MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    29-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3508

    5/790 * - Sjarel Michel Premier biedt de Britse bedrijven een nieuw keurslijfje aan – Staats-Subsidies zijn de dood van de Wet van Vraag en Aanbod? Zie Optimaleegloop –

    DEEL 2

    ***

    Woensdag 29 juni 2016

    Zon 5u32-22u00

    HH Apostelen Petrus en Paulus

    Op 29 juni pissen Petrus en Paulus in het hooi

    *

    *

    Blauw staat deze keer voor de kleur v/d Hoop…..

    *

    *

    Laat me duidelijk zijn: de Brexit is een duidelijk democratisch signaal. Deze duidelijke boodschap aan het tanend Marxisme dat onderweg is naar de Vergeetputten der Geschiedenis, verdient een Kort maar krachtig orgelpunt. De korte pijn, liever dan een lange doodsstrijd. Geen oeverloze besprekingen, maar goed onderlegde daden. Dat is voor beide partijen de beste oplossing. De Beslissing is nu eenmaal gevallen, de ‘Democratie’ heeft gesproken en aan deze Heilige Koe kan niet geraakt worden. Er is gewoon geen weg terug. Tenzij na een grondige gezondheidskuur.

    Maar dat het meest onbekwame volk ter wereld, de Coburger Francofone Bovenlaag, daarbij aan lijkenpikkerij wil doen, is wel het allerlaagste dat Sjarel Michel zich kon permitteren. Want het uiteindelijk doel van zijn démarche is, om vooral vers economisch bloed aan te trekken door middel van heel veel subsidies. Subsidies zijn het geheime wapen van de zelfvernietiging. M.a.w. om zodoende aan marktvervalsing in pure Sovjet-Stijl te kunnen doen.

    En dan is er vooral nog de wet van Actie en Reactie. Het is namelijk een op voorhand verloren strijd, als het onbestuurbaar ‘Bruxelles’ van de 19 Baronieën en het Wallonië der beroepsdoppers moeten concurreren met de meest gewiekste en ondernemenste volk ter wereld, de Engelsen. Men zegt trouwens niet voor niets, dat ‘The City’ het hart is van de wereld financiën. Al moet ik toegeven, dat Miss Bonestaak, de Grote Dame van het IMF, die Christine Lagarde, waarschijnlijk in Frankfurt al aan het dromen is geslagen over de overname van ’s werelds grootst financieel genie.

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    Premier Michel spreekt forse taal: "Britse bedrijven, kom naar België"

    *

    Premier ­Michel spreekt forse taal: de Brexit moet er nu snel komen, en "niet gesmeerd met allerlei toegevingen". ­Bedrijven die zich bedreigd ­voelen doordat hun land uit de EU stapt, nodigt hij uit om zich in België te vestigen.

    Zijn grootste coalitiepartner N-VA mag dan pleiten voor een zachte Brexit zonder revanchegevoelens, de eerste minister is onverbiddelijk. "Ik ben niet rancuneus, maar we moeten de Britten laten voelen dat ze een Pyrrusoverwinning hebben ­geboekt. Dat vereist een snelle boedelscheiding. Ik heb echt geen zin om de factuur te betalen van de Brexit. Vanaf nu tellen voor mij alleen nog de Belgische en Europese belangen, niet meer de Britse. En er is geen weg terug. Als Cameron of Johnson denken dat de ­uitzonderingen die we in februari toestonden aan het Verenigd Koninkrijk nu nog gelden, dan vergissen ze zich. Je kan niet de boter hebben en het geld van de boter."

     

    'Welcome to Belgium'

    Michel ziet zelfs economische opportuniteiten. "Veel Britse bedrijven zijn bezorgd dat de Brexit hun toegang tot de Europese markt zal bemoeilijken. Wel, dan is mijn boodschap ­duidelijk: 'Welcome to Belgium', een land met een ondernemersvriendelijke regering in het hart van de EU."

    De premier wil ook een reclamecampagne op gang trekken om die boodschap te verspreiden. Hij legt het voorstel deze week op de regeringstafel.

    *

    **

    Sjarel Michel Premier, zo te horen aan zijn gebroebel, beseft blijkbaar nog altijd niet goed wat er aan de hand is. Hij redeneert zoals een blinde, die uitleg wil geven over het prachtige landschap rondom hem. Stel U voor, dat de verwaande kwast de Britse Ondernemingen, de dag nadat ze uit een eerste zwaar keurslijf zichzelf hebben bevrijd, hij hen een nieuw keurslijf aanbiedt in een vreemd land…. Mij gedacht zal de wereld-economie wel zichzelf redden, op voorwaarde dat de polletiekers er hun poten van af houden. Want alles wat ze doen is de Wet van Vraag en Aanbod, de Eerste Wet in de economie, grondig om zeep helpen.

    U hoeft vandaag maar eens even langs te gaan naar het Roodboek der Gentse Sossen, zoals Vriend Guvaal die oprakelt. Via het Optima Schandaal krijgen we bij hem de kans om een kijkje te nemen onder het deksel van de lijkkist waarin het Marxisme zijn laatste snikken geeft. Rood-Groene Corruptie op plezierjachten met champagne en kaviaar in Cannes, afgewisseld met volksvermaak, om er zelf beter van te worden.

    Wat een afgang voor De Bende van de 2de Sympathiekste Burgemeester ter Wereld…. Schreiend en smekend deze keer, ipv de Grote Jan te willen uithangen.

    Ja, zo is trouwens de ganse zelf-benoemde EU-Clan zoals we die kennen. Pronken met andermans veren. Op andermans kosten!

    *

    (Get) Digitalia

    *

    *

    29-06-2016, 10:03 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3506

    5/750 * - Kinderen krijgen geen katholiek Onderwijs meer -

    ***

    Woensdag 29 juni 2016

    Zon 5u32-22u00

    HH Apostelen Petrus en Paulus

    Op 29 juni pissen Petrus en Paulus in het hooi

     

    *

    *

    *

    *

    Ja, d’er zijn blijde dagen nog in ’t leven, hoe weinig ook, d’er zijn nog voorwaar. Dat gevoel is mij zeker niet ingegeven omdat de mooie illusie van een Eensgezind Vasteland ‘over and out is’, maar omdat het Gezond Verstand weer de kans heeft gekregen om de kop op te steken.

    Allez, dat is ook ’n beetje toch de mening van De Stichtende Vroede Vaderen van het Europa der Zes, die zo goed als terug willen naar... Het Europa der Zes. Net iets romantischer dan een hoop Koken en Staal. Mooi schot in eigen voet, moet ik zeggen.

    Het Katholiek Onderwijs verkiest de Mechelse Catechismus i.p.v. de Koranisatie. Waar hebe kik dat nog gehoord? Correctie: niet Het Katholiek Onderwijs eist dat, maar Het Volk. Want de paar Verlichte Verstanden der Verantwoordelijken willen dat juist anders. Zij willen, zo zeggen ze althans, de ‘verrijking’ van de islam naast het verarmd Christendom, maar doen precies alsof het ene het andere moet vervangen. Het Christendom is verarmd precies omdat de Leiders kafzakken zijn. Preuts omdat ze een woordje Frans kennen. Lijk die seizoenarbeider (trimard), die bont en blauw geslagen thuis kwam maar nog net kon stamelen: “Chance da’k ’n woordje Frans kende, en kon smeken ‘Encore’ of ze sloegen me heel dood”.

    De ‘Globalisatie’, weet U wel. De eenmaking stijl Sovjet Unie. En we weten allemaal hoe dat daar is afgelopen. De USSR is dezelfde weg opgegaan als dit Europa bezig is met gaan.

    In de Sovjet Unie heeft dat ongeluk zich bijna 100 jaar voortgesleept (1918-1998) voor de Goden- standbeelden daar uit het straatbeeld verdwenen. In de EU SSR was de tijd zelfs tekort om standbeelden op te richten, buiten dat in Sleidinge voor Wilfried de Evidente, waardoor de algemene opkuis niet zo moeilijk zal zijn.

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

     

    *

    Kinderen krijgen geen katholiek onderwijs meer’

    *

    Een demonstrant verkleed als moslim met een bom op het hoofd werd nauwlettend in de gaten gehouden door de politie. Foto: Nicolas Maeterlinck/belga

    *

    Een veertigtal mensen heeft zaterdag in Brussel een mars voor katholiek onderwijs gehouden. 'Sinds Katholiek Onderwijs Vlaanderen de toelating heeft gekregen om hoofddoeken toe te laten en islamlessen te organiseren buiten het reguliere rooster wordt de katholieke geest en het onderwijs verloochend', vindt Pro Familia, de conservatieve katholieke vereniging.

    'De kinderen krijgen nu geen katholiek onderwijs meer, ik durf zelfs vragen of ze nog onderwijs tout court krijgen. Het taalniveau daalt, het wiskundeniveau daalt, de kinderen hebben geen kennis meer van geschiedenis en algemene vakken', stelt Dries Goethals van Pro Familia.

    De organisatie vindt dat het katholiek onderwijs als dialoogschool tekort schiet doordat Lieven Boeve, de topman van Katholiek Onderwijs Vlaanderen, de islam binnen haalde en toeliet.

    'Lieven Boeve ziet een dialoog als overlopen naar een andere godsdienst. De kans die we hebben, want meer dan 70 procent van de leerlingen volgt les in het Katholiek Onderwijs, moeten we benutten voor de evangelisatie en niet voor de koranisatie', aldus Goethals.

    ‘Kinderen krijgen geen katholiek onderwijs meer’

    'De kinderen moeten de islam als dusdanig niet belijden, want het is een valse godsdienst. En Mohamed, met respect voor de moslimgemeenschap, is een valse profeet.'

    Na enkele toespraken op het Frère-Orbanplein trokken de manifestanten naar de hoofdzetel van het Katholiek Onderwijs Vlaanderen, waar het gezelschap een Mechelse catechismus in de brievenbus van directeur-generaal Lieven Boeve stopte.

    *

    *

    Een ‘Optochtje in De Hoofdstad. De TeeVee had weer ‘gene tijd’ om ook maar 5 woorden daaraan te besteden. Te druk bezig met futiliteiten. Het zou trouwens de mensen teveel hebben doen nadenken. En als de Meida ergens een hekel aan hebben, is het wel aan kijkers of lezers die nog kunnen nadenken.

    Zelfs DS zou DS niet zijn, als er niet ietwat neerbuigend kon over geschreven worden. Stel U voor: slechts een paar betogers, te tellen op de vingers van één hand, die een beduimeld boekje uit hun kinderjaren gaan deponeren in de brievenbus van de Grote Vernieuwer van onze Euro-arabische Beschaving. Op Zaterdag avond gaf die natuurlijk niet thuis, want onderweg voor zijn ‘Zondagsplicht”. De Mis van Zes uur.

     

    Moest dat in Ankara gebeurd zijn, ze zaten allemaal al lang in den bak.

     

    Of zou het misschien heel eventjes kunnen, dat de Brexit daar al voor iets tussen zit, wat dan meteen Het Goede Nieuws zou zijn…..

    *

    (Get) Digitalia

    *

    *

    29-06-2016, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    28-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3505

    4/560 * - Slovenië= het is een vluggertje geweest, nu is ’t genoeg -

    *

    *

    Slovenië

    Het oude, warm kloppend hart van Eropa…..

    *

    *

    Dat het erg zou zijn, mag niemand verwonderen. Die Nigel Farage, met zijn lichte aardschok, om over de EU een referemdum te organiseren, nam niemand serieus. Was de man niet een populistische conservatieve knul die meer Brits wilde zijn dan de Britten? En toen daarna de verwoestende aardbeving zich voordeed, keek iedereen alsof hij het in Keulen hoorde donderen. Maar nee, Keulen dat is iets voor later. Het epicentrum lag deze keer aan de Theems, aan de overkant van Het Kanaal, in Londen. De City die Goerings Luftwaffe vruchteloos had geprobeerd plat te smijten. Na de oorlog prijkte toen in alle zegeberichten, de ongeschonden St Pauls Cathedral als het symbool van de geest van de Normandiër Willem de Veroveraar (1066), de laatste veldheer die ooit dit land had veroverd: bijna duizend jaar geleden!

    Volgens mij moet Hastings, de kreek van de landingsplaats in 1066, nu opnieuw een bedevaartsoord worden.

    Ik heb het nog nergens gelezen, maar mij komt het voor alsof Willem de Veroveraar goedkeurend ligt te glimlachen in zijn tombe. ‘Well done’ is inderdaad het juiste woord.

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    Slovexit: extreemrechtse partij start petitie voor referendum in Slovakije

    *

    1 De leider van de Slovaakse extreemrechtse partij LSNS Marian Kotleba. ©AFP

     

    Aangemoedigd door de Britse verwerping van het EU-lidmaatschap is in Slovakije een extreemrechtse partij handtekeningen beginnen verzamelen om een referendum te organiseren over een gebeurlijke 'Slovexit'. "Slovakije moet tijdig uit de zinkende Titanic stappen", zei chef Marian Kotleba van de ultranationalistische Ludovà strana - Nasje Slovensko (Volkspartij - Ons Slovakije, LSNS) op zijn Facebookpagina.

    Slovakije, een land met 5,4 miljoen inwoners, is sinds 2004 lid van de Europese Unie en sinds 2009 van de eurozone. Bratislava neemt op 1 juli het roterende EU-voorzitterschap over van Nederland.

    Tijdens de jongste parlementsverkiezingen, in maart, zorgde de LSNS voor een verrassing door met 8,6 procent van de stemmen 14 van de 150 zetels in het parlement te veroveren, vooral te danken aan een fel anti-immigratiebetoog. Dat parlement wordt nog steeds gedomineerd door de als centrumlinks bestempelde partij Smer-SD (Richting- Sociaaldemocratie) van premier Robert Fico.

    Kotleba, gouverneur van de regio Banska Bystrica, is berucht om zijn racistische uitlatingen. Zijn voornaamste zondebokken zijn de Rom-zigeuners. LSNS-leden houden soms optochten in een kledij die herinnert aan het fascisme van de jaren '30 en '40.

    *

    *

    Slovenië, en wie verder nog? Het wordt stilaan lijk de paardjesmolen op de Kermis: Als die de volgende ronde stopt, wil iedereen er ook op. Me dunkt dat Het Verdrag van Rome uit 1957, toen al ver-Amerikaniseerd, een doodgeboren kind is.

    Of we dat nu willen of niet, we zijn allemaal Europeanen en laat ons daar allen aan werken om het te kunnen blijven. On-ver Amerikaanst, on-verRussist, on-ver-islamiseerd. En op lager niveau: onverFranst, onverEngelst, onverDuitst... We blijven Vlaming dien God ons schiep. ‘Belg’’ zijn is als een ‘fausse queue’ op de biljard, dat doet terug denken aan Eburonen of Menapiërs. Op in de vaart der volkeren, onder de eigen vlag.

    Deze ‘Unie’ is niet alleen te vergelijken met de zinkende Titanic, ze heeft de lijkengeur over Europa meegebracht die we nooit meer kwijt zullen geraken.

    *

    (Get) Digitalia

    *

    *

    28-06-2016, 18:53 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3504

    3/386 * - Optima – Freya wankelt nu ook – De Rode Haan zint weg en de Zwarte Leeuw op gouden veld –geen halve kletskop – neemt de plaats in

    *

    *

    Tot er doden vallen?

    *

    *

    Vriendschap is een mooie deugd, maar bij de Rode Kameraden eindigt vriendschap waar het eigenbelang begint.

    Noch Freya (de initiatiefneemster van de turteltaks), noch de vader, zijn ‘Einzelgänger’ die met de Grote Socialistische Beweging iets te zien hebben. Zij staan bij de Gentse Rode kameraden als twee tangen op een varken.

    Eerlijk gezegd, ik vind dat ook. Dat van die Rode Varkens, bedoel ik. En zelfs met het ouder worden, zijn die enige 2 uitstekende punten die Freya had, lelijk verbleekt. Ten andere, evenveel kinderen hebben van evenveel venten die ze voorlopig versleten heeft, wijst niet op een gezonde geest in een gezond lichaam.

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    "Door de zaak-Optima wordt het ook voor Freya erg moeilijk, en dat is erg"

    *

     

    "Luc Van den Bossche heeft niets meer met de sp.a te maken", zegt Kamerlid Peter Vanvelthoven (53), die pleit voor een parlementaire onderzoekscommissie naar het Optima-schandaal. "En als er toch rotte appels in de partij zitten, moeten die eruit." Over jachten, politieke druk en het spreekverbod dat Steve Stevaert hem ooit oplegde.

    "Mijn partij wordt in dit dossier getrokken", zegt Peter Vanvelthoven (53). "Onder meer omdat een voormalig minister erbij betrokken is. Maar dat mag geen reden zijn om niets te doen. Integendeel, het maakt de noodzaak van een onderzoek nog groter voor ons."

    Voor sp.a-Kamerlid Peter Vanvelthoven was het ruim een week geleden, met het failliet van Optima, meteen duidelijk: er moet een parlementaire onderzoekscommissie komen.

    *

    *

    Samengevat zou ik het als volgt willen formuleren. De Geest zit weer in de fles. Nu vlug het stopsel er op schroeven en de Duivel kan er niet meer uit. Wat een mooie verklaring voor de verrezen Vlaamse Gedachte. Die ‘Geest’ van Het Beest op Gouden Veld is inderdaad veel te lang opgesloten gebleven.

    Maar kom mij niet af met de gestyleerde versie ervan, op het weefgetouw gezet dor de BDWërs: totaal kleurloos met alleen de Linker Helft van de kop. Dat is geen Leeuw, maar een tamme huismus die mag blij zijn boven op de stok met de driekleur te mogen komen uitrusten.

