MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    04-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2823

    *

    .

    *

    Misschien omdat ze liever Bratwürst

    .

    Op hun BBQ zien?

    *

    INLEIDING

    Voorafgaande opmerking op deze voorafgaande inleiding.

    Hen alleen aan het woord laten, als er negatief kan over bericht worden. Waar hebben we dat nog gehoord? Ja Ja, DS, van nu voort altijd koekjes van eigen deeg, hé….

    *

    Kijk, beste mensen, deze morgen in alle vroegte moet er crisisvergadering zijn gehouden door de Bazen van deze zwaar gesubsidieerde Verkocht Gazet. Van Standaard naar Schandaard! En het houdt niet op!.

    De Midden-Europese ’Islamfobie’, zoals die Heren dat fenomeen heten, in plaats van de dingen ook te benoemen wat ze werkelijk zijn, de Islam-invasie, zien die als een bedreiging voor hun ideeëngoed, en dus ook en vooral voor hun oplagecijfers die nu al zwaar onder vuur liggen. Omwille van het smeer, weet U, haalt de kat rare sprongen uit. En daar is ook vooral, niet te vergeten, de vrees voor hun Amerikaanse broodheren. Watte! Niet gereageerd op de uitlatingen tegen onze geliefde Zwarte Kater en zijn pomperijen? Nog één keer, en we annuleren àl onze steunabonnementen, en dat zijn er vele honderden. Wij, koewachters uit Amerika, dulden geen stilzwijgen, als het er om gaat, onze vrienden, de Mo Slimmertjes all over the world te steunen. Dus ook en vooral in Coburgia, that poor little Belgium.

    *

    Tranen met tuiten werden er daar op die Hoofdredactie geweend, batterijen vol zakdoeken vol warme tranen gemengd met bittere gal.. Ja, dat is wel goed voor de Reinigingsploegen ten kantore, maar vermits dat in hoofdzaak ‘vreemde leefloners’ zijn die niets van de taal verstaan, hebben die daar niet veel aan gehad. Gelieve dus mild te geven, anders gaan die ook naar Sijssele, voor zover daar tenminste in die reuzenkazerne nog plaats is. En als vooral de spandoeken met protest tijdig kunnen weggehaald worden van voor de camera’s.

    *

    Is het nog niet erg genoeg, dat wie een huis in Syrië bezit, hier geen leefloon meer krijgt? Waarvan moeten die mensen dan leven? Van de rook uit hun platgebombardeerde schouw? We kunnen die toch niet vroeger gaan terugsturen, dan dat de Poet daar alle IS-moordenaars op hun beurt aan het spit heeft geregen? Vergeet niet dat Kawouter Beke, de Leider van de Tsjeven, ondertussen ook al om oorlog roept. Niet in de Limburg, he, maar helemaal in de Tuin van Eden.

    *

     

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    *

    ANALYSE. Waarom is Oost-Europa zo anti-islam?

    *

    Oost-Europa is zo islamofoob dat de leiders liefst zo weinig mogelijk asielzoekers opvangen. Waar komt die angst vandaan?

    De Hongaarse premier, Viktor Orban, deed het gisteren weer. In een opiniestuk wees hij erop dat de migranten die zijn land ‘overspoelen’, vooral moslims zijn. ‘Dat is belangrijk, want Europa heeft christelijke wortels. Is het niet alarmerend dat Europa zijn christelijke waarden nauwelijks kan behouden?’

     

    Orban staat niet alleen met die retoriek. Zijn Slovaakse collega Robert Fico zei deze week dat hij ‘niet wil wakker worden in een land met 100.000 moslims’. De Tsjechische president Milos Zeman deed in mei een nog straffere uitspraak: ‘Een gematigde moslim is net zoiets als een gematigde nazi.’

     

    Polen, Tsjechië, Slovakije en Hongarije vinden elkaar in hun afwijzing van deze vluchtelingen. Vandaag komen ze in Praag samen om een gezamenlijke strategie af te spreken.

     

    Terrorisme

     

    Waarom zijn de Oost-Europese politici zo radicaal tegen de islam? ‘Omdat Hongarije een gesloten, blanke samenleving is’, zegt Endre Sik, onderzoeker bij de denktank Tarti in Boedapest. ‘Mensen zijn vooral bang van ‘‘de islam’’, die ze vereenzelvigen met terrorisme.’

    De vier landen hebben ook geen fraai trackrecord in de behandeling van Roma. Sik: ‘De moslims, met hun donkere gelaatstrekken, worden in de hoek van de Roma gezet.’

    *

    UITLEIDING

    Is deze tekst niet om er bij te janken? Wel, jank dan toch! Lezersbrieven binnen sturen helt toch geen sikkepit. De Verenigde Europese Nazies hebben immers no nog eens zó hun best gedaan, om meer dan 60 jaar aan een stuk de vrede in Europa te behouden, weliswaar tot meerdere eer en glorie van zichzelf, en nu blijkt dat de landen die het langst hebben kunnen ‘genieten’ van de IJzeren Vuist van het Goddeloos Communisme’, nu ineens ‘No Passeran’ zeggen tegen die Levenswekkende Ideologie van de Wrede.

    Hebben zij de Euro Mietjes en Pietjes, er niet alles aan gedaan om hen er te doen ‘bij horen’? Hebben zij die Viktor Orban, de Pool, niet verheven tot de hoogste Europese regionen? Ze konden helm wel geen tiara op zijn kop planten, zoals die andere Pool (Woytilla), maar dat is alleen maar omdat zij niet werken met conclaven.

    Wisten jullie trouwens dat ‘con clave’ Latijn of Oud Italiaans is voor ‘met de sleutel’?- ‘Achter slot en grendel’? Nee Nee, in Bruxellabad wordt er niets gefoefeld achter gesloten deuren of in achterkamertjes. Alles geschiedt er in volle openbaarheid. Allez, toch voor die paar ingewijden, hé.

    De aandacht trekken op Tsjetjenië, zegt U, waar de Poet in eigen land zoveel last mee heeft (gehad)? A Ja, die barbaren hebben wij altijd ‘vrijheidsstrijders’ geheten, want waarom zou dat nodig of noodzakelijk zijn, geweest erbij te vermeldden dat het ‘Moslim fundamentalisten’ waren. De gijzeling in die school, van enkele jaren terug, met meer dan 500 gedode schoolkinderen… Ja, dat was een spijtige gebeurtenis, dat wel. Een beetje uit d hand gelopen, dat ook. Maar waarom wilde de Poet niet luisteren naar hun vredelievende boodschap. Was het omdat ze gemaskerd waren?

    Maar sukkelaars toch! Maskers en IS-moordenaars, die horen toch tesaam als de wind en de zee? Of kijken jullie nooit naar de IS-opvoeringen in die landen waar de strijd maar niet beslecht geraakt?

    *

    Neen, wakkere burgers en burgeressen: le jour de gloire waar de Fransman Hollande het altijd over heeft, staat bijlage nog niet voor de deur. Wat wel voor de deur staat, zijn benden jonge Jihadisten met van haat verwrongen gezichten. Waar de ne Minister van ons Coburgialand verklaart dat ‘ze goed in kaart gebracht staan’, en de andere Minister daarop repliceert, dat men wel wil, maar ‘dat de middelen ontbreken’….

    *

    Een goeie vraag voor het gratis shoppen met de winkelkar zou zijn: ‘Mensen, weten jullie nog hoe Frederik wordt gekl**t? - Antwoord A: is het omdat hij er te stom voor is? – Antwoord B: is het omdat hij er zelf zijn kl*ten aan veegt? Of – Antwoord C: omdat hij het gezaag over de Islammerij meer dan beu is?

    *

    Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     








    04-09-2015, 17:32 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2822

     

    .

    *

    .

    *

    INLEIDING

    O, juist. Jullie weten niet wat dat is, inkwartieringen? Geen erg. Julie krijgen straks tekst en uitleg van de Regering. Die zullen de 75-jarige instructies, uit het Duits vertaald, wel op Tinternet zetten. En wat meer is, jullie krijgen – tegen betaling uiteraard- binnenkort wel een paar ‘kwartiermeesters-met-armband van de EU’ over de vloer voor de laatste instructies. Een beetje afhankelijk van Uw eigen bankrekening, of wat ook precies ‘kost en inwoon’ wil zeggen.

    In Mei ’40 wisten de mensen het ook niet. Toen werd het er in geranseld met de kolf van hun geweren.

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://xandernieuws.punt.nl/

    http://ejbron.wordpress.com/

    *

    De Wehrmacht-laars op onze nek?

    *

    Velen onderkennen het gevaar niet, maar er is een duidelijk signaal. Trap de burger naar beneden. Wij vaderlanders met de Nazi-laars op de nek. U bent het niet eens met deze kreet? U hebt de Tweede Wereldoorlog niet meegemaakt!

    Ons land omvergelopen in de Tweede Wereldoorlog. Nu gebeurt hetzelfde in 2015, op bevel van onze eigen regering die de opdrachten van de EU als een “puppet on a string” uitvoert. Ons dwingt nog meer vreemdelingen/gelukszoekers op te nemen! Hoe groot is ons kleine, ja, kleine landje aan de zee? Hiermee wil ik niet zeggen groot van hart, maar in vierkante kilometers.

     

    Baas in eigen land, ja, ja, maar het bent u, de Vaderlander, die kiest. Velen hebben dus gekozen voor de laars op de nek en onderdanig ja en amen knikken bij alles wat onze regering doet. Er kan nog meer bij. Men stemt op partijen die het niet goed met ons voor hebben! Vluchtelingen kunnen duizenden euro’s betalen om een ticket for life te krijgen. Zijn het dan vluchtelingen of komt dit neer op gelukzoekers?

     

    Wij, de oorspronkelijke bewoners van dit landje (ja het is een landje), moeten plaatsmaken en vooral meebetalen aan het geluk van gelukzoekers. Straks krijgen we nog gedwongen inkwartiering, met wat geluk blijft er nog een plekje voor jezelf over in je eigen huis. Niet wij zijn baas over ons leven en wat wij willen, nee, het zijn Merkel en onze regering onder leiding van Rutte. Onze regering bepaalt wat wij mogen, wat wij aan woonruimte mogen hebben, en is dat teveel naar de mening van onze regering. Je kunt er best wel iemand bij nemen, namelijk een buitenlander met spierballen, 3 vrouwen en 8 kinderen.

     

    Screenshot_20Wij, de autochtone bevolking, brengen met graagte het benodigde geld op om deze mensen, die nooit ook maar enige eurocent zullen bijdragen aan onze oude dag, een leven in luxe te geven. Onze regering liegt en bedriegt. Tot nu toe is het alleen maar één grote puinhoop geworden, de burgers slikken eens een keer en daar gaan ze weer, vol goede moed naar hun zelfgekozen ondergang. Duizenden banen weer verloren, maar ach, niet getreurd… Het gaat toch goed met de economie… ach, dan kunnen er nog wel wat mensen bij, mensen die nooit van plan zijn om te gaan werken… Ach ja, zo zielig toch, allemaal gevlucht.

     

    De Angela Merkel-laars op de nek! En Rutte, de lachende bedrieger, doet mee.

     

    Partijen willen referendum negeren!:

     

    De Tweede Kamer loopt nauwelijks warm voor de nieuwe referendumregels die ze zelf heeft vastgesteld. Burgers was meer inspraak beloofd bij het tot stand komen van de referendumwet, maar een groot deel van de politici kondigt al aan dat de uitkomst van een volksraadpleging over Europa zal worden genegeerd. Democratische knutselwerkjes.

     

    ,,Ons standpunt zal niet wijzigen door dit referendum”, zegt VVD-Kamerlid Van ‘t Wout. Zijn partij was sowieso geen voorstander van een referendum en hij zegt dat vooral ‘vrienden van Poetin’ tegen samenwerking waren van de EU met Oekraïne. ,,Wij buigen niet voor Poetin.” De liberaal heeft sowieso geen hoge pet op van de recente ontwikkelingen in de burger-inspraak.

     

    Mensen, lees dit goed: U hebt geen inspraak! Wij, de autochtone bevolking van Nederland, hebben geen zeggenschap, wij worden geleefd, onze stemmen weggegooid, in de prullenbak ermee! Wij zijn monddood. Is dit niet gelijk aan de Nazi-laars op onze nek!?

     

    Wie 40.000 steunbetuigingen heeft, kan bijvoorbeeld een onderwerp op de agenda van de Kamer krijgen. ,,Ook die burgerinitiatieven zijn tot nu toe democratische knutselwerkjes gebleken die weinig effect hadden.”

     

    D66, warm pleitbezorger van referenda, zegt ook niet direct dat partijen zo sportief moeten zijn om de mening van de burger doorslaggevend te laten zijn. ,,Het is aan de partijen om iets met de uitslag te doen”, zegt de woordvoerder van voorman Pechtold. D66 was altijd voor een referendum, het was één van hun kroonjuwelen, maar NU, weg met juwelen. Andere mening, mannetje Pechtold zijn jasje waait naar heersende de wind, bah!

     

    Knutselwerkjes? Ja, misschien wel. Mensen ga er nu eens een keer werkelijk tegenaan!

     

    De partij vindt dat Geen Stijl over een ‘oneigenlijk onderwerp’ een volksraadpleging wil, omdat het eigenlijk iets groters wil aankaarten: de macht van de EU. Ook PvdA en CDA willen niet zeggen of ze zich iets van het oordeel van de kiezer aan zullen trekken, mocht het tot een referendum komen.

     

    Nee uiteraard zeggen deze partijen geen woord hierover! Lees wat SP-er Van Bommel zegt!:

     

    SP-Kamerlid Van Bommel ziet het met lede ogen aan: ,,Als de partijen straks zeggen: ‘Bedankt voor de uitslag, maar wij varen onze eigen koers’, dan is daarmee direct de nieuwe referendumwet om zeep geholpen.”

     

    Screenshot_18Wat is een wet? Een wet wordt genegeerd als het uitkomt, behalve door advocaten. Het woord van de wet geldt niet voor ons, de autochtone bevolking van Nederland, en wordt absoluut genegeerd door onze politici!

     

    Een wijze uitspraak:

     

    Ook de PVV, fel tegen expansie van de EU, is voor een referendum over dit onderwerp waarvan de uitslag overgenomen wordt door het parlement. CU-Kamerlid Segers wil ook sportief zijn, al stemde zijn partij voor de samenwerking met Oekraïne: ,,Als we overruled worden, moeten we onze plek kennen.”

     

    Uiteraard trekken de door ons zelf gekozen (niet door mij) politici zich niets aan van burgers die NEE zeggen. Dat hebben deze mensen , die het beste met “ONS” voorhebben nog nooit gedaan. Juist en Amen!

     

    WAAR is de Hollandse moed gebleven? De moed tot verzet? De moed om tegen dit regime, dat zonder onze goedkeuring besluiten neemt, te strijden? De jongere generatie van Vaderlanders heeft de moed laten zakken of laten we zeggen: zijn te gemakzuchtig. Velen zijn als een “spekkie” in de ijzeren klauw van onze ministers. Morgen zien we wel weer verder!

     

    Morgen, lieve mensen, is vandaag!

     

    Screenshot_19Onze ministers, die buigen tot ze zullen barsten voor een nieuw regime, het Merkel-regime. Ik vraag me zo vaak af, waarom is het dat we moeten? Waarom moeten we (en nee, dit zijn geen vluchtelingen, maar brutale gelukzoekers) onze landen volstoppen met in potentie gevaarlijke personen die voor niets zullen terugdeinzen? Ja, waarom kiezen mensen voor het volproppen van eigen Vaderland?

     

    Laten we één zijn en tegen het EU-front! Het EU-front ontneemt ons al onze waarden en cultuur, wij leven onder de dictatuur van de EU en de eigen regering! Papieren mannetjes en vrouwtjes zijn het, die voor een dik salaris het eigen vaderland verkwanselen, het leven van autochtone bewoners kapot maken.

     

    http://www.npogeschiedenis.nl

    *

    UITLEIDING

    Overal zijn er inmiddels brave zielen, die zonder nadenken (dat doet de Overheid immers in hun plaats) in het gareel springen om overal hand en voet omtrent, hulp te gaan inzamelen voor hen die hulp behoeven.

    Tiens, denk ik dan, is hulp bieden niet in de eerste plaats de plicht van de Overheid, verantwoordelijk voor al die onnoemelijke ellende? Zij moesten, in naam van de Progressieve Vooruitgang, in al die verscheurde landen de Arabische Lente als bloemenslingers aan de bomen gaan hangen?

    Ooorlogsstokers en plichtsverzuimers, dat zij het ja! Vuurtjes gaan stoken, met veel ‘shit’ er aan, en dan de schuld op de Heiligen, d.i. op niemand en of iedereen, steken!

    Hebben ze ‘kredieten uitgetrokken’ voor de opvang? Hebben ze ‘hulpacties’ op touw gezet? Is hun ‘repatriëring voorzien? Neen, denk ik dan. Want ze zijn er, en zitten er goed. Als in de eeuwigheid gebeiteld, gepakt en gezakt.

    Ik herinner me alsof het gisteren was, Oost Priesterhulp van uit de tijd van Het IJzeren Gordijn. Zowel West, maar meest nog Oost Duitsland zwichtte onder de gevolgen van WO II. Maar toch deden de Spekpaters hun werk. Zonder onderscheid des persoons zelfs. Zij brachten redding, troost, hulp en vooral voedsel naar zij die het nodig hadden. Later reden overal in het land de ‘Kapelwagens’, want de mens leeft niet van brood alleen.

    Maar nu in deze verwarde tijden geldt vooral de voorzichtigheid. Dat voedsel moet ‘halal’ zijn, en er mag zekerlijk geen rood KRUIS op de verpakking staan. Want vergeet niet, tussen al die ‘bootvluchtelingen’ heeft de IS van het komende Kalifaat zijn mannetje (en vrouwtjes) gepositioneerd. Zelfs de politiekers houden hun hart vast. Maar net als Het Vilvoords Trekpaard, zullen ze dat varkentje wel wassen als het uit zijn kot komt. Want eigenlijk mogen of willen ze dat, volgens de huidige situatie, nu nog niet weten.

    Maar ook dieven en moordenaars, ook dàt zijn mensen die onze barmhartigheid verdienen. Is iets dat zelf in het Evangelie staat: de andere wang, weet U nog?

    *

    Net als bij Multatuli en de sarong van Adinda die over de aarde sleepte, is dit (mijn verhaal) een eentonig verhaal. Laat onze oorlogsvloot en die van al onze Euro-landen uitrukken om stelselmatig al die sukkelaars terug naar hun eigen have en goed te brengen. Uiteindelijk vragen ze niet betr. Met aan ieder schip, iedere boot, iedere destroyer, iedere mijnenveger, een tros aan de achtersteven met daaraan, aan handen en voeten gebonden een flinke tros Grote Verlichte Verstanden te slepen. Die zullen, voor de vloten ter bestemming zijn, in losse onderdelen als voer voor de vissen gediend hebben. Op de terugreis, hetzelfde procedé toepassen voor de veroordeelde Leiders van daar.

    Er zal inderdaad lang en veel over en weer moeten gevaren worden, maar de zee is barmhartig. En het bijkomend voordeel als waarschuwing voor hun Opvolgers zal zijn, dat in alle eeuwen der eeuwen geboekstaafd blijft, dat hun herinnering, net als golven op het strand, voor altijd zal uitgestorven zijn.

    Ach, de Mens is een vleesetend zoogdier, dat is zo sinds het Begin der Tijden, en dat zal dus ook altijd wel zo blieven.

    *

    Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     






    04-09-2015, 16:15 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2821

     

    *

    *

    .

    *

    INLEIDING

    Vele ‘losse eindjes’ worden rap weer een stevig gevlochten touw in de handen van Het Beest. Me dunkt ik ruik reeds in de BBQ-vuren van de IS de stinkende adem uit zijn bek. Na de Stad aan de Bosforus, ooit de Christelijke toegangspoort naar verre Oosterse schatkamers, staat nu de val van de Eeuwige Stand aan de Tiber op het programma. De Italiaanse Pers schrift het niet met zoveel woorden, maar ze houdt de adem in. Datgene, wat zelfs Hitler niet wou, staat immers nu op het punt te gebeuren. Precies vandaag, op de dag van het Risorgemento, de eenmaking van Italië in 1870? WAT TERZELFDERTIJD HET EINDE INLUIDDE VAN De Pauselijke Staten en dus van alle wereldlijk gezag van de Paus van Rome. Scheiding dus van ‘Kerk en Staat’, wat niet belet dat alle Don Camillo’s van Italië, tot op de dag van vandaag nog evengoed een geldig burgerlijk huwelijk kunnen afsluiten als de Burgemeester op het Stadhuis…

    *

    Waarom zoveel ‘vluchtelingen’ zo graag naar Duitsland komen? Ja, Duitsland is weer welvarend, welvarender zelfs dan ooit, maar ik wil het niet weten.

    Want als Duitsland teveel losse eindjes heeft, die bengelen in de wind, is het gevaar om zelf te bengelen in de wind, veel te groot. Nee, Moeke, van diene boer geen tikkeneitjes meer.

    *

    Langzaam maar zeker geven de dagen hun geheimen prijs. Al vele jaren worden we in de doeken gedaan, maar nu moet toch de ontknoping gaan komen, me dunkt.

    Zonsondergang in het Avondland, met een Nieuwe Maan daarbij. Mein lieber Junge, was hätten Sieie noch mehr gewunscht? .

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://ejbron.wordpress.com/

    en

    http://www.knack.be/nieuws/wereld/waarom-is-duitsland-het-beloofde-land-in-europa/article-normal-599285.html?utm_source=Newsletter-02/09/2015&utm_medium=Email&utm_campaign=Newsletter-RNBAVUKN&M_BT=4938490654704

    *

    Waarom is Duitsland 'het beloofde land' in Europa?

     

    Er wordt verwacht dat er dit jaar 800.000 mensen asiel aanvragen in Duitsland, dat is twee vijfde van de totale migratiestroom naar Europa. Hoe komt dat?

     

    Gastvrijheid

     

    Duitsland heeft zich de voorbije jaren gastvrijer opgesteld dan de andere Europese landen. Twee jaar voor de EU-lidstaten er in juli mee instemden om 40.000 mensen over te nemen van Griekenland en Italië, samen met 20.000 mensen uit vluchtelingenkampen in het Midden-Oosten, had Duitsland al vrijwillig 30.000 Syriërs uit vluchtelingenkampen gehaald. Dat schrijft de Volkskrant.

     

    De reputatie dat ze betere asielvoorwaarden aanbiedt dan de andere EU-landen, heeft Duitsland al sinds het begin van de burgeroorlog in Syrië. De piek in asielaanvragen is echter recent en komt onder meer door Duitslands beslissing om gebruik te maken van de soevereiniteitsclausule van de Dublin Conventie. Die clausule staat Syrische vluchtelingen toe om een asielaanvraag in te dienen, in plaats van teruggestuurd te worden naar het EU-land waar ze het eerst aankwamen.

