NIEUW: Blog reclamevrij maken?
OVERIGE BLOGS BEZOEKJES
 • linecia
 • patrice
 • bemoedigendewoorden
 • hoh
 • LEVENSVERHAAL

  IK WIL GEEN RELATIE IK BEN VERLIEFD OP JEZUS☻
  6 februari☻
  Hannah leidde een normaal leven: huisje, boompje, beestje. Ze werkte in het laboratorium van een ziekenhuis, ging naar het koor. Inmiddels is ze non en staat haar leven volledig in het teken van God, schrijft EO BEAM.
  "Of ik dingen uit mijn oude leven mis? Nee, eigenlijk niet," vertelt Hannah. "Ik voel me hier vanaf het begin thuis. Aan een relatie heb ik geen behoefte. Ik ben verliefd op Jezus. Mijn leven hier is mooi. We hebben een dagelijks ritme: bidden, een mis en op het terrein hebben we allemaal onze eigen taken. (...) Op het terrein zijn zorgappartementen voor ouderen. Wij helpen als mantelzorgers: brengen eten, delen medicijnen, helpen ze met het aantrekken van hun steunkousen en noem maar op."
  Een keer per maand ontvangt Hannah bezoek. Ze geeft toe dat haar meeste vriendschappen zijn verwaterd. De zusters met wie ze veel optrekt, ervaart ze als familie. "Mijn leven voordat ik twee jaar geleden intreden deed, mis ik niet. Dit is mijn roeping."

  LEVENSVERHAAL

  ALS JE GELD EN IDEALEN COMBINEERT KUN JE DE WERELD VERANDEREN☻
  6 februari☻
  Eric Holterhues is theoloog én bankier. Een combinatie die niet erg voor de hand ligt. Eric: ‘’Toch denk ik dat die twee juist heel goed samengaan. Een bankier die alleen maar met geld bezig is of een theoloog die alleen maar met zijn hoofd in de boeken zit is ook niet alles. Juist als je geld en idealen met elkaar combineert kun je iets veranderen in de wereld. Het gaat er om of je geld als doel op zich ziet of geld als middel. Als je geld ziet als een middel kun je door financiering van goede projecten de wereld iets beter maken. Het gaat er echt om of je God of geld op de eerste plaats zet. Dat maakt het verschil."
  Als kind wilde Eric priester worden. Eric: "Ik dacht dat dit de manier was om Christus te volgen. Ik kende een aantal priesters die me enorm aanspraken. Tijdens mijn studie theologie liep ik stage in Kenia en had daar een bijzondere ontmoeting met een non. Wat ze deed vond ik fantastisch, maar ik zag toen wel dat er voor mij een andere weg was weggelegd."

  Bron:cip/levensverhaal

  LEVENSVERHAAL
  RICK TIMMERMANS WERD AANGESPROKEN DOOR LEVENSSTIJL MONNIKEN☻
  10 februari☻
  Journalist Rick Timmermans ging voor een interview met een monnik een paar dagen naar het klooster. Wat hij niet verwacht had, gebeurde toch: hij werd enorm aangesproken door de levensstijl. Het beïnvloedde zijn leven. Rick schrijft hierover in zijn boek: ‘Hunkeren naar rust’. Rick: "Ik ging altijd al naar de Gereformeerd Vrijgemaakte Kerk en God trok aan me, maar dat besefte ik pas toen ik voor het eerst in het klooster kwam. Ik was daar nooit eerder geweest en begreep niet waarom ze zich zo terugtrokken uit de samenleving. Maar het fascineerde me in die mate dat ik later zelf op zoek ben gegaan naar antwoorden."
  In gesprek met Jan van den Bosch vertelt hij over zijn bevindingen. Een belangrijk thema in het klooster is bijvoorbeeld nederigheid. Wat houdt dan in? Rick: "Nederigheid is zijn wie je werkelijk bent. We zijn gemaakt door God en daar had Hij bepaalde bedoelingen mee." Een ander punt wat onmisbaar is in het vinden van vrede en rust is dankbaarheid. Rick: "Er is altijd iets om dankbaar voor te zijn. En als ik aan het einde van de dag terugkijk is mijn dag altijd goed geweest. Maar daar moet je je in oefenen. Tijdens het bidden open ik mijn handen. God bepaalt wat Hij uit mijn handen wegneemt."

  (Bron:cip)

  LEVENSVERHAAL

  NATASJA VERHAGEN OVER HET VERLIES VAN HAAR KIND☻
  10 februari☻
  Natasja Verhagen verloor haar oudste zoon Jimmy (12) aan de gevolgen van een hersentumor. Vandaag de dag vertelt Natasja volop over Jezus en over wat Hij in een mensenleven kan doen. Groot Nieuws Radio sprak met haar.
  Het geloof kreeg Natasja mee van haar opa ("streng maar rechtvaardig") en oma ("een zwaargelovige vrouw"). Opa heeft vaak geprobeerd haar op de goede weg te praten. Toen hij bij het eten uit de Bijbel las, en Natasja het lang vond duren, zei hij: "Dit is echt wat je moet weten, dit zal je helpen." Volgens Natasja is daar het zaadje voor het geloof gepland.

  Rondvraag / Poll
  BESTAAT GOD VOOR U
  Ja
  Nee
  Ik weet dat er iets is
  U hebt een engel op uw schouder
  Ik ben athiŽst
  U gelooft in uw zelf
  U hebt God niet nodig want het gaat goed
  Je wilt zelf bepalen hoe u wenst te leven
  Bekijk resultaat

  DAGELIJKSLEVEN☻

  donatie

  NIEMAND STERFT VOOR ZICHZELF☻ 16 februari☺ Vandaag (dinsdag 13 februari) beslist de Eerste Kamer over de donorwet. Ds. René de Reuver, scriba van de Protestantse Kerk, roept iedereen op het donorcodicil in te vullen, ongeacht de uitslag van de stemming over dit wetsvoorstel. De Reuver: "Om meer donoren te verkrijgen stelt Pia Dijkstra (D66) voor dat mensen automatisch donor zijn tenzij zij aangeven dit niet te willen. De leden van de Eerste Kamer staan voor een lastige keuze. (...) De discussie over de voorgestelde wijziging spitst zich toe op de vraag of deze wet het donor-zijn niet opheft. Doneren veronderstelt een vrijwillige keuze. Het is een gave, een offer. Bij de voorgestelde wet vervalt dit voor allen die niet (kunnen) kiezen. Wat hebben we als Protestantse Kerk nu toe te voegen aan dit debat? Op welke uitslag moeten we hopen? De winst van het ingediende wetsvoorstel is dat er (weer) volop wordt gepraat over orgaandonatie. Het debat onderstreept de ernst van de zaak. Er zijn donoren nodig. Het is noodzakelijk dat mensen in alle vrijheid een codicil invullen. De principiële keuze is aan u."

  BRABANTSE VAST VOOR ROOF KERKREGENPIJPEN☻
  16 februari☻
  Een 39-jarige vrouw uit het Brabantse Dongen is in een Belgische cel vastgezet op verdenking van het ­stelen van koperen regenpijpen bij kerken in Belgisch-Limburg. Rond de jaarwisseling werden dertien diefstallen en twee pogingen daartoe gerapporteerd in de Belgische regio, onder meer bij kerken in ­Bocholt, Bree en Overpelt. De dader nam keer op keer de onderste twee meter van de regenpijpen mee. In het politieonderzoek kwam een voertuig met Nederlandse nummerplaten naar voren. Die auto werd ­vorige week onderschept in de ­Belgische plaats Turnhout. De ­Brabantse werd opgepakt. Een … Bron:ND

  MIJN LEVEN IS VOLTOOID☻
  16 ferbuari☻
  ‘Het enige wat nog overblijft is een afspraak met de dood.’ De afgelopen dagen was het thema ‘voltooid leven’ weer volop in het nieuws. Martin van hiphopformatie Damascus deelt in een nieuwe spoken word column hoe het is als het leven voltooid is. Als het lijden ondraaglijk is en je laatste afspraak staat. Wat gaat er dan door je heen?
  "Er valt in de voltooid leven discussie heel veel te zeggen over wel of niet. Wat is goed en wat is fout? En het is belangrijk dat we het daar met elkaar over hebben. Maar nemen we wel eens de tijd om met elkaar de vraag te stellen: hoe zou dat zijn, als je het zelf meemaakt? Wat gaat er dan door je heen? Ik wilde dan ook voor de verandering eens schrijven vanuit persoonlijke beleving," aldus Martin over zijn column.

  (Bron:cip)

  ALPHA

  HOE DRAAG IK MIJN STEENTJE BIJ☻
  2 februari☻
  Wegens bezuinigen bij Justitie moet een derde van de Nederlandse gevangenissen sluiten, waaronder de beroemde Amsterdamse Bijlmer Bajes. Veertien jaar geleden was binnen deze muren de eerste Alpha-cursus in een Nederlandse gevangenis. De toenmalige directeur Frits Langeraar (NGK Breukelen) vertelt wat de impact van een Alpha – Prisons is.
  Frits wil niet in het hoekje zitten, tussen het raam en de andere stoel. "Ja vreemd he, ik ben 17 jaar bajesdirecteur geweest maar ik heb mijn hele leven al een hekel aan om me opgesloten te voelen. Zelfs aan een tafeltje wil ik niet klemzitten. Ik deed ook nooit mee aan ‘proefdraaien’. Dan sluiten bewaarders van een nieuwe bajes personeel voor 48 uur in, om de procedures van in- en uitsluiten en het draaien van een dagprogramma te oefenen. Zo ervaar je zelf hoe het voelt om aan de andere kant van de deur te zitten. Het idee alleen al!"

  Image and video hosting by TinyPic

  OVER DE ZIN VAN HET LEVEN DACHT IK NA☻
  16 februari☻
  Lotte (22) vertelt: “Ik was altijd een bezig bijtje. Druk met school en met mijn vriendinnen. Ik kon moeilijk leren en me slecht concentreren. Dansen was voor mij een uitlaatklep. Lekker verstand op nul en doen waar ik goed in ben. Ik leefde vooral ‘in het nu’ en deed waar ik zin in had. Over de zin van het leven dacht ik niet na.”Dat verandert als ze op haar zestiende tijdens haar bijbaantje in de supermarkt Jefta ontmoet. Voor Jefta is zijn geloof heel belangrijk. Wat haar in hem aantrekt, is zijn manier van omgaan met de mensen om hem heen: “Datzelfde zag ik ook bij zijn ouders. Het maakte me jaloers en ook nieuwsgierig naar hun geloof. Ik ging met hen mee naar de kerk. Daar snapte ik niet veel van, al spraken de onderwerpen me wel aan.”Van een studievriendin hoort ze voor het eerst over Alpha. Ze googelt erop en geeft Jefta en zichzelf op voor een cursus in Soest. “Het viel mij op dat er zoveel verschillende mensen waren. Door het eten leerden we elkaar goed kennen. Ik mocht er al mijn vragen stellen en dat waren er heel veel! Ik heb veel geleerd op Alpha.”Na Alpha krijgt ze een Bijbel van haar opa en oma. Daar leest ze vaak in. Ze gaat naar de kerk en maakt deel uit van een jongerengroep. Haar geloof groeit geleidelijk. Inmiddels is ze een paar jaar verder. “Het geloof heeft me vooral rust gebracht. Ik leef bewuster; ik denk nu eerst na voordat ik iets zeg of doe. Ik ben nog steeds Lotte, maar een mooiere variant van mezelf.

  postimage

  TERWILLE
  WANDELEN IN DE NATUUR☻
  ECHT WEER MENS☻
  2 februari☻
  Woensdagmorgen is het tijd om te wandelen. De hulpverleners van het Twaalfde Huis en Groenwerk maken een rondje langs de deelnemers met de vraag of ze zin hebben om te mee gaan. Wie wil, gaat mee in de bus van WerkPro. Zo komen ze op de mooiste plekken in de omgeving. Voor de afwisseling is er elke week een andere route. Af en toe pauzeren de deelnemers tijdens de wandeling voor wat eten of drinken. Heel normaal voor de meeste mensen, maar voor de deelnemers heel bijzonder. Ze voelen zich weer onderdeel van de samenleving. Een deelnemer vertelt: “Daar word je weer een beetje mens van.”

  www.terwille.nl


  BIJBELSTUDIE
  WAT GEBEURDE ER TIJDENS DE ZONDEVAL?
  10 februari☻
  Wij kennen het verhaal uit de Bijbel over Eva die van de verboden vrucht at. Volgens de slang zou Eva aan God gelijk worden door de kennis van goed en kwaad. Na het eten van de vrucht waren Adam en Eva veranderd. Zij zagen alles met andere ogen en hadden hun bijzondere positie verspeeld, waardoor de paradijselijke toestand waarin zij leefden tot een eind kwam.Ik zal hierop niet verder ingaan. In de Bijbel vindt U hierover voldoende informatie.
  Het is echter interessant om dit in een ander licht te zien. Vóór de zondeval had de mens een bijzondere relatie met de God, de Eeuwige Vader, waardoor het hen aan niets ontbrak. Zij bezaten een spontane zuivere innerlijke wijsheid, gebaseerd op hun gevoel en een zuiver hart.
  Tijdens de zondeval luisterde Eva echter naar een bron buiten haarzelf. Hierdoor zette zij die bijzondere relatie op het spel. Ook was dit het begin om ons innerlijk op de buitenwereld te projecteren en in de buitenwereld antwoorden over onszelf te zoeken. De neiging om te wereld te veranderen en NIET bij onszelf te beginnen.
  Tevens werd de mens als het ware besmet met de eigenschappen van Lucifer. Door de erfzonde werden deze eigenschappen overgedragen op de volgende generaties.

  BIJBELSTUDIE

  HET WOORD ZONDE IN DE BIJBEL☻
  20 januari☻
  Wie denkt dat het woord zonde in de Bijbel eenzelfde betekenis heeft als in ons taalgebruik, vergist zich deerlijk. Want dit woord betekent in het Woord van God heel wat meer; het heeft daarin een vreselijke inhoud. 'Zonde' komt erg veel voor in de Bijbel. En altijd duidt het een opstandige houding aan, een opstandige gesteldheid of daad van een mens tegenover God. Met als gevolg daarvan misdadigheid tegenover de medemens. Zonde betekent in de Bijbel: opstand tegen God. De eerste mens met zonde, de eerste zondaar, was Adam. Hij weigerde God gehoorzaam te zijn; hij accepteerde de liefde van God niet toen hij zelf als God wilde zijn. Door de éne mens, die eerste mens, is de (Rom. 5 : 12) zonde in de wereld gekomen en door de zonde de dood. God had gezegd tegen Adam: 'Op de dag dat gij daarvan ( dat is van de boom van kennis van goed en kwaad) eet, zult ge voorzeker sterven'. Toch heeft Adam van de vrucht van die boom gegeten. Met als gevolg: de dood. De lichamelijke (tijdelijke) én de geestelijke (eeuwige) dood. Of met andere woorden: het sterven én het zonder Gods gunst moeten zijn, 'zonder (Ef. 2: 1, 12) Gods gunst in de wereld'. 'Het loon (Rom. 6: 23) dat de zonde geeft is de dood.'

  www.holyhome.nl

  bankje

  GOD IS MACHTIG☻ 12 februari☻ Een kleine jongen zat op een bankje in het park. Op zijn schoot lag een geopende Bijbel. Hij las in het boek over de machtige werken van God. Even later schreeuwde hij door het park: ‘Hallelujah, God is groot!’, hij bekommerde zich er niet om dat mensen hem raar aankeken, en bleef doorgaan met het prijzen van God. Na een tijdje liep er een man langs het jongetje, een man die net zijn studie had afgerond. De man voelde zich slim, en dacht alles te weten. Toen hij het jongetje zag zitten met een open Bijbel, wilde hij de ogen openen van de jongen. Hij wist wel dat God niet bestond, en dat alles maar verzinsels waren. Hij ging naast de jongen op de bank zitten, de jongen keek hem aan met een lach en zei: ‘Hoi, weet jij wel hoe groot God is? Ik las net dat God het volk Israël door de Rode Zee leidde. Hij had gewoon de golven stop gezet!’. De man, verheugd omdat hij de jongen wat kon vertellen, zei tegen de knul: ‘Dat was ook niet moeilijk, wetenschappelijke feiten wijzen uit dat de Rode Zee toen maar 30 centimeter diep was.’ De jongen keek verrast. Zijn ogen dwaalden van de man af naar de geopende Bijbel. De man was blij dat hij de ogen van de jongeman geopend had, en wilde vertrekken. Nauwelijks had hij twee stappen gezet, of de jongen begon God te loven, harder dat ooit. ‘Halleluja Halleluja God is zo groot!’. De man draaide zich om en vroeg aan de jongen waarom hij zo verheugd was. ‘Wow’, antwoordde de jongen blij, ‘God is nog groter dan ik dacht! Hij heeft niet alleen het volk van Israël door de Rode Zee geleid, Hij heeft ook nog eens het hele Egyptische leger doen laten verdrinken in 30 cm water!’

  rampengebied

  EEN VADER DIE NIET OPGEEFT☻ 10 februari☻ De aardbeving die Armenië in 1989 trof, had niet meer dan vier minuten nodig om de natie plat te leggen en dertigduizend mensen te doden. Seconden nadat het dodelijke getril was afgelopen, rende een vader naar de lagere school om zijn zoon te redden. Toen hij daar aankwam, zag hij dat het gebouw met de grond gelijk gemaakt was. Terwijl hij naar de hoop puin en steengruis keek, herinnerde hij zich de belofte die hij zijn kind had gedaan: ‘Wat er ook gebeurt, ik zal er altijd voor je zijn.’ Gedreven door zijn eigen belofte, lokaliseerde hij de plek waar zijn zoon ongeveer zou moeten zijn en begon de stenen opzij te werken. Er kwamen andere ouders bij, die allemaal in tranen uitbarstten en rouwden om hun kinderen. ‘Het is te laat’, hielden ze de man voor. ‘je weet dat ze dood zijn. Je kunt niets voor ze doen.’ Hij werd zelfs door een politieagent gemaand om ermee op te houden. Maar deze vader weigerde dat. Hij bleef graven; acht uur, zestien uur, tweeëndertig uur, zesendertig uur. Zijn handen waren kapot en hij kon niet meer, maar hij weigerde op te geven. Eindelijk, na achtendertig vertwijfelde uren, zeulde hij een stuk rots van zijn plaats en hoorde toen de stem van zijn zoon. Hij begon de naam van zijn kind te roepen: ‘Arman! Arman!’ Een stem antwoordde: ‘Papa, ik ben hier!’ Toen zei hij de volgende, kostbare woorden: ‘Ik heb tegen de andere kinderen gezegd dat ze zich geen zorgen moesten maken. Ik heb gezegd dat als jij nog leefde, je me zou komen redden en dat zij dan ook gered zouden worden. Want dat had je beloofd: “Wat er ook gebeurt, ik zal er altijd voor je zijn.’’ En zie, Ik ben met U al de dagen, tot de voleindig van de wereld. Amen. Mattheüs 28:20

  REFDAG OPININIE

  Ouders-schoolidentiteit

  OUDERS ZET JE IN VOOR IDENTITEIT OP SCHOOL☻ 19 februari☻ Identiteit op school komt pas tot leven als mensen die in praktijk brengen. Ouders horen daar zeker bij, reageert mr. J. G. N. (Jan) Schreuders. Identiteit op school komt pas tot leven als mensen die in praktijk brengen. Als ze die niet alleen op papier onderschrijven, maar ook dagelijks verwezenlijken en concreet maken in hun doen en laten, hun woorden en gedachten, hun lesgeven en lesondersteuning. Terug naar het identiteitsprofiel. De VGS en de ROV hopen beide dat het gesprek op school over identiteit zal worden opgestart en opnieuw gevoerd zal worden, tot onderlinge versterking in school en tussen de scholen. Laat dit niet alleen een gesprek zijn dat gevoerd wordt tussen schoolbestuurders en hun toezichthouders, tussen schoolleiders en hun leerkrachten en ondersteuners. Ouders, doe volop mee aan dit gesprek! Meld u, als actief en betrokken onderdeel van de schoolgemeenschap. En richting de scholen: vergeet u niet de ouders mee te nemen? Bron:refdag

  kleuren

  BUITEN DE LIJNTJES KLEUREN☻ 19 februari☻ Al voordat een kind naar school gaat geven ouders er les in: binnen de lijntjes kleuren. Op een vel papier staan de contouren van een figuur. Het kind hoeft de figuur slechts in te kleuren. Dan zijn de ouders tevreden. Toch wil de creativiteit van een kind soms meer. Lekker buiten de lijntje kleuren. Of het ligt aan de motoriek natuurlijk… Eigenlijk zie je in de maatschappij en de politiek iets vergelijkbaars. De meerderheid beslist over de lijntjes waarbinnen alle burgers zich moeten begeven. De democratie bepaalt de figuur. Wetten zijn voor grote mensen wat de contouren van een figuur voor kinderen zijn. Voor Heringa was één ding duidelijk. De lijntjes die we in Nederland hebben getrokken rond euthanasie en hulp bij zelfdoding zijn veel te strak. Het is ouderwets en achterhaald. Hij kleurde bewust buiten de lijntjes, in de hoop een verschuiving van lijntjes te krijgen. Debatten waarbij deskundigen worden ingeschakeld om hun visie en expertise te delen. Zeker ook uit de verschillende medische specialismen. Dan wordt voor iedereen duidelijk hoe je moet kleuren. Bron:Refdag

  mus

  HUISMUS ZIE JE HET VAAKST IN DE TUIN☻ 10 februari☻ De huismus is opnieuw de meest getelde vogel in de Nederlandse tuinen. Dat bleek tijdens de Nationale Tuinvogeltelling van afgelopen weekend. De huismus staat al jaren boven aan de lijst. Ongeveer 60.000 mensen telden mee. Gemiddeld werden er acht huismussen per tuin geteld. Mussen zijn echter echte groepsvogels. Zit 'ie in de tuin, dan heb je er ook meteen een heleboel bij elkaar. Op nummer 2 staat de koolmees en op 3 de pimpelmees. Op nummer 4 het kauwtje en op nummer 5 de merel. Dit jaar zijn er minder merels gezien dan afgelopen jaren. Vermoedelijk komt dat door een voor merels dodelijk virus dat rondwaart.

