat glyfosaat kanker veroorzaakt, zelfs bij zeer hoge doses."

    "Het bewijs om deze beweringen te ondersteunen is er niet", zei een prominent advocaat. "Het is wel geen moedermelk maar ik zou het niet mengen in mijn drankje. Het is één van de veiligste chemicaliën die er zijn".

    De golf van recente rechtszaken en claims komt op een kritiek moment voor Monsanto nu dat de Verenigde Staten en de Europese Unie aan het evalueren zijn of zij glyfosaat al of niet verder voor verkoop zullen toelaten.

    Oorspronkelijk artikel:”Monsanto now facing wave of chemical negligence lawsuits over glyphosate (roundup) and cancer deaths”, Friday May 20, 2016 by: Amy Goodrich, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.huffingtonpost.com/carey-gillam/what-killed-jack-mccall-a_b_9852216.html   
    http://www.monsanto.com/glyphosate/documents/no-evidence-of-carcinogenicity.pdf   
    http://www.monsanto.com/glyphosate/documents/no-evidence-of-carcinogenicity.pdf   
    http://www.monsanto.com/glyphosate/pages/glyphosate-and-non-carcinogenicity.aspx   
    https://www.baumhedlundlaw.com/monsanto-lawsuit-claims-roundup-caused-cancer-in-cambria-farmer/   

    19-07-2016, 09:58 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:glyfosaat, pesticiden, GGO, autisme, non-Hodgkin
    03-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beloften GGO's gefaald

    Hoe GGO landbouw een gevaarlijke golf van chemisch-resistente superonkruiden en plagen ontketende ... Bijna alle beloften over genetisch gemodificeerde gewassen niet nagekomen.

    Superweeds

    (NaturalNews) Een nieuwe mijlpaal studie heeft veel van de vorderingen van de genetisch gemodificeerde organismen (GGO) industrie weerlegd, waaruit blijkt dat veel van de beloften van GGO-landbouw decennia later onvervuld blijven.

    De studie door de National Academy of Sciences concludeerde dat GGO landbouwpraktijken pesticide-resistente insecten en herbicide-resistente superonkruiden hebben gecreëerd die ”een groot agrarische probleem" betekenen.

    Uit het onderzoek is ook gebleken dat herbicide-resistente GGO's hebben geleid tot een toename, in plaats van de beloofde afname, van giftige chemicaliën en dat ze de gewasopbrengsten voor de boeren niet hebben verhoogd.

    Het rapport geeft ook toe dat er zeer weinig onderzoek is uitgevoerd naar de veiligheid van GGO-gewassen voor de menselijke gezondheid of het milieu.

    Productiviteit in gevaar.

    Slechts twee belangrijkste variëteiten van genetisch gemodificeerde (GM) gewassen zijn gecommercialiseerd: gewassen resistent tegen herbiciden (aanvankelijk alleen maar rond Monsanto's vlaggenschip de herbicide Roundup/glyfosaat), en gewassen die een pesticide bekend als Bt-toxine in hun cellen produceren.

    Het nieuw rapport concludeert dat de toepassing van Roundup resistente GGO's de boeren heeft geleid om hun gebruik van Roundup drastisch te verhogen op hun velden wat direct leidde tot de ontwikkeling van resistentie tegen Roundup in onkruid. Sommige superonkruiden, zoals Almaranthus palmeri, groeien nu zo ongecontroleerd dat ze een bedreiging vormen voor de winst van de boeren - het tegengestelde van wat de boeren werd beloofd door GGO-bedrijven. Grote stukken van vroeger productieve Noord-Amerikaanse landbouwgrond worden nu overwoekerd met het onkruid dat bijna onmogelijk te bestrijden is.

    De onderzoekers vertellen gevallen van boeren die hun toevlucht nemen tot verboden pesticiden (zoals DDT) of zelfs vlammenwerpers om Roundup-resistente onkruiden te bestrijden.

    Ze toonden ook aan dat het gebruik van Bt gewassen de ontwikkeling van Bt-resistentie bij insecten versnelt zoals bij Pectinophora gossypiella. Dit vormt nu een grote bedreiging voor de katoenlandbouw op plaatsen waar GGO katoen wordt verbouwd.