     

    'Mama Merkel'

     

    Ook de gastvrijheid van Angela Merkel is niet verwaarloosbaar. "Angela Merkel is zeven maanden oud en leeft in een vluchtelingenkamp in het Duitse Hanover, samen met 700 andere migranten uit 33 landen. Haar mama, de 26-jarige Ghanese Ophelya Adé kwam dit jaar aan in Duitsland, nadat ze hoogzwanger de Middellandse Zee overgestoken had. In een interview met der Spiegel zei ze dat ze haar dochter naar de Duitse bondskanselier genoemd had omdat ze 'zo dankbaar is dat Angela Merkel ons aanvaardt, ik ben zo onder de indruk van wat ze hier bereikt'", is maar een van de vele getuigenissen die te lezen stonden in the Guardian.

     

    'We moeten al het mogelijke doen om duidelijk te maken dat er geen tolerantie is voor mensen die niet openstaan voor asielzoekers', sprak Merkel op een persconferentie aan het asielcentrum van Heidenau. Die stad was herhaaldelijk in het nieuws gekomen door rechtse betogingen tegen asielzoekers die er in een opvangcentrum zouden verblijven.

     

    Haar harde houding tijdens de onderhandelingen over de Griekse schuldencrisis leverde haar dan wel vergelijkingen met Hitler op, dankzij haar humaan vluchtelingenbeleid dragen Syriërs haar op sociale media op handen en postten ze er liefdevolle berichten aan en over de Duitse bondskanselier.

     

    Economie

     

    Migranten zien Europa ook als een paradijs omdat de euro symbool staat voor economische kracht en stabiliteit. Het Duitse welvaartsniveau is het hoogste ter wereld en het belangrijkste: er is werk. Het gemiddelde werkloosheidspercentage ligt er op slechts 9,5 procent, voor veel Afrikaanse landen een lachertje.

     

    Syriërs zijn ook vaak goed opgeleid. Na vier jaar oorlog is er geen hoop meer op een betere situatie in het thuisland en een veilige terugkeer, en willen mensen een zekere toekomst voor hen en hun kinderen.

     

    Reputatie

     

    Mensensmokkelaars buiten de moeizame manier om Europa binnen te geraken uit. Met hun 'reisaanbiedingen' kunnen ze bepalen welke routes migranten nemen. Duitsland is praktisch gezien al een logisch eindpunt: de populaire Balkan-route door Oost-Europa voert eerder naar Duitsland dan naar België.

     

    Daarnaast is het niet abnormaal dat mensen het liefst naar een land of gebied reizen waar ze landgenoten treffen. Omdat er in Duitsland al veel vluchtelingen wonen, wordt de bestemming een logische optie. Voor Somaliërs is dat Engeland, voor Syriërs Duitsland.

     

    Naar aanleiding van de beslissing om gebruik te maken van de soevereiniteitsclausule uit de Dublin Conventie, geven de mensensmokkelaars volgens de Volkskrant sinds kort aan Arabisch sprekende vluchtelingen ook de raad om zich voor te doen als Syriërs, omdat die gemakkelijker asiel toegekend krijgen. De Europese organisatie voor grensbewaking, Frontex, liet alvast weten een stijging te merken in het aantal mensen met een vals Syrisch paspoort. (NSK)

     

    *

    UITLEIDING

    De meeste mensen zijn het misschien een beetje vergeten (of hebben het nooit geweten), maar wij, in Vlaanderen, willen ON VERFRANST, ONVVERENGELST, ONVERDUIDST, en vooral ONVERISLAMISEERD blijven. Als Volk zijn we vertrapt, verscheurd, samen met onze vlag ons ontvallen schier, maar we blijven, deze banier getrouw, U Vlaanderen Houwe Trouwe totterdood.

    Wij willen geen vreemden als Meesters in ’t Land, geen FÜhrers en al zeker geen Ayatollahs. Geen Emirs en geen Kaliefen. Wij willen onze eigen vrij verkozen Leiders, die even vrij en vrank maar recht dor zee, Leiders van andere Naties te woord staan. Op voorwaarde dat die hun poten thuis houden!

    Naar het woord van (de betere) historicus: ooit heeft er hier een Volk geleefd, dat wereldwijd gerespecteerd én geliefd was. Gerespecteerd om zijn rijkdom en geliefd om zijn vele kunstenaars die zelfs in het verre koplopende Italië gekopieerd werden. En niet andersom, zoals onlangs officieel bewezen werd.

    Dat Volk moet en zal herleven. Gewoon omdat de kringloop der Geschiedenis altijd weer de zwaarste koppen doet bovendrijven.

    Zo ws er ooit een Franse Koningin die met veel luister en praal, samen met haar Heer Gemaal, in Brugge-die Scone werd ingehaald. Na de triomfantelijke rit te paard door de menigte, klaagde die (zo zeggen de Geschiedschrijvers, die haar woorden woordelijk weergaven) bij haar Gemaal, dat zij gedacht had hier als énige Koningin te verschijnen, maar ‘dat ze niets anders dan koninginnen rond zich had gezien’.

    Iets wat misschien ten dele te verklaren viel, door de rijk versierde overdadig met juwelen omhangen opgestoken boezems van de rijke poortersvrouwen. Ja, zo zijn nu eenmaal de vrouwen!

    Ach Vlaanderen, ge zijt niet meer zoals weleer, die trotse stede, die Koningen deed beven.

    Ha nee, want nu beeft ge zelf voor de waggelwater-gang van de Laatste der Coburgers uit Gotha in Sachsen. Waar Polleke, het Prinsenjongske van toen, eerst aan 12 jaar Generaal werd benoemd in het Tsarenleger, omdat de grootmoeder zijn jongste zusje als speelkameraadje in het bed van de door seks bezeten Tsaar en zijn vrienden had gekregen, mater overliep naar het leger van Napoleon met behoud van rang en wedde), maar tijdig, toen die in Waterloo door Blücher werd verslagen, tot het enig juiste inzicht kwam dat zijn ware roeping dicht bij de bijna vacante Troon van Engeland lag.

    Och, deze dandy-flierefluiter kende niet anders dan tegenslag, in hoeveel bedsponden hij ook terecht kwam. De (licht debiele) Engelse troonprinses, met wie hij trouwde, srierf kort daarop, en de sukkelaar bleef verweesd moedermens alleen achter in een ver vreemd land. Zij het dan met een royale koninklijke ‘dotatie’, die hij levenslang mocht behouden…. Hij kwam toen zelfs op het nippertje te laat om de koningstroon van Griekenland te mogen bestijgen, en nam dan maar genoegen, als vertrouweling dan weer van Parijs, met die van Brussel.

    Dit alles is na te lezen in het boek van Paul Beliën, dat jammer genoeg in ‘little Belgium’ altijd verboden is geweest. ‘A Throne in Bruxelles’ is echter vrij te koop in het buitenland….

    Hé Hé, dat lucht op en doet deugd. Het onweer hier is over. Na de stortvlaag en de verfrissing, is het weer ‘sole’ als voorheen. Die macaroni’s van Enel hebben anders weer eens ged hun best gedaan: 11 keer stroomonderbreking per uur. Dat evenaart zelfs het record van gisteren!

    *

    Ga ne keer met zo’n soldaten naar den oorlog!

    *

    Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     

     






    04-09-2015, 15:01 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2820

    *

    Vrijdag 4 september

    Zon 7u00-20u22

    H Rosalia

    *

    4 september. Bevrijdingsdag in 1944. Vanaf de Franse gres tot bijna in Bruxellabad, dat toen een paar jaar ver Brüssel werd genoemd en van waaruit bijna de beide Nederlanden + Frans Vlaanderen als één geheel werden bestuurd onder de naam Belgien und Nord Frankreich. Denk daarbij aan de ‘onderhandelingen’ van Leopold II met Hitler… over de Staatkundige herverdeling voor als eenmaal de oorlog gedaan zou zijn. De Coburgers waren tenslotte toch Duitse Prinsen geweest….dus ook Übermenschen, en de Oranjen waren veilig en wel in Londen of Amerika….

    De spits van dat Geallieerde Bevrijdingslegers om diene smerigen Duits in onze streek weg te jagen, bestond uit geharde Poolse vrijwilligers, later gevolgd door Canadezen. Twee daarvan gingen samen met hun kleine verkenningstank de lucht in, vlak bij ons thuis. Jaren lang heb ik geweten, dat hun namen in de Hoogmis weden afgeroepen van op de preekstoel bij ‘Het Jaargebed’ voor onze overleden parochianen, waaronder ook onze Pa. Het was ene Thadeeus Saaro en ene Thaddeus Manoikovsky of zoiets en onbewust legt het voor mij mijn sympathie uit voor hun land. In Roeselare, op de plaats waar de eerste Poolse tanks toen verschenen, staat nog altijd dit Pools kapelletje, als eerbetoon aan al die dapperen. Als dit tenminste nog niet door loslopende fanatieke IS-Jihads is opgeblazen….

     

    *

    .

    *

    .

    We moeten vertrouwen hebben in onze Leiders.

    *

    INLEIDING

    Als de Europese Grote Verlichte Verstanden allemaal een platte band rijden, dan is er afgesproken, tja, wat is er dan eigenlijk afgesproken? Blijven door rijden tegen klippen en bergen op, tot ze ergens gekanteld tegen de vangrail hangen? Of erger, dat ze op het tegenliggende baanvak russen de tegenliggers terecht komen? Met de bedoeling, dat de lijkenwagens de eventuele lastige getuigen wel zullen opruimen?

    Zouden wij niet beter die rampchauffeurs van achter hun stuur vandaan slepen, nu het nog kan?

    Hadden direct moten stoppen, on het onheil te voorkomen, zegt U? Maar meisjes en jongens, dat gaat hun petje, hun ego en vooral hun portemonnee vèr te boven! En waar deponeren ze ondertussen dat eigen geschonden ego? Ergens in Siberië?

    Mijn gewezen stadsgenoot - in elke familie zit er wel ergens een zwart schaap – had, vòòr hij samen et zijn kompaantje, het kleine maar dappere Ingetje Vervotje, verzopen geraakte in de Coburger vleespotten – was ooit de uitvinder van ‘De Tien minuten Politieke Moed’. Den Ief van Garage Leterme was toen nog een ex-collegestudent, net als ik, en een brave huisvader, net als ik, maar dat Ingetje, dat was een echt Tsjeefje geworden. Met super Moderne Ideeën. Samen met haar hondje en haar ‘vriend’ vormde die toch ook wel een ‘normaal gezin’ zeker!!!!

    Ja Ja, Gods diepten zijn onmeetbaar diep. En zeggen dat ze nu bijna voor haar Schepper had gestaan, want ze zat ook in die Thalys naar Parijs….Ja, het heeft niet mogen zijn, hé….

    Voilà. Via de CVP ben ik weg er mee. Recht in de armen van onze Fluppe…..Wij moeten geen slippendragers, maar mannen als Jan Breydel en Pieter Deconinkck hebben, niet toevallig de twee die verstandbeeld op de Grote Markt van Brugge staan, de vaderstand van onze Fluppe.

    Na al die onnozele ‘lentes’, nu eindelijk net als Guiness Good For You, ‘Dewinter for President’.

    Nota Bene

    De kolossale kerk van Lisseweghe-bij-Brugge, was er ooit de vooruitgeschoven vuurtoren zelf van. Hoog op deze stompe toren konden de vuren brandend gehouden worden, die veilig de schepen naar Het Zwin, Vlaanderen rijkste haven nà Antwerpen, moesten leiden. Daar bevindt zich nog altijd de in 1911 herbouwd Afspanning ‘De Goeden Dag.

    Ik zeg dit maar om zoveel mogelijk mensen op slechte gedachten te brengen….

    *

    Pas op: (pardon) iedereen is er welkom, maar ‘de patron’ doet helemaal niet aan poletiek…. Zakkulorum is dan ook zijn enig devies. Maar het is een lieve mens.

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    *

    "Open grenzen en islam zijn het probleem"

    *

    Na de zoveelste jihad-aanslag in Europa (Thalys), die gelukkig door de moed van enkelen amper slachtoffers maakte, riep het Vlaams Belang vervroegd de gezamenlijke Kamercommissie Binnenlandse Zaken en Justitie bijeen.

     

    In een persbericht had het Vlaams Belang gesteld dat deze zoveelste jihad-aanslag “andermaal het gevaar bewijst van de islamisering en de oprukkende jihad in Europa”.

     

    Symptoombestrijding

     

    Gisteren kwam dan ook de gezamenlijke Kamercommissie Binnenlandse Zaken, Justitie en Mobiliteit bijeen. De respectieve ministers: Jan Jambon (N-VA), Koen Geens (CD&V) en Jacqueline Galant (MR).

    Hun verhalen zijn samen te vatten als postmodern gedaas dat neerkomt op symptoombestrijding, struisvogelpolitiek en dweilen met de kraan open. Hun ellenlange betogen kwamen immers nog niet in de buurt van de kern van het probleem; in essentie komen ze neer op het bestrijden van illegale wapenhandel en meer controle op internationale treinen, een doekje voor het bloeden.

     

    ”Schengen = fantastisch”

     

    Wat kan men ook anders verwachten van ministers die dingen zeggen als: “Er kan altijd iets misgaan met een kalasjnikov” (Minister Geens) of “De vraag is niet of er nog een aanslag komt, maar waar en wanneer” (Minister Jambon)? Deze laatste werd ook niet moe te benadrukken dat het Schengenverdrag, dat ervoor zorgt dat mensen vrij en ongecontroleerd door Europa kunnen reizen, “fantastisch” is en iets dat we moeten “koesteren”. Los van de stoere en gratuite grootspraak, was de toelichting van de regering over de handel en wandel van de Thalys-jihadi, de zwaarbewapende 26-jarige Marokkaan El Khazzani, bedroevend en legde ze een naïef en nonchalant veiligheidsbeleid bloot.

     

    De euro en open grenzen

     

    Op de terechte vragen, ook van sommige andere oppositieleden, hoe het nu zit met het opvolgen door de veiligheidsdiensten van moslimterroristen, jihadisten en andere potentieel gevaarlijke moslims, kwam geen serieus antwoord. Minister Jambon had eerder in de media al toegegeven dat er simpelweg geen geld is om de vele (potentieel) gevaarlijke moslims 24 uur op 24 te volgen. Het meest frappante optreden was misschien nog wel dat van Kamerlid Patrick Dewael (Open VLD), die Schengen vergeleek met de euro: allebei zijn ze veel te snel en lichtzinnig ingevoerd. Gezien de slachtoffers die de euro en open grenzen op zowel sociaaleconomisch, cultureel als fysiek vlak hebben gemaakt en maken, een bekentenis om ù tegen te zeggen. Het was immers niet het minst Open VLD die voorstander was en is van de peperdure crisismunt en de ontwrichtende open grenzen.

     

    Burgemeesters

     

    De burgemeesters van Molenbeek en Vilvoorde, Françoise Schepmans (MR) en Hans Bonte (Sp.a), draaiden dan weer het sociaaleconomische riedeltje af, alsof (vermeende) achterstelling dé oorzaak is van zogenaamde ‘radicalisering’. De joden, hindoes, sikhs, boeddhisten, christenen enzovoort die in sociaaleconomisch moeilijke papieren zitten en waar niemand last van heeft, zullen het graag horen. Bonte luidde zopas nog de noodklok over het feit dat hij wegens “geradicaliseerde jongeren” niet de veiligheid kan garanderen van asielzoekers in zijn stad. Wat hij bedoelt is dat zijn stad een mini-Midden-Oosten is aan het worden waar niet-islamitische asielzoekers, met name uit Syrië, niet veilig zijn voor geweld van jonge radicale moslims en jihadisten, die onze samenleving kunnen verzieken mede dankzij het opengrenzenbeleid en de multikul-ideologie van zijn eigen partij.

     

    Filip Dewinter

     

    Anderhalf uur hypocriet geblaat en gebakken lucht ging voorbij, en naast het gebruikelijke heilige huisje dat open grenzen heet en waar nimmer aan mag worden geraakt, werd zoals gewoonlijk de olifant (of kameel) in de kamer niet genoemd, namelijk de islam(isering). De woorden ‘islam’ en ‘moslim’ werden simpelweg niet eens uitgesproken.

     

    Toen het eindelijk de beurt was aan Kamerlid Filip Dewinter, kreeg hij plots te horen dat zijn spreektijd met meer dan de helft werd ingekort, wat neerkwam op slechts luttele minuten om iets te kunnen zeggen. Toch slaagde Dewinter erin om, zoals we van hem gewend zijn, als enige ‘man en baard’ te noemen. Hij had kritiek op het feit dat het probleem blijkbaar “bij illegale wapens, personeelsgebrek of bagagecontrole ligt, en nooit bij de schutter en zijn islamgeloof”, en concludeerde: “Schengen moet weg. Het vrij verkeer van mensen en goederen is uitgedraaid op vrij verkeer van wapens, criminelen en jihadi’s.” Dewinter was de enige die de kern van het probleem durfde te benoemen: enerzijds de open (binnen)grenzen, waardoor jihadi El Khazzani zowat heel Europa vrij kon rondreizen; en anderzijds de islam, waarin de gewelddadige jihadistische leer zich bevindt als het kuiken in het ei en de aansporingen voor elke goede moslim om het voorbeeld van de terroristische profeet Mohammed te volgen, legio zijn.

     

    Dewinter stelde bovendien ook de tegenstrijdige communicatie van de regering aan de kaak, want daar waar Minister BiZa Jambon (N-VA) had gesteld: “De verdachte van de aanslag was opgevolgd, maar niet 24 uur op 24 geschaduwd”, stelde justitieminister Geens (CD&V) dat onze veiligheidsdiensten jihad-verdachte El Khazzani eigenlijk niet kenden. Tot slot ging Dewinter in op de uitspraak van Premier Michel (MR) dat er geen keuze moet worden gemaakt tussen veiligheid en vrijheid. Dewinter merkte op dat het juist de steeds slechter wordende veiligheidssituatie is die onze vrijheid in het gedrang brengt: “Zonder veiligheid geen vrijheid,” aldus Dewinter.

    *

    UITLEIDING

    Dit optreden van een échte Leider van het Volk was verreweg het beste in jaren, inzake de opgedrongen ‘liefdadigheid’ ten opzichte van vooral de slachtoffers van het gestook in hun landen, door onze politici. Voor die zich daar gingen moeien, was alles daar misschien niet ideaal, maar het bleef er rustig. De geest van Het Beest moest daar uit de fles, hé en nu zitten die mensen daar, maar ook wij met de gebakken peren.

    En sorry voor het zeggen, als er dan eens eentje mèt papieren zich wil aanmelden, dan verdrinkt hij toch wel in zee zeker! Ook zijn Mamaatje en zijn ouder broertje. Het gezin had ‘papieren’ op zak, hoe konden de vinders anders zijn naam weten? Of, voortgaande op de reputatie van onze Leugenpers, werden ze daar gedeponeerd, nadat ze elders waren gestorven? Als het zo onmenselijk erg was, waarom werd het dan niet onder de mat geveegd?

    Vier-op-een-rij aan ’t spit, dat wordt niet vertoond. Dode kinderen wel.

    *

    JaJa, ik weet het. Dat tolerant zijn, hé!!!

    PS

    Toch curieus dat de Italiaanse Pers het niet eens gehad heeft over dat verdronken kind. Belziekse gezichte en gevonden verontwaardiging, of gewoon een voetnota i de Geschiedenis?

     

    *

    Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     










    04-09-2015, 09:41 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    03-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2819

    *

    .

    *

    .

    Ongeluk? Onachtzaamheid? Toch nooit geen opzet!

    *

    INLEIDING

    De zeer concrete oorzaak zullen we wel nooit te weten komen. Is misschien zelfs ‘Staasgeheim’

    Maar de ware schuldige, dat is elk van onze Verenigde Nazie Grote Verlichte verstanden.

    Priester)Dcichter Cyriel Verschaeve dacht ooit bij de wilde watervallen van de Rijn in Schafhausen, ‘eer geen kleinheid te kunnen ontwaren’. Hier bij deze afbeeding kan ik in zijn plaats zeggen :’daar waar men alleen maar lafheid kan ontwaren’.

    Natuurlijk springen de bokken onze Verkochte media van direct op deze feit. Het is immers de gedroomde gelegenheid om ons allemaal een onuitwisbaar schuldgevoel aan te praten. Iets dat we zonder hen ook wel, lijk ieder normaal mens, zouden gevoeld hebben. Niet zo de olitici. Ansers zouden ze zich al lang de haren hebben uitgetrokken van pure schaamte.

    Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. En dit harteloos verdronken kleine lichaampje zou hen dan ook iedere seconde van de dag en vooral van de nacht voor ogen moeten staan. Want zij zijn er op de achtergrond, de moordenaars van. Er is blijkbaar een kind verdronken. Aan land gespoeld door de golven. De zeer concrete oorzaak zullen we wel nooit te weten komen. Is misschien zelfs ‘Staasgeheim’. En net als altijd, zal de zee ook deze keer haar geheimen bewaren. Daarom ook juist zijn de vissen zo stom. Ze zouden anders teveel staatsgeheimen kunnen uitbrengen….

    Maar de ware schuldige, weten we allemaal diep in ons hart, dat is elk van onze Verenigde Nazie Grote Verlichte verstanden.$ die het in hun Praatbarakken toch allemaal zo goed kunnen uitleggen. ‘Schengen’, ziet U….

    Priester-Dcichter Cyriel Verschaeve dacht ooit bij de wilde watervallen van de Rijn in Schafhausen, ‘er geen kleinheid te kunnen ontwaren’. Hier bij deze afbeelding kan ik in zijn plaats zeggen: ’daar waar men alleen maar lafheid kan ontwaren’.

    Natuurlijk springen de bokken onze Verkochte media van direct op deze geit. Het is immers de gedroomde gelegenheid om ons allemaal een onuitwisbaar schuldgevoel aan te smeren. Iets dat we zonder hen ook wel, lijk ieder normaal mens, zouden gevoeld hebben. Niet zo de politici. Anders zouden ze zich al lang de haren hebben uitgetrokken van pure schaamte.

    Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. En dit harteloos verdronken kleine lichaampje zou hen dan ook iedere seconde van de dag en vooral van de nacht voor ogen moeten blijven zweven. Want zij zijn er op de achtergrond, de moordenaars van.

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://xandernieuws.punt.nl/

    http://ejbron.wordpress.com/

    *

    Aylan (3), verdronken op weg naar een beter leven

    De volle verschrikking van de menselijke tragedie op de kusten van Europa werd gisteren schokkend getoond door de foto van een jongetje, liggend op een Turks strand. Een Syrische kleuter van drie, verdronken toen hij met zijn ouders de oversteek naar het Griekse eiland Kos begon.

