NIEUW: Blog reclamevrij maken?
informatietips
Informatietips
bidden45 ♥♥14 augustus♥♥
14-08-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongen krijgt van school geen vrij voor laatste vakantie met ongeneeslijke moeder

De 36-jarige moeder Angela Rose is ongeneeslijk ziek en wilde daarom nog een laatste vakantie samen met haar drie kinderen voordat ze zou sterven. Maar de aanvraag hiervoor werd echter afgekeurd door de school. “Geen uitzonderlijke omstandigheden”, luidde het.
De Britse moeder diende de aanvraag in op de school van haar jongste zoon. Ze wilde de achtjarige Carlo buiten de wettelijke vakantieperiode meenemen en legde uit dat ze nog maar een paar maanden te leven had.

Diagnose
Veertien maanden geleden kreeg Angela de diagnose borstkanker. Binnen enkele weken had de kanker zich verspreid naar haar hersenen en botten. Ze had nog maar kort te leven en wilde daarom nog een laatste vakantie samen met haar kinderen. Maar de school van Carlo vertelde dat het geen uitzonderlijke situatie: “Als ik toch zou gaan, zou het worden gemarkeerd als ongeoorloofde afwezigheid.”

Uitzonderlijk
Angela was na de afwijzing erg van slag. “Als een stervende 36-jarige moeder die haar jongen voor de laatste keer op vakantie wil nemen geen uitzonderlijk geval is, dan vraag ik mezelf af wat dat wel is.”
Verontwaardigd

Ze reageerde zeer kwaad op het onverwachte antwoord van de school. De school verontschuldigde zich bij nader inzien en is op de beslissing is teruggekomen. Carlo, die een aanwezigheidspercentage van 98 had op de school, heeft alsnog vrij gekregen voor hun laatste vakantie samen.
Toestaan

Een woordvoerder van de Stanton Middle School in Milton Keynes vertelt: “Hoewel we wisten dat ze gezondheidsproblemen had, hebben we niet de volledige omvang ervan beseft. We hadden het verder moeten controleren – dat hebben we niet gedaan, en het spijt ons zeer. We zullen dit verlof alsnog toestaan buiten de normale schoolvakanties.”
Duidelijk

Toch is de zieke moeder nog steeds ontdaan. “Ik moest een formulier invullen en gaf duidelijk de reden aan waarom ik mijn zoon wilde meenemen op vakantie. Ik snap echt niet hoe ze die fout hebben kunnen maken.”Bron:libelle

Ik wens deze moeder de kracht en rust toe. Hopende dat ze met hun beide alsnog op vakantie zijn geweest.

14-08-2018 om 14:03 geschreven door tipatri  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Problemen/Zorgen
Tags:Liefde/Gevoelsleven
>> Reageer (0)
10-08-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tien geboden in gewone taal begrijpelijk voor iedereen


Zijn de Tien Geboden achterhaald? Hier zijn de tien geboden in gewone taal. Begrijpelijk voor iedereen. Lees de Tien Geboden hier!

Tien geboden in gewone taal
God spreekt ook vandaag tot jou en zegt: Ik ben de HEERE jouw God en Vader, die je van de straf van de zonde bevrijd heeft. Ik heb je bevrijd van de verslaving van de zonde en in een nieuw Koninkrijk gezet.

1. Je zult mij op de eerste plaats zetten in je leven.

2. Stel je vertrouwen op Mij alleen. Alleen dan kan ik je leven leiden. Facebook, WhatsApp, televisieseries, vrouwen of mannen, idolen of sterren, je zult ze niet verheerlijken. Wie toegeeft aan de zonde, kan daar later nog de gevolgen van ervaren. Maar als je naar Mij luistert en doet wat Ik van je vraag, zal ik je Mijn genade overvloedig geven.

3. Je zal niet zomaar de Naam van God doelloos gebruiken. Ook niet woorden die daarvan zijn afgeleid, want als je een vloek gebruikt, zal je niet onschuldig zijn. Gebruik ‘o my God’ alleen als je Mijn hulp echt nodig hebt.

4. Neem één dag in de week vrij van je dagelijkse bezigheden en richt je aandacht op God. Op deze manier kun je genieten van rust en ontspanning, net als God deed op de zevende dag toen Hij de Schepping gemaakt had. Zes dagen heb je de tijd om bezig te zijn met school, werk, social media en andere dingen. Ik gun je één dag om je extra op Mij te kunnen focussen en van Mij te kunnen genieten. Daarnaast kun je op deze dag je broeders en zusters ontmoeten en samen Mijn Naam groot maken.

5. Heb respect voor je ouders, zoals zij respect voor jou behoren te hebben. Vrede tussen ouders en kinderen is een zegen.

6. Je zult niemand doodslaan, doodwensen of uitschelden.

7. Je zult geen onrust stoken binnen relaties en vechten voor je huwelijk.

8. Je mag op geen enkele wijze iets stelen. Geen materiële dingen, maar ook niet iemands status of leven.

9. Spreek altijd de waarheid. Maak geen vals (Facebook-)profiel aan waarop je jezelf mooier presenteert dan je in werkelijkheid bent. Ik geef jou je identiteit, je bent geliefd, een Koningskind.

10. Je zult je zinnen niet zetten op iets van een ander. Je zult niet zijn of haar vriend of vriendin, uiterlijk, mobiel, tablet, kennis, auto, kleding, ook maar iets dat van een ander is, begeren.

Zo dat waren de Tien Geboden in gewone taal. En nu is de uitdaging om hier naar te gaan leven!
Bron:cip

10-08-2018 om 15:45 geschreven door tipatri  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Evangelie
Tags:Andere
>> Reageer (12)
06-08-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij willen dat de kerk weer in de gunst komt bij het Nederlandse volk

"In tijden dat weinig mensen de kerk vertrouwen, is het belangrijker dan ooit om in de gunst te komen bij ‘het volk’. De kerk moet zoveel liefde brengen in een stad, dat mensen weer naar de kerk willen komen." Dat zegt Jeroen Dorstijn, die vanuit GODcentre Leiden uitgezonden wordt om met zijn vrouw en een team GODcentre Gouda te planten. 23 september is de officiële opening.
GODcentre Gouda wordt de dochterkerk van GODcentre Leiden. De kerk waar Arno van der Knaap leiding aan geeft en die de afgelopen jaren erg snel gegroeid is tot 700 bezoekers op een zondag – ook vaak onder niet-gelovigen. Jeroen is erg enthousiast over de liefde die deze kerk altijd heeft voor de mensen in hun stad, en hij wil dat ook toepassen in Gouda.

"De kerk in Gouda zal gebouwd worden op een visie, gebaseerd op 3 pijlers vanuit de woorden van Jezus in Matteüs 22. Love God, Love People, Love Yourself. En in ons gesprek zijn we vooral op de middelste pijler ingegaan."

Noden
“We vinden het heel belangrijk om als kerk om te zien naar elkaar. Nu we naar Gouda gaan, willen we precies weten waar de noden liggen in de stad. Bij de ouderen, de jongeren, de daklozen. We willen contacten leggen met al bestaande organisaties en waar mogelijk samenwerken. We willen van Gouda een mooiere stad maken. Het is denk ik belangrijk om deze instelling te hebben. Bij de eerste christengemeente in het Bijbelboek Handelingen zag je ook dat ze in de gunst waren van het hele volk.” Bron:Cip

06-08-2018 om 15:21 geschreven door tipatri  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Evangelie
Tags:Andere
>> Reageer (6)
03-08-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wortelen

Mam, er groeien al kleine watermeloentjes!’ Enthousiast rent mijn tweede dochter op me af. Als we later aan tafel zitten, vertelt ze opnieuw met veel plezier over de planten op haar balkon. Ze geniet er van om elke ochtend op het balkon de plantjes water te geven – en ontdekte dat dat voor binnenplanten dodelijk kan zijn. Het is heerlijk om haar zo te zien stralen en iets te zien ontdekken wat haar passie en interesse heeft.

Als we later aan tafel zitten, hebben we het over het weer en over de tuin en over de lelie op het grafje van onze derde dochter. Die groeit niet, omdat het in de volle zon ligt, de hele dag en al gaan we nu en dan heel veel water geven, het lijkt niet genoeg. De lelie is verschroeid, niet bestand tegen teveel zon en te weinig water. Mijn man legt uit hoe het zit met water geven: ‘Je moet planten in de tuin nooit éven besproeien. Als je water wilt geven, doe dat dan heel lang, zodat het water diep naar beneden zakt. Als je dat niet doet, groeien de wortels van de planten heel oppervlakkig en gaan ze eerder dood.’

Ik fietste vandaag langs het dorre, gele gras en verwonderde me opnieuw over hoe triest dat eruit  ziet. Mijn Amerikaanse vrienden waren altijd zo lyrisch over hoe groen het gras in Nederland altijd is. En inderdaad, nu het gras dor en droog is, doet het helemaal niet Hollands aan. Ik denk aan wat mijn man de kinderen uitlegde en realiseer me dat dit gras nu van heel diep water moet zien te halen. Het moet niet gaan liggen wachten tot de regen komt, maar de wortels diep naar beneden laten gaan om bij het grondwater te komen.
Ik denk erover na want ik voel me zelf dor en droog. Verslagen door wat het leven bracht, door wat mensen menen tegen me moeten zeggen, maar waar ik niks mee kan. Verslagen doordat ik God zo moeilijk kan vinden omdat mijn verdriet zo vaak nog steeds te groot is om iets anders te kunnen voelen.

Het gele gras dat ik onderweg tegen kom, vertelt me wat me te doen staat, of eigenlijk: waar ik vooral mee door moet gaan. Ik kan wel gaan zitten wachten tot er regen komt, maar als dat niet komt, moeten mijn wortels dus dieper, dieper, dieper gaan naar waar het grondwater is, waar het voedsel is. Bron:Puurvandaag

03-08-2018 om 16:12 geschreven door tipatri  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Natuur/Schepping
Tags:Andere
>> Reageer (0)
28-07-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sporttoernooien bond tegen vloeken zijn gezellig en sportief

Vloeken tijdens een voetbal- of volleybalwedstrijd. Vanwege de spanning gebeurt dit regelmatig. Onlangs organiseerde de Bond tegen vloeken een volleybaltoernooi. In een positieve sfeer, zonder gevloek en getier, beleefden christenen met elkaar een gezellige sportavond. Mirjam Schuurman was één van de vrijwilligers en beantwoordt een aantal vragen.

De Bond tegen vloeken zet zich in voor respectvol taalgebruik in de meest brede zin van het woord. Vloeken is het misbruiken van de naam van God of van Jezus. Als er sprake is van opzettelijk en doelbewust misbruik van Gods naam, spreken we van godslastering of blasfemie.

Hoe ben je bij de Bond tegen vloeken terechtgekomen?
“Ik ben daar via het volleybaltoernooi zelf terechtgekomen. Ik deed mee met een toernooi bij mij in de buurt. Eén keer per jaar organiseert de Bond een volleybal- en voetbaltoernooi om hun werk bekendheid te geven en geld op te halen. Van dat geld kan vervolgens lesmateriaal worden aangeschaft. Ze zochten nog mensen om mee te helpen en daar ging ik graag op in. Het is leuk om als vrijwilliger deze toernooien mede mogelijk te maken.”
Onlangs organiseerde de Bond een volleybaltoernooi. Hoe kijk je daarop terug en wat was jouw rol?
“Het toernooi is altijd heel gezellig en sportief. Elk jaar weer een feestje om aan mee te doen. Als vrijwilliger komt er nog het nodige bij kijken als het gaat om het organiseren van zo’n toernooi. Denk bijvoorbeeld aan het verwerken van de aanmeldingen, het opbouwen van de zaal en het maken van posters.”

Sport draait om competitie. Vanwege de spanning kan dat hier en daar leiden tot een vloek- of scheldwoord. Hoe belangrijk is het voor jou dat er tijdens een volleybaltoernooi niet wordt gevloekt?
“Heel belangrijk. Ik hou er niet van als mensen vloeken als er iets mis gaat. Vroeger deed ik het zelf ook af en toe. Het gaat zo gemakkelijk. Maar je kan jezelf ook makkelijk andere woorden aanleren.
Voorafgaand aan het recente volleybaltoernooi werd het idee geopperd om geld in een potje te doen wanneer iemand een lelijk woord zou uitspreken. Voor sommige mensen kan dit een handige stok achter de deur zijn. Een scheldwoord floept eruit voordat je het weet.

Zonder schelden en vloeken is er bovendien een veel positievere sfeer.”
Hoe reageer je in het dagelijks leven op een vloekende collega of buurman en wat kun je meegeven aan christenen die het lastig vinden om daarmee om te gaan?

Als ik aan mensen in mijn omgeving vertel dat ik christelijk ben houden ze er zelf al vaak rekening mee wat al heel erg fijn is. Als ze dan vloeken excuseren ze zich al uit zichzelf. Maar als iemand random vloekt, durf ik niet altijd wat van te zeggen.
Mijn schoonfamilie is niet-gelovig. Helaas hoor ik zo nu en dan een vloek. Dat vind ik heel erg. ‘Kun je echt geen netter woord verzinnen?’, denk ik dan. Wie het lastig vindt om hiermee om te gaan raad ik aan om in ieder geval duidelijk te maken dat je christen bent. Vaak hebben mensen niet eens door dat ze je kunnen kwetsen door hun taalgebruik.”Bron:cip

28-07-2018 om 00:00 geschreven door tipatri  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Gevoelsleven
Tags:Andere
>> Reageer (5)
23-07-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bergen verzetten met move your mountains

Zet mijlpalen neer, plaats bakens, richt je aandacht op de weg die je volgt. Jeremia 31:21a (NBV)
Een prachtige tekst waarmee het Move Your Mountain weekend werd afgesloten. Inmiddels ben ik weer terug van een prachtig avontuur in de bergen. Het zal voor altijd een mijlpaal en baken zijn in mijn leven.

Je hebt in de vorige blogs mijn avontuur in Nederland kunnen lezen, ter voorbereiding van het avontuur in de bergen. Ik had van te voren verwachtingen hoe het zou zijn en hoe ik het zelf zou ervaren. Deze verwachtingen zijn zeker niet allemaal uit gekomen. Na twee pittige zwangerschappen en periode erna had ik nog weinig vertrouwen in mijn lichaam en ook mentaal. Ook was ik angstiger geworden dan voor de zwangerschappen. Alles vond ik spannend en ik zag altijd beren op de weg.

God heeft mij laten zien dat dit allemaal onwaarheden zijn. Tijdens het wandelen, tijdens andere activiteiten (waar ik niet te veel over mag zeggen ) heb ik mogen ervaren dat over veel meer kracht, uithoudingsvermogen en lef beschik dan ik zelf ooit had kunnen denken. Breken met mijn onzekerheden en dit alles achter laten in de bergen. Het team van Move Your Mountain gaf hier een prachtige gelegenheid voor tijdens de eerste wandeling. Op een vredige plek bij een prachtige veld met vele paardenbloemen stond een houten kruis. We zochten allemaal ons eigen plekje en daar mochten we nadenken over datgene wat we graag wilde achter laten bij het kruis op deze mooie plek. We legden een steentje bij het kruis als

Dit heb ik meer op verstand gedaan dan dat ik er echt iets bij voelde, maar het was goed. Tijdens de wandeling had ik een mooi gesprek met één van de roze dames, zo noemde we het Move Your Mountain team ;). Het gesprek ging over het ervaren van God, zijn stem horen. Ze liet me daarna een stuk alleen lopen. Inmiddels was de groep ook al echt een heel stuk verder, dus liep ik ook echt alleen met geen mens voor me. Alleen die ervaring al heeft mij veel gedaan. Heel even voelde ik de deur van mijn hart open gaan en werd ik geraakt en voelde er tranen. Op het moment dat ik me het besefte was het gevoel ook zo weer weg. Mijn gedachten gingen toch steeds weer naar alle losse gedachten in mijn hoofd, de groep, thuis, mijn eigen onzekerheden. Deze deuren stonden wagenwijd open en op de deur naar mijn hart een grote dranger die er steeds weer voor zorgde dat zodra de deur even open ging, zodra mijn hart door God geraakt werd de deur weer net zo hard dichtklapte. Even was ik teleurgesteld, want ik wilde zo graag meer van God voelen! Ik wilde zo graag Zijn stem horen! Toch ervaar ik deze moment tijdens weekend als zegen en zet ik er mijlpalen en bakens neer! Want ik heb mogen ervaren dat het deurtje wel open kan! En ik vervolg mijn pad en blijf verlangen en bidden dat de deur naar mijn hart verder open mag gaan en de deur van alle prikkels en gedachten die niet van God zijn steeds een beetje meer dicht mag gaan.

