MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    08-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3177

    *

    *

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Is het nu Van der Laan, of De Laan Uit: de Burgemeester (in Naam van de Koning zeker?) van de Stad Amsterdam is er ene van vooraanstaanden van de PvdA, de Partij v/d Arbeid. En dus ene die niet zelf arbeidt, maar die wel weelderig leeft van de arbeid van anderen.

    Socialisten zijn is op zichzelf al erg, maar Leider zijn van die Partij, is duizendkeer erger. Dat is zondigen om anderen te doen te zondigen en er daardoor zelf beter van te worden. Het is dus socialist zijn met voorbedachten rade. Allez, zo ken ik die krawaten toch in Coburgia. Elders zal het wel niet veel beter zijn.

    Oorspronkelijk, zo’n goeie 100 jaar geleden, was dat anders. Tien zaten daar nog een goeie portie idealisme in. Maar om de macht van de Pastoors te breken, (en in Vlaanderen die van de vele onderpastoors van te lande), moesten zij wel het begrip ‘miserecorde’ naar zich toe trekken. Pastoors gebruikten daarvoor als naam de Christelijke Naastenliefde’, Socialisten leiders heetten dat ‘het geld halen waar het zit’.

    Toen kwam hun tweede kans. De horden IS Lammen werden al gauw ook tot ‘proletariërs’ omgedoopt, en weer hadden ze iemand om elkaars rug te krabben. ‘Wij zorgen voor Uw B B & B, en jullie zorgen ervoor dat we gekozen blijven’.

    In normaal taalgebruik heet dat een Duivelspakt’.

    *

    Voilà? Nu bent U gewapend om beter de sabotage te begrijpen bij de Pegida-betoging verleden zaterdag, die in A’dam werd opgevoerd. De PvdA die ambras organiseert, samenspant voor valse bom meldingen om de boek te belazeren, en kijk: Van der Laan kan de baan op voor een nieuwe termijn. De 2de beste Burgemeester ter wereld, den diene van Gent, zou het hem niet verbeteren.

    Ten tijde van de opgang van de A.H.-socialisten in Duitsland, noemden deze relletjesmakers, de S.A.: De Sturm Abteilung. Die lieten ook een spoor na van gebroken neuzen, gekneusde ribben en blauwe toegeklopte ogen. Met daar af en toe zelfs een dode tussen.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    GEPLUKT BIJ DE VRIENDEN

    *

    Hoe kond ick U mijn broeders oyt vergeten

    Daar wij toch zijn in eenen stronck gheplant."

    Marnix van St.-Aldegonde(1540-1598)

    *

    http://joostniemoller.nl/2016/02/brekend-pegida-demonstranten-doen-aangifte-tegen-burgemeester-van-der-laan/

    &

    https://ejbron.wordpress.com/

    *

    Brekend

    Pegida demonstranten doen aangifte tegen burgemeester van der Laan

    *

    Hieronder een open brief aan burgemeester Van der Laan, waarin aangekondigd wordt dat er aangifte tegen hem wordt gedaan wegens het in gevaar brengen van demonstranten.

     

    Geachte Mijnheer Van der Laan;

     

    Vandaag was ik aanwezig bij de PEGIDA demonstratie. Vooraf had ik een ontmoeting met de organisatoren, waarbij ons de regels goed werden uitgelegd en iedereen netjes stickertjes plakte op de buttons waar een hakenkruisje in de prullenbak wordt gegooid, per uw eisen. PEGIDA is vreedzaam en wij werden opgeroepen dat ook te zijn en te blijven. Iemand die met mij mee kwam uit Friesland, gaf zichzelf op als vrijwilliger om met de Politie, orde te houden, zoals ook anderen van PEGIDA, die een oranje shirtje aan kregen.

    Volgens de berichtgeving, zou de pro-vluchtelingen/antiFA demonstreren aan het begin van de middag, en PEGIDA om 15:00 u. plaatsvinden. Op weg naar de plek bij de Stopera, werd de organisator geconfronteerd met weer nieuwe eisen, plus een valse bommelding. Toch was de oppositie al aanwezig toen wij ruim voor 15:00 u. bij de Stopera aan kwamen. En natuurlijk volop politie – waarvoor wij later diep dankbaar waren, gezien wat er op ons af kwam!

     

    Vanuit alle richtingen kwamen massa’s razende, tierende antiFA, die ons uitscholden en op ons spuugden en herhaaldelijk het politiecordon doorbroken om ons geweld proberen aan te doen. Veel deelnemers konden ons niet bereiken meer; er was geen gelegenheid de aanwezige sprekers (speciaal overgekomen uit Duitsland en België) te horen – wij konden niet meer doen dan lachen om de AntiFA (Ha ha, AntiFA), mochten ook niet lopen. Konden niet lopen, vanwege dat alle straten vol stonden met een razende, tierende, gewelddadige menigte die het op ons had voorzien en tegen wie u geen maatregelen had getroffen.

    De Politie dreef ze een beetje terug, nadat ze steeds dichterbij kwamen en wij geen stap konden verzetten, en moest later echt alles inzetten, zodat bussen konden komen om ons te bevrijden uit onze benarde positie. Wij werden afgevoerd naar kleine stations in plaats van Centraal, omdat de gewelddadige razende AntiFa ons daar stond op te wachten.

     

    Menige deelnemer gaat aangifte tegen u doen; en ik ook. U heeft toegelaten dat een tierende massa mensen op ons af kwam, geen enkele maatregel genomen tegen de rellende AntiFA, die bekend staat om hun geweld. U had toch Politie te paard, en gewapend met stokken – waarom werd er niet op het rellend tuig, illegaal aanwezig op de plek toegewezen aan PEGIDA, ingemept? Een beetje rookbom en dat was het dan. Eerst stond u toe dat ze er waren en toen liet u toe dat ze bleven en dusdanig een dreiging vormden dat wij met bussen en onder zware politie bescherming, moesten vertrekken.

     

    Het is mijn recht als Nederlander, te demonstreren en deel te nemen aan demonstraties. AntiFA heeft GEEN recht, vreedzame demonstraties keer op keer te belagen en verhinderen met hun rellen en geweld. PEGIDA komt terug naar Amsterdam, en ik hoop dat u dan zult zorgen, dat dit AntiFA tuig de Politie op de stoep krijgt als ze zelfs maar beginnen te regelen, in de buurt van ons te zijn. Dit zal u veel geld besparen op Politie, ook. Want voor ons is die totaal niet nodig. Alleen de AntiFA (een Moslim front organisatie) staat bekend om geweld; PEGIDA niet.

     

    Drs. Jitske Eizema

    Statenlid Provincie Friesland namens de Fryske Frijheids Partij

     

    P.S. Zou u zo vriendelijk willen zijn, uw plaatselijke SP uit te leggen, dat als zij “vrouwen meppen” (waarvan zij PEGIDA vals beschuldigden) zo erg vinden, dat zij dan tegen de Islam moeten zijn net als wij? Dank

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Bereden politie, wapenstokken, traangas, politiehonden: gewoon om de gewelddadigheden in… goede banen te leiden. Om gelijktijdig de waakzame burger die aan zijn ongerustheid uiting wil geven, in te sluiten om hem monddood te maken.

    In Antwerpen kwam daar boven op, dat de Burgemeester dodenlijsten voor later gebruik liet opstellen. Dodenlijsten als aanhangsel van GAS-boetes. In Antwerpen zijn namelijk alleen gewelddadige betogingen toegelaten, die iedere keer voor miljoenen schade-claims zorgen. Maar ja, is de uitleg. Wat doe je eraan?

    *

    De werkelijke reden voor dit stukje is te weten komen: hoe dergelijke toestanden in ’t vervolg te vermijden.

    Kijk, mensen, dat zal volgens mij niet lukken door allemaal braafjes naar huis te gaan en zodoende de straat over te laten aan het gespuis dat in de diepte onder leiding staat van nog groter gespuis.

    Dat groter gespuis uit het Stadhuis halen, is erger dan de kwaal. Want dat kan niet gebeuren zonder ongelukken te doen.

     

     

    *

    *

     










    08-02-2016, 17:21 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3176

    *

    *

    Het Brussels Paleis van Justitie

    .

    Zoals gezegd: de grootste steenhoop ter wereld

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Op deze blog zijn we geen roddelnonkel. We redeneren gewoon rechtdoor (met bronvermelding) over wat onze zintuigen dagelijks waarnemen en te verweren krijgen. Door de jaren heen hebben wij een 7de zintuig ontwikkeld om te rieken dat wat zelfs nog niet in de lucht hangt.

    Wat U hieronder leest, hangt evenwel niet in de lucht. ’t Komt uit ‘t Pallieterke, dat ‘al lachen de waarheid zegt’ en ’t speelt zich af in de kringen van het FDF in Bruxellabad, dat wereldbefaamde hellegat.

    Verdacht van medeplichtigheid aan moord, komt een aangehouden Brussels Minister weer vrij wegens weer eens een fout die niet juist is. Nog maar eens een ‘procedure fout’ waarvoor Coburgia wereldberoemd is geworden. . De Vergeetachtige Opper Rechter is van FDS-signatuur en de vrijgelatene is een partijlid van hem. Maar dat is louter toevallig.

    Tot daar, dat zijn we gewoon. Eerlijkheid in Franstalig Coburgia staat als een tang op een varken. Zou niet eens het vermelden waard zijn geweest. Ware het niet dat de communautaire komedianten voor de zoveelste keer het onderste uit de kan willen. Zeg maar, dat de gelegenheid de dief maakt. Eerst deze ‘gelegenheid’ institutionaliseren en dan maar stelen lijk de raven.

    ‘t P. beschrijft dat veel mooier dan hier... Lees dus eerst even mee.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    GEPLUKT BIJ DE VRIENDEN

    *

    Problemen Brussels gerecht gevolg van wegzuivering van de Vlamingen

    *

    Is het puur toeval dat die magistrale blunder zich voordeed in het dossier van de FDF’er, of zijn er manipulaties in het spel? We durven aannemen dat de onderzoeksrechter zich echt wel vergist heeft en dat hij geenszins de bedoeling had de kopman van het ‘Union des Francophones’ in Vlaams-Bra-bant stiekem vrij te laten.

    Oppositiewerk

    Veel erger is het misbruik dat rechtbankvoorzitter Hennart van deze situatie maakte om de ‘grote tekorten’ aan ondersteunend personeel bij zijn rechtbank aan te klagen. Voor de tweede keer in enkele weken tijd probeerde de notoire PS-rechter zichzelf in het nieuws te wringen met oppositiewerk tegen de regering. Justitieminister Koen Geens kon het ditmaal niet langer aanhoren en reageerde prompt met de aankondiging van een doorlichting van de Franstalige rechtbank. Wanneer zelfs een (veel te) brave minister als Koen Geens uit zijn krammen schiet en uitroept dat Hennart in eigen boezem moet kijken, dan moet het wel heel ver gekomen zijn.

     

    Hennart is inderdaad bijzonder ondankbaar, want zijn Franstalige rechtbank werd bij de recente hervorming van BHV op een onwaarschijnlijke manier bevoordeeld. Zonder objectieve reden kreeg zijn rechtbank plots 23 magistraten extra (van 99 naar 122) en werd het kader van de griffiebedienden uitgebreid van 206 naar 323. Nochtans had een studie van KPMG aangetoond dat 249 griffiebedienden aan Franstalige kant zeker voldoende was. Het Franstalige kader kreeg dus maar liefst 74 plaatsen te veel.

    Veertig Vlamingen aan de deur

    Tegelijk werd het aantal Nederlandstalige griffiebedienden ingekrompen van 156 naar 116. Alleen al in de rechtbank van Hennart werden dus veertig Vlamingen aan de deur gezet, louter omdat zij een Nederlandstalig diploma hadden en bijgevolg niet welkom waren op de nieuwe Franstalige rechtbank. Nochtans beschikten zij over de nodige kwalificaties inzake tweetaligheid en hadden zij jarenlang Franstalige dossiers behandeld. Vandaag raken bij de Franstalige griffie een paar tientallen functies blijkbaar nog steeds niet ingevuld, vooral omdat onvoldoende kandidaten slagen voor de (afgezwakte) tweetaligheidsvereisten. Hennart schreeuwt nu moord en brand omdat dit tekort blijft duren, maar eigenlijk is er helemaal geen tekort, vermits het Franstalige kader op basis van een objectieve werklastmeting veel te ruim bemeten is. Logisch ware bovendien geweest dat men dit ‘tekort’ tijdelijk had opgevuld met de (tweetalige) Nederlands-taligen die in overtal waren, maar precies dat werd niet toegelaten.

     

    De Vlamingen werden enkele jaren geleden met tientallen tegelijk buiten gekeerd uit de Brusselse rechtbank om plaats te maken voor Franstaligen, maar zelfs na herhaalde examenrondes slaagt men er niet in gekwalificeerde Franstaligen te vinden. Een absurde toestand die mee door een militante Vlamingvreter als Hennart in het leven werd geroepen. Immers, achter de schermen heeft Hennart stevig meegewerkt aan de nefaste en anti-Vlaamse BHV-wetgeving. Door deze toestand vandaag zo fel aan te klagen (‘mijn huis staat in brand’), toont Hennart andermaal aan dat hij een grote komediant is.

     

    We kunnen met deze Franstalige rechtbankvoorzitter hoegenaamd geen medelijden hebben. Hij ligt zelf mee aan de basis van de toestand die hij vandaag aanklaagt. In ’t schoon Vlaams zegt men: ‘Wie zijn gat verbrandt, moet op de blaren zitten.’

     

    ’t P.

     

    België deed zijn reputatie als een absurd land vorige week opnieuw alle eer aan.

     

    Uitgerekend in het spraakmakende dossier waarin FDF’er en Vlaams Parlementslid Christian van Eyken van moord wordt verdacht, vergeet de Franstalige onderzoeks-rechter onder het aanhoudingsbevel zijn handtekening te plaatsen. Met als verre-gaand gevolg de onmiddellijke vrijlating van Van Eyken, die prompt aan de media verklaart dat hij zijn werk als parlementslid gewoon zal voortzetten. Jan Peumans zal de moordverdachte ongetwijfeld graag met de nodige egards bejegenen.

    Procedurefout van de week Hennart is een grote komediant

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Vooraf te noteren.

    De FDF-Führer van die bende Fronters de France (FDF) in der Coburger Hoofdstad, was ooit (volgens de burgerlijke stand) een zekere Olivier Mangain. Wat een verkorte vorm is van MangeBien. En of die zich vetgefret heeft! Net het Opperhoofd (de Hoofdvogel?) der mussen die leven van de paardenvijgen die de Vlaamse trekpaarden achterlaten op straat.

    *

    Ter Attentie van wie ’t behoort.

    Er ligt, zoals U ziet, overal munitie te kust en te keur, om Bruxellabad als ‘Helleput’ te bevestigen. Als U in ’t vervolg maar niet vergeet daaraan toe te voegen de Fransoose helleput der tafelschuimers. Want dat duurt al sedert de tijd van ‘L’Ètat, c’est moi’, die sedertdien schering en inslag is geworden in die milieus.

    Ooit werden we als kind allemaal voorgehouden om ‘goed ons Frans te leren’, dan zouden we het ver kunnen brengen. Een goed bedoeld advies, om van rijk gevulde tafelen de kruimels te mogen van de grond rapen… Men had ons beter geleerd er op te kloppen, want zo zouden we al bijna 100 jaar zelf aan die tafelen op onze eigen stoel gezeten hebben. In plaats van als hondjes af en toe ’n afgekloven soepbeen toegeworpen te krijgen.

    Dan waren lieden als die Mangebien zo geen ‘mangetous’ kunnen worden.

    *

    En ’t blijft maar duren. Zie Michel I, de Sjarel die blinkt van trots op zichzelf omdat hij het verder geschopt heeft dan zijnen Père. Die maar ’n schoolmeesterke was, maar door al die vette brokjes nu een maandwedde geniet als Euro Parlemetariër. Die man, perfect tweetalig, heeft het dus van kindsbeen af gesnopen: Geldenaken dat is niet Geldenaken, maar Jodoigne. Dat brengt heel wat meer op, en ’t zijn toch de Vlamingen die alles betalen…..

    Maar daaraan ‘iets doen’, dat staat niet in het ‘Regeringsprogramma’ van Zijne Hovaardigheid Michel I. En dat staat er niet in, omdat BDW dat niet gewild heeft…..

    Ja Ja, traag maar zeker, dat is ook een benadering van de Baert Doctrine…. Komen we d’er vandaag niet, dan komen we er morgen wel.

    PS

    Dat van die Grootste Steenhoop ter wereld komt zeker niet uit mijn koker. Zou niet durven. Zelf zou ik eerder spreken van… De Grootste Puinhoop ter Wereld.

     

    *

    *

     

     








    08-02-2016, 17:02 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3175

    *

    Maandag 8 februari 2016

    Zon 8u08-17u46

    Sluiterkensdag voor meisjes

    H Hiëronymus

    *

    *

    Afbeelding DM, Video De Tijd…..

    https://video.xx.fbcdn.net/hvideo-xfa1/v/t42.1790-2/12684805_892445820873868_926050585_n.mp4?efg=eyJybHIiOjMzOCwicmxhIjo1MTIsInZlbmNvZGVfdGFnIjoic3ZlX3NkIn0%3D&oh=4084030a8c6c53450a310f13c92e0fde&oe=56B7491A

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Lang voor A.H. Engeland wilde veroveren om er Gross Deutschland van te maken, kende onze Beschaving ‘Het Land van de Glimlach’. Het was maar een luchtig muziektheater, maar de mensen noemden het ‘Operette’, het Italiaans verkleinwoord voor ‘Opera’. Want het geheel vertoonde alle kenmerken van standingvolle CULTUUR.

    Nu schrijft onze leugenpers over mensen die deze beschaving willen redden van het babarendom, dat het ‘Nep-Nazi’s zijn. Getrouw aan het Slinkxse politiek instinct voor het omdraaien van de begrippen daders en slachtoffers, worden die ‘Aanhangers’ van Pegida, genoemd. Waarbij zij die tegen de IS Lamisering van het Avondland, ongeveer gelijk gesteld wordt met lid zijn van een maffiose dievenbende die dood en vernieling zaaien..

    De ‘Dar-al-Islam’, Het Land van de Islam, aldus nabij zijnde, worden we overstelpt met zware reportages over het seksleven van twee panda-beren in een Waalse dierentuin. Vroeger waren dat twee beren die broodjes smeerden, nu gaat het over de hormonenspiegel van die twee. En ondertussen wordt gepoogd om van Dear Old Engeland, via ‘ons’ Kanaal tussen Calais en Dover, een Dar-al-Islam te maken.

    En als een handvol avontuurlijk aangelegde seks-bezeten Strijders voor Allah op hun eentje proberen en daarbij jammerlijk bijna vergaan, dan lopen de reddingsdiensten storm die terug te halen.

    Och, ja! Het valt best te verdedigen dat reddingsdiensten deze gelegenheid aangrijpen om een beetje te oefenen. Om bijvoorbeeld de coördinatie tussen de verschillende korpsen te kunnen verbeteren. Iets wat de eigen bevolking vroeg of laat zeker kan ten goede komen. Want het ogenblik nadert snel, dat de Vlamingen, de eerste aangelanden van de kuststreken, zullen staan drummen om de veilige overkant te bereiken.

    U hoeft er maar de verhalen op na te lezen, van hoe dezen, als vluchtelingen, in de Meidagen ’40, probeerden aan de Duitse spijkerlaarzen te ontkomen, door naar Engeland te vluchten. Net als bange kippen die de vluchtende Brusselse hanen wilden volgen. Met alles wat kon varen….

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

     

    Rubberboot met migranten gered op het Kanaal

    De Franse kustwacht heeft vanochtend een rubberboot op drift met vier migranten aan boord uit het Kanaal gehaald. Het gebeurt volgens deskundigen zeer zelden dat vluchtelingen op die manier via Frankrijk naar Groot-Brittannië proberen over te steken.

    De hulpdiensten vonden gisteren rond 4.30 uur een migrant op het strand van Sangatte. "De man was onderkoeld en beweerde dat er nog een bootje op zee dreef met nog vier andere vluchtelingen. Hij vertelde nog dat het bootje vertrokken was in Dunkerque en op weg was naar Groot-Brittannië", aldus een woordvoerder van de prefectuur van Pas-de-Calais. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht.

    Met behulp van een helikopter van het Belgische leger startte de Franse kustwacht daarop een zoektocht op het Kanaal. Enkele uren later werd de rubberboot met de migranten gelokaliseerd.

     

    Volgens de lokale politie is het "zeer uitzonderlijk" dat dit soort pogingen met een rubberboot ondernomen worden op het Kanaal. "Het is misschien de tweede of derde keer in tien jaar tijd", aldus de politie. "De oversteek van het Kanaal is ontzettend gevaarlijk, onder meer omdat het zowat de drukste scheepvaartroute ter wereld is. Het Kanaal en de Noordzee zijn niet bepaald de Middellandse Zee."

