NIEUW: Blog reclamevrij maken?Over mijzelf
Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 68 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur, en natuurlijk fietsen. Fotograferen, fotobewerking. Op internet surfen en bloggen. Maar ook een gezamelijke hobby van mij en mijn echtgenoot is dat we graag varen over verschillende wateren.      

Hallo,niet vergeten!
Even iets laten weten.

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

AANRADERS !!!
 • ATELIER VAN JOSEPHINE
 • POWERPOINT VAN JOKE
 • ETEN EN GENIETEN
 • PHOTOGALERY
 • NO LIMIT
 • Inhoud blog
 • Koala-baby kruipt uit buidel in Planckendael
 • Aapje gaat met winterjas shoppen in Ikea
 • Droogte houdt trekvogels op
 • Stadsvogel gebruikt peuken in nest als parasietbestrijding
 • Eerste sterren schitterden 750 miljoen jaar na oerknal
 • Afrikaanse savanne en leeuwen verdwijnen aan sneltempo
 • Thaise douane redt 600 cobra's van de feestdis
 • Honderdtal dolfijnen aangespoeld in Australië
 • Nieuwe sprinkhaansoort doet intrede in Vlaanderen
 • Beschadigd Great Barrier Reef bloeit in de diepte

               

                                                                      

  Categorieën
 • BERICHTEN DIEREN & FOTO'S (19)
 • BERICHTEN NATUUR & FOTO'S (2)
 • Berichten-Dieren-Natuur (496)
 • Foto's (76)
 • Natuur-Reizen-Tips (62)
 • Trips; Wandelen- Fietsen (30)
 • Weetjes- Dieren (299)
 • Weetjes- Natuur (62)
 • Zoeken in blog

  Foto's van Joke

  Twintig jaar vanaf nu, je meer teleurgesteld zal worden door de dingen die je niet doet dan door degene die je wel hebt gedaan. Dus gooi uit de bowlines, zeil weg van de veilige haven. Vang de passaatwind in je zeilen. Explore, Dromen, Discover.
  10-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gerrit Jansen: De architectuur van een lisbloem
  Klik op de afbeelding om de link te volgen  Gerrit Jansen: De architectuur van een lisbloem

  Bloembezoek ;Boven het honingmerk staat de meeldraad. De helmknop is het meeste stuifmeel al kwijt. De bloem rechts is volkomen uitgebloeid; de groene vruchten kunnen gaan rijpen. foto's Gerrit Jansen
   foto Gerrit Jansen

  Bloembezoek ;Boven het honingmerk staat de meeldraad. De helmknop is het meeste stuifmeel al kwijt. De bloem rechts is volkomen uitgebloeid; de groene vruchten kunnen gaan rijpen.

  De lissenfamilie omvat wel tweeduizend soorten. De architectuur van de bloem is uiterst geraffineerd. Lisbloemen worden bestoven door hommels met een lange tong waarbij zelfbestuiving vermeden moet worden.

  Het heeft even geduurd voordat we thuis goed in de gele lissen zaten. Bij de aanleg van de eerste vijver, vijftien jaar geleden, heb ik twee pollen in de oever geplant. Die bloeiden elk jaar met mondjesmaat. Een paar jaar geleden heb ik een aantal rijpe vruchten, die wat vorm betreft veel van een augurk weg hebben, laten drogen. Als de vruchten aan de toppen open scheuren, komen met rissen tegelijk tientallen kastanjebruine zaden tevoorschijn. Ik heb de platte zaden in onze vijvers gegooid. Het duurt lang voordat ze zinken, want ze dragen allemaal een zwemvest van kurk en ze bevatten luchtholten waardoor ze lang blijven drijven.

  Pas als het kurklaagje verrot is, zakt het zaad naar de bodem, waarna het kan kiemen. En dat lukt bij ons de laatste jaren wonderwel. Elk jaar verschijnen er meer gele lissen aan de oevers van onze vijvers. In deze maand bloeit de 'fleur de lys' optimaal. Iedereen kent de gestileerde lisbloem wel als de Franse lelie, maar van verwantschap met de lelie is geen sprake. Ik heb vorige week een tak van de lis op de vaas gezet, omdat ik de bloembouw en de ontwikkeling van een bloeistengel eens nauwkeurig wilde bekijken.

  De zwavelgele bloemen zijn drietallig vergroeid. De zes bloembladen vormen het bloemdek. Net zoals bij de tulp en de meeste narcissen is zo'n bloemdek eenkleurig. Er zijn drie buitenste en drie binnenste bloemdekbladen. De drie buitenste zijn groot en rond met een smalle voet en de drie binnenste klein en lepelvormig. De drie buitenste buigen zich naar beneden, de binnenste blijven rechtop staan. Ook zijn er nog drie stijlen die op bloemdekbladen lijken. Deze stijlen staan op het onderstandige vruchtbeginsel dat na bestuiving en bevruchting uitgroeit tot de augurkvormige doosvrucht waar we het net over hadden. De drie meeldraden zijn op de voet van de drie buitenste grote bloembladen ingeplant, maar staan verscholen onder de binnenste bloemdekslippen. Daardoor zijn ze beschut tegen regen en dauw en dat is gunstig voor de bestuiving.

