hondenrassen
Zoeken in blog


Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 


agenda

Belangrijke data in mijn agenda


Een interessant adres?


Rondvraag / Poll
deze blog vind ik
heel leuk
leuk
niet leuk
helemaal niet leuk
Bekijk resultaat


Mailinglijst

Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.



Welkom op mijn blog!


Over mijzelf
Ik ben rottiers t, en gebruik soms ook wel de schuilnaam adinda.
Ik ben een vrouw en woon in ham (belgie) en mijn beroep is overlevingspensioen.
Ik ben geboren op 31/03/1961 en ben nu dus 62 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: dieren , handwerk.

Foto

dieren
28-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

FRANSE BULLDOG

RAS LAND VAN HERKOMST OORSPRONKELIJKE NAAM ANDERE NAMEN
Kleine Molossers Frankrijk Bouledogue Français Franse Bull
HOOFD

Erg stevig, breed, vierkant met plooien en rimpels.  Brede, bijna platte schedel.  Zeer gewelfd voorhoofd.  Zeer geprononceerde stop.  Kort aangezicht, met stompe neus.  Neusbrug met concentrische plooien.  Brede neusspiegel met wipneus.  Dikke, zwarte lippen.  Brede, vierkante, krachtige kaken.  Gematigd vooruitstekende onderkaak (prognatie).

OGEN

Rond, tamelijk groot, iets uitpuilend, donker gekleurd.  Zwarte oogleden.

OREN

Rechtop, middellang, breed aan de basis en rond aan de punt                  (zgn. "vleermuisoren").

GEWICHT

8 tot 14 kg.

LICHAAM

Gedrongen, zeer gespierd.  Bovenlijn komt geleidelijk omhoog tot ter hoogte van de lendenen.  Korte hals zonder keelhuid.  Cilindervormige borst.  "Tonvormige" ribben.  Brede rug.  Korte lendenen.  Hellende croupe.  Opgetrokken buiklijn.

KARAKTER - EIGENSCHAPPEN -OPVOEDING

De Franse Bulldog is actief, moedig, koppig en heeft een gehard karakter.  Het is een goede waakhond.  Hij is erg aanhankelijk en gevoelig.  Een plezierig gezelschap die veel aandacht en genegenheid vraagt.  Hij is lief voor kinderen, maar vrij agressief tegenover zijn soortgenoten.  Hij moet vanaf het begin consequent en met overtuiging, maar ook met kalmte worden opgevoed.

LEDEMATEN

Dikke, korte voorbenen.  Iets langere achterbenen.  Iets langere achterbenen.  Ronde, iets naar buiten gedraaide kattenvoeten.

STAART

Van nature kort, dik aan de wortel, knobbelig of gebogen en spits toelopend naar de punt.

VACHT

Kortharig, dicht, glanzend en zacht.

VERZORGING

Het is een echte stadshond en past zich goed aan het leven in een appartement aan.  Tijdens het uitlaten mag hij niet aan de riem trekken, anders zou hij een verkeerd gangwerk kunnen ontwikkelen.  De Franse Bulldog verdraagt het slecht om van zijn baas gescheiden te worden.  Hij kan niet tegen de hitte, de warmte verergert de ademhalingsproblemen door zijn te korte neus.  In de ruiperiode is dagelijks borstelen noodzakelijk.  Elke twee maanden wassen is aan te bevelen.  De conditie van de ogen en de huidplooien in het gezicht moeten regelmatig gecontroleerd worden.

KLEUR

- Gestroomd: roodbruin (fawn) met zwarte dwarsstrepen.  Mengeling van zwarte en rode haren.  Enkele witte haren op de borstkas en de kop zijn toegestaan.

- Wit gestroomd, zgn. kwartelkleur: gestoomde vacht met opvallende spikkels.  Witte ondergrond met gestroomde vlekken.  De effen witte vacht valt onder de kwartelkleur.
SCHOFTHOOGTE

25 tot 35 cm.

