NIEUW: Blog reclamevrij maken?
OVERIGE BLOGS BEZOEKJES
 • linecia
 • patrice
 • bemoedigendewoorden
 • hoh
 • LEVENSVERHAAL

  EDGAR GING OP JONGE LEEFTIJD TEGEN DE REGELS IN: IK HEB EEN NIEUW LEVEN GEKREGEN☻
  5 mei☻
  Edgar Linscheer werkt bij het Leger des Heils met jongeren die onder andere worstelen met verslaving. Hij is een ‘ervaringsdeskundige’. Hoewel hij een goede opvoeding kreeg, ging hij al jong tegen de regels in. Hij was nog maar 13 jaar toen hij zijn eerste jointje rookte.
  Edgar: "Ik was als kind niet makkelijk en doordat mijn vader al jong overleed, heb ik nooit de kans gekregen om het daar met hem over te hebben. Ik had vaak gehoord over vaderliefde maar wist eigenlijk niet wat dat was. Toen de problemen steeds groter werden, werd Edgar uit huis geplaatst. Drugs en criminaliteit waren aan de orde van de dag. Toen ik weer een keer ging gebruiken, nam mijn neef mij onder zijn hoede. Hij zei; dit gaat zo niet langer. Heeft er ooit weleens iemand voor jou gebeden?
  Vervolgens leidde hij mij naar de troon van God, om los te komen van mijn verslaving. Daar gebeurde iets. Ik brak, ik begon te huilen. Ik ervaarde Gods vaderliefde. Ik leerde dat Jezus aannemen en Jezus volgen twee verschillende dingen zijn. Ik probeerde Bijbel te lezen, te bidden, maar ik vergat te leven zoals Jezus dat van mij vraagt. Het begint bij geloven. Jezus is voor mij aan het kruis gestorven om mij vrij te maken. Geloof ik dat echt? Ik moest me gaan verdiepen in het woord. Ik heb een nieuw leven gekregen."

  LEVENSVERHAAL

  VROEGER DOODDE ZE ONGEBOREN KINDEREN, NU MAG ZE HEN REDDEN☻
  5 mei☻
  "Ik ben elke dag dankbaar dat we een Redder hebben, dat Hij ons vergeeft. Ik ben zo dankbaar dat Hij mij nu gebruikt om baby’s te redden, terwijl ik hen voorheen doodde." Dit zijn woorden van Kathi Aultman.
  "Als aborteur was ik werkzaam in een kliniek in Florida. Ik vond dat vrouwen zelf moesten kunnen beslissen of ze zwanger wilden zijn of niet. Ik hechtte daarbij geen enkele waarde aan de foetus. Het fascineerde me juist om de geaborteerde delen van een ongeboren kindje te checken. Ik keek er alleen maar naar vanuit een wetenschappelijk standpunt, zonder enige emotie.""Ik ben dankbaar voor elke mogelijkheid die ik krijg om me uit te spreken voor al die ongeboren kinderen die beschermd moeten worden." Toen Aultman worstelde met deze zaak, ging ze een keer naar de kerk, waarna ze met de voorganger sprak. Het wonder gebeurde dat ze tot geloof in de Heere Jezus kwam. Ze moest nog veel leren, maar de Heere begon in haar te werken en haar leven begon te veranderen. Eén van de grootste veranderingen was wel dat ze tot het inzicht kwam dat ze geen ongeboren kinderen meer wilde aborteren. Bron:cip

  Bron:cip/levensverhaal

  LEVENSVERHAAL
  MARINAS LEVEN KENMERKT ZICH DOOR ZIEKTE☻
  12 mei☻
  "Mijn leven kenmerkt zich door ziekte. Door benauwdheid. Door jeuk," schrijft Marina de Haan. "Ik balanceer op ambitie en ziekte. Of balanseer ik juist op gezondheid? Ik doe er alles in mijn persoonlijke macht aan om gezond te zijn en te blijven. Maar met ziektes als astma en eczeem zijn het vooral de krachten van buitenaf waar ik mee te dealen heb."
  "Benauwde en wanhopige momenten keerden terug in mijn geheugen. Maar ook liefdevolle en kostbare momenten. Want in die wanhoop, in de pijn, in de jeuk, zit een zilveren omlijning. Daar is een regenboog, een zonnestraal. Juist op momenten dat ik de kracht niet meer had om door te zetten, was het alsof God naar mij knipoogde en mij een duwtje in de rug gaf om niet op te geven." Marina hoopt dat deze video je inspireert en motiveert om altijd hoopvol te blijven.

  (Bron:cip)

  LEVENSVERHAAL

  ELAZAR ZOU LEVEN ALS EEN KASTPLANTJE MAAR NU EEN GEZONDE JONGEN☻
  12 mei☻
  Elazar is nog maar 15 maanden oud wanneer hij met spoed naar het ziekenhuis wordt gebracht. Uit scans blijkt dat hij een hersenbloeding heeft en dat hij zal overlijden of als een kasplantje zal worden, meldt Xpedition Glory.
  Ouders Jolanda en Glenn geloven in wonderen en besluiten iedereen in hun omgeving te vragen mee te bidden. Nu, bijna tien jaar later, is Elazar een gezonde jongen die normaal functioneert. En wat blijkt nu? Hersenscans laten nog steeds hersenbeschadiging zien! Een wonder?

  Rondvraag / Poll
  BESTAAT GOD VOOR U
  Ja
  Nee
  Ik weet dat er iets is
  U hebt een engel op uw schouder
  Ik ben athiŽst
  U gelooft in uw zelf
  U hebt God niet nodig want het gaat goed
  Je wilt zelf bepalen hoe u wenst te leven
  Bekijk resultaat


  ER IS GEEN REDEN OM BANG TE ZIJN☻
  18 mei☻
  Will Smith is niet alleen een hele goede acteur, hij is ook een inspirerende man. Onlangs sprak hij over de kracht van angst en hoe we die angst moeten overwinnen om dat te ervaren wat God voor ons heeft weggelegd. “Het probleem met angst is dat het liegt,” zei Smith. Hij nam ons mee naar de keer dat hij ging skydiven. Hij moest zijn eigen angsten overwinnen. De nacht voor de sprong maakte hij zich veel zorgen. Angst had hem in zijn macht tot het moment dat hij daadwerkelijk uit het vliegtuig sprong. “De man neemt je mee naar de rand. Je staat daar op je tenen en je kijkt naar beneden de DOOD in”, grapte hij. “Dan val je het vliegtuig uit en in een seconde realiseer je je dat het de mooiste ervaring van je leven is. Je vliegt! Er is helemaal geen angst. Je realiseert je dat er op het punt van maximaal gevaar geen enkele angst is. Het is zalig!” De les die Smith leerde was als volgt: Waarom ben je de nacht ervoor zo bang? Waarom was je bang in de auto? Waarom kon je niet van je ontbijt genieten? "Er is geen reden om bang te zijn. Het maakt slechts je dag kapot. En het moment dat je werkelijk angstig zou moeten zijn, is de meest mooie ervaring van je leven.” “God plaatst de mooiste dingen in het leven aan de andere kant van angst.” Bekijk zijn inspirerende speech hieronder. Bron:cip

  VAKANTIEBIJBELGIDS; MET VOLLE TEUGEN☻
  18 mei☻
  De jaarlijkse Vakantiebijbelgids van Ark Mission is weer beschikbaar. Dit jaar is het thema ‘Met volle teugen!’. Drie weken lang ontdek je in deze gids het goede leven met God; Hij leidt je naar grazige weiden, Hij geeft je levend water en Hij nodigt je uit om bij Hem te komen als je moe bent. Een aantal vragen aan de auteur, Lianne Post.
  Jij schreef dit jaar de Vakantiebijbelgids voor Ark Mission, met als thema ‘Met volle teugen!’. Heb je ook met volle teugen genoten van het schrijven van de gids?
  "Ja, het was heerlijk om deze Vakantiebijbelgids te schrijven. Toen het buiten nog kaal, grijs en koud was, deed ik alsof het hartje zomer was. In gedachten liep ik dan met blote voeten door het gras of maakte ik in een korte broek een bergwandeling. Een prima manier om de winter door te komen!""Als we denken aan leven met God, dan hebben we het al gauw over bidden en Bijbellezen. Logisch ook, maar juist die dingen zijn soms best lastig. Het blijft vaak zo rationeel, zo gericht op woorden en zinnen. De momenten waarop ik echt met volle teugen kan genieten van het leven met God, zijn de momenten waarop ik Hem ervaar in Zijn schepping. Dat zijn ook de momenten waarop Bijbelteksten vanzelf tot leven komen en je spontaan begint met bidden. De zomervakantie is natuurlijk de uitgelezen periode om daarmee aan de slag te gaan."Bron:cip

  ALS JE GELUKKIG WILT ZIJN DAN MOET JE ZELF JE LEVENSKEUZE KUNNEN MAKEN☻
  18 mei☻
  Hoe wordt je gelukkig? Wat zegt de Bijbel erover? En de wetenschap? In dit gesprek behandelen we twee aspecten die van invloed zijn op je geluksniveau: vrijheid van levenskeuze, vrijheid van corruptie. 
  Het is voor je geluk belangrijk dat je zelf keuzes kunt maken, over hoe je wilt leven. Rik, over die vrijheid van levenskeuzes: "Het komt in veel kerken voor; dat de kerk bepaalt wat je wel en niet mag. Hoe je wel en niet moet leven." 
  Martien Timmer (3:15): "God geeft ons vrijheid van levenskeuzes. God dwingt ons bijvoorbeeld niet om Hem te volgen. God zegt dus tegen ons: jullie moeten in jullie eigen tijd de keuzes maken die jullie belangrijk vinden in je leven. De mens moet voor Hem kiezen, Hij wil dat niet afdwingen. Als God dat voor principe heeft neergelegd dan is het belangrijk om dat te volgen." Daaruit volgt: "Moet je dan zoveel in regels vervallen? Mensen hun levenskeuzes opleggen? Dat is de vraag."
  "We zouden wegwijzers moeten zijn naar geluk, als christenen. En dat er vrijheid is om zelf te kiezen." 
  Wat wel belangrijk is, als het gaat om de levenskeuzes die je maakt: je moet wel kunnen kiezen. "We zouden cursussen kiezen moeten geven. Want hoe kies je? En met welke motivatie?" 
  "Kies goed! Zoek advies bij vrienden. Praat met God." 

  ALPHA

  NINA IS GELOVIG OPGEVOED☻
  5 mei☻
  Nina is gelovig opgevoed maar toch had ze er vroeger niet zo veel mee. ‘Ik deed vaak alsof ik ziek was of dat ik door de wekker heen was geslapen als we naar de kerk gingen, maar dat is inmiddels anders sinds het Alpha weekend. Vanaf dat moment dacht ik: Dit is chill! Je wordt er gewoon heel erg blij van als je echt die keuze hebt gemaakt! Ik krijg er een soort van rust voor terug en energie tegelijk. Ik weet het niet maar het is gewoon heel erg leuk om gelovig te zijn. Door mee te doen aan de Alpha-Youth cursus is Nina enthousiast geworden over het geloof. ‘Het is een heel leuk concept. Je gaat met elkaar eten en in gesprek over een goed onderwerp. Je kunt in die gesprekken vragen stellen zoals: waarom gebeuren en zulke slechte dingen als die God zo goed is? Het verveelt niet. Ik heb vier keer dezelfde cursus gedaan! Dat kan, zeker omdat je elk jaar weer met andere mensen samen zit en andere dingen beleeft. Er komen ook hele goede vriendschappen uit.’

  Image and video hosting by TinyPic

  ERGENS VOELDE HIJ DAT ER ERGENS IETS MOEST ZIJN☻
  24 mei☻
  Tom van de Broek, 17 jaar, wist dat er wel iets moest zijn. Maar een God? Dat is toch eigenlijk maar onzin?!
  Mijn ouders en ik gingen niet naar de kerk, ik had ook nog nooit gebeden. Maar ergens voelde ik dat er wel iets moest zijn, er gebeurde teveel dingen die geen toeval konden zijn. Mensen die zijn genezen na een gebed bijvoorbeeld. Ik had een heleboel vragen over het bestaan van God, toen vroeg een vriend mij mee naar Alpha – Youth. Best spannend, want de kerk en al die dingen leken me eigenlijk best saai. Ik begreep ook niet zo goed waarom mensen naar de kerk gingen, ik vond het eigenlijk maar onzin. Maar ik had ook een heleboel vragen, en Alpha – Youth leek me daarom wel interessant. Uiteindelijk was het echt super! Het was erg gezellig om samen te eten en vervolgens met elkaar te praten over het geloof. Door Alpha – Youth ben ik tot geloof gekomen. Ik leerde steeds meer over het verhaal van Jezus, en weet nu dat het allemaal echt waar is! Ook ben ik met vrienden naar de kerk geweest, en daar voelde ik voor het eerst de aanwezigheid van God. Dat was voor mij een bevestiging dat het echt is! Nu bid ik bijna elke dag, en ik ga zelfs naar de kerk. Mijn vrienden geloven niet in God, maar toch gaan ze wel eens mee. Ze zijn stiekem ook best nieuwsgierig, dat vind ik echt leuk om te zien. Bij Alpha – Youth krijg je veel duidelijkheid over alles wat je wilt weten over het geloof, dat er een God is die je gemaakt heeft en van je houdt. Ik weet zeker dat als je naar God op zoek gaat, je hem zult vinden!

  MEDICIJNENGEBRUIK☻
  5 mei☻
  Soms heb je een tijdje medicijnen nodig op doktersvoorschrift. Maar het kan ook zo zijn, dat je deze medicijnen te lang blijft gebruiken en niet meer zonder deze medicijnen kan functioneren, terwijl dat eigenlijk niet de bedoeling is.
  Kalmerende middelen kunnen goed zijn om je tijdelijke rust te geven bij stress op je werk, slaapproblemen of spanningen thuis. Maar als je ze te lang gebruikt, kun je er afhankelijk van worden. Je kunt last krijgen van stemmingswisselingen of een slecht geheugen. Je eetlust en vermoeidheid nemen toe. Stoppen met onnodig medicijngebruik levert je dan een betere gezondheid op: je bent weer helderder, minder slaperig en je geheugen wordt beter. Vind jij het moeilijk om te stoppen? We helpen je graag. Herken jij een of meer van de volgende dingen: Je gebruikt de medicijnen niet (meer) op doktersvoorschrift ☻Je wilt zonder medicatie rust leren vinden en beter leren slapen☻ Door het medicijngebruik word je suf en lusteloos ☻Als je geen medicijnen gebruikt voel je je angstig, depressief of snel geïrriteerd ☻Je maakt je zorgen over iemand in je omgeving

  www.terwille.nl


  BIJBELSTUDIE HET LEVENDE WOORD VAN GOD☻ 12 mei☻ "Het Woord van God is levend en krachtig", zoals ze van zichzelf getuigd. Begrijpelijk, want het is het Woord van de levende God. Alle dingen zijn uit het Woord voortgekomen. De neerslag van het levende Woord vinden we in "de heilige Schriften", dat dan ook prompt "van God geïnsprieerd" heet. Letterlijk "God geblazen". Zoals ooit de eerste mens door God ingeblazen en "alzo een levende ziel" werd, zo zijn ook de heilige Schriften "van God geblazen" en daarom levend. Gevormd door geschriften, ontstaan op zoveel plaatsen en gedurende vele, vele eeuwen, vormt het niettemin een wonderbaarlijke eenheid. .