  MEVROUW VERZAMELT KINDERWAGENS☻
  10 februari☻
  Het begon met een ouderwetse kinderwagen, maar daar bleef het niet bij; inmiddels heeft Gerrie van Pijkeren (63 jaar oud) een hele verzameling van oude kinderwagens en babyspullen van vroeger. „Ik kan er uren met anderen over praten.”
  Haar museum heet ’t Jonkertje en staat in Kampen.

  www.kits.nl

  orgaandonatie

  ORGAAN DONATIE IS EEN MOOIE VORM VAN NAASTENLIEFDE☻ 12 februari☻ De overheid kan volgens Esmé Wiegman, directeur van de Nederlandse Patiëntenvereniging (NPV), een belangrijke rol spelen in het gesprek over orgaandonatie. Ze ziet niets in het wetsvoorstel van D66, waarbij mensen als donor aangemerkt worden als ze hun keuze over orgaandonatie niet hebben vastgelegd. "Het moet een vrijwillige beslissing blijven." Dat zei Wiegman zaterdag in het radioprogramma EO Live. "Ik vind het terecht dat het vorige week in het Kamerdebat vooral ging over de rol van nabestaanden. Voor hen is het afscheid ingrijpend: zij staan naast het sterfbed en moeten alle ruimte hebben om hun afwegingen te maken." Voor Wiegman gaat het te ver dat de overheid beslist dat iemand automatisch donor is wanneer diegene deze keuze niet zelf heeft vastgelegd. “De vrijwilligheid moet behouden blijven." Wel vindt ze orgaandonatie "een mooie vorm van naastenliefde”. “Toen ik Kamerlid was, heb ik voorgesteld als samenleving meer momenten te creëren waarop we elkaar over orgaandonatie bevragen. Dat kan bijvoorbeeld bij het aanvragen van een paspoort. Daarnaast is het belangrijk dat de overheid informatie over orgaandonatie blijft geven.” Bron:Visie

  alcohol

  OUDEREN GRIJPEN STEEDS VAKER NAAR DE FLES☻ 12 februari☻ Veel mensen associëren drank met gezelligheid. Maar 55-plussers grijpen juist steeds vaker naar de fles om een leegte op te vullen na het overlijden van een partner of verlies van een baan. In Kruispunt (KRO-NCRV) vertellen Gerrie, Dina en Wim hoe hun drankgebruik uit de hand liep. Het begint vaak onschuldig met een glaasje tijdens het koken of bij het diner, maar later beginnen ze overdag al met drinken. De gasten van presentator Wilfred Kemp vertellen vanavond openhartig over hun alcoholverslaving. Zij weten uit eigen ervaring hoe moeilijk het was de schaamte te overwinnen en uiteindelijk de stap te zetten om hulp te zoeken. 'Toen ging ik stiekem drinken' Een van de gasten in Kruispunt is Dina (65). Vroeger in het dorp werd ze dikke Dina genoemd. Na een maagverkleining vlogen de kilo’s eraf en genoot ze van de positieve aandacht. Ze ging veel uit en alcohol bevrijdde haar van haar angsten. Ze dronk op een avond met gemak acht of negen glazen. Toen haar vriend er commentaar op had, begon het stiekeme drinken. Uiteindelijk kreeg ze zoveel lichamelijke klachten van de drank dat ze besloot hulp te zoeken en te stoppen. Vier jaar lang ging er geen druppel meer in, totdat haar vriend overleed.

   www.eo.nl

  RK NIEUWS

  chinakid

  KERKELIJK JEUGDWERK VERBODEN☻ 19 februari☻ Met het van kracht worden van de nieuwe godsdienstwetten in China is kerkelijk jeugd- en jongerenwerk praktisch verboden. Overtredingen kunnen met boetes, gevangenisstraf en onteigening worden bestraft, meldt AsiaNews. Sinds 1 februari zijn nieuwe regels voor religieuze activiteiten van kracht die in oktober werden gepubliceerd. Die lijken volgens AsiaNews er vooral op gericht de godsdienstige vorming van jongeren te blokkeren. Het Bureau voor Godsdienstzaken en het Ministerie van Eenheid hebben alle katholieke parochies laten weten dat vakantiekampen voor jongeren niet langer zijn toegestaan. Religieus onderwijs is alleen nog toegestaan op daarvoor aangewezen plekken en onder strikt staatstoezicht. Kamperen, natuurtochten of andere jongerenbijeenkomsten worden sinds deze maand als “illegale religieuze activiteit” beschouwd. De maatregel komt kort voor de lange vakantie die voorafgaat aan het Chinees Nieuwjaar en die op 16 februari begint. Bron:katholiekenieuwsblad

  euthanasie

  EUTHANASIE HEEFT NIKS MET BESCHAVING TE MAKEN☻ 19 februari☻ Euthanasie is geen product van beschaving, maar van secularisatie en een kille beoordeling op grond van nut. Dat zei paus Franciscus vrijdag in een toespraak tot de leden van de Congregatie voor de Geloofsleer. De paus sprak onder meer over de begeleiding van terminaal zieke patiënten. Secularisatie en het verabsoluteren van ideeën over zelfbeschikking en autonomie, hebben volgens hem geleid tot een groeiende vraag naar euthanasie. Dat wordt beschouwd als een ideologische bevestiging van de wil van de mens om macht over het leven te hebben. Dit heeft ook geleid tot de opvatting dat vrijwillige levensbeëindiging een keuze zou zijn die voortkomt uit 'beschaving'.”“Het is duidelijk dat daar waar het leven niet wordt gewaardeerd om zijn waardigheid, maar omwille van zijn efficiëntie en productiviteit, dit alles mogelijk wordt.” Om die reden “moet worden herhaald dat het menselijk leven, vanaf de conceptie tot het natuurlijke einde, een immateriële waardigheid heeft."Bron:Katholiekenieuwsblad

  KRO NIEUWS

  katholiekekerk

  FORSE TOENAME AANTAL KATHOLIEKEN IN ALMERE☻ 16 februari☻ De Sint-Bonifatiusparochie in Almere gaat in de Muziekwijk een kerk bouwen. Tot nu toe maakten de Almeerse katholieken gebruik van oecumenische kerkcentra, zoals De Lichtboog. Maar door een “forse toename van het aantal katholieken” heeft het parochiebestuur gekozen voor de bouw van een eigen godshuis. Dat meldt lokale krant Almere Deze Week. Pastoor Sandor Koppers van de Sint-Bonifatiusparochie hoopt en verwacht dat de eerste paal voor de nieuwe Bonifatiuskerk nog voor de zomer de grond in gaat. “De nieuwe kerk in Muziekwijk wordt een echte katholieke kerk”, zegt Koppers tegenover Almere Deze Week. “We hebben veertig jaar lang geweldig samengewerkt met de oecumenische gemeenschap, maar wij gaan als katholieken toch anders met een kerkgebouw om.” Almere telt ongeveer 20.000 katholieken. De stijging van hun aantal is volgens de pastoor het gevolg van het toenemende aantal migranten in de stad. “In de beleving van mensen gaat het dan vooral om moslims, maar de helft van het aantal migranten is christelijk. Daar zitten dus ook veel katholieken tussen. In landen als Burundi, de Filipijnen en Vietnam is de geloofsbeleving veel intenser. Ze gaan trouw wekelijks naar de kerk. Daar moeten wij op anticiperen."

  ouderen1

  OUDEREN UITGEDAAGD TOT $) DAGEN ALCOHOLVRIJ☻ 16 februari☻ Ouderen grijpen steeds makkelijker naar een wijntje, borrel of een glas bier. Van de 55-plussers drinkt 84 procent zowel doordeweeks als in het weekend. In 2016 kwamen naar schatting 5000 55-plussers op de eerste hulp terecht na een ongeluk waarbij alcohol in het spel was. Dat waren er 2000 meer dan in 2013. Ouderenbond KBO-PCOB roept voor het derde jaar op rij mensen op om gedurende de Veertigdagentijd veertig dagen geen druppel te drinken. De alcoholvrije periode gaat Aswoensdag in, de dag na het einde van het carnaval. Ouderen die de uitdaging aan willen gaan, krijgen een speldje toegestuurd met de tekst ‘40 dagen geen druppel’. De deelnemers wordt gevraagd het speldje zichtbaar te dragen. “Zo maakt u het initiatief herkenbaar voor uw omgeving”, aldus de ouderenbond. Wie meedoet met een groep maakt kans op 24 flessen mousserende wijn; alcoholvrij uiteraard. Maandag ontvangt staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid het eerste speldje uit handen van Manon Vanderkaa, directeur van KBO-PCOB. Bekende Nederlanders als tv-persoonlijkheden Hella van der Wijst en Leo Fijen, priester Antoine Bodar, politicus Henk Krol en voormalig politiek verslaggeefster Wouke van Scherrenburg steunen de actie. Bron:kro

  ISRAEL NIEUWS

  zeerol

  DODE ZEE MANUSCRIPT SAMENGESTELD EN ONTCIJFERD☻ 24 januari☻ Geleerden van de universiteit van Haifa hebben een van de twee tot nu toe ongelezen manuscripten van de Dode Zee rollen samengesteld en ontcijferd, meer dan een halve eeuw na hun ontdekking. Aanvankelijk werd gedacht dat de meer dan 60 kleine fragmenten van perkament met versleutelde Hebreeuwse lettertekens uit verschillende rollen zouden komen. Na een jaar studie ontdekten Eshbal Ratson en Jonathan Ben-Dov van de afdeling Bijbelstudie van de Universiteit dat al deze stukken bij elkaar passen. 'Nadat alle stukken bij elkaar gevoegd waren, bleek het een enkele rol te zijn,' verklaarde een woordvoerder van de universiteit. Nu zouden de twee Bijbelonderzoekers werken aan het eveneens ontcijferen van de tweede rol. De Dode Zee­rollen, waaronder de oudste bekende manuscripten van de Hebreeuwse Bijbel, dateren van de 3e eeuw voor Christus tot de 1e eeuw na Christus. De ongeveer 900 rollen werden tussen 1947 en 1956 ontdekt in de Qumran grotten boven de Dode Zee. De perkamenten en papyrus rollen bevatten Hebreeuwse, Griekse en Aramesche teksten en bevatten enkele van de vroegst bekende teksten uit de Bijbel, waaronder de oudste bewaard gebleven kopie van de Tien Geboden. Veel experts geloven dat de manuscripten van de Dode Zee werden geschreven door de Essenen, een Joodse sekte die zich had teruggetrokken naar de Judese woestijn rond Qumran en zijn grotten. De Israëlische onderzoeker Rachel Elior gelooft echter dat de Essenen niet echt bestonden, omdat ze anders een plaats zouden hebben gekregen in andere teksten. De nu ontcijferde rol bevat verwijzingen naar de 364-daagse kalender die door de sekte wordt gebruikt, in tegenstelling tot de maankalender die vandaag in de Joodse religieuze praktijk wordt gebruikt. Het verwijst ook naar jaarlijkse wijn- en olijvenoogstfeesten die niet meer in het Jodendom worden beoefend. olijfgaarde

  VOORBEREIDING VOOR EIGEN OLIJFGAARDE IS BIJNA GEREED☻ 24 januari☻ 'Met uw liefde en steun zijn we al begonnen met het voorbereiden van de zanderige bodem voor onze olijfgaarde. Ter gelegenheid van Boomplantdag [31 januari] nodig ik u uit voor het planten van de bomen, in de loop van februari of maart. We leven hier Gods beloften! Hoe groter de olijfgaarde wordt, hoe meer we de woestijn terugdringen' schrijft Oren Shalom, de beheerder van onze wijngaard, die daarnaast de olijfgaarde aanlegt. Ter gelegenheid van het 70-jarig jubileum van de Staat Israël gaan we op een oppervlakte van 2 hectare in de Negev, nabij de grens met Egypte, olijfbomen planten. Dat is in dezelfde streek, waar we tien jaar geleden met zionistische pioniersgeest en vertrouwen op God bij Kadesh Barnea onze wijngaard hebben aangelegd, om 'de dorre vlakte der woestijn te laten bloeien'.

  KATHOLIEKE NIEUWS

  eenzaamheid

  GROOT BRITTANNIE KRIJGT MINISTER VAN EENZAAMHEID☻ 16 februari☻ Groot-Brittannië heeft sinds kort een minister van Eenzaamheid. Met het nieuwe portefeuille hoopt de Britse premier Theresa May het hoofd te bieden aan een groeiend probleem. Volgens regeringscijfers voelen negen miljoen Britten zich regelmatig eenzaam en kan eenzaamheid leiden tot ernstige gezondheidsklachten. “Voor té veel mensen is eenzaamheid de treurige werkelijkheid van het moderne leven”, zegt May in een persbericht van de Britse regering. Volgens officiële cijfers voelen “meer dan negen miljoen mensen zich altijd of vaak eenzaam” en “hebben 200.000 ouderen in meer dan een maand geen gesprek gehad met een vriend of familielid”. Daarnaast meldt de Britse regering dat 85% van gehandicapten tussen de 18 en 34 jaar zich eenzaam voelt. Deskundigen beweren zelfs dat “eenzaamheid kan leiden tot de dood. Het is bewezen dat het slechter is voor de gezondheid dan het roken van 15 sigaretten per dag”, zo is te lezen in het persbericht. Het zal volgens hem alleen effect hebben als “de regering weet wat de oorzaak is van de zogenaamde eenzaamheidsepidemie”. “Steeds meer mensen leven alleen”, stelt Cook. “Het aantal mensen dat zelfmoord pleegt, lijkt toe te nemen” en sociale media dragen bij aan een “hyper-verbonden isolatie”.

  prolife

  PRO-LIFE MEDICI LANCEREN NIEUWS ZORGCONCEPT VOOR VROUWEN☻ 16 februari☻ Pro-life medici in de VS hebben een nieuw concept gelanceerd op het gebied van vrouwenzorg. De Pro-Women’s Healthcare Center-certificering rust klinieken uit om optimale zorg te bieden aan vrouwen, die verder reikt dan hun medische behoeftes.Ieder gezondheidscentrum behoudt zijn naam, missie en businessplan. Maar door aan een aantal voorwaarden te voldoen, kunnen klinieken in de Verenigde Staten zich vanaf nu een Pro-Women’s Healthcare Center (PWHC) noemen. Het gaat om een ‘ISO certificering’ op het gebied van pro-life vrouwenzorg, die medische centra in staat stelt om “hoogstaande medische zorg” te bieden die een stap verder gaat. Ook niet-confessionele klinieken die zich in de principiële uitgangspunten kunnen vinden, komen in aanmerking.Naast behandeling en advies op het vlak van reproductie zorg, bieden de PWHC-centra ook emotionele, spirituele en sociale ondersteuning aan vrouwen in moeilijkheden. Zo kunnen vrouwen behandeld of doorverwezen worden in geval van alcohol- of drugsverslaving. Voor vrouwen die spijt hebben na het slikken van de abortuspil, is er een behandeling beschikbaar die de werking van de pil zoveel mogelijk terug probeert te draaien. Ook worden zij emotioneel begeleidt wanneer zij kampen met schuldgevoelens na een abortus (abortion healing) of bij de verwerking van een miskraam. Maar de zorg is ook breder: zo hebben vrouwen ook toegang tot borstkanker-screening.