  Ik ben niet de enige die interesse toont voor de fraaie lisbloemen op de vaas onder onze veranda. Regelmatig landt er een tuinhommel op een van de buitenste bloemdekbladen. Zo'n blad is gemarkeerd met fijne donkerbruine lijntjes en wordt honingmerk genoemd. Deze aanduiding wijst bepaalde insecten de weg naar de nectar. Buiten bij een grote pol met bloeiende lissen is goed te zien dat de hommels de honingmerken direct herkennen. Als de harige insecten van bloem naar bloem vliegen, landen ze steeds weer precies op de markering van de landingsbaan. Alleen bloembezoekers met een lange tong kunnen bij de diep liggende nectar komen. Bepaalde hommelsoorten hebben dat en zij zijn de aangewezen bestuivers. Eigenlijk zijn de meeldraden en de bloemdekbladen zo met elkaar vergroeid, dat we met drie lange buizen te maken hebben. Onderin zo'n buis bevindt zich het bakje met zoetigheid. Trek zo'n bloem open en steek de tong erin: puur suikerwater.

  Als we een bloeistengel van de lis goed bekijken, zien we dat de toegangsweg tot de nectar niet bij elke bloem even breed is. De eerste dag van de bloei vormt de mannelijke fase; de toegang is dan nog breed en de hommels raken op weg naar de nectar op de rug bepoederd met stuifmeel. De top van de stijltakken is nog omhoog gericht, zodat de stempel niet aangeraakt wordt en bestuiving nog onmogelijk is. Een tweededagbloem heeft veel nauwere openingen.

  De helmknop heeft geen stuifmeel meer; de stijltakken zijn slap waardoor de stempel toegankelijk wordt. Hommels die van een eerstendagbloem komen, strijken het stuifmeel af op een tweededagbloem. De kans op kruisbestuiving is daardoor aanmerkelijk groter. De Latijnse naam Iris is bij niet plantenkenners waarschijnlijk bekender dan de Nederlandse naam lis. Dat komt, omdat er veel irissoorten in cultuur zijn. Iris betekent regenboog.

  De naam is waarschijnlijk te danken aan de vele kleuren die sommige soorten hebben en aan de gebogen vorm van de bloembladen. In de Griekse oudheid was Iris de boodschapster van de goden. Zij onderhield via de regenboog het contact tussen hemel en aarde en vervoerde er de zielen van de overledenen op. Daarom plantten de oude Grieken lissen op de graven, een gebruik dat ook bij ons lang opgang heeft gemaakt. De gele lis voelt zich het beste thuis op de grens van land en water.

  Ook broekbossen die regelmatig blank staan, kunnen in deze tijd geel van de lissen zien. In de uiterwaarden zien we de plant ook wel op het droge. Vaak betreft dat dan toch lage gebieden, die als de rivier buiten haar oevers treedt, lang blank staan. Zo'n 'droge' lis is en blijft vanwege haar schoonheid voor mij toch een koninklijke oeverplant.  door Gerrit Jansen.

  bovenste foto Joke
  bron; gelderlander.nl


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Agent knalt Chihuahua die hem beet met drie kogels neer


  Agent knalt Chihuahua die hem beet met drie kogels neer

   

  Een soortgelijk hondje werd koudweg doodgeschoten door de politie.
  Jack, een kleine Chihuahua uit Cincinnati, beet herhaaldelijk een politieman in de handen en moest dat met zijn leven bekopen. De agent vuurde liefst drie kogels af om het beest ijskoud af te maken. Eerst had hij zijn Taser gebruikt om de viervoeter een elektrische schok toe te dienen, maar dat bracht het dier niet tot bedaren.

  Verjaardagscadeau
  Toen Scott en Sharon Bullock terugkwamen van een begrafenis, ontdekten ze vorige vrijdag bloed en drie kogels in hun veranda. Ze belden onmiddellijk de plaatselijke politie en vernamen zo wat er gebeurd was met Jack, een verjaardagscadeau voor hun 12-jarige zoon.

  26 beten

  Jack had een agent zeventien keer in de ene hand en negen keer in de andere gebeten. De politie zag uiteindelijk - na gebruik van de Taser en van fysiek geweld - "geen andere optie" dan het dier dood te schieten.

