Over mijzelf
Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur, en natuurlijk fietsen. Fotograferen, fotobewerking. Op internet surfen en bloggen. Maar ook een gezamelijke hobby van mij en mijn echtgenoot is dat we graag varen over verschillende wateren.







      

Hallo,niet vergeten!
Even iets laten weten.

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

AANRADERS !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • ETEN EN GENIETEN
  • PHOTOGALERY
  • NO LIMIT
  • Inhoud blog
  • Koala-baby kruipt uit buidel in Planckendael
  • Aapje gaat met winterjas shoppen in Ikea
  • Droogte houdt trekvogels op
  • Stadsvogel gebruikt peuken in nest als parasietbestrijding
  • Eerste sterren schitterden 750 miljoen jaar na oerknal
  • Afrikaanse savanne en leeuwen verdwijnen aan sneltempo
  • Thaise douane redt 600 cobra's van de feestdis
  • Honderdtal dolfijnen aangespoeld in Australië
  • Nieuwe sprinkhaansoort doet intrede in Vlaanderen
  • Beschadigd Great Barrier Reef bloeit in de diepte

                 

                                                                        

    Categorieën
  • BERICHTEN DIEREN & FOTO'S (19)
  • BERICHTEN NATUUR & FOTO'S (2)
  • Berichten-Dieren-Natuur (496)
  • Foto's (76)
  • Natuur-Reizen-Tips (62)
  • Trips; Wandelen- Fietsen (30)
  • Weetjes- Dieren (299)
  • Weetjes- Natuur (62)
  • Zoeken in blog

    Foto's van Joke

    Twintig jaar vanaf nu, je meer teleurgesteld zal worden door de dingen die je niet doet dan door degene die je wel hebt gedaan. Dus gooi uit de bowlines, zeil weg van de veilige haven. Vang de passaatwind in je zeilen. Explore, Dromen, Discover.
    22-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oostenrijkse verloskundige moet therapie met dolfijnen betalen


    Oostenrijkse verloskundige moet therapie met dolfijnen betalen

    (archieffoto)

    Een Oostenrijkse verloskundige die medisch zwaar in de fout is gegaan, is veroordeeld tot het betalen aan zijn slachtoffer van een therapie met dolfijnen in Florida, schrijft de krant Die Presse.

    Kind verlamd
    Het gaat om een kind van twaalf dat bijna helemaal verlamd is geraakt aan de vier ledematen na een zware fout van de verloskundige bij de geboorte. Het heeft klaarblijkelijk wat meer beweging kunnen krijgen dankzij die originele therapie. De kostprijs van 628.550 euro valt nu ten laste van de verloskundige. Die had het niet nodig geoordeeld de boreling te reanimeren nadat die ter wereld was gekomen. Hij moet reeds de zorgen financieren die het kind doorlopend moet ondergaan. (belga/vsv)
    bron; hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kudde koeien vertrappelt Britse vrouw


    Kudde koeien vertrappelt Britse vrouw

     

    Een vrouw die haar hond aan het uitlaten was, is om het leven gekomen doordat ze door een kudde koeien werd vertrapt. De koeien werden waarschijnlijk agressief door de hond van het slachtoffer uit Yorkshire. Daarbij sloegen ze op hol en renden op de vrouw en hond af. De vrouw werd hierbij dodelijk geraakt.

    De politie probeert de identiteit van de vrouw te achterhalen en is op zoek naar getuigen van het incident, meldt de Yorkshire Post.
     (tlg/mvl)  bron; hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waddenzee op werelderfgoedlijst Unesco?


    Waddenzee op werelderfgoedlijst Unesco?

     

    De werelderfgoedlijst van Unesco wordt deze week uitgebreid. De commissie voor werelderfgoed vergadert vanaf vandaag in de Spaanse stad Sevilla, onder meer over toelating van de Waddenzee tot de prestigieuze lijst.

    De experts besluiten verder of het historische centrum van de Oostenrijkse stad Graz samen met slot Eggenberg een plekje mag krijgen op de lijst. Italië heeft de Dolomieten voorgedragen, Spanje de Toren van Hercules in het noorden van het land. Peru hoopt op een positief oordeel over de Heilige Stad Caral-Supe, China wil de berg Wuhai toegevoegd zien.