  NIEUWS

  migranten

  MIGRANTEN NIET TOEVALIG IN NEDERLAND☻ 12 februari☻ Christelijke migranten zijn niet toevallig in Nederland, vindt Anmar Hayali, coördinator van migrantenkerkenorganisatie Samen Kerk in Nederland. Hayali komt uit Bagdad. Achttien jaar geleden kwam hij met zijn familie naar Nederland, tekent het Katholiek Nieuwsblad op. ‘Natuurlijk zijn er ook mensen bewust hierheen gekomen als zendeling. Maar de meesten zijn om een heel andere reden naar Nederland of West-Europa gekomen. Achteraf besef je dat God heeft toegestaan dat we hebben meegemaakt wat we hebben meegemaakt. Hij heeft daarmee een plan. Hij heeft ons a …

  arbortuss

  AGLICAANSE KERK TEGEN ABORTUS DOWN-KINDEREN☻ 12 februari☻ De Anglicaanse Kerk van Engeland wil de vanzelfsprekendheid doorbreken waarmee prenataal onderzoek tot abortus leidt, als de baby downsyndroom heeft. Dat heeft de synode zaterdag uitgesproken. Ouders moeten betere informatie krijgen over hoe een kind met down kan leven, voordat ze de NIP-test laten doen, aldus de synode. Met dezetest wordt nagegaan of er aanwijzingen zijn dat een ongeborene een chromosoomafwijking heeft. Mensen met down zijn net zo goed naar Gods beeld geschapen en verdienen met waardigheid en respect te worden behandeld, vindt de kerk. Bron:ND

  huwelijk

  BRUIDSPAAR WAS GOED VOORBEREID☻ 2 februari☻ Het stel dat door paus Franciscus tijdens een vlucht in de echt werd verbonden was naar zijn eigen woorden “goed voorbereid”. Nadat er in de katholieke blogosfeer een enorme rel was uitgebroken bleek de trouwerij toch spontaan als was gesuggereerd. Het nieuws werd gebracht alsof paus Franciscus tijdens een vlucht boven Chili spontaan een burgerlijk getrouwd stel ook kerkelijk in de echt had verbonden. Er barstte daarna een hevige discussie uit onder vooraanstaande kerkjuristen en geestelijken die er de nodige vraagtekens bij plaatsten, met name het kennelijk ontbreken van het verplichte onderzoek en huwelijksvoorbereiding. Op zijn terugvlucht vanuit Peru naar Rome, drie dagen later, vertelde de paus aan journalisten dat het geen ad hoc besluit van hem was geweest, noch van het stel. “Ik heb geoordeeld dat zij voorbereid waren, dat zij wisten wat zij deden”, aldus de paus afgelopen maandag. “Beiden hebben zich tegenover God voorbereid – met het sacrament van boete – en ik heb ze getrouwd.”De volgende dag werkten ze samen aan boord en vertelden de paus dat zij ook kerkelijk wilden trouwen, maar dat hun kerk op de ochtend van hun bruiloft door een aardbeving was verwoest. Hoewel burgerlijk getrouwd kwam een kerkelijk huwelijk er niet meer van. Het stel kreeg twee dochters.“Ik heb ze een beetje ondervraagd en hun antwoorden waren helder, het was voor het leven en zij vertelden mij dat ze huwelijksvoorbereiding hadden gehad”, aldus de paus tegenover journalisten. “Zij waren zich er van bewust dat zij in een irreguliere situatie bevonden.”

  kardinaal

  KARDINAAL EIJK WIL GRAAG DUIDELIJKHEID VAN PAUS☻ 2 februari☻ Kardinaal Wim Eijk zou “graag duidelijkheid” willen over de vraag of hertrouwd gescheidenen wel of niet te communie kunnen. Dat zegt hij vrijdag in een interview met het dagblad Trouw De aartsbisschop van Utrecht weerspreekt daarin dat paus Franciscus ooit “ergens iets gezegd heeft dat tegen de leer van de Kerk ingaat.” “Dat geldt ook voor de kwestie die de beide bisschoppensynodes over huwelijk en gezin overheerste: ‘Kunnen mensen die gescheiden zijn en niet kerkelijk hertrouwd zijn omdat hun eerste huwelijk nog niet ongeldig is verklaard, te communie gaan en de biecht ontvangen? Paus Franciscus heeft nooit ergens gezegd dat ze dat mogen”, aldus kardinaal Eijk.Wel ziet hij dat naar aanleiding van paus Franciscus’ encycliek Amoris laetitia “twijfel is gezaaid”. “Wat je nu een beetje ziet, is dat de ene bisschoppenconferentie het zus regelt en de ander weer zo. Maar ja, wat in plaats A waar is, kan niet in plaats B opeens onwaar zijn. Op een gegeven moment wil je graag dat er duidelijkheid komt”, aldus Eijk tegenover Trouw. “Mensen zijn in verwarring en dat is niet goed.” De kardinaal vindt dat er op dit punt “gewoon duidelijkheid” gegeven moet worden. “Neem die twijfel weg.”

  Inhoud blog
 • Als de wet je verblind, dan zie je de waarheid als een hoerenzoon
 • Een evenwichtige tijdsbesteding vraagt om keuzes
 • Eenzamen helpen
 • Help: Hij voelt zich depressief en ziet het leven niet meer zitten
 • Wie schroeft jou los
  informatietips
  Informatietips
  ☻☻24 januari☻☻ komkrt Als u moet kiezen tussen vertrouwen stellen op God of op mensen, kies dan voor God.
  19-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als de wet je verblind, dan zie je de waarheid als een hoerenzoon

  Jezus deed grote wonderen. Vreemd genoeg ontstond er daardoor verwarring bij de wettische leiders in die tijd. Ze wisten zich geen raad met het feit dat God door iemand anders heen krachtiger werkte dan door henzelf. En die persoon voldeed helemaal niet aan het beeld van God zoals ze dat hadden gecreëerd met allerlei voorschriften, regeltjes en wetjes. Zij deden er alles aan om daar wel aan te voldoen en God zo te behagen.

  Jezus was volledig anders. Hij was niet bezig met regels en wetten. Deed zichzelf niet anders voor dan Hij was. Hij was compromisloos in Zijn liefde voor het vuil en uitschot van de maatschappij en net zo compromisloos in zijn kritiek op de mensen die regels belangrijker vonden dan liefde.

  Het venijn komt naar boven. Het kan toch niet dat God 'met' iemand is die zich zo gedraagt. Het stempel van een hoerenzoon, bastaard, een buitenwettig kind, wordt uit de kast gehaald. Een halve waarheid wordt gebruikt om de identiteit van Jezus aan te vallen en Hem als irrelevant aan de kant te schuiven. Karaktermoord zouden we tegenwoordig zeggen.

  ‘Zij zeiden tot Hem: Wij zijn niet uit hoererij geboren, wij hebben één Vader, God.’
  Johannes 8:41

  Het verhaal van de buitenechtelijke zwangerschap van Maria hing nog om Jezus heen. Geen ontsnappen aan je fouten in een wettische samenleving. Fout is fout, je deugt niet en dat zal je merken ook. Religie stempelt een ander graag, om zichzelf te kunnen rechtvaardigen. Het kan je afkomst zijn, je karakter, je gedrag of simpelweg het feit dat God met je is. Verblindt door religie ervaren mensen al snel ruimte een ander te vervloeken. Jezus wist er alles van. Johannes 8 is een van die bizarre confrontaties tussen Jezus en deze perfecte keurige personen waarin ze Hem, de zoon van God, binnen een paar uur uitmaken voor onder andere:
  - een leugenaar (Johannes 8:13)
  - een hoerenzoon (Johannes 8:41)
  - een bezetene (Johannes 8:48)

  Jezus bevond zich in de tempel terwijl deze confrontatie plaatsvond. Op de plaats waar zijn God gediend wordt, wordt God niet meer begrepen. De bedekking van de wet is zo verblindend, dat de Waarheid zelf als leugen wordt afgedaan. Misschien ben je ook weleens onder vuur genomen door de ‘soldaten van zelfrechtvaardiging’. Misschien heb jij wel een hele echte officiële zonde gedaan die ook nog openbaar is gekomen. Misschien klopte je afkomst of je gedrag niet volgens ‘de’ maatstaven. Broeders en zusters uit je gemeente die zo dichtbij leken, maar opeens ver van je afstonden op het moment dat je genade nodig had. Of je juist de rug toekeerden omdat je, net als Jezus, de wil van je Vader ging doen.

  Nou grijp moed dan, je bent in het beste gezelschap. Jezus ging jou voor. Het eindigt er uiteindelijk mee dat ze Hem proberen te doden. Het blijft niet alleen bij woorden, maar de stenen worden naar zijn hoofd geslingerd. Stenen die ze eerder die dag nog niet durfden te gooien (Johannes 8:7) omdat ze bij zichzelf realiseerden dat ze niet geheel zonder zonde waren. Maar zelfrechtvaardiging is een monster wat mensen tot het uiterste drijft. De onweerstaanbare drang om je eigen ‘goedheid’ desnoods ‘kwaadschiks’ te bewijzen.

  Jezus moet zich verbergen en Hij verlaat de tempel. Veelzeggend die laatste zin van Johannes 8. Hij verliet de tempel, was niet welkom in het huis van Zijn eigen Vader. Weggejaagd terwijl juist Hij het was die de Vader vertegenwoordigde en openbaarde. Soms word je gewoon weggejaagd. Door oprecht vrome mensen maar die denken in goed en fout en daardoor zichzelf willen rechtvaardigen.

  Jezus verborg zich en verliet de tempel. Maar hij liet zich niet remmen. Hij was één straat verder en genas een man die blind was geboren. Om de werken van God zichtbaar te maken. Om de goedheid van God zichtbaar te maken. Om te laten zien wij Zijn Vader eigenlijk is. En daar wil ik jouw in aanmoedigen. Ga door, laat je niet afremmen, wees vrijmoedig en doe de wil van de Vader. Maak zijn Koninkrijk zichtbaar!

  De titel irritant? De wet verblindt je toch helemaal niet? De wet laat juist weten hoe je goed moet leven! (2 Cor. 3:14) En gelukkig heb jij Jezus al helemaal nog nooit een bezetene of hoerenzoon genoemd. Dat zou niet eens in je opkomen. Walgelijke mensen in die tempel, zoiets zou je nooit doen. Maar hoe noem jij Jezus dan? Is Hij je geliefde? Of noem je Hem eigenlijk ook een leugenaar? Als Hij zegt, komt tot Mij? Loop jij dan bij Hem weg, want uitverkiezing zus en toestandje daar? Maak je Hem zo alsnog tot een leugenaar? Als Hij je vraagt je leven aan Hem over te geven, zeg jij dan ik vertrouw U niet? Hij zegt geloof in Mij en je zal worden gered! Zeg jij dan ik geloof er niets van? Vind je Hem dan toch een leugenaar? Vind je het dan een ergere zonden om Hem bezetene en hoerenzoon te noemen dan hem tot een leugenaar te maken? Bron: CIP/God

  19-02-2018 om 16:13 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Bijbel/Jongeren/Jeugdigen
  Tags:andere
  16-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een evenwichtige tijdsbesteding vraagt om keuzes

  Met je smartphone onder handbereik giet je de pan met eten af. Ah, eindelijk een appje over de vergaderlocatie van vanavond. Nu snel even eten, dan de jongste naar bed en de oudste naar club. De zweetdruppels parelen op je voorhoofd," schrijft Fenny den Boer-van der Heiden in De Waarheidsvriend.

  Je kijkt om je heen. Als de oppas vanavond komt, wil je de woonkamer wel graag netjes hebben. Dat moet je man straks maar doen, evenals de vaat. Een blik op de klok vertelt dat het inmiddels al 18.15 uur is en hij is nog steeds niet thuis. Je hoopt maar dat-ie niet in de file staat, anders redden jullie het vanavond niet…
  Zomaar een voorbeeld van een drukke avondspits in een druk gezin. Want we hebben het druk. Niet alleen ouders, maar ook kinderen kampen met volle agenda’s. Vaders en moeders worstelen met de vele ballen die ze in de lucht moeten houden: gezin, kerk, werk, familie, vrienden, huishouden, vrijwilligerswerk, sport en andere hobby’s. Het slokt ons dagelijks leven op. En niet zelden hoor je ouders verzuchten dat ze het zo druk hebben. Daardoor komt het eigen geloof en de (geloofs)opvoeding van de kinderen in het gedrang. Hoe komt dat toch? En hoe voorkom je dat?

  Druk zijn al status
  Druk zijn is in onze samenleving de ‘norm’. Het lijkt wel alsof het aanzien geeft om te zeggen dat je het druk hebt. Hoe meer je werkt naast je gezin, hoe meer bewondering je oogst van anderen. En hoe meer vrijwilligerstaken en verantwoordelijkheden je op je neemt, hoe meer respect je ontvangt. Toch lukt het de meeste mensen niet om alles te doen wat ze willen doen of (denken te) moeten doen. Velen raken oververmoeid. En steeds vaker raken mensen overspannen of burnout. De samenleving ‘jaagt’ ons op. We drijven elkaar tot drukte. En niet minder erg: we doen het onszelf aan.
  Met je smartphone onder handbereik giet je de pan met eten af. Ah, eindelijk een appje over de vergaderlocatie van vanavond. Nu snel even eten, dan de jongste naar bed en de oudste naar club. De zweetdruppels parelen op je voorhoofd.

  'Blijf in Mij'
  Maar hoe stop je daar dan mee? Hoe vind je de rust die je zo nodig hebt? Stap één is: vind je rust bij Jezus. Alleen wanneer je in Hem, de Ware Wijnstok, bent en blijft, kun je vrucht dragen. In Johannes 15 staat: ‘Want zonder Mij kun je niets doen.’ Luther zei eens: ‘Ik bid iedere dag twee uur. En als ik geen tijd heb, bid ik vier uur.’ Hoe druk je ook bent, blijf in contact met je hemelse Vader. Neem de tijd voor gebed en bijbellezen. Geef de tijd met God prioriteit in je gezin. Je zult merken dat je rust mag ontvangen als je fundament in God is.

  Keuzes
  De tweede stap die je moet zetten, is het maken van keuzes. Wat vind jij, wat vinden jullie belangrijk voor jezelf en jullie gezin? Schrijf deze dingen eens op een vel papier en nummer ze in volgorde van belangrijkheid. Formuleer dit als belangrijke waarden in het leven. Als het goed is, ligt de hoogste prioriteit bij je gezin. Je hebt je kind van God ontvangen en de opdracht gekregen om hem of haar in geloof op te voeden. Bovendien ben je de belangrijkste opvoeder van je kind en is ook uit onderzoek gebleken dat de ou
  ders de meeste invloed hebben op alle levensgebieden van hun kind.

  Grenzen
  Keuzes maken betekent grenzen stellen. Voor jezelf én je kinderen. Kinderen willen vaak veel, maar kunnen zichzelf nog niet begrenzen. In hun ogen is iedere sport- of muziekclub interessant en leuk. Bovendien is het nog leerzaam ook. Hoewel dat zeker waar is, wordt het vrij spelen van kinderen onderschat. Vrij spelen is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Hierdoor leren ze onder andere creativiteit, sociale vaardigheden en oplossingsgerichtheid.
  De derde stap is dan ook om grenzen te stellen. Door grenzen aan je kind te bieden, leer je je kind ook dat het niet nodig én niet verstandig is om de week vol te proppen. Goed voorbeeld doet goed volgen. Een adequate begrenzing op jonge leeftijd maakt dat je kind op latere leeftijd beter zijn balans weet te vinden.
  Bron:CIP/Dagelijksleven

  16-02-2018 om 16:14 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Kinderen
  Tags:Familie/(klein) kinderen
  12-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eenzamen helpen

  Iemand die last heeft van eenzaamheid heeft last van een gevoel, een verdrietig en naar gevoel. Als buitenstaander kun je wel troost bieden en afleiding. Maar daarmee houdt het eigenlijk wel op. Die persoon moet vooral zichzelf leren helpen. De beste hulp die je kunt geven is dan ook: de ander voorzichtig de weg wijzen naar goede hulp.
  Het begint bij aandacht aan de ander te schenken. Gewoon de ander te zien ‘als mens’. Investeer in de relatie en houd dit ook vol. Verwacht daarbij niet te snel resultaat. De ander kampt misschien al jaren met chronische eenzaamheid, en dat is niet na een paar bezoekjes over.

  Deskundigheid
  Zoals niet iedere vorm van hoofdpijn met een aspirientje is te verhelpen, is ook eenzaamheid niet door middel van een standaardprocedure te verhelpen. Onderschat dat niet. Denk dus niet te snel dat je tekort schiet. Bemoedig en complimenteer de ander met de kleine stapjes die hij/zij zet. De persoon moet vooral zichzelf leren helpen en dat kan bijvoorbeeld doordat je hem/haar stimuleert om professionele hulp te zoeken.

  De ander wil niet
  Soms kun je de indruk hebben, dat de ander gewoon niets wil. Ze zijn met geen stok te bewegen om iets te doen, wat je ook probeert. Het belangrijkste is, dat je niet opgeeft, blijf er gewoon zijn voor de ander. Blijf daarbij luisteren en vragen wat de ander nodig heeft, want soms gebeurt het dat we teveel onze eigen ideeën volgen, zonder goed het probleem of de verlangens van de ander in kaart gebracht te hebben.

  Goed werk
  Er is veel informatie over eenzaamheid te vinden. Als je die leest, leer je wat het is en wat je wel en beter niet kunt doen. Als je omkijkt naar de eenzame mensen in jouw omgeving, doe je een goed werk. Een goddelijk werk, want God kijkt om naar eenzame mensen. In Psalm 68:7a: “God geeft eenzamen een thuis en gevangenen vrijheid en voorspoed.” Dat houdt een belofte in. Voor de eenzame voor wie jij er probeert te zijn: hij kan helemaal opbloeien. Maar ook voor jou als helper: je staat er niet alleen voor. 't Is ook Gods werk! Bron:Visie nieuws

  12-02-2018 om 14:59 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Ouderen
  Tags:Andere
  10-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Help: Hij voelt zich depressief en ziet het leven niet meer zitten

  Heftig! Soms is het leven zwaar en lijkt het zo zinloos, dat je er het liefst een eind aan zou willen maken. Toch weet je diep van binnen dat je dat niet wilt. Daarom ook je noodkreet. Het is best moeilijk om goed antwoord te geven, want ik ken jouw situatie niet. Voel je vrij om ons te schrijven.

  1. Erken dat je een probleem hebt
  Dat doe je in feite al door deze noodkreet te uiten. Vaak zie ik mensen worstelen met depressie, maar ze hebben niet het lef om te zeggen: Ik ben depressief. Erkennen dat je een probleem hebt is de eerste stap naar het oplossen ervan.

  2. Zoek de oorzaak
  Als je verdwaald bent kun je het beste teruggaan naar het punt waar je verkeerd ging. Dat kun je ook toepassen op je probleem. Waar ging het fout in jouw leven? Wanneer werd je voor het eerst depressief en kun je je herinneren wat de aanleiding was? Is er iets gebeurd in je leven dat je depressies veroorzaakt heeft? Het is niet altijd mogelijk dat precies aan te wijzen, maar als je het wel kunt, helpt dat zeker bij het oplossen van je probleem.

  3. Zoek hulp
  Als je erkent dat je een probleem hebt, kun je er ook aan gaan werken. Zoek hulp: is er een vriend die je in vertrouwen kunt nemen? Ben je al bij een arts geweest? Het liefst willen we geen medicijnen, maar ze kunnen wel helpen. Is er een predikant of christelijke psycholoog die kan helpen?

  4. Ontdek hoe God over je denkt
  Je voelt je waardeloos en denkt dat niemand van je houdt. Maar dat is een duivelse leugen. God houdt van je en had er zelfs Zijn eigen Zoon voor over om jou te redden. Johannes 3: 16: ‘Want zo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.’ Je kunt ook je eigen naam invullen in plaats van ‘wereld’ en ‘ieder’. Probeer maar!

  5. Aanvaard Christus als je Redder
  Jezus Christus geeft ons nieuw leven. Het is een prachtig geschenk van God. Hij geeft en wij mogen aannemen. Je mag God danken voor zijn liefde en genade. Als we die prachtige genadegave van God aannemen, ontvangen we een nieuw leven. 2 Korinthe 5: 17: ‘Als iemand in Christus is, is hij een nieuwe schepping: het oude is voorbijgegaan, zie, alles is nieuw geworden’. En In 1 Johannes 3: 1 staat: ‘Zie, hoe groot de liefde is die de Vader ons gegeven heeft: dat wij kinderen van God worden genoemd’. Stel je voor: God houdt van jou! Je bent door geloof Zijn kind geworden!

