Over mijzelf
Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur, en natuurlijk fietsen. Fotograferen, fotobewerking. Op internet surfen en bloggen. Maar ook een gezamelijke hobby van mij en mijn echtgenoot is dat we graag varen over verschillende wateren.







      

Hallo,niet vergeten!
Even iets laten weten.

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

AANRADERS !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • ETEN EN GENIETEN
  • PHOTOGALERY
  • NO LIMIT
  • Inhoud blog
  • Koala-baby kruipt uit buidel in Planckendael
  • Aapje gaat met winterjas shoppen in Ikea
  • Droogte houdt trekvogels op
  • Stadsvogel gebruikt peuken in nest als parasietbestrijding
  • Eerste sterren schitterden 750 miljoen jaar na oerknal
  • Afrikaanse savanne en leeuwen verdwijnen aan sneltempo
  • Thaise douane redt 600 cobra's van de feestdis
  • Honderdtal dolfijnen aangespoeld in Australië
  • Nieuwe sprinkhaansoort doet intrede in Vlaanderen
  • Beschadigd Great Barrier Reef bloeit in de diepte

                 

                                                                        

    Categorieën
  • BERICHTEN DIEREN & FOTO'S (19)
  • BERICHTEN NATUUR & FOTO'S (2)
  • Berichten-Dieren-Natuur (496)
  • Foto's (76)
  • Natuur-Reizen-Tips (62)
  • Trips; Wandelen- Fietsen (30)
  • Weetjes- Dieren (299)
  • Weetjes- Natuur (62)
  • Zoeken in blog

    Foto's van Joke

    Twintig jaar vanaf nu, je meer teleurgesteld zal worden door de dingen die je niet doet dan door degene die je wel hebt gedaan. Dus gooi uit de bowlines, zeil weg van de veilige haven. Vang de passaatwind in je zeilen. Explore, Dromen, Discover.
    17-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honderd varkens dood door kantelen vrachtwagen
    VV


    Honderd varkens dood door kantelen vrachtwagen

    Een ongeval bij de A58 heeft woensdagmiddag het leven gekost aan ongeveer honderd varkens. Dat heeft de politie laten weten.

    Bij elkaar 248 dieren zaten in een vrachtauto die rond half een op de oprit naar de A58 kantelde. Een deel van de varkens kwam meteen om; andere, gewonde beesten kregen een spuitje.

    Een kleine 150 varkens en de Poolse chauffeur bleven ongedeerd. De oprit was tot begin van de avond gesloten.
    bron; nu.nl


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer dijkfietsroutes


    Steeds meer dijkfietsroutes


    Nederlandser kan niet: fietsen over de dijk. Naar aanleiding van de overheidscampagne ‘Nederland leeft met water’ worden er steeds meer dijkfietsroutes in kaart gebracht.

     
    Foto: MOOIJ, MARTIN
     
    Foto: Peter Schoonen
     
    Foto: TOALA OLIVARES, CRIS

    De 70 dijkenroutes zijn fietsroutes, waarbij de recreatieve fietser gebruik maakt van zo'n dijk. Ze zijn extra aantrekkelijk, wanneer het warm weer is. De fietsroutes zijn alfabetisch op naam gesorteerd. Van iedere route wordt een korte karakteristiek gegeven. De routes liggen zowel in Nederland als in België.

    Droge Voeten Fietsroutes

    Heel speciaal onderdeel van de Dijkenroutes zijn de drie Droge Voeten Fietsroutes in Nationaal Park Arkemheen-Eemland. Ze zijn gemaakt op basis van de landelijke NAP-fietsroute (LF9), die dwars door Nederland loopt, van Nieuweschans naar Breda. Bijna de helft van Nederland ligt onder NAP. Dat zou allemaal water zijn als de dijken niet werden onderhouden en de polders niet werden leeg gemalen. De NAP-route loopt ook door het Nationaal Landschap Arkemheen-Eemland. Vroeger was dit gebied heel moerassig. Er is door de voorvaderen veel werk verzet om hier droge voeten te krijgen en het land te kunnen bewerken. Werk met de schop. Nu zorgt het Waterschap Vallei&Eem dat men hier geen natte voeten krijgt. Als het Waterschap daarmee stopt, ligt Amersfoort binnen de kortste keren aan ‘zee’. De drie Droge Voeten Fietsroutes (variërend van 32 tot 40 km) geven inzicht in het werk van het Waterschap. Twee starten vanaf station Amersfoort (De NL Eemlandroute en de NL Heuvelrugroute) en één vanaf Station Amersfoort-Vathorst (de NL Arkemheenroute).

