NIEUW: Blog reclamevrij maken?
MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
 • 5006
 • 5005
 • 5004
 • 5003 IK ZEG NIKS
 • 5002 IK ZEG NIKS


  Foto

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   

  Zoeken in blog


  VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
  17-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.606 FEESTDAGEN VOLGENS DE PROGRESSIEVE KALENDER

  maandag 16 januari 2012

   

  606 FEESTDAGEN VOLGENS DE PROGRESSIEVE KALENDER

   

   

  -----------------

  De inkt is nog niet droog van mijn voorgaand stukje, waar ik bij  manier van spreken (moeilijk om geloven!) met heel wat bewondering opkeek naar een Brusselse Donkerblauwe Francofone Senator (Laurent Louis : nooit van gehoord), omdat die van leer trok tegen de perverse Di Rupo, of daar vind ik vandaag bij een jonge blogger met het hart op de juiste plaats, een totaal ander geluid over diezelfde man. Zeker niet van aard om mijn bewondering op te wekken. Lees maar. Met Franscouillons moet een mens verdorie toch altijd ogen op zijn derrière hebben!

  Zie http://blog.seniorennet.be/herman1956/

  Mijn stukje N° 603 (niet 703) was getiteld ‘Over persoonlijke voorkeuren van Dignitarissen’ met als titelvoerend kampioen der vertikaal geklasseerde PV’s, de onvolprezen Waalse Opper Kukuluku uit Bergen/Mons. Die voormelde ‘Open Brief’ aan alle ‘Oaarde Landgenoten’ was echt geen kinderkak, maar zo echt als echt maar echt kan zijn. En ja, het was ook de uiting van een diepe wrok jegens een politiek tegenstander met de 3 losse uiteindjes, die hij, net als wij allemaal, maar al te graag in het zand zag bijten. Van waar dus het begin van sympathie.

  Vaststelling : Mr. Laurent Louis is met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid een rabiate loge-man van de nieuwe of nog op te richten variante van een op Mekka gerichte Obediëntie. Altijd goed om weten! Dat hij daarmee een plaats claimt aan de zijde van de Parijse bloedhond Robespierre, onzaliger gedachte, is gewoon knap gezien van onze vriend Herman. Dat noem ik nu eens doorheen het bos de bomen zien!

  ----------------------

  "GEEN KATHOLIEKE FEESTDAGEN MEER IN BELGISTAN".

  De officiele feestdagen mogen niet meer verwijzen naar het katholieke geloof. Ze moeten volledig "seculier" zijn. Dat vindt het onafhankelijk kamerlid Laurent Louis. Hij heeft een hele lijst met nieuwe feestdagen ingediend om de huidige te vervangen. Zijn wetsvoorstel wordt straks door de kamer in overweging genomen.
  Nieuwjaarsdag, 1 mei, 21 juli en 11 november blijven bestaan zoals nu, maar verder verandert alles. Pasen en Pinksteren verdwijnen, Kerstmis blijft bestaan maar het krijgt een andere betekenis. Eerder bepleitte het eindrapport van de Interculturele dialoog, die door minister Joelle Milquet (cdH) werd georganiseerd, voor een hervorming van de wettelijke feestdagen. Maar deze groep wilde meer feesten van andere godsdiensten invoeren. Dat leidde tot een storm van protest. Louis heeft andere bedoelingen. Voor hem moeten alle feesten "seculier" worden. Het is geleden van Maximilien de Robespierre tijdens de Franse revolutie dat dit nog geprobeerd werd.
  De nieuwe feestdagen zijn: 8 maart (dag van de Rechten van de Vrouw), 8 mei (het einde van de tweede wereldoorlog), (9 mei ( de officiele feestdag van de Europese Unie), 11 juli (de Vlaamse feestdag), 27 september ( de feestdag van de Franse gemeenschap), de zaterdag voor de derde zondag van september (het feest van het Waals gewest), 15 november (het feest van de Dynastie), 20 november (de dag van de rechten van het kind), 10 december ( de dag van de Rechten van de Mens), 25 december ( nu nog Kerstmis, maar als Zotten Louis gevolgd wordt; het feest van de solidariteit)

  WAAR GAAT DAT NAARTOE!, WAAR GAAT DAT NAARTOE?
  ZO EEN VERWAANDE DWAZEN !!!

  K' heb twee dagen plat gelegen, t' rugske begint al wat slijtage te vertonen,
  maar alé t' is al wat beter en ik begin terug te schrijvelen,
  Tot morgen,
  Mannekes en Wijvekes,

  -------------------

  Diagonaal herlezen

   

  Het kan weer niet op vandaag!

  Naast bovenstaande vaudeville, van de hedendaagse wereldverbeteraar van de Juliaase kalender, zijn er nog de nieuwe vernederende ‘zoekingen’ in de bisdommen onder begeleiding van de toevallig aanwezige V°RT-camera’s (!), zo is dus de rancune van een voor zijn onkunde vernederde onderzoeksrechter die zijn eerste poging om de Kerk in opspraak te brengen, mislukt zag. Ik heb zo een appelblauw zeegroen vermoeden, dat hij van hetzelfde laken een broek zal krijgen : er zou diplomatieke briefwisseling met het Vaticaan mee zijn in beslag genomen… JaJa, die van Rome zijn ook geen uils!

  En er is ook nog dit, overgenomen bij

  http://blog.seniorennet.be/angeltjes/

  die ik mij veroorloof in vrije vertaling te begeleiden door ‘Kijk eens wat wij durven’…Net als de op weerwraak beluste Onderzoeksrechter Wim Detroy verdienen die een ferm pak rammel, liefst op zo diep mogelijk onder de gordel, die we dan voor ’t gemak van redeneren, dan maar hun Edele Delen zullen noemen. Want blijkbaar heersen daar spanningen die ze niet kunnen beheersen en die doorslaan naar hun hersencellen….Het zijn recidivisten van de ergste soort waarvan we slechts verlost zullen zijn als die geïnterneerd worden.

  Het Priesterbroederschap Sint Pius X gaat een eerherstellende actie voeren tegen het theaterstuk 'On the Concept of the Face, regarding the Son of God' in de Singel (Antwerpen). Ze vinden dat Jezus Christus beledigd wordt tijdens de voorstelling. Het is niet de bedoeling dat de plechtigheid het theaterstuk tegenhoudt of bezoekers de toegang ontzegt. Brave Pius X-adepten.

  Het stuk draait onder meer rond een grote afbeelding van Jezus. Het schilderij wordt op een bepaald moment besmeurd met uitwerpselen en bekogeld met stenen. Dat gaat te ver, vindt Priesterbroederschap Sint Pius X.

  "Deze voorstelling is onaanvaardbaar. Christus is een figuur die men niet mag beledigen", vindt mede-initatiefnemer Eric Leys. "U moet zich een gelijkaardige vertoning eens voorstellen over moslims of joden. Maar christenen reageren nooit. Daar gaan wij verandering in brengen."

  Ook in Frankrijk leidde de voorstelling al tot de nodige controverse en kritiek van de katholieke hoek. 'On the Concept of the Face, regarding the Son of God' wordt van 1 tot 5 februari opgevoerd in de Singel in Antwerpen.

  De Singel heeft deze voorstelling aangekocht in het raam van de receptieve werking dat dit cultuurcentrum vervult.  Wat impliceert dat de Singel zich artistiek akkoord verklaart met het stuk.  Dan moet men ook onder ogen durven zien, dat een dergelijk controversieel project gecontesteerd zal worden.

  Wij zijn er niet om de christelijke zuil te verdedigen maar wij gaan in dit geval volledig akkoord met haar stelling, dat het steeds dezelfden zijn die dankzij gelden van de gemeenschap, belachelijk gemaakt worden, of zoals nu, op een excessief grove manier met stront bekogeld worden.  Terwijl één woord van kritiek op Mohammed of de koran onmiddellijk leidt tot censuur en verontwaardiging.

  Artistieke vrijheid ? Absoluut.  Maar dan in een eigen gefinancierd project en niet dankzij subsidies van de overheid. Ik denk dat de cultuurloze cultuurministerin deze nuance niet begrijpt. Zij is vooral bekommerd om op een goed blaadje te staan bij de jagers.

  Ray

   

   

   

  Pssst

  We zijn nog niet zo ver, maar binnenkort zullen ‘elementen’ zoals dat Broederschap van Pius X, of zelfs de gewone man/vrouw in de straat die durft reageren op dergelijke vulgariteiten, het etiket ‘Fundamentalist’ opgekleefd krijgen. De V°RT zal ook deze keer niet nalaten deze voorzet binnen te koppen! We zullen heel zeker gedurende enkele dagen na mekaar voordien vergast worden op de presentatie van deze wansmakelijke vertoning…. Want zoiets kadert perfect in de thesis ‘Weg met ons’…. Zelfs BDW, die voor de zoveelste keer goed onderweg is om een pulp-hulk te worden,  vindt het lollig te gekken met de volksdevotie van nze voorouders : hij heeft aldus een reuzenkans gemist om te zwijgen. Maar dat is iets voor straks!

  Mijn mening over de vertoning in De Singel in Antwerpen, de eerste ‘cultuurstad’ van Vlaanderen?

  Vanaf nu met z’n allen, mensen van goede wil, in alle zaken van het land waar er ‘farcen’ te koop zijn, er de ‘stinkbommetjes’ uit onze kattenkwaad-jaren gaan aankopen. De avond van de vertoningen zelf massaal in de zaal strategische plaatsen gaan innemen, voorzien van 1° mondmaskers 2° honderden kilogrammen stinkbommetjes met vertragingslonten aan elkaar bevestigd 3° helpers-medeplichtigen  die ons op heet gepaste ogenblik buiten laten en achter ons subiet alle vensters en deuren luchtdicht afsluiten.

  Noteer dat nadar-hekken (die daar voordien wel zullen klaar gezet zijn om betogers te weren…) vliegensvlug hun omgekeerd nut kunnen bewijzen, door ze met korte kettingen aan elkaar te klikken, eenmaal ze op de juiste plaats zijn aanbeland, ttz. daar waar de ordediensten zouden willen doorbreken om de fijnproevers verse lucht te geven…..

  Voor de verandering lokken we voordien best de TV camera’s even naar de Groenplaats : een niet-aangekondigde kleine optocht met reuzengrote anti-Islam-cartoons van Gregorius Nekschot : dat zou in de kortste keren een enorme massa van vrome en wreedzame Muzelmannen kunnen op de been brengen…. Zou eten en drinken zijn voor de camera-mensen en de bazen die geilen en kwijlen op dergelijke fijne beetjes…

  Voordien zou moeten nagegaan worden, of gezegde stinkbommetjes  zich bij het afgaan beperken tot alleen maar …stinken. Aan stank sterft dat soort volk niet! Ik zou namelijk niet gaarne de geschiedenis ingaan als de Blanke Osoma Bin Laden : hij met vliegtuigjes tegen brave burgers, ik met…stinkbommetjes tegen stinkburgers.

   

   

  STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK

   

   

  17-01-2012, 13:42 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  16-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.605 DE OPPER KUKULUKU ZIET KLAAR MIN OF MEER

   

  maandag 16 januari 2012

  605 DE OPPER KUKULUKU ZIET KLAAR MIN OF MEER

   

   

  In Beringen (Oursville) heeft men het begrepen….

  -----------------------

  di rupo botst met bond : "jullie leiden burgers naar afgrond

   

  Premier Elio Di Rupo kreeg tijdens zijn nieuwjaarsreceptie in zijn thuisstad Bergen militanten van de socialistische overheidsvakbond ACOD over de vloer. Ze verdeelden er pamfletten waarin ze een aantal regeringsmaatregelen als antisociaal bestempelden. Di Rupo noemde de kritiek overdreven en beet van zich af. "Jullie leiden de burgers naar de afgrond", zei hij.

  De vakbondsmensen verwijten de PS van Di Rupo te veel toegevingen te hebben gedaan tijdens de regeringsonderhandelingen. "Ik kan dat standpunt niet aanvaarden", antwoordde de premier. "We hebben achttien maanden nodig gehad om een regering te vormen om het uiteenvallen

  van het land te voorkomen".
   
  "Het is schandalig te denken dat de socialisten gezwicht zijn. Wie dat denkt, brengt het klimaat ter linkerzijde schade toe. Door dergelijke overdrijvingen leiden jullie de burgers naar de afgrond. De PS is erin geslaagd een regering te vormen en het land staat nog recht. In het noorden van het land zijn er andere gevoeligheden. Het noorden is goed voor 60% van de bevolking en is solidair met de 3,2 miljoen Walen, onder meer op het vlak van sociale zekerheid en gezondheidszorg en dat voor zeven miljard euro per jaar. De Walen hadden dat budget zelf moeten slikken als het land uiteen was gevallen", zei de premier.

  Di Rupo benadrukte wel dat er nog wat onderhandelingsmarge was over de manier waarop een aantal regeringsmaatregelen zullen worden uitgevoerd. (belga/sam)

  Bron De Morgen

   

  -------------------

  Diagonaal herlezen

  Dank zij zo’n artikels, in De Morgen nog wel, is het ons mogelijk om binnen te kijken in het hart van deze roverhoofdman : vrienden-rovers, zo horen wij : we moeten content zijn : ons luilekkerleventje kan nog vele jaren ongestoord dor gaan. We hebben (ik heb) voor U misschien wel 2,5 + 5 jaar = 7 1/2 jaar, d.i. tot 2019 tijd en vooral geld gewonnen op rug van de Flamboches, de naïeve kloots uit Opper-België. Dat brengt ons, lui uitgestrekt in onze hangmatten, per jaar 7 miljard op. In totaal dus meer dan 50 miljard. Wij zijn dus letterlijk bezig ons RIJK te stelen. Immensément riche! Ik kom uit een der armste berg-gebieden van Italië, dus ik weet waarover ik spreek.

  Zonder mij en de PS (in deze volgorde) zouden jullie nog armer zijn dan de armste Griekse duivel! Want buiten een Hellend Vlak en wat bossen, hebben jullie niets, helemaal niets om te kunnen geld aftroggelen van de toeristen. Jullie zouden, bij manier van spreken, het breekijzer zijn waarmee de EU opengebroken wordt. Wat dus niet gebeurt, dank zij het geld en de werklust van de Flamboches. Maar die mogen dat niet weten!n

  Vergeet niet, les amis, dat die 7 miljard per jaar gerekend zijn zonder het deel van de interesten op de staatsschuld waarvoor Wallo/Brux voor het grootste deel verantwoordelijk is. De republikeinse Flamboches, maar ook onze eigen Universiteitsprofessoren spreken dus met recht en reden van 12 à 13 miljard per jaar. Zijn daarbij niet inbegrepen : de vele kleine faveurkes die de Flamboches zonder het te beseffen, voor onze rekening betalen. Denk maar aan die 5 miljard jaarlijkse bijdrage aan de Europese Unie die la Belgique betaalt en waarvan wij ruim de helft terug opstrijken onder de vorm van Europese steun aan Achtergebleven Gebieden. Wij hebben, voor de helft minder mensen dan zij (3,5 tegen 6,5 miljoen) dubbel zoveel staatsambtenaren dan zij. Wij bezetten overal de vetste postjes in leger, bij Justitie, bij de haute finance. Al onze mensen zijn dan ook nog dubbel zoveel ‘ziek’ per jaar als hun Flambochse collega’s.  Jullie kunnen levenslang aan de mammelle van de werklozensteun blijven hangen en daarenboven daarvan maandenlang aan de zee gaan uitrusten : jullie zijn levenslange renteniers, van aan de wieg tot het graf.

  Als jullie zich Ja? een beetje koest willen houden tot wij die boerkes heemaal hebben uitgekleed? We maken ze ondertussen op een deftige manier wijs, dat er misschien ooit eens een geldstroom op gang zal omen in omgekeerde richting…. Leugentjes die inslaan bij die lamzakken!

  Attention les amis : hebben jullie er al op gelet hoe ik bij hen in het gevlei wil komen? Gisteren De 7de Dag niet gezien? Ik kwam nochtans voortreffelijk in beeld….Onze partij, de PS - Allah weze met haar - doet er alles aan om onze gele en blauwe Vlaamse collabo’s te mouwfrotten zodat zij hun mandaten behouden. Het is maar Bart Le Tisserand die momentanément un peu dangereus is, maar de voortekenen zijn gunstik dat hij onze kant kiest zo gauw hij kan. Zie maar naar wat kebeur in Beriken : daar kleurt nu reeds onze geliefde tricolore de verkiezingsborden! Die stad wordt trouwens binnenkort herdoopt tot Oursville….

  Want bovenal, les amis : op demografisch gebied zijn we bezig met hen een kool te stoven waarvan ze geen 1000 jaar zullen herstellen : dank zij de PS en de open grenzen, met o.a. de ‘ethische verworvenheden’ van kindermoord en homo-huwelijken en zo, bezorgen wij de Franscouillons stilaan het overwicht in dit land. Wij hebben ervaring terzake opgedaan met de Flamboches zelf die in vroeger jaren naar Wallo/Brux zijn gekomen om ons vuile werk tegen een hongerloontje op te knappen, of om in het zweet huns aanschijns onze boerderijen, waarvoor wij zelf te lui waren, nieuw leven in te blazen. Na korte tijd zijn ze allemaal aangepast aan ons, en zijn het nos chers compatriotes geworden, die niet eens hun eigen taal meer speken. Hetzelfde zal gebeuren met al die vreemdelingen die wij met loze listen binnenhalen : hun leefloon immers wordt voor het grootste deel betaald door die Flamboches!

  En, last but not least : wie door het land van Wallo/Brux reist, moet vaststellen dat de tijd dat het geduurd heeft en nog zal duren, het de moeite waard is geweest. Ons land is praktisch binnenste buiten gekeerd. Alles is vernieuwd met de mooiste en het beste materialen. Onze steden hebben zelfs in vel gevallen een futuristisch uitzicht. Ons openbaar vervoer heeft de modernste vervoermiddelen en-  wat belangrijk is : alle rekeningen zijn betaald.

  Les amis : laat deze Grote Kukuluku maar doen : zelfs in ons privé-leven (dat niemand aangaat) waar de keuze vrij is voor wie jong mals kippetjes-vlees of jong mals kaproenen-vlees lust : over de rekeningen hoeft niemand zich zorgen te maken : les Flamins, ces Boches du Nord, les Flamboches, reclameren wel, maar ze blijven, zolang la Belgique bestaat, braaf betalen!

  En moesten jullie problemen krijgen met de zedenpolitie wegens te jeugdige kippetjes of te jonge kaproenen : geen zorgen. Zich wenden PS. De Grote Kukuluku zorgt voor de seponering der PV’s, en mits enig aandringen, voor de persoonlijke voldoening daar boven-op. Met een fris minister-postje of zo.

  Psst

  Ons Laurette, bijgenaamd La Cruella, is zoals iedereen weet, half om half van Algerijns/Limburgse afkomst. Als jullie gisteren in het Journaal op de V°RT Zwarte Lola van de MR samen met haar kindje op haar derrière hebben zien vallen op de ijspiste, dan moet U ook de moeder hebben gezien met de Arabisch lijkende hoofdtooi. Echt een pronte madam met een pronte kopvod. Wat meteen grotendeels het uitzicht van Zwarte Lola verklaart : tenzij ik me vergis : onmiskenbaar Mediterraan….

  Geen wonder dat de aanvoer van vreemdelingen uit die contreien zo goed gepromoot wordt : beide dames hebben de handen op één buik : de buik van het eigen volk eerst!

  Van de Flamboches wordt ondertussen wel politiek-correct gevraagd dat zij zich organiseren volgens het motto : ‘Weg met ons.’

  JaJa, mochten diezelfde Flamboches maar wat meer op onderzoek trekken in de Franscouillonse pers!

   

  STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK

   

   

  16-01-2012, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.594 VAN ALLE PLANOLOGEN VERLOS ONS HEER

  maandag 16 januari 2012

   

  594 VAN ALLE PLANOLOGEN VERLOS ONS HEER

   

  De Grote Roerganger uit Hasselt

   

  Uitvinder van de Grote Sprong Gratis Achterwaarts

  ----------------

   

  Ruimtelijke Ordening is Georganiseerde Oplichting

  van de burger van Overheidswege

   

  Naarmate ik bijgaand (veel te lang) artikel las, groeide in mij iets dat psychiaters omschrijven als een niet te weerstane dwang, om te moorden en te branden.  Ma main ne trempble pas!  Motief : wraak voor het waardeloos maken van rechtmatig verworven goed. Het drama van een stuk grond aan de rand van een landelijk gehucht, al eeuwen en eeuwen door mensen bewoond, maar op zekere dag ‘hertaald’ als ‘zonevreemd’. Het begon ooit eerst op het Gemeentehuis van mijn vroegere Gemeente, dan op de Kabinetten van de Provincie, tot op het Ministerie van Ruimtelijke Ordening in Brussel toe. Het vonnis bleef : afbraak tot in de grond, en eeuwigdurend bouwverbod. Ik zou nu, jaren later, nog kunnen tekeer gaan als een eenmans bende op wraak beluste beeldenstormers! Andres Breivik, de Viking uit het Hoge Noorden, zou er in vergelijking maar een beginneling bij zijn!

   

  Is er iemand die weet waar er een nog gangbare Sherman-tank kan op de kop getikt worden, inclusief gemakkelijk te bedienen schietgraag snelvuurkanon? Met bijhorende munitie? Want zo stom zal ik ook niet zijn, om mij tussen die voornoemde 3 plaatsen te bewegen als een levende schietschijf, bewapend met alleen maar een paar handgranaten en een Kalasjhikov!  De H. Saint Lambert uit Luik sta mij bij! Eerst het Gemeentehuis van de CVP-clan moet plat, dan het Provinciebestuur op ’t Zuid in Gent, en tot slot het Miniserie zelf in Brussel. Alleen die ene vriendelijke ambtenaar aldaar, die verplicht was om inzage in het dossier te geven, en vol medelijden moest bekennen zelf machteloos te staan, zal als die nog leeft, gespaard blijven.

   

  Numero Uno op mijn dodenlijst zal de Hoerenloper uit Hasselt zijn. Die wordt, doorboord met obussen, als lappenpop gewoon op de loop van mijn tankkanon gespiest! Hij zal zo als trofee doorheen het land rond gereden worden, tot de brandstof van mijn little tanky helemaal zal opgebruikt zijn!  Vervolgens zal ik bulldozers en graafmachines doen komen, die met hun rupsen het laatste beetje ‘lichaamsvocht’ (dat hij nu toch niet meer zal nodig hebben!) uit zijn body zullen persen. Zij zullen dat doen tot de dood erop volgt. De rekening stuur ik naar Meneerke Peeters van de Vlaamse Parochieraad.

   

  Kijk, ik leg het niet verder uit : men zou mij later wel eens voorbedachtheid kunnen aanwrijven!

