Foto
   
    
Foto
Foto
Foto
Foto
   
  
Foto
          
Foto
   
Foto
     
    
Foto
     
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
  • Humo
  • Gazet van Antwerpen
  • Webcam Ehrwald
  • Wereld foto's
  • Awards
  • Prachtige natuur.
  • Tiroler tageszeitung
    Inhoud blog
  • Laatste rustplaats Mandy
  • Mijn laatste trein
  • Dreef Vorselaar in de herfst
  • 1 November - Allerheiligen
  • Bauernmadl van Ernst Holzmann
    Foto
    Foto
    Foto
    Archief per jaar
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2004
  • -0001
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
            
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
       

    .Mandysblog.

    20-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
                          


    Dit is een verhaal om zoveel mogelijk mensen te waarschuwen :

    In augustus 2008 kreeg mijn vriend moeilijkheden bij het stappen, en dat ging van kwaad naar erger, dus raadpleegden wij onze huisarts.

    Die stuurde ons door naar een specialist, een fysiologe. Hij werd daar onderzocht, en vervolgens moest hij onder de MRI scan. Drie dagen na elkaar werden er scans genomen.

    Alles leek helemaal normaal, er werd niets gevonden, dus de specialist stuurde ons verder naar een specialist Neurologie. Het zou met het zenuwstelsel te maken hebben, maar ondertussen waren we al september…en verslechterde de toestand. Zijn rechterbeen was stilaan maar zeker aan het verlammen.

    Terug scans met contraststof van zijn hoofd, rug, en buik. Ook deze uitslagen waren allemaal goed.

    We zijn dan nog een paar dagen naar Zwitserland geweest, en dat hadden we bij nader inzien best niet meer gedaan, maar we hadden wel de toestemming van de specialist.

    Terug thuis van het korte tripje opnieuw naar de specialist, want hij had ondertussen een medicament gekregen voor de ziekte van Parkinson – “baat het niet, dan schaadt het niet”-, maar dat heeft helemaal geen nut gehad; hij heeft deze ziekte ook helemaal niet.

    De verlamming slaat nu ook toe op zijn linkerbeen, en hij wordt opgenomen in het ziekenhuis.

    Daar werden weer scans genomen, tbc-testen gedaan, want ook daar in het ziekenhuis stonden ze voor een raadsel.

    Ondertussen zijn we al eind oktober….en door toeval - of was het een bewaarengel - en een gesprek met een verpleegster over een TEKENBEET, is van dan af aan alles in een versneld tempo gegaan.

    De onderzoeken die hij toen onderging waren pijnlijk maar beslissend. Er werd hersenvocht uit zijn rug getrokken, en daarna werd er een stukje hersenvlies uit zijn hoofd gehaald , een punctie , maar niet te onderschatten hoor. Het was een snede van meer dan 10cm met 13 haakjes, en dit stukje hersenvliesweefsel werd dan op kweek gezet. Zo een programma duurt 10 tot 14 dagen.

    Deze testen bevestigden wel degelijk hun conclusie dat hij besmet is door de ziekte van Lyme oftewel Borrelia, duidelijk veroorzaakt door de Teek.

    Tot hiertoe kreeg hij nog geen medicatie, en werd de verlamming zo erg dat hij zich bijna niet meer kon verplaatsen.

    We schrijven nu eind november. Het verdikt is gevallen : een zware bacteriële hersenvliesontsteking  ten gevolge van een Tekenbeet. Een zware Antibioticakuur van 28 dagen wordt gestart, nog een week in het ziekenhuis, en dan verder elke dag naar een ziekenhuis dichter bij huis, om een baxter Antibiotica, tot 30 december.

    Na dit alles was hij 10kg vermagerd, en een wrak !

    Al is hij nu terug aan de beterhand, hij heeft nog een lange weg van herstel en revalidatie af te leggen. Af te wachten ook of/wat "overblijft" : de Lyme-bacterie kan zich overal in het lichaam nestelen, en problemen (blijven) veroorzaken.

    Ik schrijf dit neer om mensen te waarschuwen wat een Tekenbeet kan veroorzaken.

    Dat wij beiden een zware tijd beleefd hebben - o.a. door de langdurige onzekerheid – hoeft geen betoog.

    Denk eraan : het kan iedereen overkomen, en de door het Lyme-virus besmette teken breiden zich hand over hand uit, en wie loopt er niet eens in het gras !
    Goede raad : bij een tekenbeet binnen de 48 uur naar de huisdokter om antibiotica.

