MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    29-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3330

    *

    *

    Merkel ter ere: somtijds is het beter….

    To make a piss as to miss a kiss….

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    De volledige tekst van de titel hierboven luidt eigenlijk:

    De profundis clamavi ad te, Domine

    Domine exaudi vocem meam.

    Dat ondergetekende hiermee geleerd wil doen, of katholieker wil zijn dan de Paus van Rome, is larie en apekool. Het is gewoon na-aperij van het doen en laten van BDW, de Antwerpse thuisWever die tegenover het Vlaams Belang het licht van de zon loochent. Wel bekome het hem. Zodanig dat hij binnenkort dergelijke Latijnse teksten door gebrek aan volgelingen, in gewoon Vlaams zal moeten reciteren. Namelijk:

    Uit de diepten aanroep ik U, O Heer,

    Heer, wil toch mijn stem aanhoren.

    - Anders moet ik mij versmoren….

    *

    Vandaag is deze klaag-Selor! inspiratie echter nog voorbehouden aan de Spa-drinkers Aller Landen, die verenigd in allerlei duistere zaakjes rondom de Koran, over de hele wereld, druk doende zijn deze om zeep te helpen.

    In ’t Fransoos zou dat iets zijn in de zin van ‘Changer en poudre de savon le monde entier’ – ‘Ora pro nobis’

    Serlor! Hieronder een stukje proza voor een oude Rode Ego-Liefde waarmee ik gelukkig heel mijn leven nooit enige relatie heb gehad. Heb gewoon in plaats daarvan, moeten knocken om door het leven te gaan.

    Selor, heet dat ding en voor zover mijn (kleine) taalkennis reikt, heeft dat iets te zien met ‘selecter’ en ‘Or’ (goud) wat dus staat voor de Coburger ambtenarij zoals deze al 186 jaar ronddraait: Selor: U weet wel: pour les flamands la même chose. Slinkx, Sluiks en Slim, dat laatste vooral voor Eigen Gewin. Links lullen, maar rechts zakken vullen…. Selecter l’Or parmi le brol. Het klinkt Prins Karel-achtig die na zijn regentschap heel het Coburg-zootje als ‘le brol’ aanprees.

    Goed gezien van den Arbiter, zullen we maar zeggen.

    Maak U niet nodeloos ongerust: er zijn hiervoor geen tastbare bewijzen. Er is alleen het buikgevoel dat ook moet geheerst hebben bij de achtbare collegae, de Grote Jongens van KPMG.

    Of, zou dit, hun expertise-verslag, eerder wijzen op een mentaliteitswijziging, nu de Staatsdragende Partij die de NV-A denkt geworden te zijn, de hete adem in de nek voelt van het onwrikbare Vlaams Belang?

    Het antwoord op deze vraag ligt, zoals gewoonlijk, gewoon besloten in de vraagstelling. De peilingen liegen er niet om.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

    Bedrijf dat ambtenaren aanwerft is een zootje

    29-04-16, 06.12u - Bron: Belga

    *

    *

    Selor, de dienst die overheidspersoneel rekruteert, draait vierkant. Dat schrijft Le Soir vandaag. Selectieprocedures deugen niet, er wordt geknoeid met aanbestedingen en sommigen tekenen er hun eigen onkostennota's.

    Uit een doorlichting van auditkantoor KPMG blijkt dat vooral de selectieprocessen mankementen vertonen. Selor probeert zo veel mogelijk dossiers te verwerken, in plaats van op een kwalitatieve manier op zoek te gaan naar de beste kandidaat. Het resultaat is een ondoorzichtige selectieprocedure.

    Daarnaast gaat Selor ook niet correct om met de bevordering en benoeming van eigen personeel, en past zo zelf de regels rond promotie in overheidsdiensten niet toe. Ook de regels rond goed bestuur worden niet altijd nageleefd, bijvoorbeeld als het gaat over publieke aanbestedingen. Ook mogen sommige werknemers zelf hun onkostennota's goedkeuren.

    Algemene cultuur

    "Wij verdenken de mensen bij Selor zeker niet van slechte wil", klinkt het op het kabinet-Vandeput. "Het probleem zit hem in de algemene cultuur bij Selor. De resultaten van deze audit zijn ontluisterend. We nemen dit zeer ernstig en zullen maatregelen nemen om de werkpunten aan te pakken."

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Over het Slinkxe ‘Staatsmanschap’ (gedeelde verantwoordelijkheid Tsjeven & Sossen) werd ik deze morgen op mijn paard geholpen door Collega http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    die op zijn eigen onnavolgbare directe stijl, de planeet leest van ElectraWinds en van de SPër Johan Van de la liere , thans veilig geland op het goed betaald burgemeesterszitje van ’t Stad Oostende, en van zijn lieve Dienares, de gezegde Freya met de mooie benen.

    Maar U moet niet alles geloven wat de mensen zeggen.

    Bij Guvaal wordt wel uit de doeken gedaan wat zij met haar twee uitstekende punten gerealiseerd heeft, namelijk het roekeloos langs deuren en vensters buitengooien van maar liefst 2,3 miljard Euro belastinggeld om de failliete steenkoolcentrale van Langerlo (Limburg) die in Duitse handen is, eventueel verder te laten draaien. Het personeel (waarschijnlijk Rode Kiezers?) is, in afwachting dat de zaak ooit weer opstart, daar al jaren doorbetaald om thuis te zitten. Zo niet, dan was Langerlo al lang Hongerlo geworden…

    Weet U: zijn knoeiers van beroeps-politici dan nooit verantwoordelijk voor hun daden? Potje breek, potje betaal: nee neen, dat telt alleen voor de gewone burger en nog meest voor zelfstandige ondernemers!

    Als Socialisten nooit op het appèl moeten komen voor hun misdaden, dan is dat eerder een punt op de parlementaire Dagorde, dan het vervroegd pensioen op 52 jaar goedkeuren van de parlementariërs, die aldus voor hetzelfde geld Rechter en Partij spelen in hun eigen bollewinkel.

    Eenmaal dat soort verantwoordelijkheid in een Wet zou gegoten worden, zou dat de poort wijd openzetten om de pietrol-marchands in de rijke Islam landen verantwoordelijk te stellen voor de aanslagen van hun vooruit gestuurde aanvalstroepen. Denk daarbij een klein beetje aan de miljoenenschade bij de aanslagen van 22/3 waarvoor wij, Vlamingen, weer zullen mogen opdraven.

    Zo zou het Internationaal Strafhof van Den Haag tenminste wat om handen krijgen om zich niet verder met beuzelarijen onledig te moeten houden….

    Om af te ronden: Digitalia is werkelijk te oud geworden om als wraakengel verkleed zijn ros te bestijgen in vol harnas, om gewapend met lans, pijl en boog, ten strijde te trekken tegen al het onrecht in de wereld. Het enige dat nog lukt, is dit klavier martelen, om zoveel mogelijk blikken in de juiste richting te krijgen. ‘Zie, ’t Oosten bloeit en straalt van morgen pracht ’….

    Nach jedem Dezember, kommt wieder ein Mai…

    Nog maar twee keer slapen, en z’is er weer, die blijde Mei, de maand der bloemen…

    PS

    Selor: die lui presteren het om op hun website ‘Pro Diversity’ te zetten. Zie afbeelding. Alleen al dat gezegde was voor mij de vlag die de lading dekte. Er had alleen nog moeten bijstaan: ‘Vivat l’Integration’ – ‘Hoera voor de Integratie’ Of de Rode Vuist, met een Rode Roos daarin.

    Domine exaudi vocem meam…. Want voor het overige ben ik van mening dat niet Carthago, maar Mekka èn Ankara gelijktijdig moeten vernietigd worden.

     

    *

    *










    29-04-2016, 17:30 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3329

    ***

    Vrijdag 29 april 2016

    Zon 6u20-21u01

    H Catharina van Siëna

    Met Sint-Katarina heeft elk hout wortel

    *

    H. Catharina van Siena:

    Siena, een prachtig Middeleeuws aandoende stad, op een uurtje rijden van bij ons, is regelmatig het reisdoel voor een dagje duiken in de geheimenissen van het verleden. Alleen al de vele stadspoorten zijn een bezienswaardigheid op zich. Vroeger dienden zij in het dagelijks leven niet alleen om de burgers te beschermen, als ’s nachts die poorten gesloten en bewaakt werden. Ze dienden ook om de vijandelijke aanvallen buiten de stadsmuren te houden. Zodat er kon gepraat worden…

    *

    Waarom ik speciaal op die voorvaderlijke bescherming terugkeer is omdat die straks als vanouds broodnodig zullen zijn om de inwoners te beschermen tegen aanslagen en dodelijke raids van het Koran minnend gespuis der springstofminnaars. Dit is geen haat-speech, maar de pure realiteit van elke dag in dit landingsland voor overzeese troepen.

    Die zware stadspoorten voorzien van gekanteelde schiettorens bevinden zich meestal aan de overkant van een diep ravijn waarover een opgetrokken hangbrug bovendien een bijkomend schild voor de toegangspoort vormt.

    JaJa, in Coburgia zijn dat soort beschermingen meestal na de Franse Revolutie afgebroken om plaats te maken voor de instroom van nieuwe progressieve gedachten. Die afbraak mag als symbool gesteld worden, hoofdzakelijk bedoeld om de voorvaderlijke tradities te vervangen….

    In Italië daarentegen hebben die gediend om toeristen te lokken, in afwachting van een later her-gebruik voor het oorspronkelijk doel.

    *

    *

    Als gewezen NAVO-baas uit het bronsgroen eikenhout der Kempische bossen….

    Had de vader van ons Hildeke Claes maar beter zijn poten kunnen thuishouden…..

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    De directe aanleiding voor onderhavige correctie is tweeërlei. Eerst is er de naamdag van deze Heilige (1347-1380) wiens historische verdienste is geweest, dat de Pausen terug naar Rome konden, na hun gedwongen verbanning naar Avignon, weeral eens door het opdringerig expansionisme van Parijs. Het Pausdom stond namelijk in die jaren in hoog aanzien. Belangrijk voor ons, Vlamingen, is trouwens het vaststaand historisch feit, dat daags na de nederlaag van de Franse Koning, Philips le Bel (Sic) op 11 juli 1302 deze heugelijke gebeurtenis per persoonlijke ijlbode werd overgebracht naar het Vaticaan. Waardoor ineens bewezen werd, dat de Vlamingen toen een wereldmacht mochten genoemd worden.

    Over de H. Catharina leest U alles op

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Catharina_van_Siena

    *

    De tweede reden van correctie is de vermelding dat de vroegere NAVO-baas, een zekere Willy Claes van de SP-a, verplicht ontslag diende te nemen na het Agusta-schandaal uit de jaren stilletjes. De hele Socialistische Partij werd toen, met recht en reden, aan de schandpaal genageld wegens smeergeld en verduistering. Niet omdat de feiten gebeurden, maar omdat ze… uitkwamen. Het ging over aanzienlijke bedragen, die ze van deze Italiaanse helicopter-fabrikant hadden opgestreken voor de geforceerde aankoop van dit nutteloos militair speelgoed. Verborgen op zolder bij Claes, de Navo-baas, vond de Politie achteraf een bedrag in cash van 2.000.000 Bef, waarvan betrokkene beweerde dat die daar door zijn vrouw, van wie hij wilde scheiden, in de loop van vele jaren daar in ’t geniep was bijeen gespaard. En de Rechters … geloofden hem.

    Zij geloofden zelfs Louis Tobback, nog altijd de krasse burgemeester van Leuven, de toenmalige Partij Voorzitter, als hij bewees met de partijkas niet gesjoemeld te hebben met de 1.000.000 BEF daar terecht gekomen deel van de buit. Het stond netjes… geboekt in de Partijkas, op twee opeenvolgende data, twee keer 500.000 BEF, als officiële inkomsten met de vermelding ‘Verkoop steunkaarten’.

    Correct geboekt, geen schriftvervaling, besloot daarop de Rechter. En de Socialisten mochten dat geld behouden: er werd zelfs niet eens nagegaan hoe het ‘besteed’ werd.

    Het is trouwens over die ‘Zwarte Kas’ dat de latere partijvoorzitter Vanden Broucke het bevel gaf dat geld ‘te verbranden’…. Een uitdrukking waardoor meteen de ganse Socialistische Partij verbrand leek.

    Waarom onze Hoofdredacteur (die door het onderkruipwerk van Dame Isabelle Albers een vette wedde bij HLN van voor zijne neus weggekaapt ziet) hierop zo uitgebreid op terugkomt? Het antwoord op deze vraag is zeer eenvoudig: omdat de Waarheid haar rechten heeft om blijvend herinnerd te worden. En al zekerlijk niet, omdat de PS-SP op deze blog zo dikwijls de Kop van Jut moet zijn.

    Zie voor deze overstap van Isabelle Albers naar Het Laatste Nieuws, die De Tijd spijtig genoeg veel abonnees zal kosten

    http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/2689508/2016/04/28/Isabel-Albers-algemeen-hoofdredacteur-van-Het-Laatste-Nieuws.dhtml

    *

    *

    DEZE KEER

    GEEN MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    Wil mijn gehakketak rakke-taak op de Sociaal Democraten AUB niet al te veel ten kwade duiden. Aanzie het eerder als een soort ‘friendly fire’….

    Als afsluiter wil ik bij deze alleen nog ere toekennen aan wie ere toekomt. En dat is aan Mevr. Hilde Claes, dochter van, en nog altijd Burgermoeder van Hasselt, de jeneverstad. De appel valt niet ver van de boom, zullen we maar zeggen. Maar het wordt stil gehouden. Daar is immers nog altijd het Poppel Puk Festival, dat veel geld opbrengt bij de Marokaanse vrienden. Want er wordt oogluikend naast de milieu-vervuiling en de geluidsoverlast, veel winst gebeurd uit het overdadig alcohol gebruik, de verkoop van amfetamines, drugs en ander dodelijk spul geduld op de weide, waar dode bomen slechts gerooid worden als er doden vallen. Iets over klachten daarover gehoord? Ik ook niet, want die werden geseponeerd door de sossenvriend-procureur.

    We mogen ook niet vergeten, dat Limburg, dank zij dezelfde Socialisten, er zeer goed voor staat op gebied van aardse voorzieningen, waarvan de wegenbouw en het volksvermaak een grote rol spelen. Waar elders ter wereld kan men fietsend tussen 2 wateroppervlakten op ooghoogte, en van de weidse natuur genieten? In Bokrijk wordt alddus bewezen, dat alleen de menselijke natuur, maar ook de natuur zelf echt wel maakbaar zijn.

    Limburg tenslotte is de habitad van de gewezen Steve Gratis, van wie de loopbaan veel te vroegtijdig eindigde op de bodem van het Albertkanaal.

    Lieve Heer der Rode Vakbondbazen, laat deze laatste gebeurtenis AUB toch geen voorafbeelding zijn voor het uiteindelijk lot der hele Socialistische wereld in Coburgia…

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Om nog maar eens de betreurde Johan Cruyff op te voeren: het nadeel van deze nakende Rode zelfmoord, heb se voordeel doordat de Tjeven van de vroegere CVP (de Criminele Volks Partij), ziek in hetzelfde bedje, zouden kunnen samensmelten in een nieuwe partij: de Sociaal Democraten.

    Het is een idee waarachter ook het Clinton Wife van de ‘Democraten’ staat in Amerika. De symbolen SD staan dus niet voor de ‘Sicherheists Dienst’ zoals bij de Nationaal Socialisten. Hierover zal streng gewaakt worden. Wie SD in die negatieve betekenis voor de on-staat Coburgia uitlegt, riskeert een klacht aan zijn broek wegens laster en eerroof. Waarbij, goed om weten, de Partij zal vertegenwoordigd worden door het Consortium Sven Mary en Strafpleiter Jef Vermassen, Advocaten bij de meest opgemerkte processen van de 21ste Eeuw.

    Dat, wat nu rest van deze twee voornoemde ooit ‘Staatsdragende’ Partijen wegens het succes van Het Vlaams Belang, toenadering tot deze Recht-door-Zee partij zou zoeken, riskeert dezelfde klacht. Deze keer ten bezwarende titel, met Burgerlijke Partijstelling.

    Het moet maar eens gedaan zijn, met publiciteit te maken voor deze extreem-rechtse extremisten die kiezen voor Het Eigen volk Eerst.

     

    *

    *

     

     

     

     

     

     










    29-04-2016, 10:38 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3328

    ***

    Vrijdag 29 april 2016

    Zon 6u20-21u01

    H Catharina van Siëna

    Met Sint-Katarina heeft elk hout wortel

    *

    *

    Als gewezen NAVO-baas uit het bronsgroen eikenhout der Kempische bossen….

    Had de vader van ons Hildeke Claes maar beter zijn poten kunnen thuishouden…..

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Hieronder leest U over hoe Het Westen, de hedendaagse oorlogsstokers voor weer eens een wereldoorlog blijken te zijn. ‘Het Westen’, dat zijn dus wij. We zijn m.a.w. de Nieuwe Hitlers die deze keer hun Heilige Missie tot het bittere einde zullen moeten waarmaken. Met de Muzelmannerij als derde hond die met het been waarvoor gevochten werd, zal gaan weglopen?

    Allen onderweg dus naar onze (lege) kerken om er kaarsjes en schietgebeden te offeren voor de H. Donald uit het verre Land der schietgrage Cowboys.

    Van de woede der Noor Muzelmannen, verlos ons Heer (*). Heilige Vladimir, B.V.O. En laat de hete soep nu maar opgediend worden!

    *

    (*) Het beduimeld kerkboekje van mijn Oma langs moeders kant, dat ik als 7-jarige – ongeriefd van woorden - ooit na haar dood langdurig onder ogen kreeg, had die Noormannen-vrijspraak als laatste in de Litanie van Alle Heiligen. Half ingedut zat het mens op hoge leeftijd naast de kachel daaruit luidop te mummelen, terwijl ik naast haar op haar voetbankje telkens diende te antwoorden, ofwel ‘Bid voor ons’, ofwel, ‘Verhoor ons Heer’. Dat duurde zo van vroeg in de vooravond, tot het buiten donker werd, en de pietrollamp moest worden ontstoken.

