Over mijzelf
Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur, en natuurlijk fietsen. Fotograferen, fotobewerking. Op internet surfen en bloggen. Maar ook een gezamelijke hobby van mij en mijn echtgenoot is dat we graag varen over verschillende wateren.







      

Hallo,niet vergeten!
Even iets laten weten.

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

AANRADERS !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • ETEN EN GENIETEN
  • PHOTOGALERY
  • NO LIMIT
  • Inhoud blog
  • Koala-baby kruipt uit buidel in Planckendael
  • Aapje gaat met winterjas shoppen in Ikea
  • Droogte houdt trekvogels op
  • Stadsvogel gebruikt peuken in nest als parasietbestrijding
  • Eerste sterren schitterden 750 miljoen jaar na oerknal
  • Afrikaanse savanne en leeuwen verdwijnen aan sneltempo
  • Thaise douane redt 600 cobra's van de feestdis
  • Honderdtal dolfijnen aangespoeld in Australië
  • Nieuwe sprinkhaansoort doet intrede in Vlaanderen
  • Beschadigd Great Barrier Reef bloeit in de diepte

                 

                                                                        

    Categorieën
  • BERICHTEN DIEREN & FOTO'S (19)
  • BERICHTEN NATUUR & FOTO'S (2)
  • Berichten-Dieren-Natuur (496)
  • Foto's (76)
  • Natuur-Reizen-Tips (62)
  • Trips; Wandelen- Fietsen (30)
  • Weetjes- Dieren (299)
  • Weetjes- Natuur (62)
  • Zoeken in blog

    Foto's van Joke

    Twintig jaar vanaf nu, je meer teleurgesteld zal worden door de dingen die je niet doet dan door degene die je wel hebt gedaan. Dus gooi uit de bowlines, zeil weg van de veilige haven. Vang de passaatwind in je zeilen. Explore, Dromen, Discover.
    19-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duits bier wordt duurder


    Duits bier wordt duurder

    Het is nog net niet het belangrijkste nieuws op de Duitse voorpagina's, maar gelezen wordt het zeker: het bier wordt er duurder!

    De brouwers worden ook niet geholpen door de afnemende dorst van onze Oosterburen. De Duitsers zijn in de afgelopen decennia beduidend minder bier gaan drinken, van 151 liter per persoon per jaar in 1976 naar 111 liter vorig jaar. De vooruitzichten voor dit jaar zijn niet beter. Het eerste kwartaal van 2009 laat historisch lage bierconsumptiecijfers zien.
    bron; telegraaf.nl


    18-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salamander

     Foto's van een Salamander 

    Op zoek naar kwakende Kikker , maar Salamander gevonden

    Bij het zoeken in de tuinvijver van onze zoon naar een  of twee kwakende kikker (s), die steeds luider kwaken maar
    niet te voorschijn wil komen heb ik deze foto’s gemaakt
    van een Salamander die hem even liet vangen
    voor op foto .

    De kwakende kikker hebben we ondertussen nog niet gezien ,
    als ik een tijd op de brug zit begint hij terug te kwaken maar komt  niet onder de brug uit . ( wel deze Salamander)

     








    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunnen armen en benen weer groeien dankzij salamander?


    Kunnen armen en benen weer groeien dankzij salamander?

    Wetenschappers voeren genetische proeven uit op een vreemd soort salamander in de hoop dat menselijke lichaamsdelen na een amputatie weer zouden kunnen groeien. De Mexicaanse salamander, ook gekend als axolotl of wandelvis, is volgens de mythologie een getransformeerde Azteekse god. Het dier is heel zeldzaam en leeft enkel in de kanalen die ook door Mexico City stromen. Voor wetenschappers is het dier heel bijzonder, want de salamander kan ledematen, huid en organen na verlies reproduceren.