  6. Leef je nieuwe leven
  Door Gods genade ben je een kind van God, geliefd door de Vader. Je ontvangt een nieuw leven. Nu moet je leren om dat nieuwe leven ook echt te leven in het licht van Gods liefde. De duivel probeert je terug te trekken in het oude leven. Maar jij richt je op Jezus: Hebreeën 12: 1: ‘Laten ook wij afleggen alle last en de zonde, die ons zo gemakkelijk verstrikt.. en laten we met volharding de wedloop lopen.. terwijl wij het oog gericht houden op Jezus..’.Bron:cip.nl

  10-02-2018 om 12:47 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Problemen/Zorgen
  Tags:andere
  06-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie schroeft jou los

  Losschroeven doe je iets wat ergens aan vastzit. En niet zomaar vast, maar met een schroef die behoorlijk strak aangedraaid is. Een schroef die met zijn evenwichtige draaiingen – de schroefdraad – in de plug en in het hout, muur of wat dan ook vastzit. Het heeft iets te dragen en het moet daarom stevig verankerd zijn, anders gaat de hele boel wiebelen of kantelen, en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

  Zo is het ook in het leven – mijn leven. Ook ik kan op die manier ergens aan vastzitten, ergens diep in gedraaid, niet zomaar los te trekken. Vast aan mijn werk, mijn huis, mijn vrienden, mijn verwachtingen, mijn gemis, mijn…

  Op mijn werk gaat er vast een hoop fout als ik er niet ben. Mijn huis is mijn toevluchtsoord en laat ik moeilijk achter als ik wegga. Vrienden zijn belangrijk, zonder hen kan ik niet en ik denk dat ze niet zonder mij kunnen. Mijn verwachtingen wat betreft het feit dat ik de aandacht hoop te krijgen die ik zo graag wil. Mijn gemis… ja, dat overvalt me toch steeds weer.
  Gevoel
  Zit ik echt vast aan al die dingen?
  Maak ik ze belangrijker dan ze zijn?
  Maar ze zijn toch ook belangrijk?
  Ze doen er toch toe in dit leven?
  Ja, ik denk dat deze dingen wel belangrijk zijn in het leven.
  En dat ze er wel degelijk toe doen. Maar ik denk ook dat het een verschil kan maken of ik alleen maar op die plank en aan die muur wil leven, of dat de plank er wel een keer af mag om aan een andere muur te hangen.
  Dat zal moeite kosten, de schroeven die er zo strak in vastgedraaid zijn, moeten losgeschroefd worden en dan valt er stof en gruis uit de muur.
  Verandering.
  Loslaten.
  Losschroeven.
  Dat kost energie.
  Dat kost pijn en tranen.

  WIE SCHROEFT JOU LOS
  Er is een God Die weet op welke plank we leven en met welke schroeven we zijn vastgemaakt. Hij weet hoe het gekomen is en wat er nodig is om de schroeven los te krijgen.
  Ook al lijkt het niet altijd liefdevol wat Hij doet, toch ben ik ervan overtuigd dat Hij weet wat Hij doet. En dat Hem er alles aan gelegen is dat we niet meer vasthouden aan onze eigen schroeven, maar dat we ons leven bij Hem inpluggen. En natuurlijk verlangen we soms terug naar de oude plek aan de muur, dat hoort erbij. Maar hoe meer we unpluggen van onszelf en inpluggen bij Hem, hoe meer dierbaar Hij ons wordt en hoe meer wij de mensen worden die God wil dat we zijn.
  Wie maakt jou los?

  Jeanette is happy single en werkt met veel plezier in de gehandicaptenzorg. Naast haar werk is ze graag creatief bezig met papier, schrijft ze gedichten en oefent ze zichzelf in het schrijven van blogs en andere teksten. Zo heeft ze al drie jaar achter elkaar een voorstelling op poten gezet met gedichten, liedjes en verhalen. En dat alles met de wetenschap dat God er voor haar is. ‘Hij is mijn houvast.’ Bron:Puurvandaag

  06-02-2018 om 14:53 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Gevoelsleven
  Tags:liefde/gevoelsleven
  02-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.O Nee een APK

  Iedereen die een auto heeft, weet dat je op een gegeven moment je auto moet laten keuren. Gelukkig bestaan daar de experts voor en hoef ik het niet zelf te doen. Want tja, wat weet ik nou van een auto af?! Met toch wel een beetje spanning rijd ik in mijn autootje naar de garage. Hij is klaar om gekeurd te worden. Ik moet zeggen: mijn autootje ziet er nog goed uit hoor. Dus die wordt waarschijnlijk wel goed gekeurd. Maar toch, de buitenkant…

  De buitenkant is namelijk niet nieuw meer, maar het hart van mijn auto is zeker in orde. Dat weet ik zeker! Toch ben ik wel benieuwd wat er uit de apk-keuring komt. Eerst maar eens mijn autootje afleveren. Dan zien we het wel.

  In de loop van middag is mijn auto klaar. Wat zal de uitslag zijn? Ik voel de spanning. Kan die nog een jaar mee, of niet?
  En ja hoor: hij is goed gekeurd! Ondanks dat de buitenkant er niet helemaal tip en top uitziet, is de binnenkant weer helemaal in orde.

  Ik denk nog even na over de APK. Algemeen Periodieke Keuring. In het leven worden we soms ook gekeurd. Mensen die je aankijken. Ze mogen je wel of ze mogen je niet. Ze kijken naar de manier waarop je leeft, wat je doet. Elke dag heb je te maken met mensen om je heen. Mensen die je beoordelen of misschien zelf wel veroordelen. Mensen die je afkeuren om wie je bent. Wat doe je daarmee? Hoe ga je daarmee om? Weet dat er één Iemand is bij
  wie je nooit afgekeurd zult worden.

  Wij hebben dan wel geen motor in ons lichaam die gekeurd moet worden, maar wel iets wat je er mee kan vergelijken. Ons hart. Ons hart is te vergelijken met de draaiende motor van een auto. Daar gebeurt het. Het is als ware de ziel van de auto. Hoe is het met jouw ziel gesteld? En hoe is het gesteld met jouw binnenkant? Hoe is jouw motor? Hoe is jouw hart?

  Als mensen je beoordelen is het erg belangrijk te weten dat je geliefd bent. Geliefd door je familie en vrienden, maar bovenal geliefd door je Hemelse Vader die Zijn leven voor jou heeft gegeven!
  En gelukkig hoeven wij in tegenstelling tot een auto niet een APK te ondergaan. Wij hoeven niet gekeurd te worden. Wij zijn namelijk al goed gekeurd. Voor de volle 100%!

  Laat deze woorden eens diep tot je doordringen. Wanneer andere mensen je niet accepteren zoals je bent, mag je weten dat God je mooi gemaakt, precies zoals jij bent. Jij bent gemaakt als een bijzonder, waardevol kind van God! En wij hoeven ons niet beter voor te doen dan wie we zijn om geaccepteerd te worden. Wij zijn al geaccepteerd en goedgekeurd! Wees jezelf, wees wie je bent.
  In Jesaja 43:4 staat:
  Jij bent zo kostbaar in mijn ogen,
  zo waardevol, en ik houd zo veel van je
  dat ik de mensheid geef in ruil voor jou,
  ja alle volken om jou te behouden.
  God houdt van je! Onthoud: jij bent kostbaar.
  Vergeet wat anderen van je zeggen en luister naar die zachte maar hoorbare stem die tegen jou zegt: Mijn lieve kind, ik hou van je. Jij bent mijn liefdevolle kind. Ik wil jouw vriend zijn. Geef jij mij je hart? Met alles wat er in zit. Met al je verdriet, teleurstellingen en zorgen. Ik ben er! Ik keur je niet maar ik maak je nieuw.
  Bron:Puurvandaag

  02-02-2018 om 15:58 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Liefde
  Tags:liefde/gevoelsleven
  30-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede voornemens

  En daar is tie dan hoor, het nieuwe jaar, 365 dagen liggen vers en wel voor ons uitgestrekt. Tijd om de goede voornemens onder het stof van 2017 vandaan te halen. Want geef maar toe de meeste goede voornemens zijn precies dezelfde als die van vorig jaar en van dat jaar daarvoor. Ik ga nu echt afvallen, ik ga nu echt elke avond voor het slapen gaan een bijbels dagboekje lezen en ik ga nu echt elke avond en ochtend die gezichtscrème op mijn gezicht smeren. Dus ligt er nu voor het 4e jaar op rij dat ene dagboekje op mijn nachtkastje, ik ben dit jaar maar ergens in het midden begonnen, lees ik toch nog eens wat nieuws.

  OPNIEUW BEGINNEN

  Over een paar weken zak ik weer in mijn eigen vertrouwde leven, nu doe ik net alsof 1 januari een of ander magische datum is waarop ik volledig opnieuw kan beginnen.
  Wat belachelijk eigenlijk als je erover nadenkt.
  Alsof je niet elke dag opnieuw kan beginnen, alsof, als je echt iets graag wilt zou moeten wachten op 1 januari, of de eerste van een willekeurige maand. Alsof dat ervoor zorgt dat het beter lukt. Stiekem denk ik dat dat juist niet zo is, als je iets voor je uitschuift met als excuus dat je op een bepaalde datum echt gaat beginnen of stoppen wil je het dan eigenlijk wel?
  Ik ben op 1 januari vooral heel bij dat ik de kerst troep weer naar zolder mag verbannen en dat het allemaal weer een beetje gewoon mag gaan. Heerlijk vind ik dat! Ik krijg meestal acute schoonmaakkriebels en kan niet wachten om de eerst bos tulpen naar binnen te halen. Hé gelukkig de feestdagen zijn weer voorbij! Eigenlijk raar dat we juist op dat moment besluiten dat alles anders moet, dat we niet goed zijn zoals we zijn, dat we het veel beter kunnen, als we maar beter ons best doen. Geen wonder dat we na 2 weken, blue monday, uitgeput zijn en vervallen in oude patronen.

  STAPJE VOOR STAPJE

  Ik denk dat ik bij nader inzien dat dagboekje maar weer in de kast zet maar wel doorga met mijn momenten van stille tijd te zoeken zomaar overdag soms. En ik ga lekker door met gezond koken en af en toe een fijne wandeling, scheelt een hoop gemopper, want zodra het woord dieet valt gaat mijn goede humeur tegelijk met de overgebleven kerstkransjes de prullenbak in. Oftewel niks geen goede voornemens maar genieten van het gewone leven, en als er iets beter kan het meteen aanpakken. Niet in een keer, als een groot project maar gewoon stapje voor stapje.
  Dat is voor mij wel een hoop voor 2018, dat het een heerlijk gewoon jaar mag zijn met af en toe een mooie verassing. Maar misschien is dat wél iets wat ik zelf ook in de hand heb, de keuze om tevreden te zijn, te genieten van de kleine dingen.
  Soms wordt ik daar ook wel toe gedwongen, als mijn lijf niet wil, als mijn energie schaars is en ik al blij ben dat de kinderen op tijd op school zijn gekomen met een fatsoenlijke staart in hun haar en met alle benodigdheden in hun tassen. Maar zelfs op dat soort dagen heb ik daar wel wat moeite mee. Ik ben geneigd om dan meer te kijken naar wat ik had willen doen en wat nu dus allemaal niet gaat lukken.

  GOEDE VOORNEMENS
  Liters thee drink ik en hele duplo torens verrijzen altijd op dat soort dagen. Maar dat achteraf is bij mij vaak het probleem, dat heeft heel wat moeite gekost voordat ik inzag dat die dagen juist het beste werken als ik me er maar gewoon bij neerleg.
  Dat is dan bij deze mijn enige goede voornemen voor 2018, de dagen laten komen zoals ze komen, en daar de mooie dingen uithalen. Genieten van de genade die we elke dag ontvangen, op 1 januari of op 17 maart, bij God mogen we elke dag opnieuw beginnen!
  Een heel gezegend 2018 allemaal! Bron:Puurvandaag

  30-01-2018 om 16:55 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  Tags:andere
  24-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn dochter heeft verkering met een onkerkelijke jongen

  Mijn dochter van 20, die nog thuis woont, heeft verkering met een onkerkelijke jongen. Hij wil ook niet naar de kerk. Afgelopen zomer zijn ze samen op vakantie geweest en ze slaapt ook regelmatig bij hem thuis. (...) Ik heb gezegd dat ze zo tegen de Heere zondigen en dat Hij niet wil dat ze voor het huwelijk met elkaar naar bed gaan en dat wij dat ook niet willen. (...) Heeft u misschien tips wat we eventueel nog kunnen doen?,' vraagt een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl. Ouderling C. A. Hoekman geeft antwoord.

  Hoekman: "Voorkom discussies over zaken die jullie dochter wil en waarin jullie, als ouders, niet mee kunnen gaan. En dan denk ik in de eerste plaats aan zaken die rechtstreeks en duidelijk tegen Gods Woord in gaan, onder andere dus het samen slapen voor het huwelijk. Wanneer jullie hierover het Bijbels standpunt laten horen, moet je vervolgens helder jullie grens aangeven: samen slapen kan niet onder ons dak. Dat standpunt dienen ze te respecteren. Ga er verder niet over in discussie, anders wordt het te snel een machtsstrijd, en dat levert alleen verliezers op.

  Wanneer ik jullie vraag nog eens lees, zien jullie haar huwelijk met zorg tegemoet. Wees ook hierin duidelijk hoever jullie daarin willen gaan. Je zou met betrekking tot het dansen kunnen zeggen dat je graag zou willen dat ze dat dan wat later op de avond gaan doen en vraag dan gelijk hun respect wanneer jullie dat liever niet meemaken en dus naar huis gaan. Nogmaals, voorkom discussies en laat blijken hoeveel jullie van je dochter (en straks ook schoonzoon) houden. Ik denk dat ze (jullie dochter) veel meer begrijpt van jullie moeite dan dat ze toe wil geven. Voorkom ook hierin een machtsstrijd. Samen als ouders het gesprek aangaan (het liefst met je a.s. schoonzoon er bij) en liefdevol jullie moeite verwoorden, maar ook de blijdschap dat ze van elkaar houden en dat je voor hen blijft bidden. Want deze dochter van 20 jaar is en blijft het kind dat jullie van God gekregen hebben.

  Misschien nog een laatste tip. Jullie dochter zal misschien met de ene ouder gemakkelijker contact hebben en praten, dan met de andere ouder. Laat die ene dan het gesprek voeren en leiden. Vertrouwen in zo’n gesprek is uitermate belangrijk. En blijf onder alles rustig. Het gaat om jullie kind(eren). Van harte wijsheid toegebeden (Jak. 1:5)."Bron:cip/dagelijksleven

  ANTWOORD

  Beste ouders,
  Uw dochter van 20 woont nog thuis en heeft verkering met een onkerkelijke jongen, die ook niet naar de kerk wil. Ze zijn samen op vakantie geweest en ze slaapt ook regelmatig bij hem thuis, omdat hij nog bij zijn ouders woont. U leent uw auto aan hen uit omdat ze samen naar een kerstmarkt willen in Duitsland, maar dan zegt uw dochter dat ze daar ook gaan overnachten. Dan trekt u uw aanbod in omdat u het gebruiken van uw auto ziet, als een vorm van meewerken dat ze samen slapen. U hebt gezegd dat ze zo tegen de Heere zondigen en dat Hij niet wil dat ze voor het huwelijk met elkaar naar bed gaan, en dat jullie, als ouders, dat ook niet willen. Jullie zien jullie dochter steeds verder afglijden, (want) ze wil op haar trouwdag de gasten ook laten dansen. Daar zitten jullie enorm mee, jullie zijn dat helemaal niet gewend. Jullie hebben er zo’n verdriet over en bidden veel voor hen. Dan de vraag: heeft u misschien tips wat we eventueel nog kunnen doen? Om misverstanden te voorkomen heb ik uw (jullie) vraag herhaald op de manier zoals ik denk de vraag te hebben begrepen.

  Ik begrijp de pijn en het verdriet wanneer je een kind ziet wegglijden van de opvoeding die je ze samen hebt gegeven vanuit Gods Woord. Je wilt ze vasthouden en je kunt het niet, ze gaat haar eigen weg. Wat blijft over? Voor en boven alles het gebed tot de God van het verbond. Ze heeft immers ook het teken en zegel van Gods heilig verbond ontvangen. Breng ze daar dagelijks, samen op de knieën voor God. Voor jullie is ze, denk ik, onbereikbaar maar nooit voor de Heere God.

  Wat is hierin de juiste houding voor jullie? Ik zal proberen wat ‘tips’ te geven. Voorkom discussies over zaken die jullie dochter wil en waarin jullie, als ouders, niet mee kunnen gaan. En dan denk ik in de eerste plaats aan zaken die rechtstreeks en duidelijk tegen Gods Woord in gaan, o.a. dus het samen slapen voor het huwelijk. Wanneer jullie hierover het Bijbels standpunt laten horen, moet je vervolgens helder jullie grens aangeven: samen slapen kan niet onder ons dak. Dat standpunt dienen ze te respecteren. Ga er verder niet over in discussie, anders wordt het te snel een machtsstrijd, en dat levert alleen verliezers op.
  Ik denk dan concreet aan de situatie rondom het gaan naar de kerstmarkt in Duitsland. Eerst mochten ze uw auto gebruiken, later trok u dat in omdat ze daar samen gingen overnachten en dus samen slapen. Ik begrijp uw moeite, maar ik denk niet dat u het gebruik van uw auto daaraan moet koppelen. Zeker niet na uw eerste toestemming. Ik vrees dat dan de auto uw machtsmiddel is geworden om te laten merken hoe fout ze bezig zijn. Want dat ze samen sliepen, wist u waarschijnlijk wel. Ze gingen immers ook samen op vakantie.

  Wanneer ik jullie vraag nog eens lees, zien jullie haar huwelijk met zorg tegemoet. Wees ook hierin duidelijk hoever jullie daarin willen gaan. Je zou met betrekking tot het dansen kunnen zeggen dat je graag zou willen dat ze dat dan wat later op de avond gaan doen en vraag dan gelijk hun respect wanneer jullie dat liever niet meemaken en dus naar huis gaan. Nogmaals, voorkom discussies en laat blijken hoeveel jullie van je dochter (en straks ook schoonzoon) houden. Ik denk dat ze (jullie dochter) veel meer begrijpt van jullie moeite dan dat ze toe wil geven. Voorkom ook hierin een machtsstrijd. Samen als ouders het gesprek aangaan (het liefst met je a.s. schoonzoon er bij) en liefdevol jullie moeite verwoorden, maar ook de blijdschap dat ze van elkaar houden en dat je voor hen blijft bidden. Want deze dochter van 20 jaar is en blijft het kind dat jullie van God gekregen hebben.

  Misschien nog een laatste tip. Jullie dochter zal misschien met de ene ouder gemakkelijker contact hebben en praten, dan met de andere ouder. Laat die ene dan het gesprek voeren en leiden. Vertrouwen in zo’n gesprek is uitermate belangrijk. En blijf onder alles rustig. Het gaat om jullie kind(eren). Van harte wijsheid toegebeden (Jak. 1:5). Bron:refoweb
  Hartelijke groet,
  C. A. Hoekman, Kapelle

  24-01-2018 om 16:58 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Relatie
  Tags:liefde/gevoelsleven
  20-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gendeneurraliteit en trangenders: wat moeten we ermee?

  Genderneutraliteit en transgenders zijn zeer actuele thema’s. Eind juli 2017 kondigden zowel de NS als de gemeente Amsterdam aan dat zij niet meer spreken over ‘dames en heren’, maar overstappen naar zogenoemd genderneutraal taalgebruik.

  Visies
  Als gevolg van de zondeval is er een gebrokenheid van de schepping ontstaan, waardoor afwijkingen zijn ontstaan, maar dat betekent niet dat men Gods scheppingsorde moet ontkennen. De uitzondering moet niet tot regel of norm worden verheven. De problemen van transgenders en anderen los je niet op door aanpassing van het taalgebruik. En het houdt geen rekening met de transgender, want de meesten willen juist aangesproken worden als man of vrouw.
  Aan de andere kant de opvatting die afwijkingen wil aangrijpen om af te rekenen met de door God gegeven scheppingsorde. De genderrevolutie wil dat iedere seksuele gerichtheid gelijkwaardig is en dat ieder de vrijheid moet hebben zijn seksuele identiteit onafhankelijk van zijn biologische geslacht te kiezen. Het verschil tussen man en vrouw wordt als een politieke en sociale constructie beschouwd, als een uitvinding van het ‘onderdrukkend heteroseksuele patriarchaat’. In diepste wezen gaat het om een strijd tegen de christelijke normen en waarden.