GEBRUIK

Gezelschapshond.  Waakhond.



hierbij 2 foto's van 2 zusjes mix franse bulldog - shi-tzu



28-06-2011, 23:09 geschreven door adinda

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

FRANÇAIS

RAS LAND VAN HERKOMST OORSPRONKELIJKE NAAM ANDERE NAMEN
Lopende Honden Frankrijk Chien Français Français blanc et noir
Français tricolore
Français blanc et orange
HOOFD

Vrij groot en lang.  Licht gewelfde schedel.  Geringe stop (uitgesproken in de Français tricolore en de français blanc et orange).  Licht gewelfde neusbrug.  Bovenlippen bedekken de onderlip.  Neusspiegel zwart of oranjeachtig bruin in de blanc et orange.

geen foto aanwezig
OGEN

Donker.

OREN

Iets draaiend, bijna tot de basis van de neus reikend indien gestrekt.

GEWICHT

Ongeveer 30 kg.

LICHAAM

Krachtig.  Vrij lange en sterke hals.  Borstkas hoger dan breed.  Licht gewelfde ribben.  Enigszins opgetrokken buiklijn.  Rug vrij lang en vlak.  Gespierde en stevig aangezette lendenen.

KARAKTER - EIGENSCHAPPEN -OPVOEDING

Dit zijn flinke, dappere honden die urenlang een flinke snelheid kunnen volhouden.  Met hun uitstekende stem en goede reukvermogen kunnen ze goed in meutes jagen.  ze gaan nauwgezet te werk.  Ze zijn gespecialiseerd in de jacht op hert.  Ze hebben een vastberaden baas nodig die ze als leider van de meute kunnen acceptereN.

LEDEMATEN

Sterke benen.

STAART

Vrij dik aan de basis en vrij lang, elegant gedragen.

VACHT

Vlak tegen het lichaam liggend, vrij dik en dicht.  Fijner in de tricolore.

VERZORGING

De Français leeft in kennels. ze hebben ruimte en beweging nodig.  Ze moeten regelmatig worden geborsteld, en er moet geregeld aandacht aan hun oren worden geschonken.

KLEUR

Blanc et noir: moet wit en zwart zijn, met een grote mantel of vrij grote zwarte vlekken.  Zwarte, staalgrijze of zelfs tan vlekken alleen op de benen. Licht vlek boven elk oog en lichte tan aftekeningen op de wangen, onder de ogen, onder de oren en bij de basis van de staart.  Net als bij de Gascon-Saintongeois is een "marque de chevreuil" (reekleurige aftekening op de onderkant van de dij) vrij algemeen.  De huid is wit onder wit haar en zwart onder zwart haar, soms met blauwe of bleekblauwe vlekken op de buik en binnenkant van de dijen.  Tricolore: wit en geelbruin of koperachtig tan met zwarte mantel.  Wolfsgrijs haar is toegestaan.  Blanc et orange: wit en citroengeel of wit en oranje, zolang het oranje niet te donker of te roodachtig is.  Witte huid met gele of oranje vlekken.

SCHOFTHOOGTE GEBRUIK

Jachthond.

Blanc et noir Reuen: 65 tot 72 cm.
Teven: 62 tot 68 cm.
Tricolore Reuen: 62 tot 72 cm.
Teven 60 tot 68 cm.
Blanc et orange 62 tot 70 cm.

 

 

 

28-06-2011, 23:06 geschreven door adinda

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

FOX TERRIËR

RAS LAND VAN HERKOMST OORSPRONKELIJKE NAAM ANDERE NAMEN
Grote en middelgrote Terriërs Groot - Brittannië Smooth Fox Terriër - Wire Fox Terriër Fox - 'Kuifje' Hond
HOOFD

Lang.  Vlakke schedel.  Onduidelijke stop.  De snuit versmalt naar de neus toe.  Stevige kaken met ruige haren.  Nooit volle kaken.