  BIJBELSTUDIE

  BRIEF VAN GOD AAN JOU☻ 12 mei☻ Jij kent Mij misschien niet, maar Ik ken je helemaal zoals je bent. Ik weet het als je zit en als je weer opstaat. Alles wat je doet, is Mij bekend. Zelfs al de haren op jouw hoofd zijn geteld. Want je bent gemaakt naar Mijn evenbeeld. In Mij leef, beweeg en ben je. Want je bent uit Mij voortgekomen. Ik kende je al voordat je gevormd werd. Ik koos je toen Ik de schepping voorbereidde. Je bent geen mislukking, elke dag van jouw leven staat in Mijn boek opgeschreven. Ik bepaalde de precieze datum van jouw geboorte en waar je zou wonen. Je bent vol eerbied en prachtig gemaakt. Ik heb je immers in de buik van jouw moeder gemaakt. En je voortgebracht op de dag van jouw geboorte.

  www.holyhome.nl

  VERHAAL

  familie-bewegende-animatie-0007

  EEN WAARGEBEURD VERHAAL☻ 12 mei☻ Er was eens een ongelovig echtpaar dat een dochtertje had. Ze vertelden hun dochter nooit van de Heere Jezus. Op een avond, het meisje was 5 jaar oud, hadden de vader en moeder ruzie met elkaar. De ruzie liep zo erg uit de hand, dat de vader de moeder met een geweer, voor de ogen van het meisje, doodde. Toen de vader de moeder gedood had, doodde hij zichzelf. Het kleine meisje had alles zien gebeuren.  Het meisje was vanaf toen een wees, en werd aan pleegouders ‘geschonken’. De pleegmoeder was een christin en nam de kleine mee naar de kerk. Toen de zondagsschool in die kerk weer begon, vertelde de moeder aan de leidster dat het meisje nog nooit iets van Jezus gehoord had en ze smeekte haar geduld te hebben met het meisje. Tijdens de les hield de leidster een plaat van de Heere Jezus omhoog en vroeg: “Weet één van jullie, wie dit is?” Het kleine meisje stak haar vinger op en zei: “Ik! Dat is die Man, die mij in de nacht dat mijn ouders stierven, vastgehouden had.”

  cadeua-en-geschenk-bewegende-animatie-0004

  EEN GOEDE KEUS☻ 12 mei☻ In het begin van de vorige eeuw was er in Engeland een rijke man die veel personeel had. Zijn naam was Lord Winston. Deze man had de gewoonte om met zijn verjaardag aan al zijn personeelsleden een cadeau te geven. Hij was een gelovig man, die oprecht de Heere vreesde. De Bijbel was voor hem van onschatbare waarde. Deze keer had hij besloten om zijn personeel te laten kiezen uit twee cadeaus: een Bijbel of een briefje van 5 pond, dat voor die tijd een aardig bedrag was. Hij riep zijn personeel bij elkaar. op tafel lagen de Bijbels en de briefjes van 5 pond. Als eerste mocht de chauffeur kiezen. Die zei: ‘Ik geloof niet in de Bijbel. Alles wat er in staat vind ik maar onzin. Wat moet ik dan met een Bijbel. Geef mij het geld maar, daar weet ik wel raad mee…’ Daarna was het dienstmeisje aan de beurt, een echt modepopje zo te zien. ‘Oh, zei ze, ik zag zo’n leuk jurkje in de winkel hangen, dat zou ik graag willen kopen. Nu neem ik het geld, dan kan ik dat snoezige jurkje lopen, want u moest eens weten wat dat allemaal kost en ja, je wilt er toch ook leuk uitzien.’ De kokkin had haar keus ook al gemaakt. Ze had het niet breed thuis en moest de eindjes aan elkaar knopen. Een briefje van 5 pond was meer welkom dan een Bijbel.

  taxus

  TAXUS TEGEN KANKER☻ 12 mei☻ Afgelopen donderdag heb ik voorlopig mijn laatste chemokuur gehad. Twee jaar geleden kreeg ik de diagnose ”uitgezaaide borstkanker”. Met behandelingen proberen de artsen de kankeractiviteit rustig te houden. Ik ben heel dankbaar dat dit tot nu toe goed is gelukt. De chemotherapie die ik kreeg, paclitaxel, wordt gemaakt van taxus, wat geldt voor ongeveer de helft van alle chemotherapieën. Medicatie uit de natuur dus. Begin jaren zeventig van de vorige eeuw werd ontdekt dat uit de schors van de taxus brevifolia een medicijn tegen kanker kon worden gemaakt. Na het nodige onderzoek ontdekten wetenschappers dat uit de veelvuldig in Europa voorkomende taxus baccata de stof baccatine gewonnen kon worden. Deze stof kan na een chemische bewerking worden omgezet in een bestanddeel voor de chemokuur die bekendstaat onder de namen taxol, paclitaxel en yewtaxan. Bron:refdag/column

  embryo

  BEZINNING OP EMBRYO ETHIEK URGENT☻ 12 mei☻ Wetenschappers hebben zonder ei- en zaadcel een muizenembryo gemaakt. De stap van muis naar mens is klein. Volgens Arthur Alderliesten is het daarom hoog tijd voor bezinning op deze ontwikkeling vanuit de christelijke ethiek. Het begin van het leven staat onder druk. Dat is heel concreet nu wetenschappers een synthetisch embryo van een muis gemaakt hebben. Zonder ei- en zaadcel is er een embryo ontstaan. De biomedische wetenschap dendert in een razend tempo voort, maar als christenen laten we weinig van ons horen. De Telegraaf (2-5) kopte zelfs: ”Leven geschapen zonder bevruchting”. Waar is onze ethische bezinning en waar zijn onze antwoorden? Synthetisch wil hier zeggen dat er geen ei- of zaadcel te pas komt aan deze manier van embryovorming. De mini-embryo’s van muizen zijn opgekweekt uit stamcellen en in een muizenbaarmoeder geplaatst. De mini-embryo’s hebben niet geleid tot de geboorte van kleine muisjes. Na nesteling in de baarmoederwand leefden de mini-embryo’s tot nu toe niet langer dan twee dagen. Bron:refdag/ethiek

   Bron:Refdag

  aapje

  SUPERLIEF SPIERWIT AAPJE GEBOREN IN BLIJDORP☺ 13 mei☺ In Diergaarde Blijdorp is een spierwit aapje geboren. Omdat moeder het jong dicht tegen zich aan houdt, weten ze nog niet of het een mannetje of een vrouwtje is. Franjeapen, ook wel colobusapen genoemd, worden met een spierwitte vacht geboren. Na verloop van tijd verandert hun vacht naar zwart-wit. De franjeapen danken hun naam aan de witte franjes op schouder en rug en de opvallende pluimstaart. In Blijdorp wonen nu, inclusief het kleintje, 9 van deze apen. Oorspronkelijk komen deze bladetende apen voor in de regenwouden en tropische bergwouden van Centraal-Afrika. In Diergaarde Blijdorp vind je ze in de kijkhut naast het gorilla-eiland.

  elkaar_helpen

  WEES BLIJ DAT WE ELKAAR HEBBEN☻ 12 mei☻ Emma Cornelisse (11) vind het belangrijk dat mensen vrede hebben en elkaar helpen. Daarom schrijft ze het volgende briefje.  “Hallo! Ik ben Emma en wil later psycholoog worden. Met mensen praten over dingen die niet fijn lopen of wat ze moeilijk vinden. Dat vind ik leuk om te doen. Niet om het geld, maar om mensen te helpen. Eigenlijk moet iedereen elkaar helpen, anders komen wij als mensen ook niet veel vooruit. Kijk naar de mensen in Afrika of India, die hebben het lang niet zo makkelijk als wij. Die zijn al onwijs blij met afgetrapte schoenen en wij vinden een Nokia al niet goed genoeg. Maak het makkelijker voor anderen en wees aardig tegen elkaar. Wees blij met dat we elkaar hebben. Kom, sta op voor anderen en help ook! Laten we elkaar steunen door dik en dun!”

  www.kits.nl

  caesarea-stad

  DE ROMEINSE STAD CAESEREA☻ 12 mei☻ De video van vandaag toont ons opnamen van de haven in Caesarea. De oude stad werd door Herodes tussen 22 en 10 voor Christus gebouwd ter ere van de Romeinse keizer Augustus, wiens volledige naam was 'keizer Caesar Augustus'. Vandaar de naam 'Caesarea'. Er werden talrijke luxueuze gebouwen neergezet, waaronder een amfitheater, dat tot op de dag van vandaag gebruikt wordt voor concerten. De oude haven is volledig gerestaureerd en is nu een populaire vakantiebestemming, niet alleen voor toeristen. Tegenwoordig zijn er ook verschillende cafés en restaurants aan de haven. In een multimediapresentatie kunt u meer te weten komen over de geschiedenis van deze plaats. De archeologische vindplaatsen in de Caesarea behoren tot de belangrijkste van Israël en de hele vindplaats is uitgeroepen tot Nationaal Park. De video geeft ons enkele indrukken van deze bijzondere plaats, die niet over het hoofd gezien mogen worden tijdens een reis naar Israël. juda

  DE JUDESCHE WOESTIJN☻ 12 mei☻ Nadat we gisteren de skyline van Tel Aviv konden bewonderen, neemt de video van vandaag ons mee naar de rust van de Judese woestijn, op een afstand van slechts een uur met de auto. Israël verenigt zoveel verschillende landschappen op een klein gebied dat het geen probleem is om de dag te beginnen met een kopje koffie in Tel Aviv en kort daarna te genieten van de eenzaamheid van de woestijn. Dus, drie minuten even weg van alles. Even naar de woestijn.

  electra

  PALESTIJNEN ZORGEN ZELF VOOR ELECTRICIETIJD VOORZIENING☻ 12 mei☻ Israël heeft na drie jaar onderhandelen met de Palestijnse Autoriteit een overeenkomst gesloten die de Palestijnen een eigen elektriciteitsvoorziening zal garanderen. Zij zullen niet langer afhankelijk zijn van Israël, dat de elektriciteitsvoorziening van de Palestijnen decennialang in handen heeft gehouden. Tot nu toe waren de ongeveer 3 miljoen Palestijnen die op de 'Westbank wonen voor hun elektriciteitsvoorziening afhankelijk van Israël en van Jordanië, dat Jericho en de Jordaanvallei van elektriciteit voorziet. In het kader van de overeenkomst, die een looptijd van vijftien jaar heeft, betalen de Palestijnse Autoriteit gefaseerd een schuld van 210 miljoen euro aan de Israëlische elektriciteitsmaatschappij (IEC). De nieuwe overeenkomst garandeert dat de Palestijnse schuld aan het Israëlische elektriciteitsbedrijf zal worden betaald. Er zijn vaak geschillen geweest tussen Israël en de Palestijnen over de onbetaalde schulden, die Israël niet kon innen bij bewoners van de Palestijnse gebieden. Na betaling van de schuld zal het Israëlische elektriciteitsbedrijf elektriciteit verkopen aan het Palestijnse energie­transport­bedrijf (PETL). Dit zal gebeuren via vier hoogspannings-verdeelstations, in Jalameh, Nablus, Ramallah en Tarqumiya, die de Israëlische elektriciteitsmaatschappij zal bouwen voor de Palestijnse Autoriteit. Deze worden eigendom van PETL. Bron:israeltoday

  polygamie

  KENIAANSEBISCHOPPEN VERWERPEN POLYGAMIE☻ 21 mei☻ In Kenia zijn sinds de nieuwe wet van 2014 ook door katholieken vele polygame huwelijken afgesloten. De katholieke bisschoppen blijven zich nochtans fel verzetten tegen de praktijk. Zij kondigen aan dat al wie met meer dan een partner huwt niet langer mag deelnemen aan de communie. President Uhuru Kanyatta liet in 2014 een wet goedkeuren die polygamie in Kenia toestaat. Verschillende geloofsgemeenschappen, onder meer ook de anglicaanse Kerk, laten sinds die tijd polygame huwelijken oogluikend toe. Van de naar schatting 47,6 miljoen Kenianen zijn er ongeveer 9 miljoen katholiek. Katholieken, zo onderstrepen de kerkleiders in hun gemeenschappelijke verklaring, kunnen geen polygaam huwelijk sluiten. Die praktijk is tegen de wil van God en beledigend voor vrouwen. Als kerk is het onze plicht om de heiligheid van het gezin te verdedigen. Bron: Catholic Herald/Kerknet.be

  Bijbels

  BRUSSELSE KATHOLIEKE KERK VERZAMELT MEER DAN 1000 BIJBELS IN☻ 21 mei☻ De katholieke kerk in Brussel startte in samenwerking met de aalmoezeniersdienst van Brussel op Aswoensdag (14 februari), begin van de veertigdagentijd, een Bijbelactie voor gedetineerden. Het was de bedoeling om in de weken erna Bijbels in zoveel mogelijk verschillende talen te verzamelen om die vervolgens te schenken aan mensen achter de tralies. Komend pinksterweekend (19 & 20 mei) loopt de actie af, maar nu al is duidelijk dat ze een klinkend succes is geworden. Al meer dan duizend Bijbels in liefst 35 verschillende talen werden ingezameld. Er zijn verrassend wat gevangenen die Jezus beter willen leren kennen en om een Bijbel vragen. De rooms-katholieke aalmoezeniersdienst in Brussel wil met mensen achter de tralies een geloofstraject afleggen waarbij het bidden met een Bijbel (liefst in ieders eigen taal) centraal staat. Omdat het moeilijk is om Bijbels in verschillende talen te vinden of te kopen, riep de katholieke kerk in Brussel aan het begin van de recente veertigdagentijd op om Bijbels in zoveel mogelijk verschillende talen te schenken aan mensen achter de tralies. De campagne eindigt nu zondag op het hoogfeest van Pinksteren en al meer dan 1.000 Bijbels in liefst 35 verschillende talen werden ingezameld. Van het Engels, Spaans, Arabisch, Pools, Roemeens tot het Tagalog, Tigrinya, Kiswahili, Koerdisch-Kormanji en Kinyarwanda. Bron:kerknet.be

  kerknet

  MAFFIA IS ONVERENIGBAAR MET HET EVANGELIE☻ 12 mei☻ Mgr. Salvatore Gristina, aartsbisschop van Catania en voorzitter van de Siciliaanse bisschoppenconferentie (Cesi), heeft tijdens een eucharistieviering in Agrigento diegenen die het recht opeisen om te doden en de menselijke waardigheid te vertrappen dringend aangespoord om zich te bekeren. Hij lanceerde zijn oproep niet toevallig tijdens een herdenking van de eucharistieviering van 25 jaar geleden met paus Joannes Paulus II. De Poolse paus riep toen op dezelfde plaats in de Vallei van de Tempels de maffialeden op zich te bekeren en uit de georganiseerde misdaad te stappen. Paus Franciscus deed hettzelfde op 21 februari 2015. Mgr. Gristina: We bidden, met nederigheid en moed, dat zij de wapens van geweld, ongerechtigheid, wetteloosheid en corruptie achter zich laten. De maffia is een zonde die onverenigbaar is met het Evangelie. De aartsbisschop noemde het onaanvaardbaar dat religieuze feesten van de broederschappen voor Maria of heiligen ontaarden in pseudoreligieuze plechtigheden waarin geen hulde wordt gebracht aan God, maar aan de leiders van de maffia. Ik herhaal de oproep van de gemeenschappelijke brief van de Siciliaanse bisschoppen tot bekering, zei mrg. Gristina.

  Ijsheiligen-nachtvorst

  WIE WAREN ZE EINGELIJK DIE BERUCHTE IJSHEILIGEN☻ 12 mei☻ Van 11 tot 14 mei houden moestuiniers angstvallig de (heiligen)kalender in de gaten. Na 15 mei zou er immers geen nachtvorst meer optreden. Ze zijn de schrik van elke ongeduldige tuinier: de ‘ijsheiligen’. Ze markeren de periode van 11 tot 14 mei, in de volksmond (en grotendeels ook volgens de weerkunde) de laatste dagen waarop nachtvorst mogelijk is en jonge plantjes dus best nog niet buiten overnachten. In sommige streken wordt ook een vijfde ijsheilige vermeld: Sophia van Rome. Zij zou, net als Pancratius, in 304 zijn gedood omdat ze haar christelijk geloof niet wou afzweren. In Duitsland spreekt men op 15 mei van ‘Sophiendag’, de dag van ‘kalte Sophie’. Bron:Kerknet.be

  tijdschrift

  MEI JUNI NUMMER VAN MIDDELARES EN KONINGIN IS UIT☻ 12 mei☻ In zijn bijdrage De gesprekken in de pinksterzaal staat directeur Frans Fabry stil bij de rol van Maria in het pinkstergebeuren. Zij had de komst van de Heilige Geest al op een unieke wijze meegemaakt, en was ook op het cruciale moment bij de apostelen aanwezig. Ook nu nog is zij als bruid van de Heilige Geest zijn aangewezen toegangsweg, ook nu nog is zij bij ons aanwezig om Pinksteren voor te bereiden. Als moeder van alle gelovigen werkt ook zij mee aan die zo noodzakelijke eenheid voor een verdeelde mensheid. Het Lourdesthema van dit jaar situeert zich op de bruiloft in Kana bij het begin van Jezus’ openbaar leven. Bij die gelegenheid drukte Maria haar geloof en vertrouwen in haar Zoon uit met de woorden: Doe maar alles wat Hij u zeggen zal. In de vierde aflevering in de reeks laat pater Mark Kemseke, die in Lourdes het onthaal van de Nederlandstalige bedevaarders coördineert, zien hoe Bernadette haar roeping in Nevers beleeft. Verder bevat het 32 pagina’s tellende mei-juninummer nog christelijk geïnspireerde artikels, Mariale lees-, kijk- en mediteerverhalen,  bezinningsteksten, gebeden, gedichten, kleine aankondigingen en verwijzingen naar de monfortaanse bedevaarten.Bron:kerknet.be

  gezinnen

  HET EINDE VAN DE KLASSIEKE KOSTWINNERSGEZIN☻ 12 mei☻ Eenverdienersgezinnen en alleenstaande ouders met kinderen moeten almaar vaker knokken, ook al door het ontbreken van steun van de overheid. Volgens de Vlaamse Gezinsenquête, uitgevoerd in opdracht van minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen (CD&V), staat het klassieke kostwinnersgezin, waar een partner werkt en de andere thuisblijft om voor de kinderen te zorgen, sterk onder druk. Bijna 1 op 3 van de eenverdienersgezinnen kan een onverwachte uitgave van 1.000 euro niet betalen of met vakantie gaan. Ook de betaling van facturen is problematisch. De gezinsenquête bevestigt de financieel kwetsbare positie van gezinnen met een herkomst buiten de Europese Unie, laagopgeleiden, gezinnen waar geen van beide partners werkt en alleenstaande ouders. Van die alleenstaande ouders in Vlaanderen en Brussel kan 26,7 procent slechts moeilijk tot zeer moeilijk de eindjes aan elkaar knopen. Amper de helft van de alleenstaande ouders kan het zich nog veroorloven jaarlijks op vakantie te gaan. Bron:kerknet.be

