Foto
   
    
Foto
Foto
Foto
Foto
   
  
Foto
          
Foto
   
Foto
     
    
Foto
     
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
  • Humo
  • Gazet van Antwerpen
  • Webcam Ehrwald
  • Wereld foto's
  • Awards
  • Prachtige natuur.
  • Tiroler tageszeitung
    Inhoud blog
  • Laatste rustplaats Mandy
  • Mijn laatste trein
  • Dreef Vorselaar in de herfst
  • 1 November - Allerheiligen
  • Bauernmadl van Ernst Holzmann
    Foto
    Foto
    Foto
    Archief per jaar
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2004
  • -0001
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
            
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
       

    .Mandysblog.

    13-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgepast elk jaar zijn er meer besmette teken . . .

    Ik schrijf dit nog eens als WAARSCHUWING.

    Meerdere mensen worden besmet door een tekenbeet, en de gevolgen zijn zeer ernstig.
    Om deze besmetting - die vele akelige ziektes veroorzaakt - te krijgen,

    moet de teek 24 tot 48 uur
    aanwezig zijn en bloed zuigen.

    Eens besmet zijn de optredende symptomen niet altijd duidelijk.
    En artsen denken er ook veel te laat aan. Wij weten het nu wel wat dit allemaal kan veroorzaken.

    De schade die de teek heeft aangericht bij Staf, zijn niet meer te herstellen...
    Mandy

                          


    Dit is een verhaal om zoveel mogelijk mensen te waarschuwen :

    In augustus 2008 kreeg Staf moeilijkheden bij het stappen, en dat ging van kwaad naar erger, dus raadpleegden wij onze huisarts.

    Die stuurde ons door naar een specialist, een fysiologe. Hij werd daar onderzocht, en vervolgens moest hij onder de MRI scan. Drie dagen na elkaar werden er scans genomen.

    Alles leek helemaal normaal, er werd niets gevonden, dus de specialist stuurde ons verder naar een specialist Neurologie. Het zou met het zenuwstelsel te maken hebben, maar ondertussen waren we al september… en verslechterde de toestand. Zijn rechterbeen was stilaan maar zeker aan het verlammen.

    Terug scans met contraststof van zijn hoofd, rug, en buik. Ook deze uitslagen waren allemaal goed.

    We zijn dan nog een paar dagen naar Zwitserland geweest, en dat hadden we bij nader inzien best niet meer gedaan, maar we hadden wel de toestemming van de specialist.

    Terug thuis van het korte tripje opnieuw naar de specialist, want hij had ondertussen een medicament gekregen voor de ziekte van Parkinson – “baat het niet, dan schaadt het niet”-, maar dat heeft helemaal geen nut gehad; hij heeft deze ziekte ook helemaal niet.

    De verlamming slaat nu ook toe op zijn linkerbeen, en hij wordt opgenomen in het ziekenhuis.

    Daar werden weer scans genomen, tbc-testen gedaan, want ook daar in het ziekenhuis stonden ze voor een raadsel.

    Ondertussen zijn we al eind oktober….en door toeval - of was het een bewaarengel - en een gesprek met een verpleegster over een TEKENBEET, is van dan af aan alles in een versneld tempo gegaan.

    De onderzoeken die hij toen onderging waren pijnlijk maar beslissend. Er werd hersenvocht uit zijn rug getrokken, en daarna werd er een stukje hersenvlies uit zijn hoofd gehaald , een punctie ,nee een operatie, niet te onderschatten hoor. Het was een snede van meer dan 10cm met 13 metalen haakjes, en dit stukje hersenvliesweefsel werd dan op kweek gezet. Zo een programma duurt 10 tot 14 dagen.

    Deze testen bevestigden wel degelijk hun conclusie dat hij besmet is door de ziekte van Lyme oftewel Borrelia, duidelijk veroorzaakt door de Teek.

    Tot hiertoe kreeg hij nog geen medicatie, en werd de verlamming zo erg dat hij zich bijna niet meer kon verplaatsen.

    We schrijven nu eind november. Het verdikt is gevallen : een zware bacteriële hersenvliesontsteking  ten gevolge van een Tekenbeet. Een zware intraveneuze antibioticakuur van 28 dagen wordt gestart, nog een week in het ziekenhuis, en dan verder elke dag naar een ziekenhuis dichter bij huis, om een baxter antibiotica, tot 30 december.

    Na dit alles was hij 10kg vermagerd, en een wrak !