    Oer stom en oervervelend, dat wel. Maar het heeft gewerkt. Oma stierf vredig in haar slaap en van de Noormannen hebben we nooit nog iets gehoord of gezien. Elodie Putteman, was haar naam. - R.I.P. - ZIJ rustte in vrede….

    Waarmee meteen bewezen is, dat bidden helpt. Vooral als de politieke diplomatie het heeft laten afweten…..

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    GEPLUKT BIJ

    http://xandernieuws.punt.nl/

    *

    NAVO intensiveert voorbereidingen voor grote oorlog tegen Syrië

    *

    Westerse-islamitische coalitie blijft toewerken naar militaire confrontatie met Rusland – Amerikaanse generaal en kandidaat voor opperbevel van NAVO waarschuwt dat voortaan op passerende Russische vliegtuigen kan worden geschoten.
    Als voorbereiding voor het toekomstige nieuwe oostfront tegen Rusland werden deze week de eerste Amerikaanse F-22 Raptor ‘stealth’ gevechtsvliegtuigen in Roemenië gestationeerd.

    De nauwe samenwerking tussen de EU en Turkije –alhoewel er van samenwerking nauwelijks kan worden gesproken, omdat tal van bronnen bevestigen dat de Turken vrijwel niet één afspraak nakomen- is er niet enkel om de migrantencrisis te lijf te gaan. Sterker nog: het voornaamste doel is het veroorzaken van een grote oorlog tegen Syrië, iets waar de Turkse dictator Erdogan al jaren op uit is, zoals onze lezers weten. De NAVO werkt hier volop aan mee: zo gaan nota de Duitsers een permanente militaire vliegbasis in Turkije bouwen, en plaatsen de Amerikanen mobiele raketlanceerinstallaties langs de Syrische grens (3). Zoiets doe je niet als je daadwerkelijk van plan bent om de burgeroorlog vreedzaam op te lossen.

    Onderzoeksjournalist Peter Orzechowski noemt de intensieve voorbereidingen van de NAVO voor oorlog tegen Syrië ‘plan B’, maar zeker gezien de ontwikkelingen van de afgelopen twee, drie jaar zijn wij van mening dat die ‘hete’ oorlog van meet af aan plan A is geweest, en de recente vredesconferentie enkel bedoeld was om het Westerse publiek zand in de ogen te strooien, zodat later de grootste bondgenoot van de Syrische president Assad, Rusland, de schuld kan worden gegeven.

    Duitse militaire opbouw in Turkije

    Obama eiste eergisteren van Merkel dat Duitsland zich militair meer inspant om Oost Europa te ‘beschermen’ tegen Rusland. Prompt stuurt Berlijn zo’n 5500 soldaten naar het toekomstige nieuwe oostfront. Tevens wordt er 65 miljoen euro uitgetrokken voor de bouw van een permanente standplaats voor Tornado jachtbommenwerpers en Airbus tankvliegtuigen op de Turkse NAVO-luchtmachtbasis Incirlik, en voeren beide landen onderhandelingen over de langdurige stationering van Duitse troepen in Turkije.

    Duitse Tornado’s voeren vanaf Incirlik al enige maanden verkenningsvluchten uit in de regio, waarmee de bommenwerpers van de Westerse-islamitische coalitie naar hun doelwitten worden geholpen. ‘De Bundeswehr rekent dus met een blijvende inzet in Syrië en Irak. Maar waarom?’ vraagt Orzechowski zich retorisch af, om vervolgens meteen het antwoord te geven: de Duitse militaire opbouw in het Midden Oosten is onderdeel van ‘plan B’, oftewel het echte plan A, als een vreedzame oplossing voor Syrië –naar onze mening met opzet- alsnog zal falen.

    Nog meer steun voor islamitische terreurgroepen

    Plan A is overigens al lang in werking getreden met het bewapenen van de vele door Turkije , Saudi Arabië en de CIA gesteunde, gefinancierde en bewapende islamitische terreurgroepen in Syrië –waaronder het aan Al-Qaeda verbonden Al-Nusra-, die onlangs zelfs de beschikking kregen over moderne, vanaf de schouder afgevuurde Amerikaanse luchtdoelraketten. Daarmee werd vermoedelijk al minstens één Russisch toestel neergeschoten.

    Naast het ondersteunen van jihadgroepen – onder andere door het smokkelen, kopen en verkopen van door ISIS gestolen ruwe olie - voert het Turkse leger steeds meer agressieve acties uit in Syrië, alles onder het voorwendsel van de ‘oorlog tegen ISIS’. De Turkse artillerie beschiet regelmatig doelen van het Syrische regeringsleger in de provincie Aleppo. Ondertussen stuurt Ankara steeds meer tanks naar de Syrische grens. Het rebellenoffensief in Aleppo zou niet mogelijk zijn zonder de militaire steun van Turkije, aangezien de terreurgroepen feitelijk al een maand geleden werden verslagen, en enkel om die reden instemden met een wapenstilstand.

    Mocht plan A, een grote oorlog tegen Syrië, al eerder dan 2017 van start gaan, dan hebben de Amerikanen alvast enkele enorme B-52 bommenwerpers in de regio actief, die dan vooral de Syrische regeringstroepen zullen gaan bombarderen. President Assad zal in dat geval opnieuw de hulp van Rusland kunnen vragen.

    Oorlog met Rusland

    En daarmee zullen de VS, de NAVO en de door Turkije en Saudi Arabië aangevoerde Islamitische Coalitie eindelijk hebben wat ze willen, namelijk een militaire confrontatie met de Russen, die dan zo goed als zeker op een ‘full blown’ oorlog met Rusland zal uitlopen. (1)

    De Westerse plannenmakers zullen er alles aan blijjven doen om het Kremlin de schuld te geven, reden waarom de Russen al tijden voortdurend worden geprovoceerd. De Amerikaanse generaal Curtis ‘Mike’ Scaparotti, Obama’s beoogde nieuwe opperbevelhebber van de NAVO en de Amerikaanse troepen in Europa, pleit er zelfs voor om de volgende keer dat Russische vliegtuigen te dicht bij Amerikaanse schepen en vliegtuigen komen, het vuur te openen (2). Tevens werden deze week de eerste Amerikaanse F-22 Raptor ‘stealth’ gevechtsvliegtuigen in Roemenië gestationeerd (4).

    Hoe voorkomen dat Europa voor 3e keer in puin wordt gelegd?

    Dat Europa bij een nieuwe grote oorlog voor de derde keer in de as zal worden gelegd, lijkt de plannenmakers in Washington en Brussel nauwelijks een zorg te zijn. Sterker nog: dat lijkt juist de bedoeling, al is het om verschillende redenen. De Amerikanen hopen zo hun Europese economische concurrent voor zeer lange tijd uit te schakelen, en de eurocraten hopen op de puinhopen van het oude Europa hun lang gedroomde Superstaat te kunnen bouwen.

    Kan deze afschrikwekkende toekomst nog voorkomen worden? Ja, maar daar is op zijn best nog maar weinig tijd voor. De Europese en Amerikaanse burgers dienen dan het heft weer in eigen handen te nemen en andere leiders aan te stellen, die breken met de agressieve Amerikaanse oorlogskoers en de coalitie met de islam, de in dit kader in gang gezette islamisering van ons continent een halt toeroepen en omkeren, en juist toenadering tot en samenwerking met Rusland zoeken. Mogelijk dat de Derde Wereldoorlog dan nog kan worden voorkomen.

     Xander

    (1) KOPP
    (2) Zero Hedge
    (3) Deutsche Wirtschafts Nachrichten (/ NU)
    (4) Zero Hedge

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Zo ongeveer 100 jaar geleden werd Zuid-West-Vlaanderen vier opeenvolgende jaren in één grote modderpoel herschapen. De Grote Jongens waren er hun vetes komen uitvechten, met als resultaat miljoenen jonge levens onder de zoden. De lidtekens zelf zullen er wel eeuwig doen aan denken, want her en der, dertien in een dozijn, liggen de graven er rij na rij.

    Dan denk ik, met een beetje angstzweet onder mijn oksels, dat het na 100 jaar, weer van hetzelfde zal zijn. De Groten der Aarde werken met poer en lood hun frustraties uit, en het zal weer de kleine Vlaming zijn die voor de zoveelste keer zijn land vernietigd ziet. Deze keer zullen er geen kerken of kathedralen meer zijn om in uit te huilen. Men bidde alleen de nieuwe versie van het Onze vader, daar waar gevraagd wordt om toch nooit te moeten kiezen tussen sterven liever dan Muzelman te worden.

    Weet U, eigenlijk had ik dat beduimeld kerkboekje van Oma graag teruggevonden. En dat niet alleen voor de vele doodsantjes die daarin bleven voortleven…

     

    *

    *

     

     








    29-04-2016, 06:06 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    28-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3327

    *

    *

    VN-gezant voor Syrië Staffan de Mistura

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    De ‘Verenigde Naties’ blijken nog maar eens de best betaalde roddeltantes ter wereld te bezitten. De wapenstilstand in Syrië is dan ook door hen met opzet niet te vatten. Het wordt zelfs niet eens meer een ‘wapenstilstand’ genoemd, maar een ‘bestand’.

    Een ‘bestand’, zo klein maar zo alles omvattend als in onze laptops. Gewoon een kwestie van de juiste downloads.

    Er valt inderdaad met de Muzelmannnerij in het geding, niet eens te praten over wapens die zogezegd zouden moeten zwijgen. Want Muzelmannerij staat gelijk met wapengeweld. Dat is al 1400 jaar lang de ingebakken gewoonte van in de moederschoot. Zelfs bij het ‘bidden’ zijn de aaneengesloten rijen opgerichte konten als bataljons hetelucht-kanonnen die met krakende geluiden de ruimte willen vullen.

    ‘Onderhandelen’ is dus niets meer dan een bezigheidstherapie voor uitgebluste politici. Die zijn dan ook, wat vanzelfsprekend is met zo’n wedde, Mohbama-getrouwen die voor hem door... het vuur gaan.

    Assad en ASAP zullen dus waarschijnlijk maar op hetzelfde spoor geraken, als Donald Trump de signalen in de juiste stand doet zetten. Want de seinhuisjes zijn nu bemand met collega’s van de stempelgeld-trekkende Syriëstrijders die nu in de gevangenis zuchten.

    En die VN-Gezant, die halfbakken Zweedse Italiaan Stefan Mistura (1947) is op z’n eentje ‘n hele ‘Questura’ van loense Tsevenstreken. Maakte ooit deel uit van het Kabinet Mario Monti, de GoldmanSachs-Bankier die in opdracht van Graaf Haai Koe, Silvio Berlusconi moest opvolgen.

    Berlusconi deed de E.U. teveel aan Mussolini denken en aan Mussolini denken deed denken aan het fascisme, en aan fascisme heeft men bij de E.U. een broertje dood. A.H. was de naam en het is vandaag de dag nog veel te vroeg om die terug op het schild te heffen.

    Enne…. Achter dat Haai Koe geval van Van Rompaai loert via Merkel de valse tronie van de als Moslim geboren Zwarte Ongelukskater uit Hawaï.

    Van vossen die de passie preken, moet men opletten. Dat weet zelfs de kleinste boeren die ganzen kweekt.

    Want het spreekwoord indachtig, dat diplomaten altijd hun Masters Voice zijn, hoort er hierbij toch geen tekeningetje…. Amerika heeft samen met Tony Blair na Irak, ook Syrië in de vernieling gereden en nu moeten wij op de blaren zitten.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    GEPLUKT BIJ

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

    VN-gezant: "Syrisch staakt-het-vuren is in groot gevaar"

    *

    Het bestand tussen een deel van de strijdende partijen in Syrië kraakt. VN-gezant Staffan de Mistura waarschuwde vannacht dat het staakt-het-vuren "in groot gevaar is". "Het beeld is dat het ieder moment kan instorten", zei de diplomaat.

     

    De Mistura riep de Verenigde Staten en Rusland op tot snel ingrijpen op het hoogste niveau om de gesprekken tussen de Syrische regering en een deel van de oppositie te redden.

    Volgens de Mistura wordt het bestand steeds vaker geschonden. In de afgelopen 48 uur viel in Syrië iedere 25 minuten een dode door geweld en iedere 13 minuten een gewonde, aldus de VN-gezant. Sinds vrijdag kwamen al meer dan honderd burgers om het leven.

    Oplaaiend geweld

    De Mistura is aangesteld om vredesgesprekken van de grond te krijgen, maar stelde somber vast dat de gespreksronde die gisteren eindigde is overschaduwd door het oplaaiende geweld. Verdere gesprekken zijn wat hem betreft alleen zinvol als het geweld snel vermindert tot op het niveau van februari en maart. In die maanden hielden de partijen die het bestand tekenden zich er redelijk aan.

    De Mistura wil in de loop van mei een nieuwe gespreksronde houden. Bij de gesprekken in Genève zijn diverse oppositiegroepen aanwezig. Met groeperingen als Islamitische Staat (IS) en het aan al-Qaeda gelieerde al-Nusra wordt niet gepraat.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    ‘As Soon as Possible’ (ASAP) krijgt dus zijn volle betekenis als Donald Trump zijn gisteren uitgesproken belofte nakomt, namelijk dat als het met die ISIS nog lang duurt, het met hem in Het Witte Huis, rap zal gedaan zijn.

    Een gelegenheid voor mij, om er de lezer op attent te maken, dat de ‘leiding gevende media’ de bui al zien hangen. Het Clinton Wife wordt minder hoog geprezen en er werd ontdekt, dat die Trump stilaan wat ‘beredeneerder‘ begint over te komen. Zelfs Greet DeKeyser heeft haar toontje bijgewerkt.

    Het probleem blijft echter, dat er ondertussen nog zoveel water naar de zee dient te lopen….

     

    *

    *

     








    28-04-2016, 18:59 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3326

     

    *

    *

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Een langs Eva’s kant aangetrouwd familie-lid had als stopwoord op een volle fles belgicistische overtuigingen dat gezegde uit de titel hierboven, die ik hier zeker niet wens te herhalen. Keer op keer heb ik aan de hand van voorbeelden, het mens het omgekeerde uitgelegd. Maar tevergeefs. Die waangedachten zijn pas gestopt eenmaal het mens was overleden. Nu onlangs weer was er een kennis die lastig deed met datzelfde verhaal. Natuurlijk weer prijs bij mij. En zie: het stopt niet. Als gevangen wild gekooide terroristen kunnen zo maar verder ‘communiceren’ met familieleden die op bezoek mogen. Ze zitten ‘in afzondering’ maar kunnen op TV hun eigen bezig zien met aanslagen plegen. Ze genieten ‘Pro Deo’ advocatuur. En ze leven, net als voorheen, van de krijg. Want hun werklozenvergoeding blijft doorlopen.

    Hun vrouwen, max 5 p.p., krijgen verder een loon om te blijven leven op ons kosten. Ze krijgen kindergeld als de besten.

    Van werken worden ze allemaal zo moe. Maar als ze hun stemRECHT goed aanwenden blijft de plaat verder spelen.

    Straks wordt het zoals de Italiaanse gazetten schrijven over Rome, de Eeuwige Stad, die op dit ogenblik overwoekerd wordt door een vossenplaag. Deze laatsten hebben de publieke open natuur geruild voor een beter jachtgebied: de stadswijken, waar het krioelt van knaagdieren, kakkerlakken, ratten en muizen die zich te pletter kunnen vreten aan het rondzwervend vuil. Rome is een miljoenenstad, die daarenboven overdadig overspoeld wordt door golven ‘immigranten’ die het leven in de woestijn gewend zijn: geen sanitair, geen toiletpapier, alleen de hemel boven zich in een overweldigende eenzaamheid. Bevuilde kledij, dekens vol kak: achter gelaten langs hoek en kant. Geeft niet, de welzijnswerkers slepen er wel andere bij. Rome, wordt gezegd, vervalt in armoede omdat de toeristen weg blijven en vervangen worden door bedelaars, altijd maar bezig met onderweg zijn naar hun droomland.

    En naarmate het warmer wordt, wordt het steeds heter.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    GEPLUKT BIJ

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

    Twintigtal terroristen in cel ontvangen nog stempelgeld

    *

    Er loopt een onderzoek naar 21 mensen die voor terrorisme zijn veroordeeld, maar de voorbije jaren toch stempelgeld hebben getrokken terwijl ze in de cel zaten. In totaal voor tienduizenden euro. Dat meldt Het Journaal. Iemand die in de gevangenis zit, heeft normaal geen recht op een werkloosheidsuitkering, luidt het.

    In ons land zijn op dit moment 104 mensen veroordeeld voor terrorisme. Een vijfde van die veroordeelden heeft volgens de laatste cijfers een werkloosheidsuitkering gekregen.

    ‘In totaal zijn er een 21-tal dossiers die lopen over heel België, waarbij veroordeelde Syriëstrijders uitkeringen gekregen hebben van de RVA’, vertelt Jan Geysen, arbeidsauditeur Halle-Vilvoorde. ‘In Halle-Vilvoorde gaat het over twee personen, één zit in de gevangenis’, aldus Geysen.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    En, van kapot gaan, weet Rome alles. In de vroege Middeleeuwen is er een tijd geweest, dat er geen 10.000 inwoners meer waren, en dat het gras groeide tussen de straatstenen. Zodanig, dat daar naar hartenlust schapen konden gehoed worden.

    Dat was nadat de Romeinse Beschaving onder de voet was gelopen door wilde volksstammen.

    Dat alles zou meer dan voldoende moeten gekend zijn door het Avondland, dat op het punt staat datzelfde laken over zijn eigen kop te trekken.

    Want, zoals U weet, is het niet alleen de Aarde die rond is. Zodat het op tijd en stond dag of nacht kan worden. Hetzelfde dus als met de ervaringen van iedere keer weer nieuwe generaties van het mensDOM.

