Foto
Foto
Inhoud blog
  • BUITENLANDERS in CASCAIS
  • BUITENLANDERS IN CASCAIS
  • BUITENLANDERS IN CASCAIS
  • BUITENLANDERS in CASCAIS
  • BUITENLANDERS in CASCAIS
      Click for Sintra, Portugal Forecast
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Lisboa
  • Lafadista
  • Weerbericht Cascais
  • Linkpiramide
  • Casa Amarela
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    jetteke
    blog.seniorennet.be/jetteke
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    fotosstefi
    blog.seniorennet.be/fotosst
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    zany62
    blog.seniorennet.be/zany62
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    rud
    blog.seniorennet.be/rud
    Hoofdpunten blog LISBOA
  • lisboa
  • Tenho dois amores
  • estudar
  • Fonte
  • Costa da Caparica
    Blog als favoriet !
    Welkom op mijn blog!
    CASCAIS PARA SEMPRE - VOOR -- ALTIJD CASCAISWelkom op mijn blog!
    Klik op het plaatje om te openen

     
    mijn prentje
    mijn prentje 
      BelgischeTop100 Costa Do Estoril
    BelgischeTop100


    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    costa do estoril -CASCAIS -Portugal
    CASCAIS
    26-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wegwijs in Cascais - deel 12
    Als U de "MARINA" verlaat, loopt U rechtdoor de tweede ingang van het natuurpark "CARMONA". Rechts ziet U de CAPELA SAO SEBASTIAO" klein orthodox kerkje, waar praktisch elke zaterdagnamiddag een huwelijksplechtigheid plaats heeft, met stijl. Links van U staat het MUSEUM CASTRO DE GUIMARAES. Om iets te leren uit de geschiedenis van dit Museum moeten wij teruggaan tot 1892. De IER Jorge O'NEILL was gefacineerd door het vissersdorpje CASCAIS, en besliste er een huis te bouwen bij de ingang van BOCA DO INFERNO (duivelsmond). Het werd de "SAO SEBASTIAO TOWER" Echter door gokschulden werd hij verplicht "THE TOWER" te verkopen aan Count Manuel de Castro Guimaraes. De graaf en zijn vrouw namen hun intrek in het paleis en verrijkte het met kunstwerken van hun wereldreizen. Ook met een kollektie schilderijen, zilverwerk en porcelein. Zonder erfgenamen schonk de Graaf het paleis aan de stad CASCAIS, dat zou dienen als museum-Bibliotheek en Concertzaal in 1931.Het museum heeft de huiselijke sfeer waar kunstwerken van de graaf tentoongesteld staan in een elegant design interieur. De gothische stijl bibliotheek bewaart werken over geschiedenis van Portugal en Europa. Hier vindt U in het Museum waardevol meesterwerk : de Croniek v.d.Afonso Henriques uit 1505, over te zetel Lisboa, handgeschreven door Duarte Galvao.Uw bezoek overwaard, beste lezer.
    Open van Dinsdag tot Vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur.
    Groetjes van LucieBondt, vanuit een licht bewolkt en zonnig,zeer zacht Cascais max 29º

    26-09-2007 om 11:32 geschreven door luciebondt

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wegwijs in Cascais - deel 11
    Als de Portugesen het over hun land hebben en de naam PORTUGAL uitspreken, en dat doen ze honderd keer per dag, dan bedoelen zij LISBOA, PORTO en ...CASCAIS. Omgetoverd van een bescheiden vissersdorp tot het baken van het Portugees Tourisme. Vijf jaar geleden hebben ze er nog een parel aan toegevoegd. De MARINA, totaal gebouwd in de Oceaan, Vier jaar lang heeft men dag en nacht ononderbroken ROTSBLOKKEN aangevoerd om een afstand van 150 meter ver in de OCEAN de diepte bij hoge getijde te overwinnen. Maar 't is met succes gelukt ! 600 yachten van alle afmetingen hebben er hun vaste ligplaats, acter de CITADELA gevonden. De MARINA is gestart met een verscheidenheid aan shoppingzaken en restaurants. Vandaag zijn van al de starters niet veel overgebleven. Een uitzondering, de moeite waard om te vermelden, is de lederfashion business "CASA DAS PELAS". Uit keuze van het aanbod aan restuarants geen gebrek. Dit jaar nog zijn er aan de westkant nog twee klasse zaken geopend : Mr.TAIL, visrestaurants, en op de bovenverdieping LATITUDE 38º , Special Grill. Verse produkten uit de oceaan.!Ook het restaurant "L'ENTRECOTE" is aan te raden, met hun speciale formule , geen kaart, maar toch zeer in  trek.
    Natuurlijk het kader om te kunnen lunchen in het midden van de oceaan, maakt het vedrschil !
    Groetjes van LucieBondt, vanuit een zonnig Cascais, met min 16º en max 25º