    *

     

    (Get) Digitalia

    *

    *

    28-06-2016, 18:30 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.35503

    6/1050 * - BDW is tegen Vlaamse Onafhankelijkheid -

    *

      

    *

    Nu de duiven inkorven bij de E.U.

    Voor een nieuwe verre fondvlucht

    *

    *

    Al sedert de ‘Regerings Verklaring’ van deze Regering, zo’n goede 2 jaar terug, wordt op deze blog gesteld dat de NV-A nieuwe wijn is in oude zakken. ‘Le Nouveau C.V.P. est arrivé’, net zoals ieder jaar de Beaujolais het nieuwe wijnjaar aankondigt. Iets nieuws uit hetzelfde vaatje.

    Zelfs de denkwijze van de C.V.P.-Groten klinkt vandaag uit de mond van BDW: enerzijds moeten we, spijts de vele terechte kritiek, deze E.U. aanhouden en verder zetten, maar anderzijds moeten we rekening houden met het enorme ongenoegen die er bij het Volk heerst. Ja, zo kan ik het ook.

    In West Vlaanderen zegt men dat men van ‘Werken’ een parochie heeft gemaakt, en de honden sch..ten er op.

    Dat zoiets eigenlijk de stelling is van gecamoufleerde lafheid, hoeven we er zelfs niet bij te vertellen. Correcter zou zijn; deze E.U. (vaststelling) heeft gefaald en we moeten er alles aan doen om bij de tweede poging, er over te waken om vanaf de basis van de funderingen te herbeginnen. Een zoals de Vroede Vaderen der Zes beweren door bij deze hero-start, eerst hun huiswerk af te maken dooreen degelijk ‘Huisreglement’, maar vooral ddat te laten doen door anderen en beteren.

    Om maar één voorbeeld te noemen: hoe krijgen we het vrachtverkeer weer genormaliseerd, zodat onze snelwegen niet langer overbevolkt zijn door werkslaven-truckers die voor een schamel loon 14 dagen aan een stuk rondrijden, uitslapen in hun trucks ergens te velde, om slechts eenmaal per 14 dagen voor een kort week-end met vrouw en kinderen in een bus naar huis gereden te worden.

    O, dat het zo erg was, wist men niet in Bruxelabla-bla.

    Eerst, zoals in elk normaal huishouden, degelijke en solide reglementen maken, en pas daarna de duiven inkorven.

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    Bart De Wever: "Belgisch referendum is niet wenselijk en niet wettig"

    *

    De kans dat ons land zich door het Britse voorbeeld laat inspireren en ook een EU-referendum zal organiseren, acht N-VA-voorzitter Bart De Wever niet erg waarschijnlijk. "Dat neemt niet weg dat er een democratische volkswil te voelen zal zijn, die je niet kan negeren", zo zegt hij aan VRT Nieuws.

    Hoewel de Vlaams-nationalisten zich de laatste jaren ontpopt hebben tot eurosceptici, zijn ze toch absoluut geen voorstander van een mogelijke uittreding uit de EU. Dat blijkt vandaag nog maar eens uit de reactie van voorzitter van de partij Bart De Wever. "De liefde voor Europa lijkt op een heel laag pitje te staan, maar ik hoop dat iedereen beseft dat het deel uitmaken van zo'n groter geheel nog altijd meer voordelen dan nadelen biedt."

       'Ik hoop dat iedereen beseft dat deel uitmaken van zo'n groter geheel nog altijd meer voordelen dan nadelen biedt'

       Volgens De Wever is de oplossing voor de huidige problemen dan ook niet om ons los te scheuren van Europa, maar wel om samen een weg naar een nieuw Europa te vinden. "Ik voel vandaag veel meer negatieve emoties rond Europa dan een aantal jaar geleden, onder andere door de ontsporing van het financieel kapitalisme en de vluchtelingencrisis. Europa lijkt voor velen wel een deel van het probleem geworden, in plaats van de oplossing."

    Het is precies die anti-Europese geest die in veel landen leeft, die volgens De Wever een gevaar voor de Unie en haar lidstaten vormt.

     

    *

    *

    In DM komt Het Vogelkoppeke enezijds maar ook anderzijds aan het woord. Geniet even meer:

    Voormalig Europees president Herman Van Rompuy meent dat de Britten de volle consequenties zullen moeten dragen van hun keuze om de EU te verlaten. "Wij verdedigen vanaf nu onze belangen, dat wat voor de 27 voordelig is", zei hij in Terzake (Canvas). "Dat is geen kwestie van wraak, maar wij zijn wij en zij zijn zij".

    Van Rompuy was naar eigen zegen "kwaad en verdrietig" toen hij de uitslag van het referendum hoorde. "Kwaad omdat dit referendum nooit had mogen plaatsvinden. Het kan ook het einde van het Verenigd Koninkrijk zijn", zegt de christendemocraat. "Verdrietig omdat ik een Europeeër ben sinds mijn vijftien, zestien jaar. Dit is niet het einde van de Europese Unie, maar het voelt wel aan als een amputatie’

    Einde citaat.

    IN Terzake was ie dus al een beetje bekomen, want de gemaakte fouten uit zijn eerste verklaring in De Octend waas ie alles al vergeten.

    Ziet U, Walter? Weer dat ‘vereten’ als er ieets verkeerd afloopt, zoals om te beginnen bij Willy Claes bij het Agusta-schandaal, over de A.C.W.-ARCO –Oplichting, om te eindigen zoals bij Daniel Termont en het Optima-Schandaal. Deze periode ‘dekt’ zowat de Tsheven-Soccen Regeringsperiode van de laatste 30 jaar en meer. Wat neerkomt op evengoed enerzijds als anderzijds zakkenvulderij.

    Over de krachtpatserij van De Nieuwe Vlaamse Arrogantie sedert ze zo dicht als nooit tevoren bij de Coburger vleespotten zijn genaderd, is voorlopig nog niets bekend. Het wachten is, lijk bij de duivensport, tot die van Het Vlaams Belang de kooien met de opgesloten beestjes opengooien, zodat de beste kan winnen.

    Maar in bovenstaand artikel heeft U kunnen lezen dat de Grote Manitou van Het Schoon Verdep dat niet ziet zitten. Een referendum voor Vlaamse Onafhanelijkheid is enerzijds wettelijk niet mogelijk (tja, wat had U gedacht!), en anderzijds als Belgicistook niet gewenst.

    De man is dus rijp voor het Zothuis, owel zoekt hij een 2de Jacob Van Artevelde te worden, die als gevierde volksheld, als puntje bij paaltje kwam, door datzelfde opgeweepte volk gelyncht werd. Hij was er namelijk toen in geslaagd (jaartal )het Engels embargo tegen de Vlaamse textiel op te heffen, maar bleek later daarin een uiterst negatieve rol te hebben gespeeld. Enfin het ‘enerzijds’ en het ‘anderzijds’ dat als voorbeeld kan gediend hebben voor de andere Gentenaar, Wilfried de Evidente.

    BDW is een Hooggeschoolde Historicus met tal van academische titels en zal waarschijnlijk meer weten over diene ‘Ware Jacob’.

    Ook Willem van Oranje moet hem in dezelfde zin iets zeggen. Dit verse kan hem misschien, dank zij het ‘ezelsbrtuggetje’, daarbij helpen.

     

    Wij willen Wiillem weg.

    Wilde Willem wijzeer wezen,

    Wij wilden Willem weer

    *

    En meer zeg ik niet. Wevers weten waarim.

     

    (Get) Digitalia

    *

    *

    28-06-2016, 17:55 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3507 - GEEN INTERNET

    12/2819 * - Sarajewo 28/6/1914: Oorlog en Vrede, zonder Tolstoi -

    ***

    Maandag 27 juni

    Zon 5u31-22u00

    H Cyriel van Alexandrië

    *

    Voor morgen, 28/6/1914

    “SARAJEWO”

     

    Toen was het gewoon dàt. Maar de Grote Waanzin kon beginnen. Een nog op ’t laatste nippertje gelukte moordaanslag op twee jonge koningskinderen in een open wagen met chauffeur. De Saksen Coburg Gotha’s onder mekaar konden beginnen elkaar naar het leven te staan. Willem II van Pruisen, de geestelijk gestoorde verworpeling der familie, de man met het ene korte armpje, dat nog altijd na te zien valt in Doorn (Nl) ten Huize Doorn. (Nederland) waar hij (1941) politiek asiel genoot na het debacle van Den Grooten Oorlog, die hij verloor tegen zijn Neef Albert, de Prins Gemaal van de Engelse Koningin Victoria in wiens naam hij Engeland bestuurde. Mede in “het debat” betrokken geraakten toen ook de Belgen, de ‘dappersten der Galliërs’, omdat hun Koning Albert I, die andere Coburger, de troepen van zijn Duitse neef geen vrije doortocht wilde verlenen om Parijs in de rug te kunnen aanvallen.

    *

    *

    Waardoor ‘Het Plan Schlieffen’, de grote omsingeling, mislukte, tot de latere Nazi-Socialisten van een zekere A.H. met datzelfde plan meer geluk hadden. Maar die A.H. stopte dan weer totaal onverwacht net voor de grote paukenslag, de zegevierende optocht van zijn tanks, voor de poorten van de kanaalstad Abbeville, op minder dan ½ uur rijden van Duinkerke en de Kanaalkist. Zodat de resten van de verslagen Franse en Engelse legers glorieus naar Moeder de Vrouw konden ontsnappen. Churchill echter weigerde om deze realiteit van de uitgestoken hand onder ogen te zien, omdat Amerika hem reeds had toegezegd zich klaar te houden om in de bres te springen.

    Waardoor een volgende 4 jaar durende slachtpartij kon beginnen, die eindigde met de glansrijke (maar erbarmelijke) heerschappij van de cowboys uit Amerika over gans de Vrije Wereld.

    En dat danken we niet de koekoek, maar de Coburg Clan die het tot op de huidige dag nog altijd niet kunnen verkroppen, dat Napoleon, de Keizer die de Frans Grandeur gestalte gaf, in Waterloo kopje onderging.

    En zeggen, dat dat uitgeschud en verarmd Prinselijk Geslacht van Duits Blauw Bloed aan de macht kwam via de lakens van het jongere zusje van Leopold I, de latere Eerste Koning der Belgen. Die was door hun grootmoeder op jongere leeftijd uitgehuwelijkt aan de Russische Tsarovirsj, waar zij de orgie-speelpop diende te zijn van al diens vrienden-losbollen. Grote Broer, Leopold, amper 16-17 jaar oud, bekwam als onderdeel van deze deal, een hoge rang in het Leger van de Tsaar. Waar hij, gestoken in een prachtig uniform waar alle vrouwen verzot op waren, zijn aangeboren charmes van Playboy-Rokkenjager ten volle kon uitleven. Hij was, als Russisch Hoge Officier, dan ook aanwezig op het slagveld van Waterloo, waar hij, opportunist als alle Coburgers zijn, rap platte broodjes probeerde te bakken bij de Engelse Overwinnaars van het ogenblik. Korte tijd later stond ie dan ook, om op te vallen aan het Hof in Londen in een Engels uniform op alle bals en ‘ontspannings avonden’... PoPom was de ‘cou’ van iedereen die het wilde. Zo belande hij rap in het bed van de Engelse kroonprinses die smoorverliefd op hem was geraakt. Zij overleed kort daarna, maar niet nadat hij bij haar een soort ‘overlevingscontract’ had losgepeuterd, die hem levenslang (op kosten van de Engelse belastingbetaler), een royale levensstijl zou garanderen. Kort daarna zag hij, onder druk van de concurrentie, het leven in Londen niet meer zitten, werd eerst de Griekse Kroon aangeboden (die hij wegens de daar heersende onregelmatigheden weigerde), maar hapte nadien gretig toe om in Brussel Koning te komen spelen, nadat die onwillige Orange-Nassau Nederlanders hier het veld hadden moeten ruimen voor de Parijs-gezinde opstandelingen die van ons land graag een aanhangsel-kolonie van het Grote Franse Moederland hadden gemaakt. Die soort kent, tot op de huidige dag, een taai bestaan.

    En zo zitten we, de huidige generaties, al bijna 100 jaar lang, met de gebakkenaangebrande peren. En de weinige Orangisten (waaronder de Crootjes) kropen voor al, ge tjd weer in hun schelp. Let maar even op Junior: met hem zijn de Coburgers nog niet aan de nieuwe patates….

    Al deze zaken vond ik ooit in een boek van Paul Beliën, verboden in Coburgland, maar gedrukt in… Frankrijk en van daaruit in de handel gebracht. Wel hadden de Cobirgers uit Laken in extremis bereikt, dat in elk boek een blaadje zou stelen, met daarop de verwittiging, dat het volgens hen vol leugens stond. Getekend Albert Second. Dhr Beliën, een beslagen onderzoeksjournalist (echtgenoot van Alexandra Coolen, Vlaams Belang ex Parlementslid) heeft namelijk het geluk gehad om, wegens totaal andere redenen, in het Persoonlijk Koninklijk Archief te kunnen duikelen. Waarschijnlijk wist Mevr. de Koninklijke Archivaris niet welke Flamingantenvlees ze in huis haalde, want nadien verklaarde ze bij hoog en laag geen Beliën te kennen. Die was daar nooit geweest, zee-ze! Waar nochtans ten aanzien van iedereen vele datums en uren genoteerd staan in het… Gastenboek.

    Al die dingen zijn echter verlopen zoals ze verlopen zijn. Maar het had ook anders gekund. Hadden onze Verlichte Grote Geesten toen werkelijk bij het begin van die twee verwoestende oorlogen tussen de Coburgers onderling (waar WO II gewoon de herkansing bleek te zijn van de slecht afgelopen WO I), de kant van het Volk ipv deze der Koningen gekozen, dan zou de wederzijdse uitmoording boven ons hoofd zijn gebeurd. Het had volstaan hun zo geroemde ‘neutraliteit’ in woorden om te zetten in daden, gestand te doen. Zo moeilijk kon dat toch niet geweest zijn, want de zuinige Hollanders deden het wel. Holland nam namelijk met niet één verdwaalde kogel deel aan Den Groten Oorlog. En als West-Fluisteraar (*) groot geworden in die Verwoeste Gewesten, weet Digitalia waarover hij spreekt. Ons land, ons erfgoed, vol littekens, ligt daar ten eeuwigen dage als een verwoest stuk stof, vol met ‘bezienswaardigheden’ die, als puntje bij paaltje komt, nog een onuitputtelijke bron van welvaart vormen voor de hele streek. In mijn Land, dat als een Godsgeschenk, ligt tussen de Bergen en de Zee.

     

    Maar ja, uitdrukkingen als ‘had ik’, en ‘moesten we’ dat zijn gewoon het kleingeld dat we vroeger achteloos in de schaal smeten…..

    Enne, om de link naar het heden goed aan te snoeren, is het ook nog goed te weten, dat de Dode Kroonprins van Sarajewo de oudste zoon was van Keizer Franz Joseph von Habsburg, in Wenen, de Oostenrijkse Hoofdstad, en van zijn charmante lieve echtgenote, ons aller Sissi, dochter van Hertog Max von Possenhofen, zijnde dezelfde stam der Possenhofers, waar een andere Elisabeth ‘van Beieren’ ooit Koningin bij ons is kunnen worden. Ieder jaar met Kerstmis wordt de romantische trilogie van de kleine Sissi, Elisabeth von Possenhofen op ons los gelaten. En vertederd bllijven we ieder jaar weer toekijken.

    Persoonlijk had ik liever ieder jaar een echt gebeurd verhaal gehad rond Kate Kollwitz, die van Het Treurende Ouderpaar in Vladslo, die haar zoon verloor in Den Groten Oorlog. Naar verluidt zou die gesneuveld zijn in Merkem (De Kippe), aan de weg Ieper-Diksmuide. Na de oorlog werd deze landelijke stijlvolle zeer typische barok-kapel herbouwd, waar ze dagelijks door iedereen kan bezocht worden.

    *

     

    Kapel Langewade. Merkem (De Kippe)

    *

    Ja Ja, die Duitsers met hun ‘Schweinepuppenfleisch’! Fraulein Angela Merkel, de vroegere politica der DDR, heeft het van geen honden gedeeld….

     

    (*) West-Fluisteraar: dit is een verbastering omdat veel Kempische Vlamingen de Westhoekenaars aan spreken als ‘West-Fluiters.

    *

    *

    *

    IEPER,

    DE VERWOEST LAKENHLLEN

    *

    *

    Ja, ’t is weer van dat. Amper een paar uur correct Internet en dan is ‘De Server’ niet meer te vinden. Windstil heldere hemel, lekker zomerweertje. Wat zal het deze keer zijn?

    ‘Memories are made of this’, zullen we maar zeggen. Men hoeft alleen te bedenken, dat het heden de voortzetting is van het verleden. Altijd maar weer worden littekens bedekt door andere littekens. Het mensdom is lijk een hond die hapt naar de eigen staart. De volkswijsheid stelt wel dat we de zonnekant van het leven moeten zoeken, dat de schaduwkant wel vanzelf komt. De voetbalmatch van gisteren is daar het levend bewijs van: 4-0 is een onverwachte eer voor ‘onze’ Rode Duivels, die niemand meer verwacht had. Het is een succes geworden temeer daar de Hi-Hadsiten er zelf kunnen om lachen en zich dus gedeisd hielden. Allez, ik wil zeggen: tot hiertoe, want niemand mag berenvellen te koop aanbieden zonder ook maar één schot te lossen. En schoten lossen, dat is het domein geworden waarin alleen onze vijanden bevoegd voor zijn. Want de ‘Staatsdragende’ Partij der Verraders hebben bij de Vlaamse Burger zelfs Grootvaders geweer ingevorderd. Die hing in vele huizen op een goed zichtbare ere-plaats, als herinnering aan de ‘Brigands’ doe ooit grepen naar Vaders geweer als er uit Het Zuiden gevaar dreigde voor Outer en Heerd.

