Lokale FM-Radio
LORALI
107.5 FM

Foto

KLIK HIERONDER
OP DE FOTO VAN
JE MUZIEKPLAYER
LUISTER & GENIET !

Foto
Foto
Foto
Foto

Wil je een babbeltje
met collega's uit de
muziekwereld dan
heb je het meeste
kans om mekaar
hier te ontmoeten.
Klik logo hierboven.
Wanneer je maar wil
en zeker elke dag
 
van 20 tot 21 uur
======
*(°v°)*
======
WEEK-TOP-DAG
ZATERDAGAVOND

20 tot 21 uur.

GRATIS DOWNLOAD WINAMP
  • Winamp muziekplayer
  • Inhoud blog
  • Terug van weggeweest
  • LUISTERPROBLEMEN
  • Het is al zover...
  • Internetstream even UIT
  • 56-jarige Arne Jansen overleden
  • Aanpassingen stream-server 78-toeren
  • Tamara Tol neemt kerstsingle op
  • Floris Bakker zingt 'Het Frietlied'
  • De zingende kapelaan van Zutendaal overleden
  • Tweede Radio op onze blog
  • Terug leven in de stream
  • Muziekstream liet ons in de steek
  • Zuiderzeeballade
  • Afscheid van een troubadour: Louis Mestdagh
  • Wijziging Canvas: overlijden van Pater Mestdagh
  • Louis Mestdagh (1916-2007) - de troubadour die voor de liefde koos
  • Pater Mestdagh op Pinksterzondag 27 mei 2007 op 90 jarige leeftijd overleden.
  • CHATBOX: Nieuw op onze site
  • MUZIEK-CLIPS
  • De Mary Bey straat!
    Zoeken in blog

    BEVRIENDE SITES

    Foto

    Voor 78-toeren-verzoekjes
    in Bakkies Bakeliedjes
    van Theo Bakker
    bakeliedjes@gmail.com

    Foto
    Foto

    De Lustige Krekels

    Foto
    Foto

    Pieter van Banden

    Foto
    HAPPY FORUM

    KLIK
    OP DE FOTO
    EN JE KOMT
    OP DE
    OFFICIËLE
    WEBSITE VAN:

    Foto

    Bobbejaan Schoepen

    Foto

    Yvonne Verbeeck

    Foto

    La Esterella

    Foto

    Will Ferdy

    EEN BEZOEKJE
    BIJ JE
    NET-COLLEGA'S
    MUZIEKPIONEERS
    OVER AL DE
    GRENZEN HEEN

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    78-TOEREN.be
    Oldie- & volksmuziek Vlaanderen & Nederland
    07-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afscheid van een troubadour: Louis Mestdagh
    Op Pinksteren overleed de 90-jarige Louis Mestdagh.
    Zijn dood haalde amper de media.
    Ooit was hij nochtans de bekendste pater van het land.
    Als de Troebadoer van het Heilig Hart
    stond hij een jaar lang nummer één in de hitlijsten.
    Ongeveer vijftien boeken, dertig platen, tien langspeelfilms
    en een handvol wereldreizen later
    zocht hij noodgedwongen de anonimiteit op in Brussel.

    "Over zijn leven zou je een film kunnen draaien.” Het is een cliché dat veel te snel van stal wordt gehaald, zeker op uitvaartplechtigheden. Maar niet in het geval van Louis Mestdagh. Ten eerste was zijn wandel wérkelijk uitzonderlijk, en niet alleen in de ogen van vertelzieke familieleden die de stilte aan de koffietafel willen doorbreken. Ten tweede bestaat de film al. In het spoor van de Troebadoer werd in december 2005 uitgezonden op Canvas en de dvd is verkrijgbaar op de website cosmokino.com. De documentaire is gedraaid door zijn zoon Rudolf Mestdagh, een gedreven filmproducent en regisseur van de langspeelfilm eLLektra, met Axelle Red in de hoofdrol.
    Incognito
    Jarenlang verkeerde Rudolf Mestdagh in het ongewisse over het bewogen verleden van zijn introverte vader. Hij kwam er pas achter toen op het Sint-Jan Berchmanscollege een verhaal over de Troebadoer van het Heilig Hart werd voorgelezen. De leraar vroeg of de troubadour soms familie was. Rudolf wist van niets. Een Humo-interview bracht opheldering. Maar het zou nog ettelijke jaren duren voor Rudolf zijn vader met sluwe listen en koppig aandringen kon overtuigen om voor de camera zijn verhaal te doen.
    Het was niet alleen een karakterkwestie. Louis Mestdagh koos na een turbulente periode voor een incognito-leven in de anonimiteit van Brussel, en daar hield hij zich aan. Om onherkenbaar te worden liet hij een baard groeien, die hij zijn hele verdere leven zou laten staan. Om dezelfde reden verzaakte hij een carrière bij de BRT. In Brussel zag zijn gezin aanvankelijk zwarte sneeuw. Maar Mestdagh was van vele markten thuis. Na baantjes als vertaler en corrector bij drukkerijen bouwde hij een failliet bedrijf uit tot een zeer succesvol reisbureau voor dokters. Vermomd als reisleider tokkelde hij in de bus op een banjo of ukelele terwijl hij liedjes bracht over de voorbije reis. Wisten de dokters veel dat hun reisleider ooit de beroemde Zingende Pater was geweest.
    Globetrotter-cineast
    Louis Mestdagh werd geboren tijdens de bombardementen van de Eerste Wereldoorlog. Op 24-jarige leeftijd werd hij leraar in de poësis en retorica. Op vraag van moeder werd hij jezuïet. Na de Tweede Wereldoorlog mocht hij voor de Missiepropaganda en ter voorbereiding van het priesterschap met de boot naar Amerika. Met een kleine handcamera draaide hij er een eerste langspeelfilm, Dwars door Amerika. Na een tweede, over Sioux-india­nen, was de globetrotter-cineast niet meer te houden. Met een Jeep reisde hij door India, van Sri Lanka tot in de Himalaya en terug. Dat leidde tot een hele serie documentaire fictiefilms. Met die films trok Mestdagh achteraf langs de Vlaamse parochiezalen: tweehonderd vertoningen mét spreekbeurt per jaar. Toen de BRT in 1953 met televisie-uitzendingen begon, pakte de omroep op de tweede dag al uit met een film die pater Mestdagh in India had gedraaid.
    De filmloopbaan strandde in Congo. Pater Overste rekende op een idealistisch beeld van het Missiewerk, Mestdagh bleef dichter bij de werkelijkheid. Als straf werd hij opgesloten in het klooster van Mechelen. Ondertussen was hij hoofdredacteur van de jezuïetenkrant Pro Apostolis, waarin hij verhalen publiceerde die hij bundelde in een vijftiental boeken met titels als Dwars door India. Hij schafte zich ook een gitaar en begon liedjes te schrijven. En opnieuw nam zijn leven een rotvaart.
    Heilig Hart
    De liedjes sloegen aan. Als de Zingende Pater of de Troebadoer van het Heilig Hart bereikte Louis Mestdagh de eerste plaats in de hitparade. 32 platen in het totaal. Driehonderd optredens in een jaar. Tijdens de pauze was er een tombola met Mariabeelden. Het grote geld ging naar het grammofoonlabel Decca en de kas van de Bond van het Heilig Hart. Een van zijn hits was ‘Padre Pedro’, een nummer over een Latijns-Amerikaanse pastoor-vrijbuiter die de fout maakt zijn ezel voor een auto te ruilen. Mestdagh maakt bij het liedje een passende animatiefilm, die in 1965 op het amateurfilmfestival van Cannes aan de haal gaat met de Prix de la Chanson Familiale.
    “Ik wilde de mensen blij maken met mijn liedjes en hen tegelijk op mijn manier de Blijde Boodschap brengen. Het was misschien naïef en niet van het hoogste niveau qua intelligentiequotiënt, maar het was bestemd voor het volk en die hadden er duidelijk wat aan,” zei Mestdagh achteraf in een interview met Humo, april 1980.
    Verliefd hart
    Op zijn vijftigste werd Louis Mestdagh verliefd op de veel jongere Johanna, een lekenzuster die hij in Congo had leren kennen. Bij haar terugkeer in België was ze naar verschillende optredens van de Zingende Pater gegaan. Joke werd zwanger. Een verwante moeder-overste werd ingelicht, maar ze verraadde het koppel een paar maanden later alsnog. “’s Anderendaags werd ik bij Pater Provinciaal geroepen. De Zingende Pater was ineens dood,” getuigt Louis Mestdagh in de documentaire van zijn zoon. Hij werd verbannen naar een jezuïetenklooster in de Vogezen. Rome besloot hem naar Zuid-Amerika te zenden. Mestdagh werd voor de verscheurende keuze gesteld tussen zijn roeping en zijn aanstaande gezin. Hij reed naar Roubaix, waar zijn Johanna als een meid werd behandeld. Hij schaakte zijn lief, reed naar Brussel, vond een bevriend priester bereid hen na een publieke penitentie heimelijk te huwen. Ontervingen langs beide kanten volgden. Breuk met de families.
    Ondanks de dramatische gebeurtenissen en het nieuwe leven als vader en veelgevraagde reisleider bleef Louis Mestdagh diepgelovig. “God schrijft recht in kromme regels,” besluit hij op het einde van de documentaire.
    Nu op Pinksteren 2007 vertrok de 90-jarige Louis Mestdagh
    voor zijn verste en laatste reis.
    In de basiliek van Grimbergen werd vorige zaterdag een dankmis gehouden.