    25-09-2007 om 11:39 geschreven door luciebondt

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wegwijs in Cascais - deel 10
    De maand Oktober is in Portugal een van de beste en aangenaamste maanden van het jaar. Geen hitte meer, zacht en geen drukte . Vanaf  01.10 begint het laagseizoen en zijn de hotels voordelig. In Cascais zijn er ongeveer een 20 tal Hotels van alle klassen. Vorig jaar is er nog een luxe hotel geopend de CASCAIS MIRAGEM, en begin dit jaar nog een deluxe five-stars hotel & spa, de GRANDE REAL VILLA ITALIA. Ik pik er drie uit het aanbod, mijn keuze voornamelijk op basis van hun centrale ligging. Geen tijdverlies om steeds met de shuttl-bus naaar 't centrum te komen. Uit het enorme aanbod viel mijn keuze op : HOTEL BAIA : Recent volledig gerenoveerd, heeft een terras van meer dan 40 meter lang, met zicht over het midden van de baai. 's morgens serveert men er het buffet-brekfast. Het minpunt zijn de kleine kamers, de restaurantkaart van de BAIA GRILL is verzorgd. Het zwembad op het dak met zijn fantastisch zicht op de vissershaven en marina is een pluspunt. HOTEL "VILLAGE DE CASCAIS" : op wandelafstand door het park Carmona en Citadela is een groot hotel met opvallend ruime kamers. De voorzijde heeft prachtig zicht op de Yachthaven in de oceaan, de achterzijde geeft rust met zicht op het "Parque Carmona"
    HOTEL ALBATROZ : gezellig klein luxe-hotel, zeer centraal gelegen , met ovaalvormige kleine swimmingpool. Uitstekend restaurant, prijzen in verhouding wat overdreven. Het aantrekkelijkst is de BAR waarvan het terras uitsteekt boven de baai.
    Groetjes van LucieBondt, vanuit een zonnig en aangenaam warm CASCAIS , met heden max 25º.

    21-09-2007 om 11:33 geschreven door luciebondt

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wegwijs Cascais deel 9
    Het commercieel Center "SHOPPING CENTER CASCAIS VILLA", bestaat vijf jaar. en is gelegen op 50 meter van het station. Het is een voltreffer van formaat geworden. Het wordt massal bezocht dagelijks van 09.00 tot middernacht door alle leeftijdscategorien, met voornamelijk gepensioneerden in namiddag en jeugd 's avonds. Er zijn drie verdiepingen, met op het gelijkvloers enkele cinemazalen.
    Op de eerst verdieping vindt U zowat alles wat U ook kunt bedenken : voor de vuist weg een greep uit het aanbod : Supermarkt Pingo Doce, 5ASec 24 uur service, juweliers, Place Sante, zilverwerk Chocolatier Godiva, muziekinstrumenten, Mega Kapperszaak, Parfumerie, Sportartikelen,Ijssalon en coffeebar, bank en wisselkantoor, internet en een massa Fashionzaken, overwegend voor de jeugd.
    Op de bovenste verdieping, naar schatting 500 m2 groot, is volledig gastronomisch, een 30 tal landen bieden hun specialiteiten aan op buffet-basis, en U neemt plaats waar U ook wil, de klok rond. SMAKELIJK !!
    Groetjes van LucieBondt, vanuit Cascais op deze laatste dag van de zomer, met zonnig en aangenaam warm, met min 17º en max 30º !!