    Mandy



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (33)

    06-02-2009
    Goede middag Mandy
    Bedankt om us bericht in mijn gastenboek, uiteraard ik ken de trammezandlei ik woon daar niet ver vandaan. Proficiat met uw mooie website. Ik wens u een fijn weekend. Groetjes uit Merksem Staf

    06-02-2009 om 13:52 geschreven door Staf


    Geschrokken
    ben ik door dat verhaal op uw blog, Mandy! Ik sluit me graag aan bij de anderen die uw vriend het beste toewensen! Dank ook voor je trouw bezoek aan mijn blog. Fijn weekend! Roland

    06-02-2009 om 11:08 geschreven door Frankie


    04-02-2009
    Goeden avond Mandy
    .
    26dsc2755bewerkt1rz8.jpg
    Heb artikel met stomme verbazing gelezen. Mijn tekenbeet ging na een maand de slechte kant op en een Franse arts wist meteen wat te doen. Wij hopen dat je vriend snel mag herstellen en terug een normaal lev en kan leiden; Sterkte en veel liefs van ons beiden Rik en Mik. P.S. Blij echter dat je iedereen op de gevaren wijst.

    04-02-2009 om 21:53 geschreven door Rik


    02-02-2009
    Uw verhaal over een theek
    Lieve Mandy, Je hebt mooi verwoord tot in detail toe en wat de gevolgen kunnen zijn. Ik heb er over gehoord en sedert toen ben ik voorzichtig in mijn tuin vol fruitbomen. Met het lezen van uw verhaal en ook alle reacties hierover is het me duidelijk. Bedankt voor jou bezoekje, niets is toeval zeg ik altijd want er is een leiding. Het voornaamste nu, is een snelle beterschap voor jou vriend en daar zal ik aan denken. Groetjes en liefs van Michel

    02-02-2009 om 20:16 geschreven door maatje


    25-01-2009
    sterkte
    13.gif beterschap met je vriend mandy hopelijk komt alles weer helemaal goed heel veel sterkte groetjes fien

    25-01-2009 om 23:29 geschreven door fien


    24-01-2009
    Hai
    Ik heb het artikel over de tekenbeet gelezen. Heel hartelijk bedankt door dit zo expliciet mogelijk te weergeven. Wat een onderzoeken en natuurlijk pijn en die vreselijk onzekerheid. IK hoop van harte dat alles ok is nu. Mijn kleinzoon van 13 is bij de scouting en ik heb hem gevraagd dit artikel ook heel goed te lezen. Een gezellige blog. Ik kom zeker terug. Alsnog een fijn weekend. Gisteren mijn verjaardag gevierd met de kids en vrienden dus nu heb ik een dagje nodig om de boel weer aan kant te krijgen. De komende weekend genieten van de vele bloemen die ik gekregen heb.

    24-01-2009 om 10:55 geschreven door Milly-Antoinet


    23-01-2009
    Groetjes uit Overmere
    Photobucket

    23-01-2009 om 21:31 geschreven door fabi


    goede avond Mandy
    bladcactussb1.jpg
    heel lief hoor dat je dit met je mede bloggers wil delen en ons op de hoogte brengen dat we extra moeten op letten voor die kleine diertjes dat ze zomaar een mensen leven kunnen verwoesten wij hopen dat alles nog goed komt met je vriend en veel moed samen ,nog lieve groetjes uit LIER

    23-01-2009 om 21:12 geschreven door elisa - juliette


    Beste Mandy
    Hopelijk geneest uw man vlug van die tekenbeet.Ben blij dat ik dit gelezen heb.een gewaarschuuwd mens is er twee waard !groetjes en eht beste.Mia

    23-01-2009 om 13:42 geschreven door mia


    22-01-2009
    Lieve Mandy...
    ik wist niet dat dit zo erg kon zijn.je hoort hier en daar eens iets.. beterschap wens ik uw vriend natuurlijk....liefsImage Hosted by ImageShack.us van Alda...

    22-01-2009 om 22:09 geschreven door alda bosmans


    hallo Mandy
    Wat een enge gedachten zeg, wat zo,n beestje allemaal teweeg kan brengen
    Beterschap en sterkte
    Een fijne dag Nou hier is het zo fijn niet
    Koud en regen en Wind
    Dus binnenblijven maar
    Liefs Corry
    buttonrozeroodxx2.gif

    22-01-2009 om 15:58 geschreven door corry


    Bezoekje uit het natte stormachtige Oostende
    Het was weer een tijdje geleden dat ik hier op bezoek was. Met dit stormachtige weer hebben we even tijd en kunnen rustig rondkijken en genieten van je mooie blog. Ik wens jullie veel sterkte en een vlugge goede genezing voor je vriend. Geniet van elk moment. Groetjes, smakelijk en geniet van het gure weer van achter het raam.