  Irak9

  ARCHEOLOGEN GRAVEN KERK EN KERKHOF UIT ROMEINSE TIJD OP IN IRAK☻ 12 mei☻ Archeologen zijn sinds augustus vorig jaar in Manbij (Irak) bezig met het blootleggen van een oud kerkhof met christelijke graven en een ondergrondse schuilkerk uit de 3de of 4de eeuw uit de tijd van de Romeinse bezetting. Het gebied werd een jaar geleden nog gecontroleerd door strijders van Islamitische Staat (IS). Daarom moesten eerst nog mijnen en achtergebleven springtuigen geruimd worden. Te midden van de ruïnes met hun smalle tunnels, nauwe doorgangen en ontsnappingsroutes werden verschillende kruisen en geschriften aangetroffen die in steen zijn gebeiteld. De archeologen hebben nog geen duidelijk zicht op het belang van de vondst van deze nieuwe ruïnes. Zij hopen op de steun van internationale archeologen en organisaties voor het identificeren van artefacten en menselijke overblijfselen. John Wineland: Christenen in die tijd moesten elkaar in het geheim, ondergronds ontmoeten om problemen te voorkomen. De Romeinen waren bang voor die geheime samenkomsten. Bron:Kerknet.be

  kerkkenberoofd

  VERSCHILLENDE ITALIAANSE KERKEN BEROOFD☻ 12 mei☻ Volgens Italiaanse media werden sinds de zware aardbevingen in Midden-Italië al verschillende waardevolle kruisbeelden, relikwieën, kunstwerken en zelfs koorstoelen uit de kerken in het getroffen gebied geroofd. Vele kerken raakten zwaar beschadigd, maar konden door een gebrek aan geld niet onmiddellijk gerestaureerd worden. Volgens is uit de parochiekerk van Questello, vlakbij Mantua, een twee meter hoog kruisbeeld, een relikwiekast met stoffelijke resten van de apostel Bartholomeus en een Madonna met kind gestolen. Begin april werd het volledige koorgestoelte uit de zeventiende eeuw geroofd uit de beschadigde parochiekerk van Sint-Thomas in het dorp Bondeno. Een speciale eenheid van de Carabinieri heeft de opdracht gekregen om de diefstallen te onderzoeken en de kunstwerken terug te vinden. Gelukkig werden vlak na de aardbeving ook vele kostbare kunstwerken in veiligheid gebracht. Bron:kerknet.be

  Inhoud blog
 • Leven als single
 • Schuldig of onschuldig? Aangeklaagd of vrijgesproken?
 • Wie bent Ik Wie ben jij echt?
 • Kun je op God blijven vertrouwen als het leven niet is zoals je je had voorgesteld
 • Dit is mijn moeder
  informatietips
  Informatietips
  DankdagMaar laten we God danken, die ons door Jezus Christus, onze Heer, de overwinning geeft.1 KorintiŽrs 15:57♥♥15 mei♥♥
  24-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leven als single


  ‘Ach’, zei ze meewarig, terwijl ze een zachte hand op mijn schouder legde. ‘Ach, voor jou heeft God vast ook wel iemand.’
  Ik keek haar wat vervreemd aan, was eigenlijk uit het veld geslagen door deze waarschijnlijk zo goed bedoelde opmerking. Maar toch voelde het alles behalve goed. Alles in mij schreeuwde dat ik dat niet wilde. Wel eens, maar niet nu. Niet vandaag en zeker ook niet morgen. Ik ben niet zo wanhopig op zoek naar de liefde, het leven met zijn tweeën. Stiekem ben ik gewoon heel gelukkig. Zo helemaal alleen. 

  Het huwelijk is een gave van God, in deze geestelijke samenvoeging zie je een weerspiegeling van de relatie tussen God en de mens. In hooglied diept de dichter deze relatie dieper uit. De bruid zoekt de Bruidegom, maar door de hele zoektocht zie je dat de Bruidegom haar al gevonden had voordat zij Hem verliet.
  De volheid, schoonheid en genade van God wordt zowel in dit Bijbelboek, als in andere gedeeltes van de bijbel, geschetst in de omschrijving van een huwelijk. Het huwelijk is mooi. Schitterend en je kunt de grote liefde van God voor zijn schepping terugzien in de relatie tussen twee mensen.

  Maar nu ik, ik ben nog single. Ik heb ook nooit verkering gehad, iets wat sommige mensen verbaast. Ik heb zelfs nooit ergens een greintje van verlangen gehad naar het hebben van een lange relatie. Maakt dit mij vreemd? Hier twijfel ik wel eens over. Natuurlijk, er zijn momenten waarop je moe en koud thuiskomt uit je werk en het bijzonder prettig zou vinden als er nu al een kop koffie voor je klaarstond. Dagen waarop je stille huis opeens nog stiller wordt en je van pure ellende tegen jezelf begint te praten. Op die dagen wil ik wel iemand die naar me luistert en al zittend in zijn luie stoel vertelt dat het toch allemaal echt wel goed zou komen. Ik zou hem niet geloven, vanzelfsprekend niet.  Ik zou zeggen dat hij altijd alles zo licht opvat. Ik zou hem vertellen dat het laatste, werkelijk waar het laatste, waar ik nu op zat te wachten zijn bemoedigende woorden waren. Maar als dat over is, zit ik tegenover hem en vertel hem dat hij mij niet moet geloven. Wat hij zei was waar: ‘het komt allemaal wel goed.’

  Maar er zijn ook dagen waarop ik blij wordt van mijn lege huis. De stilte die mij omringt. De rust die mij leert bidden en vertrouwen op het woord van God. Ja, de tijd die ik heb om mij te verdiepen in geestelijke zaken is iets waar de meeste mensen jaloers op zouden zijn. Ik heb namelijk wel de tijd om lang op bezoek te gaan bij die oudere vrouw uit de gemeente en ik doe het met plezier! Ik wil ook best de was doen voor dat gezin waar de moeder het moeilijk heeft. Al die dingen kan ik  doen zonder dat ik in ernstige problemen kom met mijn eigen gezin. Om de simpele reden dat ik geen gezin heb.
  De volheid, schoonheid en genade van God wordt zowel in dit Bijbelboek, als in andere gedeeltes van de bijbel, geschetst in de omschrijving van een huwelijk. Het huwelijk is mooi. Schitterend en je kunt de grote liefde van God voor zijn schepping terugzien in de relatie tussen twee mensen.

  Maar de mensen denken daar nog wel eens anders over. Ik zou juist ongelukkig moeten zijn omdat ik nog alleen ben. Ik zou eenzaam zijn, zonder klankbord en ik zou het vast wel moeilijk hebben om al mijn belangrijke beslissingen alleen te moeten maken. Zij bidden dat er ook voor mij ergens een sterke man is. Die mij vindt en mij vasthoudt in moeilijke tijden. Het is toch treurig zo over te schieten!
  De relatie tussen een man en een vrouw is iets schitterends. Iets waarop de fundamenten van de kerk zijn gebouwd. Maar de single in de kerk heeft ook iets schitterends, iets waar een klein gedeelte van de kerk ook op rust. Het geven van liefde aan de naaste, het oog hebben voor de ander. Het omhelzen van de stilte, waarin de stem van God soms fluistert en soms dondert, soms streelt en soms slaat. God heeft namelijk niet alleen het huwelijk geschapen, maar ook het alleen zijn. Samen zorgen zowel getrouwde mensen als alleenstaande mensen dat Zijn werk doorgaat. Dat Zijn kerk blijft bestaan. Samen doen we het! En juist daarom ben ik zo gelukkig. Omdat ik weet dat er ook singles nodig zijn in de kerk. Die spontaan langs kunnen komen als het even wat minder gaat. Die alleen zijn, maar toch zo samen met Christus omdat Hij ons in moeilijke tijden gedragen heeft. Bron:puurvandaag
  Is dit onderwerp herkenbaar bij u? Bent u ook single in de kerk of hebt u niets met de kerk.

  24-05-2018 om 16:32 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  Tags:Andere
  >> Reageer (0)
  21-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schuldig of onschuldig? Aangeklaagd of vrijgesproken?

  Ik scheur een bladzijde uit een oud schrift en pen er met koeienletters op: TO DO; daaronder iets kleiner betekenis naam om mezelf eraan te herinneren dat ik nog eens over die vraag moet nadenken en ga dan verder. Vervolgens passeren mijn werk, hobby’s en goede voornemens de revue, net als vragen wat mij gelukkig maakt en wat waardevol voor me is. Al snel ben ik de tijd vergeten, helemaal verdiept in mijn journal. In mezelf.

  Bij de vraag Waar kan ik enorm hard om lachen? blijf ik hangen. Ik mijmer en peins en denk en wik en weeg… Ik prakkiseer me suf en kom tot de conclusie dat ik te weinig lach. Jak, ben ik echt zo’n oude zuurpruim aan het worden? Ik pak het a-4tje dat naast me ligt er weer bij en noteer: vaker hard lachen, desnoods om mezelf.

  Bij het volgende stukje – Waar ik me aan kan ergeren – ga ik los. Vertraagde trein of, nog erger, geen trein. Puisten midden op mijn voorhoofd. Regen die met bakken uit de hemel komt, net op het moment dat ik echt weg moet. Brood dat op is als ik er speciaal voor naar de supermarkt ben gefietst. De zoveelste plant die na mijn liefdevolle zorg bezwijkt… En met dat ik de lijntjes vol kalk en het nog eens overlees, vind ik mezelf opeens een verschrikkelijke aanstelster. Dus pak ik het to-dolijstje er weer bij en schrijf als derde punt op: mens erger je niet!

  Na nog wat vragen te hebben beantwoord, heb ik echt de smaak te pakken en de dagen daarop zit ik tussen het eten en slapen door met mijn neus in mijn journal. Ik denk na over wat anderen van mij vinden. Realiseer me hoe gezegend ik ben met de twee schatten van ouders en de allerliefste zussen. Reis terug in de tijd en maakte opnieuw kennis met mijn jonge ik. Wandel samen met God door mijn verleden, heden en toekomst. Ga de diepte in met de Bijbel. Neem mijn dromen en verlangens onder de loep. Mijn journal wordt voller, mijn to-dolijstje langer, mijn bovenkamer opgeruimder.

  Opeens zie ik de dingen zoals ik ze nooit eerder gezien heb en ontdek dat er nog zo veel meer uit het leven te halen valt. Met dat ik de dingen uitschrijf, leer mezelf van een andere kant kennen – maak kennis met een nieuwe ik. Niet alle vragen zijn beantwoord, maar dat is niet erg, want een antwoord op mijn vraag heb ik wel.
  BronPuurvandaag

  21-05-2018 om 13:01 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Problemen/Zorgen
  Tags:Andere
  >> Reageer (5)
  18-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie bent Ik Wie ben jij echt?

  WIE BEN IK
  Wie ben ik? Kwetsbaar en zwak? Een acteur in een rol? De verkeerde mens op de verkeerde plek? De juiste mens op de juiste plek? Gekend en geliefd? Gered en gezegend? Kan ik op zoek gaan naar wat God in mij gelegd heeft en ontdekken wie ik ben in God?
  Wie ben ik? Kwetsbaar en zwak? Een acteur in een rol? De verkeerde mens op de verkeerde plek? De juiste mens op de juiste plek? Gekend en geliefd? Gered en gezegend? Kan ik op zoek gaan naar wat God in mij gelegd heeft en ontdekken wie ik ben in God?
  Voor me ligt een onbeschreven journal. ENJOY staat er met grote letters op. Nou, inderdaad… ENJOY. Eerlijk gezegd is het ‘enjoy’-momentje momenteel ver te zoeken. De vraag Wie ben ik? springt van de bladzijden, nestelt zich ergens binnen in mij en maakt me onrustig. Hij bekruipt me en laat me niet meer los. Hij klemt zich aan me vast en is niet van plan weg te gaan voordat ik hem beantwoord heb. Een pasklaar antwoord ontbreekt en een stemmetje fluistert:

  WIE BEN JIJ/ WIE BEN JIJ ECHT?
  Afwezig blader ik door de journal heen en elke keer dat ik een pagina omsla, klinkt dat stemmetje: Wie ben jij? Als ik aan het eind gekomen ben, realiseer ik me dat ik niets gezien of gelezen heb en begin ik weer van voor af aan. Dan pas zie ik dat de journal vol kleine tekeningetjes en schrijfopdrachtjes staat om me te helpen een antwoord te vinden op die ene prangende vraag. Wie ben ik?
  De eerste vraag is een eitje – mijn naam – en vol goede moed ga ik door naar de tweede, maar valt dat even tegen… Wat betekent mijn naam? Ik heb geen idee. En dus laat ik de journal even voor wat het is en duik achter mijn laptop. Een paar klikken verder lees ik: Daniëlle is een Franse meisjesnaam. Even verderop staat echter: Daniëlle is Hebreeuws. Hmm… interessant, maar dat ga ik later nog weleens uitpluizen. De betekenis komt bij beide verklaringen op hetzelfde neer – God is mijn Rechter.
  Ik pak de journal er weer bij en schrijf het op, maar met dat ik dat doe, dwalen mijn gedachten af en dringt de betekenis tot me door. God. Rechter. Mijn zonden. Zo op het oog lijkt het misschien heel wat, kan ik door de beugel en kom ik er met een voldoende vanaf. Maar hoe zit het met mijn hart? Hoe zal het oordeel luiden als ik straks in de beklaagdenbank staan?
  Bron:Puurvandaag

  18-05-2018 om 16:02 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  Tags:Liefde/Gevoelsleven
  >> Reageer (0)
  15-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kun je op God blijven vertrouwen als het leven niet is zoals je je had voorgesteld


  Ik herinner me nog precies wanneer het gebeurde. Het was iets waarvan ik dacht dat het me nooit zou overkomen. Precies dat waarvoor ik had gebeden dat het nooit op mijn pad zou hoeven komen.

  Op mijn 24ste besefte ik me dat ik alleen was terwijl iedereen om mij heen een partner had. Voor mij zag ik een toekomst vol eenzaamheid waarop ik elke avond alleen koffie zal moeten drinken. Een leven waarin de weekenden steeds trager zouden gaan omdat ik steeds minder vrienden zou krijgen. Overal zag ik facebookposts van vakanties samen, verlovingen die aangekondigd werden en ik was bang om er niet bij te horen. Het enige wat ik kon delen was mijn boekenkasten, hoe treurig ook.

  Ik was bang. Toch had de angst niet de overhand, ik was vooral boos. Ik was boos op God, omdat Hij iedereen een partner gaf en mij niet. Het voelde helemaal niet alsof God het beste met mij voor had, het voelde ook helemaal niet alsof God een liefhebbende God was.

  Ik kon me niet voorstellen waarom God me zoiets zou onthouden, juist Hij zei toch dat het niet goed is dat mensen alleen door het leven zouden gaan. Juist Hij, die een huwelijk was aangegaan met Zijn kerk, Hij zou mij dit toch op het gebed moeten geven?

  Ondanks al deze vragen (en de huilbuien), ging ik serieus aan mijn toekomst werken. Ik wilde niet gezien worden als “de single”. Ik wilde God leren dienen als vrijgezel. Ik wilde God mijn boosheid en mijn angst kunnen laten zien, ook al betekende dat misschien dat ik nog steeds niet zou krijgen wat ik zo graag zou willen.
  Hierdoor liet God mij veel dingen zien
  Hij heeft mij nooit een echtgenoot beloofd.

  Nergens in de bijbel staat dat Hij ons gegarandeerd een partner geeft. De bijbel schrijft het huwelijk als iets moois voor, iets wat puur is en heilig in Zijn ogen, maar nergens beloofd God specifiek dat Hij ons een man/vrouw zal geven. In plaats van God te beschuldigen dat Hij me geen echtgenoot gaf, had ik God om vergeving moeten vragen omdat ik het verkeerde van Hem verwachtte.
  God is altijd goed (hoe ik me ook voel).

  Denk aan David, Daniel, Esther, Ruth en zoveel anderen. God is niet verandert sinds het verleden! Hij heeft ons geschapen en wil onze Vader zijn. Hij heeft een toekomst voor ons klaargemaakt en Hij heeft zelfs een plaats voor ons klaargemaakt in Zijn huis. God is vol liefde en dat zal Hij tot in eeuwigheid blijven.
  Leer te leven vanuit Spreuken 3. Lees het hoofdstuk na en focus op vers 5-6. Bron:puurvandaag

  15-05-2018 om 16:38 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Gevoelsleven
  Tags:Liefde/Gevoelsleven
  >> Reageer (0)
  12-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is mijn moeder

  Heb een gezegende moederdag.

  12-05-2018 om 13:12 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  Tags:Liefde/Gevoelsleven
  >> Reageer (7)
  05-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Achter Mirays sluier ging veel verdriet schuil

  ( MAAR JEZUS HERSTELDE HAAR LEVEN)

  Wat betekent het voor een klein meisje dat hoort dat haar haar in slangen verandert als een man een lok onder haar sluier vandaan ziet komen? Of voor een vrouw die grote kans loopt op seksueel geweld wanneer zij met de trein of bus reist? Sociale hervormingen kunnen een verschil maken, maar niet alle lasten volledig van deze vrouwen en meisjes wegnemen. Alleen Gods liefde kan ware genezing en blijvende verandering brengen. Dat gebeurde ook in het leven van Miray*.