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    De dag dat hier Het Rijk van A regeert, waar alleen nog Nieuwe Mensen zullen mogen wonen, zal dat pas zijn nadat de plaatselijke Assad, wij allemaal dus, de nek zijn omgewrongen. Als gans Europa één groot Syrië is geworden waar het bloed uit de ruïnes druipt.

    Dan zal het al lang niet meer gaan om wie het voor het meest voor het zeggen heeft gehad, maar om de laatste ademtocht.

    En precies op dat vlak hebben de Slinxksen het meest ongelijk. Leuke lammetjes in de wei, zelfs IS Lammetjes zijn niet dé Islam. Islam staat, zo wordt beweerd, niet gelijk met geweld. Maar overal waar geweld is, is er de Islam.

    In afwachting dat er rond de Londense St Pauls Cathedral geen minaretten het straatbeeld bepalen, kunnen teruggekeerde ‘Syrië-gangsters’ ongehinderd de oversteek wagen. Hoe dan ook, Het Land van de Glimlach is binnenkort Het Land van de Islam waar lachen verboden is.

    Tenzij Pegida niet het vreedzame protest-met-woorden blijft, maar overgaat tot de daad en oproept tot de 10de, en beslissende Kruistocht.

     

    PS

    Het is ondertussen zo ver gekomen, dat onze landen hun legers denken te moeten inzetten om te voorkomen dat we onder de voet worden gelopen. Kanonnen om mussen uit elkaar te schieten! De natte droom of de waanzin van de progressieve wereldverbeteraars.

    Toemaatje

    De Pegida-betoging gisteren zaterdag in Birmingham..

    https://youtu.be/6clLdL2vXVM

    *

    Ook in Amsterdam kon GeenStijl.nl in de hun eigen stijl beginnen filmen. U moogt zelf de afstand schatten tussen dit soort gebeurtenissen, en het logische gevolg ervan dat altoos eindigt in ‘slagen en verwondingen’. M.a.w. in burgeroorlog.

    Zie https://youtu.be/LIWcRaASKsg

     

    *

    *

     










    08-02-2016, 12:12 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3178

    *

    *

    The voice of Europe

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Wie had dàt ooit gedacht – ikzelf in ieder geval niet – dat die saccochenverkoper en liedjeskweler mij ooit zou ontroeren en raken tot in de ziel, mag het zeggen.

    Ja, het is juist. Het is met hem, zoals met alle Geliefden. Pas als ze d’er niet meer zijn, weet men hoe we ze nodig hadden.

    *

    Een periode is voorgoed afgesloten: de glans en glitter der Yankee-manie van na de Bevrijding.

    Toen, samen met de kauwgom, de bougie-woogie en ander negermuziek, kregen we de Coca Cola en de reizen naar de Maan. Alles was ineens ‘Okee’, in plaats van ‘Opgelost’ of ‘Klaar’.

    Om carrière te maken moest Mon ineens ‘Eddy’ heten, en de oer-Vlaamse naam Van de Walle, uit de wijk De Katte in Zelzate, werd ver-amerikaniseerd tot ‘Wally’. Klonk meteen bekend, en het lag goed in de mond. Beter dan Van de Walle. Tijl Uilenspeigel werd Eddy Wally. Arthur Blanckaert uit Veurne werd Will Tura, en ‘Het Krinkelende Winkelende Waterding’ van G. Gezelle moest zo nodig door ene Will Ferdy gezongen worden.

    Het was allemaal de swung naar de moderne tijd, en eerlijk gezegd, het stond ze. Ze werden de lievelingen van het publiek. Het leven werd voor hen een sprookje, en ze leefden allemaal lang en gelukkig.

    *

    Van waar die plotse vriendschap voor die flamboyante singer-sanger nu hij er niet meer is? Ik zou dat eerder de genegenheid willen noemen voor de ziel van een volk. Komt daarbij, dat zijn levensloop op Wikipedia me zelfs een beetje vertrouwd overkomt. Vader jong gestorven, vroeg moeten gaan werken. Hij in de weverij. Ik in de melkerij. Om op een mooie morgen die cocon te doorbreken. Hij met cowboyhoed, op de podia, volop in de schijnwerpers. Ik altijd ergens in ’t publiek, want geleerd van ‘stille voort te doen’. Hij was de man die op restaurant ‘filet pur’-bleu mee at, maar dan goed gebakken.

    Het is alsof ik erbij was. Om inwendig stilletjes te lachen. Zoals ik ooit kon lachen met zoon-lief, toen nog geen 5 jaar, op restaurant voor ’n familiefeestje liever niet ‘alla kart’ (à la carte) iets kreeg, maar subiet in plaats van om het kwartier. Want hij wil de zo vlug mogelijk met de vriendjes weer buiten gaan spelen.

    De Mon is er dus vandaar getrokken, op zaterdag, 6 februari, de dag na zijn laatste Goede Vrijdag. Stilletjes uitgedoofd als een opgebrande kaars, even voor middernacht. Een beetje op z’n kousevoeten, net zoals hij ooit de carrière is ingestapt.

    Hij werkte voor vrouw en kind, en werd door hen bemind. De schoonste spreuk die een man op z’n grafzerk kan meekrijgen.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

     

    Marina Wally over dood van haar vader: "Papa is gestorven met een smile"

    *

    Eddy Wally is gestorven in het bijzijn van wie hij het liefst zag. Naast hem: zijn dochter en zijn kleindochter. Tegenover hem: de foto van zijn teer­beminde Mariëtje. "Nog één keer keek hij naar mama, en hij vertrok. Met op z'n gezicht: die heel typische smile."

     

    Het huis langs de Assenedesteenweg voelt kil. Sinds Mariëtje hier in 2012 stierf, is het interieur altijd onveranderd gebleven. De glazen vitrinekasten vol porselein, de vergeelde krantenknipsels aan de muur, de kristallen luchters, het tijgervel op de zetel en de plastic ­bloemen op de vensterbanken: dochter Marina heeft alles intact gehouden. Toen Eddy zaterdagavond stierf, kon Marina hier niet snel genoeg naartoe komen. Want dit is 'thuis'. Ook al voelt het zo niet meer nu de ziel eruit is.

    "Het ging al een paar dagen écht niet meer goed met papa", zegt Marina (58). "Vorige week vrijdag, toen ik hem bezocht in Home Bloemenbos, wou hij nog naar de cafetaria. Hij maakte plannen en hij babbelde. Dat deed hij vaak. En graag. Babbelen. Maar deze week was dat ineens anders. Zo stil papa was. Ik wist: dit komt niet meer goed."

    Ook kleindochter Vanessa (31) had het gevoeld toen ze pépé afgelopen dinsdag bezocht. "Hij lag daar maar. Te slapen. En was hij wakker, dan kwam er amper reactie. Dat was schrikken, ja. Ineens ging het snel."

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Hij verliet dit tranendal, omringd door zijn dichtste Geliefden, met een ‘smile’ op z’n gezicht. Ja, tot het allerlaatste bleef de Mon wie hij altijd geweest was. Maar ondertussen was heel diens leefwereld, en ook de onze, hertaald in ‘the American way of life’.

    Had Christoffel Colombus toen in 1492 niet Amerika ontdekt, maar Indië, zoals hij van plan was bij het uitvaren, waren wij met tijd en boterhammen dan allemaal niet ver-indialiseerd geworden? Hadden wij liever een ingetogen Beschaving gehad, in plaats van een luidruchtige? Wij hadden van die Oosterse Culturen nog veel kunnen leren.

    Mensen die met gevouwen handen bidden, zijn die niet beter om mee samen te leven dan mensen met kapmessen en kromzwaarden? Want dàt is waartoe de Amerikaanse cowboys ons hebben gebracht. Omdat ze zelf als cultuurbarberen zijn geboren, nadat de echte Indianen die daar woonden voor ze ‘ontdekt’ werden, hebben uitgeroeid. Om de rest in reservaten te steken.

    Gedenk o mens, dat ook ons iets in dezelfde zin te wachten staat.

    De Galerij der Vlaamse Groten kan weer aangevuld worden. Maar Meneer Edmond Van de Walle zal daar geen last meer van hebben. Hij wordt zaterdag ten grave gedragen met alle eer die Eddy Wally toekomt. Als hij de kerk wordt uitgedragen, zal een zingend engelenkoor hem begeleiden. Daar ergens hoog omhoog wacht hem dat vliegmachien waar hij ooit eens is willen uitspringen. Geweldig! Want zo geraakt hij terug, en deze keer voor altijd, bij zijn Mariètje…

    En voor ons, rest er alleen maar een nieuw tijdperk te beginnen.

     

    *

    *

     

     








    08-02-2016, 11:42 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    07-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3174

    *

    *

    Barbara, zoals het past voor een Dame van stand, aan de rechterhand van de moderator

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Dit stukje gaat over de gestage opgang van het Vlaams Belang, de partij die in alles het belang van de Vlaamse mens vooropstelt. En juist daarvoor door alle Belgicisten van oud, zeer oud en zelfs voorbij gestreefd, in naam der democratie, achter prikkeldraad gesteld wordt. Onder het motto: jullie denken anders dan wij dus zijn jullie maar tweederangsburgers met wie wij niet eens willen praten.

    Als afgevaardigde van de Partij, de Partij der Wegbereiders van de Vlaamse Onafhankelijkheid verkreeg ons Barbara van haar beul & uitsluiter de bekentenis, ‘dat die in deze Regering Michel I inderdaad… niet goed bezig zijn’.

    Communautaire zwijgplicht staat gelijk met de omertà bij de Siciliaanse maffia : zwijgplicht of de dood. Criminele mede-schuldigheid aan alle soorten van misdadigheid, dàt heet ‘regeren’ in Coburgia.

    Deze medeplichtigheid bestond en bestaat ook morgen en ook volgende jaren nog, vooral in het wegmoffelen van de leegroof van onze welstand, ten voordele van de Franscouillonse mee-eterij. Het ongevraagd aan tafel meeschuiven om er de vetste brokjes in te pikken. Officieel is dat geen diefstal, maar gaat het om … een doorschuif-operatie. Een soort transfer dus. Want in Coburgia is alles ‘pour les Flamands la même chose’. Bestolen worden heet ‘doorschuiven’ maar dan in ’t Fransoos: transfereer.

    Gelieve wel te noteren, dat hierover niet mag gesproken worden. Het bestaat, zelfs in heel erge mate, maar het is ‘Staatsgeheim’. Meer zelfs, het is Staatsgeheim Numero Uno, want zonder transfers is er geen Coburgia, en zonder coburgia zijn er geen transfers.

    Zo holt men van Staatswege de begrippen helemaal uit. Zich laten bestelen heet dan ‘solidair zijn’, terwijl dat aan de andere kant van de taal- en armoegrens en in vakbondstermen heet: het recht op werkloosheid. Iets in dezelfde zin, als de syndicaten bij de NMBS niet afgaan van de eis, dat de stokers moeten blijven op de elektrische treinen.

    Erg. Zeer erg. Want, in tegenstelling tot de Wetten die ze zelf gemaakt hebben, begint datzelfde ‘Recht op Werkloosheid’ nu ook al bij ons in Vlaanderen. En dan nog wel bij de Vakbond zelf. Omdat er volk moet thuis gelaten worden, omdat er te weinig werklozen zijn, waaraan die de werklozensteun moeten uitbetalen. De Pakbond werkt daardoor met verlies. En dus sturen ze hun volk naar den dop. Moeten ze dus niet meer betalen, en, lekker meegenomen, het uitbetalen van hun dopgeld brengt op.

    Er is echter een probleem, want ‘transfers’ op grond van solidariteit moeten we van de kant der Franscouillons niet verwachten. Vooral niet van de kant van Laurette Mitrailette, de Freule van Marokkaansen bloede. Zijde zot, ja? Zij gaat haar koninklijke maandwedde toch niet riskeren voor die vuile Flamins, daar waar nog zoveel kut-Marokkaantjes honger lijden.

    Het ogenblik nadert dus van ‘Sauf qui peut’.

    Wat meteen het ogenblik is waarop la Belgique Une et Indivisible, in stukken uiteen valt. Als ’t op is, is ’t eten gedaan.

    *

    Nu helemaal iets anders, om op hetzelfde terug te komen.

    De Poet is, naar ’t schijnt, geland op KOS (Griekenland), wat niet zo heel ver uit de buurt is bij ons. Er hangt dus verandering in de lucht. In Italië hangt dezelfde lucht. Het Italië waarin de spoeling intussen ook zeer dun is geworden. Maar dat wordt in de Leugenpers zo stil mogelijk geworden.

    Slechts één voorbeeld die in Vlaanderen misschien de ogen kan doen openen.

    In de gewone keuken van de dagelijkse kost. Moeder de Vrouw in Vlaanderen koopt nu ook al in veel gevallen kippenvleugeltjes en andere losse onderdelen van de kip. Vroeger was dat het hele beest, liefst kant en klaar van het spit op de wekelijkse markt. La Mama Italiana is al een stap verder. Die koop nu de dezelfde toppen van kippenvleugeltjes die in Vlaanderen, als ’t goed gaat, gevoederd worden aan de kat of de hond. Die kookt ze hier af om de bouillon er van, gemengd onder de rijst, de bouillon of de tagliatelle, als ‘Brodo di Polo’ op tafel te brengen. Noch beentjes nog vleesjes terug te vinden op ieders bord, maar wel van heel ver, de smaak en dus de idee van kip is er.

    Vroeger was er nog de smaakvolle ‘Ministrone’ (=soep) van de kip, soep met balletjes in tomatensaus, of heerlijk geurende bouillon van ’n soepbeen met veel bouilli.

    Alles is viermaal zo duur geworden met de Lire, zij het dat de grootwarenhuizen toch nog altijd goede zaken doen. De meeste klanten echter vertrekken met half lege winkelwagentjes, voortgeduwd door Mama’s met neerhangende mondhoeken die jengelende snotapen met zich meetrekken.

    De vaders die vroeger meeliepen om de kar te duwen? Die zijn nu ergens aan ‘t bijklussen om toch maar te proberen de eindjes aan elkaar te knopen.

    De dag dat de slagschepen van de Poet in Genua (aan de Westkust) of Venetië (aan de Oostkust), de Italiaanse oorlogshavens zullen aanmeren, zullen in Rome de Paasklokken luiden van hoop en verwachting.

    Pasen…. Dat is dus voor zeer binnenkort. Want de Poet op KOS, dat is ongeveer hetzelfde als Julius César die de Rubicon overstak.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    *

    Pas vs De Roover

    Afgelopen week vond in Edegem het lang aangekondigd debat plaats tussen Peter De Roover en Barbara Pas.

     

    Wie oppositie voert tegen zichzelf behoeft geen opposant. Het leek er bijna op dat N-VA fractievoorzitter De Roover zich voorgaand credo tot lijfspreuk had toegeëigend tijdens het verbaal duel. “Als we vandaag afmeten wat we vandaag doen en wat we zouden moeten doen, dan is de bilan negatief. Dat is zo”, stelde De Roover over het N-VA-beleid in de regering. Als schuldbekentenis kon dat tellen.

     

    In haar betoog verweet Barbara Pas de communautaire zwijgplicht van de N-VA. Volgens Pas staat dit bovendien in contradictie met het hengelen naar draagvlak voor onafhankelijkheid of confederalisme. “Hoe kun je een draagvlak creëren als je erover zwijgt”, aldus een vinnige Pas. Ze verwees onder meer naar de cruciale rol van het Vlaams Belang in het creëren van dit draagvlak. “Wij waren de Vlaamse wegbereiders, wij hebben het pad voor de onafhankelijkheid geëffend.” Door er nu over te zwijgen vreest Pas echter dat jarenlang moeilijk en hard werk wordt verspeeld in ruil voor Belgische machtsdeelname.

    Beladen onderwerp

    Het tweede deel van het debat stond volledig in het teken van het huidige asiel– en immigratiebeleid. Het beladen onderwerp zorgde bij wijlen voor agitatie in de zaal. Pas haalde fors uit naar het falende terugkeerbeleid van Francken. “Het is blijkbaar geen probleem om duizenden opvangplaatsen te voorzien voor asielzoekers, maar een paar honderden plaatsen in terugkeercentra, lukt niet.” De grootste partij van Vlaanderen kreeg van Pas het verwijt niet daadkrachtig op te treden, veel te beloven, maar vooral weinig te realiseren.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Laat mij U niet langer in spanning houden. Deze video vertelt U er alles over. http://rechtsactueel.com/2016/02/04/video-debat-tussen-n-va-en-vlaams-belang/?share=google-plus-1&nb=1

    *

    Moest U er aan twijfelen: de volgende peiling der kiesintenties zal het U bewijzen. Het Vlaams Belang blijft stijgen in de peilingen. Het stijgt sneller dan de ‘Democraten’ in de USA pluimen verliezen.

    Anders gezegd: aan de vrije val van het Clinton Wijf kunt U de vooruitgang peilen van het Vlaams Belang.

    Ik weet ook wel dat Amerika Coburgia niet is, maar aan de vijanden van het volk hier te lande kan ik zeggen: ‘das heben Sie nicht geschaft’ en begin nu maar met aan de kassa te passeren.

    It’s not Tea Time, but Pay Back Time’.

     

    *

    *

     










    07-02-2016, 12:26 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3173

    *

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Altijd die Geschiedenis die zich maar blijft herhalen. Om hoorndul van te worden. Vooral omdat we er niets uit leren. En omdat ze juist daarom nutteloos is in de ‘Eindtermen’.

    Moermansk dus. Zie afbeelding om de verschrikking te herbeleven.

    Ze zijn niet te tellen, de oorlogsverhalen, oorlogsfilms, oorlogslectuur, kapotte mensenlevens, over de martelgang van de ‘Geallieerde Convooien’ die, gehoor gevend aan Stalins’ noodkreten, in volle ijstijden scheepsladingen oorlogsmateriaal gingen aanvoeren tot vlak onder de Poolcirkel, voor het Sovjetleger, om Hitler te weerstaan.

    De U-Boot-oorlog was in volle gang, geen enkel alleen varend koopvaardijschip, zelfs begeleid door zwaar beveiligde snelle oorlogsboten, waar ook in de omgeving, was veilig. Tot de strategen uitdokterden dat ‘in konvooi varen’ betere resultaten zou opleveren. Want een of zelfs meerdere duikboten konden die overvloed niet aan. Die ‘overvloed’ werd met tientallen tegelijk naar de kelder gezonden, maar het overschot bereikte Moermansk.

    Einde verhaal. Want over hoe die terugkeerden of hoe die op de terugreis gekelderd werden, werd niet meer ‘gecommuniceerd’. Want de duizenden Amerikaanse tanks, Amerikaanse legervoertuigen, wagonladingen Amerikaanse munitie, waren ondertussen weg van de kademuren, en bemand met Sovjet soldaten, met mondjesmaat onderweg naar het front.

    We lazen en zagen, hoe halfbevroren en besneeuwde zeelui op de brug de stormen trotseerden en heldhaftig vochten voor een goed plaatsje in hun zeemansgraf. De plaats ‘Moermansk’ kreeg in het Westen haast een magische bijklank van heldenmoed en taai verzet. En inderdaad, zonder ‘Moermansk’ had Hitler waarschijnlijk de oorlog veel trager verloren en hadden wij nog veel meer ellende op ons dak gekregen

    Dat laatste het logisch aanknopingspunt zijnde van de sedertdien losgebarsten Oorlog van de Planetaire Nieuwe Wereld Orde.

    Vandaag duikt deze naam weer op. Misschien zelfs omdat dezelfde hoop er van afstraalt als in 1942-43, toen daar ook voor Hitler het begin van het einde lag…. Hoe men daar het Seks-Jihadisme aanpakt is hoopgevend.

    Zij het, dat het grote verschil vandaag is, dat de hulp deze keer niet uit Amerika wordt gehaald, maar dat de Russische man in de straat instinctmatig de juiste oplossing kent….

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    https://ejbron.wordpress.com/

    *

    Moermansk: “Het spijt ons, maar Keulen ligt 2.500 km verder naar het zuiden.”

    In de Russische regio Moermansk zijn migranten te ver gegaan met Russische meisjes: enkele van de “vluchtelingen” liggen nu in het ziekenhuis en anderen zitten in de gevangenis.

    Schweiz Magazin

    Migranten uit het Midden-Oosten en Afghanistan hebben afgelopen zaterdag in een nachtclub in de regio Moermansk, in de stad Polar Zori, jonge Russische vrouwen lastiggevallen en kregen te laat in de gaten dat ze niet in de EU waren. Hoewel de politie geen nadere inlichtingen wilde geven, was er sprake van vele gewonden.

    Media berichtten dat Noorwegen daarvoor ongeveer 50 “vluchtelingen” uit het Midden-Oosten en Afghanistan wegens hun “slechte gedrag” weer naar Rusland uitgezet zou hebben. In Polar Zori aangekomen, besloten de “vluchtelingen” een beetje lol te maken in de lokale discotheek “Gandvik” en begonnen daar toen Russische meisjes lastig te vallen en seksueel te intimideren.