    22-01-2009 om 15:46 geschreven door Jenthe


    Hallo Mandy.
    eventuelebuttonoh6.jpg Een 15-tal jaren geleden heb ik de ziekte van Lyme meegebracht uit de Elzas. Een huidspecialist kwam op het idee dat het wel eens een tekenbeet kon zijn. Ik heb dan 4 maanden zware antibiotica moeten nemen en kon de ganse zomer niet buiten komen omdat ik over mijn ganse lichaam rode vlekken kreeg. Ook mijn lever was aangetast. Het is dus een gevaarlijk beestje. Het schijnt dat er in Oostenrijk ontzettend veel in de natuur aanwezig zijn. Sag mal, wass sind knüddelgrüsse? Knuddelgrüsse, Patrick.

    22-01-2009 om 12:36 geschreven door PATRICK BRAECKEVELT


    21-01-2009
    VOOR MORGEN EEN FIJNE DAG.
    Image and video hosting by TinyPic JA EEN TEKENBEET KAN VEEL AANRICHTEN,ZONDER DAT JE HET WEET ZIE JE WEL.EEN FIJNE NACHT MET GROETJES JOSE.

    21-01-2009 om 22:45 geschreven door JOSE DE JONG


    groet van Gitta
    xgroetjesvanmij.gif
    Lieve Mandy, wat een zorg en verdriet. Ik ken het hele verhaal, ik heb met mijn broer hetzelfde meegemaakt. Hij is nu genezen. Ik heb je een e-mail gestuurd. ---------------------------------- Na een paar dagen wordt de plek waar de teek zit een ronde rode vlek en vaak zijn er ziekteverschijnselen die op een griepje lijken : met sneltreinvaart naar de dokter. -------------------------------- Het is heel goed dat je de mensen hierop opmerkzaam maakt. Mooi, dat liedje van de Nachtigall. Krijg ik een beetje "heimwee" gevoel van. Alle liefs en veel sterkte en goede wensen voor jou en je vriend.Hartelijke groeten Gitta.

    21-01-2009 om 19:02 geschreven door Gittamaria


    dag mandy
    potverdorie meid, wat hebben jullie allemaal meegemaakt, ik heb ook al gehoord dat een tekenbeet zo gevaarlijk kan zijn, maar dit is toch wel een serieuze toestand he, ik wens jou vriend veel beterschap en hopelijk komt alles spoedig terug in orde ... nog een fijne woensdag kom ik je wensen lieve groetjes Image Hosted by ImageShack.us

    21-01-2009 om 09:08 geschreven door besoto


    20-01-2009
    Avond groetjes lieve mandy en wat ben ik blij met deze informatie ..ik hoop op een spoedig en voledig herstel voor je vriend
    Image and video hosting by TinyPic

    20-01-2009 om 21:29 geschreven door Mia van beek


    goede avond lieve Mandy..liefs Nicole
    IK HOOP DAT ALLES WEER GOED KOMT MET U VRIEND JE HEBT HET MOOI BESCHREVEN DIKKE KNUFF..NICOLE Image and video hosting by TinyPic

    20-01-2009 om 21:12 geschreven door nicole


    goede avond Mandy !!!!!!!
    Weet er alles van ,heb de ziekte van lyme ook gehad !maar was er gelukkig op tijd bij!!!mijn bloed werd opgestuurd naar antwerpen naar het tropich instituut ,gelukkig op tijd,dat blijft 5 jaar in je bloed zitten soms heb ik nog wat last dat mijn handen of benen verlamming geven , maar het gaat ,heb nooit de teek gezien erg he!!!!!! Image Hosted by ImageShack.us

    20-01-2009 om 20:56 geschreven door Georgette


    ppsje ,wandelingen en soms nog iets anders
    ja dat is iets waar wij als wandelaars in de bossen opletten voor ons en onze honden,is echt nodig hebben daarom die tang altijd bij draaien en uit trekken zodat je de kop zeker heb Kom even onze BELLA voorstellen 2czx741.jpg Groetjes uit middelkerke

