Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
11-02-2018
'Daily Dozen' dieet.
Versla ziekten zoals kanker, diabetes, hartaandoeningen en dementie door de juiste voeding.
Moest een 'wonderpil' bestaan die uw gezondheid en levensduur aanzienlijk kan verbeteren, zou u dan niet meer willen weten erover? Volgens Dr. Michael Greger, een gerenommeerde arts bij een aantal van de beste medische instellingen in de Verenigde Staten, kan een "eenvoudig dieetrecept" dat hij de "Daily Dozen" noemt, precies dat effect geven.
De dokter stelt dat zijn "levensredder" betaalbaar is, "direct beschikbaar" en geen negatieve bijwerkingen heeft. Afgezien van uitgebreide testen, zouden de meeste artsen zeggen dat het ongelooflijk effectief is. De ‘Daily Dozen’ kan het risico op diabetes met 90 procent verminderen, een hartaanval met 80 procent, de kans op een beroerte halveren en het risico op kanker met meer dan een derde verminderen'.
Om de componenten van het dieet te bepalen, werkte Dr. Greger samen met een team van onderzoekers en vrijwilligers. Ze hebben gekeken naar verbanden tussen ziekte en voeding door tenminste 24.000 publicaties over het onderwerp te beoordelen.
De verbluffende resultaten van de studie hebben onthuld dat "de overgrote meerderheid van vroegtijdige sterfgevallen kan worden voorkomen" als meer mensen de ‘Daily Dozen’ zouden kennen. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, vormen dodelijke ziekten, die vooraf in onze genen geprogrammeerd zijn, slechts 10 tot 20 procent van het risico. Ongeveer 80 tot 90 van het risico komt eigenlijk van onze levensstijl.
De ‘Global Burden of Disease Study’, de meest uitgebreide studie van ziekterisicofactoren tot nu toe, ontdekte dat de belangrijkste oorzaak van overlijden en invaliditeit in het Verenigd Koninkrijk de voeding is.
Volgens de studie, die de levensstijl van 35.000 volwassenen observeerde, scoorde slechts één procent van de deelnemers vier op vijf. De scores vertegenwoordigen "een minimum aan gezonde eetgewoonten”, zoals het regelmatig consumeren van "fruit, groenten en volle granen".
Dr. Greger stelt dat dit op planten gebaseerd dieet de "drie belangrijke doodsoorzaken" kan helpen voorkomen, behandelen of zelfs omkeren: "hartaandoeningen, dementie, Alzheimer en beroerte." De ‘Daily Dozen’ werkt omdat het een plantaardig dieet is dat de mogelijkheid heeft om telomeren te repareren. Telomeren zijn een "kleine kap" aan het uiteinde van chromosomen in het DNA. Ze voorkomen dat het DNA zich ontrafelt. Naarmate we ouder worden verslijten de telomeren en als ze eenmaal "volledig verdwenen" zijn, kunnen cellen afsterven.
Afgezien van stoppen met roken, waardoor het verlies aan telomeren verdrievoudigt, kan het veranderen van dieet helpen om de telomeren te herstellen. Fruit, groenten en andere voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten kunnen telomeren beschermen, terwijl "geraffineerde granen, koolzuurhoudende dranken, vlees en vis en zuivelproducten hun leven kunnen inkorten. Men moet zich niet onthouden van de voedingsmiddelen die telomeren kunnen verkorten. Gewoon meer eten van het voedsel uit de ‘Daily Dozen’ als bescherming tegen kanker, diabetes, dementie en hartaandoeningen.
Het”Daily Dozen’ dieet.