OGEN

Klein, rond en donker.

OREN

Klein, V-vormig.  De oorschelp is geplooid en valt naar voren tot tegen de wang.  Rechtopstaande oren moeten vermeden worden.

GEWICHT

Reuen : ongeveer 8 kg.

Teven : ongeveer 7 kg.

LICHAAM

Gedrongen.  Gespierde hals zonder keelhuid.  Duidelijke schoft.  Diepe borstkas.  Matig gewelfde ribben.  Korte, horizontale rug.  Krachtige en gespierde lendenen.  Rechte croupe.

KARAKTER - EIGENSCHAPPEN -OPVOEDING

De Fox Terriër is een rustieke hond met een groot weerstandsvermogen.  Hij is zeer energiek, snel, vol levenslust, kan niet stilzitten.  Hij is onverschrokken, moedig, temperamentvol en eigenzinnig.  Hij is vriendelijk met zijn baas en zacht met kinderen.  Het is een goede waker, alert en een blaffer.  De Fox Terriër is vaak agressief tegen soortgenoten en leeft moeilijk samen met andere diersoorten.  Een consequente maar zachte opvoeding is nodig.

 

LEDEMATEN

Gespierd, stevige botten.  Ronde, gesloten compacte voeten.  Dikke zoolkussens.

STAART

Hoog aangezet, vrolijk rechtop gedragen, noch op de rug, noch opgekruld, stevig en met een goede lengte.

VACHT

Twee variëteiten :

Draadharig : dicht, zeer stug aanvoelend, met een lengte van ongeveer 1,9 cm op de schouders en 3,8 cm op de schoft , de rug,  de ribben en de achterhand.  De haren op de kaken zijn ruig.  Ondervacht korter en zachter.

Gladharig : recht, vlak aan liggend, glad, stug, dicht en weelderig.

VERZORGING

Hij past zich aan het leven in de stad aan, maar hij heeft veel beweging nodig.  Als hij dit niet krijgt wordt hij nerveus.  Men mag hem niet opsluiten of vastbinden. Een wekelijkse borstelbeurt volstaat voor de gladharige variëteit, twee tot drie keer per week voor de draadharige variëteit.  Deze laatste moet eveneens twee tot drie maal per jaar getrimd worden.

KLEUR

Wit domineert : volledig wit, wit met wildkleurige (tan), zwarte of zwart en wildkleurige (black and tan) aftekeningen.  Gestroomde leikleurige, rode of leverkleurige vlekken zijn niet toegestaan.

SCHOFTHOOGTE

Reuen : gelijk of minder dan 39,3 cm.

Teven : iets minder groot dan de reu.

GEBRUIK

Jachthond. Waakhond.  Gezelschapshond.

28-06-2011, 23:04 geschreven door adinda

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

FOXHOUND

RAS LAND VAN HERKOMST OORSPRONKELIJKE NAAM ANDERE NAMEN
Lopende Honden Groot-Brittannië Foxhound Engelse Foxhound
HOOFD

Goed ontwikkeld, met een brede schedel.  Geringe stop.  Snuit relatief lang.

OGEN

Rond, bruin.

OREN

Hoog aangezet.  Middelgroot, breed en vlak hangend.

GEWICHT

30 tot 35 kg.

LICHAAM

Gebouwd voor snelheid en uithoudingsvermogen.  Lange, maar niet dikke hals.  Schouders niet zwaar.  Diepe borstkas en gewelfde ribben.  Goed gespierde achterhand.  Vrij lange lendenen.  Brede rug.

KARAKTER - EIGENSCHAPPEN -OPVOEDING

Deze robuuste, moedige, onvermoeibare en snelle hond is vechtlustig en kan 6,5 km in 8 minuten afleggen.  Hij kan een snelle galop urenlang volhouden.  Omdat zijn neus en stem relatief zwak zijn, houdt hij altijd zijn prooi in het zicht.  in Engeland is de jacht op vos zijn specialiteit, maar in Frankrijk jaagt hij op wild zwijn en hert.  Hij is zeer behendig in water.  Hij is niet echt een gezelschapshond.  Hij heeft een vastberaden baas nodig, die hij als leider van de meute kan accepteren.

