Twee heerlijke seizoensgroenten worden gecombineerd in deze wokschotel. Het is niet zo een snel recept omdat de groenten eerst apart worden klaar gemaakt voor ze in de wok gaan. Hou je meer van knapperige groenten, dan kan je ze ook korter voorkoken en iets langer in de wok laten. Ik vind het een heel lekkere manier om spruitjes klaar te maken en zou heel graag weten wat jij er van vindt. Enne ... niet alleen het recept lezen hé, ook klaar maken want spruiten zijn super gezonde vitamine bommetjes.
Ingrediënten: 500 gram spruiten 200 gram verse tamme kastanjes 2 sjalotten blokjes spek naar believen peper een bouillontablet of bouillonpoeder (kip of groenten)
Voorbereiding: Tamme kastanjes op de bolle kant inkruisen en ongeveer 25 minuten in water koken, daarna zo heet mogelijk pellen en het dunne witte velletje verwijderen. De spruiten 5 à 10 minuten voorkoken, afspoelen met koud water en door midden snijden. De spekjes uitbakken De sjalotten klein snijden en aanbruinen en even apart houden. Bereiding: In de wok de gehalveerde spruiten in wat olie aanbakken Kruiden met peper Een halve bouillontablet erover verkruimelen en wat water toevoegen Even laten garen Daarna de spekjes, ui en kastanjes toevoegen Goed doorwarmen en meteen opdienen