  Het andere zoontje van de Bullocks - vijf jaar oud - is zo van slag dat hij "blaft" om het hondje terug te roepen. Hij weent zichzelf in slaap 's avonds. "Hartverscheurend", zeggen de ouders. (jv)
  bron; hln.be

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Safari's voor dummies


  Safari's voor dummies

  Het Krugerpark in Zuid-Afrika is een goede bestemming voor een eerste safari.
  Het Krugerpark in Zuid-Afrika is een goede bestemming voor een eerste safari.
  De zwarte neushoorn op de Sweetwaters Game Reserve in Kenia.
  De zwarte neushoorn op de Sweetwaters Game Reserve in Kenia.
  Een olifant als tegenligger: een onvergetelijke ervaring.
  Een olifant als tegenligger: een onvergetelijke ervaring.
  Logeren in een exclusieve lodge kan de safariprijs opdrijven tot 6.000 euro.
  Logeren in een exclusieve lodge kan de safariprijs opdrijven tot 6.000 euro.
  Gek van dieren? Dan moet je zeker eens op safari gaan. De sterke euro heeft de meeste Afrikaanse bestemmingen in prijs doen dalen. Het is dus nu of nooit. Maar hoe pak je het aan en waar moet je op letten? Wij vroegen het aan Guy Dallem, safarispecialist van touroperator Terre d'Afrique.

  Wat is het beste seizoen om op safari te gaan?
  «Van juli tot oktober kan je terecht in heel Oostelijk Afrika (Kenia, Tanzania, Botswana) en Zuidelijk Afrika (Zuid-Afrika, Namibië, Mozambique). Dit is het droge seizoen in de safarilanden. Er is dan minder begroeiing, dus laten de dieren zich meer zien.»

  Hoe kies je je bestemming?
  «Het Krugerpark in Zuid-Afrika is een goede bestemming voor een eerste safari: de infrastructuur is er goed, er zijn veel logeermogelijkheden en je ziet er heel veel dieren. Je kan ook kiezen voor een bestemming in functie van een attractie, zoals de trek van de gnoes in Kenia en Tanzania.»

  Wat is het verschil tussen Oostelijk Afrika en Zuidelijk Afrika?
  «Een safari in Zuid-Afrika laat zich gemakkelijk combineren met een cultuurreis, terwijl je Oost-Afrika vooral combineert met een strandverblijf aan de Indische Oceaan. Voor vogels moet je vooral in Oostelijk Afrika zijn, waar de landschappen ook veel afwisselender zijn.»

  Hoeveel kost een safari?
  «De toegangsprijzen van de parken en de hoge luchthaventaksen wegen zwaar door. Maar het budget is afhankelijk van de formule: camping, lodge, tentenkamp, exclusieve lodge... De prijzen voor een safarireis all-in beginnen vanaf ± 1.900 euro per persoon, maar kunnen oplopen tot 6.000 euro en meer.»

  Bestaan er goedkope safari's ?
  «Een safari in een lodge is voor de meeste mensen haalbaar, maar de allergoedkoopste formule zijn de 'overland safari's'. Dat zijn kampeerreizen waarbij wordt gereisd met camions in groepen van ongeveer 16 personen. Een dergelijke reis komt op ongeveer 600 euro per persoon voor 15 dagen, zonder internationale vluchten.»

  Zijn er gezondheidsrisico's?
  «Niet voor reizigers die voorzorgen hebben genomen. Praat op voorhand met je huisarts, die je meer uitleg zal geven. Voor sommige landen is inenting tegen gele koorts verplicht. Wij raden ook vaccins tegen tetanus, polio, hepatitis A en B en een malariakuur aan. Daarvoor kan je terecht in het Instituut voor Tropische Geneeskunde (http://www.itg.be) in Antwerpen.»

  Hoe gebeurt het contact met de dieren?
  «Dat hangt af van het land of van het park of reservaat dat wordt bezocht. De keuze is enorm: te voet, per boot, per kano, in een 4x4 met open dak, in een 4x4 met een zeildak, te paard, per luchtballon, met een klein vliegtuig, per minibus, met een camion die aangepast is aan 'overland safari's', met een huurauto...

  «Er zijn ook safari's per trein (de Blue Train en de Rovos Rail in Zuid-Afrika bijvoorbeeld) en in Botswana kan je zelfs safari's doen op de rug van een olifant.»

  Hoe groot is de kans dat je dieren ziet?
  «Over het algemeen ligt die kans heel hoog, al zijn er verschillen naargelang het land. In Kenia, Zuid-Afrika, Botswana en Tanzania is het makkelijker om dieren te spotten dan in Zambia, Oeganda en Malawi. Om luipaarden en jachtluipaarden te zien moet je iets meer geluk hebben.»

  Moet je altijd vroeg opstaan?
  «Een safari bij het eerste daglicht is een aanrader. De bush komt dan helemaal tot leven, de vogels zingen, de dieren gaan op jacht. Maar ook een avondsafari is boeiend. De zonsondergang in de brousse is onvergetelijk en je zult andere dieren en andere geluiden horen dan 's ochtends. Overdag is het vaak te heet voor een safari.»