  --------------

   

  http://www.nieuwpierke.be/forum_voor_democratie/nl/node/1071

   

  -------------------

  Diagonaal herlezen

  Als U deze lectuur doorworsteld hebt, dan is het tijd om U mee te nemen naar een schilderij van Bruegel, om daar in de velden de huisjes te tellen. Weet U, dat ingevolge het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen, al deze schilderijen dienen te worden geretoucheerd? Die huisjes zijn allemaal zonevreemd en de Her Breugel zal ter gelegener tijd de rekening gepresenteerd krijgen voor de bulldozers en de olieverf.

  Mij spreekt de idee dat onze steden en gemeenten, lijk ze tot ons gekomen zijn, zonder de USSR-planologie, inderdaad meer aan, dan de reusachtige rechtopstaande schoendozen van glas en beton, die nu overal oprijzen aan de rand van onze ‘agglomeraties’…

  Die zijn waarschijnlijk afgekeken van het bijenvolkje en hun honingraten. Waarbij het dan opvalt, dat deze beestjes meer zin voor harmonie en schoonheid bezitten, dan onze ‘urbanisten’.

  Trouwens, al eens gelet op de kakofonie in de straten van een moderne ‘verkaveling’? Is gewoon wraakroepend, en minstens even erg als de verdiepingen in de winkelstraten van onze beroemdste steden. Gelijkvloers : glas en beton, en daarboven : krot met strepen!

  Het zou inderdaad beter zijn, als we, net als onze voorouders, de vrijheid hadden om het eigen land naar eigen smaak in e richten. Denk aan de bijna verdwenen bouwstijlen van huizen en boerderijen aan de kust, in het Houtland, in de Kempen, in Frans Vlaanderen, in Holland? Men mocht U vroeger in al die streken uitschudden waar men wilde : één enkele blik op het landschap vertelde U precies waar U waart. Nu zijn alle muizen even grijs. De loopstal in Houthalen gelijkt als twee druppels water op deze in Zoutenaaie….En de villawijk in Peer is net de doorslag van deze in Lombardsijde : één kakofonie van kleuren, van stijlen, van daken. Maar de regengoot is wel overal precies op dezelfde hoogte, en de voortuintjes zijn overal precies dezelfde….

  Toe, beste lezer, doe zoals ik om U nog meer thuis te voelen in Vlaanderen : herlees nog eens grondig het artikel van Nieuw Pierke. U hoeft niet eens te zoeken naar de link….

  http://www.nieuwpierke.be/forum_voor_democratie/nl/node/1071

   

  Na lezing, volhardt en ondertekent…..

   

  STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK

  16-01-2012, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  15-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.703 OVER PERSOONLIJKE VOORKEUREN VAN DIGNITARISSEN

  zaterdag 14 januari 2012

  703 OVER PERSOONLIJKE VOORKEUREN VAN DIGNITARISSEN

   

  De kampioen der vertikaal geklasseerde PV’s

  ---------------------------

  Lettre ouverte aux citoyens de mon pays

  “Ma vie au Parlement: entre dégoût et désillusion!”

  http://www.mld.be/page/fr/118/lettre-ouverte-aux-citoyens-de-mon-pays.html

  -------------------

  Diagonaal herlezen

  Mijn excuses, beste lezer, U met een LINK te hebben moeten opzadelen, maar de oorspronkelijke tekst zat dermate vol met SPAM dat die nergens op de blog aanvaard werd.

  Misschien ook een probleem dat communautair geladen is?

  Tochmet ’n dikke merci aan Polkum.

  Zie http://blog.seniorennet.be/polkun/

  Net als hij, geloof ik in de onschuld van deze Rode Opper-Kukuleku, die zijn verjaardag aldus viert op 28 december, Onnozel Kinderdag. De man ziet er nog veel onschuldiger uit dan een ongeboren kind in de moederschoot. En dat doet mij denken in verband met dezelfde moederschoot en pedofilie, wat van de twee het meest verwerpelijk is : knapenliefde of kindermoord. Vooral als het over de Kerk ging, kon het niet luid genoeg van de daken worden geschreeuwd :”van onze kinderen moeten ze afblijven” – een uitdrukking die niet geldt voor de rest van het establishment en al zeker niet voor de PS-chef. Dat jaarlijks meer dan 30.000 van dezelfde kinderen VERMOORD worden in de moederschoot : dat wordt gewoon een ethische verworvenheid van deze tijd genoemd. Men behandelt het ongeboren leven als een rotte vrucht, die moet ‘afgedreven’ worden. In de lessen biologie wordt niets meer geleerd over de bloemen en de bijtjes, maar worden er geleerde vreemde woorden in de kinderkoppen gehamerd : abortus provocatus ; dat is zelfs al geen vruchtafdrijving meer, het is gewoon de Mister Propre van de onderbuik. Deze moorden zijn trouwens volledig legaal, want ze worden uitgevoerd met volledige terugbetaling van de ziekenhuiskosten, met ons belastingsgeld dus. Dat klinkt als ‘Ge zult niet doden, tenzij ge er zelf beter van wordt’….

  De kwestie met ons Regeringshoofd Di Rupo is alleen : hoelang duurt het nog vooraleer Bild of een ander boulevardblad er brood in ziet om de man te vierendelen. Mensen als Senator Laurent Louis uit de thuisstad van De Bende van Nijvel, leveren met hun bijdrage lijk bovenstaand artikel, hiervoor de nodige ammunitie.

  Senator Laurent Louis is een afgescheurde Riberaal van de MR, is Franstalig, maar heeft blijkbaar het hart op de juiste plaats.


   

  STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK

   

  15-01-2012, 18:02 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.604 EEN GROOT ONGELUK ZIT IN EEN KLEIN GAATJE


  zaterdag 14 januari 2012

  604 EEN GROOT ONGELUK ZIT IN EEN KLEIN GAATJE

   

  Het Cruiseschip de Costa Concordia

   

  Geveld door Neptunus, de onderwater zeegod...

  ----------------

  Deze voormiddag was er in de hemel boven ons hoofd een abnormaal aantal helikopters en vliegtuigen in de lucht. Gewoonlijk zijn dat ‘s zomers  watervliegtuigen, uitgerust om te blussen, die in het Lago di Bolsena ofwel komen oefenen in het landen en het opstijgen, of komen bijtanken als ze ergens aan het blussen zijn. Weer zware bosbranden in Griekenland, en is de Italiaanse vloot weer eens moeten uitrukken? Reddingen op het Meer zelve? Ach neen : ‘s zomers is dat echt spectaculair, als U met Uw speelgoedbootje een tochtje maakt op het meer, en plotsklaps moet uitwijken voor een aanstormend geel monster. In de lucht een elegante zwaan, maar met bulderende motoren neer gestreken tussen de plezierbootjes, een vuurspuwende draak.

  Toen opende de RAI zijn ochtendjournaal, en zagen we een reusachtige cruiseboot rechtopstaand half gezonken,  met brandende lichten op alle huizenhoge verdiepingen, bijna aanleunend tegen de keermuur van het haventje op Giglio. Het was net alsof hij op de vuurtoren wilde inbeuken. Het reusachtige schip lag binnen het uur op zijn zijkant gekanteld. Paniek overal, en tegen de middag nog altijd 70 mensen ‘vermist’, want afwezig bij de naamafroeping van de bijna 3200 passagiers en 1.000 bemanningsleden.

  Die waren rond 17 uur ingescheept voor een exclusieve 10 daagse cruise op de Middellandse Zee, in Civitavecchia, een nijvere zeehaven met veel industrie, aan de lagune waarop Porto San Stefano de luxe-kant is. Ach, we zagen ze zo dikwijls eenmaal ingescheept in de late avond (in Venetië bijvoorbeeld) aan de relingen staan, de rijkaards, en de luxeboot als een varend hotel van bijna 200 meter lang en bijna even hoog! De opvarenden glijden, hoog boven het plebs, als goden voorbij en ze wuiven. Omdat cruise-vaarders altijd plegen te wuiven naar alle thuisblijvers ter wereld.... Net zoals straks het landschap zal voorbijglijden waarlangs ze varen. Het weer is mild, al de hele winter, en mits een beetje ingeduffeld, kunnen ze best de hele avond doorbrengen onder de sterrenhemel, in de gezonde zeelucht. Aan land pinken overal de lichtjes aan : de wereld net een sprookje. Misschien zelfs met een glas vertroosting onder de hand.... Hier en nu worden herinneringen gemaakt en bewaard voor later. Net toen het buitenlands gezelschap aan tafel was om 19 uur (veel te vroeg voor een Italiaan), was er een scherpe knal, daarna een oorverdovend snerpend geschuur, de lichten gingen uit en alles gleed van de tafels. De ramp met de Titanic II was begonnen...

   

  Een paar dagen geleden schreef ik een paar blogvienden aan, om hen via Street Vieuw te laten meegenieten van de omgeving waar we hier leven. Daarin kwamen o.a. 2 dromerige plaatsjes voor aan de Adriatische Zeekust waar wij af en toe gaan uitwaaien, precies zoals jullie doen in laten we zeggen Blankenberge en Knokke. In die volgorde! . Port’Ercolo (Ercolo = Hercules) en Porto San Stefano. Die ritjes daar naartoe combineren we telkens als er volk moet afgehaald worden op of afgehaald van Ciampino, de luchthaven van Rome waar Ryanairvluchten uit Scharrelroi aankomen. Dan nemen we niet de autosnelweg A1 naar Rome, wegens die eeuwige files (coda in Italiano) maar de meer toeristische Aurelia SS1 langs de Adriatische kust. Zeg maar : het oog wil ook wat, want misschien wel even vol, maar mooier, bijna romantisch : op en top Italiaans. Dit is wel een speciale kant aan de reputatie van Toscane : dit is namelijk niet Toscane, maar de Maremma, moerasland sedert het begin der tijden, tot Mussolini er zich in de jaren ‘30 mee bemoeide. Na drooglegging is het sedertdien een vruchtbaar landbouwgebied geworden.

  In de ‘Zuid & Noord’ uit onze studententijd, herinner ik mij een fantastisch stukje proza, ik denk van de hand van Aug. Vermeylen (die van Vlaming zijn om Europeeër te worden), getiteld ‘Mussolini Dorst’. De leraar Nederlands, die mij betrapt had omdat ik daar op mijn exemplaar het woordje ‘heeft’ had tussen geschreven, en daar nota bene niet kon om lachen, dweepte met de daarin voorkomende volzinnen, even erg als de Duce, die bovenop de dorsmachine, met blote armen de graanschoven van de eerste oogst opving om die in schokkende muil van het monster open te schudden.... Wie had dat gedacht, dat Drukkerij Desclee-DeBrouwer uit Brugghe jaren later op die manier nog zou herdacht worden, om mee te delen dat Toscane en de Maremma wel degelijk twee verschillende werelden zijn. Voor wie zich de Maremma beter wil voorstellen, hij hale zich onze ” ‘t zijn weiden als wiegende zeeën die groenen langs stroom en rivier” voor de geest....

  Na de maaltijd op een van die beschaduwde zonnige terrasjes langs de ‘corso’, de strand-promenade, onder de wuivende palmbomen (spaghetti al vongolo : moet je eens proberen, liefst bij dat koket dienstertje van Da Guido) en een lekker glaasje Siciliaanse wijn, slenteren we dan zowat als tijdverdrijf over de kaden. Meestal is het op dat uur zeer rustig : siësta, de (dagelijkse) heilige drie uren durende rustperiode van elke Italiaan tussen de 0 en de 110 jaar! De vissers zijn dan binnen, de vis is aan wal, hun boten liggen verlaten en de bonte verzameling van zeil-en motoryachten is ook, buiten het tikken van de touwen tegen de masten, stil gevallen. Er is alleen beweging aan de veerboot naar Isola del Giglio : het eiland der leliën, ooit zo genoemd door de Grieken in de Pré Romeinse Tijd..... Meestal zijn het huisvrouwen die boodschappen hebben gedaan op het vasteland, werklieden van of naar het werk, en schoolkinderen die; fiets aan de hand, huiswaarts willen. Iedereen neemt daar de veerboot, lijk wij de bus zouden nemen. Het binnenrijden der wagens in de buik van het schip gebeurt altijd op dezelfde rustige manier, als van vrienden des huizes, met een lach en een kwinkslag. Want la vita è bella, daar op de kade van Porto San Stefano. Iedereen schijnt er iedereen te kennen! Als de stoomfluit klinkt, gaan de slagbomen dicht, worden de meertouwen losgegooid door kwieke jonge mannen in matrozenpakjes, komen de meisjes met wapperende hoofddoekjes aan de relingen staan, en de veerboot vaart langzaam achteruit, nog altijd met open laadklep. Die gaat pas buitengaats dicht, als de steven gewend wordt na de ronding van de uitham, naar Giglio, amper 16 Km verder. Een akkefietje van twee keer niemendal!

  Wij, die om persoonlijke redenen dicht bij de ramp met de Herald of Free Entrepris hebben gestaan, huiveren dan een beetje iedere keer..

  Een vriend heeft ons ooit eens geprobeerd te overtuigen om met De Ouden van Dagen van Bolsena voor een zacht prijske mee te varen met zo’n cruise-boot van Civitacecchia tot de Costa del Sol in Spanje en terug. ‘s Nachts varen en iedere dag in een ander haven aan sight-seeing doen. Hebben we feestelijk voor bedankt : liever niet opgesloten zitten in een metalen kooi van 20 verdiepingen, die om budgettaire redenen en in strijd met alle wetten der ergonomica, veel te hoog op het water ligt....Het zijn net drijvende sprookjeskastelen op witte watten wolkjes, zonder funderingen.

   

  INTERROGATORIO - È in corso negli uffici della Capitaneria di porto dell'Isola del Giglio l'interrogatorio di Franco Schettino, comandante del Concordia. Il comandante, napoletano di Meta, deve ricostruire le fasi dell'incidente e spiegare come mai si fosse avvicinato così tanto all'Isola. Secondo i programmi, infatti, la Concordia avrebbe dovuto attraversare il canale tra l'Argentario e l'Isola del Giglio a 5 miglia dalla costa italiana, e quindi a 3 dall'isola e dalla secca sulla quale si è incagliata. Il Giglio dista dalla terraferma 16 km, cioè 8,6 miglia nautiche.


   

   

  Vertaling.

  Is aan de gang, bij de Havenkapitein van het eiland Isola del Giglio, de ondervraging van Franco Schettino, commandant van de Concordia. De commandant, Napolitaan uit Meta, zal daar alle details van het ongeval dienen te reconstrueren, en uitleggen waarom hij zo dicht bij het eiland heeft gestuurd.  Volgens de voorschriften had de Concordia in de zee-engte tussen Argentario en Giglio op circa 5 zeemijl van de Italiaanse kust moeten blijven, en 5 tot 3 zeemijl van het eiland en van de onderwater rug (rotsige zandbank) waarop hij gestrand is. Giglio ligt op 16 Km van het vasteland, zijnde: 8,6 zeemijl.

   

  Wie nu zich een beetje wil vermaken met Street Vieuw, nadat hij/zij op http://www.corriere.it/ de nodige commentaren uit eerste hand heeft doorworsteld, zal getuige zijn van hoe kleine oorzaken grote gevolgen kunnen hebben.

  xml:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" />

  Update

  De Kapitein en de Eerste Stuurman zijn ondertussen aangehouden. De rotsformatie die hun ondergang was draagt de naam Le Scole maar dies stond volgens de twee zeebonken niet op hun kaarten… Nu blijkt ook dat de Costa Concordia (220 m x 30 m) in feite een ‘low cost’ cruïseschip was bij de Genuese rederij Costa Crociere, en dat, om veiligheidsredenen, de evacuatie-oefeningen uitgesteld waren tot ’s anderendaags. Naast de ‘low cost’ passagiers, was ook de bemanning ‘low cost’ (vreemdelingen) die zelf niet eens wist hoe de reddingsboten dienden te worden neergelaten.

  JaJa, als zelfs de ‘Mare Nostrum’ al niet meer veilig genoeg is, om de ‘de onze’ te worden genoemd…. 

  STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK

   

   

   

  15-01-2012, 13:17 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  14-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.602 WALGELIJKE GERUCHTEN OF WALGELIJK GEDRAG

  donderdag 12 januari 2012

  602 WALGELIJKE GERUCHTEN OF WALGELIJK GEDRAG

   

   

   

  Over lichaamstaal gesproken…..Deze Mevrouw is precies beschaamd over haar woorden!

  Ze is Karine Laleux (eigenaardige voornaam voor een Bruxeloise!) en is een kort gekruld Brussels PS kip-ketje uit de toom kiekens van de Rode Opperhaan. Zij denkt dat de veren op diens waaierende pluimstaart beschadigd worden door die paar onverlaten die de volgens haar walgelijke waarheid over deze Kukuleku durven onder woorden brengen. Zij brengen volgens mij eerlijke geluiden over walgelijke zaken, waarbij wij, met ons slecht karakter, meteen denken ‘geen rook zonder vuur’…..Wij weten immers allemaal, dat belgenland gelijk staat met doofpot-land…. Dat er zo gauw men in de beerpunt roert, nog andere kwalijke geuren opstijgen : daarvoor dient toch het begrip ‘seponeren’

  Maar troost U : een Groot Kaliber-Kukuleku op de hoogste trede van de kiekentrap, die ziet zo’n kort gepluimd scharrelkippetje nog niet eens staan. Ze stoot hem, de vriend des Konings, zelfs ferm tegen de fiere mannelijke borst! Scharrelen mag ze, achteruit, om beurt met elke poot, lijk de kiekens doen, om op den hof de fijnste brokjes voor hem klaart te leggen.

  Amaai, Karintje, wat gade gij vertellen, de dag dat deze ‘geruchten’ open en bloot door ‘s Lands riolen stromen? Want geloof me : macht corrumpeert absoluut, en absolute macht corrumpeert absoluut! De kruik gaat zo lang te water tot ze ergens tegen een integer iemand van de zedenpolitie aanloopt. En als die dan daarenboven de verkeerde partijkaart bezit, dan vallen misschien wel meerdere kruiken ineens in stukken uiteen. Na de X1 dossiers in het zog van de affaire Dutroux, de nooit teruggevonden videoo’s waarvoor de Bende van Nijvel zo’n 28 mensen heeft vermoord, zou het misschien wel eens derde keer goede keer kunnen zijn…. Meteen, als ’t een beetje meezit, Mijne Heren, ook de kwalijke praktijken in de hoogste kerkelijke kringen opkuisen?

   

  De mensen zullen U eeuwig dankbaar zijn!

  -----------------

   

  Lalieux klaagt walgelijke tweets over Elio Di Rupo aan

   

  PS-Kamerlid Karine Lalieux heeft vandaag de "walgelijke geruchten" aangeklaagd die het extreemrechtse Kamerlid Laurent Louis (MLD) eerder op de dag via Twitter heeft verspreid over het privéleven van premier Elio Di Rupo (PS).

  Op de microblogsite Twitter schreef hij over het privéleven van Di Rupo dat "iedereen de smaak van onze premier kent" en "een minderjarige vriend heeft dat onlangs nog ervaren in een Brusselse nachtclub". "Onder de 18 jaar spreekt men niet meer van homoseksualiteit", voegde hij er nog aan toe.

  Terwijl het kabinet van de eerste minister niet wenste te reageren op de beschuldigingen, diende zijn partijgenote Karine Lalieux eveneens op Twitter Louis scherp van antwoord. "Trouw aan zichzelf brengt hij met zijn misselijkmakende geruchten de politieke wereld andermaal in diskrediet".

  Geen bewijzen

  Laurent Louis kan zijn beschuldigingen niet hard maken. Hij verwees naar een 17-jarige kennis die in een nachtclub door de premier benaderd was geweest. Di Rupo zou de club verlaten hebben nadat hij afgewezen was. Er werd geen klacht ingediend. Het Kamerlid zei wel dat er in het verleden processen-verbaal zonder gevolg geklasseerd werden, zonder evenwel details te kunnen geven.

  Eerdere beschuldigingen

  Elio Di Rupo was in 1996 slachtoffer van een lastercampagne door een homoseksuele fantast die de PS-politicus ervan beschuldigde hem te hebben misbruikt toen hij minderjarig was. Di Rupo werd door het gerecht volledige witgewassen. (belga/ep

  Bron Het Laatste Nieuws

  -------------------

  Diagonaal herlezen

  O ja, die Lynxe verheerlijking van de macht : alles kan, alles mag, zolang het maar niet uitkomt….Remember Domique Strauss Kahn : de man is vergrijsd in de ergste soort seksuele perversies, maar men dient zogezegd te zwijgen over zijn privé-leven. Zonder die kleine tegenslag in NY met die chocolatten dienstbode was de man, favoriet van Universele Rode Broederschap, heel zeker de nieuwe President van Frankrijk geworden.

  O ja, Mevrouw Laleux is gestoord, dat ‘de politiek’ in als geheel weer wordt geschoffeerd. Jamaar, wat is het nu! Onwaardig gedrag mag want dat is privé, er over in ’t openbaar spreken, dat mag niet! Staat gelijk met ‘het ontbloten van de kroon’…..

  Ontbloten van de kroon! Curieus dat het spreekwoord het niet heeft over het ontbloten van de hoed, of van de klak….

  Precies of niemand weet, dat de grens tussen homofilie en pedofilie flinterdun is. Voor zover het ene al niet het gevolg is van het andere, of in het geval van de Grote Kukuluku’s, synoniem van elkaar. Is deze ‘liefhebberij’ trouwens in de antieke Griekse denkwereld niet bekend als ‘knapenliefde’? Dat worden dan ‘schandknapen’ in een Turkse of een Arabische achtergrond. Pastoorsvriendjes daarentegen hebben niet eens een naam. Wegens eerder hun zeldzaamheid?

  Of wenst Mevrouw Laleux misschien een tekeningetje?

  De Internationale Pers moet dezer dagen meesmuilend toekijken. Terwijl de tam-tams naar de ratingbureau’s druk doende zullen zijn….

  En dat, Mijne Dierbaren, is meteen het lot van Vlaanderen : meegezogen worden richting de wenkende afgrond der Franscouillonerie, waar ‘Herenliefde’ in de tijd van de Zonnekoning heel normaal was aan het Koninklijk Hof….JaJa, als ’t in Parijs regent, druppelt het in Brussel….

   

  STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK

   

   

   

   

   

  14-01-2012, 13:03 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  13-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.601 ZOU JE NIET OMVER VALLEN

  woensdag 11 januari 2012

   

  601 ZOU JE NIET OMVER VALLEN

   

   

   

   

  PS en MR niet enthousiast over voorstel tweetaligheid

  11/01/12, 14u55 De Morgen

  Meerderheidspartijen PS en MR zijn niet enthousiast over het voorstel van staatssecretaris voor Ambtenarenzaken Hendrik Bogaert (CD&V) over de kennis van de tweede landstaal door de federale topfunctionarissen. Dat bleek tijdens de bespreking van de beleidsnota in de bevoegde Kamercommissie.

  Bogaert zal het voorstel nu op tafel leggen bij het College van Voorzitters van de administraties om daar de verdere behandeling te bekijken.

  Dat topambtenaren de tweede landstaal moeten kennen, zit eigenlijk vervat in een wet uit 2002, maar werd sindsdien nooit uitgevoerd. N-VA staat honderd procent achter het voornemen van de staatssecretaris, dat niet in het regeerakkoord vervat zit. Ben Weyts noemde die kennis van de tweede taal "verschrikkelijk evident". "Wij steunen u volledig in het rechtzetten van die schande".