    Niels Ruëll © Brussel Deze Week


    >> Reageer (2)
    05-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Wijziging Canvas: overlijden van Pater Mestdagh

    Naar aanleiding van het overlijden van Pater Mestdagh brengt Canvas in 'Bewogen Leven' zijn bijzondere levensverhaal. Staf Nimmegeers leidt de documentaire in.

    img501/8824/canvasrp0.jpg

    Programmaschema voor woensdag 6 juni:

    22.35 uur: Film kort: Love's lost & happiness

    23.00 uur: 'Bewogen leven'
    Documentair programma dat heel persoonlijke, meeslepende verhalen vertelt en waaraan de benadering van de maker vaak nog een boeiende meerwaarde geeft. Ingeleid door Staf Nimmegeers. Vandaag: “In het spoor van de troubadoer”

    Het bijzondere levensverhaal van Pater Louis Mestdagh, auteur van gebundelde verhalen en romans, cineast en muzikant.  De documentaire werd gefilmd door zijn zoon, de bekende Vlaamse regisseur Rudolf Mestdagh. Louis Mestdagh werd in 1916 geboren als tweede zoon in een welstellende Oost-Vlaamse familie. Louis was diepgelovig, studeerde bij de Jezuïeten en wou priester worden.

    In het begin van de jaren ’40 werd Louis naar Amerika gestuurd om zich voor te bereiden op het priesterschap. Zijn boot had een aanvaring met een ander schip. Louis registreerde alles nauwgezet met zijn 16mm-camera. Het zouden zijn eerste stappen als cineast worden. Later trok hij als globetrotter-cineast naar Azië. Met een Jeep reisde hij door India, van Sri Lanka tot in de Himalaya en terug. Wanneer in de jaren vijftig de beeldbuis zijn intrede deed in de Vlaamse huiskamer, pakte de BRT al op de tweede dag uit met werk van eigen bodem. Het was de film die Louis in India maakte. Maar Louis Mestdagh had nog andere verrassingen in petto. Als de Zingende Pater, of de Troubadoer van het Heilig Hart, bereikte hij in een mum van tijd de eerste plaats in de hitparade. En dan brak een nieuwe periode aan in zijn leven. Op vijftigjarige leeftijd werd hij verliefd op missiezuster Johanna. Zij werd zwanger. Moest hij zijn roeping volgen? Of aan de zijde blijven van Johanna en zijn kind? (CosmoKino /VRT/2005)


    >> Reageer (0)
    04-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Louis Mestdagh (1916-2007) - de troubadour die voor de liefde koos

    Hij gaf ooit meer dan 300 optredens per jaar, heel Vlaanderen neuriede zijn naïeve, aandoenlijke liedjes mee. Maar tijdens de laatste veertig jaar van zijn leven was Louis Mestdagh, alias de 'Troubadour van het Heilig Hart', in alle anonimiteit Louis, vader en echtgenoot.

    img234/1195/mestdaghkerstbewfrontbr2.jpg

    'Is dat familie van jou, Rudolf?', vroeg een leraar aan Rudolf Mestdagh toen ze op school een tekst over pater Mestdagh, de zingende 'Troubadour van het Heilig Hart' lazen. Rudolf moest het antwoord schuldig blijven. Pas toen begin de jaren tachtig in Humo een interview met Louis Mestdagh verscheen, besefte Rudolf dat de pater niet alleen zijn vader, maar in het decennium voor zijn geboorte ook een beroemdheid was. Een hele schok voor een zoon die zijn vader kende als een man die artikels voor een medisch tijdschrift schreef en reizen voor dokters organiseerde en zoon Rudolf voorging in het produceren van films.
    Zo vredig als het leven van Louis Mestdagh eindigde, zo dramatisch begon het. Mestdagh werd in de beginjaren van de Eerste Wereldoorlog in een schuilkelder geboren. Zijn vader, een rijke industrieel uit Deinze die later zelfmoord zou plegen, deed in textiel. Voor Mestdagh, de tweede zoon in het gezin, was het al snel duidelijk dat hij priester zou worden. Op zijn 24ste, bij het uitbreken van de oorlog, gaf hij les en organiseerde hij toneeltjes en shows ter vermaak van de soldaten.
    Net na de oorlog stuurden de jezuïeten hem voor een vervolgopleiding naar de VS. Onderweg ging het schip ei zo na ten onder. Mestdagh filmde alles en kreeg de smaak van het filmen te pakken. Hij maakte een reisreportage in de VS. Later zouden er nog andere volgen: onder meer over Congo, de Siouxindianen en over een reis met de jeep dwars door India tot in de Himalaya. Een van de films van de avontuurlijke pater werd uitgezonden op de tweede dag van het bestaan van de toenmalige NIR.
    Ondertussen was pater Mestdagh ook aan een muziekcarrière begonnen. In de jaren vijftig en begin de jaren zestig scoorde hij, onder het pseudoniem 'Troubadour van het H. Hart', talloze hits met liedjes over onder andere zijn moeder, zijn geboortestreek en natuurlijk geloofsgetinte nummers en heel wat kerstliederen. Twee jaar geleden nog coverden Erik Van Neygen en Sanne 'Een kindeken lag', een van de kerstliedjes van Mestdagh. "Ik heb nooit van mijn liedjes gehouden", zei Mestdagh ooit. "Ik kon mijn eigen stem niet horen, maar ik wilde de mensen blij maken en hen op mijn manier de blijde boodschap brengen."
    De pater was een BV avant la lettre, maar gaf alles op toen hij op z'n 48ste halsoverkop verliefd werd op zuster Johanna, een veel jongere kloosterzuster. De jezuïeten wilden de hele zaak in de doofpot stoppen en Mestdagh naar Zuid-Amerika verschepen, maar de pater schaakte zijn non en liet een bevriend priester hen in de echt verbinden.
    Zijn uittrede uit het klooster was meteen ook het einde van zijn carrière in de spotlights. Mestdagh wou geen ophef en stopte met zingen en filmen. Hij liet zelfs zijn baard staan om voortaan incognito door het leven te gaan. Daar slaagde hij grotendeels in. Uitzonderingen waren het interview in Humo én een documentaire die hij, na lang aandringen, door zijn zoon en cineast Rudolf Mestdagh liet maken en die vorig jaar uitgezonden werd op Canvas.

    Mestdagh stierf afgelopen zondag, Pinksterzondag 27 mei, op 90-jarige leeftijd.

    © De Morgen – Kim Herbots, 02.06.07


    >> Reageer (0)
    03-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pater Mestdagh op Pinksterzondag 27 mei 2007 op 90 jarige leeftijd overleden.

    img228/1726/patermestdaghcd7.jpg

    We kregen vandaag het droeve bericht van onze vriend Jan C. dat Pater (Louis) Mestdagh op 90 jarige leeftijd overleden is en er op 2 juni een afscheidsviering en dankmis gehouden werd. Hij overleed op zondag, Pinksterdag, 27 mei 2007.
    Meer info later.


    >> Reageer (1)
    18-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CHATBOX: Nieuw op onze site

    Zoals je linksboven kunt merken
    hebben we een chatbox toegevoegd aan onze site.
    Dit omdat we toch regelmatig mailtjes krijgen
    die een sneller antwoord verwachten.
    Bovendien kunnen we mekaar rechtstreeks
    de vragen stellen, overleggen, nummertjes opvragen
    of gewoon grenzeloos een babbel
    met mekaar doen over de muziek
    die ons zo dicht bij het hart ligt.
    Hopelijk vinden jullie dit ook een aanwinst
    en kunnen we mekaar daar alvast eens ontmoeten.
    Muziek kent nu eenmaal geen grenzen.

    img514/8331/aardbolindehandxy4.jpg


    >> Reageer (0)
    17-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MUZIEK-CLIPS

     NOG MEER MUZIEKCLIPS
       IN LINKERKOL ONDER
        


    >> Reageer (0)
    16-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Mary Bey straat!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    EINDELIJK !

    (klik op de foto)

    18 Mei,
    de opening van de Mary Bey straat te Leiden.  
    Met medewerking van diverse artiesten in de After party.

    Om 19.00 uur begint de happening in de Mary Bey-straat,
    en daarna de After party bij GHC Voetbalvereniging te Leiden.

    Er zijn geen entreekosten, dus tot het vol is bent u van harte welkom!
    Het belooft een gezellige avond te worden.
    Dus wees op tijd en zorg voor een goede parkeerplek in de omgeving.
    De avond duurt tot ongeveer 00.00 uur.

    Een van de vele nieuwsberichten via
    oa. Sleutelstad Leiden:

    http://www.sleutelstad.nl/cgi-bin/news/gen1.pl?action=artikel&id=12463

    img74/7784/liveinparadisozznke3.jpg

    In 1986 "Zangeres zonder Naam" of Mary Bey live in Paradiso.