Ik ben God zo dankbaar dat hij mij dit heeft laten zien, laten ervaren, ondanks dat kleine kiertje naar mijn hart. Ik ben God enorm dankbaar dat ik dit avontuur heb mogen meemaken. Dat Hij twee mooie vrouwen de opdracht heeft geven om dit mogelijk te maken. De afgelopen weken denk ik nog vaak terug aan de mijlpalen en bakens die ik in de bergen heb neergezet. Voor de rest had ik bepaalde doelen gesteld en ik hoopte dat deze reis een startpunt zou zijn om deze doelen te gaan behalen. De eerste stappen zijn gezet! Niet altijd makkelijk en ervaar soms zware momenten, maar steeds denk ik dan weer aan die steile berg die ik op moest. Toen heb ik ook doorgezet, zonder zeuren, ja het was zwaar, maar ik wilde dat volgende punt halen.

Bijzonder eigenlijk dat God je deze momenten zomaar cadeau geeft. Cadeautjes waar je nog zo lang kracht uit kan punten en kan van genieten. Dat God je op zo’n bijzonder plek laat zien wie je bent in Hem. Dat, dat andere stemmetje, die steeds tegen je zegt; je kan dat niet, je bent niks waar, allemaal leugens zijn. Dat de angst die je voelt nergens op gebaseerd is. ‘S avonds kwamen we als groep weer even bij elkaar om onze ervaringen te delen of samen van muziek te genieten. Een nummer wat vaak terug kwam was No longer slaves van Hillsong.
De eerste zondag na dat ik terug kwam zongen we, voor mij, een nieuw lied wat eigenlijk precies daarop aansluit. Bron Puurvandaag

23-07-2018 om 15:58 geschreven door tipatri  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Problemen/Zorgen
Tags:Andere
>> Reageer (0)
09-07-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik verloor niet alleen mijn dochter maar ook God

Jan Rook is gek op de natuur. Daarom is hij niet alleen bloemist van beroep, maar gaat hij ook regelmatig ‘bushcraften’, hij trekt er dan op uit in de natuur om daar bewust van te genieten. Jan: "Het is een mooie manier om de grootheid van God te zien."

Jan groeide op in een diepgelovig gezin, maar maakte op 14-jarige leeftijd iets vreselijks mee. Zijn oudere broer verongelukte. Jan vertelt: "Alles stond stil. Mijn leven was kapot. Je slaat de puberteit over, je bent ineens volwassen. Het heeft heel veel impact op me gehad. God was altijd een goede God, tót deze gebeurtenis. In de kerk hoorde ik dat het Gods wil was en dat veranderde mijn beeld van een goede vader in de moordenaar van mijn broer.

Ik ben heel lang, heel kwaad op God geweest. Uiteindelijk heb ik het verwerkt doordat ik er na een jaar of vier erachter kwam dat ik niet echt afscheid van hem heb genomen. Ik heb daar veel last van gehad. God gaf mij toen een beeld waarin ik mijn broer terugzag en Hij zei: heb rust, ga verder. Hij is bij mij. Dat heeft mijn godsperspectief zó veranderd. Ik zag Hem weer als goede vader die mijn trauma erkende."

Jan trouwde en samen met zijn vrouw waren ze in blijde verwachting van een tweeling, maar al bij de twintig weken echo kreeg hij te horen dat het kindje niet gezond was. Tóch besloten ze het kindje te houden. Jan: ‘Het was de beste keus die we ooit hebben gemaakt. We hebben haar verloren toen ze 32 weken oud was. Die week dat ze bij ons was, was de mooiste week die ik ooit heb gehad. In die week heb ik zoveel herinneringen gemaakt als een ander in een heel leven. Ik had dit nooit willen missen.

Ik ben heel kwaad op God geweest. Ik verloor niet alleen mijn dochter, maar ook God. Het werd mistig om mij heen. God was er wel, maar ik zag Hem niet. Na een jaar of twee trok de mist een beetje op en na een jaar of drie had ik weer een beetje het idee dat ik een connectie met God had. Een van de manieren waarop ik eruit ben gekomen is door bushcrafting. Dan lag ik daar in de natuur onder de sterrenhemel, en van binnen was ik woest. Maar dan keek ik naar de lucht en dacht ik: Hij moet er toch zijn. Lange tijd had ik een soort haat/liefde verhouding met God."

VANDAAG

Momenteel maakt Jan - onder andere - rouwboeketten. Jan vervolgt: "In bloemen kan een heel stuk verwerking zitten, áls je er de tijd voor neemt. Ik probeer dat ook aan mijn klanten te laten zien; kijk hoe mooi elke bloem gemaakt is. In bloemen zie je ook hoe het met mensen zit. De ene heeft deze kleur en de andere een andere kleur. Samen zijn we een mooi boeket."Bron:cip/levensverhaal

09-07-2018 om 15:35 geschreven door tipatri  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Leed/Verdriet
Tags:Liefde/Gevoelsleven
>> Reageer (14)
01-07-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bergen verzetten met move your mountains

Zet mijlpalen neer,  plaats bakens, richt je aandacht op de weg die je volgt.  Jeremia 31:21a (NBV)

Een prachtige tekst waarmee het Move Your Mountain weekend werd afgesloten. Inmiddels ben ik weer terug van een prachtig avontuur in de bergen. Het zal voor altijd een mijlpaal en baken zijn in mijn leven.

Je hebt in de vorige blogs mijn avontuur in Nederland kunnen lezen, ter voorbereiding van het avontuur in de bergen. Ik had van te voren verwachtingen hoe het zou zijn en hoe ik het zelf zou ervaren. Deze verwachtingen zijn zeker niet allemaal uit gekomen. Na twee pittige zwangerschappen en periode erna had ik nog weinig vertrouwen in mijn lichaam en ook mentaal. Ook was ik angstiger geworden dan voor de zwangerschappen.  Alles vond ik spannend en ik zag altijd beren op de weg.

God heeft mij laten zien dat dit allemaal onwaarheden zijn.  Tijdens het wandelen, tijdens andere activiteiten (waar ik niet te veel over mag zeggen )  heb ik mogen ervaren dat over veel meer kracht, uithoudingsvermogen en lef beschik dan ik zelf ooit had kunnen denken. Breken met mijn onzekerheden en dit alles achter laten in de bergen.  Het team van Move Your Mountain gaf hier een prachtige gelegenheid voor tijdens de eerste wandeling. Op een vredige plek bij een prachtige veld met vele paardenbloemen stond een houten kruis.  We zochten allemaal ons eigen plekje en daar mochten we nadenken over datgene wat we graag wilde achter laten bij het kruis op deze mooie plek. We legden een steentje bij het kruis als

Dit heb ik meer op verstand gedaan dan dat ik er echt iets bij voelde, maar het was goed. Tijdens de wandeling had ik een mooi gesprek met één van de roze dames, zo noemde we het Move Your Mountain team ;). Het gesprek ging over het ervaren van God, zijn stem horen. Ze liet me daarna een stuk alleen lopen. Inmiddels was de groep ook al echt een heel stuk verder, dus liep ik ook echt alleen met geen mens voor me. Alleen die ervaring al heeft mij veel gedaan.  Heel even voelde ik de deur van mijn hart open gaan en werd ik geraakt en voelde er tranen. Op het moment dat ik me het besefte was het gevoel ook zo weer weg. Mijn gedachten gingen toch steeds weer naar alle losse gedachten in mijn hoofd, de groep, thuis, mijn eigen onzekerheden. Deze deuren stonden wagenwijd open en op de deur naar mijn hart een grote dranger die er steeds weer voor zorgde dat zodra de deur even open ging, zodra mijn hart door God geraakt werd de deur weer net zo hard dichtklapte. Even was ik teleurgesteld, want ik wilde zo graag meer van God voelen! Ik wilde zo graag Zijn stem horen!  Toch ervaar ik deze moment tijdens weekend als zegen en zet ik er mijlpalen en bakens neer! Want ik heb mogen ervaren dat het deurtje wel open kan! En ik vervolg mijn pad en blijf verlangen en bidden dat de deur naar mijn hart verder open mag gaan en de deur van alle prikkels en gedachten die niet van God zijn steeds een beetje meer dicht mag gaan.

Ik ben God zo dankbaar dat hij mij dit heeft laten zien, laten ervaren, ondanks dat kleine kiertje naar mijn hart. Ik ben God enorm dankbaar dat ik dit avontuur heb mogen meemaken. Dat Hij twee mooie vrouwen de opdracht heeft geven om dit mogelijk te maken. De afgelopen weken denk ik nog vaak terug aan de mijlpalen en bakens die ik in de bergen heb neergezet. Voor de rest had ik bepaalde doelen gesteld en ik hoopte dat deze reis een startpunt zou zijn om deze doelen te gaan behalen.  De eerste stappen zijn gezet! Niet altijd makkelijk en ervaar soms zware momenten, maar steeds denk ik dan weer aan die steile berg die ik op moest. Toen heb ik ook doorgezet, zonder zeuren, ja het was zwaar, maar ik wilde dat volgende punt halen.

Bijzonder eigenlijk dat God je deze momenten zomaar cadeau geeft.  Cadeautjes waar je nog zo lang kracht uit kan punten en kan van genieten.  Dat God je op zo’n bijzonder plek laat zien wie je bent in Hem. Dat, dat andere stemmetje, die steeds tegen je zegt; je kan dat niet, je bent niks waar, allemaal leugens zijn. Dat de angst die je voelt nergens op gebaseerd is. ‘S avonds kwamen we als groep weer even bij elkaar om onze ervaringen te delen of samen van muziek te genieten. Een nummer wat vaak terug kwam was No longer slaves van Hillsong.

De eerste zondag na dat ik terug kwam zongen we, voor mij, een nieuw lied wat eigenlijk precies daarop aansluit. Bron Puurvandaag

01-07-2018 om 16:39 geschreven door tipatri  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Problemen/Zorgen
Tags:Liefde/Gevoelsleven
>> Reageer (8)
27-06-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik dacht: Ik weet niet wie die Jezus is

Lees het verhaal van Elza die in haar tiener jaren seksueel is misbruikt. Ze werd uitgenodigd een kerkdienst te bezoeken en ontving een aanraking van Jezus. Bent u ook misbruikt geweest? Uw kinderen in de familie of iemand die u kent. Weet dat God/Jezus het beste voor heeft met iedereen.

Elza: "Ik ben opgegroeid in een gebroken gezin. Er waren veel spanningen en ruzie. Als kind voelde ik me niet veilig, ik zat altijd te wachten tot de bom weer zou barsten. Ik heb me geen kind kunnen voelen en was altijd op mijn hoede," vertelt Elza Postma. Ze had een donkere jeugd. In gesprek met Jan van den Bosch vertelt ze over haar kindertijd.

MISBRUIK
Toen Elza 14 jaar was kreeg ze te maken met seksueel misbruik. Ze vervolgt: "Ik dacht dat het mijn schuld was. Het is zoveel makkelijker om je overlevingsmachisme in te zetten en te ontkennen wat er is gebeurd. Ik was bang voor de manier waarop mensen naar me gingen kijken, bang ik een stempel zou krijgen. Ik heb me altijd afgevraagd hoe het kan dat deze dingen gebeuren terwijl God bestaat en voor mij zorgt. Nu weet ik dat het nooit Gods wil is geweest. Ik had in die tijd niet veel mensen die naar mij omkeken. Daarom is het nodig dat wij, als kinderen van God, opstaan. Wij zijn de handen en voeten van Jezus. Hij is degene die door ons heen wil werken."

OVERSPOELD DOOR LIEFDE
"Ik werd uitgenodigd voor een kerkdienst en het raakte mij enorm. In die periode raakte niks mijn hart, maar in die dienst ervaarde ik Jezus. Ik huilde. Ik dacht: Ik weet niet wie die Jezus is, maar er is iets met Hem. Er was zoveel liefde waar ik mee overspoeld werd. Ik ben gaan lezen in de Bijbel omdat ik Hem wilde leren kennen. Ook ben ik op mijn knieën gegaan en heb ik gebeden. Zo begon mijn relatie met God."

VERNIEUWING VAN DENKEN
Maar ik zat nog steeds vast in mijn leven en in zo’n negatieve spiraal. God was mijn anker en hoop. Dat gaf me heel veel veiligheid en liefde. En toch gebeurde het misbruik weer. "Heer, hoe kan dit?’ Ik denk dat het alles te maken heeft met mijn denken vernieuwen. Ik was nog de oude Elza. Ik moest bijvoorbeeld echt gaan geloven dat Hij een hoopvolle toekomst voor mij heeft. Het was een lange weg, en het is heel zwaar geweest. Maar ik ben dicht bij God gebleven en mijn verdriet is veranderd in vreugde. God heeft mij genezen. Natuurlijk geloof ik in psychologen, die leren je praten. Maar Jezus heeft ook gezegd: het is volbracht. Kun je écht ontvangen wat God aan jou wil geven?"

Momenteel geeft Elza dansles aan kinderen, tieners en jongvolwassenen en schreef ze onder andere een choreografie voor de EO-Jongerendag en Nederland Zingt. Elza: "Ik geef het beste wat ik heb. Jezus zit in mijn hart, dat komt er hoe dan ook uit." Bron:cip/Levensverhaal

27-06-2018 om 16:05 geschreven door tipatri  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Leed/Verdriet
Tags:Overige
>> Reageer (3)
24-06-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de put

Vele mensen hebben Boeddha beelden in hun huis en tuin als sier. Ook worden ze aanbeden met een kaars aan voor hun dierbare die overleden is en foto. Leest u een paar regels in dit onderwerp verder of de Boeddha u hulp kunt bieden.

Een Indiase christen werd gevraagd waarom hij christen was geworden. De meeste mensen in zijn omgeving waren immers hindoe of boeddhist? Hij vertelde: “Op een nacht had ik een droom”. Ik was in een diepe put gevallen en kon er met geen mogelijkheid uitkomen.

Ik riep om hulp en na verloop van tijd hoorde ik iemand aankomen. Ik zag het gezicht van Mohammed over de rand van de put en riep: “Verlos mij uit deze put”. Maar Mohammed zei: “De wil van Allah is volmaakt en wij moeten ons daar niet tegen verzetten. Onderwerp u aan de wil van Allah”.

Opnieuw was ik alleen en riep om hulp. Na verloop van tijd kwam Boeddha langs. Hij keek naar me en zei: “Je bent in een ideale positie om je te onthechten en je geheel op het hogere te richten”.   Zo kwamen nog verschillende godsdienstleiders langs. Ze hadden goede woorden voor me, maar geen hulp.

Toen ik de moed al bijna had opgegeven zag ik plotseling het gezicht van Jezus over de rand van de put heen. Hij keek met liefde naar me, zei niets, maar klom over de rand van de put en sprong naar beneden.

Toen Hij naast me stond omarmde Hij me en tilde me vervolgens omhoog. Ik stond eerst op zijn schouders, maar uiteindelijk op Zijn hoofd. Toen kon ik de rand van de put bereiken en trok me omhoog. Dansend en springend rende ik rond in de vrijheid. Wat was ik dankbaar, dat Jezus me uit de put had gered.

Plotseling dacht ik: “Maar waar is Jezus nu?” Hij had mijn plaats ingenomen. Daarom ben ik vandaag een volgeling van Jezus. Bron:christelijkeverhalen


24-06-2018 om 15:09 geschreven door tipatri  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Evangelie
Tags:Overige
>> Reageer (7)
18-06-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefde voor schrijven

Mijn liefde voor schrijven begon in mijn kinderjaren. Bij het dagelijks schrijven in een dagboek, en het schrijven van zelf bedachte verhalen.

Toen ik christen werd begon ik aan God te schrijven. Boekjes vol geschreven-gebeden staan opgestapeld boven. Toen ik nog in Australië woonde, alweer meer dan 20 jaar geleden, begon ik met het schrijven van een Bijbels dagboek en zo begon het verlangen te groeien maar ebde ook weer weg. Bij tijden kwam het weer terug, maar nooit concreet. Totdat ik het op een dag wist: het moet een dagboek voor moeders worden!

Nu ik mij in deze levensfase bevind denk ik moeders in combinatie met het geloof meer te snappen. Je wordt door je kind(eren) zo geconfronteerd met jezelf dat het gevoelens in je oproept waarvan je niet eens wist dat ze bestonden! Tegelijkertijd ben je zo druk dat je jezelf geen tijd gunt om tot rust te komen bij God. En dat laatste is nu juist zo belangrijk. Jezelf (opnieuw) leren kennen, de opvoeding (die echt niet vanzelf gaat), de druk van deze maatschappij en ga zo maar door… Alles staat bij tijd en wijlen op losse schroeven dus hebben we de Heere God keihard nodig. Onze tijd met Hem alleen is daarom essentieel. Als jij je daarvan bewust bent of daar naar verlangt dan is ‘jouw tijd met God’ een echte must-have. Een boek geschreven door een eenvoudige vrouw die haar visie bij God neerlegde, door Hem werd geïnspireerd en zo haar doel wist te verwezenlijken. Simpelweg door te bidden en te werken zoals Benedictus zo mooi zei. Deze twee gaan hand in hand. Ze kunnen niet zonder elkaar.

Bron:Puurvandaag

18-06-2018 om 14:11 geschreven door tipatri  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Gevoelsleven
Tags:Liefde/Gevoelsleven
>> Reageer (8)
09-06-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onderdanig

Lees het dagboek.

