Foto
Rondvraag / Poll
Is Johan Vande Lanotte tever gegaan in het dossier van Electrawinds
JA
NEEN
Bekijk resultaat

Zoeken in blog

Foto
Startpagina !
Rondvraag / Poll
Wie heeft volgens U de VLD kapot gemaakt?
Guy Verhofstadt
Patrick De Wael
Karel De Gucht
Herman De Croo
Alexander De Croo
Gwendolyn Rutten
Vincent Van Quickenborne
Hugo Coveliers
Jean-Marie Dedecker
Ward Beysen
Bart De Wever
Bekijk resultaat

Inhoud blog
  • Karel De Gucht Columnist bij Het Laatste Nieuws
  • Tobback for president SPA
  • Karel De Gucht's opinie over een goed politicus
  • Marc Van de Looverbosch zwaar uit de bocht als journalist
  • Moslimterroristen in België
    JOEPIE: België in Guiness Book! Meeste politici per inwoner!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    POLITIE BLAAST ZELF BIJ ALCOHOLCONTROLES!
    Foto
    Foto
    Foto
    Politie-agent verbrandde alcoholtester op BBQ!
    Foto
    Foto
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Heeft Karel De Gucht volgens U in het verleden reeds "gesjoemeld"?
    Ja natuurlijk zijn gezicht staat er scheef van
    Neen hij is heiliger dan de paus
    Ik durf het niet zeggen. Ik weet het niet
    Bekijk resultaat

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Karel De Gucht betaalt DEXIAgeld NIET terug!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hogeschool Gent gaf Bachelordiploma aan mentaal gehandicapte
    Foto
    Foto
    Foto
    Cancellara moet verkeersboete betalen voor te snelle sprint
    Foto
    Dendermondse politie-agent klopt op notabele
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    APENLAND
    Waar Koning Filip I regeert
    En het ABVV en de PS de bevolking terroriseert
    30-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NVA verliest pluimen

    © belga.

    Wij Vlamingen dromen al sinds begin van de jaren 90 van verandering. Telkens weer opnieuw verschijnen nieuwe figuren en nieuwe projecten, telkens weer opnieuw komen we bedrogen uit.

    Sinds de Tweede Wereldoorlog was de CVP aan zet. De Katholieke partij bepaalde jarenlang de politieke agenda, dan weer aangevuld door de socialisten, dan weer aangevuld door de liberalen. Elk van deze drie zuilen hadden geregeld te maken met corruptieschandalen en dan was een zweeppartij welgekomen. In de jaren 70 maakte de VU haar volle opmars. De partij groeide razendsnel en mocht deelnemen aan de nieuwe staatshervorming. Het Egmontpact onder leiding van Hugo Schiltz werd een regelrecht fiasco. Schiltz verloor enorm veel aanzien en aanhang en zou nadien een randfiguur worden. Onmiddellijk verscheen een scheurlijst in Antwerpen en Brussel; Het Vlaams Blok was geboren. Het Vlaams Blok vervulde jarenlang haar rol als zweeppartij, maar werd meer en meer een anti-migrantenpartij. Het extreem-rechtse profiel van de partij zorgde ervoor dat ze volledig geïsoleerd werd. Er werd een ondemocratisch cordon sanitair afgesproken tussen de meerderheidspartijen. Met het wegvallen van de sympathieke Frank Van Hecke en Marie-Rose Morel verloor de partij enorm veel van haar uitstraling. 

    Maar er waren ook andere kortstondige initiatieven zoals Rossem en WOW. Het betekende niets.

    En natuurlijk dat Verhofstadt zich ook aan een politieke vernieuwing waagde. Zijn liberale VLD was niet meer als een middel om zichzelf tot premier te maken. Van zijn burgermanifesten kwam er niets in huis. Verhofstadt verkocht zijn ziel aan de "duivel" en danste jarenlang naar de pijpen van de socialisten. Hij werd een zielige figuur van een wegkwijnende partij.

    De Vlaamse bevolking snakt al jaren naar een rechtlijnig correct alternatief, maar komt steeds weer bedrogen uit. Het NVA is een beetje onze laat hoop geworden. Maar Bart De Wever heeft samen met zijn gewicht ook een stuk charisma verloren. En er komt ook sleet op zijn eeuwig ironisch toontje. En dan is de rechtlijnigheid. In het begin kwam hij over als een consequente intelligente kerel. Maar De Wever heeft ook al een paar bochten moeten nemen. Er waren bochten naar links en naar rechts bij. Zo bij voorbeeld als hij de "socialist" Sigfried Bracke in zijn armen sloot. Een kapitale fout. Bepaalde extreem-rechtse figuren waren misschien ook beter niet aangetrokken. Men kan moeilijk water en vuur verzoenen binnen één partij. Dat is overigens hét probleem bij de Vlaamse Christendemocraten. Wat is dan weer niet begrijp is dat men bullebak Jean-Marie Dedecker niet op een West-Vlaamse lijst heeft gezet. OK, Dedecker is een ruziemaker, maar zijn profiel past toch beter bij het NVA dan een linkse Bracke. Politieke paling Annick De Ridder uit Antwerpen was dan weer wel welkom. Het NVA is een beetje de vuilbak aan het worden van de politiek. Ik heb zo'n beetje een déjà vu gevoel als ik denk aan de verruimingsbeweging bij de VLD.