     

    *

    *








    28-04-2016, 12:08 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3325

    ***

    Donderdag 28 april 2016

                                                Zon 6u22-20u59                       

    H Theodora

    *

    3

    *

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Rossini zette, wegens de heldhaftigheid der figuren, het verhaal uit 1307 op muziek. Willem Tell, die van de Oostenrijke Bezettende Overheid, de Landvoogd en Habsburger (Hermann Geisler) het bevel kreeg om met zijn kruisboog op de appel te schieten die zijn zoontje op het hoofd diende te houden. Geisler was furieus omdat die onnozele Zwitser minachting had betoond voor een Oostenrijks symbool, namelijk de hoed van de Landvoogd, boven op een hoge paal op het marktplein van Küssnacht.

    Toen Willem Tell wegens bedreiging gevangen werd genomen, en midden het Vierwoudstedenmeer tijdens een storm kon ontsnappen, schoot de held met de tweede pijl de Landvoogd dood.

    Raar toeval: datzelfde Küssnacht bood later Leopold II van Sexen Coburg Gotha de kans om zich te ontdoen van zijn lastige eega, Koningin Astrid van Zweden, omdat hij meer voelde voor de knappe Liliane Baels, de ‘gouvernante’ op het Paleis van Laken. Hijzelf overleefde vanzelfsprekend de aanslag.

    Op iedere ‘Heimfahrt’ van Italië naar Coburgia komen wij regelmatig voorbij aan bedoeld Meer met die Onmogelijke Naam en telkens gaan mijn gedachten, neen, niet naar Willem Tell, maar naar ons Ma, die jaren terug een heilige verering had voor die lieve ongelukkige Koningin Astrid, zo jammerlijk ‘verongelukt’ door uit de wagen geslingerd te worden. Over de kogelwonden werd toen met geen woord gerept. En trouwens, die autopsie is tot 100 jaar na haar dood, een gesloten boek.

    Dat alles om maar te zeggen, dat Oostenrijk op gebied van strijden voor de Vrijheid, eeuwen en eeuwen achter ligt op het kleine heldhaftige Helvetia.

    Van Zwitserse bezetting elders in andere landen is mij ook niets bekend. Van Oostenrijkse daarentegen weten we alles. Die hebben zo te zeggen een abonnement op baasmakerij in de Zuidelijke Nederlanden.

    Onze huidige Vrijheidsstrijd in Vlaanderen vertoont veel gelijkenissen met de FPÖ. Gaarne nadere kennismaking dus, als de juiste afstand maar bewaard wordt. Want Duitsers en Oostenrijkers: op dat gebied één pot nat.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    GEPLUKT BIJ DE VRIENDEN

    *

    Ook Oostenrijkse kiezers verleggen de stemmen

    *

    Norbert Hofer van de radicaal-rechtse FPÖ (anti-migratie, anti-islam en anti-Europa) won zondag met voorsprong de eerste ronde van de Oostenrijkse presidentsverkiezingen. De 45-jarige luchtvaarttechnicus kreeg goed 35 procent van de stemmen.

    Omdat geen van de kandidaten minstens 50 procent van de stemmen behaalde, komt er op 22 mei een tweede ronde. Hofer neemt het daarin op tegen de 72-jarige economie-professor Alexander van der Bellen, gesteund door de Groenen, die 21,3 procent behaalde.

     

    De 69-jarige onafhankelijke juriste Irmgard Griss strandde op 19 procent. Kandidaten van de twee grote traditionele partijen (SPÖ en ÖVP, sociaaldemocraten en conservatie-ven) kwamen er niet aan te pas. Ze reageren als “haasjes in een schiettent op de kermis”, lezen we in De Volkskrant. Wat ze ook doen in zowat alle Europese landen. “Het begint op een patroon te lijken.”

    Heldin?

    Het kan daar op 22 mei nog spannend worden, als de kiezers van andere partijen doen wat de Fransen deden tegen Marine le Pen. Een spelletje allen tegen één.

    Een president heeft in Oostenrijk relatief weinig macht, maar benoemt wel de kanselier en de ministers en mag het parlement ontbinden. Hofer beloofde dat hij als president prompt de kanselier en de regering zal ontslaan. Van der Bellen verzekerde dan weer dat hij als eerste burger nooit een FPÖ’er als bondskanselier zal beëdigen. In Oostenrijk zijn er (ten laatste) parlementsverkiezingen in 2018.

    In De Tijd analyseert Bart Haeck het zo: als Oostenrijk politiek “niet stabiel blijf, heeft de EU echt een probleem”. Oostenrijk toont hoe snel zoiets tijdens een migratiecrisis kan gaan. Dat zagen we ook in het referendum in Nederland, bij de jongste verkiezingen in andere landen, niet het minst in Duitsland.

    Merkel - die een omstreden deal sloot met de Turkse president Erdogan - is voor de Turken een heldin, niet voor de Duitsers. Het akkoord moet dodelijke overtochten naar Griekenland beperken, en Syrische asielzoekers vanuit Turkije naar overal in de EU overvliegen. Of dat zal lukken, valt nog te bezien. De exodus naar Europa (vooral naar Duitsland) kan bij het intreden van de zomer weer toenemen, langs andere kanalen. Bovendien daagt “vriend” Erdogan de Europese democratie uit, met arrestaties en uitwijzing van opposanten, en het mobiliseren van zijn vijfde colonne Turken in Europa tegen vrijpostige cabaretiers en ander ongewenst volk.

    Dat zet Merkel onder druk. Haar partij kreeg bij regionale verkiezingen al een waarschuwing van de kiezers. De sterke positie van haar CDU komt met de Turkije-deal nog meer in het gedrang. Er volgen dit jaar nog deelstaatverkiezingen en volgend jaar kiezen de Duitsers een nieuwe kanselier.

    Demonen

    De Oostenrijkers aanvaarden niet langer dan hun regering Merkel volgt. Negentigduizend asielzoekers voor 8,5 miljoen inwoners, relatief het meest van alle EU-lidstaten opvangen, dat is veel. De Oostenrijkse bestuurders verslikten zich in de vluchtelingenstroom en beperkten nu de instroom (bovengrens).

    “Het Oostenrijkse voorbeeld toont hoe weinig er nodig is om de politieke demonen van het verleden te ontketenen als het vluchtelingenbeleid niet onder controle is”, stelt Haeck. Volgens Haeck moet Europa zelf de grenzen beter bewaken, beschermen wie voor oorlog vlucht, en betere afspraken maken over hoe die lasten voor asiel worden verdeeld. Dat is maar de helft van het verhaal. Haeck blijft in zijn zakenkrant stil over de essentie: niet de oorlogsvluchtelingen zijn een probleem, wel de honderdduizenden economische migranten.

    De Oostenrijkse verkiezingen waren “pikant als een indicator voor de luimen van het kiezersvolk”, lezen we nog in De Volkskrant. Zolang politici, opiniemakers en pers dat probleem negeren zal de Europese kiezer verkiezing na verkiezing de stemmen verleggen. AP

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Oorlogsgebieden ontvluchten…. Met al die aanslagen door Muzelmannen, zijn wij straks zelf als vluchtelingen, ons gewicht in goud waard. Tenzij ondertussen met de terugzending van mensen met een ‘uitheemse achtergrond’ werk wordt gemaakt.

    De ‘Spoken uit het Verleden’ waarvan hierboven sprake staan trouwens als Germaanse Krijgers op ons netvlies gebrand. A.H. de Kleine Korporaal die later de Führer aller Germanen werd, was trouwens een in Brunau geboren Oostenrijker.

    Non bis in idem, zoals de Antieke Romeinen ons leerden, en die konden er alles van weten. Want in de strijd om de Teutoonse wouden verloren die zelfs twee voltallige legioenen die ineens van de aardbodem verdwenen leken te zijn.

    *

    Ook gelet op de bizarre mogelijkheden die het Oostenrijkse kanselierschap in zich draagt? Stel U één ogenblik voor, dat het Vlaams Belang bij ons ook 35% van de stemmen haalt en daarmee meteen de macht verwerft om het Koningshuis op een democratische manier op te blazen…

    Om er lyrisch van te worden….

    *

    *

     










    28-04-2016, 11:17 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    27-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3324

    *

    *

    Als zelfs al het ‘Onze Vader’ ver-moslimiseerd wordt…

    Moet ook de spraakkunst vermoslimiseerd worden….

    *

    Ik vermoslmimiseer. Gij vermoslimiseert. Hij vermoslimiseert. Wij vermoslimiseren op de lange duur allemaal…..

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Dat wat een paar dagen verlof in Coburgia moest worden, hebben we gelukkig overleefd. Een wegennet lijk het weer, triest en onderkomen. Om van te huilen van spijt. Hoog tijd dat het daar weer Mei wordt, net als in Italië.

    Heb vooral Het Nuchter Calvo van de dubbele nationaliteit-dragende Half-Turkse Half Sinterklase Myriam Almacy onthouden van Groen, het Rode Verkeerslicht met de Oranje knipperlichten in de Commissie Niet-te-Ontdekken wreedaardige (Mo slimme) Misdaden. Calvo is niet zozeer het Kalf van Almacy, maar eerder het Kalf van Mozes in de meest Bijbelse betekenis van het woord. Oer stom dus.

    Ha ja, hé, want net zoals het hertaalde Onze Vader mag men ons niet in bekoring leiden, maar sparen van de beproeving om zich nooit voor de keus geplaatst te zien te kiezen voor zijn Geloof of voor zijn leven.

     

    Aangepast dus aan de noden van de tijd, zoals U ziet.

     

    Verstandige keus van de Bisschoppen Conferentie uit ons verenigd taalgebied: beide landen, alhoewel staatkundig niet verenigd, voortaan wèl verenigd inzake Geloof en Zeden…. Maar voor wat de harde zin voor realiteit van het leven betreft: een wereld van verschil…..

    Waar zelfs Rotterdam met een Marokkaanse burgemeester voor staat, daar wordt in Coburgia alleen de stem van Het Vlaams Belang gehoord. Francofone Belgicisten en hun Noord-Belgische SD-collaborateurs denken daar anders over. Zij verkiezen te leven met de Franse slach. ‘Pourvu que ça dure!’

    Enfin U leest er alles over in onderstaande mail die, samen met een fris voorjaarswindje als een sneeuwwit vogeltje al op een stekeldorentje deze morgen is komen binnenvliegen.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    GEPLUKT BIJ DE VRIENDEN

    *

    Als ze dat bij ons ook eens doen , dan is er misschien nog genoeg over om onze pensioenen te blijven betalen.

    Leef-uitkeringen
    in Nederland :

     

    In Rotterdam moeten alle stempelaars een dag per week werken voor de gemeente willen zij een uitkering krijgen !

    Doen ze dit niet dan krijgen ze geen uitkering !
    De stad wenst gemakzuchtige inwoners niet verder te vergoeden om niets te doen.
    Volgens het stadsbestuur leidt dit bij langdurige werklozen tot werkonbekwaamheid 
     
    Volgens de autoriteiten van Rotterdam worden ze een dag per week tewerkgesteld in het onderhoud van de wegen... 

    Moeders waarvan hun kinderen op school zijn kunnen in de school een handje toesteken. 
    Smoesjes van rugpijn, geen oppas voor de kinderen, enz. ....worden niet aanvaard. 
    De mentaliteit van de werklozen moet veranderen. Ze moeten zich leren inzetten voor de maatschappij die hen betaalt.

    Wie een job weigert verliest zijn volledige uitkering!
    Er zijn ook regelmatig cursussen waar werklozen verplicht aan moeten deelnemen. 

    Alles gebeurt uitsluitend in het Nederlands.
    De stad Rotterdam kan zich geen gratis taallessen meer veroorloven.
    Ze moeten op hun werk maar Nederlands leren ! 

    In korte tijd heeft 40 % van de Rotterdamse werklozen al een job gevonden!
    Er zijn er ook die hun leefloon verloren omdat ze niet wilden deelnemen aan het nieuwe systeem.
    Zij verhuisden onmiddellijk naar België en Frankrijk waar ze een leefloon en kindergeld krijgen aangeboden zonder er een inspanning voor te moeten doen.. 
      
    Eigenaardig, de Burgemeester van Rotterdam is van Marokkaanse afkomst en hij staat voor 100% achter dit project, samen met de Nederlanders.
    Aangezien hij zijn eigen volk heel goed kent ,veroordeelt hij diegenen die de waarden, wetten en cultuur van Nederland niet aanvaarden. 
      
     
    HOPELIJK DAT MEN IN BELGIË DAAR EENS EEN VOORBEELD AAN NEEMT !

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Och, Trezebees Almacy is maar een verwaterd afgietsel van de Duitse Die Grune. Ze zal het dus nooit zo ver brengen, om samen met de SD het land compleet in de vernieling te rijden, zoals geschetst door Paul Magnette, de Président de Toute la Walloniie Entière die het Gerard Schröder kwalijk nam achteraf naar de Russen te zijn overgelopen, waar er betere verloningstarieven golden.

    De vuurspuwende Almacy bij GazProm Russia: dat zou nog eens ’n Boem geven. Wèg alle zorgen en verdriet! Wèg de dreigende keuze tussen Uw Geloof en Uw leven.

    *

    Persoonlijk echter geef ik er de voorkeur aan, dat Tom TVG het boeltje hier overneemt. Om samen met Geert Wilders te ijveren tegen de volgende Koningsdag, dat is vandaag precies binnen het jaar, voor de Herenigde Republiek der Vrije Nederlanden.

    Adieu Coburgia, jullie stijve harken gaan terug naar Saksen Coburg Gotha en wij Vlamingen, confiskeren al hun eigendommen. Zodat ze even verarmd weer weggaan, zoals ze gekomen zijn.

    Ad Majorem Dei Gloriam

    *

    *

    *

     

     

     

     

     

     










    27-04-2016, 17:48 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3323

    ***

    Woensdag 27 april 2016

    Zon 6u23-20u58

    H Floribert

    *

    *

    Wenen 1683

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Ik wil niet opdringerig klinken, maar ben het wel door aldoors op dezelfde nagel te kloppen. Inderdaad, ook in 1683 zag het voor Oostenrijk, bij Het Beleg van Wenen door de Turken niet zo schitterend uit. Net als nu de E.U. stond de stad en dus de hele Christelijke Beschaving op het punt in handen te vallen van de Islam. Het rijk van Keizer Karel V (° 1500,…Gent-Prinsenhof) en de Troon der Habsburgers waren al danig verzwakt (zoals thans The Englisch Commonwealth), en de Val van Wenen zou de doodsteek geworden zijn. Toen heette de Turkse bevelhebber Kara Moestafa, nu is het Sultan Erdogan, beiden even geslepen, even levensgevaarlijk en even wreedaardig van natuur.

    Ja, ook toen waren Hongarije en Polen de twee polen met de grootste aantrekkingskracht voor het Oude Avondland.    Het zou voor onze hedendaagse bevolking nuttig en voordelig kunnen zijn om de situatie van 1683 even grondig te memoriseren. De ‘Verkochte Media’ zullen het niet graag horen, maar U vindt alles van naaldje tot draadje terug op

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Beleg_van_Wenen_(1683)

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    Viktor Orbán: de media haten hem – populair bij de mensen

    *

    (Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

    *

    De rechts-conservatieve Hongaarse minister-president zorgt steeds opnieuw voor controverses. In de media wordt hij graag uitgescholden en bekritiseerd, maar bij veel mensen in Europa komt hij goed aan. Dat heeft zijn redenen.

    Nadat de linkse regeringen Hongarije in de jaren 2002 tot 2010 bijna in de financiële afgrond stortten en het land alleen maar met financiële hulp van het IMF en de EU gered kon worden van een staatsbankroet, nam Viktor Orbán met zijn rechts-conservatieve partij Fidesz het politieke roer in het oostelijke Mid den-Europese land over – en zorgt sindsdien steeds opnieuw voor controverses.

    Wat betreft de binnenlandse politiek hoeft de regeringschef zich nauwelijks zorgen te maken. De sociaaldemocraten hebben zichzelf met hun lukrake politiek en hun leugens in de voet geschoten en de Hongaren beseffen heel goed dat het terugdraaien van veel socialistische verkiezingsbeloftes door de rechts-conservatieve regering een noodzakelijke maatregel was. Zelfs nu nog kunnen enkele van de bestaande problemen herleid worden tot de acht jaren regeringsperiode van de socialist Ferenc Gyurcsany.

    Eigenlijk hadden het IMF en de EU immers geëist een neoliberale “hervormingspolitiek” in te voeren. Orbán wilde hieraan echter om goede redenen niet meedoen en heeft het IMF het land weer uitgejaagd. De “onorthodoxe economische politiek” van de rechts-conservatieve regering leidde ertoe dat de kosten van de herstructurering niet (zoals dit normaal gesproken gebruikelijk is bij de plannen van de EU en het IMF) niet ten koste van de bevolking werden uitgevoerd, maar vooral van die van buitenlandse speculanten, investeerders, handelsketens en banken, terwijl de productieve branche en de industrie hier grotendeels van verschoond blijven. Dat leidde ertoe dat Hongarije weer economische groei vertoonde en dat de laatste aflossing aan de EU dit jaar terugbetaald kon worden.

    Inmiddels geldt Hongarije voor enkele landen al als model. De nieuwe Poolse regering bijvoorbeeld financiert de hogere kinderbijslag door middel van een speciale belasting voor de banken en de grensbewaking met behulp van hekken en intensieve controle wordt nu door Oostenrijk via de Balkan tot in Griekenland toegepast.

    Ook zijn er interessante resultaten te zien wat betreft de vluchtelingen- en migratiepolitiek. Terwijl de handelwijze van Hongarije bij de bevolking in Oostenrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Tsjechië, Slowakije enz. op veel instemming stuit, staan veel politici daar (vooral in de “oude EU”) hier afwijzend tegenover. Niet weinig EU-burgers – vooral in die landen die hard getroffen worden door de “vluchtelingencrisis” – willen graag eenzelfde rigoureuze politiek.

    De poging van de Hongaarse regering onder minister-president Viktor Orbán om een in etappes georganiseerd politiek begrip (eerst het nationale, dan het Europese en daarna het internationale niveau) uit te voeren, stuit uiteraard vooral bij de “eurocraten” op heftige kritiek. Per slot van rekening willen zij een Europese superstaat onder de knoet van Washington creëren. Maar veel mensen in Europa willen een volgens belangensferen ingedeelde politiek, waarin de eigen belangen voor die van anderen komen.