    Het rapport beveelt aan dat nieuwe strenge regels zouden worden ingevoerd om ervoor te zorgen dat de GGO's worden geteeld op een manier die niet verder Bt en herbicidenresistentie ondersteunt. Maar het schuwt de aanbeveling dat de landbouw zich zou afkeren van GGO's.

    Blind GGO apologisme.

    Na een tamelijk vernietigend rapport over GGO’ neigt het rapport naar apologisme en wil niet beweren dat de huidige gegevens bewijzen dat GGO's schadelijk zijn voor de gezondheid van de mens of het milieu. De auteurs vermelden slechts kort de reden voor deze conclusie: "De complexiteit van de beoordeling van de lange-termijn veranderingen in het milieu maken het vaak moeilijk om tot definitieve conclusies te komen. ... lange termijn epidemiologische studies komen niet direct aan de orde voor GGO voedselconsumptie."

    Er zijn zo weinig studies uitgevoerd (volgens de auteurs), dat het onmogelijk is om te bewijzen dat GGO’s schadelijk zijn. Met dezelfde logica echter is het onmogelijk om te beweren dat GGO's veilig zijn. Maar de auteurs zetten die logica opzij maar stellen wel dat er geen reden is om de etikettering van GGO-ingrediënten te ondersteunen.  GGO-etikettering is vereist in de Europese Unie en in veel andere landen, maar blijft een omstreden onderwerp in de Verenigde Staten.

    Ondanks de aanbevelingen van het rapport zal er weinig veranderen in de Amerikaanse landbouwpraktijken. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw heeft onlangs nieuwe GGO's die resistent zijn tegen zowel Roundup als  2,4-D, het herbicide gebruikt in de Vietnam-oorlog als ontbladeringsmiddel Agent Orange, goedgekeurd. Beide chemische stoffen zijn gekoppeld aan een lange lijst van gezondheidsproblemen en zijn geclassificeerd als waarschijnlijk kankerverwekkend door de World Health Organization.

    "Dit is onderdeel van een groeiend probleem, een escalerende chemische wedloop die door Amerika raast, 'schreef het Centrum voor Voedselveiligheid DOW-Watch.org.

    "Net als Roundup is 2,4-D slechts een tijdelijke oplossing die meer en meer giftige chemicaliën in ons milieu en in ons voedsel doet belanden.”

    Ondertussen kondigden Harvard onderzoekers aan dat, in samenwerking met Monsanto, zij nieuwe vormen van Bt-toxine proberen om de groeiende weerstand te overwinnen. Men negeert gewoon een vaststelling uit 2002 door het Environmental Protection Agency, dat de beste manier om Bt-resistentie te bestrijden gewoon is van minder GGO's te verbouwen.

    Oorspronkelijk artikel: “How GMO agriculture unleashed a dangerous wave of chemically-resistant superweeds and pests… Nearly all promises of GM crops revealed as FAILURES”, Thursday, June 02, 2016 by: David Gutierrez, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3595116/GM-farming-creating-superweeds-resistant-bugs-Controversial-technology-created-major-agricultural-problem.html   

    03-07-2016, 23:26 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:GGO's, bioindustrie, chemische landbouw
    25-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blauwe bessen tegen Alzheimer.

    Biologische blauwe bessen verbeteren de hersenfunctie en scherpen het geheugen aan terwijl zij het risico op dementie verminderen.

    Blueberries

    (NaturalNews) De blauwe bes is één van die "superfoods" waarmee de natuur ons heeft gezegend. Er zijn zoveel kwaliteiten en voordelen voor de gezondheid door het eten van blauwe bessen dat het bijna te veel is om ze op te noemen.

    Naast het feit dat de bessen vol vitamine C en antioxidanten zitten, blijkt uit onderzoek dat bosbessen uitstekend zijn tegen stress en een aanzienlijke bijdrage leveren aan de gezondheid van de hersenen. Zij helpen zelfs bij het afhouden van dementie en Alzheimer.

    Alhoewel de werking nog grotendeels een mysterie is voor wetenschappers, is één ding is zeker: Wie zoekt dementie en Alzheimer te dwarsbomen moet beroep doen op blauwe bessen.