     

    De foto van de driejarige Aylan Kurdi in zijn rood T-shirtje, zijn blauwe short en zijn sportschoentjes, met zijn gezichtje naar beneden liggend aan de waterkant van het strand van de populaire Turkse kustplaats Bodrum, werd gisterochtend gemaakt. De jongen was een van twaalf Syrische vluchtelingen die verdronken bij een poging om over te steken naar Kos. Daarbij kwam ook de oudere broer van de jongen om.

     

    Turkse functionarissen zeiden dat twee boten met zo’n 25 mensen omgeslagen waren, kort nadat ze het schiereiland van Bodrum hadden verlaten.

     

    Twee vluchtelingen bereikten de kust met reddingsvesten, zeven werden uit de zee gered, twee waren gisteren nog vermist. Onder de overlevenden zouden ook de ouders van de jongens zijn. Bij de twaalf doden waren vijf kinderen.

     

    Het beeld van Aylan, in de armen van een Turkse politieman, groeide gisteren uit tot de hartverscheurende samenvatting van de vluchtelingencrisis die Europa overspoelt. “Is dit de foto die Europa wakker schudt?”, titelde de Britse krant Independent op haar website. Uiteenlopende media – van de Spaanse kwaliteitskrant El Pais tot de Britse tabloid Daily Mail – riepen de jongen uit tot symbool van de wanhoop van de vele duizenden die het oorlogsgeweld in Syrië ontvluchten.

     

    Volgens Turkse media waren de ouders van de omgekomen jongens Syrië nog niet zo lang geleden ontvlucht voor de oprukkende terroristen van Islami­tische Staat.

     

    De overtocht van Bodrum naar Kos – je kunt het Griekse eiland van de Turkse kust zien liggen – is een van de vaste routes voor Syrische vluchtelingen op weg naar Europa.

    *

    UITLEIDING

    In de leraarskamer ws er, zo zei ‘Fysika’ tegen mij, discussie ontstaan waarom leerling X (ikke dus) altijd de volledige tekst met bronvermelding en al, als ‘Middenstuk’ in zijn dissertaties opnam. Een ‘link daar naartoe was toch veel eenvoudiger; en vooral door mij slecht voorbeeld begonnen anderen dat ook al te doen.

    Hoogst verwonderlijk toch, in tijden waar alles voor eeuwig en een dag in ‘the clouds’ voor iedereen beschikbaar bleef. Beter zelfs dan God Almachting, maar dat zei die daar niet bij. We waren tenslotte een Katholiek College. All over the world, voegde die daar dus aan toe, want hij was een belezen man.

    ‘Nederlands’ had gepocht, dat een klassieke dissertatie altijd een inleiding, een hoofdbrok en een slot diende te hebben. Volgens hem was ik een goede leerling. Dat alles na publicatie tweemaal op sticks kwam te staan, vonden ze er echt teveel aan. Ze leefden dus blijkbaar nog in een andere wereld waar de Overheid even serieus was als God-de-Vader.

    Het antwoord op hun vraag hadden ze niet verwacht.

    En wat dan als de Ami’s vroeg of laat er de stekker uit trekken? Hadden de Heren Leraren ooit al eens gehoord van overlevende boodschappen in een gesloten fles op zee?

    Met alle Chinezen, maar niet met hèm, meesmuilde ‘Nederlands’ die altijd al een boontje voor mij had gehad omdat ik altijd in zijn lessen aan zijn lippen hing.….

    Ach, konden dromen maar voor ene keer bij uitzondering geen bedrog zijn….

    *

    Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     






    03-09-2015, 18:03 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2818

    *

    .

    *

    Damascus, de damasten stad

    .

    Ooit het doel van een voetreis door de directe discipelen van de Zachtmoedige…

    *

    INLEIDING

    Net als Bethlehem en Jeruzalem zit de naam Damascus ingebakken in de fundamenten van de Christelijke Beschaving. Onze media bestrijden dit hardnekkig, maar het is iets dat men instinctmatig beter begrijpt in het Kremlin dan in de ‘neutrale’ .. Amerikaanse Wastobe of in het Amerikaanse Ministerie van Oorlog. Want daar bij de Cowboys wordt de wereld een valse baard aangemeten. De Baard van de Profeet.

    Daar immers prevaleren immers de belangen van de pietrol-vriendjes. Was trouwens ook zo in 2o01, bij de dubbele ramp met de Twin Towers. Opdrachtgever was zoon Osama Bin Laden van de Arabieren Groot aannemer der hoog in aanzien staande familie Bin Laden, en dus kon er geen sprake zijn van revanche of een lik-op-stuk. Heel de wereld verwachtte zich aan een wraak op maat van de Amerikaanse pretentie, zoals op de Jappen na Pearl Harbour in 1941, maar ja, naar Amerikaanse normen gaan er 1000 Jappen (of Vlamingen) in het vingerkootje van slechts één Arabier.

    Voilà. Weer al eens ‘de Kroon ontbloot’. De vinger op de snee van het afgefikkeld hoofd.

    Gewoon omdat onze Europese ‘waarden en normen’ niet convergeren met die van de koewachters van de overkant van het water. Dat water is immers veel te diep, we zullen, met onze voorvaderlijke tradities en onze Christelijke Cultuur, daar nooit over geraken om bij elkaar te zijn. Zij immers hangen de ‘vooruitstrevende’ woestijncultuur der globalistische pietrl-kapitalisten aan en noch Japanese, noch Boedhistsche, noch Indische noch Chinese Cultuur, nochtans de Oudsten ter wereld, interesseren hen. Omdat daar verkeerdelijk gedacht wordt, dat als alle herinneringen aan Damscus of Palmyra, en binnenkort ook aan Rome zullen opgeblazen zijn, dat zij dan samen met de Islam, de wereld zullen domineren.

    Dat ze dan maar rap toch eens snuffelen in de Geschiedenis van de Islam, om er tevergeefs te zoeken naar een precedent waar naartoe ze zich kunnen richten.

    Islam is Islam en buiten de Islam bestaat er geen andere wereld. Zelfs de Hemel is van hen!

    Dat de Wastobbenaars in deze uren door de Poet voor schut worden gezet in Syrië, is een teken aan de wand. In de Bijvel luidde dat Mane Teckel Phares: geteld, gewogen en te licht bevonden.

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://xandernieuws.punt.nl/

    *

    ISIS staat voor Damascus, Rusland stuurt troepen voor tegenaanval

    Amerikaans commandocentrum in Jordanië verlamd door conflict met Syrische rebellen

    *

    De moslimterroristen van ISIS kunnen zich gaan opmaken voor directe gevechten met het Russische leger.

    Nadat ISIS strijders gisteren bij verrassing delen van zuidelijke district Qadam van de Syrische hoofdstad Damascus wisten te veroveren, staat Rusland –de krachtige ontkenningen van het Kremlin ten spijt- klaar om met spoed luchtlandingstroepen te sturen om president Assad te hulp te schieten. ISIS is de eerste anti-Assad groep die het centrum van de Syrische hoofdstad zo dicht is genaderd. Russische troepen zouden de eerste buitenlandse troepen op de grond zijn die zich officieel mengen in de Syrische burgeroorlog.

     

    Amerikaans commando verlamd

    In augustus richtten Syrië en Rusland een gezamenlijke militaire commissie op om de op handen zijnde interventie voor te bereiden. Israëlische inlichtingenexperts wijzen erop dat het Amerikaanse centrale commando in Jordanië (CCFJ), van waaruit in samenwerking met Saudi Arabië, Qatar en Israël operaties worden uitgevoerd in zuidelijk Syrië, juist verlamd is vanwege een conflict met de Syrische rebellen. Die willen namelijk blijven samenwerken met Al-Nusra/Al-Qaeda, maar Washington lijkt in toenemende mate te beseffen dat dit zeer slechte publiciteit oplevert en wil daarom van die samenwerking af.

    De impasse waarin het CCFJ verkeert wordt door de Russen ten volle gebruikt om aan te tonen dat hun eigen zojuist opgezette commandocentrum bij Damascus wel effectief is. Al in augustus stuurde Rusland zes MiG-31 Foxhound gevechtsvliegtuigen naar de militaire luchtmachtbasis Mezze bij Damascus. Die werden onmiddellijk gevolgd door enorme Antonov AN-124 Condor vrachtvliegtuigen, die 1000 Kornet anti-tankraketten kwamen brengen.

    NAVO haalt Patriots uit Turkije

    Kort hiervoor had Rusland met de NAVO overeenstemming bereikt over de terugtrekking van de Patriot afweerraketten uit Turkije, die in augustus stap voor stap werd afgerond. De Patriots werden weggehaald om te voorkomen dat een NAVO-raket een Russisch toestel uit de lucht zou schieten.

    Eind augustus arriveerden een groot aantal Russische logistieke militaire teams in Damascus en bij de havenstad Latakia, waar eveneens een militaire basis wordt opgezet. Het Kremlin zet eveneens zijn satellieten in om het Syrische leger te informeren over de positie van de vele vijandelijke moslimgroepen in het land.

    Volgens de analisten van het Israëlische DEBKAfile wordt de Russische militaire interventie gecoördineerd met de VS en Iran. Hoe beter die coördinatie verloopt, des te sneller zal Rusland gevechtstroepen naar Syrië sturen om Assad te redden van (met name) ISIS.

    Xander

    (1) DEBKA

    *

    UITLEIDING

    Denkt U in onze media ooit iets verder te vernemen over de luchtmachtbasis Mezze bij Damascus ? Neen, hoor, want dat zou heiligschennis zijn.

    *

    Ach lieve mensen. Net zoals de Duitsers af en toe, bij het naderen van het einde van de oorlog in ‘45 wel eens grapten: ‘Laten we, zo lang het nog kan, genieten van de oorlog. De Vrede zal verschrikkelijk zijn’….

    *

    Als de wereldbrand er komt, of niet, we staan gelukkig aan de goede kant. Het is wel de verkeerde maar alla, de gehangene heeft ook niet het recht om de kleur van de koord te kiezen.

    In ’s Hemels Naam dan maar.

    *

    Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     

     

     

     






    03-09-2015, 17:06 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2817

    *

    Donderdag 3 september

    Zon 6u59-20u24

    H Gregorius de Grote

    Als de zon schijnt op Sint-Gregoor, een goede oogst door en door

    *

    .

    *

    .

    *

    INLEIDING

    Vooraleer U de lezing aanvat van onderstaand artikel, hierna aangeduid als RIBSTUK of MIDDENSTUK , eerst mijn excuses om hier ooit te lezen te hebben gezet, dat het spijtig, ja onvergefelijk is geweest, dat de Yankees na ‘nine/eleven’ geen paar atoomdingetjes op Mekka en Mediana hebben gedropt. Ik had dat niet mogen doen, het sprit me zeer. Er ad moeten staan; ‘minstens 100 van de dingetjes. De bladzijde ware al lang omgedraaid, en geen haan die er nog naar zou gekraaid hebben. Integendeel, de Ami’s zouden er wereldwijd niets anders dan lof voor hebben gekregen. En is het trouwens niet zo, dat – o die lieve ‘gematigde Mo Slimmetjes – Muzelmanse volgelingen van Het Beest dat ook altijd en overal en minstens even grondig doen? Alles wat hen niet bevalt wegens te weinig Islamitisch, gaat tot de laatste steen de lucht in en er wordt daar grondig gekapt, gekerfd en geschoten, tot niet één mens daar nog leeft. Denkt U dat daar reactie op komt? Ja, een klein beetje van cultuurvienden, archeologen of kunstkenners heel misschien….. Allemaal mensen zonder wapens. Het Westen doet immers meer dan genoeg voor ‘het overschot’ van de bevolking daar, door hen zonder meer als ‘asielzoekers’ op te vangen en levenslang te onderhouden. Opvang in de naburige Islammerij-landen? Vergeet het! Hoe zou Het Beest anders kunnen uitzwermen om nieuwe horizonten te verkennen om deze klaar te stomen voor de invasie?

    Morgen, 4 september, is de verjaardag van de ‘Bevrijding’, d.w.z. de intocht der Geallieerden (1944) n mijn geboortestreek West Vlaanderen. Helemaal niets speciaals. Ik denk alleen maar hoe rap, hoe grondig en hoe meedogenloos de massa’s ‘ongewenste vreemdelingen’ er toen ineens hals over kop weg waren. Alleen maar door het optreden van hier en daar enkele sporadische verkenningstanks. Het ws bijna de ‘Bevrijding’ met de zachte hand, want witte vkaggen en De Conventie van Génève over de behandeling van krijgsgevangenen deed de rest. Echte of vermeende ‘vriendjes’ van de Duitsers echter, die kregen heel andere ervaringen te verduren.

    Waarom ik dat vertel? Wel, omdat het een gedroomde scenario is om de hedendaagse ‘bezetters’ kwijt te spelen. Want korte tijd nadien werden de Grote Verlichte Verstanden van beide kanen, de Geallieerden en de Duitsers, weer beste vriendjes. Zij het dan in ietwat gewijzigde omstandigheden…..

    Wat we echter nu meemaken, dat is de lof der lafheid, en die moeten we allemaal ondergaan, omdat het mensdom nu eenmaal planetair moet geglobaliseerd worden naar de Leer van Marx.

    Ce n’est que la vérité qui blesse.

    *

    Hopelijk schept de Poet nu, naast klare wijn, ook wat orde in het kiekenkot. Zelfs al wordt het een hel ‘Couckenbak’: het is tijd dat de puntjes op de Islamitische I gezet worden. In het Cyrillisch-Russisch alfabet is dat tamelijk eenvoudig. Deze letter is net een lorgnon bovenop de top van een de scherpe driehoek. Is na te zien via Google.

    *

    En dus zitten we ermee. Het draait waarschijnlijk ook uit op kappen en kerven. Want het wordt niets, zo lang we, naar het woord van de Dichter, staam’lend en beed’lend aan de poorten blijven staan.

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    https://ejbron.wordpress.com/

    en

    https://jalta.nl/buitenland/islamitische-broederschap-laat-me-niet-lachen/?a=5GvCXw00To1Fj3q3zGE4mxsJa1jkVPLoulfzE50TftQ&b=AENwUfd6fNvOrxRCYPWsqKrUjORYWagWHcgnPEliWNY

    *

    Als er iets niet bestaat binnen de oumma, de gemeenschap waartoe alle moslims zouden behoren , is het solidariteit. Voorbeeld op voorbeeld toont dat broederschap slechts met de mond wordt beleden en wordt gebruikt, misbruikt zelfs, voor politieke doeleinden. En natuurlijk mag deze niets kosten.

    Iedere keer als ik zo’n opgewonden (wannabe) jihadi hoor roepen dat hij of zijn broeders naar Syrië zijn vertrokken om de arme moslims daar te redden, weet ik niet of ik moet lachen om de onbedoelde ironie, huilen om de ongebreidelde hypocrisie of woedend worden vanwege de schaamteloze leugen die erachter zit (en omdat deze door zo veel levensgevaarlijke, roomblanke naïevelingen wordt geloofd). Laat ik u uit de droom helpen: er is nog nooit een jihadist vanuit Den Haag, Gouda of Arnhem naar het Midden-Oosten vertrokken om zijn broeders en zusters te helpen. Niet één.

     

    Ze mogen het herhalen tot uw en mijn oren bloeden, het blijft een leugen. Hoe wij dit weten? Omdat “onze jongens” in Syrië geen ambulances besturen, geen gewonden verzorgen, geen steden en dorpen opbouwen en zeker geen – zoals een aantal van hen het Nederlandse publiek probeerde wijs te maken – vuilnis ophalen. Het overgrote deel van de Nedermujahedin vecht voor de Islamitische Staat, een kleiner aantal voor het Nusrafront (Al-Qaida in Syrië) en hier en daar zal een verdwaalde bij het al even extremistische Ahrar as-Sham terecht zijn gekomen.

    Doodssekte

    De “idealistische jongelui”, de “jongens die tenminste iets doen”, vertrekken naar het Midden-Oosten omdat zij aanhangers zijn van een doodssekte, zij zijn de meest op bloed en geweld gerichte aanhangers van een toch al niet altijd even vreedzaam geloof. En dan druk ik mij voorzichtig uit. Ze roven, plunderen, martelen, verkrachten en moorden en u mag drie keer raden wie daarvan voor het overgrote deel het slachtoffer is? Precies, moslims. Dus begin niet over hun goede bedoelingen, die hebben ze niet en hebben ze ook nooit gehad trouwens.

    De ene moslim is de andere niet, het leven van een sjiiet is nog geen spandoek waard binnen de oumma. Sterker nog, zelfs het leven van de ene Palestijn is aanzienlijk waardevoller dan dat van de ander.

    Het zijn niet alleen de jihadisten die geen mededogen hebben met hun medemoslims. Demonstranten, activisten, islamitische politici en leiders uit de gemeenschap kunnen er ook wat van. Wie herinnert zich niet de massale demonstraties tegen de Israëlische acties in de Gazastrook in de hete zomer van 2014? Nu, een jaar later wordt een andere moslimgemeenschap door een oppermachtige tegenstander vanuit de lucht bestookt. Met nog meer doden, nog meer verwoesting, nog meer ellende als gevolg (zoals Esther Voet maandag schreef, duurt de oorlog die de Saoedi’s en hun lakeien voeren tegen Jemen, want daar hebben we het over, langer en kost meer slachtoffers dan de aanval op Gaza).

    Krokodillentranen

    Niemand demonstreert, niemand interesseert het zelfs. Waarom? Omdat de daders ditmaal geen Joden en de slachtoffers geen soennieten zijn. De ene moslim is de andere niet, het leven van een sjiiet is nog geen spandoek waard binnen de oumma. Sterker nog, zelfs het leven van de ene Palestijn is aanzienlijk meer waard dan dat van de ander. Wordt hij door een Israëlische F16 onder vuur genomen, mag de gemiddelde Gazaan rekenen op krokodillentranen van Casablanca tot Jakarta, van de Schilderswijk tot Zanzibar. Maar als zijn neef in het Yarmouk-vluchtelingenkamp even ten zuiden van de Syrische hoofdstad Damascus wordt onthoofd door een IS-terrorist, trekt de karavaan voort zonder dat er zelfs maar een hond naar blaft.

    Beloofde en daadwerkelijk betaalde bedragen voor de wederopbouw van Gaza.

    Het wordt nog erger. Zodra het stof van de vliegtuigbommen in Gaza is opgetrokken, zodra de camera’s van CNN, BBC en Al-Jazeera zijn ingepakt, staat de Gazaan er weer alleen voor en draait de oumma hem massaal de rug toe. Dan blijkt wat al die demonstraties, al die steunbetuigingen, al die “spontane” woede-uitbarstingen echt waar zijn: geen sjekel. Om Gaza na de oorlog van vorig weer op te bouwen, beloofde de internationale gemeenschap fors over de brug te komen. Maar als het aan de steenrijke oliestaten op het Arabische Schiereiland ligt, krijgen de Palestijnen niet eens genoeg geld om diezelfde brug te repareren. De Amerikanen maken hun beloftes waar, de EU doet het met 50 procent niet eens zo slecht, maar de islamitische landen? Koeweit: niets. Turkije: niets. Qatar en Saoedi-Arabië, op papier de twee megadonoren: zo goed als niets.

    Jodenhaat

    Is het omdat de Golfarabieren er belang bij hebben met regelmaat op tv en in hun kranten horrorbeelden uit Gaza te tonen? Opdat hun bevolkingen het beoogde niveau van Jodenhaat vasthouden en niet op gekke ideeën komen en hun eigen gebrek aan vrijheid, corruptie en abominabele mensenrechtensituatie onder de loep nemen? Het zou kunnen, maar eerlijk gezegd denk ik dat er een belangrijkere reden is: het lot van de Palestijnen interesseert de moslimgemeenschap gewoon geen kameelbult. Het is een handig conflict voor islamitische politici om de massa’s mee op te stoken en de eigen agenda te promoten, maar als bij puntje bij paaltje komt, kan de gemiddelde Gazaan of Westbankbewoner verkommeren, verrekken en verhongeren.

    En niet alleen hij, want u mag drie keer raden hoeveel Syrische vluchtelingen de Saoedi’s, Qatari’s of Emiratenbewoners tot nu toe hebben opgenomen. Of beter gezegd, u mag 0 keer raden, waarmee u meteen ook het antwoord op de vraag heeft. Geld naar IS en Al-Qaida sturen zodat die zich tot de tanden kunnen bewapenen is één ding, maar al die Syriërs die voor hun terreur en Assads barrel bombs vluchten, opnemen? “Bismillah, dacht je soms dat je daardoor een dag eerder in de hemel komt? (O, wacht…) Nee, dit is niet mijn oorlog vriend, laat die sukkels in Libanon en Jordanië zich maar ontfermen over die paupers. Of die smerige ongelovigen in Europa, natuurlijk, in mijn Saoedi-Arabië is het al druk genoeg. Vol is vol en eigen volk eerst, inshallah.”

    SONY DSC

    Vol is vol, denken de Saoedi’s.

    Misselijk

    Intussen bombardeert Saoedi-Arabië het straatarme Jemen naar de prehistorie en niemand, werkelijk niemand bekommert zich erom. Geen Mohammed Rabbae, geen Appa, geen Aboe Hafs en dus ook niet hun witte meelopers Anja Meulenbelt, Peter R. en Pieter Broertjes. Deze uit het Arabische Schiereiland overgewaaide hypocrisie wordt moeiteloos overgenomen door islamitische, linkse en rechtse politici en opiniemakers. De linkse, omdat zij niet meer zijn dan een echoput zijn van wat er leeft binnen de Nederoumma, de rechtse omdat er wel geld verdiend mot worden, kèrel! Het is om misselijk van te worden.

     

       Als de oorlogen in Syrië en Irak voorbij zijn, zullen de Golfarabieren met tranen in de ogen hun broeders en zusters miljarden oliedollars beloven, maar net als bij de Gazanen hun buidels even gesloten als hun grenzen houden.

    Intussen roepen Nederlandse media op zoveel mogelijk vluchtelingen toe te laten omdat het sowieso allemaal de schuld is van ons beleid (Echt, Jan Eikelboom? Onze schuld, Jan Eikelboom? In Syrië, Jan Eikelboom?), terwijl de werkelijk verantwoordelijken voor de slachting, zij die de salafistisch-jihadistische geest uit de fles lieten, hun grenzen potdicht houden. En als straks de oorlogen in Syrië en Irak voorbij zijn, zullen de Golfarabieren wel weer met tranen in de ogen hun broeders en zusters miljarden oliedollars beloven, maar net als bij de Gazanen hun buidels even gesloten als hun grenzen houden. De solidariteit van de oumma wordt duur betaald. Helaas met Europees en Amerikaans belastinggeld.