    De commissie besluit in totaal over dertig voordrachten. Daarvan zijn er vier natuurgebied, 23 cultureel erfgoed en drie gemengd. Ook wordt gekeken naar de uitbreiding van zeven eerder benoemde locaties. Dresden krijgt extra aandacht. Daar is een brug dwars door een vallei gebouwd die op de lijst staat. Mogelijk wordt deze locatie geschrapt.

    Op de werelderfgoedlijst staan momenteel 878 gebieden. Daarvan zijn er 199 natuurgebieden en 25 een combinatie tussen natuur en cultuur.
    (anp/mvl) bron; hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leger tijgermuggen rukt op richting België

    Leger tijgermuggen rukt op richting België

     

    Op enkele kilometers van de Belgische grens, in de omgeving van Rijsel, zijn lokale Franse autoriteiten de strijd aangegaan met de Aziatische tijgermug. Helikopters sproeien insecticide over zes miljard larven in verschillende broedplaatsen, in de hoop verdere verspreiding tegen te gaan. De Aedes albopictus staat immers bekend als een mogelijke drager van tal van tropische virussen. (belga/odbs)  bron; hln.be

    21-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arboretum Kalmthout; Fotogravenwandeling


    Arboretum Kalmthout; Fotogravenwandeling

    Arboretum Kalmthout is een 12ha grote tuin. Meer dan duizenden bijzondere bomen en struiken werden in de loop van bijna 150 jaar aangeplant. De vele vaste planten, bodembedekkers en zeldzame bomen maken dit park tot een uniek gegeven. Daarnaast is er een uitgebreid cultureel en educatief aanbod : wandelingen, concerten, tentoonstellingen, workshops. Plantencentrum, cafetaria en shop aanwezig.

    Deze bijgevoegde foto’s zijn genomen tijdens een fotogravenwandeling.
    zie ook
    http://blog.seniorennet.nl/photogalery/

























    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dolfijn gebruikt flippers net als vleugels van straaljager


    Dolfijn gebruikt flippers net als vleugels van straaljager

     

    De snelheid en behendigheid waarmee dolfijnen door het water klieven, is al lang één van de raadsels van de natuur. Maar dat mysterie is nu opgelost, zo schrijft de Sunday Times. De dieren danken die kwaliteiten aan hun flippers, die ze net zo gebruiken als de 'deltavleugels' van een straaljager.

    Wendbaar
    Dolfijnen, zo ontdekten onderzoekers aan de West Chester-universiteit in de Amerikaanse staat Pennsylvania, gebruiken de vorm van die flippers om naar boven te kunnen zwemmen en tegelijkertijd de druk van het water zo klein mogelijk te houden - en dat lijkt sterk op de manier waarop vliegtuigen dankzij hun vleugelkleppen de lucht ingaan. Daarnaast kan de dolfijn door minuscule bewegingen van die flippers van richting veranderen, wat zijn wendbaarheid verklaart.

    Watertunnels
    Volgens onderzoeksleider Frank Fish, die samenwerkte met andere vorsers en met de Amerikaanse marineacademie, is dat de reden waarom sommige dolfijnsoorten snelheden halen van meer dan 30 kilometer per uur. In theorie zou het water bij dergelijke snelheden namelijk voor zoveel wrijving moeten zorgen dat het dier werd afgeremd. Maar Fish ontwierp profielen van de flippers van een zevental dolfijnsoorten, vergeleek die met de gecomputeriseerde tomografie (CT) van echte flippers, waarbij computers en röntgenstralen worden gecombineerd, en op basis daarvan werden modellen gebouwd die vervolgens in watertunnels werden getest.

    "We kwamen daarbij tot de conclusie dat de naar achter gerichte flippers precies dezelfde functie vervullen als de deltavormige vleugels van moderne straalvliegtuigen", aldus Fish. (belga/gb)
    bron; demorgen.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boom in nood?



    Boom in nood?
    Liesbet Van Remoortere speurt het groen af
    op zoek naar ziektes

    Als er Mexicaanse griep dreigt, slaat professor Marc Van Ranst alarm. Als bomen en planten bedreigd worden door een beestje of een schimmel, doet de Vlaamse 'plantendokter' Liesbet Van Remoortere dat.