    Al is hij nu terug aan de beterhand, hij heeft nog een lange weg van herstel en revalidatie af te leggen. Af te wachten ook of/wat "overblijft" : de Lyme-bacterie kan zich overal in het lichaam nestelen, en problemen (blijven) veroorzaken.

    Ik schrijf dit neer om mensen te waarschuwen wat een Tekenbeet kan veroorzaken.

    Dat wij beiden een zware tijd beleefd hebben - o.a. door de langdurige onzekerheid – hoeft geen betoog.

    Denk eraan : het kan iedereen overkomen, en de door het Lyme-virus besmette teken breiden zich hand over hand uit, en wie loopt er niet eens in het gras !
    Goede raad : bij een tekenbeet binnen de 48 uur naar de huisdokter om antibiotica.

    Mandy



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (36)

    13-04-2016
    Ja zo een beestje kan veel last bezorgen

    13-04-2016 om 22:56 geschreven door Els Nobless


    Lieve groetjes dikke knuffel lieverd
    y8liszfwexxyc.png 
     
     Liefde is niet iemand vinden om mee te leven,
    maar iemand vinden waar je niet zonder kunt leven
     
     
     

     

    gn6dylovmoq8h.gif

    13-04-2016 om 09:44 geschreven door Diana


    30-08-2009
    Tekenbeet
    Hallo Mandy, Via levensgenieters kwam ik op uw mooie site terecht en was zeer onder de indruk wat er allemaal op te beleven is. Voordat ik ging reageren op tekenbeten wil ik even het volgende kwijt. Lezers schrijven: ,,Ik was er direct bij en heb een antibioticakuur van mijn huisarts gekregen, een ander had op de plaats waar de teek zich in de huid genesteld had wat olie erop gesmeerd etc, etc." Ik heb 36 jaar mijn vakanties op de Hoge Veluwe te Hoenderloo doorgebracht en was op de camping op de duur de tekenspecialist. Zowel bij mens als dier heb ik honderden teken met een tekengrijpertje verwijderd. Het is een bepaalde slag en moet gebeuren voordat de teek zich loslaat, want dan heeft ze meestal al gebeten. Voordat je de teek weghaalt mag je absoluut niets op de huid smeren, want bij de minste prikkel bijt ze. De meeste doktoren weten weinig van de ziekte van Lyme en sturen patiënten die erdoor getroffen worden van het kastje naar de muur. In maart 2008 heb ik een uitgebreid stuk over de ziekte van lyme geschreven, wat te lezen is op mijn blog 'Eef met Herinneringen en Ervaringen' met als adres: http://www.bloggen.be/eef/ In Duitsland is het mogelijk een voorbehoedsspuitje tegen tekengevolgen te halen, hier nog niet. De gevolgen van tekenbeten zijn onvoorspelbaar. Er zijn gevallen bekend van mensen die een tekenbeet ooit hadden opgelopen en waarbij de ziekte van Lyme pas na 6 jaren zich openbaarde. Die mevrouw met die druppel olie op de tekenbeet zit er volslagen naast, want mogelijk kan ze terdege de ziekte van Lyme nog krijgen. Anders ligt de zaak als de teek op de juiste wijze verwijderd is, dan mag je rustig een huidontsmettingsmiddel gebruiken, eerder niet! Mvg, bompa Eef

    30-08-2009 om 23:34 geschreven door Eef Hübbers


    28-08-2009
    Hallo Mandy






    Groeten zwaantje


    Ik vind het zo een enge beestjes. Mijn zoon heeft als klein kind er een keer eentje in zijn nek gehad. En als je dan leest wat er allemaal kan gebeuren.

    28-08-2009 om 09:44 geschreven door zwaantje


    22-08-2009
    Dag Mandy
    Groetjes en beste wensen voor een mooi weekend en

    Bedankt voor je bezoek en ik wens je een heel mooie dag.

    small_399947-62dd4d370f2e14538cd21e646ca1ed04.jpg

    22-08-2009 om 20:33 geschreven door annemiek


    21-08-2009
    er wordt te weinig op gelet....
    .... ik had ook eens een teek en gelukkig dat piepding toch bemerkt en direct verwijderd ( door een druppel olie over dat beestje te wrijven zodanig dat die direct loskwam.... ze kunnen dan niet meer ademen hé Mandy; en zodoende ben je min of meer zeker dat ze volledig loskomen want je kan anders een stuk missen wanneer je die gewoon uittrekt... Ben toen direct naar de dokter geweest en bloed laten onderzoeken om zeker te zijn dat er geen ziekte van Lyme zou zijn... Alles was gelukkig ok... Er is hier bij de blogs ook een dame die het voorgehad heeft een tijd geleden: Blog Crika... ken je misschien wel ?