  Bondgenoten
  Ook Ecolo-Groen is niet tegen het voorstel gekant. "Wij zijn bondgenoten als u daar op een slimme en constructieve manier wil op inzetten", zei Kristof Calvo. Hij had het over een kwestie van goede dienstverlening en empathie.

  Aan Franstalige meerderheidszijde werd maar lauw gereageerd. Laurent Devin (PS) zei dat de staatssecretaris de steun heeft van zijn partij voor alles wat in het regeerakkoord staat. Zijn MR-collega Jacqueline Galant zit op dezelfde golflengte en voegde eraan toe verklaringen te betreuren over zaken die niet in het regeerakkoord staan.

  "De openingszin van Devin was klaar en duidelijk", reageerde Siegfried Bracke (N-VA). "U kan het op uw buik schrijven". Hij raadde Bogaert aan eens te gaan praten met voormalig minister van Ambtenarenzaken Luc Van den Bossche (sp.a), die indertijd met zijn Copernicus-hervorming het openbaar ambt trachtte te hervormen.

  Vergaderen in tweetalige omgeving

  De staatssecretaris benadrukte in zijn repliek dat zijn voorstel geen bevolkingsgroep viseert. "Ik ben zelf niet perfect tweetalig", gaf Bogaert toe. Wel gaat het voor hem om een efficiëntiekwestie. Hij haalde daarbij het voorbeeld aan van een vergadering in een tweetalige omgeving.

  De CD&V'er heeft begrip voor alle reacties en zal met zijn voorstel naar het College van Voorzitters trekken om "in de context van een vergadering te kijken hoe we dit verder kunnen behandelen". Hij merkte ook op dat de wet uit 2002 misschien aan de harde kant is en opperde dat misschien in een tweede kans moet worden voorzien indien iemand niet slaagt in de proef.

  "Het College moet niet beslissen. U kan vragen aan de kalkoenen wat ze van Kerstmis vinden", reageerde Weyts. "U moet niet langer besluiten uitvaardigen die de uitvoering van de wet uit 2002 beletten. U moet die wet, die is gestemd door Franstaligen en Nederlandstaligen, gewoon uitvoeren". (belga/adha)

  -------------------

  Diagonaal herlezen

  Mijn vrouw is een volbloed raspaard  realist, en toen we gisteren samen het Journaal bij de V°RT zaten te ondergaan, merkte ze op met een schuine blik op haar eigen husband, dat de Vlamingen, toch maar Jantje labbekaks waren. Dat was haar zienswijze op die tien jaar oude Wet, voor een vast deel der Belgen dode letter gebleven. Prima zei, ze : voortazan met z’n allen geen 120 Km per uur meer, geen parkeermeters meer, geen dit meer en geen dat : we doen voortaan, Wet of geen Wet, alleen nog wat we zelf willen. Een mooie manier toch om te tonen dat we vierkant ons voeten vegen aan zo’n land? Daar zit wat in, dacht ik, maar vermits we in Italië wonen, zal dat de carabinieri maar matig interesseren!

  Toen ik, een beetje uit nostalgie denk ik, daarbij partij trok voor die dappere Hendrik, die als Flamingant toch niet erg op z’n plaats zit bij de Tjeven, herinnerde ze zich opeens ook die camerabeelden waarin we Eyskens als een opgetuigde driemaster naar de camera toe zagen zeilen, toen deze weg zwaaide naar de opduikende Hendrik Bogaert, die uitgebreid aan het woord werd gelaten, terwijl den Cleynen Eyskens nagelbijtend erbij van het ene been op het andere stond te wippen. Hij had, namens alle oude CVP-krokodillen een daverende speech voorbereid om Bart DeWever tot op het bot af te branden, en daar kwam die baardeloze jongeman toch mooi in beeld, om Bart zo goed als helemaal gelijk te geven…. Ik dacht voorwaar op dat moment, dat de Forza Flandria op het punt stond een feit te worden….Dat was in het najaar 2010, toen BDW nog 100 kilo minder lichaamsgewicht had, maar 100 kilo meer verstand.

  En nu is die Bogaert minster kunnen worden! En zie, het eerste wat hij doet is weer een vranke teut opzetten over taalperikelen waar geen kat meer van wakker ligt, en die niet eens in de Vlinderakkoorden staan opgenomen. Want die Vlinderakkoorden : dat is de max!

  Moraal van het verhaal? Hendrik zal door het Establishment, na een stille wenk door La Cour/Het Hof, waarschijnlijk vroegtijdig worden aan kant geschoven, na voordien volledig gemuilkorfd te zijn geweest. Zijn ster zal nooit meer schitteren aan de Tjevenhemel, tenzij mochten straks in oktober de bazuinen van de Apocalyps weerklinken.

  De Nieuwe VU is lijk de Beaujolais : il est arrivé! De bokken en de schaapjes, verkleed als Zwarte Leeuwen, zullen, tot de stemburea’s die dag gesloten worden, weer hun koppeke uitsteken uit de plooien van de gouden mistgordijnen. Om tegen de morgen – tot nog ‘ns - weer af te reizen naar het Land van Belofte….

  Wie die dag de hamer hanteert, zal het verschil maken! Want het ijzer wordt gesmeed als het heet is. En dat, die simpele waarheid, wist BDW niet eens! Zeg nu zelf : verdient die man eigenlijk een tweede kans? Een tweede kans : om wat te doen?

   

  STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK

   

   

   

   

   

  13-01-2012, 16:35 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.599 RIJDEN OP EEN KARRETJE ZONDER WIELEN

  woensdag 11 januari 2012

  599 RIJDEN OP EEN KARRETJE ZONDER WIELEN

  Ministerieel karretje zonder wielen

   

  Met 2 bereden MP’s voor- en 2 achteraan

  -----------------------

  Premier Di Rupo zal nooit meer slapen

  11/01/12, 08u32 De Morgen

  De communicatieploeg van premier Di Rupo wachten lange dagen, lange nachten. 'Ze moeten namelijk op een bijna paranoïde manier alert zijn', vindt RTBF-mediawatcher Alain Gerlache. Van 1999 tot 2003 was hij woordvoerder van Guy Verhofstadt. Hij schrijft regelmatig bijdragen voor De Morgen.

  De politieke wereld en de Franstalige media zijn er nog steeds niet goed van: het mediaoffensief van de N-VA was een schot in de roos! In nauwelijks twee dagen tijd en met drie welgemikte slagen heeft de grootste oppositiepartij de federale regering knock-out gemept. Ze heeft daarbij wel flink wat - onvrijwillige - hulp gekregen van de Europese Commissie, die donderdag al vraagtekens had geplaatst bij de betrouwbaarheid en de grondigheid van het begrotingswerk van de nieuwe regeringsploeg.

  De uitval van N-VA-Kamerlid Theo Francken vorige vrijdag over de koninklijke dotatie heeft in regeringskringen voor chaos en verwarring gezorgd. En daarvan heeft N-VA-ondervoorzitter Ben Weyts zondagmorgen handig gebruik gemaakt in Het Nieuwsblad op Zondag. Met zijn 'onthullingen' over de verzwegen salarisverhoging voor de ministers deelde hij een uppercut uit die pijn deed. Terwijl de regering in alle talen zweeg, ontstonden verhitte discussies op de sociale netwerken.

  En ondanks de aarzelende ontkenningen in de televisiedebatten van de vertegenwoordigers van de meerderheid kon Bart De Wever, die in De zevende dag meer dan ooit meester was over het politieke spel, de buit binnenhalen. Hij kon zich zelfs een paar ironische opmerkingen veroorloven over de beschuldigingen van onverantwoordelijkheid en amateurisme die gewoonlijk zijn partij ten deel vallen. Een uitnodiging om ook op de RTBF zijn zegje te komen doen wees hij af. Waarom zou hij ook? De media hadden zijn verhaal afdoend bij de Vlaamse bevolking gebracht. En politiek gesproken zullen de nauwelijks verhulde spanningen tussen Vande Lanotte, Chastel, Van Ackere en Di Rupo het vertrouwen en de cohesie tussen de regeringspartners vast niet versterken. Twee vliegen in een klap.

  Voor Elio Di Rupo is het een serieuze waarschuwing. Ook de Franstalige media hebben eruit geconcludeerd dat hij van de N-VA beslist geen cadeautjes zal krijgen. Natuurlijk is dat geen nieuws, maar hij zal eraan moeten wennen: aan Vlaamse kant is er een echte oppositie en daarvan is aan Franstalige kant geen sprake. De drie parlementsleden van het FDF staan geïsoleerd en hebben de grootste moeite om geloofwaardig over te komen als het niet om hun communautaire corebusiness gaat. En Ecolo is begonnen aan een interne campagne voor de voorzittersverkiezing en de uitkomst van die strijd ligt zoals bekend bij de groenen nooit vooraf vast. Bovendien hebben de ecologisten hun handen vuil gemaakt door hun medewerking aan de staatshervorming en hun aanwezigheid op alle andere bestuursniveaus samen met PS en cdH. Ook de Franstalige meerderheidspartijen aarzelen. MR-voorzitter Charles Michel zei vorige zondag dat de aangewezen houding tegenover de N-VA er een van onverschilligheid is. Dat is misschien zo in het zuiden van het land, maar voor de federale regering is dat zelfmoord...

  Te midden van deze tegenstellingen tussen Noord en Zuid, die groter zijn dan ooit, is Elio Di Rupo nog bezig zijn weg te zoeken. Hij is zich bewust van zijn wankele imago in Vlaanderen en in een poging om zijn taalhandicap te compenseren heeft hij de voorkeur gegeven aan niet-politieke optredens in de media, zoals zijn bezoek aan de Music For Life-studio. Geen verrassend initiatief voor iemand die altijd ook gevoelig is gebleken voor niet-politieke communicatie, getuige de oprichting van het Festival du Film d'Amour in zijn eigen Bergen.

  Elio Di Rupo is geneigd om enkel te communiceren als hij daar baat bij heeft. Maar vandaag is hij eerste minister en wordt hij langs twee kanten belaagd. De politieke oppositie is Vlaams. De andere oppositie, die vanuit de vakbond, behoort tot zijn eigen kamp en is nadrukkelijk aanwezig in Wallonië. Een complexe situatie die maakt dat je in de media slechts kunt standhouden als je op een bijna paranoïde manier alert bent, ieder ogenblik, dag en nacht, ook op zondagochtend... De tijd van de goed uitgekiende en handig aan de media gepresenteerde communicatieplannen is voorbij. Vandaag moet je altijd en overal op je hoede zijn om de aanvallen te zien aankomen. Je moet - al is het soms manu militari - aarzelende ministers naar het front sturen en als dat nodig is zelf tot de aanval overgaan, op het gevaar af enkele klappen te incasseren.

  Ook dat is de taak van een eerste minister. In deze tijd van onlinemedia en sociale netwerken die dag en nacht en zeven dagen op zeven actief zijn, is die taak zwaarder dan ooit tevoren.

   

  -------------------

  Diagonaal herlezen

  Mag ik als klein zelfstandig aannemerke in de grote wijngaard van de internetfora en flora, in heel die zaak het hoernalistieke zoeklicht lichtjes in een andere richting draaien? Of zou er, naast een zak-studieboekje over Nederlands voor Dumy’s, ook een dergelijk huis-tuin- en keukenboekje bestaan over “Smoelen trekken voor Gevorderde Sossen” ?

  De duidelijkste les uit heel die affaire is dat de ploeg als geheel, geheel  onbekwaam is. En dat ook etaleert in alle richtingen. Dat komt omdat die ploeg geleid wordt door een onbekwame maar listige roverhoofdman met wapperende zwarte haardos, die meer met zijn eigen haantjesgedrag bezig is dan met het proberen de zaak in goede banen te leiden. Hij doet mij denken aan die haan, die parmantig stappend over het erf van de buren, meent van de kant van buurmans kippetjes recht te hebben op de dikste graankorrels, maar ondertussen gretig rondspeurt naar hanige jonge kiekens om mee te robbedoezen….Naarmate de Opperhaan zich wentelt in de glorie, en steeds internationaler gaat, verhoogt het niveau van die speelkameraadjes aanzienlijk. Een jonge god, een narcissus gelijk! En ja, het hof besturen, zaaien en planten, dat doen anderen wel…. Als Meneer maar zijn Brusselse nachtrust Nightclubs heeft.

  Ook op gelet dat ‘de Dauphin’ (Paul Magnette) zich meer en meer begint te roeren als een opgeblazen kikker? Hij wil, om ook gezien te worden, gewoon naast Cruella Onkelinx staan, die van zich afbijt dat de Eu-commissarissen er niets van kennen, zij wel. Popolleke is dus druk doende zijn marktwaarde aan te scherpen De Europese Richtlijnen zijn maar suggesties…). Voor geval dat ‘de chef’ zou struikelen…. Nu de weg voor Franscouillonse Premiers weer open ligt, wenkt het Geslacht Magnette misschien wel een schitterende toekomst. Misschien wordt hij op een mooie dag wel de Eerste 100% pure President van het Waalse Kiekenkot!

  De voorlopige lijst met bewijzen van onbekwaamheid even in een paar woorden bewaren voor het nageslacht : zaken die met zijn allen gedurende 550 dagen lang in hun sacrosante regeringsonderhandelingen werden overeenkomen, zonder te weten dat die in strijd zijn met de grondwet (de centjes van de Royalen), jongleren met de nobele rekenkunde (minsterwedden als een jojo, budgetrekeningen die uren ver in de wind stinken), de invoering van een nooit toegepaste taalwet van 2002 beknibbelen, voet bij stuk houden om vervalste cijfers in een wet te gieten (Toertebaum in de Brusselse Justitie), en dat is nog maar het topje van de ijsberg dat de kraaien hebben uitgebracht in een enkel weekeindje….

  Het kan natuurlijk niet, al zou het een wereldprimeur zijn : den Cleynen Eyskens die Gaston Eyskens-den-Ouden opdelft lijk Oldenbarneveldt, om deze lijk de hedendaagse Achmet-I-Kill-You zijn onderkruiperswerk van 1970 te doen opbiechten, toen hij met zijn gekuip de Vlaamse meerderheid verkwanselde voor een bord linzensoep, opgesmukt met een tricolore lintje.

  Sorry mensen : mijn vergelijking Eyskens/Oldenbarneveldt is totaal naast de kwestie. De laatste immers deed alleen goed voor zijn volk en zijn land en werd doorvoor onthoofd, de eerste deed slecht voor zijn volk en zijn land, en werd daarvoor, bijna in een geur van heiligheid, in de adelstand verheven. Allez, Bredero, zeg gij ook eens wat…

  Maar optimistisch van karakter zijnde, hou ik het liever bij Johan Cruyff, ook een Hollander, toen die zei dat elk nadeel se voordeel heb. Immers, door dat verraad kon het zaad ontkiemen dat Vlaanderen weer groot zal maken Als wij maar hard genoeg aan de boeien blijven sleuren, zullen die op zekere dag wel begeven.  

  Wij bestrijden immers het laatste full-time all-round socialistisch Europees land, dat wij daarvoor terecht in een stukje als dit, als titel ‘een karretje zonder wielen’ hebben genoemd…

   

   

  STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK

   

   

   

   

   

   

  13-01-2012, 16:15 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.598 DI RUPETTO ICARUS ACHTERNA…DE VAL VAN DE EU-SSR

   

  dinsdag 10 januari 2012

  598 DI RUPETTO ICARUS ACHTERNA…DE VAL VAN DE EU-SSR

   

  Als de wereld te zwaar weegt…

   

  -------------

  Blogje met een koortsig randje…..

  “Niemand mag verarmen” : met deze slogan lukte het Elio Di Rupetto,  de baas van de Parti Scandale, de sleutels van de macht in handen te krijgen. Wallonië is al decennia lang qua armoede en desolaatheid, het evenbeeld (zo niet erger) van Griekenland, maar dan zonder de antieke schoonheid ervan. Enfin : ik wik mijn woorden, en laat U eerst genieten van twee voor ons, Republikeinen, positief ingestelde geluiden. De ontnuchtering komt helemaal onderaan.

  Er zijn zo van die dagen dat zwijgen zelfs nog beter is dan goud. Vooral als ge daarbij een tekst van iemand vindt, die beter weergeeft wat ge zelf denkt en voelt, dan dat ge dat zelf kunt. Ik zal meer zeggen : Guvaal schoot de ‘Knip- en Plakploeg’ van Di Rupetto gewoon als een kleiduif uit de lucht, en Lucky9 doet gewoon hetzelfde in de overtreffende trap met zowel Klein Brussel (België dus) als met Gross Belgien (de E-USSR)…

   

  Ik kan mezelf alleen maar in een klein hoekje terugtrekken, om te genieten en te bedenken : moest ik nu eens een paar écht Europese talen  spreken en schrijven : hoe graag zou ik deze twee stukjes proza wereldkundig maken!  En ja, begot : most het Esperanto er door komen, dan verstaat de hele wereld mekaar!

   

  ---------------------------

   

  10-01-2012

  xml:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" />xml:namespace prefix = w ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:word" />De knip en plakploeg

     Ik heb hier al enkele malen gesuggereerd, dat het wel eens zou kunnen dat deze regering Di Rupo geen lang leven beschoren zal zijn. Wel bijna was het al gebeurd. Ze bleek nl nu al in de onmogelijkheid te zijn bepaalde afspraken na te komen, ware het niet dat ze gered werd door het toeval. Een deus ex machina, maar dan aan het begin van het verhaal, niet aan het einde. Nóg straffer dus dan de Griekse tragedies!
     Het parlement mag nl alleen maar artikels van de grondwet wijzigen, als die door het vorige parlement voor herziening vatbaar zijn verklaard én het huidige parlement het daarmee eens is. Dat wordt geregeld door artikel 195. Enkele van die zgz hervormingen uit het nieuwe regeerakkoord blijken nu niet voor herziening vatbaar te zijn verklaard en kunnen dan, normaal gesproken, ook niet worden doorgevoerd (bv die van de hervorming van de senaat). Door puur toeval - ge moet maar 'chance' hebben! - blijkt dat het fameuze artikel 195 zelf echter voor herziening vatbaar was verklaard. M.a.w. kan in feite alles gewijzigd worden, als men eerst maar dat artikel 195 zelf wijzigt.
     En daar houdt het niet mee op. De wijziging die nu eerst dient te worden doorgevoerd - eigenlijk een grondwetswijziging om te grondwet te wijzigen! - zal alleen maar gelden voor deze regeerperiode. Na Di Rupo blijft alles weer bij het oude. Van knip en plakwerk gesproken...
     'De grondwet is geen vodje papier', heeft Leo Tindemans ooit gezegd, toen hij het ontslag van zijn regering aan de koning ging aanbieden. Dat blijkt tegenwoordig wél zo te zijn. De totalitaire democratie is niet ver meer af.

  Overgenomen bij http://blog.seniorennet.be/guvaal/

  ------------------

  DEEL II

  Waarom u zich niet geïntimideerd moet voelen.

   

   

  Waarom mag men de waarheid niet schrijven? Waarom mag de bevolking de waarheid niet weten?

  Waarom mag niemand weten dat de islam een extreem gewelddadige ideologie is?

  Waarom worden pers en media door censuur aan banden gelegd en gedwongen om te indoctrineren?

  Waarom mag niemand verslag uitbrengen over de verschrikkelijke en racistische feiten die dagelijks gepleegd worden, geheel in overeenstemming met de islamitische doctrine?

  Waarom wordt de vrije meningsuiting gemuilkorfd?

  Het antwoord op de vraag waarom is eenvoudig: uit angst. Schrik omdat de waarheid voor de meerderheid van de bevolking aan het licht zou kunnen komen. Laat me dit even uitleggen.

  Indien aan het licht zou komen dat de islam een gewelddadige ideologie is, sneuvelt definitief het sprookje dat de invoering van een multiculturele maatschappij een goed iets kan geweest zijn.

  Op het ogenblik dat het tegendeel overduidelijk blijkt, sneuvelt tegelijkertijd ook het sprookje dat we in een democratische maatschappij zouden geleefd hebben, want de meerderheid was geen vragende partij voor ingrijpende sprookjes.

  En op dat zelfde ogenblik zou de meerderheid van de bevolking beseffen dat we in de aanloop tot een fascistische dictatuur leven.

  Een dictatuur die in feite reeds ingesteld werd zonder verkiezingen, zonder legitimering, zonder volmacht, zonder mandaat en zonder toelating. Het Europees parlement is een instelling zonder de minste macht. De verkozenen spreken en lopen er rond voor spek en bonen met champagne en kaviaar.

  De EU-nomenclatuur daarentegen greep in stealth-mode en dus in het geniep, heimelijk en op fascistoïde manier de macht. Zelfs het feit dat ze daarmee de idealen van de stichters van de Europese gedachte op afschuwelijke manier verkrachtten, weerhield hen niet.

  Fascistisch is elke ideologie die streeft naar de instelling van een politieke dictatuur en de volledige controle over het maatschappelijk leven via de media en de eigen organisaties. Langer kan een waarheidsgetrouwe definitie niet zijn.

  Het meest moorddadige voorbeeld hiervan is en blijft de islam, op de voet gevolgd door wat met de marxistisch-leninistische doctrine zou kunnen noemen die uitmondde in het stalinisme en zijn derivaten. Het meest actuele in het oog springende voorbeeld hiervan is wat velen terecht reeds Eussr, of Europese Unie van Socialistische Sovjet republiek noemen.

  Een fascist is aanhanger van zulke ideologie, ook al pleegt hij in de beginfase nog geen geweld.

  Fascistoïde is elk gedrag dat de agenda van fascisten steunt, goedpraat of helpt te bewerkstelligen met logistieke, politieke of financiële steun of valsheid in uitlatingen en geschriften.

  Het gedrag van de massamedia is dus fascistoïde en iedereen die islamkritische partijen (zoals de PVV in Nederland en het VB in België) fascistisch noemt is niet alleen een leugenaar, maar vermoedelijk zelf een fascist, en niet diegenen die door hen worden belasterd.

  Iemand die zijn land, natie en Europa wil beschermen tegen de meest abjecte vorm van fascisme die ooit bestaan heeft, de islam, is het tegendeel van een fascist. Hij bestrijd het fascisme. Daarom zijn de fascisten bang en zaaien verwarring door de anderen te betitelen voor wat ze zelf zijn teneinde kritiek op hun eigen ondemocratische malversaties te anticiperen en te relativeren.

  Het spreekt voor zich dat het bewijs voor het racistisch karakter van het islamitisch fascisme door miljoenen doden in de loop der tijden definitief bewezen is.

  De fascisten passen net zoals de islamieten steeds valse inversies toe om het eigen morele gelijk te bewijzen en hun opponenten te demoniseren. Zijn zijn gespecialiseerd in valse verklaringen.