    Liesbet Van Remoortere (27) is ingenieur en werkt voor het Proefcentrum voor Sierteelt in het Oost-Vlaamse Destelbergen, een instelling die diensten verleent aan de sierteeltsector. Van Remoortere is er verantwoordelijk voor het waarnemings- en waarschuwingssysteem voor de boomkwekerij en de tuinaanleg. Wat ze doet? Elke dag speurt ze, gewapend met niet veel meer dan een loep, in haar proeftuin in Destelbergen - maar ook elders in het land - naar verdachte beestjes of schimmels op planten en bomen. 'Laatst was ik in Beveren-Waas op speurtocht toen een man mij vroeg wat ik aan het zoeken was. Beestjes, zei ik. Hij keek maar raar.'

    Als Liesbet Van Remoortere iets verdachts vindt, stuurt ze een waarschuwingsbericht uit. Dat doet ze zo'n veertig keer per seizoen, dat loopt van april tot oktober. Haar meest recente waarschuwingsbericht dateert van vorige donderdag. Een dubbele waarschuwing: 'Ik had vastgesteld dat de dopluizen aan het uitlopen waren op de taxus. Hier en daar kropen zelfs al larven rond. Dan lichten we de kwekers en de tuinaannemers in, en vertellen we hen meteen wat ze moeten doen, want het is van belang dat de bestrijding op een efficiënte manier gebeurt.'

    Het tweede deel van het alarm ging over de lindebladwesp. 'Vervelend beestje', weet Liesbet Van Remoortere. 'Ze vreten het bladmoes weg tussen de nerven, waardoor venstervraat ontstaat.'

    Op 28 mei waarschuwde de Vlaamse plantendokter voor perenroest, fruitmot en diverse soorten bladluizen. 'Een gewaarschuwd kweker of tuinman is er twee waard', zegt ze, 'want dergelijke plagen kunnen flink wat schade aanrichten.' En op 15 mei was er de platanenziekte. Van Remoortere: 'Aantasting door een schimmel. De bladeren krijgen bruine vlekken en ze sterven af, samen met de jonge twijgen.'

    Er zijn nog maar weinig planten die niet te maken krijgen met de een of andere plaag. 'Sommige plagen zijn echt ingevoerd. Dat is bijvoorbeeld het geval met de paardenkastanjemineermot. Dertig jaar geleden hadden we die hier niet. Zo'n mot vreet gangen in de bladeren van de paardenkastanje. Zo'n beestje is in kwekerijen nog redelijk goed te bestrijden. De bomen zijn er klein en er is nog niet te veel bladgroei. Maar hoe bestrijd je de paardenkastanjemineermot in een park waar pakweg enkele tientallen volwassen exemplaren staan? Hoe behandel je een gigantische boom die tot in zijn kruin is aangetast? Als sproeien al mogelijk is - zo hoog - kost dat handenvol geld. Voor openbare besturen, want zij zijn verantwoordelijk voor het openbare groen, zijn dat enorme problemen. Er zijn gelukkig enkele alternatieven. Omdat de paardenkastanjemineermot zijn leven onderaan de boom begint en vervolgens over de stam naar boven kruipt, kun je lijmvallen op de stam aanbrengen. Maar helemaal waterdicht is dat systeem niet.'

    Een aangetaste paardenkastanje kan al tegen het eind van de maand juni al zijn bladeren kwijt zijn. Dat is niet alleen een visueel probleem, weet de Vlaamse plantendokter. 'Als een kastanje geen groene bladeren meer heeft, stopt de fotosynthese. Daardoor verzwakt de boom en dat leidt vroeg of laat tot échte problemen.'

    Om de haverklap krijgt de Vlaamse plantendokter telefoons van kwekers en tuinaannemers die thuis of bij een klant met een zieke zitten. Of ze komen met de zieke naar het Proefcentrum. 'Vaak zien we meteen wat er aan de hand is. Maar het gebeurt ook dat we stalen naar het lab moeten sturen voor onderzoek. Als de symptomen niet meteen te verklaren zijn, ligt het misschien wel aan iets anders. Misschien is er een probleem met de bodemstructuur, of met de bemesting.'

    De Vlaamse plantendokter werkt enkel ten behoeve van (aangesloten) professionelen. Wie thuis in zijn tuin een plant ten onder ziet gaan aan een of andere (vermoedelijke) ziekte, moet zijn probleem meestal zelf oplossen - al of niet met een productje uit de Brico. 'Hier ligt een enorme uitdaging voor tuincentra', zegt Liesbet Van Remoortere. 'Planten verkopen is één ding, degelijk advies een ander.'