    Het was echter hun pech dat in Moermansk niet de tolerantie van het Verlichte Europa heerst. De autochtonen maakten hen heel snel duidelijk waar ze zich bevonden: “Het spijt ons, maar Keulen ligt 2.500 km verder naar het zuiden.” Volgens commentatoren op de sociale netwerken probeerden ze te vluchten en zich te verstoppen, maar ze werden gevonden en door de inwoners van de stad “opgevoed”. Als er niet enorm veel politieagenten gekomen zouden zijn, dan was de situatie absoluut heel slecht voor ze afgelopen, vooral gezien de winterse kou in Moermansk.

     

    Het gevecht tussen de “vluchtelingen” en in de inwoners van stad Polar Zori vond echter niet plaats in de club “Gandvik”, maar op straat, waar zich voor zulke gasten plekken bevinden waarop men “als mannen onder elkaar kan praten”, bericht FlashNord.

     

    Het resultaat: 18 migranten in het ziekenhuis, 33 in de lokale gevangenis en een grote wens bij hen om zo snel mogelijk weer naar huis terug te kunnen keren. Officiële bevestigingen van het Openbaar Ministerie waren er niet, omdat die er blijkbaar geen zin in heeft om nog meer voeding te geven aan de door het Westen gevolgde koers van “het wilde Rusland”.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    De Seks-Jihadisten (*) schijnen daar in Moermansk een koekje van eigen deeg te hebben gehad. In de enige taal die ze behoorlijk verstaan en die meestal eindigt op het kerkhof.

    Één ding is spijtig: dat de politie tussenbeide is gekomen om dat te beletten.

    Mag ik hopen, dat dit alleen gebeurd is om de Heren in de gelegenheid te stellen om hun eigen zeer persoonlijke ‘martelaarsbrief’ op te stellen? Ze weten nu inderdaad, dat invallen in de streek rond Moermansk gelijk staat met zelfmoord. Er is zelfs niet eens een bomgordel nodig.

    Alleen nu nog de wereld overtuigen, dat bij de Poet de Russisch Orthodoxe Kerk geen katje is om zonder handschoenen aan te pakken! Hun Patriarch en ‘onze’ Paus steken dezer dagen de koppen bijeen. Ik had liever gezien, dat ze op het Witte Huis waren uitgenodigd met de nieuwe Amerikaanse President erbij. En met de EU, op veilige afstand bevreesd toekijkend naar wat er uit de bus zou komen.

    Wacht ‘ns! Hoe ging dat weer, van ‘zie ’t Oosten boost en staat in kleuren’? Correcter gepreciseerd zou dat beter luiden dat het Noord Oosten kleurt en straalt van morgenpracht.

    De Europese Beschaving ten tweeden male gered, uitgaande van de Moermanskse achtergrond?

     

    (*) Seks Jihadisten: is een term die me op het gedacht brengt van ‘Gezinshereniging’, een ander stokpaardje van de Politiek Slinkxs- Correcte Wereldleiders. Gezinshereniging, maar dan in de radickaal andere richtingis. D.w.z. niet alleen de daders zelf, maar de hele clan tot in het 7de Geslacht wordt uitgewezen. Desnoods in de klassieke beestenwagens, want we zitten ondertussen inderdaad krap bij kas. Luxe vliegtuigreizen à la Francken zoals voorheen zitten er niet meer in. Die zijn daarenboven heel slecht voor het milieu. En daarbij, het zijn kosten op het sterfhuis.

    *

    Mensonwaardig, zegt U, die beestenwagens? Ja, en dan?! Moete ‘ns goed luisteren.

    Denkt U dat het zo menswaardig is, dat onze bevolking lijdt onder het primitief en al lang vergeten oorlogsrecht van de ingebeelde overwinnaars, namelijk het zich toe-eigenen van de vrouwen van de gesneuvelden? Vandaag nemen die in heel Europa waar ze kunnen al een voorschotje op hun zege-roes, die dan als het zover is, toppunt van Islam-beleving, in bloed zal gesmoord worden. Het is gewoon altijd zo geweest en zit in de genen van dat volk.

    Deze golf van aanrandingen is gewoon het zoveelste bewijs, dat de Taqyilla gewerkt heeft. Doen geloven en beloven dat ze ‘Gematigd’ zouden zijn, en dat uitgesteld geweld zeker geen vergeten geweld is. Zij doen morgen, wat vandaag nog moet uitgesteld worden.

    Wij, daarentegen, moeten vandaag doen wat anders morgen weer uitgesteld geraakt.

     

    *

    *

     

     

     










    07-02-2016, 12:07 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3172

    *

    Zondag 7 februari 2016

    Zon 8u10-17u44

    H Richard van Engeland

    Als op St-Antonius de zon schijnt veel zorg voor de boer verdwijnt

    *

    *

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    In Catalonië gaan de poppetjes aan het dansen.

    En de Catala wâ loopt gesmeerd. De min-of-meer Vlamingen van bij ons van Peter De Roover reizen dezer dagen tot daar, enerzijds om wederzijds steun te bieden, anderzijds om wederzijds zelf steun te krijgen. Het mes snijdt aan twee kanten, zoals we mogen verwachten van le Nouveau CVP Numero Twee est arrivé.

    Die zitten dus snor. Want het is een stap vooruit die de volgende niet belet. Hoera! Baert heeft weeral eens gelijk met zijn doctrine.

    Dat is een traditie in de Familie Baert. Iedereen heeft daar altijd gelijk, zelfs in het grootste ongelijk.

    Het kan ook, dat de hele bataclan richting de match Barcelona-Madrid op gelijk spel eindigt en dus in werkelijkheid weer overgaat in nieuwe ‘bilaterale besprekingen’ zoals deze die we al bijna 200 jaar kennen in Coburgia. Die eindigen altijd (met de dood in het hart’ en ‘voor de allerlaatste keer’) onverrichterzake maar met toegevingen aan de tegenpartij. Het CVP Spook dus, terug van weggeweest.

    Enfin, het artikel dat nu volgt, is van Slinkxse signatuur. Wil dus goed opletten om de zeven verschillen met de Waarheid te vinden.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

     

    Madrid eist schorsing van Catalaans ministerie van Buitenlandse Zaken

    *

     

    N-VA-delegatie volgende week op bezoek bij Catalaanse minister Buitenlandse Zaken

    De Spaanse regering heeft het Grondwettelijk Hof in Madrid gevraagd om de oprichting van een Catalaans ministerie van Buitenlandse Zaken op te schorten. Dat heeft de minister van Justitie, Rafael Catala, meegedeeld.

    De Catalaanse regionale regering had vorige maand beslist om een eigen ministerie van Buitenlandse Zaken op te richten. De naar onafhankelijkheid strevende deelstaat wilde op die manier de Catalaanse zaak meer aandacht geven in het buitenland. Gewezen Europarlementslid Raul Romeva werd aangeduid als hoofd van het departement. Ook een N-VA-delegatie onder leiding van Kamerlid Peter Luykx ontmoet heeft volgende week een ontmoeting met Romeva. Met hun bezoek willen de N-VA'ers steun geven aan het onafhankelijkheidsproces van de deelstaat.

    Maar de regering in Madrid stelt dat het initiatief buiten de bevoegdheden van de regionale overheid valt, zo maakte minister Catala bekend. "Het is zeker dat de bevoegdheid op het vlak van internationale betrekkingen uitsluitend bij de staat ligt."

    Als het Grondwettelijk Hof de klacht ontvankelijk verklaart en het regionaal ministerie voor Buitenlandse Zaken opschort, dan kan de Catalaanse regering dat departement ofwel opheffen, ofwel het een andere naam en invulling geven.

    De woordvoerder van de Catalaanse regering stelt echter dat de oprichting van het ministerie "volledig legaal" is verlopen. In het Catalaanse deelstaatparlement worden vanaf volgend week ook drie wetten behandeld die de onafhankelijkheid een stap dichterbij moeten brengen.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Er zit inderdaad beweging in de ossewâ. Waarmee ik maar wil zeggen, dat de paarden zich beginnen schrap zetten. Maar een log gevaarte dat al vele jaren vastzit in eeuwenoude modder, verroert niet gemakkelijk van één millimeter. Hoe hard er aan de zijlijn ook gesupporterd wordt. Stierengevechten plegen daar rapper van start te gaan.

    Het grote verschil met onze eigen Vlaamse hooiwagen is, dat de Linkse paarden daar de kar helpen trekken. Een utopie in Coburgia, waar onze Linksen de schoothondjes zijn van de PS.

    De PS! Altijd maar weer die PS.

    En laat het nu juist diezelfde PS zijn, waarvan De Roover zegt dat zij, de min-of-meer Vlamingen, dat velletje op hun zolder te drogen hebben hangen. Hoe ze dat daar in dat eveneens tweetalig Spaans-Catalaans sprekend Catalonië gaan uitleggen, is mij een raadsel.

    Mij treft er ook nog een andere gelijkenis waar in Slinkxse kranten natuurlijk niet over gerept wordt. Spanje is het land van de Sinterklaas die veel lekkers in onze schoentjes komt brengen. Das juist. Maar Sinterklaas is ook en misschien nog meest, ‘de goedheilige man’ in het bestaan van elke Christenmensen kind. Zijn knecht, Sinte Nicodemus steekt alle stoute kindjes in de zak. Overal waar de Sint op zijn mooie witte paard komt, zijn MO Slims niet welkom. Wat die verzieken het feest. Die worden in ’t zak gezet. Het is juist daarvoor dat de Goede Sint uit Smyrna, waar hij Bisschop was in de beginjaren van het Christendom, uit het Land der Turken, is uitgeweken. Mij werd als kind wijsgemaakt, dat deze Heilige als baby in zijn badje, rechtstaande en met beide handjes samengevouwen, de Heer dankte voor zijn geboorte.

    Zou Peter De Roover dan ook rekening met die ingesteldheid willen mee houden? Zou goed zijn om wat meer lekkers in onze schoen te krijgen.

     

    *

    *

     










    07-02-2016, 10:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    06-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3171

    *

    Zaterdag 6 februari 2016

    Zon 8u12-17u42

    H Amandus van Maastricht

    Sint-Amaan doet het zaaikleed aan

    *

    *

    Deze Zwarte Poedel, kakt op ‘Links’ maar kijkt naar ‘Rechts’ omdat alle Linksen weten dat ze door Rechtsen in leven worden gehouden….

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Bij deze worden nederige verontschuldigingen aangeboden aan de lieve kleine huisvriendjes met een zo zacht pelsje, snoezelige snuitjes en van louter gezelligheid ronkende snorharen.

    Toegegeven, net als bij de mensen, zitten daar schavuiten tussen, zodat zwarte exemplaren, en vooral die met zwarte haren, die dikwijls in het gezelschap gezien werden van toverheksen, aangemerkt werden als ongeluksboden. ’n Zwarte kat tronend op een meerpaal en geen enkele visser durfde nog uitvaren.

    Op deze blog had ik voorheen altijd geprobeerd om de reputatie van slangen, adders, krokodillen e.a. te sparen door Het Minister Obama louter op het transcendente te benaderen, op de ingebeelde slechte reputatie van een ongeluk brengende zwarte kat die de mensen maar voor de voeten bleef lopen. Een beeld dat nog versterkt werd, door mijn 3 Duitse Herders, die met goed gevolg alle wilde katten uit de omgeving weg houden uit onze tuin. De gevolgen, dat kunt U zich gemakkelijk voorstellen, zijn soms verschrikkelijk als er al eens eentje op het slachtveld blijft liggen. De van genot blinkende ogen waarmee die honden achteraf om aandacht komen bedelen, zijn hartverscheurend.

    Maar ja, wat doe je er aan? Die katten komen dan ook ongevraagd zo maar hun territorium schenden en dat heeft niets, helemaal niets met ‘religie’ te maken. Politiek-correcte denkers zouden zeggen: doe die bas-reliëf dan weg, die aan Uw poort tegen de zijmuur hangt.

    Ja, zou ik dan antwoorden, waarom moet ik die wegdoen? Het is een aandenken aan Brugse vrienden, die toen die onteigend werden van de voorvaderlijke hoeve, naar de stad gingen wonen om van hun renten te leven, ons die meegaven als keiharde herinnering aan Vlaanderen. Het stelt de Moeder gods voor, als O.L. Vrouw van Vlaanderen, zoals er vroeger zoveel te vinden waren in al die vele veldkapelletjes op den boeren-buiten.

    Dat kleine geglazuurde meesterwerkje hebben wij zo degelijk laten inmetselen, dat als we hier ooit weer weggaan, de koper er eeuwig zal mee blijven zitten. Dat is zo onze manier om Vlaanderen uit te dragen over de hele wereld.

    *

    Hopelijk aanvaardt de kattenwereld mijn excuses in verband met dat Amerikaanse Moslim-Beest, want voortaan zie ik in hem meer ‘Des Pudels Kern’, zijnde oorzaak van de Moslim Expansie in Europa en elders. U weet wel: ‘Oil for Immigration’.

    Poedels zijn als hondjes, typische gatlikkers van hun Meesters. In het geval van Obama, die zelf al de gatlikker is van de vraatzuchtige Islam, past deze beeldspraak als een tang op een…… kameel.

    Lees hieronder hoe die kan opzitten en pootjes geven.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    GEPLUKT BIJ DE VRIENDEN

    *

    http://xandernieuws.punt.nl/

    https://ejbron.wordpress.com/

     

     

     

    Obama: 'Aanval op de islam is een aanval op alle religies'

    *

    De Amerikaanse president Barack Obama haalt woensdag uit naar de ‘anti-moslimretoriek’ van politici als Donald Trump. ‘Iedereen moet begrijpen dat een aanval op één religie een aanval is op al onze religies’.

     

    Dat zei Obama tijdens een bezoek aan een moskee in Catonsville vlakbij Baltimore in de Amerikaanse staat Maryland, schrijft persbureau Reuters. 'Als een religieuze groep wordt aangevallen, hebben we de verantwoordelijkheid daar wat van te zeggen'.

    Verbod

    Vooral de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump liet zich de afgelopen tijd negatief uit over de islam. Zo riep hij op tot een tijdelijk inreisverbod voor moslims, in de nasleep van een terreuraanval in San Bernardino, Californië in december. De aanslagplegers zouden banden hebben onderhouden met terreurbeweging Islamitische Staat (IS).

    Obama trekt bij de bijeenkomst in de moskee een vergelijking tussen moskeeën en andere religieuze gebouwen: 'Denk aan uw eigen kerk, synagoge en tempel, dan zouden moskeeën u bekend moeten voorkomen'.

    Volgens onze bloggers

    Afshin Ellian: 'Onderschat nooit de kracht en de vitaliteit van de politieke islam'

    Onderscheid

    Obama roept Amerikaanse moslims op geen onderscheid te maken tussen geloof en nationale trots: 'Je bent geen moslim of Amerikaan, maar je bent moslim en Amerikaan,' zei hij.

    Obama vindt dat er meer moslims moeten figureren op tv, zonder dat daar terreurelementen of nationale veiligheid aan wordt gekoppeld. 'De overweldigende meerderheid van vredelievende moslims' zal de strijd met het islamitisch extremisme uiteindelijk winnen, aldus de president.

    ----

    Twee toespraken: Obama liet ‘Jezus’ bedekken, maar laat Allah prominent in beeld

    *

    Zijn boodschap kon niet duidelijker zijn: In 2012 liet Obama de kleine, in de driehoek boven zijn hoofd staande letters ‘IHS’ (Jezus Christus) zwart maken (links). Afgelopen week liet hij 99 enorme Arabische ‘Allahs’ achter zich echter ongemoeid (rechts).

    Enkele jaren geleden veroorzaakte president Barack Hussein Obama de nodige ophef toen hij voorafgaande aan een toespraak in een katholieke universiteit alle christelijke symbolen met zwarte doeken liet bedekken, zogenaamd omdat hij andersdenkenden niet voor het hoofd wilde stoten. Maar nu Obama voor het eerst in een als radicaal bekend staand islamitisch centrum een toespraak heeft gehouden, liet hij de vele enorme symbolen van Allah volledig onbedekt, waarmee hij volgens velen opnieuw bevestigde in werkelijkheid geen christen, maar een moslim te zijn.

    Vanaf zijn verklaring dat ‘Amerika niet langer een christelijk land is’, zijn nooit afgedane ring met de inscriptie ‘Er is geen god dan Allah’, het uitnodigen van een moslim jihadist voor het Nationale Gebed, tot het weigeren van het opnemen van Syrische christenen: Obama kan, nu hij nog minder dan een jaar in het Witte Huis zit, zijn minachting voor het christendom steeds slechter verbergen.

    Allah wel, Jezus niet

    Afgelopen woensdag hield Obama als eerste president ooit een toespraak in een moskee van de radicale Islamic Society in Baltimore. Daarbij ging hij voor een glazen muur staan waarop het woord ‘Allah’ 99 x in Arabisch schrift is opgeschreven, en verketterde hij de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump voor diens ‘onvergeeflijke anti-islamitische retoriek’.

    Toen Obama in 2012 een toespraak hield in de katholieke universiteit van Georgetown, liet hij alle christelijke kruizen en andere symbolen met zwarte doeken bedekken, inclusief de kleine letters ‘IHS’ die direct achter hem te zien waren, en die voor Jezus Christus staan.

     

    Heimelijke moslim in het Witte Huis

     

    Zelfs de grootste critici kunnen niet langer ontkennen dat Obama er op zijn minst een dubbele moraal op nahoudt wat religies betreft. Een christelijke instelling werd immers verplicht drie kleine, op Jezus slaande lettertjes af te dekken, maar een islamitische kon open en bloot 99 x keer ‘Allah’ in enorme Arabische letters tonen op de muur waarachter de president zijn toespraak hield.

    Dat de Amerikaanse bevolking in 2008 en 2012 uitgerekend een heimelijke moslim als president koos kan dan ook enkel worden toegeschreven aan de traditionele en helaas zeer succesvolle misleidingstactieken waarmee de islam over de wereld wordt verspreid. Diezelfde president probeert de wereld er al jaren van te overtuigen dat er niet zoiets bestaat als islamitisch terrorisme, dat de islam mede de basis vormt van de Westerse samenleving, en dat het echte gevaar juist van conservatieve christenen en ‘rechtse’ Amerikanen zoals Donald Trump komt.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Helemaal in het begin van zijn Carrière als ‘Eerste Zwarte President’, werden de geruchten over ‘het Geloof’ van zijn zwarte gestorven vader in Hawaï, ‘overruled’ door de Zwarte Drom van wijlen dominee Luther King. Hoera dus voor de gelijkheid van Blank en Zwart, als Lichtend Pad voor de hele wereld.

    Meteen kwamen overal alle ‘Minderheden’ in opstand, op inspiratie van Zuid-Afrika, die ook daar de Blanke ‘Boer’ van de macht had verdreven. De wereld behoorde aan het proletariaat der wilde bosnegers. Muziek in de oren van de wegkwijnende socialistische democratische gedachte. Marx mocht verrijzen uit den doden. Zijn volgelingen zagen het wonder onder hun ogen voltrekken.

    De Planetaire Nieuwe Wereld Orde zou De Oude Nieuwe Orde van AAHAA opvolgen. La Märkalina nam het voortouw, er werd de zweep gelegd op de oude knol die Europa was geworden, en de Verovering van Het Avondland was zo goed als voltrokken.

    Dàt, mijne Geliefde, is des Pudels Kern…

    Maar ssst: de Leugenpers mag het niet weten. Want iedereen is in hetzelfde poedelnest… ziek.

    We doen dus ‘stille voort’ precies als de Boer die ploegt. Onderbetaald, zonder subsidies, zonder hoop. Maar in de zekerheid, dat op de vers omgeploegde akker, altijd voort nieuwe oogsten zullen komen.

    Droomde ik dat? Of sloop die overtuiging binnen, samen met de heropstanding van het Vlaams Belang? Vandaag al is het duidelijk geworden, dat BDW zijn historische zending zelf verknoeid, dat zijn paladijnen niets meer dan waterdragers zijn, en dat héél zijn ‘Vernieuwing’ niets meer is dan nieuwe wijn in oude Verhofstadt-zakken.

    Ons, de Jeugd, het Volk, behoort de toekomst. Afspraak in het stemhokje

    *

    Toemaatje

    Mevr. Vicky Maeyer (pvv) in het EU Parlement in Bruxellabad legde er even de zweep op.

    https://youtu.be/XHevVtFabbI

    *

    *

     












    06-02-2016, 18:52 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    05-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3169

    *

    Vrijdag 5 februari 2016

    Zon 8u13-17u40

    H Agatha van Sicilië

    Is het op Sint-Agatha kil en nat, veel koren in het vat

    *

    *

    Zakkelorum, het Credo der Wereldverbeteraars

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Ja, kijk mensen, wij hier die op rust leven (en van die rust dubbel en dik genieten) hier in Italië, hebben er geen schuld aan, maar het geld is wel weg. Spoorloos. Onvindbaar. De politie vindt geen spoor, want er is geen onderzoek. En er is geen klacht.