    20-01-2009 om 20:53 geschreven door georges


    WANDELGROETJES UIT BORGLOON


    GROETJES OP DINSDAG

    free myspace graphics :: myspace images :: myspace pictures free myspace layouts


    VAN JOHNNY EN CHRISTIANE

    20-01-2009 om 20:40 geschreven door Johnny en Christiane


    de tekenbeet
    Je hebt het artikel heel goed geschreven Mandy, ik denk dat het wel zal aanslaan bij mensen, maar sommige mensen zullen het zelf niet weten dat ze een teek hebben, in het begin is hij zo klein, maar een speldenkopje hé. Dat kleine beestje kan verschrikkelijke gevolgen hebben als het bijt. Ik ben blij voor jullie dat Staf toch aan de beterhand is nu. 1000479zi7.jpg LIEVE GROETJES VAN YESSIE

    20-01-2009 om 20:21 geschreven door YESSIE


    Lieve Groetjes







    20-01-2009 om 16:21 geschreven door Lana & Pip & Eddy


    Lieve Mandy..wat een teek kan veroorzaken..maanden van miserie voor Jullie!
    Knuffs aan Ducksen..veel liefs Vivi.
    jfygko.jpg

    20-01-2009 om 14:21 geschreven door Vivi


    Ik daar al eens iets over gelezen maar dat het zo erg kon zijn wist ik niet
    Ik hoop dat hij er terug bovenop komt,wens hem beterschap en aan allen. Image and video hosting by TinyPic

    20-01-2009 om 12:59 geschreven door alfons


    Fijn dat je het onderwerp aansnijdt, wij als leden van een hondenschool kenden dit probleem wel.
    Klik hier voor meer gratis plaatjes Een fijne dinsdag. xXx Carine

    20-01-2009 om 10:49 geschreven door wiely


    Ik vergeet de heft nog met dat beestje
    Image Hosted by ImageShack.us
    Maatje,

    ik wens je een fijne dinsdag

    Met alles erop en eraan
    DIKKE KNUFF JESKE

    20-01-2009 om 10:32 geschreven door Jeske


    Kiekeboe
    Awel Mandy dat hebt gij heel ferm gedaan zunne

    Want er wordt nog al eens meegelachen met dat onozel beestje

    Maar een gewaarschuwd mens telt voor twee

    En ze zitten er veel van die beestjes hopelijk zijn ze wat gedunt met dit vriesweer

    20-01-2009 om 10:32 geschreven door Jeske


    eng
    Dag Mandy Ik zag dat je blog was bijgewerkt dus ik ben maar eens binnengesprongen. En meteen zo'n eng verhaal. Ik had er al eens eerder van gehoord. Je zou bijna bang worden om nog eens gewoon in het gras te gaan liggen. groetjes. Loewiesa Loewiesa

    20-01-2009 om 10:28 geschreven door Loewiesa


    Lieve Mandy..hier ben ik toch behoorlijk van geschrokken, dank je wel voor de waarschuwing en ik hoop dat je vriend heeeeeeeel snel opknapt,dit is echt niet niks
    Image and video hosting by TinyPic
    Een hele fijne en een gezellige dinsdag wens ik je toe
    Hopelijk dat het droog blijft vandaag
    Dikke knuff,liefs xxx..ps ik heb ook altijd veel schrik van Teken

    20-01-2009 om 09:43 geschreven door Jose


    PRETTIGE DINSDAG LIEVE VRIENDEN
    dinsdagwf6.gif

    20-01-2009 om 07:55 geschreven door Ester en Leon


    lieve groetjes van ...
    aaknoppa7.jpg


    Onze drie kapoentjes komen even 
    even piepen en wensen nog een
     fijne  dag en veel blogplezier.
    Lieve groetjes van Freddy en Patty
    en een dikke knuffel
    van onze drie rakkertjes

    20-01-2009 om 04:13 geschreven door Patty en Freddy


    Hallo

    Een beet van een teek is heel gevaarlijk...weet je dat het ongeveer het enigste dier is waar ik bang van ben...er zijn mensen die met mij lachen als ik zeg dat ik er bang van ben...maar laat ze maar lachen ik weet wat de gevolgen zijn...Ik hoop echt dat U man snel zal herstellen zonder blijvende gevolgen...lieve knuff voor jullie beide...xxx...


    20-01-2009 om 01:13 geschreven door Athea




        
    Foto

                
    Foto

          
    Foto

         
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

        
    Foto

        



        
    Foto

        
    Foto

        
    Foto

         
    Foto

        
    Foto

        
                TIJD

     Ik wens jou
    TIJD
     TIJD,
    je zélf te vinden :
     elke dag, elk uur
     als geluk te ondervinden.

     Ik wens jou
    TIJD
     nieuw te hopen,
     lief te hebben.

     Ik wens jou :
     TIJD
    te hebben om te
     
    LEVEN

         
    Foto

    Foto

    Foto

    PLUK de DAG !!!
    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

        
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

            
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto



    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!