     Dirk Musschoot
    bron; nieuwsblad.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duizenden voor zonsopgang bij Stonehenge


    Duizenden voor zonsopgang bij Stonehenge


    ap


    Duizenden neo-druïden, New Age-volgelingen en nieuwsgierigen hebben zondagochtend de zonsopgang bij Stonehenge gadegeslagen. Deze keer trok de zonnewende meer bezoekers dan gebruikelijk, omdat de langste dag van het jaar dit keer in het weekeinde viel. Bij de eeuwenoude stenen cirkel in het zuiden van Engeland wordt ieder jaar van 20 op 21 juni een nacht lang feest gevierd of, afhankelijk van het perspectief van de bezoeker, een religieuze ceremonie gehouden.

     

    "De bezoekers komen met totaal verschillende motieven", zegt archeoloog Dave Batchelor van een vereniging die zich inzet voor het Britse erfgoed. "Sommigen hangen het druïdisch geloof aan en zien Stongehenge als een tempel. Anderen zien het als iets dat is opgezet door hun voorouders, weer anderen komen hier voor rust of om het veranderen van de seizoenen te vieren.

    De zonnewende is een van de weinige keren dat bezoekers zo dichtbij mogen komen dat ze de stenen kunnen aanraken. In 1984 werd de omgeving na botsingen met relschoppers afgesloten. Sinds 2000 is het eeuwenoude monument tijdens het feest weer toegankelijk. De vieringen zijn tot nu toe voornamelijk vreedzaam verlopen. Vorig jaar werden zeventien mensen opgepakt voor kleine ordeverstoringen.

    Bezoekers mogen vier blikjes bier of een wijnfles per persoon meenemen. Ook gaf de organisatie aan dat ’illegale drugs bij Stonehenge nog steeds illegaal zijn, net als in de rest van het land’.

    Stonehenge, zo’n 130 kilometer ten zuidwesten van Londen, is een van de populairste attracties in Engeland. Jaarlijks trekt het meer dan 750 duizend bezoekers. Het is in drie fases gebouwd tussen 3000 en 1600 voor Christus.

    Het is niet precies duidelijk waarom de stenen daar zijn geplaatst. Sommige onderzoekers denken aan een begraafplaats, aangezien in de omgeving 350 grafheuvels zijn gevonden. Anderen denken dat het monument een onderdeel was van een historische astronomische kalender.

    Weer anderen geloven dat de stenen zijn geplaatst door een zon aanbiddende cultuur. De zonaanbidders waren in staat de tonnen wegende stenen over een afstand van zo’n 240 kilometer te vervoeren vanuit de bergen in Wales. In mei vonden archeologen aanwijzingen dat pelgrims dachten dat de stenen helende krachten hebben.

    "Het fascinerende is juist dat we er geen verklaring voor hebben", zegt Batchelor. "De verklaring die je geeft voor de bouw van het monument hangt af van je eigen standpunt."

     hrt (ap)
    bron; nieuwsblad.be


    20-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Grillig jaar voor de ooievaar'


    ’Grillig jaar voor de ooievaar’

    Jonge ooievaars in Noord-Nederland hebben het dit jaar zwaar.

    afbeelding vergroten 
    FOTO COR DE KOCK


    De jonge diertjes overlijden door verhongering. Dat komt door het grillige weer van de laatste maanden. Beheerder Frits Koopman van ooievaarsbuitenstation De Lokkerij in het Drentse De Schiphorst bevestigde zaterdag een bericht daarover in De Telegraaf.

    ,,Het is een grillig jaar voor de ooievaar,’’ zei Koopman. Volgens Koopman zijn van bijna vierhonderd kuikens al 150 dieren overleden. ,,En dan hebben we nog niet alles geïnventariseerd. Ik denk dat er nog een heleboel bijkomt van nesten die we nog niet hebben gecontroleerd,’’ aldus Koopman. ,,Het gaat ruim genomen over nesten in het Reestdalgebied.’’