  De islam is de enige nu nog bestaande oervorm van puur fascisme.
  Het zal niemand ooit lukken deze historische waarheid te verdoezelen, ook al willen sommigen de formulering ervan gevaarlijk maken voor eigen doeleinden. De geschiedenis van de islam levert immers een patroon op van agressie, bloedvergieten, racisme, slavernij, seksisme en onderdrukking.

  De islam is een totalitair systeem, dat zichzelf als onveranderlijk definieert en nog steeds het lef heeft zijn heilig boek de koran te bestempelen als gedicteerd door god zelf.

  Uitspraken dat er een gematigde islam bestaat en dat die vredelievend zou zijn, is een brutale leugen. Er bestaan geen gematigde moslims. Er bestaan slechts gegijzelde moslims en een gijzelende islam.

   

  De onverdraagzame reactie op kritiek is het doorslaggevend bewijs dat de islam fascistisch van aard is en hoe dan ook gedoemd om te verdwijnen.

  De onverdraagzame reactie op kritiek is het doorslaggevend bewijs dat de actuele EU-nomenclatuur en een deel van het legertje eurofiele apparatsjiks fascistisch van aard is en hoe dan ook gedoemd om te verdwijnen.

  Het probleem is evenwel dat fascisten niet de neiging hebben om spontaan te verdwijnen of op te stappen. Dat is niet met de islam gebeurd, niet met het nazi-regime gebeurd, niet met het communisme gebeurd, en zal allicht ook niet met de Eussr-nomenclatuur gebeuren.

  Zo lang wij ons spreek- en schrijfverbod laten opleggen over fascistische islam en de islamofiele racisten die het ruggensteun geven zoals de Zweede commissaris voor zogenaamd binnenlandse zaken Cecilia Malmström , zal het fascistisch monster aan kracht winnen en blijven slachtoffers maken.

  De nakende financiële rampspoed, gefabriceerd en daargesteld door dezelfde islamofiele fascisten die een ongebreidelde import van islamieten in Europa tot stand bracht, past perfect in hun plannen om een fascistische dictatuur zonder voorgaande te vestigen in een zo groot mogelijk deel van West-Europa.

  Wees dus niet beschaamd, beledigd of geïntimideerd als men U uitscheldt voor fascist of racist, want diegene die U poogt te beïnvloeden is dat met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zelf.

  Lucky9

   

   

  Overgenomen bij http://blog.seniorennet.be/angeltjes/

   

   

   

  GRIEKSE OUDERS DUMPEN HUN KINDEREN STEEDS VAKER

   

  In Griekenland wordt volgens de Britse zender BBC steeds meer melding gemaakt van ouders die hun kinderen achterlaten. Dat schrijft de Nederlandse Volkskrant. Familiebanden gelden nochtans als erg sterk in het Zuid-Europese land. Niet zorgen voor je kinderen wordt dan ook gezien als sociaal onacceptabel.

  Een kleuterleidster in Athene vond een paar weken geleden voor Kerstmis een briefje bij een van haar kleuters. "Ik kom Anna vandaag niet ophalen, want ik heb geen geld om voor haar te zorgen."
   
  Antonios is een jonge orthodoxe priester die in de Griekse hoofdstad een jeugdcentrum leidt. Hij vond de laatste twee maanden al vier kinderen voor zijn deur, waaronder ook een baby van slechts een paar dagen oud.

  Ondervoede baby's
  Een ondervoede vrouw benaderde een liefdadigheidsorganisatie omdat ze haar tweeling geen borstvoeding kon geven. Haar baby's lagen zelf ondervoed in het ziekenhuis.

  Dergelijke voorvallen choqueren Griekenland, vooral omdat aan de zorg van kinderen zoveel waarde wordt gehecht. Het tegendeel komt in de werkelijkheid echter steeds meer voor. De orthodoxe priester in Athene liet weten dat hij het afgelopen jaar honderden ouders over de vloer kreeg die hun kind(eren) bij hem wilden achterlaten omdat ze de zorg niet meer aankonden.

  Geen geld, onderdak of voedsel


  De ouders hadden meestal geen geld, onderdak of voedsel voor hun kroost. "Voor de crisis uitbrak in Griekenland gebeurden dergelijke oproepen ook, maar nu worden de kinderen veel vlugger aan hun lot overgelaten", aldus Antonius. (adha) HLN

  -------------------

  Diagonaal herlezen

   

  Ondergetekende heeft, zoals U waarschijnlijk heeft gemerkt, een paar dagen op ‘ralenti’ gedraaid. Ben zelfs een paar dagen een beetje bleekskes geweest. Maar heb ik de vreugden van het vaderlandsche wereldnieuws moeten missen, de verzorging door mijn Wederhelft was des te aangenamer.

  Bij nader toezien moet ik toegeven hier gaarne te bevestigen wat mij het liefst is geweest….

   

  STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK

   

   

   

   

   

  13-01-2012, 10:44 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.595 REPUBLIKEINSE ZIELEROERSELEN

  maandag 9 januari 2012

   

  595 REPUBLIKEINSE ZIELEROERSELEN

   

   

   

  De republikeinse uitdaging

  By Johan Sanctorum

  Aangemaakt 05/01/2012 - 16:35

  Published on Nieuw Pierke (http://www.nieuwpierke.be/forum_voor_democratie

  Pleidooi om het begrip “cultuurnatie” op te frissen

  Voor wie er nog aan moest twijfelen: minister-president Kris Peeters is niét voor Vlaamse onafhankelijkheid. Die vaststelling lijkt op het intrappen van een open deur, maar de laatste weken was daar enige verwarring over ontstaan, o.m. door een hoogstvreemde oproep aan Kris Peeters vanwege een zekere Jan Rogiers, broer van de overleden CD&V-topmedewerker Kris Rogiers, om “over te stappen naar de partij met de zuiverste, onbezoedelde en humane Vlaamse lijn”, zijnde de N-VA, die statutair nog altijd een oprichting van de Vlaamse republiek beoogt.

  Uiteraard kwam daar geen antwoord op, maar als proefballon kan het tellen. En zou een grootscheepse “inbraak” van de CD&V in de N-VA geen gedroomde tactiek van het Trojaanse paard zijn, onder het motto “If you can’t beat them, joint hem”? De natuurlijke aanleg van Bart De Wever om met centrumrechts te flirten zou een en ander vergemakkelijken, en de belegen droom van een Vlaamsnationaal-Christelijk réveil nieuw leven inblazen, als het ware onder een opgefriste AVV/VVK-vlag.

  Maar op maandag 2 januari zette Kris Peeters in De Standaard de puntjes op de i: neen, de CD&V kiest niet voor een onafhankelijkheidsverhaal, maar wel voor de deelstaatlogica binnen de Belgische federale context. Het is goed dat hier duidelijkheid over geschapen wordt: de positie van de CD&V is en blijft belgo-reformistisch, waarbij excuusflaminganten en onderkoningen zoals Kris Peeters, voorafgegaan door o.m. Gaston Geens en Luc Van den Brande, een mistgordijn moeten optrekken. Hun taak is om de republikeinse tendens, de onvermijdelijke politieke vertaling van de beruchte Vlaamse “onderstroom”, af te buigen naar een utilitair-pragmatisch compromismodel dat vooral gericht blijft op de verbouwing van het Belgische huishouden.

  De Vlaamse christendemocraten hebben daarin een indrukwekkende staat van dienst. Het redden van de Belgische meubelen was onder Gaston Eyskens al de missie van de eerste staatshervorming in 1970, waar de Vlaamse meerderheid definitief werd geneutraliseerd via de beruchte grendelgrondwet. Als compensatie kregen we een jaar later een Cultuurraad, die zichzelf daarna tot “Vlaams parlement” zou bombarderen, zonder ooit de bevoegdheid te hebben van een echt parlement. Men denke ook aan de Byzantijnse discussies over een “Vlaamse grondwet”, die zo niet mocht heten, omdat die anders in tegenspraak zou komen met… de Belgische grondwet. Al deze mislukte eieren zijn uitgebroed onder CVP- en CD&V-kloekhennen, in dienst van een neo-Belgicistische agenda.

  Vandaag klinkt het Peeters-pragmatisme vooral door in de talloze actieplannen en promotiecampagnes, gaande van de fameuze cuberdons (“neuzekens”, zie afbeelding), rondgestrooid tijdens het Belgische EU-voorzitterschap, tot ronkende maar weinig substantiële “innovatieprojecten” zoals Vlaanderen in Actie: marketingballonnen die de Vlaamse regering tot op vandaag lanceert om het politieke onafhankelijkheidsthema te overstemmen.

  Vlaanderen onder Di Rupo: een schrik-bewind?

  En met succes. 541 dagen federale regeringscrisis hebben de Vlamingen, mede dankzij de ratingbureau’s en het Di Rupo-theater, mentaal op de knieën gekregen. Ze hebben zich verzoend met een eeuwigdurend regime van lopende zaken. Er is nooit een separatistische meerderheid geweest, maar nu durft zelfs de N-VA het woord “splitsing” niet meer hanteren, zich bewust van het feit dat de tijdsgeest zich niet meer leent tot politieke avonturen, laat staan een revolutie. Volgens het conservatief adagium van De Wever heet het nu dat vooral de “middenklasse” moet worden beschermd,- een hypothetische categorie van welstellenden die zwalpt zoals het Medusa-vlot: iedereen probeert in het veilige midden te blijven, en wie van de rand afglijdt heeft pech gehad.

  De schrik zit er dus in, Lamme Goedzak is helemaal terug. Terwijl, contradictorisch genoeg, de Waalse socialistische vakbond tegen “haar eigen” premier actie voert, bibbert de Vlaamse kleinburger en dankt hij de Heer dat we een federale regering hebben. De N-VA kan, met haar heterogene achterban, dit jaar nog wel een lokale verkiezing winnen, maar neem van mij aan dat het woord “onafhankelijkheid” niet zal voorkomen in de electorale slogans. Het idee leeft sterker dan ooit dat België om den brode moet geregeerd worden, en dat Vlaanderen zich moet tevreden stellen met het afknabbelen van bevoegdheden, om vooral zijn “middenklasse” te vrijwaren. Het fameuze centenflamingantisme dus. Onafhankelijkheid wordt daarbij als een irrealistische en zelfs catastrofale optie voorgesteld (K. Peeters: “Ik durf zelfs denken dat een volledig onafhankelijk Vlaanderen ons veel pijn zou doen, en ons jaren achteruit zou slaan”, DS, 2/1/12).

  Deze collectieve Vlaamse depressie is eigenlijk veel erger dan het feit Di Rupo-I op zich, met zijn kwakkele representativiteit. Het idee dat wij met een propere lei kunnen beginnen vanuit een historisch herstelpunt, en dat Vlaanderen zich als autonome natie kan profileren die op alle gebieden het verschil kan maken (sociale zekerheid, milieu, tewerkstelling, asiel en migratie,…) , is gedegradeerd tot een doemdenkbeeld. Dat is ook de reden waarom de francofonie, veel slimmer en listiger dan de Vlaamse meerderheid (zie ook verder), op een zeker ogenblik met een “Plan B” op de proppen kwam, zijnde een splitsingsscenario. Dat was nooit een ernstige optie, maar daarmee kon de Vlaamse weerbaarheid uitgetest worden, en die bleek nul komma nul.

  Vanaf dan kon het chantagespel beginnen en kreeg het “Vlinderakkoord” vaste vorm, met als protagonisten de zielige hansworsten Beke en Decroo die met hun rug tegen de muur stonden, terwijl de Vlaamse linkerzijde, onder leiding van Caroline Gennez, hen mee het pistool tegen het hoofd hield. De schrik voor de hete adem van de N-VA, maar ook de angst voor een desintegratie van de Belgische staat, dreef de traditionele partijen tot het even traditionele compromis (met Guy Verhofstadt als deus-ex-machina), waarin BHV werd gesplitst, maar waarin bijvoorbeeld gans Vlaams Brabant geruisloos in een Brusselse invloedssfeer werd opgezogen,- de zgn. “metropolitane gemeenschap”. Dat laatste is dan weer een essentiële hoeksteen in een verfransingsstrategie die de Vlaamse meerderheid moet breken.

  Het verdriet van België

  Dat brengt ons op de valstrik van het meerderheidsdenken binnen de Belgische constructie. Onlangs las ik het tractaat “De Kwantumsprong – De wet breken om recht te halen” van Brecht Arnaert. Volgens zijn stelling volstaan vijf minuten Vlaamse politieke moed om, met de boekjes van de obscure filosofe/romanschrijfster Ayn Rand in de hand, de grondwet eenzijdig aan te passen, de grendels te verwerpen en onze meerderheid voluit te laten spelen. “De wet breken om recht te halen”, klinkt het stoer. België hoeft dan niet afgeschaft te worden, de Vlaamse onafhankelijkheid is “een zwaktebod”. In Laken knikt Albert II zonder twijfel goedmoedig bij het lezen van dit epistel: dit is een variant op de participationistische these die al 60 jaar meegaat, en die enkel méér Belgische ellende heeft opgeleverd. In wezen maakt B. Arnaert dezelfde denkfout als David van Reybrouck, die met zijn G-1000 een door-en-door vermolmde constructie wil renoveren.

  Ik ga hier niet verder in op de tamelijk lachwekkende premis van het objectivisime, dat een politieke waarheid logisch “te bewijzen” zou zijn,- dat is een vrome illusie die ik sinds Aristoteles dood waande. We leven in een gespleten universum en politiek gaat over keuzes en strijd tussen “waarheden”. Het is niet alleen aan de politicus, maar vooral ook aan de burger om partij te kiezen: ook in de Twittermaatschappij zullen wij (opnieuw) moeten leren kleur bekennen, meningen staven, het conflict aangaan, en inzien dat dit allemaal ook existentiële gevolgen heeft, m.n. onze materiële en sociale conditie bepaalt.

  Wat wel een uitgebreide repliek verdient, is de idee dat de Vlaamse meerderheid binnen het Belgische staatsverband de puntjes op de i zou kunnen zetten. Ten eerste is dat in demografisch en sociologisch opzicht een tweesnijdend zwaard. De Vlaamse meerderheid is namelijk niet zo solide en duurzaam als sommige wijsgeren uit het Heuvelland aannemen. Op microniveau is er het fenomeen van de rand rond Brussel, de inwijking en de verfransingsdruk, waarbij Vlaamse gemeenten op volstrekt “democratische” wijze onder een Franstalig bestuur komen. Grendels hoeven hier niet, men speelt gewoon de wet van het getal.

  Op makroniveau hanteert de Belgische francofonie een andere tactiek, namelijk deze van een asiel- en migratiepolitiek die duizenden nieuwe (hoofdzakelijk Franstalige) Belgen oplevert, aangevuld met Vlaamse allochtonen, door links gerecupereerd, die de PS-agenda gedwee zullen uitvoeren. De schattingen zijn, dat binnen 10 tot 20 jaar de Vlaamse meerderheid in België geabsorbeerd zal zijn door Frans- en anderstaligen. Vanaf dan, ik geef het u op een briefje, zullen de grendels opgegeven worden, uiteraard niet zonder nieuwe Vlaamse toegevingen op financiëel of territoriaal vlak.

  Maar het finale argument gaat zelfs niet over getallen,- het gaat over een cultuurclash. België is gewoon gemaakt en ontstaan vanuit een Latijnse logica: het is een casino waar we uiteindelijk altijd verliezen, ook al rinkelt de jackpot eventjes om de sfeer erin te houden. Met de regelmaat van de klok mispakken de Vlamingen zich aan de Machiavellistische logica van de francofone onderhandelaars, en dat zal niet anders zijn bij een “ontgrendelde” Vlaamse meerderheid. De wet zal niet “gebroken worden om recht te halen”; ze zal, binnen het Belgisch compromismodel, aangepast worden via een tekst die steeds twee lezingen toelaat, maar waarbij de francofone lectuur het uiteindelijk haalt. We hebben dan gewoon… niet goed gelezen. Want lezen is tussen-lezen (intel-legere voor de Latinisten): we zijn met andere woorden een slag dommer. Het verdriet van België is een verhaal van dubieuze vertalingen, uitgelokte misverstanden en Vlaamse dislexie.

  Indianenverhalen

  Bekijk hoe de aanslepende onderhandelingen, voorafgaand aan Di Rupo I, evolueerden: de onthullingen in De Standaard/Le Soir zijn bepaald ontluisterend voor o.m. de partijvoorzitters Wouter Beke en Alexander Decroo. Zie bv. De twee atoombommen die niet mochten lekken” [8]van 18 december j.l. [9]

  Als boertjes lieten ze zich om de tuin leiden door de francofone onderhandelaars, die in een (ongetwijfeld Franstalig geredigeerd tekstontwerp) allerlei valstrikken listig verstopt hadden.

  Milquet confronteerde Beke met de kleine lettertjes van het getekend akkoord over de nieuwe staatshervorming (het ging over een tweetalige Kamer van de Raad van State, die alle geschillen aangaande de faciliteitengemeentes zou kunnen beslechten), waarna de CD&V-voorzitter begon te jammeren dat dit niet aan “de geest” van de tekst beantwoordden. De geest van de tekst! Men hoort het nauwelijks onderdrukte Homerisch gelach van de francofone onderhandelaars tot hier. Vlamingen die niet eens kunnen lezen, en zich dan op “de geest” van de tekst beroepen!

  Ik koester een mengeling van morele verontwaardiging en intellectuele bewondering voor die francofone goocheltechniek van de dubbele bodem. Maar alleszins toont ze aan dat er in elke federale concertatie een soort ingebouwde, duurzame cultuurkloof sluimert. De Franstaligen goochelen, de Vlamingen kijken ernaar, tot ze merken dat hun zakhorloge weg is. In de Belgische slapstick worden de Vlamingen eigenlijk met de minuut dommer, omdat alle IQ-criteria tijdens de interlinguïstische (intercommunautaire/interculturele) confrontaties in het voordeel van de francofonie spreken. Zij bepalen de spelregels in een metataal die ik gerust “Belgisch” durf noemen. Ik heb het ooit vergeleken met de Indianen in Noord-Amerika, die hun land verkochten voor een paar kratten whiskey, omdat ze in hun taal niet eens een woord hadden voor “landeigendom”.

  De verleiding om in te gaan op de francofone diplomatieke logica, waarachter een element van Cartesiaans rationalisme, Romeinse verglossing (“de kleine lettertjes”) én Machiavellistische sluwheid schuilgaat, plaatst ons bijvoorbaat in een ongelijke situatie. Dat ontbrekende inzicht in de cultuurkloof maakt dat de Vlamingen blijven verliezen, hoe hard ze ook werken en hoe soepel of “onverzettelijk” ze zich ook opstellen. Elke vertaling is een verraad (traditore, traduttore, om het in de taal van Elio Di Rupo te zeggen).

  Van taalgemeenschap tot cultuurnatie

  Wim Delvoye, de man die op zijn eentje de Vlamingen actuele kunst leerde haten

  De bakkerin bij ons in Overijse lost het op haar eigen manier op. Zij neemt het zekere voor het onzekere en spreekt de klant in het Frans aan, volgens het principe van Pascal: betreft het een francofone inwoner, dan is die tevreden, en als het een Vlaming is, voelt die zich niet gekrenkt. Eventueel wordt de rest van de transactie tussen twee Vlamingen zelfs in het Frans afgesloten (al meegemaakt!), uit pure hoffelijkheid en behoefte om de talenkennis te etaleren.

  Op die manier zou “het probleem” van de Vlaamse meerderheid nog veel sneller kunnen opgelost worden dan de grootste optimisten aan gene zijde van de taalgrens durven veronderstellen: België heeft ons zoveel hoffelijkheid en diplomatie bijgebracht, dat we alleen nog slecht Frans en bekakt Nederlands spreken. Dat is zelfs geen deelstaat meer waard. De mythe van de meertalige Vlaming heeft alleen maar het idee versterkt bij anderstaligen (ook bij EU-werknemers overigens) dat het Nederlands bij ons nauwelijks nog een voertaal is, waarom zouden ze dan de moeite doen om het aan te leren.

  Dat brengt ons bij de these van het cultuurflamingantisme, die voor mij boven alle economische argumenten staat: zonder volwaardige cultuurruimte, die leeft via de taal en die politiek-staatkundig is afgebakend, blijven we negers met een stropdas in het koloniale Congo. We zijn dus gedoemd om het Nederlands te herontdekken, zoniet worden we opgeslokt door het zwarte gat van de indifferentie.

  Een taal is namelijk veel méér dan een communicatiemedium, een “gebruikstaal”: onder het vocabularium zit een universum vol associaties, nuances, gevoelswaarden. De rijkdom van een taal situeert zich voorbij het register van de strikte betekenissen, in het onnoemelijk uitgebreid reservoir dat men het “collectief bewustzijn” noemt,- alle rationele-, ethische- en gevoelswaarden die we min of meer delen, zonder dat er iets van op papier staat. Daaronder zit dan nog iets veel vager en alomvattender, namelijk het “collectief onderbewuste”, ook wel de onderbuik genoemd,- een vettige stroom van driften en energieën, angsten en verlangens, die met onze historische conditie verbonden zijn.

  Het is aan de schrijvers, kunstenaars en intellectuelen om dit reservoir steeds weer om te woelen en te herkneden tot actuele cultuurobjecten die de gemeenschap in haar totaliteit aanspreken. We spreken dan over een “cultuurnatie”. Ze is pluriform en homogeen tegelijk. Frankrijk en Duitsland hebben zich, ondanks alle multiculturele en Angelsaksische druk, als dusdanig weten te handhaven, net omdat ze fundamenteel “ééntalig” zijn. Er loopt een lijn van Luther over Goethe tot Brecht, en een andere van Molière over Proust tot Houellebecq, die deze “cultuurgenen” doorgeeft en horizontaal distribueert. Zeker had elk van deze literatoren een eigen persoonlijkheid en stijl, en beslist waren ze allemaal op hun manier wereldburgers. Toch maak ik me sterk dat ook een winkelbediende in de Duitse Aldi een stukje Goethe spreekt en denkt. Ik weet het zeker, ik heb ooit een verpleegster van het Rode Kruis Wagner horen zingen op de parking van de Bayreuther Festspiele, hoewel ze daar alleen maar stond om gasten op te vangen die appelflauwtes kregen van de warmte. En zelfs al heeft die Aldi-cassière geen letter van Goethe gelezen, het zit in haar accent, haar intonatie, zinsbouw, woordkeuze, het ritselt in haar ondergoed. Zelfs Nederland cultiveert dat taalkundig-verbindend merkteken, en kijkt meewarig-vertederend naar de polyglotte, hoffelijke Vlaming die in vijftien talen stottert.

  Het is dan ook een enorme handicap dat onze cultuurmakers zich van hun emanciperende missie niét bewust zijn. De Vlaamse schrijvers spreken en schrijven onze taal niet, ze frazelen maar wat in het luchtledige, ook en vooral net wanneer ze “volks” proberen te doen en in pissijntaal vervallen, genre Dimitri Verhulst. Het Belgicisme van de Vlaamse culturele elite heeft haar zodanig van de “onderstroom” geïsoleerd dat de Vlaming zich bepaald “kulturfeindlich” gaat gedragen,- een fatale neerwaartse spiraal. De hilariteit omtrent de kakmachine van Wim Delvoye, de Baas Gansendonck van de Vlaams-Belgische kunstwereld, is prototypisch.

