Over mijzelf
Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur, en natuurlijk fietsen. Fotograferen, fotobewerking. Op internet surfen en bloggen. Maar ook een gezamelijke hobby van mij en mijn echtgenoot is dat we graag varen over verschillende wateren.







      

Hallo,niet vergeten!
Even iets laten weten.

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

AANRADERS !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • ETEN EN GENIETEN
  • PHOTOGALERY
  • NO LIMIT
  • Inhoud blog
  • Koala-baby kruipt uit buidel in Planckendael
  • Aapje gaat met winterjas shoppen in Ikea
  • Droogte houdt trekvogels op
  • Stadsvogel gebruikt peuken in nest als parasietbestrijding
  • Eerste sterren schitterden 750 miljoen jaar na oerknal
  • Afrikaanse savanne en leeuwen verdwijnen aan sneltempo
  • Thaise douane redt 600 cobra's van de feestdis
  • Honderdtal dolfijnen aangespoeld in Australië
  • Nieuwe sprinkhaansoort doet intrede in Vlaanderen
  • Beschadigd Great Barrier Reef bloeit in de diepte

                 

                                                                        

    Categorieën
  • BERICHTEN DIEREN & FOTO'S (19)
  • BERICHTEN NATUUR & FOTO'S (2)
  • Berichten-Dieren-Natuur (496)
  • Foto's (76)
  • Natuur-Reizen-Tips (62)
  • Trips; Wandelen- Fietsen (30)
  • Weetjes- Dieren (299)
  • Weetjes- Natuur (62)
  • Zoeken in blog

    Foto's van Joke

    Twintig jaar vanaf nu, je meer teleurgesteld zal worden door de dingen die je niet doet dan door degene die je wel hebt gedaan. Dus gooi uit de bowlines, zeil weg van de veilige haven. Vang de passaatwind in je zeilen. Explore, Dromen, Discover.
    06-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jennifer Aniston is uitverkoren dogsitter


    Jennifer Aniston is uitverkoren dogsitter

     

    Jennifer Aniston is uitgeroepen tot de meest betrouwbare celebrity om op huisdieren te letten terwijl hun baasjes op vakantie zijn. Dat blijkt uit een poll van de Amerikaanse website PawNation.com, die haar bezoekers vroeg welke ster ze op hun kat, hon, vogels en slangen zou willen laten passen.

    Zeventig procent van de deelnemers antwoordden Jennifer Aniston. Ze wordt gevolgd door Pamela Anderson, Nicole Richie en Mickey Rourke.

    De veertigjarige Aniston heeft altijd de mond vol van haar trouwe viervoeter Norman, een corgi-terrier. "Norman is een unieke hond, eerder een mens met een vacht. Het is een wijze oude man die me met één blik kan doen smelten. Norman is een laserlicht dat recht naar mijn ziel schijnt". Wekelijks geeft Jennifer 250 dollar uit aan massages en acupunctuur voor de oude Norman.
    Uit de rondvraag bleek verder dat de helft van de dierenliefhebbers huwelijken tussen huisdieren belachelijk vindt en dat tweederde van de dierenbezitters meer dan 35 euro per maand aan zijn dier uitgeeft.
    (lb) bron; hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heksen willen kapelletje weg aan Limburgse eik


    Heksen willen kapelletje weg aan Limburgse eik

     

    Een groepje moderne heksen eist dat een kleine Mariakapel - het ding is amper een vogelkastje groot - wordt verwijderd uit een eeuwenoude eik in Lummen. Hun eisen vinden geen begrip bij het Lummense stadsbestuur.

    De Duizendjarige Eik is een monument in Lummen. De boom heeft een breed uitwaaierend bladerdek, een stam met een omtrek van meer dan zes meter en is prachtig gelegen, verwijderd van de dagelijkse drukte. "Een ideale plek voor heidense rituelen", vindt François Dalins uit Zoersel.

    Heksen
    De man treedt op als woordvoerder van een groep moderne heidenen en heksen. Die storen zich enorm aan een kleine Mariakapel, zowat vier meter hoog aan de stam. Dalins heeft al brieven en e-mails geschreven naar de Vlaamse overheid en Lummen. "Het kapelletje is een klap in het gezicht van de heidenen en de aanhangers van natuurreligies", zegt hij.

    Geen begrip
    De eisen van Dalins vinden geen begrip bij het Lummense stadsbestuur, dat absoluut niet van plan is om het kapelletje weg te halen. "Gelukkig", zegt Richard Verboven. De 61-jarige Lummenaar heeft het kapelletje zelf in elkaar geknutseld en in de boom gehangen.
    (belga/mvl)
    bron; hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op vakantie met uw huisdier


    Op vakantie met uw huisdier

    Franse hartworm.
    Franse hartworm.
    Cyclus van de vlo.
    Cyclus van de vlo.
    Cyclus van de bijtluis.
    Cyclus van de bijtluis.

    Mits de juiste voorzorgen kan uw huisdier ook genieten van zijn vakantie samen met u.

    Meer en meer worden honden en katten meegenomen op reis. Om zonder zorgen de vakantie door te brengen neemt u best een aantal maatregelen. Wanneer u reist naar warmere gebieden zoals de Middellandse Zee neemt u best voorzorgen om hartwormbesmettingen, teken, muggenbeten en nog veel meer te voorkomen.