    Warm weer met weinig regen zorgt ervoor dat de ouders van de kuikens niet het goede voedsel, zoals regenwormen en grote insecten, kunnen vinden. Maar de ouders hebben toch de drang om te voederen en dan brengen ze ander materiaal dat niet geschikt is als voedsel, legt Koopman uit. ,,De kuikens eten dat op en kunnen het niet verteren.’’

    Van collega’s in het IJsselgebied heeft hij positievere geluiden gehoord. ,,Het kan natuurlijk lokaal in Nederland heel erg verschillen. Zo heb je bij de IJssel veel grote overstromingstakken dus meer water.’’

    Niet alleen jonge vogels die net uit het ei zijn gekropen komen door honger om het leven. Ook ooievaars van tussen de twee en drie werken oud overleven niet. Koopman heeft nooit eerder meegemaakt dat de dieren in zulke grote aantallen stierven.
    bron; ad.nl

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.B&B voor hond en baas


    B&B voor hond en baas

     

    Domaine du Chien is een Ardense B&B waar ook honden welkom zijn. De vier kamers zijn eenvoudig, maar comfortabel: boxspringbed, douche of bad en hondenbed plus water- en etensbak. Domaine du Chien ligt in het dorp Devantage, boven de vallei van de Ourthe. La Roche ligt op tien minuten rijden, Durbuy op twintig minuten. Ook workshops voor honden staan op het programma. Richtprijs voor een kamer per persoon per nacht: 42 euro. Devantage ligt op 120 km van Brussel.

    Meer info: www.domaineduchien.be, tel. 048/45 69 32 en 0473/35 23 35
    bron; hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw maakt broeksriem van haar troetelhondje


    Vrouw maakt broeksriem van haar troetelhondje

     

    Een 23-jarige Amerikaanse vrouw is gearresteerd omdat ze haar Jack Russell liet vermoorden om er een broeksriem van te maken. Krystal Lynn Lewis (26) had de pup in haar appartement gevild voor zijn huid. Austin Michael Mullins (26) hielp haar het dier te doden met een pistool. Hij schoot tien keer.

    Ze zijn opgepakt voor dierenmishandeling en zitten vast in de gevangenis van Muskogee. De borgtocht is volgens De Telegraaf vastgesteld op 25.000 dollar elk.

    Ruzie met ex
    Lewis kreeg de puppy met de naam Poplin van een ex-vriendje waar ze ruzie mee kreeg. Daarom zou Poplin dood moeten, zegt een woordvoerder van de gevangenis. De gevangenis wil Lewis pychisch laten onderzoeken. (eb) 
    bron; hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ondervoede vogel vliegt diëetafdeling op


    Ondervoede vogel vliegt diëetafdeling op



    Een verdwaalde en zwaar ondervoede papegaai belandde donderdag op de afdeling diëtetiek van het Canisius-Wilhelmina ziekenhuis in Nijmegen.
    afbeelding vergroten 
    Twee Agapornissen. FOTO WIKIPEDIA

    De agapornis botste tegen een raam op de begane grond waarna een diëtiste het dier naar binnen haalde. Het dier heeft twee uur op haar schouder gezeten tot de dierenambulance de uitgeputte vogel kwam halen, aldus een woordvoerder van het ziekenhuis vrijdag.

    ,,We hebben geen idee waar de papegaai ineens vandaan kwam'', vertelt de woordvoerder. De vogel kreeg van de voedingsdeskundige een dieet van een appel, wat brinta en water, maar 'daar at hij bijna niets van', zegt de woordvoerder.

    De Nijmeegse dierenambulance heeft de papegaai bijgevoed. Als er geen eigenaar is die zich meldt, gaat het dier over enkele weken naar een nieuwe eigenaar. (ANP)
    bron; ad.nl

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Postbode wil geen brieven meer bezorgen na aanval kat


    Postbode wil geen brieven meer bezorgen na aanval kat

    postbode wil geen brieven meer bezorgen na aanval kat


    Een Londense postbode dreigt om een gezin geen post meer te bezorgen. De man werd namelijk gekrabd door hun kat.

    De 65-jarige Ken Ridge en zijn zoon Bradley kregen een brief van het postkantoor: "Onze postbode is op 6 juni aangevallen door jullie kat. Aanvallen van dieren zijn de meest voorkomende oorzaken van kwetsuren van onze personeelsleden. Daarom vraag ik u om ervoor te zorgen dat dit niet meer kan gebeuren. Indien zo'n incident toch nog voorvalt, zal u geen post meer thuis bezorgd krijgen."