Dr. Gregers dagelijkse dozijn dieet bevat onderstaande voedingsmiddelen en nutriënten:
1 Bonen en peulvruchten (eetbare zaden van planten)/ drie porties - Eiwit, ijzer, zink, vezels, folaat en kalium. 2 Bessen/ één portie - fruit zoals aardbeien bevatten antioxidanten en voedingsstoffen. 3 Fruit/ drie porties - antioxidanten en polyfenole fytonutriënten. 4 Kruisbloemige groenten/één portie - sulforafaan wordt gevonden in groenten zoals broccoli. 5 Groene groenten/twee porties - spinazie en boerenkool. 6 Andere groenten/ twee porties - verschillende polyfenol fytonutriënten komen voor in pompoen, pompoenen en pompoen. 7 Lijnzaad - bevat lignanen en omega-3-vetzuren. 8 Noten en zaden/één portie - amandelen, paranoten, cashewnoten, hazelnoten, macadamia, pecannoten, pistachenoten en walnoten. 9 Kruiden en specerijen/één portie - kaneel, knoflook en kurkuma. 10 Volle granen/drie porties - haver, bruine rijst, pasta en volkoren brood. 11 Drank/vijf glazen - water, thee en koffie. 12 Oefeningen - Dagelijks 60 minuten trainen kan het "risico op sterfte" met minstens 24 procent verminderen.
Oorspronkelijk artikel: “Beat diseases such as cancer, diabetes, heart disease and dementia by choosing the right foods”, Tuesday, February 06, 2018 by: Zoey Sky, Natural News.
Wetenschappers maken goedkope, niet-metalen, duurzame batterij uit boomschors.
Moeder Natuur zal nooit ophouden te verbazen, met haar schijnbaar eindeloze lijst van natuurlijke energiebronnen die gewoon wachten om te worden aangeboord. De vele bronnen van natuurlijke energie komen meestal uit het plantenleven in één van zijn vele iteraties. Onderzoekers van de Northeastern University in Boston hebben nu ontdekt dat een mogelijke bron voor goedkope, duurzame batterijen kan worden verkregen uit niets minder dan tannine, van nature overvloedig aanwezig in boomschors. Hoewel tannine vaak wordt aangetroffen in thee en wijn, is het veelbelovend gebleken voor gebruik in een voordelige maar krachtige batterij die in de toekomst veel toepassingen zou kunnen vinden. De overvloed is de belangrijkste reden waarom onderzoekers nu overwegen om tannine te gebruiken voor een nieuw type batterij. Ter referentie, boomschors bevat ongeveer 15 procent tannine op basis van zijn gewicht. Tannine blijkt ook een hoog gehalte aan fenol te herbergen - het hoogste fenolgehalte van alle polymeren die in levende organismen wordt aangetroffen - wat cruciaal is omdat het kan dienen als primair ladingopslagmechanisme van één op tannine gebaseerde batterij. Dit alles maakt tannine een uitstekende keuze voor een goedkope metaalvrije batterij.
Details van het onderzoek naar de tannine batterij.
Het onderzoek naar het gebruik van tannine werd geleid door Hongli Zhu van de 'Northeastern University' in Boston, samen met Alolika Mukhopadhyay, een Ph.D. student als hoofdauteur, en co-auteurs van het 'National Renewable Energy Laboratory' in Golden, Colorado. Hun bevindingen zijn gepubliceerd in een artikel getiteld 'Heavy Metal-Free Tannin from Bark for Sustainable Energy Storage', dat verscheen in een recent nummer van Nano Letters.
Volgens Zhu is tannine een perfecte kandidaat voor een nieuw type batterij kathode, alleen omdat het zo overvloedig voorkomt in de natuur. "Het grootste voordeel van het gebruik van hernieuwbare polymeertannine is dat de natuur een enorme hoeveelheid ervan produceert, die kan worden gewonnen uit onderbenutte schors met minimale kosten en inspanningen," legde Zhu uit. "De redox-actieve fenolhydroxylgroepen van tannines zijn meer dan 5000 keer hoger dan lignine, dat eerder werd beschouwd als het meest veelbelovende biopolymeer voor elektrochemische energieopslag. Vanwege het significante laag moleculegewicht en het extreem hoog gehalte aan fenolhydroxyl van tannine, vertoont het interpenetrerende netwerk van tannines en polypyrrolen uitstekende elektrochemische prestaties. We denken dat tannine de nieuwe kampioen wordt van natuurlijk voorkomende redox-actieve biopolymeren."