    *

     

    UITLEIDING

    Waarom moeten we blijven bedelen en smeken om pietrol te mogen blieven kopen – en duur en op hun voorwaarden moeten betalen – bij onze toekomstige moordenaars? Omdat Amerika dat wil? Omdat er ‘Hogere Belangen’ op het spek staan?

    Welk spel?

    Is het Russisch ‘spel’ dan niet evenwaardig? Het Middden Oosten is, zo ondervinden we dagelijks, puur vergift, en in vroeger tijden waren de vredelieve Russen altijd onze Bondgenoten. Allez, ik wil zeggen zonder de Napoleontische en e Nazi-oorlogen die we tegen hen voerden. Het was de Rus die ons iedere keer had aangevallen, maar onze eigen Grote Verlichte Verstaden hèn.

    Alexander de Grote, de jonge Tsaar en later de Stichter van Sint Petersburg, een uitvergrote kopij van het Amsterdam dat hij grondig leerde kennen toch hij jarenlang bekwaamde in de nautische stiel bij ons in de Lage Landen?

    Soezdal, een stad van De Gouden Driehoek ten Noorden van Moskou, het vroegere handelscentrum dat nog altijd de nostalgie van weleer uitademt, is daarvan de unieke getuige.

    Wie ooit een criuse op de rivier de Neva afvaart, tot voorbij Sint Petersburg, ooit Petograd, dan Leningrad en dan weer Sint Petersburg, riskeert door pure schoonheid getekend te zijn voor de rest van zjn leven. Even doorsteken, en in de burcht van Soezdal kan U de luxueuze verblijfplaats bezoeken, waar Veldmaarschalk von Paulus jarenlang ‘gevangen’ werd gehouden. Dat was daar voor hem en zijn gevolg ‘Carpe Diem’, in plaats van de zelfmoordpil van de Führer omdat hij gefaald had.

    Gedurende de meer dan 20 jaar ‘gevangenschap’ op Robbeneiland, had Nelson Mandela geen grotere luxe.

    In Soezdal zijn ook nog de oude ‘bargen (schuren) terug te vinden (met voor de foto, en tegen betaling, oude vrouwtjes die daar in nationale klederdracht poseren) waar kooplui uit onze streken ooit hun lakenstoffen kwam omruilen voor warme pelsen. Maar dat was lang voor Christoffel Colombus Amerika had ontdekt….

    *

    Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     






    03-09-2015, 11:31 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    02-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2816

    *

    .

    *

    .

    *

    INLEIDING

    In Kaaskerke (Diksmuide), dààr is de plaats van de échte Fronter. Enfin diegenen (of hu nakomingen) toch die het executiepeloton zijn ontkomen. Met in plaats van ‘de transfers’, de toepassing van ‘Nikske voor ’t Belgziekske’.

    *

    Allez, ’t is goed. Zal er ook nog een woordje goeds over zeggen. Al is het maar om te stoefen met de titel van het artikel uit het VB Magazine hieronder, waar er sprake is van ‘Gebarsten Staat’. Dàt tenminste is al iets in de goede richting, want alles wat gebarsten is, valt vroeg of laat uiteen. Ware daar maar die Coburger traditie niet, om na 65 jaar het land ‘enerzijds’ en ‘anderzijds’ in eeuwigdurende palavers te betrekken. Net als op de TV over het weerbericht. ’t Kan vriezen, ’t kan dooien: zo zitten we altijd juist.

    Hoe lang moet dat nog duren, voor er zekerheid komt? Hoe lang moet dat nog duren, dat de twee ‘soorten’ Vlamingen de handen in elkaar durven slaan, niet om op z’n Zuiders ‘samen rond de tafel te gaan zitten’, maar om, op z’n Vikings, recht te springen, en ‘de balk er in te gooien’? Deze zinswending van ‘de balk er in gooien’ om broedervolk van boven de Moerdijk te plezieren. En waar er met balken gegooid wordt, vallen er spaanders. Gewoon een dag of 14 kwaadwille werk, een paar Rijkswachters in ’t Gasthuis (zoals in Grâce Berleur bij de Koningskwestie) en alle boeien zijn los. Wat Marianne Thyssen, de Moeder Théresa van de CVP ook moge beweren.

    ‘Geen woorden, maar daden’: was dat niet de beloftevolle slogan van Slinkx en vooral van de CVP al die jaren? Het Licht aan het einde van de tunnel ligt zelf al bijna twee jaar onder de grond, maar zijn werkwijze houdt stand. Beloven, altijd maar beloven! Blijf beloven, er blijft altijd iets van hangen….

    *

    Ziezo. Nu bennen wij gewapend om verder te slapen, opgeschrikt door de niet meer voorhanden zijnde ‘dodendraad’ onder 10.000 Volt van ’14-’18 tussen Zuid en Noord Nederland. Die is er inderdaad nog altijd, maar tussen de zakkenvullende royalistische Vlamingen en de anti-royalistische Vlamingen. Al ls dat verre van politiek correct om dat te durven over schrijven.

    De vinger op de wonde is wel het daar op de IJzerwake aangebrachte discours over de ‘transfers van Vlaanderen naar Wallonië, jaarlijks om en bij de 16 à 18 MILJARD Euro. Bla-Bla meer dan genoeg, maar het is en blijft de bla-bla van de machtelozen.

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://www.vlaamsbelang.org/nieuws/11129

    *

    Jzerwake 2015: Dodendraad door een gebroken staat

    Gisteren tekenden weer zo’n 4000 Vlamingen present op de IJzerwake.

    *

     

    Dit jaar legde de IJzerwake onder de noemer “Dodendraad door een gebroken staat” de nadruk op de tweedeling van de Nederlanden die tijdens Wereldoorlog I nog eens extra in de verf werd gezet door een prikkeldraadversperring die tussen Vlaanderen en Nederland werd aangebracht. Voorzitter Wim De Wit: “De fysieke dodendraad, de onder stroom gezette prikkeldraad tussen het noorden en het zuiden van ons land, mag dan al lang geleden opgeruimd en verdwenen zijn, we moeten er ons voor behoeden dat we zelf geen nieuwe dodendraad gaan spannen. Een draad waarachter wij onze eigenheid zouden opgeven, onze identiteit verloochenen en als Vlamingen ons zelf langzaam maar zeker van de kaart zouden vegen.”

     

    Voorts benadrukte De Wit ook dat Vlaanderen geen eiland wenst te zijn in de wereld en dat Vlamingen geen volk zijn dat op zichzelf wil bestaan en dat anderen uitsluit. Dat wil echter niet zeggen dat we onze waarden, normen en identiteit zomaar mogen opgeven, integendeel. Wim De Wit: “Wij mogen hierover op geen enkel moment of op geen enkele manier twijfel laten bestaan: wie naar Vlaanderen komt wonen en werken, is welkom. Onder de uitsluitende voorwaarde dat zij akkoord gaan met onze democratische vorm van samenleving. Anders hoort hij of zij hier niet thuis!”

     

    De IJzerwakevoorzitter had ook harde woorden voor de N-VA die de Vlaamsgezinde kiezers met een kluitje het riet in stuurde. Niet alleen bleek de taxshift volgens hem een mager beestje, dat op geen enkele manier raakt aan de veel te hoge belastingdruk in dit land, bovendien wordt er door deze partij, ondanks loze beloftes, ook niet geraakt aan de transfers van Vlaanderen naar Wallonië. De IJzerwake nam wat dat betreft duidelijk stelling in: “Aangezien wij als IJzerwake niet gebonden zijn door de regeerakkoorden die de N-VA heeft ondertekend en dus niet verplicht zijn om ons op te sluiten in een soort van vrijwillig Belgisch communautair cordon sanitaire hoeven wij niet akkoord te gaan met de uitspraak van een Vlaams minister dat “de transfers ons niet interesseren en slechts een politiek marketinginstrument zijn.”

     

    Als gastspreker konden de talrijke aanwezigen Bart De Valck, voorzitter van de Vlaamse Volksbeweging verwelkomen. Bart De Valck staat al jaar en dag gekend als een communautaire hardliner, en ook zijn toespraak viel in goede aarde. Ook in zijn toespraak kregen de regeringspartijen een veeg uit de pan. Hij stelde duidelijk dat de zogenaamde “moeder aller verkiezingen” zijn verwachtingen niet heeft ingelost. Ook hij nam duidelijk afstand van de gemaakte beleidskeuzes: “Politici hebben keuzes moeten maken, maar dat betekent niet dat wij Vlamingen hen in die keuzes blind moeten volgen!”

     

    Hij riep de Vlamingen dan ook op om aan één zeel te trekken en onverwijld voor onafhankelijkheid te kiezen, samen met de VVB. Bart De Valck: “Als we met de Vlaamse Beweging het politiek communautaire status quo het hoofd willen bieden, dan zullen we met z’n allen uit onze luie zetel moeten komen. En we zullen met velen moeten zijn. We hebben met andere woorden, net zoals 100 jaar geleden, opnieuw fronters nodig. Bewuste Vlaamse fronters met ambitie, moed en durf, die bereid zijn om telkens wanneer nodig uit hun veilige loopgrachten te komen en samen met de VVB in de vuurlinie te gaan staan.”

     

    De talrijke aanwezigen gaven hem met een oorverdovend applaus gelijk. Samen met de Vlaamse Volksbeweging, de IJzerwake en de talrijke andere vertegenwoordigers van het Vlaams-Nationalisme zal ook het Vlaams Belang blijven strijden voor hetgeen waar Vlaanderen recht op heeft: onafhankelijkheid.

    *

    UITLEIDING

    Niefaniers die hier komen wonen en WERKEN… Is dat een gezegde om te lachen of om mee te ‘krieschen’? ? Die soort moet immers nog geboren worden! En dat kan nog vele honderden jaren duren.

    Toespraken die in goede aarde vallen, ja, dat wel. Het heeft dan ook genoeg geregend, de laatste dagen. Het slijk, ook in Steenstraete, net als in de gehele ondergelopen IJzervlakte, was in ’14-’18 ook zo drassig om er in goede aarde zelfs in dood te vallen.. De woorden sloegen, net als 100 jaar geleden de granaten deden, net zo goed in voor deze 4.000 lijfelijk aanwezigen. Als ’t maar gene zeer en doet. Trillle mijn harte vol geestdrift en vuur.

    Maar echo’s in de Media of op TV? Noppes. Niente. Nihil. Rien de knots. ‘Ze hebben het weer eens kunnen zegen, hé’

    En JU Blesse, zei de boer, en hij ploegde voort.

    **

    Ach, dat de ‘vuurlinie’ ter sprake kwam, waar èchte fronters bij noodzakelijk zijn, is immers in de mond van de Voorzitter van de Vlaamse Beweging maar een doekje voor het bloeden. Hij noch zijn romantosche VVB, bestaan immers niet meer. Net al de God der Vaad’ren, afgeschaft wegens niet langer nuttig, want het doel is bereikt…

    O Treurigheid op noten

    We staan op eigen poten….

    En hup Marianneke sausepanneke

    ’t Is morgen Vastenavond….

    *

    En zo lang als dat de lepel in de rijstpapt staat

    Dan treuren wij nog niet. Treuren wij nog niet

    *

    Een halve kleurloze leeuwenkop

    Officieel symbool van de Vlaamse ‘Deelregering’.

    *

    Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     






    02-09-2015, 15:54 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2815

    *

    .

     

    *

    Ter attentie van die plaatselijke macaroni-vreters, die erger dan 10 Vande La La Liere’s, deze morgen al 12 keer de stroom hebben onderbroken…

     

     

    Die muil, wel geen Vlaamse Leeuw,

    maar die doet me toch deken aan de chef van mijn roedel Duitse Herders….

    *

    INLEIDING

    Voorafgaande opmerking.

    Een Zwarte Kater in een kooi, opgesloten bij een getergde beer: ik geloof nooit dat zoiets goed afloopt voor die kleine opgejaagde kat, al is die nog zo zwart.

    *

    Niet dat ik zit te springen om Mohbama er met bruut geweld uit te krijgen (wat mij trouwens toch nooit zou lukken zonder frontervaring bij IS), maar het is lang geleden dat ik nog zoveel goed nieuws opgediend kreeg.

    Poetin, hier gemakshalve dikwijls aan geduid als ‘De Poet’, gaat de Muzelmannij met huid en haar nu echt eens aanpakken, sè. Het werd tijd. Want tussen dit en een paar jaar lopen de meesten van ons rond met een brandende collega op de rug. Om op een verlaten strand, beiden de kop te worden afgesneden….. En hij, de Poet, doet dat, wat goed is voor hem ‘not in hus ownbackyarden’, zoals de Zwarte Ongeluks Kater hem dat voordoet, maar op een ander. Ik geloof nooit, dat het lang zal duren. De ‘Lutte met den Beir’ is trouwens al lang afgevoerd als kermisattractie.

    En als onze Leiders Grote Verlichte Verstanden nu eens mee de bocht namen? Het is een unieke mogelijkheid. We vragen de vroegere Boottrekkers van de Wolga, om alle Islamistzakken ‘langs Maas- en Scheldeboorden’ terug naar huis te sleuren, het Zeegat in. Daar trekken ze wel hun pan, zoals ze dat deden om hier te geraken. Gewoon omdat hun land hen nodig heeft. En wij liever hun hielen dan hun tenen zien. Vooral de hielen van de Immams?

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://xandernieuws.punt.nl/

    *

    Het Westen heeft in Syrië opnieuw een forse tegenslag te verwerken gekregen nu Rusland daadwerkelijk is begonnen met militaire steun aan de regering van president Assad, die zowel tegen de islamistische rebellen, Al-Qaeda/Al-Nusra als ISIS vecht. Bij de hoofdstad Damascus hebben de Russen reeds een militaire basis opgezet vanwaar luchtaanvallen op ISIS zullen worden uitgevoerd. In de komende weken zullen duizenden Russische militairen en grote hoeveelheden wapens naar Syrië worden overgevlogen. Er tekent zich een beschamende nederlaag voor de Amerikaanse president Obama en zijn bondgenoten in de EU, Turkije en het Arabische blok af – tenzij het Witte Huis net zoals precies 2 jaar geleden een directe oorlog met Rusland wil riskeren.

    Diverse Israëlische media berichten dat Russische MiG-29 en MiG-31 gevechtsvliegtuigen en Yak-130 toestellen actief zijn boven Syrië. Volgens de krant i24News is de regering Obama volledig op de hoogte van de Russische interventie, maar weet men in Washington nog niet hoe te reageren.

    Het Kremlin is ook op het diplomatieke front actief. Minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov heeft in de afgelopen weken met een leider van de Syrische oppositie over een politieke oplossing van het conflict gepraat. Tegelijkertijd reisden diverse Arabische leiders naar Moskou om met president Putin het groeiende internationale terrorisme te bespreken.

    Russische militaire steun voor Egypte

    Putin beloofde onder andere grote hoeveelheden moderne wapens aan de Egyptische president Fattah el-Sissi te verkopen. Die is op zijn beurt reeds begonnen met het doorsturen van raketten en andere wapens naar het Syrische leger (5). Er is ook serieus sprake van dat Egypte twee gloednieuwe Franse ‘Mistral’ helikopterdekschepen, die eigenlijk voor Rusland waren bestemd, aanschaft. Die zouden vooral bedoeld zijn als militair tegenwicht voor Iran (4).

     

    Het Russische staatspersbureau TASS bericht dat Rusland niet zozeer vast zit aan president Assad, maar toch heeft ingegrepen omdat ze een herhaling van de door de VS en de NAVO veroorzaakte politieke en humanitaire drama’s in Libië en Irak willen voorkomen.

    Dilemma’s voor premier Netanyahu

    Het Russische militaire ingrijpen in Syrië stelt de Israëlische premier Netanyahu voor een dilemma. De Israëlische regering heeft recent onder grote politieke druk uit Washington zijn grote bezwaren tegen het kernakkoord dat Obama met Iran sloot moeten inslikken. In Jeruzalem staat men veel positiever tegenover Putin, mede omdat die er persoonlijk voor gezorgd heeft dat het omvangrijke Syrische chemische wapenarsenaal grotendeels werd ontmanteld, en omdat de Russen zich veel feller verzetten tegen de oprukkende islamitische terreurgroepen dan Obama, die een groot deel van de meest radicale moslimbewegingen juist steunt.

    Probleem voor Netanyahu is dat de Russen in Syrië tegelijkertijd samenwerken met Iran (3), dat zoals bekend een van Israëls grootste vijanden is. Israël is er echter niet bij gebaat dat president Assad het veld ruimt, omdat het eens stabiele Syrië dan net als Libië, Irak en de Gazastrook definitief in een gewelddadig en chaotisch broeinest vol islamitische terroristen zal veranderen. Dat is één van de redenen waarom Israël –zeer tegen de zin van Washington en Ankara- achter de schermen de Koerden van wapens en munitie voorziet.

     

    Riskeert Obama opnieuw WO-3?

    De ontwikkelingen in Syrië gaan dus totaal anders dan de Verenigde Staten hadden gepland. Mocht Obama, die op zijn zoveelste buitenlandse blamage afstevent, proberen met militaire middelen het tij te keren, dan riskeert hij daarmee een directe confrontatie met Rusland en mogelijk de Derde Wereldoorlog.

     

    In september 2013 scheelde het een haartje of die gevreesde oorlog was al uitgebroken. Een Russische vloot hield toen in de Middellandse Zee een Amerikaans-Britse aanvalsvloot tegen, en dreigde alles wat er richting Syrië zou worden gelanceerd uit de lucht te schieten. Dankzij briljant diplomatiek optreden van Putin kon Obama op het nippertje worden afgehouden van het veroorzaken van een nieuwe wereldbrand.

     

    Amerikaanse politici blijven feiten verdraaien

     

    Israëlische defensie specialisten bevestigen dat het beëindigen van de Syrische burgeroorlog ISIS niet zal kunnen stoppen (6). Amerikaanse politici draaien de feiten echter nog steeds om, en houden op bizarre wijze vol dat ISIS pas kan worden verslagen zodra president Assad is afgezet (2), en dat terwijl die van meet af aan nu juist een van de belangrijkste krachten tégen ISIS is geweest. Hetzelfde geldt voor de Koerden, die met Amerikaanse instemming door de Turken worden platgebombardeerd – waarbij en passant ook doelbewust dorpen met veel gevluchte christenen worden geraakt (7).

    Xander

    (1) Deutsche Wirtschafts Nachrichten
    (2) Infowars
    (3) KOPP
    (4) DEBKA
    (5) DEBKA
    (6) DEBKA
    (7) Aina.org (/ ARD)

    *

    UITLEIDING

    Ik zou zeggen, da    is nu ne keer klappen sè, en niet zeveren zoals we gewend zijn. Wat door mij roedel Duitse Herders, die anders voor iedereen de liefste teddyberen ter wereld zijn, meteen begrepen wordt als ‘Pak de beestjes’. Doen ze subiet, zoals gewoonlijk met alle vreemd gespuis dat ongevraagd of met verkeerde bedoelingen op ons erf komt, uitgenomen met giftige ratelslangen die al eens uit de naburige olijfgaarden afzakken, op weg naar vers stromend water aan de voet van de heuvels. Precies alsof ze de ogen en de gesleten tong van Het Beest instinctief herkennen.

    Doen ze trouwens ook, als ze op de TV in hun dutje gestoord worden door de stem van de Zwarte Ongelukskater uit Amerika. Mens, wat zouden ze die gaarne in triepkes trekken….

    Wat een heel verschil is, bij het zien op het scherm van het Clinton Wijf. Van zodra die haar vals gebit open trekt, vangt het huilen met de pet aan. Net Poolhonden in de verlaten toendra. Neen, op hun stemmen hoeft dat mens moet die niet rekenen. Terwijl ze kwiispelstaartend beginnen rond te springen, als de Republikeinse tegenkandidaat, Donald Trump, zelf nog maar aangekondigd wordt.

    Maar als de Poet in beeld komt, is hun enthousiasme met niets meer te temperen. Van direct begint het kwispelstaarten en het rondjes draaien. Als willen ze zegen: ‘Die moeten we hebben. Veel amusement en veel gôe beetjes en ‘Freies Manoeuvre’ op alle Zwarte Ongeluks Katers ter wereld.’. Brave Zwarte Pieten uitgzonderd.

    *

    Alle gekheid op een stokje. Dieren voelen instinctmatig het gevaar; zo niet alle veranderingen die in de lucht hangen. Voelde ons ‘Tjoetje’, ons verkske, waarvan ik gisteren vertelde, net voor hij uit zijn stal ter slachtbank werd gesleept. Ook hij deed zijn mond niet open. Net bijna zoals vriend Xander deed in bovenstaande bijdrage. Moeten we dus aannemen, dat het eindelijk in het Oosten bloost, zij het na veel bloedvergieten, ook ‘daagt’? Dat er een einde komt aan de decadentie?

    Russische militairen staan voor de poorten van Egypte. Wat De Woestijnvos Rommel niet lukte, zal de Poet nu overdoen. Toch raar hoe een dubbeltje rollen kan….

    *

    En daar staan nu met hun meulekens, de Verenigde Europese Nazies, dei een beetje voorbarig de pluim op hun eigen hoed wilden steken. Dat dank zij hen, er al zoveel jaren aan een stuk geen oorlog meer was voorgekomen. Hebben die dus mooi de verkeerde kant uit gekeken. Tenzij Jean Fraude Juncker nog bijtijds het tijj kan doen keren. Maar ja, wie weet, hoe het moet, tegen ebbe en vloed? *

     

    *

    Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     

     

     






    02-09-2015, 14:41 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2814

    *

    Woensdag 2 september

    Zon 6u57-20u26

    Z Margriet van Leuven

    *

    .

    *

    .

    Rädern sollen rollen fûr den Sieg

    *

    INLEIDING

    Die spreuk, die op de muren van het stervende Berlijn in de winter van 1944-1945 gekalkt stonden, waren bedoeld voor de bovengronds vechtende en stervende tanksoldaten. Ze kwamen uit de koker van Dr Joseph Goebbels, diep onder de grond van de Führerbunker in het Reichsministerium, waar de man, enkele uren na de zelfmoord van zijn geliefde Führer aller Germanen, met Magda, zijn vrouw en de 7 kinderen, de hand aan zichzelf zou slaan. Het was niet alleen de transit gloria mundi, maar evengoed de transit van de aardse schatten, ongeweten ergens te velde diep weggedoken in de ondergrondse gangen van het Poolse… zeer toepasselijke Uilengebergte.

    De Germaanse Goden in het kapotgeschoten Berlijn waren helemaal tot en met ‘Perte Totale’ gedämmerd, maar met achterlating van al hun bijeengestolen aardse goederen…. De Bolsjewieken zaten en bovenop, maar dass haben Sie nicht gewusst….Ja Ja, bij zo’n 6 miljoen dode Joden was er inderdaad heel wat weg te gappen. En dat is daar nu terug.