    Ridge ziet het probleem echter niet in en zal de brief negeren. "Illy is nog maar een katje. Ik ben er zeker van dat ze wilde spelen", aldus de man.
    bron; gva.be


    19-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op stoom langs Luxemburgse spoorlijn


    Op stoom langs Luxemburgse spoorlijn

    Michiel Kerpel
    Een Luxemburgse trein baant zich een weg door het glooiende landschap van het groothertogdom.

    Een Luxemburgse trein baant zich een weg door het glooiende landschap van het groothertogdom.

    Knarsend komt de internationale trein tot stilstand in het Luxemburgse gehucht Wilwerwiltz, een plaatsje dat verscholen ligt in de Ardenner bossen. Wilwerwiltz is een prima uitvalsbasis voor een wandeling door de prachtige natuur van de Ösling.

    Het treinstation vormt het startpunt van een wandeling door het gevarieerde landschap van de Luxemburgse Ardennen. Het uitgestrekte gebied rond Wilwerwiltz wordt ook wel de Ösling genoemd. Kenmerkend voor de streek zijn de met gras bedekte hoogvlakten, de beboste heuvels, de verscholen burchten, de diep uitgesleten dalen en de heldere beken met spartelende forellen.

    De Ösling beslaat ongeveer een derde deel van Luxemburg, maar telt minder dan 10 procent van de totale bevolking. Van de oppervlakte van het gebied is 50 procent bedekt met bos.

    Het wandelpad slingert vanaf Wilwerwiltz door de heuvels naar het einddoel zo’n 10 kilometer verderop. Langs het sterk meanderende riviertje de Clerve gaat het richting het stationnetje van Kautenbach.

    Na een aantal kilometers doemt midden in de weilanden de Sint-Willibrordkapel op. In het kleine bouwsel bevindt zich een waterbron. Volgens de legende zou Willibrord op zijn reis naar Rome op deze plek rust hebben genomen. Toen de zendeling zijn rijdier liet grazen in een weide, wekte dit de woede van de eigenaar van het grasland. Ter compensatie zou Willibrord met zijn staf de bron hebben aangeboord.

    Leidraad

    De naastgelegen spoorlijn lijkt de leidraad te vormen bij de route. Zo’n vijf keer kruisen rails en wandelpad elkaar. Elk halfuur rijden er een paar moderne treinen langs. Die maken het enige geluid; verder is het stil in de streek.

    Gedurende anderhalve eeuw moet dat anders zijn geweest. De argeloze wandelaar moet toen wel zijn geschrokken tijdens de tocht langs de gloednieuwe bielzen en spoorstaven. Een stoomlocomotief raasde met woest gepuf en schril gefluit over de pas aangelegde spoorweg.

    De route loopt maar een keer door bewoond gebied. Het plaatsje Lellingen heet een modeldorpje te zijn voor Luxemburg. De gids vertelt dat er wel degelijk verschil zit in de witgepleisterde huizen, die in eerste instantie veel op elkaar lijken.

    Bij nader inzien blijkt de man gelijk te hebben. Vorm en grootte vertellen het verhaal over typisch Luxemburgse woningen van vroeger: een daglonershuis, een klein boerenhuis, een middelgroot boerenhuis en winkels.

    Tussen de huizen in het dorp heerst rust. Enkel het kraaien van een haan en het ruisen van een beek even verderop verbreken de stilte. De frisse voorjaarswind voert een doordringende mestlucht met zich mee.

    Buiten het dorp wachten de bossen weer. De gids vertelt ondertussen honderduit over bomen, bloemen en struiken. Wie nog nooit van look-zonder-look heeft gehoord, steekt hier heel wat op. Het bosviooltje en de bosanemoon komen bekender voor.

    Idyllisch

    Het eindpunt nadert. De laatste heuvelrug wordt genomen. Station Kautenbach komt in zicht. Het informatiebordje bij het stationnetje geeft een prima samenvatting: „Het onaangetaste landschap met de steile hellingen maken dit voormalige molenaarsdal één van de meest idyllische van de Ösling.”