In de loop van hun studie, konden de onderzoekers verschillende soorten tannines testen, zoals de "ellagitannine” die uit de schors van een kastanjeboom komt. Ze zeggen dat het kan worden gebruikt om kathodes te maken voor een batterij met een hoog prestatieniveau, met een grote capaciteit en een hoge energiedichtheid. Dit zou een grote stap vooruit betekenen van de huidige normen die lithiummetaal als primair materiaal gebruiken.
Potentiële voordelen.
Hoewel de experts verschillende mate van succes hebben bereikt, is er een enorm potentieel voordeel voor het gebruik van een hernieuwbare bron zoals tannine. En het is niet het enig plantaardige materiaal dat veelbelovend is als alternatief batterijmateriaal.
Er is ook nog lignine, een biopolymeer dat ook uitgebreid is bestudeerd door de onderzoekers en dat zich binnen de celwanden van planten bevindt. Als wetenschappers een manier kunnen vinden om dit te bewerken tot een materiaal met betere stabiliteit en veiliger prestaties, zal de wereld wellicht veel dichter komen bij een nieuwe goedkope natuurlijke energiebron.
Oorspronkelijk artikel:”Scientists create cheap, non-metallic, sustainable battery from tree bark”, Thursday, December 28, 2017 by: David Williams, Natural News.
Darmbacteriën zijn de sleutel tot het behouden van veerkracht en vitaliteit gedurende het hele leven.
Zou het geheim van vitaliteit in de darmbacteriën liggen? Dat lijkt zeker het geval te zijn met wormen, vliegen en muizen, die allemaal hun levensduur hebben verbeterd door blootstelling aan indool producerende darmbacteriën. De nieuwe studie, gepubliceerd in ‘Proceedings of the National Academy of Sciences’, onthulde een verrassend verband tussen leeftijdsgebonden gezondheidsproblemen en indolen, de organische chemische stoffen die bijdragen aan de penetrante geur van de faeces.
Voor hun studie concentreerden de onderzoekers zich op de mogelijke gezondheidsvoordelen van indolen op verschillende organismen, of op het vermogen van organismen om stress te weerstaan en actief te blijven tijdens het ouder worden. "We hebben een beter begrip van ‘gezondheidsspanning’ nodig. Met medische vooruitgang leven mensen langer, maar je wilt misschien niet echt langer leven als het betekent dat je die extra jaren zwak en ziek doorbrengt ", zei Daniel Kalman, PhD, senior auteur en professor pathologie en laboratoriumgeneeskunde aan de ‘Emory University School of Medicine’.
In eerdere studies ontdekte hetzelfde team dat indolen die door E. coli-bacteriën worden vrijgegeven, de nematode C. elegans en muizen veel resistenter kunnen maken tegen spanningen van buitenaf. De onderzoekers gebruikten deze kennis en voedden een groep van nematoden die indol-producerende E. coli-bacteriën produceerden. Nematoden behorende tot deze groep behielden hun mobiliteit en hadden hun reproductie spanwijdte verdubbeld vergeleken met de groep van nematoden, die geen E. coli hadden gekregen, niet in staat was om indolen te produceren.
Een vergelijkbaar effect trad op bij Drosophila fruitvliegen en bij muizen. De Drosophila fruitvliegen vertoonden een grotere mobiliteit en hittebestendigheid dan de controlegroep. De muizen hadden ondertussen hun bestaande microbiota geëlimineerd via antibiotica en vervolgens vervangen door normale of indool producerende E. coli-bacteriën. Zowel jonge als zeer oude (bijna tweeëneenhalf jaar of 28 maanden oud) muizen die E. coli-indolen hadden gekregen, vertoonden opmerkelijke verbeteringen in hun gezondheid; terwijl de jonge muizen langer leefden na blootstelling aan dodelijke straling bleven de oude muizen actief en mobiel en behielden een gezond gewicht.
"Het is als het plaatje van Dorian Gray, in termen van de betrokken genen. Indolen laten oude dieren meer op kinderen lijken ", merkte Kalman op.