  Welk comfort mag je verwachten?
  «Op de meeste bestemmingen varieert het comfort van eenvoudige campings tot vijfsterrencomfort. In feite zijn er mogelijkheden voor ieders beurs. Elektriciteit wordt bijna altijd opgewekt met generators of zonnepanelen. Water blijft in Afrika een schaars goed, dus we maken onze reizigers er wel op attent om heel zuinig om te gaan met water tijdens hun verblijf.»

  Kan je op safari met kinderen?
  «Geen enkel probleem. Je moet gewoon een land en circuit kiezen dat aangepast is aan kinderen. De meest geschikte landen zijn Zuid-Afrika, Namibië, Tanzania en Kenia. Opgelet: bepaalde vaccins en/of medicijnen worden afgeraden voor jonge kinderen.»

  Zijn er bijkomende maatregelen te nemen voor kinderen?
  «Eigenlijk niet. Je moet er gewoon op letten dat je geen te grote afstanden aflegt om hen niet te vermoeien.»

  Is het beter om per groep te reizen of individueel?
  «Uit ervaring weet ik dat je de dieren beter ziet op privésafari's, maar dat is duurder. Sowieso gebeuren de meeste safari's in kleine groepjes van 2 tot 7 personen.»

  Zijn er speciale dingen die je moet meenemen?
  «Een verrekijker mag je niet vergeten. Ook naaigerief, een zakmes en een zaklamp kunnen van pas komen. Zonnecrème, een zonnebril en antimuggenspray met minstens 30% Deet zijn onontbeerlijk. Zorg ook dat je EHBO-kit goed uitgerust is: ontsmettingsmiddel, malariatabletten, antibiotica met breed spectrum, een middel tegen spijsverteringsstoornissen, wondhelende zalf, Compeed tegen blaren.» 
  bron; hln;be

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie luxe hotelketens stoppen met serveren van foie gras


  Drie luxe hotelketens stoppen met serveren van foie gras

  Het pneumatisch toedienen van dwangvoer gebeurt meerdere keren per dag gedurende twee tot drie weken. Zo worden de levers in korte tijd vijf tot tien keer groter dan normaal. Dagelijks wordt ongeveer een kwart van het lichaamsgewicht aan maïsbrij naar binnen gepompt. Hierdoor ontstaat een extreem vette ziekgemaakte lever die in luxe restaurants als delicatesse wordt geserveerd.
  Het gebeurt vaak dat de nekken, levers of magen van de dieren openbarsten, omdat ze de hoeveelheid niet aankunnen. Ook lopen de ganzen vaak infecties op. Aan het begin van de dwangvoederperiode van 14 dagen krijgen de eenden drie dagen antibiotica tegen de koorts. Zonder die behandeling zouden ze allemaal sterven nog voor het einde van de dwangvoederperiode. Desalniettemin haalt 10 procent van de eenden en ganzen het einde van de dwangvoeding niet.
   Door de amyloïde proteïnes die in de ganzenleverpastei zitten kunnen volgens de Amerikaanse onderzoekers mensen die gevallen van Alzheimer, diabetes en artritis in de familie hebben, de delicatesse beter laten staan. Bij muizen die foie gras gevoerd kregen, ontstonden amyloïde proteïnen in verschillende organen. Dat is gevaarlijk omdat die proteïnen klonteren en zo de organen beschadigen.
   
   
   
   

  De hotelketens Bilderberg, Carlton en Mövenpick halen - althans in hun Nederlandse vestigingen - foie gras van de menukaart. De ketens vinden de productie van ganzen- en eendenlever te dieronvriendelijk. Uit een nieuw Amerikaans onderzoek blijkt overigens dat foie gras niet bepaald heilzaam voor de gezondheid is. De lekkernij wordt zelfs gelinkt aan de ziekte van Alzheimer.

  Vetmesten
  Bij het vetmesten worden ganzen of eenden enkele malen per dag via een keelbuis met luchtdruk volgestopt met deegballetjes, gedrenkt in melk of olijfolie, of met graan en vet. Daarnaast wordt hun drinkwater gezouten om hen dorstig te maken.

  Het pneumatisch toedienen van dwangvoer gebeurt meerdere keren per dag gedurende twee tot drie weken. Zo worden de levers in korte tijd vijf tot tien keer groter dan normaal. Dagelijks wordt ongeveer een kwart van het lichaamsgewicht aan maïsbrij naar binnen gepompt. Hierdoor ontstaat een extreem vette ziekgemaakte lever die in luxe restaurants als delicatesse wordt geserveerd.

  Antibiotica
  Het gebeurt vaak dat de nekken, levers of magen van de dieren openbarsten, omdat ze de hoeveelheid niet aankunnen. Ook lopen de ganzen vaak infecties op. Aan het begin van de dwangvoederperiode van 14 dagen krijgen de eenden drie dagen antibiotica, bleek uit een onderzoek van dierenrechtenonganisaties in Hongarije, waar de meeste eenden en ganzen worden gekweekt van de ondermeer in ons land gemaakte foie gras.

