Vermager en blijf slank.
Inhoud blog
  • Te hoge bloeddruk.
  • Gambia+Senegal Rondreis 2010
  • Erectie-stoornis (Deel II).
  • Erectie-stoornis.(Deel I)
  • Kaneel + Honing .
  • Leven_met_dieren .
  • Voet - verzorging.
  • Ontharen
  • Gelaat-verzorging.
  • Komkommer.
  • Vitamine P .
  • Vitamine F .
  • Aambeien.
  • Spataders .
  • Silicium .
  • Prostaat .
  • IJzerkuur .
  • Rugpijn .
  • Nut of schadelijkheid van enkele dranken.
  • De Huid en Huid-verzorging.
  • Massage en Fysiotherapie.
  • Sauna
  • De genezende kracht van badwater .
  • Roken verkort Uw leven.
  • Vaginale schimmel-infecties bestrijden.
  • Afslanken met planten.
  • Vitamine K en vitamine H.
  • Vitamine D
  • Helio-Therapie
  • Vitamine B
  • Vitamine A
  • Vit. C
  • Vitamine E .
  • Eet Mineralen.
  • Ginkgo-Biloba
  • Ginseng
  • Lecitine .
  • Uien of Ajuinen .
  • Look .
  • Bananen .
  • Azijn .
  • Brandnetel .
  • Buik weg,vermager en blijf slank en fit .
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Buik-weg
    18-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Azijn .

    Azijn : een uitstekende remedie ! Reeds in de oudheid gebruikte men een dagelijkse dosis appel-azijn om de gezondheid te bevorderen en ziekten te voorkomen ,om het optreden van lelijke bruine huidvlekken te verhinderen en te doen verdwijnen,de kwaliteit van het haar te verbeteren,osteoporose (beender-verkalking) tegen te gaan door de aanwezigheid van calcium in de azijn,hoofdpijn te verminderen, likdoorns en eelt te behandelen,huidontsteking en vagina-schimmel-ontsteking bij vrouwen te genezen, microben te vernietigen, hart-en bloedvaten beter te laten functioneren, hypertensie , dus te hoge bloeddruk te bestrijden,en als hoeststillende gorgeldrank .Men kan zelf azijn maken .Als je gewoon een fles wijn laat openstaan zal na verloop van tijd, enkele weken, de wijn veranderen in azijn. Tegelijkertijd zul je zien dat er boven op de wijn een vliesachtige substantie drijft. Dat is de azijnmoer. Dit vlies wordt gevormd door de bacteriën die de azijn vormen. Deze bacterie, acetobacter suboxydans, komt vrij in de lucht voor.Een uitvoerige beschrijving om dan verder te gaan met het zelf maken van azijn in een groot vat ,vindt men op internet,door op google of yahoo in te typen :"Hoe zelf azijn maken".(goed voorbeeld : http://blog.seniorennet.be/keukenverhalen/archief.php?ID=88261). In 1 enkele lepel azijn zitten vitaminen, mineralen,  aminozuren, pectine, beta-caroteen en nog 70 voedende bestanddelen. Dit geheel voorkomt kanker en bouwt een geweldig immunisatie-systeem op in het lichaam, dus een verdedigingssysteem dat hart-en vaatziekten voorkomt ,en de pectine verlaagt het cholesterolgehalte.Wat is cholesterol? Cholesterol is een vetachtige stof die aanwezig is in onze cellen. Ons lichaam heeft cholesterol nodig, zonder dat zouden onze hersenen niet functioneren. Cholesterol hebben we dus allemaal. Cholesterol behoort tot de groep van vetten, lipiden genoemd, die zorgen voor de bouw van lichaamscellen, de aanmaak van bepaalde hormonen en cholesterol speelt een belangrijke rol in de spijsvertering. Dat maakt cholesterol een onmisbare stof in ons lichaam.Cholesterol zit in dierlijk en plantaardig voedsel,en de vetten die we eten. Maar het grootste deel, ongeveer 70%, wordt aangemaakt door onze lever. Slechts 30% halen we uit ons voedsel. Wanneer cholesterol in grote hoeveelheden voorkomt in ons lichaam is dit schadelijk. Het teveel aan cholesterol kan zich ophopen aan de binnenzijde van de wanden van onze bloedvaten. Dat kan ervoor zorgen dat onze bloedvaten gaan dichtslibben. Hierdoor kunnen de rode bloedlichamen, die de zuurstof vervoeren via onze bloedvaten, niet goed meer door. De organen, waaronder het hart, krijgen zo te weinig zuurstof.  