  Miray's ouders lieten haar achter op een binnenplaats van een moskee. Al snel besefte het meisje dat ze nooit meer terug zouden komen. Ze groeide op in een weeshuis; kwetsbaar en zonder ergens bij te horen. Tot ze iemand ontmoette die zei dat hij van haar hield. Hij beloofde met haar te trouwen, maar verkrachtte haar en verdween. Ze was 16. Door de jaren heen werd ze seksueel uitgebuit en gedwongen om meerdere zwangerschappen te beëindigen. Uiteindelijk vluchtte ze, op zoek naar een kans om opnieuw te beginnen.

  Op het moment dat Miray alle hoop had verloren, ontmoette zij een vrouw die vertelde over het TWR-radioprogramma 'Hoop voor Vrouwen'. "Er kwam een gevoel van zekerheid in mijn hart toen ik naar de uitzendingen begon te luisteren. Alsof een stem mij duidelijk maakte dat ik jullie woorden kon vertrouwen. In de loop van de tijd veranderde mijn zelfbeeld en mijn leven. Ik heb weer hoop voor de toekomst omdat ik weet dat Jezus mij kracht geeft. Hij is mijn Verlosser en houdt van mij. Zijn liefde is echt."
  Vaak onder het mom van sociaal-religieuze tradities worden wereldwijd miljoenen vrouwen en meisjes buitenspel gezet. Zij mogen hun stem niet laten klinken. Onderwijs en goede gezondheidszorg is niet voor hen weggelegd. Armoede treft hen vaak als eersten. (Huiselijk) geweld en systematische onderdrukking: velen voelen zich hopeloos.

  Het radioprogramma 'Hoop voor Vrouwen' is er voor hen. Het biedt hoop aan vrouwen van alle generaties, waar ook ter wereld: met praktische informatie over voedsel, gezondheid en gezinsleven èn met de boodschap van Jezus Christus. 'Hoop voor Vrouwen' wordt door Trans World Radio uitgezonden in meer dan 70 talen en is een gebedsbeweging in 125 landen.
  Net als Miray kregen duizenden vrouwen weer hoop door deze programma’s. Vrouwen die zo zijn veranderd, hebben enorme invloed op hun omgeving. Investeren in de geestelijke, emotionele en lichamelijke gezondheid van vrouwen betekent ook: investeren in het welzijn van hele gezinnen en gemeenschappen.
  Bron:cip/Levensverhaal

  05-05-2018 om 13:41 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Leed/Verdriet
  Tags:Gevoelens
  >> Reageer (0)
  29-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe ik


  Heel begrijpelijk dat je/jullie zo denken, had ik voorheen ook gedaan! Maar voor mij is dit nu even een ander verhaal! Ik ben de afgelopen periode, namelijk behoorlijk wat kilo’s aangekomen! Ik ben niet langer meer “de anorexia” persoon, met uitstekende botten, jukbeenderen en spille benen! De persoon, die door menig omstander bekeken werd, beoordeelt en bekritiseert! En soms zelfs achter mijn rug om, “een veel besproken onderwerp was!” Pijnlijk en heel naar, dat kan ik je verzekeren maar zoals je wellicht weet is de wereld keihard!

  Maar tja, nu de andere kant! Het hier en nu! De nieuwe “ik” met hier en daar een beetje meer! Dat is voor mij nog heel erg lastig om te accepteren, laat staan dat ik het in dankbaarheid kan aanvaarden! Begrijp me niet verkeerd! Want ik ben God zeker dankbaar voor Zijn goedheid, kracht en hulp in de afgelopen jaren! Maar er is voor mij ook een keerzijde aan dit alles!

  Want wanneer ik in de spiegel kijk, zie ik wel een steeds mooier wordende vrouw, maar de spiegel confronteert mij tevens met alle nieuwe rondingen, en zachtere lichaamsdelen! Ik voel van alles (iets wat je als anorexia patiënt, vaak naar verloop van tijd niet meer hebt). Je voelt op een gegeven moment, wanneer je zo’n drastisch ondergewicht hebt, nagenoeg niks meer! Je emoties, lijken opgedroogd te zijn en veel dingen gaan volledig langs je heen! Je zit opgesloten in je eigen cocon!
  Bron:Puurvandaag

  29-04-2018 om 15:16 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Gevoelsleven
  Tags:Liefde/Gevoelsleven
  >> Reageer (2)
  25-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Emotie


  Maar nu voel ik dus van alles! Mijn emoties gaan met mij op de loop! Zo ook, wanneer ik in de spiegel kijk! Want deze, laat mij geloven dat ik “dik en vet” ben! En hoe vaker ik hierin kijk, hoe meer, ik dit ook als de werkelijkheid zie! Was er voorheen, géén grammetje vet te zien, nu zie ik wél iets! En dat “iets” is, in mijn beleving “bizar veel”. Menig keer komt de gedachten in mij op, om er nu gewoon mee te stoppen. Al weet ik, dat, nu ik al zover ben, het zonde zou zijn, om in dit stadium te stoppen! En bovendien, denk ik: “nu zullen de mensen in mijn omgeving helemaal gaan praten” en ik hoor ze in gedachten al zeggen: “Zie je nou wel, ze komt er nooit vanaf!”

  Dit “geklets” (mis)gun ik hen! Bovendien ben ik hiervoor ook té trots, moet ik eerlijk bekennen! Ik zal het tegendeel bewijzen!! Mij krijg je er niet zomaar onder, denk ik opstandig!

  Maar toch, toch ben ik bang en onzeker voor de opmerkingen die ik waarschijnlijk ga krijgen, met name deze zomer! Want tja, dan is mijn body, niet meer zo bedekt zoals de afgelopen maanden! Ik hoor de mensen in mijn gedachten al zeggen: ‘Zoooooooooooooooooooooo (lang uitgerekt, om er nog even extra de nadruk op te leggen) jij bent wel wat voller geworden meid of “jij ziet er goed uit”!!

  Hellep, wat zeg je nou? Voller en goed! Wat bedoel je hiermee? Ben ik dik, vet, uitgedijd?! Paniek, zwetende oksels en onrust zijn het directe gevolg van dit soort “goedbedoelde” opmerkingen! Mijn gedachten slaan volledig op hol want ik interpreteer dit anders! En met elke “goedbedoelde opmerking” over mijn lichaam, voel ik mijzelf “dikker en dikker” worden en wanneer ik dan in de spiegel kijk, “ja, dan zie ik ook écht, een volle vrouw die bijna op ontploffen staat”.
  BronPuurvandaag

  25-04-2018 om 14:13 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Gevoelsleven
  Tags:Liefde/Gevoelsleven
  >> Reageer (1)
  20-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik hoorde de stem van God: Arno volg mij

  Arno: "Vanaf een jaar of twaalf ging het verkeerd. Ik kreeg andere vrienden, raakte geïnteresseerd in gokken en blowen. Ik was dertien toen ik mensen beroofde. Ik was lid van de bende de Haagse Crips. Natuurlijk vonden mijn ouders dat vreselijk. Ik was in bezit van wapens, ze vonden wietzakjes in mijn jas en had daardoor veel ruzie thuis. Het botste logischerwijs zo erg, dat ik op mijn 17e het huis al ben uitgegaan. Achteraf heb ik weleens gedacht: Hoe heeft het zo snel, zo fout kunnen gaan? Op momenten had ik wel spijt, maar ik had de kracht niet om te veranderen."

  Arno vervolgt: "In 1994 had ik een bovennatuurlijke ervaring. De stad werd geplunderd, er kwamen heel wat hooligans de stad binnen. Ik dacht: wat gebeurt er allemaal? Ik was stoned, maar werd er bang van. Ik fietste naar huis en eenmaal daar aangekomen, voelde ik me niet goed. Ik riep het uit tot God. Het was een impuls: God, help me! Toen sprak God sprak voor de eerste keer in mijn leven: ‘Arno, heel snel ga je dit moment weer vergeten.’ Ik ervaarde een ontzagwekkende liefde, diepe liefde.

  En God kreeg gelijk. Een week later beroofde ik weer iemand. Ik vergat het moment, maar aan de andere kant werd ik wel bewust: God bestaat. Tegelijkertijd vond ik christenen en hun geloof maar heel saai. Ik vroeg God: Als u Jezus bent, word ik christen, bent u Boeddha, dan word ik boeddhist, enz. Als u alles bent, is het óók prima, dan weet ik tenminste hoe het zit. Ik bad tot God, maar ik was er nog niet… Opnieuw kreeg ik een bovennatuurlijke ervaring, anderhalf jaar later. Af en toe had ik het verlangen wel eens om te bidden. Schijnheilig wellicht; ik deed slechte dingen, maar ik had God wel nodig. Ik bad tot God en begon te huilen terwijl ik aan het bidden was. ‘Waarom moet ik huilen’, vroeg ik Hem? Ik zag ineens de naam van Jezus voor me in de lucht geschreven.

  Een paar maanden daarna, had mijn moeder een Bijbelstudie bij haar thuis. Ik besloot die ene avond te blijven, om haar een plezier te doen. Ik zat voor het eerst in een kring met gelovigen. Ik dacht bij mezelf: wat doe ik hier? Die mensen geloven zelfs niks van wat ze zeggen! Totdat er een vrouw aan het woord kwam, met een enorme liefde in haar ogen. Zij kende God echt! Daarna kwam ik vier maanden lang elke avond bij haar thuis geweest en kon ik al mijn vragen stellen. Ik durfde nog steeds niet te vertellen hoe ik echt leefde. Ik wist: ik moet veranderen, maar ik kon het niet uit mezelf. Eindelijk kwam ik tot het punt waarop ik alle opbiechtte. Toen ik naar huis ging, hoorde ik weer de stem van God: Arno, volg mij. Ik antwoordde: Jezus, hier ben ik! Ik wist dat ik voor altijd gered was. Ik had een heel nieuw leven gekregen, ik ging een nieuw avontuur aan. Ik brak radicaal met alles en had niet meer de behoefte om te gokken of drugs."Bron:cip/levensverhaal

  20-04-2018 om 16:05 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Problemen/Zorgen
  Tags:Andere
  >> Reageer (8)
  15-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn geloof in God is versterkt

  “Mijn geloof in God is veranderd en verrijkt. Vooral het besef dat ik volledig afhankelijk ben van Hem heeft mijn geloof versterkt.” Erika Henning kampt sinds 5 jaar met MS. Om een behandeling te realiseren heeft ze met haar team ‘Stichting MS werkt op mijn zenuwen’ opgericht. De titel is niet zomaar gekozen, want MS werkt letterlijk en figuurlijk op haar zenuwen.

  Bij jou is een agressieve vorm van MS geconstateerd. Wat houdt deze ziekte in en hoe merk je de gevolgen in het dagelijks leven?
  “Bij mij is de zogeheten Relapsing Remitting MS gediagnosticeerd. Dit houdt in dat de MS in schubs/aanvallen komt. Van een schub spreek je wanneer er nieuwe MS-klachten ontstaan en/of bestaande klachten sterk toenemen, en wanneer die klachten langer aanhouden dan 24 uur. Van die aanvallen herstel je wel weer maar blijft na elke aanval wel restschade over. Een voorbeeld van een schub is dat mijn oog blind werd. Dit is wel weer hersteld maar als ik moe ben zie ik ‘zwarte vlekken’ in mijn gezichtsveld.

  In mijn dagelijks leven heb ik van de MS vooral last van de vermoeidheid en loopproblemen. Ik heb verschillende schubs op het gebied van lopen/evenwicht/benen gehad en daardoor loop ik nu minder stabiel en kan ook niet lang meer aan één stuk lopen.”

  In hoeverre is je geloofsleven door deze ziekte veranderd/verrijkt?
  “Toen ik nog niet ziek was dacht ik (onbewust achteraf gezien) God niet nodig te hebben. Mijn geloof is veranderd en verrijkt. Vooral het besef dat ik volledig afhankelijk ben van Hem heeft mijn geloof versterkt. God is in deze periode dichter tot mij gekomen.”

  ‘Ik wil alles op alles zetten om de MS met Gods hulp te verslaan,’ schrijf je. Op welke manier hoop je dit te doen?
  “Ik hoop door middel van de HSCT-behandeling (stamceltherapie) dat de MS stopt. Deze behandeling heeft een slagingspercentage van 95%.
  Voordat we de beslissing hebben genomen om voor deze behandeling te gaan, hebben we God gevraagd om Zijn leiding en zegen. Want zonder Zijn zegen gaat deze behandeling niet slagen, hoe graag ik dat ook wil.”

  Niet iedereen weet hoe hij/zij tactisch moet reageren als iemand in zijn/haar omgeving met deze ernstige ziekte te maken krijgt. Hoe reageren mensen in jouw omgeving? Heb je een tip voor mensen in soortgelijke situaties?
  “Mensen zien vaak aan de buitenkant niet zoveel (behalve periodes dat ik met krukken loop of in de rolstoel zit) en denken dan automatisch dat het weer goed met je gaat. Ik heb er echter elke dag wel weer mee te dealen. De ene dag meer als de andere dag, maar ’s ochtends ‘gewoon fit en pijnvrij’ opstaan is voor mij erg lang geleden. Dit betekent niet dat ik zielig ben en medelijden nodig heb maar af en toe oprecht vragen hoe het met iemand is doet je goed.”

  Welke geloofsles heb je geleerd sinds je kampt met MS?
  “Ik hoef het zelf allemaal niet meer te doen en te regelen in mijn leven, God zorgt voor mij en heeft een plan met mij. Dit betekent niet dat ik achteroverleunend op de bank blijf zitten maar dit betekent wel dat ondanks alle tegenslagen God voor mij zal blijven zorgen en dat het Hem niet uit de hand loopt. Zelf zie ik soms niet meer hoe het allemaal moet maar als ik dan mag weten dat God het wel weet geeft dat rust.”
  Binnenkort kan Erika in Moskou terecht voor de behandeling die de MS stop kan zetten. Voor deze behandeling is er een groot bedrag van €65.000,- nodig. Stichting MS werkt op mijn zenuwen hoopt dit door middel van crowdfunding bij elkaar te kunnen krijgen.Bron:cip/levensverhaal

  15-04-2018 om 15:55 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Getuigenis
  Tags:Gezondheid/Ziektes
  >> Reageer (3)
  09-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn geloof in God versterkt

  “Mijn geloof in God is veranderd en verrijkt. Vooral het besef dat ik volledig afhankelijk ben van Hem heeft mijn geloof versterkt.” Erika Henning kampt sinds 5 jaar met MS. Om een behandeling te realiseren heeft ze met haar team ‘Stichting MS werkt op mijn zenuwen’ opgericht. De titel is niet zomaar gekozen, want MS werkt letterlijk en figuurlijk op haar zenuwen.

  Bij jou is een agressieve vorm van MS geconstateerd. Wat houdt deze ziekte in en hoe merk je de gevolgen in het dagelijks leven?
  “Bij mij is de zogeheten Relapsing Remitting MS gediagnosticeerd. Dit houdt in dat de MS in schubs/aanvallen komt. Van een schub spreek je wanneer er nieuwe MS-klachten ontstaan en/of bestaande klachten sterk toenemen, en wanneer die klachten langer aanhouden dan 24 uur. Van die aanvallen herstel je wel weer maar blijft na elke aanval wel restschade over. Een voorbeeld van een schub is dat mijn oog blind werd. Dit is wel weer hersteld maar als ik moe ben zie ik ‘zwarte vlekken’ in mijn gezichtsveld.

  In mijn dagelijks leven heb ik van de MS vooral last van de vermoeidheid en loopproblemen. Ik heb verschillende schubs op het gebied van lopen/evenwicht/benen gehad en daardoor loop ik nu minder stabiel en kan ook niet lang meer aan één stuk lopen.”

  In hoeverre is je geloofsleven door deze ziekte veranderd/verrijkt?
  “Toen ik nog niet ziek was dacht ik (onbewust achteraf gezien) God niet nodig te hebben. Mijn geloof is veranderd en verrijkt. Vooral het besef dat ik volledig afhankelijk ben van Hem heeft mijn geloof versterkt. God is in deze periode dichter tot mij gekomen.”

  ‘Ik wil alles op alles zetten om de MS met Gods hulp te verslaan,’ schrijf je. Op welke manier hoop je dit te doen?
  “Ik hoop door middel van de HSCT-behandeling (stamceltherapie) dat de MS stopt. Deze behandeling heeft een slagingspercentage van 95%.
  Voordat we de beslissing hebben genomen om voor deze behandeling te gaan, hebben we God gevraagd om Zijn leiding en zegen. Want zonder Zijn zegen gaat deze behandeling niet slagen, hoe graag ik dat ook wil.”