    Honden en katten worden via een muggenbeet besmet met hartwormen. Voordat de mug bloed zuigt, spuit ze via haar speeksel de larve van de hartworm in. De hond of kat wordt niet onmiddellijk ziek omdat het een 7 tot 9 maanden duurt vooraleer de larve volwassen wordt, schade veroorzaakt en op haar beurt weer nakomelingen produceert waarmee zij andere muggen besmet. Die besmette muggen gaan dan weer een andere kat of hond besmetten en zo is de cyclus rond.

    Franse hartworm

    Ook de Franse hartworm kan de hond lelijke parten spelen. Deze worm is kleiner dan de gewone hartworm en wordt overgedragen door slakken, contact met slakkenuitwerpselen of hun slijm en wordt, anders dan zijn naam doet vermoeden, in verschillende Europese landen zoals Denemarken, Nederland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk teruggevonden.

    Spoelwormen, haakwormen en zweepwormen worden aan uw hond of kat overgedragen door besmette honden of katten, of plaatsen waar zij verbleven. Kijk het wormschema na dat ESCCAP aanbeveelt op www.esccap.be.

    Vlooien en bijtluizen, een plaag voor u en uw huisdier. Ook op vakantie kunnen uw hond of kat belaagd worden, zelfs wanneer ze goed verzorgd worden. De warme temperaturen vormen een ideaal habitat voor dit ongedierte. Honden en katten besmetten zich door contact met dieren die een vlooienbesmetting hebben of met plaatsen waar besmette dieren geweest zijn. Door het bloedzuigen kunnen ze bloedarmoede en vlooienallergie veroorzaken, maar ook lintwormen én tal van ziekten (zoals kattenaids virus of kattenkrabziekte en andere) overdragen aan uw hond of kat. Een snelwerkend vlooienmiddel is dus heel belangrijk om de vlooiencyclus zo snel mogelijk te stoppen én te doorbreken om zo verdere besmetting van het huis tegen te gaan. Vlooien kunnen bacteriën, virussen en de lintworm overdragen of kunnen vlooienallergie veroorzaken.

    Bovendien kunnen zij ook de mens lastigvallen. Nog beter is vlooiendruppels preventief te geven om zoveel als mogelijk al dit leed te voorkomen.

    Tekenbeten
    Tekenbeten zijn gevaarlijk zowel voor u als voor uw huisdier. Teken zijn niet echt gastheerspecifiek en wachten geduldig op een tak of een grasspriet tot een warmbloedig dier (ook de mens) voorbijkomt. Bij het bloedzuigen kunnen zij verschillende ziekten overdragen zoals Borreliose (de ziekte van Lyme), Babesiose, Ehrlichiose, hersenvliesontsteking en Hepatozoönose. Het kan verschillende maanden duren voordat de eerste ziektetekenen zichtbaar zijn. De beste remedie is tekenbeten te voorkomen. Als de hond of kat één keer ziek is kunnen ze niet of moeilijk genezen.

    Zandvliegen zijn kleine mugjes die rond het Middellandse Zeegebied voorkomen. Deze mugjes zijn vooral 's nachts actief en verdragen geen tocht. De ziekte, Leishmania, die deze mugjes overbrengen tijdens het bloedzuigen tast de witte bloedcellen aan. Net zoals bij tekenbeten kan het verschillende maanden duren voordat de eerste ziektetekenen bij de hond zichtbaar zijn. De behandeling is moeilijk en de hond kan er nooit meer volledig van genezen.

    Bijtluizen veroorzaken net zoals vlooien erge irritatie van de huid. Het grote verschil met vlooien is dat ze kruipen en niet springen. De eitjes van de luis, de neten, blijven ook vastkleven aan de haren.

    Schurftmijten en oormijten, deze ectoparasieten zijn niet direct met het blote oog waarneembaar. Ze veroorzaken haaruitval en erge jeuk op het lichaam (schurftmijten) of oorontstekingen (oormijten). Ze zijn ook besmettelijk voor de mens.

    Vossenlintworm
    De vos is de normale gastheer van de vossenlintworm, vandaar zijn naam. Maar honden en katten kunnen ook besmet worden met deze lintworm die overgedragen wordt door het opeten van ratten of muizen, de tussengastheren. Onze huisdieren hebben normaal gesproken weinig last van deze slechts millimetergrote lintworm, voor de mens is hij echter dodelijk. Door het aaien van besmette honden of katten, door het opeten van ongewassen bosvruchten en door contact met dode vossen of hun uitwerpselen kan de mens besmet worden. De vossenlintworm veroorzaakt bij de mens een aantasting van de lever die dodelijk is.