    De mooie tocht zit erop. De minder geoefende wandelaar zal een zucht slaken. Hoewel de weg goed begaanbaar is, bevat de route toch verschillende forse klimmen.

    De ervaren trekker zal meer willen. Het niveau van de tocht is vrij laag. Het informatiebord toont niet voor niets één wandelschoentje op een schaal van drie. Niet alleen de afstand is beperkt, het grootste deel van de etappe voert ook nog eens over asfalt. Een natuurpurist pakt liever een onverhard pad. De échte wandelaar is bij aankomst op dit station nog maar net op stoom.

     

    Routes

    De Luxemburgse spoorwegen (CFL) hebben ter gelegenheid van de aanleg van de eerste spoorlijnen 150 jaar geleden een toeristische gids uitgegeven. De gids beschrijft 71 wandel- en fietsroutes van station naar station. Etappes kunnen ook aan elkaar worden gekoppeld. Vanaf elk Luxemburgs stationnetje starten ten minste twee routes. Wegwijzers op begin- en eindpunt geven informatie over de te volgen tochten.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geneeskrachtig water in Tirol


    Geneeskrachtig water in Tirol

     

    Geneeskrachtig water in Tirol 

    Wie een zomerdag in Tirol in, aan, of met water wil plannen, kan kiezen uit talrijke mogelijkheden. Zoals wandelingen naar de waterbronnen, zwemmen, raften en canyoning. Bovendien is het water in Tirol van een zeer goede kwaliteit.

    Sommige bronnen hebben ook nog een geneeskrachtige werking, en worden in therapieën en kuren gebruikt. Bijvoorbeeld in het dorp Grins in de Tirol West. Na een korte en gemakkelijke wandeling bereik je het Alte Wildbad met zijn geneeskrachtige water. Een drinkkuur met dit water helpt onder anderen tegen verschillende huidziektes.

    Voor geneeskrachtige waterkuren kan je ook terecht in de Kitzbüheler Alpen. In de Kneippfaciliteit Kirchberg Aschau kan iedere maandag met een vitaalcoach ‘gekneippt' worden. Hij geeft waardevolle tips over de juiste Kneipp-techniek, om gezondheid, rust en een harmonisch evenwicht te bevorderen.

    De hoogst gelegen warmwaterbron van Europa is Hintertux, dichtbij de gletsjer op 1500 m boven de zeespiegel. In het thermaalbadhotel Kirchler kunnen gasten in dit weldadige water zwemmen. Het hotel heeft een openluchtzwembad en een overdekt zwembad.

    De op één na sterkste zwavelbron van Oostenrijk werd na branden in het jaar 1950 in Bad Häring gevonden. Door proefboringen stootte men in bijna 300 m diepte op een zwavelhoudende bron, die voor aandoeningen zoals reuma, vaatziektes en stressbelastingen verzachtend is.
    Maaike Schwering

    Informatie
    Vakantie in Tirol

    Foto: © Tirol Werbung / Matthias Burtscher
    bron; mytrip.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GvA-scholekstertje breekt poot na val van dak


    GvA-scholekstertje breekt poot na val van dak

    gva scholekstertje breekt ppot na val van dak


    Opnieuw minder goed nieuws over onze scholeksterkuikens. Nadat vorige week al een jong vermist was geraakt, heeft een ander nu een poot gebroken.

    De twee kuikens voelden zich gisteren blijkbaar klaar om de grote stap in de wereld te zetten. Een van de twee bekwam het niet zo goed. Bij het van het dak vliegen, remden de korte vleugels nog onvoldoende de snelheid af zodat het kuiken pardoes op de grond viel. Gevolg: een gebroken poot. Het andere kuiken maakte wel een geslaagde eerste vlucht onder toezicht van ma en pa scholekster.

    De drie scholeksterkuikens kipten tien dagen geleden uit het ei op het plat kiezeldak van Gazet van Antwerpen op Linkeroever. Inmiddels is er eentje verdwenen. Allicht viel dat ten prooi aan kraaien of tuimelde het in een afvoerbuis. Jan Rodts van Vogelbescherming Vlaanderen noemde het feit dat Gazet van Antwerpen met scholeksters op zijn dak zit, “tamelijk uniek”.