    Net als bij ARCO, daar was het geld ook ineens verdwenen. Ribbedebie. Opgelost in de lucht. Eenzelfde verhaal als in de jaren ‘20-’30 ook, al het geld van de Boerenbond toen ook ineens weg was. Niemand wist waarheen. De ‘spaarders’, die meestal boeren waren, zaten meteen op … droog, in de meeste gevallen op helemaal geen zaad meer.

    Op straat zongen wij, bengels, nog vele jaren nadien, de Grote Mensen na, als Meester het niet hoorde. Want die was Secretaris van de Boerenbond….

    Marilou, Marilou,

    Waar is ’t geld van den Boerenbond naartoe?

    En ’t is gepikt en ’t is gepakt en ’t is gestolen:

    En ‘t hangt vanachter aan Meenère Paster zijne zolen.

    Toen ook al zeer ‘progressief’ me dunt, niewaar? Maar ja, de Roden, net als nu, waren groen van afgunst nar Hitler-Duitsland, waar het Nationaal Socialisme in volle opgang was. Daar was, om maar iets te zeggen, het begrip ‘Congé Payé’ van kracht, en hier moesten de mensen nog altijd op hun kin kloppen….

    Vandaag de dag beleven we juist hetzelfde. Het is een terugblik op de herinnering aan morgen. Toen was A.H. de weldoener, nu is het Mutti Merkel. Die is, als ex DDR-politica, wel niet meer zo uitgesproken Blinkend Rood, maar eerder ‘Democratisch’. Met in ‘Democratisch’ dezelfde ‘D’ als in DDR…. Zou het Clinton-wijf van overzee daar soms voor iets tussen zitten?

    Kom mensen, laten we nu overgaan tot luchtere zaken: de zoektocht op papier naar zoekgeraakte ‘nood-fondsen’.

    Om te beginnen: weet U nog? In december 2004 in de Indische Oceaan nabij Sumatra. Een onmetelijke nooit geziene natuurramp door een zee-beving honderden kilometer ver uit de kust. De volgende dag reeds werden er over heel de wereld ‘Hulpfondsen’ ingezameld, want de nood was hoog. Dat kapitaal aan spontaan ingezameld ‘Tsunami’-geld dat zo massaal werd rond opgehaald werd, maar daarna bijna nooit ter bestemming geraakte, verdween in de vergeetput. Maanden later zagen we nog altijd dezelfde desolate beelden van de ramp, want, zei men, dat geld moest zeer bedachtzaam worden aangewend. Overal moest dus de zwaarste nood gelenigd worden. Nadien was er die nieuwe ramp op Haïti, en weer werd er beroep gedaan op onze vrijgevigheid. Ja, er waren nog zoveel miljarden over van die eerste ‘Tsunami’, maar daaraan mocht niet geraakt worden. Dat zou niet eerlijk geweest zijn…. En dus werden er nieuwe rekeningen geopend. Het inzamelen kon beginnen, onder leiding van weer nieuwe ‘Secretariaten’.

    Controle op de ‘werking’ van die nood-fondsen? Ja hoor. Vooral veel bla-bla-bla. Daar vergadert men eigenlijk nog altijd over. Gaat men met elkaar in debat. Wordt alles breed-open op tafel gegooid. Worden er met dat doel nieuwe Kabinetten benoemd. Moeten er gebouwen worden gehuurd voor die kabinetten. Om die gebouwen te kuisen moet er onderhoudspersoneel komen. Onderhoudspersoneel, zonder Directie? Da kannie. Dus komt er een directeur, een Onder-directeur, en enkele Afdelings-Hoofden. Ieder van hen, per lokaliteit, moet een of twee secretaressen hebben. Moet er een Personeelsdirecteur komen? Moet per locatie een Pers Verantwoordelijke komen.

    En dan ineens is al het geld weg. Stel U voor! Eerst worden de kuisvrouwen ontslagen. En dan valt het doek. Want ondertussen zijn er al lang andere katten te geselen….

    Sedertdien hebben onze ‘Hoernalisten’ trouwens andere katten te geselen. Iets spannender om handen en dus dienen we ons in alle stilte onledig te houden. De Kerst- en Nieuwjaarsdagen zijn voorbij, er is de voetbal, de voorjaarsklassiekers en de verkrachtings hippe. Ja Ja, er zijn andere zaken genoeg in het leven, dan altijd maar die natuurrampen. Kom, beste Collega’s, laten de we blokken richten naar onze oude liefde, de opwarming van de aarde. Dat gaat er altijd in als zoete koek…

    Enfin, in een verloren hoekje toch wat aandacht voor een slordige 4 miljard Euro van het Noodfonds voor Ebola.

    Maar dat zoekt U verder zelf wel uit.

    Bedenking. Niemand van de lezers krijgt daar nu toch rode oortjes door? Zij die er rode oortjes zouden moeten door kregen, lezen deze blog niet. En de Sherlock Holmes die deze misdaad zou moeten tot een goed einde brengen (!), die moet nog geboren worden….

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

    Hulpgeld voor ebola is niet meer te traceren

    *

    Het is onmogelijk na te gaan wat er precies is gebeurd met de 5,8 miljard dollar die internationale donoren hebben toegezegd om de ebola-crisis in West-Afrika te bestrijden. Dat blijkt uit een studie door Oxfam.

     

    Zes maanden na de Internationale Conferentie over Herstel na Ebola is 1,9 miljard van het beloofde geld nog niet overgemaakt. En er is amper informatie over wat er met de andere 3,9 miljard is gebeurd, blijkt uit een nieuwe studie van Oxfam International.

    Het beloofde geld voor herstel blijkt "vrijwel onmogelijk te traceren", stelt de ontwikkelingsorganisatie. Op de vraag of er corruptie in het spel is, zegt David Saldivar van Oxfam America dat er niet één oorzaak is aan te wijzen voor het gebrek aan transparantie. "Het gaat om een systemisch probleem dat de collectieve verantwoordelijkheid is van alle partijen: donoren, regeringen en uitvoerende organisaties. Zij moeten het systeem verbeteren."

    Oxfam vindt dat er meer geld rechtstreeks naar plaatselijke overheden en organisaties moet gaan, omdat zij de lokale context het beste begrijpen en eenvoudiger verantwoording kunnen afleggen aan de plaatselijke bevolking.

     

    Over de kloof tussen het toegezegde geld en het daadwerkelijk overgemaakte geld, zegt VN-woordvoerder Farhan Haq dat het belangrijk is "dat de landen die zulk goed werk verzet hebben in de ebola-crisis het geld ontvangen dat hen beloofd is."

    Traag antwoord

    De ebola-crisis heeft niet alleen een klap uitgedeeld aan de economieën van de betrokken landen maar ook de al inadequate gezondheidszorg ondermijnd en het leven van mensen geruïneerd, zegt Oxfam. De epidemie is echter nog niet over. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) kondigde afgelopen week aan dat er in Sierra Leone opnieuw honderdvijftig mensen risico lopen op besmetting.

    Deze week komen Afrikaanse regeringsleiders bijeen in Ethiopië. Daar wordt gesproken over het plan om 2016 uit te roepen tot het Jaar van de Mensenrechten in Afrika. Oxfam roept de regeringsleiders op om de aandacht te richten op het Recht op Gezondheid. "De trage identificatie en het trage antwoord van gezondheidsdiensten op recente ziektegevallen in Sierra Leone en Liberia laten duidelijk zien dat ze nog steeds niet in staat zijn effectief te reageren op ebola en andere zeer besmettelijke ziekten."

     

    In 2001 spraken regeringsleiders van de Afrikaanse Unie (AU) af om op termijn 15 procent van het jaarlijkse budget te besteden aan verbetering van de gezondheidszorg. Het West-Afrikaanse gemiddeld was 8 procent - in Sierra Leone 6,2 procent, zegt Oxfam.

    Geruchten

     

    Aboubacry Tall, regiodirecteur West-Afrika bij Oxfam, wijst erop dat het mobiliseren van vrijwilligers niet genoeg is om ebola te bestrijden. "Als we willen slagen, zal de plaatselijke bevolking onderdeel van het proces en van de planning moeten zijn, vanaf het eerste begin."

     

    "Na de recente ebola-uitbraak in Liberia, zag ik tot mijn afschuw hetzelfde wantrouwen als bij de eerste uitbraak. Sommige mensen geloofden niet dat het ebola was. Anderen beweerden dat de ziekte expres opnieuw verspreid was. Dit soort geruchten zijn extreem gevaarlijk. Ze kunnen leiden tot een zelfgenoegzame onwetendheid bij groepen mensen."

     

    Om eenzelfde tragedie als twee jaar geleden te voorkomen, dringt Oxfam er bij de regeringen van Sierra Leone, Liberia en Guinee op aan om de plaatselijke bevolking een leidende rol te geven als het gaat om hun gezondheid. Zij moeten direct betrokken worden bij besluiten over besteding van hulpgeld.

    *

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Het is met al die ‘welzijnswerkers’ een beetje hetzelfde als met de (onbestaande) Europese Wegcode. Het zou wel goed zijn om in alle landen van de EU overal dezelfde regels te hanteren, maar dan moeten er o zovele Heilige Huiskes gesloopt worden.

    Een andere vergelijking zou misschien duidelijker zijn: bomen zijn een goede zaak, maar door teveel bomen ziet men het bos niet meer.

    Of, brutaler gezegd: er blijft overal teveel aan de vingers plakken. Er wordt onderweg zodanig veel broederlijk verdeeld, dat (statistisch) op de juiste plaats nog geen 1% de juiste bestemming bereikt.

    Ik stam uit een tijd, waar de Pastoor veel anonieme enveloppes in zijn brievenbus kreeg en ik zou de universitairen die daarmee naamloos vooruit geholpen werden, niet graag aan mijn tafel hebben. Zo ook snapten de buren – zonder veel woorden – waarom de fiets van de Onderpastoor weer was gezien in de straat. Of dat ten goede kwam aan de Begroting van de COO weet ik niet, want er was geen kat die daar aanbelde. Juist omdat dan heel het dorp zou geweten hebben, dat die en die ‘leefden van den dis’.

    De Verzorgingsstaat onderhoudt nu de mensen. Met (voor het eigen volk) dopgeld of ’n mager pensioentje. Want men zit altijd krap bij kas. Ieder jaar dieper en dieper.

    Ach, waarom zou men armoe lijden, om een mondje meer?

    Waarom zouden de Leiders van al die arme landen dan een inspanning doen? Al die hongerlijders kunnen immers bij ons aan huis beter direct aan de bron komen aanschuiven!

     

    *

    *

     










    05-02-2016, 14:40 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    04-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3168

    *

    *

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Correctie: de titel had moeten zijn, ‘De desintegratie van Beweging.net’, maar dat zouden veel mensen onbegrijpend hebben doen opkijken.

    Net zoals de eerste de beste crimineel achteraf kan verhuizen naar een andere stad, of zelfs zijn naam veranderen, zo hebben de gangsters van het o zo (bij naam) Algemeen Christelijk Werkersverbond deze truc toegepast. Zo dachten die bedrogen bedriegers de eer aan zichzelf te houden. Zo moesten de ARCO ‘spaarders’ dan maar hun plan trekken. De sporen van de misdaad waren uitgewist, de Rechtbank zou geen poot hebben om op te staan. En daarbij, procederen tegen iets of iemand die niet bestaat, want geen rechtspersoon, is so wie so al moeilijk genoeg.

    Ja Ja, die van het ACW, en bij uitbreiding ook die van het rode ABVV, zijn één grote familie. Waar familiebanden sterker zijn dan rechtsregels…. Typisch de sfeer waarin maffiose cowboys zich thuis voelen.

    Nu dus dit massa-ontslag, zogezegd wegens reorganisatie, typisch de redenering van malafide werkgevers. De zaken gaan minder goed, dus de bazen redden hun vel… Waar hebben we dat nog gehoord?

    Eindelijk kunnen ze daar niet verder dan openlijk toegeven, dat de klanten, d.i. de kiezers, massaal weglopen. Naar partijen die noch enerzijds noch anderzijds de boel belazeren, vallen toch vroeg of laat door de mand. En zie, amper een paar jaar verder, moeten die vaststellen van de regen (de Tsjeven) in de drop (de BDW*ers) te zijn terecht gekomen. De leerlingen van die ‘Staatsdragende’ partijen zijn geen haar beter dan hun leermesters.

    Deze ACW bekendmaking moet dus voor veel mensen het begin zijn van de reflectie: wij zouden er beter van worden, moest Vlaanderen zelfstandig zijn. Dus zetten wij alles op alles om die nieuwe weg in te slaan.

    Afspraak in het stemhokje, waar we kiezen, niet langer voor bedriegers die denken te zullen, maar voor Staatsmannen die het doen. Geen woorden, maar daden.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

     

    *

    ACV stuurt 103 personeelsleden met vervroegd pensioen.

    *

    De komende maanden stuurt de christelijke vakbond 103 eigen personeelsleden vervroegd met pensioen. Nog eens 123 mensen krijgen een landingsbaan vanaf 55 jaar. Dat schrijven de kranten van Mediahuis. Het ACV voert hiermee een herstructureringsplan uit dat begin 2014 werd aangekondigd. Toen was sprake van 200 vertrekkers.

    De herstructurering is het gevolg van een fusie in de regio's. "Vroeger hadden we twaalf gewestelijke verbonden. Die smelten we nu samen tot vijf provinciale afdelingen. Daardoor zaten we met een reeks dubbele functies in ondersteunende diensten en leidinggevende functies", zegt ACV-woordvoerder David Vanbellinghen.

    Maar de vakbond draagt ook nog altijd de gevolgen van het Arco-debacle, waarbij de organisatie naar schatting 100 miljoen euro verloor. Ook de uitkering van de werkloosheidsvergoedingen, een verlieslatende operatie, zet het ACV onder financiële druk. Dat alles maakt dat het ACV minder reserves heeft dan vroeger. "Om naakte ontslagen te vermijden, hebben we in overleg met het personeel het statuut van onderneming in moeilijkheden aangevraagd", zegt Vanbellinghen.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Zoals U ziet, is dit artikel gebaseerd op ‘n tekst geïnspireerd onder de ondergaande zon. Inderdaad. Zie afbeelding ‘Middenstuk’. Zoals een bevriend collega het deze morgen schreef: dat in de ogen van de jongen, de oude politieke stromingen voorbij gestreefd en uitgehold zijn, en voor dezen niet ‘cool’ genoeg zijn

    Maar de gevolgen zijn er wel. En die moeten eerst opgeruimd worden.

    Niet door voor de elfendertigste keer compromis op compromis te sluiten, maar door, door te bijten. Iedere dag vallen er vliegtuigen uit de lucht, of sterven er mensen door geweld. Om dat te stoppen, zijn zelfs bokshandschoenen niet genoeg. Als we allemaal samen aan dezelfde koord trekken, dan ‘draait’ Vlaanderen binnen de kortste keren lijk Zwitserland. Vrij van maskers en van boeien. Maar even welvarend. Op wereldniveau. Een plaats die ons, voortgaande op ons glorievol verleden, van rechtswege toekomt.

    *

    Weet U, beste Mensen, dat alleen het Vlaams Belang, een partij van jonge bezielde Leiders, in die zin aan politiek doet? Kop omhoog, wij zijn geen volk van ‘volgers’, maar van ‘koptrekkers’.

    Dàt kunnen en moeten wij bewijzen zonder verder tijdverlies. En in ieder geval voor de invasie verder kan doorbreken. Want de dag dat de laatste Kerk gesloten wordt, zal het Kromzwaard van de IS-Lammetjes (*) geen spaander heel laten van onze dromen.

    (*) IS-Lammetjes: is de samentrekking van de Islamitische terreur (IS) en wat men ons als ‘Gematigde Islam’ probeert te verkopen: zo braaf als onschuldige pas geboren lammetjes. Een ‘contaminatie’ dus zoals het Rode ‘I feel his pain’… er één is. Veel zeggen met weinig woorden.

     

    *

    *

     










    04-02-2016, 17:38 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3167

    *

    Donderdag 4 februari 2016

    Zon 8u15-17u39

    H Veronica

    Op Sint-Veroontje, (ver)plant uw boompje

    *

    *

    Waarvoor de Zika o.a. goed is:

    Om de aandacht af te leiden van (in Frankrijk) de verspreiding van Moskeeën & Is-Lammetjes scholen te doen vergeten….

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Moet U horen!

    En dan nog op onze nuchtere maag. Dat ‘de wereld wil bedrogen worden’, is weliswaar een tot op de draad versleten spreekwoord, maar dat was waar wij het deze morgen over hadden, bij de morgenkoffie. Zij het dat het woordje ‘bedrog’ toch niet zo expliciet te bespeuren viel.

    Omdat het op BVN toch maar diene aartszeveraar die Van Gils was, kon de TV niet worden opgezet. Jullie zien dat ‘s avonds laat als de dag er op zit, maar TV Vlaanderen op BVN is iets voor de volgende morgen in alle vroegte, en die Van Gils is dan het vergif dat de hele dag zou verknallen. Dus is dat onze kans om gezellig ouderwets onder ons ’n babbeltje te slaan. Dit kwam al gauw op de Zika-pandemie en die verduivelde lelijke muggen die zogezegd de ziekte verspreiden. Of was via de seks, want alles IS seks tegenwoordig? Allez, iets in dezelfde zin als myxomatose die verspreid wordt bij de wilde konijntjes door het onbeheerst ‘wippen’ in de wijde natuur. Over Zika dus de meest geleerde uitleg, als die uitleg maar niet te dicht bij de waarheid komt.

    Ja Ja, die muggen! Dat zal het wezen! U moet weten, dat wij hier in het warmere Zuiden al een paar jaar geleden enorme last hebben gehad van ‘tijgermuggen’. Dat zijn zo van die muggen als ‘hondshaaien’ die dwarsdoor alle textiel, hard en meedogenloos bijten naar de kern van het leven. Vooral hier, precies omwille van het vele vierkante kilometer groot binnenmeer (114,5 km² om precies te zijn), waar tot in de jaren 1700-1800 de gevreesde malaria, ook een tropenziekte, heerste. Deze muggenplaag duurde gelukkig niet bijzonder lang, en wij dachten, net als iedereen in West Europa, dat deze epidemie een wispelturige speling was geweest van Moeder Natuur.

    Even kwam de ‘Cuba Crisis’ (Oktober 1962) ter sprake met een dreigende atoomoorlog, in volle Koude Oorlog tussen de USA en de Sovjets. Omwille van Cuba. Dat bleek achteraf ook maar een storm in een glas water te zijn geweest. Waarvan het bijzondere bleek te zijn geweest, de Kroetsjev die, om bij het Vredes-Overleg in de VN, om zijn woorden kracht bij te zetten, met zijn schoen timmerde op het spreekgestoelte.   Zo’n primitieve hottentoten waren die Russen toen nog!

    Er was nog heel wat koffie over, en na de Zika kwam het gesprek op de ‘Mexicaanse Griep’, en onze pappenheimers, de wereld-leiders, een beetje kennende, op de ‘Spaanse Griep’ die rond WO I ook al de hele bekende wereld had geteisterd.

    En, hebben wij getweeën nu een lichte gave voor de waarzeggerij of niet, de Middeleeuwse builenpest kwam ineens ter sprake. Met ook de nog vers in het geheugen liggende de recente Softenon-besmetting.

    Toch curieus, dachten we bij het opruimen allebei, dat er telkens epidemieën losbarsten, iedere keer dat de aandacht moet afgeleid worden. De Ebola, bijvoorbeeld, die bijna nog rapper verdwenen was dan opgekomen. Daarvan bleef alleen over als pandemie: de als hoopvol aangekondigde Arabische Lente, gevolgd door de overweldigende ‘vluchtelingen-Zegen’. En zie: de Planetaire Nieuwe Wereld Orde was ingezet.

    Zika dus, als afleidingsmanoeuvre!

    Tot ik, als naar gewoonte, op het scherm Tinernet openzette.

    En ja, waarachtig: het klopte als een bus. Zika kwam als geroepen, om de mensen de ellende van de IS-Lammetjes-Invasie te doen vergeten…

    *

    Dat komt er van, als iemand met de jaren, een slecht (niet politiek correct) karakter heeft ontwikkeld. Men krijgt er in dit geval geen te kleine, maar integendeel een veel te grote schedel (met inhoud) door.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    *

    http://xandernieuws.punt.nl/

    Zika uitbraak: Krijgt een onschuldig virus de schuld in plaats van schadelijke vaccins?

    *

    Diverse onafhankelijke sites en blogs schrijven dat de paniek rond de uitbraak van het Zika virus mogelijk een totaal andere oorzaak heeft, en bedoeld lijkt om de aandacht af te leiden van vaccins die sinds 2014 aan zwangere Braziliaanse vrouwen worden gegeven. Bovendien blijkt er nauwelijks bewijs te zijn voor de eerder gemelde 4000 baby’s die als gevolg van Zika met een te kleine schedel zouden zijn geboren. Worden we, net als tijdens de Mexicaanse grieppandemie in 2010, wéér voorgelogen om ons nieuwe vaccinaties op te dringen, waar farmaceutische bedrijven miljarden mee zullen verdienen en die bovendien een groot gevaar kunnen vormen voor onze gezondheid?