    Om de drie seconden wordt een persoon gediagnosticeerd met de aandoening en aangezien dementie tussen de 30 tot 50 jaar zich in de hersenen manifesteert voordat de symptomen verschijnen, is het belangrijk om te leren hoe het ontstaan van dementie te voorkomen.

    Robert Krikorian, een onderzoeker aan de Universiteit van Cincinnati, voerde onlangs een studie uit op 47 mensen die 68 jaar en ouder waren en reeds gediagnosticeerd waren met een mild niveau van cognitieve stoornissen die al dan niet later ontwikkelen tot dementie.

    Gedurende de studie gaf Krikorian enkele deelnemers een poederconcentraat van blauwe bessen terwijl anderen een placebo kregen. De proefpersonen werden onderworpen aan mentale tests gericht op het denken en geheugenvaardigheden - twee van de hersenfuncties die het vaakst worden getroffen door dementie.

    De proefpersonen die het bosbessenpoeder hadden gekregen vertoonden een grote verbetering van de cognitieve vermogens in vergelijking met de placebogroep. Krikorian ondersteunde zijn bevindingen met hersenscans die meer activiteit detecteerden bij de groep die bosbessen had gekregen.

    De onderzoekers zeggen dat degenen van wie de cognitieve functies waren verbeterd, meer dan waarschijnlijk hadden geprofiteerd van anthocyanen in de bessen, de bestanddelen die de vrucht zijn diepe blauw-paarse kleur geven. De wetenschappers zijn van mening dat de verbinding invloed heeft op de hersenen door het verminderen van ontstekingen en het stimuleren van de bloedstroom waardoor de cellen beter met elkaar communiceren.

    Krikorian zei dat de bevindingen van de studie in lijn waren met eerdere studies bij zowel mensen als dieren. Hij plant in de toekomst studies waarbij hij zich wil concentreren op de mannen en vrouwen in de leeftijd van 50 en vroege jaren 60, die geacht worden een hoger risico te ontwikkelen op de ziekte van Alzheimer.

    De wetenschappers benadrukken hoe belangrijk het is voor de mensen om te beginnen met meer blauwe bessen te eten als ze de middelbare leeftijd naderen, omdat uit onderzoek blijkt dat in die periode de voorwaarden zich ontwikkelen voor de latere problemen in de hersenen. Terwijl de onderzoekers nog niet weten vanaf welke hoeveelheid de beschermende effecten van bosbessen beginnen, is Krikorian van mening dat het eten van de vruchten meerdere keren per week aan te raden is.

    Een team van onderzoekers van de Universiteit van Reading en de Peninsula Medical School in Engeland voerde een soortgelijk onderzoek uit. Ook zij zagen verbeterde prestaties in ruimtelijke werktaken na slechts drie weken van een drie maanden durend onderzoek met betrekking tot de aanvulling van een gewoon dieet met bosbessen.

    "Deze studie voegt niet alleen aan de wetenschap toe dat het eten van bosbessen goed zijn voor de gezondheid in ’t algemeen maar een ondersteuning zijn voor de toekomstige prestaties van ons geheugen” zegt hoofdonderzoeker van de studie, Dr . Matt Whiteman.

    Van de top 10 doodsoorzaken in Amerika is Alzheimer de enige ziekte die niet kan worden genezen of vertraagd door de traditionele geneeskunde, zodat deze alternatieve behandelingen bijzonder veelbelovend zijn. Naar schatting leven momenteel 5,4 miljoen Amerikanen op dit moment met de ziekte.

    Oorspronkelijk artikel:”Organic blueberries improve brain function and sharpen memory, while lowering risk of dementia”, Friday, June 24, 2016 by: J. D. Heyes, Natural News.

    Bijlagen:
    http://mindbodyscience.news/2016-06-17-these-10-superfoods-will-help-reduce-your-stress-levels.html   
    http://www.dailymail.co.uk/health/article-3490334/Blueberries-stop-dementia-developing-decades-later.html   

    25-06-2016, 22:38 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Tags:blauwe bessen, Alzheimer, dementie
    21-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorkom hartinfarct

    Infarct: het drama van de gepensioneerden.