  De antibiotica is tegen de koorts. Zonder die behandeling zouden de dieren allemaal sterven nog voor het einde van de dwangvoederperiode. Desalniettemin haalt 10 procent van de eenden en ganzen het einde van de dwangvoeding niet.

  Artisanaal
  Het vetmesten gebeurt ook nog wel 'artisanale' wijze, door het inbrengen van een rubberen buis tot voorbij de krop en door een maalsysteem de gekookte maïs toe te dienen. Een methode die tijdrovend en dus duurder is, maar garant zou staan voor een betere 'kwaliteit'.

  Doordat eenden makkelijker te houden zijn en sneller vet te mesten vallen, worden de jongste jaren ook steeds meer eenden op het op industriële schaal vetgemest.

  Eerder concludeerden wetenschappers van de Europese Commissie al dat de productie van foie gras gepaard gaat met veel dierenleed. Biologisch verkregen foie gras is wel toegestaan.

  Ongezond
  Foie gras is niet alleen een marteling voor ganzen, het is ook een aanslag op de bloedvaten en een van de oorzaken van ziekten als Alzheimer, diabetes type 2 en artritis. Dat blijkt uit een nieuw Amerikaans onderzoek.

  Dat komt vooral door de amyloïde proteïnes die in de ganzenleverpastei zitten. Volgens de Amerikaanse onderzoekers kunnen mensen die gevallen van Alzheimer, diabetes en artritis in de familie hebben, de delicatesse beter laten staan.

  Bij muizen die foie gras gevoerd kregen, ontstonden amyloïde proteïnen in verschillende organen en in de hersenen. Dat is gevaarlijk omdat die proteïnen klonteren en zo de organen en hersenen beschadigen.

  In veel landen al verboden
  In Nederland is de productie van foie gras vanwege dierenleed nu al bij wet verboden. Het produceren van foie gras wegens te wreed is ook verboden in zes van de negen Oostenrijkse provincies, in Tsjechië, Denemarken, Finland, Duitsland, Italië, Luxemburg, Noorwegen, Polen, Ierland, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Ook in Californië mag het niet, net als in Argentinië, Turkije en Israël. In Europa produceren nog slechts vijf landen foie gras: België, Bulgarije, Spanje, Frankrijk en Hongarije. (mvl)  bron; hln.be

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nationaal park in Canada fors uitgebreid

  Nationaal park in Canada fors uitgebreid

   

  Canada gaat de oppervlakte van zijn Nahanni National Park in het noordwesten van het land verzesvoudigen. De oppervlakte van het park wordt daardoor 30.000 vierkante kilometer, zo meldt de Telegraaf. Door de honderden grizzlyberen is het park een trekpleister voor natuurliefhebbers. Unesco heeft het natuurgebied, opgericht in 1972, intussen op de werelderfgoedlijst gezet.
  (dea)  bron; hln.be

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honderden slangen bezetten politiebureau


  Honderden slangen bezetten politiebureau

   

  Het politiebureau van het plaatsje Gerihun in het zuiden van Sierra Leone is erg gewild bij slangen. Sinds januari zijn er honderden cobra's en adders naartoe gegaan, meldde de plaatselijke politiechef Momoh Fornah dinsdag vertwijfeld.

  400
  Bewoners durven niet meer naar het bureau te gaan en agenten gaan met tegenzin en angst naar hun werk. Een eerdere poging de reptielen met gif te verdrijven is volgens Fornah op vrijwel niets uitgelopen. Er kruipen nog zeker vierhonderd slangen door het bureau die vaak een sissend geluid maken. Dat leidt af van het werk, verzekerde een agent.

  De autoriteiten staan voor een raadsel waarom het politiebureautje zo geliefd bij slangen is. Ze overwegen nu met scherpschutters van het leger de slangenmenigte te verdrijven. (anp/mvl)   bron; hln.be

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Australische schapenfokkers zetten hi-tech camera's in tegen veedieven


  Australische schapenfokkers zetten hi-tech camera's in tegen veedieven

   

  Australische schapenfokkers in Queensland zijn het beu constant veedieven over de vloer te krijgen en zetten daarom hi-tech spionagecamera's in om hen te vatten. De camera's zijn uitgerust met infrarood 'nachtzicht', ze zijn handig gecamoufleerd en ze kunnen bewegingen registreren.