  Niet iedereen weet hoe hij/zij tactisch moet reageren als iemand in zijn/haar omgeving met deze ernstige ziekte te maken krijgt. Hoe reageren mensen in jouw omgeving? Heb je een tip voor mensen in soortgelijke situaties?
  “Mensen zien vaak aan de buitenkant niet zoveel (behalve periodes dat ik met krukken loop of in de rolstoel zit) en denken dan automatisch dat het weer goed met je gaat. Ik heb er echter elke dag wel weer mee te dealen. De ene dag meer als de andere dag, maar ’s ochtends ‘gewoon fit en pijnvrij’ opstaan is voor mij erg lang geleden. Dit betekent niet dat ik zielig ben en medelijden nodig heb maar af en toe oprecht vragen hoe het met iemand is doet je goed.”

  Welke geloofsles heb je geleerd sinds je kampt met MS?
  “Ik hoef het zelf allemaal niet meer te doen en te regelen in mijn leven, God zorgt voor mij en heeft een plan met mij. Dit betekent niet dat ik achteroverleunend op de bank blijf zitten maar dit betekent wel dat ondanks alle tegenslagen God voor mij zal blijven zorgen en dat het Hem niet uit de hand loopt. Zelf zie ik soms niet meer hoe het allemaal moet maar als ik dan mag weten dat God het wel weet geeft dat rust.”

  Binnenkort kan Erika in Moskou terecht voor de behandeling die de MS stop kan zetten. Voor deze behandeling is er een groot bedrag van €65.000,- nodig. Stichting MS werkt op mijn zenuwen hoopt dit door middel van crowdfunding bij elkaar te kunnen krijgen.
  Bron:cip/levensverhaal

  09-04-2018 om 13:23 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Gezondheid
  Tags:Gezondheid/Ziektes
  >> Reageer (0)
  03-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Douchen kostte al te veel moeite

  Iedereen heeft weleens een slechte dag. Je voelt je wat somber of lusteloos. Meestal gaat dit vanzelf weer over. Als iemand depressief is niet. Een depressie zorgt voor een zwaarmoedige stemming. Je hebt nergens meer zin in; niets lijkt de moeite waard. Je functioneren op het werk, thuis of op school wordt belemmerd en het is lastig om uit het donkere dal te komen.

  Monica Eggens, ervaringsdeskundige bij De Hoop ggz, is depressief geweest en vertelde erover bij Groot Nieuws Radio. “Het was een optelsom van allerlei problemen. Ik had onvoldoende sociale contacten, ik had geen zingeving voor de dag, ik stond niet op tijd op en kwam uiteindelijk helemaal niet uit bed, omdat ik toch geen dingen te doen had.” Dat alles versterkt elkaar alleen maar en zorgt ervoor dat het erger en erger wordt. “Uiteindelijk heb je geen energie meer om dingen te ondernemen. Je gaat jezelf verwaarlozen. Douchen of schone kleren aantrekken kost al teveel moeite”, vertelt Monica. Ze kwam uiteindelijk in zo’n diep gat terecht dat ze niet meer wilde leven.

  Ze had dit gevoel nog nooit eerder gehad en het heeft dan ook lang geduurd voordat ze wist dat ze depressief was. In die tijd kreeg ze nazorg van een seculiere organisatie, omdat ze in behandeling is geweest voor PTSS (posttraumatische stressstoornis). Volgens Monica was de depressie niet bespreekbaar. “Mijn klachten werden niet serieus genomen. De nazorg kwam bij mij thuis, maar vanwege mijn depressie deed ik het huishouden niet meer. Mijn flat was een grote puinhoop. Ik kon het niet meer aan.”

  Het keerpunt kwam toen Monica terugging naar De Hoop, waar ze ook behandeling kreeg voor PTSS. “Bij De Hoop hoorde ik pas dat ik depressief was. Dit was twee jaar nadat ik mijn klachten kreeg. Ik kreeg gelukkig een goede psychiater en de antidepressiva die ik kreeg sloegen aan.” Aan het eind van haar behandeling meldde ze zich aan voor de Interne Opleidingsschool van De Hoop. Daar volgde ze de opleiding tot ervaringsdeskundige. “In december 2017 ben ik geslaagd”, vertelt ze enthousiast. “Ik wil graag mensen helpen. En ik wil graag God dienen.”

  Bij de opleiding hoort ook dat je werkervaring opdoet. Monica kreeg een plek toegewezen bij Hope Alive. “We bellen mensen die een opname hebben gehad bij De Hoop en weer thuiskomen. Juist dan is het zo belangrijk dat ze worden begeleid! We bellen ze na een week en vragen: hoe gaat het nu met je? Hoe is het gegaan?” Monica vertelt dat het belangrijkste wat ze doen is om een luisterend oor te bieden. “Laat mensen hun verhaal doen. Als ervaringsdeskundige weet je hoe het voelt als iemand bijvoorbeeld zegt: ‘ik ben wanhopig. Ik wil niet meer’. Daarnaast weten ervaringsdeskundigen wat er op je afkomt na de behandeling en hoe moeilijk het kan zijn om staande te blijven.” Ze is blij dat ze er op die manier voor anderen kan zijn en dat ze kan bieden wat ze zelf zo gemist heeft: een luisterend oor.
  Bron:cip/levensverhaal

  03-04-2018 om 17:01 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Problemen/Zorgen
  Tags:Andere
  >> Reageer (0)
  31-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schedelplaats

  SCHEDELPLAATS

  Zij voerden Jezus weg: hij droeg zelf het kruis naar de
  zogeheten Schedelplaats, in het Hebreeuws Golgota.
  Daar kruisigden ze hem, met twee anderen,
  aan weerskanten één, en Jezus in het midden.
  Johannes 19:16b-18

  Er klinken hamerslagen door de lucht. Zweetdruppels bij de man met de
  hamer. Iemand kruisigen is zwaar werk. Zweetdruppels ook op de van pijn
  vertrokken gezichten.
  Een explosie van pijn in een mensenlichaam veroorzaakt ook een uitbarsting
  van zweet.

  Dan worden de kruisen overeind gezet.
  Jezus in het midden. Er is misschien uiterlijk niet veel verschil tussen deze drie.
  Maar die middelste is de Zoon van God, en als het donker wordt, onverwachts
  en beangstigend, lijkt het alsof Hij hier alleen is. Hij hangt hier in
  totale verlatenheid.

  Wie zal er meer pijn voelen, de Vader in de hemel met zijn handen in
  afgrijzen voor zijn gezicht, of de Zoon, stervend met het gewicht van de
  wereld op zijn ziel, hangend tussen hemel en aarde?
  Wie zal die Vader troosten? Wie zal die Zoon redden?
  Wacht maar, stil maar, alles wordt nieuw…
  Bron:puurvandaag

  31-03-2018 om 15:19 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Evangelie
  Tags:Andere
  >> Reageer (0)
  28-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak je ongerust

  God denkt niet in risico’s, maar in mogelijkheden.
  Stilstaan bij het licht
  Steek een kaars aan en bid: Laat uw licht mij voldoende zijn.
  Stilstaan bij je eigen hart
  Word je bewust van je ademhaling. Vertel God eerlijk hoe het met je gaat.
  Stilstaan bij Gods woord
  Lees en overpeins 1 Koningen 17:7-16. Welk woord of gedeelte springt er
  voor jou uit? Roept de tekst jou tot iets op?
  Stilstaan en rusten bij God
  Leg je gedachten aan God voor. Word daarna stil om in Gods aanwezigheid
  te zijn. Wat heeft Hij jou te zeggen?


  Gedeelde gedachten
  1 Koningen 17:13: ‘Maak u niet ongerust.’
  Onlangs zat ik tegenover een financieel adviseur die mijn situatie hoofdschuddend
  aanhoorde. Zijn reactie: Mevrouw, het is hoog tijd dat ik hier even
  wat dood en verderf kom zaaien. Er bestaat een grote kans dat u zult scheiden
  of ziek wordt en dan hebt u uw zaakjes niet goed voor elkaar.
  Het is maar goed dat deze man niet op bezoek kan bij de weduwe van
  Sarefat, want hij zou behoorlijk schrikken. Het is ongelofelijk hoe wij ons
  in het Westen hebben ingedekt tegen alle mogelijke risico’s. Veel van die
  verzekeringen en regelingen varen wel bij angst en doemscenario’s. Hoe
  anders gaat het bij God. Hij denkt niet in risico’s, maar in mogelijkheden.
  Een situatie van schaarste gebruikt Hij om zijn grootheid te laten zien. En
  Hij stelt de mens voor de grootste uitdaging ooit: maak je niet ongerust.
  Wat heb jij van God nodig om rust te vinden?
  Ik laat jullie vrede na; mijn vrede geef ik jullie, zoals de wereld die niet geven
  kan. Maak je niet ongerust en verlies de moed niet.
  (Jezus in Johannes 14:27)

  Vanuit de stilte de wereld in
  Doof de kaarsvlam. Sluit af met een eigen gebed of bid: God van oneindige
  overvloed, geef mij een kalm gemoed. Bron:puurvandaag

  28-03-2018 om 12:54 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Problemen/Zorgen
  Tags:Andere
  >> Reageer (8)
  24-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zandkunstenaar Gert over zijn depressie: God was heel ver weg

  Gert: "Als kind tekende ik al heel veel en graag. Ik ben bij de zee opgegroeid en tekende langs de vloedlijn. Maar het tekenen heb ik op een gegeven moment gelaten voor wat het is, en ben met een andere carrière begonnen. Totdat ik in 2006 een kunstenares zag die toverde met zand. Toen ik dat zag, hoorde ik het kind in mij roepen: ‘Ik wil ook!’ Dat kind in mij gaf de doorslag. Voordat ik het wist had ik een contract bij de KRO. Mensen zijn vaak geraakt door de kunstwerken. Dat is de kracht van beeld. Daarnaast gebruik ik ook vaak muziek, de lijst om het schilderij. Ik denk dat de verwondering in de mens wordt aangesproken. Ik ervaar regelmatig dat God tegen me fluistert: ‘Ik zou nu deze tekening maken’. Ik laat me heel graag inspireren in het voorwerk, maar ook tijdens het optreden zelf."

  Tijdens deze uitzending van Hour of Power vertelt Gert een verhaal aan de hand van vier zandtekeningen, die hij zelf heeft uitgekozen. Op één tekening is Christus aan het kruis te zien. Gert: "Hoe duisterder de wereld is, hoe meer mensen roepen om de waarheid, naar een verlosser. We willen verlost worden uit een situatie die onomkeerbaar is. Het wordt er niet beter op. Jezus is gekomen om in dat lijden nabij te zijn en mee te lijden. Dat evangelie raakt me."

  Een tijd geleden leed Gert zelf ook. Hij ging door een depressie. Gert: "Ik denk dat verschillende factoren bij elkaar kwamen. Ik werd geleefd door de opdrachten die ik kreeg. Die hebben bij de voorbereiding veel tijd nodig. Ook was er in mijn familie een situatie gaande die mij erg trof. Ik heb God gesmeekt of Hij Zichzelf wilde laten zien. Er leek maar niets te gebeuren. De druk op mijn werk werd ook steeds groter, ik kon het allemaal niet meer overzien."

  "We waren net verhuisd naar een leuk boerderijtje in Friesland en het leek allemaal voor de wind te gaan. Tot het moment dat ik, toen ik af het podium afstapte, met mijn nagel achter de zandbak bleef hangen en mijn nagel behoorlijk scheurde. Toen barstte de bom. Ik herkende mezelf niet meer en schold, wie ik ook voor me had, uit. Het is niet echt normaal voor iemand die de Heer kent. Tegelijkertijd is het ook de realiteit. We hebben Hem heel hard nodig. Op dat moment was God dichtbij, maar voor mij was Hij ver weg. En die zandbak, dat werd een monster. Het was letterlijk op."

  Gert vervolgt: "Ik ben eruit gekomen, maar dat is niet van de ene op de andere dag gegaan. Het is goed om over deze zaken door te praten. Iemand zei: als je een depressie meemaakt, ben je te laat geweest met remmen. Dan moet je terug naar het moment dat je iets zag ontsporen. Ik had een imago groot te houden."

  "Ik leek sterk, maar was vanbinnen een kind dat het liefst aan de vloedlijn wilde tekenen. Met God als vader. Het was alsof Hij zei: ‘Speel maar gewoon in het zand, doe die dingen die je altijd hebt gedaan, maar doe ze samen met Mij, doet het niet alleen'."Bron:CIP/Levensverhaal

  24-03-2018 om 00:00 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Problemen/Zorgen
  Tags:Andere
  >> Reageer (0)
  20-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 manieren om je kinderen van de kerk te laten houden

  Leer een kind van jongs af aan de juiste weg, en het zal er niet van afwijken wanner het oud geworden is. Spreuken 22:6 (NBV)
  Onze ouderlijke verantwoordelijkheid naar onze kinderen toe is om hen te leiden naar de voeten van hun Verlosser. Met passie en inzet, in gehoorzaamheid naar God’s gebod om de kleine kinderen naar Hem toe te laten komen. Het is geen garantie dat ze geen periode van tegenstand zullen hebben, maar er is kracht in het bidden voor onze kinderen en hen voorzien van een gezonde kerk omgeving.
  Binnen de muren van onze huizen, kunnen kinderen leren hoe ze God kunnen vinden, met Hem praten en kunnen ze weten dat Hij hen wil ontmoeten, waar ze ook zijn in hun leven. Wanneer de kerk dat ook voor hen is, dan zullen ze van de kerk gaan houden. Hier zijn 10 manieren om je kinderen te helpen om van de kerk te gaan houden.

  Bid voor je kinderen
  Je zorgen en je wensen in gebed bij God brengen is krachtig. Hij hoort elk gebed en wenst ons elke dag te ontmoeten. 1 Thessalonisenzen 5:17 zegt dat we nooit moeten ophouden met bidden. We dienen een God die goede plannen voor ons heeft. Als ouders, hebben we niet alle antwoorden of leren we onze kinderen alle lessen. Een goed kerkelijke gemeenschap kunnen een grote connectie zijn in de punten die we proberen over te brengen naar onze kinderen en het pad dat we proberen over te brengen als hun ouders. God is getrouw in het beantwoorden van onze gebeden, en ik geloof dat als we vurig bidden, met een groot geloof, Hij ons wil laten zien hoe we een liefde voor de kerk in ons hart en in het hart van onze kinderen kunnen krijgen .

  Ga trouw naar de kerk
  Het kan ons niet verbazen dat de kerk niet bij je kinderen blijft, als het niet bij ons blijft. Als we het naar de kerk gaan niet onze prioriteit maken dan zullen zij dat ook niet doen. Hebreeen 10:24-25 zegt: “Laten we opmerkzaam blijven en elkaar ertoe aansporen lief te hebben en goed te doen, en in plaats van weg te blijven van onze samenkomsten, zoals sommigen doen, elkaar juist bemoedigen, en dat des te meer naarmate u de dag van zijn komt ziet naderen.”
  De vroege kerk werd vervolgd. Zelfs samenkomen in huizen was verdacht. Het was makkelijk voor hen om op te geven. Ook wij kunnen makkelijk voor angst kiezen in onze moderne wereld. Het is moeilijk om te voorspellen waar tragedie ons kan neerhalen maar we zijn niet geroepen om in angst te leven. Jezus belooft ons dat Hij kwam om ons het leven ten volle te geven. Als we liever uitslapen dan moeten we ons de moeilijke taak geven om uit bed te komen en door de deur van de kerk gaan. We hebben het voorrecht om een goed voorbeeld te geven, de kerk in te lopen en de vrijheid te hebben om God te aanbidden. Hij belooft ons in de kerk te ontmoeten, het maakt niet uit hoeveel strijd het ons heeft gekost om daar te komen.

  Wees een dagelijks voorbeeld
  Kerk een prioriteit geven begint bij onze persoonlijke relatie met God. Wanneer we Hem dagelijks zoeken, willen we in Zijn aanwezigheid zijn. Het volgen van Jezus’ voorbeeld om vroeg op te staan en te bidden zal zorgen voor een sterke basis voor de rest van onze dag. Dit geeft effect op hoe we opvoeden en onze kinderen. Het lezen van Gods woord, alleen, zal ons helpen om het een gewoonte te laten worden bij onze kinderen. Met je kinderen een pagina lezen uit een dagboek, in de ochtend of voor het naar bed gaan, helpt hen ook om een goede basis te leggen. Naar de kerk gaan is belangrijk en bezig zijn met de Bijbel geeft ons de mogelijkheid om te begrijpen hoe Hij in onze levens bezig is, de hele week. Gods woord leren helpt onze kinderen om van de kerk te houden.

  Praat over de preek na de kerk
  Kinderen zijn beloningsgericht. Voordat ze kunnen praten of lopen, weten ze dat nieuwe trucjes beloond zullen worden door hun enthousiaste ouders. De eerste stap, het eerste woord, de eerste dag van school. Ze zoeken naar de goedkeurende glimlach.
  Opvoeden is moeilijk omdat we imperfect zijn. We zullen onvermijdelijk op een gegeven moment falen, of ze nu klein of groot zijn. Door ze naar de kerk te nemen en hun liefde voor die gemeenschap te bevorderen, kunnen ze de steun en bemoediging ervaren die verder gaan dan wat een of twee onvolmaakte mensen voor hen kunnen bieden. De kerk wijst ons naar Degene die ons nooit in de steek zal laten.
  Maak er een punt van om samen te komen als een familie om te praten over de preek en wat er geleerd is na de zondagse dienst, in plaats van terug te vallen in de normale dingen van de dag. Geef de kinderen een beloning voor het naar de kerk gaan. Na verloop van tijd zal het naar de kerk gaan het naar de kerk gaan.