    www.fietsen.123.nl 
    bron; telegraaf;nl


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén baby-scholekster vermist, twee andere krijgen vandaag ring


    Eén baby-scholekster vermist, twee andere krijgen vandaag ring

    een baby scholekster vermist twee andere krijgen vandaag ring


    Update
    Eerst het goede nieuws: onze scholeksterkuikens krijgen vandaag in de naam van de wetenschap een ring. Nu het slechte nieuws: K3 werd herleid tot K2.

    De drie scholeksterkuikens kipten tien dagen geleden uit het ei op het plat kiezeldak van Gazet van Antwerpen op Linkeroever. Net als bij de echte K3 heeft Kathleen de groep verlaten. Tijdens het weekend is een van de drie verdwenen.

    Waarschijnlijk viel het ten prooi aan kraaien of sukkelde het in een afvoerbuis. Jan Rodts van Vogelbescherming Vlaanderen meent dat de kritieke periode nu voorbij is. Vandaag komt Rodts de kuikens ringen samen met een ringmeester van het Koninklijk Instituut voor Natuurwetenschappen. “Als ze panikeren en van het dak dreigen te vallen, staken we de actie, maar hoe jonger ze geringd worden, hoe beter.”

    Intussen liet Cynthia Smet van de firma AZO aan de Katwilgweg, een naaste buur van Gazet van Antwerpen, weten dat ons koppel scholeksters jarenlang zijn eieren op het dak van AZO heeft uitgebroed. “Dit jaar bleef het ouderpaar opvallend afwezig. We waren dan ook blij om te horen dat een koppel - vermoedelijk dezelfde vogels als de onze - bij Gazet van Antwerpen voor kuikens heeft gezorgd.”

    KMa
    bron; gva.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Katje gedumt in brievenbus


    Katje gedumt in brievenbus


    Een jong katje van acht weken is in Boston in een openbare brievenbus gestopt. Pas in het sorteercentrum werd het diertje opgemerkt tussen de enveloppen en de pakketjes.

    Het poesje, dat nagenoeg een kilo weegt, heeft de naam 'Postina' gekregen. Ondanks dat de sleuf van de brievenbus erg smal is, bleef de kleine dreumes ongedeerd. Het beestje is in een asiel ondergebracht.

    Vijf jaar celstraf
    Op het dumpen van dieren in de Amerikaanse staat Massachusetts staat een boete van 2.500 dollar en een gevangenisstraf van vijf jaar. Volgens de Amerikaanse dierenbescherming is het aantal gedumpte huisdieren toegenomen met 48 procent. De organisatie denkt dat dit mede te wijten, is aan de financiële crisis. (eb)
    bron; hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond adopteert baby-uil


    Hond adopteert baby-uil

     

    In een opvangcentrum voor roofvogels in het Engelse Cornwall bloeit er iets moois tussen Bramble, een baby-uil die verlaten werd door haar moeder, en Sophie, de hond van de directrice.

    De weesuil en de spaniël zijn intussen onafscheidelijk geworden. Sophie geeft Bramble zelfs dagelijks een douche, door haar proper te likken. "Toen Bramble hier aankwam, had ze geen veren en moesten we ze dus binnen houden. De eerste dag al kwam Sophie haar gezelschap houden, en sindsdien staat Bramble er elke dag op om naar Sophie te vliegen en door haar gewassen te worden. Ze moet zowat de properste veren en bek van het land hebben", aldus de directrice van het centrum. (bdr)

    bron; demorgen.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe Antwerpse architectuurroute


    Nieuwe Antwerpse architectuurroute


     

    De Architectuurroute, waarbij je Antwerpen op de fiets verkent, is vernieuwd. Ze brengt je van het middeleeuwse Steen over de flamboyante wijk Zurenborg tot de hippe loft uit de gelijknamige film.