Lieve vrouwen, in mijn dagboek ‘jouw tijd met God’ (dag 86) schreef ik het volgende voor jullie: “Onderdanig vond ik altijd een naar woord. Ik kreeg de kriebels als ik het woord hoorde. Ik denk dat dat komt omdat ik graag de leiding heb en me van nature niet graag laat leiden. Onderdanig zijn klinkt als iets dat moet en niet iets dat mag. Kortom, er is geen ruimte voor wat ik wil. En dat vind ik vervelend. Toch heb ik mijn gevoel opzijgezet en ben ik gaan onderzoeken. Want ik denk dat er iets heel moois in verborgen ligt, net als in alle andere teksten uit de Bijbel. Onderdanig betekent nederige dienstwilligheid. Je bent onderdanig omdat je dit graag wilt. Onderdanigheid zal in eerste instantie vaak een verstandelijke keus zijn van je wil om God gehoorzaam te zijn boven alles, een wilsbesluit, ongeacht wat je man doet. Ik wil onderdanig zijn omdat ik Gods Woord wil gehoorzamen en omdat ik weet dat wanneer God iets zegt, dat het allerbeste voor mij is. En weet je wat ik ontdekte? God heeft ons vrouwen onder de bescherming van onze mannen geplaatst. Onze mannen horen het hoofd van het gezin te zijn om ons te beschermen, voor ons te zorgen en ons te leiden.

Nu begrijp ik dat niet iedere man dit doet, maar het is wel Gods verlangen en bedoeling voor hem. Onderdanigheid is een natuurlijke reactie op liefdevol leiderschap. Als een man net zo van zijn vrouw houdt als Christus van de kerk houdt, dan is onderdanigheid een natuurlijke reactie van de vrouw op haar echtgenoot. Onderdanig zijn betekent niet dat je nooit meer iets mag zeggen of nooit ergens de leiding in mag nemen. Het betekent een ‘pas op de plaats’ voor ons vrouwen en daarin je man de ruimte geven, zodat hij in zijn positie en bestemming gaat komen. We willen geen passieve man, maar we willen een man die actief meedenkt en meedoet. Nu ik hier kort aandacht aan heb besteed, denk ik dat we een belangrijke sleutel in handen hebben.” (op dag 87 ga ik hierover verder..)

Ik geloof dat dit belangrijke sleutels zijn voor een succesvol huwelijk, wat er ook aan verleidingen op ons pad komt. Als wij deze twee uitdagingen aangaan dan wordt zowel de man als de vrouw hier beter van. En bied het huisje-boompje-beestjes-gevoel bescherming, stabiliteit, liefde en genoeg avontuur aan. Want een leven in gehoorzaamheid aan God is nooit saai, neem dat maar van mij, of beter gezegd ons, aan. Bron: Puurvandaag

09-06-2018 om 16:24 geschreven door tipatri  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Gevoelsleven
Tags:Liefde/Gevoelsleven
>> Reageer (9)
28-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huisje boompje beestje


Wat zegt God over het huwelijk.
Ons huwelijk is goed, stabiel en we houden van elkaar. En toch zijn er periodes waarin de drukte ons opslokt en het zoeken en vinden van elkaar moeizaam gaat.

En terwijl we allemaal genieten van nieuw, spannend, beter, mooier of anders… zit er iets krachtigs en moois in het najagen van hetzelfde, de eenvoud, de vasthoudendheid en het niet opgeven. Het samen lachen en huilen, elkaar vergeven, geloven en vooruit kijken. Het huisje, boompje, beestje – gevoel. Terwijl iedereen hier min of meer naar verlangt klinkt het ook zo oersaai vind je niet?

Hoe kun je blijven genieten van iets wat je al heel lang hebt en gewoonweg saai wordt? Ik heb net mijn kleding gesorteerd en ik heb een vuilniszak met kleding kunnen vullen voor een goed doel. Dat laatste geeft een goed gevoel maar dat eerste bijna verwend. Ik ben op sommige kledingstukken gewoon uitgekeken, het staat me niet meer mooi. Bij sommige dingen denk ik echt; hoe heb ik het ooit aan kunnen trekken laat staan kopen? En zo kan het ook in het huwelijk zijn. Waar ben ik ooit op gevallen bij deze man of vrouw laat staan met hem/haar trouwen?!

God is zo wijs. En de Bijbel zit vol goede adviezen. Efeziërs 5:22&25 zegt; ‘vrouwen, wees uw eigen mannen onderdanig, zoals aan de Heere… Mannen, heb uw eigen vrouw lief, zoals ook Christus de gemeente liefgehad heeft en Zich voor haar heeft overgegeven.’
Lieve mannen, als jullie je vrouw liefhebben, voor haar opkomen, haar complimenten geven (ook al ben je het niet gewend. Dit is geen excuus!) haar op handen dragen, haar behandelen als een prinses dan bloeit zij op. En mocht je zonen hebben, zij zullen je goede voorbeeld volgen. Zij zullen respectvol zijn naar hun moeder toe. En zij zullen later hun vrouwen liefhebben zoals jullie dat deden bij hun moeder. Wauw! Wat een verantwoordelijkheid en tegelijkertijd mooie uitdaging ligt hier klaar voor jullie. Bron:Puurvandaag

28-05-2018 om 14:12 geschreven door tipatri  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Huwelijk
Tags:Andere
>> Reageer (5)
24-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leven als single


‘Ach’, zei ze meewarig, terwijl ze een zachte hand op mijn schouder legde. ‘Ach, voor jou heeft God vast ook wel iemand.’
Ik keek haar wat vervreemd aan, was eigenlijk uit het veld geslagen door deze waarschijnlijk zo goed bedoelde opmerking. Maar toch voelde het alles behalve goed. Alles in mij schreeuwde dat ik dat niet wilde. Wel eens, maar niet nu. Niet vandaag en zeker ook niet morgen. Ik ben niet zo wanhopig op zoek naar de liefde, het leven met zijn tweeën. Stiekem ben ik gewoon heel gelukkig. Zo helemaal alleen. 

Het huwelijk is een gave van God, in deze geestelijke samenvoeging zie je een weerspiegeling van de relatie tussen God en de mens. In hooglied diept de dichter deze relatie dieper uit. De bruid zoekt de Bruidegom, maar door de hele zoektocht zie je dat de Bruidegom haar al gevonden had voordat zij Hem verliet.
De volheid, schoonheid en genade van God wordt zowel in dit Bijbelboek, als in andere gedeeltes van de bijbel, geschetst in de omschrijving van een huwelijk. Het huwelijk is mooi. Schitterend en je kunt de grote liefde van God voor zijn schepping terugzien in de relatie tussen twee mensen.

Maar nu ik, ik ben nog single. Ik heb ook nooit verkering gehad, iets wat sommige mensen verbaast. Ik heb zelfs nooit ergens een greintje van verlangen gehad naar het hebben van een lange relatie. Maakt dit mij vreemd? Hier twijfel ik wel eens over. Natuurlijk, er zijn momenten waarop je moe en koud thuiskomt uit je werk en het bijzonder prettig zou vinden als er nu al een kop koffie voor je klaarstond. Dagen waarop je stille huis opeens nog stiller wordt en je van pure ellende tegen jezelf begint te praten. Op die dagen wil ik wel iemand die naar me luistert en al zittend in zijn luie stoel vertelt dat het toch allemaal echt wel goed zou komen. Ik zou hem niet geloven, vanzelfsprekend niet.  Ik zou zeggen dat hij altijd alles zo licht opvat. Ik zou hem vertellen dat het laatste, werkelijk waar het laatste, waar ik nu op zat te wachten zijn bemoedigende woorden waren. Maar als dat over is, zit ik tegenover hem en vertel hem dat hij mij niet moet geloven. Wat hij zei was waar: ‘het komt allemaal wel goed.’

Maar er zijn ook dagen waarop ik blij wordt van mijn lege huis. De stilte die mij omringt. De rust die mij leert bidden en vertrouwen op het woord van God. Ja, de tijd die ik heb om mij te verdiepen in geestelijke zaken is iets waar de meeste mensen jaloers op zouden zijn. Ik heb namelijk wel de tijd om lang op bezoek te gaan bij die oudere vrouw uit de gemeente en ik doe het met plezier! Ik wil ook best de was doen voor dat gezin waar de moeder het moeilijk heeft. Al die dingen kan ik  doen zonder dat ik in ernstige problemen kom met mijn eigen gezin. Om de simpele reden dat ik geen gezin heb.
De volheid, schoonheid en genade van God wordt zowel in dit Bijbelboek, als in andere gedeeltes van de bijbel, geschetst in de omschrijving van een huwelijk. Het huwelijk is mooi. Schitterend en je kunt de grote liefde van God voor zijn schepping terugzien in de relatie tussen twee mensen.

Maar de mensen denken daar nog wel eens anders over. Ik zou juist ongelukkig moeten zijn omdat ik nog alleen ben. Ik zou eenzaam zijn, zonder klankbord en ik zou het vast wel moeilijk hebben om al mijn belangrijke beslissingen alleen te moeten maken. Zij bidden dat er ook voor mij ergens een sterke man is. Die mij vindt en mij vasthoudt in moeilijke tijden. Het is toch treurig zo over te schieten!
De relatie tussen een man en een vrouw is iets schitterends. Iets waarop de fundamenten van de kerk zijn gebouwd. Maar de single in de kerk heeft ook iets schitterends, iets waar een klein gedeelte van de kerk ook op rust. Het geven van liefde aan de naaste, het oog hebben voor de ander. Het omhelzen van de stilte, waarin de stem van God soms fluistert en soms dondert, soms streelt en soms slaat. God heeft namelijk niet alleen het huwelijk geschapen, maar ook het alleen zijn. Samen zorgen zowel getrouwde mensen als alleenstaande mensen dat Zijn werk doorgaat. Dat Zijn kerk blijft bestaan. Samen doen we het! En juist daarom ben ik zo gelukkig. Omdat ik weet dat er ook singles nodig zijn in de kerk. Die spontaan langs kunnen komen als het even wat minder gaat. Die alleen zijn, maar toch zo samen met Christus omdat Hij ons in moeilijke tijden gedragen heeft. Bron:puurvandaag
Is dit onderwerp herkenbaar bij u? Bent u ook single in de kerk of hebt u niets met de kerk.

24-05-2018 om 16:32 geschreven door tipatri  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Persoonlijk
Tags:Andere
>> Reageer (1)
21-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schuldig of onschuldig? Aangeklaagd of vrijgesproken?

Ik scheur een bladzijde uit een oud schrift en pen er met koeienletters op: TO DO; daaronder iets kleiner betekenis naam om mezelf eraan te herinneren dat ik nog eens over die vraag moet nadenken en ga dan verder. Vervolgens passeren mijn werk, hobby’s en goede voornemens de revue, net als vragen wat mij gelukkig maakt en wat waardevol voor me is. Al snel ben ik de tijd vergeten, helemaal verdiept in mijn journal. In mezelf.

Bij de vraag Waar kan ik enorm hard om lachen? blijf ik hangen. Ik mijmer en peins en denk en wik en weeg… Ik prakkiseer me suf en kom tot de conclusie dat ik te weinig lach. Jak, ben ik echt zo’n oude zuurpruim aan het worden? Ik pak het a-4tje dat naast me ligt er weer bij en noteer: vaker hard lachen, desnoods om mezelf.

Bij het volgende stukje – Waar ik me aan kan ergeren – ga ik los. Vertraagde trein of, nog erger, geen trein. Puisten midden op mijn voorhoofd. Regen die met bakken uit de hemel komt, net op het moment dat ik echt weg moet. Brood dat op is als ik er speciaal voor naar de supermarkt ben gefietst. De zoveelste plant die na mijn liefdevolle zorg bezwijkt… En met dat ik de lijntjes vol kalk en het nog eens overlees, vind ik mezelf opeens een verschrikkelijke aanstelster. Dus pak ik het to-dolijstje er weer bij en schrijf als derde punt op: mens erger je niet!

Na nog wat vragen te hebben beantwoord, heb ik echt de smaak te pakken en de dagen daarop zit ik tussen het eten en slapen door met mijn neus in mijn journal. Ik denk na over wat anderen van mij vinden. Realiseer me hoe gezegend ik ben met de twee schatten van ouders en de allerliefste zussen. Reis terug in de tijd en maakte opnieuw kennis met mijn jonge ik. Wandel samen met God door mijn verleden, heden en toekomst. Ga de diepte in met de Bijbel. Neem mijn dromen en verlangens onder de loep. Mijn journal wordt voller, mijn to-dolijstje langer, mijn bovenkamer opgeruimder.

Opeens zie ik de dingen zoals ik ze nooit eerder gezien heb en ontdek dat er nog zo veel meer uit het leven te halen valt. Met dat ik de dingen uitschrijf, leer mezelf van een andere kant kennen – maak kennis met een nieuwe ik. Niet alle vragen zijn beantwoord, maar dat is niet erg, want een antwoord op mijn vraag heb ik wel.
BronPuurvandaag

21-05-2018 om 13:01 geschreven door tipatri  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Problemen/Zorgen
Tags:Andere
>> Reageer (5)
18-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie bent Ik Wie ben jij echt?

WIE BEN IK
Wie ben ik? Kwetsbaar en zwak? Een acteur in een rol? De verkeerde mens op de verkeerde plek? De juiste mens op de juiste plek? Gekend en geliefd? Gered en gezegend? Kan ik op zoek gaan naar wat God in mij gelegd heeft en ontdekken wie ik ben in God?
Wie ben ik? Kwetsbaar en zwak? Een acteur in een rol? De verkeerde mens op de verkeerde plek? De juiste mens op de juiste plek? Gekend en geliefd? Gered en gezegend? Kan ik op zoek gaan naar wat God in mij gelegd heeft en ontdekken wie ik ben in God?
Voor me ligt een onbeschreven journal. ENJOY staat er met grote letters op. Nou, inderdaad… ENJOY. Eerlijk gezegd is het ‘enjoy’-momentje momenteel ver te zoeken. De vraag Wie ben ik? springt van de bladzijden, nestelt zich ergens binnen in mij en maakt me onrustig. Hij bekruipt me en laat me niet meer los. Hij klemt zich aan me vast en is niet van plan weg te gaan voordat ik hem beantwoord heb. Een pasklaar antwoord ontbreekt en een stemmetje fluistert:

WIE BEN JIJ/ WIE BEN JIJ ECHT?
Afwezig blader ik door de journal heen en elke keer dat ik een pagina omsla, klinkt dat stemmetje: Wie ben jij? Als ik aan het eind gekomen ben, realiseer ik me dat ik niets gezien of gelezen heb en begin ik weer van voor af aan. Dan pas zie ik dat de journal vol kleine tekeningetjes en schrijfopdrachtjes staat om me te helpen een antwoord te vinden op die ene prangende vraag. Wie ben ik?
De eerste vraag is een eitje – mijn naam – en vol goede moed ga ik door naar de tweede, maar valt dat even tegen… Wat betekent mijn naam? Ik heb geen idee. En dus laat ik de journal even voor wat het is en duik achter mijn laptop. Een paar klikken verder lees ik: Daniëlle is een Franse meisjesnaam. Even verderop staat echter: Daniëlle is Hebreeuws. Hmm… interessant, maar dat ga ik later nog weleens uitpluizen. De betekenis komt bij beide verklaringen op hetzelfde neer – God is mijn Rechter.
Ik pak de journal er weer bij en schrijf het op, maar met dat ik dat doe, dwalen mijn gedachten af en dringt de betekenis tot me door. God. Rechter. Mijn zonden. Zo op het oog lijkt het misschien heel wat, kan ik door de beugel en kom ik er met een voldoende vanaf. Maar hoe zit het met mijn hart? Hoe zal het oordeel luiden als ik straks in de beklaagdenbank staan?
Bron:Puurvandaag

18-05-2018 om 16:02 geschreven door tipatri  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Persoonlijk
Tags:Liefde/Gevoelsleven
>> Reageer (0)
15-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kun je op God blijven vertrouwen als het leven niet is zoals je je had voorgesteld


Ik herinner me nog precies wanneer het gebeurde. Het was iets waarvan ik dacht dat het me nooit zou overkomen. Precies dat waarvoor ik had gebeden dat het nooit op mijn pad zou hoeven komen.

Op mijn 24ste besefte ik me dat ik alleen was terwijl iedereen om mij heen een partner had. Voor mij zag ik een toekomst vol eenzaamheid waarop ik elke avond alleen koffie zal moeten drinken. Een leven waarin de weekenden steeds trager zouden gaan omdat ik steeds minder vrienden zou krijgen. Overal zag ik facebookposts van vakanties samen, verlovingen die aangekondigd werden en ik was bang om er niet bij te horen. Het enige wat ik kon delen was mijn boekenkasten, hoe treurig ook.

Ik was bang. Toch had de angst niet de overhand, ik was vooral boos. Ik was boos op God, omdat Hij iedereen een partner gaf en mij niet. Het voelde helemaal niet alsof God het beste met mij voor had, het voelde ook helemaal niet alsof God een liefhebbende God was.