    Zeker, Hongarije is lang niet perfect en heeft nog enkele politieke belemmeringen te overmeesteren – maar de huidige regering van Orbán probeert tenminste een politiek voor de mensen in Hongarije uit te voeren. Ook al is er nog sprake van diverse structurele problemen en verzet van buitenaf die menig hervorming er niet gemakkelijker op maken, toch zou het land over 10 tot 20 jaar wel degelijk kunnen uitgroeien tot een voorbeeldland in Europa, zoals bijvoorbeeld de gezinspolitiek en de arbeidsmarktpolitiek laten zien.

    Bron:
    www.contra-magazin.com
    Door: Marco Maier

    Vertaald uit het Duits door:
    E.J. Bron
    (www.ejbron.wordpress.com)

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Neen, uiteraard is dat oude verhaal van de Belegering van Wenen door de Turken geen ‘aitem’ waaraan de huidige collaborateurs in Europa van de Islamisering gaarne aan herinnerd worden. Want als de Geschiedenis zich inderdaad herhaalt, wacht hen uiteindelijk het lot van alle verraders ter wereld.

    Zij houden zich dus voor gewaarschuwd.

    *

    Wat onze eigen Verlichte Grote Verstanden betreft in Coburgia: zij kunnen de inspiratie van het Hongaarse volk voor hun leider best gebruiken. Voor zo ver als nodig nog even herhalen: de peilingen voor het Vlaams Belang zijn even hoopvol als de voorverkiezingen voor Donald Trump in Amerika. De juiste politieke feeling in zich hebben, is dat niet de grootste gave voor elk politiek genie?

    Voor Franske den Hollander en Angelina Märkalina, de twee voetkussens van Mohbama, volgt een andere toepassing. Twee keer raden dewelke…..

     

    *

    *

     

     

     










    27-04-2016, 17:24 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3322

    Woensdag 20 April 2016

    *

    *

    *

    UITZENDING VAN BINNEN DE LANDSGRENZEN

    ‘Acht op twaalf’ zei ons huisdokteresje met een gezichtje van een die ’t kan weten, terwijl ze op de stoek waar ze le had gezet, als een getrainde bokser m’n ene hemdsmouw naar boven sloofde om daar dat ene gaatje te zetten voor de tap van mijn hartebloed. ‘Morgen zelfde plaats, zelfde tijd’ zei ze ‘dan overlopen we samen uwen cholesterol en al die andere gevaarlijke syndromen waar die 12 pilletjes er dag proberen iets aan te doen. Door het raam zag ik de wokjen voorbij schuiven. Ze had het gezien. ‘Tenzij de patiënt daarmee als naar gewoonte wat lichtvaardig is mee omgesprongen’ ‘

    ‘Of het ons verder nog altijd beviel in Italië’ wilde ze weten, terwijl mijn longen aan de beurt waren. ‘Geen water in’, besloot ze en keek me verwonderd aan bij de opmerking dat het ginder inderdaad heel wat minder geregend had. ‘Ah zo’ zei ze ‘dat het daar veel beter was.’ Ginder hadden we zelfs geparfumeerd toiletpapier, en daar waren in de heuvels rondom in de wijngaarden zingende Caruso’s aan het werk met de laatste voorjaars snoei. ‘O Sole Mio’ of ‘Te amo, te amo, o amore mio’, met galm en wedergalm, ljkl Davids psalmen, lijk orgeltaal. De zingende meirelaars van Mter Gezelle konden en geen lap op leggen!

    M’n wederhelft kreeg betere punten, maar neen, voor die knagende lage rugpijn was er nog altijd geen wondermiddeltje op de markt.

    Thuis was er later die dag de controle van het ‘Manterzorg’-dingetje om na te gaan of er nog altijd geen mirakel gebeurd was met lammen die hun bed opnamen en weer konden gaan, of blinden die met wat spuug op de oogleden weer konden zien. Wat dus duidelijk niet het geval was. ‘Waartoe Meneer dan nog wel in staat was’? – Zitten en zagen’ was blijkbaar een goed antwoord.

    Ach ja, die halfjaarlijkse reis ‘Heim ins Reich’, is iedere keer toch weer iets anders. Er is vooruitgang in de achteruitgang van de vele verkeersinfarcten. Hst stilstaand snekverkeer is nu ook al doorgedrongen tot de secundaire wegen. De vroegere zo drukke winkelstraten van het stadje zijn leeg, want waarom zouden mensen naar lege onverlichte etalages gaan kijken? Buiten hier en daar een paar goed ingeduffelde wandelende vuilzakken met gebogen hoofden, geen kat op straat.

    De afgelegde 1500 Km naar hier waren, als naar gewoonte, rustig verlopen. Prachtige snelwegen in Italië, maar slechter naarmate we dichter bij Cobirgia waren. Slecht. Slechter. Slechtst. Of had er moeten staan Zwitserland. Franrijk. Coburgia? De aangekondigde tanks aan de Zwitserse Grens? Niet gezien. Tot de tanden gewapende para’s aan de Franse grenzen? Niet gezien. Stakende truckers in Wallonië? Niet gezien. Want de zondag ‘weren’ die gasten niet. Maar wees gerust: de ‘verrijkers’ via Lampeduza zijn ons niet vergeten..

    Wilfried Martens zou in Evergem een 2-meter groot standbeeld hebben gekregen? Mooi. Vraag me af wie de vent daar eerst de handen ROOD zal gaan schilderen? Of de man gaat decoreren metde Panamese vlag. Me dunkt dat alle 800.000 ARCO-Coöperanen daarvoor in zznmerking komen.

    En neen, dat laffe massa-sluipmoordenaars door hun soortgenoten na de aanslagen van 22/3 op straat werden toegejuicht, mag niet verborgen blijven. Ook al is dat niet bevordeerlijk voor onze integratie.

    De vooruitzichten? U hoort van ons, zo gauw onze 3 herdershonden weer dartel rond onze benen drentelen. Maar we klagen niet. Het weer valt mee en met 8/12 bloeddruk is de kans klein voor hartritme stoornissen met fatale afloop.

     

     








    27-04-2016, 12:47 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    15-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3321

    *

    *

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Vòòr de Turken hier in het Westen zo massaal en opvallend overweldigend en vooral zo demonstratief aanwezig waren, hadden wij nog wel gehoord van geiten, en een enkele keer zelfs in eerder vulgair-Hollands, van ‘neuken in de keuken’ maar eerlijk gezegd: van de combinatie van die twee keken wij toch raar op.

    Heb toen in de Dikke Vandaele gezocht naar de juiste betekenis van dat woord, maar het had helemaal niets met koken te maken en aan Joke, ons kleine buurmeisje, durfde ik het niet vragen.

    En dat een Staatshoofd met die reputatie daarmee in opspraak zou komen, konden wij in de verste verte eerst niet geloven. Maar het zij zo: elk diertje zijn pleziertje en als dat bij de Ottomanen het bevolkingscijfer op peil kan houden, mij niet gelaten.

    En nu is die Duitse komiek met dat verhaal tegen het groot licht van Frau Angela gelopen. Wat dus niet mag en zal bestraft worden. Waarschijnlijk met de Franse slach; d.i. onder de valbijl van de guillotine. Doet echt geen pijn, en duurt niet lang. Toch niet voor zover ik weet, heeft nooit iemand over dergelijke behandeling klachten gehad.

    Kost ook twee keer niets. De valbijl wat bijvijlen, de rails een beetje oliën, teneinde een vlotte val te verkrijgen, et voilà: ‘de Sultan kan houden een groot banket, want het hoofd wordt op de tafel gezet’. Zal hem leren om lol te trappen op kosten van een bevriend ‘Staatshoofd’.

    Ik geloof trouwens nooit, dat GAIA klacht wegens dieren-mishandeling zal durven opzetten. Of zelfs niet durven eisen dat die dieren in de nabije toekomst onverdoofd deze behandeling zullen moeten ondergaan.

    Want ziet U, ook al hebben ze ‘das geschaft’, de Duitsers zijn niet allemaal even zot.

    *

    Die Erdogan toch! Met Flik Chantal uit ‘Eigen Kweek’ in het achterhoofd heb ik deze morgen eens aangeklopt bij den Buro van Polies. Om te vragen of het – al-dan-niet met de benodigde procedurefouten - strafbaar was. Zijn krieken hingen over de haag in mijn tuin en ze zouden best smaken ook in mijn confituur. Cafmeyer zou me wel gelijk geven. Krieken trekken, schoon ons vader ’t ons verbood: is dat erger dan de stelen pikken van andermans krieken? Ik denk het niet. En iemand van naamsverandering beschuldigen? Is ook niet zo erg. Tenminste niet als men gelijk heeft.

    Niet dat ik zo onschuldig ben als ik er uitzie, maar na lezing van onderstaande bijdrage van hem, wens ik in navolging van Ivan Mayeur, een Brusselse Grote, mij ook te verontschuldigen. En, anders dan bij Mayeur, spelen daarbij geen bijbedoelingen.

    Heb dus diepe spijt, om over Johan Sanctorum op deze blog geschreven te hebben als over ene Johan Diabolorum. Dat was een grove vergissing en ik zal het dus nooit meer doen. Maar, ere wie ere toekomt: het is/was niet zeer snugger om het voorvaderlijk Geloof af te breken die ervoor gezorgd heeft, dat de agressieve Islammers af en toe op zijn bakkes kregen.

    Kijk maar waar we nu staan.

    Over de Turkse huisdieren (die wij trouwens ook gedeeltelijk in alle eer en deugd bij ons houden) heb ik op deze blog trouwens al mijn gedachten de vrije loop gelaten. Gedachten, net zoals ik de geit van ons Ma in mijn kinderjaren soms zag haar waterwegen met gespreide benen rijkelijk staan ledigen. Zo’n simpel ding, dat toch o zo goede verse geitenmelk kon geven!

    Alleen wil ik nog kwijt, ter attentie van alle Charlie-Hebzakken ter wereld, dat er grenzen zijn die nu eenmaal niet overschreden worden. Spotten met de doden is er daar een van. Surtout als het gaat om andermans doden. Dat ze begot eerst naar zichzelf kijken!

    Maar ja, in een wereld die niet meer het verschil kent tussen ‘mijn’ en ‘zijn’ komt dat allemaal niet zo nauw.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

     

    GEPLUKT BIJ DE VRIENDEN

    http://nageltjes.be/wp/

    *

    Sanctorum legt de vinger op de wonde

     

    De affaire Böhmermann: hoe TV-satire de vinger op de wonde legt

    *

     

    Onlangs werd ik door een oude vriend in de ban geslagen omwille van een filosofisch-satirisch verhaal, op het colloquium van Politieke Discussies geserveerd, dat de afstamming van de mens situeert bij de copulatie tussen een chimpansee en het oervarken. ‘Slecht nieuws voor joden en moslims’, voegde ik er badinerend aan toe. Van de moslims mocht ik geen reactie noteren, maar de man in kwestie, R.B., vriend van Israël, ontstak na een week bedenktijd in een furieuze woede en sloeg me in de facebookban, samen met al wie nog mee durfde lachen.

    Zo weet men wat vrienden waard zijn. Het is op zo’n moment ook dat men beseft dat humor regelrecht staat tegenover machtsdenken, mentale bevoogding en zijn zachtere variant, de ‘political correctness’. Het serieuze van de humor is zijn polariserende dimensie. Charlie Hebdo is niet smaakvol en hoeft dat ook niet te zijn. Het moet vooral uitdagen en de gekooide vogel van de vrijdenkerij uitlaten.

    De echte inzet

    Bohmermann. In Duitsland is het nu hommeles, omdat de postmoderne satirist Jan Böhmermann met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan de draak stak en op de openbare zender ZDF, quasi-droog als een nieuwslezer, een ‘gedicht’ voordroeg waarin hij hem onder meer een geitenneuker noemde. Hij reageerde daarmee op een eerder, softer geval van politieke ongepastheid, toen de publieke omroep het spotliedje “Erdowie, Erdowo, Erdogan” lanceerde. Ik zie het de VRT nog niet doen. Toen al voelde de Turkse leider zich zwaar beledigd en eiste excuses. Waarna Böhmermann zei: wacht, ik zal eens tonen wat een belediging bij ons echt is. Met de geitenneukerspoëzie als resultaat. De Turkse regering eist vervolging wegens ‘belediging van een buitenlands staatshoofd’. Maar in Turkije zelf spreekt men van ‘een misdaad tegen de menselijkheid’, jawel. Noteer ook dat de Duitse Turken razend zijn en dat Böhmermann momenteel is ondergedoken. De vrijemeningsuiting heeft zijn prijs, ook in het democratische Europa.

     

    Nu zou ik, als dierenliefhebber, zelf niet zo zwaar tillen aan de kwalificatie van geitenneuker. Bovendien, als Erdogan zich aan geiten vergrijpt, zou ik dat veeleer dierenmishandeling vinden. Ik denk ook niet dat het de Turkse president daarom te toen is. Heel de kwestie speelt zich af op de achtergrond van de aanslepende deal tussen Turkije en de EU over het (door Turkije zelf meesterlijk uitgebuite) vluchtelingenprobleem. Door Angela Merkel in de tang te nemen (in Duitsland is het beledigen van een buitenlands staatshoofd verboden, maar alleen de regering kan toelating geven tot vervolging), verzwakt hij haar positie nog verder. Hij zal, behalve een zak geld, ook visumvrij reizen van Turken naar de EU in de wacht slepen, én, vooral: nieuwe onderhandelingen afdwingen rond het toetreden van Turkije tot de EU, als eerste islamitisch staat. Het eindspel is begonnen.

    Dat brengt ons tot de echte inzet van heel dit verhaal: de natte droom van Recep Tayyip Erdogan om een nieuwe groot-Ottomaanse hegemonie te vestigen zoals ze dat in de 14de en 15de eeuw voor mekaar brachten, met Istanbul als glorieus middelpunt en machtscentrum.

     

    Dubbele veroveringsstrategie

     

    Er zijn vandaag minstens twee manieren om Europa, gedestabiliseerd door het aflopende EU-verhaal, helemaal uit te putten: de terreurstrategie van IS, en de kolonisatiestrategie van Turkije/Erdogan. Ze hebben een aantal punten gemeen. Beiden beschikken over een groot contingent allochtone ingezetenen in West-Europa, die een culturele verknochtheid aan het ‘moederland’ uitstralen waar wij alleen maar jaloers op kunnen zijn. Dat en niets anders is de reden waarom de zogenaamde integratie mislukt is: de schotelantennes zijn altijd naar het Zuiden gericht geweest, de allochtone subculturen zijn hechter dan ooit.

    Het andere gemeenschappelijke punt, daarmee verwant, is de islam: een expansieve religie gekoppeld aan een totalitair wereldbeeld, intolerant tegenover andersdenkenden én zelfs tegenover de multicultuur die haar omarmde. Zowel IS als Erdogan gebruiken de soennitische islam om hun macht lokaal én globaal te consolideren en uit te breiden.

    Het verschilpunt is de stijl en de wapenkeuze: de ene gaat voor het manifest geweld, de guerilla-oorlog van een vijand die overal en nergens is, terwijl de Turkse variant gaat voor retoriek, diplomatieke blufpoker, chantage, intimidatie. Zeg maar de maatpakversie van terreur. In het kalifaat is er gewoon geen pers, in het Ottomaanse Rijk wordt ze aan banden gelegd,- het verschil is subtiel.

    Maar voor Europa vormen ze de pest en de cholera. We hebben ondertussen al ten gronde kennis gemaakt met de IS-strategie,- de manier echter hoe Turkije de EU in de catchgreep houdt via de vluchtelingenkwestie is ook een fraai staaltje van psychologische oorlogsvoering. En Erdogan weet als geen ander onze democratische achillespees uit te buiten. In het verleden mocht hij overal in Europa ongestoord verkiezingsmeetings organiseren, vandaag wordt de kop geëist van een hekeldichter die hem durft aan te pakken. De Duitse publieke opinie is verdeeld rond de zaak Böhmermann, dat op zich is al een enorm succes voor Erdogan: verdeel-en-heers, de Turkse president kent de machiavellistische recepten.

    De pest of de cholera? Erdogan of IS? Misschien hoeven we zelfs helemaal niet te kiezen. Geostrategisch piekert men zich suf over de welwillendheid waarmee Turkije de osmose vanuit het door IS gecontroleerd gebied gedoogt. Doen ze het gewoon om ons te jennen, of is er echt een duivelspact in de maak tussen de kalifaatmythe en de Ottomaanse droom, met de Koran als ultiem cement?

    Met de affaire Böhmermann wordt de laatste optie weer een stukje waarschijnlijker, en het is de verdienste van de olijke presentator dat zulks heel even oplicht. Vlaamse letterkundigen en die goeie brave VRT weten nu waar de lamp brandt. Een prima gelegenheid om niet alleen de begeerte te behouden maar ook eens echt uit hun ivoren toren te komen. Of ze ook het lef zullen hebben om de satire als kunstvorm én kritisch medium heruit te vinden, dat is nog een andere vraag. Ook al is de belediging van een buitenlands staatshoofd bij ons niet eens strafbaar, er bestaat wel zoiets als goede smaak en wellevendheid. Of noemen we het gewoon zelfcensuur.

     

    h/t Johan Sanctorum

     

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    En ja we zijn stilaan met zovelen die hetzelfde denken, dat het af en toe deugd doet Geert Wilders bezig te horen. Waarbij mij voor de zoveelste keer van het hart moet, dat we allemaal grote helden zijn met de mond.

    En als er dan tenminste één Politieke Formatie is, die Het Monster het vel wil afstropen, dan wordt die met een kluitje in het riet als populistisch wandelen gestuurd. Zoals Pim Fortuyn het ooit tegen de verbouwereerde smoel van Walter Zinsen smakte: ‘Mooie democratie is dat daar bij jullie’. Dat was tenminste een gezonde reactie van een gezonde mens, toen hij hoorde dat de TV niet eens wilde praten met het toenmalig Vlaams Blok, laat staan er naar luisteren.

    Moeten wij dan eigenlijk eeuwig voor de poort stamelend staan te bedelen?