Zo ontstaat een ernstig risico op hart- en vaatziekten. Er is slechte en goede cholesterol .Goede cholesterol wordt HDL-cholesterol genoemd. Deze brengt het teveel aan cholesterol via de aders naar de lever waar het afgebroken wordt. Dit type van cholesterol is dus nodig om gezond te blijven. Hoe hoger het gehalte aan HDL-cholesterol, hoe properder de aders en hoe minder kans op hart- en vaatziektes.De slechte cholesterol of LDL-cholesterol werkt in de andere richting.Deze brengt cholesterol van de lever naar onze lichaamscellen.De lichaamscellen nemen de nodige cholesterol op, maar de rest blijft in het bloed waar het zich afzet en ophoopt in bloedvatwanden. Dit verhoogt het risico op hart- en vaataandoeningen.Te veel slechte cholesterol ontwikkelt zich door ongezonde voeding, te weinig bewegen, roken, overgewicht.In onze maatschappij is de grote oorzaak wel de overdaad aan verzadigde vetten.Een verhoogd cholesterolgehalte in het bloed zal uiteindelijk de bloedvaten vernauwen en tenslotte blokkeren. Door deze vernauwing kan er minder bloed naar het hart en ontstaan er pijnen in de borst. Dit kan zelfs naar een hartinfarct leiden.Helaas hebben zowat alle Belgen en Nederlanders een te hoog LDL-cholesterol-gehalte.Door alle dagen een lepel azijn in te nemen ( in een glas fruitsap om de smaak te verzachten ), of deze te gebruiken bij de bereiding van salades ,houdt men het cholesterol-gehalte onder controle,maar ook het metabolisme verbetert. Wat is metabolisme ? Het metabolisme is ,wat je lichaam verbrandt in rusttoestand, en dat verschilt van persoon tot persoon: vrouwen hebben over het algemeen een trager metabolisme dan mannen, anderen worden geboren met een supersnel metabolisme waardoor ze kunnen eten wat ze willen zonder bij te komen. Het metabolisme zorgt er als proces voor dat er energie vrijkomt uit opgenomen stoffen, dat afvalstoffen verwerkt raken, en dat reserves aangesproken en opgebouwd worden. Er zijn ook manieren om je metabolisme, de snelheid waarmee je lichaam calorieën verbrandt, op te drijven,door spieren op te bouwen, bijvoorbeeld door een abonnement voor enkele dagen of weken te nemen in een fittness -centrum (kost niet overdreven veel,enkele euro’s) om spierversterkende oefeningen te doen.Spieren verbranden redelijk wat calorieën om zichzelf in stand te houden. Ook als je niet beweegt, verbrandt je dus meer calorieën als je spieren hebt. Dat kan door deze te trainen met fitnesstoestellen of door klassiek ballet te volgen. Dansen is dus ook gezond , want het is niet zo vanzelfsprekend om op latere leeftijd aan balletdansen te gaan doen in een muziek-academie,maar wel kan iedereen een danscursus volgen bij de zeer vele inrichtingen in alle steden en gemeenten die danskursussen, allerlei soorten ,aanbieden.(bekijkt U over dansen ook : http://www.care2.com/c2c/photos/view/80/355921950/Hams/).
    Versnel je metabolisme door eiwitrijke maaltijden te maken in plaats van koolhydraat-rijke. Vervang snoep door fruit. Drink uitsluitend magere melk,eet enkel magere kaas. Eet pikant voedsel zoals de hierboven vermelde pepers.Eet meer salade en eieren. Probeer eenvoudige sporten. Stimuleer de hersen-activiteit door te schaken, kruiswoordraadsels op te lossen,op de PC spelletjes te spelen waarover men moet nadenken om de oplossing te vinden,lees boeken met allerlei nuttige informatie , dus geen licht verteerbare romans.Door het lichaam meer warmte te doen produceren,verbrandt men calorieen. Dit kan door een trui minder aan te trekken , en de verwarming twee graden lager in te stellen.Metabolisme is ook synoniem van stofwisseling die je gewicht beïnvloedt, en een verzamelnaam voor de biochemische processen in je cellen.Het omzetten van koolhydraten in glucose is een voorbeeld van een 'stofwisseling'. Enzymen spelen daarbij een belangrijke rol. Wat zijn enzymen? (Oud-Grieks).Het zijn eiwitten die in elke levende cel te vinden zijn als sterk gespecialiseerde eiwitmoleculen die gevormd worden uit aminozuren en worden aangemaakt in ons lichaam door voedsel te verorberen dat die aminozuren bevat,zoals azijn.Ze maken allerlei omzettingen en reacties in het lichaam mogelijk en laten deze efficiënt en snel verlopen als een katalysator bij stofwisselingsprocessen , als een organische molecuul die biologische reacties mogelijk maakt en versnelt, zonder daarbij zelf verbruikt te worden of van samenstelling te veranderen. Enzymen worden veel gebruikt in de levensmiddelentechnologie. Appelsap wordt bijvoorbeeld geklaard (helder maken) met enzymen die celwanden van de appel oplossen. Natuurlijke enzymen spelen een belangrijke rol bij de rijping van fruit, het maken van yoghurt uit melk and de bruinkleuring van voedsel. Enkele bekende enzymprocessen zijn o.a vergisting van suiker, en het produceren van alcohol en bier,de bereiding van kaas, het gistproces van brood.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!