    20-09-2007 om 11:34 geschreven door luciebondt

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wegwijs Cascais deel 8
    Vandaag kom ik nog eens terug op de MOBILITEIT in Cascais. Meer bepaald over de gebruiksnormen van de gratis "BICICLETAS de CASCAIS" de zogenaamde BICAS. Het is een excellent middel voor iedereen, inwoner en bezoeker dat enorme perspectieven geeft om het natuurpatrimonium te ontdekken. Er zijn drie verschillende plaatsen waar U aan de bicas-post de fiets kunt afhalen op vertoon van uw identiteitskaart, en op dezelfde post dient terug af te geven, mistens 16 jaar of vergezeld van ouder. Van 01 OCT. tot 31 MAR. van Ma tot Vr. van 09 tot 16 uur weekend tot 17.00 uur. en van 01 APR. tot 30 SEP. alle dagen van 08.00 tot 19.00 uur.
    Post nº - aan het Station (Estaçao) einde Avenida Valbom. Post nº2 aan de ingang van de kazerne(CITADELA) Avenida Dom Carlos. en Post nº3 aan het einde van het fietspad in Do Guincho Praia.
    Dit breed fietspad, vlak naast de Oceaan loopt ongeveer 5 km. tot aan het strand van Do Guincho (Paradijs voor Surfers), langs "BOCA DO INFERNO" , over de Estrada do Guincho tot op enkele km. van het uiterste westelijk punt van Europa. Hier staat trouwens geschreven : HIER EINDIGD DE AARDE EN BEGINT DE ZEE ! Tijd dus om te stoppen ! Veel fietsgenot.
    Groetjes van LucieBondt, vanuit een lich bewolkt en zonnig aangenaam, min. 16º en max 27º.

    19-09-2007 om 11:39 geschreven door luciebondt

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wegwijs Cascais deel 7
    MOBILITEIT, groot woord dat meestal veel problemen in zich heeft. Maar in Cascais geen enkel probleem ! Neemt U de trein, de bus, de taxi, de fiets of bent U een fervent wandelaar, voor elk wat wils, beweging in de gezonde lucht van het Atlantic Oceaan klimaat. Een tripje naar LISSABON staat zeker geprogrammeerd in uw reisplan. Om de 20 min. neemt U de TREIN vanuit uit station in het centrum, 30 min. later staat U in CAIS SODRE, de terminus van de lijn Cascais-Lissabon. Voor de prijs moet U het zeker niet laten. Rechtover het station in Cascais is het shopping Centro Cascais-Villa, vandaar uit vertrekken er BUSSEN naar alle windstreken, teveel bestemmingen om op te noemen. Elke 10 min. stapt U op en af de BUSCAS, die de volledige omtrek van Cascais grondgebied aflegt, met haltes om de 100 meter, en dit voor slechts 0,5 Eur.Het centrum is sinds vorig jaar praktisch verkeersvrij, gezellig om te FIETSEN, uw fietsen (BICAS) leent U voor een have of hele dag GRATIS. Maar niets boven een gezonde WANDELING naast de oceaan op de 3 km. prachtig nieuw aangelegde promenade langs de beaches tot in Estoril. Er staan om de 25 meter banken om even te pauzeren.
    Groetjes van LucieBondt vanuit een zwaar bewolkt Cascais met min.16º en max 25º.

    17-09-2007 om 11:36 geschreven door luciebondt

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    14-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wegwijs Cascais deel 6
    Vandaag maken wij kennis met het natuurpark  "CARMONA" van CASCAIS.
    Ik veronderstel dat U vanaf uw eerste dag van aankomst reeds een Mapje (platte grond) van Cascais Centro bent gaan afhalen bij het TOURIST INFO OFFICE in de Rua Visconde da Luz nº 14A.
    Dan vertrekken wij vanaf het terras van het meest centraal gelegen hotel in de baai .Hotel BAIA .
    Wij nemen de Avenida Dom Carlos rechts in de baai naar boven,om de hoek zien wij rechts van ons de Kerk, steeds rechts houdend steken wij de baan over en wij zijn na 10 min wandelen in het enorme PARQUE CARMONA. Wat er te zien is moet Uzelf ervaren, maar met zekerheid sta je er morgen terug :voor de onvoorstelbare rust, de veiligheid,de mini-Zoo,de 100 m2 Rozentuin met de prachtige kleurafwisselingen, de vijver met zijn witte zwanen en ontelbare eendjes, de fiere prachthanen die voor je voetenlopen, en misschien nog wel uniek in het wilde weg de tientallen pauwen met zeer lange veren,die niets liever doen dan hun laten bewonderen met opengespreide veren, dit op minder dan een meter voor U. Dit alles onder een bomenvariatie van honderden jaren oud.Ook het terrasje met self-dervice kunt U niet links laten liggen.
    Groetjes van LucieBondt, vanuit een zonnig en aangenaam warm Cascais,met min 19º en max 28º