  Zolang deze Vlaamse kloof zich doorzet tussen elite en basis, zal ook de Belgische dubbelzinnigheid blijven overleven. Een verpletterende verantwoordelijkheid die onze boekenbeurscoryfeeën dragen. En de media die hen ten tonele voeren.

  Res Publica

  Ach, dat objectivisme. Objectief is er geen enkele reden om het Nederlands als cultuurtaal te handhaven. We kunnen ons snel laten verfransen, in afwachting dat het Engels de wereldtaal wordt. We kunnen dan de grenzeloze wereldcultuur assimileren, niets is makkelijker en voordeliger. Objectief is er ook geen reden om voor Vlaamse onafhankelijkheid te ijveren. De geldstromen van de sociale zekerheid kunnen zich omdraaien, en België geniet internationaal en Europees nog altijd meer krediet dan Vlaanderen.

  De “clou” ligt elders. Het gaat om intersubjectiviteit en het niveau van de communicatie, die uiteindelijk het niveau van de democratie bepaalt. Sociale cohesie, niet als kleinburgerlijke gezelligheid maar als hoogburgerlijk bewustzijn van een gedeelde cultuur. De taalverloedering die zich in de audiovisuele media afspeelt, de VRT voorop, mikt, ik vrees zelfs met voorbedachte rade, op het indammen van die bewustzijnsverruiming. Men heeft schrik van het volk en zijn revolutionaire potentie, daarom moet het ondergedompeld worden in lullig amusement en sentiment, de leutigheid van de talkshow en de BV-ersatzcultuur waar, godbetert, ook Bart De Wever zich heeft ingegooid.

  Terwijl wij naar een politiek-bewuste cultuur en een cultureel-bewuste politiek moeten toegroeien, ver boven en buiten de trivialiteit van het mediacircus. Ik heb vroeger al herhaaldelijk gewezen op de “literaire” dimensie van een collectief grondwetsontwerp. Het kan hier niet zomaar gaan om een quasi-onbegrijpelijk document, in elkaar geknutseld door juridische techneuten. Integendeel, moet dit constitutioneel charter haast een gedicht zijn dat door een kind van zes gekend, begrepen en doorvoeld is. De stenen tafelen van een volksgemeenschap dus. Een Bill of Rights, een oer-konde die vijfhonderd jaar moet meegaan. Ik weet het, het klinkt als waanzin in deze apokalyptische tijd. Toch is die nieuwe grondwet het enige dat ons kan redden van de totale nivellering en atomisering.

  We moeten niet “inbreken” in een versleten grondwet, we moeten er een nieuwe opstellen, voor een nieuw land in een nieuwe tijd. Aan dat ontwerp moet een intens debat voorafgaan. De democratie speelt zich primair niet af in het parlement noch in het stemhokje, en ook niet in Thurn & Taxis, maar op straat, in de huiskamers, de cafés, de internetfora. Over alle ideologische grenzen heen, en zonder cordons, zullen de Vlamingen opnieuw moeten leren hun mond open doen en een pen leren hanteren, de kunst van de onenigheid ontdekken. De Vlaamse debatkring Res Publica is uitdrukkelijk met het oog daarop van start gegaan: als een intersubjectief platform dat uiteindelijk Vlaanderen cultureel, intellectueel én politiek (weer) op de kaart moet zetten. Het einddoel is een volwaardige eigen natie en niets minder, niet omdat we zo’n verstokte nationalisten zijn, maar vooral omdat we in een soort collectieve beschaving blijven geloven.

  België kan in dat verhaal geen rol spelen, tenzij deze van distopie, negatieve plek, verzameling van ondeugden en voorbeelden hoe-het-niet-moet. De republikeinse uitdaging is anderzijds project en utopie tegelijk. Ik blijf erin geloven, meer dan ooit, ondanks de hatelijkheden van links en het reactionair geroezemoes van rechts. Voorbij het klassieke Vlaams-nationalisme moet hij ons bevrijden van alle oude kwalen en frustraties. Een kwestie van durven en springen. Herinneren, maar vooral ook vergeten, achter ons laten. Er leeft, dat weet ik zeker, ook en vooral bij de doorsnee-Vlaming, een verlangen naar zo’n “oerkonde” die een tijdperk afsluit en er een ander opent. Een tekstuele caesuur dus, een dwarssnede in de geschiedenislijn.

  Ik zal eindigen met een zeer politieke uitspraak van Sören Kierkegaard, een universeel denker die leefde en schreef in een taalgebied dat nog kleiner is dan het onze:

  “Het is beslist waar, zoals de filosofen zeggen, dat het leven naar achteren moet worden begrepen. Maar ze vergeten de andere kwestie, dat het leven naar voren moet worden geleefd.”

  Waarop wachten we.

   

  -------------------

  Diagonaal herlezen

  Niets aan toe te voegen, buiten de opmerking dit artikel minstens 10 x te herlezen.

  Spijtig dat onze Francofone medeburgers, vooeral zij die leven tussen ons, boven de taalgrens, intellectueel niet in staat zijn om dergelijke  Nederlandse teksten te bevatten. Spijtig langs de ene kant, omdat ze iets fundamenteels moeten blijven missen, maar anderzijds weer niet, omdat die anders nog na-ijveriger zouden worden…..

   

  Ik kan weer niet nalaten te wijzen op de historische zware fout van DeWever, om daags na de verkiezingsoverwinning van juni 2010, niet met opgeheven hoofd naar de Koning te zijn gestapt, om deze mede te delen dat hij de regering zou vormen lijk die door Vlaanderen gewenst was. Zo buige het niet, zo barstte het!

   

   

   

  STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK

   

   

   

   

   

  13-01-2012, 09:47 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  12-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.593 DE BEGROTING ONDER DE HOEDE VAN EEN BOUVIER DES FLANDRES

  maandag 9 januari 2012

   

  593 DE BEGROTING ONDER DE HOEDE VAN EEN BOUVIER DES FLANDRES

   

  De Vlaamse Koehond

   

  Le Bouvier des Flandres…

  -----------------

  Sorry, hoor, mensen : ben eerst te rade gegaan over die Mr Chastel bij Google : http://nl.wikipedia.org/wiki/Olivier_Chastel

  Nu weet ik tenminste wie precies ik hieronder tegen de schenen zal stampen…

  --------------------

   

  Vande Lanotte tikt Chastel op de vingers

   

  Vicepremier en minister van Consumentenzaken Johan Vande Lanotte (sp.a) vindt dat minister van Begroting Olivier Chastel (MR) gisteren de communicatie over de lonen van de federale regering in handen had moeten nemen. Dat heeft Vande Lanotte laten verstaan in Peeters & Pichal op Radio 1.

  "Een vlugge uitleg zou veel zaken in een ander kader hebben geplaatst, maar het is niet gebeurd."
   
  Tijdens het radio-interview zei Vande Lanotte, zonder Chastel evenwel bij naam te noemen, dat de minister van Begroting had moeten reageren op de commotie over de lonen. "Maar bon, die mensen zijn zich allemaal aan het installeren in een nieuw kabinet, maar in de toekomst moet dat beter."
   
  "Een vlugge uitleg zou veel zaken in een ander kader hebben geplaatst," zei Vande Lanotte, "maar het is niet gebeurd. Ik denk dat we al de collega's moeten duidelijk maken dat als de Nederlandstalige of de Franstalige pers met iets komt je moet klaarstaan om te communiceren, ook als dat op een zondag is.
   
  (...) In deze had men bij het kabinet-Begroting de regels moeten uitleggen, want er zijn een aantal zaken niet gezegd - eenvoudige dingen die medewerkers van Begroting zouden moeten kunnen uitleggen."
   
  "Niet voor elk probleem moet de minister zelf komen", geeft Vande Lanotte toe. "Er zijn perswoordvoerders die goede inlichtingen moeten krijgen en die moeten kunnen doorgeven aan journalisten. Ik denk dat we die organisatie in de regering nog op punt moeten stellen." (belga/mvdb)

   

   

  -------------------

  Diagonaal herlezen

   

  Notte (Vandela), als gewezen Minister van Begroting (Ministre du Budget : volgens mij wringt die vertaling een beetje…nee, het is erger : ze rammelt aan alle kanten, net zoals de begroting zelf) weet alles over mank lopende begrotingen waarover best gezwegen wordt, en hij maakt dan ook het eerste scheurtje in de reputatie van de operette-regering van Di Rupetto I. Een echt team spreekt normaal als uit één mond, niet zo  dus de rancuneuze playboy met de platte facie uit Oostende.

  Er wacht die man een schitterende tweede carrière, nu de plastische chirurgie zover gevorderd is, dat er complete gezicht-transplantaties mogelijk zijn. Minister Cruella Onkelinx zal dat wel terugbetalen, ze betaalt trouwens zelfs ‘déplantaties’ terug van mislukte inplantaties…..

  Weet U, na lezing van het CV van de Heer Ollivier Chastel, Waal en Liberaal uit Scharrelroi, gaat mijn sympathie meer uit naar deze man, dan naar mijn ‘volksgenoot’, de Rode Linxe scharrelaar en ruziestoker van aan het zèètje. Zeg nu zelf, een Niet-Sos, een Waalse Riberaal die van Vlaamse bouviers houdt, die moet toch van de Vlamingen zelf ook houden?

  Wat ik ook niet wist, is dat het woord ‘bouvier’ in verband staat met ‘boeuf’ (rund) en dat die loebassen dus hun naam te denken hebben als goede waakhond voor een kudde koeien. Een beetje zoals een ‘herdershond’ zijn naam te danken heeft als werkgezel van de schaapherder.

  U snapt toch ook het plaatje? Franscouillonse meesters houden liefst bouviers, omdat zij op die manier voortdurend herinnerd worden aan hun meesterschap over de getemde Vlaamse Leeuw. De geweldige zwarte ‘Bouvier des Flandres’ – zie afbeelding hierboven - is inderdaad niet alleen de gedroomde allemansvriend, maar hij bezit een onuitputtelijke werkkracht

  Misschien een ideetje voor Meneerke Peeters om de vlag van de Vlaamse Gemeenschap (deze met de rode tong en de rode klauwen) lichtjes aan te passen? Geen klauwende leeuw, maar een opzittende bouvier, die pootjes geeft…

  Dan kunnen wij de Dreigend Aanvallende Zwarte Leeuw voorbehouden voor de echte Vlamingen.

   

   

   

  STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK

   

   

   

   

  12-01-2012, 16:20 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  09-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.592 DE EVIDENTE IN EVIDENTIE GESTELD

  maandag 9 januari 2012 

  592 DE EVIDENTE IN EVIDENTIE GESTELD

   Wij wensen niemand naar de maan….

   

  Onder het Zuiderkruis is er plaats genoeg….

  ----------------- 

  Vladimir Poetin werd onder Stalin in het geheim gedoopt

   

  De Russische premier Vladimir Poetin heeft zaterdag in de kathedraal van Sint-Petersburg de middernachtmis ter ere van het orthodoxe kerstfeest bijgewoond. Ter gelegenheid daarvan maakte hij bekend dat hij tijdens het bewind van Stalin daar in het geheim gedoopt werd.

   

  Na de dienst vertrouwde Poetin aan journalisten toe dat "deze kathedraal speciaal is voor mij, omdat ik er gedoopt werd". Vervolgens kwam de onthulling op zijn website terecht.

  De moeder van de Russische eerste minister nam de kleine Vladimir indertijd samen met een buurman in het geheim mee om hem te laten dopen. De vrouw was immers bang van de reactie van Poetins vader, die lid was van de communistische partij en dus officieel atheïst was.
  Poetin werd geboren in 1952, een jaar voor de dood van Stalin. Poetin, die niet vaak over zijn privéleven en de familiegeschiedenis praat, liet ook weten dat de begrafenisplechtigheid voor zijn ouders eveneens in die kathedraal plaatsvond.


  De Russische premier, een voormalig lid van de KGB, de geheime dienst tijdens het Sovjettijdperk, spreekt openlijk over zijn geloof sinds hij de politiek inging. Hij ontmoet vaak orthodoxe geestelijken.

  President Dmitri Medvedev en zijn vrouw woonden de misviering voor het orthodoxe kerstfeest bij in de kathedraal in Moskou. De dienst werd geleid door de Russisch-orthodoxe patriarch Kirill. De geestelijke riep de regering zaterdag overigens op om meer begrip te hebben voor het massaprotest tegen de fraude bij de parlementsverkiezingen in december die gewonnen werden door Poetin. (belga Bron De Morgen)

   

   

   

  -------------------

  Diagonaal herlezen

  Ik heb het gevonden : de hedendaagse heersende perceptie over De Hogere Machten moet een erg vloeibare substantie zijn, want… ze begint zo wat de spuigaten uit te lopen, vindt U niet? In Amerika is het de laatste tijd, met de verkiezingen in zicht, allemaal weer ‘God bless America’, zelfs de halve of hele Muzelman Houssein Moh-bama kan er niet over heen, en nu klinkt van uit het Mausoleum van Lenin dezelfde muziek met Kerstmis! Niet Coca Cola, maar OPIUM (godsdienst) IS GODD FOR YOU….

  Van uit mijn overtuiging voel ik mij daar niet slecht bij.

  Maar terzake : we zouden ons aan het begrip evidentie houden! En geloof is bij uitstek…niet evident.

  Waar er nog meer verschil is tussen de evidentie, de perceptie en de reflexie is wat opstijgt uit de labyrinten van de Wetstraat : op Sinterklaasdag 6 december URBI ET ORBI verkondigen dat men zal inleveren op de eigen minsterwedden, en op 12 december elkaar een opkikkertje geven van al rap € 2000 meer per maand : knoeiwerk van het zuiverste gehalte!  Naast de schijn-begroting 2012, de Koninklijke jo-jo van de dotaties, de vervalste tellingen voor de justitie in Wallo/Brux, de uit hun voegen barstende kabinetten, en al die enorme blinkende luxuswagens AUDI A8 die daar rondrijden, kan dat tellen! Is dat nu een regering van blunderende graaiers, of van graaiende blunderaars?

  Daar in die maandenlange onderhandelingen op basis van cijfers aan de Franscouillons toegeven dat de taalverhoudingen in de Magistratuur in hun voordeel mogen aangepast worden, maar als dan blijkt dat deze cijfers schromelijk vervalst werden, niet durven reageren, maar de akkoorden in wetteksten gieten : dat is pàs een echte Vaderlandsche daad, die recht geeft op minstens de Titel van Barones. Klinkt niet mis : Barones Deep Purpelbaum!

   

  Na precies dertig dagen,heeft de Vlinderregering dus een eerste dodelijke nederlaag behaald. In paniek worden de eigen stellingen nu hertekend met de woorden : de gemaakte rekenfouten/tikfouten zullen worden rechtgezet en we zullen het nooit meer doen. Wij hebben een goede ploeg en jullie mogen daar niet aan twijfelen…

  Maar goed dat er nog wakkere burgers zijn, die op aangeven van de verongelijkte N-VU, dapper in het verweer gingen! Was die alertheid er niet geweest, de maatregelen waren morgen een verworven recht geweest!  

  Nog evidenter in de algemene en in de persoonlijke verdwazing is de Europese Voorzitter van de EVP, de O Zo Christelijke Eenheids Volks Partij, die meent dringend te moeten tussenbeide komen in de nieuwe Grondwet van een ander land (Hongarije). Volgens de ‘echte’ democraten staat de grondwet vol ‘nationalistische symbolen en democratische beperkingen’.Daar staan in die Nieuwe Grondwet, namens het Hongaarse Volk, dingen in die echt met de model-democratie een loopje nemen : geen homo-huwelijken, geen abortus, geen euthanasie, het Christelijk geloof is het fundament der Natie : waar gaan we naartoe? Als de Ouaarde Ouielfriede, vriend van Het Hof/La Cour, niet optreedt in hoogsteigen persoon, zullen de Hongaren straks nog hun grenzen sluiten voor de wereld-reddende Muzelmannerij!

  Dat, om de man in kwestie te blinddoeken, één enkel slap spaghetti-lintje kan volstaan : de vondst is niet van mij, dat is evident, maar een treffender gelijkenis voor deze in voortdurende staat van orgasme verkerende ouderling, bestaat er niet. Alleen de asceet met de vissen-ogen kan beter!

  Wil ik eens wat zeggen? Het Oude Avondland, geprangd tussen een katholiek Oosten (tot aan de Oeral) en een katholieke Nieuwe Wereld, moet van binnen-uit de Nieuwste Kruistocht prediken. Over de naam kan er onderhandeld worden : indien geen Tempelierskruis, dan minstens een Kruis van Lotharingen. Voor mijn part mag het zelfs de Oorlogsvlag  der Twee Rozen worden, de naam doet er niet toe. Als het doel maar niet veronachtzaamd wordt.

  Welk doel, vraagt U nu?

  Wel : als er van uit de Wereld-Muazlmannerij tegen ons een ‘Jihad’, een niet te ontkennen ‘Heilige Oorlog’ gevoerd wordt, moeten wij dan hun 5de Colonne persé vooruithelpen met subsidies en met onderdak? Als we die jaarlijkse 8 miljard, zijnde de kostprijs voor de immigratie, nu eens konden aanwenden voor de uitrusting van een aanvalsleger?

  Want, militair gesproken, blijft de aanval nog altijd de beste verdediging!

  Nee hoor, beste vijanden van de Staatsvuiligheid : ik predik geen oorlog. Het zou mij al voldoende zijn, moesten onze Grote Geesten die 8 miljoen per jaar willen beginnen afbouwen. Die Muzelmannen en Muzelvrouwen zijn niet dom : als goed verstaander zullen ze met een half woord genoeg hebben om terug…op, onder of naast het Zuiderkruis te gaan hokken.

   

  Pssst

  In De 7de Dag legde Wathelet Sr mits enig rekenwerk, een beetje lacherig uit,  dat die opslag eigenlijk een..inlevering is. Pure Franscouillonse rekenkunde! Best dat praatvaar Cruella  dat niet moest uitleggen, ze zou  zeker gepleit hebben lijk voor de Begroting 2012 voor de Eurocommissaris, dat de anderen fout waren. Om de eenvoudige reden dat de PS altijd gelijk heeft. Beide resultaten zijn echter wel eender : alles blijft zoals het was. Morgen staan de gazetten vol met iets anders.

  Maar wacht eens???? 1° die Ben Weyts, de N-VU ontdekker van die fraude, dat is toch geen uil? En 2° wil Mr Di Rupetto zijn loonstrookje van december even checken? En 3° waar heb ik ergens het volgende gelezen?

  De regering legde de nieuwe lonen vast op de ministerraad van 16 december. Volgens de kranten stijgen de lonen van de premier en de vice-premiers van 224.000 naar 248.000 euro bruto per jaar (+ 11%), die van de ministers van 220.000 naar 238.000 (+ 8%) en die van de staatssecretarissen van 210.000 naar 227.000 (+8%).

  We hebben nog maar net vernomen dat onze keuning het moet stellen met slechts 3% opslag en nu blijkt dat de Geakte Regering zichzelf beloont met 8 tot 11% meer snoepgeld.

  Hallo, Ministerraad van 16 december, wilt U zich even laten kopiëren? En wat is dat met ‘kranten’ die daarover de echte cijfers neerschreven?

  Ondergetekende heeft nog niet dikwijls geapplaudisseerd voor DeVadder, maar als die zegt dat dergelijke zaken gewoon dodelijk zijn, kan ik het hem alleen maar helpen wensen…..


  STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK

   

   

   

   

   

   

  09-01-2012, 09:35 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  08-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.591 HOGE WOORDEN VANGEN VEEL WIND

  zaterdag 7 januari 2012

  591 HOGE WOORDEN VANGEN VEEL WIND

   

   

  -------------------

  Nu in het weekend de leeuwen meestal niet  hun kooien zitten, maar gelucht worden in familie-verband, even van de godsdienst een godsdienstkwestie maken…. Jullie weten toch dat godsdienst is lijk slechte politiek : als U zich niet bemoeit met politiek, dan bemoeit de politiek zich wel met U.

  Als amateur-filosoof, of would-be filosoof, als U wilt,vond ik in onderstaande woordenbrij alleen de geleerde weergave van wat ik gemeenzaam de sprookjeswereld pleeg te noemen. Wel wel, dacht ik, daar is die goeie ouwe Emmanuel weer! En waarachtig, in de dikke brij die Mr André Cloots hieronder opdient, kon ik inderdaad met het vergrootglas enkele pareltjes ontdekken.

  Afgezien van de pretentie die doorklinkt in het begrip ‘moderniteit in een 2000 jaar oude wereldgodsdienst’, vind ik de paradignawissel het best gevonden. Met een beetje goede wil zie ik er het purper in van een van de 22 nieuw gewijde kardinalen. Wist niet dat er voor normen- en begrips-verdwazing zelfs een apart woord bestond. De verwijzingen naar ‘Tertio’ vond ik effenaf storend : nog erger als politiekers die om zichzelf en hun plaats in de hiërarchie te bewijzen, ondoordacht refereren naar mekaar. Alsof Annemans moet verwijzen naar de Loodgieter!

  Beste lezer : blijf AUB de beker drinken tot de droesem, en het artikel dus tot het einde toe lezen. De vertroosting vindt U helemaal onderaan, samen met iets om Uw mond te spoelen.

  O ja, neen, Mr André Cloots twijfelt er niet eens aan, of de figuur van de timmermanszoon uit Nazareth ooit wel, degelijk bewezen, historisch bestaan heeft. Een heikel punt misschien? Men neemt aan van wel, om erger te voorkomen. Alhoewel er tot hiertoe nergens dergelijk objectief bewijs werd voorgedragen. Noch Joodse noch Romeinse Geschiedschrijvers gewagen  over de Dood van de Koning der Joden…. Wijze mannen hebben Hem, de mythische figuur, doorheen de eeuwen woorden in de mond gelegd, die ze zelf met heel wat minder gezag hadden kunnen uitspreken. En die wijze woorden : wel : het zijn maar woorden, maar ze zijn universeel, en dus zijn  ze waarachtig! Het Onze Vader telt al wat meer woorden dan De Tien Geboden van Mozes, en de Amerikaanse Constitutie, om veel minder te zeggen heeft er vele honderden meer nodig. Ziezo, met dat perspectief kunnen we even verder.

  ---------------------

   

  Christendom is godsdienst van de interpretatie’

  06-01-2012 - André Cloots - tertio

  Bron Iskander

  ------------------------------

  Fundamentele moderne inzichten, maar ook iets wezenlijks in de structuur van het christendom staan op het spel. De pluraliteit ligt ingebakken in de moderniteit net als in de incarnatie-idee. Die visie mist filosoof André Cloots in het debat over het manifest Gelovigen nemen het woord.

  Een van de belangrijkste omwentelingen in de filosofie van de laatste eeuwen is ongetwijfeld de zogenaamde Copernicaanse Revolutie van Immanuel Kant. Het inzicht dat alle kennen ten diepste gestructureerd is door het bewustzijn. Dat geldt niet alleen voor ons kennen van de wereld of van de mens, maar ook van God.