    Checklist
    Voor u vertrekt met uw hond of kat op vakantie, neem mee:

    - Dierenpaspoort (uw dier is geïdentificeerd door middel van een chip of duidelijk leesbare tatoeage);
    - Registratiebewijs;
    - Vaccinatiebewijs;
    - Gezondheidscertificaat;
    - Bewijs van parasietenbehandelingen zoals vlooien, (lint)wormen, teken;
    - Telefoonnummer van uw eigen dierenarts;
    - Muilkorf (niet overal mogen honden zomaar loslopen);
    - Reiskennel of reiskooi: In sommige landen zoals in Duitsland zijn speciale hondengordels verplicht;
    - Hondenpoepzakjes;
    - Borstel, shampoo en verzorgingsproducten;
    - Eigen voeding;
    - Reisapotheek met thermometer, ontsmettingsmiddel, ijszakjes, verband en schaar met ronde punten;
    - Medicijnen die verder moeten worden genomen.
    bron; hln;be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oosterijkse spar in bloei.


    gefotografeerd in onze tuin; een oosterijkse spar in bloei;









    05-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dubbel beet


    Dubbel beet

    Het klinkt als een sterk verhaal maar Curt Carish uit Hawaii in Amerika is er wel mee in de krant gekomen. Hij ving een vis waar een gouden horloge in zat. Twee keer beet dus.vis



    De vis alleen al was een goede vangst. 25 centimeter lang was de vis. Curt was aan het picknicken toen zijn vriend de vis zag. Curt liep het water in en ving de visdoor hem met een bamboestok te slaan.

    Zijn buik was verdacht dik maar ze deden de vis toch maar in de koelbox. Toen ze die later open deden, lag er een gouden horloge naast de vis.

    Bekijk hier het krantenartikel in het Engels met foto's.
    bron; nos.nl


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkoelend bad voor tijgers


    Verkoelend bad voor tijgers



    Tijgers in India hebben het heet. Heel heet. En daarom krijgen ze nu vier of vijf keer per dag een verfrissend koud bad.
     
    tijgers

    Detijgers leven in het noorden van India, een groot land in Azië. Daar kan het deze tijd van het jaar erg warm worden. Soms wordt het zelfs warmer dan 40 graden! Dat is zelfs voor tijgers die normaal gesproken wel gewend zijn aan hitte, te dol.

    De verzorgers spuiten de tijgers nat met koel water en in de hokken van de dieren zijn speciale verkoelingsapparaten opgehangen. Zo blijven de dieren nog een beetje acties. En om er voor te zorgen dat de dieren niet uitdrogen, wordt in het drinkwater een speciaal poeder gedaan.

    Tijgers zijn bedreigde dieren. In India leven nog ongeveer 1400 en het worden er steeds minder. Dat komt omdat mensen tijgers doodmaken voor bijvoorbeeld de mooie tijgervacht. Ook vernielen mensen de leefgebieden van de tijgers terwijl dat niet mag.
    bron; nos.nl


    04-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontsnapte koe loopt zwembad in


    Ontsnapte koe loopt zwembad in

    ontsnapte koe loopt zwembad in

    In Groot-Brittannië belandde een ontsnapte koe in een zwembad. Het dier kon pas na een half uur bevrijd worden.

    Ruth Scott keek raar op toen ze enkele koeien in haar tuin zag lopen. De acht koeien waren ontsnapt uit een weide in de buurt. De andere koeien liepen rustig weg, maar een koe besloot een duikje te nemen in het zwembad.


    "De koe wilde naar het diepe gedeelte van het bad zwemmen. Mijn dochter Zoe en ik hielden het dier tegen, maar we kregen het niet uit het zwembad. Ik belde dan maar de brandweer en de eigenaar van de koe", aldus Scott.

    Brandweer

    Scott gooide een touw rond de nek van de koe en kon het dier na een half uur toch uit het water krijgen. "De koe kon uiteindelijk de trappen oplopen. Het beest was eindelijk uit het water toen de eigenaar en de brandweer aankwamen. Ik voelde me een beetje belachelijk", bekende de 58-jarige vrouw.


    De eigenaar onderzocht het dier, maar buiten wat rillingen was de koe in orde. Het dier staat nu terug in de weide maar voor hoe lang nog, dat blijft de vraag.

    bron; gva.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het andere Frankrijk


    Het andere Frankrijk (1)

    Château de Talleyrand Périgord in Chalais.
    Poitou-Charentes
    Poitou-Charentes
    De monolitische kerk in Aubeterre-sur-Dronne.
    De monolitische kerk in Aubeterre-sur-Dronne.
    De stad Angoulême is helemaal in de ban van de strips.
    De stad Angoulême is helemaal in de ban van de strips.
    Cognac, de stad van de sterkedrank.
    Cognac, de stad van de sterkedrank.
    Ile de Ré is een pittoresk eiland in het noordwesten.
    Ile de Ré is een pittoresk eiland in het noordwesten.
    Le Domaine du Grand Tourtre ligt in een groene oase op 2 km van het centrum van Chalais.
    Le Domaine du Grand Tourtre ligt in een groene oase op 2 km van het centrum van Chalais.
    Futuroscope is een futuristisch themapark in Poitiers. 

    Futuroscope is een futuristisch themapark in Poitiers.
    Voor de Belg blijft Frankrijk nog altijd het populairste vakantieland. En terwijl we vroeger massaal naar het Zuiden trokken, komen nu ook andere regio's steeds meer in trek. Poitou-Charentes, de Limousin en de Auvergne bijvoorbeeld, waar je nog veel rust, ruimte en groen vindt. Enkele Vlamingen trokken ernaartoe om er een gastenverblijf uit te baten. Zij gidsen ons door hun streek.