  "Ik ben al 90 schapen van één kudde op een open terrein kwijt", klaagt een schapenboer. "Mijn fokkerij ligt aan een snelweg. Het zijn duidelijk professionals die ze stelen."
  (jv)
  bron; hln.be

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De wasmachine die wél oké is voor uw hond


  De wasmachine die wél oké is voor uw hond

   

  De Dog-o-matic is een soort van carwash voor honden en katten. De uitvinding van de Fransman Romain Jarry (31) doet uw favoriete huisdier na behandeling fris ruiken. Jarry benadrukt dat zijn wasmachine diervriendelijk is. Hij wil de dog-o-matic wereldwijd lanceren, nu blijkt dat het een overdonderend succes is in zijn thuisstad St-Max.

  Watermassage
  "Het duurt over het algemeen niet zo lang om een hond te wassen, maar het lastige werk is het drogen van de haren. Daar kunnen de dieren niet genoeg van krijgen", zegt Jarry. Je steekt je viervoeter in de machine, "net zoals vuile was eigenlijk". De dieren worden nat gemaakt met een speciaal watermassagesysteem aan 32 graden Celsius. Voeg er nog een soort van babyshampoo aan toe en de beestjes zijn proper. Het drogen duurt zo'n 25 minuten. 


  De prijs varieert naargelang de grootte van de hond en hoe vuil die is tussen 15 en 35 euro. (jv)
  bron; hln.be

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uniek: scholeksters broeden op dak Gazet


  Uniek: scholeksters broeden op dak Gazet

  uniek scholeksters broeden op dak gazet

  Uw krant heeft net als de Antwerpse Zoo heuglijk babynieuws. Na 25 dagen broeden zijn drie kuikens van een scholekster uit het ei gekipt op het platte kiezeldak van Gazet van Antwerpen.

  De ‘Kai-Mooks’ van Gazet van Antwerpen werden geboren op het dak van het bedrijfsgebouw op Linkeroever. Journalisten die verstrooiing zoeken, moeten maar tien stappen zetten en ze zitten in de kraamkliniek. Vader scholekster tippelt met zijn lange rode bek rond op zoek naar voedsel, terwijl de moeder bij de kroost blijft. Af en toe legt ze zich neer om de kuikens op te warmen.

  “Scholeksters zijn steltlopers die hun natuurlijke woongebied verlegd hebben van de kust naar het binnenland”, zegt Jan Rodts van Vogelbescherming Vlaanderen. Hij noemt het broedgeval “tamelijk uniek”.

  Nabootsing kiezelstrand

  “Op het pannendak van de koninklijke villa in het Zwin maakte ik het ooit zelf mee. In de literatuur zijn er al meer cases bekend van scholeksters die op een plat grind- of kiezeldak broeden, omdat dat dak voor deze van nature kustvogels een grind- of kiezelstrand nabootst. Ze hebben er geen last van grondpredatoren zoals wezels of vossen, maar het probleem is wel dat de kuikens gedoemd zijn op het dak te blijven zitten tot ze kunnen vliegen. Omdat er op een kiezeldak geen beschutting is, vallen die kuikens ook vaak ten prooi aan kraaien”, legt hij uit.

  Jan Rodts twijfelt nog of uw krant de kuikens best laat zitten of ze best naar de grond laat evacueren, waar ze verder gevoederd zullen worden door hun ouders.

  KMa bron; gva.be


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kitesurfer in zee van kwallen


  Kitesurfer in zee van kwallen

  Een Britse kitesurfer heeft hachelijke uren beleefd in de wateren voor de kust van Costa Rica. Nadat zijn vlieger was gescheurd, landde hij midden tussen een kilometerslange school kwallen.

  afbeelding vergroten 

  Kwallen kunnen heel mooi zijn... achter glas. Zeeaquarium Osaka, Japan. FOTO H.A.M. LUIJF, ZOETERMEER

  Crispin Freeman (42) werd over zijn hele lichaam gestoken door de giftige dieren. Zijn lichaamsfuncties begonnen daardoor uit te vallen.

  Omdat de vlieger kapot was, kon hij niet door de lucht ontsnappen. Pas na lange tijd dreef hij door een gunstige stroming weg van zijn belagers. Artsen in het plaatselijke ziekenhuis slaagden erin het leven van de man te redden.

  ,,Ik dacht dat ik dood zou gaan, ik moest denken aan wat er met Steve Irwin is gebeurd,’’ zei Freeman dinsdag in boulevardblad Daily Mirror. De Australische avonturier Irwin stierf drie jaar geleden aan de steek van een pijlstaartrog
  bron; ad.nl

  08-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 'Rozen Opera'


  De 'Rozen Opera'

   

  De kleine rozentuinen, in totaal tien, hebben allemaal een eigen thema en herbergen onder andere klimrozen, leirozen en liaanrozen. Tussen de bloemen worden er klassieke stukken opgevoerd met als centraal thema (hoe kan het ook anders) romantiek en de roos. De hele dag zijn er rondleidingen en tijdens de weekenddagen laten bloembinders zien hoe rozencorsages worden gemaakt.