    14-09-2007 om 12:52 geschreven door luciebondt

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wegwijs Cascais deel 5
    Portugal heeft uitstekende wijnstreken over het ganse land. De door de staat gedemarkeerde en gecontroleerde streken zijn niet te tellen. Mijn bedoeling is de toerist wegwijs te maken en te helpen op de wijnkaart in 't restaurant, om met voorkennis zijn keuze te maken. Door mijn 40 jaar ervaring in Portugese wijnen, heb ik er mijn hobby van gemaakt, om van de heerlijke VINHO TINTO te genieten. Om een beperkt overzicht te geven zullen wij het houden bij de meest voorkomende op de wijnkaarten in de Costa do Estoril. Ik selecteerde er vijf uit de meest gekende .
    DOURO  : de vallei ten oosten van Porto : Esteve, Castelinho, Monto Bravp, Duas Quintas,en Quinto da Pacheca. BEIRAS : Streek rond Coimbra : Alliança Classico, Cova da Beira, Luis Pata, Casa d'Aguiar en Praça Velha. RIBATEJO : streek rond N-O van Lisboa : Quinta Joao Batista, Casaleiro, Quinta dos Patudos ,Padre Pedro en Fiuza Merlot. ALENTEJO : streek rond EVORA : Monte Velho, Monsaraz, Borba , Cartuxa en Quinto Carmo. DAO : Noord-Oost van Portugal rond VISEU. :Dao Grao Vasco, Casa de Santar, Dao Cardeal, Duque de Viseu en Quinte do Cabriz.
    Ik heb een uitgesproken voorkeur voor de DAO WIJNEN, ze zijn robijnkleurig en robuut van kwaliteit met een heerlijk bouquet. Maar ook nog vele ander wijnstreken mogen wij niet vergeten zoals de BAIRRADA, BUCELAS, COLARES,SETUBAL,MINHO en TRAA OS MONTES.
    S A U DE  (gezondheid ) !!!

    13-09-2007 om 11:53 geschreven door luciebondt

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wegwijs Cascais deel 4
    Buiten de handelszaken in de Avenida Valbom zijn er twee gelegenheden die sterk opvallen, nl. de Residentie B & B Casa da pergola in nr.13,een parel van architectuur en de kleurenpracht van de exotische tuin.Foto-liefhebbers zijn er in hun nopjes.! Schuin over een tweede  B & B de Albergaria Valbom. Naast het centro jovens is er de gekende 18 eeuwse boekhandel BERTRAND. Verder praktisch overwegend fashion zaken, zoals Lacosta, Max Mara, Zara, Massimo Dutti,Boss en Lanidor.Ook de handtassezaak Litchoon en de Oculist Valbom springen in 't oog. Einde straat ,op de hoek van de Rua Palmeira, de Fashion's Adolfo Dominguez en het klapstuk in CASCAIS FASHION LOGA DAS MEIAS, met alle grote merknamen , Franse et Italiaanse die er bestaan voor Senhoras.