    Programma in Leiden nu vrijdagavond om 19 uur:

    19.15 uur - Onthulling Mary Bey-straat door: Alexander Pechthold, Johnny Hoes en Willem Bey.

    19.30 uur - After-party in het clubgebouw van GHC (100 meter lopen van de Mary Bey straat) m.m.v. Wies Cavé, Leidse Kees, Wesley Klein, Mark Rijs, Danny Plezier, Adam en Marco, zangeres Sjannie en vele anderen…

    Tot vrijdag 18 Mei!

    Met vriendelijke groeten,

    Henk Bey

    Jerry Bey heeft nu eindelijk zijn eigen fanpage !!

    J e r r y  B e y

    Website: www.jerrybey.nl

    E-mail    : mailto:info@jerrybey.nl


    >> Reageer (1)
    12-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Houden van... de troubadour Miel Cools

    Nadat wij met succes op een avond getracht hadden
    om dé kleinkunst met dé smartlap te verzoenen
    door de échte kleinkunstenaar Miel Cools in het cultureel centrum
    van zijn geboortedorp Herk-... onze stad te koppelen aan
    'n échte smartlapzangeres Tina Rosita, 
    kwam het enige latere nieuws over Miel nog enkel
    uit de kranten en andere berichten.
    Persoonlijk heb ik sindsdien Miel niet meer ontmoet.
    Ook al hadden we nog nieuwe afspraken gemaakt.
    Maar beiden bruisten nog steeds van de jeugdig aanvoelende ambities
    én gingen hun muzikale wegen.
    Wetende dat die toch regelmatig zouden kruisen.
    Het werd letterlijk voor beiden af en toe wel eens een kruisweg.
    De gezondheid protesteerde en wees
    met de dreigende goddelijke vinger naar de jaartallen.
     Zijn hart en mijn hersenen gingen in contestatie.
    De ouderdom was nu eenmaal niet bestand
    tegen het opborrelend verlangen naar creativiteit.
    We zouden nog zoveel... En toch, het kan nog steeds !
    Will Tura zingt ook nog van Hoop doet leven !
    En met een hoop kun je bergen verzetten.
    Miel, met de pacemaker op de goeie plaats,
    onlangs over zijn 72ste brug gewandeld, 
    kende van geen ophouden en genoot van zijn
    Cools-karaktervol leven.
    We zagen hem nog op TVL op de gitaar tokkelen,
    net voor het Hasseltse zitbeeld
    van de eerste Limburgse poëet Hendrik Van Veldeke.

    img64/420/mielcools72450mq6.jpg   (HBL)

    Vandaag heeft de cardialoog de remmen 
    van de Stokerijstraat te Hasselt heel wat tanden opgetrokken
    en moest Miel al zijn reeds geplande avondvullende optredens afzeggen
     met z'n geëigende kleinkunstenaarskwinkslag:
    "Mijn hart heeft zoveel bemind, dat het is opgebruikt. 
    Nu betaal ik er graag de rekening voor".
    Ook al zal hij niet meer openbaar optreden, verbod op gitaar spelen en liedjes schrijven stonden niet op het dokters... is het nu voor- of naschrift?
    Visite zeker niet.  
    Zijn successen zijn niet te tellen en op zich ook niet het belangrijkste,
    want voor Miel was elk optreden een uitdagend succes op zich.
    Zelfs zijn nieuwste CD, die hij verleden week voorstelde, telt 12 prachtige nummers. Pareltjes als karaktervolle gouden wijndruppels aan een wijnrank...
    gevuld met een Haspengouws karakter,
    verzacht met het over-Demerse Kempens zand. 
    Muzikale eenvoud gevuld met teksten met een breed nostalgisch karakter
    van het luchtig "wijnliedje" tot de kunstgrepen van een vrouw.
    Af en toe scherp, zonder kwetsend te zijn.
    Een passende knipoog van een Coolse kwink.
    Ondertussen schrijft Miel aan zijn levensverhaal,
    waarvan hijzelf het tempo en inhoud bepaalt.
    Hij zong meer dan 120 nummers bij mekaar, "waarvan er 40 in mijn boek zullen staan" en alleszeggend: zijn levensverhaal.
    Mijn neus krult al naar de inhoud en waarop ! 
    En wie Miel Cools kent zal dit verhaal eveneens met de nodige kritische zweepslagjes gezoet aangeboden krijgen. Wie het voor- of het nawoord zal krijgen is nog niet geweten maar Jos Ghysen en Louis Verbeeck zijn en waren met hem de Vlaamse drie-eenheid die mekaar van binnen en buiten kenden, samen op het podium stonden, samen vochten voor de Vlaamse toekomst en ook samen meermaals herinneringen van toen boven haalden en soms regelmatig verdunden met het druivenrijke vocht uit een bodemloze fles.
    De vertelkunst laten we aan het boek
    en je haalt er maar uit wat je zelf graag hoort.
    Luister nu even, nippend vanachter een glaasje,
    naar de nummers van de nieuwste CD.
    Twaalf apostelen "Brutaal Lijnrecht op de grijze verwilderde Boelvaar"
    met dé Miel zingend genietend achter het stuur. Tokkend op de snaar. (GîG)


    >> Reageer (1)
    11-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.(Kleine) Janneman - Pief paf poef

    Marina zoekt oude liedjes. Wie kan helpen voor het 2de nummer ?

    Mijn moeder wordt in oktober 85 en wij willen haar verrassen met een aantal oude liedjes.
    Ik ben o.a. op zoek naar een liedje van kleine Janneman "Pief, paf, poef" ik word cowboy Texas is mijn tweede vaderland. Ken tekst niet meer volledig.
    Dan zoek ik nog de tekst van een liedje.
    Gaat als volgt:
    In onze stal is een veulen geboren maar de vreugd maakte plaats voor de smart.
    Want daarbij ging onze merry verloren en dat verlies is zo droevig en hard.....
    Ik hoop van harte dat iemand mij daarbij zou kunnen helpen.
    Alvast bedankt !!!

    img167/7986/cowboyenkoeienhx3.jpg

    (Kleine) Janneman

    Pief paf poef (1953)

    Pief paf poef
    Ik word cowboy, ik word cowboy
    Jippie jippie jippie jee.

    Gisteren vroeg de onderwijzer
    aan de jongens in de klas
    wat ze later wilde worden
    welk hun grote roeping was.
    Ik word coureur
    zo riep er eentje.
    Ik word kok
    en ik artist.
    Ik heb stilletjes gezwegen,
    omdat ik wel beter wist.

    *****************************************
    refrein:
    Pief paf poef
    ik word cowboy, ik word cowboy
    Texas is mijn tweede vaderland.
    Pief paf poef
    ik word cowboy, ik word cowboy
    dat is net een kolfje naar mijn hand.

    *****************************************
    'k Hoor de koeien nu al loeiën
    op mijn ranch in de Farwest.

    Pief paf poef
    met mijn sporen en mijn lasso
    voel ik mij pas opperbest

    is er herrie in de prairie
    dreigt er hier of daar gevaar
    bind een zadel op mijn merrie
    en het zaakje komt wel klaar.
    Want in heel het wilde westen
    zal men roemen wat ik zeg.
    Bij de naam van cheriff Jan
    dan gaan de rovers uit de weg.

    ********************************
    refrein

    ********************************
    Ik speel banjo, zing van heiho
    's avonds als het kampvuur brandt.

    Pief paf poef
    met mijn sporen en mijn lasso
    voel ik mij pas opperbest

    *****************************************
    ref. instrumentaal

    *****************************************
    Beste vrienden, komt me vinden
    op mijn ranch in de Farwest.

    Pief paf poef
    geef mij sporen en mijn lasso
    dan verziet mij voor de rest.

    Pief paf poef

    (Andere nummers van Janneman: o.a.
    "Bonpapa", "Eddie de Eskimo" en "M'n opa loopt voorop in de fanfare")


    >> Reageer (19)
    22-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Renaat Grassin ('t Ketje) (e09-02-1900 - +12-10-1964)

    Geboren te Sint-Gillis op 9 februari 1900 en overleden te Ekeren op 12 oktober 1964.
    Renaat voltooide de Grieks-Latijnse humaniora om vervolgens een tijdje Germaanse filologie te studeren aan de Leuvense universiteit.
    Hij werkte o.m. bij de Formière, Crédit Anversois, een notaris, om tenslotte te belanden bij het Ministerie van Openbaar Onderwijs waar hij vertalingen maakte voor het Staatsblad.
    Doch de wereld van Grassin, later beter gekend als "Het Ketje" was de wereld van kunst en toneel.

    Uit "De Sterrendief" (1931)

    img144/8097/ketjerf4.jpg

    Comédie féerique en quatre tableaux (inédit) - Rédaction : 1931
    Création : De Sterredief, traduction néerlandaise de Jozef Contryn, 28 mars 1933,
    Turnhout, Vlaamsche Volkstooneel, m. sc. : Renaat Grassin ;
    en français : 8 septembre 1982, Bruxelles,
    Compagnie Michel de Ghelderode/Théâtre Benjamin, m. sc. : Jean-Paul Humpers.