    Infarctus : le drame de la retraite

    Elk jaar sterven mensen aan een hartinfarct wanneer ze pas op pensioen zijn.

    Na heel hun leven hard te hebben gewerkt verdwijnen deze mensen (evenveel mannen als vrouwen) plotseling zonder de mogelijkheid om van de vruchten van hun arbeid te genieten. Ze laten hun partner, hun kinderen en hun kleinkinderen verbijsterd achter door een plotselinge tragische en onrechtvaardige dood.

    Deze plaag zou (moeten) vermeden worden

    Oneerlijk, ja, want dit probleem kan vermeden worden.

    Cardiologen in de voorhoede van het onderzoek zijn van mening dat het mogelijk is om het risico op hart- en vaatziekten te verminderen tot praktisch nul door middel van natuurlijke oplossingen voor iedereen toegankelijk.

    Bijna nul, het lijkt ongelooflijk. Toch zijn het onbetwistbare wetenschappelijke gegevens gevalideerd door vooraanstaande onderzoekers, gepubliceerd in de afgelopen jaren in tijdschriften zoals de British Medical Journal en The Lancet, de wereld referentie op het gebied van de geneeskunde.

    Honderdduizenden levens kunnen gered worden.

    Het is een kwestie van zijn tijd buiten doorbrengen in de zon, lichamelijke oefeningen en in het bijzonder een kwestie van gezonde voeding.

    Het ideale dieet tegen hart- en vaatziekten is een mediterrane voeding met groenten, vis, olijven, olijfolie, peulvruchten (bonen, linzen), volle granen, geitenkaas, noten en gedroogde vruchten, kruiden en knoflook. Het bevat een aantal geraffineerde graanproducten, weinig suiker, geen zuivel. De drankjes zijn koffie en thee (in de Arabische landen) en rode wijn in Griekenland, Sicilië, Italië en Spanje.

    Het dieet is rijk aan antioxidanten uit de dranken (rode wijn, thee, koffie) en kleurrijke groenten. Het is rijk aan omega-3 vetzuren uit ansjovis en sardines, en enkelvoudig onverzadigde vetzuren (omega-9) uit olijfolie. Het is ten slotte sober, wat zeer belangrijk is. De maaltijden zijn niet gigantisch.

    Spectaculaire resultaten.

    De effecten van het mediterraan dieet zijn spectaculair. Als men al een cardiovasculair probleem heeft meegemaakt (hartinfarct of beroerte) vermindert zo’n dieet het risico van herhaling met 50 tot 70%, zoals blijkt uit de resultaten van een grondige studie.

    Volgens de wetenschappers van de studie kan dit resultaat worden verbeterd tot bijna nul procent door een verbeterde levensstijl.

    In de bovengenoemde studie moesten de deelnemers een slechts relatief geringe inspanning doen om hun voeding aan te passen en praktisch geen inspanning voor beweging en blootstelling aan zonlicht.

    Als ze ook zouden hebben gesport en meer in de zon hadden gezeten om hun vitamine D-spiegel te verhogen zouden hun risico’s nog verminderd zijn.

    Verhoog de effectiviteit van het mediterraan dieet met voedingssupplementen.

    Wetenschappelijke studies tonen ook aan dat natuurlijke rijkdommen helpen om het risico op hart- en vaatziekten verder te beperken en het aantal gezonde levensjaren te verhogen.

    Het gaat om allicine, een organische zwavelverbinding aanwezig in knoflook en planten van dezelfde familie (ui, bieslook, prei, sjalot), carnitine, een aminozuur dat de hartspier versterkt (myocard), en CoQ10, een "super antioxidant 'dat de bloedvaten beschermt.

    Knoflook vermindert de 6 meest gevaarlijke cardiovasculaire risicofactoren.

    Knoflook wordt sedert de oudheid gebruikt om zijn helende eigenschappen. Studies tonen aan dat het een enig middel is om de zes belangrijke risicofactoren voor hart- en vaatziekten te verminderen.

    Knoflook is rijk aan allicine, een zeer actieve natuurlijke verbinding. Het bevat ook glycosiden, lectinen, prostaglandinen, vitamine B en E, flavonoïden en anthocyanen die ook gunstige gevolgen hebben voor de gezondheid.