    Precies op de dag van de Grote Steeple Cheese (Waregem Koerse) die al heel wat tijd langer meegaat dan Hitler 3de Reich. Om precies e zijn 185 jaar.

    Vandaar de link in mijn titel, van paarden – paardenkracht – naar de Nazi-treinen. Al ben ik jaren weg van daar, de textelstad Waregem, aan die brede Gaverbeke is en blijft de stad waar ik het grootste deel van mijn werkend leven heb mogen doorbrengen.

    En ja, na de Nazies, moesten jaar na jaar de kalenders vernieuwd worden, en het zaakje raakte in de vergetelheid….

    *

    Om op het verhaal van die Nazi-treinen terug te komen: buiten de paardensport en de autosport is de uitdrukking PK zowat het enige dat ons nog doet terugdenken aan de boer met de ploeg, en dat koppel boerenaarden er voor. Zwetend en zwoegend, kopschuddend zowel mens als dier…

    De paardenkracht zit hem nu in de billen en de buiken van de gek geworden zombies op de festivalweiden…. Volksvermaak heet dat dan. Helemaal in de lijn van het komende Armageddon.

    *

    Het zijn, met al dat oud verborgen goud, gouden tijden voor de oplagecijfers van HLN, dat hiermee zelfs aan een nieuwe titel kan gedacht worden. In plaats van Het LAATSTE, het   EERSTE Nieuws.

    Hierna volgt dus (eindelijk) een EERSTE vervolg op het LAATSTE nieuws uit Polen. Uit Waldenberg, en niet langer uit Waltbrzych, wat trouwens, net zoals de naam van ons (gewezen) Pools keukenhulpje, voor ons totaal onuitspreekbaar was/is. Bij haar zou dat ongeveer geklonken hebben als ‘Waltbschich, accent op de laatste lettergreep. Pas nu besef ik dat ‘bschich’ etymologisch verband kan houden met ‘Berg’. Waardoor bewezen wordt dat Hitler eens te meer gelijk heeft gehad dn om Polen als annexatiegebied te beschouwen, een provincie die trouwens vol liep met ‘Untermenschen’ die voor de Duitse Nazies als werkkrachten uiterst welkom waren. Gef toe, Nonkel Dolf was inderdaad een daadkrachtige (Nationaal) Socialist die het beter deed dan de Oostendse Baardman Van de La Liere, die alleen als ‘zuller’ en niet als doender de Geschiedenis zal halen.. In hedendaagse termen vertaal zou dat bij Hitler luiden: “Eigen Volk Eerst”… Alles voor Alexander en niets voor een Ander. Wat heel wat anders is dan dezelfde leuze bij de Vlaamse Flaminganten.

    Zeg me nu niet, dat zijn inspiratie ten opzichte van Polen, afgekeken was van de Parijse buitenlandpolitiek ten opzichte van de Vlaanderen…. Frans sprekende Übermenschen tegenover half-Germaanse Untermenschen, waar de hefbomen van de welvaart (financiën en energie), onlangs harder en beter door de Rode Manitou’s in handen van Parijs zijn gespeeld.

    *

    Even buiten Sint Petersburg, toen nog meestal in onze gazetten als ‘Leningrad’ aangeduid, stonden wij eens aan de over van HET LADOGAMEER waar ooit de lijdensweg begon van het 800.000 man sterke verslagen Duitse leger van Veldmaarschalk von Paulus. Geen 10.000 van hen haalde in de winterse kou, de gedwongen voetreis naar Siberië. Maar von Paulus was niet het doel van de reis. . Wij konden vrij de Hermitage bezoeken en we konden uitgebreid het onmetelijk grote paleis van Catharina de Grote bezoeken. Al waren de gouden afsluitingen om de toegang voor het plebs tegen te houden, toen al vervangen door gewone ijzeren hekken… Er moesten alleen vilten pantoffels over de schoenen, getrokken worden. In de groep had men wel gehoord van een ‘Barnstenen Kamer’ (het stond wel degelijk op de folders!) , maar sprookjes, die waren toch voor klein kinderen? En mijn krampachtige poging om ‘barnsteen’ te vertalen in ’t Fransoos, de taal van Natasja, de gids, bleken vruchteloos te blijven. Une chambre en pierre, comme Monseur le veut dire…. wipneusde ze: maar die zijn hier toch overal in overvloed!

    *

    Dat Uilengebergte intrigeert mij, omdat onze verdwenen Poolse voor de bergen waar haar familie leefde, altijd een on-navolgbare naam uitsprak die wij toen totaal onbelangrijk vonden. Van Rome naar Warchau vliegen met Ryanair was in haar ogen een fluitje van een paar Eurocent, maar wat konden wij gaan doen in dat vreemd land, bij familie die we niet kenden en die geen gebenedijd woord Inglese of Fiamingho spraken….

    We zullen dat kind-met-kinderen wel nooit meer terugzien. Want zei ze eens: sedert Polen in de Eurozone ligt, is het daar veel beter geworden dan in dit kl-land. Waarbij ze wel het Land van Mussolini bedoelde.

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    *

    Goudkoorts rond verstopte nazitrein barst helemaal los

    Goudzoekers en advocaten lopen zich warm voor de nazitrein die in een Poolse berg verstopt zou staan. Is de Russische Barnsteen Kamer aan boord? En goud van vermoorde joden?

    Na de sensationele bevestiging van de Poolse staatssecretaris voor Cultuur dat ergens in het Uilengebergte bij Waltbrzych een gepantserde nazitrein is verstopt - met aan boord mogelijk geroofde kunst en goud - zijn de advocaten alert. "Elke maatregel moet worden genomen om geroofde eigendommen terug te geven aan de rechtmatige eigenaars of aan hun erfgenamen", aldus Robert Singer, voorzitter van het Joodse Wereldcongres (WJC).

     

    Hij vroeg de Poolse autoriteiten niet te dralen als de goudvondst bij Walbrzych (het voormalige Waldenburg) eenmaal een feit was. De Russische advocaat Mikhail Joffe heeft al op hoge poten namens de Russische staat geclaimd dat Russische experts straks betrokken dienen te worden bij de waardebepaling van wat wordt gevonden.

    Verbergen

    Volgens Holocaustspecialist Gideon Greif is door de nazi's tot de laatste dag van de oorlog wanhopig geprobeerd buitgemaakt goud te verbergen. Rond Waldenburg hadden de Duitsers een wijdvertakt tunnelsysteem, waarin tijdens de oorlog niet alleen militairen en geschut werd verstopt voor het oprukkende Sovjetleger. Ook gestolen kunstwerken en gestolen privé-eigendommen van topnazi's zouden in speciale treinen op afgelegen zijsporen zijn gerangeerd, vermoedt Greif. "Het gaat om miljarden en miljarden. Het gaat elk voorstellingsvermogen te boven", aldus Greif in de krant The Jerusalem Post.

     

    Toen Hitlers oorlog verloren was, werden tunnelingangen opgeblazen en in de loop der jaren kenden steeds minder mensen de locaties van de buit. Een van hen zou op zijn sterfbed het geheim hebben geopenbaard wat nu leidt tot goudkoorts in Zuid-Polen. Schatzoekers hopen op 10 procent van de waarde aan vindersloon.

    Kunstspeurder

    De Nederlandse kunstspeurder Arthur Brand zegt te zijn benaderd door een Amerikaans televisiestation om snel naar Polen af te reizen. Hij heeft er geen tijd voor omdat hij binnenkort zelf weer met een spraakmakende vondst hoopt te komen. Brand zorgde 3 maanden geleden voor wereldnieuws, toen hij samen met anderen twee zogeheten 'nazipaarden' van de kunstenaar Jozef Thorak terugvond. Deze favoriete beelden van Hitler belichaamden het Duitse superioriteitsgevoel. Lang werd aangenomen dat ze waren vernietigd bij de helse, Russische, inname van Berlijn. Brand traceerde de kunststukken echter bij een frauduleuze handelaar die ze voor 8 miljoen euro te koop aanbood.

    "Die paarden van ons werden uitgeroepen tot de megavondst van de afgelopen decennia. Nou, we hebben 3 maanden van die status mogen genieten, want daar is nu de trein", zegt Brand met een sportieve lach. Het verhaal van de nazitrein had hij al eens gehoord. "Maar je kunt moeilijk een berg in Polen gaan opblazen."

    Bijzondere vondst

    De Nederlandse kunstspeurder verwacht dat er wel iets bijzonders wordt gevonden in de bergen. Er gaan geruchten over kisten met daarin de fameuze Barnsteen Kamer die de nazi's integraal uit het Catharinapaleis in het Tsarskoje Selo (nabij Sint-Petersburg) zouden hebben gesloopt.

     

    "Maar laten we ook niet vergeten dat er zeer waarschijnlijk ook kunstschatten van vermoorde joden worden gevonden. Nabestaanden volgen dit nieuws met een brok in hun keel. Veel van deze treinen vervoerden ook goud van de joden die in Auschwitz en Birkenau zijn vergast, vaak ook omgesmolten goud van gouden tanden. Dat de joodse staat er nu snel bij is, begrijp ik wel. In het verleden is het vaker voorgekomen en dan vooral in Oost-Europese landen dat ze achter het net visten. In de jaren '90 bleken er joodse miljarden in Zwitserland te liggen waar iedereen zijn mond over had gehouden."

    *

    UITLEIDING

    Om af te sluiten, het licht op Piets Sanders. Hi Hi Ha Ha..

    Gelijktijdig met het heropenen van de klassen (pompeus herdacht op de TV met ‘t Crevitske en de dubbele Juffen vooraan in de klas, zodat de arme kansloze vluchtelingenkiendjes nu wat rapper onze taal zouden kunnen – en willen - leren), zijn allen ‘die willen te kaap’ren varen, moeten mannen met baarden moet zijn….. Zoals de Jos en de Guido, die alle twee blijkbaar stilaan met hun verlagen aan het terugkomen zijn. Alla, als de koorts uit hun hoofden is verdwenen, en als de laptop goed genoeg lappen wil geven. Iets wat meebrengt, dat voor mij de morgenden weer heel wat bekender voorkomen. Dat klinkt bijna zoals bij Guido Gezelle’s

    ‘en ‘k wier geslegen op mijn kake, zacht en zoet’

    als de kleine ’s morgens op zijn voorhoofd een kruiske had gekregen van Vader of Moeder. Danig voelt het huiselijk gezellig aan.

    Egidus is dus ‘back in town’ en ik zie er al naar uit, naar hun commentaar pur sag op titels in de gazetten als ‘Amerikanen trekken zich terug in Limburg’. En dat met toelating van de gehele PELGISCHE Regering..

    Ineens weet ik het antwoord weer op ‘Moeder waarom leven we’ van Lode Zielens.

    *

    Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     








    02-09-2015, 12:44 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    01-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2813

     

    *

    .

    *

    Die blik alleen al…

    .

    En dat is dan nog maar de Ondervoorzitter….

    *

    INLEIDING

    Als er niet cultureel-ritueel onverdoofd en op-het-lam af mag geslacht worden, man tegen man, met het blote mes, kan er dan misschien afgesproken worden om menselijke speenvarkens levend te mogen roosteren?

    Tis ikke verstoan, dat met wol en al, schapen roosteren geen aangename bezigheid moet zijn, maar in afwachting moeten wij toch iets vinden om te offeren. Dat is gewoon een dwingend cultureel erfgoed dat de Vlamingen maar liefst ook bij voorrang als het hunne zouden erkennen. Want tegen culturele erfgoederen kunnen de Euro Commissarissen niet op. Kan de EU misschien tijdelijk toelating verlenen om afgodendienaars in de vele zo goed als verlaten kerken der Ongelovigen op te pakken? Is veel gemakkelijker om die dingen nadien in een ‘multifunctioneel volkshuis’ om te bouwen. Met gebedsruimte voor de mannen, slachtvloer en lekkere gescheiden badplaatsen waar vrouwen (streng gescheiden, dat spreekt vanzelf) een aparte toegang voor hebben? Met ‘peeskamertjes’ voor gebruik achteraf? Minaretten met de functie van vuurtorenlicht kunnen later altijd nog voorzien worde, eenmaal de Flaminganten overal met harde hand uit de bestuursfuncties zullen verwijderd zijn.

    *

    In ieder geval is men verzekerd van de steun van Groen, Rood in alle kleuren van de regenboog (als ’t maar opbrengt!), en van de tussensoorten, zodat er met de Tsjeve misschien kan onderhandeld worden om bij lottrekking enerzijds en anderzijds, de vele broedertwisten bij hen te beslechten? Van de andere twee federale regeringfracties moeten we gene bang hebben, de Riberalen zij bijgedraaid, en in Maarkedal (O-Vlaanderen) is de Gemeentelijke klusjesdienst voor toekomstige IS kandidaat moordenaars al ingevoerd.

    Avanti Popolo, Avanti Popolo, la Republica a trimfera, a triomfera. Dat is wel het liedjee van de Fascisten, maar alla, het klinkt goed en mariaal genoeg om de wereld opnieuw te veroveren.

    De Muzelman Executie Raad is dus in volle beweging. Om vrijwillig aan te sluiten is er niet veel tijd meer, want de vertoning immers gaat gaan beginnen….

    PS

    Om in de juiste goudzoekersstemming te geraken, daarjuist nog het genot gesmaakt van een tweede Orval. ’t Is wel Patersbier en Waals, maar ze kennen er iets van.

    Een doordenkertje waarop verder dringend zou moeten kunnen geoefend worden… Maar dat is voor straks, en deze keer heel wat betere dan in de Ardeneese ‘Woudbergen’ met gouden valleien.

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    *

    Dit jaar mogelijk geen enkel schaap geslacht

    *  

    De Raad van Theologen oordeelt dinsdagavond of de moslims mogen verzaken aan het ritueel slachten van een dier tijdens het Offerfeest. Het is een gevolg van het verbod op onverdoofd slachten op tijdelijke slachtvloeren.

     

    De moslimexecutieve buigt zich vanavond over de organisatie van het Offerfeest op 25 september. Belangrijk daarin is het oordeel van de Raad van Theologen.

     

    “Omdat het onverdoofd slachten van dieren niet meer is toegelaten op een tijdelijke slachtvloer, vrezen we complete chaos aan de erkende slachthuizen, waar het nog wel mag”, zegt Mohamed Achaibi, ondervoorzitter van de moslimexecutieve. “Er is gewoon onvoldoende capaciteit om de piek tijdens het Offerfeest op te vangen. Dit is niet ideaal. De imams bekijken of de moslims het Offerfeest mogen vieren zonder de rituele verplichting van het slachten van een dier. In moslimlanden gebeurt dit wel eens bij schaarste aan schapen of als er een ziekte is onder deze dieren.”

     

    Als de Raad van Theologen zegt dat het dit jaar niet moet, zal de moslimexecutieve een standpunt innemen. Achaibi wil niet vooruitlopen op die beslissing. “Als de moslims niet moeten slachten, dan slaan we een jaartje over en bereiden we ons voor op het Offerfeest in 2016”, zegt hij. “Het geeft ons de tijd om bij Europa te horen wat wel nog mag en wat niet. We willen pleiten om één dag in het jaar het onverdoofd slachten op een tijdelijke slachtvloer toe te laten. Iedereen wijst steeds naar Europa. Wij gaan dus daar om duidelijkheid vragen. Ik bezocht de afgelopen jaren heel wat rituele slachtingen van schapen. Ik zie echt geen verschil tussen een tijdelijke slachtvloer en wat er in een erkend slachthuis gebeurt.”

    *

    UITLEIDING

    Het Zoveelste Goddelijk Gebod schrift voor, dat we niet mogen zweren, vloeken noch spotten. Dat doen we dus ook niet. Tenzij binnensmonds, luid en veel. De GEDAPO leest mee, dus kennen ze onze diepste gedachten. Kan zelfs liplezen, naar ’t schijnt.

    Over het ‘Vier-op-een-Rij’ roosteren door IS-boys heeft de Verkochte Pers uiteindelijk niet met één woord gerept. Er zijn op die hoofdredacties geen woorden beschikbaar om daarover te reppen. Wel over wanhopige meisjes die hun ongewenste vrucht dumpen aan de rand van een fruitboerderij. Schrijnender beeld van een verlopen samenleving bestaat er niet. Vooral niet voor arme kansloze festivalgansters…. Als roosteren van mensen kan verzwegen worden,, is het vast en zeker ook niet geBE.urd, hé. Er kan niet eens mededaderschap worden aangewreven, want de stelling is dat dit geen werken zijn van de Islam, maar van fanatieke geobsedeerde eenzaten, gewoon omdat de Islam, ach, U kent toch ook dat liedje?

    Cherchez la femme’ is het ook niet, want daar zong de Bruggeling Willy Lustenhouwer al jaren gelden over van ‘Droait de ploate, z’hangt aan den anderen kant’. Zie gerust https://youtu.be/rm_wLl27Dos Het maakt Uw dag goed!

    *

    Bij ons in ‘De Lage Landen byder Zee’ was vroeger van ouds oktober de slachtmaand. Maar bij ‘Dierenwelzijn’ werden dan een paar honderd vetbetaalde postjes bij gecreëerd bovenop een uitgebreid repressie-apparaat, met huis-aan-huis patrouilles, die elke particuliere slacht verbieden. Plattelandslui mogen zelfs op hun eigen koertje geen ‘afgelegde’ soepkip, vetkieken of konijn meer op tafel brengen, die ze zelf (met kennis van zaken) hebben geslacht. Zelfs niet verdoofd, toen die dingen later in de dierenwelzijnszaken werden verkocht. Is echt onhygiënisch, zit vol microben, bacteriën en ander ongedierte. Het is zeer schadelijk voor het milieu, en vooral veel te primitief voor Mei ’68-ërs. Door deze beperking, zo werd gepleit, werd ook stilletjes gehopt ook de criminaliteitscijfers te kunnen terugdringen, omdat zien eten nu eenmaal de eetlust aanmoedigt. Wie weet hoeveel onschuldige vrouwen er reeds werden vermoord, f verdwenen in de bosjes, omdat de dader dor al dat slachten aan huis, afgestopt was geraakt.

    *

    Och, dan komt mij een ander verhaal uit mijn kinderjaren voor de geest. ‘Ganze’ (dat was de lapnaam voor de zoon van de plaatselijke fietsenmaker van ‘de platse’), de varkensslachter aan huis op vraag, was gepland voor de late namiddag. Er lag wat stro uitgestrooid op de binnenkoer, en dat was voldoende om ons, kinderzieltjes, naar boven te doen vluchten om het vervolg niet te moeten meemaken. We wisten namelijk, dat na ‘het steken’, dat stro in de vlam zou gezet worden, om de varkensharen te ‘schoeperen’…Was beter dan een pijnlijke scheerbeurt, werd gelachen. Ons speelkameraadje, dat we de hele lange hete zomer hadden gewassen, ontluisd en gestreeld om mee te spelen, moest geslacht. Geen kusjes meer op dat ronde snuffelende neusje van hem…. Met man en macht uit zijn stal gesleurd, werd het arme beestje met koorden aan de poten, omver getrokken en gekeeld.

    Niet om aan te zien, maar kleine zus moest van ons Ma eenmaal de stuiptrekkingen waren opgehouden, met de wit verlakte teil, het warme bloed opvangen. En onderwijl de teil met blote handjes voortdurend goed geroerd worden, om het klonteren te voorkomen. Ik kan me nog levendig herinneren dat we allemaal weenden. Tot Ma ons elk een klinkende oorveeg verkocht.

    Terwijl het beest dan op de ladder werd gebonden om tegen de muur te worden recht gezet om open te kappen, moest Moeder water putten uit de naaste regenput, om de ingewanden te spoelen. Want, zo werd gezegd, er mocht niets verloren gaan. Buiten de ‘valse maag’ (de longen) die Grote Broer van subiet moest gaan indelven, nadat hij de koer had proper gespoeld. Moeder, die de gereed gemaakte gestoofde ajuin, het zou en de peper had klaar staan, was toen al druk bezig om in huis, met de teil gestremd bloed, om er ‘bloelingen (pensen, bloedwort) van te koken. Zodat weldra heel het huis heerlijk begon te rieken, als ‘Ganze’ binnen kwam om zijn materiaal aan de pompsteen te reinigen en zijn handen te wassen, voor hij mocht aanschuiven.

    Ondertussen was het donker geworden, en zat mijn taak, om voortdurend de lastige vliegen weg te jagen van het in twee helften gekapte varken, er op. De last werd dan naar binnen gesleept, om teen de muur van de veranda te stijven en te ‘overnachten’. Want morgen, in alle vroegte, was er dan de finale voorzien. Hoofvlakke maken, poten en oren kuisen, saucissen door de vleesmolen draaien, de grootvaderlijke ‘vlees-standen’ vullen met pekel, om er ‘de schotels’ (stukken spek) in op e slaan en de ingezouten hespen te laten overwinteren.

    *

    In de tijd van onze Pa, kende die de truc om hespen ‘te drogen’, die dan veel beter van smaak werden. Het procedé had hij van zijnen thuis, die vroeger vlot in het seizoen verse ‘Levaert’ met kilo’s kochten, om die dan in open lucht, droog en in de wind, om te zetten in ‘Droge Haring. In de oorlogsjaren een half beest per twee kinderen, zodat we konden ruzie maken wie ‘de kop’ en wie ‘de staart’ kreeg. Jammer genoeg was onze Pa er toen al niet meer.

    Maar dat is een verhaal voor de volgende keer, dat nu al op mijn maag drukt als de twee geschuurde kasseistenen boven de gabakken en verglaasde vleespotten, om de inhoud ondergedompeld te houden.

    *

    Vlaams Cultureel erfgoed? M’n voeten, Gerard. Schapen kon ons Ma zich niet permitteren, en de geiten, of de lammetjes, die gingen naar de ‘platse’ om hun vlees te zien verkopen aan de ‘platsenaren’. Wij konden het niet over ons hart krijgen, om onze mekkerende vriendjes op te eten. En wat meer was, iedere keer dat ons Ma dan trpuwens den boer op, naar die stinkende geiten bok. Waarvoor, daar hadden wij het raden naar. Want dan moesten we buitenspelen, in het wagenkot op het erf. Waar de boerenmeisjes met linten in het haar dan giechelden onder elkaar, omdat wij ‘het’ nog niet wisten, en zij blijkbaar wel.

    De neten!

    *

    Dieren doden om zelf te leven is gewoon teken van leven. Maar doden uit zogezegd ‘religieuze motieven’, is iets helemaal anders. Daar helpt geen bedilzucht tegen. Integendeel. Het beroert immers alle woestijnvolkenen ter wereld, surtout bij de asielvindende pietrolppompers. Zij zien daarin de Hogere Machten die hen de heerschappij over de gehele wereld moeten brengen. Oefening baart kunst, is een gezegde dat vooral in deze materiele zekerheid biedt. Vooral als het eigenhandig geschiedt, en met kennis van zaken wordt overgeleverd aan de mannelijk klaarkomende nieuwe generaties.