Van alle organismen in het onderzoek identificeerden de onderzoekers arylkoolwaterstofreceptoren (AhR) als de belangrijkste factor achter de positieve effecten van de indolen. Aryl-koolwaterstofreceptoren zijn moleculen die helpen bij de celgroei en reageren op stimuli van buitenaf. Hoe precies indolen en arylkoolwaterstofreceptoren samenwerken om de gunstige gezondheidseffecten te creëren, wordt nog onderzocht. Hoewel in het geval van de muizen, bleken ze darmbeschermingskanalen te herstellen en/of te beschermen en de systemische ontstekingen te beperken.
De onderzoekers sloten vervolgens hun onderzoek af met: "Deze gegevens verhogen de mogelijkheid om therapeutica te ontwikkelen op basis van microbiota afgeleide indolen of hun derivaten om de gezondheid uit te breiden en de broosheid bij mensen te verminderen."
Zoals Kalman aan 'ScienceDaily.com' vertelde, was de invloed van indolen op de nematoden, vliegen en muizen niet zo verrassend. Hij merkte op: "Indool is een oude boodschapper. Het is hoe planten hun groei sturen, hoe bacteriën met elkaar praten, en het is hoe planten en bacteriën met ons praten en zorgen voor een goede homeostase met ons immuunsysteem. Het is misschien niet zo verrassend dat deze moleculen helpen onze vitaliteit te behouden. "
Het is dan ook geen wonder dat antibiotica meer schade aanricht dan goed. Zelfs kortdurend gebruik kan de darmflora aanzienlijk en permanent veranderen door de nuttige bacteriën samen met de slechte te elimineren, zoals blijkt uit experimenten met muizen. Darmbacteriën die aantal en diversiteit missen, zijn darmbacteriën die niet in staat zullen zijn om de gezondheid van het lichaam in stand te houden, vooral bij ouder worden. Om dan te zeggen dat antibiotica het ouder worden versnellen, is misschien niet zo ver van de waarheid.
Oorspronkelijk artikel:”Gut bacterie discoveren to be the key to maintaining resilience and vitality throughout life”, Thursday, August 24, 2017 by: Frances Blomfield, Natural News.
De sleutel tot het genezen van diabetes ligt misschien op ons aanrecht. Wetenschappers hebben onlangs ontdekt dat kruisbloemige groenten, zoals broccoli, diabetespatiënten type 2 kunnen helpen bij het effectief reguleren van hun bloedsuikerspiegel. De nieuwe studie, die werd gepubliceerd in het 'Journal of Science Translational Medicine', ontdekte dat broccoli het antwoord kon zijn op het vertragen - en mogelijk omkeren - van de ziekte. De opwindende ontdekking zou artsen en wetenschappers een alternatieve remedie kunnen bieden voor de ziekte die miljoenen mensen over de hele wereld treft.
Diabetes type 2 is de meest voorkomende vorm van de ziekte. Volgens de ‘Centers for Disease Control and Prevention’ (CDC) staat ze voor ongeveer 90 tot 95 procent van alle gediagnosticeerde gevallen bij volwassenen. Er zijn momenteel 29,1 miljoen mensen in de Verenigde Staten die aan de ziekte lijden. Er zijn echter ongeveer 8,1 miljoen mensen die mogelijk nog niet gediagnosticeerd zijn.
De ziekte is in opmars. Op basis van rapporten van de ‘International Diabetes Federation’ leven meer dan 300 miljoen mensen met diabetes. Ook schatte de Wereldgezondheidsorganisatie dat 90 procent van de mensen diabetes type-2 heeft.
Van alle personen die met de ziekte te maken hebben, mag15 procent de eerstelijnstherapie, het geneesmiddel metformine, niet innemen vanwege het risico op nierbeschadiging. Degenen die metformine innemen, hebben een verhoogd risico op lactaatacidose, wat een ongezonde opbouw van melkzuur is die kan leiden tot abdominaal ongemak, spierpijn, krampen, oppervlakkige ademhaling en vermoeidheid. Volgens ‘DiabetesSelfManagement.com’ ontwikkelt 30% van de metforminegebruikers maagzweren, misselijkheid en buikpijn.