    TG
    bron; gva.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederland: tulpen, molens en Amsterdamse grachten


    Nederland: tulpen, molens en Amsterdamse grachten


     

    Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen heeft een onderzoek gedaan naar het imago van onze noorderburen bij Britten, Amerikanen, Fransen, Duitsers en Belgen. Die vijf landen leveren immers de meeste toeristen aan Nederland.

    Luidruchtig en opdringerig
    Belgen vinden Nederlanders, zo blijkt uit de studie, gierig, luidruchtig, opdringerig en arrogant. De Belgen zijn ook niet erg te spreken over de files in Nederland en de Hollandse keuken. Duitsers storen zich aan het Nederlands drugsbeleid en vinden dat Nederlanders te veel vooroordelen hebben. Amerikanen, Britten en Fransen storen zich vooral aan de taal. De Britten en Amerikanen vinden het land te duur. Drugs, prostitutie en het weer is overigens in elk lijstje te vinden als negatief punt.

    Tulpen, kaas, molens en grachten

    Uit het onderzoek komt verder naar voren dat buitenlandse toeristen bij Nederland nog steeds denken aan tulpen, kaas, molens en Amsterdamse grachten. Met uitzondering van de Fransen associëren toeristen Nederland en zijn inwoners in zijn algemeenheid ook met vriendelijkheid. Duitsers vinden vooral de zee heel positief. Verder zien de buitenlandse bezoekers Nederland als een goede bestemming voor korte vakanties. (mvl)
    bron;gva.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mogelijke celstraf voor vrouw die geobsedeerd is door konijnen


    Mogelijke celstraf voor vrouw die geobsedeerd is door konijnen

    mogelijke celstraf voor vrouw die geobsedeerd is door konijnen


    Een Amerikaanse vrouw is gearresteerd omdat ze konijnen hield. De vrouw had namelijk een contactverbod en moest 90 meter van een konijn blijven.

    Miriam Sakewitz is ook gekend als de 'Bunny Lady' omdat ze geobsedeerd is door konijnen. In oktober 2006 werden 250 konijnen in haar huis gevonden, inclusief 100 dode konijnen die in de koelkast en de diepvriezer zaten.

    De konijnen werden in beslag genomen en Sakewitz moest voor de rechtbank verschijnen. Ze kreeg een voorwaardelijke celstraf en mocht niet meer in de buurt van een konijn komen.

    Voorhechtenis

    Sakewitz negeerde dat verbod echter en haalde opnieuw konijnen in huis. De vrouw verbleef in een hotel en een personeelslid ontdekte 16 konijnen in haar kamer. De politie werd erbij gehaald en de Amerikaanse moet zich weer voor de rechter verantwoorden. De vrouw zit voorlopig in voorhechtenis en riskeert een effectieve celstraf. Daarnaast wordt ze mogelijk aangeklaagd wegens dierenmishandeling.
    bron; gva.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duits bier wordt duurder


    Duits bier wordt duurder

    Het is nog net niet het belangrijkste nieuws op de Duitse voorpagina's, maar gelezen wordt het zeker: het bier wordt er duurder!

    De brouwers worden ook niet geholpen door de afnemende dorst van onze Oosterburen. De Duitsers zijn in de afgelopen decennia beduidend minder bier gaan drinken, van 151 liter per persoon per jaar in 1976 naar 111 liter vorig jaar. De vooruitzichten voor dit jaar zijn niet beter. Het eerste kwartaal van 2009 laat historisch lage bierconsumptiecijfers zien.
    bron; telegraaf.nl


    18-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salamander

     Foto's van een Salamander 

    Op zoek naar kwakende Kikker , maar Salamander gevonden

    Bij het zoeken in de tuinvijver van onze zoon naar een  of twee kwakende kikker (s), die steeds luider kwaken maar
    niet te voorschijn wil komen heb ik deze foto’s gemaakt
    van een Salamander die hem even liet vangen
    voor op foto .

    De kwakende kikker hebben we ondertussen nog niet gezien ,
    als ik een tijd op de brug zit begint hij terug te kwaken maar komt  niet onder de brug uit . ( wel deze Salamander)

     











                




    Lieve Bezoeker
      Om het openen van 
     
    het gastenboek voor 
       iedereen gemakkelijk 

     
    te houden worden te
      grote Plaatjes en of
      Buttons verwijderd
    .




    Blog als favoriet !


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    tieke
    blog.seniorennet.be/tieke

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!