    *

    ‘Gott mit Uns: nog zo lang niet geleden de leuze op de koppelriemen der (mislukte) Duitse wereldverbeteraars: Overal waar geweld heerst, schijnt dat dus te moeten, in naam van een Goed, die volgens de Slimme agnosten, niet eens bestaat. Hoe kan die dan zo wreed zijn?

    PS

    U bent er toch ook al van op de hoogte, dat Bart Tom Tom Tommelein, via het Flamingantisme opgeklommen in de rangen der Loge-Riberalen, met de ene helft van zijn gezicht geen smoelen meer zal kunnen trekken? Volgens zijnen personlijken Meneer Doktoor was het een beet van een teek. De Lijm-ziekte of zo. Is uiterst zeldzaam, deze ziekte, en daarom juist wordt er zoveel ruchtbaarheid aan gegeven. Het hoeft immers niet altijd borst- of darmkanker te wezen, om de Pers te hamen.

    *

    Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     

     








    01-09-2015, 16:48 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2812

    *

    .

    *

    .

    *

    INLEIDING

    Er zijn in dit leven geen zekerheden meer. Voilà, dat is de vaststelling van de dag. De komkommertijd is op 1 september grosso modo weggedraaid uit de tegenwoordige tijd naar de voltooid verleden tijd van 2015, om zodoende de kwamkwammertijd te worden, en zie: de sensaties volgen elkaar op in aldoor sneller tempo. Noch vriend Guido noch Jos zijn terug van even weg geweest, en dus is iedere blik op hun lege blogs vroeg in de morgen, een stap meer naar de … verleden tijd.

    Tsjeef Beka loopt luid en babbelziek de feiten van de ‘taxshift’ achterna en dan is iedereen daar uitgepraat. Mandoline Rutten is eindelijk tot inkeer gekomen dat de bootvluchtelingen’, ook aal zijn die met de trein of als verstekeling in vrachtwagens aangevoerd, in de eerste plaats plichten hebben en pas dan rechten, of daar komt van de kant van Francken Theo de melding binnen dat hij werkt aan een ‘fingerprint controle’ van iedere reiziger op internationale verbindingen. Iets wat onderduims ‘Schengen’ toch halvelings een poot uitdraaien is? Amaai, en dan moeten de Pakbonden nog beginnen met hun ‘Hete Herfst’. Om nog maar te zwijgen van de esbattementen van Liz-a-Bed Homans.

    Het ziet er dus naar uit, dat het rap Kerstmis en Nieuwjaar zal zijn.

    *

    Tja, en dan is er het verhaal van die Nazitreinen vol Nazigoud die ineens uit het verleden opduiken.. Het stond verleden week al in de Italiaanse kranten, maar ja, Italiaanse kranten en Nai-tijden: dat is een verhaal van aanpappen en afstoten. Zo klinkt het onwaarschijnlijk, dat hier een Gemeentje bestaat, die nog altijd in proces is voor schadevergoeding tegen de Duitse Staat, omdat de SS Leibstandarte hier in 1943 op hun terugtocht helemaal uit de Karpaten aan de overkant van de Thyreense Zee, op de vlucht voor Tito, in een grot ergens in de bergen, 250 Italiaanse burgers uit pure bokkigheid zou hebben omgebracht. Over de grond van de zaak is er al lang geen discussie meer, alleen de hoogte van al die verschillende individuele vergoedingen zou nog een probleem zijn. De intrigerende foto’s van die helverlichte ondergrondse gewelven vol pantsertreinen vol schatten: mooie verhaaltjes voor het slapen gaan….

    En zie: vandaag staat datzelfde verhaal breed-uit in de Coburger gazetten. Dedju!! dacht ik. En lap!, dacht ik ook, want daar is ons Pools keukenhulpje juist samen met haar twee kinderen onverwacht weer naartoe. Ruzie in het straatje met hare cherie, een Napolitaanse flierefluitr. Als 18-jarige rap-rap verliefd en nog rapper in verwachting. Tot na ’t verlof, zei ze, toen ze, samen met haar gerimpeld oude Mamaatje, voor de laatste keer uitgebreid afscheid nam van onze herdershonden. Pas toen later de telefoon niet meer werd opgenomen, verstonden wij waarom de honden toen zo triestig keken, en het kind zelf tranen in de ogen had. Neen, koken kon ze niet, maar ze was jarenlang het zonnetje in huis.

    Allez, denk ik zo. Soort zoekt soort. Goud zoekt goud.

    Dat van die grotten, daar moet ze nu al een beetje het fijne van weten. Want haar familie in Polen, met wie ze zo vaak lang en uitgebreid in een soort Russisch dialect telefoneerde. Samen begrepen we ons in gebrekkig Italiaans, al stond ze er op van ons veel Inglese (Englis) te leren. Tedesco (Duits) verafschuwde ze, en van Franchese kon ze niet veel verwachten, daar in dat mistige landje van haar. En neen, Plocke noch Dinska Bronska zei haar iets. Warschau wel, want daar had ze school gelopen… Hebben we nog samen zitten Mappen op Google. Ook naar ‘Fiandra’ hadden we gekeken en ze vroeg zich af, wat wij toch in dit kl-land waren komen zoeken…

    Ja werkelijk ik had haar graag. Al had ze mijn kleindochter kunnen zijn…

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/2440350/2015/08/31/Experts-Er-zitten-nog-meer-Nazi-treinen-vol-schatten-in-geheim-tunnelcomplex.dhtml

    *

    Experts: "Er zitten nog meer Nazi-treinen vol schatten in geheim tunnelcomplex"

    *

     

    Bewerkt door: Luc Beernaert

    *

    31/08/15 - 12u11 Bron: Bild, Telegraph Dergelijke gepantserde trein met afweergeschut werd vorige week ontdekt door een Pool en een Duitser die informatie ingefluisterd kregen van een man op zijn sterfbed. In de buurt van de vindplaats bouwden de nazi's een basis voor Hitler annex tunnelcomplex. © kos.

    De 'goudtrein van de nazi's' die vorige week werd ontdekt zou wel eens de eerste in een reeks verborgen schatten kunnen zijn. Poolse experts menen dat het tunnelcomplex in de bergen van het Poolse Walbrzych nog veel meer geplunderde schatten herbergt. Vermoed wordt dat delen van de wereldberoemde Russische barnsteenkamer uit 1701 in de recent ontdekte trein zitten. Die zouden een waarde van 28 miljoen euro hebben. Maar goudzoekers wezen gewaarschuwd: de trein is beveiligd met springladingen.

     

    De overlevering wil dat er in januari 1945 drie treinen de stad zijn binnengereden die nooit meer teruggevonden zijn. Het goud zit misschien niet in de trein die onlangs werd ontdekt maar in één van de nog beter beveiligde militaire treinen. Het is mogelijk dat er daarnaast nog meer dergelijke treinen verborgen zitten in het tunnelcomplex van Walbrzych

     

    Magdalena Woch, cultuurdirecteur van het Ksiaz kasteel

    Deze tunnel is onderdeel van het zogenaamde 'Riese complex', een tunnelsysteem dat de Nazi's in de buurt van Waldenburg lieten graven. © AFP.

     

    Vorige week vrijdag verklaarden de Poolse autoriteiten dat het mysterie van de verdwenen goudtreinen van de Nazi's op het punt staat ontrafeld te worden nu twee schattenjagers "met 99 procent zekerheid" een verborgen trein hebben ontdekt.

     

    Bijzondere lading

    "De trein is 100 meter lang en zwaar beveiligd. Dat hij gepantserd is, wijst op een bijzondere lading. We weten nog niet wat er precies in zit. Wellicht militair materiaal maar het kan ook om juwelen, kunstwerken en archieven gaan", zei de Poolse vice-minister van Cultuur Piotr Zuchowski.

     

    Wehrmacht-soldaat op sterfbed

    Aangenomen wordt dat één van de mannen die destijds meehielp om de trein te verbergen de vindplaats heeft prijsgegeven op zijn sterfbed. Een Duitser en een Pool, die anoniem willen blijven, meldden vorige week aan de Poolse autoriteiten dat ze de geheime plek hadden ontdekt. Volgens de Poolse krant Fakt kregen ze de gouden tip van een voormalige Duitse soldaat van de Wehrmacht die destijds hielp de trein te verbergen.

     

    Twee andere treinen

    Specialisten van het Ksiaz-kasteel, het fort in de buurt van Walbrzych waar Hitler een basis wilde uitbouwen voor zijn operaties in het oosten van Europa, menen dat er minstens nog twee andere Nazi-treinen in het gebied ondergronds verborgen zitten. Allebei geladen met onbekende schatten.

     

    "Het verhaal wil dat er in januari 1945 (toen het Rode Leger steeds verder westwaarts aan het oprukken was, nvdr) drie treinen de stad zijn binnengereden die nooit meer teruggevonden zijn", verklaart Magdalena Woch, cultuurdirecteur van het Ksiaz kasteel. "Het goud zit misschien niet in de trein die onlangs werd ontdekt maar in één van de nog beter beveiligde militaire treinen. Het is mogelijk dat er daarnaast nog meer dergelijke treinen verborgen zitten in het tunnelcomplex van Walbrzych".

     

    "Er zijn verschillen tussen kaarten van het gebied uit de jaren 20 en die uit de jaren 40. Dat doet ons vermoeden dat er ook tunnels onder de stad lopen die nog niet zijn ontdekt. Tot 1947 waren de Sovjets hier en we weten niet wat zij hebben gevonden".

    Locatie van nazitrein in Polen onthuld op doodsbed

       Experts waarschuwen schattenzoekers: "Mogelijk mijnen in nazitrein"

    Polen bevestigt vondst van mogelijke 'nazitrein vol goud'

       Trein met nazigoud ontdekt in Polen?

    In deze regio zitten nog heel wat schatten verborgen. Toen het sovjetleger de zaak overrompelde, zijn de Duitsers gevlucht. Maar wel met de idee om later terug te keren en de geplunderde kostbaarheden op te halen

    Lukasz Kazek, lokaal politicus en gids in een deel van het tunnelcomplex

     

    Tot het einde van de Tweede Wereldoorlog werd het Ksiaz kasteel klaargemaakt om Hitler te ontvangen. Er werden een studeerkamer en aanpalende badkamer geïnstalleerd. Maar de grootste bedrijvigheid vond ondergronds plaats. Een uitgebreid tunnelcomplex was nog in aanbouw toen het fort in 1945 door Sovjettroepen werd ingenomen.

    Riese-project

    Volgens de lokale politicus Lukasz Kazek werd tot nog toe slechts een derde van het netwerk aan tunnels, het zogenaamde 'Riese'-project ('reus' in het Duits, nvdr), ontdekt. Kazek (37), die ook als gids werkt in de Wlodarz tunnels die deel uitmaken van het Riese netwerk: "In deze regio zitten nog heel wat schatten verborgen. Toen het sovjetleger de zaak overrompelde, zijn de Duitsers gevlucht. Maar wel met de idee om later terug te keren en de geplunderde kostbaarheden op te halen".

     

    "Ze verborgen hun schatten met de bedoeling ze later te komen ophalen. Alles van geld en documenten tot goud, juwelen en kunstwerken".

    Samen met zijn grootvader wijdt Kazek zijn vrije tijd aan het in kaart brengen van de Nazi-nalatenschap in het gebied.

    Geroofd bij banken, juweliers en privépersonen

    Vast staat dat de Duitse politiechef Herbert Klose tijdens de bezetting van Polen in het nabijgelegen Breslau verantwoordelijk was voor het goud dat de bezetter bij banken, juweliers en privépersonen had geroofd. In de jaren zeventig onthulde Klose dat het goud vlak voor het einde van de oorlog per trein werd afgevoerd. Bestemming: onbekend. De pas in het tunnelcomplex ontdekte trein zou die geroofde schat kunnen bevatten.

    De vraag wie de eventuele goudschat toekomt, is bijzonder complex. Het gaat immers wellicht onder meer om bij gedeporteerde Joden geroofde schatten. Beide anonieme ontdekkers zullen een vindersloon van 10 procent ontvangen.

     

    Achtste wereldwonder

    Ook wordt gespeculeerd dat de trein delen bevat van de legendarische barnsteenkamer. Speciale SS-eenheden roofden na Operatie Barbarossa - codenaam voor de Duitse aanval op de voormalige Sovjetunie van dictator Stalin - het Catherine Paleis van Trarskoye Selo leeg. Vooral de met gouden panelen, spiegels en barnsteen behangen 'Amber Room' uit 1701 werd lange tijd het achtste wereldwonder genoemd.

    Crisiscomité

    Na de aankondiging vrijdag dat er een trein ondergronds verborgen zit met mogelijks onschatbare inhoud, hebben de lokale autoriteiten een crisiscomité opgericht om de grote belangstelling het hoofd te kunnen bieden. Geruchten gaan dat het leger zal ingezet worden om de plek te bewaken eens die is bekendgemaakt. De vermoedelijke vindplaats ligt in de omgeving van kilometerpaal 65 langs de weg tussen Waldenburg en Breslau.

     

    Ook zou een gespecialiseerd team ter plekke komen om de explosieven in het tunnelcomplex onschadelijk te maken. De autoriteiten waarschuwen schattenjagers dat de trein wellicht is uitgerust met booby traps of onstabiele explosieven aan boord heeft.

     

    De vraag wie de eventuele goudschat toekomt, is bijzonder complex. Het gaat immers wellicht onder meer om bij gedeporteerde Joden geroofde schatten. Beide anonieme ontdekkers zullen een vindersloon van 10 procent ontvangen.

     

    *

    UITLEIDING

    Zo komt er stilaan (voorlopig) een einde aan het verhaal van WO II. Maar net als over Napoleon in Rusland, blijver de verhalen hun gang gaan. ‘Nach Frankreich zogen zwei Grenadiere, die waren in Russland gefangen. Und als Sie kämen in Deutsches Quatier, Sie liessen den Köpfe händen’ en de winterse vertellingen rond de warme kachel op de Rolleweg in Brugge van Vader Gezelle, die zelfs de Berezina had meegemaakt, deden de rest.

    Met in een roze kleedje de schraapzucht der Socialistische Nieuwe Orde, die zovele overtuigde Vlamingen heeft misleid. Tot de besten onder hen zelfs op het Oostfront gingen liggen sneuvelen om te kunnen vechten tegen dat ‘Goddeloos Communisme’ waartegen de Bisschoppen predikten…. Ach, ‘es hätte alles zo ‘schön sein können’ waren daar die extremistische socialisten, de bolsjewieken van de USSR, ‘nicht gewesen’, die hand in hand met de Cowboys uit Amerika (die hun vriendjes tot zelfs in het eeuwige Poolijs van Moermansk met scheepsladingen tanks, kanonnen en muntje bevoorraadden, om de Legers van Nonkel, Dolf-met-de-Snor te pletten tussen hamer en sikkel aambeeld): zij plooiden De Oude Wereld naar hun Hand. Zodanig dat de Muzelmannerij gretig van de situatie misbruik kon make.

    De beelden van Arno Breker, Nonkels lieveling, werden van dan VRBOTEN als tè ‘Arisch’, en na de Atoombommen op Japan was er de Juke Box, de zwoele negerstem van Harry Bellafonte, waarop al onze lieven verliefd werden, om samen met hem op een eiland in de zon te zijnen (Hawaï?) er de Liefde te bedrijven.

    Om de Venus van Milo te doen stikken van jaloezie

    *

    Ach, bloemen verwelken, en scheepjes vergaan, en ook deze Liefde is al lang naar de maan.

    *

    Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

     

     










    01-09-2015, 12:49 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2811

    *

    Dinsdag 1 september 2015

    Fruitmaand

    Zon 6u56-20u29

    *

    .

     

    *

    De duivelse versie van….

    .

    VIER OP EEN RIJ

    *

    INLEIDING

    Deze omgeving is alleen geschikt voor ontmenselijkte daders… niet voor kijkers.iEn alleszins niet voor.. gevoelige kijkers. Mensen als levende speenvarkens aan het spit…. Daar zijn geen woorden voor.

    Als U het inderdaad waagt de aangekondigde video aan ze tikken, dan bent U zeker voor een paar weken er van verzekerd door nachtmerries geplaagd, niets anders dan slapeloze nachten te kennen. Wat trouwens de bedoeling is van de Muzelmannerij. Bereden zijn van de mare, duiveluitdrijving: het is allemaal terug van uit de duistere Middeleeuwen.

    Maar neen, zeggen de geleerde perfessers op de TV, angst is een irreëel verschijnsel dat niets met de werkelijkheid te zien heeft. Dat is een uitleg die fantastisch moet geklonken hebben in de oren van deze 4 slachtoffers. Allez dan maar.

    Afspraak, in groepjes van vier, op de Grote Markt in Bruxellabad? Niet dringen AUB…

    Muzelmannen, hoorde ik eens van een wijsneus, lusten geen varkensvlees om dezelfde reden als mensen gewoonlijk toch geen… apen eten. Bang als ze zijn hun eigen voorouders op te peuzelen. Maar Muzelmannen, rechtsreeks in opdracht van hun Allah zelf, staan daar boen. Ze zijn dan erger dan varkens: Varkens bijten soms wel eens naar elkaar, maar doen elkaar dat niet aan.

    Waarmee nog maar eens bewezen is, dat Het Beest, dat na elke paar honderd jaar de kop weer opgestoken heeft, kickt op beestenwagens vol menselijk vee om zijn ovens roodgloeiend te stoken. En Bruxellabad maar vragend kijken naar de overzeese koewachters…

    *

    Verdienen dergelijke ontmenselijkte beulen, als U hier aan het werk ziet, het om nog één ogenblik langer in deze gedaante te leven? Stel deze vraag bij referendum in al onze landen, en handel daarna dienovereenkomstig. Maar niet alleen de zaak als afgedaan beschouwen met alleen deze ‘geradicaliseerden’, maar met àlle Muzelbeesten, grot of klein, overal waar die ‘binnen onze poorten’ zijn doorgedrongen. Want ze hebben, na deze beelden, allemaal niets menselijks meer te bieden. Ze hebben zelfs geen recht op ademen meer.

    Omdat wij, zo zeggen ze zelf, morgen ook aan de beurt zijn, als eenmaal de Islam de wereld domineert.

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://ejbron.wordpress.com/

    *

    FOTO: ISIS verbrandt vier gevangenen levend . . .

    Zie hierde schokkende bewegende beelden

    Geplaatst door:

    E.J. Bron
    (h/t “Bert G.”)

    *

    UITLEIDING

    Als ik bedenk wat één dergelijk monster met wat gesofistikeerd schiettuig bij verrassing hand kunnen aanrichten op de Thalys A’dam-Parijs, komen mij onwillekeurig de vele duizenden andere in de duisternis levende ‘geradicaliseerden’ voor de geest. Wapentuig is er te kust en te keur. Meer heeft Het Beest niet nodig.

    Eerst komen de verdere ‘speldenprikken’, door iedere keer weer een eenzame geradicaliseerde jongere die op eigen houtje handelt. Gewoon uit frustratie, niets anders. Want het is immers geen oorlog. Integendeel. Wij ontvangen iedere dag weer duizenden van die ‘bootvluchtelingen’… En dan komt ineens de volle laag want ineens is het wèl oorlog. En deze keer niet in Syrië of in Afghanistan, maar onder onze eigen klokkentoren.

    Iran, het vroegere Perzië, is nog zo’n land. Vòòr Ayatollah Khomeini daar in 1979 in Teheran voet aan de wal zette, na jarenlang in Frankrijk als banneling en ‘asielzoeker’ te zijn vertroeteld, een bijna op Westers model ingericht land terug binnen. Ten tijde van de Sjah en zijn liefelijke Farah Dhiba liepen de vrouwen daar Westers gekleed op straat. Sedertdien is het land niet alleen volledig streng Islamitisch georganiseerd, als verdoken atoommacht bedreigt het zelfs de rest van de wereld. Obama en het Westen geloven het in zijn goede voornemens, en doen ze zelfs weer goede zaakjes mee. Dat de Iranese atoomgeleerden ondertussen hun proefnemingen uitvoer als voorheen, maar dan in Noord Korea, is een publiek geheim dat niet mag geweten worden. Laat de VBN inspecteurs maar komen: het land zelf is ‘clean’.

    O Ja, wat zegt de Koran weer over de bedotplicht van iedere Muzelman van de wieg tot het graf?

    Taqiyya, de in detail in de Koran en de Hadith voorgeschreven verduldige bedot-plicht van iedere Moslimmer, in afwachting van de door geweld afgedwongen machtsovername.

    In een paar jaar tijd was het land een fundamentalistische staat onder de strengste vorm van de Sharia hervormd. Dat dit met veel zweet, bloed en tranen gepaard is gegaan, is een understatement, zeker?

    *

    Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     






    01-09-2015, 09:43 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    31-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2810

    *

    .

    *

    Bij de ware (gesubsidieerde) Vrienden van den IJzer

    .

    Drei doage Fieste. Mê drank, drugs en schoên wijve.

    *

    INLEIDING

    Jong, is me dat even schrikken. Had dit voorwaar écht over het hoofd gezien. IJzerwake was gene vette, en dusse….

    ’t Is verdorie inderdaad kop 50 jaar geleden dat met vlag en wimpel (en veel spijt de Nieuwe Toren) ingehuldigd werd. De eerste bescheiden toren, gebouwd met geld van de kleine man, was, als teken van haat vanwege de Coburger Staat, enkele jaren voordien gedynamiteerd. Door onbekenden. Die niet eens werden opgespoord. Toen werd gezegd, heeft Liefde weer opgebouwd wat haat vernielde. En de Vlaming, hij ploegde voort.