    De – al dan niet genetisch veranderde - Aedes of ‘gele koorts’ mug zou de belangrijkste verspreider van Zika zijn, maar in dat geval zou de uitbraak niet zo sterk geconcentreerd moeten zijn in één bepaald gebied. De ‘gele koorts’ komt namelijk in bijna alle andere regio’s in Brazilië ongeveer even vaak voor.

    Daarnaast is Zika al 70 jaar bekend, en is er nog nooit een verband gelegd met geboorte afwijkingen. Het Amerikaanse CDC (Centers for Disease Control) erkent op zijn website dat slechts 1 op de 5 besmette mensen ziek wordt. En dan nog verdwijnen de doorgaans milde symptomen al na een paar dagen. Op bepaalde eilanden in Micronesië (Stille Oceaan) is driekwart van de bevolking geïnfecteerd, zonder dat daarbij iemand in het ziekenhuis moest worden opgenomen.

     

    Variant DKTP-vaccin waarschijnlijk echte oorzaak

     

    Het toonaangevende Duitse Robert-Koch-Institut (RKI) suggereert in zijn epidemiologisch bulletin 2/2016 dat medicijnen de oorzaak van de misvormingen kunnen zijn. De Braziliaanse microcefalie (te kleine schedel) epidemie ontstond in mei 2015, iets meer dan een half jaar nadat Brazilië zwangere vrouwen begon in te enten met het ‘cocktail’ vaccin Tdap (de Nederlandse versie staat bekend als DKTP) dat onder de naam Boostrix wordt geproduceerd door GlaxoSmithKline (GSK).

     

    Er zijn sterke aanwijzingen dat Boostrix de werkelijke oorzaak van de geboorte misvormingen is. In 2003, 2005, 2013, 2014 en 2015 waarschuwden experts in verschillende landen dat eventuele schadelijke gevolgen van het Tdap/DKTP vaccin voor ongeboren baby’s niet konden worden uitgesloten. Al sinds 2003 is bekend dat de stof pertussis-toxine in het vaccin het lichaam ertoe kan aanzetten antistoffen tegen de vrucht te produceren. Dit proces zou versterkt kunnen worden door het eveneens in Boostrix voorkomende aluminiumhydroxide.

     

    WHO creëert opnieuw zinloze paniek

     

    De volksgezondheid autoriteiten in Brazilië doen echter niets met deze bestaande wetenschappelijke informatie. Integendeel, men doet er alles aan de aandacht af te leiden van de waarschijnlijk werkelijke oorzaak, het Tdap vaccin. Fabrikant GSK is er natuurlijk op gebrand zijn afzetmarkt verder te vergroten, dus van die kant hoeven de slachtoffers al helemaal geen actie te verwachten.

     

    De WHO lijkt dan ook net als met de Mexicaanse griep en daarna het ebola virus doelbewust wereldwijde paniek te veroorzaken, zodat er miljarden belastinggeld worden uitgegeven voor het ontwikkelen en produceren van op zijn best zinloze, en op zijn slechtst zeer schadelijke vaccins, die in de nabije toekomst mogelijk ook in Europa aan zwangere vrouwen zullen worden verstrekt. (1)


    Xander

    (1) KOPP

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Allez, Kapitein Krombeen zal zijn val in de afgrond dus overleven: Slinkxe academici vinden bij nader toezien, dat er niets ‘Rechts’ is aan het standpunt van die Samsom van de PvdA in Nederland. Het is gewoon een vorm van ‘Trop is teveel’. Meer moet daar niet achter gezocht worden. ‘t Cleyn Toebackzakske ‘feels his pain’, dus worden de rangen gesloten. De violen zijn gestemd. Zika doet de rest.

    En de USA Tanker (of is het een atoom-vliegdekschik?) heeft de bocht naar ‘Rechts’ ingezet. Het verkiezingscircus draait voor het oog van de vele camera’s op volle toeren. De Republikeinen staan er goed voor. Geen Trump, maar ene Cruz aan de leiding in de voorverkiezingen. Cruz, Cruz…. Waar hebben we dat nog gehoord? O juist! Ja! ‘Santa Cruz’ is dat het Spaans voor ‘Heilig Kruis’?

     

    Jezeusmarrante! De volgende President van het krijgshaftigste land ter wereld, zal toch nooit ’n Christen zijn, met Kruistocht ideeën onder zijn schedeldak?! Ziet er niet goed uit voor de ‘Lammetjes’ van de IS.

    Nog ’n geluk dat ondertussen de saga van de Zika-mug in de media lang en breed kan opgevoerd en besproken worden. Die ‘pantomime’ moet minstens duren tot na November 2016. Zo dat de afgang van alle ‘democraten’ ter wereld, de Amerikaanse op kop, zo weinig mogelijk aandacht krijgt.

    Kapitein Krombeen zal ondertussen op krukken voortsukkelen, de elektrische koffiemolen in ‘haar’ crossfiets zal nog vele dagen meegaan, ja, zelfs nog fortuinen opbrengen in de wereld der fietsers, de Heren Doktoren zullen van hogerhand deontologische instructies gekregen hebben om beter op te letten wat ze aan zwangere vrouwen voorschrijven. Daarna kan de wereld weer doordraaien.

    PS

    We zouden als ouder wordend koppel moeten leren een beetje vroeger op te staan ’s morgens. Zodat we op BVN ‘De Wereld Draait Doorrrr’ kan opgezet worden. Kunnen we nog eens lachen met de grappen van de NOS. In plaats van Van Gils die we vervolgens, louter uit zelfverdediging, de keel moeten toeknijpen.

    PS II

    De Afbeelding bovenaan is geleend bij E.J. Bron. Ben wel benieuwd om eenzelfde kaartje te vinden met de veroveringen van de Islam over gans Europa + Rusland als één geheel. Gewoon in de hoop dat zoiets de laatste twijfelaars de ogen opent.

    Het zou dan wel eens kunnen zijn, dat de Zika-ziekte dan meteen amen en uit is, wegens het uitbreken van de algemene massale ‘push back’-operatie. Gevolgd door de algemene Mobilisatie in het komende voorjaar, om de bloedige opstand der IS-Lammetjes te weerstaan.

    Dat laatste ingevolge de oproep van die IS Jihadist in plat Antwaarps, die in een video niet mis te verstane bedreigingen uitte. O.a. door te dreigen om ons ’s nachts te komen uitmoorden. Van waar en van hoe ver zouden die moordenaars wel moeten komen? Dakannie, zei DeWever daarop: die zitten al lang in den bak.

    Misschien zelfs dat Amerika in de persoon van Trump of Cruz (Kruis of Munt?) ons daarna voor de DERDE KEER uit de miserie komt redden. Als tenminste de Poet hen niet voor is, want veel dichter verwant….

     

    *

    *










    04-02-2016, 13:21 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    03-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3166

    ***

    Woensdag 3 februari 2016

    Zon 8u17-17u37

    H Blasius

    Blasius de blazer,  wijst de winter deur

    *

    3 Februari 313:

    “EDICT van MILAAN”

    Dat is het verdrag, waardoor het uitgestrekte Romeinse Rijk onder Constantijn de Grote, Augustus, Imperator en Keizer, een einde gebood voor Oost en West; aan de Christenvervolging. Hij bouwde zijn nieuwe hoofdstad Constantinopel aan de Bosphorus, gelegen op het kruispunt van de zeevaartroutes die de welvaart en de zwaartekracht van het Rijk bewaakte. Deze eendracht en welvaart in een bloeiende Christelijke Gemeenschap kwam abrupt ten einde door de inval der Turken (1453) en de verovering van Constantinopel, die prompt werd omgedoopt tot Istanbul. Het verloor het grootste deel van zijn grondgebied (het Oosten, bijna tot aan de Oeral) en zijn rijkdom aan de Turken, die van Istanbul nu hun eigen hoofdstad maakten en alle Christenen die geen Moslim wilden worden, ‘over de kling joegen’, een specialiteit waarin ze nog altijd uitblinken. Rome werd dan maar het overschot-hoofdstadje van het romp-rijkje, dat wij kennen als het Westelijk Romeinse Rijk. Het lag in de tang tussen het Islamitische Andalusië en het Islamitische Istambul. In die gebieden, net als nu, zal de Islam zich gedragen als koekoeken, die hun eieren in andermans nest leggen, om later de eigen soort uit het nest te wippen…

    Of het ooit weer goed komt met Constantinopel? Ach jong, wie ligt daar nu nog van wakker? De Turken zijn al lang over de Bosphorus en aan onze kant. Rome en het Westen ‘onderwerpen’ aan de ‘Godsdienst’ van de Wrede, is alleen nog maar kwestie van tijd. In de nieuwe hoofdstad van het hedendaags Europa, Bruxellabad, zijn de akkoorden al goedgekeurd voor de gedwongen Islamisering van gans het Continent. Na Constainioel, nu het hele Continent….

    Nu moeten we voorlopig nog leven onder het fabeltje van de Scheiding van Kerk en Staat. Maar of deze Wet onder of boven de Sharia staat, is een vraag waar we later wel het antwoord zullen over vernemen.

    Tenzij wij in de volgende Verkiezingen op 25 Mei al een klein beetje revanche nemen door Geel-Zwart te stemmen. Dat zijn trouwens de kleuren die onze voorvaderen als krijgsbuit hebben meegebracht toen ze rond 1099 terugkeerden van de 1ste Kruistocht.

    *

    *

    De O.L. Vrouw Geboorte Dom van Milaan (1200-1900) is een der grootste kerken ter wereld. De legendarische voorgevel is (1399) het werk van de Bruggeling bouwmeester-miniaturist

    JACOBUS COENE waarvoor de Italiaanse Staat in 1926 de man eerde, dor een herinneringsplaat te doen aanbrengen aan het buitenportaal van de O.L. Vroiwkerk in Brugge. Zie

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Jacob_Coene

    *

    *

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    IJzer breekt men niet met de handen. IJzer wordt smoutzacht door het te smeden…Als met ‘ijzee breken’ bedoeld wordt, de Sminxkse geld-smijt-weg machine, dan is na smeden niet smouteacht, maar strontzacht. En in dat geval zit men met de paté van de gebakken persen en dat is ander kak.

    Ja, eigenlijk heb ik het hier over de altijd lege stadskas van de Stad aan de Strom met de gloeiede ‘A’ in haar logo. Zowel begroting als verkleining lijden nog altijd onder het 70-jarige Sossen Bestuur. Die heeft alleen voor vele tientallen jaren een gat in de Antwerpse Financiën geslagen, maar heeft er zelfs voor gezorgd dat er geen bodem meer te vinden is in gezegde ‘kas’. Die is dus zo leeg en zo zwart als Mollekens Gat.

    En meteen wordt heel La Belgica weer eens door het slijk getrokken. Komt daarbij, naast Molenbeekse amffia (ook al PS-drek), de radeloosheid bij de Partij zelf. Blindelings de Grote Gids Samsom volgen, kan inderdaad gevaarljk zijn. Oush Back dus, maar doe dat met takt en voorzichtigheid….Gewezen Wilfried Martens van de Gewezen Tsjeven zou het niet beter gedaan hebben. Das evident toch! Enerzijds hebben wij die ‘bootvluchteligen’ wel gaag, maar anderzijds moeten we alle doen doen om hen niet te laten verdrinken. ’t Klinkt haast zoals de christelijke Naastenliefde.

    Moeten de Sossen diep wanhopig zijn, dat zelfs de lang vergeten Christelijke principes, waar men anders zo tegen is, moeten bovenhalen om het hoofd boven water te houden…..

    Nog even geduld, en hun Vlaamse reflex zal ook boven komen…. U weet wel; enerzijds de solidariteit , maar anderzijds mogen ze toch het Eigen Volk toch ook niet aten verdrinken.

    To zover de brede contect.

    *

    Flitspalen die niet werken dus, want dat is wat men het Nieuwe Stadsbestuur voor de voeten werpt. Naast het feit dat ziets de harde realiteit is, is dat ook en vooral ‘pootje lap’ van De Baluwe Geschelpten die toch de coalitietârtners zijn.

    Zouden die sims geen spiegels meer in huis hebben, om naast de kapotte neus, ook hun geschonden aangezicht te zien?

    *

    Even ’n suggestie voor Donald Triomf: Juuist, Maat. Bruxellabad is een helleput, maar héél dat kapot geregeerd land is één en al hellevuur. Het is zelfs na de mini-staat Montenegro het tweede smerigste land ter wereld voor wat betreft de vuile lucht….

    Maar neen, de blunder van ’t Krombeen zullen ze rechtzetten. Ha ja, hé. Ze moeten toch iets doen. De TGV pendeltrein Oostende-Brussel (voor 4 personen) zijn ze al kwijt en seffens zitten in de vetste postjes overal de BDW*ers in hun plaats. Zo dat hun Opperhoofden straks niets anders rest, dan in de voetstappen (en de plonzen) van Steve Stunt te stappen.

     

    Het einde van coburgia, zegt U?

    Ja. En dan?

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    (In de grond is die nog zo slecht niet)

    *

     

    *

    Flitscamera's maand uit, want politie is onderbemand

    *

    12 vaste flitscamera's in de provincie Antwerpen zijn 30 dagen uitgezet omdat er niet genoeg agenten waren om de boetes te verwerken. Van 3 april tot en met 2 mei 2015 werd daarom niet geflitst. In dezelfde periode het jaar voordien betrapten diezelfde camera's 18.511 overtreders. De voorbije vijf jaar was er in geen enkele provincie een gelijkaardige langdurige 'shutdown'.

     

    Vincent Van ­Quickenborne (Open Vld), die de cijfers opvroeg bij binnenlandminister Jan Jambon (N-VA), wil in de toekomst inzetten op een doorgedreven digitale afhandeling van flitsboetes. Hij stelt ook voor om deze administratieve taak over te hevelen naar de privé, mits toezicht door de politie. Open Vld diende daarover al een wetsvoorstel in.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Ach! Die crossfiets met dat koffiemiolentje op batterij in de frame is op zich zo erg nog niet. De reputatie van het Land is toch al om zeep. Een bananenrepubliek bestuurd door aangeklede apen doet het beter.

    Dat komt er van, als de meerderheid van het land zich al bijna 186 jaar laat koeioneren door een opschepperige troep Francofone of links op één poot hinkende Tsjeven. Die halen nu, na hun dreigend failliet, alles uit de doos om overal de Vlamingen op hun eigen fouten te wijzen.

    Ons Ma zei voor dergelijke toestanden, dat ze haar deden denken aal grootvaders die de grootmoeders de schuld gaven, dat ze in opspraak kwamen omdat het jong volk zwanger was geraakt, Dat ze hun gevoeg in de Kerk deden, en achteraf de schuld aan de heiligenbeelden gaven.

    Wel sijtg dat het menske dit alles niet meer kan meemaken. Ik zeg het dan maar in haar plaats.

    Die Roden zouden elkaar de kop afbijte, om zelf de grootste deugeniet van alle nietdeuigen te zijn.

    En, zeg nu eens eerlijk: is de gewone burger er niet beter van af, moesten er helemaal geen snelheidscontroles meer bestaan, maar dat iedereen genoeg opvoeding en cultuur zou hebben om niet alleen zijn leven en welzijn maar ook dat van anderen, te ontzien?!

    Maar ja, ze zijn moeilijk te vinden, zo niet uiterst zeldzaam, Besierders met Opvoeding en Cultuur. Meestal hebben ze Culltur, maar geen Opvoeding. Ofwel hebben ze Cultuur, maar dan mankeert hen de Opvoeding.

    Zo komt het dat ik de ‘American Wau of Life’ ben beginnen verkiezen boven die van ons. Want nu zijn we weerloos, dus dus ook ‘Geweerloos’ overgeleverd aan de wraakzucht van de opgenomen (Blijvelingen’ van over zee. In Canada en in Amerika ziet men beter uit de ogen, zodat uitschot daar geen kans maakt.

    Met als gevolg, dat de daar geweigerde IS Lammetjes dan maar naar bij ons afzakken.

    *

    *

    *










    03-02-2016, 15:42 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    02-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3165

    *

    *

    Op Blog 2926 van 10/2015 pleegde ik reeds een bijdrage over deze tempel: The Jane Donze

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Ja, inderdaad, vrienden! Van een heel speciale bepaalde bevoorrechte soort die onder elkaar samen de grootheid van wat eens ‘de Patrick’ was, hebben uitgemaakt. ’t SCHELDT biedt ze ons aan op een op ‘n heel gewoon alledaags schenkblad voor gewone alledaagse mensen.

    Maar ik ga hier niet elk week voor iedereen ‘t SCHELDT propageren, hé. Goed voor nog deze ene keer en dan gaat de blok er op. Via Tinternet kunt U dan in huis nemen wie of wat U wilt. U, die zoveel dichter bij A verblijft, zult er geen spijt van krijgen want voor mij, 1500 Km verder is het iedere week een verademing.

     

    De Hofdichter van de week daar citeert zo maar, los uit de mouw (zie hieronder) mijn strokt persoonlijke eigen voorkeur inzake échte Vlaamse woordkunstenaars. Maar de doorslag daarbij gaf wel de beeltenis van die Hemmelinkx, voornaam Kristien. Een soort van Zwarte Weduwe, zoals U weet. Of als U wilt, Het sPook van de Bourla. Zeg nooit luidop in haar nabijheid haar ‘Cristian Name’, want dan slaat ze over in een Perpetuum Mobile. Zoals die wippende pop uit een of ander horror-verhaal. Tais-toi et sois belle is blijkbaar niet aan haar besteed. Jammer voor heem de mensheid.

    Enfin, ik bracht U deze lijnen met een bijbedoeling die U helemaal onderaan zult ontdekken. Gewon even op de tanden bijen!

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    Links of Rechts? Dit is Kristien Hemmerechts, zo Slinkx als ze iin A’pen is.

     

    De stadsdichter en de helleveeg

    Een groot kenner van poëzie kunt u Homo Criticus niet noemen. En dat hoeft ook niet. Maar totaal ignorant is hij evenmin.

    Als HC in 30 seconden zijn twee favoriete gedichten zou moeten melden, dan zijn dat: De tuinman en de dood van Pieter Nicolaas van Eyck en Het huwelijk van Willem Elsschot. Waarom? Wel, hierom. De tuinman en de dood is een kippenvel-vers over de onontkoombare dood. Uit Het huwelijk stammen de gevleugelde woorden ‘Tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren’ en wel om een verlepte echtgenote dood te slaan en een jonger exemplaar te nemen. Homo Criticus vindt het dan ook zeer terecht dat ‘Tussen droom en daad…’ is verkozen tot mooiste onvergankelijke zin.

    Wat Homo Criticus echter even ergerlijk vindt als – of nog erger dan - een haar in de boter of een vlieg in de soep is het gedrag van de jonge snaak die als kersverse stadsdichter van Antwerpen een bedrag van 5000 euro vangt om een keer of twaalf wartaal uit te kramen. Oordeelt u zelf. ‘Vanavond regent het hard als oorlog, maar ik kus alle dagdromende straatsoldaten. Ze transformeren in gevlekte padden die eeuwig tapdansen rond lantaarnpalen.’

    Als het dan toch over amfibieën moet gaan, geeft Homo Criticus de voorkeur aan het zoenen van kikkers tot er een prins of prinses verschijnt.

     

    Maarten Inghels dus, een soort van jongere versie van oerstadsdichter Tom Lanoye. Plots kende half Vlaanderen hem, nadat hij op Knack.be alle Latijnse dichters uit Wikipedia had uitgesmeerd én in één messentrek burgemeester Bart De Wevers puberale dichtkunsten tot frut had gekapt. Zo rond zijn twintigste had De Wever een eigen gedicht voorgelegd aan Herman de Coninck voor in zijn literair tijdschrift. Die vond de beeldspraak rond een ‘nachtspiegel’ niet geschikt, want een nachtspiegel was toch een pispot. En ‘als je bloed plast, moet je naar de dokter’.

     

    In 1990, toen Bart De Wever 20 was, mocht Maarten twee (2) kaarsjes uitblazen. Hoe komt hij dan nu aan die kattebel van de Coninck?

     

    Homo Criticus zal het u zeggen. Dat komt recht uit de archieven hemmerechtsvan onlustige en rancuneuze weduwe Kristien Hemmerechts. Het (Pieter) De Coninckplein mocht niet worden omgedoopt tot Herman de Coninckplein? Dan zal de helleveeg van de Cogels Osylei haar protegé ten stadhuize sturen met een potteke adders, schorpioenen en gevlekte padden.

    Onder welke naam zouden beiden hun tafeltje in The Jane reserveren?

    Homo Criticus

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    *

    Zoals U duidelijk kon zien op Blog 2926 van amper 3 maand geleden, toen ze de ‘Doze’ nog moesen opfrissen, en deze relatief nieuw was, spreekt Homo Criticus van ‘The Jane’, dus duidelijk nà amputatie van de achteraan bengelende doos. Nu pas begrijp ik hun uithangbord: twee op hun achterwerk zittende vrouwspersonen die aldus de littekens van de amputatie verstoppen.