    Eddy en Sophie Stevens in de Poitou-Charentes
    Eddy Stevens en Sophie Van Diest wonen sinds 2002 in een prachtig opgeknapte hoeve in Chalais, omgeven door velden en een notenboomgaard. Voor kunstschilder Eddy is het de gedroomde werkplek. Sophie beheert vakantiedomeinen, waaronder het schitterende Domaine du Grand Tourtre in Chalais, en organiseert paardentrektochten. «Deze regio heeft alles wat je maar wensen kunt: strand en zee, maar ook een prachtig binnenland», klinkt het bij het Antwerpse koppel, dat binnenkort ook een B&B opent.

    Onze streek
    Eddy en Sophie: «Poitou-Charentes is, door haar verscheidenheid, een aantrekkelijke vakantieplek voor zonnekloppers, natuurliefhebbers én cultuurfanaten. Voor wie droomt van zon en zee is er een 500 km lange kustlijn. Meer naar het binnenland domineert het groen en de rust. En wie van cultuur houdt, kan dan weer terecht in eeuwenoude steden als Poitiers en La Rochelle. Ook op culinair vlak scoort Poitou-Charentes, dankzij de oesters - de grootste kwekerijen van Europa liggen er -, foie gras, walnoten, cognac en pineau. De regio bestaat uit de departementen Charente, Charente-Maritime, Deux Sèvres en Vienne.»

    Mooiste dorp: Aubeterre-sur-Dronne
    «Dit is officieel een van de mooiste dorpjes van Frankrijk. Terecht, want het uitzicht is adembenemend. En op de terrasjes van de restaurants op het marktplein waan je je echt als God in Frankrijk. Maar het meest bijzondere is de monolitische kerk. Ze werd in de 12de eeuw uit de rotsen gehouwen en heeft een hoogte van twintig meter. Er werden ook meer dan tachtig sarcofagen gevonden. De kerk is alle dagen tegen betaling te bezoeken.»
    Meer info:
    http://aubeterresurdronne.free.fr

    Eten en drinken
    «Poitou-Charentes heeft heel wat streekspecialiteiten en je kunt overal echt lekker eten. Aan de kust kun je niet om de oesters heen en in de Charente pakken ze graag uit met foie gras, eend en kaas. En de cognac en pineau steken er natuurlijk bovenuit. Mooi meegenomen is dat je in een goed restaurant lang niet altijd veel geld kwijt bent.»

    * Château de Talleyrand Périgord
    «In Chalais. Ondergebracht in het kasteel dat over het dorpje uitkijkt. Op het binnenplein is het ook fantastisch tafelen. Een menu heb je er vanaf 25 euro.» Tel. 0033/545 98 23 58

    * Chez Poirier in Bardenac
    «Hier kun je de couleur locale opsnuiven. Het is een restaurant dat enkel 's middags open is en alleen eenvoudige, maar echt lekkere kost serveert. Je eet er - tussen de lokale bevolking - a volonté en betaalt slechts 12 euro voor een menu met wijn en koffie.» Tel. 0033/545 98 14 31

    * La Gralléé
    «In Roce Les Bains. Serveert vlak bij het strand tal van visgerechten. Naast mossels en oesters pakken ze hier ook graag uit met hun Patate Grallée. Geen topkeuken, maar wel lekker en betaalbaar. Menu's vanaf 16 euro.» Tel. 0033/546 36 39 04

    Niet te missen

    Stripverhalen
    «Angoulême is de grootste stad van de Charente. Elk jaar in januari, is er het Festival International de la Bande Dessinée. Dit jaar stonden Vlaamse strips er in de kijker. De stad is helemaal in de ban van de strips. Heel wat straatnaambordjes zijn in een tekstballon gegoten, her en der duiken op gevels bekende stripfiguren op en er is een museum waar tal van originele tekeningen te bewonderen zijn.»
    Meer info:
    http://www.bdangouleme.com

    Cognac
    «De Charente is wereldberoemd dankzij de pineau, maar ook cognac komt uit deze streek. De sterkedrank wordt al sinds de 17de eeuw van verschillende druiven gemaakt. Het productieproces kun je volgen in het cognacmuseum in de gelijknamige stad. Langs de kades liggen de gebouwen van Hennessy, een van de bekendste merken. Elk jaar worden er zo'n 130 miljoen flessen cognac verkocht. Maar de stad heeft nog meer troeven. Aan de haven, in de smalle steegjes en op de zonnige terrasjes heerst altijd een vakantiegevoel. Er is ook nog een prachtig park.»
    Meer info:
    http://www.musee-cognac.fr

    Ile de Ré
    «Ile de Ré is een pittoresk eiland in het noordwesten. Typisch zijn de witte huisjes met hun groene ramen en oranje dakpannen.
    De vele haventjes maken het plaatje idyllisch. Naast wijnbouw en visserij wordt er veel aan zoutwinning gedaan. Ile de Ré is met een brug van 2,7 km verbonden met La Rochelle, dat tijdens WOII als laatste Franse stad werd bevrijd.»
    Meer info:
    http://www.iledere.com