    De route slaat ook de nieuwste realisaties, zoals het gerechtsgebouw en het MAS, niet over. Je fietst ook langs verrassingen, zoals de Antwerpse 'Chinese muur' en opvallende restanten van drie wereldexpo's. Verder staan er veel bekende namen op het traject: van Belgische architecten als bOb Van Reeth tot internationale toppers als Le Corbusier.

    De brochure Architectuurroute kost 2 euro en is verkrijgbaar aan de balie van Toerisme Antwerpen op de Grote Markt en in het Centraal Station. Bestellen kan via 03/240.63.73 of verzending@tpa.be. (Katrijn Serneels)

    Info:
    www.visitantwerp.be
     bron; demorgen.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedumpte schildpadden bedreigen zwanen in Brugse Reien



    Gedumpte schildpadden bedreigen zwanen in Brugse Reien
    Student dierkunde ontwerpt schildpaddenval als eindwerk

     

     

    Marijn Decraecker ontwierp samen met Jonas Masschelein een val voor schildpadden.
    © michel vanneuville

    BRUGGE - Tientallen gedumpte waterschildpadden maken tegenwoordig de Brugse Reien onveilig en bedreigen er zelfs de beroemde zwanen. Het stadsbestuur ziet heil in een val, ontworpen door twee studenten dierkunde.

    'Mensen die hun schildpadden beu zijn, vinden er meestal niets beter op dan die ergens in een of andere waterloop te gooien. Netjes opgelost, denken ze dan. Maar het probleem begint nu toch wat uit de hand te lopen.' Marijn Decraecker (21), laatstejaarsstudent aan het KATO in Roeselare, is gepassioneerd door reptielen en maakte samen met zijn vriend Jonas Masschelein een eindwerk over waterschildpadden.

    'Dat hield onder meer in dat we een val hebben ontworpen om schildpadden te vangen', legt Marijn uit. 'De dieren laten zich immers niet zo gemakkelijk vangen. We zijn onze uitvinding gaan uittesten op verschillende plaatsen, hoofdzakelijk in de Brugse Reien.'

    Het resultaat was ontluisterend. Op verschillende plaatsen in Brugge, zoals aan 't Stil Ende bij de Ezelsbrug - waar veel zwanen zich ophouden - maar ook in De Panne, slaagde Marijn erin om heel wat schildpadden te strikken. 'Ik denk niet dat er nog veel waterlopen zijn waar je geen schildpadden aantreft, maar hier in Brugge is het toch wel erg aan het worden', zegt Marijn. 'Het gaat vooral om moerasschildpadden, meer bepaald roodwangschildpadden. Die worden twintigcentimeter lang en vragen nogal wat verzorging. Als dat te lastig wordt, is het gemakkelijk om ze ergens ongemerkt te dumpen. Ze mogen trouwens om die reden niet meer verkocht worden. De handelaars schakelen over op de verkoop van kleinere soorten, maar daar hebben we er ook al van ontdekt in de Reien. De dieren die we vangen, zijn bovendien allemaal ziek. Deze soort eet alles wat het te pakken kan krijgen: amfibieën, vis, maar ze vallen ook kuikentjes van zwanen aan.'

    Dat er een probleem is, bevestigt ook Heidi Demeyer van de Brugse groendienst. 'Ik heb inderdaad al schildpadden zien zonnen op de loopplanken van de zwanen aan 't Sil Ende en niet zo'n kleine exemplaren ook. Onlangs ontdekte ik een dood kuikentje van een zwaan. We kunnen onze zwanen echter niet van het water afhouden. Het zijn watervogels, die anders problemen aan de poten krijgen of op hun kuikentjes gaan trappen. We zien dus zeker heil in een systeem om schildpadden te vangen, en liefst zoveel mogelijk. De schildpadden vormen trouwens niet het enige probleem waarmee we geconfronteerd worden. We ontdekten ook dat achtergelaten stierkikkers, dat is een grote Amerikaanse zwarte kikker die een loeiend geluid maakt, de inheemse soorten die aanwezig zijn in de Reien oppeuzelt', besluit Heidi Demeyer.
    Dany Van Loo      bron; nieuwsblad.be

    16-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Robbenvangst in Canada drastisch geslonken


    Robbenvangst in Canada drastisch geslonken


    Archieffoto.