  Genderdysforie
  Transgenders zijn mensen die genderdysforie ervaren, namelijk een gevoel van onbehagen omdat ze een vrouwenlichaam hebben maar zich man voelen, of omgekeerd. Zij verlangen naar het lichaam van de andere sekse en het daarbij behorende gedragspatroon. Het gaat om een geslachtsidentiteit probleem. Het aantal transgenders is gering: een studie in 2012 gaf aan dat 1.1% van de mannen en 0.8% van de vrouwen zegt transgender te zijn. In 2017 waren er 1960 mensen die met een ander geslacht geregistreerd staan dan in hun geboorteakte vermeld.
  De meeste transgenders weten al rond hun vierde of vijfde levensjaar dat zij zich anders voelen dan het geslacht dat ze bij hun geboorte hebben meegekregen. Anderen (sommigen zijn zelfs al getrouwd en hebben kinderen) ontdekken het pas later, bijvoorbeeld door een tv-uitzending of via internet. Er is bij hen sprake van een grote nood (afwijzing, schaamte, eenzaamheid, zelfmoordpogingen).

  Mogelijke oorzaken
  Er bestaat onduidelijkheid over de (mogelijke) oorzaken van genderdysforie. Wel is er consensus over de multicausaliteit van de thematiek. Genoemd worden factoren zoals gebroken gezinnen, gebrek aan liefde, aandacht en bevestiging door de ouders; traumatische gebeurtenissen, diepe verwerping, inbeelding, vloek uit voorgeslacht, verwrongen zelfbeeld, psychische stoornissen etc. Anderen (bijvoorbeeld neurologen) wijzen op een biologische oorzaak, namelijk een verstoorde hormoonhuishouding tijdens kritische fasen (met name van de hypothalamus en de hypofyse) in de ontwikkeling van een foetus in de baarmoeder (soms ook door bepaalde medicijnen).
  Mogelijke oplossingsrichtingen
  Dat er sprake is van een (soms tragisch) probleem, daar lijkt iedereen het over eens te zijn. De grote vraag is hoe het probleem van de transgender kan worden opgelost. Daarbij is kennis van de concrete oorzaak noodzakelijk. Bij het zoeken van oplossingen kan men in twee richtingen denken. Aanpassing aan het lichaam óf aan het innerlijk, de geest. Dat is het grote dilemma!

  Aanpassing van het lichaam
  De procedure, die wordt gevolgd door het zogenoemde genderteam van de VU (die operaties uitvoert), bestaat uit: diagnosefase (psychologisch onderzoek en hersenscan), de zogenoemde ‘real-life test’ fase, en de fase met de operatieve ingrepen bij de geslachtsorganen en de secundaire geslachtskenmerken. Voor veel mensen met genderdysforie is deze zogenoemde geslacht-veranderende operatie hun enige hoop. Zij kunnen zich niet indenken ooit gelukkig te kunnen zijn in een niet-veranderd lichaam. Daarmee worden bij voorbaat wegen afgesloten die wellicht hoopvol zouden kunnen zijn, aldus ethicus Boer
  Het snijden in een gezond lichaam is nooit onomstreden geweest. Bedacht moet worden dat door een geslachtsveranderende operatie het biologisch geslacht niet gewijzigd wordt. Immers het menselijk genoom en de hormoonproductie worden niet veranderd. Slechts de uiterlijke kenmerken van het niet-gewenste geslacht worden weggenomen. Er volgt soms een weg vol levenslange zorgen (moeite met het verkrijgen van een baan of een relatie of gezin; verlies van familie, vrienden; echtscheiding; eenzaamheid, etc.). Ook moet rekening gehouden worden met pragmatische aspecten (stem, handen, lichaamsbouw, etc.). Vanwege eventuele medische complicaties, kan men ervoor kiezen van geslacht te veranderen zonder operatief ingrijpen bij de genitaliën.

  Aanpassingen in de geest?
  Omdat zowel aan het blijven leven met genderdysforie als aan het laten uitvoeren van een geslacht-veranderende operatie bezwaren (kunnen) kleven, dringt zich de vraag op of vanuit het christelijk geloof een alternatief kan worden aangeboden naast wat de psychologie en de medische techniek reeds aanbieden. De vraag is daarbij niet of een medische ingreep niet zou mogen worden overwogen, maar of er niet een betere oplossing is, namelijk een geestelijke oplossing die dieper gaat dan een psychologische benadering. Immers er kan misschien sprake zijn van een geestelijke oorzaak. In het artikel worden enkele voorbeelden gegeven van mensen die denken een alien, een zesjarig kind, een kat of vampier te zijn, of denken dat bepaalde ledematen niet bij hen horen (lichaam identiteitsstoornis). Zij leven in een leugen- of waanwereld, een zelfidentificatie die volkomen in strijd is met de realiteit. Er is mogelijk sprake van inspiratie vanuit het rijk der duisternis, die mede mogelijk zijn geworden door zonden van het voorgeslacht.
  .
  Dan rijst ook de vraag of het mogelijk is dat, als het christenen betreft die geloven in de kracht van de Heilige Geest, transgenders bevrijd kunnen worden, ook al kan dat een (soms zware) geestelijke strijd betekenen, dus een proces zijn en niet altijd een instantelijke oplossing. Welke oplossingsrichting zal worden gekozen is afhankelijk van de oorzaak en ernst van het probleem, en van iemands levensbeschouwing en geloof. Ieder is daar vrij in, maar van belang is ook rekening te houden met de geestelijke werkelijkheid.
  In 2013 is een landelijke gespreks- en zelfhulpgroep voor christelijke transgenders opgericht, die voorziet in een behoefte. Sinds november 2017 is er een handreiking voor kerken over het omgaan met transgenders.
  Bron:cip/dagelijks leven

  20-01-2018 om 13:27 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Gevoelsleven
  Tags:liefde/gevoelsleven
  18-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoon van Anita en Ap maakte een eind aan zijn leven: ze was boos op God

  Twee jaar geleden op 13 november werd de wereld geschokt door een terroristische aanslag in Parijs. Tientallen mensen vonden de dood. Ook voor Ap en Anita Verwaijen stond de wereld even stil, want op diezelfde dag beëindigde hun zoon zijn leven. Hij leed aan depressie en kampte met angsten.

  Anita vertelt over haar zoon dat hij altijd erg zorgzaam was en de hele wereld wilde helpen. Maar hij was ook kwetsbaar. Ap vult aan: “Hij studeerde rechten, maar dat was niet op zijn lijf geschreven. Z’n studie mislukte en hij kwam niet uit de verf. Hierdoor werd hij voor het eerst depressief. Maar hij kwam er toch weer uit. Hij trouwde, kreeg drie kinderen en werd senior accountant. Maar hij liep op z’n tandvlees.” Anita: “De laatste keer waren we in Frankrijk op vakantie en toen belde hij dat het niet goed ging met hem.”

  Wanneer hun zoon in een inrichting terecht komt, moeten Ap en Anita hem echt loslaten. Ap: “Depressie is een ziekte en als de omstandigheden dan ook niet meezitten, dan is dat heel moeilijk.” Zoon Verwaijen is een patiënt die het leven niet meer aankan en besluit het te beëindigen. Anita: “Het verdriet van een moeder om haar zoon is heel onnatuurlijk. Ik ben echt boos geweest op God. Mijn emoties waren helemaal in de war, maar ik heb God nooit de schuld gegeven. Ik heb Gods troost ervaren door middel van vrienden die eten kwamen brengen en een arm om ons heen sloegen."

  Het echtpaar Verwaijen zit nog steeds in een proces van verwerking wat soms drie stappen vooruit is en weer twee terug. Ap: “Ik weet dat God dichtbij is, ook in het dal en Hij lijdt met ons mee. Dus als je in een soortgelijke situatie zit, hou vol, geef niet op! We zijn niet honderd procent genezen maar we kunnen functioneren."
  Bron:cip.nl

  18-01-2018 om 15:32 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Problemen/Zorgen
  Tags:liefde/gevoelsleven
  16-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de media is alles verschrikkelijk nep


  "Als je jong bent, een jaar of negentien en in de media terechtkomt waar eigenlijk alles verschrikkelijk nep is, waar alles draait om uiterlijk en je daar dus onbewust tocht een waarde aan gaat hangen, en je dan in de situatie terecht komt waarin je ziek wordt, niet meer in staat bent om te bewegen, ontzettend aankomt, en dan van andere mensen leest dat je je hebt laten verslonzen…, dan moet je heel sterk in je schoenen staan om dan niet jezelf te verliezen. En ik stond toen dus niet sterk in mijn schoenen.” Dat zegt Sonja Silva in een bijzonder openhartig en ontroerend gesprek met Jan van den Bosch in het programma Thuis.

  ♥Sonja wordt bekend bij Yorin en TMF. In 1997 wordt ze Miss Nederland en daarna doet ze mee aan Miss Universe. Ze acteert in diverse bekende tv series. Ze worstelt een aantal jaren met ernstige vermoeidheidsklachten waardoor haar leven stil kwam te staan. Mede hierdoor nam haar gewicht enorm toe. Inmiddels is ze de strijd tegen de kilo’s aangegaan en met succes. Ze verloor meer dan 40 kilo. Na een bezoek aan een kerk in 2008 verandert haar leven. In die periode heeft ze zich ook laten dopen: "Het is letterlijk een nieuw leven. Je mag alles achter je laten in dat water. En je komt gewoon schoongespoeld weer boven”. Deze ommekeer heeft haar identiteit veranderd: "Wat ik doe is niet wie ik ben. Overal waar ik kom zeg ik ‘Ik ben Sonja en ik ben christen’. Dat is wie ik ben.”Bron:cip.nl

  16-01-2018 om 14:17 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Problemen/Zorgen
  Tags:Andere
  13-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een feestmaal met Jezus


  Het is een onstuimige ochtend, zowel buiten qua weersomstandigheden als binnen (bij mij) in huis! Ik raas en jaag maar door, zonder ook maar één moment stil te staan en mij door Gods vrede te laten (ver)vullen! En wanneer ik hier eindelijk de tijd voor neem, heb ik intussen al een heleboel taken van mijn to-do lijst afgevinkt! Niet dat het mij een goed gevoel geeft, totaal niet, het bezorgd mij eerder een schuldgevoel omdat ik het weer eens op mijn eigen manier aangepakt heb! Ik heb zoals zo vaak, mijn zelf uitgestippelde weg verkozen boven die van God!

  WAAROM DOE IK DIT NOG STEEDS
  Waarom kies ik niet eerst, voor een stiltemoment mét God, voordat ik mijn dag verder tegemoet treed…
  Ik wil dit patroon, zo graag doorbreken maar ik lijk er maar niet in te slagen! Het mislukt keer op keer, ondanks dat ik het mijzelf voorneem! Al nadenkend komt Psalm 1 in mijn gedachten op. De woorden van David: “Gelukkig de mens die niet meegaat met wie kwaad doen, die de weg van zondaars niet betreedt, bij spotters niet aan tafel zit…
  Deze woorden geven exact aan, hoe ik mijn leven, moet leven en mij leven de juiste richting kan geven! Ze zijn een leidraad voor elke dag die ik dankzij God ontvangen mag! Ik moet mij niet inlaten en mee laten sleuren door mijn dagelijks beslommeringen, maar ik moet mij verdiepen in Gods Woord, de Bijbel, dé bron van mijn leven! Bijbellezen moet mijn allereerste bezigheid zijn, ja elke ochtend als ik wakker word! Ik moet mijn leven een ander richting geven, mijn focus verleggen naar God en niet naar alle andere dingen, waar mijn ogen, gedachten en hart naar toe dreigen te gaan!
  Zoals Jezus zelf ook zegt in Johannes 14: “Als je Mij liefhebt, houd je dan aan Mijn geboden, want wanneer je dat doet, en zo leeft zoals Ik jou en jullie voorgeschreven heb, zullen Mijn Vader en Ik bij jullie terugkomen en voor altijd bij jullie wonen”.

  MAALTIJD
  Wat een heerlijke belofte ligt hierin verborgen! Voor altijd samen zijn met God, Jezus en Zijn engelenscharen! Elke dag samen aan tafel zitten en genieten van een feestmaal door Hem zelf (voorbereid! Zijn maaltijd geeft een verzadigd en vredig gevoel! We zullen nooit meer honger en dorst hebben, maar voor altijd vervuld zijn van Zijn goedheid en liefde, ja elke dag opnieuw!

  Dankzij Hem kan ik ondanks al mijn misstappen, ook vandaag vol goede moed, en hernieuwde kracht een andere weg opgaan, namelijk de weg die Hij wil! Hij geeft mijn leven een nieuwe impuls en wil mij d.m.v. Zijn woorden uit de Bijbel leren, om mij elke dag als eerste te verdiepen in Zijn Woord! Woorden van waarheid, levenswijsheid en inzicht! Bemoedigend voor ons allemaal, dat Hij ons dankzij Zijn genade, vrede en rust wil schenken! Hij laat ons Zijn vrede na, een vrede die de wereld ons niet geven kan, maar Hij alleen!

  “Gelukkig de mens, die Hem en Zijn weg volgt, – want zij zullen bloeien, groeien en vrucht dragen, – op Zijn volmaakte tijd”.
  Ik hoop en bid dat wij elkaar straks tijdens Zijn feestmaal zullen ontmoeten! Wat een vreugde zal dat zijn, samen feestvieren met Hem, in vrede en harmonie! Voor altijd maaltijd houden met Hem! Wie wil dat nou niet!!!
  Ik kijk er in ieder geval reikhalzend naar uit! En jij?
  Weet dat Hij jou vandaag de uitnodiging in handen geeft, en zegt: “Kom want alle dingen zijn nu gereed, Ik heb een plaats vóór jou vrij gemaakt – weet dat je welkom bent”.

  Welkom
  dé maaltijd
  kan beginnen: “Kom
  er maar bij”, zegt
  Jezus!
  Bron:puurvandaag

  13-01-2018 om 13:02 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Evangelie
  Tags:Andere
  09-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik wist dat ik ging verdrinken


  Toen Joni Eareckson zeventien jaar was, dook ze in ondiep water, vanaf een vlot in Chesapeake Bay. Een keerpunt in haar leven: ze raakte daardoor verlamd. Sindsdien zit ze in een rolstoel. Ze zet zich al jarenlang in voor mindervalide of gehandicapte mensen, miljoenen christenen kennen haar. In alle werelddelen is Joni & Friends actief. Ze zegt: “Ik zit liever in mijn rolstoel met God, dan zonder rolstoel en zonder God.”

  In het eerste deel vertelt ze haar levensverhaal. “Ik raakte met m'n hoofd de bodem. Ik probeerde boven te komen, maar kon m'n armen niet meer gebruiken. Het water was troebel en donker. Ik wist dat ik ging verdrinken. Ik hield m'n adem in, in de hoop dat m'n zusje zou merken dat ik nog niet was boven gekomen.” Toen ze in het ziekenhuis lag, trok de wereld aan haar voorbij. Haar leven bestond uit ademhalen, eten en slapen. “Terwijl buiten de muren van het ziekenhuis iedereen trouwde.” Vragen over de zin van het leven drongen zich aan haar op.

  Nu ziet haar leven er heel anders uit. Sommige mensen zeggen dat zij het goed voor elkaar heeft. Ze heeft een man, een leuk huis en een baan. De meeste gehandicapte mensen hebben dat niet. Als er zo'n reactie komt, zegt zij: “Ja, daar ben ik mij van bewust. Maar aan wie veel is toevertrouwd, des te meer wordt van hem gevraagd. Als God me in enig opzicht zegent, dan probeer ik die zegen zo snel mogelijk door te geven aan een ander.”

  Met haar stichting helpt ze gehandicapte mensen van over de hele wereld. “Ik zou graag zien dat al die mensen een leger vormen, een grote macht van gelovigen die Jezus zo nauwgezet volgen en zo hartstochtelijk liefhebben, die het evangelie in de praktijk brengen voor anderen die lijden of hulpeloos zijn. Zodat de wereld wordt wakker geschud en het ziet.”Bron:CIP/levensverhaal

  09-01-2018 om 17:03 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Gezondheid
  Tags:Gezondheid/ziektes
  07-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Help ik voel me depressief

  Heftig! Soms is het leven zwaar en lijkt het zo zinloos, dat je er het liefst een eind aan zou willen maken. Toch weet je diep van binnen dat je dat niet wilt. Daarom ook je noodkreet. Het is best moeilijk om goed antwoord te geven, want ik ken jouw situatie niet. Voel je vrij om ons te schrijven. Hier wil ik alleen een paar algemene adviezen geven.

  1. Erken dat je een probleem hebt
  Dat doe je in feite al door deze noodkreet te uiten. Vaak zie ik mensen worstelen met depressie, maar ze hebben niet het lef om te zeggen: Ik ben depressief. Erkennen dat je een probleem hebt is de eerste stap naar het oplossen ervan.

  2. Zoek de oorzaak
  Als je verdwaald bent kun je het beste teruggaan naar het punt waar je verkeerd ging. Dat kun je ook toepassen op je probleem. Waar ging het fout in jouw leven? Wanneer werd je voor het eerst depressief en kun je je herinneren wat de aanleiding was? Is er iets gebeurd in je leven dat je depressies veroorzaakt heeft? Het is niet altijd mogelijk dat precies aan te wijzen, maar als je het wel kunt, helpt dat zeker bij het oplossen van je probleem.

  3. Zoek hulp
  Als je erkent dat je een probleem hebt, kun je er ook aan gaan werken. Zoek hulp: is er een vriend die je in vertrouwen kunt nemen? Ben je al bij een arts geweest? Het liefst willen we geen medicijnen, maar ze kunnen wel helpen. Is er een predikant of christelijke psycholoog die kan helpen?

  4. Ontdek hoe God over je denkt
  Je voelt je waardeloos en denkt dat niemand van je houdt. Maar dat is een duivelse leugen. God houdt van je en had er zelfs Zijn eigen Zoon voor over om jou te redden. Johannes 3: 16: ‘Want zo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.’ Je kunt ook je eigen naam invullen in plaats van ‘wereld’ en ‘ieder’. Probeer maar!

  5. Aanvaard Christus als je Redder
  Jezus Christus geeft ons nieuw leven. Het is een prachtig geschenk van God. Hij geeft en wij mogen aannemen. Je mag God danken voor zijn liefde en genade. Als we die prachtige genadegave van God aannemen, ontvangen we een nieuw leven. 2 Korinthe 5: 17: ‘Als iemand in Christus is, is hij een nieuwe schepping: het oude is voorbijgegaan, zie, alles is nieuw geworden’. En In 1 Johannes 3: 1 staat: ‘Zie, hoe groot de liefde is die de Vader ons gegeven heeft: dat wij kinderen van God worden genoemd’. Stel je voor: God houdt van jou! Je bent door geloof Zijn kind geworden!

  6. Leef je nieuwe leven
  Door Gods genade ben je een kind van God, geliefd door de Vader. Je ontvangt een nieuw leven. Nu moet je leren om dat nieuwe leven ook echt te leven in het licht van Gods liefde. De duivel probeert je terug te trekken in het oude leven. Maar jij richt je op Jezus: Hebreeën 12: 1:
  ‘Laten ook wij afleggen alle last en de zonde, die ons zo gemakkelijk verstrikt.. en laten we met volharding de wedloop lopen.. terwijl wij het oog gericht houden op Jezus..’.

  Depressies kunnen heftig zijn. Maar God is sterker dan jouw depressie. Richt je oog op Hem. Laat ons weten hoe we je verder kunnen helpen. Bron:Cip/dagelijksleven

  07-01-2018 om 16:27 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Gezondheid
  Tags:Gezondheid/Ziektes
  04-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Netty is moeder van twee autistische kinderen: Het werd haar te veel

  “We konden onze zoon niet meer meenemen naar de kerk. Door de vele prikkels zou hij angst en woede aanvallen krijgen.” Al 6 jaar zorgt en begeleidt Netty Dijkstra-Geuze haar twee fantastische zoons met autisme. Tot er een dag aanbreekt dat alles haar letterlijk te veel wordt. Ze raakt meerdere keren burn-out en vervolgens overkomt haar een ernstige psychotische depressie. Netty deelt haar ervaringen en lessen naar aanleiding van haar nieuwe boek ‘Hete thee en 3 klontjes suiker’.