    Maar aan de muur hangt al lang bij de Vlaamse Burger, noch Kruislievenheer, noch geweer. In de plaats moet er (voor de gezelligheid?) een schemerlamp komen met een kleurrijke verlichte globe daarin. Zodat iedereen op elk moment zich de visu kan overtuigen hoelang het nog duurt voor de islam-wreedheid overal de plak zwaait. Alleen vrees ik, dat tegen dan, alle Coburgers, alle Battenbergens (thans Mountbatten), alle ‘Windsors’, alle Hohenstaufen, alle Hohenzolln en alle Habsburgers zich in het nieuw zullen gestoken hebben. Misschien zelfs al een nieuwe gouden kroon besteld hebbbn, met een Wassende Halve Maan in top. Zelfs alles dat doet terugdenken aan de van Hoedegems van Accoz zal uitgewist zijn. Omdat die doen denken aa de Kruistochten. Op zeker dag, zal herontdekt worden dat al die Geslachten eigenlijk afstammen van een en dezelfde nakomeling van de Profeet. Valt niet eens te controleren, want diens nazaten waren even talrijk als de zee diep is. Allemaal mossel noch vis.

    En ook dàt moeten we durven zeggen, nu het mosselseizoen 2016 is aangebroken. Vooral de Zeeuwse mosselen zijn duur, maar buitengewoon goed geslaagd. Alleen moet de Natuur, net als het Noodlot, af en toe een handje worden toegestoken…. Tot de mens weer wil en mag inzien, dat hun Home ook hun Castle is. En dat ook altijd geweest is.

     

    *

    *

    *

    Hallo?! Het is op dit ogenblik tegen de middag, en de zoveelste ‘panne’ op het Internet schijnt weer op het vuur te zijn gezet. We kunnen weer aan de slag met koken en braden….

    Vlug de verloren tijd inhalen.

    Arrividerci!!!!!!

    *

    ** **

    Niet te geloven. Amper na een paar uur vlot gebruik, laat ‘de server’ het weer afweten. Moeten wij daar nu echt iets voor gaan doen, buiten betalen en nog eens betalen?????

    Maar kom, niet getreurd. Zo is er nog even tijd beschikbaar om deze klus over ‘Sarajewo’ te klaren. Morgenvroeg zal er wel weer Internet zijn. Hier in dit wonderland brengt de nacht (en de kaboutertjes?) altijd raad.

    Hoe het met Willem II, de Duitse Kaiser-Castar is afgelopen? Als Opperbevelhebber van het verslagen Duits Leger, wilden ‘De Mogendheden’ onder impuls van de USA (toen ook al!) hem als oorlogsmisdadiger voor Het Hoogste Gerechtshof brengen. Dat bestond nog niet, en zou dus nog eerst moeten worden op stapel gezet. Maar dedju, de Oranje-Nasssau Clan, verre familie van de Hohenzollern, stond er op om de man tot het einde van zijn bestaan, politiek asiel te geven. Waarop die prompt een paar kleinigheden uit zijn talrijke kastelen in Duitsland deed overkomen. Amper 50 treinwagons waren dat en via Google kunt U het beeldverhaal oproepen van een op rust zijnde joviale oudere kerel, die naarstig meehelpt met de boeren om in het hooi te werken. Hij kreeg daar wel nooit het bezoek van vrouw en kinderen, en moest het stellen met zijn vroegere huismeid, die hem samen met een plejade van andere dienaren en kamerknechten, tot zijn laatste snik zijn blijven verzorgen.

    Over de kleine lieve Elisabeth von Possenhofen, de (na Sarajewo) ongelukkig geworden Keizerin van Oostenrijk die we in die tranerige trilogie als Sissi hebben leren kennen, onmiddellijk aansluitend na de Oorlog ’40-’45, toen in de harten van onze mensen de haat jegens alles wat Duits was, nog ‘brennend heisses Wüstensand’ was, is verder bekend dat ze als een soort Triestige Weduwe in Lugano leefde, waar ze, eenzaam en verlaten op wandel was, op een brug over dat Meer aldaar, werd lastig gevallen door een struikrover. Die roofde bijna niet alleen vliegensvlug haar handtas, maar bracht haar een dodelijke messteek toe. Hoe erg die steek was, bleek slechts toen ze even later samen met de geredde handtas, op haar hotelkamer de wonde ontdekte. En een paar uur later daardoor de Geest gaf. Franz Joseph, de eenzame echtgenoot, leefde in Wenen tot op hoge leeftijd en heeft waarschijnlijk nog de ster van de jonge Adonis A.H. weten beginnen schitteren. Maar zonder Internet als steun, kan ik daarover geen details meer over geven.

    Wat er ook van zij, als U ooit in Bad Ischl (Oostenrijk) langs komt, kunt U daar in het vakantie-verblijf, hoog boven de kolkende bergrivier, de levende Sissi in U verbeelding tegen het lijf lopen. Hoog boven de Ischl kunt U zelf voor het raam staan, waarin ze zich spiegelde bij haar dagelijkse lichaamsoefeningen. Haar sportkledij hangt daar nog altijd, klaar voor gebruik, over de stoelleuning op haar te wachten.

    Meer nog, met een beetje geluk kunt U in de ongoddelijke nabijheid overnachten in Fuchsl am See, het vroegere Schloss van Hertog Max van Beieren (in de films), getrouwd met de bazige Ludovika (Magda Schneider), de moeder van Sissi (Romy Schneider). U kunt er ontbijten aan de familietafel in dezelfde gewelfde ruimte als in de film de jonge Sissi. Dar staat nog altijd de veelhoekige vogelkooi, waar Sissi de bewonertjes de vrijheid terug gaf, toen ze naar Wenen trok om er Keizerin van Oostenrijk te worden. Hertog Max van Beieren (eigenlijk Possenhofen) was de grootvader van onze ‘Geliefde’ Koningin Elisabeth van de Wedstrijd die nog altijd haar naam draagt. Misschien wel voor niet lang meer, nu Mathilde van Hoedegem en Accoz die plaats viseert.

    Zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Maximiliaan_Jozef_in_Beieren

    *

    Tja, en over diene van bij ons, ‘de Koning-Soldaat’ van den IJzer, Albert Premier van Seks & Coburg nog dit. Zijn halve trouwboek, die andere Elisabeth von Possenhofen. Het koppel sprak, tot lang na WO I, thuis uitsluitend… hun eigen moedertaal, het Duits. Onder druk van de gewijzigde omstandigheden werd dat later het Frans. Ik heb U toch al gezegd, dat de Coburgers grote opportunisten zijn. Zij kozen dus, na de oorlog nog al rap de kant der Fransen, de Overwinnaars. Niet alleen beloofde de Vorst bij het begin der vijandelijkheden, de Vlamingen ‘gelijkheid in rechten en in de feiten’, als die maar dapper voor hem zouden willen sneuvelen. Iets dat hij na de oorlog echter helemaal vergeten was. Dat die, binst de oorlog, in het geheim aan het onderhandelen was, achter de rug van zijn ‘geallieerden’ met zijn Duitse Neef, voor een afzonderlijke vrede, werd nadien rap-rap onder de mat geveegd.

    Albert Premier de Belgique was ook de historische bergbeklimmer die midden in de nacht op een koude februari morgen de rotsen ging beklimmen in Marche-les-Dames.

    Dat die precies daar naar beneden tuimelde is niet eens zuiver toeval. Want ‘Dames’ platmarcheren was inderdaad zijn persoonlijke specialiteit. En zijn Elisabeth hield van sinistere grapjes. Kwatongen die het kunnen weten, beweren inderdaad dat de geliefde Vorst door een van zijn hogere officieren betrapt werd in het echtelijk bed, samen met de officiersvrouw, en hem daarop prompt een kogel in de hersenen vlamde.

    Nadat deze Hoger Officier tot de bevinding was gekomen wie daar naast zijn model-echtgenote levenloos lag dood te bloeden, moet die algauw de vergissingen zijns weegs hebben ingezien. Hij moet toen in paniek naar Laken zijn gesneld. Er moet toen die nacht ten huize Coburg-Possenhofen spoedberaad hebben plaats gevonden omdat het beeld van een overspelige en vermoorde Koning kon gemist worden als koude pap. Later moet zijn kleinzoon, Albert Second de Belgique meer chance gehad hebben, of moet die Mr Boël heel wat menslievender geweest zijn, dan die Hogere Officier uit het verhaal van Marche-les-Dames. Daar werd die nacht in Laken het fabeltje bedacht, dat de betreurde overledene, die zoals iedereen wist ’n hartstochtelijk bergbeklimmer was geweest. Dus werd er midden in de nacht met het dode lichaam vertrokken naar de bergen. Waar de Vorst tegen de avond van de volgende dag werd teruggevonden, aan de voet van de rots waar hij was uitgegleden. Het hoofd (mèt bril nog op) was gedeeltelijk verbrijzeld, geen kogelwonde meer te bespeuren. Gevolg: de eer gered en een Staatsbegrafenis.

    Kijk, die nacht was ik er ook niet bij, en alles is maar ‘van horen zeggen’. Maar van 40 meter hoog zonder getuigen noch helpers omtrent, van rotsen vallen en de bril nog op het totaal verbrijzeld hoofd hebben, is ongelofelijk miraculeus te noemen.

    Kortom, mooie sprookjes spelen zich meestal af in mooie kastelen. Hierboven heb ik U alleen achter de schermen laten kijken….

    *

    (Get) Digitalia

    *

    *

    28-06-2016, 12:54 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    27-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3502

    6/794 * -Internet panne - De Optimale Tsunami: einde van de de SP-a? – Van Velthoven ruikt zijn kans – Dulle Griet terug in stelling gebracht -

     

    ***

    Zondag 26 juni 2016

    Zon 5u31-22u00

    Sint-Jan en Sint-Paul

    Met Sint-Jan bloeit het gras

    *

    *

    J’accuse……

    *

    *

    Nee hoor, de Gentse Rooinek Termont zal de vrienden niet ‘vererg’. Den deze beklimt wel heel alleen de calvarieberg in extremis om de Rode Kameraden te proberen samen te houden…

    Zullen de goden hem afvallen? Zal Godin Freya mee ten onder gaan? Komt er klaarheid over haar ‘gestolen’ universiteitstitel? Zal ze bekennen die eind-thesis niet zelf te hebben geschreven?

    Want hij, Termont, weet, dat Optima de laatste strohalm is geweest om hun Proletarisch Imperium waarin ze zichzelf zo knus voelen, te redden. De Rode Vaan en de Vooruit zullen binnenkort dan alleen nog de geraamten zijn van de dinosaurus die ooit met Emile Vande Velde gestalte kreeg. Zijn standbeeld op Het Zuid wijst al een hele tijd zelf de gewone burger de stad uit….

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    "Deontologische commissie stad Gent is een schertscommissie"

    *

    De deontologische commissie van de stad Gent is "een schertscommissie omwille van haar functioneren en het voorzitterschap". Dat zegt N-VA-fractieleider Siegfried Bracke, eraan toevoegend dat zijn partij alvast niet meer naar de bijeenkomsten gaat. Eerder op de avond erkende Gents burgemeester Daniël Termont (sp.a) "onvoorzichtig" te zijn geweest in contacten met Optima en diens oprichter Jeroen Piqueur. Termont stelt zich ter beschikking van de deontologische commissie.

    ©BELGA

    Je kan niet tegelijk zeggen dat je 100 procent recht in de schoenen staat en ook misschien een deontologische fout maakte. Ik versta er niets van

       Siegfried Bracke (N-VA)

     

    Gents burgemeester Daniël Termont (sp.a) erkende vanavond "onvoorzichtig te zijn geweest in contacten met het bedrijfsleven." ©BELGA

     

    "Men moet me uitleggen waar de onvoorzichtigheid of de deontologische fout zit", steekt N-VA-fractieleider Siegfried Bracke van wal. "Je kan niet tegelijk zeggen dat je 100 procent recht in de schoenen staat en ook misschien een deontologische fout maakte. Ik versta er niets van."

     

    Ten tweede vindt Siegfried Bracke de deontologische commissie een "schertscommissie". Hij zegt dat de oppositie zelfs niet meer naar de bijeenkomsten gaat "vanwege het functioneren en het voorzitterschap" die hij omschrijft als "iemand die buiten alle verdenking staat om niet niet-sp.a'er te zijn". Na een incident in januari kondigde Termont overigens de hervorming van die commissie aan, maar volgens fractieleider Bracke is er structureel niets veranderd. "Als de procureur kennelijk geen bewijs van onschuld mag leveren, dan zal het maar de stad zelf zijn die het moet doen via de leden van de commissie."

    Oppositiepartij CD&V eist dan weer een openbare zitting van die commissie. Fractieleider Veli Yüksel vindt het goed dat Termont bereid is om openheid en transparantie te verschaffen in die zaak. "Gentenaars hebben recht op duidelijkheid en klaarheid in zijn betrokkenheid bij Optima, maar de deontologische commissie is niet de plaats waar het kan gebeuren. Die commissie is een politiek orgaan waarin de coalitie de meerderheid heeft, dat is niet ernstig", klinkt het ook bij hem.

    Yüksel meent dat een openbare zitting van de commissie volgens artikel 10 van het huishoudelijk reglement kan. "Als Termont echt niets verkeerd gedaan heeft, wat hij tot op heden wil zeggen, waarom wil hij niet dat die zaak in een openbare zitting van de deontologische commissie wordt behandeld ? Als hij niets te verbergen heeft, dan moet dat in het openbaar. Het is niet ernstig om zo'n belangrijke zaak achter gesloten deuren te behandelen. Iedereen moet kunnen volgen, anders lijkt dit op een doofpotscenario.

    *

    *

    De ‘Eerste Burger’ van het Land, Nonkel Sieg Heil, die zelf door de kiezer in Gent te licht werd bevonden, ruikt zijn kans. Als nu nog de Turkse Alma Cie de Roden laat vallen, wordt hij misschien wel de eerste NV-A burgemeester van de Stroppen. De Super Strop a.h.w. die de vroegere stadsbegeerders (!) voor hem in nachtgewaad laat defileren, met de symbolische koord rond de nek. Net als hun vrede voorvaderen, die toen ook al in opstand kwamen tegen het Grafelijk Gezag.

    Raar toch hoe een VRT-dubbeltje kan rollen.

    Ooit al eens het Gravensteen bezocht? Ook in dat hoektorentje het toilet gezien waar de Hoge Dames en Heren van daaruit rechtsreeks hun gevoeg konden doen recht naar beneden? Nog net niet op de koppen van de Burgers, maar precies gemikt in de slotgracht.

    Het legendarisch geschit der Gentenaars, De Dulle Griet, geniet intussen al vele jaren van een kommerloze rust in een verloren hoekje van, tegen het water. Een paar honderd kilo syntex lenen bij de Gentse Turkse Gemeenschap, en heel de santekraam is zò weg gekatapulteerd naar de Eeuwige Verdoemenis.

    *

    (Get) Digitalia

    *

    *

    27-06-2016, 15:37 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    26-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3501

    5/783 * - Opnieuw ‘wij’ tegen ‘zij’ als in 1940-44 – VHFSDT roert zich weer – Aftreden zou beter geweest zijn -

    *

    *

    *

    *

    De Europese Top reageert als een gebeten hond. Wat had U anders verwacht? Vanaf 24/6/2016 is het ‘Doomsday’ er weer, zoals God hen geschapen heeft, ‘wij’ en ‘zij’, de anderen. Niet dat ze elkaars steden weer gaan beginnen plat gooien, neen hoor, gewoon de anderen de duivel aandoen. En wees gerust, mocht er ooit een tweede Rudolf Hess komen, ‘Stellvertreter des Führers’ die na een paar vlieglessen op z’n eentje met zo’n Messerschimdt-long-distance zonder medeweten van A.H. naar Schotland vliegt, om een afzonderlijke vrede te bespreken, die vliegt gegarandeerd weer levenslang achter de tralies.

     

    Het kiekenkot is nu al te klein en Digitalia zal zich maar voorzichtig terugtrekken, tot het stof is gaan liggen. Ben als kind met twee flessen botermelk van bij den Boer, en met klein broertje aan de andere hand, nog gemitrailleerd geweest dat de kogels de aarde in ’t rond deden opspatten, door een zwerm overvliegende ‘Spitfires’ die, waarschijnlijk om zich te amuseren, van schietschijf vergisten tussen de Ieperse Loskaai en twee bange peuters die niet rap genoeg in de gracht konden duikelen. Vliegeniers humor, meer niet, was dat.

    Onderstaand stukje is dan ook alleen bedoeld om te coördinaten van deze dagen te kunnen klasseren in het Grote Boek der Geschiedschrijving. Samen met de opmerking elders in DS, dat een ‘Belg’, een zekere Didier Seeuws de leiding heeft genomen van de formaliteiten. Betrokkene was ooit de kabinetschef van Het Gentse Liegbeest.

    Commentaar overbodig.

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

     

    Britten en Unie botsen frontaal over Brexit-tijdschema

    *

    De Britten hebben hun stem laten horen, nu kan de Brexit maar beter zo snel mogelijk afgehandeld worden. Dat is de toon in een gemeenschappelijke statement van Europese leiders. Cameron sprak bij zijn aftreden over oktober, maar dat vindt de Unie te laat.