    Maar er waren ook de persoonlijke standpunten van De Wever. Het voorbije jaar riep hij van de torens dat hij absoluut geen ambitie had om nog langer voorzitter te blijven na de verkiezingen van 2014. En hij was enkel geïnteresseerd in het Burgemeesterschap in Antwerpen. Gisteren kregen we weer een ander verhaal te horen. Bart De Wever verklaarde dat het NVA geen postjespartij is en dat niemand op voorhand functies moest opeisen. Het was een sneer naar NVA-er Phillippe Muyters die eerder verkondigde graag Vlaams minister te blijven in de volgende regering. Maar meteen voegde De Wever eraan toe dat het NVA kanidaat was voor het opnemen van uitvoerende functies. En wat nog belangrijker was, De Wever ontkende niet langer kandidaat te zijn voor een premierschap.

    Het rechtlijnige van het NVA is aan het verdwijnen en de traditionele politieke praat is in de plaats gekomen. Het NVA gaat het ook niet waar maken. Zelfs al haalt de partij meer dan 30%, ze zal nooit de Belgische structuren kunnen overwinnen. De tijdspanne is ook te kort. Tegen de volgende verkiezingen is er al heel wat sleet op de formule.

    We hebben het bij vele partijen gezien. Zolang een strategie werkt en de partij groeit, kan ze bijna iedereen gelukkig houden. Van zodra een partij stagneert steken frustraties de kop op. En dan begint de leegloop. We dat gezien bij het Vlaams Belang, de Volksunie en de VLD.

    Koning Filip dient zich dus nog geen zorgen te maken.

    N-VA-minister Philippe Muyters zal bij de verkiezingen van 25 mei de Vlaamse lijst in Antwerpen duwen. Vlaams parlementslid Helga Stevens krijgt de tweede plaats op de Europese lijst van N-VA. In West-Vlaanderen duwt Pol Van den Driessche de Kamerlijst. Dat heeft de nationale kiescommissie van N-VA gisterenavond beslist.

    Eerder op de dag maakte de partij bekend dat partijvoorzitter Bart De Wever de kamerlijst in Antwerpen zal trekken. Fractieleider in de Kamer Jan Jambon duwt de lijst.

    De Europese lijst zal aangevoerd worden door Johan Van Overtveldt, gewezen hoofdredacteur van het weekblad Trends. Achter hem komt Helga Stevens, gevolgd door Europees parlementslid Mark Demesmaker.

    In Antwerpen trekt De Wever de Kamerlijst, gevolgd door kamerlid Zuhal Demir. De Vlaamse lijst wordt aangevoerd door Liesbeth Homans, gevolgd door Vlaams Parlemenslid Kris Van Dijck. Minister Muyters duwt de lijst.

    In West-Vlaanderen trekt Brecht Vermeulen de Kamerlijst voor kamerlid Daphné Duméry. Pol Van den Driessche, gewezen vtm-journalist, duwt. Vlaams minister Geert Bourgeois trekt de Vlaamse lijst. Brugs N-VA-politica An-Minne Soete staat op twee, Kristof Pillaert is lijstduwer;

    In Oost-Vlaanderen trekt Siegfried Bracke de Kamerlijst, voor Kamerlid Sarah Smeyers .De burgemeester van Aalst, Christophe D'Haese, is lijstduwer. Voor het Vlaams Parlement is Vlaams fractieleider Matthias Diependaele lijsttrekker, voor senator Elke Sleurs. Burgemeester van Sint-Niklaas Lieven Dehandschutter duwt.

    In Vlaams-Brabant trekt Theo Francken de Kamerlijst, voor Kristien Van Vaerenbergh. Luc Deconinck, burgemeester in Sint-Pieters-Leeuw, duwt de lijst. Ben Weyts trekt de Vlaams lijst, voor Kamerlid Nadia Sminate. Willy Seghers duwt de lijst.

    In Limburg is Steven Vandeput lijsttrekker voor de Kamer, voor Karolien Grosemans. Frieda Brepoels is lijstduwer. Vlaams Parlementsvoorzitter Jan Peumans trekt de Vlaamse lijst, voor Lies Jans. Huub Broers, burgemeester van Voeren, duwt de Vlaamse lijst.

    Senator Karl Vanlouwe trekt de lijst voor het Vlaams Parlement in Brussel. Johan Van Den Driessche trekt de lijst voor het Brussels Parlement. Die lijst wordt geduwd door huidig Brussels Parlementslid Paul De Ridder.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Rondvraag / Poll
    Wanneer gaat Martine Tanghe best op pensioen?
    Hoe sneller hoe liever
    Op 65 jaar
    Op 67 jaar
    Nooit
    Bekijk resultaat


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    VRT start zoekprogramma "De DSK van Vlaanderen"
    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Correctioneel veroordeelde Noël Slangen kreeg 6,5 miljoen € voor Lange Wapper!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Bachelor Vastgoed Hogeschool Gent blijkt analfabeet
    Foto

    Foto

    Foto

    Overheid plaatst flitscamera's op circuit Spa-Francorchamps
    Foto

    Onderzoekers unaniem:Programma Peeters & Pichal verhoogt kans zelfdoding
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    EXPERT: "KOEN WOUTERS ZONG ENORM VALS TIJDENS DUET MET KATIE MELUA"
    Waals MR-politicus Serge Kubla nam deel aan seksfuiven
    Foto

    Foto

    LEEGLOOP BELGIE IS BEGONNEN...
    Foto

    Foto

    Nieuws Politics

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    RECORDAANTAL BELGEN VLUCHT NAAR BUITENLAND
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!