  Na jarenlange zorg voor je twee zoons met autisme werd het teveel. Hoe kwam het dat het je teveel werd?
  “Vooral voor onze oudste zoon Jozef (9) was de zorg heel zwaar. Hij begon bijvoorbeeld pas met 4 jaar te praten, daarvoor kon hij heel moeilijk duidelijk maken wat hij wilde. En wij wisten ook vaak niet wat hij bedoelde. Wij als zijn ouders moesten 24 uur per dag voor hem beschikbaar zijn, hij moest altijd een beroep op ons kunnen doen, hij had bij al zijn taken begeleiding en aansturing nodig. Dat is heel intensief. De eerste levensjaren waren erg zwaar. Jozef is nu 9 jaar en hij heeft veel geleerd onder andere tijdens twee langdurige opnames binnen de GGZ. Ook dat was een intensieve periode. Het is niet niks om je kind zo jong uit handen te moeten geven, elke avond zagen we dat lege bedje daar hebben we veel verdriet van gehad. Ook zijn broer Boaz (7) miste Jozef ontzettend. Het gaat nu goed met Jozef, hij heeft medicatie en gaat naar speciaal onderwijs. Hij blijft veel structuur nodig hebben, dat hoort gewoon bij hem. Mijn man en ik hebben trainingen gevolgd om zijn autisme beter te begrijpen en er op een goede manier mee om te gaan.

  Doordat Jozef ook een periode had dat hij amper sliep en ‘s nachts heel bang was, sliepen wij ook steeds minder. Of om de beurt. Geleidelijk aan word je steeds vermoeider, raakt je energie op, moet je steeds meer ballen in de lucht houden. We hebben ook allebei nog een parttimebaan. Na zes intensieve jaren werd het mij op een gegeven moment te veel. Ik kon niet meer. Van de ene burn-out rolde ik in de volgende, zonder op te knappen of bij te tanken. En vervolgens overkwam mij een depressie waarin ik een psychotische episode had. Dat was heel heftig. Ik moest opgenomen worden om op medicatie ingesteld te worden. Ik heb heel veel geslapen in die periode. Dat was het begin van mijn herstel. Ik werd op medicatie ingesteld en ik ging iedere dag wandelen, lekker de buitenlucht in. Tijdens het wandelen kreeg ik steeds bepaalde woorden in mijn gedachten, later werden dat gedichten. Daarna dacht ik: ‘laat ik eens op gaan schrijven wat ik de laatste jaren allemaal heb meegemaakt’, en zo is dit boek uiteindelijk ontstaan.”

  Uiteindelijk kwam je terecht in een ernstige psychotische depressie. Wat houdt dit in en hoe kwam dit tot uiting in het dagelijks leven?
  “Ik raakte de grip op de realiteit kwijt, ik was er bijvoorbeeld van overtuigd dat iemand een aanslag op mijn leven wilde doen,” vertelt de schrijfster. “Het was een angstige tijd. Ik had last van stemmen die mij diskwalificeerden en negatieve boodschappen brachten. Ik durfde niet meer te eten, dronk enkel nog thee. Daar is de titel van mijn boek aan ontleend. Hete thee staat voor mijn depressie en de 3 klontjes suiker voor onze kinderen. Wij hebben ook nog een dochter van 3 jaar. In het dagelijks leven kon ik niet meer functioneren. Alles ging langs mij heen ik stond er buiten voor mijn gevoel. En ik raakte steeds meer verstrikt in gedachten en overtuigingen die voortkwamen uit mijn angsten. Gelukkig kreeg ik snel de juiste medicatie waardoor die episode snel gestopt kon worden en ik aan mijn depressie kon gaan werken.”
  Je kwam ook in een geloofsstrijd terecht. Hoe heb je Gods hulp ervaren?
  “Tijdens mijn depressieve periode las ik veel in ‘de navolging van Christus’, van Thomas á Kempis. Daar staan zulke troostrijke teksten in, daar heb ik veel troost uit ervaren. Ik las daar bijvoorbeeld: ‘In leven en dood zij Jezus uw toeverlaat. Geef u over aan Zijne trouw, want Hij kan nog helpen als alles u begeeft.’

  Ook lezen in de psalmen gaf mij moed en kracht. Psalmen zijn eigenlijk ook gebeden. Ik ben in die tijd begonnen met het schrijven van gedichten, daar kon ik mijn gevoel en gedachten in kwijt. Ook mijn gedichten laten vaak iets zien welke plaats mijn geloof had in die moeilijke tijd. Ik heb mij altijd gedragen gevoeld door Gods liefde en nabijheid.”

  De omgeving begrijpt vaak weinig van autisme en wat dat met je doet welke invloed het heeft op je dagelijkse leven, zeg je. Wat is een veelvoorkomend misverstand?
  “Velen realiseren zich niet welke impact autisme heeft op je dagelijkse leven,” antwoordt de mantelzorger. “Iedere dag word je daarmee geconfronteerd. Dan zeggen mensen bijvoorbeeld: ‘laat hem maar een weekje bij mij logeren, dan is het wel over’. Of ongetwijfeld goed bedoelde opvoedingsadviezen zoals, ‘je moet consequenter zijn, of je moet strenger zijn’. Er zijn zelfs professionele hulpverleners geweest die het autisme verweten aan onze manier van opvoeden. Dat is heel verdrietig als dat tegen je gezegd wordt. Wij weten nu gelukkig wel beter. Autisme komt niet door een manier van opvoeden, daar word je mee geboren.”

  Welke handreiking kun je meegeven aan mensen in een soortgelijke situatie?
  “Een sociaal netwerk van familie en vrienden is cruciaal! Zonder zo’n netwerk red je het niet alleen. Je moet stoom af kunnen blazen, kunnen verifiëren, bemoedigd worden, ontlast worden, en positieve feedback krijgen. Om het vol te houden. Te weten dat mensen in je netwerk of in de kerk voor je bidden is zo rijk, je gedragen voelen door het gebed. Dat verzacht de omstandigheden en geeft je nieuwe kracht om door te gaan. Ik geloof dat er niets bij toeval gebeurd in het leven. God staat boven alles. Ik vraag Hem niet waarom ik bepaalde dingen moet meemaken, ik geloof dat het goede van God komt en het kwade niet. Ik probeer te berusten in Zijn leiding, uiteindelijk maakt Hij alles goed! Dat vertrouwen en die wetenschap hebben mij nooit in de steek gelaten. Zijn liefde is de leidraad in ons leven. En als je Hem volgt dan verdwaal je niet.” Bron:cip

  04-01-2018 om 17:12 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Problemen/Zorgen
  Tags:andere
  01-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ze raakte na het overlijden vader haar geloof kwijt


  Als tiener verloor ze haar vader en daarmee haar maatje en voorbeeld. Ze miste zijn liefde en ging op zoek naar liefde op verkeerde manieren. Grace Workala raakt haar geloof kwijt en is teleurgesteld in zichzelf. Alles lijkt te mislukken in haar leven.

  Grace gaat op zoek naar wie ze is en wat haar bestemming is nu haar anker is weggevallen. Grace: “Ik ben uit huis gegaan en kwam uiteindelijk in de crisisopvang terecht. Ik voelde heel veel pijn omdat alles mislukt was.” Haar dochtertje is op een gegeven moment de enige reden dat Grace nog doorgaat met het leven. Maar dan breekt het moment aan dat ze terecht komt op een kamertje dat te klein is voor hen beiden. Grace: “Jeugdzorg dacht dat het beter was voor mijn dochter om ergens anders te zijn, in een pleeggezin. In de periode dat ze weg was, ging ik achteruit. Ik voelde spanning, had hartkloppingen en pijn op mijn borst. Ik had me altijd geïdentificeerd met werk en m’n dochter maar op een gegeven moment was ik niemand meer. Ik ging totaal op slot en kon niet meer huilen.” Alles in het leven overkwam Grace want ze kende de waarde van zichzelf niet en daardoor ook niet haar grenzen. Op een gegeven moment moet alles er toch uit. Grace: “Ik stortte volledig in toen ik besefte dat ik de controle aan het kwijt raken was en ik de leiding van mijn leven aan God moest geven.”

  Grace zit nog volop in het proces van ontdekken en weerbaar worden. Grace: “Ik ben nog op weg. Ik sta nog aan het begin en dat vind ik al heel mooi want ik zie en voel dat God in mijn leven werkt.” (Bron:cip levensverhaal)

  01-01-2018 om 15:50 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Leed/Verdriet
  Tags:Liefde/Gevoelsleven
  28-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De rots in een bewogen jaar

  Aan het begin van 2017 schreef ik een blog over mijn gedachten en gevoelens hoe ik het nieuwe jaar in moest gaan. Ik schreef deze blog n.a.v. de mist die er die dag was en trok de vergelijking met mijn “zonder twijfel de auto in stappen en op weg te gaan” en het “wankele vertrouwen om het nieuwe jaar in te gaan”. Wat zou 2017 mij brengen?

  Nu is het december en kijk ik terug op een heel bewogen jaar. Een zwaar maar helpend revalidatietraject vanwege mijn sarcoïdose gevolgd. Een tumor in mijn borst ontdekt, weggehaald en bestralingen gehad en nu nog kampend met de nasleep daarvan. Een medicijnvergiftiging die me drie hele zware weken bezorgde én het besef dat wat in de Bijbel staat: “zoekt de Heere in je goede dagen” een waarheid is die ik meer ter hand had moeten nemen.

  EEN BEWOGEN JAAR

  Zoals ik schrijf in de titel: een bewogen jaar. Een heftig jaar, waarin mijn grootste vraag aan de Heere telkens was: “Hoe ga ik dit volhouden? Het is zo véél om te dragen. Houdt U me vast want anders red ik het niet!” De weg leek af en toe onbegaanbaar vanwege de stormen die er waren. Ook was het wel eens heel donker en zwart, geen doorkomen aan.
  Ongetwijfeld zijn er onder jullie die dit lezen die ook een zwaar en bewogen jaar achter de rug hebben: ziekte, rouw, verdriet om geliefden die je moest missen, afgewezen, depressief wellicht, misschien ontslagen of geen werk kunnen vinden terwijl je al honderd keer gesolliciteerd hebt, of …. Vul je eigen pijn en moeite maar in.

  MIJN ROTS

  Ik kijk dus terug op een heel bewogen jaar en al deze dingen die ik heb meegemaakt had ik absoluut niet bedacht óf verwacht en eerlijk gezegd ook niet om gevraagd. Tóch kan ik zeggen dat er één stevig iets was en dát heeft me het hele jaar geholpen. Dat was en is de dragende en beschermende Hand van de Heere:

  HIJ IS MIJN ROTS GEWEEST

  Hij gaf mij telkens de moed weer om vol te houden, door te gaan, dankbaar te zijn voor alle mensen om mij heen die mij hielpen. Lichtpuntjes in de donkerste momenten van het afgelopen jaar. Want, ja, die waren er ook. Dat ik de Heere niet ervaarde en alleen met mijn verstand moest denken en vertrouwen dat Hij er wél was en mij droeg.
  Nu kan ik volmondig afsluiten met: 2017 was een bewogen jaar waarin dé Rots, Jezus Christus, mij vastgehouden en gedragen heeft. Zou Hij het dan in 2018 niet doen?
  Bron:puurvandaag

  28-12-2017 om 15:45 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Problemen/Zorgen
  Tags:Liefde/Gevoelsleven
  26-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lichamelijk was ik gebroken maar geestelijk juist heel sterk

  Remco en Mireille de Zwart hebben een jonge, dynamische gemeente in Heerlen; ParkCity Church. De afgelopen jaren hebben ze het niet makkelijk gehad. Toen Remco en Mireille op vakantie in Turkije waren, kreeg Remco ineens onverklaarbare klachten. Zijn oogleden gingen hangen, zijn benen voelden slap en het lukte bijna niet om te kauwen.
  ☻☻
  De diagnose die na onderzoek in het ziekenhuis volgde, was onomkeerbaar; Remco had een chronische spierziekte. Remco en Mireille waren net naar Limburg verhuisd om daar een gemeente te starten en hun dochtertje zes maanden oud. Remco: "Het was vreselijk dat ik haar niet kon vasthouden." Ook voor Mireille was de situatie erg confronterend: "Mijn man, die altijd zo sterk en energiek was, kon niks meer. Eigenlijk had ik in plaats van 1 ineens 2 kinderen om voor te zorgen."☻☻

  Toch bleef Remco onverminderd positief. Remco: "Ik sprak het gewoon uit: Ik blijf vertrouwen op God. Lichamelijk was ik gebroken, maar geestelijk voelde ik me heel sterk. Ik kreeg een boek van mijn schoonvader, dat hij zelf nog niet gelezen had. Daar las ik een biografie van iemand die precies dezelfde diagnose had gekregen als ik, maar hij was door God genezen. Het kon geen toeval zijn. Toen wist ik: het komt goed."


  ☻☻
  Op een dag vroeg een vriend Remco mee voor een training in de sportschool. Remco: "Ik dacht, ik probeer het gewoon. Gek genoeg lukte het me 100 kilo op te drukken op de bank. De arts noemde het een wonder. Ik mocht stoppen met de medicijnen en vanaf dat moment heb ik nergens meer last van gehad. Ik ben genezen verklaard."
  ☻☻
  Zijn vrouw Mireille gaat nu door een zware tijd. Voor de tweede keer heeft ze een burn-out. Mireille: "Bepaalde onzekerheden uit mijn jeugd droeg ik met me mee. En als de omstandigheden dan pittig worden, wordt dat rugzakje te zwaar. Maandenlang heb ik niet kunnen slapen. Het was slopend. Toch heb ik God heel dichtbij ervaren. Ik had voor iedere dag nét genoeg om door te gaan."(Bron:cip/levensverhaal)

  26-12-2017 om 16:15 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Problemen/Zorgen
  Tags:Andere
  24-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daar gaan we weer

  Je (her)kent het vast wel. Je neemt jezelf voor om je leven een andere wending te geven, je koers te wijzigen en je oude gewoontes te doorbreken! Maar helaas, je (ver)valt steeds weer opnieuw in je oude patroon! Frustrerend en demotiverend! Ik heb deze periodes gehad maar helaas heb ik deze periodes nog steeds en ja, meer dan mij lief is! Vanochtend tijdens mijn stille tijd en bezinning stond ik hier nog eens bij stil…

  Hoe komt het toch dat ik mijzelf steeds weer vóórneem, om het anders te gaan doen en dit mij nagenoeg nauwelijks lukt! Steeds zeg ik weer tegen mijzelf “vanaf morgen, ga ik het echt anders doen”…neem ik eerst dé tijd om God te ontmoeten en mij door Hem te laten “voeden en vullen”.

  In de stilte van de ochtend, het eerste zonlicht dat door het wolkendek heen probeert te komen…alles heel bewust meemaken (niet vanaf de zijlijn) maar recht voor ogen ziend, én ontdekkend wat er allemaal voor mijn ‘geestelijke ogen’ afspeelt, wanneer ik deze kans aan mij voorbij laat gaan en vervolgens, achteraf pas (in)zie wat ik allemaal voor moois gemist heb! Misschien wel een mooie zonsopgang, of een dauwdruppel op een bloemblad in de tuin!

  Maar tja, helaas, mis ik nog altijd veel van deze dingen en blijf ik nog steeds, een look-a-like van Martha, druk, druk, druk, en nog eens druk! Waarom??? Wat heeft het voor zin, ik raak er alleen maar gejaagd, gestrest en gespannen van…het levert mij niks, helemaal niks “in positief, geestelijk en voedend, ja vullend opzicht” op!

  Ze zeggen niet voor niks “het is o, zo moeilijk om oude patronen te doorbreken” maar in mijn geval, zou ik zeggen, ‘het is volgens mij onmogelijk, ik leer het nooit!’ Ik ben eigenlijk net een spons, bedenk ik mij nu,…iemand die alles wil opzuigen en mij volledig wil laten doordrenken met dé liefde van God, ja met Zijn water, dat leven geeft en schenkt! En toch, ja toch laat ik mijn spons, nog te vaak en teveel uitknijpen en het water langzaamaan wegstromen!

  Ongelofelijk, juist dit water dat mij leven geeft, energie, en power voor de dag en voor mijn hele leven! Ik vraag mij onderwijl af, zou Martha zich ook wel eens zo gevoeld hebben…? Zo dorstig naar Jezus, en toch (nog) niet de tijd vrij kunnen maken, om bij Jezus te gaan zitten!

  Ik wil o zo graag, zijn zoals Maria, die haar moment met Jezus gelijk (aan)pakt en niet zoals haar zus Martha, die de karweitjes en taken van die dag eerst oppakt en uitvoert, voordat zij haar moment met Jezus pakt! Ik wil net als haar (Maria) ‘haar ochtendritueel, en misschien zelfs wel haar dag ritueel, aanleren en aanwenden, en zó eerst en in alle vroegte, te genieten van de tijd die ik mét Jezus kan en mag doorbrengen, voordat de hectiek van de nieuwe dag mij overspoelt en méézuigt in zijn (aan)trekkende kracht!

  Deze kracht is zó sterk, dat wanneer ik hier eenmaal (ook maar iets) in meegetrokken wordt, mijzelf maar moeilijk hieruit kan onttrekken! Deze trekkende kracht van de wereld, doordrenkt mij niet met dorstlessend en levend makend water – nee, deze laat mij langzaamaan en vaak zelfs ongemerkt leeg stromen! Waardoor ik aan het einde van de dag, als een uitgedroogde en dorstige vrouw, snak naar wat drinken, ja wat water uit de Bron! De levensbron!

  GEBED:
  Al nadenkend en overpeinzend, komt Psalm 36 vers 3 in mijn gedachten op:
  “…Bij U Heer is dé levensbron, Uw licht doet klaarder dan de zon, ons ‘t heuglijk licht aanschouwen”….

  Ik bid een geluidloos gebed: “Vergeef mij, mijn misstappen Heer, en schenk mij Uw licht…wijs mij dé weg naar hét leven, dé Bron van leven en leer mij om net als Maria, in alles haar gelijke te zijn, haar manier van leven en haar manier van luisteren, stil, genietend en dankbaar ontvangend, wat U haar, mij en ons allemaal wil schenken, vanuit Uw overvloed! Dé Bron die overstroomt van liefde, goedheid, en leven! Ja, tot overstroming toe!(Bron:Puur Daag)

  24-12-2017 om 14:58 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Persoonlijk
  Tags:andere
  20-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een fel licht verblindde mij


  Haar handen werden warm en voor ze het wist stond haar hele lichaam in vuur en vlam. “Het was alsof ik in een oven was gelopen. M’n hart begon te kloppen en ik dacht: dit is het! Ik ga dood!,” vertelt Samira Marikh.

  Zij groeit op met een moeder die praktiserend moslim is en een vader die dat geloof vaarwel heeft gezegd. Ook Samira keert de islam de rug toe en is helemaal niet bezig met zingeving. Dan krijgt ze op een avond een visioen en dat verandert haar hele leven. Maar wie daarachter zit, weet ze niet. Samira: “Toen ik dacht dat ik de 30 niet meer zou halen, keek ik voor het eerst in mijn leven omhoog en ben ik gaan smeken voor mijn leven bij God. Ik had God eigenlijk nooit erkend en nog nooit met Hem gepraat. Maar het gevoel van de vlammen bleven en voordat ik het wist, was heel de ruimte wit, echt wit. Ik stond in een fel wit licht, dat mij verblindde. Daarna verdween het en was ik weer gewoon in mijn slaapkamer.”