    Maar wees gerust: aan (vuil)dozen zal daar geen gebrek zijn. Want op hun www leest men als eerste volzin: Jane zit daar nu, zonder ‘doze’? Zo mag ze tenminste in de vroefgere Kerk komen zonder dat de Hemel op haar kop valt. De ‘Intruïtus’ op de voorliggende spijskaart is zo al heiligschennend genoeg om de drempel laag genoeg te houden voor de ‘anders gelovige’ Nieuwe Belgen.

    Food is our religion. Daarom staat de keuken in The Jane op de plaats van het altaar.

    Zer spitsvondig! Helemaal om te gieren, nietwaar? Om U en iedereen krom te lachen. Spijtig dat Slinxe nieuwe liedjes nooit lang duren….

     

    *

    *

     

     












    02-02-2016, 16:52 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3164

    *

    .

    *

    *

    Onderweg. Naar de Apocalyps?

    .

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Eerst was door de schuld van de Slinkx Wereldverbeteraars de in gang geettte stormvloed van hele stromen primitieve volksstammen, met daarboven op eerst het Ebola virus. Met nu, als ‘Dritte im Bunde’, het ZIKA gevaar.

    Een ongeluk komt inderdaad nooit alleen.

    Deze 3 natuurrampen hebben één ding gemeen: ze willen onze dood. Om daarna onze plaatsen in te nemen. Buiten natuurlijk het feit dat ze alle 3 door de eigen mensen veroorzaakt zijn.

    Ik wéét dat niet. Ik voel het.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    .

    http://xandernieuws.punt.nl/

     

    In epicentrum Zika-virus werden in 2015 genetisch veranderde muggen losgelaten

    *

    op 1 februari houdt de Wereld Gezondheids Organisatie een spoedbijeenkomst over de uitbraak van het Zika-virus, dat inmiddels ook Europa (Duitsland) heeft bereikt. Er raken in dermate snel tempo veel mensen besmet, dat er een wereldwijde pandemie dreigt. Regeringen in Zuid Amerika bevelen vrouwen inmiddels aan om voorlopig maar geen kinderen te krijgen (2), omdat het virus ernstige geboorteafwijkingen kan veroorzaken. Zeer opmerkelijk: precies in het epicentrum van het Zika-virus in het oosten van Brazilië werden vorig jaar genetisch gemodificeerde muggen losgelaten. Deze muggen zijn juist veranderd om de verspreiding van besmettelijke ziekten tegen te gaan.

     

     

    De WHO is zeer bezorgd over de Zika uitbraak. Niet alleen veroorzaakt het virus zeer waarschijnlijk neurologisch stoornissen en geboorteafwijkingen zoals een te kleine schedel, maar ook lijkt het virus zich razendsnel over de wereld te gaan verspreiden, waarbij vooral gebieden worden getroffen waar slechts weinig mensen immuun zijn. Bovendien bestaan er geen medicijnen en effectieve behandelingen tegen Zika. Ander probleem is dat besmetting met het virus niet snel vast te stellen is, wat verspreiding bevordert.

     

    Zika werd in 1947 ontdekt, maar kwam slechts sporadisch voor in Afrika en zuidelijk Azië. In 2013 waren er een paar kleine uitbraken in Afrika en het westelijke deel van de Stille Oceaan. In mei 2015 meldde Brazilië de eerste besmetting. Daarna ging het snel. Sinds oktober vorig jaar zijn er al minstens 4000 baby’s geboren met microcefalie, een te kleine schedel.

     

    Genetisch veranderde muggen

     

    In het epicentrum van Zika, Juazeiro (in het oosten van Brazilië), werden in juli 2015 voor het eerst genetisch veranderde muggen losgelaten. Die waren sinds 2012 ontwikkeld in een speciaal daarvoor gebouwde faciliteit. De Aedes muggen, die ook Zika met zich kunnen meedragen, werden genetisch aangepast om ervoor te zorgen dat ze minder snel besmettelijke ziektes zoals Dengue koorts zouden verspreiden.

     

    De mannelijke ‘gen’muggen werden door het Britse bedrijf Oxitec zo veranderd, dat ze na paren met vrouwtjes enkel nageslacht produceerden die nog voordat ze volwassen werden zouden sterven. Hoewel het bedrijf erin slaagde op deze wijze meer dan 90% van de schadelijke muggen te elimineren, blijkt de circa 3% tot 4% die overleefde mogelijk voor de Zika uitbraak verantwoordelijk te zijn. De WHO erkent nu dat ‘hoewel de muggen niet verder dan 400 meter kunnen vliegen, (Zika) onbedoeld door mensen van de ene plaats naar de andere werd gebracht’.

     

    Resten antibiotica in dierenvoeding

     

    Volgens een intern Oxitec document zijn in voor dierenconsumptie gefabriceerd voedsel voorkomende resten van onder andere het bekende antibioticum tetracycline er de oorzaak van dat tot 15% van de muggen de genetisch voorgeprogrammeerde vroegtijdige dood overleven. Deze antibiotica resten zijn bijvoorbeeld te vinden in kippenvlees dat is verwerkt in kattenvoer.

     

    De Braziliaanse landbouw autoriteiten constateerden in februari 2015 dat Brazilië op de 3e plaats staat van landen die tetracycline gebruiken in hun dieren die bedoeld zijn voor de productie van dierenvoeding.

     

    Dr. Ricarda Steinbrecher, werkzaam bij Oxitec, waarschuwde al in 2010 dat de overlevende muggen nageslacht kunnen produceren die resistent zijn. Zelfs zonder tetracycline bestond het risico dat er een ‘subsoort’ Aedes muggen zou ontstaan die de besmettelijke ziektes zouden kunnen blijven verspreiden, maar doordat ze genetisch zijn veranderd veel moeilijker te bestrijden zouden zijn.

     

    Brazilië mobiliseert 200.000 soldaten

     

    En dat lijkt nu dus te zijn gebeurd. Brazilië mobiliseert 200.000 soldaten om de verspreiding van het virus te stoppen, ook al heeft men eigenlijk geen idee hoe dit moet. De Amerikaanse president Obama heeft opgeroepen om alles op alles te zetten een vaccin tegen Zika te ontwikkelen. Ironisch genoeg kwam het prestigieuze MIT op 19 januari met het voorstel om te proberen de muggen (opnieuw) genetisch te veranderen, met het voorspelbare risico dat er dan een nóg resistentere en gevaarlijkere soort mug wordt gecreëerd.

     

    Xander

     

    (1) Zero Hedge
    (2) KOPP

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    De Farao en alle inwoners van het gewone volk kreeg destijds maar liefst 10 Plagen van Egypte over hun hoofd. Als straffe Gods, werd gezegd; al zal daar wel een mensenhand achter gezeten hebben. Zij hadden toendertijd dan ook Jahweh, de God der Joden lelijk onrecht aangedaan.

    Alle gelijkenissen met huidige tijd zijn louter toevallig en hebben niets te zien met bepaalde personen noch partijen. De Redactie weigert terzake dan ook alle verantwoordelijkheid. Gewoon omdat de Bijbel van alle tijden is.

    Wij hebben dan ook nog maar drie van dergelijke plagen ondergaan, al zullen we die bijhorende vraatzuchtige sprinkhanenplaag wel nooit meer kwijt raken.

    En van die 10 Plagen van Egypte was o.a. dat op zekere nacht in de huizen waar een geheim merkteken naast de deur stond, iedereen op zekere nacht ‘over de kling werd gejaagd’. Springstoffen bestonden er toen nog niet, dus zal het wel handwerk zijn geweest.

    Kortom, ik denk dat onze Verlichte Grote Verstanden beter eens de lessen ‘Gewijde Geschiedenis’ van het Eerste Studiejaar uit ons gezamenlijk verleden zouden herlezen. Speciaal voor de Tsjeven hoort daar een hoofdstuk bij over ‘wit gekalkte raven’. Kopziende en proper langs buiten, voor het oog der mensen, ja dat wel. Maar binnen-in?

    Kijk Kijk! De dingen verlopen precies als 2.000 jaar voor onze Tijdrekening, er wel alsof er toen ook al… Tsjeven waren. Onderduimse verdringing, besmettelijke ziekten, en wie weet wat er nog allemaal in de lucht hangt…. 

     

    *

    *

     

     










    02-02-2016, 15:36 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3163

    *

    Dinsdag 2 februari 2016

    Sprokkelmaand

    Zon 8u18-17u35

    Maria Lichtmis

    H Cornelius

    Met Lichtmis is geen vrouwke zo arm of ze maakt een panneke warm

    *

    De ‘weerspreuk’ van deze oerstomme dagklapper nietwaar is wel een beetje ontroerend, maar gaat voorbij aan de kern van de zaak.

    Zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Maria-Lichtmis

    Die gaat terug naar de tradities in het Jodendom, de roots van het Geloof onzer Vaderen. In mooi Nederlands luidt dat ‘De Opdracht van Maria in de Tempel’, ofte de voorgeschreven ‘purificatie’ van de moeder, & toewijding aan de Heer van elke mannelijke boreling, 40 dagen na diens geboorte.

    Deze herinnering is al vele jaren in onbruik geraakt in onze vooruitstrevende samenleving , doodsimpel omdat God dood werd verklaard. Wat de zaken een stuk gemakkelijker maakt.

    Ja, de moderne vooruitgang vergt zo zijn eigen offers, door elke band met het verleden te willen wissen. En trouwens, Mosketen doen hier niet aan mee, en de Christelijke Kerken blijven toch jarenlang potdicht?! Straks vindt men er zelfs de sleutels niet meer van terug, en kunnen de bulldozers uitrukken. Want als er niet meer gekookt wordt, kosten koken dan ook geen geld meer.

    In plaats van liever de Hemel te danken voor die flinke zoon: liever een tweede verlate ’baby borrel’ met de vrolijke vrienden. Die houden tenminste de vele mandjes, waarvan sprake in De Dagklapper, goed warm….

    *

    *

    Voor dringende kennismaking:

     

    nl.wikipedia.org/wiki/Deltastichting

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Vandaag wordt U, ter bestrijding van al dat verkeerd gedoe, de WODANS KNOOP voor de voet geworpen. Wat die knoop precies inhoudt, vindt U in de link onder de afbeelding hierboven. Dat DELTA STICHTING zeer dicht staat bij de Heel-Nederlandse Gedachte hoeft waarschijnlijk geen nadere toelichting?

    *

    ’t Krombeen heeft, tot woede en ontsteltenis van het groene scheermes (Almacy), zijn hekken naar de wind gedraaid. De DM koplettert dat zelfs in zijn hoofdartikel in ’t Engels, zo komt het minder hard aan. Denken ze. ‘Rechts de NV-A voorbijsteken’, stel U voor! ‘t Krombeen, net als de familie-traditie daar in Eernegem en omstreken als Strijdend Flamingant, en IJzerbedevaarder, nu zo goed als bij ’t Vlaams Blok. Een overstap die nog veel rond woestijnstof zal doen opwaaien?

    Hieronder leest U, na een kort historisch overzicht, een frisse aanbreng voor de oplossing. In de titel hier bovenaan werd geprobeerd de dingen overzichtelijk samen te vatten. Het komt er op neer, dat het Vlaams Belang al meer dn 25 jaar correct heeft gewaarschuwd voor het moeras waarin we zijn terecht gekomen. Maar ook dat het, juist om deze redenen, als schurftige honden, helemaal achter torenhoge prikkeldraad werd weggehoond.

    Op deze blog heeft, thans meer dan 3.100 bijdragen verder, het U al die tijd zelf kunnen lezen: niet het klein grut, de meelopers moeten hangen, maar de aanstokers. Onkruid moet immers met wortel en àl worden vernietigd.

    In het gewone leven, maar vooral in het zakenleven, wie het haar door de klak groeit, moet failliet gaan, en vervolgens is het van ‘potje breek, potje betaal’. Dat zijn twee afzonderlijke zaken, waarbij de schuld ongeveer bij voorbaat vast staat. Het kan dus niet dat in zaken van Algemeen Belang, de schuldigen vrijuit gaan. Een Land willen besturen staat niet gelijk met de Lotto winnen of verliezen.

    Vroeger wachtte hen de guillotine, maar volgens mij is dat veel te bloederig. Het toont aan dat wij niet beter zouden zijn dan de IS Lammetjes. En, in tijden van schaarste, zoals nu, ook veel te schadelijk voor het milieu. Hangen kost niets. Hangen is simpel. Hangen is proper. Takken van hoge bomen zijn er overal, en de stroppen kunnen ontelbare keren hergebruikt worden. En wat meer is: de strafuitvoering is van ver zeer goed zichtbaar….

    Benieuwd wie van de Leugenpers dat wat de man in de straat, dus iedereen, denkt, als eerste zal ontdekken.

    *

    PS

    De uitweigering (!), het te grazen zetten van onze Verlichte Grote Verstanden komt, denk ik, niet uit de koker van de Deltastichting VZW.

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    *

    Van vredige oudejaarsnacht tot grootste naoorlogse groepsverkrachting –

    om het fenomeen “Keulen” af te sluiten

     

    1. Eerst nog even enkele feiten

     

    Op allerlei sociale media en weblogs was het al heel snel duidelijk dat oudejaarsnacht in Keulen ‘een ietsje anders’ verlopen was dan de voorgaande jaren. Er was sprake van veel agressiviteit, in het bijzonder tegen vrouwen. En het geweld werd gepleegd door vreemdelingen. Het woord “asielzoekers” werd hier en daar gefluisterd…

     

    De volle omvang van de massa-aanranding werd dagenlang verzwegen “op bevel van hogerhand”. Het mooie multiculturele sprookje – als compensatie voor het foute Duitse verleden, weet u wel – moest vooral overeind blijven. Nu dus – bijna een maand na de feiten! – wordt de volle omvang duidelijk: 1.049 mensen maakten melding dat ze in Keulen werden lastiggevallen, diefstal, maar meestal ging het om zedenfeiten, aldus HLN. Verkrachting dus, en met stip de grootste naoorlogse groepsverkrachting in Duitsland. 30 verdachten werden opgepakt, waaronder 15 asielzoekers. Over het aantal etnische Duitsers bij de daders tast men – niet erg verwonderlijk, zeker? – in het duister. Maar dat is een flauw grapje, want er waren geen Duitsers bij betrokken.

    2. Neen, het donderde niet alleen in Keulen

    Het Duitse conservatieve weekblad Junge Freiheit maakte een lijst bekend van de steden waar het tijdens oudejaarsavond tot seksuele agressie kwam: In Düsseldorf ging het bijvoorbeeld over meer dan 40 gevallen. Maar na het bekend worden van de massa-aanranding van Keulen kwamen nog meer mensen aangifte doen. Ook in Berlijn werd door vrouwen aangifte gedaan van seksueel onaanvaardbare handelingen door “groepen mannen”. In Frankfurt am Main zijn dan weer 15 gevallen bekend, waarbij ook hier de daders Noord-Afrikaanse types waren. De politie arresteerde er 10 Noord-Afrikaanse asielzoekers. In Bielefeld probeerde een groep van 500 Arabieren een discotheek binnen te vallen. Vrouwen in de omgeving werden geïntimideerd.

    Sami Abu-YusufIn Ansbach deden verschillende 16- en 19-jarige vrouwen aangifte van aanranding “door Afrikaanse types”. In Dortmund verzamelde zich een groep van 300 personen, en in en rond die groep was er ook sprake van verschillende pogingen tot verkrachting, en overvallen op vrouwen. 4 Syriërs in Weil am Rhein werden verdacht op oudejaarsavond verschillende vrouwen urenlang te hebben verkracht. Ook in Kassel ging het om Syrische mannen.

    Als toemaatje dit staaltje van geïntegreerd denken: Sami Abu-Yusuf, imam van een moskee in Keulen, kwam met een opvallende verklaring. In een interview met een tv-zender werd de man naar zijn mening gevraagd over de verkrachtingen in Keulen: "We moeten correct reageren en geen olie op het vuur gooien. De gebeurtenissen tijdens Nieuwjaarsnacht zijn de schuld van de vrouwen zelf. Ze waren halfnaakt en droegen parfum. Het is niet verrassend dat mannen hen wilden aanvallen. Jezelf zo uitdossen is olie op het vuur gooien".

    3. De geest is uit de fles, toch zeker in Duitsland

     

    Oudejaarsavond was niet alleen het einde van het jaar, het markeerde ook het einde van een periode. Het einde van de multiculturele sprookjesperiode. Dieter Stein (Junge Freiheit) heeft het in zijn commentaar over Keulen “als symbool van datgene wat onze gezamenlijke toekomst zou kunnen zijn, als de asiel- en migratiepolitiek niet drastisch en fundamenteel wordt gewijzigd”. Iedereen – in Duitsland, maar ook in België bijvoorbeeld…. – kondigt maatregelen aan om de asieltsunami in 2016 drastisch terug te dringen…. Meer dan fluiten in het donker is het niet, aldus Stein. Veel intellectuelen en journalisten werden bij de zeer gewelddadige botsing tussen de politieke utopie en de realiteit op straat sprakeloos. Iedereen beseft dat de lezers de sprookjes niet meer geloven. En de lezers weten dat de journalisten het weten.

     

    Angela Merkel (Wir schaffen das) kan geen kant meer uit. Ze blaast warm en koud tegelijk. De enige redelijke oplossing om het aantal asielzoekers, vluchtelingen en illegalen te stoppen, is de grenzen sluiten, zegt prof. Dr. Ulrich Vosgerau (universiteit Keulen). Maar: “Als Duitsland zijn grenzen zou willen sluiten, dan kan dat alleen betekenen dat ook de buurstaten hun grenzen moeten sluiten, willen zij de toevloed naar hun staat niet verhogen. Het is het de facto-einde van Schengen. En dat willen de heren politici van de EU niet”.

     

    4. Hoe moet het nu verder?

     

    Enkele (voorlopige) conclusies dringen zich op. Meer en meer wordt duidelijk dat het politiek correcte denken is uitgegroeid tot het totalitarisme van de 21ste eeuw. Totalitarisme omdat het andere meningen gewoonweg criminaliseert en die liefst fysiek uit de weg zou ruimen. Maar zoals we hierboven schreven, is de geest uit de fles. De geloofwaardigheid van de 4 machten waarop een moderne rechtsstaat gebaseerd was (wetgevend, uitvoerend, justitie en media), staat door de werking van het politiek correcte denken – het straal ontkennen van élke realiteit die niet overeenkomt met de politiek correcte wensdromen – danig onder druk.

     

    Europa staat voor turbulente tijden. “Wie gelooft die mensen nog?” schreef men 20 jaar geleden ook al. De kanker zit in alle machten, maar vooral in de media, in de 4de macht dus. Bij het gewone volk is het politiek correcte denken al ten grave gedragen. Nu moet de rest nog volgen.

     

    Tweede voorlopige conclusie: omdat links zijn politiek lot (na het ineenzakken van het marxistisch raamwerk na de val van de USSR) zo sterk verbonden heeft met het politiek correct denken, verwacht de bevolking dat de redding van rechts komt. Maar hoe vastberaden en consequent is rechts? Durft het de fundamentele breuk aan? Zal rechts, dat veelal vervlochten is met een economisch liberalisme, het vrije verkeer van goederen, kapitalen en mensen in vraag durven stellen? Ervaringen in buitenland, maar vooral in het binnenland doen niet veel goeds verwachten….

    Peter Logghe

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Voor wie de Vierde Industriële Revolutie overleeft en er niets aan over houdt buiten wat kromgegroeide duimen van het vele ‘internetten’, mag het me komen zeggen. Onderweg de voettocht naar Rome. Hij hoeft maar de Via Francigena, de enigszins verwaarloosde bedevaartweg uit lang vervlogen dagen, te volgen. Die weg is zelfs beter aangeduid dan de vele autosnelwegen. Een pijl die, zonder woorden, de goede richting aangeeft. Al is het bij deze Wegen een Zaligheid, qua onderhoud, even slecht gesteld als met de autosnelwegen. Buiten Italië. Wegens willen dus, maar niet kunnen.

    In Italië is geen meter autostrade tol-vrij, maar ze zijn dan ook onderhouden als de koorgangen in de kathedralen.

    *

    Tja, voor alle andere landen: is het m.i. niet normaal dat het wegennet zich aanpast aan het verkeer, maar omgekeerd. Als binnenkort alle verkeer per kameel gebeurt, zijn er zelfs geen ‘trajectcontroles’ meer nodig. Zelfs het verkeersreglement moet dan worden aanpast, want rechts rijden heeft dan helemaal geen zin meer. Die beesten lopen waar ze willen, want ze zijn de woestijn gewend onder hun poten…

    Vandaar de ietwat tevroeg uitgelekte reactie van Almacy, die nu al waarschuwt voor rechts voorsteken…..