  Bemoedig hen
  Ouders kunnen kinderen helpen de kerk lief te hebben door hen vragen te stellen en met hen in gesprek te gaan over de kerk en over Gods woord. Hoe meer we geboeid zijn door het woord, hoe makkelijker het voor ons is om er voer te praten. Pas dagelijkse en wekelijkse lessen toe op alledaagse situaties. Bid om Gods leiding en wijsheid om Zijn Woord, Zijn wil voor ons en die van onze kinderen voor ons leven te begrijpen
  Een bemoediging voor jou. God zal al je inspanningen, om je kind(eren) de liefde voor de kerk in blazen, eren. God heeft je met opzet in het leven van je kind(eren) geplaatst. Een liefde voor de kerk begint of eindigt niet met het fysieke gebouw. Het wordt een deel van het lichaam van Christus op zondag en elke dag. Wandelen met Hem en stevig de hand van onze kinderen vastpakken, ons best doen om ze te naar Zijn voeten te leiden.

  20-03-2018 om 00:00 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Kinderen
  Tags:Andere
  >> Reageer (0)
  17-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het wonderlijke blije gevoel

  In het afgelopen jaar had ik pittige periodes vanwege mijn gezondheid. Voor mijn idee was ik –meestal- wel dankbaar en blij vanwege alle lieve mensen om mij heen en de goede dingen die ik ontving.
  Bewust zoekend naar positieve dingen als de moed me in de schoenen zonk tijdens het lange en zware revalidatietraject en een roepen naar de Heere of Hij me dankbaar wilde maken en me opmerkzaam wilde maken op de kleine dingen zodat ik ondanks alles toch kon genieten. Tijdens de bestralingen elke dag heel bewust en soms dus alleen met mijn verstand iets positiefs opschrijven en zo een punt van (dank-)gebed creëren. Dat was een tip die ik ooit eens kreeg van iemand:

  Vorige week ben ik er achter gekomen dat blijdschap en dankbaarheid nóg een dimensie dieper kan en heb ik de tekst “verheugt u in de Heere te allen tijde. Nog eens: verheugt u!” als een Godsgeschenk mogen ervaren.
  In mijn omgeving waren er twee ingrijpende sterfgevallen (jonge mensen) en in de familie waren er grote zorgen. Zelf had ik nog allerlei pijntjes, frustraties, lange weg van herstel vanwege de nasleep door de behandeling van borstkanker en ik was moe, moe en nog eens moe. Ook van wat er allemaal gebeurde in de wereld, dichtbij en ver(der) weg, werd je niet vrolijk.

  Give thanks!
  En op dát moment ging er diep in mijn hart iets “gloeien”. Onverklaarbaar en ongrijpbaar en zeker niet “maakbaar” door mijzelf. Ik was, omringd door allerlei zorgen en verdriet, zo verheugd dat ik een tweede kans kreeg. Na de kanker heb ik een tweede kans ontvangen. Mijn leven was niet afgesneden, sterker nog ik ben intenser en bewuster gaan leven. Ik werd er stil van en verbaasd en ook raakte ik er een beetje van in de war: Hoe kon ik mij zó intens blij voelen terwijl er allemaal narigheid om en in mij was?

  Totdat ik me ineens realiseerde dat dit de “blijdschap in de Heere” was waar over gesproken wordt in de Bijbel. Een prachtige en machtige ervaring en inmiddels is het helaas al weer een beetje weggezakt. Hoewel, tijdens dit schrijven merk ik weer iets van het wonder. Want dat is het: het is een wonder, genadegave, van de Heere die ik mocht zien maar begrijpen doe ik het niet. Ik wil het wél met jullie delen en zo God groot maken.
  Bron:Puurvandaag

  17-03-2018 om 00:00 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Gevoelsleven
  Tags:andere
  >> Reageer (0)
  13-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foute cellen en goede God

  Met Anja de Jong, goedemiddag. Dag mevrouw de Jong U spreekt met ……(naam huisarts).

  BAM! Als je meegedaan hebt met het bevolkingsonderzoek en je wordt dan 5 dagen later gebeld door je huisarts, weet je direct: fout! Want zeg nu zelf. Een huisarts belt je niet op om over het weer te praten. Mijn dokter vertelt me dat er ‘iets’ gezien is op de foto’s en dat dit verder onderzocht moet worden.

  Binnen een week onderga ik op de mammapoli allerlei onderzoeken en aan het eind van de dag zit ik –samen met mijn zus- bij de chirurg voor de uitslag. “Mevrouw, er zijn foute cellen gevonden en u moet geopereerd worden binnen nu en vier weken”. Met een pakket informatie en een afspraak voor de volgende week, mocht ik naar huis om het ‘rustig te laten bezinken’.


  Ik had vanaf het moment dat ik de controle in ‘de bus’ had een soort onderbuikgevoel van: het is niet goed. Nee, ik voelde niets, had geen enkele aanleiding om zoiets te denken. Maar het was dat beroemde of beruchte onderbuikgevoel. Alleen, als het dan bevestigd wordt, komt het alsnog hard binnen.

  Foute cellen

  Die woorden: foute cellen die bleven maar rond jengelen in mijn hoofd. Ook de vraag: het is wel véél allemaal. Ga ik dit volhouden en hóe ga ik dit volhouden, was een gedachte die me niet losliet. Ik ben nl. ook bezig met een vrij pittig revalidatietraject vanwege mijn sarcoïdose en nu komt dit er ook ineens bij.

  Geen vragen van: waarom? Misschien komt dat nog, dat weet ik niet. Nee, het was echt alleen: hóe ga ik dit doen? Hóe past dit ook nog in het revalidatietraject? Kan dit wel tegelijk? Enz. Enz.


  En toen kwam er ’s-avonds een mailtje van een vriendin met daarin de o.a. volgende zin:

  Ik moest alleen net aan een Bijbeltekst denken en hoop dat je er wat aan hebt: God is getrouw: Hij zal niet toelaten dat u verzocht wordt boven wat u aankunt, maar Hij zal met de verzoeking ook de uitkomst geven om die te kunnen doorstaan. (1 Korintiërs 10:13)

  Dit was en is God’s antwoord op mijn vragen. God gebruikt mensen en Hij is er bij en zal voor mij zorgen. De dagen erna werd ik overstelpt met kaarten, bloemen, boeken, telefoontjes, bezoekjes en zoveel liefde dat ik alleen ‘maar’ verwonderd kan zeggen:

  Bron:vandaag

   

  13-03-2018 om 00:00 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Vertrouwen
  Tags:Andere
  >> Reageer (0)
  09-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van strijd naar zegen

  Ziet u iets aan uw dochter?’ klinkt de vraag als ik net bevallen ben. Ik schud mijn hoofd. ‘Nee, ik zie niets bijzonders, alleen een mooi meisje, onze mooie dochter. Maar u zult het wel niet voor niets vragen,’ zeg ik. De vrouw knikt. ‘Dat klopt, uw dochter heeft het syndroom van Down. Gedachten die door me heen schoten waren: Nee, dit kan ik niet. Waarom gebeurt dit? Ik kan geen goede moeder voor haar zijn. Ik kan haar niet geven wat ze nodig heeft! Hoe zal het straks zijn als ze groot is, hoe zal haar toekomst eruit zien?

  Ik weet nog goed dat ik het mijn moeder vertelde: ‘Mam, u bent weer oma geworden! Maar ze is wel een bijzonder meisje, ze heeft het syndroom van Down.’ Ik voelde bij haar ook dat ze niet goed wist hoe ze moest reageren. Gevoelens van blijdschap en verdriet wisselden elkaar continu af. Blijdschap om de geboorte van onze mooie dochter. Verdriet omdat ze het syndroom van Down heeft en we niet wisten wat dit inhield.


  Vlammen en rivieren

  En toch, juist in die periode van strijd – van het leren loslaten dat het anders ging dan ik van tevoren had bedacht en mezelf leren overgeven aan mijn verdriet en angst voor de toekomst – toen heb ik mogen ervaren dat Hij erbij was. Ik vond het dan ook zo mooi en bemoedigend om in de kraamweek samen met de dominee te lezen uit Jesaja 43: ‘Moet je door het water gaan – Ik ben bij je; of door rivieren – je wordt niet meegesleurd. Moet je door het vuur gaan – het zal je niet verteren, de vlammen zullen je niet verschroeien’.

  God is erbij, in de strijd, in je vragen, twijfels, onzekerheid. Je mag in je pijn, in je strijd, met al je vragen naar Hem gaan. Dan wordt de strijd niet minder, maar kun je het wel volhouden. Omdat Hij voor jou en naast jou strijdt. Hij is bij je en laat je nooit los! Je wordt niet meegesleurd door je pijn. De vlammen van pijn, ze zullen je niet verschroeien. De golven van emoties, van onzekerheid en angst, zullen je niet overspoelen.

   

  We lezen samen verder in Jesaja 43: ‘Je bent zo kostbaar in Mijn ogen, zo waardevol, en Ik houd zoveel van je’. Wauw, wat een mooie woorden. Om juist, nadat je hebt gelezen over strijd en pijn, te lezen: je bent kostbaar en waardevol. God zegt tegen je: ‘Ik houd zoveel van je!’ Dit zegt Hij ook tegen onze mooie, speciale dochter: ‘Je bent waardevol!’ Elk kind is kostbaar en waardevol in Zijn ogen.

  Genieten

  Onze dochter is nu vijf. Wat voel ik me een gezegende moeder als ik kijk naar mijn jongste dochter, met de mooie twinkeling in haar ogen. Ik voel me gezegend als ze op me af komt rennen en heel hard ‘Mamaaa’ roept. Het is puur genieten als we samen muziek maken. Intens genieten als we samen in een deuk liggen van het lachen en niet meer bijkomen. Wat voel ik mij een gezegende vrouw. Ik ben dankbaar voor wat Hij ons heeft gegeven in onze beide dochters. Onze jongste dochter is echt een verrijking van ons gezin. Door haar heb ik leren genieten. Door haar heb ik geleerd te leven in het nu. Zij is zo mooi, zo puur. Ze is oprecht.Bron:puurvandaag

   

  09-03-2018 om 00:00 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Problemen/Zorgen
  Tags:Gevoelens
  >> Reageer (0)
  05-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik heb Hem lier, maar durf niet aan te gaan

  Ze is een denker en een twijfelaar. Gerline (19) worstelt al jaren met vragen over geloofszekerheid. Zowel in haar kerkelijke gemeente als thuis ervaart ze weinig ruimte om open over geloof te spreken.

  Ze is blij met haar opvoeding als het gaat om uiterlijke dingen. „Maar ik vind het jammer dat er niet gepraat kan worden over wezenlijke zaken.”

  Dat er in haar omgeving weinig over geloof gesproken wordt, komt volgens Gerline mede door de cultuur waarin ze opgroeit. „Een dorpje waar veel op je wordt gelet. Iedereen weet alles van elkaar. Het wordt al snel als evangelisch gezien als je over geloofszaken praat. Buitenkant is belangrijk. Ik heb er moeite mee dat mensen met de stroom meegaan naar de kerk, maar dat er met hen geen gesprek over geloof te voeren is. Dan komt het te dichtbij. Dat kan mij benauwen, omdat ik in een reformatorische omgeving woon én werk. Het lijkt wel of de een het nog beter weet dan de ander. Het is belangrijk welke dominee er fijn is en welke niet, maar je hoeft niet aan je collega of zusje te vragen: „Wat betekent de Heere Jezus voor jou?” Ik denk dat het veel onderlinge verbondenheid geeft als er wel met elkaar gesproken werd over wat er binnen in je hart leeft.”


  „Als jongere zou je je vrij moeten voelen om met vragen naar de dominee, de kerkenraad of een gemeentelid te gaan”, meent Gerline. „Ik ervaar een drempel en ben bang om iets verkeerds te zeggen. Als ik zou vragen: „Hoe moet ik de Heere Jezus aannemen?” zouden ze zeggen: „Dat moet je zo niet zeggen. De Heere aannemen, dat kan niemand.” De angst is groot dat je te snel denkt dat je bekeerd bent. Men heeft liever dat je zo voorzichtig mogelijk bent.” Even is Gerline stil. Dan zegt ze met overtuiging: „Het geloof is voor mij de basis waaruit ik wil leven, maar het geeft mij ook veel onzekerheid, twijfels en vragen.”

  Die twijfels wijt Gerline deels aan haar karakter, maar ook aan de verschillen die ze ziet tussen het milieu waarin ze opgroeit en daarbuiten. Vriendinnen, en haar vriend, benadrukken „de rijkdom van Christus” meer dan ze is gewend. Het voedt Gerlines twijfel. „Ik mis in mijn omgeving de ruimte om tot Christus te gaan. Vrije toegang. Pure genade. Als je vol zou zijn van de Heere, dan zeggen mensen tegen je: „Wacht even, heb je dit of dat wel? Het kan zomaar niet. Er moet wat aan je ziel gebeuren.” Dat is niet per se onwaar, maar het zorgt er wel voor dat jongeren –of ik in ieder geval– blijven twijfelen.”

   

  Geloofszekerheid

  Gerline verlangt naar geloofszekerheid. „Het zou mij veel rust geven. Ik denk ook dat ik dan meer gericht zou kunnen leven tot eer van God. Nu ben ik te druk met vragen als: Wie is de Heere Jezus? Wie wil Hij voor zondaren zijn? Is Hij er voor iedereen of alleen voor mensen die genoeg zondekennis hebben? Ik probeer geloofszekerheid het meest te zoeken in bidden en Bijbellezen”, vertelt Gerline. „Ik herken me in de vader van de maanzieke knaap uit Markus 9. Hij zegt tegen de Heere Jezus: „Ik geloof, Heere, kom mijn ongelovigheid te hulp.” Die tekst heeft mij heel veel gedaan. Soms kan ik ineens weer denken: „Zo gemakkelijk mag ik het niet zien. Je hebt het zelf bedacht dat dit je gebed is.” Op andere momenten ervaar ik dat ik, op het moment dat ik deze tekst bid, in contact ben met de Heere.”

  Moeilijk moment

  Ondanks al haar twijfels put Gerline er troost uit te weten dat de Heere altijd aanwezig is in haar leven. „Dat ervaar ik heel sterk. Waar ik ook ben of als ik dingen moeilijk vind, de Heere is erbij. Maar ik vind het wel lastig om te zeggen dat de Heere Jezus mijn Zaligmaker is. Op sommige momenten denk ik van wel. Bij het avondmaal legt de dominee bij de laatste tafel vaak een indringende nodiging neer. Dat vind ik steeds opnieuw een moeilijk moment. Dan denk ik: „Ja, ik heb Hem lief, maar ik durf niet op te staan.” Maar als ik naar mijzelf kijk, naar de dingen die ik zeg, doe of denk, kan ik twijfelen. Andere mensen zeggen weleens dat je je karakter houdt als je tot geloof komt, maar op zo’n moment lijken mijn karakter en het geloof onmogelijk samen te kunnen gaan.”

  Gerline heet in werkelijkheid anders. Bron:Puntuit

   

  05-03-2018 om 00:00 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Problemen/Zorgen
  Tags:Andere
  >> Reageer (0)


  VISITOR

  PINKSTEREN

  Pinksterfoto-met-duifje

  Komende zondag 20 mei is het Pinksteren. Dan gedenken christenen dat de heilige Geest werd uitgestort. Maar wat was daar eigenlijk zo bijzonder aan? Was de heilige Geest er dan nog niet? En wat heb je nu nog met Pinksteren te vieren? Wat de meeste christenen niet weten, is dat er een bijzonder feest werd gevierd op de zondag dat Jezus opstond: de eerste gersteoogst werd feestelijk binnengehaald. Symbolisch past dat prachtig, omdat Jezus als het ware ook de eerste ‘oogst’ is: hij is als eerste uit de dood teruggekeerd en na hem zullen de anderen volgen. Daarom heet Jezus in de Bijbel ook wel ‘eersteling’. Precies als dag vijftig is aangebroken en Jeruzalem propvol is omdat de eerste tarwe in een processie wordt binnen gevoerd, beginnen Jezus’ studenten in vreemde talen te praten en worden ze dolenthousiast over hun oude rabbi. Later gaan ze niet alleen hem, maar ook zichzelf ‘eersteling’ noemen: net zoals de eerste tarwe voedsel voor alle mensen aankondigt, zo beschouwen zij zichzelf als de voorlopers van een nieuwe tijd.