    Veel beloven en weinig geven, doet de zotten in vrede leven.

     

    *

    *

     










    15-04-2016, 20:11 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3320

    *

    *

    EN HET GAAT MAAR DOOR…..

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    De Coburger Witwas Terreur Commissie blijkt dus enerzijds te bestaan uit politiek-correcte Hovaardigheidsbekleders zonder bloed aan de handen, maar met boter op het hoofd, en anderzijds uit politiek-correcte Hovaardigheidsbekleders zonder boter op het hoofd maar met bloed aan de handen.

    Obama, Merkel en Erdogan knikken vergenoegd van ja: het invoer-electroraat zal zonder kleerscheuren de dans ontspringen.

    Met Galant onder vuur, Mathot Jr onder vuur, Paul Magnette, de Waalse Minister-President in de problemen wegens het ontkennen, nee, niet van de Holocaust, maar van de fameuze ‘transfers’ uit Vlaanderen naar Wallonië (wil dat soms zeggen dat daar zoveel miljarden per jaar verduisterd worden), en de Nieuwe Vlaamse Illuminati van BDW maar aan het uitstellen: neen, als bewuste Vlaming zijn we nog niet aan de nief patatten. De wereld heeft bijlange nog niet het onderste uit de giftbeker gezien.

    Coburgia wordt zelfs waarschijnlijk, als we deze Illuminati mogen geloven, de Eerste Republiek ter wereld, met een grondwettelijke Koning als Staatshoofd.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

     

    *

    Monddood

    “Men heeft er bewust voor gekozen enkel partijen met boter op het hoofd, met bloed aan de handen toe te laten.” Dat stelde Barbara Pas na de politieke uitsluiting van het Vlaams Belang uit de onderzoekscommissie die de terreurdaden van 22/3 moet onderzoeken.

    Met een rode doek voor de mond protesteerden de Vlaams Belang-Kamerleden symbolisch tegen de politieke zwijgplicht die ons door de andere partijen wordt opgelegd. Zo werd afgelopen week beslist het Vlaams Belang uit te sluiten uit de terreurcommissie. De oorzaak is niet ver te zoeken: elke immigratie, asiel –en islamkritische stem weren. Onder het motto ‘u ziet niet wat u ziet en u hoort niet wat u hoort’ heeft deze commissie al voor het startsignaal elke geloofwaardigheid verloren. “Waar de politieke correctheid regeert, triomfeert de leugen”, reageerde een scherpe Pas.

     

    Schijnvertoon

     

    Tekenend in dit verband is de taakomschrijving van de commissie. Daarin wordt de islamitische zuil lafhartig ontzien en is het woord immigratie onvindbaar. Dat electorale redenen de grondslag vormen van zoveel schijnvertoon zegt intussen niet alleen het Vlaams Belang. Zelfs de allochtone Antwerpse onderzoeker Brahim Laytouss stelde in de Morgen dat hij zich “niet van de indruk kan ontdoen dat sommige politieke partijen niet verder willen gaan uit schrik een deel van hun allochtone achterban tegen de borst te stuiten."

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    In Neurenberg was ooit een ander soort Tribunaal aan de orde. Het was ook wel één groot theater, maar er zaten tenminste een paar rijen beschuldigden op het bankje. Die zaten daar omdat ze verslagen waren en er gebleken was dat ze een ‘aanvalsoorlog’ niet alleen hadden voorbereid, maar die ook aan de hand van een onafzienbare rij oorlogsmisdaden, in stand hadden gehouden.

    Het werd er wel niet bijgezegd, maar dat was een kristalhelder toepassing van de Einsteins relativiteits Theorie. In de zin zoals bedoeld door Bredero, waar die zei dat ‘het kan verkeren’.

    Ach, Ja!!! „Humor ist, wenn man trotzdem noch lachen kann“. Iets anders dan lachen kan ik anders niet met die ‚Waarheids Commissie‘ over der Coburger ‘Failed State’. Die is al vele jaren geleden ter ziele gegaan, maar het is nog niet doorgedrongen.

    Wie het wèl weet en dat zal bewijzen in de eerstvolgende Vrije Verkiezingen, is de vrouw en de man in de straat.

    Het wordt dezelfde volgorde als elders in de wereld: bekwame Leiders aan de knoppen, de vorige achter tralies om daarna één voor één, lijk in het Oude Rome, voor de leeuwen te worden gegooid.

    Alleen nog één punt verdient vandaag speciale aandacht: veel tijd om te twijfelen is er niet meer. Dat hebben gisteren die Russische jacht-bommenwerper bewezen, die een beetje àl te nieuwsgierig kwamen aanvliegen naar die Amerikaanse oorlogsschepen in de… Baltische Zee, het persoonlijk plonsbadje van de Poet.

    De Duivel Beëlzebub mag weten wat die daar kwamen zoeken. En waarschijnlijk weet die dat wel.

     

    *

    *

     










    15-04-2016, 16:37 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3319

    *

    *

    De Ersatz-Hitler, met de

    Ersatz - Hitlergroet.

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    ‘Zum Kotzen’ had hierboven als titel moeten staan. Maar dan had iedereen aan de ISIS slachtpartijen gedacht van Parijs en Bruxellabad, waarvan we zekerlijk gene bang moeten hebben, maar begrip voor (de daders?) opbrengen. En het is waar: van afgerukte ledematen en dodelijke brandwonden: spaar ons Heer. Weet er iemand waar op dit ogenblik een wereldschokkende voetbalwedstrijd bezig is? Waar kan men terecht voor een spannende wielerwedstrijd? Met tussenin om het niet te vergeten, wat camera-flitsen over geweld aan de Grieks-Macedonische grens….

    Wil er ondertussen wel aan denken zo gauw U buitenshuis komt: is er wel een gewapende para in de buurt, heeft hij daar ook kogels voor bij, en bovenal, heeft die een paar van die ader-snoerende-‘tourniquets’ bij om het doodbloeden te voorkomen, want de hulpdiensten hebben tijd nodig.

    Niet de wereld draait doorrrr, maar de mensen!

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    http://xandernieuws.punt.nl/

    *

    Marine Le Pen: Duits-Nederlandse deal met Turkije is hoogverraad

    Turkse president wil visumvrijheid misbruiken om honderdduizenden Koerden naar Europa te deporteren – Erdogan laat islamistisch-fascistische ‘Grijze Wolven’ terreuraanslagen op Koerdische burgers plegen

    * 

    Laten we islamist Erdogan en zijn hielenlikkers zoals Merkel de toekomst van Europa bepalen?

    De door Duitsland en Nederland beklonken vluchtelingendeal met Turkije is volgens Front National leider Marine Le Pen ‘hoogverraad aan het volk’, omdat uit alle onderzoeken blijkt dat een grote meerderheid van de Europeanen geen nieuwe moslimmigranten wil, en zeker niet de vele miljoenen die de EU in de komende jaren verplicht naar onze landen wil halen. Bovendien ‘hoort Turkije noch historisch, noch cultureel of geografisch bij Europa, en heeft het daarom niets te zoeken in de EU.’

    Turkije en de EU kwamen overeen dat Europa voor iedere uit Griekenland teruggestuurde asielzoeker één Syriër opneemt. Deze afspraken blijken een grote aanzuigende werking te hebben, waardoor de migrantenvloedgolf naar Europa verder is aangezwollen.

    ‘Deze overeenkomst is ernstig democratisch probleem,’ aldus Le Pen in een interview met LifeNews. Ten eerste was de Duitse bondskanselier Merkel niet bevoegd om – met enkel de steun van de Nederlandse regering - deze deal met de Turken te sluiten. ‘En ten tweede handelde ze tegen de wil van de meeste Europeanen, omdat ze met Erdogan over voorwaarden onderhandelde die van tevoren onacceptabel waren: 6 miljard euro subsidies, visumvrijheid voor de Turken, en het Turkse lidmaatschap van de EU.’

    ‘Turkije mag nooit EU-lid worden’

    De FN-leider, die volgens veel peilingen grote kans maakt om volgend jaar de nieuwe Franse president te worden, wees er tevens op de Turkije zeer clement met ISIS omgaat, en zelfs gestolen aardolie van de jihadisten koopt. De nauwe banden tussen de Turkse regering en de islamitische fundamentalisten gaan volgens Le Pen tegen de belangen van Frankrijk en Europa in. Tel daarbij op de Turkse uitroeiingsoorlog tegen de Koerden, en de almaar harder wordende islamistische onderdrukking van de eigen bevolking, wat maakt dat Turkije nooit onderdeel mag en kan worden van de EU. (1)

    ‘Erdogan gaat honderdduizenden Koerden in Europa dumpen’

    Volgens onderzoeksjournalist Peter Orzechowski is in grote Europese steden te zien wat er werkelijk achter de overeenkomst met de Turken schuilgaat. Erdogan wil de visumvrijheid namelijk gebruiken om honderdduizenden Koerden in Europa te dumpen. Daarmee zal ook de burgeroorlog tussen de Turken en Koerden naar onze straten worden geïmporteerd.

    Orzechowski heeft het zelfs over

    Erdogans ‘Endlösung’,

    een verwijzing naar de beruchte term waarmee de Nazi’s zich van de Joden wilden ontdoen. Met dat doel lanceerden de Turken half maart een nieuw offensief tegen de Koerdische bevolking. Wekenlang werden met stilzwijgende instemming van de NAVO Koerdische dorpen en steden beschoten en platgebombardeerd. Ankara noemde het

    ‘een complete zuivering’,

    zogenaamd ‘van terroristen’, maar in werkelijkheid waren vrijwel uitsluitend Koerdische burgers het slachtoffer.

    Islamistische-fascistische Grijze Wolven plegen terreuraanslagen

    Zo werd bijvoorbeeld de 70.000 inwoners tellende Koerdische stad Yüksekova door 20.000 Turkse soldaten, special forces en 80 gevechtstanks aangevallen. Erdogan wil nu ook Koerden die lid zijn van de PKK het staatsburgerschap ontnemen. Orzechowski: ‘Erdogans strategie is al heel lang duidelijk: het collectief straffen van de burgerbevolking en het creëren van een atmosfeer van angst.‘

    ‘Met name de uit islamistische en fascistische strijders bestaande speciale eenheden van de politie en gendarmerie (PÖH en JÖH) plegen terreurdaden tegen burgers. Op internet poseren ze trots naast verwoeste woonhuizen... en brengen boven de lijken van Koerden de fascistische ‘Grijze Wolven’ groet.’

    Erdogan wil de Koerden met aanslagen uit hun thuislanden verdrijven, en hen vervangen door vluchtelingen uit Syrië. AKP minister van Milieu en Stedelijke planning had het eind vorig jaar zelfs over het creëren van

    ‘Neue lebensräume’,

    een net zo beruchte (hier vanuit het Turks vertaalde) term waarmee de Nazi’s hun militaire verovering van Europa aankondigden.

    Burgeroorlog in onze straten

    Nationalistische Turkse groepen en organisaties in Europa hebben al gedreigd zich met geweld te gaan verzetten tegen de komst van honderdduizenden Koerden. Afgelopen zondag waren er in tal van Duitse steden grote Turkse demonstraties tegen de Koerden. De slogan waarmee de Turken de straat opgingen? ‘Alles voor het vaderland. Martelaren zijn onsterfelijk. Het vaderland is ondeelbaar.’

    Conclusie: Zo’n 80 jaar geleden keek Europa willoos de andere kant op toen het Nazi-socialisme in opkomst was, en werd zelfs tot pal voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog over ‘altijd durende vrede’ gesproken. In onze tijd kijkt Europa weliswaar niet de andere kant op, maar doet het iets wat nog veel erger en gevaarlijker is, namelijk doelbewust meewerken aan de opkomst en verspreiding van het Islamo-Nazisme, dat zich in toenemende mate concentreert in en rond Turkije.


    Xander

    (1) Sputnik News
    (2) KOPP

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Ik weet niet hoe het met U zit, maar ik in ieder geval, voel mij niet geroepen om in mijn achtertuin getuige te moeten zijn voor een zogenaamde ‘burgeroorlog’ tussen ‘goede Turken’ (kant Erdogan) en ‘slechte Turken’ (Koerdische kant). Mij zijn alle Turken even lief, als die maar binnen hun eigen grenzen blijven. En zelf ga ik er niet naartoe. Toch niet vrijwillig.

    Maar als ik het goed overdenk, heeft het nadeel van de Jodenvervolging ook se voordeel gehad. Voor het eerst in duizenden jaren Geschiedenis heeft Israël nu zijn eigen Vaderland teruggekregen, allez, ik wil zeggen 1/100ste deel daarvan, en is het, dank zij de Mossad, kunnen uitgroeien tot een vaste borstwering midden landen die alleen via de haat jegens ons kunnen in leven blijven. Uiteraard zou men kunnen spreken van de graankorrel die eerst moet sterven, voor hij duizendvoudig vruchten kan voortbrengen. Mij is het een bittere troost, iedere dag te mogen lezen, dat alle mogelijke en onmogelijke Germaanse (en zeker de uiterst zeldzame Turks-Arabische) kwaliteiten moeten onderdoen voor de Joodse intelligentie. Zie het aantal Nobelprijs-winnaars doorheen de tijden…..

    *

    Zo had ik liever gezien, dat Brussels Airlines niet door de Lufthansa (wat al een hele verbetering is) was overgenomen, maar door El Al (Israel Airlines).

    En, mocht de deal nog niet rond zijn, dat men dan meteen heel de Airport met alles erop en er aan in handen van de Israëli-ers zou geven. Al ware het alleen maar omdat in heel de tijd van zijn decennia-langbestaan, de Ben Goerion Luchthaven in Tel Aviv nog niet één keer zelfs maar is bedreigd. Men is er streng, maar rechtvaardig. Mensen als Mevr. Galant zouden daar zelfs nog de papiermanden niet mogen ledigen!

     

    *

    *

     

     

     








    15-04-2016, 15:59 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3318

    *

    *

     

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Ook de ISIS, de Strijders in de Heilige Oorlog voor Allah! Ook zij zullen als het ogenblik daar is, gretig gebruik kunnen maken van deze Mechelse bezienswaardigheid. Die doet mij zelfs sterk denken aan ‘De Boerenkrijg’ en aan de onlangs ontdekte geraamten diep in de grond aan de voet van Sint Romboutstoren. Neen, die waren daar niet (zoals de Coburger Staatsschuld) vanzelf gekomen, ze werden – in groep – neergeschoten omdat die jongens niet zomaar de ‘zegeningen’ van de Franse Égalité, Fraternité en Liberté wilden ruilen als vernislaagje voor hun eigen voorvaderlijke cultuur. En waar waren die Franse sansculotten anders gehuisvest dan in de Dossin Kazerne?

    En inderdaad, net als toen in 1789, was in 1940-1945 LAFHEID tegenover de Barbaren weer het hoofdkussen om de kop op neer te vleien van zodra het gevaar … geweken was.

    Maar lees eerst gerust wat de Leugenpers bericht over dat soort ‘herdenkingen’ die pas na een grondige wasbeurt mogen herdacht worden….

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

    Kazerne Dossin herdenkt Transport XX

    *

    In Kazerne Dossin, het museum en documentatiecentrum over holocaust en mensenrechten in Mechelen, is donderdag Transport XX herdacht. Transport XX werd op 19 april 1943 in Boortmeerbeek tegengehouden, waardoor 17 gedeporteerden konden ontsnappen. Later konden nog 200 mensen de trein die onderweg was naar Auschwitz verlaten.

     

    Kazerne Dossin was in de Tweede Wereldoorlog een verzamelplaats voor Joden en Romazigeuners, van waar verschillende treinen naar het vernietigingscentrum Auschwitz-Birkenau vertrokken. Liefst 25.491 mensen werden in Mechelen op de trein richting Auschwitz gezet. Op 19 april 1943 werd een trein met 1.631 mensen, het inmiddels befaamde Transport XX, in Boortmeerbeek tot stilstand gebracht door drie jonge Belgische verzetsstrijders. Zij slaagden erin 17 mensen te laten ontsnappen, later konden nog 200 mensen de trein verlaten. Een groot deel van die 200 werd achteraf opnieuw opgepakt en alsnog naar Auschwitz gebracht.

    In de nasleep van de Tweede Wereldoorlog werden verschillende organisaties en instellingen opgericht om te voorkomen dat zo’n drama zich nog eens voordeed. Zo ook de Raad van Europa, die donderdag de heldendaad van Transport XX herdenkt. “Het vergde een enorme moed om die trein te doen stoppen”, zegt ambassadeur Torbjørn Frøysnes, Hoofd van de Raad van Europa Liaison Officers bij de Europese Unie in Brussel. “Ook vandaag nog moeten we leren uit de geschiedenis en haat en verkeerd denken trachten in de kiem te smoren. We moeten actief werken tegen radicalisering, en in het onderwijs al van in de kleuterschool de basisbeginselen van democratische waarden aanleren. Richtlijnen op politiek niveau uitwerken is alleen nuttig als individuen ze ook werkelijk in de praktijk omzetten en gebruiken.”

     

    Vooral het symbolische aspect van Transport XX heeft vandaag nog een grote betekenis. “Iedereen, hoe klein ook, kan zijn verantwoordelijkheid nemen in het universeel streven naar een wereld waar het goed is om te leven”, besluit Patrick Vissers, een onderzoeker naar

     

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Ook ik gruw van de opgeroepen beelden, want ik heb als 9-10 jarige sommige familieleden weten terugkeren uit de Nazi-Socialistische kampen, ‘het vel van hun buiken geplakt tegen de ruggengraat’, als wankele schimmen naar huis gekomen om er te sterven. Veel uitleg daarbij hoefde niet en het zijn dingen gebleven die op het netvlies gebrand blijven. Schreiende bonkekerels kinderen aan het sterfbed van hun o zo jonge vader….

    Het hele verhaal intrigeerde mij altijd bovenmate en naarmate de bronnen, dank zij de digitale wereld, meer algemeen toegankelijk werden, begon het mij te dagen: dat soort verhalen is bijlange niet uitverteld.