Het vinden van een effectief alternatief was het hoofddoel van de onderzoekers. Het was een uitdaging omdat laboratoria problemen hebben ondervonden bij het vinden van dergelijke opties. Traditioneel hebben onderzoekers alleen individuele genen of eiwitten bestudeerd. Deze studie benaderde het probleem anders en bekeek het groot netwerk van genen die bij diabetes een rol spelen.
Volgens 'LiveScience.com' analyseerden Annika Axelsson, leider van de studie- en doctoraatsstudente in Göteborg en haar team, leverweefsel van diabetische muizen die werden gevoed met een "Westers dieet" dat 42 procent vet en 0,15 procent cholesterol bevatte. Na het uitvoeren van verschillende testen, waren de wetenschappers in staat om 1720 genen te identificeren die zijn gekoppeld aan hyperglycemie, een aandoening waarbij een overmatige hoeveelheid glucose in het bloed aanwezig is.
Na verdere analyse konden ze het aantal genen verminderen tot een netwerk van slechts 50 gekoppelde genen die de ziektekenmerken vertegenwoordigen voor diabetes type 2. Met behulp van een database van bestaande medicijnverbindingen en een wiskundig programma om te identificeren welke verbindingen het vermogen hebben om de ziektesignatuur om te keren, hebben ze vastgesteld dat sulforafaan, een bestanddeel dat voorkomt in groenten zoals broccoli, de hoogste rangorde heeft voor het verlagen van de overexpressie. glucose genen.
Na het uitvoeren van nog meer testen ontdekten de onderzoekers dat voor obese patiënten, een dagelijkse dosis sulforafaan, in de vorm van geconcentreerd extract van broccolonkiemen, de nuchtere bloedglucose met 10 procent verminderde. Het goede nieuws is dat de verlaging van 10 procent genoeg is om iemands risico op complicaties te verminderen. Sulforafaan veroorzaakte ook geen bijwerkingen die metformine wel heeft.
De volgende stap is volgens de onderzoekers om na te gaan welke effecten sulforafaan heeft op personen met prediabetes. Onderzoekers hopen dat sulforafaan de glucoseregulatie bij personen met prediabetes kan verbeteren, zodat ze geen diabetes type 2 ontwikkelen.
Het is indrukwekkend te kunnen vaststellen hoe de behandelingen voor slopende gezondheidsproblemen, een groente in je koelkast kan zijn. Dit zijn meer redenen om broccoli en andere soortgelijke groenten te gebruiken in de keuken.
Oorspronkelijk artikel:”Broccoli sprouts discoveren to be a “secret weapon” against diabetes”, Monday, June 26, 2017 by: Tim Wesley.
Chemische stoffen in alledaagse voorwerpen kunnen kanker, diabetes, autisme, ADHD, reproductieve problemen veroorzaken - hoe u ze kunt identificeren en vermijden.
Je begrijpt waarschijnlijk wel het belang van biologisch voedsel, maar gevaarlijke chemicaliën kunnen nog steeds in ons lichaam terechtkomen langs enkele alledaagse producten waarvan men zich niet gerealiseert dat men zich daar zorgen over hoeft te maken. Hier zijn enkele van de items die u misschien gebruikt en die uw hormonenhuishouding kunnen beschadigen.
Recipënten.
Volgens een recent gepubliceerde studie bevatten negen van de tien recipiënten BPA of BPS. Deze "gender-bending" chemicaliën zijn geassocieerd met vroege puberteit, type 2 diabetes, autisme, vroeggeboorte en ADHD. Ze worden gevonden in de glanzende coating en de huid absorbeert ze vrij gemakkelijk. Dat is de reden waarom Frankrijk heeft aangedrongen op een EU-breed verbod op deze stoffen in recipiënten.
Tampons en maandverband.
Tampons en maandverband bevatten synthetische oestrogenen die bekend staan als xeno-oestrogenen. Ze worden niet alleen in verband gebracht met onvruchtbaarheid, maar ook met immuniteitsproblemen en endometriose (ontsteking van het baarmoeder slijmvlies). Zoek naar hygiënische producten die ongebleekt en ongecoat zijn, of overweeg het gebruik van menstruatiecups.
Geurkaarsen en parfums.