  Zelf kunt u ook aan de slag. Rozendokter Harrie van de Pasch blaast nieuw leven in uw oude roos. Neem een dierbare roos mee naar Arcen en hij zal deze opnieuw enten op een nieuwe onderstam. Verder veel info over snoeien, bemesten en vertroetelen van de koningin onder de bloemen.

  Adres: Lingsforterweg 26, Arcen. Info: www.kasteeltuinen.nl

  Kijk voor de kortingsbon in De Telegraaf Reiskrant van zaterdag 13 juni. 
  bron; telegraaf.nl


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bulldog met gekke hobby


  Bulldog met gekke hobby
   


  Bulldog Bazooka heeft hele korte poten en dus houdt ie niet zo van rennen. Bazooka racet toch door de stad: op een skateboard! 
  Bulldog


  Bazooka houdt er niet alleen van om op een skateboard te staan. Hij vindt het ook lekker op er op te kauwen. Normaal zit er een hard laagje op een skateboard en dat is het niet zo goed voor een hond om er op te bijten. Bazooka's baasje heeft een speciaal board laten maken, zodat Bazooka er wel gewoon veilig op kan kauwen. Hij vindt ze alleen zo lekker, dat ie al 14 skateboarden kapot heeft gemaakt.
  bron; nos.nl


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond apporteert handgranaat
   

  Hond apporteert handgranaat

  Een hondenbezitter had de schrik van zijn leven bij het uitlaten van zijn huisdier.

  De viervoeter liet voor de voeten van zijn baasje een opgepikte roestige handgranaat uit zijn bek vallen.

  Dat meldde de Duitse politie maandag.

  De hondenbezitter belde de politie en bleef bij de vindplaats nabij Erkrath in de Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen wachten.

  De explosievenopruimingsdienst wist het explosief onschadelijk te maken. Het bleek te gaan om een Amerikaanse handgranaat uit de Tweede Wereldoorlog
   bron; nu.nl

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slang bijt man na twee maanden weken in alcohol


  Slang bijt man na twee maanden weken in alcohol

   

  In China is een man gebeten door een slang nadat hij het dier twee maanden in een fles alcohol had laten weken. Zhang had de slang gevangen en samen met enkele kruiden in een fles gedaan om er wijn van te maken.

  De giftige slang was er duidelijk niet mee opgezet, want na twee maanden beet het dier Zhang onmiddellijk bij het openen van de fles. De man werd naar het ziekenhuis gebracht en moest dus nog even wachten voordat hij van de wijn kon genieten.

  Volgens sommigen is het drankje een uitstekend middel tegen reuma, maar Zhang had de fles niet goed afgesloten, waardoor de slang nog scherp stond.
  (adv) bron; hln.be

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chimpansee bijt vinger directeur Berliner Zoo af  Chimpansee bijt vinger directeur Berliner Zoo af

  Blaszkiewitz werd volgens een woordvoerster van de Berliner Zoo met spoed geopereerd in een ziekenhuis. Het is nog onduidelijk of de zwaar beschadigde vinger kan herstellen van de apenbeet. De directeur zou onvoorzichtig zijn geweest en de verwonding aan zichzelf te wijten hebben.
  bron;telegraaf.nl

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kikker die constant van kleur verandert is God in India


  Kikker die constant van kleur verandert is God in India


   

  Een kikker die constant van kleur verandert, wordt in India aanbeden als een god. Honderden gelovigen trekken dagelijks naar het huis van eigenaar Reji Kumar in Kerala om te bidden en mirakels af te dwingen.

  Reji ontdekte de kikker terwijl hij de planten water aan het geven was. Groot was zijn verbazing toen het witte beest geel werd en zelfs grijs uitsloeg nog voor hij ermee thuis geraakt was. "'s Nachts zag die kikker donkergeel, waardoor zijn inwendige organen zowaar zichtbaar werden. Echt een mirakel dat dat dier zich in zoveel verschillende gedaantes kan presenteren." Toch verloopt niet alles naar wens. "Wat ik hem ook geef qua eten, hij speelt niets binnen. Ik ben radeloos op dat vlak."

  Een van de bekendste zoölogen van het land zal de 'regenboogkikker' nu aan een verdere studie onderwerpen. "Kikkers veranderen soms van kleur om mogelijke aanvallers af te schrikken", aldus professor Oommen V. Oommen. "Dit exemplaar wijzigt echter zo vaak dat er wel iets speciaals mee aan de hand moet zijn."
  (svm) bron; hln.be

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kietel een chimpansee en hij giechelt


  Kietel een chimpansee en hij giechelt

                  

  De mens blijkt alweer iets gemeen te hebben met de mensaap, zo meldt de Sunday Telegraph. Net als velen van ons die niet tegen kietelen kunnen, begint ook een bonobo of een chimpansee te giechelen wanneer hij of zij wordt gekieteld.