  ☻☻18 mei☻☻


  BEMOEDIGENDE TEKST

  WELKE WAARDE HEEFT EEN MENS
  KOM TOT BEZINNING EN WORDT JE BEWUST VAN JE VERHEVEN STAAT☻
  5 mei☻
  De mensen zijn als gras en hun heerlijkheid als een bloem in het gras. En toch zijn de mensen zo waardevol, dat God hen zal stellen over het werk van zijn handen. Ze zijn zo waardevol, dat de engelen uitgezonden worden om hen te dienen die de verlossing zullen beërven. Over de engelen ontfermt God zich niet; Hij heeft voor hen geen verlossingsplan. Toen zij zondigden, bedacht Hij niet hoe Hij hen zou kunnen redden. Hij wierp ze eenvoudig in de afgrond en gaf ze over aan ketenen van de duisternis om ze tot het oordeel te bewaren. (2 Petrus 2:4)

  BEMOEDIGENDE TEKST

  JEZUS IS VOOR IEDEREEN GESTORVEN☻
  5 mei☻
  En voor allen is Hij gestorven, opdat zij, die leven, niet meer voor zichzelf zouden leven, maar voor Hem, die voor hen gestorven is en opgewekt. 2 Korintiërs 5:15
  Het is een fantastische boodschap dat Jezus voor alle mensen gestorven is, waardoor het voor iedereen mogelijk is om  verzoend te worden met God. “Laat u met God verzoenen” schrijft Paulus in het zelfde hoofdstuk.
  Het is ook een bijzondere rustgevende ervaring om te weten dat je zonden vergeven zijn.
  Maar verzoening en vergeving zijn geen doel op zich.
  Jezus is gestorven, maar ook weer opgestaan. Hij leeft, en wij zullen met hem leven en voor hem leven. Dat is een totaal nieuw leven. Als we voor Jezus leven, dan wordt de liefde waarmee Hij ons liefheeft de drijfveer in ons leven. Dat is een leven waar het egoïsme, en alle andere zonden
  overwonnen worden. Een blij leven tot eer van God en tot zegen voor onze omgeving.

  BEMOEDIGENDE TEKST
  WAAR HEEFT MEN VANDAAG DE TIJD VOOR GEBRUIKT?
  5 mei☻
  Heb ik mijn gedachten maar doelloos laten gaan? Heb ik alleen maar lopen denken aan mijzelf en aan wat ik vandaag aankan? Heb ik soms zelfs mijn gezin, mijn huis en mijn situatie vergeleken met die van anderen? Of heb ik integendeel erkend dat ik Gods hulp nodig heb om zulke egocentrische en egoïstische gedachten de baas te worden, zodat ik anderen waarachtig, zonder reserves en blijmoedig kan leren dienen? Heb ik de tijd gebruikt om voor mijn kinderen te bidden dat ze die negatieve invloeden op school kunnen weerstaan? Heb ik mijzelf de dag door opgebouwd in het geloof, zodat ze als ze thuis komen ervaren dat hun huis een veilige haven is, vol van goedheid, hoop en liefde?
  In Spreuken 31:27 staat van de degelijke huisvrouw: ‘Zij houdt toezicht op de gang van haar huishouding, het brood der traagheid eet zij niet.’

  BEMOEDIGENDE TEKST

  THUIS EEN VEILIGE HAVEN☻
  5 mei☻
  Wachtend op de thuiskomst van de kinderen uit school zit een moeder na te denken over haar functioneren als moeder en over haar invloed op de atmosfeer in huis. Het is 2 uur in de middag. Het huis is stil en vredig. Ik zit aan de keukentafel met een kopje koffie te genieten van de laatste stille minuten.
  Over 20 minuten komen de schoolkinderen stormachtig binnenvallen en is het huis weer een en al lawaai en levendigheid. Ik weet wel wat ik te verwachten heb: een paar kinderen zitten te popelen om te vertellen hoe het is gegaan vandaag, allemaal tegelijk, een paar willen laten zien wat ze op school gemaakt hebben, eentje sluipt stilletjes naar de pc voor z’n favoriete spel, misschien zijn er ruzies en tranen, en uiteraard hebben ze allemaal honger! Ik maak alvast wat voor ze klaar en denk intussen na over mijn rol als moeder. Ik voel de druk van al hun behoeftes, en ik besef dat ik dat allemaal in eigen kracht niet kan. Ik heb Gods hulp nodig, en die vind ik in zijn Woord.

   


  Foto

  BEKIJK HIER MIJN GASTENBOEK.


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  SHOUT BOX

  DAGBOEK☻

  GEEF ONS MEER GELOOF☻
  12 mei☻
  Geef ons meer geloof.” Luc.17:5 ☻
  Veel mensen gaan gebukt onder een vreselijk minderwaardigheidsgevoel, anderen lijden aan zelfoverschatting. Beiden zijn een slecht kapitein van hun levensschip. De stormen van het leven zijn nodig om ons te leren dat zelfoverschatting en je minderwaardig voelen je schip hopeloos doen stranden. Als de stormen hevig worden, kom je hopelijk tot de ontdekking dat ook een gezond zelfbewustzijn niet genoeg is om je schip drijvend te houden! Als de woedende elementen het sterkste schip dreigen te breken, verlies je elk vertrouwen in je eigen schip en voel je je veiliger dobberend in het woelige water in een toegeworpen reddingsboei.

  DAGBOEK

  ONGEHOORZAAM?BIJBELKRITIEK☻
  5 mei☻
  Een beetje ongehoorzaam zijn valt minder op dan openlijk verzet, maar is wel verwerpelijker. Want we lezen in de Bijbel dat God opstandige kinderen altijd weer weet terug te brengen, maar degenen die doen alsof ze gehoorzaam zijn, maar ondertussen een eigen weg gaan, die wijst Hij af!
  Wie Gods Woord naar eigen inzicht aanvaardbaar of verwerpelijk acht, is een ongezeglijk iemand. Bijbelkritiek komt meestal voort uit verafgoding van het eigen inzicht. God legt Zijn gezag niet aan ons op, maar roept ons op om ons aan Zijn wil te onderwerpen en wie zo leert om zich in die gezindheid aan het Woord van God te onderwerpen, wordt door God gezegend en bewaard voor veel misleiding.
  Heus, al zouden we ons lichaam geven om verbrand te worden, al zouden we al de dagen van ons leven wijden aan studie van de Schrift... alleen in een liefdevolle toewijding aan Hem leren we te luisteren en graag te gehoorzamen, omdat de weg die Hij wijst levenwekkend is!
  ☻☻

  DAGBOEK

  DE BIJBEL☻
  5 mei☻
  De Bijbel spreekt een radicale taal. Dat is een godsdienst waarin men zichzelf misleidt. Schone gedachten over God strelen onze eerste gevoelens, maar in de praktijk van ons leven, in ons gezin, op ons werk, in het verkeer, blijft er van deze schone, verheven en ziele strelende gedachten niet veel over! En zo leven we een gespleten leven, verziekt door onbeleden zonden, omdat we ze noch voor God noch voor elkaar met name willen noemen.
  Als we niet echt tot God naderen om vergeving van onze zonden te vragen, maar gewoon aannemen dat God het wel weer vergeeft, dan is onze godsdienst krachteloos, want nooit zullen we dan iets merken van daadwerkelijke verlossing. Zo misleiden we onszelf en maken God tot een bespotting.


  YOUTHFORCHRIST☻

  YOUTH FOR CHRIST☻

  JONGEREN CENTRUM IS MIJN TWEEDE THUIS☻
  12 mei☻
  Ik leerde Jordi beter kennen doordat jongerenwerker Pascal was uitgevallen vertelt teamleider Hermen K. Jordi had tijd en hij woont vlakbij, dus ik gaf hem een sleutel. Het is best een verantwoordelijkheid. Hij moet tegen zijn vrienden kunnen zeggen we gaan sluiten. Jordi heeft een mooi groeitraject doorgemaakt. Hij deed mee aan Young Leaders, een traject voor jongeren om te groeien in leiderschap en verantwoordelijkheid. Toen Jordi twaalf was werd de ziekte van Hodgkin geconstateerd. Na een behandeltraject leek de ziekte verdwenen, maar na een maand was het weer terug. Elke keer als hij uit het ziekenhuis of uit school kwam, ging hij langs bij het jongerencentrum om te praten over hoe het ging. Het heeft hem moed gegeven om door te gaan. Dankzij nieuwe experimentele medicijnen en een ingrijpende beenmergtransplantatie, heeft Jordi zijn ziekte overwonnen. Als alles op de rit is, wil hij een opleiding tot jongerenwerker doen. Hoewel Jordi niet christelijk is, is bidden voor het eten een fijn moment. Het is fijn om zo’n moment samen te hebben. The Mall is Jordi’s twee thuis en dat is voor meer jongeren in Deventer.

  YOUTH FOR CHRIST
  HIER IS HOOP VOOR VRIENDSCHAP☻
  18 mei☻
  Demi (15) vindt het fijne dat ze iedere dag bij The Mall terecht kan. Er is altijd iemand aanwezig en je kan leuke activiteiten doen. Nagels lakken vind ik het leukst. Maat je leert ook hoe je met anderen moet omgaan. Bijvoorbeeld dat het goed is om samen te werken en te overleggen zonder ruzie te maken. Ik heb vaak contact met Sanne van The Mall. Dan praten we samen, lakken onze nagels en doen onze haren. Sanne is heel gezellig en ik kan heel goed met haar praten. En als er wat is kan ik altijd bellen.

  STUDEREN OP EEN NIET CHRISTELIJKE SCHOOL☻
  12 mei☻
  De tijd is daar: je gaat studeren! Die overgang van de middelbare school naar studeren kan best spannend zijn. Zeker als je van een christelijke middelbare school overgaat naar een nieuwe, niet-christelijke school of universiteit. Maar weet je: ik heb er zelf onwijs veel (positieve!) dingen van geleerd! In dit artikel vertel ik je mijn eigen ervaringen over het studeren op een niet-christelijke school en geef ik je tips over het omgaan met deze verandering. Je wereldbeeld verbreedt: Veel van jullie zullen, net als ik, opgegroeid zijn in een christelijke omgeving. Je gaat misschien elke zondag naar de kerk, je vriendinnen zijn christelijk, de scholen waar je op zit zijn christelijk… Op een niet-christelijke school of universiteit ontmoet je veel mensen die niet hetzelfde als jij geloven. Sterker nog: misschien ben je wel een van de enigen die christelijk is. Dit kan soms lastig zijn, maar tegelijkertijd geeft het je wel een veel breder beeld van de verschillende soorten mensen die er in Nederland leven en dat is heel interessant! Levenslessen: Er valt zóveel te leren van mensen met een andere achtergrond dan jij! Ze hebben vaak andere dingen meegemaakt en andere dingen geleerd in hun leven, die ook voor jou ontzettend waardevol kunnen zijn. In een omgeving waar mensen anders denken dan jij, bijvoorbeeld op een niet-christelijke school, moet je kunnen verantwoorden waarom je iets denkt, want wat jij denkt is niet meer ‘normaal’. Hierdoor leer je om kritisch na te denken over je eigen geloof. ’Waarom geloof ik eigenlijk als de meerderheid van Nederland niet gelooft?’.

  WAT DOE JE ALS JE OPGEBRAND BENT☻
  12 mei☻
  Soms heb je van die dagen dat je alleen maar op de bank kunt hangen. De hele dag niets doen, even rust. Dat is normaal, maar wat als jij je maandenlang zo lusteloos voelt? Je kan je zo moe voelen, dat je echt letterlijk niets kan. Je bent op. Als je dat langer dan een halfjaar hebt, spreek je van een burn-out. Marit heeft een burn-out gehad, maar ze is eruit en ze heeft er een heel tof en praktisch boek over geschreven dat te gebruiken is tijdens een burn-out. Huis van Belle sprak haar over het hebben van zo’n donkere, zware periode. “Als je in een burn-out zit, is het goed om naar jezelf te gaan luisteren. Wie ben jij en wat wil jij? Je kan en moet voor je gevoel misschien wel heel erg veel, maar er zijn maar een aantal dingen die écht moeten. Leer ‘nee’ zeggen tegen dingen of stel iets uit. Niet alles hoeft op jouw bordje terecht te komen en jij hebt ook je rust nodig. Luister naar je lichaam en bescherm jezelf door dingen die veel energie kosten even stop te zetten of te minderen. Zodra je weer wat energie hebt, kun je weer wat oppakken. Gaat dat goed, dan weer wat erbij. Overigens is het wel goed om hulp te zoeken. Ik kon het echt niet alleen en ben heel blij geweest met de psychologe die mij kon helpen en de gesprekken die we hebben gehad

  www.huisvanbelle.nl


  DAG WEETJES♠♠

  Ik had de nacht Kerstmis bezocht. Het was een krachtige Kerstboodschap. Enkele mensen zijn op deze Kerstnachtdienst tot bekering gekomen. Na de dienst werden we bediend van een hapje en een drankje. Het een zeer gezegende nacht Kerstdienst geweest.


  Over mijzelf
  Ik ben Patricia, en gebruik soms ook wel de schuilnaam tipatri.
  Ik ben een vrouw en woon in Noord-Holland () en mijn beroep is .
  Ik ben geboren op 24/03/1957 en ben nu dus 61 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: Breien, haken, movies, lezen, fietsen, uitgaan, kerk bezoek, Bijbelstudies, seminar, conferentie.Ik leid dagelijks een gebedsleven ook voor andere mensen.
  Van harte welkom bloglezers en kijkers. Ik heb reeds twee andere blogs op seniorennet. Ik wens meerdere onderwerpen te delen. Ik heb geen ruimte meer op de twee vorige blogs. Op deze blogs kun je veel meer bekijken en lezen over verscheidene christelijke

  BEAM/GELOVEN☻

  BEAM/GELOVEN

  JASMIJN EN ROB VERTELLEN OPENHARTIG OVER HUN SCHEIDING☻
  18 mei☻
  Yasmijn* (25) en Rob* (29) trouwden op de verjaardag van Yasmijn. Na 2 jaar huwelijk besloot Yasmijn een einde aan het huwelijk te maken. Rob: “Ik begon te merken dat ik op mijn tenen liep. Ik was geen man meer, maar een loser.” Rob en Yasmijn leerden elkaar kennen via Facebook. Ze raakten aan de praat over muziek en later ging dit over naar Skype. De eerste twee jaar gingen heel goed samen. Ik stond niet achter samenwonen, want dat kan niet volgens de Bijbel. Nadat ze getrouwd waren, begon Yasmijn het moeilijk te krijgen: “We zaten 24 uur per dag met elkaar opgescheept. Ik liep tegen bepaalde dingen aan. De communicatie met Rob was erg slecht. Hij kan veel praten, maar het is lastig om duidelijke informatie van hem te krijgen. Er was daardoor vaak miscommunicatie.” Mijn liefde begon minder te worden. Ik dacht: ‘Wil ik dit voor de rest van mijn leven?’  Het gevoel om liefde met hem te bedrijven was er niet meer. Ik ging naar andere dingen verlangen. Er waren zoveel redenen om er een einde aan te maken. Daarom was het beter om apart van elkaar te gaan leven.”  Nadat ik de knoop had doorgehakt was ik blij dat het achter de rug was. Ik heb hierna een burn-out gehad, maar ik ben er wel sterker door geworden. Als iemand nu op mijn pad komt en in het huwelijksbootje wil stappen dan denk ik eerst heel goed na, haha.” Rob: “Ik denk dat God niet volledig achter onze scheiding staat. Bijna elke christen weet hoe de Bijbel spreekt over scheiden, maar God zou ook niet willen dat we doodongelukkig zijn.

  BEAM☻

  JASMIJN EN ROB VERTELLEN OPENHARTIG OVER HUN SCHEIDING☻
  18 mei☻
  Yasmijn* (25) en Rob* (29) trouwden op de verjaardag van Yasmijn. Na 2 jaar huwelijk besloot Yasmijn een einde aan het huwelijk te maken. Rob: “Ik begon te merken dat ik op mijn tenen liep. Ik was geen man meer, maar een loser.” Rob en Yasmijn leerden elkaar kennen via Facebook. Ze raakten aan de praat over muziek en later ging dit over naar Skype. De eerste twee jaar gingen heel goed samen. Ik stond niet achter samenwonen, want dat kan niet volgens de Bijbel. Nadat ze getrouwd waren, begon Yasmijn het moeilijk te krijgen: “We zaten 24 uur per dag met elkaar opgescheept. Ik liep tegen bepaalde dingen aan. De communicatie met Rob was erg slecht. Hij kan veel praten, maar het is lastig om duidelijke informatie van hem te krijgen. Er was daardoor vaak miscommunicatie.” Mijn liefde begon minder te worden. Ik dacht: ‘Wil ik dit voor de rest van mijn leven?’  Het gevoel om liefde met hem te bedrijven was er niet meer. Ik ging naar andere dingen verlangen. Er waren zoveel redenen om er een einde aan te maken. Daarom was het beter om apart van elkaar te gaan leven.”  Nadat ik de knoop had doorgehakt was ik blij dat het achter de rug was. Ik heb hierna een burn-out gehad, maar ik ben er wel sterker door geworden. Als iemand nu op mijn pad komt en in het huwelijksbootje wil stappen dan denk ik eerst heel goed na, haha.” Rob: “Ik denk dat God niet volledig achter onze scheiding staat. Bijna elke christen weet hoe de Bijbel spreekt over scheiden, maar God zou ook niet willen dat we doodongelukkig zijn. Bron:beam/eo


  Blog als favoriet !