    Canada heeft in zijn jacht op zadelrobben dit jaar slechts een kwart van het toegelaten quotum benut. Een woordvoerster van het ministerie van Visserij in Ottawa gaf het aantal gedode dieren vandaag met 72.156 aan.

    Het ministerie had de jacht toegelaten op 280.000 zadelrobben. Gisteren verklaarden de provincies Newfoundland en Labrador als laatste van de aan de robbenvangst deelnemende Atlantische regio's het seizoen 2009 voor gesloten.

    Gedaalde prijs voor robbenvellen
    Als reden voor de drastische vermindering van de gedode dieren noemde het ministerie de sterk gedaalde prijs voor robbenvellen. Door de globale economische en financiële crisis is de vraag naar het "luxeproduct robbenpels" aanzienlijk gedaald, verklaarde de woordvoerster. De handelaars bepaalden de prijs voor een robbenpels op nog slechts 9 euro, de helft van het bedrag van vorig jaar. Dat deelde het International Fund for Animal Welfare (IFAW) vandaag mee.

    IJsomstandigheden
    Volgens het ministerie hebben ook de ijsomstandigheden langs de Atlantische kust tot de terugloop bijgedragen. De EU wil voortaan alle handel in robbenproducten verbieden. Dat geldt buiten de pelsen ook voor het vet van de dieren, waaruit onder andere vitaminepillen en kosmetische artikelen worden vervaardigd.

    Het Europees parlement stemde op 5 mei voor een dergelijk importverbod. Het laatste woord is aan de Europese ministerraad, wiens besluit op 25 juni wordt verwacht.
    (dpa/ka)
    bron; demorgen.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DIERENPARADIJS OOSTVAARDERSPLASSEN Mensen niet welkom...


    DIERENPARADIJS OOSTVAARDERSPLASSEN

    Mensen niet welkom...

    Op mijn wandelingen kriskras door Nederland word ik regelmatig door allerlei mensen bij de hand genomen. Ze leiden me door de fraaiste stukjes van ons land om me hun mooie streek of dorp te showen. Je krijgt soms de meest intieme verhalen te horen en af en toe heb je een ontmoeting die echt ontroert. Zo mocht ik kortgeleden aan de wandel met een vader en zijn autistische zoon. Het doet je weer eens beseffen wat een voorrecht het is om gezonde kinderen te mogen opvoeden…

     
    Foto: De Telegraaf


    Het ventje blijkt overigens een alleraardigst handenbindertje met een passie voor treinen en vrachtauto’s die geheel in zijn eigen wereldje leeft. Als we vertrekken vanaf het informatiecentrum van Staatsbosbeheer voor een prachtige wandeling langs de rand van de Oostvaardersplassen zoekt hij al na een paar honderd meter mijn hand om hem pas los te laten als we na zo’n vijftien kilometer weer terug zijn. Een afstand die het ventje, ondanks zijn ’weeffoutje’, makkelijk aankan.

    Dan zijn we langs een gebied getrokken dat op een unieke wijze laat zien hoe de natuur, in nota bene een van de dichtstbevolkte landen ter wereld, haar gang gaat als ze de kans maar krijgt. Natuurlijk moest er door Staatsbosbeheer eerst wel het nodige voorbereidingswerk worden verricht. Om te voorkomen dat de open vlakte weer bos wordt, haalde men heckrunderen en konikpaarden om het gras kort te houden en werden edelherten overgebracht om de struiken te eten. Hierdoor kunnen natuurlijke processen hun gang gaan.

    Het gebied vormt inmiddels ook een steeds belangrijkere schakel in de trekroute van veel vogelsoorten en is een paradijs voor viseters als zilverreiger, aalscholver, lepelaar en talrijke roofvogels, waaronder kiekendief, zeearend en buizerd.

    Maar de natuur is hard, de afgelopen strenge winter moesten de beheerders soms zelfs ingrijpen en een aantal verzwakte dieren uit hun lijden verlossen. Om het natuurlijke proces niet te verstoren zijn de Oostvaardersplassen niet toegankelijk voor mensen. Zij mogen er alleen maar langslopen, maar ook dan is het meer dan de moeite waard.