     

    In een gemeenschappelijk statement laten Donald Tusk (president van de Europese Raad), Martin Schulz (voorzitter van het Europees Parlement), Mark Rutte (voorzitter van de raad van ministers) en Jean-Claude Juncker (voorzitter van de Europese Commissie) weten dat ze de uittredingsbrief van Cameron zo snel mogelijk wensen te ontvangen. ‘Want iedere vertraging zal bijdragen aan de onzekerheid.’ De Britse regering moet 'zo snel mogelijk gevolg geven aan de beslissing van het Britse volk, hoe pijnlijk dat proces ook mag zijn’, vinden ze.

    Maar Brits premier David Cameron sprak vanmorgen over oktober, toen hij het had over het opstarten van de Brexit-onderhandelingen. De Britten hebben nu immers andere prioriteiten: de machtsoverdracht in eigen land, de situatie binnen de Conservatieve Partij, ... Ze houden dan ook weinig rekening met het tijdschema dat de EU voor zichzelf heeft vooropgesteld.

    Dat stuit op groot ongenoegen in het Europees Parlement. 'Ze willen eruit, dat ze dan maar voortmaken ook', is de teneur daar. De parlementsleden zijn boos - net als de Europese leiders, al blijven die diplomatisch. Ze zien het beeld bevestigd dat al langer over de Britten bestaat: Ze doen hun eigen ding en trekken zich niets aan van Europa. De Britse en de Europese logica botsen wederom frontaal.

    *

    *

    We werden gisterenavond ook vereerd met een Boodschap vanwege der Tsjeven (herrezen) nooit verkozen Hoofdman, het Vogelkoppeke. Die sprak heel geleerde woorden over het wijd verspreid ongenoegen van De Burger t.o.v de E.U. Hij bracht namelijk een verzicht van alles wat daar verkeerd werd gedaan. Het ‘immigratie probleem, de monetaire incompetentie van het I.M.F., nota bene onder de kundige leiding van Christine Lagarde (PS) met het monster van de ‘negatieve rente op spaargeld’, het labyrint van de loonwetgeving in de Unie’, enz. Hij vermeldde niet één positief punt van waar de EU het sterkst had moeten in zijn: de zakelijke belangen bevorderen van de Lidstaten zowel onderling als tegen de buitenwereld, iets wat o.a. had kunnen inhouden dat de EU niet inging op de Amerikaanse boycot-politiek tegen Rusland. Iets dat namelijk helemaal niets te zien had met handel drijven, maar alles met oorlogsstokerij.

    Wat hij er weer rap-rap als staartje nog bij vertelde, was dat de 70 jaar ‘geen oorlog’ alleen dank zij de EU er was geweest. Waarbij hij dus glansrijk vergat te zeggen, dat dank zij de EU zij de oorlog in al onze Europese landen dievelings als 5de Colonne hebben binnen gesmokkeld.

    Ware beter geweest: opkrassen en de lijn per direct doorgeven als Leider van de EU en af te treden. Zoals Cameron deed. Dan zouden we ‘quitte’ gestaan hebben. Dan had er tenminste nog een waterkansje bestaan, dat de EU had kunnen overleven. Anders en beter.

    *

    (Get) Digitalia

    *

    *

    26-06-2016, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    25-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3499

    /523 * - Gevolgen van de Britse vaandelvlucht – De builen met de blutsen nemen – For old days dake -

    *

    *

    Net als Piet Hein

    Zijn naam is wel niet zo klein maar zijn daden benne groot….

    *

    *

    We moeten het durven toegeven, het was ’n dubbeltje op z’n kant. Te mooi om waar te wezen….

    En dat het ‘Gefundenes Fressen’ is voor Geert Wilders, staat als een Oranje vlaggenmast boven water.

    Hallo, beste mede-Vlamingen, ooit al eens gehoord van het ijzer smeden wanneer het warm is? Vraag Marine La Plume in de Kamer om de voorzet te geven: ‘volkeren die van oorsprong dezelfde taal spreken horen bij elkaar…. De Sjarel, ons ‘Premierke’ Michel I. De Laatste zal heel blij zijn. En wij zijn van ze af.

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    Volgt Nederland het voorbeeld van Groot-Brittannië?

    *

    Nadat vanmorgen duidelijk werd dat de Brexit nu een feit is, stelde PVV-leider Geert Wilders dat Nederland nu ook moet stemmen over het lidmaatschap van de Europese Unie, of over een zogenaamde ‘Nexit’. Uit onderzoek blijkt dat Nederland daar niet voor zou terugdeinzen.

    Willen Nederlanders zich uitspreken in een referendum over een Nexit? Volgens een onderzoek van het Nederlandse programma EenVandaag wel. Daaruit blijkt dat 54 procent dat wel zou willen doen. 43 procent van de Nederlanders ziet een referendum niet zitten.

    Welke stem zouden Nederlanders uitbrengen in zo’n referendum? Datzelfde onderzoek toont aan dat bijna de helft van de ondervraagden, 48 procent, voor een Nexit zou kiezen. Zij beweren dat Europa Nederland te veel geld kost en dat onafhankelijkheid aangeraden is. De tegenstanders, 45 procent van de ondervraagden, wijzen dan weer op de voordelen voor de economie.

    *

    *

    Wat het dan wordt, weet ik ook niet. Maar slechter zal het wel niet zijn. De zondvloed aan ‘Nieuwelingen’ krijgen we, zonder een genocide te riskeren, nooit meer weggespoeld. De economie is kapot gesubsidieerd, de meeste mensen zijn liever lui dan moe, en sparen brengt niet meer op, maar kost geld met hopen. De zedelijkheid is om zeep, en straks staat nergens enkele Kerk of Kathedraal meer recht om de Heer te danken voor het leven van elke dag.

    De aftakeling is snel gegaan. Maar het herstel zal tijd vergen. Misschien wel eeuwen.

    We kunnen alleen, naast er over zingen, blijven voor zorgen, ‘dat Vlaanderen is en blijft’, waar het goed is om wonen. Waar we weer kunnen feesten als voorheen, zonder bevreesd te moeten zijn voor de Hi-Hadisten die ons op ieder ogenblik van de dag of de nacht naar het leven staan. Waar allerlei verdachte ‘chatrooms’ er met meer succes dan het ‘Rookverbod’ bestreden worden. Waar ‘De Wijkagent’ weer synoniem staat voor respect en regelmaat. Waar elk misdrijf, ook het kleinste, met harde hand wordt beteugeld. Waar niet één crimineel een derde kans krijgt, maar bij de eerste herhaling vierkant het Land wordt uitgezet. Desnoods ook met een eeuwige verbanning naar Francofonia, het Land dat overloopt van aangebrande melk en gestolen honing.

    *

    (Get) Digitalia

    *

    *

    25-06-2016, 15:41 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3498

    5/920 * - De Uittocht der Britse Gladiatoren -

    *

    *

    De Strijd der Titanen: Één tegen Ongelijk.

    *

    *

    The day after. Is altijd de datum der ontnuchtering. In alle vroegte en nog altijd zonder Internet. Wachtend op de Speciale Nieuwsuitzendingen overal in Het Avondland. Opzettelijk of niet, maar het lijkt wel alsof hier in landelijk Italië De Grote Stilte is losgebarsten. De Stilte vòór de storm?

    Tien kleine Negertjes: toen waren ze oneens maar met hun negen meer... De SS v/d EU is tot ieders verrassing van even, op on-even gesprongen om voortaan hinkepoot spelend verder te sukkelen. Het ongenoegen in Engeland moet dus, net als overal elders, groot geweest zijn om met het badwater ook het kind weg te gooien. Het mooie afgeronde getal van 28, werd na amper één vlotte haal van het scalpeer mes, op 27 lidstaten gesteld. De amputatie is goed gelukt, de patiënt stelt het opperbest. Hij bekomt van de shock maar ligt nu even in coma...

    En zoals David Cammeron, de Conservatief, die 6 jaar geleden Labour uitschakelde, het gisterenavond nog zegde: ‘er is geen weg terug’. Bruxellabla-bla is goed en wel een poot uitgedraaid en moet nu wel zijn wonden likken. Tenzij zij voorbarig de handdoek in de ring gooien, om de Macht aan het Volk terug te geven. Duidelijker schuldbekentenis zou niet kunnen.

    De thermometer van het Europees welvaartsgevoel, d.i. de Beurs, is enkele graden gezakt. In de hoop dat de waarheid toch nooit de leugen had kunnen achterhalen, of erger, zoals nu, voorbijsteken. De Leugen-berichtgevers doen er dan ook alles aan om het zwartkijken op gang te brengen, precies alsof de Engelsen allemaal gestorven, ja zelfs tegen deze morgen, samen met het licht van de opgaande zon, dood en begraven zijn. Of vergaten zij even, dat in Dear Old England de wieg van de democratie heeft gestaan, die net als het Spaanse graan de storm van Das Dritte Deutsche Reich der Nationaal–Socialisten, heeft kunnen weerstaan.

    Zij die dat licht wèl hebben gezien, zien de Lente Fee over het Avondland zweven (zoals Marine La Plume) of horen de Vrijheidsklokken van het Volks Eigene luiden (zie Geert Wilders). In Engeland heeft Nigel Farage, waarvoor heel zijn leven gevochten, het sein op ‘veilig’ zien springen. De Shuttle der wederzijdse welvaart kan nu voorgoed op gang komen.

    O Ja, de TeVee had zelfs al diens naam ver-Franst tot Nigèl Far Age, ipv jet oer-Engelse Niggel Fareedsj.

    Op dus voor een nieuw referendum in Schotland over de Scottish, de Brexit II voor de Schotse onafhankelijkheid. Zelfs Wales zou kunnen lonken naar de Vrijheid (**). Nog opener en dus hoger meteen voor, via een derde referendum, de eenmaking van Ierland. Werk aan de winkel voor Sinn Fein. Allemaal zaken die de laatste sporen van het Oude Wereld Rijk v/h Gemenebest definitief zouden uitwissen. Om misschien nadien hechter en beter als volk en vrije staten samen te klitten. Omdat dat Brits-zijn een band schept.

    Wat in ieder geval nu aan de orde van de dag bovenaan staat bij de EU SS-R, is dat Artikel 50 van hun ‘Grondwet’, (die eigenlijk geen ‘Grondwet’ mag genoemd worden, maar een Diktaat, omdat het nooit gestemd werd) dat de uittrede van lidstaten regelt. Dit artikel bestond al een hele tijd, maar werd nooit concreet op punt gesteld. Wegens te onmogelijk en dus niet opportuun. Het regelneveren over de kromming van komkommers was belangrijker.

    Bon. De Brexit, met 52%, is een feit dat blijkt over de hele aardkloot te zullen worden gerespecteerd. De nachtmerrie, na het Marxisme, der Linkxe mooie droom van de vorige Eeuw is, onherroepelijk voorbij. Al die tientallen miljoenen doden zijn tevergeefs gestorven.

    De weg ligt nu breed open voor het Gezond Verstand. Zodat na het ineenschrompelen van de bestaande kunstmatige staatsgrenzen, nieuwe afspraken kunnen gemaakt worden om ieder Volk een eigen Soevereine Staat te geven. Die dan in een losse Unie verenigd kunnen samenwerken op de deelgebieden die ze individueel wensen. We leven immers in het digitaal tijdperk, en niet meer in het Leenroerig Stelsel. Daarin kunnen en moeten partijen zoals Het Vlaams Belang het voortouw nemen om, naast en met de PVV van Geert Wilders, Vlaanderen terug op te stoten in de Vaart der Volkeren.

    De Koning is dood. Leve de Koning!

    *

    (**) Wales is blijkbaar een geval apart. Dat ‘land’, dat eigenlijk feitelijk nog altijd een ‘deelgebied’ is van The Britisch Empire, kan in de voetbalcompetitie spelen tegen het Moederland. Stel U even een Vlaamse Nationale Ploeg voor die uitkomt tegen de Rode Duivels…. Om erbij weg te smelten van geluk!

    Dan zouden voordien de twee gestolen titels in een mooie ceremonie kunnen terug gegeven worden: de Windsors de titel voor elke troonopvolger daar, Prins van Wales en Graaf van Vlaanderen voor Koning Philippe, de Eeuwige Klokkenspel Torser.

    *

    *

    UITGEZONDEN DOOR

    DE WEST FLUISTERAAR

    VAN EIGEN KWEEK

     

    *

    *

    Nieuwe feiten zijn nieuwe opportuniteiten. Nieuwe goede feiten zijn goede opportuniteiten.

    Ook voor Schotland, voor Ierland, voor Wales, voor Vlaanderen, voor Catalonië, voor Baskenland en wie weet, waar nog allemaal, voor al die volkeren die zuchten onder de gedwongen samenleving met buren die ze niet eens verstaan, ten gevolge het opleggen door de Macht der Wapens door de 19de Eeuwse Machthebbers van toen, 200 jaar geleden.

    Daarvoor moeten er geen doden vallen. De zonen en dochters van die Misdadigers moeten gewoon als rijpe vruchten aan de takken der bomen in de wind hangen uit te waaien.

     

    (Get) Digitalia

    *

    *

    25-06-2016, 13:58 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3497

    10/804 * - Geen Internet, 2de dag op rij. – Nutteloze huiszoekingentegen Hi-Hadisten -

    ***

    Zaterdag 25 juni

    Zon 5u30-22u00

    H Adelbert van Egmond

    *

    *

    *

    *

    Terugblik. De kalender toonde al de hele dag Donderdag 23 Juni 2016 en al de hele dag was er geen Internet. Personaliteiten. Ondergetekende is zowel de held van de dag (Nigel Farage) als de Brexit genegen, maar dat wil nog niet zeggen dat we hier aan onze kant der Alpen daardoor moeten geringeloord worden.

    Gelukkig is er nog TV-Vlaanderen, waar we tussen al die vruchteloze huiszoekingen en kappen op de Politie omdat die iedere keer op de verkeerde plaats en op het verkeerde moment, en belangrijker nog, een paar Hi-Ha aanslagen hebben kunnen voorkomen.

    *

    *

    Er zullen weer huiszoekingen gebeurd zijn waardoor de Moslims zich weer vrolijk kunnen maken en sluhpe-slijpe doen naar de Politie die keer op keer op de verkeerde plaats op het verkeerde ogenblik achter het net vist. Zodat we nog wat meer compassie kunnen krijgen met die arme ‘kansloze jongeren’, die liever Arabisch spreken en in groepjes rondlummelen dan het verplicht onderwijs tot hun 18de te volgen. Als nietsnuttende leegloper (of al leeglopende nietsnutter?) rekenen op een serieuze job? Zelfs de syndicaten aanvaarden zo geen ‘werknemers’, omdat ze in de burelen wel eens iets anders zouden kunnen ‘nemen’, dan alleen maar ‘werk’.

    Die ingesteldheid hebben ze van hun ouders, die dat op hun beurt hebben van hun ouders. Want geen kat die hen ooit gewezen heeft, dat ze, naast rechten, ook plichten hadden.

    De plicht om zich te gedragen in de eerste plaats.

    Maar waarom, worden ze voorgezegd, zouden zij zich behoorlijk in deze maatschappij gedragen. Het is een maatschappij die hen niet zint, en die ze willen opruimen om hier een Sjarelachtige versie van de rimboe zoals in hun thuisland van te maken.

    Waar ze nota bene bijna in geslaagd zijn. Waren daar niet de Kampers van het Vlaams Belang, die vuist en voet de vane omtrent, de kooltjes uit het vuur halen. Zonder de hete adem van die Partij in de nek, waren de ‘Staatsdragende Partijen’ al lang overstag gegaan. Precies vanwege hun corruptie (Panama Papers, Optima schrapers) zijn ze de slaaf geworden van die sluwe indringers. Ze kunnen of mogen meer spreken en in de vrijgekomen ruimte telen weelderig de misbruiken. Zie Termont in Gent, die een eindje geleden fier als een gieter zijn mogelijke opvolger voorstelde: een Gents-Turkse onderdaan van de Geitenneuker.

    *

    *

    *

    UITGEZONDEN DOOR

    DE wEST fLUISTERAAR

    *

    *

    Onze voorouders die veel dichter bij de natuur leefden dan wij, wisten het al: de vis begin te stinken aan de kop. Eerst trachten de ‘Staatsdragende Partijen’, de gunst van de brede massa, blank, zwart of bruin binnen te halen, om die daarna te kunnen uitzuigen. Omdat ze dan, vanuit de Cenakels van de Macht, zichzelf kunnen verrijken, aan mooie postjes helpen, en de massa met een kluitje in het riet, naar hun hand te kunnen zetten.

    En daar precies wringt hem het schoentje: stilaan is de burger dit spelletje beginnen doorzien en kiest voortaan waar voor zijn geld. De BDWërs, al zitten die heel wat korter op de bal, hebben de stiel geleerd van de Tsjeven en eenmaal in het zicht van de Coburger vleespotten hebben ze hun heiligste principes netjes in de diepvries gestopt. Alleen maar ‘voor de duur van deze legislatuur’, zeggen ze. In de hoop dat de kiezers ook dàt zullen geloven… Zo zetten de BDWêrs de ene stap na de andere in de goede richting, zonder de stap daarna te hinderen. Het geheel van da Vlaamse verwachtingen kan verder als een fonkelende sterrenhemel, even onbereikbaar, aan de donkere nachtelijke hemel. Met aan de kim de Wassende Maan van de Nieuwe Wereld Orde.