  Kants revolutie staat centraal in de discussie die het manifest Gelovigen nemen het woord op gang bracht. Kant leerde ons dat in onze kennis het centrum niet ligt bij het object maar bij het subject. Wanneer we dat toepassen op de godsdienst leidt dat ook daar tot een Copernicaanse Revolutie: al ons kennen van God is menselijke kennis. Zoals de Nederlandse theoloog Harry Kuitert het vulgariserend uitdrukte: alle woorden van ‘boven’ zijn van ‘beneden’. Dat beïnvloedt ons verstaan van de Bijbel, van het statuut van de kerk en zoveel andere dingen – eigenlijk alles. De Bijbel is, in tegenstelling tot de Koran, niet het letterlijke woord van God; door God gedicteerd van bovenaf. Het ‘Woord van God’ is de Christus en de interpretatie van die Christus gebeurt door de vier evangelies, de theologie, de kerkvaders, de traditie, het kerkelijke leergezag en uiteindelijk het individuele hart van iedere gelovige. Interpretatie alom dus. Geen wonder dat vele belangrijke geloofswaarheden uit het Credo het resultaat zijn van lange en hevige discussies in de eerste eeuwen van het christendom, bijvoorbeeld rond de goddelijkheid en de menselijkheid van Jezus. Met veroordelingen allerhande en uiteindelijk de beslissing door een Concilie. De Franse filosoof, Marcel Gauchet, noemt daarom het christendom, in tegenstelling tot de islam, ‘de godsdienst van de interpretatie’, van ‘de indirecte transmissie’. Die interpretaties, dat leert ons de Copernicaanse Revolutie, zijn altijd mensenwerk – al zal de gelovige daar ook de Geest Gods in aan het werk zien.

  Die ‘wending naar de mens’ is een van de basispijlers van de moderniteit. Een andere centrale pijler is de radicalisering van de gelijkheid: ‘liberté, égalité, fraternité’ . Gelijkheid op de eerste plaats van alle mensen. Er zijn geen ‘hogere’ en geen ‘lagere’ mensen, zoals vroeger de adel, de koning, de priester of de monnik. Het gaat ook om gelijkheid van godsdiensten, plaatsen, tijden, planeten enzovoort. In een middeleeuwse wereld is alles hiërarchisch geordend. Moderniteit betekent dat niets en niemand ‘uit zichzelf’ hoger is. Elke hiërarchie is een menselijk product.

  Er zijn nog heel wat andere aspecten van die verschuiving naar voren te brengen, maar alleen deze elementen betekenen al een aardverschuiving voor de godsdienst. Het al of niet aanvaarden ervan leidt naar twee wereldvisies en meteen naar twee kerkvisies en twee visies op religie. En zoals Carl Schmitt of Eric Voegelin al een eeuw geleden betoogden, ook twee visies op de incarnatie, het hart van het christendom. De spanning tussen de nadruk op God en de nadruk op de mens zit in de incarnatie ingebakken. Ze houdt ook de spanning in tussen verticaliteit en horizontaliteit, tussen de priester als vertegenwoordiger van God en als voorganger van de gemeenschap. Elke interpretatie van de incarnatie is een wankel evenwicht. Het is nooit ‘of/of’, maar altijd én/én’. Dat maakt trouwens de idee van incarnatie zo uniek. Maar de interpretatie ervan is niet zomaar gegeven. Elke accentverschuiving naar de ene of de andere kant maakt een wereld van verschil in ons denken over liturgie, over de plaats van de priester en de criteria van de wijding – waarnaar bisschop Johan Bonny verwijst in Tertio nr. 617 – en in zo veel andere dingen.

  Tussen die verschillende strekkingen is het water soms heel diep. Dan wordt het bijna wat de wetenschapsfilosofie een paradigmawissel noemt: een wissel in de basisvooronderstellingen waarop al ons spreken berust. Als die veranderen, gebruiken we nog wel dezelfde woorden, maar ze betekenen iets anders. We zitten in een andere ‘wereld’. En dat kan je niet zomaar theologisch oplossen, omdat je paradigma ook de theologie bepaalt die je naar voren schuift. Met andere woorden: het is altijd een menselijke constructie – wat er ook over wordt gezegd. Dat geldt ook voor het standpunt dat Marcel Gielis en Frans Van Looveren verdedigen in Naar sterke centrumkerken met minder priesters in Tertio nr. 617, zelfs wanneer ze, al dan niet terecht, naar ‘Rome’ menen te kunnen verwijzen. Het eigenlijke probleem is in de eerste plaats in welke mate we, Rome inbegrepen, de moderniteit al dan niet aanvaarden. Dat is niet alleen een probleem voor de islam, zoals we vaak zelfgenoegzaam suggereren. Het is evenzeer een probleem voor het christendom. Zowel in zijn protestantse versie – denken we maar aan de fundamentalistische christenen in de VS – als in zijn katholieke gedaante.

  De jongste decennia blijkt uit het onderzoek naar de moderniteit steeds sterker hoezeer die door het christendom zelf mogelijk is gemaakt, met haar nadruk op de mens, op de wereld hier en nu, op de autonomie van het denken, of met de scheiding tussen kerk en staat. Maar het is ook heel duidelijk hoezeer het christendom het blijvend lastig heeft met dat (klein-)kind. Net zoals het last heeft met een verscheidenheid aan interpretaties. In de protestantse tradities heb je juist daardoor de vele ‘denominaties’. Die verscheidenheid is inherent aan de idee zelf van incarnatie. En aan de moderniteit.

  De neiging bestaat die verscheidenheid proberen te overwinnen door een hernieuwde uniformisering en zo ‘de spreidstand op te heffen’, zoals Emmanuel Van Lierde suggereert in Tertio nr. 617. Dat lijkt me gewoon niet mogelijk, maar vooral ook niet wenselijk. Die ‘spreidstand’ is niet hypocriet, maar behoort integendeel tot het hart van het christendom zelf, als godsdienst van de incarnatie en van de interpretatie. Dat een bepaalde interpretatie van het christendom daar last mee heeft, meer dan andere, heeft meer te maken met de moderniteit dan met wat nu precies de enig juiste interpretatie en beleving van het christendom is. In de moderniteit net als in de incarnatie-idee ligt alleszins de pluraliteit ingebakken. Ook in die zin is de moderniteit het niet altijd erkende kind van het christendom.

   

  -------------------

  Diagonaal herlezen

  Ik hoop, voor zij die tot hier geraakt zijn, dat zij een beetje inzicht gekregen hebben in de vijandelijke stellingen, die ze o zo graag maar dan zonder kennis van zaken, beschieten om te doden. Waarom paradgimeren (?!) die geleerde bollen dan Het Laatste Evangelie van Johannes, geschreven rond 70 na X, waar de aanvangsverzen als evenveel klaroenstoten door de hersenen gaan? Waarom lezen zij niet wat daar staat? Even het volume dimmen dan van het Oratorium van de Johannes Passion van J.S Bach, om deze tijdgenoot van de Zachtmoedige aan het woord te laten.

  1. In het begin was het Woord; En het Woord was bij God,
  2. En het Woord was God;
  3. Alles is door Hem ontstaan; En zonder Hem is niets ontstaan.
  4. In wat bestond, was Hij het leven, en het Leven was het licht der mensen;
  5. Het Licht schijnt in de duisternis, maar de duisternis nam het niet aan.
  6. Er kwam een mens, van God gezonden; Johannes was zijn naam.
  7. Hij kwam tot getuigenis, om van het Licht te getuigen, opdat allen door hem zouden geloven.
  8. Hijzelf was niet het Licht, maar hij moest getuigen van het Licht.
  9. Het waarachtige Licht, dat alle mensen verlicht, kwam in de wereld.
  10. Hij was in de wereld, en ofschoon de wereld door Hem was ontstaan, erkende de wereld hem niet.
  11. Hij kwam in zijn eigen bezit; Ook de zijnen ontvingen Hem niet.
  12. Maar aan allen, die Hem ontvingen, gaf Hij de macht, Gods kinderen te worden : aan allen, die in zijn Naam geloven.
  13. Die niet uit bloed, noch uit de wil van vlees of man, maar die uit God zijn geboren.
  14. Het Woord is vlees geworden, en heeft onder ons gewoond! En wij hebben zijn glorie aanschouwd: een glorie als van de Eengeborene uit de Vader, vol van genade en waarheid.

  Voornamelijk de eerste twee verzen zijn belangrijk : In het begin was het Woord; en het Woord was bij God, en het Woord was God;

  Daar staat volgens mij, dat het woord, de veruitwendiging van de menselijke geest, leidt tot een hogere onbekende en niet-zintuigelijke wereld waar we dan maar, uit onvermogen, allerlei interpretaties aan geven. Waarbij interpretaties altijd maar tijdgebonden interpretaties blijven. ‘Het Woord is Vlees geworden’ : de mens (het vlees) is zich bewust geworden van het Woord en van de verborgen wereld daar achter. Het klinkt bijna als een godslastering, maar vers 14 hierboven bevestigt het uitdrukkelijk : de waarheid ligt in elke mens, in welke eeuw die ook geboren wordt. Het Hogere, de sterfelijke mens, de geest (product van het menselijk verstand) : zou dat geen mogelijke interpretatie zijn van de Goddelijke Drie Eenheid van de Vader, de Zoon en de H. Geest?

  Allo Linxe pers! Onder Jozef Stalin werd in 1952 het kleine Poetinneke gedoopt in St Petersburg. Datzelfde Poetinneke werd later de Chef van de gevreesde KGB, en eenmaal het communisme helemaal dood en begraven, werd hij de opvolger al Staatshoofd van Het Monster. Nog later verklaarde hij in de kathedraal waar hij werd gedoopt, voor het oog van de camera’s, dat zijn beide ouders daar begraven werden, al was Papa Poetin een gedichte Rode Vaander. Bij het branden vaan Kerstkaarsje, sloeg dezelfde Poetin dan een reuzengroot kruisteken.

  Tja : als onderschrift bij dat kruisteken van Poetin zouden Vers 1 en 2 van Het Laatste Evangelie van Johannes niet hebben misstaan…..

  ?

  Misschien een beetje zwaar op de hand, deze 14 verzen uit dat Laatste Evangelie van Johannes? Och, wat wil je : de mens is uiteraard in deze donkere periode van het jaar, altijd een beetje geneigd tot zwaarmoedigheid. En weemoed, als de avond valt, die niemand kan verklaren…

  Ja en dan dat misverstand dat ook hier bij André Cloots in stand wordt gehouden, dat de Muzelmannerij zo maar ‘een andere’ godsdienst is. Dat moet zo nodig om politiek correct te zijn in elke tekst staan van die belgicisten die in Tertio en in Kerk en Leven schrijven …. Uit schrik voor de Bazen, durven zij niet schrijven wat zij echt denken. De Islam is niet alleen een slechte kopij van het kinderlijk eenvoudig origineel, de Profeet-Pedofiel misbruikt er de goede begrippen uit om er een wrede en onverdraagzame woestijn-hiërarchie mee op te bouwen. Juist, Meneer Cloots : een honingbij en een wesp hebben inderdaad ook veel gelijkenissen. Tot U ze met zachte dwang een beetje verder uit Uw omgeving wil houden….

  En dan spreek ik nog niet van hun voortbrengselen of hun nut voor de mensen.

   

  STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK

   

   

  08-01-2012, 11:05 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  07-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.590 ONS VOLK WORDT LANGZAAM GEWURGD DOOR DEZE LEIDERS

  vrijdag 6 januari 2012

  590 ONS VOLK WORDT LANGZAAM GEWURGD DOOR DEZE LEIDERS

  Beeld uit de 30 dagen durende strijd

   

  Waar een Leeuw gewurgd wordt door een troep Lynxen.

  ----------------

  Dit artikel is gewoon een beetje tegengas op de stroom stroop om Di Jeanetto in Vlaanderen acceptabel te maken. Gewoon even slikken en doorlezen.

  Om bij de Grote Bazen van het on-land (zie afbeelding) in de gratie te komen (en te blijven) doen onze eigen Grote Geesten in Boven-België precies wat van hen verlangd wordt. Zelf rijkelijk leven , de orders uitvoeren op een manier dat de tong niet weet wat handen en voeten uitvoeren, zich daarbij opwerpen als plichtbewuste verdedigers van het gewone volk, dat ze op deze manier letterlijk en figuurlijk naar de bliksem helpen.

  Zoals het hen voorgezegd wordt : als er genoeg nieuwe mensen zijn, hebben wij de oude om in het zadel te blijven niet meer nodig. De zatte bazin van de Franse PS (Martine Aubry) vindt 35% in de goede Vlaamse Stad Rijsel echt GENIAAL. En zeggen dat er ooit Fransen voor echt minieme daden van collaboratie met een Vreemde Mogendheid bij bosjes tegen  de muur werden gezet….

  --------------

   

  Kostprijs immigratie moet sneuvelen

  De forse besparingsronde die de Vlaamse regering dezer dagen voorstelt heeft veel weg van een schijnvertoning. Terwijl er minutieus gezorgd wordt naar enkele miljoenen euro bij vervoersmaatschappij De Lijn, wandelt men met een wijde boog omheen de flinkste hap uit het Vlaamse budget: de kostprijs van de immigratie.

  1,350 miljard

  Uit de cijfers van de Vlaamse regering blijkt namelijk dat op het vlak van onderwijsbeleid voor leerlingen van allochtone origine jaarlijks 1,1 miljard euro wordt uitgetrokken. Daarbovenop zijn er nog eens de uitgaven van het inburgeringsbeleid, de kostprijs van het aandeel vreemdelingen in de sociale huisvesting en de uitgaven voor vreemdelingen op het vlak van werk, gelijke kansenbeleid, cultuur, jeugd en sport. De immigratie zorgt dus voor een jaarlijkse kostprijs voor de Vlaamse overheid van meer dan 1,350 miljard euro. Ter vervollediging: voor het hele land bedraagt dit bijna 8 miljard euro. In dit kader is het hallucinant dat men zich nu volledig toespitst op de kosten van De Lijn, terwijl een veelvoud ervan kan worden bespaard door het aanpakken van de ongebreidelde immigratie.

  Nutteloos beleidsniveau

  Daarnaast weigert men nog steeds het nutteloze beleidsniveau van de provincies af te schaffen. Deze geven jaarlijks meer dan 900 miljoen euro uit en bieden amper enige meerwaarde voor de burger.

  Zolang de Vlaamse overheid een aantal taboes zoals de kostprijs van de immigratie, het voortbestaan van de provincies, de transfers naar Wallonië en Brussel én het gebrek aan fiscale zelfstandigheid niet in vraag stelt, zal Vlaanderen de neerwaartse spiraal verderzetten.

  Bron : Vlaams Belang.org

  ------------

  Bruno Tobback: ‘Handen af van openbaar vervoer’

   

  Het gratis-beleid bij De Lijn? Houden zo. Een bus op afgelegen plaatsen? Houden zo. Hoog aanbod van bussen of trams in en rond de steden? Essentieel. Dat zijn de principes van het openbaar vervoer die in het Vlaams regeerakkoord staan en waar de socialisten niet zullen van afwijken, zegt SP.A partijvoorzitter Bruno Tobback.

  Tobback is niet te spreken over de besparingsvoorstellen die circuleren voor De Lijn. "Wij zijn bereid om over ieder voorstel tot meer efficiëntie te praten. Maar handen af van de essentiële principes van een goed openbaar vervoer", aldus Tobback in Het Laatste Nieuws.

  De SP.A heeft dat beleid afgedwongen en zal er niet aan laten raken. "Het is de prijs voor de beschaving, voor de kwaliteit van het leven in de steden en op het platteland."

  "Het gaat er ons niet om steeds meer geld af te leiden naar De Lijn. Dat geld moet dienen om nuttige dingen te doen, die de mensen ten goede komen", zegt de SP.A-voorzitter.

  "Het openbaar vervoer betekent de ontsluiting van het platteland voor mensen die geen auto hebben. Gaan we ze weer verplichten om achter de haard te blijven zitten? Een bus of een tram is een alternatief voor de auto om naar de stad te komen. Dat houdt de toegang tot de stad open en maakt het leven comfortabeler. Denkt u dat een winkelier in Leuven dat niet belangrijk vindt, dat de stad toegankelijk en leefbaar blijft, ook om te winkelen, niet alleen voor mensen met een auto?", aldus Tobback. (Belga/

  Bron De Morgen

  Peeters ten aanval tegen Peumans

   

  In een keiharde brief vraagt Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) aan Jan Peumans (N-VA) zelf te besparen op de werkingskosten van het parlement. Hij reageert daarmee op de 'besparingssuggesties' van de voorzitter van het Vlaams Parlement eerder deze week. Dat schrijven de Concentrakranten.

  Peumans lanceerde eerder deze week enkel mogelijke pistes om te besparen. Hij verwees daarbij naar De Lijn, openbare werken of onderwijs. 'Suggesties' die bij Kris Peeters blijkbaar in het verkeerde keelgat zijn geschoten. Hij geeft Jan Peumans lik op stuk en vraagt hem om zelf te besparen.
   
  In een brief van 5 januari schrijft Peeters: "Bij de opmaak van de begroting 2012 is de Vlaamse regering ingegaan op de vraag van het Vlaams Parlement om haar dotatie in 2012 te verhogen met 2,89 procent tot 89,2 miljoen euro. Zoals u weet wordt de Vlaamse regering intussen geconfronteerd met de gevolgen van de neergaande economische conjunctuur. (...) Dit noopt de Vlaamse regering om ook haar uitgaven te verminderen. In dit kader wil ik u vragen om te onderzoeken in welke mate er ook op de dotatie van het Vlaams Parlement in het kader van de begrotingscontrole 2012 kan bespaard worden".
   
  Vrij vertaald komt het volgens ingewijden hierop neer: "Veeg eerst voor uw eigen deur vooraleer u met andermans zaken te bemoeien". (belga/

  Bron HLN

   

   

   

  -------------------

  Diagonaal herlezen

   

  Den Cleynen Toeback, in de familie gewend zijnde van bij de geboorte de koe bij de horens te vatten, vat hier inderdaad de vaars met vaste vuist, maar ziet alleen nog niet dat aan die horens geen echte koe meer vastzit, maar een mager scharminkel dat alleen nog vel over been is. Als ik maar hard genoeg roep, denkt het ventje, komt in die ballon wel vanzelf weer lucht in, en ziet niemand dat ik als Lijn-rechter niet eens meer binnen de Lijntjes aan het kleuren ben. Is typisch die Linxe tiktak om met veel verve, niet over maar naast het onderwerp te redeneren. Hola, denkt de zoon van zijn vader : vòòr die van de oppositie beginnen te schieten op de miljarden die we vergooien aan onze vriendjes, gaan we hen rap wat strooivuur voor de voeten werpen waarmee we warempel zelfs nog sympathie bij veel simpelen van geest zullen oogsten.

  Bij het Openbaar Vervoer kan men inderdaad best een paar miljoentjes besparen, daar niet van, maar bij de Duizend-en-Één-Nacht orgie die het land maar liefst 8 miljard per jaar kost : daar mag niet eens over gesproken worden….want daar kent de kleine man niets van.

  Daar zal ook niet aan geraakt worden. Liever nog meer eigen volk onder de armoedegrens jagen en hun pensioenen verminderen. Moeten ze maar zo lang niet blijven leven!

  Maar Brunootje moet opletten! In Luik is de Magreb zich aan het bewapenen. P-Magazine miek er een mooie reportage over, waaruit blijkt dat de eenzame wolf van de Place Saint Lambert gewoon een een-akter opvoerde vòòr de eigenlijke vertoning officieel mocht van start gaan. Die Luikse Jihad-strijders willen namelijk de koe waarnaar Brunootje naast grijpt, zelf binnenhalen om van niemand meer te moeten afhangen. Omdat zij nu eenmaal niet lang meer willen leven van een aalmoes maar de hele reutemeteut willen binnenhalen.…..

   

  Herinnert U zich nog? Boven de 20% beginnen ze eisen te stellen, die ze, bij de minste gelegenheid, met de wapens zullen afdwingen.

  Dus zijn in feite die 8 miljard nog maar een begin. In hun ogen…..

  ------------------

  O ja, dat 3de artikeltje, hier in extremis bijgesleurd uit HLN wijst op de vaudeville die wordt opgevoerd : de Grote Geesten vallen in ruzie over waar ze onze centjes niet eerst zullen uitgeven, maar over immigratie : geen woord. Immigratie is net lijk de heilige koe bij de Indiërs : die lopen ook allemaal vrij rond, steken heelder dagen geen poot uit, sturen alles en iedereen in de war, en nog ergst van al : bevuilen met hun uitwerpselen zonder omkijken heel de omgeving.

   

   

   

  STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK

   

   

   

   

   

   

  07-01-2012, 15:20 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  06-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.589 GODS MOLEN MAALT LANGZAAM MAAR ZEKER

  vrijdag 6 januari 2012

  589 GODS MOLEN MAALT LANGZAAM MAAR ZEKER

   

  Alle gelijkenissen met politieke figuren is louter toevallig.

   

  Voor details over dit personage : lees verder

  --------------------

  Dat spreekwoord over Gods molen zullen ze boven de Moerdijk niet graag lezen, nu de wind en het water daar zo lelijk huishouden dat ze Gods water niet zo maar over Gods akker kunnen laten lopen. Het water kan, wegens tè, zelfs de spuigaten (*) niet meer uit….Alle geluk dat Vlaanderen, even doorregend als de Noorderburen, wat hoger ligt. De stormschade blijft aldus beperkt (!) tot omveer geblazen bomen, afvallende schuifdeuren en afgerukte daken. En dat alles terwijl ik hier zit te genieten van een stralende blauwe lucht en een warm winterzonnetje. En Gottekes toch, dat beetje wind : is wel venijnig en bijtend koud, maar die waait slechts buiten. En ‘buiten’, zei ons Ma dan altijd, dat was voor de deur….

  Stop! Stop! Stop! Eerst, nu de meeste koorts over is, een modern hoedje opzetten en die verdomde  sluier  der onderwering wegdoen van voor mijn ogen! Zo, dan ik nu eindelijk toegeven dat de titel hierboven inderdaad een anachronisme is uit mijn jeugd,  die misschien wel uit zichzelf duidelijk genoeg is, maar die, zegt men, niet meer past bij deze tijd. De ‘Verlichting’, die de vrijheid van geest zonder beperking predikt, vereist inderdaad dat zonder onderscheid, alles wat ‘onderwerping’ is, uit ons leven verbannen wordt. Zodat de volgende generaties daarmee dan geen conflict meer zouden hebben. Een soort van ‘Opgeruimd staat netjes’. De herauten van deze stelling, die voorheen alleen de katholieken aanvielen, hebben sedertdien een tweede spoor gevonden, de natuurlijke vijand van elk beschaafd mens : de NazIslam. Een goede reden dus om hen te geloven in alles. Ook in het ongerijmde, wat volgens mij dan neerkomt op… nestbevuiling. Want, leuk om horen  of niet; het Christendom is de wieg van onze beschaving, en wie dat loochent zou beter af zijn - teneinde de wieg niet te bevuilen – met pampers dan met piesdoeken.