     

    *

    *

     








    02-02-2016, 14:32 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    01-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3162

    *

    *

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Het zou seniliteit kunnen zijn, maar dan zit daar grotendeels het klassieke profitariaat der rijk geworden Proletariërs achter. Wie Ansjovis in zijn omgeving bespeurt, moet weten dat deze vissoort de ingrediënten levert voor de visolie. En wie visolie zegt, zegt levertraan zoals wij die in de jaren ’40 gekend hebben, die vlucht naar buiten. En die walgt.

    Dat de schoelie (zie afbeelding hier bovenaan) ooit iets betekend heeft bij de Volks Unie, de voorlopers van de BDWërs, zegt meer over deze partij dan over deze touwtjesspringer. Ook nu misbruikt die zijn zogezegde naambekendheid om verraders van zijn eigen Volk te… verraden. Door openlijk zo stom te liggen doen over de ingevoerde en zo weelderig tierende terreur.

    Zonder stelling te kiezen voor wie dan ook rond dat gestoord trouwfeest in Merksem, waar bom-alarm verleden nacht de feestvreugde vergalde: wat denkt Den Bleiter hierover? De schuld van het trouwkoppel, waarschijnlijk. Of iets in verband met een verdwenen maagdenvlies? Wie weet! Allez, ja toch slimmeke! Hadden die twee daar geen feest willen houden, dan was er geen bommel ding geweest…..

    Er wordt dikwijls gezegd dat zot zijn geen zeer en doet, maar dat is dan zonder Bert Anciaux gerekend. Die man moet, als gewezen Vlaams Nationalist, peerdepijn lijden dat niet de hele wereld hem niet gevolgd is in zijn losgeslagen denkwereld. Verjaart die man nu écht precies op dezelfde dag als Judas Iskarioth?

    Ach die bloedrode Ancaux toch! De avondzon die wegzinkt achter de kim, is die dan echt altijd ROOD? In tegenstelling tot de schittering van de zonsopgang in het Oosten…

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

    Anciaux (sp.a) maakt zich zorgen over onze samenleving: "Het gaat de foute kant op"

    *

    In gesprek met De Zondag uit senator Bert Anciaux (sp.a) zijn ongenoegen over hoe we nieuwkomers in België behandelen. "Het racisme is mainstream, ja"

    "Ik vind dat onze samenleving de verkeerde kant op gaat, ja. En ik lig daar wakker van. Ik merk dat veel mensen angst hebben. Voor de vluchtelingen bijvoorbeeld", zegt Anciaux. "Ik deel die angst niet, maar ik begrijp ze wel. Het mainstream politieke discours versterkt dat gevoel. Mensen denken dat de vluchtelingen onze sociale zekerheid kapot maken, dat ze de criminaliteit de hoogte in jagen, dat ze terreur plegen. (feller) Neen, neen, en nog eens neen. Dat is niet juist."

    Volgens de sp.a-senator ontbreekt het de vluchtelingen dan ook aan perspectief: "De uitdaging is om te leren samen leven met elkaar, met verschillende culturen. Want we voeren misschien wel een degelijk opvangbeleid, maar zeker geen goed migratiebeleid. We geven migranten geen perspectief eens ze hier erkend zijn."

    "Het racisme is mainstream, ja. Het is overal aanwezig. Integratie is assimilatie geworden. Dat is het grote probleem. Elke nieuwkomer moet zich voor honderd procent aanpassen. Dat is een onmogelijke verwachting", oordeelt Anciaux.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Anciaux mag dan wel een halve gare zijn, maar doof en blind is die zeker niet. Alleen draait die moedwillig de feiten om. Eerst, zegt hij, was er het ei en dan pas het kieken. Bewijs: in elk ei zit er een kieken. Als bewijs voor de Evolutie Leer van Darwin, kan dat tellen.

    En zie het resultaat; de discussie over de oorzaak van die onmogelijk geworden samenleving laait hoog op, en niemand denkt aan wat hieraan is voorafgegaan. De discussie wordt verplaatst naar gas minderen of gas geven. Dus moeten de Socialisten geen mea culpa meer slaan. Integendeel, ze kunnen gewoon verder hun Judas-werk blijven verderzetten.

    Of ze kunnen, zoals Mutti Merkjel nu probeert, de terugkeer in de lucht te laten wapperen. Rustig, mensen, aan alles komt er een eind. Zelfs aan de kat haar staart, weet U nog? Kanselierster Merkel is dan wel CDU, wat staat voor Christen Democratische Unie, maar als remedie tegen het Märxisme is de remedie erger dan de kwaal. U hoeft daarbij alleen maar te letten op het feit, dat ‘democratisch’ alleen maar het nieuwerwetse camouflagepak is voor “socialisme’. In Engeland heet dat ‘Labour’ (werkers) en in Amerika ‘Democraten’. U zult het waarachtig bij ons nog beleven, dat de PS en de SP na versmelting met de Tsjeven, zich ‘hertalen’ in ‘Les Démicrats – De Democraten’. En voor de syndicaten wordt het dan ‘Mouvement Dot Com’ – ‘Beweging Dot Com’.

    Maar dat hangt natuurlijk ook een beetje af van het welslagen van het kont-federalisme.

    Een mens zou daarvan zelfs een aap in zijn ... gaan bijten!

    *

    *










    01-02-2016, 16:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3161

    *

    *

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    U bent hier terecht op een blogske van twee keer (en meer) niemendalle. Maar die toch met lange volzinnen op een eerder stuntelige manier al jàààren dezelfde boodschap uitdraagt als de grote Rik Van Cauwelaert de Grote Meneer van de nog grotere De Tijd.

    Als ik onderstaand artikel (gevonden bij http://blog.seniorennet.be/rechts/ in extenso integraal overneem, is dat niet om dubbel plagiaat te plegen maar om alle eer te bewijzen aan wie alle eer toekomt. Misschien zelf dat ik De Tijd altijd al een beetje verwaarloosd heb om vooral mijn favoriete weekblad ’t Palliterke als de eerlijkste/waardevolste nieuws-brenger te propageren. Maar ja, De Tijd is dan ook veel algemener en vooral meer op het commerciële afgestemd. Ik kan dan ook moeilijk appels met peren vergelijken.

    Zelfs in het grootwarenhuis kan ik nooit kiezen tussen die twee soorten fruit. Want beiden zijn nodig voor een goede gezondheid. Dan wordt de beslissing meestal ‘van Hoger Hand’ genomen, zodat de vrede in huis wordt bewaard.

    Daar alleen kan Liefde wonen. Daar alleen is ’t Leven goed. Waar men stil en ongedwongen. Alles voor elkander doet…..

    ‘k Zal ’t dus nooit meer doen, Eerwaarde Biechtvader. Als zalige penitentie voor mijn zielezaligheid zal ik dan ook voortaan regelmatig weer meelezen over de schouder van de zoon daar in dat verre geliefde Vaderland.

    Mochten we daar maar eens voorgoed die Tsjeven meer richting UITGANG kunnen dwingen. Dikke Den Haene viel ooit op zijn bek over het kieken-complot der dioxine, dus moet het niet moeilijk zijn om de rest van dat clubje rond de ARCO dievenbende te doen…. hangen.

    U bent toch mij met akkoord, dat zij, die zich ‘Christelijk’ durven noemen, voor eigen profijt, de ondergravers zijn geweest van het Land en het Geloof onze Vaderen. Het is die misdaad die als een mistroostige weeë geur rondom de persoon van de alom tegenwoordige Kris Peters hangt. Die man is het uitgeholde uithangbord van wat rest van de Francofone overheersing over ons Volk.

    Ik hoop vurig dat de wereld, inzonderheid Donald Trump in Amerika, de Engelse vertaling van onderstaand artikel onder ogen krijgt. In ieder geval blijft dit bij deze onvervalst als pronkstuk prijken in mijn persoonlijke archieven.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    GEPLUKT BIJ DE VRIENDEN

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    http://blog.seniorennet.be/rechts/

    http://nageltjes.be/wp/

    http://www.golfbrekers.be/

     

     

    De Brus­sel­se geld­au­to­maat

    Niet al­leen de vei­lig­heids­pro­ble­men en de tun­nel­pe­ri­ke­len in het Brus­sels Ge­west zijn aan­wij­zin­gen dat het Bel­gi­sche over­leg­mo­del op­nieuw dreigt vast te lopen. Ook de bij­een­kom­sten van het Over­leg­co­mité wor­den steeds grim­mi­ger.

    Er be­staat een groot mis­ver­stand. Een re­ge­ring is geen ver­za­me­ling van re­de­lij­ke man­nen en vrou­wen die samen be­slis­sin­gen nemen in het al­ge­meen be­lang, op grond van wel­door­dach­te en on­der­bouw­de af­we­gin­gen. De Brus­sel­se hoofd­ste­de­lij­ke re­ge­ring is de beste il­lu­stra­tie van dat mis­ver­stand.

    De tot­stand­ko­ming van het Hoofd­ste­de­lijk Ge­west was het re­sul­taat van een po­li­tiek hand­je­klap tus­sen de CVP’er Jean-Luc De­hae­ne en de PS’er Phi­lip­pe Mou­reaux. De­hae­ne maak­te daar in zijn me­moi­res geen ge­heim van. Tij­dens de for­ma­tie van de laat­ste re­ge­ring van Wil­fried Mar­tens kreeg Mou­reaux in 1989 zijn Hoofd­ste­de­lijk Ge­west. In ruil werd José Hap­part door de Frans­ta­li­ge so­ci­a­lis­ten naar zijn Voe­rens mand­je ge­stuurd en wer­den ook een aan­tal Frans­ta­li­ge aan­spra­ken op de Brus­sel­se rand ge­mil­derd.

    Het Hoofd­ste­de­lijk Ge­west, met de no­di­ge be­scher­ming van de Ne­der­lands­ta­li­gen in Brus­sel, werd een van de sluit­stuk­ken van de derde staats­her­vor­ming. Er mocht dan wel een klein ver­schil be­staan tus­sen de ge­wes­te­lij­ke de­cre­ten en de hoofd­ste­de­lij­ke or­don­nan­ties, toch werd het Brus­sels Ge­west van meet af door de Frans­ta­li­gen als een vol­waar­dig ge­west be­schouwd.

    De­hae­ne ge­loof­de niet in een fusie van de 19 Brus­sel­se ge­meen­ten. Als het is om na de fusie dis­tric­ten te vor­men, zoals in Ant­wer­pen, dan kan men de ge­meen­ten beter laten be­staan, vond hij. Hij ge­loof­de ook niet in de voog­dij van de twee taal­ge­meen­schap­pen over Brus­sel. Het Hoofd­ste­de­lijk Ge­west kon al­leen maar ge­za­men­lijk wor­den be­stuurd door de Frans­ta­li­ge en de Ne­der­lands­ta­li­ge Brus­se­laars. De­hae­ne oor­deel­de ove­ri­gens dat de Vla­min­gen hun hoofd­stad on­vol­doen­de ken­nen en geen in­zicht heb­ben in de Brus­sel­se groot­ste­de­lij­ke pro­ble­men.

    Het Brus­sels Hoofd­ste­de­lijk Ge­west heeft jam­mer ge­noeg nooit be­hoor­lijk ge­werkt. Het leef­de van meet af aan boven zijn stand. Al snel bleek dat het al­leen kon over­le­ven met de steun van de twee ge­meen­schap­pen. Wat De­hae­ne niet wilde in­zien, wis­ten ze in Wal­lo­nië ken­ne­lijk al veel lan­ger. In 1947 legde de Waal­se so­ci­a­list Mar­cel-Hu­bert Grégoire een voor­stel neer om België om te vor­men tot ‘een Con­fe­de­ra­tie ge­vormd door twee ge­wes­te­lij­ke sta­ten, Vlaan­de­ren en Wal­lo­nië, en door het fe­de­raal ge­west Brus­sel’.

    Van­daag is de hoofd­ste­de­lij­ke lap­pen­de­ken van ge­meen­ten een win­ge­west voor de grote Frans­ta­li­ge po­li­tie­ke par­tij­en, die zich daar dan ook roy­aal be­die­nen. Hun man­da­ta­ris­sen leven goed in Brus­sel. Dat geldt voor de 19 bur­ge­mees­ters en hun sche­pe­nen, maar voor­al voor de liefst 89 Brus­sel­se par­le­ments­le­den die maan­de­lijks recht heb­ben op 6.600 euro, plus een kos­ten­ver­goe­ding. Een Brus­sels mi­nis­ter krijgt net geen 10.000 euro. Maar die be­schikt be­hal­ve over een forse kos­ten­ver­goe­ding over auto’s met chauf­feur en een pool van me­de­wer­kers.

    De hoofd­vo­gel is voor de voor­zit­ter van het Brus­sels Par­le­ment, dat veel­al aan be­zig­heids­the­ra­pie doet. De voor­zit­ter, op dit mo­ment ge­we­zen Brus­sels mi­nis­ter-pre­si­dent Char­les Picqué, die ook PS-bur­ge­mees­ter is van Sint-Gil­lis, ziet maan­de­lijks 12.000 euro op zijn bank­con­to ver­schij­nen. Na zijn man­daat heeft hij recht op een af­scheids­ver­goe­ding van 350.000 euro en en­ke­le jaren bij­stand van twee se­cre­ta­res­ses om zijn over­stap naar het ge­wo­ne bur­ger­le­ven te ver­ge­mak­ke­lij­ken. Som­mi­gen vin­den dat be­schei­den ver­ge­le­ken bij de 560.000 euro die zijn par­tij­ge­noot José Hap­part op­streek als af­tre­dend voor­zit­ter van het Waals Par­le­ment.

    Het Brus­sels Ge­west is een geld­au­to­maat, ge­voed door onder meer Be­li­ris, het sa­men­wer­kings­ak­koord dat eind ja­nu­a­ri 1989 werd ge­slo­ten. Dat voor­zag in een jaar­lijk­se bij­dra­ge van 50 mil­joen euro om het Brus­sels Ge­west toe te laten zijn in­ter­na­ti­o­na­le rol en hoofd­ste­de­lij­ke func­tie te ver­vul­len. Dat be­drag is in­tus­sen op­ge­lo­pen tot 125 mil­joen euro per jaar.

    Tien jaar stond Lau­ret­te On­ke­linx, toen nog vi­ce­pre­mier in de fe­de­ra­le re­ge­ring, aan het hoofd van Be­li­ris. Van­daag zit Di­dier Reyn­ders er aan de knop­pen. En deze week merk­te hij tus­sen neus en lip­pen op dat Be­li­ris pre­cies tien jaar ge­le­den fors be­taal­de voor ‘de be­vei­li­ging’ van de nu veel­be­spro­ken Ste­fa­ni­a­tun­nel onder de Loui­za­poort. Die ging een tijd dicht, met bo­ven­grond­se ver­keers­el­len­de tot ge­volg. De tun­nel zou op­nieuw on­vei­lig zijn, amper tien jaar nadat daar be­vei­li­gings­wer­ken zou­den zijn uit­ge­voerd.

    De waar­heid is dat be­hal­ve wat op­ka­le­fa­te­ren al die jaren niets aan de vei­lig­heid van de tun­nels werd ge­daan. On­danks de her­haal­de waar­schu­win­gen van onder an­de­ren Véro­ni­que Pau­lus de Châtelet, tot voor kort Brus­sels gou­ver­neur - jawel, het Brus­sels Ge­west heeft ook nog een Frans­ta­li­ge gou­ver­neur en een Ne­der­lands­ta­li­ge vi­ce­gou­ver­neur. Pau­lus de Châtelet, even­eens PS, werd door haar eigen par­tij weg­ge­hoond als ‘de gou­ver­nan­te’ tel­kens als ze over de vei­lig­heid in de tun­nels begon. Met haar op­mer­kin­gen en met de nota’s van Brus­sel Mo­bi­li­teit over de na­ken­de tun­nel­pro­ble­men werd nooit re­ke­ning ge­hou­den.

    Waar al dat geld van Be­li­ris de af­ge­lo­pen jaren dan wel naar­toe is ge­vloeid, ver­dient een fe­de­raal on­der­zoek. Want het is uit de fe­de­ra­le kof­fers dat Brus­sel wordt be­diend. Nog voor de zesde staats­her­vor­ming goed en wel op de spo­ren stond, kreeg Brus­sel bo­ven­op het geld van Be­li­ris nog eens een jaar­lijks ca­deau van na­ge­noeg 460 mil­joen uit de fe­de­ra­le ruif. Wat ge­beurt daar­mee? Aan grote maat­schap­pe­lij­ke pro­jec­ten wordt het al­vast niet be­steed. En zeker niet in Mo­len­beek, waar de OCMW-be­gro­ting in­tus­sen is aan­ge­zwol­len tot de om­vang van het ge­meen­te­bud­get.

    Als het Over­leg­co­mité faalt, zak­ken alle staats­her­vor­men­de con­struc­ties om het fe­de­ra­le ko­nink­rijk in stand te hou­den als een souf­flé in el­kaar.

    Toch il­lu­streert niet al­leen het Brus­sel­se malg­over­no, waar ook Vlaam­se mi­nis­ters deel aan heb­ben, dat het Bel­gi­sche model stil­aan vast­loopt. De toon wordt ook al­maar grim­mi­ger tij­dens de bij­een­kom­sten van het Over­leg­co­mité, waar de ver­schil­len­de re­ge­rin­gen over­leg­gen om mo­ge­lij­ke con­flic­ten te voor­ko­men of bij te leg­gen. Naar­ma­te de ge­wes­ten en ge­meen­schap­pen krap­per bij kas raken, stijgt de on­vre­de voor­al aan Frans­ta­li­ge kant. De neer­waart­se pei­lin­gen wer­ken het on­ge­noe­gen van de PS en het cdH ver­der in de hand. Het jong­ste over­leg eer­der deze week over de Brus­sel­se pro­ble­men vorm­de een nieuw diep­te­punt.

    Het Over­leg­co­mité is de plek waar de echte con­fron­ta­tie tus­sen de fe­de­ra­le en de Vlaam­se re­ge­ring en de Waal­se en Brus­sel­se re­ge­rin­gen plaats­vindt. Vol­gens een sum­mie­re pei­ling onder fe­de­ra­le en re­gi­o­na­le par­le­ments­le­den van het Frans­ta­li­ge on­der­zoeks­cen­trum CRISP zou de com­mu­nau­tai­re slin­ger te­rug­slaan naar een ver­ster­king van het Bel­gi­sche ni­veau, naar een her­fe­de­ra­li­se­ring. Daar­van is in het Over­leg­co­mité al­vast wei­nig te mer­ken. Brus­sels mi­nis­ter-pre­si­dent Rudi Ver­voort, de hand­pop van Brus­sels PS-voor­zit­ter Lau­ret­te On­ke­linx, en zijn Waal­se col­le­ga en par­tij­ge­noot Paul Mag­net­te ge­brui­ken het Over­leg­co­mité als ‘klank­kast voor hun op­po­si­tie tegen de fe­de­ra­le re­ge­ring van Char­les Mi­chel’.

    Een van de deel­ne­mers aan de jong­ste bij­een­komst ge­tuig­de ano­niem in Le Soir dat het over­leg geen zin meer heeft. Vlaams mi­nis­ter-pre­si­dent Geert Bour­geois hoeft in het Over­leg­co­mité zelfs niets te on­der­ne­men om de N-VA-agen­da uit te voe­ren. De Waal­se en voor­al de Brus­sel­se col­le­ga’s, die hun eigen on­be­kwaam­heid amper nog kun­nen weg­ste­ken, doen het com­mu­nau­tai­re breek­werk voor hem. Als het Over­leg­co­mité faalt, zak­ken alle staats­her­vor­men­de con­struc­ties om het fe­de­ra­le ko­nink­rijk in stand te hou­den als een souf­flé in el­kaar.

    30 ja­nu­a­ri 2016 03:00

    © De Tijd

    Rik Van Cau­we­laert

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    *

    De ruïnes van de 1200 jaar oude San Pietro, die de inspiratiebron geweest is voor de wereldberoemde Sint Pieter in Rome…..

    *

    Dit is een détailbeeld van wat rest van een vroegere Etruskische versterkte stad, na de Romeinse Tijd. Vorig weekeind hadden wij met vrienden iets te vieren: goed nieuws van het Thuisfront. Dus zijn we naar ons favoriete eethuisje gereden in Tuscania. Zie Google Maps.

    Vragen naar Torre di Lavelo, hoog boven de voorhistorische stadswallen met diep in de verte afgrond, haast binnen handbereik, de resten van de in de jaren 1200 en centiemen door een aardbeving vernielde en nooit meer herbouwde Middeleeuwse Stad. Zelfs als ruïnes, uniek als Wereld Erfgoed.

    Het eten was eerder op z’n Italiaans, voedzaam maar sober. De wijn echter was er zoals naar gewoonte, goddelijk. Daar in dat koude natte Vlaanderen betaal je al gauw € 100 à 150 voor een fles rode Toscaanse Nobile di Montepulciano van een paar jaar oud. Hier, in dat (die dag) zonovergoten landschap, betaalden we die, genietend van een spetterend haardvuur, € 23.-. Neen, we hoorden er geen voorjaarsvogels, de smeedijzeren ingangsdeur, gericht naar het Zuiden, stond wagenwijd open. Vreemde maar heerlijke Italiaans behoudsgezind gewoonterecht….