    21-08-2009 om 11:19 geschreven door Amor Fati


    19-08-2009
    ziektes
    Hallo Mandy,goed dat je nu aan de gepaste behandeling kan beginnen voor Staf. Simonne heeft in al die jaren al zoveel teken moeten verwijderen bij de honden dat we zelf goed op onszelf passen. Je zal mij nooit in korte broek in het bos of weiden zien. Hoewel we dit jaar nog maar twee teken hebben gevonden bij onze drie schatten en dan was het nog telkens bij Belle ! En wat het dieet vn Belle betreft, er zijn nog altijd boontjes bij het eten en de portie is nog steeds kleiner ook wanneer er lekkere zaken onder vermengd zijn. Je hoort Belle niet klagen, de kleintjes(?) trouwens ook niet !

    19-08-2009 om 23:06 geschreven door Belle & co


    Hallo Mandy
    Erg voor Staf. Hopelijk zal het nu wel beteren. Wat zo'n onnozel klein beesteje kan teweeg brengen. goed dat je dit op je blogje hebt gezet. Nu kunnen heel veel mensen al voorzorgen nemen. Heel veel beterschap voor Staf, zal zeker een kaarsje branden voor O.L.Vrouwke van Scherpenheuvel. Heb genoten van al het mooie op dit blogje en heb ook nog een dikke knuffel mee.

    Handwijzerzee.jpg

    19-08-2009 om 20:52 geschreven door Marro


    Oei Mandy, maar weet je dat altijd ????
    Hopelijk gaat het al wat beter met Staf.
    Ik kom jullie een verfrissing brengen

    142euec.gif
    Het wordt weer puffen, lui weertje

    Smakelijk iedereen

    Lieve groet

    Dion
    htfwqx.gif

    19-08-2009 om 15:03 geschreven door Dion


    spoedig herstel voor Staf
    Goed dat je de informatie nog eens op je blog heb geschreven ... nog veeeeeeeeeeeeel moed en beterschap Veveke

    19-08-2009 om 13:22 geschreven door veveke


    Goede morgen,goede waarschuwing,
    100dialj9.jpg

    19-08-2009 om 11:12 geschreven door diaspora


    Mandy
    dat is heel juist, goe dat je het op je blogje hebt gezet, dikke zwoele knuf, hahah Image and video hosting by TinyPic

    19-08-2009 om 08:56 geschreven door femke


    Hallokes dag Mandy,
    M'n zoon moet 3 weken antibiotica nemen, is ook gebeten door een teek, precies een steek van een bij maar hij kreeg er een rode kring rond en die werd alsmaar groter. Verder had hij nochtans geen klachten, hij was er wel vlug bij en dat geeft denk ik! Hebben op internet informatie erover gevonden. Ben begin juli ook gebeten maar zonder gevolgen, heb de teek vlug kunnen verwijderen. Goed dat je dit hier hebt neergeschreven Mandy, komt toch regelmatig voor hé! Sorry dat het zoooo lang geleden is dat ik ben komen piepen maar in de vakantie ben ik een druk-bezette oma, hihihi! Bedankt in ieder geval voor je bezoekjes! Dikke knuffel en heel veel beterschap voor Stafke, zal zeker wel in orde komen hoor! Daaaaag. xxx
    Kelsey* zonnebloemen

    Groetjes ons mams

    19-08-2009 om 00:19 geschreven door ons mams


    18-08-2009
    Ja ben er altijd voor op mijn hoede,vooral in het bos

    4everfriends.jpg

    18-08-2009 om 23:03 geschreven door Sonja & Cockers


    mensenlief, wat zo'n klein beestje allemaal kan teweegbrengen


    Good Night Comments

    Eén enkel woord
    Een klein gebaar
    Houdt je op de been
    Je voelt je een moment
    Niet meer zo alleen.

    18-08-2009 om 22:18 geschreven door Lydia


    ik weet er alles van mandy
    bij mij was ook niets te vinden.en nu begint de ellende goed dat je dit schreef...