    Soldaten
    Hoewel ook andere dieren over gelijkaardige eigenschappen beschikken, kan enkel deze salamander zo vaak lichaamsdelen weer herstellen. De Verenigde Staten hebben wetenschappers meer dan zes miljoen dollar gegeven om genetisch onderzoek te voeren naar deze unieke eigenschap. Zo hopen ze meer dan 1.000 soldaten, die een lichaamsdeel verloren tijdens de oorlogen in Irak en Afghanistan, te kunnen helpen.

    Twintig jaar
    Volgens onderzoeker Elly Tanaka kan bij de mens weefsel herstellen, maar dat verloopt niet perfect. De axolotl kan de embryonale fase als het ware herbeleven zodat ledematen probleemloos weer kunnen aangroeien. Bij het dier sluiten bloedvaten sneller zodat het bloeden beperkt blijft. Volgens wetenschappers zal het maar een kwestie van een twintigtal jaar zijn voor ze deze eigenschap op mensen kunnen overdragen. (gb)
     bron; demorgen.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eendje overleeft hachelijk moment onder poot van moeder


    Eendje overleeft hachelijk moment onder poot van moeder

    eendje overleeft hachelijk moment onder poot van moeder


    "Maak je onder m'n voeten uit!" moet deze moedereend gezegd hebben tegen haar kleintje.

    De opmerkelijke foto werd in het Britse Dorset genomen. De eend was met haar kroost op pad, toen één van de eendjes onder de poot van zijn moeder sukkelde. Naar verluidt probeerde de moedereend haar kroost op dat moment te beschermen tegen een naderende zwaan.

    Het verhaal kende echter een gelukkig einde; het in de drukte vertrappelde eendje stond weer snel op z'n pootjes.
    bron; gva.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mammoeten verdwenen maar kwamen weer terug


    Mammoeten verdwenen maar kwamen weer terug

     

    De mammoet leefde langer in onze contreien dan we tot nu toe vermoedden. Tussen 21.000 en 19.000 jaar geleden verdween de harige olifant weliswaar door de koude, maar hij keerde weer en stierf 14.000 jaar geleden echt uit. Waarschijnlijk deed de opkomende bebossing na de ijstijd in Europa de mammoet de das om.

    Shropshire
    De Britste wetenschapper Adrian Lister ontdekte dat aan de hand van koolstofdatering van skeletten die in 1986 in Shropshire werden gevonden. Zijn bevindingen staan in The Geological Journal.

    Weg en terug
    Tot nu werd aangenomen dat mammoeten uit onze regio verdwenen in het LGM (last glacial maximum), een superkoude periode die plaatsvond tussen 21.000 en 19.000 jaar geleden. Dat deden ze ook, maar de mammoeten keerden weer toen het ijs smolt blijkt nu.

    Niet mens maar boom
    In dezelfde periode stierven ook bisons, reusachtige herten en de wolharige neushoorn uit. in dezelfde periode groeide de mensheid fors. Maar Lister betwist dat de mens er in onze contreien bij de mamoeten voor iets tussenzat. Volgens hem verdwenen de graslanden waarop de mammoet graasde en kwamen er bossen in de plaats. Daarvoor was het te koud voor bomen.

    Dik vijf miljoen jaar
    Dat is niet overal het geval. In Siberië en in de VS werd de mammoet wel uitgeroeid door mensen naar alle waarschijnlijkheid. Ook in Australië verdwenen de grootste beesten toen de aboriginals er kwamen wonen.

    Mammoeten deden het al bij al niet slecht. Ze verschenen in het Plioceen, 4,8 miljoen jaar geleden en de laatsten overleefden tot 5.000 jaar geleden op het afgelegen Russische eiland Wrangel. (mvl)  bron; hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minikalf geboren in Elst
    VV


    Minikalf geboren in Elst


    Een minikalf van 47 centimeter is woensdag geboren in Elst, bij dierenpension 't Hoge Veld van Gérard Wouters.
    Het beestje is gefokt door een gewone koe te kruisen met een stier van 80 centimeter. Dierenarts Hans van Zoolingen van praktijk Oost-Betuwe in Bemmel zegt dat hij een dergelijke klein kalf al eens eerder is tegengekomen. "Bij een hobbyfokker. Een melkveehouder zal niet zitten te wachten op zo'n klein kalf en een vleesfokker al helemaal niet. Het is gewoon leuk als zoiets gebeurt, maar dus niet heel erg bijzonder."
    foto Dierenpension Elst
    bron; gelderlander.nl