  Samira valt vervolgens in slaap en vervolgt de volgende dag gewoon haar leven. Na verloop van tijd verandert haar leven echter, maar ze heeft geen idee waarom. Een stem in haar vertelt haar wat ze moet doen en haar denken verandert. Een zware zoektocht naar God volgt. Ze koopt allerlei boeken over de Bijbel en leest de Bijbel zelf. Samira: “Ik dacht soms dat ik gek werd, maar toen las ik over de vernieuwing van je denken en wist ik: ik heb geen persoonlijkheidsstoornis, ik heb de Heilige Geest. Daar had ik nog nooit van gehoord. Langzaam liet God me zien wat Hij die nacht had gedaan en de waarheid werd in mij geplant. Toen ik namelijk smeekte om mijn leven, gaf God mij Zijn Heilige Geest!” (Bron:cip/Levensverhaal)

  20-12-2017 om 13:46 geschreven door tipatri  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Gevoelsleven
  Tags:Liefde/Gevoelsleven


  VISITOR

  ☻☻24 januari☻☻


  BEMOEDIGENDE TEKST

  VERLANGEN OM BEVRIJD TE WORDEN☻
  30 januari☻
  De gedachte aan God en aan de mensen in je omgeving die onder jouw gebondenheid moeten lijden maakt het verdriet alleen maar groter. Je weet: Ik heb hulp nodig! In je nood en verlangen naar een goddelijk rein leven heb je er alles voor over om vrij te worden. Je wilt je zo graag tot God bekeren!
  Jezus kent dit verlangen van jou en hij weet ook: voor zulke mensen heb ik een boodschap. Hij kan jou geven waar jij naar verlangt! Hij kan jou een heel nieuw leven geven! Zonder hem red je het niet. Maar met Hem wordt het precies zoals hij zelf belooft in zijn warme en liefdevolle uitnodiging.

  BEMOEDIGENDE TEKST

  JEZUS CHRISTUS KAN JOU HELPEN☻
  30 januari☻
  God en zijn Zoon zagen vanuit de hemel de mensheid in nood. Hun harten branden van liefde voor de mensen, meer dan wie dan ook zich maar voor kunnen stellen. God en zijn Zoon zagen vanuit de hemel de mensheid in nood. Hun harten branden van liefde voor de mensen, meer dan wie dan ook zich maar voor kunnen stellen. Zij zagen hoe de mensen leden onder de gevolgen van de zondeval, hoe er in hen een opstandigheid was gekomen, die zich verzet tegen Gods goede levenswetten. Die opstandigheid bestaat uit begeerten in ons. De Bijbel noemt dit: de zonde in het vlees. En daar is geen mens tegen opgewassen.
  Door ontferming bewogen kwam Gods Zoon naar de aarde om ons te helpen. Jezus werd geboren als Mensenzoon.

  BEMOEDIGENDE TEKST
  VERLANGEN OM BEVRIJD TE WORDEN☻
  6 februari☻
  De gedachte aan God en aan de mensen in je omgeving die onder jouw gebondenheid moeten lijden maakt het verdriet alleen maar groter. Je weet: Ik heb hulp nodig! In je nood en verlangen naar een goddelijk rein leven heb je er alles voor over om vrij te worden. Je wilt je zo graag tot God bekeren!
  Jezus kent dit verlangen van jou en hij weet ook: voor zulke mensen heb ik een boodschap. Hij kan jou geven waar jij naar verlangt! Hij kan jou een heel nieuw leven geven! Zonder hem red je het niet. Maar met Hem wordt het precies zoals hij zelf belooft in zijn warme en liefdevolle uitnodiging.

  BEMOEDIGENDE TEKST

  EEN BETERE BEGRIP VAN GENADE☻
  6 februari☻
  Het kan moeilijk zijn om te begrijpen dat het genade van God is als de tucht van de Here over ons leven komt.Gehoorzaam de Heer als Hij je opvoedt.
  Verzet je niet als Hij je bestraft.
  Want de Heer bestraft de mensen van wie Hij houdt.
  Ja, Hij bestraft je zoals een vader zijn zoon bestraft,
  omdat hij van hem houdt. (Spreuken 3:11-12)Als de tucht van de Here over ons leven komt kan het moeilijk zijn om te begrijpen dat dat genade van God is. De meeste mensen begrijpen dat het een geweldige genade is dat de Here ons liefheeft en voor ons zorgt, dat Hij in onze plaats stierf aan het kruis op Golgotha en ons al onze zonden vergeeft. Maar als tucht en kastijding over ons komen, dan zijn het er maar heel weinig die dat begrijpen. Er staat: Als Hij ons bestraft, is dat op het moment zelf niet fijn, maar pijnlijk. Maar uiteindelijk levert het iets goeds op. Want als we aan de opvoeding van onze Vader gehoorzaam zijn, zal Hij blij met ons zijn.(Hebreeën 12:11)


  Foto

  BEKIJK HIER MIJN GASTENBOEK.


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  SHOUT BOX

  HET EVANGELIE IS KRACHT VAN GOD☻
  10 februari☻
  Lezen: Romeinen 1:16-17
  Paulus schaamde zich niet om over Jezus te praten. Vroeger had hij vaak geprobeerd om naar de Heere God op te klimmen. Hij had veel gedaan om bij God te komen, maar het bracht hem geen rust. Dat veranderde toen hij de Heere Jezus ontmoette. Niet hij had de Heere God gevonden, maar de Heere God had hem gezocht en hem gevonden. Saulus, want zo was vroeger zijn naam, de ijverige Schriftgeleerde, moest eerst tot bekering komen. De Heere Jezus opende zijn hart voor het Evangelie. Dat is een blijde boodschap: de Heere God zoekt mensen en geeft hen het eeuwige leven. Wanneer je ‘ja’ zegt en gelooft dat de Heere Jezus voor jouw zonden stierf aan het kruis, ga je over van de duisternis naar het licht, van de dood naar het leven. Jezus leerde dit aan Zijn discipelen toen Hij zei: “Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u: Wie Mijn woord hoort en Hem gelooft Die Mij gezonden heeft, die heeft eeuwig leven en komt niet in de verdoemenis, maar is uit de dood overgegaan in het leven (Johannes 5:24).” Het eeuwige leven, dat je zomaar ontvangt door geloof, is heel bijzonder. Dat is kracht van God. Paulus kon hier niet over zwijgen. Overal waar hij kwam, vertelde hij mensen over deze bijzondere kracht. Vandaag is deze boodschap nog altijd waar. Ook jij kunt vandaag kiezen voor de Heere Jezus en de kracht van God in je leven ervaren.Gebed:Heere Jezus, dank U wel dat ik door geloof in U kracht ontvang om kind van God te worden.

  DAGBOEK

  PAULUS KIEST VOOR GEHOORZAAMHEID☻
  2 februari☻
  Lezen: Handelingen 26:19-23
  Paulus vertelde koning Agrippa over zijn bekering. Op weg naar Damascus had hij in een visioen Jezus gezien. Dat moment had God zijn hart veranderd. Voortaan wilde hij Jezus volgen, Hem gehoorzamen en gaan waar Jezus hem zou leiden. Paulus had kunnen bedenkingen maken, mensen om advies vragen, hij had zijn eigen plannen kunnen maken. Hij deed dat niet. Hij wilde gehoorzaam zijn, en God sprak tot zijn hart. Onmiddellijk deed hij wat Jezus vroeg: in Damascus, de plaats van zijn bekering, ging hij naar de synagoge en verkondigde dat Jezus de Messias was. In Jeruzalem, waar hij als Farizeeër was opgeleid, getuigde hij van Jezus. De Joden wilden hem doden. Vervolgens ging hij, net zoals Jezus had gedaan, de dorpen en steden van Judea langs, omdat hij in de eerste plaats het Evangelie naar het Joodse volk wilde brengen. De boodschap van Paulus was eenvoudig. Hij spoorde mensen aan om tot inkeer te komen. Iedereen doet zonde. Wie dit beseft, kan zijn zonden belijden en zich ervan afkeren. Je bent niet aan je lot overgelaten. Paulus leerde dat Jezus leeft en Zijn volgelingen aanspoort om Hem te volgen. Wanneer je tot bekering komt en vervolgens aan Jezus vraagt om je te helpen, geeft Hij de kracht om anders te denken en een nieuw leven te leiden.
  GEBED: Dank U, Heere Jezus, dat U me de weg van gehoorzaamheid leert.

  DAGBOEK

  VERGEVING☻
  2 februari☻
  De God van Israël is de Allerhoogste God. Hij is heilig en goed. Hij is rein en rechtvaardig. Voor mensen is het haast onmogelijk om dicht bij Hem te komen. Voor hen die in het Oude Verbond leefden, waren offers van dieren nodig om tot God te naderen. Op grond van het offer van de Heere Jezus mag ieder die gelooft, vergeving ontvangen. Als kind van God maak je een nieuwe start en blijf je dicht bij Jezus.


  YOUTHFORCHRIST☻

  MEIDENWERK KANAALEILAND☻
  10 februari☻
  Sinds de meidenmall haar deuren opende, inmiddels al ruim drie jaar terug, is
  Frouckje als vrijwilliger actief voor meiden uit haar wijk. De meidenmall bestaat
  inmiddels allang niet meer, maar Frouckje is doorgegaan met een clubje
  meiden, die haar hart hebben veroverd.
  ‘Als je als meisje opgroeit in Kanalen-
  eiland krijg je nogal wat voor je kiezen.
  Dat is voor mij absoluut een motivatie
  geweest’. Elke week stonden ze op de
  stoep. ‘Ik hoefde niet aan hen te leuren,
  zij leurden aan mij. Ik kon niet anders dan
  beantwoorden aan die vraag’.
  Toen de meidenmall stopte besloot
  Frouckje samen met een buurvrouw een
  meidenclub te draaien. Deze groep is
  inmiddels uitgebreid naar twee groepen
  en haar team is versterkt met zes nieuwe
  vrijwilligers. Op onze beurt kijken wij dankbaar terug
  op de periode dat we met Frouckje heb
  ben mogen werken. Het is fantastisch
  om te zien hoe ze, door haar hart te vol
  gen en haar handen uit de mouwen te
  steken, een team heeft opgezet die het
  mogelijk maakt dat het meidenwerk in
  Kanaleneiland blijft voortbestaan

  postimage

  YOUTH FOR CHRIST
  EEN IJZERSTERKE BOODSCHAP OVER SEXTING☻
  24 januari☻
  Steeds vaker versturen jongeren zelfgemaakte naaktfoto’s en blootfilmpjes via hun mobiele telefoon. Van de 1000 scholieren hebben 250 jongeren ooit zo’n zelfgemaakt naaktfilmpje of -foto gemaakt via hun smartphone. Zeker 600 jongeren hebben wel eens beelden ontvangen.
  Dit fenomeen heet ‘sexting’. Soms worden die beelden via sociale media razendsnel verder verspreid. Jongeren van jongerencentrum The Mall Gorinchem hebben hier een keiharde track over gemaakt met een ijzersterke boodschap. Kijk en luister!


  HUISVANBELLE

  TIJD OM DE WERELD TE REDDEN☻
  10 februari☻
  Zielig hoor voor al die mensen, denk je nu. Maar wat kan ik daar nou weer aan doen? Ik heb geen tijd (en stiekem ook geen zin) om de wereld te redden, ik heb het al druk genoeg! Ik ben maar klein en nietig, ik kan toch niet veel betekenen…
  Denk eens goed na! Het zit in de kleine dingen namelijk. Koop eens een zak appels voor een dakloze, nodig een oud omaatje eens uit voor de koffie, stop eens een extra briefje in de collectezak. Mogelijkheden genoeg! Bovendien heeft bijna iedere gemeente wel een vrijwilligersorganisatie waarin je kan worden uitgezonden als vrijwilliger naar de Voedselbank bijvoorbeeld. Open je ogen en zie hoeveel mogelijkheden je hebt om jouw steentje bij te dragen!

  SLUIT JE OGEN VOOR ONRECHT☻ 10 februari☻ Het nieuwe jaar is al weer even bezig. Hoe zit het met je goede voornemens? Misschien heb je wel besloten dat het nu echt tijd wordt om gezonder te gaan eten. Of denk je aan je examen, waar je dit jaar keihard voor gaat knallen. ZAPPEN LANGS ONRECHT. We lopen snel voorbij de zwerver die een krant verkoopt bij de ingang van de Albert Heijn. Als er op de televisie de zoveelste (natuur)ramp voorbij komt, zappen wij snel naar een andere zender. Verhalen van duizenden meisjes die van dezelfde leeftijd zijn als wij, maar waar hun toekomst bij het plezieren van mannen ligt. En hoe zit het met de ouderen mensen, die afgelopen kerst alleen thuis hebben gezeten? “Voorwaar, Ik zeg u, in zoverre gij dit aan één van deze Mijn minste broeders gedaan hebt, hebt gij het Mij gedaan” ( Matt. 25:40 en 45). Ik schaam me altijd als ik de gelijkenis in Mattheus 25 gelezen heb. Heb ik de hongerige een warme maaltijd aangeboden? Heb ik de daklozen een warm huis gegeven? Want dat is wat Jezus hier bedoeld. Als wij straks voor Zijn Troon komen te staan, maken die paar kilo’s meer of minder dan nog uit? Zal God je beoordelen op hoeveel geld je dit jaar hebt bespaart? Nee! Al wat telt is of je Jezus alle eer hebt gegeven in je leven. En zoals in de tekst hierboven staat, eer je Hem door je naasten de dienen.

  www.huisvanbelle.nl


  DAG WEETJES♠♠

  Ik had de nacht Kerstmis bezocht. Het was een krachtige Kerstboodschap. Enkele mensen zijn op deze Kerstnachtdienst tot bekering gekomen. Na de dienst werden we bediend van een hapje en een drankje. Het een zeer gezegende nacht Kerstdienst geweest.


  Over mijzelf
  Ik ben Patricia, en gebruik soms ook wel de schuilnaam tipatri.
  Ik ben een vrouw en woon in Noord-Holland () en mijn beroep is .
  Ik ben geboren op 24/03/1957 en ben nu dus 60 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: Breien, haken, movies, lezen, fietsen, uitgaan, kerk bezoek, Bijbelstudies, seminar, conferentie.Ik leid dagelijks een gebedsleven ook voor andere mensen.
  Van harte welkom bloglezers en kijkers. Ik heb reeds twee andere blogs op seniorennet. Ik wens meerdere onderwerpen te delen. Ik heb geen ruimte meer op de twee vorige blogs. Op deze blogs kun je veel meer bekijken en lezen over verscheidene christelijke

  BEAM/GELOVEN☻

  BEAM/GELOVEN

  DOOR DE BIJBELSCHOOL KONDEN WE ELKAAR LOSLATEN☻
  16 februari☻
  Eline (23) en Judie (23) kennen elkaar al vanaf hun elfde. Ze doen alles samen: naar school, profielwerkstuk maken, naar de kerk. Ze laten zich zelfs samen dopen. Maar als ze gaan samenwonen, dreigt het mis te gaan. Eline en Judie ontmoetten elkaar tijdens een boswandeling die ze samen met hun ouders maakten. Judie: “Ik zat in groep 8 en Eline zat al op de middelbare school. Eline gaf mij tips en vertelde me wat ik kon verwachten.” De moeders van Eline en Judie hadden elkaar leren kennen bij een gebedsgroep. Ze konden het goed met elkaar vinden en hun vaders werden beste vrienden. Eline: ‘’Al snel maakten onze ouders plannen om samen op vakantie te gaan naar de Herstelweek (een christelijke conferentie). Dit werd onze jaarlijkse, gezamenlijke vakantie. We gingen ook met de families op vakantie naar Frankrijk en Zwitserland.’’Judie: “Op een gegeven moment kwam Eline bij mij in de kerk terecht. We zaten in dezelfde jeugdgroep, gingen samen naar ‘bidden en vasten’ bijeenkomsten en organiseerden bidstonden in de kerk.” De bidstonden hielden op en Eline en Judie vonden dit jammer.
  Eline: “We zijn toen samen doorgegaan met ‘Jezustijd’. Judie had een omgebouwde garage, waarin een gebedskamer van was gemaakt. We spraken af om daar iedere avond te gaan bidden, Jezus te zoeken en Bijbelstudie te doen.’’ Drie maanden lang spraken Eline en Judie elke avond af. Judie: ‘’We waren samen een keer voorbede aan het doen, toen we er na een uur achter kwamen dat alle ramen openstonden en heel de buurt mee kon luisteren, haha!” Eline en Judie kregen sterk het gevoel dat ze het boek Hooglied moesten gaan bestuderen. Eline: “Daar heb ik veel uit mogen leren en dat heeft een stukje onzekerheid bij mij weggenomen. We voelden God en dachten: dit is zijn aanwezigheid.”

  BEAM☻

  IK BEN VERLIEFD OP MEZELF☻
  16 februari☻
  Ik ben wonderbaarlijk gemaakt, zegt de Bijbel. Toch kreeg ik geen bos bloemen op Valentijnsdag en heb ik vaak als enige in mijn vriendengroep geen vriendje. Wat doe ik verkeerd? Ik word er elke dag aan herinnerd door mijn moeder en mijn beste vriendinnen. Het is zelfs gegraveerd in mijn brein: “…for I am fearfully and wonderfully made…” (Psalm 139:14). Toch vond ik het lange tijd lastig om deze woorden te geloven. Ik twijfelde enorm aan mezelf, vooral omdat ik vaak het enige meisje in mijn vriendengroep was dat geen vriendje had. Ik kreeg het gevoel dat ik het buitenbeetje was, het lelijk eendje uit de groep, omdat er niemand was die van me hield of mij een bos bloemen gaf op Valentijnsdag. Soms kreeg ik de tip dat ik mijn haar anders kon doen. Om het in plaats van mijn saaie vlechten misschien een keer te stijlen of lekker wild mijn krullen showen, zoals de andere meisjes in mijn klas. Als ik er nu aan terugdenk, vraag ik me af waarom iemand dat zou zeggen. Waarom moet ik mezelf veranderen, zodat ik zichtbaarder word? Ik was blij met mijn vlechten en eerlijk is eerlijk, ze wisten niet half hoeveel werk het was om het door de wind te kunnen laten waaien. Stiekem was ik benieuwd hoe het zou zijn als ik gewoon mezelf kon zijn.