    Waarom op deze plaats deze uitwijding (!) ??? Gewoon om in een gewijde stilte, de zalige gelijkenis te herbeleven en te genieten, tussen een artikel zoals hierboven, en goede wijn in goed gezelschap . Voor de sfeer zelf: zie

    http://www.lifeinitaly.com/tourism/lazio/tuscania

    *

    *

     












    01-02-2016, 12:49 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3160

    *

    Maandag 1 februari 2016

    Sprokkelmaand

    Zon 8u20-17u33

    H Brigida van Kildare

    *

    *

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Buiten de Pest voor Vlaanderen (*) repte geen kat in de Vaderlandsche Leugenpers over de overweldigende protestbetoging van woedende burgers in Rome tegen ‘méér rechten voor homo’s.

    En liegen dat ze kunnen!

    Een handvol zottekes, suggereerde De Schandaard, 2.000.000 schreven àl de Italiaanse gazetten. En voor alle duidelijkheid, op het spandoek van de afbeelding hierboven staat duidelijk voor de hele wereld ‘Renzi, we zullen U niet vergeten’! In ’t eentalig Italiaans, natuurlijk, want hier zijn nooit vreemde Heersers toegelaten geweest om hun taal op te dringen. Al heeft Napoleon Bonaparte dat ooit wel geprobeerd. Maar als Corsicaan stroomde dan ook een ferme klad Italiaans bloed in zijn aderen. Corsica is in wezen van oorsprong tot de dag van vandaag nog altijd Italiaans grondgebied onder Franse imperialistische vlag. Dat ‘van anderen afnemen’, is dan ook een typische Slinkxse eigenschap die later zijn bevestiging vond in het heden ten dage ter ziele gaande Socialisme.

    Maar ja, ook hier in het Italiaanse Moederland, hebben sedert Mussolini veel soorten ‘Regeerders’ de revue gepasseerd. Al waren die nooit zo erg als in Coburgia. Wegens veel achterlijker en dus meer geslepen, om aldus met de tong altijd ver vooruit. Hier, in heel het politiek spectrum van uiterst Rechts tot uiterst Links houden die Zuidersen nooit lang stand. Ze zijn veel te rechtuit en met het hart op de tong.

    In Coburgia daarentegen wordt er, door compromis op compromis van de bestaande compromissen, zowel enerzijds als anderzijds, altijd verder geregeerd. Zo dat het eigen profijt nooit bedreigd wordt. Maar dat integendeel het Land totaal kapot geregeerd geraakt.

    De Italianen zijn inderdaad, zelfs al hebben ze soms Slinxkse sympathieën (wat onvermijdelijk is in deze geglobaliseerde Planetaire Nieuwe Wereld Orde), meestal trouw gebleven aan God en Vaderland. In die volgorde.

    En dat steekt natuurlijk bij de wereldverbeteraars van de Coburger Leugenpers. Als op afspraak wordt die anti homo-betoging van zaterdag laatst verborgen gehouden. Zo’n dingen zouden de mensen wel eens kunnen doen nadenken.

    *

    (*) Pest voor Vlaanderen: neen, U hoeft niet persé aan de vroegere PVV te denken. Ik wilde alleen maar het begrip ‘Gesel Gods’ even nader toelichten. Historisch Gevormde Academici zullen het wel beter kunnen uitleggen maar in de Middeleeuwen was dit de omschrijving voor de builenpest, die toen ook al door woestijnratten in onze steden werd verspreid. Maar het is NIET politiek correct om deze zaak nader toe te lichten. Al die begrippen uit de oude doos houden immers alleen maar de Vooruitgang tegen.

    Zo zou er vroeger ook nooit pest-contaminatie op dergelijke schaal mogelijk geweest zijn, hadden de Middeleeuwers toen al de IS-lammetjes als een Godsgeschenk aanvaard. Door zich vriendelijkere en hulpvaardiger op te stellen tegenover ‘vluchtelingen’ voor de in die landen eeuwige oorlogssituaties.

    Moslims die vooral bestaan om elkaar uit te moorden, krijgen aldus geen kans om te sterven aan de pest. Die hoeven dan ook nooit te kiezen tussen de poes en de cholera. Integendeel, die keuze schuiven ze in onze schoenen.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

    Italianen op straat tegen samenlevingscontract voor holebi’s

    *

    Met enkele tienduizenden waren ze, de betogers in de straten van Rome die niet willen weten van een samenlevingscontract voor holebi’s. Al hadden de organisatoren er wel nog een pak meer verwacht.

     

    Italië is het laatste West-Europese land waar nog geen wettelijk kader is voor holebi’s om samen te leven, ondanks eerdere vermaningen van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Een nieuwe wet die voorligt, stelt holebi’s nu gelijk aan getrouwde heterokoppels wat erfenis en pensioenen betreft. Een gevoelig punt zijn de plannen om adoptie van stiefkinderen toe te staan.

     

    Maar er is flink wat tegenkanting. De organisatoren van de 'Familiedag' vandaag op het Circus Maximus in Rome hadden gehoopt tot een half miljoen deelnemers en meer op de been te kunnen brengen tegen de regeringsplannen. Het zijn er uiteindelijk een paar tienduizend geworden.

     

    Er is ook luid protest vanuit de katholieke kerk. De Italiaanse bisschoppenconferentie sprak zich al negatief uit over het wetsontwerp, waar sinds donderdag over gedebatteerd wordt in de Senaat. En ook paus Franciscus liet zijn afkeer al blijken.

     

    Ook binnen de coalitie van premier Matteo Renzi staan niet alle neuzen in dezelfde richting. Een van de aanwezige betogers zaterdag was minister voor Milieu Gian Luca Galletti. Minister voor Binnenlandse Zaken Angelino Alfano deelde op Twitter mee dat hij het wetsvoorstel wel steunt.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Moeten we, als besluit, dan anti-homo denken? Valt er te kiezen tussen 0 en 100 % sympathie? Wat is er het politiek correctst? Betekenen homo’s het einde van de mensheid, of juist het bewijs van intelligentie?

    Moeten we hen voor deze ‘zonde tegen de natuur’ met het hoofd voor van hoge gebouwen beginnen gooien? Ja, misschien komt het er ooit van, maar dat draagt zeker niet mijn instemming.

    Het wordt misschien wel zò, eenmaal de Sharia ingevoerd geraakt. Ik hoop dus vurig d.i. uit de grond van mijn hart, dat al wie positief in de richting van deze afwijking denkt, er goed zou aan doen om de IS lam-achtigheid uit alle macht te bekampen.

    Dat aan de andere kant onze Beschaving het niet heeft voor deze sukkelaars, is al erg genoeg. Maar ja, voor de Slinkxse Kerk zijn immers alle middelen goed om de normen en waarden te ondermijnen.

    Seks is voor alle leven op aarde even natuurlijk als honger en dorst. Daarenboven dienen de zintuigelijke waarnemingen zoals tederheid, reuk en smaak om het leven op het ondermaanse ‘gebruiksvriendelijker’ te houden. Maar net als gulzigheid, of zatternij, kan er van alle fijne gevoelens misbruik worden gemaakt. Zogezegd om beter en voller te genieten van elk moment.

    Vraag dat maar eens na aan de eerste de beste drugverslaafde waartoe genotsmiddelen leiden. Men weet altijd waar het begint, maar niet waar het eindigt.

    Het is net als ‘in vitro fertilisatie’: wel een mooie moderne vooruitgang, waarbij er toch altijd vuillakken zullen blijven bestaan die de kindjes, liefst aan huis, zelf willen fabriceren.

    Te onthouden:

    De Romeinen brachten reeds een eerste keer de Antieke Beschaving in Europa. Waarom zouden hun erfgenamen, de Italianen, dus deze keer niet gelukken? Wait and see wat Renzi, als een tweede Icarus, staks overkomt….

    *

    *










    01-02-2016, 12:23 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    31-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3159

    *


    *

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Dit Zangfeest, precies één jaar jonger dan Digitalia, is inderdaad òòk van zeer goede voor-oorlogse kwaliteit. Meer zelfs: het wordt, in tegenstelling tot Digitalis elk jaar een beetje jonger. Het loopt kaarsrecht, ziet en hoort als een van 3 x 7, heeft nog al zijn haar, en heeft ieder jaar bijgevolg ook meer succes bij de Tinnekes van Heule en omstreken.

    Ik was er wat graag bij geweest, maar Bruintje kan dat niet trekken. Al krijg ik sedert kort € 13.- meer pensioen per maand. Nog geen halve Stella per dag, maar mannen weten echt wel waarom. Met iets meer dan € 800 per maand beziet hier de doorsnee Italiaan, die het moet stellen met minder dan de helft, daarvan mij als een echte kapitalist. Vroeger trok ik daarbij nog een bescheiden invaliditeitsrente, maar die is sedert de overheveling van die Dienst naar het Vlaams Gewest weggevallen. Wegens, schreven ze, een te hoge pensioenuitkering. U kunt zich dus voorstellen, hoe graag ik zou willen staan jubelen op dat Zangfeest. Zal het dus weer eens moeten doen met ‘van horen zeggen’….

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    Voor al wie als Vlaming gebren, een Coburger paspoort werd aangesmeerd

    Uit de digitale brievenbus

    *

     

    79ste Vlaams Nationaal Zangfeest

    Ieder Zangfeest blijft hét moment waar de Vlamingen naar uitkijken om samen te zingen, samen de eigen cultuur uit te dragen, maar ook samen met luide stem de Vlaamse eisen kracht bij te zetten.

    Op zondagmiddag 13 maart 2016 verzamelen we om 14.30u in de Antwerpse Lotto Arena voor het 79ste Vlaams Nationaal Zangfeest

    Sinds Ingeborg in 1988 het Leids Cabaretfestival won is ze niet meer van de Vlaamse podia te denken. Zingen, toneelspelen, presenteren, ze heeft overal haar sporen ruimschoots verdiend.

    We kijken uit naar een spetterend optreden van een enthousiaste artieste die ongetwijfeld het publiek mee haar klassiekers zal laten zingen.

    De Wamblientjes

    De kindergroep onder leiding van Waegeman is helemaal klaar voor een schitterend optreden op ons Zangfeest. Klassieke kinderliedjes, eigen liedjes, als de Wamblientjes een lied onder handen nemen, dan weet je dat je sfeer en zangplezier mag verwachten.

    Liedprogramma

    Geen Zangfeest zonder samenzang en dus staan er heel veel samenzangliederen op het programma : volksliedjes, moderne kleinkunst, strijdliederen, klassieke samenzangliederen, kortom een staalkaart van wat Vlaanderen aan liedkunst heeft samengebracht .

    En verder

    de knappe blazers van Brassband Scaldis uit Hoboken zorgen naar goede gewoonte voor de begeleiding van de samenzang. Wim Berteloot begeleidt op piano. Koor en orkest staan onder leiding van Peter Leys en Ivo Van Gils . Koren zijn Mannenkoor Gaudeamus, de Netezonen, Vrouwenkoor Nele, Die Cierlycke.

    De dansers van RU Famous brengen eigen danscreaties . Vaste waarden zijn de muziekkapellen van Chiro Sinaai en Chiro Opstal, de muzikkapel van VNJ en de Thebaanse trompetten van KSA Hanske de Krijger.

    Gust Peeters schrijft de teksten die vertolkt worden door Wiilfried Haesen. ok de Nederlandse Mary Boduin, gewezen tekstschrijfster van Ann Christy, vertolkt een eigen tekst over haar Vlaanderen.

    Kinder- en gezinstribune

    Een volledige tribune wordt voorbehouden voor gezinnen met kinderen. De tribune bevindt zich net naast de kinderopvang.

    Net zoals vorig jaar genieten kinderen en jongeren tot 18 jaar een sterk verminderd tarief, zitplaats in de zaal en/of kinderopvang inbegrepen.

    *

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Van vroeger herinner ik me nog, dat o.a. Geert Burger daar ook was. incognito weliswaar, maar hij zat toevallig of niet, toevallig in de rij achter ons. Maar aangezien er toen in de verste verte nog geen sprake was van ‘op rust gaan’, is het niet tot moord en doodslag gekomen. Er kon zelfs een hautain knikje van af onze richting, maar ik heb me kwansuis benieuw kijkend, even omgedraaid voor wie dat bestemd was. Nog een gewoonte uit mijn kindertijd, waar ons Ma me geleerd had, avances van vreemde mannen niet te aanvaarden. Het is dus maar best dat ik dat soort gespuis ook voor mijn eigen veiligheid, op openbare plaatsen niet te dicht benader

    Tegen volgend jaar komt bovenop de tickets voor de Lotto Arena, nog het ‘rekeningrijden’ bij. Daar gelaten dat ik niet weet hoe het daadwerkelijk gesteld is met de Antwerpse tunnels.

    Maar er is een lichtpuntje. Van hier CivitaVechio, de zeehaven, naar Lampedusa scheepje-stop doen, en daar tussen de Syriers, Tunesiërs en Marokkanen als ‘sans papiers’ weer gericht aanspoelen om ‘gered’ te worden... 24 uur later zitten wij zonder kosten in een luxe-hotel met 5 Sterren ergens in Boortmeerbeek tegen een leefloon voor twee dat veel hoger ligt dan ons beider pensioentje. We tekenen een vodje papier dat we uiterst rap zullen ‘integreren’ als authentieke Oude Belg, en dat we niet méér dan 10 personen zullen laten overkomen in het Plan Gezinshereniging. Met dergelijk belastingvrij gezinsinkomen van 12 x € 900.- kunnen we iedere week voor een paar uur naar het Casino van Middelkerke.

    En ja, we zullen dan op he eerstvolgende Vlaams Zangfeest allemaal aanwezig zijn. Dat natuurlijk in de veronderstelling, dat de Sharia Wetgeving ons tegen dan genadig zal zijn geweest …

    PS

    Als onze nooddruftende landbouwers door Zijne Heiligheid in    audiëntie ontvangen kunnen worden, dan zit er misschien de kans in, dat alle uitgeweken Vlamingen een vervang-zangfeest mogen houden in Zijn aanwezigheid. Van vroeger weten we immers nog, dat ‘zingen dubbel bidden’ was.

    Moeder Vlaanderen kan best een schietgebedje gebruiken. Als het maar iedere keer raak is.

    *

    *

     

     










    31-01-2016, 14:24 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3158

    *

    Zondag 31 januari 2016

    Zon 8u21-17u31

    H Johannes Bosco, patroon van onderwijzers en uitgevers

    *

    .

    Merlijn Pascalle Smet, de Meester-Tovenaar

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    De Morgen schrijft zelf, voortgaande op de kilo’s verkocht krantenpapier, dat ze bij de allerbesten behoren. In twee dingen moet dat worden toegegeven: ze draaien over de dingen des levens het minst rond de pot, en secundo: daar weet men tenminste duidelijk dat alles wat er staat, zo Slinkx mogelijk is.

    In één woord: de geactualiseerde Pravda der gewezen Sovjets. De Weg, de Waarheid en het Leven volgens Marxus.

    Neem nu de ‘Mobiliteit’ in Bruxellabad, waarvoor er speciaal een héél Ministerie met alles er op en er aan in het leven werd geroepen. Met als kers op de taart, het vetste brokje voor de socialistische vrienden. En dat is dan nog wel de Homo Sapiens Smet, de vroegere Minister van Onderwijs in de Vlaamse Regering. Van de ene pluche zetel in de andere, om daar ‘de vrienden’ de hand boven het hoofd te houden.

    Nu is die man in DM bevallen van een formidabel ‘zullers’ plan inzake de Vlaamse Hoofdstad, die onder jarenlang Rood Bestuur, verworden is tot de Hoofdstad van het Internationaal Islammerij terreur.

    Onze morgenkoffie werd vandaag nogmaals vergald door de NOS, met nog maar eens de schandaalstad Bruxellabad in de hoofdrol. Maar liefst 23 niet-onderhouden tunnels die zouden moeten gesloten worden en een Justitie die flater na flater begaat. Vanzelfsprekend viel daarbij nergens het woord ‘Socialisme’ want dat zou stront in eigen nest geweest zijn. Benadrukt werd wel, dat men precies dààr de Hoofdstad van de Europese Unie wilde uithangen…

    Geloof wat U wilt: het mag nog 10 keer zo erg zijn, maar dat hoort men niet graag zeggen door vreemden.

    Mijn dag werd dan wel weer goedgemaakt door (via de Josse) kennis te mogen maken met

    http://fenixx.org/author/rommelig/

    die de Stockholmse ‘Burgerwacht’ voorstelde. In mijn ogen een soort opkomende gewapende vuist van de Pegida Bewegingen. Al zit ik met de vrees, dat bij ons alles weer de schuld zal zijn van Fluppe DeWinter.

    Want ziet U, net als bij de Donald Trump in Amerika, moet alles uit de kast worden gehaald om het stijgend succes van dat soort mensen tegen te houden.

     

    Verder wens ik iedereen, vriend en vijand, een uitstekend leesgenot met bijhorende sympathie of afkeer bij onderstaand artikel. Het mag er zijn, want zoals men in West Vlaanderen zegt, de strontbeestjes zijn er ook.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

    Smet: "Over 10 jaar kunnen de tunnels dicht"

    *

    Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (sp.a) doet een oproep aan de verschillende regeringen om samen een mobiliteitsoplossing voor de hoofdstad te zoeken. Intussen loopt de nieuwe voorstads trein alweer vertraging op.

     

    "Alle inwoners van dit land hebben er alle belang bij dat Brussel een leefbare stad blijft", zegt Smet in een interview met De Morgen. Aanleiding zijn de incidenten in de tunnels, die de hoofdstad in een crisis hebben gestort. "Brussel zal de tunnels renoveren. Toch is het niet alleen onze verantwoordelijkheid dat de hoofdstad dagelijks 250.000 pendelaars in een wagen aantrekt. De pendelaar vindt geen alternatieven. " Maar Ooit, over tien jaar, kunnen er tunnels dicht."

    Smet pleit voor een actieplan op alle beleidsniveaus. Zo moet het Waals Gewest zijn verzet opgeven tegen de kilometerheffing voor personenwagens. Alleen zo kan de Overheid eindelijk werk maken van een rechtvaardige financiering die het autogebruik tempert. "En als Vlaanderen eist dat we overstapparkings aan de gewestrand bouwen, dan vinden ze in mij een medestander. Maar kunnen de randgemeenten, zoals Drogenbos, dan stoppen met hun verzet?"

    Openbaar vervoer

           'De overstapparkings komen er, de metro wordt volledig gemoderniseerd, met ook nog nieuwe tramlijnen en een busplan'

    Zelf zal Brussel zwaar investeren in openbare mobiliteit: 5,2 miljard euro over de komende tien jaar. "De overstapparkings komen er, de metro wordt volledig gemoderniseerd, met ook nog nieuwe tramlijnen en een busplan. Aan de Heizel bouwen we een nieuwe hub, met overstappen naar het Brusselse en Vlaamse tramnetwerk."

    Tot slot moet de federale regering iets doen aan de antistedelijke fiscaliteit, die wonen op het platteland goedkoper maakt. De 4 miljard euro fiscaal voordeel die elk jaar naar bedrijfswagens gaat, kan beter worden geïnvesteerd in duurzame oplossingen, zoals de voorstadstrein rond Brussel. Smet hoopt dat die S-Baan een prominente plek krijgt in het nieuwe vervoersplan van de NMBS, dat in 2017 moet ingaan.

    Daar ziet het niet naar uit, want die voorstadstrein dreigt weer vertraging op te lopen. Volgens bronnen binnen het spoor zal de deadline voor de S-Baan (vroeger GEN), die nu op 2025 ligt, voor een zoveelste keer worden uitgesteld.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Ga met zulke soldaten naar den oorlog. Gelukkig voor hen zijn dat soort Achteruitrij Regeerders van voordien ontoerekeningsvatbaar verklaard, zodat ze voor hun daden niet kunnen gestraft worden. En al zeker niet tot het betalen van een billijke schadevergoeding kunnen veroordeeld worden. Wat niet wegneemt dat wij, de Belastingbetaler, met de gebakken en verbrande peren blijven zitten.

    Maar ja, alles is wel weer de schuld van de Vlamingen, die met veel te veel in dit slangennest hun dagelijks brood komen verdienen. Dus zullen ze moeten lammeren…. En nog geen klein beetje.

    Wedden dat Van den Boeynants, de betonbaron, zich onder zijn zerk ligt te verkneukelen? Onbetaalbare grondprijzen, fiscale constructies, toegedekt gesjoemel: alles kan, alles mag, en morgen wordt dat zelfs nog beter.

    Weetewa?

    We openen een lijst voor inschrijvingen op de Stockholm Droom voor Brussel: iedereen is welkom die de wolventanden ziet in elk Moslam en/of die nog in dit leven het einde van Coburgia wenst.

    *

    *

     

     

     










    31-01-2016, 13:43 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!