Veel van de kaarsen die in huis aangenaam ruiken, kunnen langzaam een goede gezondheid wegwreten. Ftalaten worden beschouwd als de belangrijkste oorzaak van het onvermogen van mensen om af te vallen. Ze worden aangetroffen in commerciële parfums, deodorants, body-washhes en shampoos en staan bekend als de oorzaak van aangeboren afwijkingen bij jongens, slechte eicelkwaliteit en vroege menopauze, diabetes type 2 en borstkanker. Zoek naar producten die geen ftalaten bevatten en overweeg geurkaarsen te vervangen door verstuivers met etherische oliën van hoge kwaliteit.
Tandvullingen.
Zelfs tandvullingen zonder kwik kunnen nog steeds behoorlijk gevaarlijk zijn door de BPA in veel samengestelde vullingen. Volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift Pediatrics in 2012, hebben kinderen met vullingen met BPA meer gedragsproblemen dan hun leeftijdsgenootjes. Vraag uw tandarts om BPA-vrije composietvullingen of kies voor porselein. Goud is ook een veilige oplossing voor vullingen op locaties die niet zichtbaar zijn.
Waterflessen.
93 percent van de Amerikanen hebben meetbare hoeveelheden BPA in hun lichaam waarvan de oorzaak grotendeels in de plastieken waterflessen te vinden is. Deze chemische stof bevindt zich ook in de coatings van voedselblikjes. Er wordt aangenomen dat deze hormoonverstoorders verantwoordelijk zijn voor de daling van het aantal zaadcellen bij mannen in de afgelopen jaren, om maar niet te spreken van de eerder genoemde verbanden met borstkanker en gewichtstoename. Om het nog erger te maken, is het feit dat deze xeno-oestrogenen zich in de loop van de tijd in het lichaam ophopen.
Houd er rekening mee dat door het achterlaten van plastiek waterflessen in de zon of anderszins het verwarmen van kunststoffen, deze chemicaliën vrijkomen, vermijd dus magnetronmaaltijden met plastic folie erover of in plastic dozen. Vervang plastiek waterflessen door roestvrij stalen flessen en schakel over op glas of keramische recipiënten.
Leidingwater.
Glyfosaat is een ander xeno-oestrogeen dat is gekoppeld aan problemen zoals obesitas en borstkanker, samen met verschillende andere soorten kanker, en het komt maar al te vaak voor in onze voedselvoorziening en leidingwater door het wereldwijd gebruik van pesticides. Overweeg een omgekeerde osmosefilter om chemicaliën uit het drink water te verwijderen en kies waar mogelijk voor biologische producten om blootstelling te beperken.
Het beste wat men kan doen is deze producten volledig vermijden, maar hoe zit het met de blootstelling die men al heeft gekregen? Er zijn een paar manieren om de impact ervan te beperken. Vlaszaad kan bijvoorbeeld hormonale onevenwichtigheden verminderen, terwijl kruisbloemige groenten zoals broccoli nep-oestrogeen uit de lever kan verwijderen. Door de darmflora in evenwicht te brengen met een probioticum kunnen ook sneller gifstoffen uit het lichaam verwijderd worden.
Oorspronkelijk artikel:”Chemicals from everyday items may cause cancer, diabetes, autism, ADHD, reproductive problems – how to identify and avoid them”, Tuesday, January 23, 2018 by: Isabelle Z., Natural News.
Onderzoekers identificeren natuurlijke middelen in de strijd tegen antibioticaresistentie.
Zieke mensen zouden vaker naar de natuur moeten kijken om de juiste behandeling te krijgen en niet naar de dichtstbijzijnde drogisterij rennen om een pil te halen die misschien niet eens werkt. Het slechtste geval? Ziek zijn door een bacterie die weerstand ontwikkelt tegen de medicijnen die je gebruikt. Gelukkig ontdekte een recent gepubliceerd onderzoek verschenen in het tijdschrift “Applied and Environmental Microbiology” een natuurlijke manier om de effecten van antibioticaresistentie tegen te gaan.