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mekongdolfijnen sterven uit door giftig water


    Mekongdolfijnen sterven uit door giftig water

     

    Een van de zeldzaamste dolfijnsoorten is acuut met uitsterven bedreigd. In de Mekongrivier tussen Cambodja en Laos zijn er waarschijnlijk nog maar 64 tot 76 Irrawaddydolfijnen. Dat deelt de natuurorganisatie WWF mee. 88 van hen zijn de afgelopen zes jaar gestorven, 60 procent daarvan babydolfijntjes, die minder dan twee weken oud waren.

    Bacteriële ziekte
    WWF acht gif in het water daarvoor verantwoordelijk. De Irrawaddydolfijnen (Orcaella brevirostris) leven in een 190 kilometer lange strook van de Mekongrivier tussen Cambodja en Laos. "Bij het onderzoek van de kadavers van de dolfijntjes werd een bacteriële ziekte vastgesteld", aldus dierenarts Vernè Dove van WWF in Cambodja. "De ziekte alleen was niet dodelijk, indien het immuunsysteem van de dieren niet was aangetast. Dat is hier echter wel het geval, en wel door milieuvergiftiging.

    Gevaarlijk voor mensen
    Volgens WWF werden in de kadavers toxische hoeveelheden van pesticides als DDT en organische milieuvervuilers zoals PCB gevonden. Enkele bevatten ook hoge doses kwikzilver. Die giffen zijn ook gevaarlijk voor de mensen, die aan de rivier leven, het water drinken of de vissen eten. "De milieuvervuiling is wijdverbreid en kan uit verschillende landen afkomstig zijn, waar de Mekong doorstroomt", meende Dove.

    De WWF eist een grensoverschrijdend programma ter bescherming van de laatste dolfijnen. "De dieren zijn van hun soortgenoten geïsoleerd en hebben onze hulp nodig", zei WWF-directeur voor Cambodja, Seng Teak. (belga/gb)
    bron; hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeder redt dochtertje uit klauwen van poema


    Moeder redt dochtertje uit klauwen van poema

    Toen haar dochtertje Maya (3) werd aangevallen door een poema, aarzelde de Canadese Maureen Lee zich geen moment. Ze wierp zich op het beest en wist haar dochtertje te redden.

    "Ik realiseerde me dat ik snel moest handelen toen het dier op haar sprong en ze samen over de grond rolden", vertelt Lee aan de krant Globe and Mail. "Ik probeerde me tussen de poema en Maya te wringen en wist hem van haar af te duwen. Ik pakte haar op en rende zonder om te kijken hard weg.

    Doodgeschoten
    Het meisje liep verwondingen op aan haar hoofd en arm. Haar moeder raakte niet gewond. De poema werd later doodgeschoten door de politie. (eb)
    bron; hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kai-Mook krijgt t-shirts bij JBC


    Kai-Mook krijgt t-shirts bij JBC

     
     

    Kai-Mook is een echte hype in België. Na de website, het geboortekaartje en de babyborrel, krijgt het olifantje uit de Zoo van Antwerpen nu ook zijn eigen t-shirts bij JBC. De ontwerpers van het kledinsbedrijf ontwierpen een reeks kindert-shirts in zachte kleuren en met een schattige olifanttekening.