LEDEMATEN

Lange benen, met stevige botten.  Ronde voeten met gesloten tenen.

STAART

Lang, iets naar binnen gebogen.

VACHT

Kort, dicht, hard en glanzend.

VERZORGING

Voor meutehonden is een kennel het meest geschikt.  Het binnenshuis leven is niet ideaal.  De Foxhound houdt er niet van om alleen gelaten te worden of om niets te doen.  Hij moet regelmatig worden geborsteld.

KLEUR

Driekleurig: wit en geelbruin met een zwarte mantel. 

Tweekleurig: wit en oranjeachtig geelbruin.

SCHOFTHOOGTE

Reuen: 58 tot 64 cm.

Teven: 53 tot 61 cm.

GEBRUIK

Jachthond.

28-06-2011, 23:03 geschreven door adinda

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

FLATCOATED RETRIEVER

RAS LAND VAN HERKOMST OORSPRONKELIJKE NAAM ANDERE NAMEN
Retrievers Groot-Brittannië Flatcoated Retriever Flatcoat
HOOFD

Lang, platte, redelijk brede schedel.  Lichte stop.  Lange en sterke kaken.

OGEN

Middelgroot, donkerbruin of hazelnootkleurig.  Ronde ogen zijn niet toegestaan.

OREN

Kleine, geheel tegen de kop liggende oren.

GEWICHT

Reuen: 27 tot 36 kg.

Teven: 25 tot 32 kg.

LICHAAM

Kort en rond.  Hals zonder keelhuid.  Diepe, vrij brede borst.  Korte, vierkante lendenen.

KARAKTER - EIGENSCHAPPEN -OPVOEDING

Deze hond met een zeer goed uithoudingsvermogen is robuust, levendig, zeer snel en erg energiek en wordt dan ook beschouwd als de "formule 1 onder de Retrievers".  Hij heeft een uitzonderlijke impuls, een zeer verfijnde neus en zwemt als een otter.  Naast de jacht in het open veld en het bos is hij vooral gespecialiseerd in het opsporen en apporteren van watervogels.  Hij is intelligent, aanhankelijk, vrolijk, zachtaardig en met zijn goede karakter is deze hond een geliefd gezelschapsdier.  Hij moet met kalmte, maar ook consequent worden opgevoed.

LEDEMATEN

Gespierd.  Stevige botten.  Ronde en sterke voeten.  Gesloten tenen.

STAART

Kort, recht, diep aangezet, vrolijk gedragen, maar nooit veel boven de rug.

VACHT

Dicht, met fijne tot middelfijne haren, zo vlak mogelijk.  Ledematen en staart zijn goed bevederd.

VERZORGING

Het is geen stadshond.  Hij heeft veel ruimte en beweging nodig.  Twee keer per week borstelen.  Regelmatig de oren controleren.

KLEUR

Uitsluitend zwart of leverkleurig.

SCHOFTHOOGTE

Reuen: 58 tot 61 cm.

Teven: 56 tot 59 cm.

GEBRUIK

Jachthond.  Blindegeleidehond.  Drugshond.  Gezelschapshond.

28-06-2011, 23:03 geschreven door adinda

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

FINSE LAPPENHOND

RAS LAND VAN HERKOMST OORSPRONKELIJKE NAAM ANDERE NAMEN
Arctische Waak en Herdershonden Finland Lapinkoïra Finse Lappenhond - Suomenlapinkoïra
HOOFD

Vrij kort.  Brede schedel.  Duidelijke stop.  Slanke, toelopende snuit.  Strakke lippen.

OGEN

Vrij ver uit elkaar.  Donker.