  Het valt mij op, dat telkens er een woordje geplaatst wordt in ons midden van Republikeinen en Harde Mestkevers van Vlaams Blokkers (een geuzentitel!) en dat woordje gaat dan over dat Christelijk verleden/heden, dat er dan een gehuil als van een troep wolven omhoog gaat. Leuk, zeg! “Hetzelfde denken als wij, hé, of we slaan op Uw muile” : het klinkt mij bekend in de oren : waar heb ik dat nog ergens gehoord?

  Laten wij dus bij de feiten blijven. Islam is geen vrede, maar oorlog. In verre vreemde landen doet men wat men wil, niet bij ons. Maar als bij ons dank zij de Verlichting, alle religieus gevoel zal uitgeroeid zijn, dan wordt dat luchtledige in de kortste keren opgevuld door iets anders. Want de mens is van nature religieus en leet niet van brood alleen.

  Aan dat neerhalen meewerken is meer dan misdadig, het is een niet te vergeven vergrijp tegen ons eigen volk!

  Ziezo, dat lucht op!

  En ja, dank zij de huidige kerkleiders, valt er niet veel eer te rapen met ons voorvaderlijk geloof. De wereldkerk is lijk een lelijke rups, die maar niet uit haar cocon geraakt om, volgens de wetten van de goddelijke natuur, vlinder te worden. Maar of dat, in het licht van de Eeuwigheid en onze eigen onbelangrijkheid indachtig, dan zo belangrijk is?

  Niet dat ik op deze blog iemand wil ’bekeren’ of onder de indruk brengen : maar wie in het sprookje van Roodkapje alleen maar het belachelijk vertelselke ziet, en verder zijn weg vervolgt met de uitdrukking van ‘ik geloof niet meer in sprookjes’, die zendt dus zijn kindertjes moedermens alleen op weg door het donker bos van deze boze wereld. Het vertelselke brengt op een kinderlijke en te bevatten manier die harde werkelijkheid bij : vlucht slechte vrienden en ga nooit voort op de uiterlijke schijn.

  Als ik aan een goede vriend, een mooie schilderij laat zien : wil ik hem daarmee dan overtuigen van de objectieve schoonheid ervan? Over smaak kan men van mening verschillen, dat wel, maar dat doet niets af van de waarde ‘an sich’ van het schilderij.

  En ja : net zoals het hopeloos is (zelfs voor Europa) om zijn gelijk te willen halen tegen een bende Franscouillons en/of Tjeefse bekkenstrekkers die een schijn-begroting hebben ingediend, zo is het onbegonnen werk om uit te leggen dat een Vlaamse keikop partij kiest voor de overtuiging waarvan de Leiders zich tegen hem keren, zoals ze in de loop der eeuwen altijd hebben gedaan. Is dit de kracht van de Boodschap, of alleen maar masochisme?

  Mag ik dan besluiten met deze herhaling : het is, zelfs voor de E-USSR potentaten onmogelijk met de PS te onderhandelen, zonder te worden bedolven onder allerhande bijkomstigheden, die ze net zo lang blijven aandragen tot men van spijt een aap in zijn kl°ten zou bijten.

  En daarop, beste vrienden, op die twee zekerheden, is/was ons land gebouwd : Rome & C° misbruiken de Boodschap om de Vlamingen koest te houden, en de Francofonen misbruiken hun nabuurschap om op onze kap verder te kunnen potverteren.

  Maar als de Nood het hoogst is, is de redding nabij!

  ------------------

   

   

   

   

  Europa keurt begroting af

  De Europese Commissie heeft de Belgische begroting voor 2012 afgekeurd. De regering-Di Rupo reageert gepikeerd en wijst de berekeningen van de Commissie van de hand.

  De Europese Commissie heeft het begrotingsvoorstel van België voor 2012 geweigerd. De regering werd daarvan al meer dan een week geleden op de hoogte gebracht. De Europese overheden vinden onder meer dat het geschatte tekort dat de regering voor dit jaar voorzien heeft te optimistisch is. Dat staat in een brief die premier Elio Di Rupo (PS) van Europa heeft ontvangen en wordt bevestigd door de Europese Commissie.

  Na moeizame onderhandelingen bereikten de zes huidige coalitiepartners eind november een akkoord over het budget voor dit jaar. Daarin wordt uitgegaan van een economische groei van 0,8 procent en wordt een tekort van 2,8 procent op het bbp vooropgesteld. Maar dat is veel te optimistisch, schrijft Europa. Met een groei van 0,8 procent zal het tekort op de Belgische begroting voor 2012 volgens de Europese berekeningen 3,1 procent van het bbp bedragen. Daarmee zou België bijgevolg zondigen tegen de Europese regels. Die stipuleren immers dat het tekort op de begroting in 2012 maximaal 3 procent mag zijn.

  In regeringskringen valt de forse Europese kritiek in slechte aarde. Premier Di Rupo riep gisteren de kern samen om een antwoord aan Europa voor te bereiden. De Belgische overheden betwisten de analyse van de Europese Commissie en de gehanteerde berekeningswijze. Dat liet België tijdens twee technische vergaderingen begin deze week al weten aan enkele stafmedewerkers van de Commissie. De regering gaat nu nog een stap verder. De kern besliste om de Europese kritiek naast zich neer te leggen en vast te houden aan haar begrotingsvoorstel.

  In de brief met technische bijlagen benadrukt België dat het tekort van 2,8 procent perfect haalbaar is en dat er in februari een nieuwe begrotingscontrole zal plaatsvinden. Dan zullen de cijfers van de economische groei en het tekort van 2011 aangepast worden, laat de Belgische regering weten aan Olli Rehn, de bevoegde eurocommissaris. Wellicht zullen er na die begrotingscontrole nieuwe besparingsmaatregelen moeten volgen. Dat kondigt zich aan als een moeilijke klip, aangezien de begroting 2012 een hachelijke evenwichtsoefening was tussen de zes coalitiepartijen.

  'Unfair'

  Binnen de regering is men allesbehalve ingenomen met het gedrag van de Europese Commissie. "Het begint er sterk op te lijken dat Europa per se wil tonen dat het de baas is", betreurt een regeringsbron. "En dan is een klein land als België een makkelijke prooi, de macro-economische impact blijft beperkt. Dat is unfair en belachelijk."

  Mogelijk vindt er vandaag nog een contact plaats tussen premier Di Rupo en de Europese Commissie om het Belgische antwoord te verduidelijken.

   

   

  -------------------

  Diagonaal herlezen

   

  Dat van die langzaam malende molen is in het geval van Di Rupetto I voor die ene keer dus niet waar. Met het huidige stormweer van de laatste dagen zijn de wieken gaan zot draaien. Zelfs Moeder Aarde in hoogsteigen persoon is komen protesteren. En dat nog in het vaderland van di Rupetto : de Etna is uitgebarsten! Het Di Rupetto I-ding is dag op dag pas één maand bezig (6/12 à 6/01) of daar lekt uit, dat zij reeds meer dan een week weten te zijn gebuisd. Van die 4 gloriole weken zijn er dus nog 3 over, waarvan 1 week inloop-euforie en 1 week Kerstverlof, blijft over 1 week; ofte 5 werkdagen….waarvan 2 à 3 gevuld waren met rouwbezoeken aan de Place Saint Lambert in Luik. Veel wallebakkerij kan er dus nog niet gebeurd zijn en de escort-wereld in Brussel zal dus nog niet veel zaken hebben kunnen doen….

   

  Men kan dus niet zeggen, dat Di Rupetto I een zorgeloos bestaan tegemoet gaat….

   

  (*) ’s Morgens in  de vroegte hebben wij (neen, geen treintje met een machinistje dat draait aan een wieleke) rond 8u30 via BVN het avondnieuws van de NOS. We kregen vandaag een huiveringwekkende reportage over de watersnood zowat overal in Nederland. ‘Spuien’ was tot vandaag een onbekend werkwoord, dat we vaagweg met ‘spuwen’ in verband konden brengen, meer niet. We kenden ook de uitdrukking ‘het loopt de spuigaten uit’ die we in verband konden brengen met de zeilsport of de zeil-viserij, maar echt WETEN : daar moest men dus tot hiertoe Nederlander voor zijn. Gogle deed de rest om ons in te lichten.

  Luctor et Emergo in vrije stijl! Echt geniaal in hun eenvoud en uniek ter wereld zijn die kunstwerken. Stel U een opblaasbare zeedijk voor van 5 meter hoog die in hoge nood, het IJselmeer afsluit van de Noodzee : een Gulliver-prestatie van, zegt men, een kikkerlandje.

  Weeral een reden om uit te zien om als Vlaming een Heel Nederlander te worden! Weer een reden om onszelf op de stoere borst te kloppen! Want als de zeespiegel verder stijgt, kunnen we best gebruik maken van hun kennis om wat water te weren…. Of, beter misschien, aan de Taalgrens een dijk te bouwen met helemaal geen spuigaten in!

  Dat leggen wij uit als onze bezorgdheid om noch Brussel noch de Hoge Venen te laten onderlopen….Voilà, dat is de beste bepaling van De Lage Landen die ik ooit heb gehoord : het land tot waar het zeewater kan overslaan…..

  En de rest is bullshit!

   

  STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK

   

   

  06-01-2012, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  05-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.587 150 MILJOEN VOOR POTSENMAKERIJ

  woensdag 4 januari 2012

  587 150 MILJOEN VOOR POTSENMAKERIJ

   

  Het echte Meneerke Peeters de Eerste

   

  Wordt begeleid naar ‘The Nightclub’ voor ’n stukje cultuur….

  -----------------------

   

   

  Ons Meneerke Peeters II is goê bezig. Tijd teveel en geld tekort : welke aria uit welke operette nu gezongen?! Uit De Lustige Boer? Hij denkt er dan ook aan zijn ‘alter ego’, het échte Meneerke Peeters uit de stripwereld, naast en bij zich te nemen. Als rasechte stripfiguur zijn ze aan elkaar gewaagd om ’t Schoorsteenvliegske plat te slaan. Of om het tegen de vliegenvanger te meppen.

  Als ik nu verder in “t zweet mijns aanschijns werk om meteen heel dat subsidie-gedoe in de ‘kunstwereld’ af te schrijven, zal ’t weer van dâ zijn! Cultuur-barbaar zal dan nog een van de liefelijkste scheldwoorden zijn. Maar alla : ik zit mij hier niet moe te maken om de blogwereld naar de mond te praten, maar om de dingen in hun juist perspectief te plaatsen. Trouwens, ‘Kunst’, wat is dat? De boel afbreken tot op de grond : ook dat is ‘Kunst’ en verdient dus om ruim betoelaagd te worden. Aangaande de uitbetaling van het manna : Let wel : ik handel, zoals zoveel anderen, onder een eenmans-vennootschap met bankrekening in Zwitserland. Als lang geleden gewezen ‘deskundige’ in binnenlands en buitenlands Vennootschapsrecht, is dat een koud kunstje.  Zelfs als de Overheid op Zwart Geld Zaad zit, zoals U ziet dwingt KUNST respect af. Koud kunstje of gloeiend heet kunstje : om de poen is het te doen….

  ----------------------

   

  Kris Peeters: 'besparen op cultuur zou verarming zijn'

  Cultuur in vizier bij besparingen

   

  BRUSSEL - Honderdvijftig miljoen euro per jaar vragen de kunstorganisaties de komende subsidieronde. Zoals de kaarten nu liggen is er 87 miljoen. Tenzij ook daar nog eens op bespaard wordt.

  Van onze redacteur

  De Vlaamse regering zoekt tot 500 miljoen euro extra om haar begroting in evenwicht te houden. Een beurt van de kaasschaaf zal niet meer volstaan, zei minister-president Kris Peeters (CD&V). Binnen enkele domeinen zal er ingrijpend gesneden moeten worden. Cultuur, dan maar?

  De voorbije dagen is de cultuursector meermaals in verband gebracht met de nakende besparingen. Omdat de cultuurwereld dit jaar voor een nieuwe start staat en de tellers dan herijkt kunnen worden? In 2012 wordt beslist welke organisaties de komende jaren subsidies krijgen via het kunstendecreet.

  Buiten enkele federale huizen (zoals De Munt en Bozar) en de 'grote instellingen' (onder andere De Singel, Vlaamse Opera, Ballet van Vlaanderen) valt het gros van de kunstorganisaties onder het kunstendecreet. Het omvat een breed palet disciplines: van architectuur en beeldende kunst tot theater en muziek.

  Alle organisaties die subsidie willen krijgen, hebben inmiddels hun dossier ingediend. Eerder werd bekend dat er 274 aanvragen waren voor de volledige termijn van vier jaar. In december kwamen daar nog eens 82 aanvragen bij voor de periode van twee jaar. Deze kortere termijn laat een flexibeler werking toe en maakt het mogelijk dat nieuwe initiatieven in het systeem komen. Dat laatste lijkt te werken: 44 van de 82 aanvragers dienden voor het eerst een dossier in.

  Alles samen zijn er 356 dossiers. Opgeteld is dat goed voor een vraag van 150 miljoen euro. Dat is iets minder dan de vorige subsidieronde, toen er 371 aanvragen waren voor 168 miljoen euro. Het signaal dat er uitstroom van oudere organisaties nodig is en dat de middelen krap zijn, heeft kennelijk gehoor gekregen. De tendens is dat vooral de grotere huizen hun meervraag beperkt hebben.

  Het wordt een moeilijke oefening. Zoals de kaarten nu liggen, is er 87 miljoen euro 'theoretisch beschikbaar', of 58 procent van het aangevraagde bedrag. Het cijfer is gebaseerd op het huidige subsidiepeil, verminderd met een pakket dat minister van Cultuur Joke Schauvliege (CD&V) wil voorbestemmen voor losse projecten.

  Bezorgd en begaan

  Is cultuur een van de domeinen waar ingrijpend gesaneerd zal worden? Minister-president Kris Peeters: 'Cultuur is een belangrijke sector in Vlaanderen. Hij heeft mee zijn aandeel gedaan in de vorige besparingen. Ik ben bezorgd en begaan met cultuur. Wat mij betreft zijn bijkomende besparingen allesbehalve evident. We moeten kijken hoe we deze sector dynamiek kunnen geven, zoals we onlangs gedaan hebben met de cultuurindustrie. Sterk besparen op cultuur zou een verarming zijn voor Vlaanderen.'

  Tijdens de begrotingsdebatten in het Vlaams Parlement liet Peeters zich al uit over cultuur. 'Ik ontken formeel dat cultuur de dupe zal zijn. Op dit moment, en wat mij betreft ook in februari of april, is het absoluut niet zo dat we uitsluitend cultuur zullen viseren.'

  Had minister van Cultuur Joke Schauvliege al perspectief op de toekomst? Schauvliege: 'We mogen niet de fout maken die Nederland, Groot-Brittannië en Spanje hebben gemaakt door zwaar te besparen op cultuur. Daar zou ik me niet kunnen in vinden. Cultuur is nodig om een duurzame toekomst te verzekeren. En wie toch voor de harde cijfers kiest: snijden in cultuur zal enorm veel jobs doen sneuvelen.'

  De vraag is of er in het domein van de cultuur überhaupt zoveel te snijden valt. De 0,45 miljard euro van cultuur vertegenwoordigt 1,8 procent op de totale begroting van de Vlaamse regering (24,4 miljard).

   

   

  -------------------

  Diagonaal herlezen

  Alle kunstvormen lijk we die nu kennen, moeten kort en goed worden afgeschaft, ja zelfs verboden. Uitzondering gemaakt voor alles wat zelfbedruipend is. Een artiest leeft van zijn ‘werk’, zoals iedereen die met werken de kost moet verdienen. Ofwel verhongert hij. Om kitch en brol tegen betaling te produceren : dat is de tijd van de Sovjet-stijl.

  En die tijd is voorbij. De ‘Latemse School’ is, in de schilderkunst, een goed voorbeeld van. Het is daar vele jaren pompen of verzuipen geweest tot het succes eindelijk doorbrak, maar ook even vlug weer overwaaide. Een ‘artiest’ die met wat kippengaas, een paar scherven spiegelglas en wat verf-uit-de-tube een meesterwerk verkocht krijgt, die verdient de Eerste Prijs van de Lof der Zotheid.

  Het begrip ‘Schone Letteren’ is verworden tot onverkoopbare onderbroekenlol die maar kan bestaan bij de gratie van Dame Fortuna, de tweede naam van het Schoorsrteenvliegje

  Opera, operette, belcanto, ballet : de oorspronkelijke kunstenaar draait zich om en om in zijn graf bij al die ‘hedendaagse interpretaties’…. Het theater is een plaats waar de toeschouwer bij definitie weet dat hij bedot wordt. Laat dat dan met stijl zijn, en met klasse, maar niet door over de grond te rollen als blinde mollen. Béjart, een groot artiest? Heel zeker : een groot artiest in mini-formaat waar straks niemand nog zal willen aan herinnerd worden. Gesubsidieerd theater kent vooral succes voor de vrijkaartjes waarmeeg l wordt omgesprongen. Ook Opera en Belcanto is ‘the place to be’ voor alle maana-strooiers, of kandidaten manna-strooiers!

  Michel Angelo, Leonardo da Vinci, och er zijn zovele namen van echte artiesten, dat wij ons absoluut niet moeten bezig houden met gesubsidieerde afval….

  Sic transit gloria mundi….Maar één ding blijft : ‘a thing of beauty is a joy for ever’. Onze musea en onze kerken hangen er vol van, eenmaal men de zalen ‘Hedendaagse Kunst’ vol streepjes code achter de rug laat.

  De zeldzame uitzonderingen bevestigen de regel….

   


  STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK


  05-01-2012, 17:04 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.586 DE DRIE MUSKETIERS IN LILLIPUTLAND

  dinsdag 3 januari 2012

  586 DE DRIE MUSKETIERS IN LILLIPUTLAND

   

  Geen FLITSpalen, maar FLUTSPALEN

  --------------------

  JaJa! In ons land is alles communautair geworden. Straks moeten de Vlamingen als enige buitenlander een autovignet hebben lijk de Zwitsers, om in Wallonië te mogen rijden met een Vlaamse geel-zwarte nummerplaat….

  Nadat ons land, ooit unitair één en ondeelbaar zogezegd, door de verlichting van de autowegen, zichtbaar was van uit de ruimte (ideaal om maanreizigers veilig te laten landen). Zo bleek op zekere dag dat er ook een flinke stuiver te verdienen viel aan flitspalen, zowel voor de fabrikanten ervan, voor de plaatsingsdiensten ervan, voor de onderhoudsdiensten ervan, en vooral, voor de opbrengst ervan (boeten). Waarlijk : over de ganse lijn een win-win situatie! Dat het meteen kleingeestig burgermannetje-pesten was, ochgottkes toch, wie maalt daar nu om? Dat ze veel dodelijke ongevallen helpen vermijden is net zo goed een fabeltje als dat er helemaal niets aan de vingers blijft plakken van de Overheid, en van de Overheidsdiensten. Gelukkig dat de ‘traject-controle’ mislukt, anders zou men ons nog controleren van dorpel tot dorpel….

  Bij ons, boven de Taalgrens staan er rond de 1300 stuks flitsende palen, die allemaal werken, buiten deze die om de andere dag in brand werden gestoken door ‘onbekende’ maar waarschijnlijk gefrustreerde medeburgers. Die flitsers geven de politie handenvol bureel werk (9-12 en 13-16) met het uitprinten en verzenden van de oogst aan incasso-bonnen. Dat de dodelijke ongevallen meestal in  de weekends gebeuren, door meestal jonge bestuurders die al dan niet ‘onder invloed’ waren : daarover wordt niet gecommuniceerd. Zelden of nooit staan op die plaats flitspalen, zoals U weet… maar uitgesteld is niet verloren!

  Onder de Taalgrens staan minder dan 10 flitspalen, maar niet één werkt. Die staan dan nog op plaatsen waar bij voorkeur veel Vlamingen voorbijkomen onderweg naar het buitenland.

  Deze toestand is volledig normaal : het zijn immers de Zuid-Belgen die de touwtjes trekken in het land, en wie zou er nu maatregelen nemen die onsympathiek zijn voor het eigen kiesvee?!

   

  Maar kom : met de Nieuwe Regering (rechtstaan AUB en groeten, de hand aan de muts; de linker pink op de broeksnaad, borst vooruit, buik ingetrokken, denk aan Uw zuster) wordt alles anders. De Vlamingen zullen, zo heeft Di Rupetto beloofd, in de watten gelegd worden, want De Drie Musketiers Beke/DeCroo/Toeback leden van de Geniale Generatie Lilliputters, moeten tegen de volgende bolletjeskermis nog altijd hun sceptertje kunnen zwaaien in Lilliputland. Vooral de stekker-trekker moet in de mot worden gehouden!

   

  Lilliputland! Waarachtig, dit stukje zou over Lillipuntland moeten gegaan hebben! Maar ik was afgeleid door weer een ander geniaal idee van deze Super Mega Regering, dat deze morgen uitgelekt is. De 0,2% alcohol-test met ingebouwde vrijstelling voor politiekers en hovaardigheidsbekleders. De bedenker ervan is volgens mij deze keer niet die Schouppe van de Tjeven. U weet wel, de breedsprakerige cowboy die zijn pistool rap weer wegmoffelde van zodra Tante Cruella van de PS nog maar naar heem keek. Dat was in de zaak van de geel-zwarte nummerplaten, de veiligste kleurcombinatie volgens een duur betaalde studie. Als ‘vernieuwing’ werd dan maar gekozen voor de oude kleurencombinatie; rood en wit. Maar ànder wit en ook ànder rood. Het is de man aan te zien dat hij een zuurpruim is, die nooit zal kunnen betrapt worden in de nabijheid van een fris glas schuimend gerstenat, hoogstens in de nabijheid van een Lellebel waarmee heftig kan ge-SMS’t worden, lijk die (*Hoezo?) normaliter voorkomen in alle Tjevenmiddens. Neen : het is begot deze keer die Wathelet van ikke-spreek-koet-de-Vloms en naar ’t schijnt zijn wij ineens zo maar het laatste Euroland dat om te mogen rijden nog niet zo laag zat. Laag zitten  heeft inderdaad in de voltooid verleden tijd die onaangename bijwerking, net als die goeie pint. Ik zit laag wordt dan ik zat laag….

  Hoera dus! Onze Nieuwe Regering werkt en ze doet precies lijk alle voorgaande : ze verhoogt de benzineprijzen, de consumptieprijzen, de belastingen maar ze vermindert de pensioenen. Vooral dat laatste is een hele vooruitgang in de achteruitgang.

  Onze Nieuwe Regering geeft inspiratie. Op 28 december bleken de Vlaamse boeken een overschot te hebben van kleine 54 miljoen. Niet veel, maar toch! Op 2 januari klonk het lichtjes anders : er was, bij nader toezien, een gat van minstens 500 miljoen, maar dat was de schuld van de Slechte Tijd, niet van de begroters!