    Knoflook is momenteel één van de meest bestudeerde planten. Uit bijna 5000 wetenschappelijke artikelen blijkt zijn bescherming tegen kanker en infecties. Maar de effecten ervan tegen hart- en vaatziekten zijn bijzonder opmerkelijk:

    Knoflook vermindert dyslipidemie, een belangrijke factor in de ontwikkeling van atherosclerose en trombosevorming. Twee meta-analyses uit 2009 en 2012 concludeerden  meta-analyses dat knoflook effectief is in het verminderen van zowel de totale cholesterol als de triglyceriden. Uit een studie gepubliceerd in 2016 blijkt dat het gebruik van knoflookextract de grootte van de atherosclerotische plaques bij patiënten met metabool syndroom duidelijk vermindert. Studies hebben aangetoond dat actieve moleculen van knoflook de enzymen, betrokken bij de synthese van cholesterol, remmen en het fenomeen van oxidatie van LDL's, belangrijk in de ontwikkeling van atherosclerose, afremmen.

    Het verlaagt de bloedsuikerspiegel: verlaging van bloedsuikerspiegel vermindert het sterfterisico ten gevolge van cardiovasculaire complicaties. Een meta-analyse van 7 klinische studies met placebo op 390 diabetespatiënten werd gepubliceerd in 2015. De auteurs hebben aangetoond dat knoflook de glucoseniveaus verlaagt omdat het de gevoeligheid van de cellen voor insuline verhoogt, de insulinesecretie stimuleert, de opname van glucose op intestinaal niveau vermindert en de groei van pancreatische beta-cellen die insuline afscheiden stimuleert.

    Knoflook vecht tegen calciumafzetting op de vaatwanden: deze verkalking versnelt de ontwikkeling van atherosclerotische plaques. In 2004 toonde een klinische studie op 19 patiënten aan dat de consumptie van een knoflookextract na een jaar de verkalking van de kransslagaders verminderde.

    Het regelt de functie van de bloedplaatjes: bloedplaatjes zijn essentieel voor de bloedstolling maar kunnen ook deelnemen aan de vorming van trombose. Verschillende studies hebben aangetoond dat een suppletie met knoflookextract de bloedplaatjesaggregatie bij mensen vermindert.

    Het heeft een anti-ontstekingswerking: C-reactief proteïne (CRP) is een inflammatoire marker betrokken bij de ontwikkeling van hart- en vaatziekten. In 2012 toonde een klinische studie aan dat knoflookextract gekoppeld aan het coënzym Q10 de CRP in het bloed verlaagt. 

    Het verlaagt de bloeddruk: ongeveer 50% van cardiovasculaire ongevallen zijn het gevolg van een hoge bloeddruk. Een meta-analyse gepubliceerd in 2016 op basis van 20 klinische onderzoeken bij meer dan 900 patiënten mat een significante drukdaling bij patiënten met hypertensie die een basisbehandeling hadden gevolgd met knoflook.

    Hart- en bloedvatenziekten zijn gebaseerd op meervoudige en complexe mechanismen. Allicine in knoflook heeft de unieke mogelijkheid om gelijktijdig te vechten tegen deze mechanismen waardoor het een zeer interessant cardioprotectieve voedingsstof is.

    Om de effecten van allicine te vervolledigen zijn er twee wonderen uit de natuur, waarvan de prestaties op de cardiovasculaire gezondheid wetenschappelijk zijn bewezen: carnitine versterkt de hartspier en co-enzym Q10 beschermt tegen oxidatie van de bloedvaten.

    Het aminozuur dat je hartspier versterkt.

    Ons hart is de grootste spier in ons lichaam. Elke dag slaat het 100.000 keer (gemiddeld drie miljard keer in een mensenleven) en pompt het 7000 liter bloed naar het vaatstelsel van 1,5 kilometer. Het bloed transporteert zuurstof naar de cellen. Als die niet genoeg zuurstof krijgen stikken ze en sterven ze af waardoor de vergrijzing versnelt en ziekten gerelateerd aan het ouder worden zich manifesteren.