OREN

Recht overeind en naar voren gericht.  Nogal ver uit elkaar.

GEWICHT

Ongeveer 25 kg.

LICHAAM

Iets langer dan hoog.  droge, sterke hals.  Diepe borstkas.  Buiklijn licht opgetrokken.  Rechte, brede rug.

KARAKTER - EIGENSCHAPPEN -OPVOEDING

Deze rustieke, energieke en levendige hond is altijd waakzaam, maar toch kalm en gehoorzaam.

 Hij is wantrouwig te opzichte van vreemden en blaft snel.  Hij heeft een consequente opvoeding nodig.

LEDEMATEN

Sterke, gespierde benen.  Compacte stevige voeten.

STAART

Middellang.  Dik behaard en los gekruld over de rug gedragen.

VACHT

Middellang.  Recht, ruw en tamelijk vast tegen het lichaam gedrukt.  Dichte, zachte, dikke ondervacht.

VERZORGING

De Finse lappenhond heeft veel beweging en ruimte nodig. 

Regelmatig borstelen is aan te bevelen.

KLEUR

Alle kleuren zijn toegestaan.  De hoofdkleur moet domineren.  Aftekeningen in kleuren die afwijlen van de hoofdkleur zijn toegestaan op het hoofd, de hals, de borst, de benen en de punt van de staart.  Zwart met roodachtige tinten is ideaal.

SCHOFTHOOGTE

Reuen: 46 tot 52 cm.

Teven: 40 tot 46 cm.

GEBRUIK

Vee en schapenhoeder.  Jachthond.  Gezelschapshond.

28-06-2011, 23:02 geschreven door adinda

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

FINSE SPITS

RAS LAND VAN HERKOMST OORSPRONKELIJKE NAAM ANDERE NAMEN
Arctische Jachthonden Finland Suomenpystykorva Finse Spets.  Finse Vogelhond.
HOOFD

Middelgroot, droog, vosachtig.  Licht gewelfd voorhoofd.  Uitgesproken stop.  Strakke dunne lippen.

OGEN

Middelgroot en amandelvormig.  Donker van kleur.

OREN

Middelgroot, rechtop gedragen.  Uiteinden puntig.  Met fijne haren bedekt.  Erg beweeglijk.

GEWICHT

23 tot 27 kg.

LICHAAM

Bijna vierkant.  Diepe borstkas.  Buiklijn licht opgetrokken.  sterke, rechte rug.

KARAKTER - EIGENSCHAPPEN -OPVOEDING

Deze levendige, moedige en blije hond is zeer geliefd als gezelschapshond.  Zijn jachtinstinct wordt gebruikt om groepen vogels te vinden.  Het ras is zeer expressief en uit zich met een breed scala aan geluiden, waaronder "jodelen".  Zijn argwaan ten opzichte van vreemden maakt hem tot een uitstekende waakhond.  Deze gevoelige hond vereist een consequente maar toch zachtaardige opvoeding.

LEDEMATEN

Ronde voeten.  Sterke benen.

STAART

Stijf naar voren omlaag gekruld, tegen de dij aan gedragen.

VACHT

Kort op de kop en de voorkant van de benen.  Langer en recht op het lichaam, achterkant van de benen en staart.  Veel langer op de schouders, vooral bij de reu.  Korte, zachte, dichte, lichter gekleurde ondervacht.

VERZORGING

De Finse Spits kan zich makkelijk aan een huislijk leven aanpassen.  Tenminste als hij maar veel beweging buiten krijgt en niet voor langere perioden alleen wordt gelaten.  Dit ras is heel verzorgd.  Dagelijks borstelen is nodig, maar professioneel laten trimmen niet.

KLEUR

Roodbruin of geelrood op de rug.  Lichter op de wangen, onder de snuit, op de borst, buik, binnenkant van de benen, achterkant van de dijen en onder de staart.  Witte aftekeningen op de voeten en een smalle witte streep op de voorborst zijn toegestaan, evenals zwarte haren op de lippen en op de rug.