    Logeren bij onze gidsen?
    Le Domaine du Grand Tourtre is een recent aangelegd vakantiedomein met huur- en koopwoningen en ideaal voor wie met kinderen op reis gaat. Het is volledig afgesloten en ligt in een groene oase op 2 km van het centrum van Chalais. De fraai ingerichte, ruime huizen met alle comfort hebben eigen zwembad en groot grasperk. Centraal op het domein ligt een speeltuin. Er zijn ook tennisvelden, petanquebanen, sportterreinen, een fitnessruimte... De huurprijs van een woning voor zes personen begint bij 696 euro per week, maar lezers krijgen bij vermelding van dit artikel 10 procent korting.
    Eddy en Sophie openen binnenkort ook een bed & breakfast: La Maison Charles Maurice.
    Meer info: tel.0033/545 98 31 56,
    http://www.domainedugrandtourtre.com, http://www.maisoncharlesmaurice.com

    Met de kinderen: Futuroscope
    «Futuroscope is een futuristisch themapark in Poitiers waar niet alleen kinderen, maar ook volwassenen zich de ogen uitkijken. Je wordt er voortdurend verbaasd en verrast. Zowel de attracties als de gebouwen zijn spectaculair. Het leuke is dat je je amuseert én tegelijk heel wat opsteekt. Het park is trouwens goed voor meerdere bezoekjes, aangezien er vaak nieuwe dingen te ontdekken zijn. Zopas opende bijvoorbeeld een attractie die toont hoe de wereld er binnen 200 miljoen jaar zal uitzien». Tickets zijn er vanaf 25 euro.
    Meer info:
    http://www.futuroscope.com en tel. 078/15.34.34

    Logeren
    Logis de Puygaty
    «Gentenaar Pierre Casteleyn en zijn Amerikaanse compagnon Max Griffin knapten in Chaduerie, ten zuiden van Angoulême, met veel gevoel een kasteeltje op en openden er hun chambres d'hôtes Logis de Puygatuy. Alles werd aangekleed met decoratiematerialen die ze zelf maakten. Je wordt er hartelijk ontvangen en kunt er ook heerlijk eten. Een kamer kost tussen de 125 en 250 euro per nacht. Dat is duur, maar je beleeft wel een onvergetelijke ervaring».
    Meer info: tel. 0033/545 21 75 11,
    http://www.logisdepuygaty.com

    Les Statues
    «De gite Les Statues in Tonnay ligt op 25 minuten van de stranden in de omgeving van La Rochelle. Je kunt er een strandvakantie combineren met een verblijf in het groen, weg van de grote drukte. De gite is netjes en comfortabel ingericht en heeft een afgeschermde tuin. De oude Romeinse stad Saintes ligt op een halfuur daar vandaan. De prijzen variëren tussen de 215 en 280 euro voor een week, met twee personen».
    Meer info:
    http://www.agiteinfrance.com

    La Caussolière
    «Een typische boerderij van de streek in het dorpje Saint-Sornin, maar ook vlak in de buurt van het Ile d'Oléron, Royan, Rochefort, Saintes, La Rochelle en Cognac. Vier prachtige suites met elk een eigen karakter. De gastvrouw kookt ook voor lekker voor haar gasten. Prijzen vanaf 68 euro per kamer met ontbijt».
    Meer info: tel. 0033/546 85 44 62,
    http://www.caussoliere.com

    Praktisch
    Erheen: Brussel-Angoulême 750 km. De tgv spoort dagelijks vanuit Brussel-Zuid rechtstreeks naar Angoulême.
    Beste periode: mei tot september, geen grote hitte
    Info:
    http://www.poitou-charentes.fr - http://www.lacharante.com - http://www.chalais.net 
    bron; hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is een kattenhotel overbodige luxe?


    Is een kattenhotel overbodige luxe?

    is een kattenhotel overbodige luxe

    In het gebouw naast haar hondenkapsalon Kwispel in de Lindelei heeft Els De Vlieger het schattige, kleinschalige poezenhotel ingericht. Een vroegere schrijnwerkersschuur werd er omgetoverd in gezellige kamertjes waar de poezen naar hartelust kunnen klimmen, klauteren en rondlopen.

    "Op de gelijkvloerse verdieping zijn zes kamers met een zonneterras ingericht voor poezen die graag buiten zitten. De binnenruimte is uitgerust met kattenbak, krab- en klimpaal, een nestje aan de centrale verwarming en speelgoedjes. Ook buiten vinden de katten klim- en krabmogelijkheden en er is kattengras om aan te knabbelen", beschrijft Els De Vlieger.

    Lees verder: Schattig kattenhotel geopend in Hemiksem
     bron; gva.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halsbandparkiet steeds meer gespot in Limburg


    Halsbandparkiet steeds meer gespot in Limburg

    halsbandparkiet steeds meer gespot in limburg 2


    De halsbandparkiet, de roodgebekte exotische vogel in groen jasje, duikt steeds meer op in Limburg. “De opmars van de parkiet is niet meer te stoppen en dat is een slechte zaak”, zegt Vogelbescherming Vlaanderen.

    De halsbandparkiet dook in 1974 een eerste keer op in ons land toen de toenmalige directeur van de Brusselse Meli-zoo een aantal parkieten vrijliet “om de hoofdstad wat op te kleuren”. Probleem was dat de Meli-zoo een ondersoort van de halsbandparkiet had uitgezet, een soort die leeft in de buurt van de Himalaya en die uitstekend kan overleven in ons Belgisch klimaat.