    Om deze gigantische taak uit te voeren heeft onze hartspier, genaamd myocard, veel energie nodig. Deze energie wordt gedeeltelijke toegevoerd dank zij L-carnitine, een aminozuur dat de transport van vetzuren (brandstoffen) in de mitochondria ondersteunt, de energiefabrieken in elke van onze cellen.

    Een meta-analyse van 13 klinische studies uitgevoerd tussen 1984 en 2007 onder 3629 patiënten werd gepubliceerd in 2013. De auteurs hebben aangetoond dat carnitine bij patiënten na een eerste hartaanval de totale sterfte wordt verminderd met 27% (door cardiovasculaire of andere ongelukken). Meer specifiek wordt carnitine geassocieerd met een daling van 65% ventriculaire aritmieën en 40% hartaanvallen.

    Uit twee klinische studies gepubliceerd in 2014 en 2015 bleek dat orale carnitine bij een dosering van 1000 mg/dag gedurende 12 weken bij patiënten met cardiaam risico, de markers van oxidatieve stress en ontsteking, aanzienlijk verminderde. Deze resultaten tonen de positieve rol aan van carnitine bij het voorkomen van een hartaanval of verergering van cardiovasculaire ziekten.

    Naast het verminderen van de zes belangrijke cardiovasculaire risicofactoren door knoflook en het versterken van de hartspier met carnitine, raden cardiologen het beschermen aan van onze slagaders tegen het ontstaan van arteriële plaque. Nogmaals biedt de natuur de oplossing door een derde speciale voedingsstof: co-enzym Q10, een krachtig anti-oxidant en natuurlijk anti-ontstekingsmiddel.

    Dit super antioxidant voorkomt dat vrije radicalen gaten graven in de bloedvaten.

    Volgens sommige onderzoekers is het optreden van arteriële plaque een zelfverdediging van het lichaam tegen schade in de bloedvaten door oxiderende en inflammatoire stoffen. De binnenwand van onze bloedvaten is gewoonlijk beschermd door een dunne film waardoor bloed zonder hinder kan stromen, net als water op de bladeren: de druppeltjes op het oppervlak zonder enig spoor achter te laten.

    Het probleem doet zich voor wanneer het bloed vrije radicalen bevat, moleculen carnivoren die de wanden van de bloedvaten aanwreten zoals roest een ijzeren staaf beschadigt.

    We zijn allemaal blootgesteld aan vrije radicalen vanuit milieu (uitlaat, sigarettenrook, vervuiling), slechte voeding en natuurlijke afval door de productie van energie door de cellen.

    Gelukkig zijn er natuurlijke stoffen die deze antioxidanten vernietigen. Zodra ze in contact komen met vrije radicalen transformeren deze carnivoren in onschadelijke lichaampjes in de bloedstroom zonder schade aan te richten.

    Co-enzym Q10 of 'CoQ10 "is één van de meest krachtige antioxidanten. Alle vitale organen, vooral het hart, hebben behoefte aan een continue aanvoer van CoQ10. Als men jong, gezond en vol leven is maakt de lever genoeg CoQ10 aan om energie te leveren aan het hart en om vrije radicalen te bestrijden.

    Het probleem is dat vanaf ons 50ste de productie van de CoQ10 daalt met 25% in minder dan 20 jaar (bij 80 kan de daling 65% bedragen), wat verklaart waarom het zo belangrijk is om CoQ10 aan te vullen.

    Dit geldt des te meer voor mensen die statines (cholesterolverlagende geneesmiddelen) nemen. Inderdaad blokkeren statines de productie van CoQ10 op hetzelfde moment dat ze de productie van cholesterol blokkeren. Dit resulteert in een verminderd niveau van CoQ10 in de mitochondria en maakt ons aldus kwetsbaarder voor vrije radicalen. Het nemen van CoQ10 is cruciaal voor mensen die statines nemen. De artsen in de Verenigde Staten voeren reeds 10 jaar campagne voor het nemen van CoQ10 in geval van statines!

    Het nemen van CoQ10 kan een verschil maken voor mensen die statines nemen, maar ook voor al diegenen die bezorgd zijn over de veroudering van hun hart en hun slagaders.

    Interessante voedingssupplementen.