    De ‘Wannsee Conferentie’ (20 januari 1942): geen geschreven verslagen bekend. Hoezo: en de Deutsche Grundlichkeit dan? Bedenking: zonder geschreven bewijzen kunnen de Overwinnende Mogendheden verzinnen wat hen het best uitkomt. De doden doen er toch het stilzwijgen aan toe.

    De Geallieerden ‘wisten’ niets, dus deden ze niets om de uitroeiing der Joden tegen te gaan..

    Reeds in 1941 ‘wist’ Churchill en dus ook Roosevelt. De on-eervolle wiskundige zekerheid hierover is al lang bekend, maar niet de redenen waarom men, de armen overkruist, de andere kant bleef opkijken.

    Half April 1943 deed zich inderdaad om welke reden dan ook, de heldhaftige hold-up voor in Boortmeerbeek op een geheim joden-transport.

    Konden de Geallieerden de joden-vernietiging gestopt hebben? Waren zij daartoe in staat? Ze konden het minstens geprobeerd hebben.

    Want toen kwamen (sedert 1942) bijna iedere voornacht de eskaders bommenwerpers over ons hoofd heen om de Duitse steden ‘zu ausradieren’. Nooit werd ook maar één spoorweg aangevallen langs waar de treinen voor de ‘Endlösung’ zonder ophouden circuleerden. Toen had, met het minste bewijs, de wereld nog op tijd zich geschokt kunnen voelen…. Wat misschien wel het einde had betekend voor A.H. en zijn Nazi-Socialistenbende.

    *

    Waarom ik mij moreel verplicht heb gezien op dit elfendertigste Dossin-verhaal te reageren? Ja ook gedeeltelijk omdat, dank zij de Islam, de dodelijke hetze tegen het Joodse Volk dreigt te herbeginnen, ja erger dan ooit al herbegonnen is omdat ze wereldwijd nooit gestopt is, maar ook omdat na de Joden nu hetzelfde dreigt voor de Koerden.

    Maar dat is een ander verhaal, waar U seffens Vriend Xander voor aan de lijn krijgt.

    *

    Wannsee Conferentie: zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Wannseeconferentie

    *

    *

     








    15-04-2016, 15:23 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3317

    *

    *

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Het worden dus camera’s met dubbel zicht. Zo dat die niet veel, net als ikzelf, regelmatig bij de oogarts zullen moeten gaan om bijgesteld te worden. Spijtig.

    ‘Twee ogen zo blauw’… Een leuk melodietje uit de Oude Doos, dat voortaan levensbedreigend zal zijn voor de huisgenoten van de betrapte ‘brave Vlaming’ die thuiskomt met een resem van verkeersovertredingen op zak. Ook scheve schaatsers zullen voortaan op hun tellen moeten letten, als de bloemetjes buiten gezet worden met de verkeerde passagier als convoyeur. Thuis kijkt moeder-de-Vrouw, in afspraak met de champetter, die de brave buurman toch is, gewoon mee.

    Criminelen en ‘Heilige Moordenaars-Strijders’ die zich willen verplaatsen voor hun dagelijkse verplichtingen, zullen een tegenzet moeten bedenken. Spiegelglas ruiten bijvoorbeeld. Of een handeltje opzetten tussen vrienden en bekenden, met niet-verdachte rijplaten.

    Anders gezegd: regeringswerk lijk naar gewoonte: achter de feiten aanhollen. Laffe achteruit-rij regeerders, dat zijn ze.

    Verwaande geld-smijt-weg potentaten die elkaars ‘parlementaire onschendbaarheid’ beschermen door dik en door dun.

    Dat die eens ’n voorbeeld nemen aan de Italiaanse verkeersreglementen. Vluchtmisdrijf (geen gewone): rijbewijs voor een paar jaar kwijt. Daarna áltijd verplicht rij-examen.

    Vluchtmisdrijf mèt ook maar één druppel bloed bij: rijbewijs kwijt voor meerdere jaren. Daarna rij-examen.

    Vluchtmisdrijf met doden: levenslang rijbewijs kwijt.

    Daar zijn niet veel kosten aan, het reglement is doodsimpel en het hele zaakje loopt dus gesmeerd.

     

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

     

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    Geen ontsnappen mogelijk: 1.000 camera's tegen terreur, criminelen en hardrijders

    *

    Tegen 2018 houden 1.000 hoogtechnologische camera's u vanaf 260 plaatsen boven de snelwegen in de gaten. Dat heeft uw krant vernomen van de federale politie. Doel: terroristen en zware criminelen vatten - maar ook hardrijders.

    Binnen twee jaar is het zo goed als onmogelijk om nog met de wagen te rijden zonder dat u gefilmd wordt. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) plant namelijk niet alleen een 'cameraschild' aan de landsgrenzen, maar op alle plekken waar autosnelwegen elkaar of ringwegen kruisen. Bovendien wil hij het nieuwe netwerk van zo'n 1.000 camera's verbinden met de slimme toestellen die al door steden als Mechelen, Turnhout en Kortrijk worden ingezet. De zogenaamde ANPR-camera's zijn uitgerust met nummerplaatherkenning én maken ook een foto van de wagen, waardoor het mogelijk wordt kleur, merk en type te achterhalen. Tweehonderd agenten zullen zich bezighouden met het verwerken van alle informatie.

    De camera's moeten vooral helpen om terroristen en zware misdadigers op te sporen. Al wil Jambon ze ook inzetten om snelheidsduivels te klissen. Een privacyprobleem stelt zich volgens de federale politie niet. "De informatie wordt enkel doorgegeven aan politiediensten die deze nodig hebben voor hun job."

    De installatie van het ANPR-netwerk kost de federale regering 35 miljoen euro. De eerste camera's worden wellicht nog dit jaar geïnstalleerd

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Het is niet met een nevel-verspreider op de open kraan te zetten, dat de zondvloed wordt gestopt. Slimme camara’s zijn nuttig, zeker, maar de vraag stelt zich waarom die, zeggen we 20-30 jaar geleden niet eens nodig waren. Maar laksheid heeft meegebracht dat onze landen overstroomd zijn geraakt met 2 soorten criminelen. Eerstens de gewone ordinaire dieven en moordenaars, en secundo met Islam wandelende granaat-fanaten.

    De twee soorten (als die niet aan het ‘werken’ zijn) circuleren gewoon onder de radar, de vroegere ‘sociale correctie’ van gewone mensen onder elkaar is verdwenen onder de kundige leiding van de Staatsdragende Regerings Partijen, maar bovenal is de ouderwets aandoende ‘God ziet mij – Hier vloekt men niet’ verdwenen.

    Dat Alziend Oog heeft de Overheid nu zelf in handen. Ten goede, maar ook ten kwade. Denk gewoon aan het ‘Wie zal de Bewakers bewaken’? van de Oude Romeinen. Dat vroegere Alziend Oog deed net als Sinterklaas, alles opschrijven in een groot boek. Nu eindigt dat in het beste geval voorlopig op broodroof of uitsluiting in ‘sanitaire cordons’. Maar waar het eindigt, mogen we wegens niet politiek-correct, niet eens aan denken!

     

    *

    *

     








    15-04-2016, 12:16 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3316

     

    *

    Vrijdag 15 april

    Zon 6u48-20u38

    Z Waltman van Antwerpen

    *

    *

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Twee stenen doen vechten: het is een volkse uitdrukking voor mensen met een doorslecht karakter. Maar met dit 2de ongelofelijke verhaal uit Bosnië (na de overgroeide piramiden), is het net als bij het Geloof in de Schepper van Hemel en Aarde. Deze keer ziet men het bewust met z’n eigen ogen, net zoals men menhirs en dolmen ziet, het is niet ’van horen zeggen’ en toch gelooft men z’n eigen ogen niet. Omdat het té simpel is om aan de kiekens te geven? Al gaat het om een granietstenen bol van 3 meter diameter. Nee neen, geen vierkant, geen driehoek geen obelisk, maar om een bolronde bol, zo rond als … de Aarde. Een bol die men uit de ruimte waarneemt voor iemand die van de sterren komt…

    Tienduizenden jaren geleden konden onze verre voorouders dat niet. Dus zeggen de Geleerde Bollen, het is net als met de Aarde, ze is er vanzelf gekomen. Iemand anders, Darwin achterna, wil dan dat het iets ondergronds gegroeid zou… zijn. Of misschien wel bovengronds, aan de bomen bijvoorbeeld, waar het dan door zijn eigen gewicht afgevallen is en in de bodem zou weggezakt zijn. Met, net als een ajuin, naar gelang de eeuwen, telkens de buitenste mantel afgepeld.

    En trouwens, dat soort stenen bollen in alle maten en gewichten vindt men over de hele aardbol verspreid. Kan ik er dan aan doen, dat men hetzelfde vindt van de religieuze gevoelens die in elke mens sluimeren? Ook vanzelf gekomen, waarschijnlijk! Bij de mens wel, niet bij de mensapen. Maar toch.

    Overal een snuifje bovenaardse inspiratie, als het zout op de patatten van het leven?  

    En wat moest er nu binnenkort eens intelligent leven ontdekt worden op Jupiter? Ook vanzelf gekomen, of omdat het altijd zo is geweest?

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

    Mysterieuze' stenen bol uit Bosnië tergt experts

    *

    Een 12.000 jaar oud archeologisch object, met buitenaardse technieken gemaakt, zoemt door het nieuws. De man die het zegt heeft er de ballen verstand van, klagen wetenschappers.

     

    Dat kletsende geluid: dat waren de aardwetenschappers die als één man hun handpalm voor hun gezicht sloegen. In Bosnië-Herzegovina beweert een zelfbenoemde archeoloog een grote stenen bol te hebben gevonden die in de prehistorie door een vergeten generatie mensen is gemaakt. Maar de bol is een doodnormaal natuurverschijnsel dat je overal ter wereld kunt vinden, weten mineralogen.

     

      

    Semir 'Sam' Osmanagic, opgeleid als politicoloog en gevormd als zakenman in de Amerikaanse olie- en gasindustrie, is een beruchte naam in het wereldje van de pseudowetenschap: zo herkende hij eerder een piramide in een puntige Bosnische heuvel en houdt hij stug vol dat de Maya's afkomstig zijn uit de ruimte.

     

    En nu heeft de auteur van boeken als Pyramids around the world dus een gekke, ruim 3 meter grote bol ontdekt in een bos 70 kilometer boven Sarajevo. Voor Osmanagic een bewijs dat er diep in het verleden een ver ontwikkeld volk in het gebied woonde. Talloze media - waaronder de Nederlandse Volkskrant - namen de 'ontdekking' over als nieuws.

     

    Maar wetenschappers met kennis van zaken zien gewoon een door de natuur gevormde steenbol. Het gebied in Bosnië-Herzegovina staat erom bekend. En de stenen bollen worden op veel meer plaatsen gevonden, met trefzekere namen als Bowling Ball Beach, Canonball River en Moeraki Boulders.

    Canonball River, North Dakota. ©CEN/Piramidasunca.ba

     

       Share

     

       'Bij dit exemplaar zie je heel mooi hoe hij van buiten naar binnen wordt aangetast'

       Leo Kriegsman

     

    De Bosnische bollen bestaan uit graniet, vertelt geoloog Leo Kriegsman van Naturalis. Als dat ondergronds wordt aangetast, doorgaans door zuren, slijt dat van alle kanten tegelijk, met als gevolg een mooie, ronde bol. "Veelzeggend is dat ze hem moesten uitgraven uit de grond", zegt Kriegsman, die het fenomeen kent uit onder meer Brazilië, Sri Lanka en Nieuw-Zeeland. "Bij dit exemplaar zie je heel mooi hoe hij van buiten naar binnen wordt aangetast, met als gevolg dat hij als een soort ui zijn buitenste laagjes verliest."

     

    Een ander type ronde kei groeit juist, legt hoogleraar sedimentologie John Reijmer van de VU uit, en ontstaat als water dat door gaatjes in gesteenten stroomt mineralen afzet."Meestal vormen sedimenten regelmatige, platte lagen. Maar soms gebeurt het dat er rond een bepaalde natuurlijke kern water stroomt. Dan kun je bolvormen krijgen die steeds groter worden", aldus Reijmer. Laat Osmanagic het niet horen: dergelijke perfect ronde steenbolletjes zijn onder meer bekend van Mars. Ook langs aardse kusten en rivieren duiken ze geregeld op, in afmetingen tot wel 10 meter groot.

     

    'Doctor Osmanagic' - 'de Bosnische Indiana Jones', zeggen de media - is al zeker tien jaar geregeld te vinden in het steenbollenbos, waar hij rondleidingen geeft. Tien jaar geleden nog riep hij het uit tot "archeologisch park van de Bosnische stenen ballen".

     

       Share

     

       'Geologie is best een exotisch vak. Mensen voelen niet altijd goed aan wat natuurlijke processen in vele duizenden jaren tijd teweeg kunnen brengen'

       Leo Kriegsman

     

    De bollen zouden 10.000 jaar voor Christus met buitenaardse technieken zijn vervaardigd, verklaart hij daarbij aan wie het maar wil horen. "Ze dienen een doel", is te lezen in een onlinereisverslag van een enthousiaste bezoekster aan het gebied. "Het zijn supertechnologische werktuigen die kosmische trillingen verspreiden om ons af te stemmen op een hogere dimensie."

     

    "Prachtig toch? Daar kan ik met mijn uitleg niet tegenop", zegt Kriegsman. Ook in Nieuw-Zeeland, Noord-Amerika en in Costa Rica is er rond de plaatselijke stenen bollen een hele folklore ontstaan.

     

    Kriegsman: "Geologie is best een exotisch vak. Mensen voelen niet altijd goed aan wat natuurlijke process

     

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    In Stonehenge blijft men maar zaken ontdekken. Die komen maar met mondkes maat door naar buiten. Ondergronds zouden er zich start- en landingsbanen bevinden die kunnen doorgaan landingsplaats voor ruimtereizigers.

    Ergo, met eigen ogen heb ik daar enorme lijnen op de heuvelflank gezien die met veel verbeelding kunnen doorgaan voor een rennende menselijke figuur. Maar van enkele kilometers in de lucht worden de tekeningen helderder als de startbanen op Zaventem. Op de grond zelf, midden zo’n figuur, vallen de keien op de grond niet eens als deeltjes van een patroon.

    Zeg wat U wilt, maar dat is niet vanzelf gekomen. Maar ja, er zijn geen geschreven bewijzen beschikbaar, dus moeten we ons behelpen met de bewijzen die er wèl zijn. Niets, zo zei de kleine deugniet die aan Mter Guido Gezelle uitlegde wat NIETS nu precies was.

    *

    *

    Daar wandelde op nen zomerdag

    een neuswijze achter ‘t land,

    daar hij twee kleene meiskes zag

    die speelden in het zand.

    Zei neuswijs: "Maar, wat doet gij daar,

    gij meiskes alle bei?

    Wat doet ge daar gij blond van haar,

    gij meiskes, in de Mei?"

    En ‘t eene van de meiskes zei:

    "Wel heere, zoo ge ziet

    wij zitten hier, wij zitten, hei!

    wij zitten, en ‘n doen niet."

    "Maar niet," zoo zei de neuswijs mij,

    "dat is een ding, gewis,

    dat is een dingen dat ge gij

    niet weet wat dat het is."

    "Ik doe," zei ‘t ouder meiske boos,

    - en ‘t wiste entwat dervan -

    "niet is een kouse voeteloos,

    en zonder been deran."

    ________________________________________

    Guido Gezelle

    (november 1860?)

     

    *

    *

     










    15-04-2016, 08:25 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    14-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3315

    *

    *

    Het crematorium in Buchenwald nadat het buiten gebruik werd gesteld.

    *

    *

    Want daarover precies had

    De Heer Jambon het…

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Het menselijk geheugen is kort. Alleen de slechte extremen blijven. En ach, dat beetje lijken verbranden, was dat nu zo erg? Het was proper en zeer milieu-vriendelijk, maar wij achterlijken begrepen toen die socialistische principes nog niet zo goed. Al zijn we ondertussen toch ook al zo ver geraakt.

    Vroeger waren er overal kerkhoven waar onze duurbare overledenen rustig op de Eeuwigheid konden liggen wachten. Met Allerzielen kregen ze zelfs nog een bloemetje. Maar waar hadden die naartoe gemoeten als er straks geen kerken en dus ook geen kerkhoven meer zullen zijn? Op die manier moeten we de Linkxen dankbaar zijn, dat we zo vooruitziende zijn mogen worden, om overal het voorbeeld te mogen volgen van zaken zoals (niet limitatieve vermelding) in Buchenwald.

    Maar daarmee hebben noch de Islam noch de ISIS iets mee te zien. Die zijn nog achterlijker dan wij.

    *

    Neen, natuurlijk bedoelde die Duitse moppentapper niet de Heer Erdogan in hoogsteigen persoon. Die man heeft immers, in tegenstelling tot de meesten van zijn onderdanen, in zijn hoge positie, al vele jaren lang geen geiten meer. En mocht die kwibus daarentegen de vele schattige secretaresjes bedoeld hebben, die rond de Heer Erdogan hangen, kan hij misschien gelijk hebben, maar dat neemt niet weg dat zijn gezegde een zware belediging is voor de kruim der Turkse vrouwelijke jeugd. Het is niet omdat de Turken terecht de reputatie hebben van graag geitjes te zien, dat die diertjes moeten aanzien worden als bevallige snelle matrassen op vier poten. Goesting is koop, of soms niet?

    *

    Erger is het gesteld met die andere komiek, die fameuze Jan Parma, die de wereld ons benijdt en dus nu ook de meest intelligente van onze broeders, de Joden. In het artikel hieronder van ‘de morgen’, de krant die durft, heb ik daar waar hun hoofdlettertoets rateerde, telkens een kleine spraakkundige correctie aangebracht. Het is niet ’de joden’, maar ‘de Joden’. Niet ‘het joodse volk’, maar ‘het Joodse Volk’. Moeten daarvoor zo oud en zo lelijk gegroeid zijn om zelfs d-t niet te weten?

    Parma, de Rolls-Royce van het varkensvlees, dat weten we allemaal, wordt niet uitgevoerd naar de Arabische landen, wegens niet-halal, dus is Jan Varkenshesp daar ook niet welkom. Bijgevolg zou jij de vriend moeten zijn van het Joodse Volk.