SCHOFTHOOGTE

Reuen:  44 tot 50 cm.

Teven: 39 tot 45 cm.

GEBRUIK

Jachthond.  Waakhond.  Gezelschapshond.

 

28-06-2011, 23:02 geschreven door adinda

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

FINSE BRAK

RAS LAND VAN HERKOMST OORSPRONKELIJKE NAAM ANDERE NAMEN
Lopende Honden Finland Suomenajokoïra Finse Stövare - Finskstövare
HOOFD

Waardig, vrij strak.  Licht gewelfde schedel.  Duidelijke achterhoofdsknobbel.  Stop niet erg geprononceerd.  Lange snuit.  Goed ontwikkelde neusspiegel.  Sterke kaken.

OGEN

Donker

OREN

Middellang, hangend.

GEWICHT

Ongeveer 25 kg.

LICHAAM

Langer dan hoog.  stevige, middellange hals.  Diepe borstkas.  Vrij goed gewelfde ribben.  Licht opgetrokken buiklijn.  Middellange, sterke en gespierde rug.  Goed ontwikkelde en krachtige croupe.

KARAKTER - EIGENSCHAPPEN -OPVOEDING

De Finse Brak is snel, energiek, rustik en evenwichtig, hij is onafhankelijk en heeft een groot uithoudingsvermogen.  Hij is een aangename gezelschapshond in de winter, als er niet wordt gejaagd.  Hij heeft een vastberaden eigenaar nodig.

LEDEMATEN

Goed gespierde benen.

STAART

Lang en toelopend naar het eind.  Meestal op rughoogte gedragen, of iets lager.

VACHT

Middellang, recht en vrij stug.

VERZORGING

Hij heeft ruimte en veel beweging nodig.  Hij moet regelmatig worden geborsteld.

KLEUR

Zwarte mantel.  Tan aftekeningen op hoofd, buik, schouders, dijen en verder op de benen.  Meestal witte aftekeningen op hoofd, hals, borst, onderbenen en staartpunt.

SCHOFTHOOGTE

Reuen: 55 tot 61 cm.

Teven: 52 tot 58 cm.

GEBRUIK

Jachthond.  Gezelschapshond.

 

28-06-2011, 23:01 geschreven door adinda

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

FILA BRASILEIRO

RAS LAND VAN HERKOMST OORSPRONKELIJKE NAAM ANDERE NAMEN
Molosser dogtype Brazilië Fila Brasileiro Fila - Braziliaanse Mastin
HOOFD

Groot vierkant, massief.  Lange schedel.  Onduidelijke stop.  Zware, brede en hoge snuit.  Brede neus.

Fila Brasileiro
OGEN

Middelgroot, amandelvormig.  Donkerkastanjebruin tot geel.  De onderste oogleden hangen dikwijls af.

OREN

Groot, dik, V-vormig, afhangend.

GEWICHT

Reuen: ten minste 50 kg.

Teven: ten minste 40 kg.
LICHAAM

Stevig, langer dan hoog.  Zeer zware hals met keelhuid.  Schoft iets lager dan de croupe.  Brede en diepe borstkas.  Dikke, losse huid.  Brede, lange en schuine croupe.

KARAKTER - EIGENSCHAPPEN -OPVOEDING

Moedig, onstuimig, vastberaden, dapper.  De Fila Brasileiro is kalm, zelfverzekerd, gehoorzaam aan zijn baas en zeer verdraagzaam met kinderen.  Hij is wantrouwig tegenover vreemden en heeft een consequente opvoeding nodig.

LEDEMATEN

Zware botten.  Stevige voeten.  Tenen goed gewelfd.  Zwarte nagels.

STAART

Breed aan de basis, wordt dunner naar het uiteinde toe, reikt tot aan het spronggewricht.

VACHT

Kort, dicht, zacht en vlak aanliggend.