  Blog als favoriet !

  moederschap

  MOEDERS: PERFECT, GOED GENOEG,OF...☻ 16 februari☻ Ik denk dat er geen baan te vinden is waar werknemers zoveel waarde hechten aan de kwaliteit van hun werk, en zichzelf tegelijkertijd zo vaak zien mislukken, als in het moederschap. Voor veel dingen in het leven geldt: wat je erin stopt, dat komt eruit. Hoe meer je studeert en hoe harder je werkt, hoe beter je wordt. Maar zo gaat het niet met moederschap. Ik ben tenminste nog nooit een moeder tegen gekomen die zei: ‘ik heb er voor gestudeerd en hard voor gewerkt en nu ben ik heel goed in het moederschap’. Integendeel. Hoe komt dat toch? Moet je als moeder perfect zijn? Wanneer ben je goed genoeg? Veel moeders worstelen. Ze doen van alles om een goede moeder te zijn, maar het lukt zo vaak niet. Ik geloof dat daar een trend in de bespeuren valt. Ik lees artikelen, blogs en boeken die gaan over ‘goed genoeg moederschap’ en over ‘loslaten’. Moeders durven te zeggen dat ze het vaak niet goed doen en lijken gezamenlijk de conclusie te trekken dat het met minder óók wel kan. Sterker nog: ‘minder’ lijkt wel het nieuwe perfect te worden!Bron:elkedagnieuw

  opvoeden

  MEER DAN KINDERBIJBEL♥ 16 februari♥ De blog 'christelijk opvoeden' kun je omschrijven als een handreiking voor ouders die hun kinderen met behulp van Gods Woord, de Bijbel, willen opvoeden. Op het weblog vind je praktische tips als 'waar moet een goede kinderbijbel aan voldoen' maar ook verschillende dilemma's van het ouderschap worden besproken als 'hoe kan ik meer tijd doorbrengen met mijn kinderen'. Op het blog is ook een lijst met boeken te vinden waar ouders hun voordeel mee kunnen doen. Wendy Born is de oprichtster van het blog. Haar motivatie om te bloggen omschrijft ze als volgt: 'Het is belangrijk om kinderen te helpen op de weg naar volwassenheid en zelfstandigheid, maar dit alleen is niet voldoende. Wij hebben onze kinderen als een geschenk van God gekregen en ik denk dat wij als ouders een bepaalde verantwoordelijkheid hebben gekregen en in de opvoeding het evangelie centraal moeten stellen. Het opvoedingsproces is veel meer dan dat je je kind steeds vertelt wat het moet doen en denken. Het betekent dat je moet investeren in je kind, in een open en eerlijke communicatie die de betekenis en het doel van het leven aan het licht brengt. Je moet niet de weg wijzen als een bord dat langs de weg staat, maar als een gids die met de reizigers meeloopt. Als ouders kun je een gids zijn en hen naar de Here Jezus leiden.'Bron:eo

  moedergeluk

  MOEDERGELUK☻ 30 januari☻ Ik geloof dat het leven van een moeder op tuinieren lijkt. Het is prachtig! Wat een zegen dat de Heere me een man heeft gegeven om lief te hebben en mee samen te zijn. Kinderen om te koesteren, voor te zorgen, op te voeden en van te genieten. En een huis om een thuis van te maken. Ik houd zielsveel van onze kinderen. Ik geniet intens van hun lachjes, eerste stapjes en gesprekjes. Ik zie hen opgroeien, ontwikkelen, leren. Een eerste verjaardag, een kleverig kusje op mijn wang, een knutselwerkje speciaal voor mama, uitgestrekte armpjes vanuit een ledikant, leren praten, fietsen, lezen. Het maakt me blij, trots, gelukkig. Dat zijn de leuke momenten van het leven als moeder. Maar er zijn ook andere momenten. Dagen dat ik uitkijk naar het moment dat mijn man thuis komt zodat ik het niet meer alleen hoef te doen. Dagen waarop ik een zucht van verlichting slaak als de kinderen in bed liggen en ik ein-de-lijk rust heb. Dagen waarop ik medelijden heb met mezelf omdat de kinderen ruzie maken, omdat de stapel was maar niet kleiner wordt, of omdat de kinderen wéér niet luisteren. Dagen dat ik me realiseer dat ik mijn man meer als huisgenoot behandel, of als collega, dan als mijn echtgenoot. Het was aan het einde van zo’n dag dat ik ergens de uitspraak las:

  vrouw

  ROEPING EN VERWACHTING☻ 30 januari☻ Voor ons leven als vrouw en moeder kunnen we nergens meer leren dan in de Bijbel. In Gods Woord lezen we wat Zijn wil is voor ons hart en ons leven. Het lijkt misschien niet makkelijk om die Bijbelse principes toe te passen op ons, vrouwen van nu. Maar hoewel ons leven, onze ideeën en onze gedachten gevormd zijn door de tijd waarin we leven, maakt dat de Bijbelse boodschap niet minder waar. Dit boek wil je laten zien, geholpen door de levensverhalen van vier vrouwen uit de Bijbel, wat de betekenis van onze Bijbelse roeping is voor jonge vrouwen vandaag. Waar roept de Heere ons toe in ons huwelijk, in de opvoeding van onze kinderen, in ons huis en in ons hart? Wat zaaien we in onze moedertuin? Hoe zorg je voor de plantjes? Ik hoop dat je door het lezen geïnspireerd en bemoedigd zal worden. Maar vooral hoop ik dat je blik tijdens het lezen steeds wordt meegevoerd naar boven. Wie tomaten zaait en alles doet wat je doen moet om tomaten groot te brengen, is afhankelijk van zon en warmte. De zon en de temperatuur hebben we zelf niet in de hand. Als de zomer nat en koud is oogst je geen roodzoete tomaten. Geen enkel moestuinboek geeft een succesgarantie. We zijn ondanks al onze eigen inspanningen afhankelijk van Gods zorg en zegen. In de tuin en in ons leven. De Heere zegent ons, rijkelijk, onverdiend. Opdat we ons verwonderen! Bron:elkedagnieuw.nl


  GOD

  EEN GEWORTELD GELOOF HOUDT OOK STAND ALS HET MOEILIJK IS☻
  16 februari☻
  Martine Vonk is één van de schrijvers van de veertigdagenkalender. Ze houdt zich op een heel letterlijke manier bezig met wortelen. In haar ecowijk houdt ze namelijk samen met andere bewoners een tuin bij. Maar ook geestelijk spreekt het thema haar aan: "Ik hoop iedere dag weer verder te wortelen in God en vandaaruit radicale keuzes te maken in tijd, geld en goed." Martine geeft een kijkje achter de schermen van de veertigdagenkalender.
  Martine: "Verdiepen in Gods woord en vasten maken je geloof steviger, het krijgt een steviger fundament. Het Latijnse woord voor wortel is radix, daar is ook ons woord ‘radicaal’ van afgeleid. En radicaal gebruiken we ook in de zin van: ergens helemaal voor gaan. Een stevig fundament kan leiden tot radicale keuzes in levensstijl: kiezen voor rechtvaardigheid, eerlijk delen. Jezus liet dat heel goed zien toen hij op aarde was."
  "Wortelen is ook belangrijk om stevig te staan in je geloof. Veel mensen pikken hier en daar wat van verschillende religies en opvattingen. Dat geeft een potpourri aan ideeën en gedachten, maar is vaak niet geworteld, het kan zomaar weer veranderen. Een geworteld geloof houdt ook stand als het moeilijk is. Daar kun je op terugvallen wanneer je te worstelen hebt met vragen en gebeurtenissen in je leven."

  GOD
  ZEGEN HEN DIE HET ALLANG HEBBEN VERKLOOT☻
  16 februari☻
  ‘Zegen hen die het dit jaar allang hebben verkloot, of die de overkant haalden met de hakken over de sloot’. In deze zesde en laatste column in de reeks bidt Matthijs de kijker een bijzondere zegen toe.
  Hoewel kerkdiensten enorm kunnen verschillen in vorm, eindigen ze toch veelal hetzelfde: met het meegeven van de zegen van God. Matthijs geeft een eigen draai aan deze eeuwenoude traditie en moedigt hierin aan tot actie. ‘Zegen hen die ze ontmoeten op hun reis, want zonder Uw zegen is het zonde van hun tijd.’

  GOD

  ZO OVERLEEF JE ALS VERVOLG CHRISTEN ZONDER BIJBEL☻
  16 februari☻
  Bidden voor vervolgde christenen is belangrijk. In deze video bespreekt Rik met Ruud Kraan, directeur van Open Doors, de 12 ontdekkingen van de vervolgde kerk. In deze video: woord en gebed.
  De Bijbel, het woord van God, is 'super belangrijk'. Anne van der Bijl zat op de Bijbelschool, vroeg zich af of er achter het IJzeren Gordijn geen jongeren zaten. Hij vroeg aan ze of ze daar een Bijbel hadden. Het antwoord bleek 'nee' te zijn. “We proberen er alles aan te doen dat iedereen zo'n Bijbel kan krijgen.” Het verspreiden van Bijbels aan vervolgde christenen, is hun roeping, de bron van waaruit ze leven. “Als je dat dat niet zou ontdekken, hebben, hoe groei je dan?”
  Het gebeurt ook dat de pastor de enige is in het dorp die kan lezen en schrijven, bijvoorbeeld in India. Vanuit een verder verleden, zijn verhalen bekend van mensen die de Bijbel overschreven. “Wat ik van vervolgde christenen leer, is hoe kostbaar het voor hen is. Zij moeten de Bijbelteksten uit hun hoofd leren. In een gevangenis hebben ze geen Bijbel meer, maar dan zit het wel in hun binnenste geplant.”Bron:cip


  NIEUWS

  abortus

  AMSTERDAM HEEFT WEER EEN ABORTUS KLINIEK☻ 6 februari☻ Amsterdam heeft vanaf volgende week weer een abortuskliniek. Op maandag 12 februari opent Stichting Abortuskliniek Amsterdam de deuren op de Sarphatistraat, op dezelfde locatie waar eerder de Amsterdamse vestiging van CASA zat. Begin november werd bekend dat abortuskliniek CASA failliet was verklaard. De vestiging in Rotterdam kreeg in december een doorstart onder de vleugels van Gynaikon Klinieken. Vier andere afdelingen gingen definitief dicht. SAA benadrukt dat geen sprake is van een doorstart van CASA Amsterdam. Stichting Abortuskliniek Amsterdam is een zelfstandige stichting, die een vergunning heeft gekregen voor het afbreken van ongewenste zwangerschappen tot achttien weken.Bron:refdag

  koopzondag

  CULEMBORG HALVEERT AANTAL KOOPZONDAGEN☻ 6 februari☻ De ondernemersvereniging in Culemborg stopt met de maandelijkse koopzondag. Er is te weinig animo van het winkelend publiek. Ook is er een aantal ondernemers dat om principiële redenen de deuren op zondag niet wil openen. De ondernemersvereniging heeft ruim drie jaar proefgedraaid met een openstelling op elke laatste zondag van de maand. De hoop was dat alle ondernemers mee zouden doen, maar het aantal ondernemers dat de zaak wilde openen nam af tot onder de 60 procent. Dan heb je de klanten te weinig te bieden, vindt het bestuur. Daarom wordt er voortaan nog maar op zes koopzondagen ingezet, meldde Omroep Gelderland maandag. „We zien dat veel mensen naar Nieuwegein, Utrecht en Den Bosch gaan”, vertelt Kees Boelhouwer, voorzitter van de ondernemersvereniging. „Dat kost omzet voor de winkelier.” Voortaan organiseert de vereniging alleen nog maar koopzondagen rond evenementen. Daar is wel behoefte aan, blijkt uit een enquête onder de winkeliers. Individuele winkeliers mogen vanaf nu nog wel zelf mogen beslissen of ze op zondag opengaan, maar daar geeft de ondernemersvereniging geen ruchtbaarheid meer aan. Het gemeentebestuur van Culemborg zegt het besluit van de vereniging jammer te vinden, maar benadrukt dat het een keus is van de winkeliers zelf. Bron:refdag

  refoschool

  NIEUW INITIATIEF VAN REFOSCHOLEN OM MENSEN TE WERVEN♣ 6 februari♣ Zeven reformatorische scholen voor voortgezet onderwijs nemen samen met Driestar hogeschool het initiatief om meer mensen te werven voor het voortgezet onderwijs. Vorige week lanceerden ze hun nieuwe website. Het project richt zich op mensen die zich willen oriënteren op leraar worden in het voortgezet onderwijs, van zogenaamde zij-instromers of switchers tot havo-leerlingen die zich afvragen of het onderwijs iets voor hen is. Via een route op de website vind je filmpjes en verhalen van verschillende docenten die nu op een van de scholen werken. Er zijn antwoorden te vinden op de eerste vragen die we veel horen: Wat zijn de taken van een docent? Welke bevoegdheid heb ik nodig? Wat ga ik straks verdienen? Uiteindelijk kunnen potentiële docenten contact zoeken met een school in de buurt om zich vrijblijvend te oriënteren op het vak van leraar. Speciaal voor deze doelgroep organiseren de scholen in februari twee informatieavonden voor zij-instromers. Bron:cip

  PUNTUIT

  ALSJEBLIEFT NOG EEN 11E TIP OVER COMMUNICATIE IN JE RELATIE☻ 30 januari☻ Want? "Spreken met God geeft zachtheid en nederigheid in de relatie.Het huwelijk is een werkplaats waar God en Zijn Geest aan het werk is. Als God ons oproept om God boven alles en de naaste als onszelf lief te hebben, dan is het huwelijk een goede plek om dat te leren. Doordat je bidt met elkaar ontstaat er vertrouwen op hartsniveau. Je deelt alles wat er in je hart is met God en de ander mag daarbij zijn! Je wilt God danken om wat Hij geeft. Hij heeft jou je man of vrouw gegeven om samen voor Hem te leven. En je vraagt aan God of Hij jou en je partner wil leiden in het leven van elke dag." Anders? "Als God niet de bron van onze liefde is, zullen wij het met de menselijke liefde moeten doen. Deze menselijke liefde is er gelukkig wel, maar wij vinden het vaak moeilijk om onvoorwaardelijk lief te hebben. Dan vragen we: “Maak mij gelukkig” in plaats van “Ik wil jou gelukkig maken”. Het geloof in God relativeert het huwelijk; we hoeven niet alles uit onze partner te halen. Hij of zij is uiteindelijk niet degene die ons gelukkig gaat maken. Dat kan God alleen." Bijbeltekst van Jeanette hierbij: Zefanja 3:17. "De HEERE, uw God, is in het midden van u, een Held, Die verlossen zal; Hij zal over u vrolijk zijn met blijdschap, Hij zal zwijgen in Zijn liefde, Hij zal Zich over u verheugen met gejuich."


  KATHOLIEKE NIEUWS

  babel

  JAPANSE KUNSTENAARS OPENEN TOREN VAN BABEL☻ 6 februari☻ De fameuze Japanse mangaka (stripkunstenaar) en filmmaker Katsuhiro Otomo opent op 9 februari samen met collega Kosuke Kawamura de tentoonstelling ‘BABEL - Oude meesters terug uit Japan’ in Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. Daarvoor hebben de twee Japanners gezamenlijk een extra kunstwerk geleverd. ‘BABEL’ is een expositie van werk van Nederlandse meesters uit de vijftiende en zestiende eeuw, die vorig jaar in Japan te zien was. Een van de topstukken is De Toren van Babel van Pieter Bruegel. Het Japanse duo vroeg zich af hoe de binnenkant van de Toren van Babel eruit zou kunnen zien en wat zich daar zou kunnen afspelen. Dat leidde tot hun werk Inside Babel, dat een inkijk biedt in de toren en nu in Rotterdam onderdeel is van ‘BABEL - Oude meesters terug uit Japan’. De kunstenaars maakten er circa 25.000 beeldbewerkingen voor. Bruegel verbeeldde het beroemde Bijbelverhaal over de overmoedige mens die een toren tot in de hemel dacht te kunnen bouwen, een hovaardij die met de Babylonische spraakverwarring werd bestraft. Van De Toren van Babel bestaan drie versies: een is in bezit van Museum Boijmans Van Beuningen, een ander van Kunsthistorisches Museum (Wenen); waar de derde zich bevindt is onbekend. bisschop-

  BISSCHOP DEN BOSCH BERISPT PRIESTER VOOR AANNEMEN GELD☻ 6 februari☻ Het bisdom Den Bosch heeft een 37-jarige priester berispt voor het aannemen van grote sommen geld van een diepgelovige, hoogbejaarde vrouw. Dat bevestigt het bisdom na berichtgeving dinsdag in de Volkskrant. De 89-jarige vrouw is nog volledig bij haar verstand. In de krant zegt ze dat het om een privézaak gaat, waar verder niemand iets mee te maken heeft. Haar neef zocht de publiciteit toen hij als haar gevolmachtigde ontdekte dat er voor zeker een ton aan giften aan de priester waren betaald. Het familielid spreekt van indoctrinatie. Het bisdom heeft de priester een officiële waarschuwing gegeven. "Hij heeft toegezegd dat hij geen giften van de vrouw meer zal aannemen", aldus een woordvoerder dinsdag in een reactie. Hij benadrukt dat er al geruime tijd geen sprake meer is van een pastorale relatie. "Het is nu een onderlinge vriendschap. De priester ontving het geld als privépersoon en niet uit hoofde van zijn functie." De priester wil volgens de woordvoerder niet zeggen waar het geld aan is besteed. "Maar gezien de hoogte van de bedragen en omdat het niet past bij de priesterlijke spiritualiteit is nu deze maatregel genomen."Bron:nu.nl hosties

  KATHOLIEKE KERK STAAT GEEN GLUTENVRIJE HOSTIES TOE☺ 6 februari☻ Glutenvrij brood is bij de Eucharisatie in de katholieke kerk niet toegestaan. Daaraan herinnerde het Vaticaan in een brief die zaterdag aan alle bisschoppen is gestuurd. Hosties die geen gluten bevatten, zijn voor de kerk "ongeldige materie", zo werd zondag bekend. Hosties moeten worden gemaakt van ongedesemd brood en uit zuiver tarwemeel bestaan. Voor mensen met coeliakie, een stofwisselingsziekte veroorzaakt door een glutenintolerantie, mag een uitzondering gemaakt worden. Deze kerkgangers mogen een hostie eten met minder gluten. Geheel glutenvrij is echter niet toegestaan. De hostie mag geen andere ingrediënten dan tarwe bevatten. In sommige supermarkten en op internet worden glutenvrije hosties verkocht. Met de brief wil paus Franciscus het gebruik van deze hosties tegengaan.Bron:nu.nl

  migranten

  GELOOF IS GEEN GEPASSIONEERD STATION♥ 24 januari♥ “Ik ben geneigd het idee dat Nederland steeds verder seculariseert een halt toe te roepen.” Dat zegt Kim Putters, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP), in weekblad Elsevier. Hoewel de meeste Kerken al jaren met dalend kerkbezoek te kampen hebben, zijn mensen volgens de SCP-directeur wel degelijk met allerlei vormen van zingeving bezig. “Ze noemen zich ook gelovig.” Putters wijst ook op het feit dat er momenteel meer christelijke dan islamitische migranten Nederland binnenkomen, “uit Syrië, Ghana, Roemenië en Bulgarije”, en dat er op veel plekken migrantenkerken worden gesticht. Autochtone Nederlanders zijn volgens Putters vaker buiten de structuur van een Kerk met hun geloof bezig. Ze belijden het volgens hem echter wel degelijk. “Het geloof is zeker geen gepasseerd station.” De Stichting samen kerken in Nederland schat het aantal christelijke migranten in ons land op ongeveer 800.000.In het bisdom Rotterdam vormen katholieken van buitenlandse afkomst ongeveer 20% van het aantal gelovigen.In hetzelfde artikel noemt bisschop Jos Punt van Haarlem-Amsterdam de katholieken van buitenlandse afkomst “een zegen van de Wereldkerk”. technisch

  ONDERNEMERS MOETEN WELZIJN EN INTEGRALE ONTWIKKELING NASTREVEN☻ 24 januari☻ Paus Franciscus heeft een boodschap gestuurd naar de politieke en economische leiders van het Wereld Economisch Forum in het Zwitserse Davos. In een boodschap aan het Wereld Economisch Forum in het Zwitserse Davos vraagt paus Franciscus de belangrijkste ondernemers ter wereld om zich daadwerkelijk in te zetten voor de menselijke waardigheid, integrale ontwikkeling en een gezinsvriendelijk beleid. Richt uw kompas op authentieke waarden. Verwerp de wegwerpcultuur en streef naar positieve verandering, het scheppen van werk, respect voor het arbeidsrecht en de bestrijding van corruptie. De paus stelt vast dat nieuwe technologieën eerder leiden tot een versplintering van staten en instellingen. Technologische vernieuwingen, maar ook kunstmatige intelligentie en robotica, moeten ten dienste staan van de mensheid en de bescherming van ons gemeenschappelijke huis. We kunnen niet onverschillig blijven voor de miljoenen mensen wiens waardigheid wordt aangetast. Bron: I.Media


  TWITTER HET GELOOF  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!