    “De populatie van deze exoot is sindsdien alleen maar toegenomen”, zegt Jan Rodts van Vogelbescherming Vlaanderen. “In 1984 waren ze met 250, in 1990 met 800 en ondertussen zijn er al zo’n 8.000 halsbandparkieten in ons land. De meeste van die vogels leven in en rond het Brusselse, maar er zijn al broeinesten gesignaleerd tot in Aalst, Antwerpen en Leuven. En nu wordt de parkiet ook meer en meer gespot in Limburg.” Deze week nog doken er twee halsbandparkieten op in Waterschei.

    Bedreiging

    De halsbandparkiet vormt een grote bedreiging voor onze inheemse holenbroeders zoals de boomklever, de spreeuw of de groene specht. “Omdat de halsbandparkieten veel vroeger hun nest maken, vinden onze inheemse vogels veel moeilijker een plaats om hun nest te bouwen”, zegt Rodts. Vogelbescherming Vlaanderen ziet niet meteen een oplossing voor het parkietenprobleem.

    “We kunnen de halsbandparkiet niet massaal gaan vangen want daar is geen maatschappelijk draagvlak voor”, zegt Rodts. “We willen dan ook vooral een signaal geven aan de overheid. Er is ondertussen wel een verbod op het uitzetten van exoten, maar toch zou de overheid strenger moeten optreden tegen mensen die nog altijd clandestien exotische vogels ons land binnensmokkelen.”
    bron; hbvl.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond van Deense prins beet twee soldaten en moet dood


    Hond van Deense prins beet twee soldaten en moet dood

     

    Deense parlementsleden hebben vandaag gevraagd om Evita, de teckel van prins Henrik, te laten euthanaseren. De teckel heeft al voor de tweede keer een soldaat van de koninklijke garde gebeten.

    "Zelfs de hond van prins Henrik moet zich goed gedragen. Er is geen enkel verschil tussen een hond van de koninklijke familie en een andere hond", aldus Bjarne Laustsen van de sociaaldemocratische oppositiepartij. "Als mijn hond zo agressief was, zou ik ook maatregelen nemen", zo zegt Laustsen op de site bt.dk.

    Muilband of spuitje
    Zijn collega van de extreemrechtse partij PPD, Karina Lorentzen Dehnhardt, steunt zijn standpunt. "Deze hond moet een muilband dragen of in slaap worden gedaan". Voor Marlene Harpsoee, van de socialistische partij, "is het noodzakelijk om de hond af te maken omdat sommige mensen hun hond niet onder controle hebben".

    De 11-jarige teckel werd eerder deze week in een park aan Paleis Fredensborg uitgelaten, toen hij plotseling de lijfwacht in zijn been beet. De hond is eigendom van de echtgenoot van de koningin, prins Henrik. Het slachtoffer werd naar een ziekenhuis gebracht en kreeg een tetanusspuit, maar hij had geen zware verwondingen opgelopen. Een jaar geleden was al een andere lijfwacht het slachtoffer geworden van één van de honden van prins Hendrik. Hij (de lijfwacht) kon toen drie weken niet werken. (afp/eb) bron; demorgen.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook koeien worden zuiniger


    Ook koeien worden zuiniger

    ook koeien worden zuiniger


    Er is de laatste tijd heel wat te doen over zuinige auto’s, maar ook koeien kunnen een pak milieuvriendelijker, zo blijkt. Canadese wetenschappers werken aan nieuwe koeienrassen die minder voedsel nodig hebben en minder methaan uitstoten.

    Drie koeien stoten ongeveer evenveel broeikasgassen uit als een doorsnee personenwagen. Reden genoeg dus om op zoek te gaan naar manieren om die impact te verminderen. Canadese onderzoekers doen dat op twee manieren: door het voedsel van de koeien aan te passen en door de koeien zelf zuiniger te maken.

    Al in 2006 stelden de Verenigde Naties in een rapport dat de snel groeiende koeienpopulatie in de wereld een grote bedreiging vormt voor het klimaat, voor de bossen (die plaats moeten maken voor weilanden) en voor de diersoorten die voor de veeteelt moeten wijken. Runderen zijn goed voor bijna een vijfde van de wereldwijde uitstoot aan broeikasgassen. Dat is meer dan auto’s, vliegtuigen en alle andere vormen van transport samen.

    Genetische manipulatie

    Reden genoeg dus om op zoek te gaan naar een koeienras dat minder vervuilt. Drijvende kracht achter het onderzoek is Stephen Moore, landbouwingenieur aan de universiteit van Alberta. Door selectief kruisen heeft hij een koeienras gecreëerd dat een kwart minder methaan uitstoot dan het gemiddelde rund. Moore maakt zich sterk dat er door genetische manipulatie van de koeien nog veel meer mogelijk is.

    Het proces is niet eenvoudig, omdat het niet de koeien zelf zijn die methaan produceren, maar de bacteriën in hun ingewanden. De onderzoekers moeten dan ook sleutelen aan het immuunsysteem van de koeien, dat de bacteriën in bedwang houdt.