    En die vriendschap heeft hij dus nu met zijn onderduik-theorie, verspeeld door slachtoffers op dezelfde lijn te situeren als daders. Tot daar de buitenlandse reacties.

    Erger zijn de reacties op binnenlands (Vlaams) vlak. Onze mensen, die uit onbaatzuchtige menslievendheid hielpen om ondergedoken Joden letterlijk en figuurlijk het leven te redden, vergelijkt Jambon met medeplichtige helpers van de daders die, net als de SS van toen, liederen kweelden over ‘das Judenblut das vom Messen spritzt’.

    Erger nog, het bloed dat de Heilige ISIS-strijders doen vloeien, is ook het onze.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

    Israëlische krant pikt Jambons vergelijking tussen terroristen en ondergedoken joden op

    *

    De Israëlische krant Haaretz heeft gisteravond de uitspraak opgepikt die minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon zaterdag deed in het VTM NIEUWS. Hij vergeleek toen de moslimterroristen die zich in Brussel schuilhielden met de Joden uit de Tweede Wereldoorlog.

    Afgelopen zaterdag was Jan Jambon te gast in het VTM NIEUWS, waar hij geïnterviewd werd door Birgit Van Mol.

    Op de vraag hoe het mogelijk was dat het terreurnetwerk dat achter de aanslagen in Brussel zat, zich lange tijd kon verstoppen in hartje Brussel, antwoordde Jambon: "Iemand die zich schuilhoudt en daarbij steun krijgt van de bevolking, kan lang ondergedoken blijven. Ik maak soms de vergelijking met heel wat Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er zijn Joodse mensen die vier jaar onderdoken, en dat was toch ook een verschrikkelijk regime dat continu naar die mensen op zoek was. En ze hebben ze gelukkig nooit gevonden."

     

    Haaretz schreef gisterenavond dat de uitspraak controverse veroorzaakte in ons land, en bracht daarnaast onder meer Jambons uitspraak over collaboratie in herinnering. In oktober 2014 zei Jambon in een interview met La Libre Belgique en La Dernière Heure dat de collaboratie een fout was, maar dat "de mensen die met de Duitsers collaboreerden, hun redenen hadden".

    "Mechaniek van onderduiken"

    Net als toen heeft Jambon zich ook deze keer geëxcuseerd voor zijn uitspraken. "Ik vergelijk Joden niet met terroristen. Ik verwees enkel naar een historisch feit in onze Belgische geschiedenis. Het verbergen van die mensen was iets positiefs. Wat vandaag in Brussel gebeurt, is dat niet. Voor mij draaide het in die uitspraak om de mechaniek van onderduiken", zo liet hij dinsdag via zijn woordvoerder Olivier Van Raemdonck weten aan Het Laatste Nieuws.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Samen met deze Joodse krant, is ook het laatste beetje sympathie dat ik voelde voor de Nieuwe Vlaamse Illuminati, compleet verdwenen.

    Dat hij ‘de collaboratie’ kon begrijpen, omdat die mensen misschien wel hun redenen hebben gehad, was een uitspraak in zijn voordeel. En ze was juist. De nagel op de kop. Gewoon omdat die mensen vanwege Coburgia nooit de indruk hadden gevoeld dat dit hun Vaderland was. Eerder het tegendeel was toen, net als nu, het geval. ‘Pur les Flamands la même chose’, da’s immers geen verzindsel, tu-sais!

    Maar dat er daarvoor diende beroep gedaan te worden door aan onze natuur vreemd wapengeweld, dat is alleen uit te leggen in de context van die dagen. Immers, zolang de Duitse legers zegevierend waren (tot Januari ’42, Stalingrad), waardoor de Gestapo zich gedeisd hield, was er alleen in hoofdzaak berusting. Tot in September ’44 bleek, dat in Londen ‘de Regering in Ballingschap’ wetten had uitgevaardigd met terugwerkende kracht die niemand had verwacht. Die troffen meestal de kleine man, maar lieten de oorlogswoekeraars ongemoeid.

    Meteen had de Francofonie het middel geroken, om het groeiend Vlaamse bewustzijn voor vele jaren te onthoofden. Want dat Vlaams Bewustzijn klonk als ‘onverfranst, onverduitst, onverengelst’ en dat was er volgens hen net iets over. Vaderlandsliefde? Ja, als dat maar vaderlandsliefde was voor de verdrukkers, en zeker geen vaderlandsliefde voor de verdrukten.

    En dat gevoel, Mr Jambon, is in U imitatie-partij al lang verloren kost. Het origineel leeft in Vlaams Belang, de partij die jullie uit eigenbelang, het licht van de zon niet gunnen.

    Maar we zijn er gerust in. Ook in het Buitenland begint men dat door te krijgen.

     

    *

    *








    14-04-2016, 18:18 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3314

    *

    *

    Mohamed Abdeslam

    Het kleine broertje van… lijkenpikker van beroep in Molenbeek

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    We zagen hem ooit op de beelden van een bewakingsfirma samen met het broertje dat nu als ‘martelaar’ geniet van zijn 72 dagverse maagden (ge moet die op zo jonge leeftijd maar aankunnen!) bezig met ’s nachts met een breekijzer met het kraken van een speelautomaat in een of andere Molenbeekse drankgelegenheid. Maar toen bleek dat die beelden, met schending van het beroepsgeheim, uit de politie-archieven kwamen, werd daar rap over gezwegen. Op het Gemeentehuis van Molenbeek, waar ‘de jongen ‘werkte’, was men begaan met zijn strafblad, en dus mocht de Politie niets weten.

    Nous nous connons, n’est-ce pas?

    Hij was het, die na de tragedie in Parijs, zich voor de camera’s afvroeg of zijn onvindbaar broertje Salahdim Salahdom wel onderdak zou vinden, en of hij wel aan genoeg eten en drinken zou geraken. Op slag daarvan zodanig aangedaan, dat hij ziek werd. En aan de Ziekenkas moest. Want de Marokkaanse Gemeenschap, onder leiding van de Moslim Executieve, had nu, voor haar eigen veiligheid, elkaar veel te vertellen.

    Als klap op de vuurpijl is die jongen nu afgedankt en aan den dop gezet. ‘Werklozensteun’ immers is een Federale materie en dus zeer voordelig voor het failliete Molenbeekse PS-MR gemeentebestuur.

    Allez, ge verstaat dat wel, hé. Elk nadeel heeft z’n voordeel, ook in Molenbeek.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

    Molenbeek ontslaat Mohamed Abdeslam

    *

    De gemeente Molenbeek heeft Mohamed Abdeslam ontslagen. Hij is de broer van Salah en Brahim Abdeslam, die betrokken waren bij de aanslagen in Parijs. Volgens burgemeester Françoise Schepmans (MR) hebben verklaringen die Mohamed in de media aflegde voor een vertrouwensbreuk gezorgd. Mohamed Abdeslam relativeerde de rol van zijn broer bij de aanslagen.

    Mohamed Abdeslam was sinds de aanslagen van Parijs niet meer komen werken op de dienst vreemdelingenzaken van de gemeente. Hij meldde zich met doktersbriefjes ziek. De Franstalige bestuursmeerderheid van Molenbeek (cdH, Ecolo en MR) wilde Abdeslam in januari al aan de deur zetten, toen bleek dat de man geen zuiver verleden had. Zo werd hij in 2010 veroordeeld voor lijkenpikkerij.

    Mohamed bracht zijn broer Salah Abdeslam begin deze maand een bezoek in de gevangenis van Brugge. Hij verklaarde daarna in Franstalige media dat zijn broer niet wist wat er in Parijs ging gebeuren. Salah zou gezegd hebben dat hij zich opzettelijk niet heeft opgeblazen en dat "er meer slachtoffers waren gevallen indien hij dat had gewild".

    Begin deze week zette de gemeente Molenbeek Mohamed Abeslam aan de deur, maar niet wegens zware fout, zodat hij een ontslagvergoeding krijgt.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Kijk, dat er in Molenbeek rare zaken zijn gebeurd, weet onderhand de hele wereld. De Nieuwe Vlaamse Illuminati onder leiding van Jan Jambon Varkenshesp, zeer efficiënt in Moslimkringen, bezig met Molenbeek en de wijde omgeving tot op het bot uit te zuiveren. Al weet men niet goed wat aanvangen met het bijeen gekeerde vuil.

    Stelt zich dus de vraag, of de de Witter-dan-Witwas Commissie dan nog leden en moeite moet uittrekken om de fouten van het verleden bloot te leggen?

    Zo werkt dat niet. Het land zit op zijn tandvlees en overal moet bespaard worden.

    En wetewa? Als de Roden nu wat ontzien worden, kan dat alleen maar helpen om ze welwillender te stemmen, zodat we het Land beter zullen kunnen besturen. Wat goed is voor ons imago, en vooral goed is voor onze portemonnee. Want, vergeet het niet: politiek is (tot hiertoe en voor zover het nog duurt) de kunst geweest van de beperkte mogelijkheden.

    Maar eenmaal de pottenkijkers van het Vlaams Belang zullen moeten mee regeren, zijn de leute en vooral de profijtjes er af. En vooral: wie heeft er nu wat aan… werken!

     

    *

    *

     

     








    14-04-2016, 15:47 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3313

    *

    *

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Normaal spreken wij thuis nooit van ‘kamelen’, maar van KEMELS. Wat U in onderstaand verhaal zult lezen, gaat dus over dat soort kemels, die voorkomen in de voorlopig laatste biecht van de Zwarte Ongelukskater uit Amerika. Zijn ‘tussenkomsten’ om Libië te democratiseren zijn volgens hem niet te juiste geweest. Wat in die zin juist is, hij heeft er geen tweede Syrië kunnen van maken.

    Gelukkig zit er ook een positieve kant aan het verhaal, omdat ISIS in dat land blijkbaar een kleiner gevaar is kunnen dan eerst gedacht in voorgaande blogs.

    Maar als er even mag door gedacht worden: zou Italië onder Il Cavaliere niet beter af zijn geweest, daar die al vele jaren goede relaties met Kolonel … had. Maar neen, Graaf Vogelkoppeke in persoon van de Grote Baas van de E.U. moest zo nodig hier op een mooie dag de Silvio de bons komen geven en vervangen door M.M. (Mario Monti). Berlusconi was net niet Europa-minder genoeg om de hansworst van Bruxellabad te blijven spelen. Die Monti, de GuttmanSachs Bankier werd daarna onmiddellijk direct weggestemd door het volk, maar sindsdien werd het nooit meer als voorheen. Die bewuste ‘Graaf’ van Hoge Oremus, op deze blog ook wel eens Haikoe Herman genoemd van de Partij der Criminele Diksiaschurken, zal daarvoor boeten in de hel. Maar nog op deze wereld liefst met een flink voorschot op die straf.

    De ‘Staatsman’ van mijn voeten!

    Hieronder vindt U een ander verhaal over Libië, de vroegere Italiaanse kolonie, dat klinkt als het sprookje van Sherehazade. Even ongelofelijk! Herleest U het gerust een paar keer, morgen zelfs nog eens. Herlees het zelfs van onder naar boven.

    Obama is inderdaad mislukt in Libië, het land is niet onderweg om een totale ruïne te worden. Integendeel: het is de verborgen schatkamer van de Drie ‘G’s’ pietril-goud, aardgas-goud en ondergronds drinkwater-goud.

    Ach Duce, Waarom moest U ook in de jaren ’40 die kleine Oostenrijke Korporaal A.H. achterna, in Uw ongeluk lopen! Was U maar de vergoddelijkte Duce gebleven, enig in de wereld der Antieke Romeinen, dan stond Uw ruiterstandbeeld nu, groter dan Het Witte Huis, nu aan de overkant der Tiber, waar U en het Vaticaan over alles heen, elkaar recht in de ogen kon kijken.

    Ja Ja, we gaan er nog veel van horen, want naar blijkt heeft Italië daar in Libië voor de tweede keer voet in huis….

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    **

    https://ejbron.wordpress.com/

    De weerwolven van Libië

    Geplaatst op 12 april 2016 door E.J. Bron

    (Door: Manlio Dinucci – Vertaling: E.J. Bron)

    *

    Men hoefde alleen maar te wachten. De deling van Libië, die wij al in het begin van de oorlog tegen Jamahiriyaaangekondigd hadden, staat opnieuw op de agenda. Wat in het lawaai van de wapens, omdat dit te opvallend was, onmogelijk geweest zou zijn, wordt nu aan ons gepresenteerd als een betreurenswaardige noodzakelijkheid. “Libië moet weer een stabiel en solide land worden”, twittert de Italiaanse minister-president Matteo Renzi uit Washington, waarmee hij “minister-president Fayez al-Sarraj, eindelijk in Tripoli” zijn grootste ondersteuning garandeert.

    Diegenen die in Washington, Parijs, Londen en hier ook aan denken, zijn dezelfden die, nadat de door een oorlog de Libische staat gedestabiliseerd en vernietigd hadden, nu de puinhopen met de “Missie internationale bijstand voor Libië” zullen oogsten.

    Dit idee hebben zij via geautoriseerde stemmen al laten blijken. Paolo Sconti (een van de grootste Bilderberg-aanhangers van Italië), die aan de top van ENIin Libië tussen rebellen- en huurlingengroepen gemanoeuvreerd heeft en nu vicepresident bij de Rothschild-bank is, verklaart in de “Corriere della Sera” dat men “met de fictie Libië…”, een door het Italiaans kolonialisme “…bedacht land… – … moet afsluiten”. Men moet “de geboorte van een regering in  Tripolitanië ondersteunen, die buitenlandse krachten te hulp kan roepen die haar helpen te overleven”, en Cyrenaicaen Fezzan ertoe zou dwingen hun eigen regionale regeringen te vormen, eventueel met het doel zich op de lange termijn aaneen te sluiten tot een federatie. Tot dat moment “zou iedereen zijn eigen energiebronnen kunnen beheren”, die in Cyrenaica en Fezzan voorhanden zijn. Een analoog idee wordt door Ernesto Preziosie, een afgevaardigde van de katholieke vleugel van de Partito Democratico (PD) uitgelegd: “Het vormen van een Libische Unie uit de drie landen Cyrenaica, Tripolitanië en Fezzan, die gezamenlijk de olie- en gasvoorraden beheren”, ondersteund door “een Europese militaire macht ad hoc.”

    Dat is de oude politiek van het kolonialisme van de 19e eeuw, opnieuw aangewakkerd in een neo-kolonialistische functie door de VS-NAVO-strategie, die functionerende nationale staten afgebroken (Joegoslavië, Libië) en enkele anderen (Irak, Syrië) gebroken heeft (of geprobeerd heeft te breken) om hun territoria en bronnen te controleren.

    Libië bezit in zekere zin 40% van de Afrikaanse aardolie, kostbaar door zijn hoge kwaliteit en zijn geringe exploitatiekosten, evenals ook grote reserves aan aardgas, waarvan de exploitatie nu wezenlijk hogere winsten zou kunnen opleveren voor Amerikaanse en Europese multinationals dan de winsten die werden toegestaan door de Libische staat. Bovendien kunnen zij, door de uitschakeling van de nationale staat en aparte onderhandelingen met de verschillende machtsgroeperingen in Tripolitanië en Cyrenaica de privatisering van de openbare energiereserves en zodoende hun directe controle verkrijgen.

    Behalve van het zwarte goud willen de Amerikaanse en Europese multinationals zich meester maken van het witte goud: de immense reserves fossiel water van de Nubische diepwaterlaag strekt zich uit tot onder  de gebieden van Libië, Egypte, Soedan en Tsjaad. De mogelijkheden die dit biedt, werden al gedemonstreerd door de Libische staat door waterleidingen te bouwen die drinkwater en irrigatiewater vervoerden, miljoenen kubieke meters per dag, vanuit 1300 bronnen in de woestijn over een afstand van meer dan 1600 kilometer naar de kuststeden en woestijngrond vruchtbaar maakten.

    Door nu in Libië terecht te komen, onder het officiële voorwendsel het land bij te staan en te bevrijden van de aanwezigheid van ISIS, kunnen de VS en de grootste EU-machten ook hun militaire bases in een geostrategische belangrijke ligging op het kruispunt tussen de Middellandse Zee, Afrika en de Midden-Oriënt heropenen, die Moammar al-Qadhafi in 1970 had gesloten.

    Uiteindelijk delen de VS en de grootste EU-machten met de “Missie bijstand voor Libië” de buit van de grootste roof van de eeuw: $ 150 miljard aan Libische staatsfonds, geconfisqueerd in 2011, dat zich zou kunnen verveelvoudigen als de energie-export van Libië het vroegere niveau weer zou bereiken. De gelden van het staatsfonds, die door al-Qadhafi destijds werden geïnvesteerd om een valuta en autonome financiële organisaties voor een Afrika Unie mee op te richten (de reden waarom besloten werd al-Qadhafi af te slachten, zoals ook blijkt uit de E-mails van Hillary Clinton), zullen gebruikt worden om datgene kapot te slaan wat nog van de Libische staat is overgebleven. Een staat die “nooit bestaan heeft”, omdat er in Libië immers alleen maar “heel veel stammen” waren, heeft Giorgio Napolitano verklaard, ervan overtuigd zich in de Senaat van het Koninkrijk Italië te bevinden.

    Bron:
    www.voltairenet.org
    Auteur: Manlio Dinucci

    Vertaald uit het Duits door:
    E.J. Bron
    (www.ejbron.wordpress.com)

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Het zou de moeite zijn om onze oude schoolboeken nog eens te kunnen openslaan. Cyrenaïca: ooit nog van gehoord? Eritrea. Tripolitanië, Cyrebaïca. Met iets Zuidelijker: Ethiopië, met ‘de Negus’ Keizer Haile Selassie (1882-1975): het zijn allemaal zaken bijna uit Christus’ tijd…. Maar ze waren er, en ze zijn er nog altijd.

    Benghazi, Tripoli, allemaal voetnoten in de voetstappen van Erwin Rommel de Woestijnvos. Waar het kruim van de Duitse Wehrmacht foto’s naar huis stuurde, waarop ze spiegeleieren bakten op de motorkap van hun legervoertuigen. Namen als gongslagen in de ‘Wochenschau’, die achteraf bezien inderdaad slechts een voetnota in de Geschiedenis werden….