    Als we oversteken naar de Reigersplas via een viaduct over de A6 leeft mijn wandelmaatje helemaal op. Hij kent alle vrachtautomerken en lepelt de namen in één lange woordenbrij moeiteloos op: Scania, Volvo, DAF…. De Reigersplas en de iets verder gelegen Ooievaarsplas zijn ontstaan door zandwinning voor de snelweg en zijn in beheer bij het Flevo-landschap die er een recreatieve, parkachtige bestemming aan heeft gegeven. Het is hier ’netjes’ en de mens is van harte welkom voor watersport- en fietsontspanning.

    Na een koffiebreak in wegrestaurant Hajé trekken we de polder in waar het vlak en leeg is, maar wel vol akkerbouw. Via de Lage Knarsluis steken we de Lage Vaart over. De keersluizen staan gewoon open, zodat het water kan doorstromen en de schepen kunnen doorvaren. Alleen bij een eventuele dijkdoorbraak wordt de sluis gesloten om een overstroming van de nog jonge polder te voorkomen. Aan de overkant duiken we de Hollandse Hout in waar we nog even langswippen bij de vindplaats van een vissersboot die hier in de negentiende eeuw verging in vliegende storm toen het land nog zee was. Het wrak ligt nu keurig geconserveerd in de grond van het bos waarvan het hout o.a. wordt gebruikt voor parket.

    Terug bij het informatiecentrum, dat afgelopen winter nog fungeerde als kleedruimte voor de schaatsers van het NK marathon op natuurijs, begint voor mijn wandelmaatje pas het echte genieten. Hij mag achter in de auto waarmee we de snelweg opgaan die vol is met vrachtauto’s. MAN, Iveco, Scania, DAF klinkt het spinnend vanaf de achterbank. Geluk zit ’m in de kleine dingen door Joop Duijs
    bron; telegraaf.nl


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinezen doden 36.000 honden


    Chinezen doden 36.000 honden

    De Chinese stad Hanzhong heeft 36.000 zwerfhonden en honden die als huisdier werden gehouden, laten afmaken.

     

    De discussie over straathonden laait vaker op. Drie jaar geleden namen ambtenaren in de provincie Yunnan zelf de knuppel ter hand om straathonden af te maken.
    Foto: EPA

    Alleen al in de afgelopen maand zouden zesduizend mensen gebeten of gekrabd zijn door honden. In China woedt al langer een discussie over de behandeling van dieren. Een team van deskundigen werkt aan een wetsvoorstel om dieren te beschermen tegen mishandeling.

    Het houden van huisdieren is een relatief nieuw fenomeen in China, waar steeds meer mensen genoeg geld hebben voor deze hobby. Onder het communistische bewind van Mao Zedong werd dit nog gezien als een bezigheid van de verfoeide bourgeoisie en was een verbod van kracht. Een paar jaar geleden werd dit verbod opgeheven.
    bron; telegraaf.nl


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit jaar geen plaag van eikenprocessierupsen



    Dit jaar geen plaag van eikenprocessierupsen



                                           © Dalfsen.nl



    Tot een echte plaag van de eikenprocessierups zoals in 2007 lijkt het dit jaar niet te zullen komen. De provincies, die de (preventieve) bestrijding coördineren, hebben de situatie onder controle en door de ervaring van de voorbije jaren kunnen de gemeenten meer zelfstandig optreden als een haard gesignaleerd wordt.

    De eikenprocessierups bevindt zich momenteel in het laatste stadium voor de verpopping. Het is in deze fase dat de rupsen bij voorbijgangers met hun brandhaartjes huid- en oogirritaties alsook kleine brandwondjes kunnen veroorzaken. De rupsen komen enkel voor op eiken, waar ze zich in een soort spinnenweb nestelen op de boomstammen.

    Voor een preventieve behandeling is het nu te laat. Die gebeurt best tijdens het einde van het tweede en het vroege derde larvenstadium, meestal ligt dat in de maand mei. Daarvoor wordt het biologisch bestrijdingsmiddel Xentari gebruikt.