Ik kon me niet voorstellen waarom God me zoiets zou onthouden, juist Hij zei toch dat het niet goed is dat mensen alleen door het leven zouden gaan. Juist Hij, die een huwelijk was aangegaan met Zijn kerk, Hij zou mij dit toch op het gebed moeten geven?

Ondanks al deze vragen (en de huilbuien), ging ik serieus aan mijn toekomst werken. Ik wilde niet gezien worden als “de single”. Ik wilde God leren dienen als vrijgezel. Ik wilde God mijn boosheid en mijn angst kunnen laten zien, ook al betekende dat misschien dat ik nog steeds niet zou krijgen wat ik zo graag zou willen.
Hierdoor liet God mij veel dingen zien
Hij heeft mij nooit een echtgenoot beloofd.

Nergens in de bijbel staat dat Hij ons gegarandeerd een partner geeft. De bijbel schrijft het huwelijk als iets moois voor, iets wat puur is en heilig in Zijn ogen, maar nergens beloofd God specifiek dat Hij ons een man/vrouw zal geven. In plaats van God te beschuldigen dat Hij me geen echtgenoot gaf, had ik God om vergeving moeten vragen omdat ik het verkeerde van Hem verwachtte.
God is altijd goed (hoe ik me ook voel).

Denk aan David, Daniel, Esther, Ruth en zoveel anderen. God is niet verandert sinds het verleden! Hij heeft ons geschapen en wil onze Vader zijn. Hij heeft een toekomst voor ons klaargemaakt en Hij heeft zelfs een plaats voor ons klaargemaakt in Zijn huis. God is vol liefde en dat zal Hij tot in eeuwigheid blijven.
Leer te leven vanuit Spreuken 3. Lees het hoofdstuk na en focus op vers 5-6. Bron:puurvandaag

15-05-2018 om 16:38 geschreven door tipatri  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Gevoelsleven
Tags:Liefde/Gevoelsleven
>> Reageer (0)
12-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is mijn moeder

Heb een gezegende moederdag.

12-05-2018 om 13:12 geschreven door tipatri  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Persoonlijk
Tags:Liefde/Gevoelsleven
>> Reageer (7)
05-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Achter Mirays sluier ging veel verdriet schuil

( MAAR JEZUS HERSTELDE HAAR LEVEN)

Wat betekent het voor een klein meisje dat hoort dat haar haar in slangen verandert als een man een lok onder haar sluier vandaan ziet komen? Of voor een vrouw die grote kans loopt op seksueel geweld wanneer zij met de trein of bus reist? Sociale hervormingen kunnen een verschil maken, maar niet alle lasten volledig van deze vrouwen en meisjes wegnemen. Alleen Gods liefde kan ware genezing en blijvende verandering brengen. Dat gebeurde ook in het leven van Miray*.

Miray's ouders lieten haar achter op een binnenplaats van een moskee. Al snel besefte het meisje dat ze nooit meer terug zouden komen. Ze groeide op in een weeshuis; kwetsbaar en zonder ergens bij te horen. Tot ze iemand ontmoette die zei dat hij van haar hield. Hij beloofde met haar te trouwen, maar verkrachtte haar en verdween. Ze was 16. Door de jaren heen werd ze seksueel uitgebuit en gedwongen om meerdere zwangerschappen te beëindigen. Uiteindelijk vluchtte ze, op zoek naar een kans om opnieuw te beginnen.

Op het moment dat Miray alle hoop had verloren, ontmoette zij een vrouw die vertelde over het TWR-radioprogramma 'Hoop voor Vrouwen'. "Er kwam een gevoel van zekerheid in mijn hart toen ik naar de uitzendingen begon te luisteren. Alsof een stem mij duidelijk maakte dat ik jullie woorden kon vertrouwen. In de loop van de tijd veranderde mijn zelfbeeld en mijn leven. Ik heb weer hoop voor de toekomst omdat ik weet dat Jezus mij kracht geeft. Hij is mijn Verlosser en houdt van mij. Zijn liefde is echt."
Vaak onder het mom van sociaal-religieuze tradities worden wereldwijd miljoenen vrouwen en meisjes buitenspel gezet. Zij mogen hun stem niet laten klinken. Onderwijs en goede gezondheidszorg is niet voor hen weggelegd. Armoede treft hen vaak als eersten. (Huiselijk) geweld en systematische onderdrukking: velen voelen zich hopeloos.

Het radioprogramma 'Hoop voor Vrouwen' is er voor hen. Het biedt hoop aan vrouwen van alle generaties, waar ook ter wereld: met praktische informatie over voedsel, gezondheid en gezinsleven èn met de boodschap van Jezus Christus. 'Hoop voor Vrouwen' wordt door Trans World Radio uitgezonden in meer dan 70 talen en is een gebedsbeweging in 125 landen.
Net als Miray kregen duizenden vrouwen weer hoop door deze programma’s. Vrouwen die zo zijn veranderd, hebben enorme invloed op hun omgeving. Investeren in de geestelijke, emotionele en lichamelijke gezondheid van vrouwen betekent ook: investeren in het welzijn van hele gezinnen en gemeenschappen.
Bron:cip/Levensverhaal

05-05-2018 om 13:41 geschreven door tipatri  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Leed/Verdriet
Tags:Gevoelens
>> Reageer (0)
29-04-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe ik


Heel begrijpelijk dat je/jullie zo denken, had ik voorheen ook gedaan! Maar voor mij is dit nu even een ander verhaal! Ik ben de afgelopen periode, namelijk behoorlijk wat kilo’s aangekomen! Ik ben niet langer meer “de anorexia” persoon, met uitstekende botten, jukbeenderen en spille benen! De persoon, die door menig omstander bekeken werd, beoordeelt en bekritiseert! En soms zelfs achter mijn rug om, “een veel besproken onderwerp was!” Pijnlijk en heel naar, dat kan ik je verzekeren maar zoals je wellicht weet is de wereld keihard!

Waxy

Maar tja, nu de andere kant! Het hier en nu! De nieuwe “ik” met hier en daar een beetje meer! Dat is voor mij nog heel erg lastig om te accepteren, laat staan dat ik het in dankbaarheid kan aanvaarden! Begrijp me niet verkeerd! Want ik ben God zeker dankbaar voor Zijn goedheid, kracht en hulp in de afgelopen jaren! Maar er is voor mij ook een keerzijde aan dit alles!

Want wanneer ik in de spiegel kijk, zie ik wel een steeds mooier wordende vrouw, maar de spiegel confronteert mij tevens met alle nieuwe rondingen, en zachtere lichaamsdelen! Ik voel van alles (iets wat je als anorexia patiënt, vaak naar verloop van tijd niet meer hebt). Je voelt op een gegeven moment, wanneer je zo’n drastisch ondergewicht hebt, nagenoeg niks meer! Je emoties, lijken opgedroogd te zijn en veel dingen gaan volledig langs je heen! Je zit opgesloten in je eigen cocon!
Bron:Puurvandaag

29-04-2018 om 00:00 geschreven door tipatri  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Gevoelsleven
Tags:Liefde/Gevoelsleven
>> Reageer (2)


OVERIGE BLOGS BEZOEKJES
 • linecia
 • patrice
 • bemoedigendewoorden
 • LEVENSVERHALEN

  CHRISTENEN MET EEN BEPERKING☻
  14 augustus☻
  De andere kant van een vader van zieke kinderen die worstelt en reflecteert op gebedsgenezing, is het verhaal van de zieke kinderen zelf. De afgelopen jaren heb ik als theologe, schrijver en spreker veel gesproken in en over christelijk Nederland. Mijn persoonlijke ervaringen met chronische ziekte heb ik hierbij heel lang expres niet genoemd. Ik zag (en op slechte dagen, zie) het als mijn geheime zwakte, niet als een bron van kracht. In het laatste jaar van mijn theologiestudie heb ik me echter verdiept in disability theology. Hierin heb ik ontdekt hoe belangrijk het is om juist wel, ook bij het bespreken van gebedsgenezing, te kijken naar de ervaringen van mij en anderen die als christenen leven met een chronische beperking. In dit drieluik lees je mijn ervaring en observaties, ik nodig je bij deze uit om je eigen ervaringen ook te delen.  

  ROLSTOEL☻
  14 augustus☻
  Op veertienjarige leeftijd werd bij mij de ziekte van Crohn, een chronische darmziekte, vastgesteld. Twee weken later zat ik opeens met een sondevoedingsslangetje in mijn neus in een rolstoel. Mijn toekomst leek opeens even helemaal weg. Ik kon niet naar school. Na een bezoek van mijn vriendinnen, was ik de rest van de dag bekaf. Ik had pijn. Ik was iedereen om me heen opeens tot last en voelde me ook nog slecht door alle aandacht en medelijden die mijn kant opkwam. Ik was me er pijnlijk van bewust dat mensen naar me keken als ik door mijn vader, Matthijs, in mijn rolstoel rond geduwd werd. Mensen behandelden me anders, deden liever maar namen me ook minder serieus. Ze zagen mij namelijk niet meer, maar alleen mijn magere lichaampje dat zwakte uitstraalde.
  Sinds anderhalf jaar ben ik, dankzij jarenlange medicatie, nu weer in remissie. Technisch gezien tijdelijk gezond dus. Ik heb mijn tijd van ziekte en het feit dat ik nog altijd een sluimerende beperking in me heb, heel ver weggestopt. Ik heb het namelijk nog steeds niet kunnen accepteren. Als ik heel eerlijk ben, zijn er dagen waarop ik mijn lichaam nog steeds haat voor haar ingebouwde zwakte. Ik geloof ergens heel diep dat ik pas waardevol ben als ik bij kan dragen, als ik serieus genomen word, als ik voor mezelf kan zorgen. En op de dag dat mijn ziekte weer volop opvlamt, geloof ik stiekem dat ik al deze dingen weer kwijt zal raken – en dus mijn waarde ook.

  ZICHTBARE BEPERKINGEN☻
  14 augustus☻
  Vooral mensen met beperkingen die heel “zichtbaar” zijn, zoals (gedeeltelijke) gezichtsverlammingen, spraakproblemen, achondroplasie (dwerggroei), syndroom van Down, of MS zien we nauwelijks op de tv, als leiders of als onze theologen en sprekers. De mensen die deze posities wél innemen, kunnen alleen hun eigen levenservaring delen. En hier hoort leven met een beperking nou eenmaal niet bij. Waar je niet alert op bent, dat zie je niet. Of, als je wél als persoon met beperking zo’n positie inneemt, is de onuitgesproken regel: beter niet over die levenservaringen en zwaktes vertellen, anders raak ik mijn plek misschien nog wel kwijt… Het gevolg hiervan is dat er te vaak geen theologisch verhaal is over leven met beperkingen. De theologische ideeën over beperkingen, die we nu hebben, zijn vaak bijproducten van andere verhalen, zoals die van gebedsgenezing. Als wij in de kerk roepen dat “God geneest!” dan fluisteren we daar eigenlijk ook mee: “Beperkingen en ziektes zijn ongewild in de ogen van God.” En ik hoop en geloof ook dat dit deels waar is. Ik hoop en geloof dat het God veel verdriet doet als wij intens lijden. Ik hoop en geloof dat dit lijden uiteindelijk niet eeuwig zal zijn.

  BROKSTUK☻
  14 augustus☻
  Maar tegelijkertijd, wat moet ik met dat verhaal als iemand die geboren is met een chronische beperking? Betekent dit dat ík ongewild ben? Betekent dit dat mijn zieke, niet genezen lichaam een teken is van zonde in mijn leven of in mijn familie? Betekent dit dat ik meer getekend ben door de erfzonde dan mensen die wel gezond zijn? Matthijs heeft het in zijn verhaal over gebedsgenezing, over de pastorale brokstukken die blijven liggen. Het genezen willen worden en ziek blijven – en het verlies aan hoop dat hiermee gepaard gaat – is hierin een groot brokstuk.
  Deze ligt echter bijna altijd bovenop een nog veel zwaardere steen, die veel christenen met een beperking met zich meezeulen: het gevoel ergens diep van binnen dat zij in hun beperking misschien wel minder geliefd en gewild zijn door God. Dat zij ergens nóg meer deel zijn van de gevallen schepping dan de gezonde persoon. En dat zij dus ergens in hun beperking anders zijn, passief zijn, slechter zijn en minder het liefhebben waard zijn. Bron:cip

  Rondvraag / Poll
  BESTAAT GOD VOOR U
  Ja
  Nee
  Ik weet dat er iets is
  U hebt een engel op uw schouder
  Ik ben athiŽst
  U gelooft in uw zelf
  U hebt God niet nodig want het gaat goed
  Je wilt zelf bepalen hoe u wenst te leven
  Bekijk resultaat

  DAGELIJKSLEVEN

  Bible 2

  JOHN GRAY VERGELIJKT ONS TREFFEND MET GLAS IN LOODRAMEN☻ 14 augustus☻ John Gray is de laatste tijd on fire, zoals we dat in het Engels zeggen. Sinds hij voorganger is van Relentless Church in South Carolina, lijken zijn boodschappen nog meer binnen te komen. Deze bijvoorbeeld, met een vergelijking tussen mozaïek en onze levens. “Ik groeide op in een kleine baptistengemeente. In de kerk waren glas-in-loodramen in verschillende kleuren glas. Gebroken stukjes glas die samen een beeld vormen. Wij zijn allemaal gebroken stukjes glas, gemaakt om het licht van het Evangelie te reflecteren.”Gray zegt dat hij alleen oké is, maar “verbonden met anderen zijn we mooi”. “We zijn glas-in-loodramen, gebroken mensen en het licht van Jezus Christus schijn door ons.” Bron:cip

  Unhappy Smiley

  JONGEREN IN DOODSNOOD☻ 14 augustus☻ Heel de wereld leeft mee met die voetballertjes uit Thailand. Onvoorstelbaar: dagenlang in een donkere grot, zo'n 900 meter onder de grond. Zonder daglicht, zonder contact met de buitenwereld, zonder te weten op wie of wat je nog kunt hopen… En dan, ineens duikt er iemand op. Redding! Maar nog niet helemaal, er is nog een moeilijke weg te gaan. Jongeren in doodsnood, die vind je niet alleen in Thailand. Dinsdag kwam het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) met schokkend nieuws: het aantal zelfdodingen jongeren nam toe van 48 in 2016 tot 81 in 2017. Oorzaken? Dat blijft gissen. Hangt het samen de selfie-cultuur? Je moet zorgen dat je knap en flitsend voor de dag komt, populair bent en niet wegzakt in het ‘moeras van de losers’. Of is het de invloed van ‘13 reasons why’ (foto)? Deze populaire Netflix-serie gaat over een meisje dat zelfmoord pleegt. Ad Kerkhof, hoogleraar klinische psychologie, denkt zeker dat er een verband is. “Zo’n forse toename, dat kan geen toeval meer zijn, daar is iets aan de hand. ‘13 reasons why’ geeft een voorbeeld over hoe je zelfmoord kan plegen, dat moet je nooit doen. Zeker niet op televisie.” Natuurlijk is het goed om (biddend) mee te leven met die Thaise voetballertjes. Maar horen we ook de noodkreten van jongeren van ‘boven de grond’, gewoon hier in Nederland, binnen en buiten de kerk – of ergens daartussenin? Dat (stille) roepen tussen hoop en vrees, soms uit doodsnood. Jongeren die het uitroepen naar God, maar soms nauwelijks meer kunnen geloven. Jongens en meisjes die moe zijn van het zuchten, die ’s nachts hun kussen nat huilen (Psalm 6). Wie hoort ze?Heere Jezus, open onze ogen, laat onze lauwe, koude harten in brand vliegen door Uw liefde en bewogenheid. Bron:cip

  Sad Eyes

  WAAROM JE PIJN IN JOU LEVEN EN DAT VAN ANDEREN NIET MOET VERMIJDEN☻ 14 augustus☻ God kan pijn gebruiken om de wereld uiteindelijk een betere plek te maken. Dat zegt Michael Chitwood. Ik hoor je denken: wie? Michael is oprichter van Team World Vision, onderdeel van World Vision, dat ook in Nederland actief is. World Vision zich in voor kinderen in nood. Onlangs sprak Michael tijdens een Amerikaanse conferentie over pijn. Iedereen ervaart gedurende zijn of haar leven een bepaalde vorm van pijn. Niemand ontkomt daar aan. Maar we doen er alles aan om pijn te vermijden. Onze eigen pijn en de pijn van anderen. We staan daardoor niet voldoende open voor de pijn van een ander. Michael is eerlijk. De eerste 25 jaar van zijn leven was pijnvrij. Zijn leven was eenvoudig. Totdat hij armoede in de ogen keek, zijn vader overleed en zijn broer overleed. Hij deelt hier waarom het zo belangrijk is om pijn te delen Bron:cip

   Bron:cip

  ALPHA

  VERLIEFD OP GOD☻
  6 augustus☻
  Tom: “Als ik erover nadenk zie ik het nog voor me, het was tijdens het weekend. Er werd voorgesteld om een gebed na te zeggen en tijdens het gebed, op het moment dat het over Jezus ging, kreeg ik ineens een heel helder beeld. Er kwam een brandende vuist uit mijn hart en ik kreeg ineens de overtuiging: dit is de waarheid en dit is waar je, je hele leven voor zult strijden. De zware last verdween direct op dat moment. In de zes maanden daarna voelde ik me superhigh, een soort roes, alsof ik superverliefd was op God! Eigenlijk op een God die ik nog niet eens zo goed kende, maar het voelde alsof zo het leven bedoeld was: heel zorgeloos!”
  Tom vervolgt: “In eerste instantie zou je verwachten dat dat gevoel blijft, maar dat is niet zo. Soms voel ik me weer even heel onrustig. Ook in die zes maanden ging niet alles direct perfect maar ik heb ik wel ontdekt dat bijvoorbeeld de Bijbel lezen me een soort zelfde gevoel geeft en bidden ook. Nu moet ik het stap voor stap samen met God op pad gaan. Met deze zoektocht help ik anderen ook graag, ik ben al een paar keer groepsleider bij Alpha geweest. Het heeft veel voor mij en mijn vragen betekend. Ik wil graag dat jongeren in mijn groepje ook eerlijk en open hun vragen kunnen stellen.”