    Kleine hoeveelheden allicine, carnitine en co-enzym Q10 kan men uit de voeding halen maar volgens wetenschappelijke studies voldoen deze hoeveelheden niet en naargelang leeftijd en gezondheid zal men minder of meer absorberen.

    Dit is de reden waarom meer en meer voedingsdeskundigen adviseren om onze voeding aan te vullen met voedingssupplementen en te controleren of de voorgestelde doseringen voldoende zijn.

    In Duitsland heeft de Duitse Commissie E, die de effectiviteit van medicinale planten valideert, een dagelijkse inname van 4 g verse knoflook aanbevolen om zo elke dag ten minste 10 mg allicine binnen te krijgen; de vereiste minimale dosis om te profiteren van de cardioprotectieve effecten van knoflook.

    Als men niet elke dag 4 g verse knoflook eet (en zeer weinigen doen dat) moet men minstens 10 mg allicine per dag innemen onder de vorm van een voedingssupplement  zoals aanbevolen door de American Heart Association.

    Consumptie van rood vlees levert een kleine hoeveelheid carnitine. Een normaal dieet levert naar schatting tussen 20 en 200 mg per dag. Er is echter aangetoond dat het nemen van ten minste 1000 mg carnitine (1 g) positieve effecten heeft op de gezondheid van mensen die al een hartinfarct hebben gehad. Het helpt ook het eten van rood vlees, onlangs geïmpliceerd als potentieel kankerverwekkend (vooral industriële vleesproductie),te  verminderen.

    Co-enzym Q10 verkrijgt men uit rood vlees en vis maar ook uit sommige plantaardige oliën en noten. Het probleem is dat vanaf ongeveer 40 jaar we geleidelijk het vermogen verliezen (tot 65% ) coenzyme Q10 te absorberen en te synthetiseren. Het doel van de suppletie met co-enzym Q10 is om deze kloof te overbruggen en de gevolgen daarvan te voorkomen op de gezondheid van ons hart. Het is raadzaam om dagelijks 100 tot 150 mg CoQ10 in te nemen samen met een maaltijd die vet of olie bevat.

    Drie veilige natuurlijke rijkdommen.

    Genomen in de vorm van voedingssupplementen hebben knoflook, carnitine en co-enzym Q10 geen bijwerkingen, zelfs bij hoge doses. Er is bijgevolg geen risico aan verbonden.

    Knoflook is een veelgebruikt levensmiddel met vrijwel geen risico op allergie of intolerantie.

    Carnitine wordt reeds jarenlang gebruikt door mensen zonder één enkele klinische studie die gevaarlijke bijwerkingen rapporteert, zelfs bij hoge doses.

    CoQ10 heeft geen nadelige effecten: Dr. Peter Langsjoen heeft 34 placebo-gecontroleerde studies geanaliseerd, van  2.152 patiënten met cardiovasculaire problemen. Hij stelt dat er geen toxiciteit is vastgesteld en geen interacties met andere geneesmiddelen. Hij zegt ook dat CoQ10 "volledig veilig is zonder enige toxiciteit wat beaamd wordt door meer dan 1.000 gepubliceerde studies."

    Als je echter in behandeling bent voor hart- en vaatziekten, adviseer ik u advies in te winnen van uw arts voordat u uw huidige therapie zoudt afbreken.

    Knoflook, carnitine en co-enzym Q10, genomen in doses aanbevolen door de wetenschappelijke studies, zijn geen placebo's! Ze hebben een concrete en snelle actie op de cardiovasculaire gezondheid.

    Beter tesamen.

    Deze drie cardioprotectieve bestanddelen kunnen afzonderlijk genomen worden maar zij hebben een groter rendement samen. Elk voert specifieke en aanvullende voordelen aan voor hart en bloedvaten:

    Knoflook vermindert de belangrijkste risicofactoren voor hart- en vaatziekten: dyslipidemie, bloedsuiker, bloeddruk en aderverkalking, ontsteking, regulering van de functie van de bloedplaatjes.

    Carnitine versterkt de hartspier (myocard) door deze te voorzien van de energie die het nodig heeft (vetzuren).

    Co-enzym Q10 strijd tegen vrije radicalen die het membraan van de slagaders beschadigen en de weg vrijmaken voor arteriële plaque.