    De volledige opbrengst van de t-shirtverkoop haat naar het K-groeiplan in Planckendael. Het Mechelse dierenpark zal met een geld een grote olifantenbiotoop voor een heuse olifantenkudde uitbouwen én een Indisch corridor-project sponsoren. Dit natuurproject geeft meer ruimte aan de olifanten en bevrijdt de locale bevolking, met respect, van de vernietigende effecten van hun olifantenburen op hun leefsituatie. (edp)
    bron; demorgen.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herder belandt met kudde schapen in mijnenveld


    Herder belandt met kudde schapen in mijnenveld

     

    De zwarte herder Philimon Zandamela is een cultfiguur in Kroatië.
    In Kroatië is een herder in een lastig parket geraakt nadat hij met zijn kudde schapen in een mijnenveld belandde. Een reddingsteam moest de man en zijn dieren komen ontzetten. De onfortuinlijke Philimon Zandamela (34) en zijn schapen kwamen heelhuids uit het avontuur.

    Zwavelzuur, zelfmoord en porno
    Zandamela is stilaan een cultfiguur aan het worden. Afkomstig uit Mozambique, is Philimon de enige zwarte herder in Kroatië. De man kwam al in het nieuws toen hij per ongeluk een dosis zwavelzuur naar binnen slikte. Ook stak hij een mes in zijn buik nadat een waarzegster hem had verteld dat het tijd was om te sterven. Daarenboven werd een veelbelovende carrière als pornoster in de kiem gesmoord toen zijn vrouw er mee dreigde hem te laten zitten indien hij er niet onmidddellijk mee stopte.

    Vreemde bulten
    Over zijn recentste esbattementen in het mijnenveld, wist Zandamela het volgende te vertellen: "Ik volgde mijn schapen en zag plots vreemde bulten op de grond. Al snel had ik door waarin ik was terechtgekomen. Gelukkig had ik een gsm bij en kon ik de hulpdiensten bellen. Ik mag blij zijn dat ik nog in één stuk ben". (eb) 
    bron; hln.be

    17-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honderd varkens dood door kantelen vrachtwagen
    VV


    Honderd varkens dood door kantelen vrachtwagen

    Een ongeval bij de A58 heeft woensdagmiddag het leven gekost aan ongeveer honderd varkens. Dat heeft de politie laten weten.

    Bij elkaar 248 dieren zaten in een vrachtauto die rond half een op de oprit naar de A58 kantelde. Een deel van de varkens kwam meteen om; andere, gewonde beesten kregen een spuitje.

    Een kleine 150 varkens en de Poolse chauffeur bleven ongedeerd. De oprit was tot begin van de avond gesloten.
    bron; nu.nl


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer dijkfietsroutes


    Steeds meer dijkfietsroutes


    Nederlandser kan niet: fietsen over de dijk. Naar aanleiding van de overheidscampagne ‘Nederland leeft met water’ worden er steeds meer dijkfietsroutes in kaart gebracht.

     
    Foto: MOOIJ, MARTIN
     
    Foto: Peter Schoonen
     
    Foto: TOALA OLIVARES, CRIS

    De 70 dijkenroutes zijn fietsroutes, waarbij de recreatieve fietser gebruik maakt van zo'n dijk. Ze zijn extra aantrekkelijk, wanneer het warm weer is. De fietsroutes zijn alfabetisch op naam gesorteerd. Van iedere route wordt een korte karakteristiek gegeven. De routes liggen zowel in Nederland als in België.

    Droge Voeten Fietsroutes

    Heel speciaal onderdeel van de Dijkenroutes zijn de drie Droge Voeten Fietsroutes in Nationaal Park Arkemheen-Eemland. Ze zijn gemaakt op basis van de landelijke NAP-fietsroute (LF9), die dwars door Nederland loopt, van Nieuweschans naar Breda. Bijna de helft van Nederland ligt onder NAP. Dat zou allemaal water zijn als de dijken niet werden onderhouden en de polders niet werden leeg gemalen. De NAP-route loopt ook door het Nationaal Landschap Arkemheen-Eemland. Vroeger was dit gebied heel moerassig. Er is door de voorvaderen veel werk verzet om hier droge voeten te krijgen en het land te kunnen bewerken. Werk met de schop. Nu zorgt het Waterschap Vallei&Eem dat men hier geen natte voeten krijgt. Als het Waterschap daarmee stopt, ligt Amersfoort binnen de kortste keren aan ‘zee’. De drie Droge Voeten Fietsroutes (variërend van 32 tot 40 km) geven inzicht in het werk van het Waterschap. Twee starten vanaf station Amersfoort (De NL Eemlandroute en de NL Heuvelrugroute) en één vanaf Station Amersfoort-Vathorst (de NL Arkemheenroute).