    De daders werden nooit gevonden al waren hun opdrachtgevers bekend bij de Militaire Overheid. Neen, natuurlijk niet. ’Hijl (de toren) lag er, en hij lag er immers goed’’. Zo werd in royalistische kringen meesmuilend gegrinnikt. Het was de tijd dat Jerôme Leuridan, de Ieperse Advocaat die in de repressiegevangenis was gesrorven, volop herdacht werd. Samen met mijn collegevriendjes heb ik jaren lang, hutje bij mutje, kleefzegels aan de man gebracht, en Leeuwespeldjes en andere prullaria verkocht, want alle beetjes konden helpen. Tot daar brutaal als K.R.O. (Kandidaat Reserve Officier) voor mij een einde werd aan gesteld. Omdat bij Inspectie in het kastje boven mijn bedsponde in de Kazerne Etienne de Hemptinne in Heverlee een kapot gelezen Pallieterke werd ontdekt. Neen, gen seksattributen noch Staatsbedreigende taal, maar Vlaamse Leeuwenlectuur. Toen werd het Het Kamp van Beverloo, waar toen (1957) in Leopoldsburg de laatste ‘Zwartzakken’ waren ontslagen. In die betonnen barakken waar het vroor en sneeuwde als buiten, stonk het altijd naar vis en naar verschaalde pis. Terwijl dag en nacht in de bossen van ‘Contrequet?’ met de Shermantanks die rijp waren voor het Leger Museum moest geoefend worden. Somtijds met de twee tanks tegelijk, omdat de ene tot aan de koepel vastgereden zat in het slijk…

    Neen, Moederke, ‘radicaliseren’ was toen nog een vies woord en met vallen en opstaan leerde ik, dat fietsen langs de IJzer van Ieper tot aan ‘De Ganzenpoot’ in Leffinge (Mannekensvere) al even bevrijdend kon werken als journalistieke studies. Commandat Dufliou in dat Kamp had als routineklus bij mijn ontslag uit den ABL, getekend als ‘Gedrg: Voorbeeldig’- ‘Wijze van Dienen: exellent’. Als Nederlands onkundig Waal wist hij natuurlijk niet dat wij, de vrienden, dat voor elkaar invulden, naarmate de een na de andere afzwaaide.

    Dat ‘Militair Zakboekje’ heeft me later af en toe nog wel eens een goede dienst bewezen….

    *

    Later nog werden we allemaal, van klein tot groot, gewoon verbannen van de IJzerweide, al hadden we die sallen samen bijgekocht. Laatst, me dunkt, heb ik die gezien ergens halfweg de jaren ’60. Toen kon nog vlot via de PAX-poort en het wit gearmde ruïne IJzerkruis met daarop de Blauwvoet en de woorden

    Hier liggen hun lijken als zaden in ’t zand

    Hoop op den oogst o Vlaanderenland.

    Vanaf een bepaald moment was alles potdicht afgesloten, en viel er ‘entree’ te betalen…. Ha jan met al dat volk op dat ‘Secretariaat’ daar… De Nieuwe Toren, hoe trots en statig ook, was niets voor mij. Die veie Vlaamse velden aan zijn voet zag ik liever van op de begane grond, dan van uit de wolken.

    *

    Neen, de verwachte oogst is er niet meer gekomen. Nonkel Wies, van het gehucht Turkijen in Eernegem (nee neen, wees maar gerust, geen familie van den John) had ondertussen een meterhoge koperen reliek van de Nieuwe Toren in huis gehaald om zoveel mogelijk volk rond hem te overtuigen. Maar het mocht niet baten. Zijn Angèleke, mijn doopmeter, stierf en hij raakte op den dool. De weide en de toren, samen met het graf van Priester-Dichhter Cyriel Verschaeve en zijn museum in Alveringhem, kantelde de VZW in handen van de Volksunionisten van Geert Burger een verlopen Advocaatje uit Izegem. Die sloten de weide af, joegen de harde Vlamingen daar weg, verwaarloosden in Alveringhem de herinnering aan de hardste Voorman-Vlaming ooit, en beurden door die twee dingen samen, zware subsidies van de Coburger lakenuitdelers.

    *

    Kjk, dat Ten Vrede vzw reclame maakt voor zijn eigen winkel, tot daar aan toe. Maar FEESTIVAL VIEREN op de graven van onze Helden! Dat is voor mij hetzelfde als zou La Merkelina de Münchense Bierfeesten voortaan vieren in Dachau. Op de afgesloten terreinen van … das vorheriges KZ Lager, met bal populaire en zwaaiende schijnwerpers, met mogelijkheid ‘zum saufen’ tot de dageraad in de lucht hangt.

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    Tinternet

    Ten Vrede is een festival met een leuke brok muziek en pakken heerlijke sfeer!

    *

     

    Ten Vrede is ook een festival waar we met z’n allen – artiesten, medewerkers, organisatie, publiek – stil staan bij alle vormen van oorlog en geweld, vroeger én nu.

    Ten Vrede:

    10 (en nog veel meer!) OM TE ZIEN ...

    Met o.m. Het Zesde Metaal, Sioen, Fischer-Z, Compagnie Hoetchatcha, Marc De Bel, West Coast Pipe, Band, Vredestroubadour, Jan De Smet, Folgazán, Guido Belcanto, Jonas Van Thielen, Tarabband, Yevgueni, Carlos Núñez, Wak Maar Proper, Odiel Van Caeyzeke, De Piepkes, Lien & Bart, Ivan Heylen, Radio Guga

    INFO-STANDEN en tijdelijke EXPO'S, o.a. "Geraakt door de oorlog",   "Oe ist?"    

    Meer info

    Met je ticket Ten Vrede kun je eveneens GRATIS een bezoek brengen aan het MUSEUM AAN    DE IJZER met o.a. de expo over de IJzerslag 1914

    DEBAT

    'VLUCHTELINGENPROBLEMATIEK VROEGER EN NU' op zaterdag 29 augustus om 17u.

    Moderator: Rik Van Cauwelaert (journalist)

    In aanwezigheid van politieke kopstukken en NADIN AL KHALIDI - centrale gast op Ten Vrede en frontvrouw van Tarabband. Nadin kwam, na een jeugd in het door oorlog geplaagde Irak, als vluchteling in 2002 in Zweden terecht.

      

    COMINGWORLDREMEMBERME

       - Maak zelf ook één van de 600.000 kleibeeldjes, symbool voor alle WOI-slachtoffers

     

    In 1951 werd de eerste paal geheid, in 1952 de

    eerste steen

    gelegd en 14 jaar later op 22 augustus

    1965 vond de officiële

    opening plaats van de

    gloednieuwe IJzertoren. Deze

    zomer precies 50 jaar

    geleden. Vandaag herbergt de toren

    het 22

    verdiepingen tellende museum over Oorlog, Vrede en

    Vlaamse Ontvoogding. Sinds begin 2014 is het museum

    volledig heringericht om de bezoekers nog beter, interactiever en

    belevingsgerichter een inkijk te bieden in de Groote Oorlog.

     

    50 jaar na de plechtige

    inhuldiging van de IJzertoren op 22 augustus 1965, willen we iedereen die toen

    bij de bouw van de toren betrokken was opnieuw samenbrengen. Metselaars,

    kraanmannen, ijzerbinders, werfleiders, architecten, leveranciers van

    materialen, bestuursleden, politici, financiers, ... kortom iedereen die

    bijgedragen heeft tot de heropbouw van de nieuwe toren.

     

    PROGRAMMA

     

       11.00 u -

       Verwelkoming door Paul De Belder - alg. voorzitter - en

       inleiding door Rik Van Cauwelaert - woordvoerder 'Vrienden van    het Museum'

       11.15 u – Gesprek met 10-tal 'bouwers' van de IJzertoren met exclusief beeldmateriaal

       12.30 u -

       Mogelijkheid tot het meewerken aan het GONE-WEST

       WOI-project 'Comingworldrememberme' en het maken van (enkele) van de verhoopte 600.000 kleibeeldjes (het aantal slachtoffers van WOI) tegen 2018

       13.00 u -

       Receptie

     

    TOEGANG GRATIS

    Graag inschrijven (aantal plaatsen beperkt!) vóór 20

    augustus 2015 via info@aandeijzer.be of tel. 051 500286

    *

    EINDE

    *

     

     








    31-08-2015, 16:02 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2809

    *

    .

    *

    .

    *

    INLEIDING

    Vandaag, voor die ene keer, hoeft De Schandaard niet of hoogstens een klein beetje beschimpt te worden. Meer zelfs: de slimmerikskes hebben onbewust meegeholpen, om aan de letters OM (Openbaar Ministerie) de definitieve en enige juiste invulling te geven: Onmenselijke Muzelmannerij. De OM, altijd en overal in verband te brengen met de O.O., de Onwillige Onderhorigen.

    Zo. Nu heeft iedereen gekregen wat hem toekomt.

    *

    Lees het beeld van wat zich verleden zaterdag 29 augustus 2015 afspeelde in een ons onbekend stadje in Irak (Rutbah), om precies te zijn. Dit is gelegen in de dichte omgeving van Bagdad en volgens de Afbeeldingen op Wikipedia is het daar een verwilderde omgeving, ooit de Tuin van Eden zoals U weet, die mij doet denken aan hetzelfde landschap waarin wij leven, hier tussen de verlaten heuvels die van Etruskenland langzaam overgaan in de Umbrische droomwereld van de Felix Timmermans Harp van Sint Franciscus.

    Veel moeite om de daar in Irak gebeurde zaken in de verbeelding zich hier te laten afspelen, hoeft dus niet. De geknielde wenende vrouwen rond de overbekende executie gewaden-met-inhoud op de grond spreken boekdelen. Slechts een kleine 1.500 Km verder naar het Noorden, zouden onze Vlaamse Moeders net hetzelfde doen. Moeders bewenen altijd en overal de doden, zelfs als de aantallen dreigen om er zelf bij weggeveegd te worden.

    Stabat Mater Dolorosa: Michelangelo toverde dit onvergetelijk beeld in witte marmer: de Moeder Gods met het dode lichaam van haar Zoon in de armen. Ecce homo. Gedenk, O Mens, heden Ik, morgen gij.

    *

    De Onmenselijke Muzelmannerij, erger dan de spreekwoordelijke Gesel Gods, spreidt langzaam maar zeker zijn klauwen naar onze samenleving. Via Italië, ‘de zachte onderbuik van Europa’, zoals Generaal Eisenhower het ooit uitdrukte, wroet het zich als duizenden hyena’s met list en lagen tot ‘binnen de poorten’. In afwachting van de ordewoorden uit Mekka.       Natuurrapen als alles verwoestende hagel, storm en wind, is de Adem van Het Beest. ‘Islam will domiate the world’: het beeld van de daad bij het woord komt iedere dag dichterbij.

    Maar onze o zo Vernuftige Verlichte Grote Verstanden weten beter. De Muzelmannerij is een voorbijgaand verschijnsel die ten onrechte in beeld wordt gebracht door ENKELE fanatici. Over AANTALLEN wordt niet gesproken.

    *

    Tot mijn grote spijt moet ik de lezer weer lastig vallen met de overbekende Bijbelse uitdrukking dat ‘..zij als lammeren ter slachtbank worden gevoerd, en hun mond niet open doen’….

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://www.standaard.be/cnt/dmf20150830_01840230

    *

    Verontwaardigde dorpsbewoners protesteren tegen IS

    *

    *Islamitische Staat heeft in het Iraakse Rutbah hevige tegenstand gekregen uit onverwachte hoek. Honderden dorpsbewoners kwamen er op straat omdat de terreurgroep een geliefde ambtenaar executeerde.

     

    Het was even schrikken voor IS toen de straten van Rutbah, gelegen in de Iraakse provincie Anbar, zich zaterdagavond vulden met dorpsbewoners, die het niet eens zijn met de executie van een gekende ambtenaar. Ze zijn naar eigen zeggen verontwaardigd door de executie omdat de ambtenaar in kwestie absoluut ‘geen vlieg kwaad zou doen’.

     

    IS had de ambtenaar omgebracht omdat hij verdacht werd van de moord op een jihadstrijder.

     

    De lokale autoriteiten melden aan AP dat er tijdens het protest een zeventigtal mensen werden opgepakt door de terreurgroep. Enkele onder hen die zich verzetten tegen de arrestatie, werden aan palen vastgebonden. Het is onduidelijk waar de gearresteerden naartoe werden gebracht en of ze nog in leven zijn.

    *

    UITLEIDING

    Al iets gehoord over de bedoening bij het Monument van de Gebroeders Van Taemock, gisteren 30 augustus? Rechts Actueel bracht een soort van verslagje, dat ik als volgt samenvat: braaf zijn, mennekens, leert de beproevingen van het leven te aanvaarden. En ja, het was er warm: de warmste 30 augustus sinds 1930. Maar verder? ‘Van het Westelijk Front geen Nieuws’. Zoals altijd.

    *

    Een gebed? Niets van gehoord. Tja, er zijn inderdaad dan ook bijna geen pastoors meer. Komt door al dat luisteren en braaf zijn. Echt een formidabele vooruitgang in de achteruitgang.

    Gisteren vergat ik dus intuïtief, inzake de IJzerwake, even mezelve. Sorry, dat was fout. Had ik beter de redenering van de bestelling ’Goedendags’ uitgebreid tot de Onmenselijke Muzelmannerij. Maar ja, dan was meteen de hele profit-sector in de vluchtelingenindustrie op mijn arm hoofd gesptongen. Vlamingen immers mogen van hen onbeperkt beledigd worden, die lieve Muzelmannetjes niet.

    Maar terzake.

    Toegegeven, tegen mortiervuur en AK-47 snelvuurmitrailleurs is dit oer oud slagwapen uit 1302 geen partij. Valt echter nog altijd te bezien wie de scherpste hersenen bezit. In het vroege voorjaar van 1302, bij ‘De Brugse Metten’ waren de Franzosen ook duidelijk beter bewapend dan wij. Die hadden lange scherpe slagzwaarden van 1.5 meter lang, felle paarden, lange lansen naast felle ver-dragende schiettuigen. Maar half in slaap konden ze alleen smeken om hen het leven te laten, toen de opstand losbrak, samen met de noodklokken voor het allervroegste morgengebed…. Dat was inderdaad het signaal voor vele Paters en Nonnekes, en klonk dus zeer vertrouwd.

    Voor de koele minnaars in de armen van hun Parijse straatmadelieven.

    *

    Snappie? Om in voetbaltermen te spreken: men verwittigt toch ook niet de ganse Ploegleiding van de tegenpartij om op het veld te komen, als er plots kans is een goal te maken?

    Preek ik bij deze hiermee de…. aanval op al die brave ‘gematigde’ Muzelmannen en Muzelvrouwen verspreid overal in Het Avondland? Stom, hé. Maar zò stom en ik nu ook weer niet. Heb ik nog geleerd van de Ouaarde Ouielfriede, de al een tijdje overleden Tsjeefse Wilfried Martens die later zijn oproep als studentenleider (om wapens te krijgen) her-interpreteerde als ‘symbolische wapens’, eenmaal hij Royalist en Premier van Coburgia was geworden. Van een oude vos leert men rap zjn streken!

    *

    Wat ik bedoel? Gewoon door mijn geschrijf de weerbaarheid van de massa te proberen aan te scherpen om met open ogen en een klaar verstand naar de volgende verkiezingen toe te leven. ‘Enough is enough’. En als de kruik niet vanzelf en wil barsten, slaan we die toch kapot op de harde koppen van onze Valse Profeten!

    *

    Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     






    31-08-2015, 12:58 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2808

    *

    Maandag 31 augustus

    Zon 6u54-20u31

    H Paulinus van Trier

    Als eind augustus meeldauw ontstaat, kijken de boeren heel kwaad

    *

    .

    Nog voor kort, en uit krot:

    .

    Het koningdom van Maroc in rok

    *

    INLEIDING

    Waarschijnlijk zijn de Hoge Heren niet gewend aan tronen, want de oudste (in het midden) schijnt geen besef te hebben van het ethisch begrip ‘le beau milieu’. En dat voor een Koning! Een echte Allahdin…

    Maar toch opgepast! Hij vertegenwoordigt er de Wet, en daar wordt in Marokko niet mee gelachen. Wat er verschijnt over de geliefde vriesman (vorst) van dat onderontwikkeld ontwikkelingsland van de soort die Geert Wilders er steeds Minder! Minder! Minder! wil in huis nemen, moet zeker aanstekelijk werken op onze eigen Koninklijke Coburgerrs. Die zijn wel van Lagere Komaf, ja, zelfs van Verarmde Adel, en al hebben die een veel magere bankrekening, hun pretentie is er niet minder om.Tenslotte danken beide Koninglijke Families hun rijdom aan het uitbuiten van arme zwartjes en bruintjes.

    Een duik in de geldkoffer die misschien de oorsprong bloot legt van de uitdrukking ‘Btuinje kan het niet trekken’.

    Men moet het maar kunnen! In 6 dagen tijd er vijf miljoen eurootjes doordraaien: dat is, volgens mij, alleen mogelijk na een intensieve voorbereiding. En door veel oefenen. Vandaar dat Marokko zo arm is. Best dat we, dank zij Olio di Poepo, de Coburgers toch een beetje beter in toom zijn kunnen houden! Anders waren wij ook al lang een ‘ontwikkelingsland’.

    Die Mattil heeft wel een hoge rug, maar ze kan er nog mee door. Fluppe daarentegen moet dringend zijn klokkenspel laten bijstellen, want te zien aan zijne gang, net zoals het Brugse Waggelwater, is er daar toch iets mis mee. Waarschijnlijk met Meneer de Graaf te intensief getraind. Pappen net nat houden, Beste Sire. En vooral: overal afblijven!

    Och, is allemaal eigenlijk de schuld van Het Vlaams Belang en de pin-gierige dotaties. Had de Sire wat meer kunnen trainen in het uitgeven van fortuinen, hij zou er misschien wat ronder hebben uitgezien, maar in ieder geval wat gezonder.

    *

    Ring! Ring! Daar gaat de bel op ‘Ontwikkelingshulp’ in Bruxellabad. De Bevoegde Minister, aan de lijn, zet het geluid wat harder. Ben BEN, zegt die. Wie zegt U? Ikke” nicht verstanden. Gij gaat toch niet zeggen dat gij de BEN niet kent?! Ik ben de Minsiter Ben Weyts in eigen persoon, AUB zeg! Hallo? Bitte wiederholen Sie. Habe nicht vverstanden. En doe die spaghettislierten uit Uwen moind, dat ge kunt spreken. Ha, you can speak the Englisch language! Very well. Mohammed tje Sixt, zelf zegt U? Is dat een grap of wat? Nicolleke, kijk die verbinding eens na! Er is toch nooit maar éne echte Mohammed geweest, die van de Kabaa met de Zwarte Steen, zo’n 1400 jaar geleden. Leeft die nu nog? Hallo. Wil duidelijker spreken. O Ja, zo gaat het beter. Of er niet eens dringend naar het plaatselijk Witete Huis, de Casa Blanca in Marokko wat kleingeld kan gestuurd worden. Omdat wat? Ha, I see. Omdat de kas leeg is. Seezes Marrante! Zeg dat dan!

    Zeg eens, Mo-ke, ge gaat die toch liefst zelf persoonlijk komen afhalen, hé? O Ja Ja, akkoord, er kan wel een C130 komen op de bestelling af te halen, maar danmoet er dan ook wat meer percentsgewijze smeergeld bij de vis, hé…

    O, ge kunt ook met een C030 komen, maar dat mag Uw vrouw niet weten…. Luister Mo-ke, als vrijgezel kan ik U hier nog give some help. I do’not like trouwbles with the wifes.

    *

     MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://www.golfbrekers.be/

    *

    Als vorsten op vakantie gaan…

    … mag het iets kosten.

    *

    Griekse media maakten bekend: in juli heeft de Marokkaanse vorst 5 miljoen euro besteed tijdens zijn zevendaagse vakantie in Griekenland. De koning Mohamed 6 verbleef daar met zijn echtgenote prinses Selma en hun 2 kinderen de prinsen Hassan en Khadija. Het koninklijke gezin werd begeleid door 70 privébeveiligers. De vorst en zijn gezin bracht zijn vakantie door in de Griekse regio Ilia.

    Pijnlijk. Tijdens de viering van de dag van zijn troonsbestijging had hij het over de aanpak van armoede.

    *

    UITLEIDING

    En de Grieken, die met hun 6 miljoen in the pocket in dit verhaal radicaal aan de goeie kant staan, zouden beter ook zwijgen en hunne mond uitspoelen. Moord en brand roepen bij de ECB om noodhulp. En als er dan een noodhelper komt en de centjes laat rollen: dan moet er daarover gezwogen worden. In alle talen: zwijgen, zwoog, gezwogen.

    Neem een voorbeeld aan het Vorstenhuis der Seks & Coburgers: wat moet dàt niet kosten. Het ouderpaar is gans het jaar op de lappen! Is nooit in hun kot! Dat ligt op hun luie kont op het dek van de ALPO ergens aan de Zute Kust in Frankrijk. In plaats van boordrenkelingen te gaan redden uit de Middellandse Zee. Want eigenlijk staat het boordpersoneel daar onder Militaire Tucht van de Minister van Ootlog en die heeft ‘Alle Hens aan Dek’ bevolen om heel Donler Afrika naar hier te halen.

    Maar alle Potentaten ter wereld hebben de media in hun zakken. Die schrijven over dit alles letterlijk … niets.

    *

    Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     






    31-08-2015, 12:27 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    30-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2806

    *

    .

    *

    In triomf onthaald….straks goede EU-burgers

    .

    Augustus 1941 Leibstandarte Tanks in Kiev….

    *

    INLEIDING

    Ha, U wist er ook niets van? Over ons hoofd sluit men zeer delicate contracten af, waarvan we voordien niets mogen weten? Ja Ja, de Europese Grote Verlichte Verstanden in Bruxellabad, die weten wat goed is voor de mensen. Steve Stunt verklaarde dat zefs open en bloot op de TV. Hij was dan ook een fervente Cuba-ganger, waar de Castro’s al 50 jaar zo handelen….

    Weet U überhaupt wel iets af van wat er in Bruxellabad allemaal bekokstoof wordt? En toch zult U het niet missiën, maar pas veel later. De dag dat U Uw vonnis voor N.N. (Nacht und Nebel) uit de mond van de Toegewijde Rechter verneemt. Omdat U duidelijk blijk hebt gegeven politiek naast het potje en niet perfect volgens de regels, er in en precies ‘au beau milieu’ wilde plassen. De dag is bijna daar, dat U als overtuigd Europeër ,niet meer mag plassen waar U wilt. Zelfs de kleur moet voordien ‘Nihil Obstat’ gekeurd zijn, anders zwaait er wat. Want Big Brother is whatching you and your piss, zelfs voor U er zelf nog maar aan gedacht hebt of dat de natuur zelf uit haar eigen een woordeke wil placeren.

    Das Mail halten’ klonk dat vroeger zeer onvriendelijk in de Oer-Germaanse taal. Er was geen andere keus. Het was dat, of Arbeit macht Frei. En daar vandaan, zegt men in Holland, kwam niemand op terug.

    In München stekt ein Hochbraunhaus. Juist. Maar of er ook eenzelfde bouwsel komt in Dresden vanwege PEGIDA, dat staat in ‘The clouds’ geschreven? En zoals U weet, is dat het domein van Uncle Sam. Zoals trouwens alles wat het Internet of het wereld wijde web te bieden heeft.

    Please dus: keep in mind.

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    *

    Jullie willen met Oekraïne toch geen Griekenland tot de tiende macht?