  ZAAIEN EN MAAIEN☻ 15 mei☻ In het boek Elke dag nieuw lees je dat moederschap net tuinieren is. We zaaien en zorgen voor wat God ons geeft. We werken met de talenten en de ervaringen die Hij ons heeft gegeven. Maar we zijn elke dag afhankelijk van Zijn zegen. Zonder Hem kunnen we geen moeder zijn. Het laatste hoofdstuk gaat over zaaien en maaien. Soms zien we weinig vrucht op ons harde werken. Dan zijn de kinderen zo ondankbaar (of dwalen ze van ons weg).  Dan loopt een huwelijk op de klippen, al heb je zo veel gebeden en zó hard gewerkt. Wat een verdriet! Maar wat kan het dan ook moed geven dat de hof van Eden en de hof van Arimathea achter ons liggen en dat het hemels paradijs aan de horizon gloort. We leven en werken niet in de eerste plaats voor het hier en nu, maar voor het eeuwige leven. En onderweg mogen we doen wat God ons te doen geeft.

  DANKBAAR ZIJN☻ 15 mei☻ Het bewaren, of ‘inmaken’ van onze goede herinneringen, de vruchten die God ons geeft in het moederschap, heeft alles te maken met dankbaarheid. Ik heb vaak zó weinig oog voor al het goede dat we krijgen. Ik ben zó vaak geneigd te kijken naar wat moeilijk is en zwaar, of te bedenken wat anders moet, dat ik veel te weinig geniet van alles wat goed is en daar dankbaar voor ben. En dat is nu juist wat ik onze kinderen zo graag zou willen leren: Smaakt en ziet, dat de HEERE goed is; welgelukzalig is de man, die op Hem betrouwt (Ps. 34:9). En dus gaan we vaker jam maken. Potten jam van fijne herinneringen, die we binnenkort of veel later kunnen opendraaien en kunnen genieten van de smaak van wat de Heere gaf. Zijn trouw is elke dag nieuw! Bron:elkedagnieuw


  WAAROM GENEEST DE EEN WEL EN DE ANDER NIET ☻
  15 mei☻
  Martin Koornstra vertelt in gesprek met Rik Bokelman openhartig over gebedsgenezing. Waarom geneest de één wel en de ander niet? De bekende spreker staat bekend als een man die bekend is met genezen, tekenen en wonderen. Toch moet hij bekennen dat er meer mensen zijn die niet genezen, dan die wel genezen. “Ik heb geleerd daarmee om te gaan. Het levert alleen maar discussie op, tegenstanders en verdrietige mensen. Gehoorzaamheid is belangrijker dan succes, is een zin die mij heel dierbaar is geworden.” Hij is zichtbaar geëmotioneerd als hij daarover vertelt. In de 25 jaar dat hij werkt, heeft hij ook periodes gehad dat hij nauwelijks voor zieken bad. Nog steeds vindt hij het verdrietig om te zien dat mensen niet genezen. Toch voelt het niet als falen of tekortschieten in geloof. “Ik ben geswitcht van mij richten op geloof naar gehoorzaamheid.”Wel of niet genezen, het zorgt voor een spanningsveld, ook in zijn eigen gezin. Haar dochter had een ernstige stofwisselingsziekte. Haar ouders baden voor haar. Hun andere dochter kampt met een mentale beperking. De een genas, de ander niet.

  ALLEEN GOD VERGEEFT EN VERGEET☻
  15 mei☻
  Als God vergeeft, denkt Hij niet meer aan onze zonden. Hij brengt ze nooit meer ter sprake. Hij rekent het kwade niet toe. Totaal anders is het optreden van de satan. In een visioen dat de profeet Zacharia had, zag hij hoe de satan de hogepriester Jozua aanklaagde vanwege zijn vele zonden. De satan is er altijd op uit om ons te herinneren aan wat er misging in ons leven. God gaat daar heel anders mee om. Hij straft ons niet op basis van onze zonden en vergeldt ons niet op basis van onze schuld. Als God vergeeft, denkt Hij niet meer aan onze zonden. Hij brengt ze nooit meer ter sprake. Hij rekent het kwade niet toe. Totaal anders is het optreden van de satan. In een visioen dat de profeet Zacharia had, zag hij hoe de satan de hogepriester Jozua aanklaagde vanwege zijn vele zonden. De satan is er altijd op uit om ons te herinneren aan wat er misging in ons leven. God gaat daar heel anders mee om. Hij straft ons niet op basis van onze zonden en vergeldt ons niet op basis van onze schuld. God vergeet. Wel is het goed om te weten dat het vergeten van God iets totaal anders is dan het vergeten van mensen. Ons vergeten is niet meer weten. Gods vergeven gaat veel meer in de richting van niet meer willen weten.


  HOE MOET JE CHRISTEN ZIJN OP JE WERK☻ 24 mei☻ Ik wil bij mijn bijbaantje en opleiding iets uitstralen als christen. Maar hoe kan ik dit doen? Ik probeer vriendelijk te zijn en mijn werk goed te doen, maar dat proberen niet-gelovigen ook. Hoe zien anderen het verschil? Weet je wat ik vaak gehoord hebt? Dat het juist de kleine zichtbare dingen zijn waar mensen op inhaken. „Waarom bid je voor het eten?” „Waarom draag je altijd een rok?” „Waarom wil je op zondag niet mee met het bedrijfsuitje?”Als je niet op zondag wilt werken maar doordeweeks lui bent; als je bidt voor je eten maar vloekt onder je werk; als je precies bent op je kleding maar slordig omgaat met medemensen, dan ben je niet geloofwaardig. Dan geef je aanleiding dat men christenen ziet als huichelaars en Gods Naam gaat lasteren. je christen-zijn moet maar niet uiterlijk zijn, maar innerlijk. Je wilt iets uitstralen, maar je hebt geen licht van jezelf. Denk aan de maan. Als de zon er niet op schijnt, dan zien we de maan niet. Christus, de Zon der gerechtigheid, moet je beschijnen, dán zul je ook licht uitstralen in een donkere wereld (Filippenzen. 2:15). ben je een echte christen? Niet iedereen die zich christen noemt is dat ook (Mattheüs 7:21). Om christen te zijn moet je bij Christus horen. En om méér van Christus uit te stralen moet je dichter bij Christus leven (Johannes 15).Dat zorgt voor ontspanning. Jij hoeft het niet te doen. Het is Zijn werk en Hij doet het door jou heen. Dan hoef je niet krampachtig te kijken of anderen het verschil zien. Dat verschil zal er komen, daar staat God voor in. Zeker kunnen ongelovigen ook trouw en ijverig zijn, gelukkig wel.

   denken

  CARINA OVER KIEZEN☻ 18 mei☻ Heb jij ook weleens dat je niet weet wat je morgen wilt doen, welke kleren je aandoet, of je nu wel of geen geld gaat uitgeven aan ‘dat ene’ dat je wel leuk vindt maar niet nodig hebt? Kiezen. Je kunt dit rijtje keuzes vast zelf wel aanvullen. Kiezen moet je namelijk elke dag. Wat kan het moeilijk zijn om een goede keus te maken! Want aan elke keuze die je maakt zitten voordelen en/of nadelen vast. Achteraf weet je pas écht het effect van je keus.  Je hebt allemaal wel eens keuzes moeten maken die grote gevolgen hebben (gehad). Denk aan de keus die je gaat maken voor je vervolgopleiding, ga ik al op belijdeniscatechisatie of van welke kerk word ik lid? Misschien vraag je raad aan je ouders, je vrienden, een leraar of iemand van de kerk? Het wordt dan alleen maar moeilijker als je ‘raadgevers’ van mening verschillen. Hoe bepaal jij dan welke keuze je maakt? Ga je aan andere mensen om raad vragen of betrek je God bij je keuze? Of vind je dat onzin, bij iedere keuze God betrekken? Vertrouw jij op je aardse familie/vrienden of leg je het voor aan de hemelse Raadgever? Voor wie kies jij als je moet kiezen?

  CHRISTENEN DOEN NIET AAN YOGHA☻ 29 april☻ Een groot kerkgenootschap in India waarschuwt gelovigen dat zij zich niet moeten inlaten met yoga, waarvan India – en meer specifiek het hindoeïsme – de bakermat is. Volgens deze oosters-katholieke Syro-Malabar Kerk staat beoefening ervan haaks op het christelijk geloof. De Syro-Malabar Kerk in de zuidelijke deelstaat Kerala wijdde onlangs een speciaal rapport aan het populaire fenomeen yoga. Daarin wordt nadrukkelijk gesteld dat yoga, hoewel het “positieve effecten” kan hebben, een christen sowieso nooit in een diepere relatie met God kan brengen. De leercommissie die het rapport samenstelde, wijst er tevens op dat yoga volgens hindoeleiders niet los kan worden gekoppeld van het hindoeïsme. Dat meldt Faithwire.com. “Christenen kunnen yoga niet begrijpen,” aldus de commissie, “omdat ze de onderliggende leer niet kennen”. Het rapport onderstreept dat yoga en christelijk geloof op verschillende punten conflicteren. Zo is yoga er van oudsher op gericht dat de beoefenaar, de natuur en God één worden, terwijl dit volgens het christendom per definitie onmogelijk is. Veel hindoes beschouwen de liefde van christenen voor yoga bovendien als een verkapte poging om mensen te bekeren, en als een onnodige inbreuk op hindoegebruiken, aldus de commissie. KRO

  NIEUWS

  Gedragscode

  NIEUWE GEDRAGSCODE VOOR PASTORAAT ☻ 29 april☻ De Nederlandse Bisschoppenconferentie heeft voor alle rooms-katholieke geloofsgemeenschappen een nieuwe Gedragscode Pastoraat opgesteld, die per vandaag van kracht wordt. De Konferentie Nederlandse Religieuzen (KNR) werkte mee aan de opstelling van de tekst. De gedragscode is een aanscherping van de regels die op 1 juli  2014 naar aanleiding van de seksueel-misbruikschandalen werden uitgevaardigd. Niet alleen pastorale beroepskrachten maar ook kerkelijke vrijwilligers die met minderjarigen of andere kwetsbare personen werken, zijn aan de gedragscode gehouden. De reeds bestaande bepaling met betrekking tot de verplichting tot het doen van aangifte bij een verdenking van seksueel misbruik van een minderjarige is verder aangescherpt. De Gedragscode Pastoraat vermeldt nu: “Bij een klacht van seksueel misbruik van een minderjarige tenminste met een schijn van waarheid, doet de kerkrechtelijk verantwoordelijke daarvan onverwijld aangifte bij het openbaar ministerie c.q. de politie.”

  IS MIJN ONGELOVIGE VADER IN DE HEMEL☻ 29 april☻ Pakkend moment tijdens een bezoek van de paus aan de arme Corviale-wijk in Rome. Enkele kinderen mochten de paus een vraag stellen. Toen de kleine Emanuele aan de beurt was, werd hij door emoties overmand en kon hij geen woord uitbrengen. De paus nodigde het kind uit om de vraag in zijn oor te komen fluisteren. Hij luisterde naar de jongen en troostte hem. Nadien vertelde de paus — met toestemming van Emanuele — wat het kind had gevraagd: of zijn overleden vader, die niet gelovig was, wel naar de hemel was mogen gaan. Waarop de paus zei: "Deze jongen heeft de moed om te huilen voor de ogen van ons allemaal. Als deze man in staat was om kinderen zoals dit jongetje groot te brengen, dan was hij een goed mens. Hij had het hart op de juiste plaats. God heeft een vaderhart, Emanuele, jouw vader is samen met God in de hemel, dat ben ik zeker."Franciscus vroeg de kinderen in het publiek of ze dachten dat God een man zoals de vader van Emanuel in de steek zou laten. Na wat aandringen klonk het beslist: "Nee!" "Zie daar het antwoord op je vraag", besloot de paus. "God is trots op je vader, want het is makkelijker om als gelovige te besluiten om je kinderen te laten dopen dan hetzelfde te doen als niet-gelovige. Bid voor jouw vader, praat met hem."Bron:kro


  IJslandparlement

  IJSLANDSE KERK NOEMT ANTIBESNIJDENISWET JODENVERVOLGING☻ 12 mei☻ Een IJslands wetsvoorstel om religieuze besnijdenis van jongens te verbieden komt neer op “ordinaire vervolging van Joodse mensen”. Dat zegt de kanselier van het bisdom Reykjavik in een gesprek met het Amerikaanse katholieke persbureau CNS. De katholieke Kerk op IJsland is fel tegen het wetsvoorstel dat Joodse en islamitische ouders dreigt met een maximale gevangenisstraf van zes maanden indien zij hun zoontjes om religieuze redenen laten besnijden. “Als deze wet doorgaat, betekent dat ordinaire vervolging van Joodse mensen”, aldus kanselier Jakob Rolland. “Dan zijn we weer terug in 1933, toen Hitler de macht greep in Duitsland. We weten hoe dat geëindigd is.” In februari dienden zeven parlementariërs een wetsvoorstel in dat besnijdenis om niet-medische redenen van jongens onder de achttien jaar verbiedt. “Wij beschouwen dit als een kwestie van mensenrechten. Geen persoon zou zonder instemming blootgesteld mogen worden aan onnodige operaties”, zegt dr. Olafur Thor Gunnarsson, een van de initiatiefnemers voor de wet. Hij heeft ferme kritiek op de benadering van de initiatiefnemers van de wet. “Het is onacceptabel dat iets dat behoort tot een religieuze traditie slechts om ideologische redenen verboden zou moeten worden.” Bisschop David Tencer van Reykjavik heeft solidariteit betuigd met de Joodse en islamitische gemeenschappen in zijn land. Bron:Katholiekenieuwsblad

  moederdag4

  DEZE VROUW ORGANISEERDE DE EERSTE MOEDERDAG IN 1908 12 mei☻ Anna Jarvis (1864-1948) was 12 toen ze haar moeder in een parochiecentrum haar zoveelste lezing zag geven. Ze leerde er jonge moeders hoe ze hun kinderen zo goed en zo hygiënisch mogelijk konden verzorgen. ‘Eigenlijk verdienen moeders een eigen feestdag’, verzuchtte de vrouw na afloop. Anna zou dat nooit vergeten. Toen haar moeder dertig jaar later stierf, besloot ze er werk van te maken: Mother's Day, een dag waarop iedereen zijn moeder bedankt. Op 10 mei 1908 organiseerde ze in de kerk van Grafton, West Virginia, een eerste, lokale Moederdag. Twee jaar later kreeg haar initiatief navolging in de hele staat West Virginia. In 1914 keurde het Amerikaanse Congres een wet goed waardoor Moederdag een officiële herdenkingsdag werd. Die eerste Moederdag, in 1914, werd opgedragen aan alle moeders van oorlogsslachtoffers. Opdracht vervuld, maar al snel ontstond rond Moederdag een heuse industrie van bloemen, wenskaarten en andere cadeautjes. Zeer tot ongenoegen van Anna Jarvis - ook al had ze zelf de witte anjer gelanceerd als symbool van Moederdag. Anna startte een nieuwe brievencampagne, waarin ze ditmaal haar gal spuwde over de commercialisering van 'haar' feestdag.

  dode-zeerollen

  Nieuwe Bijbelteksten ontdekt dankzij NASA-technologie 5 mei De Israëlische onderzoeker Oren Ableman heeft dankzij het gebruik van de gesofisticeerde beeldtechnologie van de NASA nieuwe tekstfragmenten van de Dode Zeerollen achterhaald en ontcijferd, meldt Kerknet. De papyrusfragmenten van de 3de eeuw voor tot de 1ste eeuw na Christus werden tussen 1946 en 1956 ontdekt. Maar pas nu werden enkele voor de ogen onzichtbare tekstfragmenten gereconstrueerd, onder meer een onbekend handschrift in het oud-Hebreeuws van een nog onbekende verdwenen of nog niet teruggevonden rol. De meeste teksten zijn afkomstig uit de Bijbelboeken Leviticus en Deuteronomium. Er werden ook teksten met aanwijzingen voor het verloop van de diensten in de tempel gevonden. Bron: Cip huwelijk-en-trouwerij-smiley-bewegende-animatie-0021

  ZE WILLEN TROUWEN VOOR DE KERK☻ 5 mei☻ Liefde is een werkwoord, weten we intussen. Ook het kerkelijk huwelijk is geen garantie op een huwelijksleven zonder zware stormen en mogelijke schipbreuken. Trouwen voor de kerk is een engagementsverklaring waarbij een vrouw en een man zichzelf aan elkaar schenken en beloven elkaar lief te hebben en te waarderen voor de rest van hun leven. Ze vertrouwen hun samenleven daarbij toe aan Gods liefde, en vragen Hem om zegen over hun relatie. In het kerkelijk huwelijk beloven partners altijd weer kansen te scheppen voor elkaar om opnieuw te beginnen. Net zoals God doet, overigens. Hun relatie wordt afgestemd op Gods onvoorwaardelijke liefde voor iedere mens. Je wordt uitgenodigd voor een eerste gesprek bij de pastoor of een verantwoordelijke voor huwelijkspastoraal. Je krijgt informatie over de pastorale voorbereiding en over het opstellen van een huwelijksdossier. Je bereid je samen voor op het huwelijk via de huwelijksvoorbereiding in de parochie of elders in het bisdom. Ongeveer 6 maanden voor de huwelijksdatum maak je met de voorganger in de huwelijksviering een afspraak voor de ‘ondertrouw’.


  TWITTER HET GELOOF  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!