    Via de Nederlander Arie van den Heuvel bekwaamde hij zich in de toneelkunst en speelde enkele opmerkelijke rollen bij de toneelkring "De Volharding" te Tienen.
    In 1927 tekende hij een contract bij het Vlaams Volkstoneel.
    Inmiddels was hij ook verbonden aan de toenmalige Brusselse toneelgroep Gudrun.
    De grote doorbraak kwam er toen Grassin een Brusselse bewerking maakte van "Boefke", een Nederlands toneelstuk van Jaap van der Pol, naar de roman van M.J. Brusse.
    Renaat speelde zelf de hoofdrol.
    Het betekende meteen de geboorte van de figuur van het Brusselse Ketje.
    De allereerste opvoering had plaats in 1930 en in meer dan 1.000 vertoningen zou deze Brusselaar de titelrol spelen.
    In de dertiger jaren trad hij bij het toenmalige N.I.R. (Nationaal Instituut voor Radio) als 't Ketje op in het radiocabaret "De Blinkende Zonnekloppers".
    Hiervoor schreef Grassin zelf sketches, zong en creëerde er zijn fameuze "Poëziekes van 't Ketje".
    Door de Tweede Wereldoorlog verdween het programma uit de ether.
    Na de bevrijding raakte Grassin betrokken in een proces rond radio Brussel en vloog voor dertien maanden de nor in.
    Nadien werd hij in voorlopige vrijheid gesteld, maar op 17 mei 1947 werd hij veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf.
    Na zijn vrijlating regisseerde hij onder een pseudoniem en schreef teksten voor liederen van Bobbejaan Schoepen.
    In 1950 opende Grassin aan de Arduinkaai, naast de Vlaamse Schouwburg, zijn "Kavietje" dat echter snel werd opgedoekt.
    In 1952 trok de Brusselaar richting Antwerpen waar hij de attractie moest worden van de beruchte Vlaamse Club.
    Het werd echter een flop.
    Een jaar later nam Grassin deel aan het radiocabaretprogramma "Kop en Staart".
    Kort na de laatste uitzending in juni 1964 overleed hij in de Sint-Lucaskliniek te Ekeren.
    Daar kreeg hij in 1982 een plaats op het ereperk.
    Bekende teksten van Grassin zijn zeker: " 'k Zaa wille da'k e Muske was" en "Van e giel klaa moezeke en van e fleske konjak".
    Bij uitgeverij Danthe verscheen in 1982, van de hand van Rie Vanderheyden, het boek: "Renaat Grassin 't Ketje", zijn leven, zijn poeëzeekes".

    Op LP verscheen in 1972 "Ketjes de Bruxelles" en een verzamelelpee met o.m. het beroemde nummer van het hierna in tekst meegegeven "moezeke en de konjak".

    Van een klein muizeke en een fleske cognac

    Een klein en een gentil muizeke da speeldige in ne salle a manger
    En het pruufdige van de macaroni en van de restant van ne roti
    En van de wei van nen ette kees et a la fin van ’n a bakke kust
    Moa doaraf kreeg da muizeke ne vriedige dust
    Moa ’t zag doa e fleske stoan mee spinnewebbe op en veul stof
    En da muizeke vond da fleske tof
    Moa seulement ten had giene tire bouchon veu da fleske te debouchonnere
    Moa da muizeke paktige zijnen elan en ’t begost da fleske te chargere
    En da muizeke sprong en het sprong en het sprong da fleske omver et parterre
    Het fleske was stuk moa wat er in stak was fijne cognac ieste kaliter
    Nen ielen halve liter
    En da muizeke lanceidigen hem in deine plas
    En het lektige en het lektige ge kunt nie geluuve hoe goe dat da was
    En het lektige nog et encore et toujours
    To dat op ’t leste gien fles nie mier zag stoan en giene plafond en giene vloer
    Want da muizeke was in iene kier scheel krommineel zat
    Moa dans un dernier effort stond da muizeke op zijn achterste puute
    En ’t sloeg op zijn borst lak as ne gruute
    En het riep lak as Tarzan in de cinema geried tot de strijd
    Woa is deine smerige koater da ‘k hem zijne nek afbijt.
    Nu moeie niet peize da ‘k ulder da poezieke sta te deklamere
    Seulement om ulder t’ amuzere
    Neie neie! Ik hem ulder wille demonstrere
    Dat as der sommigste zijn die ulder mee convikse ’n stuk in ulder kraag drinken
    Da nie en is seulement en allien om te kunne drinken
    Moa om ne keer goe zat en gielegans doeffes te kunne zijn
    Want dan vergete z’ ulder miserie en vergete z’ ulder pijn
    En na zijne vijfde of zijne tiende geuze
    Dat hangt af van ulder constitutie
    Voelt de kleinste pachacroute zich lak as ne reus
    Nen bulteneir verget z’n mismokthed en zennen bult
    Ne poeffer z’n miserie en z’n schuld
    Nen arme vagebond vuult zich lak as ne miljonnair
    En hij peist dat hij in ’n zilveren bedde mee zijen loakens sloapt
    In plosj van op zijne paljas parterre
    Ne lafoed wèd nen heros, ne loeirik nen rappen,
    En ne pei me ‘n stem veu haat mè te kappen
    Die paast dat em zingt lak as ne nachtegoel
    Ne zatte schacht wordt kapitein
    En ne zatte kapitein wordt generoal
    En ik het ketje zelve
    Ik produceer dan poeziekes en detail et en gros
    En ik vuul me nog veul straffer as menier Vondel of as Victor Hugo
    Vrienden, as ge van ze leive ne zatlap ziet,
    Respecteit ‘em en beziet ‘em mee tact
    Want ge kunt nooit nie wete veur wie dat ‘em z’en eige pakt.
    Et surtout mensen die naar mij luistert bekloagt hem nie
    Want ’t is misschien den ieste kier in deine sukkeleir ze leven
    Dat ‘m nie af en ziet.


    >> Reageer (2)
    07-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dana Winner en nieuwe CD "Platinum"

     img217/4610/danawinnerenplatiniumjg3.jpg

    Vrijdagmiddag werd in Leuven het album "Platinum" voorgesteld.
    "Platinum" is een verzamel cd met bijna alle singels die ooit verschenen zijn, aangevuld met een aantal andere toppers. Zo kwam men tot een collectie van 60 songs op 3 cd's in een mooie cd-box.
    Vanaf de "De oude man en de zee" tot "het dorp", maar ook "Westenwind" en "Ik hou van jou": echt alles is terug te vinden op deze prachtige cd-box.
    Een nieuw nummer "Kom in mijn armen" maakt deze cd-box compleet.


    >> Reageer (1)
    03-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Edith Piaf (1915-1963)

     Een e-mailtje van Rutger bracht me bij deze grote Franse artieste.
    De moeite nog eens even de hoofdlijnen mee te geven
    over het enorm zware leven van deze muzikale Straatmus van Parijs.

     Als geen ander belichaamt Edith Piaf het Franse chanson: zonder passie, poëzie, humor en tragiek geen chanson maar ook geen Piaf. Haar biografie, opgetekend in haar eigen mémoires Ma Vie (1963) en verteld door haar halfzus Simone Berteaut, leest als een spannend sensatieboek. Geboren op straat -'un piaf' is niet voor niets een straatmus-, opgegroeid in het bordeel van haar grootmoeder, (ongelukkige) liefdesaffaires, alcohol en drugs, liefde en tragiek: Piaf's eigen leven vormde een onuitputtelijke inspiratiebron voor haar liedjes. 

     
    img159/5403/piaf3de9.jpg

    1915
    Edith Piaf wordt op 19 december geboren als Edith Giovanni Gassion. Haar moeder wil niets van haar weten en daarom wordt de baby ondergebracht in een bordeel. Vanaf haar zevende zwerft Edith met haar vader, die straatartiest is, langs alle kermissen van Frankrijk . Op haar 15de maakt ze haar zangdebuut. Twee jaar later krijgt Edith een dochtertje dat ze af moet staan. Het meisje sterft in 1935.

    1935
    Edith wordt ontdekt door de Parijse nachtclubeigenaar Louis Leplée. Hij geeft haar de bijnaam ‘Piaf’ en dat is het begin van een succesvolle periode. Haar carrière beleeft een terugval als ‘Papa’ Leplée vermoord wordt en de verdenking op Edith valt. Maar de straatvechtster Piaf vecht zich terug naar de top.

    1943
    Tijdens de oorlog zingt Edith Piaf in het bezette deel van Frankrijk voor de krijgsgevangenen in de kampen, die ze ook vaak helpt ontsnappen. Na de oorlog begint ze een relatie met Yves Montand die dankzij haar een superster wordt. Er breken gouden tijden aan voor de zangeres in het zwarte jurkje. De evergreen ‘La Vie en Rose’ wordt opgenomen. In 1947 breekt Edith, na wat aarzelingen, ook door in New York.

    1949
    Edith ontmoet de liefde van haar leven, de bokser Marcel Cerdan, die helaas na een paar maanden om het leven komt bij een vliegtuigongeluk. Na deze tegenslag stort de zangeres zich meer dan ooit op haar werk en met succes. Naast haar triomfen op de nationale en internationale concertpodia ontwikkelt Edith zich ook steeds meer als actrice in het theater en op het witte doek.