    12-09-2007 om 12:11 geschreven door luciebondt

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    10-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wegwijs in Cascais-deel 3
    Na de lunch inde Rua das Flores,gaan wij shoppen in de meest gekende straat van 't Centrum : de Rua Frederic Arouça (verkeersvrij).Op de linker hoek is de luxe parfumerie Cordeiro,met rechtover de Apotheek( Farmacia) die dezelfde naam draagt. De rua Frederic Arouça loopt steil naar boven met een verscheidenheid aan handelszaken. Er zijn in Cascais het hele jaar door koopjes te doen,met kortingen van 20 tot 70%. De meeste zijn zeer gewone zaken met enkele blikvangers ,zoals de juwelier vlak over Cordeiro's parfumerie,verder opwaarts ,de van jaren gekende schoenenzaak DELLA, en op 't einde de Fashionboetiek GALERA MODA. Wij draaien links af in de rua J:C MELO en enkele passen verder komen wij aan in de hoog aangeschreven shoppingsstraat de AVENIDA VALBOM, die neerwaarts terug naar 't centrum loopt, met op de hoek het Centro Info Jovems, alle info voor de jeugd met gratis toegang tot het internet. De avenida Valbom met de betere shopping gelegenheden de moeite waard, in detail leest U er alles over in deel 4.
    Groetjes van Luciebondt, vanuit een licht bewolkt en zonnig Cascais, met min 18º en max 25º.

    10-09-2007 om 11:40 geschreven door luciebondt

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wegwijs in Cascais deel 2
    Wij verlaten het plein "Largo do Camoes", langs de krant & Souvenirzaak. Wij komen uit recht voor de meest gekende en druk bezochte straat in 't centrum : de Rua Frederic Arouça. Wij nemen het eerste straatje rechts " Rua das Flores". Dit straatje is het mekka van de betere gelegenheden om ens goed te lunchen of te dineren. Het zijn naast elkaar de "Visrestaurants " van Cascais.Ik pik er drie uit , aan U de keuze. 1- O PIPAS- 2- Rest.SAGRES- 3-Rest. BEIRA MAR. Zij zijn van jaren gekend om hun verse produkten, want om de hoek op't einde, bevindt zich de "Vismijn van Cascais, waar elke vooravond de verse vissen uit de oceaan aangekocht worden op de veiling door de restaurateurs. De menukaarten zijn praktisch overal het zelfde. Aanraders : CHERNE, GAROUPE,DOURADA, ROBALO en SALMAO, alles "Bem Grelado".
    Ook de PARILHADA (voor 2 pers.) is meer dan de moeite waard. Het is een zeer gevarieerde gevulde schotel met allerlei schaal-en schelpdieren, langoustines en kreeft, met rijst opgediend. Portugal , spijtig genoeg niet gekend als wijnland door Belg en Nederlander, kan ik U verzekeren dat bij al die visschotels een goede"VINHO VERDE" (groene wijn) met lichte koolzuurtinteling en aangenaam zuurgehalte, zeer fris en met een laag alcoholgehalte, NIET MAG ONTBREKEN.
    Elk restaurant heeft op de wijnkaart een keuze uit verschillende "Vinhos Verdes"
    Aanraders : Quite Aveleda, Solar das Bouças, Ponta da Lima, Quite Azevedo, Gatao, Cascal Garcia en vooral het hele gamma van de "Alvarinhos", uiteraard de beste, maar die nogal duur uitvallen.
    Op andere uitstekende wijnstreken kom ik later terug.
    Groetjes van LucieBondt, vanuit een nevelig  Cascais met min 21º en max 32º




    07-09-2007 om 16:27 geschreven door luciebondt

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wegwijs Cascais-deel 1
    De toerist moet vanaf de aankomst wegwijs zijn op locatie. Cascais wordt het hele jaar door bezocht door eendags-doorreis-toeristen. Het zijn de touroperator bussen, die gasten ophalen aan de hotels in Lissabon en die via SINTRA op middaguur lunchstop houden in Cascais. Zij arriveren via Estrada do Guincho in Cascais-Centro aan de CITADELA (oude Kazerne), waar zij parkeren voor enkele uren. Met een prachtig zicht over de baai met zijn talrijke yachten en vissersbootjes, wandelen de toeristen langs de Avenida Dom Carlos naar beneden tot op de Praça 5 Outobro, waar zij links op dit plein het Gemeentehuis (Camara Municipal ) kunnen bezoeken. Rechts staat in 't midden van de baai het Hotel Baia. Even verderop, slechts 30 meter komen zij dan aan op het rechthoekig plein "LARGO CAMOES, met in 't midden het standbeeld van de gerenomeerde Portugese schrijver en dichter L.CAMOES.Om te lunchen of gewoon voor een drink, vindt men op het plein maar lefst acht restaurants met grote terrassen. Van links naar rechts 1- A Bijou  2- O Poete 3- Beafater 4-John Bull -5- Chequers 6- Iberico 7- Palm  8- Porto-Camoes. Ik kan spijtig genoeg geen enkel aanbevelen, op de menukaart staat overal 't zelfde, de prijzen ook, de gerechten zijn volgens de prijzen, zeer laag ! De konkurrentie is moordend, op agressieve wijze trachten de kelners de toristen binnen te halen .
    Voor de betere gelegenheden om ik terug in deel 2. Ik verwacht U dus ook !
    Groetjes van luciebondt, vanuit een licht bewolkt Cascais, met min.18º en max 33 !!