    ‘Voor de duur van de legislatuur”. Buiten een passend binnen-rijmwoord, is daar niets passends aan. Het is alleen de zoveelste kiesbelofte die het vuur smeulende moet houden.

    Na de jarenlange verknechting moet ons Vlaamse volk nu beginnen herleven onder de iskalvlag. Sedert 1830 leven we afgescheurd van de Noord-Nederlandse stam onder de verstikkende bemoeienissen van de Parijse klaplopers uit het Zuiden van Coburgia. En nu die hun liedje is uitgezongen, zijn daar de Hi-Ha Strijders, die ons het Rijk van Allah willen opdringen, in hoofdzaak om hier aan opgeschroefde prijzen hun stinkende pietrol te kunnen blijven slijten in ruil voor onze hoog gekwalificeerde exportproducten. Dit laatste uiteraard tegen dumpingprijzen.

    Maar de levenskracht van een volk is sterker dan dat. Vlaanderen heeft de Spaanse Overheersing, de Oostenrijkse, de Franse, de Duitsers, overleefd, en dank zij de veerkracht van het Vlaams Belang zullen wij ook deze ramp kunnen keren. Niet door te buigen, maar door ons hoofd te rechten.

    ‘Tot hier en niet verder’.

    *

    (Get) Digitalia

    *

    *

    25-06-2016, 11:57 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3500

    6/1247 * - Tweemaal Verdrag van Utrecht 1713: De Zuilen van Hercules – Frans Vlaanderen: restitutie zoals in de Biecht.

    *

    *

    Aflossing van de Wacht, na 300 jaar Britse Bezetting?

    *

    *

    ‘Restitutie doen’ is een oude vergeten Christelijke Deugd, die bij het Sacrament van De Biecht hoorde als het water bij de zee. Of zijn we dat allemaal vergeten? Nu dat stom stuk rots van Gibraltar weer op de proppen komt, vraag ik me af of Marine la Mi-Flamende zich nog kan herinneren wat een vroegere Franse Koning van haar in 1713 bij Vlaanderen zou hebben kunnen wegroven. Zoek niet: dat ding heette toen Het Verdrag van Utrecht. Datzelfde Verdrag van 1713 waar de Engelsen na de Habsburgers van Keizer Karel, beslag legden op dat stuk Spaans grondgebied aan de hals van de Mare Nostrum. Dat stuk levend Vlaanderen was, als ik me goed herinner, geen stuk rots, maar een vruchtbare landstreek met allemaal hard werkende mensen, tussen De Vlaamse Bergen (Les Monts de Flandres) en de Zomme, die Fransen sedertdien La Somme zijn gaan noemen. Erg origineel zijn de Franstaligen nooit geweest in dat soort dingen, hé.

    Ik heb me natuurlijk niet te moeien met het spel der Grote Jongens en Meisjes, maar die eeuwenlange miljardenroof mag wel eens voor het voetlicht orden gebracht. Dàt, m’n beste Marianneke, deze ‘Wiedergutmachung’ zou pas een mooie parel aan Uw kroon kunnen zijn.

     

    Wat Generaal Franco nooit gekund heeft is nu ineens bijna als vanzelf, een feit. De Zuilen van Hercules staan eindelijk daar waar de Geschiedenis ze heeft bedoeld, als een waakhond aan de toegang (of uitgang) van de Middellandse Zee. Wat de Britten daar al die tijd zijn komen doen, is heel de tijd machtsmisbruik geweest. Omdat die, na de Nederlandse Overmacht ter zee, eenmaal ad vitam aeternam alle ‘Waves’ ter wereld wilden ‘ruilen’.

    Moest deze ‘Heim ins Reich’ uiteindelijk nu kunnen gerealiseerd worden, dan is dit misschien een kleine stap achteruit en een blamage voor de Britten, maar een grote stap vooruit voor de Vrije Wereld.

    Het kan zelfs het begin zijn van het lucht- en waterdicht afschermen van de Europese Buitengrenzen. Iets dat deze EU SS R met opzet al die tijd verwaarloosd heeft. Onze oorlogsvloten werden zelfs, in opdracht van Moh-Bama, omgeswitcht tot (gratis) ferrydiensten die de ‘verrijkers’ met scheepsladingen tegelijk aan wal komen zetten. De omgekeerde wereld, net als de ‘Negatieve Rente op Spaartegoeden’, nu ook de oorlogsvloten als bij toverslag inzetten, niet om de aanvallers af te weren, maar om ze welkom te heten en veilig aan land te brengen. Die oorlogsbodems hadden moeten post vatten, daar waar de internationale territoriale wateren overgaan in de landseigen kustwateren van al die ‘thuislanden’. Onder het motto ‘No Passeran’. Liefst in het Arabisch: Not over my dead body..

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    Spanje aast op Gibraltar na Brexit

    *

    Met het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU ziet Spanje de kansen toenemen om Gibraltar in te lijven. Deze Engelse rots aan de gelijknamige zeestraat is sinds het Verdrag van Utrecht uit 1713 Brits, maar Spanje claimt het. "Het moment waarop de Spaanse vlag in Gibraltar wordt gehesen is naderbij gekomen", zei de Spaanse minister van Buitenlandse Zaken, José Manuel García Margallo vandaag.

    De minister dringt aan op een soort gedeelde soevereiniteit, waarbij Gibraltar zowel Brits als Spaans zou zijn. Vrijwel iedereen in Gibraltar heeft gisteren voor EU-lidmaatschap gestemd. Het schiereiland zou zonder de EU mogelijk geïsoleerd raken.

    Weerzin tegen Brexit

    Eerder bleek al dat de weerzin tegen een Brexit nergens sterker is: 88 procent was tegen, was te zien in een opiniepeiling van de Gibraltar Chronicle. Alle politieke partijen, de bedrijven, de vakbonden: tegen. De politieke eensgezindheid was zelden zo groot.

    Misschien is Gibraltar wel meer afhankelijk van de EU dan van de regering in Londen, schreef correspondente Maartje Bakker eerder. De open grens met Spanje is cruciaal voor het schiereiland, al was het maar omdat er elke dag duizenden toeristen overheen gaan.

    Als de grens een buitengrens wordt en de interne Spaanse markt zou worden afgesloten, zou dat het einde betekenen van de Gibraltariaanse economie - of in elk geval van een periode van grote economische groei, wel 10 procent het afgelopen jaar. Daarnaast heerst de vrees dat het Verenigd Koninkrijk Gibraltar zal opofferen aan Spanje in ruil voor een handelsakkoord met de EU.

    Schotland en Noord-Ierland

    Claims op delen van het Verenigd Koninkrijk klinken ook elders. Schotse politici willen een nieuw referendum over onafhankelijkheid, omdat de meeste Schotten bij de EU willen blijven. In Noord-Ierland heeft de republikeinse partij Sinn Féin vandaag aangedrongen op een referendum over hereniging met Ierland. In dit Britse deel van Ierland stemde 56 procent van de kiezers voor EU-lidmaatschap.

    *

    *

    1713 is dikke 200 jaar nà Christoffel Columbus de Ontdekking van zijn leven deed. Door almaar door westwaarts te zeilen met de Santa Maria, voer hij niet over de rand van de wereld zoals velen gevreesd hadden, maar ontdekte hij Het Land der Indianen. Want hij dacht in Indië terecht te zijn gekomen. Dat de Vikingen daar al vele eeuwen een soort van overzetdienst hadden, werd weggewuifd. Vanaf dan ging de aandacht in exclusiviteit volledig naar deze Nieuwe Wereld, een fascinatie waar we nog altijd niet onderuit zijn.

    De Engelsen hadden ondertussen Gibraltar van de Spaanse Habsburgers afgeluisd en als compensatie voor de Fransen, die niet eens aan deze oorlog hadden deelgenomen, werd Frans-Vlaanderen afgeluisd van Het Graafschap Vlaanderen, toen ook al aan de Spaanse Kroon.

    Driehonderd jaar later zou dus nu dat onrecht van het Monster van Utrecht kunnen rechtgezet worden. Engeland is al langer, en vooral na WO II, de heerschappij over de Wereld Zeeën kwijt geraakt. Het is zelfs niet eens meer in staat om de dieren te verjagen die sindsdien van dit ‘Check Point’ een speeltuin voor apen heeft gemaakt.

    Anders is het gesteld met de teruggave van Frans-Vlaanderen, dat stukje weelderige velden en wouden, van waar men van op de Cassel de kust kan afspeuren tot de Zeestraat van Dover. De tijd zou dus kunnen terugkeren, op dat punt, dat niet ‘Britain rules the waves’, maar de Rechtmatige Eigenaars van deze landengte: de Vlamingen.

    Het zit er zelfs in, dat de wederzijdse handel, net als toen, onderdoor Het Kanaal, opnieuw op wieltjes loopt. De trein staat op de rails, al zal dat niet meer zijn om Engelse wol over te brengen, of om verse Veurnse hoeveboter op de Londense ontbijttafels te brengen. Het zullen eerder ‘chips’ zijn en computeronderdelen, in ruil voor andere ‘chips’ en andere computeronderdelen.

    Enfin, al die dingen die rapper dan via de Haven van Duinkerke, Calais, Nieuwpoort, Oostende, Zeebrugge of zelfs Antwerpen kunnen op- of afgevoerd worden. De zaak is alleen voor ogen te houden, dat ‘wij’ en ‘zij’ mekaars bevoorrechte handelspartners zijn. We zijn als twee Koningskinderen die nog nooit door het water gescheiden zijn.

    En dat kan Hollande van Engeland niet zeggen, want ze zijn doorheen de Geschiedenis altijd elkaars aartsvijanden geweest.

    En, kers op de taart, als Geert Wilders het wil, dan zijn we gauw weer samen, in ’t Almachtig mooie Land der Vaad’ren.

    Net als ten tijde der Zeventien Provinciën, om samen weer Gouden Eeuwen te kunnen beleven. Wanneer zal men nu eindelijk begrijpen dat landen die grenzen aan verre oceanen, beter gesitueerd zijn dan landen diep in het binnenland. Waarmee ik vooral Francofonia bedoel.

    *

    (Get) Digitalia

    *

    *

    25-06-2016, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    24-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3496

    6/960 * - Sociaal Democratische Onbenullen - Seefbier crown Founding -

    *

    *

    Als een zacht gekookt eitje

    *

    *

    Het zit er zó aan te komen: de tak waarop we zitten, de zo geroemde ‘Verzorgingsstaat’, zal binnenkort gaan afkraken, omdat we hem zelf hebben doorgezaagd.

    Maar in Antwerpen zeggen ze daaro ‘Ein Prosit’.

    Als men zo de evolutie nagaat van de Sociale ‘Dienstverlening’ door deze corrupte Overheid, dan vindt men daar, buiten de alomtegenwoordige vriendjespolitiek die vooral op het Electoraat der ‘Nieuwelingen’ is gericht, de 3 kwalificaties die vermeld staan in de titel. Ze zijn te bevatten in dat ene woord: oneigenlijk gebruik.

    Is het verzorgen en oplappen van drankmisbruikers, veelplegers in het verkeer, druggebruikers, daders of slachtoffers van vechtpartijen, herstellen van maagdenvliezen ‘de specialiteit van Dr. Marleen Temmerman, de Hi-Hadisten die zichzelf pijn hebben gedaan, enz: is dat nu misbruik, oneigenlijk gebruik of oplichting van het RIZIV?

    U kiest maar.

    En neen, deze bekommernis mag er niet toe leiden dat al deze mensen niet mogen verzorgd worden, integendeel. Maar doe dat dan wel op hun eigen kosten en stop met graaien in de nu al lege Staatskas.

    Trouwens, Hi-Hadisten zij het niet waard op straat opgeraapt te worden. Ze zijn er op uit om onze Welvaarts Beschaving op te blazen. Waarom zouden wij hen of hun medestanders dan nog het hoofd boven water houden:   Een klein kadertje in alle gazetten zou al volstaan om iedereen te doen nadenken. ‘Opgelet, dokterskosten worden vanaf (datum) niet meer terugbetaald voor vrijwillige letsels ten gevolge van het eigen gedrag’.

    Aan de Christelijke Naastenliefde, veel of weinig, hoeft niet getornd te worden, wel aan de Staatkundige omdat die met belastinggeld wordt gekweten.

    Ik zie de vroegere ‘Beleids Partijen’ al steigeren. Maar geloof nooit dat er daartegen zou gestaakt worden, wat voor iedereen al te belachelijk zou zijn. Men moet er alleen maar durven voor uitkomen, in plaats van een café-ploegje van wildvreemde origine te promoten. Om zodoende het Belgiê-gevoel er in te rammen.

    Voetbalsterren die zich te pletter rijden tegen een verkeerd geparkeerde boom? De Club betaalt. Veelplegers in het verkeer? Rijbewijs plus voertuig worden in beslag genomen ten voordele van de Staatskas en betrokkene staat levenslang te voet. Liedjeskwelers die graag in de kijker lopen, lopen te voet nog meer in de kijker, wat trouwens overeen komt met hun status. Drugdealers worden bedacht, op kosten van de familie, met een royale overdosis van hun eigen koopwaar. Is gewoon lik op stuk. Of als U het liever hoort: oog om oog, tand voor tand. Coma-zuipers worden voor altijd verzameld in een soort leprozerie waar er bij leven en welzijn, altijd Barmhartige Samaritanen zullen zijn om hun lijden te verzachten.

    Ik ben ervan overtuigd, dat    na een korte proefperiode, de overgrote meerderheid het wel zal gesnopen hebben. Zodat er terug middelen vrij komen voor wat het RIZIV eigenlijk voor staat: de Rijksdienst voor Ziekte en Invaliditeit.

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    Gratis bier bij crowdfunding voor nieuwe brouwerij in Antwerpen

    *

    De Antwerpse Brouw Compagnie (ABC), de brouwer van Seefbier en Bootjesbier, is vrijdag gestart met een crowdfundingcampagne om de bouw van een nieuwe brouwerij te financieren. Wie de campagne steunt, krijgt levenslang gratis bier. De nieuwe locatie wordt over enkele weken bekendgemaakt.

    ABC ging in 2012 van start met een teruggevonden recept en in archieven bewaard gist van het oude Antwerpse Seefbier. Tot nog toe werd het in brouwerij Roman in Oudenaarde gebrouwen, maar dat verandert begin volgend jaar.

    ‘Antwerpen telde in het verleden vele brouwerijen. Ook wij hebben altijd de ambitie en de droom gehad om een nieuwe, onafhankelijke brouwerij in de stad op te starten. Na vier jaar hebben we voldoende basis om die stap te zetten’, zegt bedrijfsleider Johan Van Dyck.

    ‘De brouwinstallatie wordt veertig hectoliter groot, wat met volcontinu brouwen voor zo’n 26.000 hectoliter kan zorgen. Je zal ook tot in de brouwzaal kunnen gaan om de bieren te proeven.’

    Hoeveel geld men via de zopas gestarte crowdfundingcampagne wil ophalen, wordt niet gezegd. Er zijn verschillende steunformules, met telkens de optie om maandelijks gratis een consumptie te komen drinken of jaarlijks die hoeveelheid op te halen of te laten opsturen.

    De brouwerij zou in december worden opgebouwd om begin volgend jaar open te gaan.

    *

    *

    Een beetje te hard van stapel gelopen? Ik ga nog meer zeggen, Walter.

    We worden als Vrije Burger gewoon door de onze zelf gekozen Overheid bij de neus genomen. Als lammeren die met de ring van de ‘Politieke correctheid’ door de neus, naar de slachtbank worden geleid. Zachtjes, en met zoveel mogelijk toegevingen op gebied van amusement en verstrooiing. Zelfs met veel geleerde beschouwingen daartussen. Zie gewoon de 14.000 verdwenen werkplaatsen moest de Brexit bewaarheid worden. Maar heeft er ooit één ‘Beleidmaker’ iets dergelijks geopperd, toen wij, in opdracht van Moh Bama; geen zaken meer mochten doen met Rusland? Heel zeker heeft Rusland daarvan geweldig afgezien. Zoals trouwens onze eigen fruitkwekers, vlees exporteurs, groenten-groothandelaars. Kortom: al onze landbouwers zweten water en bloed, maar de havenarbeiders, nodig voor het lossen van al die vrachtschepen uit Amerika, doen gouden zaken. De syndicaten mogen zelfs hiervoor opstaan tegen de EU om de verboden Wet Major te behouden. Dus werd er deze keer niet gestaakt en de boeren moesten maar een tandjes bijsteken. Wegens niet gesyndikeerd.

    Eigenlijk komt het allemaal op hetzelfde neer, zowel in Europa als in Amerika en elders. Eenmaal niets komt tot iets, dan kent niets zichzelve niet. Eerst Oompje zelf, en pas daarna Oomkes kinderen…..

    *

    Te onthouden.

    Digitalia is noch Linkx, noch Rechts, maar gewoon recht-door. Geen zijwegen, maar recht op het doel af. Omdat dergelijke houding altijd en overal uiteindelijk aan het langste eind trekt. Eigen Volk Eerst onder dit logo:

    *

    (Get) Digitalia

    *

    *

    24-06-2016, 20:06 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3495

    7/1378 * - Vlg Anke: de Senaat en de woordenschat daar – ‘Bevel tot medebrenging’ uitbreiden tov verdachten zou een goed idee voor het VB kunnen zijn -

    ***

    Vrijdag 24 juni 2016

    Zon 5u30-22u00

    Geboorte van Sint Jan de Doper

    De beste bijen voor Sint-Jaan altijd aan het zwemmen gaan

    *

    *

    In debat gegaan

    Is vooral niet luisteren naar elkaar….