  Met Sint Sylvester lagen de lijken gezaaid : op straat, in de privé- parkings, in de private huizen. Er was melding van maar één inbraak met roofmoord in ‘n juwelierszaak. Er werden slechts een dertigtal auto’s in de fik gezet…

  Maar die flut-madam van een paar dagen geleden, die in haar stukje schreef, dat alles communautair was, maar niet Justitie lekker niet : quelles nouvelles aujourd’hui, Madame La Marquise? Die Europese flutjespap ter bescherming van criminelen (de Salduz-wet) vlot (?) verteerd door de Vlaamse Balie, maar carrément geweigerd door de Brusselse Balie : dat heeft als gevolg dat de crimineel ervan afkomt met identificatie + een vriendelijke uitnodiging om binnen de bureeluren nog eens terug te komen, met hun advocaat, uiteraard. Uniek in de gangsterwereld! Die doen een gewapende overval en laten –bij betrapping – gewoon hun visitekaartje achter bij de flikken….Enfin, U ziet : nous nous conons!

  Och ja : die Linxe ziekte van persé overal en altijd te willen  doen aan herverdeling der rijkdommen! In hun Nazislam gedachtenwereld  is eigendom (van anderen) gewoon diefstal en in die richting worden de wetten gemaakt. Daders zijn slachtoffers van het kapitalistisch systeem, dat zij te vuur en te zwaard willen vernietigen.

  Zoals mijn brave Moeder al wist : ‘ze zouden hen de kop kunnen afbijten, om het zelf te zijn’….

  ----------------

   

  (*) Hoezo? Dit is een dichterlijke omschrijving voor de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling ...dus eigenlijk de Oeso, ingefluisterd op Nieuwjaarsdag door Geert Hoste Kookt. Geert is van Brugghe en net als elke West Vlaming speelt die ‘aangeblazen H’ of de stille G, hem parten. Voor zover iets dat ergens weggelaten wordt, parten kan spelen…Ja jommo toet toet! Volgens mij getuigt het meer van kosmopolitisme. Of zelfs van intelligentie. Doorstrepen wat niet past.

  Voorbeeld : wij erstellen iets = wij – uit volle longen aangeblazen H - herstellen iets. Er is iets êbrok”n, maar niet gebroken. Als Ieperling zegge we : ‘tis nie êbrookn mo tis êkrakt enè, menère…..Niet gebroken, maar gekraakt….Het was indertijd een plezier om de oude vrouwtjes in Het Weeuwhof met tandeloze mond zo bezig te horen. In die dagen was de speelkoer van ’t Klein College in  de St Jacobstraat slechts door een laag muurtje gescheiden van hun tuintjes aan de overkant. En, communautair verschillend of niet : kletsen konden ze, die lieve oude dametjes….

  Vandaar dat de OESO nogal vlug de Hoezo? wordt…..en dat Notte (Vandela) iedere keer dat er ’n G in een woord komt, zon diepe grol moet geven die met uiterste moeite schrapend in zijn keel probeert naar buiten te komen. Per slot van rekening moet die man, buiten aan de vrouwtjes, ook ergens zijn frustratie kwijt kunnen!

  Ook leuk om weten is, dat in het Italiaans de letter H ook bijna niet bestaat. Men noemt hem zelfs als letter (bij de oogarts bvb) de ‘Akka’…Zo leest U Ospidale, Ortensia, orario voor hospitaaal, hortensia, horaire.

  Vraag voor ’n taaltuinier : heeft de W-Vlaming dat van de Italiaan, of de Italianen van de West Vlaming? Niet te rap antwoorden AUB : denk er aan, dat lange tijd gedacht werd, dat de Vlaamse Primitieven bij de Italiaanse Meesters in de leer waren geweest, tot na wetenschappelijk onderzoek onlangs is gebleken, dat het juist andersom is geweest…..

  Ja jommo toet toet! Den Ief zal op de Place Pigalle wel zijn mannetje staan! En met mannetjes die staan, weten de vrouwtjes daar wel weg mee!

   

   

   

  STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK
   

  05-01-2012, 16:24 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.588 DRIJKONINGEN EN DE VLIEGENDE BLAUWVOET

   

  donderdag 5 januari 2012

  588 DRIJKONINGEN EN DE VLIEGENDE BLAUWVOET

  Vliegt de Blauwvoet? Storm op Zee!

   

  De Drij Koningen van de Geniale Generatie Lilliputters

  ----------------

  De weergoden in het Verre Vaderland zijn, volgens het Onnozel Manneke van de V°RT, danig in hun nopjes. Voor hen is het volop speeltijd nu. De TAKken vliegen in ’t rond en veel oude bomen sneuvelen. Hier, aan het Lago di Bolsena was het gisteren, één dag dus, een beetje regenachtig, maar vandaag schijnt het zonnetje in een staalblauwe lucht, precies lijk ze dat hier al eeuwen en eeuwen doet. De depressies, waarover het Onnozel Manneke het had, geraken niet over de bergen, en Goddank al zekerlijk niet door de Gothardo. De enige gelijkenis met oude vallende bomen, is schrijver dezes, die weer eens door wondroos geveld, zo ziek is als een stervende hond. Platte rust, en veel antibiotica (de oude remedie : niet eens een serieuze diagnose meer nodig!) en in de kortste keren staat die boom weer daar. Net als ‘die kat kom weer, sij kon niet langer wach! de volgende dag was die kat weer daar.’

  O die elkaar meesleurende herinneringen die bij hoge koorts als steigerende nachtmerries elkaar berijden….De kat, als Egyptische afgod, is nooit ver weg bij ’n Ieperling uit het buitendorpje met de zeer toepasselijke naam St Jan-Hoge-Zieken. Heb ik gisteren nog via mijn scherm uitvoerig in rondgelopen. Zou U in de Rijselstraat het huis (links) vinden waar Meester Jerôme LEURIDAN heeft gewoond, voor hij, in 1945 DRIJKLEURIG werd vermoord in het Brugse Pandreitje? U kunt er niet naast kijken : het is een stijlvolle advocatenwoning met tegen de gevel op veilige hoogte een ceramiek is bevestigd met de Vliegende Blauwvoet boven het Heel Nederladse Stormland. Kwaadaardigaards dachten toen dat Diets hetzelfde was als Duits….

  Hoge koortsen brengen het koppeke van de zieken ook altijd in de war. Terwijl ik lig te woelen en te dampen, komt in mij de vraag naar boven hoe een beeldhouwer wist dat er diep in dat blok marmer, een Treurende Moeder zat, met haar gestorven zoon op de schoot. Raar, hé! Dan is het weer iemand die geweldig gelijkt aan Toon Hermans, die me een monter bezoekje komt brengen en na korte tijd plaats maakt voor iemand die, te oordelen naar de verf op zijn kleren, kunstschilder moet zijn. Die zwierige hoed verraadt dat hij van Antwerpen moet zijn. Die raadt mij aan om in mijn stukje van gisteren (of was het eergisteren), dat onafgewerkt is blijven liggen, wat milder te schrijven over die subsidie-slurpers die ook zo’n hoed als hem zouden willen dragen. In het Kortrijks dialect van mijn lief Vrouwke is dat nen hoe. maar geen hoed.

  Einde van het verhaal. Heb er barstende koppijn van gekregen, maar dat van de Drij Vadsige Koningen, kon ik toch niet voor mezelf alleen houden.

  Vliegt de Blauwvoet? Storm op Zee!

  ------------------

  Elo vroeg en kreeg meer, tijd dat in 2012 onze smeekbede wordt gehoord: minder België
  (voor de slechte verstaanders: GEEN België dus)

   

  Zaterdag 21 januari - 19u

  GC de Lijsterbes in Kraainem (Lijsterbessenbomenlaan 6)

  Gastspreker: Marc Platel (gewezen journalist en Kraainemnaar)


  Gelieve aanwezigheid te bevestigen vóór 18 januari via
  roel.de.leener@gmail.com.


  De informatie in deze nieuwsbrief is openbaar, stuur hem dus gerust door naar mensen die dit op prijs zouden kunnen stellen
  Kreeg u deze nieuwsbrief via via en wenst u hem in de toekomst niet meer te missen? Of wenst u hem niet langer te ontvangen?
  Schrijf dan in of uit
  via de TAK-stek

   

   

  STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK

   

   

   

  05-01-2012, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  03-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.585 WAARHEID IS ALS DE ZUURSTOF IN DE LUCHT

  maandag 2 januari 2012

  585 WAARHEID IS ALS DE ZUURSTOF IN DE LUCHT

   

  ------------------

  De Wever verpulvert Beke bij Knack’s ‘Belg van het jaar’

  Afrikaan verkracht Vlaamse vrouw in kinderopvang Wetteren:

  Steeds minder mensen lezen kranten en het vertrouwen in media en journalisten blijkt bij elk onderzoek nog lager dan dat in politici.  Hoe zou dat toch komen?  Misschien omdat het voor 80% groen-rode journalistenheir aan actieve zelfcensuur doet.  Zoals bij de recente overval en aanranding van een 25-jarige Vlaamse vrouw in een kinderopvang in Wetteren, waar de media de Afrikaanse dader zowaar voorstelden als…  Duitser. 

  De feiten zoals ze aanvankelijk werden gemeld:  Twee minderjarigen dringen een kinderopvang binnen waar de kleuters net vertrokken zijn en enkel een 25-jarige Vlaamse vrouw achtergebleven is.  Ze wordt overvallen, mishandeld, opgesloten en daarna brutaal aangerand.  Aanvankelijk wordt enkel gesproken van ‘aanranding’, een dag later melden de media dan toch dat het om verkrachting ging.  Ook zou één dader meerderjarig zijn.  De daders houden enkel op met hun mishandelingen omdat toevallig een collega nog even langskomt en slaan op de vlucht.  Het slachtoffer is zwaar getraumatiseerd.

  Volgens zowat alle media is de dader een ‘Duitser’.  In werkelijkheid meldde toch één krant, De Standaard, ons in haar internetversie de realiteit: het gaat om twee daders van Afrikaanse afkomst.  Dat feit wordt voor het overige door de media verzwegen: in de journaals van VTM en VRT wordt dat feit onder de mat gemoffeld.  Dat de Afrikaan de Duitse nationaliteit heeft is véél interessanter: zo wordt de dader plots een ‘Duitser’.  Ook in de gedrukte versie van De Standaard vandaag is de Afrikaanse achtergrond verdwenen…

  Het rood-groene journalistenheir zal nu aan het gillen slaan dat ‘de afkomst er niet toe doet en niet relevant is’.  Sorry, maar dat is een politiek-correct dogma, en strookt niet met de realiteit die een journalist geacht wordt te zien en te achterhalen.  Er is geen significant probleem van Duitsers die misdrijven plegen; er is wél een significant probleem met Afrikanen en Noord-Afrikanen die veel meer misdrijven plegen dan hun aandeel in de bevolking toelaat te vermoeden.  Dat het daarbij heel vaak gaat om zeer jonge jongens, en dat het geweld vaak sexueel getint is en gericht tegen blanke vrouwen, is een feit dat ook steeds nadrukkelijker gerapporteerd wordt vanuit gans Europa.  Er zijn dus nuttige journalistieke vragen te stellen: wat is de rol van cultuur, afkomst en/of geloof in dit patroon van geweld en misdaad?  Pas als die oorzaken zonder taboes besproken worden, kan er naar oplossingen gezocht worden…

  Bovendien zouden wij, mochten wij voltijdse betaalde journalisten zijn, zeer geïntrigeerd zijn door deze zaak.  Wat doet een 16-jarige van Afrikaanse afkomst met Duitse nationaliteit in het onooglijke Vlaamse Wetteren?  Met welk statuut bevindt hij zich daar?  Zou het misschien kunnen dat mentaal zwaar beschadigde Afrikanen uit oorlogszones als Somalië, Liberia  of Congo via de asiel- en immigratiekanalen verspreid raken over gans het land en zelfs gans Europa, waardoor ze terecht komen in brave Vlaamse dorpsgemeenschappen die tegen geweld op deze schaal weinig of geen verweer hebben?  Het is maar een vraag…

  Er is bij ons weten echter geen enkel van de vetgesubsidieerde ‘duidingsprogramma’s’ van de VRT die een onderzoek hiernaar gestart is.  Wellicht heeft men het te druk met het installeren van verborgen camera’s bij onthaalmoeders met een portretje van Boze Adolf aan de muur…

  Ook uw buik vol van de (zelf)censuur van de Vlaamse media en de rood-groene journalisten?  Hieronder op ‘delen’ klikken.  Jij klikt de politiek-correcte censuur de wereld uit!

   

  -------------------

  Diagonaal herlezen

  Och U kent het verhaal van Max Havelaar :

  Saïdjah's vader had een buffel, waarmede hij zijn veld bewerkte. Toen deze buffel hem was afgenomen door het distriktshoofd van Parang-Koedjang, was hij zeer bedroefd, en sprak geen woord, vele dagen lang. Want de tijd van ploegen was nabij, en 't was te vrezen, als men de sawah niet tijdig bewerkte, dat ook de tijd van zaaien zou voorbijgaan, en eindelijk dat er geen padie zou te snijden zijn, om die te bergen in den lombong van het huis.

  En ja, het werd een lang verhaal over die buffels en de Hoofden van Lebak, maar uiteindelijk – en dat is geen voorspelling- vluchtte iedere oorspronkelijke bewoner van Badoer in Lebak weg, moe getergd door de lakse Overheid. Ook Saïdjah verliet noodgedwongen zijn land en zijn geliefde Adinda, terwijl hij zong dat hij niet wist waar hij sterven zou.

  Als ik sterf te Badoer, en men begraaft mij buiten de dessah, oostwaarts

  tegen den heuvel, waar 't gras hoog is,

  Dan zal Adinda daar voorbijgaan, en de rand van haar sarong zal zachtkens

  voortschuiven langs het gras...

  Ik zal het horen..

   

  Het verhaal van Multatuli is meer dan 100 jaar oud. Het speelt zich af in een ver, ongemakkelijk vreemd land. Ook de personages en de gebruiken zijn ons vreemd. Maar niet zo de ziel van het verhaal. Dat is van alle tijden, en eenzelfde ongeluk voltrekt zich heden ten dage over ons eigen hoofd…Al onze buffels worden geconfisqueerd (Waar is de poen van ons pensioen?) en we zullen de ploeg zelf moeten voorttrekken. Tenzij wij ervoor kiezen om weg te gaan naar een ver vreemd land, om elders knechtje te gaan spelen….

  Vlaanderen, O! Welig huis mijns vaders waar de dagen trager waren, en toen gij stierf’, wat late zon op Uwen baard…..

   

   

  STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK
   

  03-01-2012, 15:50 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.584 EUROPA HEEFT DE EINDTERMEN NIET GEHAALD

  dinsdag 3 januari 2012

   

  584 EUROPA HEEFT DE EINDTERMEN NIET GEHAALD

   

  -----------------

   

  Hoe ik België terugvond

  Leen Vervaeke − 31/12/11, 10u59

  -----------------

  De Belgische Leen Vervaeke wilde aan haar Belgische hokje ontsnappen. Maar in België blijkt tegenwoordig alles in een Vlaams of Waals hokje te zitten. Vervaeke is sinds oktober 2011 de Brusselse correspondente voor de Nederlandse krant de Volkskrant. Daarvoor werkte ze zeven jaar in Amsterdam. Deze bijdrage schreef ze speciaal voor De Morgen.

  Waarschijnlijk ben ik de enige Belg die dit jaar vreesde dat het regeerakkoord in ons land er te snel zou komen. In oktober 2011 zou ik aan de slag gaan als Belgiëcorrespondent voor de Nederlandse krant de Volkskrant. Na een verblijf van zeven jaar in Nederland zou ik terugkeren naar mijn vaderland, dat zich met zijn onnavolgbare politiek had ontpopt tot journalistieke droomlocatie.

  Maar half september, een paar weken voor ik Amsterdam voor Brussel zou ruilen, was daar plots een 'historisch akkoord'. De onverzoenbare onderhandelaars hadden zich verzoend, het onsplitsbare Brussel-Halle-Vilvoorde werd gesplitst, en een definitieve regeringsvorming, zo meende ik, was nu slechts een kwestie van weken.

  Het zou toch niet waar zijn? Waren de Belgische politici al meer dan een jaar aan het bakkeleien, met koninklijke interventies, emotionele oproepen, ludieke volksprotesten en andere journalistieke lekkernijen bij de vleet, zouden ze het nu net voor mijn komst allemaal oplossen. Zand erover, vergeten en vergeven, we beginnen met een schone lei.

  Mijn vrees bleek ongegrond; ik had de halsstarrigheid en traagheid van de Belgische politici onderschat. Terwijl de eurocrisis om zich heen greep en de kredietbeoordelaars hun dreigementen opvoerden, hadden de onderhandelaars toch nog een kleine drie maanden nodig voor de begroting. Tegen de eedaflegging van Di Rupo en zijn ploeg was ik al lang en breed in België geïnstalleerd.

  Ik merkte bovendien: zelfs als ik pas de dag ná de eedaflegging in België was aangekomen, dan nog was ik nog ruim op tijd geweest om verslag te doen van de Belgische crisis. Met de eedaflegging kwam er helemaal geen einde aan het onbehagen. Het was geen 'zand erover, vergeten en vergeven'. België was veranderd, getekend door de politieke crisis.

  Het land waarnaar ik in oktober terugkeerde, is niet hetzelfde als datgene dat ik zeven jaar geleden verliet. Ook toen al was België een ingewikkeld amalgaam van gewesten en gemeenschappen, dat met haken en ogen aaneenhing. En ook toen al was er een kloof tussen Vlamingen en Walen, die elkaar nauwelijks of niet kenden. Maar op wat vaandelzwaaiende separatisten na lag niemand daarvan wakker.

  Anno 2011 is het verschil tussen Vlamingen en Walen alomtegenwoordig. Bedrijfswagens, treinstakingen, flitspalen: zowat elk onderwerp wordt gecommunautariseerd. Zelfs na de recente moordpartij in Luik klonk het dat de Franstalige rechtbanken lakser zijn bij voorwaardelijke vrijlatingen. Die bewering bleek bij nader inzien niet te kloppen, maar de toon was weer gezet.

  Die Vlaams-Waalse tegenstelling lijkt bovendien steeds meer een hindernis voor het Belgische voortbestaan. Niet alleen onder separatisten, maar ook in doodgewone Vlaamse verkavelingen is het tegenwoordig bon ton om over het einde van België te speculeren. De vroegere onvermijdelijkheid van de Belgische knoop - te ingewikkeld om uit elkaar te halen - is verdwenen.

  Bourgondisch
  Voor wie die evolutie heeft gemist, is de nieuwe retoriek best wennen. Het is ook moeilijk te begrijpen, want in die zeven jaar zijn Vlamingen en Walen helemaal niet meer van elkaar gaan verschillen. Om de Belgische evolutie te snappen, grijp ik terug naar mijn eigen ervaringen. Ook Nederland is veranderd in de zeven jaar dat ik er vertoefde: van uiterste tolerantie tegenover allochtonen naar een botte confrontatieretoriek. Niet omdat allochtonen er zoveel onaangepaster zijn geworden, maar omdat bepaalde politieke partijen nu volop inzetten op dat onderwerp. Zowel in Nederland als in België luidt de redenering van die partijen dat de problemen - de Vlaams-Waalse tegenstellingen of het gebrek aan integratie van allochtonen - een paar jaar geleden ook al ernstig waren, maar dat ze toen werden toegedekt. Dankzij de taboedoorbrekende partijen hebben de kiezers nu hun ogen geopend.

  Het is niet aan mij om te oordelen of die partijen gelijk hebben. Waar ik het moeilijk mee heb, is hun hokjesdenken. Als Belg in Nederland ben ik regelmatig in een hokje geplaatst. Ondanks de vooroordelen (bourgondisch, zachtaardig en perfect tweetalig gezien) vond ik het frustrerend om als vertegenwoordiger van een volksaard beschouwd te worden, in plaats van als individu met persoonlijke karaktertrekken. Ik keek ernaar uit om aan mijn Belgische hokje te ontsnappen. Blijkt in België anno 2011 alles in een Vlaams of Waals hokje te worden gestopt.

   

   

   

  -------------------

  Diagonaal herlezen

  Altijd de moeite waard om achter de schermen te kunnen kijken. Je ruikt er zo de ontbindingsgeur! En weeral is het de schuld van de boodschapper (Vlaams Belang, Geert Wilders) dat de zaken vereerd gelopen zijn. Zoiets getuigt van een o zo gekende techniek : naast de kwestie redeneren, dan bestaat de kwestie niet. Anders gezegd : volgens de Linxe dogmatiek is het de schuld van onze regenschermen dat het regent! Och : ze kennen het verschil niet, tussen oorzaak en gevolg. En zij die het kennen, dat verschil, zwijgen er over. Om den brode, maar vooral om het rijke beleg.

  Komt daarbij dat de ziende blinden ook meteen de hardste dovemanspraat verkopen. Slechts één voorbeeld : Justitie. Even goed langs beide zijden van de taalgrens, zegt Leentje. Het kleinste kind weet, dat de Roden de herauten zijn van de 2de Kans, de 3de, de 4de, de 5d, enz tot de elfendertigste kans. Zij zien daarin een mogelijkheid in hun handen van de herverdeling der rijkdom : wie steelt, wie moordt, wie brandt, heeft alleen bij anderen zichzelf bediend van wat de maatschappij hem of haar ontzegd heeft…. Een speciaal gevoel voor ‘rechtvaardigheid’ die blijkbaar bij elke student in de Rechten wordt ingelepeld. Criminelen worden daar zeer weinig of helemaal niet gestraft, of hoogstens met fluwelen handschoenen aan. Justitie geraakt niet gesplitst, omdat Franstalige magistraten zich blijven verzetten. Bang dat de wan-verhoudingen FR/VL zouden bloot gelegd worden?….Dat de Advocatuur al lang gespitst is, dat weten regime-hoernalisten wel, maar ze zwijgen daar over! Of liever : ze spreken daarover in de struisvogeltaal…..

  Neen, dit Europa heeft de eindtermen die ze zichzelf hadden opgelegd, niet gehaald en moet dus liefst zo rap mogelijk van het toneel verdwijnen. Als de verantwoordelijken, voorzien van hun tandenborstel, zich binnenkort vrijwillig willen meden? Zij zullen de kop van het peloton vormen, want de exodus moet eerstdaags van start kunnen gaan. En dat moet even geruisloos kunnen, als de volksverhuizing naar ons land is op gezet. Hun teergeliefde volgelingen die het onderscheid niet kennen tussen “mijn” en “dijn”, van binnen of van buiten de gevangenismuren, zullen achterop gestuurd worden. Ergens moeten er nog wel van die leuke platte wagonnetjes me schuifdeuren en zonder ramen bestaan waarop geschreven ‘7 paarden - 45 mensen’…. We hoeven heemaal niks terug te krijgen, zelfs de locomotieven niet….

   
  Arabische Lente

  STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK
   

  03-01-2012, 13:04 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Archief per week
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 26/12-01/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 28/11-04/12 -0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!