    En binst dat aller ogen gericht zijn op Libië, timmert het Oostenrijk van A.H. de enige verbinding met hun Zuiderburen potdicht. De Brenner Pas!!!!, gruwelen de Italianen, wordt afgesloten zoals in 1944 toen de legers van de verslagen A.H. achter zich de poort dichttrokken en het licht uitdeden. En waar moeten deze zomer die miljoenen ‘vluchtelingen’ dan naartoe die Europa langs deze poort binnen wilden ?

    Ja, ‘et alors’, antwoorden de Illuminati in Bruxellabad: ‘waar een wil is, is een weg’ – en geloof me, zij kunnen het weten, want ZIJ hebben die wil. “Als de Brenner dicht gaat, neem potferhier en potferdaar dan de Gothardo!!! Via Como, Chiasso en Zwitserland. Daar is gezonde lucht in overvloed! Zo lang die 17 Km lange molspijp niet gedynamiteerd is door de ISIS, zullen die vriendelijke gastvrije Zwitsers U wel doorlaten….

    De Italiaanse economie, het toerisme, de kleine middenstand? Tegen het einde van de zomer zullen de meeste mensen hier mee opgetrokken zijn met de vluchtelingen mee, naar veiliger oorden.

    Via de geheime achterkamertjes-diplomatie is al langer dan vandaag bekend, hoeveel tijd er nodig is om te vluchten. Zelfs als Zaventem voor goed ‘plat’ ligt, dan is er nog altijd Charleroi, Luik, Eindhoven en Düsseldorf om veilig en ongezien weg te geraken. Tien of twintig tot het dak volgestouwde Boeings volstaan om binnen de 24 uur met de hele bataclan op de Maagden Eilanden te zijn.

    Al kan het natuurlijk ook altijd, dat de Italiaanse Armada, eenmaal terug op eigen vleugels, op zeker ogenblik zoals waarvoor ze zijn opgeleid, die aanstormende bootjes begint af te schieten. Lijk op de kermis: altijd prijs.

    Met in Bruxellabad als Eerste prijs een pijp! Een mensenleven daarentegen? Nog geen pijp toebak waard

    Of draaien we NU en HIER de rollen om? Ondergaan of weerstaan? Aan ons allen de vrije keuze.

     

    *

    *

     








    14-04-2016, 15:16 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3312

    *

    *

    Goed kijken, hé!

    Ground Zero

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Hier volgt een oud verhaal niet alleen omwille van het blijven herinneren aan de Zuivere Waarheid, maar deze toelichting omwille van de eerste historische ISIS-aanval op de Vrije Wereld.

    Lees verder hoe de aan de gang zijnde Witter-dan-Witwas Commissie op de idee kan gebracht worden van een eindverslag met daartussen enkele blanco bladzijden die niet voor publicatie bestemd zijn, maar voorbehouden blijven aan het slechte groepje Illuminati.

    Ja Ja, ‘ruling the waves’, dat is in werkelijkheid de taak van de Rijke Ooms uit… Saoedi Arabië, de Behoeders van Het Gouden Kalf: de Zwarte Steen in de tentzeilen Ka’ba van Mekka.

    Wie zei daar ooit weer, dat zij die de eerste atoombom gooien, zelfs al is dat het Communistisch Noord Korea (met de hulp van China?), de oorlog zal verliezen? Benieuwd te weten hoe Poetin daarover denkt….

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    http://xandernieuws.punt.nl/

    *

    *

    9/11 rapport: 28 blanco pagina’s over cruciale rol CIA en Saudi Arabië

    *

    Opgeblazen door Saudische terroristen en de CIA om de ‘war on terror’ en invasie c.q. vernietiging van Irak te rechtvaardigen.

     

    Afgelopen zondag verklaarde senator Bob Graham, voormalig voorzitter van het Speciale Senaatcomité voor Inlichtingen en tevens vicevoorzitter van het onderzoekscomité naar de aanslagen op 9/11/01, dat Saudi Arabië achter deze aanslagen zat, en dat deze informatie te vinden is op de beruchte 28 blanco pagina’s van het 838 bladzijden tellende officiële onderzoeksrapport. Wat ook nog steeds voor het publiek verborgen wordt gehouden is dat de Saudi’s de aanslagen op de Twin Towers en het Pentagon samen met de CIA en de FBI op touw zetten.

    Graham zei in een interview met 60 minutes dat zowel de Saudische regering als Saudische (liefdadigdheids)organisaties en rijke Arabieren de aanslagen op 9/11 mogelijk hebben gemaakt. De grote Saudische rol werd volgens hem echter weggemoffeld vanwege de ‘speciale band’ tussen de VS en de racistische wahabitische Sharia-oliestaat, die ondanks het feit dat er jaarlijkse honderden mensen worden geëxecuteerd door onthoofding, nog steeds als belangrijkste Arabische bondgenoot van het Westen geldt.

     

    De senator zei dat mogelijk nog erger dan het achterhouden van deze informatie voor het publiek is dat uit de 28 pagina’s blijkt dat de lessen van 9/11 nog steeds niet worden toegepast om het Amerikaanse volk te beschermen (2).

     

    VS ‘vluchthaven voor (islamitische) terroristen’

     

    Ook Tim Roehmer, een voormalige Democratische senator, heeft de 28 pagina’s gelezen. Hij zei letterlijk dat de connectie tussen vijf van de 19 kapers (waarvan 15 de Saudische nationaliteit hadden) en een Saudische moslimgeestelijke in Californië ‘genoeg is om je te doen kronkelen en ongerust te maken.’ In het verleden beloofde Obama de 28 pagina’s openbaar te maken, maar zoals met bijna al zijn beloftes is hij ook deze nog niet nagekomen.

     

    De conclusies van het Congres, dat een eigen onderzoek naar 9/11 deed, waren veel harder dan die van de het 9/11 comité. Het Congres beschuldigde de regering ervan het land tot een ‘vluchthaven voor terroristen’ te hebben gemaakt. Congresleden kunnen de 28 geheime pagina’s overigens nog steeds enkel lezen (en niet meenemen of kopiëren) in een speciaal beveiligde kamer, waar ze van tevoren toestemming voor moeten vragen aan het Inlichtingen Comité.

     

    Connecties tussen kapers en FBI, en Saudische prins en CIA

     

    In september 2015 plaatste de kritische Washington Blog, dat bekend werd door het publiceren van gelekte informatie uit overheidskringen, 20 argumenten waarmee het complot tussen de Saudi’s, de CIA en de FBI zou zijn aangetoond. Zo werden de langdurige contacten tussen twee Saudische kapers en een Saudische FBI-informant in de VS achtergehouden. Een niet bij name genoemde CIA agent die in Saudi Arabië werkzaam was geweest bevestigde dat de twee mannen Saudische spionnen waren die door de Amerikaanse autoriteiten werden beschermd.

     

    Ook de geheim gehouden persoonlijke band tussen toenmalig CIA-director George Tenet en de Saudische prins Bandar, ambassadeur in de VS en later (tussen 2005 en 2015) het hoofd van de Saudische inlichtingendienst, werd weggelaten. Tegen prins Bandar is sterk bewijs dat hij over de hele wereld een netwerk van islamitische terreurorganisaties heeft geleid.

     

    Bedrijven met nauwe banden met Saudi Arabië

     

    Tevens verdacht was dat het bedrijf dat de beveiliging van het World Trade Center regelde, Kroll Associates, sterke connecties met Saudi Arabië had. Zo was bestuurslid Raymond Mabus, de huidige staatssecretaris van de marine, in de jaren ’90 de Amerikaanse ambassadeur in Saudi Arabië. Ook de vier onderaannemers die de beveiliging van het WTC deden verrichtten veel werk voor de Saudi’s. Dit verklaart waarom er ongezien explosieven in de drie WTC torens konden worden aangebracht.

     

    Twee Amerikaanse bedrijven die het puin van zowel de ingestorte Twin Towers als het Pentagon ruimden, hadden al decennialang opdrachten in Saudi Arabië uitgevoerd, zoals de bouw van het Olympische Stadion in de hoofdstad Riyadh. De door de familie Bush en Bin Laden gefinancierde Carlyle Group trainde via de Vinnell Corporation (onderdeel van BDM International) de Saudische Nationale Garde. Ook het Saudische korps mariniers en het Stafcollege Gewapende Strijdkrachten werden door een Amerikaan gerund.

     

    Het bedrijf SSB, dat 10 verdiepingen van het ingestorte (opgeblazen) WTC-7 gebouw huurde, was in 1998 overgenomen door de megabank Citigroup, kort nadat deze in handen kwam van de Saudische prins Alwaleed. Donald Rumsfeld en Dick Cheney kwamen vervolgens in de adviesraad van SSB, en stapten daar pas uit toen ze in 2001 de regering Bush gingen versterken.

     

    Verdedigd door Bush en Obama

     

    De Saudische regering werd door duizenden 9/11 nabestaanden aangeklaagd omdat Saudi Arabië een belangrijke financier van Al-Qaeda zou zijn. De Saudi’s namen vervolgens het advocatenkantoor van James Baker, een Bush insider, in de arm om hen te verdedigen. Die slaagde erin de aanklacht om formele redenen niet ontvankelijk te laten verklaren, omdat het niet mogelijk zou zijn om een buitenlandse regering voor het gerecht te slepen. De nabestaanden tekenden beroep aan, maar toen kregen de Saudi’s de steun van de regering Obama.

     

    Netwerk van terroristen

     

    Ook de grootste verzekeraar ter wereld, Lloyd’s in Londen, klaagde de Saudi’s aan voor hun rol in 9/11. Enkele dagen later werd de aanklacht echter zonder opgaaf van redenen weer ingetrokken. Na 9/11 was het echter iedereen duidelijk geworden dat Saudi Arabië één van de grootste sponsors van islamitische terreur ter wereld is. Inmiddels is ook bewezen dat de Saudi’s samen met de Turken en weer de CIA verantwoordelijk zijn voor het ontstaan, financieren en bewapenen van ISIS.

     

    Waarom?

     

    Sommigen zullen zich afvragen waarom de Saudi’s de aanslagen van 9/11 op touw hielpen zetten en financierden. Feitelijk was dat om dezelfde redenen als nu ISIS wordt gesteund: om een niet gewenste buitenlandse heerser op te ruimen (toen Saddam Hussein, die onterecht de schuld kreeg en de 2e Amerikaanse invasie over zich heen kreeg, en nu Bashar Assad), en daarnaast om de radicale islam over de hele wereld te verspreiden.

     

    De Saudi’s zelf hebben samen met zo ongeveer alle moslimlanden jarenlang beweerd dat ‘natuurlijk’ Israël en de Mossad achter 9/11 zouden zitten –een complottheorie die in het Westen onmiddellijk gretig en kritiekloos werd overgenomen door alles en iedereen dat Israël en/of de Joden haat-, maar daar is nog nooit een greintje bewijs van geleverd – in schril contrast dus met de bewezen cruciale rol van Saudi Arabië

    Xander

    (1) Infowars
    (2) Zero Hed

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Weet U, het wordt me met de dag steeds duidelijker.

    Door het vernietigen van Hitler-Duitslands ‘Dritte Reich’ zijn we beland van de lichte stuifregen in de zwaarste tropische zandstorm ooit. Die raast over de wereld met de snelheid van een orkaan en doet overal de zwarte ISIS-vlag wapperen zoals boven Palmyra. Inderdaad, het resultaat van de Religie van de Wrede.

    Zou Poetin dan niet weten, dat, als hij niet wil vergaan, als eerste moet toeslaan? Als ‘ervaringsdeskundige’ in eigen land kent hij het klappen van de Communistische zweep. Hij kent volgens mij ook het gezegde dat ‘de aanval de beste verdediging is’. De zwakke plek is Mekka, dat eerst, net als Carthago, van het aardoppervlak moet verdwenen zijn. Om slechts alleen maar aan de naam een verre herinnering te hebben.

    Dan kan de mensheid zich in alle progressiviteit zich wijden aan Brahmapoetra of aan Shiba, want de God der Christelijke Europese Beschaving is toch dood verklaard?

    Daarna vallen ondertussen de USA-dictators die net als alle grootsprekers maar al te graag zullen onderhandelen omwille van de woordkramerij, vanzelf in Allahs schoot.

    Personele Toets. Goed om weten: de geruchten, als zou Digitalia voorkomen op de loonlijsten van het Kremlin, zullen zoals bij de PS in Molenbeek, nooit kunnen bewezen worden.

     

    *

    *

     








    14-04-2016, 14:54 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3311

     

    *

    Donderdag 14 april 2016

    Zon 6u50-20u37

    H Lidwina van Schiedam

    Op Sint-Lidwina na de noen worden alle velden groen

    *

    *

    / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Ach ja. Was ik even vergeten: Coburgia is een democratie, waar iedere inwoner gelijke rechten heeft. Één voorwaarde: denken en spreken zoals wordt voorgeschreven.

    Ook in het (eigen) Parlement mag vrij en vrank gesproken worden. Da’s zeker. Maar wordt er ook vrij en vrank geluisterd? Ik denk het niet. Integendeel. Als het Vlaams Belang het woord krijgt (de schijn moet worden hoog gehouden) dan zitten de Dames en Heren Ministers en Senatoren ofwel te teteren onder elkaar, te telefoneren, te computeren, de gazet te lezen of te slapen. Dat laatste voor de moedigste levensgenieters die daar hun roes van de vorige orgie-nacht komen uitslapen.

    *

    Juist, zou je denken. Dan pakken we het anders aan. We doen wat de Slinkxen altijd doen: op straat komen. Massaal op straat komen en luid toeteren. Zodat de Internationale Pers toestroomt.

    Maar dit soort extreem-rechtse ‘vervuiling’, weten we, wordt ‘om veiligheidsredenen’ op voorhand verboden? In elk normaal land zouden wanordelijkheden door tegenstrevers verboden worden, hier worden tegenstrevers door de ‘Politie’ beschermd, zo lang ze maar kloppen op dat ‘extreem rechts gespuis’.

    Oei Oei, ben ik nu niet te ver gegaan, Walter? Het komt bij de massa een beetje over als zouden hier alle Turken, omdat ze volgelingen zijn van Erdogan, ‘geitenneukers’ mogen genoemd worden.

    Ik doe dat niet, omdat het mij onbekend is of er inderdaad in de Moslim-landen zoveel geiten worden gekweekt. Ik zou het eerder op schapen houden. Of op de kameel, het Schip van de Woestijn. Maar daar de trapladder in die streken eerder ongewoon is, hou ik het dus op de ooien.

    Dat zijn brave gewillige dieren, die zelfs in de kookpot nog hun verdiensten hebben. Een geitenbok daarentegen….

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    *

    Nationale meeting islamterreur: ondergaan of terugslaan!

    *

    Zaterdag 30 april vormt het Vlaams Belang een figuurlijke vuist. Een vuist tegen islamextremisme en massa-immigratie en een pleidooi voor een krachtdadig beleid dat onze mensen en onze waarden verdedigt. Wij rekenen hierbij op uw overtuigende aanwezigheid.

     

    Voor politici en journalisten die de voorbije decennia hun kop in het zand staken, zijn de aanslagen in Brussel en Zaventem een pijnlijk ontwaken. Het opengrenzenbeleid van de afgelopen decennia en de hiermee gepaard gaande islamisering heeft een monster gecreëerd. Toen wij hiervoor waarschuwden werden wij beschimpt, verguisd en zelfs veroordeeld. Vandaag betalen de slachtoffers en hun nabestaanden de prijs voor deze criminele verwaarlozing.

     

    Stop islamgepamper

     

    Hoog tijd om terug te slaan, want opgeven is nederlaag. Willen we vermijden dat dit land verder uitgroeit tot een islamitische enclave in het hart van Europa, dringen drastische maatregelen zich op. Te beginnen met het sluiten van de grenzen en het stopzetten van de facilitering en subsidiëring van de islamitische zuil.

     

    Om die boodschap luider dan ooit te laten weerklinken, verzamelt het Vlaams Belang op zaterdag 30 april, 15u. in zaal Stuurboord, Rijnkaai 96 in Antwerpen. Na een verwelkoming door Anke Van dermeersch zullen Filip Dewinter, Barbara Pas en Tom Van Grieken het woord nemen.

     

    Wij rekenen op uw enthousiaste aanwezigheid! De kracht van onze boodschap staat of valt met uw komst.

    Klik hier voor de gratis busregeling.

     

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Voilà, dan doen wij dat zò. We komen samen, op eigen kosten, en, op voorwaarde dat er daar binnen de muren geen ambras komt door ‘tegenbetogers’, zullen wij elkaar daar een flink hart onder de riem steken.

    Ons Ma zou dat ‘vuisten ballen in de broekzakken’ genoemd hebben. Een uitdrukking die ze me leerde onder de Duitse bezetting ’40-’44, toen ik klein was, ongeriefd van woorden. Beide handjes samen, stamelend leerde vragen, Vader, Moeder, geef m’een kruisje AUB.

    Ja, en sedertdien hen ik ook leren vragen om mij het verschil te leren kennen tussen een Duitse en een Coburger bezetting. Onder de Duitse bezetting voelde ik ooit het contact tussen mijn (halflange) broek en een benagelde soldatenlaars omdat ze mijn ‘Schweinhund’ hadden gehoord. Wat niet de bedoeling was. ‘’s Maul halten’ was dus toen de boodschap.

    En nu, onder Coburger toezicht, is dat, net als vòòr de Duitse Bezetting ‘Smoel houden’. Niet bijster origineel, maar duidelijk.

    Daarvoor dus deze bijeenkomst achter gesloten deuren. Om daar, buiten het bereik van de Internationale Pers, elkaar moed in te spreken. Al hoop ik natuurlijk uit de grond van mijn hart, uit de grond van mijn ziel en lichaam, dat daar de vonken slaan die de TVG-trein in beweging zet.

    Toetsenbord: ik bedoel TVG (Tom Van Grieken-trein) en niet de TGV. Dus geen automatische correctie AUB…

     

    *

    *










    14-04-2016, 08:18 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!