    *

    *

    In debat gaan met daadkrachtige ondernemende mensen die elkaars gelijken zijn, is inderdaad een beschaafde manier om strijd te voeren. Praten tussen ontwikkelde deelnemers rond de tafel is dus een must. Parten met onwillige of kwaadwillige Bosjesmannen of woestijnrovers is gewoon tijdverlies . Meer nog: het is op middellange termijn zelfvernietigend. Het is hetzelfde als geblind-doekt en met de handen op de rug gebonden, de boksring ingegooid worden. Het zou veel eenvoudiger, en tijdbesparend zijn, om van direct voor het vuurpeloton te gaan staan. Of in voorkomend geval, en meer tijdsgebonden, de blootgemaakte keel te presenteren voor het slagersmes. In dit geval is het aangewezen een paar lijkbaren aan de uitgang van de zaal bij de hand te hebben.

    Onderstaand stukje wordt U hier en nu ongezouten opgediend om te kunnen oordelen of de Senaat nog altijd een nuttig ding is (quid non) en om het licht te laten schijnen op het vocabularium dat daar in verband met de nieuwigheid van de dag in zwang schijnt te zijn. Enfin, buiten wat platitudes over de verrijkingen door de islam, heb ik persoonlijk daar het woordje ‘apostasie’ (geloofsafval) bij geleerd. Wat in oorsprong stond voor het afzweren v/h Katholiek Geloof om over te schakelen op iets gewelddadigers.

    Voorbeeld.

    Ik apostaseer. Gij apostaseert. Hij apostaseert. Wij laten ons, dank zij de EU SSR, allemaal apostaseren.

    Wat verduveld nog aan toe: het is nog waar ook!

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    Radicalisering’

    *

    Ook in de Senaat wordt gedebatteerd over de zogenaamde ‘radicalisering’. Net zoals in de parlementen is het Vlaams Belang er de enige partij die, bij monde van Anke Van dermeersch, de vinger op de zere plek legt: de islam.

    Terwijl men blijft geloven in wat oppervlakkige symptoombestrijding en in de naïeve utopie van een soort ‘Europese islam’ met nog meer geldverslindend islamgepamper tot gevolg, neemt het sharia-denken en de jihad-terreur in het Westen ongekende proporties aan.

    Net zoals in de parlementen palavert men in de Senaat over het delen van informatie met betrekking tot ‘radicalisering’; over de problemen ter zake met heel wat beroepscategorieën en de juridische complexiteit; over een centraal meldpunt radicalisering zoals dat in Frankrijk bestaat (dat dus kennelijk de dubbele jihad-moord van een paar dagen geleden niet heeft kunnen voorkomen); over zogenaamde ‘best practices’ met meldpunten, telefoonlijnen en hulplijnen (alsof het hier pesten op het werk of zo betreft); over een ‘counternarrative’ via internet (alsof het hier om een campagne stoppen met roken gaat) - zo’n ‘counternarrative’ zou overigens zelfs tot meer in plaats van minder islamitische haat kunnen leiden; en er zal, tot slot, worden gestudeerd over het ‘complexe spanningsveld’ tussen vrijheid van meningsuiting en godsdienst enerzijds en haat prediken die aanzet tot radicalisering anderzijds. Enzovoort.

     

    Pamper beleid en islamisering

    Het gebruik van de vage en gratuite termen ‘radicalisering’ en ‘extremisme’ is schering en inslag, terwijl de woorden islam, moslim, sharia, jihad, Koran, Hadith, imam, moskee, Mohammed, fatwa enzovoort slechts worden aangewend wanneer het gaat om nog wat pamperbeleid, facilitering en subsidiëring. In plaats van moskeeën te weren wil men meer moskeeën erkennen; in plaats van te de-islamiseren wil men een verhoging van het aantal islamconsulenten in de gevangenis; in plaats van te de-islamiseren wil men imamopleidingen enzovoort.

     

    Een cursusje?

     

    Wie denkt dat de oorlog die de islam tegen het Westen voert effectief kan worden bestreden met een cursusje of door het ondertekenen van de ‘nieuwkomersverklaring’, dwaalt. Dat kan ook sowieso niet meer voor de talloze risicomoslims die hier geboren zijn of al jaren wonen. De als jihad-expert opgevoerde Montasser AlDe’emeh stelde recent: “Eigenlijk zitten we gewoon te wachten tot zo'n IS-sympathisant een aanslag pleegt.” Gerenommeerde experten zeggen dat er in het Westen steeds meer jihad-aanslagen van zogenaamde ‘lone wolves’ zullen plaatsvinden.

    Vrijwel alle jihad-plegers, zo ook de recentste in Frankrijk, waren reeds bekend bij een overheidsdienst, vanwege criminaliteit, jihad-terrorisme of banden met salafisme of jihadisme. De Frans premier Valls spreekt van maar liefst 10.000 moslims die in beeld zijn wegens radicalisering. Justitie vertrouwt ze niet, maar kan niet bewijzen dat ze een aanslag plannen, en dus lopen ze vrij rond en vormen ze een significant veiligheidsrisico.

    Hoeveel honderden, hoeveel duizenden lopen er zo bij ons vrij rond? Zo ver heeft het establishment; zo ver hebben álle politici van beleidsmakenede partijen, met hun open grenzen- en multikuldogma, het dus laten komen. Om te kunnen redden wat er nog te redden valt moeten onze grenzen nu direct dicht voor mensen uit moslimlanden. Een serieuze asiel- en immigratiestop én de de-islamisering van onze samenleving is het enige wat onze beschaving en vrije cultuur op lange termijn nog zou kunnen redden.

    Bloed aan de handen

    Wanneer de Senaat tot slot stelt: “Het inburgeringstraject staat los van het debat over de strijd tegen radicalisering”. En: “Het moslimfundamentalisme kan diametraal tegenover onze waarden staan (toepassing van de sharia, burgerrechten, ongelijkheid van man en vrouw, verbod op apostasie, enz.), maar kan toch vreedzaam en niet gewelddadig zijn.” Dan rest niets anders dan helaas te concluderen: we spreken mekaar weer na de volgende jihad-aanslag.

    Ook na de zoveelste jihad-aanslag blijft het narcistische riedeltje hetzelfde: “Het heeft niets met de islam te maken.” Of er wordt alleszins lichtzinnig van uitgegaan dat het met de islam alle kanten op kan: het kan vriezen, het kan dooien. Dat is een criminele leugen, een waanbeeld dat de weg plaveit naar nieuwe slachtoffers van sharia en jihad. De Senaat heeft bloed aan de handen door te blijven geloven in oppervlakkige symptoombestrijding en in te zetten op de naïeve utopie van een soort ‘Europese islam’. Aan de aanhoudende waarschuwingen van het Vlaams Belang zal het alvast niet gelegen hebben.
    #AnkeVandermeersch  #islamisering

    *

    *

    Ons Anke van het VB is een volbloed Advocate. Mag wel eens aan herinnerd worden. Gespecialiseerd in Fiscaal Recht. ’n Materie die inderdaad beter bij de ‘Staatsdragende Partijen’ past, maar wat wilt U. De mens leeft niet van brood alleen. Als gewezen Schoonheidskoningin is ze van het eerste uur een der steunpilaren van de Partij geweest. Altijd op de barricaden en van geen kleurtje vervaard.

    Samen met den Annemans en DeWinter is ze jarenlang en nog altijd het verankerd Gezicht van de Partij geweest. Anders dan Morelleke Forelleke en haar ‘Grote Meneer’ (Dixit DeWever in zijn grafrede voor haar), had dit driemanschap het VB gestalte, daar waar anderen het persoonlijk vrijersgenot de voorkeur gaven. Toen het tijd werd voor een nieuwe generatie, dook de verjonging op met TVG, Barbare Pas en veel anderen. Het zijn stuk voor stuk mannen en vrouwen die van wanten weten om zonder veel palaveren recht naar hun doel te gaan.

    Ze zijn samen het Gezicht van het Nieuwe Geslacht, dat loveren zwaaiend in mijn Land tussen de Zee en de Schelde, de Berg Tabor bestijgt.

    Maar wees gerust: alleen kunnen ze niet loskomen uit het moeras van jarenlange Tsjeven en Sossen tirannie. Als wij met z’n allen ‘schourke staan’, lukt dat wel. En is het VB na de volgende verkiezingen zekerlijk ‘incontournabel’ om in Brussel totaal andere accenten te leggen. Accenten die aan de ribben houden.

    Zo’n accentje zou bvb kunnen zijn, dat, gezien het succes van de nachtelijke huiszoekingen, de onbeperkte ‘vrijheidsberoving’ van verdachten die ter dier gelegenheid met een ‘bevel tot medebrenging’ opgepakt werden. Gedaan dus met al die verdachten, die rapper weer thuis zijn dan de dienstdoende agenten. Zo zou Het Parket in die 30 dagen minstens tijd genoeg hebben, om tot op het bot te gaan. Want 99.9% van de opgepakten zijn Hi-Hadisten in een of andere mate van verkramptheid tegen onze samenleving. Hierop tijdens de beschikbare 30 dagen de ondervragingstechniek van het FBI toepassen zou wonderen verrichten.

    Neen, met palaveren geraakt men nooit zo ver. Deze tijdelijke maatregel voor een jaar invoeren, zou wel eens een wondermiddel blijken te zijn… Want het is de enige taal die Hi-Hadisten verstaan.

    *

    (Get) Digitalia

    *

    *

    24-06-2016, 18:34 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3494

    5/982 * - Panama/Optima/Moslima: de uitgang ‘ma’ brengt bedriegers geen geluk – Soutanes zijn voorbehouden kledij (5) -

    *

    *

    Dit is de soort politiekers (VL/W) die jarenlang

    De gewone Vlaamse Burger ongestraft heeft uitgezogen…..

    *

    *

    Ik weet niet of U er al op gelet heeft, maar Panama en Optima eindigen alle twee op ‘ma’. Het is dezelfde uitgang als de moederkoek in de buik waar de moslima elk duivelskind het leven schenkt... Linkxs slaagt er dus in om het mooiste op aarde, het woord Ma (Moeder) naar beneden te halen om het voor zijn graai-kar te spannen. Dus gaan de zaken goed. Alles draait in optima forma. Tot, net als op de metro in Maelbeek, de bom barst.

    Om ter luidst schruwelen ze het nu uit: ‘Nikke Nie’. ’t Zijn de anderen geweest. Altijd en eeuwig dat omdraaien van de feiten: oorzaak wordt gevolg, en gevolg wordt oorzaak.

    Zelf in hun naamgeving is dat merkbaar. Wie hen niet zint, noemen ze ‘Nazi’ met de bedoeling er rap bij te zijn, om niet zelf die naam, die hen op het lijf geschreven is, te krijgen. Maar Nazi-beesten zijn van oorsprong… échte socialisten. Het zijn zij geweest die met geweld overal hun systeem van Het Derde Reich wilden opdringen, wat hun opvolgers nu ook doen, maar dan veel geniepiger en (voorlopig) zonder lichamelijk geweld.

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    De politieke beerput van Optima

    *

    Aan het politieke netwerk rond het failliet verklaarde Optima kan zelfs de Siciliaanse maffia nog een puntje zuigen. Zowel SP.a- als VLD-coryfeeën graaiden gewetenloos de zakken leeg van de nietsvermoedende Optima-klanten.

    “Dit is een heel vervelend perceptieprobleem”. De woorden van SP.a-voorzitter John Crombez in Villa Politica over het Optima-schandaal zeggen eigenlijk alles. Niet de verachtelijke daden die tal van zijn partijgenoten pleegden, maar de gevolgen voor de beeldvorming zijn de rode voorzitter een doorn in het oog. Dat voormalig SP.a-minister Luc Van den Bossche het zinkende Optima-schip mee bestuurde, goed wetende dat de boot van financieel bedrog en experimentele beleggingsspeculatie ooit moest zinken, lijkt hem minder te deren.

    Zelfbedienend politiek complot

    Het socialistisch web rond Optima beperkt zich echter niet tot Van den Bossche. Ook voormalig kabinetschef van Willy Claes en oud-senator Herman Verwilst bestuurden de financiële maffia van optima. Dat Verwilst in 2012 nog in verdenking werd gesteld voor koersmanipulatie weerhield de Optima-top niet om hem aan het roer te zetten van de raad van bestuur. Verder sieren ook Gents SP.a-burgemeester Daniel Termont en PS-voorzitter Di Rupo het malafide Optima-netwerk. De voormalige premier zou – tegen het advies van toezichthouder FSMA – de Nationale Bank onder druk hebben gezet om Optima een banklicentie te geven (De Tijd, 17.06.2016). Dat sp.a-voorzitter Crombez Optima destijds (nota bene als staatssecretaris voor fraudebestrijding) de hemel in prees versterkt de idee van een zelfbedienend politiek complot.

    Product van de loge?

    Zeggen dat het Optima-netwerk exclusief rood is klopt ook niet. Ook de liberalen – nooit om wat graaiwerk verlegen – regeerden de Optima-mesthoop. Ter illustratie: onder meer spilfiguur en Oost-Vlaams VLD-gedeputeerde, Geert Versnick. Diens taak bestond erin zijn vertrouwenwekkende status te misbruiken om nietsvermoedende - maar vooral vermogende - klanten naar de Optima-tent te lokken. Verder klinken ook de namen van hooggeplaatsten binnen het rectoraat van Universiteit Gent, het Gentse Universitaire ziekenhuis en de NMBS. Of hoe de verdachtmaking dat Optima een product is van de loge angstvallig waarheidsgetrouw lijkt.

    Met het failliet van de bank is de kous geenszins af. Voormalig Knack-hoofdredacteur, Rik Van Cauwelaert maakte er gisteren gewag van dat Optima via verzekeringsgroepen in Luxemburg voor vijf tot zes miljard euro geld vanuit ons land naar het Groothertogdom zou gesluisd hebben. “Dat is meer dan het Belgische luik van de Panama Papers”, aldus Van Cauwelaert. Of nog een ander perspectief: dat is zo goed als het volledige begrotingstekort.

    Kortom: het Optima-potje stinkt uren in de wind en de financiële, professionele en politieke belangen zijn nauwelijks te overschatten. Het Vlaams Belang zal in de Kamer dan ook de vraag tot oprichting van een parlementaire onderzoekscommissie volmondig steunen. Tot de op bedrog gebaseerde beerput Optima is gesaneerd en de politieke en bancaire maffiosi – net zoals andere criminelen - gestraft worden voor hun daden

    *

    *

    De gewezen Hasseltse café-baas (de duivel hale hem uit zijn urne) zei het ooit op TeeVee: zij, de Rode Opper Kameraden moesten het zelf eerst ‘goed’ hebben, vooraleer ze het gewone volk van die rijkdom konden laten meedelen. Hij blonk toen lijk ’n Kerstekind ‘van ootmoed en liefelijke deugd’ zoals dat heet, want hij had juist een paar minuten tevoren na volbrachte huisvlijt, de goddelijke Goedele Liekens uitgeleide gedaan. Later zei die daarover da beiden zeer goed bij elkaar hadden gepast. Als het deksel op het potteke, maar dat zei ze er niet bij. Kijk over intieme zaken kan men nooit genoeg intiem zijn.

    Wilfried-de-Evidente, het Brabants Muildier, Claeske-de-Vergeetoor, Kareltje De Klucht, de grote BBI-vriend en al die anderen met als laatsten in de rij de generatie Groene Calf-O, Bruine Alma Atchie en Kawouter ’t Kabbelend Beekje: de Siciliaanse maffia zijn, in vergelijking, maar onnozele leerjongens. Zij zijn de Absolute Meesters in het Vak.

    De reden van zo’n gangsterdom? Dat er plaats moet geruimd worden voor de vooruitgang. Onze samenleving moet terug naar dezelfde roots als waar de islam 1400 jaar geleden ook begon. En de Kerk? Die speelt haar rol en krijgt haar deel. Leerling-pastoors die terug in soutane beginnen lopen? Die horen hier niet thuis. Want eerbiedwaardige kledij, die is voorbehouden aan de islam-herders die in hun plaats zijn gekomen. Maar met soutanes hou ik me niet bezig. Dat is de taak van de vroegere AVV-VVK krant. Die letters, die nog altijd op de kruiskop van het Vlaams Vredesmonument in Diksmuide staan, worden bij DS nu ‘Alles voor Valsheid – Valsheid voor de Krant’. En meer zeg ik niet.

    *

    (Get) Digitalia

    *

    *

    24-06-2016, 15:47 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3493

    5/780 * - Gentse Fieste 2016 -

    ***

    Donderdag 23 juni

    Zon 5u30-22u00

    H Liebert van Brakel

    *

    *

    *

    *

    Niet dat het zo dringend is, maar om voor iedereen de eigen overlevingskansen optimaal te benutten, zou ’n bijdehandse dokter aan het handje wel eens nuttig kunnen zijn. Men weet maar nooit, en ’n bommetje is gauw gevallen. Alhoewel het Stadsbestuur, onder de kundige leiding van Burgemeester Daniel Termont er alles aan doet om met open vizier iedereen welkom te heten, kan het niet uitgesloten worden dat bevriende vijandelijke kamikazes zich onder de feestvierders mengen. Nee nee, het zijn geen Japanners, de uitvinders van ‘lone wolves’, maar gewoon de buurjongens uit de straat.

    Deze kamikazes zijn niet noodzakelijk islam-gekken. Het kunnen ook slachtoffers zijn van het Optima schandaal, die weerwraak willen nemen. Dat laatste niettegenstaande Daniel Termont, die toch nog altijd de 2de sympathiekste Burgemeester ter wereld is (na Ahmed Aboutaleb in Rotterdam?), bij hoog en laag zweert op zijn Pl. Communiezieltje met heel die Slinkxe Rood-Blauwe oplichtersbende geen enkele ongeoorloofde band te hebben.