  Image and video hosting by TinyPic

  IK BEN VIJF KEER UITGENODIGD VOOR DE ALPHA☻ 23 juli☻ Pas bij de zesde uitnodiging gaat Carolien eropin. Ze doet een mooie ontdekking op Alpha.   Carolien (44) groeit op in een christelijk gezin. Niet iets waar ze nou zo trots op is. Ze neemt een besluit: als ze op haar achttiende op kamers gaat wonen, gaat ze doen waar ze zelf zin in heeft! En dat doet ze. Niet veel later ontmoet ze Robin: “We hebben elkaar ontmoet in de foutste kroeg van Utrecht. Het was liefde op het eerste gezicht. Twee weken later trok ik bij Robin in. We waren smoorverliefd.” Niet lang nadat ze gaan samenwonen, ontstaan de eerste conflicten. Carolien vertelt: “Ik kreeg veel stress van het kopen van ons eerste huis en ik wilde Robin veranderen; hij moest net zo denken als ik. Ook stapelde mijn boosheid zich op en dan kon ik ineens exploderen.” Hun relatie verslechtert. Ieder jaar geeft Caroliens vriendin haar een uitnodiging voor een Alpha. Carolien: “Ik heb er wel vijf gekregen maar pas toen ik in verwachting was, stond ik ervoor open. Ik wilde mijn kind iets van het christelijk geloof meegeven en ging naar een Alpha. Ik voelde me er heel welkom. Wat een leuke groep!” Tijdens Alpha leert ze God kennen, een bijzondere ontdekking. Ze vertelt er enthousiast over aan haar man. Die kan er op dat moment niet zoveel mee, maar ziet haar veranderen. Carolien: “Mijn boosheid verdween. Inmiddels heeft Robin ook een Alpha gevolgd en God leren kennen. Dat maakt voor ons leven en huwelijk een groot verschil!”

  HIJ ROOKTE AL OP ZIJN ZEVENDE☻ 6 augustus☻ Sander groeit op in een gezin met zeven kinderen, waar het heel normaal is om te roken en te blowen. “Ik kreeg mijn eerste sigaret op mijn zevende. Van mijn moeder. Iedereen vond het grappig, behalve mijn vader. Ik heb een paar maanden ongestoord kunnen roken, totdat hij erachter kwam en me de sigaretten afpakte.” Maar Sander is er dan al zo afhankelijk van dat hij zelf stiekem weer begint. Het blijft niet bij roken. Zijn moeder en oudere broer en zus blowen thuis regelmatig. Zo doet Sander op zijn zestiende ‘gewoon’ eens een keertje mee. “Het was wel lachen eigenlijk. Wel gezellig om samen stoned te zijn. Ik kreeg de eerste keer meteen een enorme lachkick.” In het dagelijks leven valt er niet zoveel te lachen voor Sander: zijn ouders gaan scheiden en op school wordt hij erg gepest. Het gezin bouwt steeds meer schulden op door het gebruik van cannabis en zijn moeder gaat de prostitutie in om het financieel te blijven volhouden. Zo moddert het gezin een aantal jaren door. Sander blowt in die jaren stevig: “Het was een vlucht uit de realiteit.” www.terwille.nl


  BIJBELSTUDIE

  VERGEVEN MOET NIET☻
  14 augustus☻
  Om te vergeven.
  Vergeven komt haast vanzelf als de boosheid en gekwetstheid is verwerkt en losgelaten.
  Om te vergeven moet je jezelf (even) kunnen loslaten, en je kunnen inleven in het leven van de ander, en kunnen voorstellen dat jij die fout zou kunnen maken. Hoe meer je beseft dat je zelf die fout zou kunnen maken, (als je in andere situatie zou zijn geboren, andere kansen en perspectieven had) hoe makkelijker je een ander kan vergeven. En om dat te kunnen moet je je eigen menselijkheid erkennen; je moet erkennen dat je zelf emoties voelt, en de invloed van emoties erkend.
  Vergeven is verwerken, of komt door verwerken van pijn, gekwetstheid en angst van de bedreiging.

  BIJBELSTUDIE

  GOD BIEDT ANDERS/GOD EERSTE GESCHENK☻ 14 augustus☻ God wil je hart zuiveren. Kies er voor om een zuiver hart te ontvangen, uit de handenvan de almachtige God. Kies ervoor om anders te leven. Om je leven niet meer half licht en half duister te laten zijn. Niet de helft van je leven met God en de helft van je leven in een of andere onzuiverheid of het nu seksueel, financieel, kerkelijk of wat dan ook is. Zuiverheid brengt vreugde, die niets anders geeft. Puurheid is kostbaarder dan goud. Het is onschatbaar...De heiligheid van God is een geschenk dat hijzelf ons geeft, door ons geloof in zijn Zoon Jezus Christus. Door het offer van Jezus Christus kunnen we allemaal vergeving krijgen van al onze zonden. De reinheid die God je geeft, door Jezus Christus, is enorm. Het gaat dieper dan je denkt.

  www.holyhome.nl

  VERHALEN

  TOMMY 1☻
  14 augustus☻
  Het was ongeveer 14 jaar geleden, en ik stond in de deuropening naar de binnenkomende studenten te kijken voor hun eerste les Godsdienst. Het ging over vertrouwen.. Dit was de eerste keer dat ik Tommy zag. Hij was zijn haar aan het kammen, wat zo lang was dat het wel dertig centimeter onder zijn schouders hing. Mijn eerste indruk van hem was: Vreemd… Heel vreemd..
  Tommy was mijn grootste uitdaging dat jaar. De ene keer ontkende hij, en de andere keer grijnsde hij over het feit dat we een onvoorwaardelijke liefdevolle God hebben. Toen hij aan zijn eindtoets begon zei hij heel cynisch: “Denkt u dat ik God ooit zal vinden?”
  “Nee”, zei ik heel onsympathiek. “O”, was zijn reactie. “Ik dacht dat u dat hier aan het leren was.”
  Ik liet hem vijf stappen de deur uit gaan. Toen riep ik hem na: “Ik denk niet dat jij God ooit zal vinden, maar ik weet zeker dat Hij jou wel zal vinden”. Tommy haalde zijn schouders op en ging weg. Ik vond het jammer dat hij mijn opmerking had gemist.

  TOMMY 2
  14 augustus☻
  Later hoorde ik dat Tommy examen had gedaan, en was geslaagd. Ik was dankbaar voor dat. Toen kwam het verschrikkelijke nieuws. Tommy had terminaal kanker. Voordat ik hem op kon zoeken, kwam hij al naar mij toe. Toen hij mijn kantoor in kwam zag ik hem. Zijn lichaam was slecht verzorgd, en zijn haar was bijna helemaal uitgevallen van de chemotherapie. Toch waren zijn ogen helder, en voor de eerste keer was zijn stem krachtig.
  ” Tommy, ik heb nog heel vaak aan je gedacht. Ik hoorde dat je ernstig ziek bent”, flapte ik eruit.
  “Oh ja, heel erg ziek. Ik heb kanker. Het is nog een kwestie van weken”.
  “Kan je me erover vertellen?”
  “Tuurlijk, wat wilt u weten?”
  “Hoe is het, als je 24 jaar bent, en je weet dat je dood gaat?”
  “Het kan erger”, vertelde hij me. “Zoals wanneer je 50 jaar bent, je regelmatig lam zuipt, vrouwen verleidt, en het grote geld het belangrijkste vind in het leven”.
  Toen vertelde hij mij waarom hij gekomen was.

  REFDAG

  sinteustatius

  WIE OP SINT EUSTATIUS NIET NAAR DE KERK GING KREEG EEN BOETE☻ 14 augustus☻ Toen de Joden op het eiland Sint Eustatius in 1739 een zeer fraaie stenen synagoge bouwden, wilden de gereformeerden een nog groter bedehuis. Het lukte de veel kleinere gemeente pas jaren later om de nieuwe kerk te realiseren. Van beide gebouwen resten nu nog slechts ruïnes. De commandeurs Johan Heyliger en Jan de Windt bouwden op Sint Eustatius een ring van forten, kustbatterijen en verschansingen. Met handel werd goud geld verdiend, het was ”The Golden Rock”. Bekenden Nederlandse zeevaarders zoals luitenant-admiraal Michiel Adriaanszoon de Ruyter uit Vlissingen kwamen hier ook. De West-Indische Compagnie (WIC) uit Zeeland was sinds 1636 heerser op Sint Eustatius. Stoere calvinisten, die van de plaatselijke gezagsdragers op Statia eisten dat zij voor het geestelijk welzijn van de kolonisten zorg droegen. Wie op zondag niet naar de kerk ging, kreeg een boete. Als aankondiging van de viering van het heilig avondmaal hees de commandeur de vlag op Fort Oranje. Van een scheiding tussen kerk en staat was geen sprake.

  geloof

  OOK OP ZENDINGSVELD IS ONTDEKKING PREDIKING NODIG☻ 14 augustus☻ De prediking van het eeuwig Evangelie wordt niet geloofd zonder een wonder van vrije, soevereine genade, zei ds. A. van Voorden zaterdag in Urk. Hij was een van de sprekers tijdens de jaarlijkse Mbuma-zendingsdag in de Jachin Boazkerk. Genade is niet alleen in de Nederlandse kerken nodig, maar ook op het zendingsveld, aldus de predikant van de gereformeerde gemeente in Nederland te Leerdam en voorzitter van de stichting Mbuma-Zending. „Als het van de mens afhankelijk zou zijn, dan zou er niemand komen. Er is hoop omdat het welbehagen des Heeren gelukkig zal voortgaan.” De Nederlandse stichting Mbuma-Zending steunt het zendingswerk van de Free Presbyterian Church of Scotland (FPCS) in Zimbabwe. Buiten Christus bestaat er geen fundament voor de kerk in Nederland, en is er ook geen grond voor de prediking op het zendingsveld, aldus de predikant. „De apostel Paulus wist van het eeuwig welbehagen Gods, maar kende ook een vurig verlangen om Christus te prediken. Christus de Gekruisigde is een ergernis voor eigengerechtigde mensen en een dwaasheid voor de heidense Griek. Niet een opbouwende, maar een ontdekkende prediking is nodig, omdat de mens van de eigengerechtigheid en de dwaasheid afgebracht moet worden. Gelukkig mag op het Mbuma-zendingsveld in Zimbabwe deze zuivere prediking nog voortgang vinden”, aldus ds. Van Voorden.

  KITS

  olifant-bewegende-animatie-0331

  CHEF KOK BEREIDT XL OLIFANTEN TAART VOOR VERJAARDAGSFEEST☻ 14 augustus☻ Chef-kok Pierre Wind bereidt een reuzentaart voor de olifanten van DierenPark Amersfoort om de zeventigste verjaardag van het park in stijl te vieren. “Je snapt dat er voor zo’n taart een bijzonder recept nodig is”, vertelt Pierre. “Zeker dertig kilo’s appels, tien kilo wortels en twaalf kilo andijvie. Dat wordt smullen.”Aanstaande zaterdag wordt de olifantenfamilie verrast met de taart. Deze familie eet nogal wat, op een dag gaat er wel vierhonderd kilo aan voedsel doorheen, dan kun je niet aankomen met een standaard taartje. “Deze reuzentaart is natuurlijk een topuitdaging die een chef-kok niet aan zich voorbij laat gaan,” aldus een enthousiaste Pierre. “Daarnaast word ik blij van iedereen die goed kan eten…” Gelukkig krijgt de chef hulp van tien bakgrage kinderen en hoeven de appels niet te worden geschild. Dit jaar bestaat DierenPark Amersfoort zeventig jaar en dat wordt vanaf zaterdag de hele zomervakantie lang gevierd. In het park worden allerlei grootste kinderfeestjes georganiseerd, van schatzoeken tot waterpret tussen de dino’s. De reuzentaart is het startsein van een feestelijke vakantie. “Wanneer je je zeventigste verjaardag viert, hoort daar een taart bij en in dit geval een XL-variant”, vertelt Pierre. “Als kers op de taart maak ik gebruik van meloenen.” De olifantenfamilie kan zaterdagochtend genieten van de taart in DierenPark Amersfoort.

  SANNE JURRE LEANDER EN JONNA ZIJN VERSLAAFD AAN DE BERGEN☻ 14 augustus☻ Een Kits over de bergen! Yes!!! Daar weten Sanne (13), Jurre (9), Leander (5) en Jonna (3,5) Francke uit Middelburg heel veel over te vertellen. "Wij zijn 'verslaafd' aan de bergen. Elk jaar gaan we hier naartoe op vakantie en we kijken er altijd erg naar uit! Meestal gaan we naar Oostenrijk. Wat we allemaal doen? Heel veel wandelen! Het liefst boven de boomgrens, want hier heb je de stoerste bergpaadjes en het mooiste uitzicht! Onze tocht is helemaal geslaagd als we gemzen of murmeldieren of bijzondere bergbloemen zien."  "Dit jaar gaan we voor de tweede keer naar Oost-Tirol. We hebben een boekje met hutten in het gebied. Sommige liggen op bijna 3000 meter hoogte! Als je bij een hut komt, mag je een stempel in je boekje zetten en zo kun je sparen voor een medaille. We gaan ook dit jaar weer proberen veel stempels te verzamelen. Verder stoken we graag een vuurtje om worstjes te braden en bouwen we bruggen in bergbeken. Je begrijpt, we vervelen ons nooit! De bergen laten ons zien hoe klein wij zijn en hoe groot onze Schepper." "Het was moeilijk kiezen welke foto we zouden insturen, we hebben zo veel geweldige foto's. Hij is vorig jaar zomer gemaakt. Op de achtergrond zie een gletsjer: de Grossvenediger (3674m hoog). We hadden toen 900 meter geklommen! Ook Leander heeft alles zelf gelopen en Jonna de helft. Knap hè?!"

  www.kits.nl

  vliegtuig-bewegende-animatie-0080

  IEDEREEN WIL VLIEGEN☻ 18 juli☻ Het is alweer donderdag. De tweede week van de zomervakantie is bijna voorbij. Vanaf vanavond kan ook onze jongste zoon nu echt aan zijn vakantie beginnen. Maar eerst staat nog wel het eindexamen wiskunde in het hele land op het programma. Maar niet iedereen hoeft dit examen te doen; het is vrijwillig en biedt de leerlingen de mogelijkheid hun cijfer te verbeteren. Maar wie om welke reden dan ook zijn eerste wiskunde-examen niet heeft gehaald, moet vandaag natuurlijk aantreden. En dan is het echt vakantie, tot 2 september, dan begint voor onze zoon het laatste schooljaar. Over een jaar is dus niet alleen voor hem maar ook voor ons als ouders een tijdperk voorbij. Sinds het jaar 2000 hebben we kinderen op school gehad. Nu dus nog een jaar, en dan is het afgelopen en begint er een nieuwe levensperiode. Het begin van een nieuw tijdperk begon voor ons als ouders eigenlijk aan het begin van de maand, toen onze grootste zoon officieel het huis verliet en in Tel Aviv ging wonen. We zijn trots op hem en verheugen ons op ieder bezoek. Ook onze dochter heeft de prettige kanten van het leger ontdekt en blijft nu vaak en graag in Tel Aviv. Want ’s avonds hebben ze vrij en dan is daar genoeg te doen, en ze bespaart zich het vroege opstaan en de treinreis.Terwijl de vluchten ’s zomers altijd iets duurder zijn, bereidt men zich nu al voor op het winterseizoen. Afgelopen winter waren er al enorm goedkope vluchten naar Israël. Ikzelf ben een keer voor het ongelooflijke bedrag van 15 euro van het vliegveld Ovda bij Eilat naar Bremen gevlogen. Alleen werden de kosten verdubbeld doordat ik het me onderweg heb veroorloofd om een sandwich en een kopje koffie te bestellen. hop