    www.fietsen.123.nl 
    bron; telegraaf;nl


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén baby-scholekster vermist, twee andere krijgen vandaag ring


    Eén baby-scholekster vermist, twee andere krijgen vandaag ring

    een baby scholekster vermist twee andere krijgen vandaag ring


    Update
    Eerst het goede nieuws: onze scholeksterkuikens krijgen vandaag in de naam van de wetenschap een ring. Nu het slechte nieuws: K3 werd herleid tot K2.

    De drie scholeksterkuikens kipten tien dagen geleden uit het ei op het plat kiezeldak van Gazet van Antwerpen op Linkeroever. Net als bij de echte K3 heeft Kathleen de groep verlaten. Tijdens het weekend is een van de drie verdwenen.

    Waarschijnlijk viel het ten prooi aan kraaien of sukkelde het in een afvoerbuis. Jan Rodts van Vogelbescherming Vlaanderen meent dat de kritieke periode nu voorbij is. Vandaag komt Rodts de kuikens ringen samen met een ringmeester van het Koninklijk Instituut voor Natuurwetenschappen. “Als ze panikeren en van het dak dreigen te vallen, staken we de actie, maar hoe jonger ze geringd worden, hoe beter.”

    Intussen liet Cynthia Smet van de firma AZO aan de Katwilgweg, een naaste buur van Gazet van Antwerpen, weten dat ons koppel scholeksters jarenlang zijn eieren op het dak van AZO heeft uitgebroed. “Dit jaar bleef het ouderpaar opvallend afwezig. We waren dan ook blij om te horen dat een koppel - vermoedelijk dezelfde vogels als de onze - bij Gazet van Antwerpen voor kuikens heeft gezorgd.”

    KMa
    bron; gva.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Katje gedumt in brievenbus


    Katje gedumt in brievenbus


    Een jong katje van acht weken is in Boston in een openbare brievenbus gestopt. Pas in het sorteercentrum werd het diertje opgemerkt tussen de enveloppen en de pakketjes.

    Het poesje, dat nagenoeg een kilo weegt, heeft de naam 'Postina' gekregen. Ondanks dat de sleuf van de brievenbus erg smal is, bleef de kleine dreumes ongedeerd. Het beestje is in een asiel ondergebracht.

    Vijf jaar celstraf
    Op het dumpen van dieren in de Amerikaanse staat Massachusetts staat een boete van 2.500 dollar en een gevangenisstraf van vijf jaar. Volgens de Amerikaanse dierenbescherming is het aantal gedumpte huisdieren toegenomen met 48 procent. De organisatie denkt dat dit mede te wijten, is aan de financiële crisis. (eb)
    bron; hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond adopteert baby-uil


    Hond adopteert baby-uil

     

    In een opvangcentrum voor roofvogels in het Engelse Cornwall bloeit er iets moois tussen Bramble, een baby-uil die verlaten werd door haar moeder, en Sophie, de hond van de directrice.

    De weesuil en de spaniël zijn intussen onafscheidelijk geworden. Sophie geeft Bramble zelfs dagelijks een douche, door haar proper te likken. "Toen Bramble hier aankwam, had ze geen veren en moesten we ze dus binnen houden. De eerste dag al kwam Sophie haar gezelschap houden, en sindsdien staat Bramble er elke dag op om naar Sophie te vliegen en door haar gewassen te worden. Ze moet zowat de properste veren en bek van het land hebben", aldus de directrice van het centrum. (bdr)

    bron; demorgen.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe Antwerpse architectuurroute


    Nieuwe Antwerpse architectuurroute


     

    De Architectuurroute, waarbij je Antwerpen op de fiets verkent, is vernieuwd. Ze brengt je van het middeleeuwse Steen over de flamboyante wijk Zurenborg tot de hippe loft uit de gelijknamige film.