    06-09-2007 om 11:40 geschreven door luciebondt

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wegwijs in Cascais -Inleiding
    CASCAIS, het eeuwenoude vissersdorp, de laatste jaren veredeld tot een trekpleister voor toeristen, ligt in een prachtige baai van de Atlantic Ocean , op 30 km. noord van de hoofstad Lissabon. De laatste 20 jaar uitgegroeid tot een juweel voor elke toerist, zowel de eendags als de lange termijn blijver. Sinds juli 1965, mijn eerste vakantiejaar dat ik hier in PORTUGAL kwam, ben ik het frequent blijven bezoeken. Ik besliste uiteindelijk er definitief te blijven wonen.
    In de eerstvolgende vijftig delen van WEGWIJS in CASCAIS, komt alles aan bod : Hotels, restaurants, gastronomie met speciaal vis & wijnen, shopping, het nieuwe commercieel centro, de supermarkt Jumbo, de wekelijkse markt met vismijn, de yachthaven met zijn 600 yachten in de oceaan, het enorme natuurpark Carmona, Cultuur, de luchtkwaliteit, de Marina-restaurants enz...
    Ik heet U als bezoeker hartelijk welkom op mijn site.!
    Groetjes van LucieBondt, vanuit een zonnig en warm Cascais, met max.34º

    05-09-2007 om 11:47 geschreven door luciebondt

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Start van een reeks van 50 delen over CASCAIS
    VANAF  MORGEN  START IK MET HET EERSTE DEEL OVER HET PITTORESKE VISSERSDORPJE  CASCAIS, GELEGEN OP  KM. TEN NOORDEN VAN DE HOOFSTAD
    LISSABON  IN PORTUGAL. WEES ERBIJ VAN HET EERSTE MOMENT !!!
    TOT WELDRA

    GROETJES VAN LUCIEBONDT  VANUIT EEN ZEER ZONNIG EN WARM  CASCAIS .

    04-09-2007 om 12:05 geschreven door luciebondt

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://blog.SeniorenNet.be/costadoestorilportugal

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    SeniorenNet-team

    04-09-2007 om 11:47 geschreven door

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    >> Reageer (0)


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Nieuws HLN
  • Groet de opperpinguïn: Elon Musk drijft spot met rivalen na grote panne
  • Elon Musk wil concurrentie aangaan met YouTube: X gaat tv-app lanceren
  • Vooral grote operatoren voerden prijzen op: dit betaal (en krijg) jij vandaag meer voor je telecomabonnement
  • China wil geen Amerikaanse processoren meer in overheidscomputers
  • Nothing Phone (2a) review: uniek ontwerp voor 329 euro
  • Amerikaanse tiktokkers bezorgd over impact dreigende ban in VS
  • “Apple stopt ontwikkeling elektrische auto”
  • Waarom domiciliëring of automatische betaling van je telecomfactuur vaak geen goed idee is
  • Welke betaalbare alternatieven zijn er voor de Apple Vision Pro? En wat voor internet heb je nodig voor deze technologie?
  • Welk streamingplatform biedt het meeste voor je geld? “Veel Amerikaanse topfilms voor 2,99 euro per maand”


    Welkom op mijn blog!

       

    Krijg 2 tot 3 maal meer
    bezoekers op je blog.
    http://www.linkpiramide.nl/?34457

    http://dutch.wunderground.com/global/stations/08532.html?bammertype
    Een interessant adres?

    Archief per maand
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 03-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 09-2011
  • 07-2011
  • 06-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 07-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 02-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007

    http://users4.smartgb.com/g/g/php?a=s&i=44-26177-a8
    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!