VERZORGING

Deze hond past zich slecht aan het stadsleven aan.  Hij heeft veel ruimte en beweging nodig.

KLEUR

Alle uniforme kleuren zijn toegestaan (behalve wit, muisgrijs, black-and-tan, blauw), gestroomd met min of meer donkere strepen.  Al dan niet de aanwezigheid van een zwart masker.  Witte aftekeningen worden toegestaan op de voeten, de borst, de staarttop op voorwaarde dat ze niet meer dan een kwart van het geheel uitmaken.

SCHOFTHOOGTE

Reuen: 65-75 cm.

Teven: 60-70 cm.
GEBRUIK

Vee- en schapenhoeder.  Waakhond.  Jachthond (groot wild).  Gezelschapshond.

28-06-2011, 23:00 geschreven door adinda

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

FIELD SPANIEL

RAS LAND VAN HERKOMST OORSPRONKELIJKE NAAM ANDERE NAMEN
Spaniels Groot-Brittannië Field Spaniel Geen.
HOOFD

Nobel, goed gewelfd, met scherpe contouren onder de ogen. Uitgesproken achterhoofd. Gematigde stop. Lange, droge snuit. Sterke kaken. Goed ontwikkelde neusspiegel.

OGEN

Amandelvormig. Donker hazelnootbruin.

OREN

Lage aanzet. Middellang en breed, goed bevederd.

GEWICHT

18 tot 25 kg.

LICHAAM

Lang. Lange, sterke, gespierde hals. Diepe, goed ontwikkelde borst. Matig gewelfde ribben. Sterke, rechte, gespierde rug. Sterke, rechte, gespierde lendenen. Sterke achterhand.

KARAKTER - EIGENSCHAPPEN -OPVOEDING

Hij is erg sterk, robuust, actief, behendig, en krachtig maar zonder de logheid van de Clumber. Het is een veelzijdige hond, efficiënt op elk terrein, zowel in het water als in het struikgewas. Hij jaagt op een ijverige en methodische manier, altijd in contact blijvend met zijn baas. Nadat hij het wild heeft opgespoord, jaagt hij het op, zodat het opvliegt. Het is een goede retriever en apporteert ook groter wild. Hij is zeer wantrouwig ten overstaan van vreemden en blaft weinig. Hij is gevoelig, evenwichtig, aanhankelijk en één van de meest plezierige Spaniels. Hij moet met geduld en flexibel worden opgevoed.

LEDEMATEN

Kort, gespierd. Compacte, ronde gesloten voeten. Sterke zoolkussentjes.

STAART

Lage aanzet, nooit boven de rug gedragen. Mooie bevedering. Werd gewoonlijk op eenderde gecoupeerd, indien toegelaten.

VACHT

Lang, glad, glanzend, zijdeachtig. Nooit gekruld, kort of hard. Dicht en waterafstotend. Weelderige bevedering op de borst, onder het lichaam en aan de achterkant van de benen.

VERZORGING

Hij voelt zich niet thuis in de stad. Hij heeft in ieder geval veel beweging nodig om zijn energie kwijt te kunnen. Eén of twee keer per week borstelen is voldoende. De oren moeten regelmatig gecontroleerd worden.

KLEUR

Eenkleurig zwart, leverkleurig of schimmelk of elk van deze kleuren met tan vlekken.

SCHOFTHOOGTE

Ongeveer 45 cm.

GEBRUIK

Jachthond. Gezelschapshond.

 

28-06-2011, 23:00 geschreven door adinda

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

FAUVE DE BRETAGNE

RAS LAND VAN HERKOMST OORSPRONKELIJKE NAAM ANDERE NAMEN
Lopende Honden Frankrijk Fauve de Bretagne Basset Fauve de Bretagne
Griffon Fauve de Bretagne
HOOFD

Vrij lange schedel, nooit plat.  Duidelijke voorhoofdsknobbel.  Lange, rechte of iets gebogen neusbrug.  Geen uitgesproken stop in de Griffon Fauve de Bretagne, meer uitgesproken in de Basset Fauve de Bretagne.  Zwarte of donkerbruine neusspiegel.

