Inhoud blog
  • Verborgen bedreiging bij eczeem
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Verborgen aandoening en behandeling van de eczeem huid
    eczeem en behandeling van de huid
    29-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verborgen bedreiging bij eczeem
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Verborgen bedreiging bij eczeem

    Eczeem - Dan zou het nu de periode van de redelijkheid moeten zijn, voor zover het de behandeling van eczeem met steroïdpreparaten betreft. Nu zijn veel mensen bezorgder dan ooit door de houding en het handelen van bepaalde artsen, en door de onduidelijke maar aanwezige dreiging van de bijwerkingen.

    Tagz: eczeem, arganolie, argan olie,arganolie

    De basis van de steroïdpreparaten waarmee eczeem behandeld wordt, bestaat uit synthetisch bereide hormoonachtige stoffen die gelijk zijn aan cortison, een hormoon dat het lichaam zelf produceert zodra er een ontsteking opkomt, om deze de kop in te drukken. Aangezien eczeem ook een soort van ontsteking of oplaaiing is, kwam men op de gedachte dat dit kunstmatige cortison de opkomende uitslag zal onderdrukken.

    Hydrocortison is de minst krachtige van de steroïdpreparaten die in het laboratorium worden gemaakt. Daarnaast bestaan onder de diverse merknamen andere steroïdpreparaten die een veel krachtiger werking kunnen bezitten en ze kunnen daarnaast ook andere toevoegsels hebben, zoals antibiotica en smeermiddelen. Als zulke preparaten worden gebruikt op de plaats van de haard op de huid dus worden uitwendige steroïdpreparaten genoemd. Inwendige steroïdpreparaten bereiken de organen via de bloedbaan en ze kunnen per injectie worden gegeven of als een medicijn worden ingenomen.

    Tagz: eczeem, arganolie, argan olie, arganolie

    Het hierboven gestelde behoeft enige uitleg, omdat er twee hoofdproblemen gekoppeld zijn aan een verhoogd gebruik van steroïden. Ten eerste wordt de hormoonproduktie van de eigen lichaamsklieren onderdrukt; dit wordt bijniersuppressie genoemd. Ten tweede wordt de huid uiterst dun dit heet atrofie. Onderdrukking van de produktie van eigen steroïdklieren betekent dat de in de bloedbaan opgenomen chemische steroïden de lichaamsproduktie van de natuurlijke steroïdhormonen doen verminderen. In geval van een infectie, een stress of een shock (na een operatie bijvoorbeeld) heeft de patiënt dan een verminderde weerstand.

    Atrofie (eczeem) ontstaat doordat de steroïden het collageen in de huid oplossen en dit doen afnemen. Het collageen is de drager van de huideiwitten. Dit betreft niet alleen de opperhuid, maar ook de lederhuid en zelfs het onderhuids bindweefsel. De huid kan zo dun worden, dat de bloedvaatjes meer op de voorgrond treden; deze geven vooral in het gezicht een blozend uiterlijk. De onderhuid scheurt ook heel gemakkelijk en dit leidt tot striae; de bekende streepvormige lidtekens die er net zo uitzien als zwangerschapsstriae.

    Tagz: eczeem, arganolie, argan olie, arganolie

    De eerste van deze twee bijwerkingen zal alleen een probleem zijn, als binnen een kort tijdsbestek grote hoeveelheden van een sterke soort steroïdpreparaat worden gebruikt. De kans op huidatrofie en op striae is veel gecompliceerder. Dit is niet alleen afhankelijk van de sterkte en van de hoeveelheid  steroïden, maar ook van de duur van het gebruik en van de plek waarop het wordt aangebracht. Zo moet men bijzonder voorzichtig zijn met het gebruik van steroïdpreparaten op het gelaat, in de huidplooien en vooral bij kinderen.

    Onderzoeken hebben uitgewezen, dat het minder sterke hydrocortison geen aanleiding geeft tot een huidverdunning, terwijl de kans hierop bij andere steroïdpreparaten, afhankelijk van de sterkte, wisselend is. Hoe krachtiger een steroïd is, des te groter de kans op atrofie wordt.
    Op korte termijn is deze  (eczeem) door sterke steroïden veroorzaakte schade weliswaar herstelbaar, maar over een periode van een aantal jaren soms slechts van maanden kan deze schade blijvend worden.

    Tagz: eczeem, arganolie, argan olie, arganolie
    Mijn favoriet websites:
    1. ontsteking;
    2. artrose;
    3. detailhandel;
    4. blaasontsteking;
    5. hartkloppingen;
    6. music mp3;
    7. faillissement;
    8. export;
    9. aflam maroc;
    10. music maroc;
    11. faillissement verkoop;
    12. habibti chat;
    13. import;
    14. partijhandel;

    29-07-2011 om 00:00 geschreven door samirabouzid

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (15 Stemmen)
    Tags:eczeem, acne, exzeem, eczeem en, arganolie, argan olie, argan
    >> Reageer (6)


    Archief per week
  • 25/07-31/07 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Gebruik arganolie tegen eczeem
  • eczeem
  • arganolie
  • arganolie


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!