    De route slaat ook de nieuwste realisaties, zoals het gerechtsgebouw en het MAS, niet over. Je fietst ook langs verrassingen, zoals de Antwerpse 'Chinese muur' en opvallende restanten van drie wereldexpo's. Verder staan er veel bekende namen op het traject: van Belgische architecten als bOb Van Reeth tot internationale toppers als Le Corbusier.

    De brochure Architectuurroute kost 2 euro en is verkrijgbaar aan de balie van Toerisme Antwerpen op de Grote Markt en in het Centraal Station. Bestellen kan via 03/240.63.73 of verzending@tpa.be. (Katrijn Serneels)

    Info:
    www.visitantwerp.be
     bron; demorgen.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedumpte schildpadden bedreigen zwanen in Brugse Reien



    Gedumpte schildpadden bedreigen zwanen in Brugse Reien
    Student dierkunde ontwerpt schildpaddenval als eindwerk

     

     

    Marijn Decraecker ontwierp samen met Jonas Masschelein een val voor schildpadden.
    © michel vanneuville

    BRUGGE - Tientallen gedumpte waterschildpadden maken tegenwoordig de Brugse Reien onveilig en bedreigen er zelfs de beroemde zwanen. Het stadsbestuur ziet heil in een val, ontworpen door twee studenten dierkunde.

    'Mensen die hun schildpadden beu zijn, vinden er meestal niets beter op dan die ergens in een of andere waterloop te gooien. Netjes opgelost, denken ze dan. Maar het probleem begint nu toch wat uit de hand te lopen.' Marijn Decraecker (21), laatstejaarsstudent aan het KATO in Roeselare, is gepassioneerd door reptielen en maakte samen met zijn vriend Jonas Masschelein een eindwerk over waterschildpadden.

    'Dat hield onder meer in dat we een val hebben ontworpen om schildpadden te vangen', legt Marijn uit. 'De dieren laten zich immers niet zo gemakkelijk vangen. We zijn onze uitvinding gaan uittesten op verschillende plaatsen, hoofdzakelijk in de Brugse Reien.'

    Het resultaat was ontluisterend. Op verschillende plaatsen in Brugge, zoals aan 't Stil Ende bij de Ezelsbrug - waar veel zwanen zich ophouden - maar ook in De Panne, slaagde Marijn erin om heel wat schildpadden te strikken. 'Ik denk niet dat er nog veel waterlopen zijn waar je geen schildpadden aantreft, maar hier in Brugge is het toch wel erg aan het worden', zegt Marijn. 'Het gaat vooral om moerasschildpadden, meer bepaald roodwangschildpadden. Die worden twintigcentimeter lang en vragen nogal wat verzorging. Als dat te lastig wordt, is het gemakkelijk om ze ergens ongemerkt te dumpen. Ze mogen trouwens om die reden niet meer verkocht worden. De handelaars schakelen over op de verkoop van kleinere soorten, maar daar hebben we er ook al van ontdekt in de Reien. De dieren die we vangen, zijn bovendien allemaal ziek. Deze soort eet alles wat het te pakken kan krijgen: amfibieën, vis, maar ze vallen ook kuikentjes van zwanen aan.'