    1960
    ‘Non je ne regrette rien’ wordt het lijflied van de zangeres die een steeds vermoeidere indruk maakt. Het hectische leven vol drank, drugs en romantische escapades begint zijn tol te eisen. Ondanks het verzoek van de doktoren om het wat rustiger aan te doen begint Edith aan een nieuwe zware concert toernee.

    1962
    Edith Piaf verrast de wereld door te trouwen met de veel jongere Théo Sarapo. Hij staat de vedette bij in haar laatste levensdagen. Op 11 oktober 1963 sterft Edith Piaf. Drie dagen later wordt ze onder massale belangstelling ter aarde besteld op begraafplaats Père-Lachaise in Parijs.


    Een mooie link naar een uitgebreidere Engelstalige website over Edith Piaf.

    http://www.little-sparrow.co.uk/


    >> Reageer (0)
    16-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AANVULLING JUKEBOX
    Als vandaag alles goed verloop
    is onze muziekkeuze vanaf morgenvroeg
    tot 5.170 nummertjes uitgebreid (zo'n ruim 500 méér)
    en kun je weer lustig op zoek gaan
    naar nummers uit die goede oude doos.

    img75/5512/jukeboxenmuisbi7.jpg

    Veel luisterplezier en dank voor je talrijke reacties.
    Deze week braken we weer een nieuw record en noteerden
    op één dag maar even 8.236 radiobezoekers.
    Veel luisterplezier !


    >> Reageer (6)
    31-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.His Masters Voice en zijn hondje

    We kregen van Jo Van Hecke een mooie aanvulling voor deze 78rpm-site. Als basis trokken we even op zoek naar wat aanvullingen en afbeeldingen en kwamen tot onderstaand prachtig, waar gebeurd verhaaltje. Een hulpje om onze nostalgie van toen even op te fleuren.

     img408/8276/hmv2xy1.jpg

    Ooit was er in Londen een decorbouwer: Mark Barraud. 
    Nadat hij gestopt was met werken en op pensioen ging trok hij zich terug op zijn appartement in Gloucester Place, kocht een fonograaf en luisterde als tijdverdrijf, samen met zijn hondje Nipper, naar de muziek.
    Zijn hond nipper luisterde aandachtig mee en zat steeds voor de hoorn te luisteren.
    Nipper, de Fox terrier van het beeldmerk van His Masters Voice is geboren in 1884 in Bristol, Gloucenter. Hij werd zo genoemd omdat hij voortdurend trachtte te bijten in de benen van de bezoekers.
    Na het overlijden, in 1887, van Mark Barraud erfde zijn broer (kunstschilder Francis Barraud) zijn fonograaf én ook zijn hond.
    Nipper treurde erg over het verlies van zijn baasje.  Telkens als Francis de fonograaf liet spelen sprong het hondje op en ging voor de hoorn zitten.  Precies of hij herleefde en zijn baasje terug hoorde.  Zijn broer Francis was aangeslagen door dit tafereel en besloot in 1898 een schilderij te maken van Nipper die aandachtig voor de hoorn van een Edison-Bell fonograaf zat. Precies of hij luisterde naar zijn overleden baasje.
    Francis Barraud noemde dit schilderij........?????  "His Master's Voice" .

    Een vriend raadde hem aan om naar een platenmaatschappij te stappen met dit schilderij en het te verkopen.  Francis trok toen naar de pas opgestarte Gramophone Company in Londen en bood er hen zijn schilderij aan.
    Bij de company zagen ze er wel iets in, maar aangezien zij ook grammofoons maakten hadden ze liever dat het met een van hun eigen grammofoon geschilderd was ipv een oude fonograaf. 

    Francis ging op hun voorstel in. William Barry Owen van de platenmaatschappij Gramophone Company kocht op 17 oktober 1899 het gewijzigde schilderij voor 100 Engelse pond, inclusief het copyright en nam een patent op de naam 'His Masters Voice'. De betaling gebeurde in 2 delen. 50 pond voor de verandering van de schilderij met de nieuwe platendraaier en nog eens 50 pond na ontvangst van het schilderij en de exclusieve rechten. 

    img480/1166/emileberlinerwj5.jpg

    Emile Berliner, de uitvinder van de ronde platte grammofoonplaat en oprichter van de nog bestaande "Victor Talking Machine Company", nam het doek mee naar de Verenigde Staten en gebruikte het daar eveneens in 1900 als beeldmerk. Berliner registreerde eveneens in 1900 "His Master's Voice" in Canada. 


    img262/3346/hmvplaatetiketgs3.jpg

    Het was wel niet van in het begin dat Nipper op de platen stond. Wel op een aantal dozen en hoezen.  Na enkel jaren stond Nipper ook op de platen en is tot nu toe de beroemdste hond in de muziekindustrie geworden.
    Nipper verscheen voor de eerste maal op een Britse plaat met een etiket van februari 1909.
    Francis Barraud overleed op zijn 69ste op 29 augustus 1924.
    His Masters Voice was in zijn tijd de grootste en maakte ook de beste kwaliteit van platen en startte in Londen op in 1897 met de verkoop van grammofoons en vlakke geluidsplaten. Een Amerikaanse uitvinding die toen 10 jaar oud was. In 1921 opende het bedrijf de eerste grammofoonplatenwinkel op het Londens adres: 363 Oxford Street.

    In de jaren '20 groeide het bedrijf snel. Ondermeer door de verkoop van klassieke en dansplaten.

    (met dank aan Jo Van hecke)


    >> Reageer (1)
    27-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.78-toeren-stream terug op dreef

     img171/1205/grammofoon1ya9.jpg

    Na bijna een week technische problemen en totale stilte op onze netradio hebben we vanavond de stream weer op gang gekregen. Ook de problemen met de jukebox lijken terug op gang. Veel zoek- en luisterplezier en vooral onze verontschuldigingen aan al de trouwe luistervinken die in de voorbije week hun muziek moesten missen.
    Binnenkort wordt onze huidige lijst van ruim 4500 nummers aangevuld
    met enkele honderden nieuwe geluiden uit de tijd van toen.
    Ook aan al de bezorgde mailers bedankt voor de attentie en steun.
    Onze oldie-machine draait weer op volle toeren.
    Gilbert


    >> Reageer (3)
    21-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Corry Konings - nieuw - Het mooiste in het leven

     img261/2457/corrykoningshetmooistei0ef.jpg
    Al een week (13 januari 2007) ligt bovenstaande single van Corry Konings in de platenwinkel en voor alle Corry- en ambiancefans mag die er weer wezen. Haar vloeiende gemakkelijke stem speelt mooi in met de backing-vocals die samen de sfeer hoog houden
    .
    Het A-nummertje: "Het mooiste in het leven" brengt je dadelijk in de après-ski-stemming - daar hoef je echt geen sneeuw of latten voor te hebben - om samen meezingend met de handen op de schouders van je voorganger uit de bol te gaan en wil je het toch in de veel zachtere smartlappige stijl van Corry het met z'n tweetjes op één tegeltje te proberen krijg je vast het been op de goeie plaats en de vlinders in je buik bij het slow-B-nummertje:
    "Waar is je hart".
    Twee heel mooie nummertjes die de hitladders zullen bestormen.

    "Het mooiste in het leven" - T/M: Emiel Hartkamp en Norus Padidar
    "Waar is je hart" - T: Bert van Rheenen (Chiel Montagne) - M: Emiel Hartkamp en Norus Padidar
    CK 93 - 8713932000735
    www.corrykonings.nl


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Danny Fabry Junior - Zigeuner

      img440/8787/dannyfabryzigeuner2mh.jpg

    Danny "Fabry" Junior is terug van weggeweest.
    Na enkele jaren van inactiviteit op muzikaal gebied heeft hij zijn eerste liefde, muziek maken, weer terug opgepikt. Als boegbeeld van de "Juniors" heeft hij in de eerste succesvolle jaren van Tien Om Te Zien heel wat meisjesharten sneller doen kloppen. Zijn capaciteiten als entertainer zijn legio bekend en met een puur ambiance is hij helemaal klaar om de vlaamse podia opnieuw te veroveren. Zijn nieuwste single "Zigeuner" ligt vanaf nu in de betere platenzaak.
    En dit is zomaar geen comeback want op de nieuwste single staan 3 totaal verschillende nummers waarvan het A-nummertje ten volle de sfeer van het zigeunerleven vertolkt. Onderlijnd door de violen. Het tweede nummer zit vol Vlaamse verlangens en met Eerlijk & Blaun vraagt Danny even stilte voor een mooi luisterlied. Een koortje geeft de nodige professionaliteit.
    Een heel variabele comeback vol verrassingen.