    Dat hij, als vriend des huizes bij die Jeroen Pikeur op diens trouwfeest aanwezig was, en er zelfs ‘een klein speechke’ heeft afgestoken (waarvan – gelukkig - geen enkele geluidsopname) wordt niet geloochend, maar dat was louter toevallig en had niets te betekenen.

    Net zoals de Spa-ër Djon Cromben de onschuld in persoon, die als Staatssecretaris voor Fraudebestrijding ooit, met medewerking vaan het Gentse Paleis van Justitie, het BBI onderzoek bij Optima deed floppen. Ook daarvan zijn beelden bewaard en dus wordt dat niet geloochend. Wel wordt er aangevoerd, dat Dhr Crombeen daar ter plaatse was ten einde te kunnen bevestigen dat bij Optima inderdaad alles... optimaal was.

    Het doet ook niets ter zake, dat gezegd Paleis van Justitie een bepaalde Vlaamse politieke partij ooit als racistisch veroordeelde omdat die dreigde te groot te worden.

    Buiten een paar kleine schoonheidsfoutjes is er dus niets dat U kan weerhouden om ter gelegenheid van de nakende Gentsche Fieste, Uw hoofd in dat wespennest te steken. De ziekenhuizen zijn er klaar voor.

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    Ziekenhuizen klaar voor mogelijke aanslag tijdens Gentse Feesten

    *

    De Gentse ziekenhuizen zijn druk in de weer met een inventaris van operatiebedden, ambulances, personeel en bloedvoorraad. Zo willen ze optimaal voorbereid zijn voor een terroristische aanslag tijdens de Gentse Feesten.

    Over minder dan een maand overspoelen 1,3 miljoen feestvierders tien dagen lang Gent voor de Gentse Feesten. Omdat terreurniveau 3 nog steeds van kracht is, staan de zenuwen in de stad van burgemeester Daniël Termont strak gespannen. Vooral omdat het openluchtfestival extreem moeilijk te beveiligen is. Er zijn geen toegangspoorten, dus metaaldetectoren en fouilleringen komen er niet. Een rugzakkenverbod en militairen evenmin. Omdat een terroristische uitslag niet uitgesloten is, maken de vier Gentse ziekenhuizen speciaal voor de Feesten een inventaris van hun capaciteit. De primeur komt er op vraag van de FOD Volksgezondheid, hoewel er voor zover bekend geen concrete dreiging is. "Het is belangrijk om een goed zicht te hebben op de hoeveelheid slachtoffers die een ziekenhuis indien nodig kan opvangen", zegt Geert Arno, adjunct-federaal gezondheidsinspecteur. "Maar we maken ons geen illusies. Bij een zware aanval volstaat de capaciteit nooit. Net zoals bij de aanslagen van 22 maart gebeurd is, moet je dan een beroep doen op andere ziekenhuizen in de regio."

    *

    *

    Zeg nu niet dat U bij deze niet gewaarschuwd waart. Wat inderdaad wel de hoofdbedoeling zal geweest zijn van HLN. Er staat gewoon, dat de Fieste doorgaan als voorheen in beter tijden, toen er nog geen oorlog was. De sympathieke organisator van weleer, Walter DeBuck, laat iedereen van uit de verre Eeuwige Jachtvelden heerlijk groeten.   U moet alleen wat beter uit Uw doppen kijken. Of pak al eens ’n drugs- of explosievenhond mee, die het gevaar beter ruikt dan U zelf. Bij de minste reactie van dat beest, doen alsof Uw neus bloedt, om geen paniek te veroorzaken. Vervolgens loopt U onopvallend, vooral zo onopvallend mogelijk, zo vlug als Uw benen U dragen kunnen, samen met Uw hond, van die plaats weg. Waar U het noodnummer belt.

    Opgepast: niet iedere rugzak is even gevaarlijk, en bomgordels kunnen ook voor de lol of als ver-assing gedragen worden. U hoeft alleen te onthouden dat er daar overal ‘Inkom Vrij’ gefeest en naar ieders godsvrucht en vermogen, smaak en getal, kan gefeest en gewallebakt worden tot de volgende morgen.

    Dank zij HLN weten we nu allemaal, de goeden met de slechten, dat de ziekenhuizen zich klaar houden. Uw lidkaart van het syndicaat niet vergeten mee te doen, hé… Leden krijgen voorrang...

    *

    (Get) Digitalia

    *

    *

    24-06-2016, 15:06 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    22-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3492

    4/574 * - Moordpoging op Donald Trump -

    *

    *

    *

    *

    Een sluipschutter in Las Vegas van ongekende signatuur probeerde, wel op een zeer originele manier Donald Trump als Presidentskandidaat uit te schakelen.

    Enfin, de DM brengt hieronder naar Linkxe maatstaven een zeer objectief verslag van de feiten. De lichte ondertoon van spijt voor het mislukken daarvan is misschien inbeelding, maar in ieder geval ze is er.

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    Man opgepakt die Donald Trump wilde vermoorden tijdens verkiezingsrally

    *

    In de Amerikaanse staat Nevada is een man in beschuldiging gesteld die geprobeerd had om een wapen te stelen van een politieagent, om de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump te vermoorden in Las Vegas. Dat blijkt uit gerechtelijke documenten.

    Volgens een klacht die gisteren werd ingediend bij de rechtbank van Nevada, had Michael Sanford op 18 juni geprobeerd om het wapen van een politieagent af te pakken bij een Trump-bijeenkomst in het Treasure Island Casino in Las Vegas. Hij had eerst gezegd dat hij een handtekening van Trump wou. De belager werd overmeesterd door de veiligheidsdiensten.

    Sanford is volgens mediaberichten 19 jaar, woont sinds een half jaar in Hoboken, New Jersey en bezit een Brits rijbewijs. Hij zou tijdens zijn verhoor verteld hebben dat hij het wapen probeerde af te pakken omdat dat hem de gemakkelijkste manier leek om Trump dood te schieten. Hij had het plan om Trump te doden al meer dan een jaar in zijn hoofd, luidt het.

    Oefenen met Glock

    Volgens de klacht, die werd ingediend door een agent van de Secret Service, "had Sanford ook verklaard dat hij op voorhand gepland had om naar Las Vegas te komen om Trump te doden". Indien hij daar niet in slaagde in Las Vegas, zou hij opnieuw proberen tijdens een Trump-rally in Phoenix (Arizona). Hij had al een ticket gekocht voor die bijeenkomst.

     

    De man was zich er bovendien van bewust dat hij maar één of twee kogels zou kunnen afschieten alvorens hij zelf zou worden neergeschoten door de politie, zo blijkt nog uit de gerechtelijke documenten.

    De politie bevestigde tot slot de verklaring van Sanford dat hij op 17 juni een schietbaan had bezocht om te oefenen met een 9-mm Glock pistool, "om te leren hoe hij zo'n wapen moest gebruiken".

    *

    *

    Heb het altijd gezegd: Amerika is het land van de cowboys Koewachters in Vlaanderen (toen die er nog waren) pleegden te knallen met de zweep. Maar er liepen hier dan ook geen Indianen meer rond, die moesten afgeknald worden. En slechte gewoonten geraakt men maar moeilijk afgeleerd.

    Maar dat de brave politieman, daar op post gesteld om te waken, wordt beduveld om zijn dienstwapen te bemachtigen, is nieuw. Vandaar mijn suggestie voor de NV-A: zorg ervoor dat de wapenfabrikanten dringend uitvinden, dat de loop van het wapen gewoon per GSM in de andere richting komt te staan als de schutter slechte bedoelingen schijnt te koesteren. Een druk op de knop, en het schieten houdt op….

    Als Google zelfrijdende auto’s in het verkeer kan brengen, dan moet het een koud kunstje zijn om handvuurwapens in omloop te brengen die van op afstand ‘the bullet in the opposite direction’ stuurt.

    Natuurlijk moeten Politie en Leger daarvan vrijgesteld worden.

    Het kan natuurlijk ook veel eenvoudiger opgelost worden. Lees daarvoor maar ‘Boerke Naes’ voor, van Guido Gezelle….

    U vindt de tekst hier.

    http://cf.hum.uva.nl/dsp/ljc/gezelle/naas.html

     

    (Get) Digitalia

    *

    *

    22-06-2016, 09:06 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (2)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3491

     

    6/881 * - 22 Juli 2011: Utøya - Wapenwet Si/No -

    ***

    Woensdag 22 juni

    Zon5u29-22u00

    HH Thomas More en John Fisher

    *

    22/6/2011

    Op het eiland Utøya (Oslo) stierven die dag, 'gruwelijk maar noodzakelijk' tientallen jonge mensen, omdat het ging in de politiek al tientallen jaren niet meer om ‘de strijd tussen socialisme en kapitalisme’, maar om ‘de strijd tussen internationalisme en nationalisme’

    Een accurate theorie die beter op democratische, geweldloze manier à la Wilders had moeten opgevoerd worden, zonder te vervallen in de werkwijze van onze vijanden. Maar of ‘geweldloosheid’ het beste wederwoord is, voor onmenselijkheid, is nog maar de vraag. Wilde dieren eisen een wilde aanpak. Of niet soms?

    *

    *

    Pijl en boog uit de oertijden

    mogen, omdat wij beschaafd zijn, geen modern equivalent hebben

    *

    *

    Ja, waarom ook zou de moderne mens nood hebben aan wapens? De Overheid beschermt ons toch lijk ’n moederkloek? Daar doe je trouwens alleen maar anderen pijn mee. Of erger: ze zijn hun dood. Vandaar dat Obama er tegen is, want bij de gewone wapens als verweer vertragen te zeer de islamoverheersing. Vandaar de polemiek.

    Is ongedisciplineerd vuurwapengebruik inderdaad aangewezen? Mogen steekwapens zo maar in omloop worden gebracht? Wanneer wordt een ‘keukenmes’ een aanvalswapen? Moeten dan ook aardappelmesjes aan banden worden gelegd? Wat met beitels en schroevendraaiers?

    Of als het van de iedereen ‘welkom-lobby’ afhangt die zelfs iedere straat wil ‘geglobaliseerd’ zien op wereldformaat, moet het wapengebruik in exclusiviteit voorbehouden blijven aan de nieuwkomers-verrijkers?

    Hoe, onder de ‘bescherming’ van de Rode Kameraden van de SD, een zekere Cruella Onkelinx in Coburgia, zelf de kleindochter van een Limburgs oorlogsmisdadiger, werd uitgewerkt, lijkt er toch sterk op. Als lammetjes binnen de omheining gejaagd, alleen nog dienstig als schietschijf voor de primitieve instincten der nieuwkomers.

    En nu DT het wapenbezit in Amerika als in kiesbelofte verpakt, dat er ook ‘bullets in te opposite direction’ moeten kunnen vliegen, zit het spel weer op de wagen.

    En toch, in eer en geweten vraag ik me af, wat er verkeerd kan zijn aan het recht om het eigen leven en eigendommen te beschermen, alsmede het leven van de Dierbaren? Wie dat bedreigt, moet weten dat als dan in ieder geval gaat om een risicovolle onderneming, die het eigen leven kan kosten.

    Het is gewon de redenering van het gezond verstand.    

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    Amerikaanse Senaat verwerpt beperkingen op wapenverkoop

    *

    De Amerikaanse Senaat heeft maandag het Democratische voorstel verworpen dat de voorafgaande psychiatrische en criminele controles bij verkoop van een vuurwapen moest veralgemenen.

    De Senaat, waar de Republikeinen een meerderheid hebben, stemde over het voorstel acht dagen na de schietpartij in Orlando waarbij 49 doden vielen. Het voorstel werd verworpen met 44 stemmen voor en 56 stemmen tegen.

    Ook een Republikeins voorstel voor een minder verregaande hervorming van het systeem van voorafgaande controle werd verworpen. Het voorstel kreeg 53 stemmen voor en 47 stemmen tegen, terwijl een gekwalificeerde meerderheid van 60 stemmen nodig was.

     

    Ook twee voorstellen die het voor personen verdacht van terroristische banden onmogelijk moesten maken om wapens te kopen, haalden het niet. De Democraten en de Republikeinen konden niet tot een compromis komen over dit politiek erg gevoelige thema.

    *

    *

    De referentietekst in DS hierboven is wel mossel noch vis maar het is toch de aanzet om te geloven dat een geweldloze maatschappij mogelijk is. Als de Overheid maar de wapen- (en messenverkoop?) aan banden legt. Dat in de eerste plaats deuren, vensters en grenzen moeten gesloten worden, komt bij DS niet op. Ze zien zelfs niet (willen niet zien) dat via die open grenzen er voortdurend vijandelijke legers zonder onderbreking binnen stromen. Mèt of zonder wapens, want overal liggen die al klaar in geheime bergplaatsen. Ze worden zelfs in anonieme containers met scheepsladingen tegelijk binnengesmokkeld.

    Maar neen, zegt de Overheid, die af en toe toevallig dergelijk transport op het spoor komt. ‘Als we binnenvallen in 172 garageboxen in Bruxellabla-bla vinden we niets’…. Allemaal dure man-uren voor niets.

    En toch weet elke crimineel, getormenteerde islam-gek of jaloerse echtgenote, waar er aan dat spul geraakt kan worden. Goesting is koop. De prijzen staan zelfs op het Internet. BPost levert zelfs aan huis….

    Allez, nu de BDWërs eindelijk de zaken beginnen kordater aan te pakken (waar ze dat kunnen of mogen) komt er misschien wat … schot in de zaak. In (de jammer genoeg geweigerde) coalitie met die van het Vlaams Belang zou alles veel vlugger kunnen gegaan zijn! Maar ja, de namaak is nooit zo goed als het origineel! In de Regering Michel van ’t is e bikke e Vloms, gingen, zo zegt men, de ‘communautaire problemen’ voor de duur van legislatuur ‘in de frigo’. Maar men vergiste zich van vakje. Het werd de diepvries, en iedereen weet dat na een bepaalde tijd, dat er dan niets meer daarvan op tafel kan komen. Wegens alleen nog goed voor de vuilbak.

     

    Maar moest ‘de handel’ vrij en onbeperkt zijn, met winkeliers die streng en gedisciplineerd in het gelid lopen, zouden zaken als in Orlando veel vlugger… beklonken en ‘abgeschossen’ geweest zijn. Met als gevolg, dat de nagalm van de islamgekte als door een kogelvrij vest, ook veel vlugger zou afgeweerd zijn.

    *

    (Get) Digitalia

    *

    *

    22-06-2016, 08:48 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    21-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3490

    9/1948 * - -Professor Giovanni Sartori, een Florentijn van 91 (bijna 92) jaar: de illusie voorbij,– de EU SSR ontmaskerd

    ***

    Dinsdag 21 juni 2016

    Rozenmaand

    Zomerzonnewende

    Zon 5u29-22u00

    H Aloïs Gonzaga, patroon van de jeugd

    *

    De Langste Dag….

    *

    *

    *

    *

    Toch even verduidelijken. Met de afkorting EU SSR is op deze Blog bedoeld de

    SS v/d Europese Bananen Republiek.

    *

    Voilà. Nu dit misverstand is opgeruimd, kunnen we verder.

    Onderstaande bijdrage, binnengewaaid ten huize Digitalia begin dit jaar O.H. 2016, was op een warm plekje dicht tegen mijn hart blijven plakken, omdat het inderdaad heel zwaar op den maag was blijven liggen. Ik vroeg mij af, of de tere zieltjes van mijn lezers dit dubbelloops kanonschot wel zouden kunnen verdragen. Daar stonden namelijk zaken en feiten die ik liever wat meer ‘omfloerst’ had willen brengen. Wetende dat in ieder geval een goed verstaander genoeg heeft aan een half woord. Eerste voltreffer: de onnutte verheerlijking van de wreedaardige islam (zonder hoofdletter). Tweede voltreffer: de EU kwibus-affaire, nog voor de conceptie, al een doodgeboren kind.

    Moeilijk, mensen! Moeilijk dat dat was. Maar de Florentijnse Professor demonteerde deze rebus, net alsof het om een verhaal was over 1 Florentijnse Nachten: even simpel als de Liefde.

    Vandaag herlas ik toevallig in totaal andere omstandigheden, de laatste zin ervan, namelijk hoe het met de islam bij ons zal aflopen. Als U nu direct de laatste zin van onderstaand interview zou willen lezen, dan begrijpt U zonder meer wat ik bedoel.

    We zijn namelijk inderdaad wereldwijd zo ver, dat gefrustreerde ‘martelaars’ zichzelf opblazen om zoveel mogelijk van hun gastheren te kunnen doden. Een illusie de waanzin voorbij!

    Over de EU SSR maak ik hier geen woorden meer vuil. Wie blijft er nu met welgevallen op staan gapen, als 28 gekken samen monstertjes maken?

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    “Wij zijn door een ramp getroffen, want wij hadden de illusie dat wij de islam konden aanpassen”

    *

    Door: Hans den Hollander

     

    Luigi Masseroni interviewt Professor Giovanni Sartori, een Florentijn van 91 (bijna 92) jaar, die als een der grootste experts van de internationale politieke wetenschap beschouwd wordt en die al jaren een aandachtig waarnemer is van de hedendaagse hoofdthema’s: islam en Europa.

    Luigi Mascheroni:

    Professor, hier wordt met onze toekomst gespeeld.

     

    Giovanni Sartori:

    «Hierover worden veel domme dingen gezegd».