    Dat er een probleem is, bevestigt ook Heidi Demeyer van de Brugse groendienst. 'Ik heb inderdaad al schildpadden zien zonnen op de loopplanken van de zwanen aan 't Sil Ende en niet zo'n kleine exemplaren ook. Onlangs ontdekte ik een dood kuikentje van een zwaan. We kunnen onze zwanen echter niet van het water afhouden. Het zijn watervogels, die anders problemen aan de poten krijgen of op hun kuikentjes gaan trappen. We zien dus zeker heil in een systeem om schildpadden te vangen, en liefst zoveel mogelijk. De schildpadden vormen trouwens niet het enige probleem waarmee we geconfronteerd worden. We ontdekten ook dat achtergelaten stierkikkers, dat is een grote Amerikaanse zwarte kikker die een loeiend geluid maakt, de inheemse soorten die aanwezig zijn in de Reien oppeuzelt', besluit Heidi Demeyer.
    Dany Van Loo      bron; nieuwsblad.be

    16-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Robbenvangst in Canada drastisch geslonken


    Robbenvangst in Canada drastisch geslonken


    Archieffoto.

    Canada heeft in zijn jacht op zadelrobben dit jaar slechts een kwart van het toegelaten quotum benut. Een woordvoerster van het ministerie van Visserij in Ottawa gaf het aantal gedode dieren vandaag met 72.156 aan.

    Het ministerie had de jacht toegelaten op 280.000 zadelrobben. Gisteren verklaarden de provincies Newfoundland en Labrador als laatste van de aan de robbenvangst deelnemende Atlantische regio's het seizoen 2009 voor gesloten.

    Gedaalde prijs voor robbenvellen
    Als reden voor de drastische vermindering van de gedode dieren noemde het ministerie de sterk gedaalde prijs voor robbenvellen. Door de globale economische en financiële crisis is de vraag naar het "luxeproduct robbenpels" aanzienlijk gedaald, verklaarde de woordvoerster. De handelaars bepaalden de prijs voor een robbenpels op nog slechts 9 euro, de helft van het bedrag van vorig jaar. Dat deelde het International Fund for Animal Welfare (IFAW) vandaag mee.

    IJsomstandigheden
    Volgens het ministerie hebben ook de ijsomstandigheden langs de Atlantische kust tot de terugloop bijgedragen. De EU wil voortaan alle handel in robbenproducten verbieden. Dat geldt buiten de pelsen ook voor het vet van de dieren, waaruit onder andere vitaminepillen en kosmetische artikelen worden vervaardigd.

    Het Europees parlement stemde op 5 mei voor een dergelijk importverbod. Het laatste woord is aan de Europese ministerraad, wiens besluit op 25 juni wordt verwacht.
    (dpa/ka)
    bron; demorgen.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DIERENPARADIJS OOSTVAARDERSPLASSEN Mensen niet welkom...


    DIERENPARADIJS OOSTVAARDERSPLASSEN

    Mensen niet welkom...

    Op mijn wandelingen kriskras door Nederland word ik regelmatig door allerlei mensen bij de hand genomen. Ze leiden me door de fraaiste stukjes van ons land om me hun mooie streek of dorp te showen. Je krijgt soms de meest intieme verhalen te horen en af en toe heb je een ontmoeting die echt ontroert. Zo mocht ik kortgeleden aan de wandel met een vader en zijn autistische zoon. Het doet je weer eens beseffen wat een voorrecht het is om gezonde kinderen te mogen opvoeden…

     
    Foto: De Telegraaf


    Het ventje blijkt overigens een alleraardigst handenbindertje met een passie voor treinen en vrachtauto’s die geheel in zijn eigen wereldje leeft. Als we vertrekken vanaf het informatiecentrum van Staatsbosbeheer voor een prachtige wandeling langs de rand van de Oostvaardersplassen zoekt hij al na een paar honderd meter mijn hand om hem pas los te laten als we na zo’n vijftien kilometer weer terug zijn. Een afstand die het ventje, ondanks zijn ’weeffoutje’, makkelijk aankan.

    Dan zijn we langs een gebied getrokken dat op een unieke wijze laat zien hoe de natuur, in nota bene een van de dichtstbevolkte landen ter wereld, haar gang gaat als ze de kans maar krijgt. Natuurlijk moest er door Staatsbosbeheer eerst wel het nodige voorbereidingswerk worden verricht. Om te voorkomen dat de open vlakte weer bos wordt, haalde men heckrunderen en konikpaarden om het gras kort te houden en werden edelherten overgebracht om de struiken te eten. Hierdoor kunnen natuurlijke processen hun gang gaan.

