Brusselse Spruiten
Inhoud blog
  • Stoofpot van spruitjes
  • Kerriesoep met spruiten
  • Spruitjes Champignontaartjes
  • Quiche van rijst met spruiten
  • spruitjesmousse

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     



    Blog als favoriet !

    Heerlijke recepten met Brusselse spruiten
    26-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Engelse boerin ontdekt recept voor
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Afbeelding Tessa Drenthe

    Een Engelse boerin, die spruiten kweekt, beweert dat ze een manier heeft ontdekt om de groente klaar te maken zonder dat de eter last krijgt van flatulentie [winden of scheten in de volksmond].

    Freda Neale uit Burscough, Lancashire is ervan overtuigd dat haar vijfstappenplan er ook voor zorgt dat de spruitjes lekkerder smaken.

    De boerin beklemtoont dat je verse, jonge, lichtgroene spruitjes moet kopen, liefst nog aan de steel.
    Haal de buitenste blaadjes weg.
    Verwijder ook de onderkant.
    Doe ze in een pot kokend water met een theelepel zout.
    Kook zes tot acht minuten.
    Kauw elke hap minstens tien keer.


    Te lang koken zorgt er volgens Neale voor dat chemische bestanddelen in de groente met elkaar gaan reageren en zwavel vrijkomt.

    "Dat geeft een bittere smaak en doet de groente, net als de eter, stinken".


    In de Britse krant The Sun verklaart een voedselexpert waarom de Britten met Kerstmis spruitjes zouden moeten eten: "De antioxidanten in spruiten doden kankercellen. Ze ontgiften het lichaam en vernietigen virussen en bacterieën".
    Bron: HLN

    Wat is volgens jou de manier om er voor te zorgen dat spruiten geen WIND geven?

    26-11-2008, 09:07 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    25-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spruitenstamppot met gember en appel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Ingrediënten:

    1 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
    750 gr spruitjes, schoongemaakt
    5 cm gemberwortel, geschild
    25 gr boter
    1 ui, grof gesnipperd
    2 theel. gemalen komijn ( djinten)
    3 stevige appels bv elstar, geschild en in blokjes
    150 ml melk , verwarmd


    Bereiding:

    Kook de aardappelen en spruitjes ineen grote pan met een flinke laag water en wat zout in 15/20 minuten gaar.
    Rasp de gember fijn.
    Verhit de boter in een wok en fruit hierin de ui en de gember met de komijn heel zachtjes glazig.
    Schep de appelblokjes erdoor en bak ze op matig hoog vuur in 2-3 minuten bruin.
    Breng op smaak met vers gemalen peper.
    Giet de aardappelen en de spruitjes af en stamp ze met een stamper fijn.
    Voeg al roerende de melk toe zodat er een smeuïge stamppot ontstaat.
    Schep de helft van het appelmengsel erdoor en breng de stamppot op smaak met zout.
    Schep de spruiten stamppot op 4 voorverwarmde borden en schep de rest van het appelmengsel hierop.

    Wat is uw favoriete manier om spruiten klaar te maken?
    Ben je een spruiten liefhebben of hoor je bij de andere categorie?

    25-11-2008, 14:13 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (13 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom op het Spruitenblog!

    De Belgen gaan er prat op dat de herkomst van spruiten in hun land ligt. In de 18e eeuw werd deze koolvariant het eerst in Belgie gekweekt. Vandaar de naam 'Brusselse spruiten'.
    Op deze blog vind je naast info over spruiten ook de meest heerlijke recepten en, waar mogelijk, geef ik ook info over nevenprodukten als kookpotten, kookboeken etc.

    25-11-2008, 14:09 geschreven door Anyk Jacob's

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (20 Stemmen)
    Archief per week
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    rikvanbeek2
    blog.seniorennet.be/rikvanb

    Rondvraag / Poll
    Welke recepten wenst u te zien
    Ovenschotel
    Soep
    Oosters
    Stoemp
    Pasta
    Wok
    Andere
    Bekijk resultaat



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!