    Photobucket

    groetjes van bo

    18-08-2009 om 22:13 geschreven door boomer


    Dag Mandy Dank je wel !!!!
    Image and video hosting by TinyPic ben er van op de hoogte Mandy ,heb het zelf beleefd en na 3 jaar nog last met de spieren,knuffff Georgette.

    18-08-2009 om 22:00 geschreven door georgette


    bedankt Mandyke
    gstag.jpg
    een verwittigd mens is er twee waard
    ja een teekenbeet kan zware gevolgen met zich meebrengen
    hopelijk is je stafke nu aan de beterhand
    ik wens je een warme gezellige Dinsdag
    knuffeltjes en liefs Frieda
    http://blog.seniorennet.be/blogmeeting19september2009/
    kom je ook naar onze meeting
    je kan nog inschrijven tot eind Augustus
    plezier verzekerd

    18-08-2009 om 21:43 geschreven door Frieda


    mandy & staf
    veel kan ik aan dat alles niet toevoegen ....aleen aan beiden een heel dikke gemeende knuffel en hopelijk werpen deie baxters hun vruchten af hé
    grtz & bedankt

    18-08-2009 om 21:42 geschreven door steffie


    lieve groetjes op dinsdagavond
    We hebben elkaar veel meer nodig dan we laten blijken
    11.gif
    bedankt Mandy voor deze uitleg over een tekenbeet jammer toch dat het zolang geduurd heeft eer ze dat gevonden hadden wens Staf een spoedig herstel toe liefs groetjes en knuffels van Krikie

    18-08-2009 om 20:55 geschreven door krikie


    Erg voor jullie beiden wat Staf overkomen is Mandy
    maar de vraag is hoe weet je nu dat je zo'n beet heb gehad? doet dat extra pijn of word dat heel rood en opgezwollen want je moet het wel te weten komen voor dat beestje zijn akelig werk gedaaan heeft hé en komen die beten alleen op de voeten en onderbenen voor ik hoop dat uw vriend terug gezond mag worden en blijven en het is heel vriendelijk ons daarop te wijzen

    Soms is het enige wat een mens nodig heeft,
    een hand om vast te houden en een hart om te begrijpen....
     
    Image Hosted by ImageShack.us

    18-08-2009 om 20:22 geschreven door boke


    dag lieve vriendin
    ik wist wel dat een tekenbeet ernstige gevolgen kon hebben, maar zo ernstig had ik toch niet verwacht hoor. Vorige week had er zo'n lelijk beestje ons Taiboke weer te pakken, niettegenstaande hij elke maand een middel tegen teken krijgt. Wij maken altijd dat die beestjes morsdood zijn als we ze bij hem verwijderd hebben. Wij wensen je veel sterkte Mandy en hopen dat het de goede kant blijft uitgaan met Staf. DIkke knuffels, Patty
    taibo33.jpg

    Taiboke is alleen op stap
    om onze lieve blogvrienden een fijne avond te wensen.
    Veel liefs van Freddy en Patty en een dikke
    knuffel van onze drie kleine rakkertjes.

    18-08-2009 om 20:20 geschreven door Patty en Freddy


    goede middag Mandy en staf
    wij vinden dat heel moedig om dat allemaal bekend te maken Mandy ,wat zo'n klein diertje kan te weeg brengen ,wij hopen dat Staf er uiteindelijk door geraakt uit deze elende ,heel veel moed aan beide ,en lieve groetjes uit LIER xxxxxxx
    1245149370-640.gif
    het was niet mijn P.C. maar het internet dat uitgevallen is het heeft 1,1/2 dag ,en uren Telefoons geduurt eer alles terug in orde was.

    18-08-2009 om 16:17 geschreven door elisa - juliette


    Goed om te weten, Mandy
    Image and video hosting by TinyPic Goedemiddag Mandy, het was fijn vertoeven op uw blogje, ik wens u nog een fijne namiddag, lieve groetjes van Marianne

    18-08-2009 om 15:01 geschreven door Marianne


    Hemel, wat een verhaal
    Goed deze waarschuwing.Maar wat een akelig ziektebeeld,ik hoop, dat alles beter wordt, in de toekomst, maar het is gewoon eng, om te beseffen, wat zo'n klein ,vies beestje kan veroorzaken, Klik hier voor meer gratis...

    18-08-2009 om 12:35 geschreven door saartje


    Groetjes uit Koekelare

    rafenginette.gif
    Mandyke, wij komen u een zonnige dinsdag wensen.
    Dat is minder goed nieuws. Doe vele groetjes aan Staf en wens hem, ook voor u, veel sterkte en een spoedig beterschap.
    Groetjes en Knuff.....
    Raf en Ginette.