    Het gebied vormt inmiddels ook een steeds belangrijkere schakel in de trekroute van veel vogelsoorten en is een paradijs voor viseters als zilverreiger, aalscholver, lepelaar en talrijke roofvogels, waaronder kiekendief, zeearend en buizerd.

    Maar de natuur is hard, de afgelopen strenge winter moesten de beheerders soms zelfs ingrijpen en een aantal verzwakte dieren uit hun lijden verlossen. Om het natuurlijke proces niet te verstoren zijn de Oostvaardersplassen niet toegankelijk voor mensen. Zij mogen er alleen maar langslopen, maar ook dan is het meer dan de moeite waard.

    Als we oversteken naar de Reigersplas via een viaduct over de A6 leeft mijn wandelmaatje helemaal op. Hij kent alle vrachtautomerken en lepelt de namen in één lange woordenbrij moeiteloos op: Scania, Volvo, DAF…. De Reigersplas en de iets verder gelegen Ooievaarsplas zijn ontstaan door zandwinning voor de snelweg en zijn in beheer bij het Flevo-landschap die er een recreatieve, parkachtige bestemming aan heeft gegeven. Het is hier ’netjes’ en de mens is van harte welkom voor watersport- en fietsontspanning.

    Na een koffiebreak in wegrestaurant Hajé trekken we de polder in waar het vlak en leeg is, maar wel vol akkerbouw. Via de Lage Knarsluis steken we de Lage Vaart over. De keersluizen staan gewoon open, zodat het water kan doorstromen en de schepen kunnen doorvaren. Alleen bij een eventuele dijkdoorbraak wordt de sluis gesloten om een overstroming van de nog jonge polder te voorkomen. Aan de overkant duiken we de Hollandse Hout in waar we nog even langswippen bij de vindplaats van een vissersboot die hier in de negentiende eeuw verging in vliegende storm toen het land nog zee was. Het wrak ligt nu keurig geconserveerd in de grond van het bos waarvan het hout o.a. wordt gebruikt voor parket.

    Terug bij het informatiecentrum, dat afgelopen winter nog fungeerde als kleedruimte voor de schaatsers van het NK marathon op natuurijs, begint voor mijn wandelmaatje pas het echte genieten. Hij mag achter in de auto waarmee we de snelweg opgaan die vol is met vrachtauto’s. MAN, Iveco, Scania, DAF klinkt het spinnend vanaf de achterbank. Geluk zit ’m in de kleine dingen door Joop Duijs
    bron; telegraaf.nl


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinezen doden 36.000 honden


    Chinezen doden 36.000 honden

    De Chinese stad Hanzhong heeft 36.000 zwerfhonden en honden die als huisdier werden gehouden, laten afmaken.

     

    De discussie over straathonden laait vaker op. Drie jaar geleden namen ambtenaren in de provincie Yunnan zelf de knuppel ter hand om straathonden af te maken.
    Foto: EPA

    Alleen al in de afgelopen maand zouden zesduizend mensen gebeten of gekrabd zijn door honden. In China woedt al langer een discussie over de behandeling van dieren. Een team van deskundigen werkt aan een wetsvoorstel om dieren te beschermen tegen mishandeling.

    Het houden van huisdieren is een relatief nieuw fenomeen in China, waar steeds meer mensen genoeg geld hebben voor deze hobby. Onder het communistische bewind van Mao Zedong werd dit nog gezien als een bezigheid van de verfoeide bourgeoisie en was een verbod van kracht. Een paar jaar geleden werd dit verbod opgeheven.
    bron; telegraaf.nl





                




    Lieve Bezoeker
      Om het openen van 
     
    het gastenboek voor 
       iedereen gemakkelijk 

     
    te houden worden te
      grote Plaatjes en of
      Buttons verwijderd
    .




    Blog als favoriet !


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    wetters
    blog.seniorennet.be/wetters

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!