    'Die preventieve bestrijding heeft geholpen. Na vorig jaar tekenen we opnieuw een verbetering van de situatie op', aldus Frank Smeets (CD&V), de Limburgse gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur. Als er al sprake kan zijn van haarden, dan situeren die zich vooral in de gemeentes Kinrooi, Maaseik en Bree. 'Het monitoren van de voorbije jaren heeft gewerkt: het optekenen en opvolgen van de haarden, om die dan preventief te bestrijden indien nodig.'

    Ook in Vlaams-Brabant is de situatie onder controle. 'Het is zeker niet vergelijkbaar met twee jaar geleden, toen de telefoon hier roodgloeiend stond en de gemeentes nog niet goed wisten wat te doen', zo herinnert zich Geert Saye van de Dienst Leefmilieu van de provincie Vlaams-Brabant. De provincie heeft enkel weet van verwijderde haarden in Ternat en Wezembeek-Oppem. 'Door de ervaring van de voorbije jaren, en aan de hand van onze 'modelreglementen', treden de gemeentes nu meer zelfstandig op.'

    Eens de rupsen uit het larvale stadium zijn, helpt preventieve bestrijding niet meer en moeten de haarden worden weggezogen of afgebrand. Vanaf eind juni, wanneer de rups zich verpopt, is het grootste gevaar geweken. Toch kunnen de brandhaartjes die in de nesten achterblijven nog tot augustus voor ongemak zorgen. bron; nieuwsblad.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warmste meimaand in 250 jaar in de Alpen


    Warmste meimaand in 250 jaar in de Alpen


    Belga


    In de Italiaanse Alpen is de afgelopen meimaand de warmste maand in meer dan 250 jaar geweest. Door de hoge temperaturen smelt het ijs van de gletsjers sneller weg dan ooit. Het landschap verandert zo erg dat zefs de oorspronkelijke grens tussen Italië en Zwitserland niet meer klopt met de realiteit.

    De stijgende temperaturen hebben ook een impact op het landschap. Rotsen brokkelen sneller af en er zijn meer aardverschuivingen. Het landschap is zo erg veranderd dat de oorspronkelijke grens tussen Italië en Zwitserland niet meer klopt met de realiteit. Een groep experten gaat een nieuwe landkaart tekenen met een aangepaste grenslijn.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Puppy spuwt de ene golfbal na de andere uit


    Puppy spuwt de ene golfbal na de andere uit

    Een 8 maanden oude rottweiler is momenteel in Massachusetts (Verenigde Staten) aan het herstellen van een operatie na het eten van acht golfballen. Julianne Bonfilio en haar vriend reageerden afgelopen week onthutst toen hun hond drie balletjes uitspuwde. De hond werd in allerijl naar de dierenarts gebracht, waar nog vijf golfballen operatief werden verwijderd. De puppy stelt het naar behoren. (dea) 
    bron; demorgen.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poes overleeft vijftig kogels


    Poes overleeft vijftig kogels


     

    Vijftig kogels in je lijf en nog niet dood: het tweejarige katje Rosie uit het Britse Guisborough moet wel een heel speciale engelbewaarder hebben.

    De ellende begon toen enkele leeghoofden er niets beters op vonden dan het weerloze diertje te martelen met een luchtgeweer. "Zoiets heb ik nog nooit gezien", aldus baasje Tracey Homan. "Ze was helemaal onder het bloed en sleepte haar achterste pootjes over de vloer. Van de vijftig kogels wist de dierenarts er twintig uit haar lichaam te halen, de rest zit er nog altijd in. En dat voor de rest van haar leven. Ik ben zo kwaad, ik kan er gewoon niet bij dat iemand een dier zo wreed kan behandelen."

    Onderzoek gestart
    De politie is intussen een onderzoek gestart. "Als dit het werk was geweest van een kat of een hond had ik er nog mee kunnen leven. Maar dat een mens zoiets doet, en dan nog in deze buurt? Onvoorstelbaar", raast Tracey verder.