    A. "Zigeuner" - A. Hoes
    B. "Heimwee naar m'n Vlaanderen" - A. Hoes
    Bonustrack: "Eerlijk & Blauw" - R. Ceulemans

    Telstar TSCD 5355-3 - 8713612535533
    www.telstar-music.nl - www.beneluxtheater.be


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Will Ferdy en zijn nieuwste

     img440/9149/will1net0uq.jpg    img440/7105/will2net3wz.jpg

    Binnenkort, op 9 maart, is weer een Vlaming toe aan een klinkende verjaardagskroon die we niet zomaar aan ons kunnen/mogen laten voorbijgaan. Zeker niet voor deze eenzame Vlaamse Kleinkunstenaar die meer dan een paar Gulden Sporen heeft verdiend, maar daarvoor ook meer dan voldoende in zijn leven aan een aantal veldslagen heeft moeten deelnemen. Zowel artistiek als privaat. Spijtig dat ik hem verleden jaar gemist heb tijdens zijn optreden in de Markthallen te Herk-de-Stad, want een uitvoerige babbel met zo'n open grenzeloze persoonlijkheid was zeker terecht. We kunnen niet genoeg van hem weten en leren. Geven doet hij al meer dan Vlaanderen verdient. Want volgens mijn muzikale gegevens is Will Ferdy één van Vlaanderens allergrootste muziekproducenten op diverse terreinen van uitersten.

    Misschien dat hij daarom dit allernieuwste lied "Emigreren" als wensdroom aan de Vlaamse vreemdeling in het buitenland, gevuld met één hem eigen stukje sarcasme, zijn verjaardag als onafgestempelde postzegel vooruitstuurt via de Vlaamse ether de wereld rond. Wie vangen wil die krijge. Altijd goed voor de kleinkunstgeschiedenis waarvoor Vlaanderen veel te weinig oren zocht en heeft. Mijn vriend Miel Cools filosofeert soms graag hierover mee.

    In zijn muzikale loopbaan wist Will Ferdy heel wat poëziepareltjes aan mekaar te rijgen. Spijtig genoeg voor velen onbekend. Maar Ferdy kreeg nooit de volle ondersteuning en medewerking die de Vlaamse poëzie op noten oh zo nodig heeft om in leven te houden. Laat ons zwijgen van overleven. Op dit vlak is de keiharde wereld te kei om het zachtaardige karakter van een troubadour op de rand van het succes aan te voelen. Onze cultuur beperkt zich tot het met de dag lagerzakkende niveau van een massa passieve feauteuil-liggers, voor wie enkel de wereld open staat als het sobere aanbod van de TV-knop aan gaat. Eigenlijk zijn we een inhoudloos gecoverd land van oppervlakkige sneltevreden wellusten. Daarom ook dat dit land tussen hamer en aambeeld nooit het Vlaanderen zal halen waarop de grote bende enkel maar roept, maar vergeet om fier op te zijn om het uit te voeren.

    "Emigreren" is de allernieuwste titel van een Ferdy-lied dat hem weer gegoten op het lijf geschreven is. Spijtig dat we slechts een stukje persgeluid meegestuurd kregen bij de - té bondige - promotiemail. Want als vreemdeling in het buitenland had ik ook hiervan graag het slot gehoord. Maar... En Ferdy zal dat al zeker voor zichzelf uitgemaakt hebben: geeft Vlaanderen voldoende aandacht aan deze poëtische speldenprik(?) op onze weelderige samenleving?  Krijgt "Emigreren" met Will Ferdy voldoende kansen om gehoord te worden in dit overgeconsumeerde en vervlakte (Vlakke land - Jacques Brel) nagebootste Monaco van het noorden, waar niemand blijft. Tenminste in gedachten. Hopelijk kan ik binnenkort het volledige lied ergens bekomen, want vandaag waren - voor zoverre er nog muziek-interesse en kennis aanwezig is - mijn zelden geworden platenwinkels en zeker de overgrootwarenhuizen onwetende van dit nieuwe product van de Gentenaar die meer verdient dan zo maar "vluchtig" 80 worden. Het Vlaamse lied beperkt zich nu eenmaal tot een Ultratop van Nederlandstalige schaarste en overvloed aan covers, waaruit de platenverkopers hun énige wijsheid halen. Waar blijft de allesomvattende website waarin al de Vlaamse platenfirma's en producenten, maar ook artiesten evenwaardig van start kunnen gaan en gehoord kunnen worden. Ongehoord is onbemind... Ook in de muziekwereld dat nog steeds teert op het ooit gelanceerde "Sperziebonen" van Terloops.
     
    Wie weet misschien volgt uit een verjaardag nog een uitgebreidere media-aandacht. Het zij hem meer dan een Einzelgänger gegund. Het zal een kleine platenfirma als Scorpion Records alvast niet gegund zijn om in deze (te) grote mediaboterham te mogen bijten.

     img134/6641/willferdypromoemigreren9os.jpg  
     
    Will Ferdy, of Werner Ferdinande, werd geboren te Gent op 9 maart 1927. 
    Ferdy kan omschreven worden als een selfmade-man.
    Hij begon aanvankelijk zijn muzikale carrière als zanger-conférencier
    onder zijn eerste artiestennaam: Will Ferry.
    Na zijn legerdienst, in de rangen van de toenmalige Welfare-troepen, koos hij in september 1948, als 21-jarige, resoluut voor een loopbaan als beroepsartiest.
    Voordien spitte meneer Ferdinande nog een tijdje als bediende bij het Ministerie van Openbare Werken.
    De artiest, die zijn naam omvormde tot Will Ferdy, teneinde verwarring met de Nederlandse auteur Ferry te vermijden, kreeg vrij vlug een aanbod om op te treden in de musichall "Oud-België" te Antwerpen.
    In 1948 verscheen zijn eerste 78-toerenplaat "Nacht over Java", met een doorbraak in 1951 met "Zie-de gij me gere". Ook had hij al enig succes met "Bij de oude molen", Zend hen nog eens een briefje"...
    Gestart in de schlagermuziek verkoos de geboren Gentenaar de overschakeling naar de inhoudelijkere kleinkunst en het cabaret, met in het begin, de jaren vijftig, vooral de aantrekkingskracht van het Franse chanson.
    Met het regent in de straten" in 1954 lukte hem dat vrij aardig. Maar dit stilgroeiend succes weerspiegelde zich financieel niet en het publiek keerde hem stilaan de rug toe. Hij bleef creatief overeind met de succesvolle kabaretprogramma's "Kop en staart" en "Weg met de zorgen" van Radio Kortrijk. Zelfs als Limburgers waren we gehecht aan deze radioprogramma's.
    In 1953, tijdens de bonte avonden van Radio Kortrijk werd het beroemde "Peterke en Pépé" geboren. Later "Peterke en Pol". Twee rollen die Will Ferdy met de nodige stemwisseling jarenlang voor zijn rekening nam en van de éne parochiaalzaal naar de andere sleurde als een kibbelend koppel dat de generaties overbrugde.
    In 1955 maakte Nederland kennis met de showman-zanger Will Ferdy. In de shows van de Nederlandse kleinkunstenaar Wim Sonneveld mocht de "voorloper" van het chanson telkenmale een drietal nummers brengen.
    Op platengebied was er bij Ferdy een leemte tussen 1954 en 1960.
    Met "Het schrijverke" knoopte Ferdy in 1960 opnieuw aan met zijn succesperiode en wist de poëzie van Guido Gezelle, muzikaal in talrijke gedichten te onderlijnen of een halve taalstrijd rond Jacques Brel in vrede te laten smelten.
    Voor de Belgen in Amerika en Canada verzorgde hij in 1960 en 1964 een tournee. Het werd voor hem één van zijn mooiste herinneringen uit zijn carrière.
    Het énige nummer waarmee hij officieel bij Juke-Box in de voorperiode van de hitlijsten genoteerd stond was twee maanden vanaf februari 1965 met als hoogste notering een 12de plaats met "De stervende".
    Een driejaarlijks terugkerend evenement "De Grote Prijs Will Ferdy" werd in 1966 boven de doopvont gehouden.

     img440/7715/ferdy662504jn.jpg  img262/6899/uitdetijdvanpeterkeenpo4cd.jpg 

    img262/2599/hetbestevanwillferdy2503rb.jpg  img262/7254/willferdyzingtarmandpre1ql.jpg 

    img440/5514/willferdyzingtjacquesbr4oq.jpg
    Hierboven enkele snelle foto's gelicht vantussen mijn kleinkunstcollectie LP's van Toon, Wim I, Wim II, Miel en nog veel meer... Pure nostalgie vanuit het vinyl-tijdperk.