  DE GOUDENKROON VAN DE HOP☻ 18 juli☻ Midden in het dorp waar ik woon. Een grote boom met een aantal gaten. In een van de onderste openingen heeft de Hop, de nationale vogel van Israël, een nestje gebouwd. En bovenin woont de buurman: de groene papegaai. De Hop is de nationale vogel van Israël, een prachtige vogel met een lichtroze en bruin verenkleed en zwartwitgestreepte vleugels. Pronkstuk is de grote kuif die als een indianentooi rechtop gezet kan worden. De Hop werd in mei 2008 verkozen tot nationale vogel, als eerbetoon aan het zestigjarig bestaan van de staat Israël. 155.000 mensen deden mee aan de verkiezing. Op internet vond ik dit over de Hop, of het waar is of niet zullen we nooit weten, maar dat maakt ook eigenlijk helemaal niet uit, het is een mooi verhaal. De legende wil dat de Hoppen koning Salomo tijdens een slopende tocht door de woestijn verkoeling schonken door boven hem te vliegen. De koning was hier blij mee en vroeg de vogels hoe ze beloond wilden worden. Na enig overleg besloten ze dat ze net zo’n mooie gouden kroon op hun hoofd wilden als de koning. En zo geschiedde. Al snel bleek zo’n gouden kroon erg onhandig. Het was lastig vliegen, en daarbij werden ze overal achtervolgd door andere vogels die de kroon wilden bemachtigen. Dus gingen ze terug naar koning Salomo om het probleem voor te leggen. Die ruilde de gouden kroon in voor een prachtige gouden verenkroon die de Hop nu nog steeds draagt.

  digcollectezak

  DIGITALE COLLECTE ZAK KOMT ERAAN☻ 10 augustus☻ Contactloos betalen is in opmars in de kerk. Niet alleen in Nederland; zelfs in landen waar nog veel vaker met cash geld betaald wordt. Hij ziet er op het eerste gezicht uit als een normale collectezak, de ”digitaler klingelbeutel”, bedacht door Fabian Kraetschmer van de Evangelische Kerk Berlin-Brandenburg-schlesische Oberlausitz (EKBO). Het verschil zit ’m in het schermpje tussen het handvat en het zakje waarin papier- en muntgeld geworpen kan worden. Via een draaiknop kan de kerkganger het bedrag selecteren dat hij wil geven. Daarna is het een kwestie van even een bankpas of een geschikte mobiele telefoon boven het scherm te houden. Dat de kerk in Oost-Duitsland begint met digitaal collecteren, mag gerust uniek genoemd worden. Bijna geen land in Europa verkiest zo sterk contant geld boven elektronisch betalen als Duitsland.

  clarisse-francescane-assisi

  CLARISSE VAN ASSISI AAN DE MAAS☻ 10 augustus☻ Tussen alle pioniersprojecten en kerkplantingen trekt een eeuwenoud recept nog altijd veel mensen: het klooster. Redacteuren van het Nederlands Dagblad zoeken naar de aantrekkingskracht. Vandaag: de clarissen van Sint Josephsberg. De kloosterorde van de clarissen is contemplatief. Stilte, gebed, gemeenschapsleven en werken staan centraal. Zo wilde ordestichter Clara van Assisi dat. Een stadje als Megen past daarbij: middeleeuws stratenplan, kinderkopjes, niemand op straat. Het ligt bovendien in een uithoek, nabij Oss, aan de Maas. Het kloostercomplex staat op de fundamenten van een voormalig kasteel: gracht eromheen, afgeschermd van de buitenwereld. De zusters vrezen weleens dat dit voor bezoekers een drempel opwerpt. De rust en stilte zijn overigens een weldaad voor bezoekers.

  wegen

  EVANGELISCHE MEER WEGEN LEER☻ 6 augustus☻ Niet iedereen in de evangelische beweging ziet meer Jezus Christus als enige weg tot behoud. Dat meldt Christian Post, die refereerde aan een preek van Michael A. Walrond jr. in diens megakerk te New York, de Corinthian Baptist Church met meer dan 10.000 leden, waarover hevige discussie ontstond. Hij zei dat vele wegen naar God leiden. De predikant nam volgens Christian Post nadrukkelijk afstand van vroegere uitspraken in de kerk.  “Er was een tijd dat je mensen op de preekstoel kon horen die zeiden: ‘als je niet in Christus gelooft, dan ga je naar de hel’. Dat is onzin, want Jezus zelf geloofde dat niet eens. De sleutel is dat je in God gelooft, los van welke weg je naar God neemt”, zei hij. “Er zijn veel dingen in deze wereld die ons verdelen, maar we moeten op zoek gaan naar wat ons verbindt. Als God ons niet dichter bij elkaar kan brengen, dan is er iets mis. Niet met God, maar met de manier waarop we God denken te verstaan”. Er kwam luid applaus na die woorden.

  bijbellezers

  VEEL BIJBELLEZERS OPENEN VROEG IN DE OCHTEND HUN BIJBEL☻ 6 augustus☻ Een onderzoek onder 6000 Bijbellezers door de Amerikaanse christelijke boekuitgever Chrossway toont aan de gemiddelde Bijbellezer elke maand zo’n 24 keer in de ochtend in de Bijbel leest. Er wordt veel vaker in het Nieuwe Testament gelezen dan in het Oude Testament. De profetische boeken vindt de Bijbellezer het allermoeilijkst. Hoewel het een onderzoek in Amerika betreft, zijn de uitkomsten toch ook voor ons interessant. De meeste Bijbellezers vinden de ochtend het meest geschikt om hun Bijbel te lezen, daarna volgt een groep die ervoor kiest aan het einde van de ochtend in hun Bijbel te lezen. Een derde groep doet het aan het einde van de middag en de kleinste groep kiest voor de avond als meest geschikte tijd. Vrouwen lezen vaker ‘gewoon’ de Bijbel, mannen gebruiken vaker commentaren bij het lezen van de Bijbel. In de maand van het onderzoek werd het Bijbelboek Nahum het minst gelezen, Mattheus en de Psalmen het meest. Als in het Oude Testament wordt gelezen, wat duidelijk minder vaak gebeurt, is dat het vaakst in Genesis, de Psalmen, Spreuken en Jesaja. De meest populaire boeken in het Nieuwe Testament zijn Mattheus, Markus, Lukas, Johannes, Handelingen en Romeinen.

  digcollectezak

  DIGITALE COLLECTE ZAK KOMT ERAAN☻ 6 augustus☻ Contactloos betalen is in opmars in de kerk. Niet alleen in Nederland; zelfs in landen waar nog veel vaker met cash geld betaald wordt. Hij ziet er op het eerste gezicht uit als een normale collectezak, de ”digitaler klingelbeutel”, bedacht door Fabian Kraetschmer van de Evangelische Kerk Berlin-Brandenburg-schlesische Oberlausitz (EKBO). Het verschil zit ’m in het schermpje tussen het handvat en het zakje waarin papier- en muntgeld geworpen kan worden. Via een draaiknop kan de kerkganger het bedrag selecteren dat hij wil geven. Daarna is het een kwestie van even een bankpas of een geschikte mobiele telefoon boven het scherm te houden. Dat de kerk in Oost-Duitsland begint met digitaal collecteren, mag gerust uniek genoemd worden. Bijna geen land in Europa verkiest zo sterk contant geld boven elektronisch betalen als Duitsland.

  clarisse-francescane-assisi

  CLARISSE VAN ASSISI AAN DE MAAS☻ 6 augustus☻ Tussen alle pioniersprojecten en kerkplantingen trekt een eeuwenoud recept nog altijd veel mensen: het klooster. Redacteuren van het Nederlands Dagblad zoeken naar de aantrekkingskracht. Vandaag: de clarissen van Sint Josephsberg. De kloosterorde van de clarissen is contemplatief. Stilte, gebed, gemeenschapsleven en werken staan centraal. Zo wilde ordestichter Clara van Assisi dat. Een stadje als Megen past daarbij: middeleeuws stratenplan, kinderkopjes, niemand op straat. Het ligt bovendien in een uithoek, nabij Oss, aan de Maas. Het kloostercomplex staat op de fundamenten van een voormalig kasteel: gracht eromheen, afgeschermd van de buitenwereld. De zusters vrezen weleens dat dit voor bezoekers een drempel opwerpt. De rust en stilte zijn overigens een weldaad voor bezoekers.

  paard-bewegende-animatie-0271

  ER STAAT EEN PAARD IN DE KERK☻ 3 augustus☻ Op een grasveld in Langezwaag staat tijdelijk een houten kerk, een replica van de kerk in het dorp. Het is een plek voor verbeelding en verhalen, maar ook voor verwarring, verwondering en verbazing. Aan de rand van de begraafplaats in Langezwaag staat een kleine houten replica van de even verderop gelegen Mattheuskerk. Door het ‘dak’ van de houten kerk kun je de échte kerk zien. De buitenkant van de kunstzinnige houten kerk is behangen met portretten van dorpsbewoners. Binnen in de kerk vind je onder andere een houten paard, een abstract ­Mariabeeld, een pruik en een kam. De houten kerk is gratis te bezoeken van april tot en met oktober en is onderdeel van het project ‘Under de Toer’, dat onderdeel is van het hoofdprogramma van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018. ‘U … Bron:nd

  motorrijders

  CHRISTELIJKE MOTORRIJDERS EVANGELISEREN☻ 3 augustus☻ In het oer-Hollandse boerenlandschap van Kamerik komen christelijke motorrijders vanuit heel Europa bij elkaar voor het jaarlijkse weekend van de organisatie European Motorcyclists for Christ (EMC). De Christian Motorcyclist Association Nederland –„we zeggen liever geen club vanwege de negatieve associatie”, verduidelijkt Gradus Koningen– bestaat twintig jaar. De vereniging combineert de passie voor motoren met de passie voor het uitdragen van het geloof. Het logo, dat alle leden op hun leren vestjes hebben staan, toont een Bijbel en biddende handen. Koningen: „De driehoek duidt op de Drie-eenheid van God, het blauw staat voor de hemel, het geel voor de kroon die Gods kinderen daar krijgen. De rode lijn aan de buitenkant wijst naar het bloed van Christus, dat alles omvat.” Bij het veldwerk hebben alle motorrijders een bikerbijbel op zak, een boekje met het Bijbelboek Johannes en getuigenissen van motorrijders. „We bieden een opstapje voor de gewone Bijbel”, aldus Koningen. Bron: Refdag

  jongegezinnen

  OUDERS ROEPEN BISSCHOPPEN OP VOOR MEER GASTVRIJHEID IN JONGE GEZINNEN☻ 23 juli☻ 'Helaas zijn er steeds weer ervaringen dat wanneer jonge kinderen meegenomen worden naar de kerk, ze lang niet altijd welkom zijn. Soms zijn het boze blikken of luid zuchtende kerkgangers, soms zijn het mensen die voorafgaand aan de Mis al vragen of de kinderen wel stil gaan zijn,' schrijven jonge ouders in een open brief aan katholieke kerkleiders. De ouders schrijven in de open brief: 'Soms zijn het priesters die weinig steunend zijn, echter overwegend zijn het oudere kerkgangers of kosters die er niet van gediend lijken te zijn dat er kinderen in de kerk zijn. De gevolgen zijn groot. Sommige ouders blijven gewoon keer op keer komen en hopen er het beste van. Regelmatig kiezen ouders er voor een andere parochie op te zoeken. Volgens de briefschrijvers is deze houding in strijd met 'de welkome houding van Onze Lieve Heer tegen kinderen'. 'Daarbovenop is het voor de toekomstbestendigheid van de Kerk in ons land zo belangrijk dat ook de jongste generaties meegenomen worden in het geloof. Ook zij zijn de kerk. Sterker nog, zij zijn de toekomst van de kerk. (...) Ons verzoek is of u zich dit ter harte wilt nemen en u zou willen buigen over het creëren van een welkome sfeer in de kerken voor gezinnen.' Het initiatief tot de brief kwam tot stand nadat een aantal moeders hun ervaringen via sociale media hadden gedeeld. De brief is ondertekend door ouders, enkele priesters en andere mede-katholieken uit alle Nederlandse bisdommen.Bron:cip

  culturen

  GOD SCHIEP VERSCHILLENDE CULTUREN☻ 23 juli☻ "God Zelf is de Schepper van al die verschillende culturen in de wereld, en elke cultuur weerspiegelt iets van wie Hij is," zegt Martijn Rugers. Dit zegt hij naar anleiding van uitspraken van minister Stef Blok (foto). De minister van Buitenlandse Zaken liet weten dat hij geen vreedzame multiculturele samenleving kent en dat het genetisch bepaald is dat de mens zich niet aan "onbekende mensen" bindt. Martijn Rutgers is voorganger van Oase voor Nieuw-West in Amsterdam. Hij schrijft op zijn Facebookpagina: "Beste minister Blok, eerlijk gezegd begrijpt u mij, inwoner van Amsterdam-West, helemaal niet. Ik heb geen 'enorme last' van het wonen in een multicultureel stadsdeel. Ja, ik irriteer me soms aan andere gebruiken zoals het achteloos gooien van rommel op straat. En ja, sommige groepen leven hier compleet langs elkaar heen. En ja, er is soms onderlinge argwaan en agressie. Maar samen met het overgrote deel van de mensen in Amsterdam-West leef ik hier vrij en blij. Ik geniet juist van wat de Turkse bakker en de Surinaamse toko mij te bieden hebben. De drie beste vriendinnetjes van mijn oudste dochter hebben een Bulgaarse, Braziliaanse en Marokkaanse achtergrond. In OASE voor Nieuw-West delen we ons leven met broers en zussen met meer dan 30 verschillende nationaliteiten. Is dat altijd makkelijk? Absoluut niet. Is het de moeite waard? Absoluut. Ik geloof namelijk dat God zelf de Schepper is van al die verschillende culturen in de wereld, en dat elke cultuur iets weerspiegelt van wie Hij is. Maar alleen een déél van wie Hij is. Ik geloof dat we alleen samen met mensen van andere culturen het complete plaatje krijgen. Bron:cip

  Inhoud blog
 • Jongen krijgt van school geen vrij voor laatste vakantie met ongeneeslijke moeder
 • Tien geboden in gewone taal begrijpelijk voor iedereen
 • Wij willen dat de kerk weer in de gunst komt bij het Nederlandse volk
 • Wortelen
 • Sporttoernooien bond tegen vloeken zijn gezellig en sportief

  VISITOR

  GEBED VOOR VERMISTE MEISJES

  gebeden

  3 augustus☻ God van Liefde en Genade ik bid voor ouders die hun tiener dochter als vermist hebben opgegeven. Dat de ouders kracht en de troost van U mogen ontvangen. U kent de ouders van deze vermiste tiener meisjes heel goed. Ik bid dat de tiener meisje zo spoedig mogelijk gevonden mogen worden. Uw ogen gaan rond de gehele aardbol. En u alleen weet waar de tiener meisjes zich bevinden. Zijn ze nog in leven of zijn ze gestorven. Is het een ontvoering of vertoeven ze bij iemand in huis. Ik leg deze situatie in Uw Hand. Amen

  GEBED VOOR KINDEREN

  kinderen-bidden

  JEZUS ZEGT KOM MAAR BIJ MIJ☻
  10 augustus☻ Lieve vader in de hemel. Dank U wel dat U alle kindertjes kent. Ze hebben nu allemaal vakantie in Nederland. Bescherm de kinderen voor gevaren zowel thuis als op hun vakantie bestemming. Dat ze andere kinderen mogen vertellen over de lieve Here Jezus. Amen

  prayer

  GEBED VOOR KINDEREN☻
  23 juli☻
  Lieve Vader in de hemel. Dank U wel dat u alle kinderen kent. Ook de kinderen die geen zondag school bezoeken. U weet alles over hen, ook alle verkeerde dingen en dat U toch van hen houdt. Dat u licht en leven mag schijnen over alle kinderen. Ook de kinderen die brutaal en ongehoorzaam zijn naar hun ouders toe. Kinderen die schelden, pesten en slaan. Die naar verkeerde filmpjes kijken en agressieve game spelletjes. Lieve Vader bescherm onze kinderen hiertegen. Amen

  ☻☻23 juli☻☻


  GETUIGENISSEN DE HERE JEZUS ONTMOETEN☻

  ANDIN EN SAHABI☻
  23 juli☻
  Ze gebruikten drugs en pestten jongens uit andere dorpen. Door het volgen van Bijbelstudie, kwamen ze in aanraking met het christelijk geloof. Ze kwamen tot geloof! Sinds hij christen is, gaat hij naar kampen en andere activiteiten. Daardoor groeit zijn geloof in Jezus. Hij houdt ervan om meer over Hem en de Bijbel te leren.

  Godslove

  FATIMA
  23 juli☻
  Ze was overtuigd moslim. Dankzij de team heeft ze de liefde en zorg ontvangen die ze nodig heeft. Na het zien van de film The brave en het lezen van Genealogy of Grace, is haar leven nooit meer hetzelfde. Ze bedankt dat ze haar ogen geopend hebben voor de Waarheid.


  herder

  BEMOEDIGENDE TEKST☻

  MAAR WAAROM IS HET DAN ZO MOEILIJK OM TE GELOVEN☻ 23 juli☻ We kunnen in de Bijbel het verhaal van het volk van Israël in de woestijn lezen. Zij hadden beloften gekregen over het beloofde land, een land dat vloeide van melk en honing. Ze hadden meegemaakt dat God ingreep en vele wonderen deed, maar toch moesten ze uiteindelijk 40 jaar in de woestijn rondtrekken, om daarna te sterven zonder in het beloofde land te komen.