    De gezamenlijke bijdrage van carnitine en CoQ10 helpt  tegen hartfalen.

    In 2007 werd gedurende 12 weken een studie uitgevoerd op 64 patiënten met hartproblemen om het gecombineerde effect van CoQ10 en carnitine te onderzoeken. De auteurs hebben aangetoond dat deze behandeling een anti-inflammatoire en antioxiderende werking heeft. Zij toonde ook aan dat de behandeling de kwaliteit van het leven (vermoeidheid, hartkloppingen, fysieke vermogen) en hartslag verbetert.

    In 2012 voerde men een klinische studie uit op 65 personen (gemiddelde leeftijd 55) met een suppletie van knoflookextract (1200 mg/dag) en CoQ10 (120 mg/dag) gedurende één jaar. Men zag vermindering van de markers van inflammatie en een vertraging van de progressie van atherosclerose.

    Wanneer men deze drie activa combineert tot een gezonde levensstijl beschermt men zich tegen een nutteloze fatale bedreiging. Ter herinnering: vandaag sterft in Frankrijk één op de vier plotseling aan hart- en vaatziekten en problemen met de bloedvaten, terwijl studies aantonen dat al deze levens zouden kunnen gered worden. Zelfs bij hart- en vaatziekten of na een hartaanval of beroerte daalt het risico op verslechtering en herhaling drastisch.

    Maar de voordelen van een gezonder hart stopt daar niet. Ze laten zich voelen in elk aspect van ons dagelijks leven.

    Een nieuw leven.

    Ons hart bevloeit het hele lichaam, het transporteert zuurstof en voedingsstoffen naar elke cel en elk orgaan die dat nodig heeft.

    Onze fysieke energie neemt toe met een sterker hart: meer adem, meer uithoudingsvermogen en meer kracht. Men voelt zich minder moe. Wat voordien lichamelijke inspanning vereiste verloopt nu makkelijker: men kan weer trappen lopen zonder hijgen, men blijft niet verder achterop bij een wandeling met familie of vrienden. Men vindt geleidelijk aan meer plezier in het bewegen en het uitvoeren van activiteiten die fysieke inspanning vereisen, alsof men zich lichter en jonger voelt. Men heeft ook meer energie om ziekten te weerstaan. Als men atletisch is verbeteren de prestaties omdat het hart beter de inspanningen van spieren en luchtwegen ondersteunt. Men herstelt gemakkelijker.

    Hetzelfde fenomeen doet zich voor in de hersenen die goed gedraineerd moeten worden om op volle capaciteit te kunnen werken. Aandacht en concentratie verbeteren. Men is in staat om sneller en nauwkeuriger problemen op te lossen die moeten worden geanalyseerd. De gedachten zijn duidelijker, de moreel is beter, de stress vermindert.

    Supplementen nemen zonder overdrijven

    Veel laboratoria bieden deze natuurlijke rijkdommen op het internet of bij de apotheek. Echter weinig samenstellingen respecteren de doses aanbevolen door de studies waarop zij zich baseren. Het is nochtans van fundamenteel belang om resultaten te behalen en ons geld niet te verspillen.

    Kies producten in goede balans met betrekking tot de aanbevelingen van de baseline studies. Laat u adviseren door de gespecialiseerde mensen in de materie.

    Laatste belangrijke informatie: de werking van deze voedingsstoffen tegen ontstekingen, oxidatie en de stofwisseling verbeteren ook onze cardiovasculaire gezondheid en energie maar hebben ook een grote invloed op andere vitale functies van ons lichaam. Deze activa hebben indirect andere voordelen tegen ziekten die verband houden met ontstekingen en oxidatie: artrose, de ziekte van Alzheimer, kanker en diabetes.

    Jean-Marc Dupuis

    Oorspronkelijk artikel:”Infarctus: le drame de la retraite”, Santé Nature Innovation, Juin 8, 2016.

    Bijlagen:
    http://jn.nutrition.org/content/131/3/955S.full   
    http://www.cholesterol-statine.fr/lyon.html   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3425023/   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11238801   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15475033   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19555517   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22923934   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9263259   

    21-06-2016, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Tags:hartdalen, supplementen
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!