    De dierenarts in kwestie heeft er goede hoop op dat Rosie volledig zal herstellen. "Ik ben nog maar een jaar bezig, maar dit is de eerste keer dat ik met een neergeschoten kat te maken kreeg", aldus Clare Turner. "Vijftig schotwondes is een hele hoop, ze mag zich gelukkig prijzen dat ze er nog is." (svm)
    bron; demorgen.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dwaze Deen kogelt koe neer


    Dwaze Deen kogelt koe neer

    (archieffoto)

    Een Deen van 69 is aangehouden. De man had een koe doodgeschoten en het beest aan stukken gezaagd met een motorzaag. De schutter bleek ook in het bezit te zijn van een groot wapenarsenaal.

    Wapenwet overtreden
    Het leek wel op een scène uit de Deense film 'Blinkende Lygter' waarin niemand minder dan Mads Mikkelsen - wereldberoemd door zijn vertolking van Le Chiffre in de Bondfilm Casino Royale- koeien neerschiet. De 69-jarige deed het gisteravond dunnetjes over in Jyderyp. "Een getuige belde ons", zegt agent Ulrik Lindén. "Hij zag een dode koe en het leek alsof het beest doodgeschoten was. Toen agenten gingen kijken, troffen ze een man aan die het beest in stukken aan het zagen was met een motorzaag. De agenten hadden al snel door dat de koe zijn eigendom niet was en hielden ook een huiszoeking. Ze troffen er een wapenarsenaal aan." De dader bleef zwijgzwaam. "Hij wilde niet vertellen waarom hij de koe doodgeschoten had. We vermoeden dat hij boos geworden was omdat de koe ontsnapt was en op zijn eigendom liep maar zeker weten we dat niet. We gaan hem later opnieuw ondervragen." De man werd aangehouden voor verboden wapenbezit en het overtreden van de wet op het dierenwelzijn, schrijft de Deense krant Ekstra Bladet. (vsv)   
    bron; hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kustgebied van België meest vervuilde van EU


    Kustgebied van België meest vervuilde van EU

    kustgebied van belgie meest vervuilde van eu


    Nergens in West-Europa is de kust zo vervuild als in België. In de hele Europese Unie zijn enkel de zwemzones in Roemenië meer vervuild. Dat blijkt uit gegevens van het Europese Milieuagentschap voor het jaar 2008.

    Volgens de huidige milieunorm stelt het water aan de kust het goed, maar volgens de toekomstige en verstrengde Europese normen is het zeewater aan de Belgische kust enorm vervuild en is het ongezond om er in het zwemmen. Volgens deze standaard voldoen slechts zes van de 40 onderzochte badplaatsen aan de strengere hygiënenorm.

    Smalle kuststrook

    Die nieuwe norm zal vanaf 2015 gehanteerd worden door de EU. De overheid zal dus tegen dan een tandje moeten bijsteken om de badplaatsen properder te krijgen. De voornaamste reden waarom we het plots zoveel slechter dan volgens de nieuwe normen is voornamelijk te vinden in onze smalle kuststrook.

    "Op een lengte van 65 kilometer monden relatief veel vervuilde waterwegen in de zee uit", zegt Mie Van den Kerckhove, woordvoerster van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) in De Standaard.

    Weinig natuurgebieden

    Ook het feit dat er zich weinig natuurgebieden bevinden tussen de zee en het binnenland speelt in ons nadeel. Volgens Van den Kerckhove is er echter geen reden tot paniek. De minimumnormen voor de gezondheid van de bader halen we wel.

    bron; gva.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toch beelden van geboorte Kai-Mook


    Toch beelden van geboorte Kai-Mook

    toch beelden van geboorte kai mook 2

     Er zijn dan toch beelden opgedoken van het moment waarop olifantje Kai-Mook het levenslicht zag in de Zoo van Antwerpen.

    De Zoo heeft de beelden op een exclusieve dvd gebrand, die voor 12,95 euro te koop is in de dierentuin. Volgens de Zoo gaat het niet om een marketingstunt, de directie zegt de beelden pas gekregen te hebben.

    Aandacht

    "We hebben de geboorte vanuit 9 hoeken gefilmd, maar kregen de eigenlijke geboorte niet in beeld zoals we gewild hadden", zei Zoo-directeur Rudy Van Eysendeyck tegen vtm.