  BEMOEDIGENDE TEKST☻ Waarom kozen zij om te sterven in hun ongeloof? 23 juli☻ Ja, het was de strijd tegen de vijand in het land, die ze niet wilden; ze waren niet bereid om te vechten en te lijden om deel te krijgen aan de belofte. Wil ik als mens in blind vertrouwen geloven dat Gods Woord waar is, dan moet ik tegelijk bereid zijn om het Woord in te gaan, en te doen wat er geschreven staat. Het geloof leidt mij naar gehoorzaamheid aan Gods Woord, en hier is een vast wilsbesluit nodig, omdat het strijd brengt, omdat ik afstand moet doen van wat van mij is. Maar dan krijg ik ook alles terug, zoals er geschreven staat in Openbaring 3:21: “Wie overwint, Hem zal ik geven met Mij te zitten op mijn troon, gelijk ook Ik heb overwonnen en gezeten ben met Mijn Vader op zijn troon.” Voor velen zal het belachelijk klinken als je zegt dat je eenvoudig gelooft dat de beloften voor jou in vervulling gaan. De waarheid is dat levend geloof in zo’n vers er voor kan zorgen dat ik een gelukkig leven krijg met hoop op eeuwige heerlijkheid samen met Jezus. Het is alleen de vraag of ik wil! Het besluit kan ik elk moment nemen, en dat kan beginnen met dit simpele gebed: “Lieve God, help mij in U te geloven.” God is enthousiast over zulke geloofsbeslissingen, of het nu je eerste kleine zucht om verlossing is, of de verdere stappen van gehoorzaamheid in je geloofsleven. God wil jouw wil meteen sterk maken om het goede te doen, en een grote volheid van geloof geven, zodat het steeds makkelijker wordt om de weg van geloofsgehoorzaamheid te kiezen.


  Foto

  BEKIJK HIER MIJN GASTENBOEK.


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  SHOUT BOX

  DAGBOEK☻

  IEDEREEN ZONDIGT☻
  23 juli☻
  Lezen: Romeinen 8:1,2
  In 1 Koningen 8:46 staat geschreven: “Er is immers geen mens die niet zondigt.” En Psalm 14:3 zegt: “…er is niemand die goed doet, zelfs niet één.” En Johannes schreef in zijn brief: “Als wij zeggen dat wij geen zonde hebben, misleiden wij onszelf en is de waarheid niet in ons (1 Johannes 1:8).” We staan allemaal schuldig voor God. Toen Adam at van de verboden vrucht, strafte God hem met de dood (Genesis 2:17). De dood is het gevolg van de zonde. Zoals Paulus schreef in Romeinen 6:23: “Want het loon van de zonde is de dood,…”  God gaf de oplossing voor de zonde in de Heere Jezus. We zijn bevrijd van het oordeel dat de zonde over ons leven bracht. Toen Hij stierf aan het kruis heeft de Heere Jezus onze zonden op Zich genomen. Als je dit gelooft, ontvang je nieuw leven (1 Petrus 2:24). Er is geen veroordeling meer (Romeinen 8:1). Stop je dan met zondigen? Neen. Je zondigt nog, ook nadat je kind van God bent geworden. Je positie in Christus staat echter vast. Je bent vergeven omdat de Heere Jezus stierf voor al je zonden. Wanneer je zondigt, vind je vergeving bij God, want “Hij is getrouw en rechtvaardig om ons de zonden te vergeven en ons te reinigen van alle ongerechtigheid" (1 Johannes 1:9).Gebed
  Lieve Vader in de hemel, dank U wel dat U me niet veroordeelt. Ik ben vrij en mag voor eeuwig bij U zijn. U leert me om, telkens ik zondig, bij U te komen en vergeving te vragen. U bent zo goed voor me.

  DAGBOEK

  ZONDEN WORDEN WIT ALS SNEEUW
  23 juli☻
  Lezen: Jesaja 1:15-18
  Tijdens het leven van de profeet Jesaja was het volk Israël ongehoorzaam aan de Heere God. De Israëlieten kenden de wetten niet meer en liepen achter de afgoden aan. De Heere God was teleurgesteld en voorspelde dat de vijand zou komen om het volk in ballingschap weg te voeren. Indien het volk zich niet bekeerde, waarschuwde Jesaja, zou God straffen. Voor alles wat de Israëlieten verkeerd deden, stonden ze bij de Heere God in het krijt: ze waren schuldig. God wilde dit oplossen. Hij wist dat Zijn volk de schuld zelf niet kon betalen. Daarom wilde Hij de schuld van hen wegnemen. Hij sprak hen vrij. Hij stuurde de profeet Jesaja met de woorden: al waren uw zonden als scharlaken, zij zullen wit worden als sneeuw. Scharlaken is de kleur van bloed. De zonde van het volk was zo groot dat er bloed aan hun handen kleefde. Ze waren schuldig aan moord. Niemand kan de schuld van een moord wegnemen. Dat drukt zwaar op iemands leven. Alleen de Heere God kan die schuld wegnemen en dit beloofde Hij door de profeet Jesaja. Wat er ook in je leven is gebeurd, hoe groot ook je schuld is, bij de Heere God kun je vrijspraak van schuld ontvangen. Dat is de kracht van vergeving. Daarvoor is Jezus naar het kruis gegaan.
  Gebed
  Vader in de hemel, U verlangt dat ik me tot U keer. U vergeeft me en wast mijn zonden wit als sneeuw.

  DAGBOEK

  VERGEVING☻
  23 juli☻
  De God van Israël is de Allerhoogste God. Hij is heilig en goed. Hij is rein en rechtvaardig. Voor mensen is het haast onmogelijk om dicht bij Hem te komen. Voor hen die in het Oude Verbond leefden, waren offers van dieren nodig om tot God te naderen. Op grond van het offer van de Heere Jezus mag ieder die gelooft, vergeving ontvangen. Als kind van God maak je een nieuwe start en blijf je dicht bij Jezus.

  YOUTHFORCHRIST☻

  jongen-bewegende-animatie-0018

  MOBIELE MALL VOOR YOUTH FOR CHRIST IN VEENENDAAL☻ 14 augustus☻ Youth for Christ Veenendaal wil jongeren opzoeken, ze helpen groeien en nieuwe hoop bieden. Dit willen we doen door middel van Mobiele Ontmoetingsplek. Hiermee kunnen we jongeren een veilige plek bieden om te ontspannen of een goed gesprek met ze voeren. Het biedt ook de mogelijkheid om meidenwerk op te zetten. De Mobiele Ontmoetingsplek is een ambulant jongerencentrum die makkelijk te verplaatsen is. Youth for Christ teamleider Carlo Steenbergen: “In september 2013 zijn we gestart met de Mobiele Mall in de vorm van een omgebouwde SRV-wagen. Je kunt het zien als een gezellige huiskamer met activiteiten voor de jongeren. We kunnen zo nog beter jongeren bereiken in hun eigen leefwereld. Als je naast de jongeren staat, kun je ze verder laten groeien en stimuleren om hun plek in de maatschappij te vinden. Jongeren in Veenendaal kunnen moeite hebben om hun eigen plek in de samenleving te vinden. Het ontbreekt aan een specifieke plek voor de jongeren om samen te komen. Jongeren hangen op verschillende plekken in de stad, wat vaak lijdt tot overlast voor de bewoners.

  DE MALL

  Very Angry

  IK HEB GELEERD OM TE PRATEN OVER MIJN BOOSHEID☻ 10 augustus☻ Jongeren ondersteunen bij het opgroeien en daarbij de nieuwe kansen geven die nodig zijn is een belangrijk onderdeel van ons jongerenwerk. Zo ook in het verhaal van Daniël, die al sinds de start naar ons jongerencentrum The Mall in de Gildenwijk kwam. Twee jaar geleden pleegde Daniël een geweldsdelict. Hij werd veroordeeld en mocht kiezen tussen de jeugdgevangenis of een taakstraf. Na overleg met de ouders en op aandringen van een van onze jongerenwerkers koos hij voor een taakstraf bij The Mall. We konden Daniël tijdens die taakstraf begeleiden.Een intensief traject volgde. Waar alle vrienden van Daniël op woensdagmiddag gingen voetballen in het Gildenplein, was Daniël degene die met een zak en een knijper om hetzelfde gebouw liep om afval op te ruimen. Het traject pakte goed uit. Daniël leerde ons te vertrouwen en kon zijn verhaal kwijt. Na zijn taakstraf werd Daniël vrijwilliger in The Mall. Daar helpt hij ook nu nog als vrijwilliger mee in de Studio Social Media en organiseert hij met andere jongeren een Johan Cruijff Voetbaltoernooi in de wijk en loopt sinds kort ook stage in één van onze jongerencentra.


  HUISVANBELLE

  EERST PROBEREN DAN GELOVEN☻ 14 augustus☻ Heb je wel eens bergschoenen of sportschoenen gekocht? Je loopt in de winkel wat heen en weer en ze zitten lekker. Of ze zitten voor geen meter maar ze moeten nog ingelopen worden. Er is maar één manier om erachter te komen of het de goeie schoenen zijn voor jou. Juist; erop lopen. En het liefst een hele tijd. Je lievelingsschoenen zijn vaak dat afgetrapte paar wat je al jaren hebt toch? Zo is het ook met je relatie met God. Eigenlijk begin je met het uitproberen (in de winkel). Je stelt vragen en probeert te ontdekken of het bij je past. Maar op een gegeven moment hak je de knoop door. Je gaat het avontuur met God aan door hem actief te zoeken en te betrekken bij je leven. Twijfel je dan helemaal niet meer? Ja hoor. Bij een hevige regenbui vraag je je ook af of je bergschoenen wel echt waterdicht zijn. En als het tranen regent in jouw leven vraag je je af of God er wel is…. Dan is het een kwestie van doorstappen, vertrouwen, bidden en wachten tot de zon weer doorbreekt. Dan droogt Hij je schoenen en je tranen.

  GELOOF EN TWIJFELEN☻ 14 augustus☻ Komt jouw geloof wel eens in ‘zwaar weer’? Of vraag je je af of je eigenlijk wel gelooft? Twijfel je regelmatig? Misschien is het wel reden voor ruzie met je ouders. Ze verwachten van je dat je mee gaat naar de kerk en dat je zonder mopperen naar catechisatie of club gaat. En dat terwijl jij je afvraagt waarom eigenlijk. Voor alle twijfelaars en vragers is er goed nieuws! Je bent niet alleen. De Bijbel staat vol met mensen die zich angstig afvragen waar God nu is. En in deze tijd zijn er genoeg rotsvaste Christenen die regelmatig overvallen worden door twijfel en vragen. Check maar eens bij je voorganger/ dominee of clubleider! Want weet je; we hebben het over GELOOF. Je kunt niet 100% bewijzen dat het waar is. Dan heette het niet GELOVEN maar dan was het gewoon een feit.


  DAG WEETJES♠♠


  Over mijzelf
  Ik ben Patricia, en gebruik soms ook wel de schuilnaam tipatri.
  Ik ben een vrouw en woon in Noord-Holland () en mijn beroep is .
  Ik ben geboren op 24/03/1957 en ben nu dus 61 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: Breien, haken, movies, lezen, fietsen, uitgaan, kerk bezoek, Bijbelstudies, seminar, conferentie.Ik leid dagelijks een gebedsleven ook voor andere mensen.
  Van harte welkom bloglezers en kijkers. Ik heb reeds twee andere blogs op seniorennet. Ik wens meerdere onderwerpen te delen. Ik heb geen ruimte meer op de twee vorige blogs. Op deze blogs kun je veel meer bekijken en lezen over verscheidene christelijke

  BEAM

  dokter-en-arts-bewegende-animatie-0004

  MOET JE ALS CHRISTEN ORGAAN DONOR ZIJN☻ 14 augustus☻ Sinds de nieuwe donorwet zijn er een hoop meer mensen die hun organen na overlijden weggeven. Toch blijven de nee-registraties uiteraard ook niet achterwege. Ook binnen de gelovige wereld zijn er mensen die liever geen donor zijn, zo ligt het aantal nee-registraties binnen de Biblebelt relatief hoog. Maar is het als christen verplicht om donor te zijn, of is het juist geen goed idee? We vroegen onze BEAM'ers hoe zij erover dachten. Moet je als christen orgaandonor zijn? 'Ja', zeggen 149 BEAM'ers (31%), of in ieder geval is het alles behalve verkeerd om dit te zijn. Als christen zorg je nou eenmaal voor je naasten, is het meest gehoorde argument. "Het is een manier om het evangelie te verkondigen," geeft één van hen aan. Bovendien is je lichaam maar tijdelijk volgens veel van hen, in de hemel krijg je weer een nieuw en volmaakt lichaam. Voor de meeste BEAM'ers is het een kwestie van je eigen keus, 337 (69%) kiest dan ook voor 'nee', donor zijn als christen is niet verplicht. God heeft je de vrijheid gegeven om zelf te kiezen, geven ze aan. Het is een mooie keuze, maar geen verplichting. Voor christenen die 'nee' registreren als donor, is het vaak een manier om het lichaam te behouden omdat het een tempel is, een geschenk van God. Ook wordt er als argument gebruikt dat men zal opstaan uit de grafen, en dus moet het lichaam nog intakt zijn. Voor anderen geldt juist weer dat het lichaam gezien mag worden als een geschenk dat kan worden doorgegeven. Gelukkig kan iedereen uiteindelijk zijn eigen keuze maken.

  DE AARDE IS OP VOOR DIT JAAR☻ 14 augustus☻ Vandaag is het Earth Overshoot Day, wat betekent dat alle grondstoffen voor dit jaar volledig verbruikt zijn. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar het is een beetje alsof de aarde voor dit jaar op is. We leggen het even voor je uit. De datum van EOD (nee nee, wij hebben niks met deze afkorting te maken), wordt vastgesteld door het Global Footprint Network. Zij bekijken ieder jaar hoe wij de afgelopen tijd met de aarde zijn omgegaan, en hoeveel de aarde nog kan hebben dit jaar. Deze berekening wordt aan de hand van verschillende factoren gedaan. Allereerst wordt er gekeken naar de 'ecologische voetafdruk', dat zijn alle stukken land en water die nodig zijn om de afvalstoffen en uitstoot die wij mensen produceren op te kunnen nemen én de stukken land die we nodig hebben om ons eten te verbouwen. Oftewel: hoeveel hebben we daar nog van? Daarnaast kijken de wetenschappers ook naar de ruimte die de aarde nog over heeft, de 'biocapaciteit'. Dus hoeveel kan de aarde in een jaar precies aanvullen. Denk daarbij aan nieuwe dieren of stukken landbouwgrond. Als je die twee onderzochte stukjes van elkaar aftrekt, kun je precies zien hoeveel aarde we nodig hebben om te kunnen blijven doen wat we nu doen. Dit jaar hebben we alles wat de aarde ons kan geven als het ware verbruikt. 1 augustus is de vroegste datum waarop dat ooit is vastgesteld. Dit houdt in dat wij mensen niet genoeg hebben aan één aarde per jaar, maar we hebben er eigenlijk 1.7 nodig!

  Bron: Beam/nostalgisch


  Blog als favoriet !