    Brandstof

    Terwijl de koe zelf zuiniger gemaakt wordt, werken de onderzoekers ook aan meer milieuvriendelijk voedsel. Het onderzoek staat nog in de kinderschoenen, maar Moore heeft al eerste resultaten gepubliceerd in het Journal of Animal Science.

    Daaruit blijkt dat koeien op een dieet met veel cellulose, zoals gras en hooi, meer methaan produceren dan koeien die vooral veel granen eten. Supplementen als visolie zorgen voor een nog beter resultaat, maar blijken vrij duur. bron; gva.be


    03-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lastige olifanten krijgen nieuw plekje


    Lastige olifanten krijgen nieuw plekje

     Dierenbeschermers in het Afrikaanse land Malawi maken zich op voor een uitzonderlijke verhuisoperatie.
    afbeelding vergroten 

    Afrikaanse olifanten.
    Komende weken worden meer dan zestig olifanten verplaatst uit het Phirilongwe-gebied ten zuiden van Lake Malawi naar het Majete wildpark, zes uur rijden verderop. Natuurbeschermingsorganisatie IFAW maakte dat gisteren bekend.

    De olifanten zijn in het gedrang gekomen doordat mensen hun dorpen steeds dichter bij hun leefgebied bouwen. Door conflicten tussen mens en dier zijn de afgelopen tijd zeker tien mensen in het gebied om het leven gekomen. Ook enkele olifanten vonden de dood.

    ,,De lokale bevolking heeft ijzeren strikken gezet waardoor bij drie olifanten de slurf is geamputeerd. Andere olifanten hebben verwondingen opgelopen door pijlen, kogels, planken met spijkers en zelfs vergiftiging,’’ vertelt Rikkert Reijnen van het IFAW.

    De olifanten zijn agressief tegen mensen. Bovendien verwoesten de dieren gewassen, in hun zoektocht naar voedsel. Om de overlast te stoppen werd eerst gedacht aan afschieten, maar IFAW kwam met het vriendelijker alternatief.

    De olifanten moeten worden verdoofd, voordat ze per vrachtwagen naar het wildpark kunnen worden gebracht. De dierenbeschermers verwachten een maand werk te hebben aan het verplaatsen van de olifanten.
    bron; ad.nl

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwarte dierentuinneushoorns veilig geland

    Zwarte dierentuinneushoorns veilig geland

    Deborah, Jamie en Jabu, drie in een dierentuin geboren zwarte neushoorns zijn het afgelopen weekend vrijgelaten in Tanzania. Na een 48 uur durende reis van Tsjechië via Schiphol en Kilimanjaro zijn zij vrijdag 29 mei aangekomen in hun nieuwe thuis: het Mkomazi National Park in Tanzania.


     
    Zwarte neushoorn Foto: TLG

    In hun nieuwe thuisland gaan de drie hopelijk zorgen voor nageslacht, zodat de zwaar afgenomen neushoornpopulatie in Tanzania iets herstelt. De Nederlandse stichting Suzuki Rhino Club heeft het uitzetten van de dieren in Tanzania mogelijk gemaakt.

    De Suzuki Rhino Club, een Nederlandse organisatie die zich inzet voor het behoud van de zwarte neushoorn in Tanzania, heeft de drie neushoorns aangekocht en gedoneerd aan het Mkomazi National Park in Tanzania. De neushoorns Deborah, Jamie en Jabu hebben dezelfde genenpoel als de negen zwarte neushoorns die nu al in het Mkomazi National Park leven.

    Vandaar dat juist deze drie verhuizen van Tsjechië naar hun soortgenoten in Tanzania. In drie dagen werden de drie neushoorns van de dierentuin waar zij leefden overgebracht naar het Mkomazi National Park. De neushoorns hebben de 48 uur durende reis over de weg en door de lucht prima doorstaan. bron; .telegraaf.nl 


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor het eerst levenslang verbod voor dierenkweker


    Voor het eerst levenslang verbod voor dierenkweker

    De dierenwelzijnsinspectie heeft gisteren 67 verwaarloosde honden in beslag genomen in een hondenkwekerij in het Waalse Queue-du-Bois (in de streek van Luik), zo heeft de federale overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu vandaag meegedeeld. De fokkerij is definitief gesloten. Het is volgens de overheidsdienst de eerste keer dat een hondenkweker een levenslange sanctie krijgt.

    De kweekster had een erkenning sinds 2005, maar was voordien al veroordeeld voor het kweken van dieren zonder vergunning en overtredingen van de dierenwelzijnswet. Ook de voorbije vier jaar beging ze luidens de mededeling de ene overtreding na de andere.

    De behuizing van de dieren voldeed niet en er werd niet naar behoren voor gezorgd. De identificatie gebeurde niet correct en er ontbraken heel wat administratieve gegevens. Verscheidene keren nam de dienst Dierenwelzijn honden in beslag en de kweekster kreeg verscheidene processen-verbaal.