  Giechelsessies
  Tot die ontdekking, die werd gepubliceerd in het tijdschrift Current Biology, kwamen vorsers van de universiteit van Portsmouth, die op het idee kwamen om 'giechelsessies' te organiseren.

  Voeten, nek en oksels
  Onderzoeksleider dr. Davila Ross en haar medewerkers maakten zo'n 800 geluidsopnamen tijdens die sessies, waarbij 22 jonge apen en drie menselijke baby's werden gekieteld op hun voeten, nek en oksels. Vervolgens werden de geluiden die de deelnemers aan de proef maakten met elkaar vergeleken. Daaruit bleek dat er een duidelijk verband was en dat er sprake is van een evolutionaire ontwikkeling vanaf de meest primitieve apen tot de huidige mens.

  Evolutie van de lach
  Uit het onderzoek blijkt namelijk dat de lach zich geleidelijk ontwikkelde tijdens de laatste 10 tot 16 miljoen jaar van de evolutionaire geschiedenis. Eerst werden gromachtige geluiden uitgestoten maar door de generaties heen volgden de meer gesofistikeerde lachjes zoals wij die kennen.
  Ook bleek dat de mensapen die het dichtst bij ons staan, de chimpansee en de bonobo, het meest klinken als wij wanneer ze lachen. Bij de gorilla en de orang oetang is de overeenkomst in geluid iets minder duidelijk.

  Lach ouder dan de mens
  Volgens dr. Ross staat nu niet alleen vast dat mensapen lachen zoals wij, maar ook dat dit door een verre voorvader naar mensen is overgebracht. "Ons onderzoek geeft aan dat lachen een oorsprong heeft die het ontstaan van de mens voorafgaat. Het lijkt er sterk op dat mensapen het lachen gebruikten voor dezelfde soort interactie als wij. Dat is belangrijk voor het verdere onderzoek naar emoties bij mensen en dieren en voor de manier waarop wij moeten omgaan met mensapen, zowel in gevangenschap als in het wild."
  Dat er toch een merkbaar verschil is tussen de lach van de mens en die van de apen, komt volgens dr. Ross doordat de evolutionaire veranderingen de voorbije 5 miljoen jaar steeds sneller zijn gegaan.
  (belga/lb) bron; hln.be

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beer gespot met voederbak op kop


  Beer gespot met voederbak op kop

   

  Een beer stak zijn kop niet in een honingpot maar in een plastic voederbak voor vogels. De stoere viervoeter werd in Winsconsin gespot met het onding over zijn kop en geen mens die het aandurfde om het dier uit zijn lijden te verlossen.

  Een landeigenaar in Grantsburg zag de ongelukkige beer en verwittigde de natuurbeschermers. Ze kwamen kijken maar bleven op een veilige afstand en zetten dan maar een valstrik. De beer werd gevangen en even later lag de voederbak in stukken naast de val. Waarschijnlijk heeft de moeder de voederbak kapotgebeten. De twee viervoeters werden nadien vrijgelaten in het bos.
  (vsv) bron; hln.be

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontsnapte leeuw zwemt naar school


  Ontsnapte leeuw zwemt naar school

   

  Een Chinese leeuw is ontsnapt uit een kooi en een zwemtochtje gaan maken in de rivier. Het vierjarige beest zwom bijna vierhonderd meter en probeerde dan op de terreinen van een scholencampus weer op het droge te geraken. Oorzaak van alle ellende: de verzorgers van het dierenpark in Rudong die vergeten waren de kooi op slot te doen.

  "Eerst dachten we dat het een grote hond of een buffel was. Wie had nu kunnen denken dat het om een reusachtige leeuw ging?", aldus een ooggetuige. De politie verplichtte de studenten in hun klaslokalen te blijven en evacueerde intussen de rest van de buurt.

  Met drie verdovingsschoten kon de leeuw uiteindelijk gekalmeerd en in een kooi gelokt worden die te water gelaten werd. De verzorger diste later de uitleg op dat hij een muis in de hoek gedreven had en intussen de leeuw uit het oog verloren was. (svm)
  bron; demorgen.be

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kat speelt nu ook piano samen met orkest


  Kat speelt nu ook piano samen met orkest

  De muzikale kat Nora is al langer een hit op Youtube en een graag geziene gast bij Amerikaanse tv-shows. De Litouwse componist Mindaugas Piecaitis componeerde nu speciaal voor haar een vier minuten durend stuk, dat Nora samen met het Klapeida kamerorkest uitvoerde. U kan de muzikale kat hier nog eens aan het werk horen en zien.
  (vsv) bron; demorgen.be
              
  Lieve Bezoeker
    Om het openen van 
   
  het gastenboek voor 
     iedereen gemakkelijk 

   
  te houden worden te
    grote Plaatjes en of
    Buttons verwijderd
  .
  Blog als favoriet !


  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  annebellekesberen
  blog.seniorennet.be/annebel

  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!