    In Frankrijk beginnen linkse intellectuelen hierover als een rechtervleugel te praten. Ze zeggen dat het multiculturalisme mislukt is, dat de migratiestromen uit de moslimse landen onhoudbaar zijn, dat de islam zich niet met het democratische Europa kan assimileren …

    «Dat zijn dingen die ik al tientallen jaren zeg».

    Praat u nu zoals de rechtervleugel?

    «Rechts of links maakt mij niets uit, wat mij interesseert is het gezond verstand. Ik praat uit ervaring want ik bestudeer deze dingen al jarenlang omdat ik de politieke, ethische en economische systemen tracht te begrijpen die de betrekkingen tussen islam en Europa regelen, om oplossingen voor te stellen voor de ramp waarin wij terechtgekomen zijn».

    Welke ramp?

    «Onszelf wijs maken dat men een grote moslimse gemeenschap die trouw is aan een theocratisch monotheïsme dat geen politieke naast de religieuze macht aanvaardt, vreedzaam kan integreren met de westelijke democratische samenleving. Door dit misverstand is de oorlog waarin wij ons bevinden losgebarsten».

     

    Waarom?

    «Omdat de islam die in de laatste twintig-dertig jaar hevig ontwaakt is – opgezweept en klaar om los te barsten, door nieuwe en steeds gevaarlijkere technologieën bijgestaan – is het een islam die niet in staat is om zich te ontwikkelen. Het is een theocratisch monotheïsme dat bij onze middeleeuwen is blijven stilstaan. En het is een islam die met het westelijke monotheïsme onverenigbaar is. Gedurende lange tijd, vanaf de strijd om Wenen en daarna, hebben deze twee realiteiten elkaar genegeerd. Nu zijn zij weer in botsing gekomen».

    Waarom kunnen zij niet samenleven?

    «Omdat de vrije samenlevingen, zoals het Westen, op democratie gebaseerd zijn, d.w.z. op de volkssoevereiniteit. De islam daarentegen baseert zich op de soevereiniteit van Allah. En als de islamieten dit principe in de westelijke landen willen toepassen, is het conflict onvermijdelijk». Zegt u dat de integratie voor de moslim onmogelijk is?

     

    «Ik zeg dat vanaf 630 na Chr. de geschiedenis geen gevallen vermeldt waarin de integratie van islamieten binnen de niet islamitische samenleving geslaagd is. Denk maar aan India en Indonesië».

    Dus als in hun islamitische landen de muzelmannen onder de soevereiniteit van Allah leven, gaat alles goed, maar als …

     

    «… maar als de immigrant bij ons aankomt en dit principe blijft aanvaarden en onze ethisch-politieke waarden blijft weigeren, dan betekent dit dat hij nooit zal kunnen integreren. In Engeland en Frankrijk vinden wij dan ook een derde generatie jonge islamieten die fanatieker en kwaadaardiger zijn dan ooit».

    Maar het multiculturalisme…

    «Wat is het multiculturalisme? Wat betekent het? Het multiculturalisme bestaat niet. De linkervleugel die met het woord multiculturalisme zwaait, weet niet wat de islam is en volgt domme ideeën. U moet er maar eens over nadenken. De chinezen, blijven chinezen ook na tweeduizend jaar en leven rustig met hun tradities en gebruiken in onze steden. Zo ook de Joden. Maar de muslims niet. In het privéleven kunnen en moeten zij hun eigen religie blijven belijden, maar in het politieke leven moeten zij onze regels over de volkssoevereiniteit accepteren, anders moeten zij weggaan».

    Als een conservatief van links u zou horen, zou hij u voor een xenofoob houden.

    «De linkervleugel is schandalig. Het heeft de moed niet om het probleem aan te pakken. Het heeft zijn ideologie verloren en om zijn mooie progressieve figuur te slaan klampt men zich vast aan de funeste zaak van de deuren die voor iedereen openstaan. Solidariteit is goed. Maar het is niet voldoende».

    Wat is er nodig?

    «Regels. De immigratie naar Europa heeft onhoudbare aantallen. Wie er ook binnenkomt, moet een visum hebben, regulaire documenten en een identiteit die zeker is. Wie illegaal in een land woont, moet uitgewezen worden. En wie blijft mag geen kiesrecht hebben, anders stichten de islamieten een politieke partij en krijgen met hun verschrikkelijke geboortecijfers de absolute meerderheid. En wij moeten dan onder de wet van Allah leven. Ik heb dertig jaar in de USA gewoond. Ik had alle rechten, behalve het kiesrecht. En het ging mij uitstekend».

    En het massale aan land gaan van de immigranten voor onze kusten?

    «Elke noodtoestand heeft verschillende crisisstadia. Wij zijn nu aan het laatste, het oorlogsstadium – wij zijn de belaagden, laat dat duidelijk zijn – en in de oorlog verdedigt men zich met alle wapens die ter beschikking staan, vanaf de drones tot het torpederen».

    Wat zegt u?

    «Ik zeg dat in het oorlogsstadium men de territoriale wateren niet respecteert. Men stuurt vliegtuigen naar de Libische kusten en men brengt de schuitjes tot zinken voordat ze vertrekken. Uiteraard zonder de mensen erin. Dat is het enige afschrikkingsmiddel tegen de bestorming van Europa. Twee tot drie zinkingen en ze zien ervan af. En om Europa binnen te komen zullen ze andere wegen moeten zoeken die gemakkelijker te controleren zijn».

    Als één van die intellectuelen volgens wie de schuld altijd bij het Westen ligt u zou horen …

    «Domme intellectuelen en zelfverminkers zijn het. Ik weet ook dat de Inquisitie iets afschuwelijks was. Maar die fase van het fanatisme heeft het westen al eeuwenlang achterhaald. De islam niet. De islam heeft geen evolutiecapaciteit. Het is en zal altijd zijn wat het tien eeuwen geleden was. Het is een onbeweeglijke wereld die nooit in de industriële samenleving binnengedrongen is. Zelfs de rijkste landen, zoals Saoedi-Arabië niet. Zij hebben petroleum en heel erg veel geld, maar ze fabriceren niets en kopen van buiten af ieder eindproduct. Het symbool van hun beschaving is dan ook niet de industrie, maar de markt, de soek».

    Men zegt dat het contact tussen verschillende beschavingen een verrijking voor allebei is.

     

    «Als er wederzijds respect is en de wil om samen te leven, dan wel. Anders is er geen verrijking maar oorlog. Een oorlog waarin het machtigste wapen het demografische is, dat geheel in hun voordeel is».

    En wat doet Europa?

    «Europa bestaat niet. Men heeft nog nooit een dwazer politiek bouwwerk gezien dan dit Europa. Het is een monster. Het is zelfs niet in staat om de immigratie te stoppen van mensen die voor tien procent van de Europese arbeidskosten werken en de economie van het vasteland verwoesten. Dit is mijn Europa niet».

    Wat is uw Europa dan wel?

    «Een confederaal Europa, dat slechts uit de eerste zes/zeven lidstaten bestaat, wier president tevens het hoofd van de Europese Bank moet zijn zodat hij zowel de politieke als de financieel-economische macht in handen heeft, en een enkel Hooggerechtshof, zoals in de USA. Het Europa van Brussel met 28 landen en 28 verschillende talen is een dode entiteit. Een Europa dat zich wil uitbreiden tot aan de Ukraine…. Belachelijk. Het kan zichzelf niet eens verdedigen tegen het islamitische fanatisme».

    Hoe zal het met de islam aflopen?

    «Als wij de mens-bom bereikt hebben, de martelaar voor het geloof die zich tussen de burgers laat ontploffen, dan betekent dat dat het conflict zijn hoogste graad bereikt zal hebben».

    *

    *

    Zondagmiddag hoorde ik op de TeeVee een NV-A minister openlijk verklaren dat er een einde moest komen aan het systeem waarbij de RVA werklozen aanvaardt en uitbetaalt, die zichzelf via Internet inschrijven. Was daar dan geen controle op, vroeg men zich af. Antwoord: de RVA heeft geen enkel controle-recht. De Wet is zo gemaakt, later zouden er wel ‘uitvoeringsbesluiten‘ komen. Maar die zijn er lekker nog altijd niet.

     

    Ik hoop verkeerd te hebben verstaan. ‘Dop’ zoals oorspronkelijk georganiseerd; is al lang afgeschaft. Zo weet ik uit ervaring toch een paar onmogelijke zaken aan te stippen. Een steuntrekkende werkloze die in Turkije woont en daar een zelfstandige horecazaak uitbaat, vliegt periodisch kort heen en weer naar… Mouscron, om zich te tonen bij haar syndicaat. Ze profiteert van de gelegenheid om een check-up bij al haar dokters te doen.

    Tweede geval. Mijn tuinhulpje, jaren geleden, laatste jaars houtbewerking, vertelde van zijn Turkse schoolvriendjes in Gent, dat die meestal allemaal ‘broertjes’ in Turkije hadden die daar kindergeld kregen als ‘eigen kinderen’, maar dat ze dat alleen op papier waren. Dubbel kiendjesgeld trekken voor buurmans kinderoren, heette dat. Nu zijn die kinderen van toen ook volwassen geworden en de cirkel kiendjes maken en dubbel kiendjesgeld trekken, gaat nog altijd door.

    Radicaal anders gaat het er in Italië aan toe. ’n Jonge Poolse moeder verlaat dievelings hun sociaal flatje om met de 2 kinderen naar Polen te vluchten. De man, Napolitano, zoekt hen enkele dagen, en verdwijnt dan, even spoorloos. Uitgeweken naar Engeland, zegt men. Waarop de Gemeente na 14 dagen de leegstaande flat vaststelt en die meteen doorspeelt naar andere hulpbehoevenden. Redenering: wie geld heeft om 14 dagen op verlof te gaan, heeft als sukkelaar geen hulp meer nodig.

    *

    En wie denkt U, heeft al die Wetten, Wetjes en achterpoortjes gemaakt? Wie heeft het ‘gaan doppen’ afgeschaft?

    Over de controle op de vliegvelden? Welke ‘werkloze’ kan zich zo maar zonder de minste controle over zijn achtergronden per vliegtuig of cruiseboot verplaatsen? Een klein chip op de identiteitskaart zou dergelijke misbruiken onmogelijk maken. Waarbij dient te worden aangestipt, dat vingerafdrukken ook zeer nuttig zouden zijn.

    Anders gezegd: werklozen moeten 24/24 en 7/7 bewijzen dat ze werk zoeken. Op straffe van levenslange uitsluiting. Drommen jonge kinderen in huis? Moet altijd onaangekondigd kunnen gecontroleerd worden. Ook op straffe van levenslange uitsluiting.

    Want de SDërs van de laatste 50 jaar (Sossen en Tsjeven) hebben in die sectoren gezorgd voor wildgroei, die heel onze Sociale Zekerheid heeft leeggezogen. Er moeten wel niet méér controleurs komen, maar de straffen moeten strenger.

    Net als bij de islam-terreurdreigingen: de straffen moeten aan de ribben plakken. Gevolgd door uitwijzing van de hele clan.

    *

    (Get) Digitalia

    *

    *

    21-06-2016, 20:25 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3489

    6/926 * - Santa Lucia & Advocate Virginia Raggi van M 5 Stelle succes in Rome (1)– Cassia Rome-Siena met weiden als wiegende zeeën (2) - Over het EK der koloniale waarden (6) - – Lucas VDR kan ’n 2de Wilders worden (6)

    *

    *

    *

    *

    Ik serveer, om dit stukje te beginnen, een opgewekt liefdeslied als stemmingsmuziek bij nog maar eens een poot van dit wangedrocht à la Juncker uitgedraaid, door de Burgemeestersverkiezingen hierin Italië, om er de moed in te blazen.

    https://youtu.be/rgtRQPTsLFU

    *

    En dan gaan we daar. De café-komiek, Beppe Grillo, nog maar eens ‘n ‘populist’ genoemd vanwege zijn succes bij het volk (!) is er de uitvinder van. ‘n Nieuwe soort Mussolini-achtigen, zeggen zijn tegenstrevers, hoogst waarschijnlijk uit penisnijd vanwege de groeiende aanhang bij de Italiaanse Schonen. Zodanig dat er zelfs een vurige aanbidster van hem, een 37-jarige Advocate, gisteren in Rome tot eerste vrouwelijke burgemeester-ster is gekozen.

    Dat is natuurlijk geen wereldnieuws van hetzelfde kaliber als de Brexit Si/No die deze week donderdag uit de bus zal vallen. Maar het knaagt evengoed aan de fundamenten van de Vesting Europa.

    Enfin, Italia is voor ons al vele jaren lang wel degelijk het land geworden van weiden als wiegende zeeën die groenen langs stroom en rivier (moet U maar eens komen nagaan op de cassia, de vroegere heirweg van Rome naar het Noorden, in de omgeving van Siena): U ziet er zelfs de vele welige velden en wouden of vlakten der heide vol rust uit onze kindertijd. Alles fel bekroond door golvende heuvels en plaatsjes met nostalgische namen die aan de geur van heiligheid doen denken.

    Het is zelfs zo erg, dat we er op de lange duur een stukje Vlaanderen beginnen in te zien. Hier vredige dorpjes, daar steden, die rijzen met torens vol zwier.

    En inderdaad, ook hier roert entwat. Want het ‘Nieuw Proletariaat’ slaat hier niet meer aan, dat ziet U aan het verminderend ‘electoraat’. Waarbij ik dan automatisch denk aan Lucas Vander Taelen waarover ik het hier al had, die nu al een heel tijdeke ‘de dwalingen zijns weegs’ heeft ingezien. Commentaar geven is goed, Lucaske, het is de goede weg. Maar het is slechts een schuchter begin. Nu nog, net als die Beppe Grillo hier, de daad bij het woord voegen.

    Want er is werk aan de winkel. Ook Brussel (weet U nog, die stad daar ergens in Vlaanderen die bijna helemaal is ingepalmd door de Franscouillons) verdient een soort maagdelijke Virginia Raggi die de teugels houdt met vaste hand. Maak er, naar het idee van Jan Jambon d’Ardennes, een eengemaakte stad van die het Oude Rome als Leider van de Wereld kan opvolgen.

    Bedenk daarbij dat deelnemen belangrijker is dan winnen.

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    Rome kiest Virginia Raggi tot eerste vrouwelijke burgemeester

    *

    Virginia Raggi, de kandidate van de oppositiepartij Movimento Cinque Stelle (M5S), is gisterenavond in de tweede ronde van plaatselijke verkiezingen in Italië verkozen tot eerste vrouwelijke burgemeester van Rome. Dat blijkt uit exitpolls, die de 37-jarige advocate allemaal uitroepen tot winnaar met meer dan 60 procent van de stemmen.

     

    Raggi wint dus met een grote voorsprong van Roberto Giachetti, haar tegenstander van de centrumlinkse Partito Democratico (PD) van premier Matteo Renzi. Giachetti heeft ondertussen, iets voor middernacht, zijn nederlaag toegegeven. "Ik ben verantwoordelijk voor deze nederlaag", zei hij in een toespraak. "Het is duidelijk dat Rome een burgemeester zal hebben van de Movimento Cinque Stelle, die Virginia Raggi zal heten."

     

    In de eerste ronde haalde Raggi 35 procent van de stemmen, terwijl Giachetti 24 procent van de stemmen verzamelde.

     

    Beppe Grillo

    De populistische M5S is de grote winnaar van de verkiezingen in 126 gemeenten in Italië, ten koste van de PD, voor wie de verkiezingen een belangrijke test waren. De M5S van komiek Beppe Grillo staat bekend om haar eurosceptische en tegen de traditionele partijen gerichte discours.

     

    Volgens exitpolls wint de Vijfsterrenbeweging ook verrassend in Turijn, terwijl de PD-kandidaat volgens sommige peilingen zou winnen in Milaan. In Bologna, een historisch bolwerk van links, zou PD de burgemeesterssjerp eveneens behouden, terwijl de partij niet eens in de tweede ronde belandde in Napels, waar uittredend burgemeester Luigi de Magistris, een atypische linkse kandidaat en een grote vijand van premier Renzi, met een ruime voorsprong werd herverkozen.

    *

    *

    Het Europa van de Oude Gewaden loopt op zijn einde. En we moeten ook af van de poging om die Oude Gewaden te zien vervangen worden door woestijnkledij.

    Landen als Noorwegen en Zwitserland moeten en zullen navolging vinden in Schotland, Catalonië, Baskenland, Vlaanderen, allemaal ‘deelgebieden’ van de kunstmatige constructies die bedacht werden door de machthebbers uit de jaren 1800, de oud-kolonisatoren voor wie wij nu de rekening in hun plaats worden voorgelegd. Zij hebben in al hun Overzeese Gebieden gespeeld en verloren, waardoor ze hun mandaatgebieden hebben moeten verlaten als een hond die wegvlucht van zijn stront.

    Kijkt U maar naar de spelers op het voetbalveld bij de Europese kampioenschappen: de ploegen die alleen uit blanken bestaan, zijn de Noordelijke Europese landen. Met Spanje en Italië als de spreekwoordelijke uitzonderingen die de regel bevestigen. Bedenk daarbij dat het meteen ook twee landen zijn die aan den lijve ‘ervaringen’ zat zijn van gekleurde indringers.

    *

    Oei Oei! Heb ik daar ineens veel te veel tegendraads geschreven. Daar is het nog veel te vroeg voor. Want, net als Lucas Vander Taelen, zal ik weer uitgemaakt worden voor ‘Blokker’. Ik, die namelijk nog niet één duimspijker bij Blokker heb gekocht!

    (Get) Digitalia

    *

    *

    21-06-2016, 13:02 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!