  OPVOEDING

  Family 3

  EEN BIJZONDER KIND IN HET GEZIN☻ 14 augustus☻ Ouders willen er voor ieder kind zijn. Maar wat als er een bijzonder kind is dat veel tijd en aandacht vraagt door een handicap, psychiatrische stoornis of ziekte? Hoe kun je er als ouders voor zorgen dat de broers en zussen (brussen) niet ondersneeuwen? Een eerste vereiste voor brusjes is dat ze van hun ouders erkenning krijgen voor de plek die ze in het gezin innemen. Zoals in ieder gezin zijn ook in deze situaties veiligheid, geborgenheid en positieve aandacht onmisbaar. Plan bijvoorbeeld één keer per maand een dagdeel om iets samen met één kind te doen.„Ik hoor van andere brussen dat zij thuis veel helpen zorgen voor hun broer of zus. Ik deed dat niet. Ik bemoeide me er niet zoveel mee. Er ging zoveel aandacht van mijn ouders naar mijn broer, dat ik min of meer naar de achtergrond verdween. Nu heb ik nog steeds vaak het gevoel dat anderen belangrijker zijn dan ik.” Kiss On The Hand

  SEXUELE OPVOEDING☻ 14 augustus☻ Kinderen en tieners groeien op in een maatschappij die bol staat van seksuele beelden en toespelingen; een uitdaging voor de ouders! Alhoewel de seksuele revolutie vrijheid beloofde, zijn grenzeloosheid en losbandigheid het resultaat. Voortdurend klinkt om ons heen: ‘Doe waar jij je goed bij voelt’. Dat is nou juist een advies waar kinderen, tieners en jongeren niets mee kunnen, zeker niet als het gaat om liefde en seksualiteit. Verliefdheid en opspelende hormonen kunnen immers allerlei ‘goede’ gevoelens opwekken, maar zorgen er ook voor dat je niet zo helder nadenkt en keuzes kunt maken waar je achteraf erg veel spijt van hebt. Het is aan ons om kinderen en tieners te leren wat gezonde seksualiteit is, hoe ze een goede relatie op kunnen bouwen en hoe om te gaan met al die seksuele toespelingen om hen heen. Zodat ze up to date zijn als het zover is: toegerust om een goede relatie aan te gaan. christelijkopvoeden.blogspot.com


  kind-bewegende-animatie-0128

  PARTICIPATIE VAN KINDEREN EN JONGEREN IN DE KERK☻ 18 juli☻ “Jeugdparticipatie betekent het actief meedoen en meebeslissen van kinderen en jongeren,” legt Gert Schouten uit. “Jeugdparticipatie is een mentaliteit en geen activiteit. Het is een rode draad in de omgang met kinderen en jongeren binnen de geloofsgemeenschap. Jeugdparticipatie heeft tot doel dat kinderen en jongeren medezeggenschap hebben bij zaken die hen direct en indirect aangaan.” Jeugdparticipatie is ook goed voor de kwaliteit van het kinder- en jeugdwerk en versterkt de geloofsgemeenschap, vindt Gert. “Toekomstbestendige veranderingen kunnen niet zonder de samenwerking met de mensen om wie het gaat. In gesprek gaan met kinderen en jongeren geeft meer inzicht in hun vragen, behoeften, belevingen en oplossingen. Kinderen en jongeren hebben vaak creatieve oplossingen voor problemen waar volwassenen soms niet aan gedacht hebben, kennis van hebben of aan gewend zijn. Alle reden dus om jeugdparticipatie om te nemen als beleidsdoel in je kerk.” Jesus Fish

  GELOOF IS MEER DAN EEN VERSTANDELIJKE REDENERING☻ 18 juli☻ De gereformeerde gemeente-predikant waarschuwt tegen een geloof zonder besef dat je een verloren mens bent. "Weet je dan wel waarom je gelooft? Hoort daar het besef van verlorenheid niet bij? Waarom zou je anders geloven? Hoe denk je dat een waar geloof er uit ziet? Het wordt in de Bijbel vergeleken met honger en dorst, met vluchten en vertrouwen. Heeft dat niets te maken met een bepaalde nood waarvoor men Jezus zoekt? Ik vind de uitspraak 'dan hoeven we onszelf niet meer als een verloren mens te zien, maar als een gered kind van God', hier ook niet op zijn plaats. In het komen tot Jezus en het geloven in Hem beschouwt de mens zich als een verloren zondaar. Nadat men tot geloof is gebracht en de kracht van Jezus’ bloed aan de ziel ervaart, kan en mag men zeggen: Gods toorn is van mij afgewenteld op Jezus. Ik ben om Christus’ wil aangenomen als kind van God en erfgenaam van Christus. Geloven is meer dan een verstandelijke redenering. Het hart en de gevoelde nood is er bij betrokken. (...) Er komt geen gered kind van God tot geloof in Jezus Christus, maar een verloren zondaar. Na dit geloven troost het Evangelie deze zondaar en zegt: Nu hoef je nergens meer voor te vrezen. Je bent een gered kind van God."Bron:cip

  kind-bewegende-animatie-0156

  LAAT KINDEREN MEE BESLISSEN IN DE KERK☻ 18 juli☻ Op school, in de gemeentepolitiek en bij bedrijven zie je het al: kinderen en jongeren die meebeslissen in een raad. Waarom niet in de kerk? Gert Schouten, specialist bij JOP, ziet daarin ook voor de kerk kansen en geeft tips hoe je dit aanpakt. Google op ‘kinderraad’ of ‘jongerenraad’ en binnen no-time poppen tientallen zoekresultaten uit scholen, instellingen en bedrijven op die een heuse kinder- of jongerenraad hebben. Ze willen de jeugd nog meer bij lopende zaken op school, gemeente of bedrijf betrekken. En niet voor niets want uit onderzoek blijkt dat kinderen en jongeren een waardevolle inbreng kunnen hebben bij leerprocessen op school of het realiseren van doelstellingen in een bedrijf. Maar hoe is het gesteld met de kinder- en jongerenparticipatie in de kerk? Googlen op ‘kinderraad’ en ‘kerk’ levert geen hits op. Tijd om als kerk in actie te komen, vindt Gert Schouten. Bron:cip


  wegen

  EVANGELISCHE MEER WEGEN LEER☻ 10 augustus☻ Niet iedereen in de evangelische beweging ziet meer Jezus Christus als enige weg tot behoud. Dat meldt Christian Post, die refereerde aan een preek van Michael A. Walrond jr. in diens megakerk te New York, de Corinthian Baptist Church met meer dan 10.000 leden, waarover hevige discussie ontstond. Hij zei dat vele wegen naar God leiden. De predikant nam volgens Christian Post nadrukkelijk afstand van vroegere uitspraken in de kerk.  “Er was een tijd dat je mensen op de preekstoel kon horen die zeiden: ‘als je niet in Christus gelooft, dan ga je naar de hel’. Dat is onzin, want Jezus zelf geloofde dat niet eens. De sleutel is dat je in God gelooft, los van welke weg je naar God neemt”, zei hij. “Er zijn veel dingen in deze wereld die ons verdelen, maar we moeten op zoek gaan naar wat ons verbindt. Als God ons niet dichter bij elkaar kan brengen, dan is er iets mis. Niet met God, maar met de manier waarop we God denken te verstaan”. Er kwam luid applaus na die woorden.

  bijbellezers

  VEEL BIJBELLEZERS OPENEN VROEG IN DE OCHTEND HUN BIJBEL☻ 10 augustus☻ Een onderzoek onder 6000 Bijbellezers door de Amerikaanse christelijke boekuitgever Chrossway toont aan de gemiddelde Bijbellezer elke maand zo’n 24 keer in de ochtend in de Bijbel leest. Er wordt veel vaker in het Nieuwe Testament gelezen dan in het Oude Testament. De profetische boeken vindt de Bijbellezer het allermoeilijkst. Hoewel het een onderzoek in Amerika betreft, zijn de uitkomsten toch ook voor ons interessant. De meeste Bijbellezers vinden de ochtend het meest geschikt om hun Bijbel te lezen, daarna volgt een groep die ervoor kiest aan het einde van de ochtend in hun Bijbel te lezen. Een derde groep doet het aan het einde van de middag en de kleinste groep kiest voor de avond als meest geschikte tijd. Vrouwen lezen vaker ‘gewoon’ de Bijbel, mannen gebruiken vaker commentaren bij het lezen van de Bijbel. In de maand van het onderzoek werd het Bijbelboek Nahum het minst gelezen, Mattheus en de Psalmen het meest. Als in het Oude Testament wordt gelezen, wat duidelijk minder vaak gebeurt, is dat het vaakst in Genesis, de Psalmen, Spreuken en Jesaja. De meest populaire boeken in het Nieuwe Testament zijn Mattheus, Markus, Lukas, Johannes, Handelingen en Romeinen. eo-gebouw

  WAAROM EO LID WORDEN HELPT☻ 3 augustus☻ Heeft u het tv-spotje al gezien? De EO is hard op zoek naar nieuwe leden. Ruim de helft van de geloofsprogramma’s van de EO dreigt namelijk door bezuinigingen te verdwijnen. Om te laten zien dat programma’s over geloof van levensbelang zijn, roept de EO op om tientjeslid te worden, ‘Juist nu het er op aankomt’. Maar helpt dat eigenlijk wel? De EO is een ledenorganisatie. Een enorm aantal leden heeft de EO in de afgelopen vijftig jaar gesteund. Daardoor kon de EO een stevige positie innemen binnen de publieke omroep en programma’s ontwikkelen voor gelovigen (bijvoorbeeld Nederland Zingt en De Kapel), maar ook – en misschien nog wel belangrijker – programma’s die andersgelovigen of ongelovigen in aanraking brengen met het christelijke geloof (The Passion, De Verandering, De Grootste Bijbel van Nederland).  Door tientjeslid te worden laat je zien dat de EO ertoe doet en niet genadeloos wegbezuinigd mag worden. Je laat met een lidmaatschap zien dat er binnen de Nederlandse Publieke Omroep ruimte moet blijven voor geloof. En ja, dan geldt de kracht van het getal. Hoe meer mensen lid worden, hoe sterker de positie van de EO aan de onderhandelingstafel. Want een organisatie met zo veel leden, bezuinig je niet zomaar weg. Dan raak je niet alleen een organisatie in Hilversum, maar vele honderdduizenden mensen door het hele land. Bron:eonieuws

  camping-bewegende-animatie-0003

  ONTMOETING MET GELOVIGE JONGEN VERANDERDE ALLES☻ 3 augustus☻ Ze ging niet naar de kerk en zag in haar ouderlijk huis nooit een Bijbel. Annet Metz (26) ontmoette op een camping een christelijke jongen die God had gebeden om een chrístelijk meisje. Toch trouwden ze met elkaar. Twee jaar geleden deed Metz in de Joriskerk in Amersfoort belijdenis van haar geloof en werd gedoopt. De eerste kennismaking met geloof en kerk had plaats toen Metz met een vriendengroep naar Terschelling op vakantie ging. „Daar ontmoette ik Robin uit Langbroek, mijn huidige man. Hij was een serieuze, gelovige jongen. Voor hij op reis ging naar Terschelling had hij gebeden om een christelijk meisje. En toen ontmoette hij mij! Hoewel hij opgroeide in een gelovig gezin en dorp, had hij op de middelbare school waarop hij zat als christen een uitzonderingspositie. Zo was hij met uitsluitend niet-christelijke vrienden naar Terschelling gekomen. Ik weet nog hoe we buiten zaten bij de discotheek en hij mij vroeg: Wat is jouw doel in het leven? Zo’n vraag had ik nog nooit gehoord en achteraf vind ik het nog steeds heel bijzonder dat ik daar niet meteen op ben afgeknapt.” Twee weken later zagen Robin en Annet elkaar opnieuw en kregen ze verkering. Een paar maanden later lazen ze samen uit een jongerenbijbel, omdat Annet er nieuwsgierig naar werd. „Dat was mijn eerste kennismaking met de Bijbel. Ik had verwacht dat de Bijbel een ontzettend stoffig boek was, maar dat bleek helemaal niet het geval. Wat ik las, kwam bij mij fris en modern over. We lazen vooral uit Lukas en Markus. We begonnen bij Jezus en Zijn goede boodschap. Van Robins ouders kreeg ik een boekje van de Alpha-cursus. Daardoor raakte ik beter bekend met het geloof en werd daarin steeds meer gestimuleerd.”Bron:refdag

  spel-bewegende-animatie-0008

  NIEUW KAARTSPEL NAAR AANLEIDING VAN DOCUMENTAIRE OVER DE HEL☻ 23 juli☻ Voor veel mensen is geloof in een hel als plaats van eeuwig lijden onlosmakelijk verbonden met het christelijk geloof. Kan God eigenlijk én liefdevol zijn én mensen naar de hel sturen? Verdoemd? is een kritische documentaire die zich begeeft in de kern van dit debat. Uiteenlopende meningen komen aan bod, van haatchristenen tot universalisten. Naar aanleiding van de documentaire is een kaartspel verschenen. Piet de Groot beantwoordt een aantal vragen. Jullie hebben iets nieuws bedacht aan de hand van een kaartspel. Wat houdt dit spel in? “Het is een spel om het gesprek over het thema van de film 'Verdoemd?' op gang te krijgen binnen een groep. Een film waarin vanuit verschillende christelijke invalshoeken het thema 'hel' belicht wordt. Er zijn verschillende spelvarianten. De basis bestaat uit 36 kaartjes met citaten uit de film, die verdeeld zijn over negen thema’s. Voorbeelden van thema’s zijn: 'Wie is God?', 'Is er een hel?' en 'Hoe lees je de Bijbel?' Je kunt er in kleine groepjes mee werken, waarbij elk groepje rondom de vier citaten van één thema het gesprek aangaat. Je kunt ook een variant spelen waarbij bijvoorbeeld een hele gespreksgroep mee kan doen. “Het doel is allereerst om binnen een gemeente, een Bijbelstudiegroep, een kring of een andere groep het gesprek over de film op gang te helpen. Bron:cip


  wegen

  EVANGELISCHE MEER WEGEN LEER☻ 14 augustus☻ Niet iedereen in de evangelische beweging ziet meer Jezus Christus als enige weg tot behoud. Dat meldt Christian Post, die refereerde aan een preek van Michael A. Walrond jr. in diens megakerk te New York, de Corinthian Baptist Church met meer dan 10.000 leden, waarover hevige discussie ontstond. Hij zei dat vele wegen naar God leiden. De predikant nam volgens Christian Post nadrukkelijk afstand van vroegere uitspraken in de kerk.  “Er was een tijd dat je mensen op de preekstoel kon horen die zeiden: ‘als je niet in Christus gelooft, dan ga je naar de hel’. Dat is onzin, want Jezus zelf geloofde dat niet eens. De sleutel is dat je in God gelooft, los van welke weg je naar God neemt”, zei hij. “Er zijn veel dingen in deze wereld die ons verdelen, maar we moeten op zoek gaan naar wat ons verbindt. Als God ons niet dichter bij elkaar kan brengen, dan is er iets mis. Niet met God, maar met de manier waarop we God denken te verstaan”. Er kwam luid applaus na die woorden.

  bijbellezers

  VEEL BIJBELLEZERS OPENEN VROEG IN DE OCHTEND HUN BIJBEL☻ 14 augustus☻ Een onderzoek onder 6000 Bijbellezers door de Amerikaanse christelijke boekuitgever Chrossway toont aan de gemiddelde Bijbellezer elke maand zo’n 24 keer in de ochtend in de Bijbel leest. Er wordt veel vaker in het Nieuwe Testament gelezen dan in het Oude Testament. De profetische boeken vindt de Bijbellezer het allermoeilijkst. Hoewel het een onderzoek in Amerika betreft, zijn de uitkomsten toch ook voor ons interessant. De meeste Bijbellezers vinden de ochtend het meest geschikt om hun Bijbel te lezen, daarna volgt een groep die ervoor kiest aan het einde van de ochtend in hun Bijbel te lezen. Een derde groep doet het aan het einde van de middag en de kleinste groep kiest voor de avond als meest geschikte tijd. Vrouwen lezen vaker ‘gewoon’ de Bijbel, mannen gebruiken vaker commentaren bij het lezen van de Bijbel. In de maand van het onderzoek werd het Bijbelboek Nahum het minst gelezen, Mattheus en de Psalmen het meest. Als in het Oude Testament wordt gelezen, wat duidelijk minder vaak gebeurt, is dat het vaakst in Genesis, de Psalmen, Spreuken en Jesaja. De meest populaire boeken in het Nieuwe Testament zijn Mattheus, Markus, Lukas, Johannes, Handelingen en Romeinen.

  digcollectezak

  DIGITALE COLLECTE ZAK KOMT ERAAN☻ 14 augustus☻ Contactloos betalen is in opmars in de kerk. Niet alleen in Nederland; zelfs in landen waar nog veel vaker met cash geld betaald wordt. Hij ziet er op het eerste gezicht uit als een normale collectezak, de ”digitaler klingelbeutel”, bedacht door Fabian Kraetschmer van de Evangelische Kerk Berlin-Brandenburg-schlesische Oberlausitz (EKBO). Het verschil zit ’m in het schermpje tussen het handvat en het zakje waarin papier- en muntgeld geworpen kan worden. Via een draaiknop kan de kerkganger het bedrag selecteren dat hij wil geven. Daarna is het een kwestie van even een bankpas of een geschikte mobiele telefoon boven het scherm te houden. Dat de kerk in Oost-Duitsland begint met digitaal collecteren, mag gerust uniek genoemd worden. Bijna geen land in Europa verkiest zo sterk contant geld boven elektronisch betalen als Duitsland.

  clarisse-francescane-assisi

  CLARISSE VAN ASSISI AAN DE MAAS☻ 14 augustus☻ Tussen alle pioniersprojecten en kerkplantingen trekt een eeuwenoud recept nog altijd veel mensen: het klooster. Redacteuren van het Nederlands Dagblad zoeken naar de aantrekkingskracht. Vandaag: de clarissen van Sint Josephsberg. De kloosterorde van de clarissen is contemplatief. Stilte, gebed, gemeenschapsleven en werken staan centraal. Zo wilde ordestichter Clara van Assisi dat. Een stadje als Megen past daarbij: middeleeuws stratenplan, kinderkopjes, niemand op straat. Het ligt bovendien in een uithoek, nabij Oss, aan de Maas. Het kloostercomplex staat op de fundamenten van een voormalig kasteel: gracht eromheen, afgeschermd van de buitenwereld. De zusters vrezen weleens dat dit voor bezoekers een drempel opwerpt. De rust en stilte zijn overigens een weldaad voor bezoekers.


  TWITTER HET GELOOF  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!