OGEN

Donkerbruin.

OREN

Op ooghoogte aangezet, bijna de snuit rakend als ze worden gestrekt, iets draaiend en puntig aan het eind.  Bedekt met vlakliggend haar.

GEWICHT

Griffon Fauve de Bretagne: ongeveer 23 kg;

Basset Fauve de Bretagne: ongeveer 15 kg.

LICHAAM

Krachtig.  Compact in de Basset Fauve de Bretagne.  Vrij korte, gespierde hals.  Hoge, brede borstkas.  Tamelijk gewelfde ribben.  Buiklijn enigszins opgetrokken. 

Griffon Fauve de Bretagne: korte, brede rug.  Brede gespierde lendenen.  Basset Fauve de Bretagne: brede, goedgespierde, krachtige lendenen.  Korte, brede rug.

KARAKTER - EIGENSCHAPPEN -OPVOEDING

De Grote Fauve de Bretagne heeft zijn afstammelingen van tegenwoordig zijn onverschrokkenheid, moed, kracht, levendigheid, snelheid, goede neus, sterke wil en onafhankelijke persoonlijkheid gegeven.  De Basset Fauve de Bretagne, die een moeilijk karakter heeft en koppig is, jaagt alleen, in paren, in kleine groepen of in meutes.  hij jaagt in het struikgewas en zijn specialiteit is haas.  Als hij goed getraind is, is hij een goede speurhond.  de Griffon Fauve de Bretagne is een zeer moedige, uitstekende meuteleider met een fraaie stem.  Hij is uitstekend in de jacht op wild zwijn en vos.  Hij wordt ook wel eens gebruikt bij de jacht op haas en hert.  Beide variëteiten zijn rustig en aanhankelijk tegen over hun baas.  Deze eigenzinnige honden hebben een consequente opvoeding nodig.

LEDEMATEN

Compacte voeten met sterke, gesloten tenen.  Sterke benen.  Bij de Basset Fauve de Bretagne zijn de voorbenen licht gedraaid of vrijwel recht.

STAART

Middellang, sabelvormig gedragen.  dik aan de basis, toelopend naar het eind, vaak met uitstaande beharing.

VACHT

Zeer hard, droog, vrij kort, nooit wollig of gekroesd.  Voorhoofd mag niet dichtbehaard zijn.

VERZORGING

De Griffon Fauve de Bretagne, die voornamelijk in meutes wordt grootgebracht, wordt gewoonlijk in een kennel gehouden.  De Basset Fauve de Bretagne kan bij zijn eigenaar binnenshuis leven of in een buitenkennel.  Beide hebben ruimte en veel beweging nodig.  Ze moeten regelmatig worden geborsteld, en er moet geregeld aandacht worden geschonken aan hun oren.

KLEUR

Geelbruin.  De beste tinten zijn tarwegeel en steenrood, soms met vlek op de borst.

SCHOFTHOOGTE GEBRUIK

Jachthond.

Griffon Fauve de Bretagne Reuen: 50 tot 65 cm.

Teven: 48 tot 52 cm.

Basset Fauve de Bretagne 32 tot 38 cm.

 

28-06-2011, 22:59 geschreven door adinda

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
Archief per week
  • 05/09-11/09 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • goede morgen blogger
  • maandaggroeten
  • goedemorgen
  • Bijna weekend, lieve groetjes ...
  • fijne maandag en een goede start van de nieuwe week

    geef gerust uw mening


    Blog als favoriet !


    Laatste commentaren
  • jlgg (jlgg)
        op
  • a (ass)
        op
  • a (ass)
        op
  • a (ass)
        op
  • a (ass)
        op

  • Startpagina !




    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!