    18-08-2009 om 11:40 geschreven door rafsduivenloft


    Groetjes in de hoop dat alles goedkomt!
    20.gif"border="0" Wat een lekker weertje thuis toch! Gratis bovendien . Profiteer ervan hoor! Carine

    18-08-2009 om 11:10 geschreven door wiely


    Zonnige dinsdaggroetjes lieve vrienden...knuffelke
    2itsj08.jpg Jawadde Mandy en Stafke wat hebben jullie wat doorstaan zeg!!! een teekbeet kan dodelijk zijn!!! het nestelt hem zodanig dat alle organen kunnen aangetast worden,heb dit gezien op tv en de hypnoze zou zo vlug mogelijk moeten kunnen vastgesteld worden,het is te hopen lieverds dat Stafke vlug herstelt,krijg hij nu nog altijd baxters???

    18-08-2009 om 10:08 geschreven door rudy en solange


    Fijn dat je daarvoor verwittigd Mandy,
    .
    1dsc4461bewerkt2.jpg
    Kan er van meespreken en ik had geluk dat de dokter de eerste conclussie juist zag. biotica kuren en regelmatig bloedkontroles. Liefs een spoedig normaal herstel en nog een fijne dag Rik en Mik

    18-08-2009 om 08:24 geschreven door Rik


    LIEVE GROETJES VAN
    dinsdag.jpg
                                                                     

    18-08-2009 om 07:57 geschreven door Ester en Leon


    goede morgen blogmaatje
    Image and video hosting by TinyPic


    Mooie foto van jou en Duckske ! Ik lees dit hier en hoor er de laatste tijd veel over, en zeggen dat ik zolang teken uit de vacht van de hondjes heb gehaald toen ik nog hondentrimster was, heb er toen helemal niet bij stil gestaan, ik heb geluk gehad dan... Gaat erg warm worden Mandy zal weer zweten zijn hier, mag van mij eens normale temperaturen zijn hoor ! knuffff ....

    18-08-2009 om 07:02 geschreven door tarali


    Goedenmorgen
    Ik ga voor Staf duimen Mandyke ik zag dat hij aan de baxters zit deze week ,hopelijk levert het iets op.

    Een fijne dinsdag wens ik jullie toe ondanks al de problemen maatje ,ik ga verder op ronde want ik ben oma van dienst deze middag



    Dank u wel maatje

    Image and video hosting by TinyPic

    Voor al die lieve woordjes en vriendschap,

    langs het kabeltje die ik van je kreeg

    lieve groetjes en knufffffff van ikke voor jou

    18-08-2009 om 06:42 geschreven door Jeske


    lieve groetjes van ...
    knopdsc02735.jpg

    Wanneer vriendschap eenmaal diep
    geworteld is, is zij een plant die door
    geen enkele storm kan worden ontworteld.
     Lieve groetjes van Freddy en Patty
    en een dikke knuffel
    van onze drie kapoentjes.

    18-08-2009 om 03:22 geschreven door Patty en Freddy


    Warme groetjes dikke knuffel Mandy
    oietwinklesmkb.gif

    18-08-2009 om 02:32 geschreven door Diana


    dag Mandy

    2wlsima.gif
    2zfpxk2.gif
    Zonnige groetjes gewenst !!
    Mijn hondje heebt eens zo een beet gehad ..moest toen dringend naar de veearts hoor ..was er echt ziek van

    18-08-2009 om 01:39 geschreven door Els Nobless


    Bedankt nogmaals lieve mandy voor deze tips

    Image and video hosting by TinyPic
    Ik wens u een blijde dag toe
    geniet van alles wat je vandaag gaat doen ..
    Veel liefs van Mia

    18-08-2009 om 00:14 geschreven door Mia




        
    Foto

                
    Foto

          
    Foto

         
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

        
    Foto

        



        
    Foto

        
    Foto

        
    Foto

         
    Foto

        
    Foto

        
                TIJD

     Ik wens jou
    TIJD
     TIJD,
    je zélf te vinden :
     elke dag, elk uur
     als geluk te ondervinden.

     Ik wens jou
    TIJD
     nieuw te hopen,
     lief te hebben.

     Ik wens jou :
     TIJD
    te hebben om te
     
    LEVEN

         
    Foto

    Foto

    Foto

    PLUK de DAG !!!
    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

        
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

            
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto



    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!