    44 volwassen honden en 23 pups in beslag genomen
    Gezien deze systematische inbreuken besliste federaal minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx eerder al de kwekerij definitief te sluiten. Na het intrekken van de erkenning had de kweekster tot 28 mei de tijd om haar activiteiten stop te zetten. Op 2 juni namen de inspecteurs-dierenartsen van de dierenwelzijnsinspectie samen met politie-inspecteurs de nog aanwezige honden, 44 volwassen honden en 23 pups, in beslag. Deze actie gebeurde in samenwerking met het parket.

    De honden werden overgebracht naar vier dierenasielen in Luik, Verviers, Grâce-Hollogne en Amel en zullen daar onderzocht worden door dierenartsen. Als de dieren gezond blijken, zullen ze ter adoptie aangeboden worden.
    (belga/mvdb)  bron;demorgen.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloeiend vlas is steeds meer een bezienswaardigheid


    Bloeiend vlas is steeds meer een bezienswaardigheid

    Van oudsher is vlas een Zeeuws-Vlaamse teelt. Jaarlijks kleuren rond deze tijd tientallen hectares akkerland blauw of wit.

    Maar de Nederlandse vlassector staat al jaren onder druk, onder meer als gevolg van gedaalde prijzen en de ingezakte textielindustrie in China, de belangrijkste afnemer van het hoofdproduct (lange vezel). In 2005 was in Nederland nog zo'n 4700 hectare ingezaaid, vorig jaar was dit areaal gekrompen tot 2500 hectare. Dit jaar is nog minder vlas ingezaaid, waarbij ook dreigende afbouw van de Europese steunregeling een rol speelt. Daarmee is op de Zeeuws- Vlaamse velden bloeiend vlas, hier op de Oude Zeedijk een bezienswaardigheid.

    foto Camile Schelstraete   bron; bndestem.nl

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitse homopinguïns worden vader

    Duitse homopinguïns worden vader



    Twee homoseksuele pinguïns in de dierentuin van het Noord-Duitse Bremerhaven zijn vader geworden. Ze hebben een ei uitgebroed dat door de ouders was verstoten.

    ''De vaders zijn erg zorgzaam voor het kuiken'', aldus de dierenarts van de dierentuin.

    De homopinguïns voeden het kindje met visbrei. Het geslacht nog niet is bepaald, dus het beestje heeft nog geen naam...
    bron; spitsnieuws.nl


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met fiets en boot langs de Elbe


    Met fiets en boot langs de Elbe


     

     

    Een minicruise, fietstocht en citytrip combineren, dat kan deze zomer aan de Elbe. Tijdens een zesdaagse trip fiets je langs de Elbe in Sachsen, door het wondermooie Elbtal. De reis start in Meissen. Je fietst vervolgens naar Dresden, waar je overnacht en de stad kunt verkennen. Daarna spring je op de fiets voor een tocht naar Bad Schandau, een kuuroord. Dan gaat het per boot in twee etappes, met opnieuw een overnachting in Dresden, terug naar Meissen. Zo combineer je een leuke fietstocht en een heerlijke minicruise in één programma. Dat alles kan vanaf 390 euro per persoon op basis van een tweepersoonskamer in comfortabele hotels. De fietstochten, minicruise, kaartmateriaal, huur fietsen, het bagagetransport en ontbijtbuffet zijn inbegrepen.
    (Katrijn Serneels)

    www.vakantieland-duitsland.be 
    bron; demorgen.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weggelopen kat geeft zich aan bij politie
     

    Weggelopen kat geeft zich aan bij politie

     

    In Nieuw-Zeeland is een weggelopen kat een politiebureau binnengestapt. Het diertje was het twee weken geleden thuis verdwenen en had er een tocht van 20 kilometer opzitten.

    De agenten in het commissariaat van Lower Hutt keken vreemd op toen Rubiks ten tonele verscheen. Ze belden de dierenbescherming. Die checkte de chip van Rubiks en belde het baasje van de kat. Felicity Donaldson was opgelucht toen ze hooorde dat haar troetel terecht was.

    Het was de tweede keer dat Rubiks de wijde wereld introk. Zijn eerste excursie duurde zes weken en bracht hem naar Kilbirnie. (eb) bron; hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toeristen treffen bijzonder bedgenootje...

    Toeristen treffen bijzonder bedgenootje...

    Drie toeristen troffen in hun gehuurde Australische bungalow wel een heel bijzonder kamergenootje aan... Een 4-jarige koala was zeker ook wel toe aan een break, want het dier had zich heerlijk genesteld in één van de bedden.

     

    Dit nieuwsgierige aagje was ook wel toe aan een break...
    Foto: Clifford Harman

    "Waarschijnlijk is de nieuwsgierige koala via een boom de veranda opgeklommen en is vervolgens op ontdekkingstocht gegaan in onze bungalow. Deze ´trip´ was schijnbaar iet wat vermoeiend, want het beestje is gewoon lekker in bed gekropen", aldus één van de huurders.

    Het drietal heeft de parkwacht gebeld die de koala naar zijn eigen huis heeft gebracht, namelijk in het nationale park iets verderop. bron; telegraaf.nl





                




    Lieve Bezoeker
      Om het openen van 
     
    het gastenboek voor 
       iedereen gemakkelijk 

     
    te houden worden te
      grote Plaatjes en of
      Buttons verwijderd
    .




    Blog als favoriet !


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    gyovanna
    blog.seniorennet.be/gyovann

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!