    Will ontving in 1967 van Sabam - de auteursvereniging voor auteurs en componisten - de "Eugeen De Ridder-prijs" voor zijn totale artistieke werk.
    Na zijn hoogtepunten ging het voor Ferdy eind van de jaren zeventig minder goed. De bekentenis die hij op 4 december 1970 aflegde in een televisieprogramma omtrent zijn homosexuele geaardheid drukte jarenlang zijn stempel. Maar hij kwam sterker terug dan ooit met zijn autobiografische LP "Ik ben van ver gekomen".
    Ups en downs waren een rode draad door zijn ganse carrière, wellicht ook zijn leven. Maar telkenmale kwam hij tijdig met een nieuwe creatie op de proppe om de publieke belangstelling niet te verliezen.
    In 1975 won hij met "Er was een tijd" de persprijs tijdens de "Gouden Sirene" te Middelkerke en in 1980 kreeg hij bij Omroep West-Vlaanderen op de vrijdagnamiddag een eigen programma: Zilverdraden tussen goud.
    Toen Will Ferdy in 1983 zijn 35-jarig zangjubileum vierde, ontving hij de medaille "Pro Musica", een onderscheiding van het Ministerie van de Nederlandse Cultuur en werd hij benoemd tot "Ridder in de Kroonorde".
    In december 1984 had de zanger een nummer 1 in de VRT-Vlaamse Top-10 met het eigen grenzeloos geschreven nummer "Ik hou van jou, Je t'aime tant, Ich liebe dich, I love you so".
    Het grootste deel van Ferdy's repertoire is trouwens, wat de teksten betreft, van zijn hand. Dit op zich is al een uitzonderlijk gebeuren in ons kleine Vlaanderenlandje. Maar ook zorgde hij voor menig eigen melodietjes.
    In 1987 kwam zijn eigen levensbeschrijving uit in boekvorm: Zo ben ik nu eenmaal. Met een vervolg in 1989: De Waarheid. Het derde deel van dit levensverhaal verscheen in 1991: De moeilijke jaren.
    Na 45 jaren - hiervoor werd hij op 10 december 1993 gevierd in de Arenbergschouwburg te Antwerpen en kreeg hij van het Antwerpse stadsbestuur een bronzen medaille en van Sabam het Fugabeeldje "voor zijn grote inzet voor het betere lied" - is de Vlaamse entertainer nog steeds een begrip in de showbizz.
    Voor Will Ferdy een bekroning voor het jarenlange knokken tegen alle onbegrip en ongelijkheid in onze samenleving.
    In de reeks "De Kleinkunst Reeks" verscheen in 1994 een CD met een aantal onvergetelijke liedjes als "Het schrijverke", "Christine", "Belijdenis", "De stervende", "De waarheid", ... (GîG)

    img440/1526/instudio5502st.jpg 

    "Over alle Grenzen", "Ik ben er ook nog!" en "Zo gezegd, Zo gezongen" zijn de titels van theatershows, waarmee hij in Vlaanderen ging toeren. De eerste twee waren ook goed voor een gelijknamige cd.
    "Ik ben er ook nog!" kreeg een haast cynische titel mee toen begin 1996 werd vastgesteld dat Will Ferdy dringend aan een hartoperatie toe was. Die is gelukkig zeer goed geslaagd en sindsdien heeft hij hetzelfde levensritme hernomen.
    "Ferdytjes en datjes” was de titel van zijn jubileumshow (55 jaar beroeps), waarmee hij het land bereisde.

     
    Einde 1994 ging voor de acteur Ferdy een langgekoesterde droom in vervulling: hij werd door het productieteam van 't Koekoeksnest (Radio 2) aangezocht om de rol van "Mielke" te spelen in het zo populaire radiofeuilleton. Een nieuwe taak, die hij met brio wist te volbrengen. Met een beperkte groep acteurs trok Ferdy, in opdracht van Radio 2, in volle oorlogstijd, naar onze Blauwhelmen in de Baranja.
    Daar werd zijn optreden "in concert", naast dat van Wendy Van Wanten, een reuzesucces.
    Sinds enkele jaren treedt Will Ferdy ook op als acteur bij het gezelschap van het EWT-theater (Deurne-Antwerpen). Ook in "Sterke Verhalen" (TV1) van Luc Wyns maakte hij een geslaagde opwachting.

    Ter gelegenheid van zijn 70e verjaardag in 1997 verscheen de derde editie van "Will Ferdy zingt Guido Gezelle". Voor deze CD-uitgave werden de vroegere  orkestopnamen digitaal bewerkt en zong Will alle liedjes opnieuw in. Bovendien werden 8 gloednieuwe liedjes op Gezellegedichten toegevoegd ("tweede cyclus"). Deze CD werd een blijvend succes met steeds maar nieuwe persingen.
    Daarop volgde de cd-productie "Will Ferdy zingt Jacques Brel", waarop hij andermaal hommage brengt aan de in 1978 overleden geniale artiest. Onder de 16 door hem vertaalde of hertaalde liedjes zijn er enkele die hij reeds vele jaren geleden, toen Brel nog in leven was, tot een succes zong.
    Inmiddels verscheen ongeveer elk jaar een nieuwe cd.
    Zijn discografie is enorm: 40 78-toerenplaten, 50 lp’s, talrijke 45-toerenplaatjes en nu reeds 20 fullcd’s!
    De cd “Will Ferdy 75 - In wel en wee" verscheen einde mei 2002 en werd reeds aangevuld met een dubbel-cd “Liefde sterft nooit helemaal”, waarop zijn grootste successen met nieuwe liedjes gecombineerd werden. Als bonus-cd zijn de diverse “Christine”-versies toegevoegd.
    Begin 2003 stond hij 8 weken lang, met enorm succes, aan de zijde van Ruud De Ridder op de planken van het Echt Antwaarps Teater, in een komedie die de auteur speciaal voor hem schreef: “Frikadellenkoek met kriekskes”.  In 2004 werd de Gentse versie “Frikandon mee kriekskes” door het Nieuw Gents Volkstoneel, waarvan hij peter is, opgevoerd met Will Ferdy als gastacteur.
    Ook zijn jaarlijkse Kerstconcerten zijn uitgegroeid tot een traditie.
    Naast talrijke onderscheidingen zoals de Toni Fakkel Award (1990) en de Antwaarpse Awaard (2004) werd hij opgenomen in de ere-galerij Radio 2 voor "een leven vol muziek" (2002) en voor zijn liedje "Christine" (2004).
    Einde 2004 kwam onverwacht een wending in zijn carrière door de aanwinst van een live-begeleider, Jürgen De Smet, met wie hij ook liedjes schrijft voor zijn komende cd's en theatershows. Het werd een intense samenwerking met als gevolg dat de jonge pianist meteen instond voor 4 composities voor de cd “Ik dacht ik heb mijn tijd gehad” en alweer 4 nieuwe nummers schreef voor de nieuwe cd "Charme van het Chanson - En de jaren gingen voorbij".

    De shows van Will hebben er een andere dimensie door gekregen.  “Lenteconcert 2005” in het  EWT sloeg in als een bom: uitverkochte voorstellingen en een zeer enthousiast publiek was het gevolg. In juli 2005 was Will Ferdy na 5 jaar afwezigheid helemaal terug op de jaarlijkse Gentse Feesten. Hij bracht er samen met Jürgen in Publiekstheater Minnemeers 3 premièrevoorstellingen van een nieuwe theatershow, “Will Ferdy intiem”.
    In 2006 volgde op de Gentse Feesten zijn nieuwste show "Charme van het Chanson".
    Intussentijd zijn in het Vlaamse land heel wat concerten met het tweetal voorzien.

    2007 wordt een speciaal jaar voor Will. Op 9 maart wordt hij 80.
    Als voorbode van de nationale viering die op 11 maart zal doorgaan in de Antwerpse Arenbergschouwburg, brengen wij alvast een nieuwe single cd van de jarige uit.

    Intussen tijd is de blijvend creatieve artiest bezig met de voorbereiding van een nieuwe full-cd, die niet lang meer op zich zal laten wachten.

    De bioinfo vanaf 1994 haalden we van de officiële website van Will Ferdy:
    http://www.willferdy.be/


    >> Reageer (0)
    31-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog net voor 2007

    Jullie hebben het ondertussen al gemerkt
    dat de kerstklanken terug in de oude 78-toerenplooien gegoten werden
    en gans nieuw is rechts in de kolom de pasgespeelde platen.
    Daar kun je de titels lezen van de laatste 20 nummers
    die onze revue gepasseerd hebben.
    Toch de moeite dacht ik.
    Zeker voor hen die van oud op nieuw
    muzikaal in de goeie oude tijd willen vertoeven.
    Doen wij zelf ook hoor.
    Alvast allemaal een muzikaal, gelukkig, maar vooral gezond 2007.
    Wat kunnen we je beter wensen
    en dat we in het komende jaar
    nog vele vele oude nummertjes
    kunnen opvissen uit onze lage landen.
    Hier alvast een voorsmaakje !

     
    img211/6247/kusix7.gif


    >> Reageer (0)
    20-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stafke Fabri - Karsmis in Antwarepe

     img205/3773/karsmisinantwarepe500pxoe9.jpg

    Hier even een vrij slordige afdruk van de erg gewaardeerde Kerstplaat van Stafke Fabri.
    En ik kan je verzekeren. Voor mij is het een prachtplaat van de man die verleden jaar plots op 8 januari overleed op 71-jarige leeftijd en waarmee me nog contact hadden tijdens een senioren-nammiddag in de gemeente, het jaar voordien. Maar voor wie Google intikt voor deze plaat komt slechts op enkele infobronnen terecht, waaronder onze site.
    Velen willen deze plaat of CD hebben, maar ik kan, buiten de informatie die ikzelf hier op de plaat vind, geen enkele info kwijt. Uitzonderlijk heb ik deze LP wel dubbel, maar het zou na Kerst zijn moest ik ze teruggevonden hebben en dan ligt deze sfeermuziek weer voor een jaartje in de schuif. Je kunt me altijd een mailtje sturen voor uitgebreidere informatie.