In het artikel "Environmental Pseudomonas inhibit Cystic Fibrosis Patient-Derived Pseudomonas aeruginosa," besteden onderzoekers bijzondere aandacht aan omgevingsbacteriën die één of meer pathogenen kunnen doden - in dit geval Pseudomonas aeruginosa (P. aeruginosa).
Infecties door de bacterie P. aeruginosa kunnen oorinfecties en huiduitslag bij kinderen veroorzaken. Het kan ook leiden tot ooginfecties wanneer een persoon contactlenzen gebruikt die zijn geïnfecteerd door de bacterie. De infectie is echter het ernstigst wanneer dit ziekenhuispatiënten betreft, met name patiënten met verwondingen of brandwonden. Voor deze studie keek het onderzoeksteam naar de effecten van de bacterie bij het infecteren van de longen van patiënten met cystische fibrose, een genetische aandoening die de longen en het spijsverteringsstelsel van een patiënt beïnvloedt. P. aeruginosa-infecties bij patiënten met cystic fibrosis zijn niet alleen levensbedreigend maar ook uitdagend omdat de meeste stammen multiresistent zijn. Dit kan leiden tot een hogere waarschijnlijkheid dat de behandeling faalt of dat de toestand van de patiënt verslechtert door een geavanceerde antibioticabehandeling.
De studie isoleerde 30 verschillende pathogenen uit de longen van patiënten met cystische fibrose en testte ze tegen 330 microben die in de natuur worden gevonden. De pathogenen zijn significant voor deze studie, omdat deze normaal mensen met de aandoening of met een falend immuunsysteem infecteren.
"We wisten dat een aantal van de cystic fibrosis-pathogenen multiresistent waren", verklaarde mede-auteur Dr. Wildschutte. "Door ze eenvoudig samen te kweken, konden we zien welke omgevingsisolaten in staat zijn om de groei van deze pathogenen te remmen."
Zo waren in staat om te ontdekken dat de ziekteverwekkers kunnen worden beïnvloed door de microben. Eén pathogeen werd het doelwit van 30 verschillende microbenstammen, terwijl een ander pathogeen werd beïnvloed door meer dan 35 microben. Onderzoekers creëerden vervolgens mutaties van de omgevingsstammen om te zien welke het vermogen verliezen om het pathogeen te remmen. Ze konden tussen de vijf tot 10 mutaties noteren die de ziekteverwekkers niet konden doden. Het team maakte dan gebruik van genetische technieken om te identificeren welke van de gemuteerde genen deel uitmaken van de antibioticaproductie.
De studie heeft volgens het team productieve resultaten opgeleverd. Ze zijn nu bezig met het bestuderen van verschillende omgevingsmicro-organismen, met name hoeveel ziekteverwekkers ze kunnen beïnvloeden. Voor elke studie worden verschillende stammen gekozen om de kansen te vergroten een andere pathogeenremmer uit de omgeving te ontdekken.
"Het probleem met antibioticaresistentie is ernstig”, concludeerde hij. "We naderen het pre-antibioticumadium van vóór de jaren 1940 toen we geen antibiotica hadden. In wezen beginnen mensen te sterven aan simpele infecties omdat ze worden besmet door bacteriën die resistent zijn tegen alle antibiotica."
Natuurlijke antibiotica die u in huis heeft.
Farmacologische antibiotica zijn niet alleen synthetisch, ze vormen ook een groot risico om iemand met nare bijwerkingen op te zadelen, waardoor ze kwetsbaar zijn voor een nieuwe infectie. Ironisch genoeg zijn natuurlijke antibioticakuren al lang geleden aanwezig.
Hier zijn enkele natuurlijke antibiotica die je overal kunt vinden:
• Honing - Bevat waterstofperoxide, wat een aantal van zijn antibacteriële eigenschappen kan verklaren. Men kan het extern toepassen op wonden of inslikken tegen interne infecties. • Knoflook - Geconcentreerde knoflook blijkt effectief te zijn tegen bacteriën.
Oorspronkelijk artikel:”Researchers identify natural weapons in the fight against antibiotic resistance”, Thursday, December 28, 2017 by: Ralph Flores, Natural News.