    *

     

    Goed dat er mensen zijn die teksten mbt toekomstige associatie akkoorden tussen de EUSSR en Oekraïne lezen, en ook haarfijn uitleggen waarom we daar moeten tegen zijn, ook er tegen ageren wanneer er een referendum wordt uitgeschreven. (bij ons in belgië komt dat er wel nooit) Uit de video blijkt dat de leider van de Nederlandse Pvda, Hans Spekman, niets van dat associatieverdrag afweet.

     

    Het is vrij zeker dat velen dit verdrag gaan goedkeuren zonder te weten wat er precies in staat.

    Zo is hun loon iets makkelijker verdiend dan dat van jullie beste slaven, belastingbetalers.

     

    Een pluim voor de journalist René Van Leeuwen van http://www.geenstijl.nl/ en vooral voor Thierry Baudet die het op tafel liggende verdrag bekritiseert.

    *

    UITLEIDING

    Op http://www.europa-nu.nl/id/vjeveyp2hkjv/vrijhandelsakkoord_eu_oekraine

    lezen we dat Op 1 januari 2016 wordt het associatieverdragtussen Oekraïne en de Europese Unie van kracht. Het verdrag heeft de spanningen tussen Oekraïne, Rusland en de Europese Unie doen oplopen. Rusland is fel tegenstander van de overeenkomst en een meer pro-Europese koers van Oekraïne. Het verdrag moet uiteindelijk leiden tot een vrijhandelsakkoord en verdere politieke samenwerking tussen de EU en Oekraïne. Het verdrag zou oorspronkelijk in november 2013 worden ondertekend, maar toenmalig president Janoekovitsj van Oekraïne zag daarvan af. Janoekovitsj schortte het overleg op omdat hij niet wilde voldoen aan de eisen van de EU voor wat betreft hervorming van het politieke en juridische systeem. De Oekraïense oppositie stelde dat Janoekovitsj aan de leiband van Rusland liep en dat de Russen het overleg hadden weten te torpederen.Na een volksopstand werd Janoekovitsj verdreven. Nadat de nieuwe president,Porosjenko, het verdrag wel had ondertekend, keurden het Oekraïense en het Europees Parlement het verdrag beiden goed. De laatste stap die nog genomen moet worden, is goedkeuring van het verdrag door alle, individuele lidstaten van de EU. De regels voor vrijere handel zouden al op 1 november 2014 ingaan, maar de EU en Oekraïne stellen dat, in overleg met Rusland, voor een deel uit tot 2016.

    *

    Een explosieve toestand dus, waarbij Rusland luidkeels laat horen serieus op de tenen te zijn getrapt. Over de gehele situatie mogen we zomin mogelijk te weten komen, want anders zou de gewone burger wel eens kinnen beginnen nadenken. En dat is niet goed voor onze geestelijke gezondheid. Vroeger zei men in de kleine boerengemeentjess altijd, dat de Baron de mensen arm hield, en de Pastoor hen dom. Hebben de Slinkxen daar mooi hun kans laten liggen om die pluim op hun eigen hoe te steken. De vakantie is bijna ten einde, en 1 Januari 2016n het begin van de inwerkingtreding, is niet meer ver af. Er gat dus iets moeten gebeuren.

    Wedden dat er weer ellenlange Russische pantsercolonnes tot de nok gevuld met Russische Beren, zullen gesignaleerd worden, met bewegende beelden en al? Bij de Duitse Nazies had Dr. Joseph Goebbels van de Propagandastaffel daar een handje van weg. Die kon met zoveel overtuiging liegen, dat hij het zelf geloofde. Wie zijn opvolger is bij de Europese Nazies, weten we nog niet. Maar hij slaat er in ieder geval niet naast.

    Even ter bezinning. Oekraïne, hoe graag die mensen het ook anders zouden willen (als die maar voldoende opgestookt worden) is inderdaad erger dan Grielenland in de 10de Macht. Of Europa, buiten een paar zakkenvullers, daar beter zal bij varen, is een open deur intrappen.

    Erger nog: stel U, voor dat Poetin dergelijk ‘Associatieverdrag’ gaat afsluiten met Mexico, of met Cuba, om daar raketten te plaatsen, zoals ooit de ment de schoen kloppende Russische Leider Nikita Khrushchev deed. Zelfs het kleinste kind in het diepste van de regenwouden zou van uit zijn wieg moord en brand schreeuwen. Daarom hebben de koewachters uit Amerika, voor dit vuile zaakje, beroep gedaan op de Europese hielenlikkers. En wie zal er de pineut zijn, en het kind van de rekening? U hoeft niet eens te raden. Tussen dit en 31 December zal de Leugenpers er vol van staan.

    Poetin = de nieuwe Hitler…

    Daar waar er zou moeten staan, dat Het Beest weer brult om tonnen en nog eens tonnen Europees mensenvlees.

    *

    Ps

    Natuurlijk heeft Kiev, de hoofdstad, in de collectieve Russische memorie een nare rauwe bijklank. Net als in Minsk (850.000 krijgsgevangenen) vielen er in Kiev in Aug-Spet 1941 650.000 Russische soldaten te betreuren bij de glorieuze intocht van Hitlers Wehrmacht. Nikita Khrushchev voornoemd was daar trouwens op dat ogenblik ‘regeringscommissaris’ van de USSR, niet te verwarren met Kareltje De Gucht, of de EUSSR van nu. Zie Wikipedia.

    In Kiev bestaat er trouwens op heden een (officiele) nieuwe kleine maar luidruchtige Nazi-partij, met vertegenwoordiging in het Parlement. Het is niet bekend of dat de vriendjes zijn van het Gentse Liegbeest, het worstenbroodje dat daar in de winterkoude op de barricaden ging staan paraderen. Goed voor de foto’s!. Het is ook niet bekend of de huidige potentaten de opvolgers zijn van de Kiev’se bevolking, die met bloemen, slingers en vooral met veel kussen in 1974 de SS-tanks in hun straten verwelkomden.

    Ach, Mensch!

    Waarom moet dat allemaal nog maar eens opgehaald worden. Het is allemaal al zo lang geleden, dat het best vergeten wordt….

    *

    it was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) Digitalia

    *

    EINDE

    *

     






    30-08-2015, 19:48 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2804

    *

    .

     

    *

    In triomf onthaald….straks goede EU-burgers

    .

    Augustus 1941 Leibstandarte Tanks in Kiev….

    *

    INLEIDING

    Ha, U wist er ook niets van? Over ons hoofd sluit men zeer delicate contracten af, waarvan we voordien niets mogen weten? Ja Ja, de Europese Grote Verlichte Verstanden in Bruxellabad, die weten wat goed is voor de mensen. Steve Stunt verklaarde dat zefs open en bloot op de TV. Hij was dan ook een fervente Cuba-ganger, waar de Castro’s al 50 jaar zo handelen….

    Weet U überhaupt wel iets af van wat er in Bruxellabad allemaal bekokstoof wordt? En toch zult U het niet missiën, maar pas veel later. De dag dat U Uw vonnis voor N.N. (Nacht und Nebel) uit de mond van de Toegewijde Rechter verneemt. Omdat U duidelijk blijk hebt gegeven politiek naast het potje en niet perfect volgens de regels, er in en precies ‘au beau milieu’ wilde plassen. De dag is bijna daar, dat U als overtuigd Europeër ,niet meer mag plassen waar U wilt. Zelfs de kleur moet voordien ‘Nihil Obstat’ gekeurd zijn, anders zwaait er wat. Want Big Brother is whatching you and your piss, zelfs voor U er zelf nog maar aan gedacht hebt of dat de natuur zelf uit haar eigen een woordeke wil placeren.

    Das Mail halten’ klonk dat vroeger zeer onvriendelijk in de Oer-Germaanse taal. Er was geen andere keus. Het was dat, of Arbeit macht Frei. En daar vandaan, zegt men in Holland, kwam niemand op terug.

    In München stekt ein Hochbraunhaus. Juist. Maar of er ook eenzelfde bouwsel komt in Dresden vanwege PEGIDA, dat staat in ‘The clouds’ geschreven? En zoals U weet, is dat het domein van Uncle Sam. Zoals trouwens alles wat het Internet of het wereld wijde web te bieden heeft.

    Please dus: keep in mind.

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    *

    Jullie willen met Oekraïne toch geen Griekenland tot de tiende macht?

    *

     

    Goed dat er mensen zijn die teksten mbt toekomstige associatie akkoorden tussen de EUSSR en Oekraïne lezen, en ook haarfijn uitleggen waarom we daar moeten tegen zijn, ook er tegen ageren wanneer er een referendum wordt uitgeschreven. (bij ons in belgië komt dat er wel nooit) Uit de video blijkt dat de leider van de Nederlandse Pvda, Hans Spekman, niets van dat associatieverdrag afweet.

     

    Het is vrij zeker dat velen dit verdrag gaan goedkeuren zonder te weten wat er precies in staat.

    Zo is hun loon iets makkelijker verdiend dan dat van jullie beste slaven, belastingbetalers.

     

    Een pluim voor de journalist René Van Leeuwen van http://www.geenstijl.nl/ en vooral voor Thierry Baudet die het op tafel liggende verdrag bekritiseert.

    *

    UITLEIDING

    Op http://www.europa-nu.nl/id/vjeveyp2hkjv/vrijhandelsakkoord_eu_oekraine

    lezen we dat Op 1 januari 2016 wordt het associatieverdragtussen Oekraïne en de Europese Unie van kracht. Het verdrag heeft de spanningen tussen Oekraïne, Rusland en de Europese Unie doen oplopen. Rusland is fel tegenstander van de overeenkomst en een meer pro-Europese koers van Oekraïne. Het verdrag moet uiteindelijk leiden tot een vrijhandelsakkoord en verdere politieke samenwerking tussen de EU en Oekraïne. Het verdrag zou oorspronkelijk in november 2013 worden ondertekend, maar toenmalig president Janoekovitsj van Oekraïne zag daarvan af. Janoekovitsj schortte het overleg op omdat hij niet wilde voldoen aan de eisen van de EU voor wat betreft hervorming van het politieke en juridische systeem. De Oekraïense oppositie stelde dat Janoekovitsj aan de leiband van Rusland liep en dat de Russen het overleg hadden weten te torpederen.Na een volksopstand werd Janoekovitsj verdreven. Nadat de nieuwe president,Porosjenko, het verdrag wel had ondertekend, keurden het Oekraïense en het Europees Parlement het verdrag beiden goed. De laatste stap die nog genomen moet worden, is goedkeuring van het verdrag door alle, individuele lidstaten van de EU. De regels voor vrijere handel zouden al op 1 november 2014 ingaan, maar de EU en Oekraïne stellen dat, in overleg met Rusland, voor een deel uit tot 2016.

    *

    Een explosieve toestand dus, waarbij Rusland luidkeels laat horen serieus op de tenen te zijn getrapt. Over de gehele situatie mogen we zomin mogelijk te weten komen, want anders zou de gewone burger wel eens kinnen beginnen nadenken. En dat is niet goed voor onze geestelijke gezondheid. Vroeger zei men in de kleine boerengemeentjess altijd, dat de Baron de mensen arm hield, en de Pastoor hen dom. Hebben de Slinkxen daar mooi hun kans laten liggen om die pluim op hun eigen hoe te steken. De vakantie is bijna ten einde, en 1 Januari 2016n het begin van de inwerkingtreding, is niet meer ver af. Er gat dus iets moeten gebeuren.

    Wedden dat er weer ellenlange Russische pantsercolonnes tot de nok gevuld met Russische Beren, zullen gesignaleerd worden, met bewegende beelden en al? Bij de Duitse Nazies had Dr. Joseph Goebbels van de Propagandastaffel daar een handje van weg. Die kon met zoveel overtuiging liegen, dat hij het zelf geloofde. Wie zijn opvolger is bij de Europese Nazies, weten we nog niet. Maar hij slaat er in ieder geval niet naast.

    Even ter bezinning. Oekraïne, hoe graag die mensen het ook anders zouden willen (als die maar voldoende opgestookt worden) is inderdaad erger dan Grielenland in de 10de Macht. Of Europa, buiten een paar zakkenvullers, daar beter zal bij varen, is een open deur intrappen.

    Erger nog: stel U, voor dat Poetin dergelijk ‘Associatieverdrag’ gaat afsluiten met Mexico, of met Cuba, om daar raketten te plaatsen, zoals ooit de ment de schoen kloppende Russische Leider Nikita Khrushchev deed. Zelfs het kleinste kind in het diepste van de regenwouden zou van uit zijn wieg moord en brand schreeuwen. Daarom hebben de koewachters uit Amerika, voor dit vuile zaakje, beroep gedaan op de Europese hielenlikkers. En wie zal er de pineut zijn, en het kind van de rekening? U hoeft niet eens te raden. Tussen dit en 31 December zal de Leugenpers er vol van staan.

    Poetin = de nieuwe Hitler…

    Daar waar er zou moeten staan, dat Het Beest weer brult om tonnen en nog eens tonnen Europees mensenvlees.

    *

    Ps

    Natuurlijk heeft Kiev, de hoofdstad, in de collectieve Russische memorie een nare rauwe bijklank. Net als in Minsk (850.000 krijgsgevangenen) vielen er in Kiev in Aug-Spet 1941 650.000 Russische soldaten te betreuren bij de glorieuze intocht van Hitlers Wehrmacht. Nikita Khrushchev voornoemd was daar trouwens op dat ogenblik ‘regeringscommissaris’ van de USSR, niet te verwarren met Kareltje De Gucht, of de EUSSR van nu. Zie Wikipedia.

    In Kiev bestaat er trouwens op heden een (officiele) nieuwe kleine maar luidruchtige Nazi-partij, met vertegenwoordiging in het Parlement. Het is niet bekend of dat de vriendjes zijn van het Gentse Liegbeest, het worstenbroodje dat daar in de winterkoude op de barricaden ging staan paraderen. Goed voor de foto’s!. Het is ook niet bekend of de huidige potentaten de opvolgers zijn van de Kiev’se bevolking, die met bloemen, slingers en vooral met veel kussen in 1974 de SS-tanks in hun straten verwelkomden.

    Ach, Mensch!

    Waarom moet dat allemaal nog maar eens opgehaald worden. Het is allemaal al zo lang geleden, dat het best vergeten wordt….

    *

    it was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) Digitalia

    *

    EINDE

    *

     






    30-08-2015, 19:40 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2807

    Versllag van onze reporter (in gedachten) ter plaatse

    *

    Deze dag, 30 Augustus 20015 neigt weer ter kimme. Hoopvol gestart, ja dat wel. Ook veel opbeurende/zalvende woorden gehoord. Heb niet eens geluisterd, gelezen of gelezen. Want koude soep. Zelfs zonder balletjes.

    Het is toch ieder jaar weer van hetzelfde. Hoop doet leven, maar vermetele hoop is als een boemerang die terugkeert naar de werper.

    De bestelling ‘Goedendags’ werd waarschijnlijk te laat doorgegeven. Ofwel is de zending in handen gevallen van de Jihadisten. Want weer is iedereen daar met lege handen weggegaan. Met de zegen van Die van Hierboven, ja dat wel. De IJzerweiden en zijn de Grroeninghe Kouter niet. Op de Groeninghe Kouter was er inderdaad geen tijd meer voor woorden, of om te vragen ‘Schild of Vriend?’ want er werd gekapt en geslingerd om dood. En ja, wij Vlamingen brachten toen voor het eerst in de Geschiedenis een nieuw gebruik op de slagvelden in voege: geen gevangen maken. Want dat resulteert alleen maar in compromissen waarmee voordien veel geld kon verdiend worden.

    En precies dàt is weer wat er staat te gebeuren. Zoals al de jaren voordien: veel geld uit de zakken der Vlaamse boerkes kloppen. Die mogen zelfs blij zijn, in zo’n goed landje als Coburgia te kunnen leven!

    Geld, veel geld, de Muzelmannerij als nieuwe God en een mooi nieuw lief met een mooi lief kontje. Want de wereld moet toch door draaien?

    Ooit was er eens Iemand, die de kooplui uit de tempel naar buiten en in de regen ranselde. Maar de boodschap drong ook toen niet echt door.

    En ja, Begot! Hoog in het kerkgewelf van de O.L.Vrouwlkerk in Kortrijk hingen eens 600 gouden sporen, als evenveel velletjes op zolder der Vlamingen: de erfgenamen zouden het wel begrijpen, dacht men. Maar een half mensenleven later waren ze daar terug. En ze zijn er nog altijd. Grijpgrager dan ooit.

    De Grote Kuis was dus niet grondig genoeg gebeurd.

    En ook vandaag is die weer niet gebeurd. Wegens gebrek aan goed vegende borstels.

    *

    Mijn kop er af, als er morgen wat anders in de Leugenpers verschijnt!

    *

    Mocht U er nog aan twijfelen: U heeft net weeral een nieuwe oproep voor de nieuwste Kruistocht gelezen.

     

    *

    EINDE

    *

     






    30-08-2015, 17:05 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2805

    *

    .

    *

    .

    *

    INLEIDING

    TSJAAD,

    Geachte Dames en Heren, is ergens ‘n Staatje in Donker Afrika, vele maal groter dan Coburgia, die reens na een paar maanden het licht heeft gezien. Door gewoon wèg te kijken van de Makelarij. Deze lik-op-stuk vergelding, het valt weer niet op, verschijnt niet in de Verkochte Pers, en al evenmin in de Leugenpers. Ver boven uit deze twee stromingen in de mediawereld, steekt De Tijd daar torenhoog met kop en schouders boen uit.

    Het zit er dus dik aan te komen, dat hier op deze blog meer en meer De Tijd zal geprogrammeerd worden. Gewoon omdat kwaliteit altijd bovendrijft….

    Heb ik geleerd van mijn winkelende Dames, als die soms al eens grabbelen in de batjes-korf, waar het mooiste al door anderen naar boven is gehaald omdat die niet kunnen kiezen.

    Bij de ‘Strafuitvoering’ zoals in onderstaand artikel weergegeven, gingen mijn gedachten spontaan uit naar Manneken Pis, die in een ludieke bui van bepaalde geestigaards, getooid werd met de Zwarte IS-vlag. Het was, zeggen ede daders, maar ‘om te lachen’. Geestig tic, vindt U ook niet? Maar nog geestiger is de gedachte aan onze politiemensen, die bij een mogelijke executie ten onzent van moordende Muzelaars, alleen Pang!Pang! zouden kunnen roepen. Want de kogels zijn op en er is geen plaats op de Begroting voor nieuwe. Wegens te zware onderhoudsplichten ten overstaan van de onafzienbare stoet van Muzelgriezels.

    Maar, zo vraag ik me meteen af, wat zou er gebeuren bij een eventuele nieuwe derde golf van anti-Vlaamse reppressie. Na de tweede repressie (de eerste, van nà ’14-’18 is na 100 jaar immers verjaard, nietwaar René Declercq?) tegen de Vlamingen, volgt er logischerwijze een derde. Die is misschien al gepland, voor de dag dat bij de volgende verkiezingen…. de volstrekte meerderheid wordt behaald. Directe aanleiding zou, wegens geen subsidies meer, het faillissement zijn van àlle gazetten, buiten De Tijd.

    So far, so good.

    Het is wel rust- en zondag vandaag, maar de Heren Weyts en Francken, als goede verstaanders, zullen met deze halve hint ook wel verder kunnen. Terugkeer-oorlogservaringsdeskundigen: allemaal voor het Krijgshof verschijnen. Vandaag nog vonnis en morgen bij het krieken van de dag Pang! Pang!

    Stelling & enig argument van de Openbare Aanklager (in Eer en Geweten, zo helpe mij God Almachtig): wie slaat, mag de bal terug verwachten. Amen en UIT.

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://www.tijd.be/politiek_economie/internationaal_afrika/Tsjaad_executeert_tien_leden_van_Boko_Haram.9670209-3146.art

    *

     

    Tsjaad executeert tien leden van Boko Haram

     

    Tien vermoedelijke leden van de islamistische terreurorganisatie Boko Haram zijn zaterdag geëxecuteerd in de Tsjadische hoofdstad Ndjamena, zo melden verschillende bronnen.

     

    De tien waren nauwelijks 24 uur eerder ter dood veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een dubbele zelfmoordaanslag in Tsjaad.

     

    'Ze werden doodgeschoten op een schietterrein ten noorden van Ndjamena', zo meldt een bron bij het gerecht. Ook een medewerker van de veiligheidsdiensten heeft de informatie bevestigd.

     

    De tien zouden een belangrijke rol gespeeld hebben bij de uitvoering van een dubbele zelfmoordaanslag die op 15 juni in de Tsjadische hoofdstad had plaatsgevonden. De ontploffingen aan het politiecommissariaat en de politieschool hadden toen aan in totaal 38 mensen het leven gekost.

     

    De verdachten hadden vrijdag, na afloop van een drie dagen durend proces, de doodstraf gekregen. Het was voor het eerst dat vermoedelijke leden van Boko Haram voor het Tsjadische strafhof moesten verschijnen.

     

    Het Afrikaanse land Tsjaad had de doodstraf begin dit jaar nog afgeschaft. Maar als gevolg van de aanslagen van de terreurorganisatie Boko Haram, besliste het parlement een maand geleden om de sanctie toch weer in te voer

    *

    UITLEIDING

    Boko Haram, maar ook IS (Islmatische Staat) is in oorlog tegen ons. Zij stellen dagelijks overal ter wereld de meest onmenselijke en nooit geziene oorlogsdaden. Wat is er dan normaler dan dat ze meet gelijke (maar humaner ten uitvoer gebrachte) munt terugbetaald worden?

    Nòg humaner want onzichtbaar, maar anderzijds veel te kostelijk, zou zijn hen per dozijn in een drietrapsraket in de ruimte te schieten. Zij wij van hen af, en zij zijn van direct dichter bij hu 72 dagverse maagden tussen de knieën van de Profeet in Allah’s schoot.

    Waarmee ik niet wil gezegd hebben, dat de Muzelmannerij het steeds hoger op, tussen de knieën, wil zoeken. Ha, neen, want uit penisnijd worden homo’s door hen bij leven en welzijn, van de hoogste daken naar beneden gegooid.

    Wat niet wegneemt, dat ook mijn hart van spijt vergaat, bij het zien van de (hier achterwege gelaten) afbeeldingen van deze tien kloeke gezonde Zwarte Pieten, die nog zoveel goeds voor de mensheid hadden kunnen doen. Moesten die niet in de handen van Het Beest zjn gevallen.

    Waarbij in onwillekeurig denk aan het nieuw-samengesteld gezin van mijn kleine lief dochterken, waar die donkere Gambiaan sedert enkele tijd het zonnetje in huis is geworden.

    Ja, d’er zijn goede dagen nog in ’t leven, hoe weinig ook, d’er zijnder nog voorwaar….

    *

    Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     








    30-08-2015, 14:25 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!