    "Het was niet de bedoeling om geld te verdienen aan de dvd, maar Kai-Mook en de Zoo in de aandacht houden, is ook al mooi", aldus Van Eysendeyck.
     bron; gva.be


    15-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inktvissen en octopussen kunnen horen


    Inktvissen en octopussen kunnen horen

    inktvissen en octopussen kunnen horen


    Inktvissen en octopussen kunnen horen, zo blijkt uit een studie die een einde maakt aan eeuw van discussies hierover.

    Weekdieren zoals inktvissen, nautilussen, octopussen en zeekatten kunnen onder water geluiden horen. Een octopus kan geluiden tussen 400Hz en 1000Hz horen. Een inktvis heeft een breder bereik (400Hz tot 1500Hz). Het best horen beide diersoorten geluiden van 600Hz.

    Gebruik

    In vergelijking met vissen lijken ze over geen al te goed gehoor te beschikken. Maar het feit dát ze kunnen horen, zou kunnen betekenen dat deze slimme dieren geluid gebruiken om prooien te vangen, met elkaar te communiceren of waakzaam te zijn voor roofdieren. Dit zal verder bestudeerd worden. 
    bron; gva.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bliksem doodt 16 koeien


    Bliksem doodt 16 koeien

    bliksem doodt 16 koeien


    De koeien van de Britse boer Jim McDougal zijn erg aangedaan nadat 16 dieren doodgebliksemd werden tijdens een hevig onweer.

    De koeien waren onder een boom aan het schuilen, toen ze plots geraakt werden door minstens één bliksemschicht. Een buurman verwittigde Alison, de dochter van de 60-jarige landbouwer. Vader en dochter troffen een schokkend tafereel aan.

    "Zoiets heb ik nog nooit gezien", vertelt Jim McDougal. "Er hing ook een verschrikkelijke geur in de lucht." Een dierenarts nam bloedmonsters en bevestigde de doodsoorzaak van de koeien.

    Beeld: BBC  bron; gva.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FRANKRIJK Het bloemendorp


    FRANKRIJK
    Het bloemendorp


    Het schilderachtige stadje Gerberoy prijkt op de lijst van Les plus beaux villages de France. Met reden, want de mooie oude huizen en geplaveide straten worden in de lente en zomer opgefleurd met bloemen in zachte kleuren die perfect aansluiten bij het decor. Dat heeft het Picardische plaatsje te danken aan kunstschilder Henri Le Sidaner, die op aanraden van Auguste Rodin in 1901 naar Beauvais verhuisde. Toen ontdekte hij het karakteristieke maar vervallen stadje. Hij maakte er verschillende schilderijen van en stimuleerde de bewoners hun straten en huizen op te fleuren, net zoals Monet dat in Giverny had gedaaan. Zelf liet Le Sidaner in de schaduw van de kerk een prachtige tuin aanleggen. Bij het binnentreden ontdekt u achter de witte planten verschillende onafhankeljke tuinen die verbonden zijn met kronkelende steile paden tussen de bomen. Boven ligt de rozentuin aan de ruïnes van een oud kasteel. U vindt er nog steeds het zomer- atelier van de schilder en een prieeltje, vanwaar u een prachtig uitzicht over het heuvelachtige landschap hebt.

    In navolging van Le Sidaner strijken in het dorp vanaf de eerste lentedagen talloze schilders neer. Op de derde zondag van juni wordt ook nog steeds het Rozenfeest georganiseerd, dat door Le Sidanar in het leven werd geroepen. En zijn kleinzoon onderhoudt met passie de impressionistische droom van zijn opa.

    Jardins Le Sidaner, Rue du Logis du Roy 18, Gerberoy. Bezoek na reservatie voor groepen vanaf 15 personen, van april tot november: di-zo: 9-17.30 uur. Toegang:€ 5 p.p. Info: tel. 0033 344 82 16 50, www.gerberoy.net en reservation@lesjardinshenrilesidaner.fr
    bron; plusmagazine.be





                




    Lieve Bezoeker
      Om het openen van 
     
    het gastenboek voor 
       iedereen gemakkelijk 

     
    te houden worden te
      grote Plaatjes en of
      Buttons verwijderd
    .




    Blog als favoriet !


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    croky_boys
    blog.seniorennet.be/croky_b

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!