    De plaat is van 1978 - Fleet Benelux bv
    en uitgegeven door Ariola Benelux bv

    Voor de meeste nummers schreef de Maastrichtse muziekuitgever Johnny Blenco de muziek en Stafke zelf de teksten... die in hem opborrelden tijdens zijn vrachtwagenritten voor de stad Atwerpen. Want Staf werkte voor zijn pensioen voor de Stad, naast zijn huidige hobby's hondenliefhebberij en natuurlijk muziek. Op maandag verzorgde hij wekelijks enkele uren "oep z'n Aantwerps" zijn programma voor de succesvolle lokale Antwerpse radio "Minerva" die heel erg gewaardeerd wordt door de Antwerpse senioren en jonger.
    Morgen publiceer ik een betere afdruk van de hoes - voor en achter - maar omwille van deze korte Kerstperiode wil ik je toch nog even de nummertjes meegeven die op deze plaat staan.

    Kant 1.

    1. Karsmis oep de Grunpleuts
    2. Bellekes hier, bellekes daor
    3. Mischin zit God te bleiten
    4. De harderkes
    5. 2000 Jaor geleje
    6 Oep de purpere hei

    Kant 2

    1. Stille nacht, heilige nacht
    2. De karsman
    3. Marsmis deur de jaore
    Witte Karsmis
    5. As er sneeuw ligt in de straote
    6. Mijn aaw arreslee

    En als je toch van de nummertjes wil genieten kun je al tenminste een smaakje te pakken krijgen op onze 78-toerenradio waar Stafke zeker terug te vinden is met al zijn Kerstnummers.

     

    Stille Nacht (Antwerps)

    Stille nacht, Heilige nacht
    Alles slaopt, sluimert zacht,
    Harderkes haawe bij 't Kinneke de wacht.
    Het Kind dà kwam, deze winterse nacht.
    Slaopt in Hemelse rust,
    Slaopt in Hemelse rust.

    LP "Karsmis in Antwarepe" Stafke Fabri.


    >> Reageer (3)


    &
    78-TOEREN
    RADIO


    Foto

    KLIK OP
    BOVENSTAANDE
    JUKEBOX
    EN JE KIEST ZELF
    JE EIGEN LIEDJES
    VAN TOEN !!!
    MAAR ZET EERST
    JE 78-TOEREN
    NETRADIO OP!
    EN GENIET VAN
    MUZIEK UIT DIE
    GOEDE OUWE TIJD


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    KLIK, LUISTER EN KIES ZELF UIT DUIZENDEN NUMMERS EN CABARET UIT DE TIJD VAN TOEN
    Foto

    Hoofdpunten blog bioned
  • Lou Bandy (1890-1959)
  • Rudy Carrell (1934-2006)
  • Louis Davids
  • Willem Duyn
  • Albert Bol

    Foto

    Foto

    Foto

    Hoofdpunten blog biobel
  • Renaat Grassin ('t Brussels Ketje) (e 08-02-1900 - + 12-10-1964)
  • Will Ferdy
  • Jaak De Voght (1911-1979)
  • Carlo Deman
  • Ray Franky(1917-2002)
  • Terry Lamo
  • Tante Terry
  • Francis Bay
  • Tony Bell
  • Bob Benny
  • Sylvain Adriaensens
  • Pater Mestdagh

    Rondvraag / Poll
    Naar welke Vlaamse artiest uit de jaren '50 gaat uw grootste voorkeur?
    Louis Baret
    Tony Bell
    Bob Benny
    Kees Brug
    Jef Burm
    Tony Corsari
    Bob Davidse
    Henk de Bruin
    Romain Deconinck
    La Esterella
    Will Ferdy
    Ray Franky
    Jetty Gitari
    Jo Leemans
    Willy Lustenhouwer
    Bobbejaan Schoepen
    Kor Van der Goten
    Jan Verbraeken
    Jean Walter
    Yvonne Verbeeck
    Bekijk resultaat


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Gastenboek
  • samen zijn
  • Zomerhoedje Digitale accordeonspeler
  • Frohe Feiertage!!!
  • Ein schoenes Wochenende wuensche ich dir
  • Groetjes.

    Hier ben je altijd welkom



    WAT PUBLICEREN COLLEGA BLOGGERS


    Archief per maand
  • 03-2011
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005

    Sylvain
    Adriaensens

    Louis
    Baret
    °Antwerpen 27 maart 1914
    + Antwerpen 29 januari 2003

    Tony
    Bell
    ° Antwerpen 12 februari 1913
    + Antwerpen 25 april 2006

    Bob
    Benny
    ° Sint-Niklaas 28 mei 1926

    Gaston
    Berghmans
    ° Merksem 11 maart 1926

    Paul
    Boey
    °Merksem 06 maart 1916

    Kees
    Brug
    ° Boom 20 mei 1923
    + 10 juli 2001

    Jef
    Burm

    ° Sint-Niklaas 19 juni 1923

    Jef
    Cassiers
    ° Antwerpen 10 juli 1929
    + Antwerpen 1 juni 1987

    Lily
    Castel
    °Gent 10 april 1937

    Ann
    Christy
    °Antwerpen 22 september 1945
    + 7 augustus 1984

    Miel
    Cools
    °Herk-de-Stad 15 april 1935

    Tony
    Corsari
    ° Tienen 12 november 1926

    Bob
    Davidse

    ° Berchem 26 juli 1920

    Ron
    Davis
    °Oudenburg 23 november 1946
    + Brugge 22 januari 1971

    Henk
    De Bruin
    ° Arnhem(NL) 2 november 1928

    Walter
    De Buck
    °Ekkergem(Gent) 13 juli 1934

    Romain
    Deconinck

    ° Gent 7 december 1915
    + december 1994

    Wim
    De Craene
    °Gent 30 juli 1950
    + Gent 14 september 1990

    Rita
    Deneve
    °Liedekerke 6 december 1944

    Danyel
    Dirk
    °Sterrebeek 24 januari 1947
    + Mechelen 28 augustus 1969


    La Esterella
    ° Antwerpen 7 mei 1919

    Stafke
    Fabri
    ° Antwerpen 18 juni 1934
    + 08 januari 2006

    Will
    Ferdy
    ° Gent 9 maart 1927

    Co
    Flower
    ° Antwerpen(Dam) 23 augustus 1907
    + Merksem 28 november 1992

    Ray
    Franky
    ° Bois Guillaume(FR) 12 november 1917
    + Vilvoorde  7 juli 2002

    Jetty
    Gitari
    ° Sint-Niklaas 13 augustus 1927

    Renaat
    Grassin(Ketje)
    ° Sint-Gillis 9 februari 1900
    + Ekeren 12 oktober 1964

    Joe
    Harris
    ° Brugge 25 december 1943
    + Brugge 1 juni 2003

    Harry
    Herman
    ° Leuven 10 januari 1946
    + Lubbeek 20 juli 1979

    Janneman
    ° Erps-Kwerps 27 februari 1943

    Charel
    Janssens
    ° Borgerhout 8 juni 1906
    + Antwerpen 23 augustus 1986

    Nelly
    Lancia


    Frans
    Lamoen
    ° 1876
    + 1954


    Gust
    Lansiers
    ° Mechelen 21 oktober 1932

    Jo
    Leemans
    ° Mechelen 13 augustus 1927

    John
    Lundström
    ° Antwerpen 6 oktober 1919
    + Merksem 25 juli 1990

    Willy
    Lustenhouwer

    Sint-Andries 21 oktober 1920
    + Assebroek 13 juni 1994

    Lize
    Marke
    ° Denderleeuw 1 december 1936

    Suzy
    Marleen

    ° Boom 16 januari 1920

    Leo
    Martin
    ° Gent 2 november 1924
    + Gent 18 maart 1993

    Marva
    ° De Haan 23 maart 1943

    Bob
    Morelli
    ° Heusden-Zolder 20 november 1939
    + Hasselt 18 juli 1994

    Louis
    Neefs
    ° Gierle 8 augustus 1937
    + 25 december 1980

    Staf
    Permentier
    ° Antwerpen

    Anton
    Peters
    ° Ekeren 2 oktober 1923
    + Knokke-Heist 2 september 1989

    Rina
    Pia
    ° Ninove  21 juli 1935

    Jan
    Puimage
    ° Antwerpen 7 augustus 1955
    + Antwerpen 22 mei 1982

    Samantha
    ° Borgerhout 10 mei 1948

    Bobbejaan
    Schoepen
    ° Boom 16 mei 1925

    Theo
    Van den Bosch
    ° Deurne 9 juni 1913
    + 18 maart 1995

    Kor
    Van der Goten
    Mechelen 21 april 1931
    + Antwerpen 28 januari 1983

    Yvonne
    Verbeeck
    ° Rumst 7 december 1913

    Jan
    Verbraeken
    ° Turnhout 20 maart 1923
    + Turnhout 24 september 1983

    Renaat
    Verbruggen


    Jean
    Walter

    ° Sint-Niklaas 11 februari 1922



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!